Faatonuga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka fualaau Faʻatau, faʻavae, masini o gaioiga, faʻasalaga, faʻalogo, iloiloga ma tau

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas ua faʻalavelaveina, o le faʻafitauli o le tino o le tino i le siama o le hormone ua faʻaitiitia. O se togafitiga talitutusa e masani ona maua i tagata e silia ma le 45 tausaga.

O le togafitiga o le faamaʻi e aofia ai le ave o fualaau o le suka, ma o le fomaʻi foi e faatonuina ai se togafiti faapitoa o le soifua maloloina ma se seti o faamalositino. Muamua o maʻi suka e tatau ona toe iloilo lau ituaiga olaga, faʻasaʻo le meaʻai ma faʻaleleia le gaioiga o le afi.

Ina ia mautinoa o le maualuga o le suka o le toto e masani, o fualaau e maualalo ai le kulūkose toto e faʻatulaga. O le fualaau faasaina e toe faʻafoʻi ai le gasegase o siama i le homone, faʻaititia ai le maualuga o le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o le inumaga, faʻaitiitia le gaosia o le suka e ala ile ate, ma faʻamaonia ai le cholesterol.

Maʻisuka Faʻaitiitia Fualaau

O vailaau faʻasaina uma mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le taʻiala oa latou taga. O nei mea e aofia ai mea tetele, afaina o le sulfanilurea, faʻasalaga, inhibitors alpha-glucosidase, mea thiazolidinone, dipeptidyl peptidiase 4 inhibitors, GLP-1 agonist receptors.

Biguanides latou te faia ni suauʻu lautele e sili atu ona faigofie i le inisalini, faʻaitiitia le gaosia o le hormone, ma faʻasaʻo le fiaʻai. E aofia ai ia Siofor ma Metformin. I le taimi o togafitiga, o le maʻisuka faʻaitiitia le mamafa, lipid metabolism faʻamaonia. O le fualaau faasaina e masani ona mafua ai le itu i le tulaga o se mea e le fiafia i ai le tino, o lona uiga o le fualaau faasaina e faia i se fua faatapulaa pe a uma ona feutagai ma le fomai.

O le tele o taimi, togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i mea e maua mai le sulfanilurea - Chlorpropamide, Starlix, Glimepiride, Tolbutamide, Diabeton. O nei vailaʻau e faʻaalia ai le gaosia o le hormone e siama o le pancreas ma faʻaititia ai le gasegase o le tino i le inisalini. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaumatia le pancreas, o lea afai o le mea sese e sese, e tau atu i le hypoglycemia.

  1. Faʻafomaʻi Inisalinirosopic polyphopid ma le Enteroglucagon e ese i le i ai o mea manogi - omoni o le fualaau oona, o le gaosiga e tupu pe a uma ona 'ai e se tagata. O nei hormones e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Faatasi ai ma le matua, o lenei meatotino o sela e faaitiitia i totonu o se tagata, latou te faaaogaina fualaau faasaina e toefaatuina ai lenei galuega.
  2. E le faatagaina e le initaneti Alpha-glucosidase ia gaʻo ia gaʻo i totonu o le inumaga, lea e faʻaitiitia ai le glycemia pe a uma ona 'ai ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. Glucobai, Miglitol, Acarbose, pepa o le Voglibosis ua faʻataʻitaʻiina o se vailaʻau faʻapitoa.
  3. Faʻafetai i mafuaʻaga o le thiazolidinone, o le tetee o le inisalini e faʻaleleia, o le faʻaitiitia o le toto suka, o le lipid metabolism ua toe faʻaleleia, o le aveeseina o le sili atu o le kulukose mai le tino ua faʻavaveina. Ua maualuga foi le maualuga o le maualuga o le cholesterol. O le sili ona lauiloa o fualaau faasaina Pioglitazone ma Rosiglitazone. O lenei kulupu o fualaau oona e mafua ai le tele o aʻafiaga o le itu ma faateleina ai le mamafa o le tino
  4. O le faateleina o le telefoni feaveai o le pancreas i le suka, o le hemoglobin glycated ma triglycerides i le toto, o togafitiga ma inhibitors o le dipeptidyl peptidiasis 4. O le fesoasoani a Sitagliptin, Vildagliptin, o le maʻisuka e mafai ona pulea le glycemia.O le fualaau faasaina e ave faʻatasi ma faʻatasi ma Metformin.
  5. Ina ia puleaina le manaʻo, e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se maʻisuka e ave GLP-1 agonists agonists. O lenei vailaau faʻamalosi e vave faʻavaveina ai le tino ma e le mafai ai ona faʻafefe. Ona o lenei mea, o le mamafa o le mamafa o le maʻi o loʻo faʻaitiitia ma faʻamaonia le faʻaaogaina o faʻamaonia. O vailaau faafomai o lenei vaega e aofia ai vaifofo mo le tuiina o Viktoz ma Baeta, o le tau o ia mea e maualuga tele ma e oo atu i le 10,000 rubles.

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, e mafai ona vaeluaina fualaau faasaina i ni vaega autu se tolu: fualaau e afaina ai tamaʻitaʻi o Langerhans ma le pancreas e faʻaleleia atili ai le inisalini, fualaau e faʻaleleia ai le aafiaga o le hormone i luga o le suka ma le suka e faʻaitiitia ai fualaau e aafia ai le tikeri o le inu o le kulukose.

Faiga faʻapolopolo

"Faatoaga" e le maua, ona e le oi ai.

"Numera" o loʻo maua i le pepa o 60 mg ma le 120 mg. E mafai ona faʻaaogaina le sooupu i le monotherapy pe faʻatasi foi ma le metformin mo le maʻisuka ituaiga 2. I totonu o le Iunaite Setete, ua taʻu manino mai ai o tagata mamai e le tali atu i le sulfonylurea e le tatau ona togafitia i le numera. E faapena foi, o se tuufaatasiga ma le sulfonylurea o le a solia.

O le oloa na fausia e le kamupani Iapani Ajinomoto. I totonu o le Iunaite Setete ma Europa (e aofia ai le Netherlands), ua faatauina atu i Novartis i lalo o le igoa o le Starlix i le ituaiga o pusa tautala.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Igoa o le gaosiga o le gaosiga o le phenylalanine. E faʻalauteleina le faʻamalositino o le insulin i peta beta o le pancreas. Numera e mafua ai le televave o le faʻasologa ma le faʻasaʻolotoina o le inisalini, o le aʻafiaga o le inisalini o le inisalini e oʻo i le maualuga i totonu ole itula e tasi ma e tumau mai le tolu i le fa itula. I se suʻesuʻega se tasi, i le 15 mataupu tau soifua maloloina, o le numera (single dose) na sili atu ona malosi, ae puupuu le umi, nai lo le repaglinide (2 mg).

O le maualuga o le plasma concentrations e fuaina i le averesi i le tasi le itula pe a uma ona fai le numera. O le leai o se avanoa e fuafua i le 73%. O le taimi muamua o le faʻaleagaina e tupu i le ate e ala i le system cytochrome P450: e oʻo atu i le 70% e ala i le faʻavaeina o le CYP2C9, e oʻo atu i le 30% e ala ile CYP3A4. I totonu o le 9 metabolites ua lauiloa, o loo i ai ni vailaau faafomaʻi, ae e foliga mai e le faaleleia ai le tulaga lautele. O le afa o le ola o le plasma numera e tusa ma le 1.5 itula. I tagata e maualalo le faʻaleleia o le hepatic, ua maualuga le maualuga o plasma.

Faailoga ma le faʻailoga

I suʻesuʻega a le falemaʻi, o le numera na suesueina i le tusa ma le 2,400 tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o le afa oi latou na faʻaaogaina le fualaau mo le itiiti ifo ma le ono masina. I suʻesuʻega faalua-tauaso, na faʻatusatusa le numera i le placebo ma isi vailaʻau faʻasaina o vailaʻau. E tele suʻesuʻega ua uma ona lolomiina. O le numera e masani ona tuʻuina faatolu i le aso.

O le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le numera o loʻo faʻamaumauina e le tele o suʻesuʻega i nofoagabo. 289 tagata na togafitia mo le 12 vaiaso faatasi ai ma se placebo po o se tasi o fua eseese eseese o le numera. I le numera, o le hemoglobin glycini na faʻaititia e le 0.5%, ma le anapogi na faʻaititia ai le toto toto i le 4 points. O le aʻafiaga o le nateglineide o le faalagolago lea ile toto. O le maualuga o le gaioiga sa matauina i se fualaau o le 180 mg.

I le isi suʻesuʻega e lua-taua o mataupu e fa o le 701, e fa vaega na faia: muamua na maua se placebo, le numera lona lua, le tolu metformin, ma le lona fa o le tuufaatasiga o le numera ma le metformin. I le mavae ai o le 24 vaiaso, HbA1c ma le anapogi o le toto o kulukosesesese i le gasegase o le gasegase ua matua faʻaititia. I tulaga uma, o le eseesega i le va o vaega taʻitasi e taua tele.

I se suʻesuʻega se tasi, o le numera e matua itiiti lona aoga nai lo glibenclamide. E oʻo lava i se faʻatusatusaga i le "gelitazone" o loʻo faʻaalia ai e sili atu le leaga o le aoga, o le mea lea, e le fautuaina mo le maʻisuka.

Igoa e le tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻamaʻapeʻaina i lenei vailaʻau ma faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E tutusa foi le mea e faaaoga i le gasegase o le suka gasegase - o le maʻi suka ma le gase o le ate.

E tatau ona faia se iloiloga faafomaʻi ma iloiloga manuia i tagata gasegase ma le maʻi mama. I tagata gasegase e maua i le maʻi pipili, e mafai ona manaʻomia se suiga ole fomaʻi. E tutusa foi le faaaogaina i le le atoatoa o le galuega, faapea foi ma tagata vaivai.

I tagata gasegase e sili atu ma le 75 tausaga, e leʻi suʻesuʻeina le lelei ma le saogalemu o le numera. O le mea lea, e tatau foi ona faia se suʻesuʻega o le lamatiaga o le soifua maloloina.

E le fautuaina le numera mo le faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu. O suʻega a manu na faʻaalia aafiaga leaga ile fetus. I le faaopoopo atu, e le o iloa pe o le mea o loʻo gaoioi e alu i le susu o susu. E le o faʻamaonia le fualaau mo le togafitiga o tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

I le 2-3% o tagata gasegase i tofotofoga tau falemaʻi, na tupu ai le hypoglycemia tele (maualuga o le toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L). O nisi tagata gasegase na maua i le gastrointestinal poʻo le fomaʻi foliga tutusa, ae o nei faʻamaoniga e le sili atu ona taatele nai lo le placebo. I nisi tulaga, ua tupu le faateleina o enzymes o le ate. Ae ui i lea, o le tasi suʻesuʻega na lipotia mai ai se laʻititi laʻititi i le mamafa pe a faatusatusa i le placebo ma le metformin.

Faʻafitauli aʻafia masani:

  • Sisifo o le hyperhydrosis,
  • Vertigo syndrome
  • Tremor
  • Faʻaaliga
  • Faateleina le manaʻo
  • Nausea
  • Vaivai
  • Vaivai
  • Iniseti respiratory tract.

Faʻaiʻuga leaga:

  • Gaioiga o le eletise,
  • Faateleina gaioiga o enzymes o le ate.

O ni faʻafitauli matuia e tupu tele lava:

Faʻasologa ma le faʻaaogaina

O le fua masani o le numera o le 360 ​​mg i aso uma. E ave le laulau aʻo leʻi 'ai, 30 minute mulimuli ane ua fautuaina e' ai. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma meaai. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamautinoa i le faʻamautuina i le faʻamaʻi pipisi. Faʻaaoga i le maʻitaga ma le lactating o fafine, tamaiti, ma talavou e tatau ona aloese mai ai.

Fegalegaleaiga

O le fualaau faasaina e tele lava ina gaosia e le CYP2C9 ma, i se tulaga maualalo, CYP3A4. O le faʻafoega faʻatasi o le iniseti CYP2C9, e pei ole sulfinpyrazone poʻo le fluconazole, e faʻatupulaʻia ai faʻasalaga plasma. E le gata i lea, o le tele o fualaau e afaina ai le kulukose.

  • E tatau ona alofia le hypoglycemia.
  • I taimi o togafitiga, o suʻega faafomaʻi masani e manaʻomia.
  • O le mafaufauga o le psychomotor e mafai ona matua faʻaleagaina. O le mea lea, e le fautuaina tagata maʻi e ave taavale.

O faʻauiga tutusa (sui):

Igoa o le fualaau faasaina (toe sui)Gaioiga galueLelei le togafitigaTau o pusa, lapisi.
BayetaFaʻaauau2-5 itula4766
"Liraglutid"Liraglutide4-6 itula5000

Le manatu o se maʻisuka ma se fomai atamai.

"Faatoaga" o se vailaau faafoliga e le oi ai. O nofoaga faʻasesega o le a oʻo mai i le tuufaatasiga ma igoa o vailaau ina ia manuia mai tagatanuu faʻasalalau. Ua fautuaina tagata maʻi e aloese mai ia nofoaga.

Slava Aleksandrovich, diabetologist

Sa ou taumafai e saili faamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i le fualaau faasaina "Faatoaga", ae na iloa e le o iai. Na o mai le igoa o Fraudsters i se igoa, ma e le popole e faamatala le mea na tupu o le "togafitiga faafomai." Ou te fautuaina e aloese mai i latou na o le au faimamago ae le o le totogiina o tupe mo le "dummies".

Tau (i le Rusia)

O se vailaʻau e faʻatau faatolu i le aso e tau ai le 3000 rubles. O le masina faʻaletausaga o le faʻasalaga e mai le 700 i le 2,000 Russian rubles. O vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina e sili atu le taugofie: e oʻo lava i le tele o doses, e itiiti ifo i le 500 rubles le tau o glibenclamide. Metformin sili atu le taugofie ma e tau 100 rubles i le pusa.

Fautuaga! Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi Igoa o loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi. O tagata maʻi na taumafai e faʻatonu le Faatoaga i le tele o mataupu, latou te le mauaina oloa. E fautuaina ia faʻaeteete i mea taufaasese.

Subetta - faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga ma analogues

O le vaevaega e faatatau i sui o le hypoglycemic. E masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka i na gasegase e maualuga le malosi o le insulin.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau e faia i le tulaga o lozenges. O latou palaniki, lafola, paʻepaʻe. E i ai le laina vaeluaina i le tasi itu. I totonu o poloka pusa e 20 papa. I totonu o se pepa palota e mafai ona maua mai le 1 i le 5 pusa ma faatonuga mo le faʻaoga.

1 papalama e aofia ai le 0.006 g o le elemene galue. O tagata e maua ai le: magnesium stearate, isomalt, crospovidone.

Faʻataʻitaʻiga

O se fomaʻi faʻapitoa e iai se aafiaga o le hypoglycemic. Ua faamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka ma le atinaʻeina o le malosi o le tino i le inisalini. O fualaau faasaina e iai le synergism e tusa ai ma suauu tuai o le insulin. I le taimi lava e tasi, o le aoga o le togafitiga o le inisalini e faʻateleina, ma le faʻaititia o aʻafiaga o faʻafitauli.

Faʻaaogāina e auala atu i le faʻaogaina o le faʻamalosia o le tui (antibodies) e amata ona faʻaalia lelei ai le inisalini o faʻamaumauga. O le mea lea, o le lagona lelei i vaega e taʻitaʻia ai le gaosiga o le kulukose o le insulin.

Pe a faʻaaogaina le vailaau, o le a faʻaitiitia le faʻafoʻiina o le tino. O le lamatiaga o le atinaʻeina o spasms o puipui lapisi, ua faʻaitiitia, o faʻamaoniga o le mamafa o le toto e faʻapitoa. O le malosi lea o le fualaau faasaina.

Pe a faʻaaogaina le vailaau, o le a faʻaitiitia le faʻafoʻiina o le tino.

O isi tagata e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafefe o popolega, i se faʻaopoopoga, faʻamautuina le gaioiga o le autonomy system. O le aʻafiaga o faʻafitauli o faʻamaʻi o le suka i le ituaiga o pathologies cardiovascular, neuropathies ma nephropathies ua matua faʻaitiitia.

Ma le faʻaeteete

E tatau ona faʻaeteete i tagata matutua ma tamaiti. I tamaiti, o le puipuiga o loʻo vaivai pea, e le o faʻamalosia atoatoa. E le o gaosia lelei meaola, o le mea lea, o le vailaʻau e faʻamaonia i ni nai laasaga ma naʻo le tausia o se tulaga masani i taimi o togafitiga autu.

O loʻo tuʻuina atu i le tagata maʻi maua le maʻisuka, lea e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini.

O tagata matutua e maualuga le lamatiaga o le loto ma faʻafitauli faʻapitoa. Afai o le aotelega o fuainumera o le soifua maloloina e suia mo le leaga, ua faalēaogāina le vailaʻau.

E tatau foi ona faʻaalia le faʻaeteete i luma o se talaʻaga o maʻi faʻasolosolo o gaʻo ma le ate. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuʻunaʻi le metotia e faʻavae i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faʻatulagaga o fuataga e faʻatatau i le mamafa o maʻi, ma i tamaiti, o le mamafa o le tino e amanaʻiaina. Afai e leai se faʻailogaina ma mea faʻateleina, e fautuaina e ave le 1 laulau 3 taimi i le aso. Ole numera o laʻau i le aso e faalagolago i le tikeri ole taui ole maʻisuka ma faʻapitoa ile tagata maʻi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻalagolago i le faʻamalamalamaina e le vailaʻau le puipui o le placental ma le susu o susu. O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia pe afai o le a sili atu le aoga i le tina nai lo le ono afaina ai le fetus.

E le fautuaina le gafa mo tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o le maualuga e mafai ona na o mataupu lava e ave faʻafuaseʻi ai e le tagata maʻi nisi o laumei i le taimi.

I lenei tulaga, o foliga vaaia o le gasea ma le vailaina, manava manava, faapea foi ma isi faaletonu o le fualaau oona.

Talu ai ona o le faʻamalosia o le faʻamalosia, o le aveina o nisi Subetta tablets i le taimi e tasi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le toto, lea e matautia mo tagata matutua.

Ava malosi

E le mafai ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o meaʻai e inu ava malosi. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o faailoga o le inupia e mafai ona faateleina, ma le aoga o le faaaogaina o fualaau faasaina ua faaitiitia.

Subetta e leai ni analogues i le mea galue. E na o mea e sui ai fualaau e toetoe lava tutusa tutusa ma le hypoglycemic effect.

E le fautuaina e ave ni vailaʻau ma isi vailaau e faʻaitiitia ai le maʻisuka.

Aso faʻauma

E 3 tausaga mai le aso o le gaosiga, lea e tatau ona faʻaalia i luga o le uluai afifiina.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o le maualuga e mafai ona na o mataupu lava e ave faʻafuaseʻi ai e le tagata maʻi nisi o laumei i le taimi.

Kamupani gaosi oloa: LLC NPF Materia Medica Holding.

Faʻamatalaga e uiga i Subetta

Talu ai o lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e vaega eseese o tagata gasegase, e mafai ona e maua le tele o iloiloga e uiga i ai, e le gata na faia e tagata tomai faapitoa, ae o tagata maʻi foi. E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma tausia i tulaga masani e ala i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

Roma, 47 tausaga, endocrinologist, St. Petersburg: "E masani ona ou faatonuina se vaifofo mo aʻu maʻi. O le le faamalieina i lana gaioiga i laʻu faiga e le o. E maitauina e tagata maʻi le gaioiga malu o papa.

E faigofie ona latou ave, tofo i le masani, aua neʻi faʻaleagaina ma faʻafefete. E tatau ona mataʻituina lelei le metotia, aemaise lava mo tamaiti ma tagata matutua. Afai e galo ia te oe le ave o le piliki, e mafai ona oso i luga le kulukose toto.

O le mea lea, e fautuaina e aua le misia le taumafa ma inu le vailaau manino mo lona faamoemoe faamoemoeina. "

Georgy, 53 tausaga le matua, endocrinologist, Saratov: "O lenei ua avea lenei vailaau ma le sili atu ona lauiloa. E faigofie ona ave le piliki. E laʻititi, e vave ona gauai. E le faʻalagolago le faʻailoga i meaʻai.

E lelei lenei mea mo i latou e le maua le avanoa e ai ai e le aunoa. Pills e faʻamautu ai le suka toto. O aʻafiaga toetoe lava a le tupu.

E le mafai ona maua ni analog mo le mea galue malosi, o lea i nisi tulaga e tatau ai ona faʻatonu isi vailaʻau oona. "

O a faʻafitauli mo le maʻisuka?

Olga, 43 tausaga, Moscow: "O le maʻisuka ua leva ona maua. Sa togafitia i le inisalini. Ae na masani ona i ai faafitauli i le tuuina atu o fualaau faasaina i le falemai, ma i falemaʻi e le mafai ona maua i taimi uma.

Na fautua mai e le fomai ni pepa e mafai ona faaaoga mo le toe faafou o togafitiga. Sa ou taumafai e faʻaaoga Subetta. Ina ia fai mai ua faamalieina aʻu o le leai o se tala. O le aoga o le fualaau faasaina e sili ona lelei.

Ua faaleleia le tulaga lautele.

O lenei e te le tau tu i le laina mo vailaau, e mafai ona e ave 3 taimi i aso pati ma lagona lelei. Ou te leʻi lagona ni aʻafiaga. E le gata i lea, e solo lelei lava lapalapa, e leai se tofo le lelei ma manogi. Latou te taugofie, e mafai ona e gafatia ia togafitiga. "

Vladislav, 57 tausaga, Rostov-on-Don: "E le mafai ona togafitia au ma Subetta. Muamua, ona o faafitauli o mafaufauga, e masani lava ona galo ia te aʻu ona ave fualaau. Ona o lenei, sa ou lagona le le fiafia.

Na lapatai mai le fomai e sili atu le aua nei tuufaatasia lenei vailaʻau ma isi vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka. Ina ua mavae sina taimi, na aliali mai ni faʻalaʻau faapitoa ile paʻu. O le tulaga lautele o le soifua maloloina ua matua faateteleina.

Na aliali mai faʻafitauli faʻafuaseʻi.

Na alu mea uma ina ua sui le vailaʻau ma le isi. Na faamatala mai e le fomai lenei uiga o loʻu tino e ala i le mea moni na amataina se allergy i vaega o le vailaʻau. E le talafeagai lenei togafitiga. "

E tatau ona faʻaeteete i tagata matutua.

Anna, 22 tausaga, St. Petersburg: "Ua ou maʻi i le maʻisuka talu ona ou laitiiti.O le mea lea, i le talavou, talu ai ona o suiga o le hormonal, na vave amata ona mamafa le mamafa. Na faatonuina e fomai vailaau eseese mo le mamafa o le mamafa, ae leai se mea na fesoasoani.

Ona fautuaina lea e se polofesa ia le Subetta tablets. Na ia finau e faapea o vailaau na fuafuaina e tausisia ai le masani e le gata o le suka, ae faapena foi le mamafa.

I le taimi muamua, ou te leʻi lagona se faʻaleagaina, sei vagana ai le suia o togafitiga insulin. Ae ina ua mavae le 2 vaiaso, na amata ona paʻu le mamafa. Na faatonuina e le fomai se meaai faapitoa ma le malosi faaletino.

O lenei ou te mulimuli i fautuaga uma, ou te lagona le lelei ma le soifua maloloina. "

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o fualaau faasaina e le mafai ona suʻesuʻeina atoatoa, talu ai e itiiti lava se mea e mafai ona maua i siama laʻititi o siama, mea fomai ma nisi totoga. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga saʻo i luga o le metabolism o le vailaʻau.

O ai e tofia

Ua faatonuina i latou e maua i le maʻisuka, lea e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini. E faʻaaogaina naʻo se vaega o togafitiga faʻapitoa.

Contraindications

E leai se faʻamaʻi faʻamaonia mo le ave o fualaau. O le faʻasaina atoatoa e na o le le lava o le tagata e le o iai ni vaega o le vailaʻau.

Ma le faʻaeteete

E tatau ona faʻaeteete i tagata matutua ma tamaiti. I tamaiti, o le puipuiga o loʻo vaivai pea, e le o faʻamalosia atoatoa. E le o gaosia lelei meaola, o le mea lea, o le vailaʻau e faʻamaonia i ni nai laasaga ma naʻo le tausia o se tulaga masani i taimi o togafitiga autu.

O loʻo tuʻuina atu i le tagata maʻi maua le maʻisuka, lea e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini.

O tagata matutua e maualuga le lamatiaga o le loto ma faʻafitauli faʻapitoa. Afai o le aotelega o fuainumera o le soifua maloloina e suia mo le leaga, ua faalēaogāina le vailaʻau.

E tatau foi ona faʻaalia le faʻaeteete i luma o se talaʻaga o maʻi faʻasolosolo o gaʻo ma le ate. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuʻunaʻi le metotia e faʻavae i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata.

Faʻafefea ona ave Subetta

O papalama e faʻamoemoeina mo le faʻafofoga tautala. E tatau ona teuina i le gutu seia oʻo i le taimi o le faʻamavaega atoa. Aua nei foloina atoa. E faasaina ona ave fualaau i le taimi o taumafataga.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faʻatulagaga o fuataga e faʻatatau i le mamafa o maʻi, ma i tamaiti, o le mamafa o le tino e amanaʻiaina. Afai e leai se faʻailogaina ma mea faʻateleina, e fautuaina e ave le 1 laulau 3 taimi i le aso. Ole numera o laʻau i le aso e faalagolago i le tikeri ole taui ole maʻisuka ma faʻapitoa ile tagata maʻi.

Faʻaiʻuga Subetta

O le vailaʻau e lelei le faʻafeiloaʻiina e vaega uma o gasegase. Ae i nisi tulaga, o aʻafiaga leaga e mafai ona tupu:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • hypersensitivity i vaega,
  • faʻamaʻi pipisi i le foliga o le paʻu o le paʻu ma le tosoina.

O nei aʻafiaga uma lava e tatau ona alu faʻatasi ma i latou lava pe a maeʻa le faʻamalo. Afai e le tupu lenei mea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

Ole vailaʻau e le aʻafia ai le faʻaogaina ole tino. O le mea lea, o le saoasaoa o le mafaufau ma le mafaufauga e le faalavelaveina. E le faasaina le tutoatasi taavale ma masini mamafa.

Faatonuga faapitoa

I le le atoatoa ma le faʻasolosolo o le hepatic, e tatau ona matauina le metotia faatonuina. Pe a suia le fesuiaiga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fua eseese.

Tofiga i tamaiti

E le fautuaina e tofia tamaiti i lalo o le tolu tausaga. E mafua lenei mea ona o le mea moni e le mafai ona latou faʻasao ese le papa maʻa ma mafai ona faʻaumatia atoa. A maeʻa le tolu tausaga le matua, e filifilia le fuataga e faalagolago i le mamafa o le tamaititi ma le tikeri o taui mo le maʻisuka.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻalagolago i le faʻamalamalamaina e le vailaʻau le puipui o le placental ma le susu o susu.O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia pe afai o le a sili atu le aoga i le tina nai lo le ono afaina ai le fetus.

E le fautuaina le gafa mo tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o le maualuga e mafai ona na o mataupu lava e ave faʻafuaseʻi ai e le tagata maʻi nisi o laumei i le taimi.

I lenei tulaga, o foliga vaaia o le gasea ma le vailaina, manava manava, faapea foi ma isi faaletonu o le fualaau oona.

Talu ai ona o le faʻamalosia o le faʻamalosia, o le aveina o nisi Subetta tablets i le taimi e tasi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le toto, lea e matautia mo tagata matutua.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E leai lava se faʻalagolago i le faʻaogaina o vailaʻau faʻatasi ma isi fualaau. Ae e le fautuaina e ave fuamini ma isi vailaau e faʻamalo ai le maʻisuka. E le gata i lea, e le manaʻomia foi le tuʻufaʻatasia ma fualaau faasaina mo le togafitiga o le oona, e fai ma faʻataʻitaʻiga ma le Faʻailogaina.

Ava malosi

E le mafai ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o meaʻai e inu ava malosi. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o faailoga o le inupia e mafai ona faateleina, ma le aoga o le faaaogaina o fualaau faasaina ua faaitiitia.

Subetta e leai ni analogues i le mea galue. E na o mea e sui ai fualaau e toetoe lava tutusa tutusa ma le hypoglycemic effect.

E le fautuaina e ave ni vailaʻau ma isi vailaau e faʻaitiitia ai le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga fomaʻi togafitiga

E mafai ona faʻatauina ni laulau i soo se fale talavai.

Pe mafai ona ou faatauina e aunoa ma se taotoga

O le vailaʻau o loʻo i totonu o le lautele. E mafai ona faʻatau e aunoa ma le tuʻuina atu o se faʻamaumauga mai lau fomaʻi.

Tau faʻatatau

O le tau o se vailaau e amata mai le 240 rubles. Ae o le tau mulimuli e faʻamoemoe i luga o le fale talavai ma le numera o laulau i totonu o le afifi.

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

Teu oloa i la latou uluai afifi i le vevela o le potu. Taofi fanau mai fualaau.

Aso faʻauma

E 3 tausaga mai le aso o le gaosiga, lea e tatau ona faʻaalia i luga o le uluai afifiina.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o le maualuga e mafai ona na o mataupu lava e ave faʻafuaseʻi ai e le tagata maʻi nisi o laumei i le taimi.

Kamupani gaosi oloa: LLC NPF Materia Medica Holding.

Faʻamatalaga e uiga i Subetta

Talu ai o lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e vaega eseese o tagata gasegase, e mafai ona e maua le tele o iloiloga e uiga i ai, e le gata na faia e tagata tomai faapitoa, ae o tagata maʻi foi. E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma tausia i tulaga masani e ala i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

Roma, 47 tausaga, endocrinologist, St. Petersburg: "E masani ona ou faatonuina se vaifofo mo aʻu maʻi. O le le faamalieina i lana gaioiga i laʻu faiga e le o. E maitauina e tagata maʻi le gaioiga malu o papa.

E faigofie ona latou ave, tofo i le masani, aua neʻi faʻaleagaina ma faʻafefete. E tatau ona mataʻituina lelei le metotia, aemaise lava mo tamaiti ma tagata matutua. Afai e galo ia te oe le ave o le piliki, e mafai ona oso i luga le kulukose toto.

O le mea lea, e fautuaina e aua le misia le taumafa ma inu le vailaau manino mo lona faamoemoe faamoemoeina. "

Georgy, 53 tausaga le matua, endocrinologist, Saratov: "O lenei ua avea lenei vailaau ma le sili atu ona lauiloa. E faigofie ona ave le piliki. E laʻititi, e vave ona gauai. E le faʻalagolago le faʻailoga i meaʻai.

E lelei lenei mea mo i latou e le maua le avanoa e ai ai e le aunoa. Pills e faʻamautu ai le suka toto. O aʻafiaga toetoe lava a le tupu.

E le mafai ona maua ni analog mo le mea galue malosi, o lea i nisi tulaga e tatau ai ona faʻatonu isi vailaʻau oona. "

O a faʻafitauli mo le maʻisuka?

Olga, 43 tausaga, Moscow: "O le maʻisuka ua leva ona maua. Sa togafitia i le inisalini. Ae na masani ona i ai faafitauli i le tuuina atu o fualaau faasaina i le falemai, ma i falemaʻi e le mafai ona maua i taimi uma.

Na fautua mai e le fomai ni pepa e mafai ona faaaoga mo le toe faafou o togafitiga. Sa ou taumafai e faʻaaoga Subetta. Ina ia fai mai ua faamalieina aʻu o le leai o se tala. O le aoga o le fualaau faasaina e sili ona lelei.

Ua faaleleia le tulaga lautele.

O lenei e te le tau tu i le laina mo vailaau, e mafai ona e ave 3 taimi i aso pati ma lagona lelei. Ou te leʻi lagona ni aʻafiaga. E le gata i lea, e solo lelei lava lapalapa, e leai se tofo le lelei ma manogi. Latou te taugofie, e mafai ona e gafatia ia togafitiga. "

Vladislav, 57 tausaga, Rostov-on-Don: "E le mafai ona togafitia au ma Subetta. Muamua, ona o faafitauli o mafaufauga, e masani lava ona galo ia te aʻu ona ave fualaau. Ona o lenei, sa ou lagona le le fiafia.

Na lapatai mai le fomai e sili atu le aua nei tuufaatasia lenei vailaʻau ma isi vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka. Ina ua mavae sina taimi, na aliali mai ni faʻalaʻau faapitoa ile paʻu. O le tulaga lautele o le soifua maloloina ua matua faateteleina.

Na aliali mai faʻafitauli faʻafuaseʻi.

Na alu mea uma ina ua sui le vailaʻau ma le isi. Na faamatala mai e le fomai lenei uiga o loʻu tino e ala i le mea moni na amataina se allergy i vaega o le vailaʻau. E le talafeagai lenei togafitiga. "

E tatau ona faʻaeteete i tagata matutua.

Anna, 22 tausaga, St. Petersburg: "Ua ou maʻi i le maʻisuka talu ona ou laitiiti. O le mea lea, i le talavou, talu ai ona o suiga o le hormonal, na vave amata ona mamafa le mamafa. Na faatonuina e fomai vailaau eseese mo le mamafa o le mamafa, ae leai se mea na fesoasoani.

Ona fautuaina lea e se polofesa ia le Subetta tablets. Na ia finau e faapea o vailaau na fuafuaina e tausisia ai le masani e le gata o le suka, ae faapena foi le mamafa.

I le taimi muamua, ou te leʻi lagona se faʻaleagaina, sei vagana ai le suia o togafitiga insulin. Ae ina ua mavae le 2 vaiaso, na amata ona paʻu le mamafa. Na faatonuina e le fomai se meaai faapitoa ma le malosi faaletino.

O lenei ou te mulimuli i fautuaga uma, ou te lagona le lelei ma le soifua maloloina. "

Clinical and pharmacological group

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Palama vali ata samasama, lapotopoto, biconvex, togitogia i le "5" i le tasi itu ma le "1427" i le isi itu.

1 le
dapagliflozin propanediol monohydrate6.15 mg
e fetaui ma mea o loʻo i le dapagliflozin5 mg

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose - 85.725 mg, lactose anhydrous - 25 mg, crospovidone - 5 mg, dioxide - 1.875 mg, magnesium stearate - 1.25 mg.

Faʻavaeina Shell: Opadry II lanu samasama - 5 mg (polyvinyl alcohol faʻasolosolo ile hydrolyzed - 2 mg, dioxide - 1.177 mg, macrogol 3350 - 1.01 mg, talc - 0.74 mg, uʻu uila samasama samasama - 0.073 mg).

10 pi - paʻu alumini alumini (3) faʻapipiʻi faʻapipiʻi - pepa o pepa pepa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga amata amata.

Palama vali ata samasama, taimane, biconvex, togitogia i le "10" i le tasi itu ma le "1428" i le isi itu.

1 le
dapagliflozin propanediol monohydrate12.3 mg
e fetaui ma mea o loʻo i le dapagliflozin10 mg

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose - 171.45 mg, lactose anhydrous - 50 mg, crospovidone - 10 mg, dioxide - 3.75 mg, magnesium stearate - 2.5 mg.

Faʻavaeina Shell: Opadry II lanu samasama - 10 mg (polyvinyl alcohol partially hydrolyzed - 4 mg, dioxide - 2.35 mg, macrogol 3350 - 2.02 mg, talc - 1.48 mg, vali lanu samasama - 0.15 mg).

10 pi - paʻu alumini alumini (3) faʻapipiʻi faʻapipiʻi - pepa o pepa pepa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga amata amata.

Faʻataʻitaʻiga

Dapagliflozin o se mea malosi (o le inhibitory constant (Ki) o le 0.55 nM), o se inhibitor e mafai ona toe fetuutuunai le ituaiga 2 o le gaosiga o le sodium glucose (SGLT2). O le SGLT2 o loʻo faʻaalia manino i totonu o fatugaʻo ma e le o maua i totonu o le sili atu ma le 70 isi tissuʻu tino (aofia ai

i totonu o le ate, musika o le skeletal, siama tino, mammary gland, vevelet ma le faiʻai).SGLT2 o le taʻavale autu lea e aofia i le glucose reabsorption i le renal tubules.

O le glucose reabsorption i totonu o le tino o le tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) e faaauau pea e ui lava i le hyperglycemia. I le taofiofia o le toe faʻaaogaina o le kulukose, dapagliflozin e faʻaitiitia ai lona faʻamautuina i totonu o le renal tubules, lea e tau atu i le excretion o le kulukose e fatugaʻo.

O le taunuuga o le dapagliflozin o se faaitiitia i le anapogi o le kulukose ma pe a uma ona 'ai, faapea foi ma le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin glycosylated i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Aveesea o le kulukose (glucosuric effect) e matauina pe a uma ona ave le fualaau muamua o le fualaau faasaina, faaauau pea mo le isi 24 itula e sosoo ai ma faaauau pea i togafitiga atoa.

O le aofaʻi o kulukose e faʻamalosi e fatugaʻo ona o lenei masini e faʻalagolago i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma luga ole fua o le filtration (GFR). Dapagliflozin e le faalavelave i le gaosiga masani o le kulukose o loʻo tali atu i le hypoglycemia.

O le aʻafiaga o le dapagliflozin e tutoatasi mai le gasegase insulin ma le lagona o le insulin. I suʻesuʻega suʻesuʻega o fualaau faasaina, na faʻaalia ai e Forsig se faʻaleleia atili o le ß-cell function (test HOMA, iloiloga o le homeostasis).

O le faʻaaogaina o le kulukose e gaʻo fatuga na mafua mai le dapagliflozin e faʻatasi ma le leiloa o kalori ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O le lapagliflozin o le faʻasaina o le sodium glucose cotransport e tuʻuina mai i aʻafiaga vaivai ma le tumau o le ola.

Dapagliflozin e leai sona aoga i isi tagata e auina atu i le glucose e feaveaʻi le kulukose i tisipenipuni lautele ma faʻaalia ai le sili atu i le 1,400 taimi sili atu le filifilia mo le SGLT2 nai lo le SGLT1, o le tagata autu o le vaʻaia o le intestinal e nafa ma le faʻamamaina o le kulukose.

I le maeʻa ai o talakalame a tagata volenitia soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le kulukose na gaosia e gaʻo.

Ina ua avea le dapagliflozin i se fua faatatau o le 10 mg / aso mo le 12 vaiaso, i tagata mamaʻi ma le T2DM, pe tusa ma le 70 g o le kulukose sa aveeseina e gaʻo i le aso (e tusa ma le 280 kcal / aso).

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na faʻaaogaina le lipopene i le 10 mg / aso mo se taimi umi (seia oʻo i le 2 tausaga), o le glucose excretion na tausia i le faagasologa o togafitiga.

O le manava o le glucose e fatugaʻo ma le dapagliflozin e taʻitaʻia ai foi i osmotic diuresis ma le faateleina o le volumine.

O le faateleina o le volumine o le urine i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o ē na aveina lepagliflozin i se fua masani o le 10 mg / aso, na tumau pea mo le 12 vaiaso ma e tusa ma le 375 ml / aso.

O le faateleina o le volumine o le urine na aumaia faatasi ma se fatu laʻititi ma le tumau i le masini o le sodium excretion e fatugaʻo, lea e leʻi mafua ai se suiga i le maualuga o le sodium i le toto toto.

O le iloiloga fuafuaina o iuga o suesuega e 13 placebo na faaalia ai le faʻaitiitia o le toto toto (SBP) o le 3.7 mm Hg. ma le diastolic blood pressure (DBP) i le 1.8 mm Hg i le 24 vaiaso o le tapagliflozin togafitiga i se fua faatatau o le 10 mg / aso pe a faatusatusa i le faaitiitia o le SBP ma le DBP i le 0.5 mm Hg. i le nofoaga placebo. O se faaitiitia faapena o le toto maualuga na matauina i le 104 vaiaso o togafitiga.

Pe a faʻaaoga le tapagliflozin i se faʻasologa o le 10 mg / aso i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le pulea o le glycemic ma le maualuga o le totoga, mauaina o le obstructor block receptor block, inhibitors ACE, e aofia ai

faʻatasi ai ma se isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated e 3.1% ma o le faʻaitiitia o le SBP e 4.3 mm Hg sa maitauina. ina ua mavae le 12 vaiaso o togafitiga faʻatusatusa i le placebo.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le dapagliflozin e televave ma e matua afaina uma mai i le mea o loo i ai meaʻai ma e mafai ona ave uma i le taimi o taumafataga ma fafo. Cmax o dapagliflozin i le plasma toto e masani lava ona ausia i totonu o le 2 itula i le maea ai o le anapogi. O faʻatusa o Cmax ma le AUC e faʻatupulaia i le fua faatatau o le dose o dapagliflosin.

O le faʻatoʻateleina o le biovailability o dapagliflozin pe a fai e tautala tuusaʻo i se fua o le 10 mg o le 78%.O le taumafaina na i ai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o dapagliflozin i volenitia maloloina. O se taumafataga maualuga tele na faʻaitiitia le Cmax o le dapagliflozin e le 50%, faʻalautele le Tmax i plasma pe a ma le 1 le itula, ae leʻi afaina ai le AUC pe a faatusatusa i le anapogi.

O nei suiga e le taua tele.

O le fusifusia o dapagliflozin i pulu plasma e tusa ma le 91%. I tagata gasegase e iai faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le gasegase o le tino po o le galuega o le faamaʻi, o lenei faailoga e leʻi suia.

Dapagliflozin o se glucoside C e fesoʻotaʻi ma lona glucose e fesoʻotaʻi ma le kullukose e se carbon-carbone, lea e faʻamautinoa ai lona mausali i glucosidases. Dapagliflozin ua fausiaina e avea ai ma gasegase e le masani ai le dapagliflozin-3-O-glucuronide.

A maeʻa ona faia le 50 mg o le 14C-dapagliflozin, e 61% o le tui na ave i le dapagliflozin-3-O-glucuronide, lea e mafua ai le 42% o le televise o le plasma radioactivity (AUC0-12 itula). Ole fualaau ole fesuiaiga e le suia mo le 39% o le numera o le radioactivity plasma.

O vaega o tagata totoe o le metabolites e le sili atu i le 5% o le aofaʻi o le radioactivity plasma. Dapagliflozin-3-O-glucuronide ma isi metabolites e leai se aafiaga o le falemaʻi.

Dapagliflozin-3-O-glucuronide e mafua mai i le enzyme uridine diphosphate glucuronosyl transferase 1A9 (UGT1A9), lea o loo i totonu o le ate ma fatugaʻo, ma le CYP cysochrome isoenzymes e itiiti ifo i le metabolism.

O le plasma T1 / 2 i le aufaigaluega volenitia e 12.9 itula i le maea ai o le tasi o le dose o le dapagliflozin i se fua o le 10 mg.

Dapagliflozin ma ona metabolites e mafua mai i fatugaʻo, ma na o le itiiti ifo i le 2% ua faʻamalosia e le suia. I le maeʻa ai o le 50 mg o le 14C-dapagliflozin, 96% o le radioactivity na maua - 75% i le urine ma le 21% i feces.

E tusa ma le 15% o le leitio o loʻo maua i feces na maua mai i le tapagliflozin.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

Tagata mamaʻi e leai se aoga.

I le paleni (AUC meanings), o le faʻaalia o le dapagliflozin o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le agavaʻa, agavaʻa poʻo le ogaoga (e pei ona fuafuaina i le iohexol kilia) e 32%, 60%, ma 87% maualuga atu nai lo tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma galuega masani fatuga, i le faasologa. Ole aofaiga o le kulukose na gaosia e fatugaʻo i le aso na faʻalagolago ai le tapepaglozin i le paleni i luga o le tulaga o le toe galue. I tagata gasegase ma le T2DM ma le gaioiga masani, faatasi ma le vaivai, agavaʻa, poʻo le ogaoga o le toilalo, 85, 52, 18, ma le 11 g o le kulukose sa faʻateleina i aso taitasi. E leʻi i ai ni eseesega i le fusifusia o le dapagliflozin i protein i tagata soifua volenitia soifua maloloina ma i latou o loʻo gasegase i le tele o le malosi o suiga. E le o iloa pe o aafia i le faʻaaogaina o le dapagliflozin.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega. I tagata gasegase e le lelei le gasegase o le hepatic, o le Cmax ma le AUC o le dapagliflozin e 12% ma le 36% le maualuga, pe a faʻatusatusa atu i tagata volenitia soifua maloloina.

O nei eseesega e le taua tele, o le mea lea, o le fesuiaiga o le dapagliflozin mo le toilalo agamalu ma le mama e le manaomia.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase (Child-Pugh class C), o le Cmax ma le AUC o le dapagliflozin e 40% ma 67% le maualuga, pe a faʻatusatusa atu i volenitia soifua maloloina.

Tomaʻi matutua (≥65 tausaga). E leʻi i ai se faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le faʻaalia o tagata gasegase i lalo ifo o le 70 tausaga (sei vagana ai mea e ese mai le matua e le o amanaiaina). Ae ui i lea, o le faateleina o le faʻaalia e mafai ona faʻamoemoeina ona o se faʻaititia o galuega tau fatuga e fesootaʻi ma le matua. O faʻamatalaga faʻamatalaga mo tagata mamaʻi e sili atu i le 70 tausaga e le lava.

Paulo I fafine, o le averesi o le AUC i le faʻatusatusaga e 22% le maualuga nai lo i alii.

Faʻaipoipoga. Leai se eseʻesega faʻapitoa i le faʻaogaina o mea na maua i sui o Caucasian, Negroid ma Mongoloid.

O le mamafa o le tino. Faʻamaumauga maualalo maualalo i le mamafa o le tino. O le mea lea, i tagata gasegase e maualalo le mamafa o le tino, e mafai ona matauina se laʻititi laʻititi i le faʻaalia, ma i tagata gasegase e mamafa le mamafa o le tino-o se faʻaitiitia o le faʻaalia o le dapagliflozin. Ae peitai, o nei eseesega e le taua tele.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faaopoopo atu i taumafa ma faamalositino e faʻaleleia ai le lelei o le pulea o le lelei:

- faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma metformin, sulfonylurea faʻatoʻaga (e aofia ai le metformin), thiazolidinediones, dipeptidyl peptidase 4 (DPP-4) inhibitors (e aofia ai le tuufaatasiga ma le metformin), tapenaga o le inisalini (e aofia ai faʻatasi ma le tasi poʻo le lua hypoglycemic fualaau faʻataʻitaʻi mo le fofogaina ole fofoga) i le le lava o le pulea lelei o lenei togafitiga,

- amataina le faʻasologa faʻasolosolo ma metformin, pe afai e fautuaina lenei togafitiga.

Contraindications

- ituaiga 1 maʻisuka

- faʻaletonu o le malosi ma le ogaoga ogaoga (GFR

Falemaʻi - o se fualaau fou mo togafitiga o le maʻisuka

Talu ai nei lava, o se vasega fou o sogasoga o le hypoglycemic e iai le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo maua i le maʻisuka i Rusia.

O le togafitiga Muamua mo Forsig mo le maʻisuka ituaiga 2 na faamauina i lo matou atunuu, na tupu i le 2014.

O fua o suesuega o fualaau faasaina e manaia, o lona faaaogaina e mafai ona faaitiitia ai le fualaau o vailaau na faia, ma i nisi tulaga e aofia ai le inisalini o injections i mataupu ogaoga o le faamai.

O faʻamatalaga o endocrinologists ma gasegase e fefiloi. E fiafia se tasi e uiga i avanoa fou, o isi e sili e faatali seʻia oʻo ina iloa le tele o taunuuga o le tagofia o fualaau faasaina.

Faʻafefea ona galue le vailaʻau Forsig

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina Forsig e faʻavae i luga o le gafatia o fatugaʻo e aoina le kulukose i totonu o le toto ma aveeseina i le urine. O le toto i totonu oo tatou tino e faʻaleagaina i taimi uma e ala i metabolic products ma mea oona.

O le matafaioi a fatugaʻo o le faʻamamāina o nei mea ma faʻaumatia. Mo lea, o le toto e pasia le renal glomeruli i le tele o taimi i le aso. I le laasaga muamua, naʻo vaega o le protein o le toto e le mafai ona pasi i le faamama, o le vaega atoa o le vai e ulufale atu i le glomeruli.

O le mea lea e taʻua o le urine muamua, e faitau sefulu lita ua faia i le aso.

Ina ia avea ma se lua ma ulufale i le vevela, e tatau ona sili atu le taulai atu o le suavai faamama. E maua lenei mea i le laasaga lona lua, pe afai o mea aoga uma - sodium, potassium, ma elemene toto - e toe faʻafoʻiina i totonu o le toto i totonu o se faʻapala.

E manatu foi le tino o le kulukose e talafeagai, aua o le puna lea o le malosi mo musele ma le faiʻai. O SGLT2 suauu felauaiga faapitoa e toe faafoi atu i le toto. Latou te faia se ituaiga o alavai i totonu o le toto o le nephron, lea e pasi ai le suka i totonu o le toto.

I se tagata soifua maloloina, o le kullukose e toe foʻi mai atoa, i se tagata gasegase maua i le maʻisuka, o le vaega e ulufale atu i le urini pe a oʻo lona maualuga ile maualuga ole 9-10 mmol / L.

O le mea malosi a Forsigi o le dapagliflozin, o le inhibitor of proteins SGLT2. O lona uiga e mafai ona ia taofia a latou galuega. O le faʻaaogaina o le kulukose mai le urine muamua e faʻaitiitia, e amata ona faʻamalosi e fatugaʻo i le tele o mea.

O se taunuuga, o le toto toto e pa'ū le glucose, o le fili autu o le toto ma le mafuaʻaga autu o faʻafitauli uma o le maʻisuka.

O se mea iloga o le dapagliflozin o lona filifilia maualuga, e toetoe lava a leai se aafiaga i luga o suauu e gaosi i le kulukose i masini ma e le afaina ai lona gauai i totonu o le manava.

I se fuataga masani o le vailaau faʻasaina, e tusa ma le 80 g o le kulukose o le a tuʻuina atu i le urini i le aso, e le gata i lea, e tusa lava po o le a le tele o inisalini e maua mai i le pancreas, poʻo le mauaina o se tui. E le afaina ai le aoga o Forsigi ma le i ai o le faʻamalosia o le inisalini. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le glucose e faafaigofieina ai le fuaina o le suka o totoe i totonu o siama.

O a mataupu e tofia

Aua e le mafai e Forsyga ona aveesea uma faasiliga faasili i le le pulea lelei o le faaaogaina o gaʻo mai meaai. Aʻo isi vailaʻau o le hypoglycemic, o meaʻai ma gaioiga faaletino aʻo faʻaaogaina o se mea e manaʻomia muamua. I nisi tulaga, o le monotherapy i lenei vailaʻau e mafai, ae tele taimi e masani ona fautuaina e le endocrinologists Forsig ma Metformin.

O le tofiaina o fualaau faasaina i tulaga nei ua fautuaina:

  • ia faafaigofie le paʻu o le mamafa i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2,
  • o se fofo faʻapitoa i le tulaga o se gasegase ogaoga,
  • mo le faasaʻoina o mea sese masani i le taumafataga,
  • i le i ai o faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le tino.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e le faatagaina lenei vailaʻau, talu ai o le aofai o kulukose e faʻaaogaina ma lana fesoasoani e fesuisuiai ma e faalagolago i le tele o mea. E le mafai ona fua saʻo le fua o le insulin i ia tulaga, lea e mafua mai i le hypo- ma le hyperglycemia.

E ui lava i le maualuga ma le lelei o iloiloga, e leʻi mauaina lava le tufatufaina atu o le tele o tufatufaga mo Forsiga. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • lona maualuga tau
  • le lava le taimi suʻesuʻe,
  • aʻafiaga i le uiga o le maʻisuka e aunoa ma le afaina o ona mafuaaga,
  • aʻafiaga o le vailaʻau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Mosig o loʻo maua i le pepa o le 5 ma le 10 mg. Ole fua ole aso fautuaina i le leai o ni faʻasolega e tumau - 10 mg. O le fua o le metformin e filifilia taitoatasi. Pe a iloa le maʻisuka, e masani lava ona masani le 10 mg ma le 500 mg o le metformin, ma mulimuli ane faʻafetaui le fua o le mea mulimuli i luga ole fua o le mita.

O le gaioiga o le laulau e 24 itula, o lea e naʻo le 1 le taimi i le aso e faaaoga ai le fualaau faasaina. O le atoaga o le faʻaaogaina o Forsigi e le faʻalagolago i le inu o le vailaʻau i luga o se manava leʻo po o se meaʻai. O le mea sili o le inu lea i se vai ma lava le vai ma faʻamautinoa le tutusa o vavao i le va o atopaʻu.

O le fualaau faasaina e aafia ai le tele o aso o le urine, ina ia aveesea ai le 80 g o le kulukose, pe a ma le 375 ml o le vai e manaomia atili. E tusa ma le tasi le malaga faaopoopo i le aso malolo i aso taitasi. O le vai leiloa e tatau ona suia e puipuia ai le faʻamalolo. Ona o le faʻamamaina o se vaega o le kulukose i le taimi e ave ai le fualaau faasaina, o le aofaʻi o le kalori o meaʻai e faʻaititia e le tusa ma le 300 kalori i le aso.

>> Diabeton MV - auala e ave ai ma pe aisea e filifilia ai e tagata atamamai.

E mafai ona fesoasoani e aveesea le mamafa

I le faʻamatalaga i le fualaau faasaina, ua faailoa mai e le kamupanī o Forsigi e uiga i le paʻu o le mamafa o le tino o loʻo matauina i taimi o pulega. O lenei mea e sili ona mataʻituina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo.

Dapagliflozin e galue o se diuretic agamalu, faaitiitia le pasene o le vai i totonu o le tino. Faatasi ai ma le tele o le mamafa ma le i ai o le edema, e itiiti ifo i le 3-5 kilokalama o le vai i le vaiaso muamua.

E mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa e ala i le sui i se meaai masima e aunoa ma se masima ma e matua faatapulaaina ai le tele o meaai - o le tino ua vave amata ona aveeseina le le aoga o le susu.

O le mafuaaga lona lua mo le paʻu o le mamafa o se faʻaitiitia o kalori ona o le aveesea o se vaega o le kulukose. Afai o le 80 g o le kulukose ua tuʻuina atu i le mimi i aso taʻitasi, o lona uiga o le leiloa o le 320 kalori.

Ina ia leiloa le kilo kilokalama o le mamafa ona o le gaʻo, e tatau ona e faʻateʻa ese le 7716 calories, o lona uiga, o le leiloa 1 kg o le a alu 24 aso. E manino lava o le a gaoioi Forsig pe afai e leai se meaʻai.

Mo le mausali, o le gau o le mamafa o le a tatau ona pipii atu i meaʻai ua faatonuina ma aua neʻi galo e uiga i aʻoaʻoga.

O tagata maloloina e le tatau ona faʻaaogaina Forsigu mo le mamafa o le mamafa. O lenei vailaʻau e sili atu ona aoga ma maualuga le kulukose maualuga.O le latalata atu i le masani, o le faagesegeseina o le aafiaga o le fualaau faasaina. Aua le galo e uiga i le mamafa o le atuatuvale mo gaʻo ma le le lava o le poto masani ma le faʻaaogaina o fualaau.

Mosyga e na o le togafitiga e maua ai ma e naʻo tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Patient Reviews

E maʻi tele loʻu maʻisuka loʻu tina. I le taimi nei i luga o le inisalini, e asiasi pea o ia i le fomai o le fomai, ua maea ona faia ni gaoioiga se 2, ua pa'ū lana vaai. E maua foi e le uso o loʻu tina le maʻisuka, ae o mea uma e sili atu ona faigofie. Sa ou fefe lava ina neʻi ou tigaina lenei aiga, ae ou te lei mafaufau muamua i ai.

E na o le 40 ou tausaga, e leʻi maeʻa le aʻoga a tamaiti. Na amata ona ou lagona le leaga, vaivaiga, le mautonu. A maeʻa uluai suʻega, ona maua ai lea o le mafuaʻaga - suka 15.

O le endocrinologist na faatonuina na o Forsig ma se taumafataga ia te aʻu, ae o le tulaga o le a ou matua usitaia tulafono ma auai i taimi uma i fiafiaga. O le kulūkose o le toto ua faʻaitiitia le lelei, i le tusa o le 7 pe a ma le 10 aso.

I le ono masina ua uma nei, ou te lei faatonuina isi vailaau, ou te lagona le soifua maloloina, na leiloa le 10 kilokalama i le taimi lenei. I le taimi nei i luga o alalaupapa: Ou te manaʻo e malolo i togafitiga ma vaai pe mafai ona ou suʻeina le suka, ae naʻo luga o se meaai, ae le faatagaina e le fomaʻi.

Ou te inu foi Mosigu. Na o aʻu ou te le lelei tele. I le masina muamua - vaginitis siama, inu vai vailaʻau. A maeʻa le 2 vaiaso - vevela. A uma lena, o loʻo filemu lava. O se aafiaga lelei - na latou faʻaitiitia le fua o le Siofor, aua i le taeao na amata ona luluina mai le suka maualalo.

Faʻatasi ai ma le mamafa o le gau i le taimi nei, e ui lava ua ou inuina Forsigu mo le 3 masina. Afai e le toe oʻo mai itu o le itu, o le a faaauau pea ona ou inuina, e ui i le tau le taufaaleaga. Tatou te faatauina le tama matua o Forsig. Na ia talotalo atoa lona lima i lona maʻisuka ma o le a le tuʻuina atu le suamalie.

Na lagona e ia le fefe, osofaʻi osofaʻi, pagatia, na tuʻuina atu o ia e fomaʻi i se fatu oso. Sa ou inuina se fualaau o fualaau faasaina ma vitamini, ma na ola na o le suka. Ina ua amata le aoga a Forsigi, na toe faaleleia le manuia o loʻu tama matua pe tusa ma le 2 vaiaso, na taofia ai le taofiofia o le alu i le fua mo le 200. Ua faaitiitia le suāuʻu, ae e mamao lava mai masani.

O lea la o loʻo matou taumafai e tuʻuina o ia i se meaai - ma faʻamalosi, ma fefe. Afai e le aoga lenei mea, na faʻamataʻu le fomaʻi e tuʻuina atu i le inisalini.

O a analogues

O le fualaau oona Forsig e na o le pau lava lea o fualaau oona e maua i lo matou atunuu ma le mea galue malosi dapagliflozin. O analogues tutusa o le uluai Iniseti e le o gaosia. I le avea ai o se sui, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau mai le vasega o glyphosins, o le gaioiga lea e faʻavae i luga o le faʻasaina o SGLT2 transporters. E lua ituaiga o vailaau na pasia le resitala i Rusia - Jardins ma Invokana.

IgoaGaioiga galueFaʻatauFaʻasologa

Tau (masina o le taliaina)

ForsygadapagliflozinBristol Myers Squibb Companies, USAAstraZeneca UK Ltd, UK5 mg, 10 mg2560 suʻe.
LaufanuafaʻasalalaugaBeringer Ingelheim International, Siamani10 mg, 25 mg2850 suʻe.
InvokanacanagliflozinJohnson & Johnson, ISA100 mg, 300 mg2700 tusi.

Tau faʻatatau mo Forsigu

O le masina o le tagofia o fualaau faasaina Mosig o le a tau e tusa ma le 2.5,000 rubles. O le tuʻuina atu ma le agamalu, e le taugofie, aemaise lava pe ae mafaufau i vailaʻau e tatau ai i le hypoglycemic, vitamini, mea e faʻaaoga ai le glucometer, ma le suka, ia e tatau mo le maʻisuka. I le lumanaʻi lata mai, o le a le suia le tulaga, e pei ona fou le vailaʻau, ma o loʻo taumafai le kamupanī e toe faʻaleleia tupe na faʻafaigaluegaina i atinaʻe ma suʻesuʻega.

O le faʻaitiitia o tau e mafai ona faʻamoemoeina pe a maeʻa ona tuʻuina atu faʻatoʻaga - o tupe e tutusa lelei ma isi mea gaosiga. O le a tulaʻi mai i fafo atu o le 2023, pe a maeʻa le puipuiga o pateni a Forsigi, ma o le kamupanī o le oloa muamua e leai sana aia tatau.

Tomai o le maʻisuka

Tomai o le maʻisuka: 133 fualaau oona, faatonuga (faʻasalaga faʻapitoa ma fuataga), infographics (faʻamaoniga, contraindications, aʻafiaga), 165 iloiloga o fomai ma tagata gasegase.

Iloiloga 4.3 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

23 iloiloga

Faailoga 4.5 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 46 i le 771 ru.

Faʻamanatuga 4.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 104 i le 862 rubles.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 580 i le 1027 rubles.

Faʻailoga 4.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 464 i le 1029 rubles.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 215 i le 787 ru.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

6 iloiloga

Vasega 3.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 160 i le 587 ru.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 545 i le 1575 rubles.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 938 i le 3594 ru.

Tau mai le 290 i le 723 rubles.
Tau mai le 51 i le 730 rubles.
Faailoga 1.7 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Tau mai le 118 i le 4178 rubles.

Tau mai le 61 i le 605 ru.
Tau mai le 750 i le 2480 rubles.
Tau mai le 1742 i le 2104 ru.

O fualaau o le maʻisuka - o se lisi o fualaau sili ona lelei

O fualaau mo le maʻisuka ua filifilia e fuafua i le ituaiga o faʻamaʻi, lea e vaevaeina i ituaiga e lua: o le insulin-e faalagolago ma e le manaʻomia le faʻaofiina o le inisalini. Aʻo leʻi amataina togafitiga, suʻesuʻe le faʻavasegaina o vailaau o le suka, ma le faʻaaogaina o vaega taʻitasi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

O le aveina o fualaau o se vaega taua o le soifua o le maʻisuka.

Faʻavasegaina o fualaau mo le maʻisuka

O le mataupu o le togafiti o le maʻisuka o le faatumauina o le suka i le maualuga o le 4.0-5.5 mmol / L. Mo lenei mea, faʻaopoopoga i le mulimuli i se taumafataga maualalo ma le masani ma le faʻaleleia faaletino, e taua le ave o vailaau saʻo.

O vailaau mo togafitiga o le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega autu.

Tusa o le sulfonylureas

O nei vailaʻau o le maʻisuka ua i ai le aafiaga o le hypoglycemie ona o le aʻafiaga o peta - sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini i le pancreas. O faʻavae o lenei vaega e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le le atoatoa o le aoga ma le atinaʻe o maʻi fatu cardiovascular.

Maninil - fualaau taugofie mo le maʻisuka

Le lisi o mea sili ona lelei o le sulfonylurea:

UlutalaTulafono FaʻatagainaContraindicationsAotelega, fasiTau, rubles
MaʻisukaI le amataga o togafitiga, ave le 1 laulau i le aso ma meaai. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻateleina le atunuʻu i 2-3 fasi vaega i le asoComa, maʻitaga, gaʻo fatuga ma le ate30294
GlurenormO le fua muamua o le 0.5 ipu i le taeao i le taimi o le taeao. I le aluga o taimi, o le aofaiga e faʻatupulaʻia i le 4 vaega i le asoTausiga ma susu, susu ma tulaga o tuaa, faʻamaʻi o le maʻisuka60412
ManinilO le fualaau e mai le 0.5 i le 3 papa.Ketoacidosis, coma o le hyperosmola, faʻalavelave o le intestinal, faʻasolosolo ma le faʻasologa o le hepatic, maitaga, leukopenia, faʻamaʻi pipisi120143
AmalaInu 1-4 mg o fualaau faasaina i le aso, inu pusa ma le tele o vaiO le gasegase o le ate ma le fatugao, galactose inlerance, lactase deficiency, pregnancy ma lactation, coma30314
GlidiabFaaaoga le 1 itula 1 le taumafataga ao leʻi faia le taumafataga o le taeao ma le afiafiFaʻalavelave o le vavalaʻau, leukopenia, pathologies o fatugaʻo ma le ate o se faʻalavelave matuia, le faapalepale i le gliclazide, fanauina ma le fafagaina o tamaiti, maʻi o thyroid, ava malosi739

Meglitinides

O vailaau faafomaʻi mo le maʻisuka o lenei vaega e talitutusa lava i le togafitiga o aʻafiaga o le sulfanilurea ma faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O lo latou aoga e faʻalagolago i le suka o le toto.

Ole Novonorm e manaʻomia mo le gaosiga o le inisalini

Lisi o meglitinides lelei:

IgoaAuala e uia aiContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
NovonormInu le 0.5 mg o le vailaau faasaina 20 minute ao le i ai.Afai e manaʻomia, e faʻaopopo le 1 le taimi i le vaiaso i le 4 mgMaʻi faʻamaʻi, gasegase o le maʻisuka ma le ketoacidosis, faʻaipoʻaina ma fafagaina, gaʻo le galue ole ate30162
StarlixTaumafa 1 fasi fanua 30 minute ao lei faia le taumafataga autuTausaga e oʻo atu i le 18 tausaga, maitaga, lactation, nateglineide inlerance, maʻi ate842820

I le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e le faʻaaogaina meglitinides.

O vailaau faafomai o lenei vaega e taofia ai le faamatuu atu o le kulukose mai le ate ma saofagā ai i lona sili atu o le absorption i totonu o masini o le tino.

Se fualaau mo le lelei o le kulukose

Faʻailoga sili ona aoga:

IgoaAuala e uia aiContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
MetforminInu 1 falaoa pe a uma se taumafataga. E mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 10-15 aso o togafitiga i le 3 papaTausaga e itiiti ifo i le 15 tausaga, gangrene, tuaa, hypersensitivity i vaega o le vailaʻau, infalction myocardial, siase lactic, ava malosi, maitaga ma le lactation60248
SioforAve 1-2 vaega ma le tele o vai. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 6 papa. Faʻaaogaina mo paʻu mamafa i le maʻisukaO le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tino, o le manava o le tino ma le ate, o le acidic lactic, o le maualalo o calorie, o le ava malosi, o le fanauina ma le fafagaina o pepe,314
GlucopeliI le amataga o togafitiga, ave 1-2 lapalai i le aso, pe a uma le 15 aso e mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 4 i le aso162

Thiazolidinediones

O loʻo faʻamatalaina i latou i aʻafiaga e tasi i luga o le tino e pei o biguanides. O le eseesega autu o le tau maualuga atu ma se lisi matagofie o aʻafiaga i itu.

O se fualaau tau fualaau o fualaau oona ma taugata

E aofia ai:

UlutalaTulafono FaʻatagainaContraindicationsAotelega, fasiTau, rubles
AvandiaO le muamua masina e 1.5 e inu ai le 1 le aso i le aso, pe afai e manaʻomia, o le a faʻapupulaina le fua ile 2 pusa i le asoOle gasegase ile rosiglitazone, faaletonu o le fatu, maʻi o le ate, galactose o le le faapalepale, maʻitaga, fafagaina o susu284820
AktosFaʻaaoga le 0.5-1 vaega i le asoLoto fatu, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, le faapalepale i vaega o fualaau faasaina, ketoacidosis, maʻitaga3380
PioglarAve 1 le laulau i aso taʻitasi pe leai foi ni meaai.Pioglitazone le faapalepale, ketoacidosis, fanauina o se tamaititi30428

O le thiazolidinediones e leai se aoga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

O fualaau fou o fualaau oona lea e fesoasoani e faateleina le gaosiga o le inisalini ma faasaʻoina le suka mai le ate.

Galvus e manaʻomia e tuʻuina atu le suka mai le ate

Le lisi o glyptins aoga:

UlutalaTusi lesonaContraindicationsAotelega, fasiTau, rubles
JanuviaInu 1 le laulau i le aso i soo se taimi.I lalo ifo o le 18 tausaga le matua, le faapalepale i vaega o le vailaʻau, maʻitaga ma lactation, ituaiga 1 o le maʻisuka, fatu, fatugaʻo ma le ate281754
GalvusAve 1-2 fasi pepa i le aso812

Glyptins e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu, e le saofaga i le mamafa o le tupe maua, faʻaititia le kulūkose maualuga e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei i luga o le pancreas.

Januvia e tuuitiitia le kulukose o le toto

Faʻatonu Ale - Glucosidases

O nei tagata faufautua o aso nei e puipuia le gaosia o se enzyme e soloia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o polysaccharides. O loʻo faʻamaonia tagata faʻatagaina e le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu ma e saogalemu mo le tino.

E aofia ai:

UlutalaTusi lesonaContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
GlucobayInu 1 fasi mea 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻaiO faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, faʻaleagaina o le vaega o meaʻai, maʻitaga, lactation, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, uligā, paina30712
MiglitolI le amataga o le togafitiga, 1 le papa i le taimi e momoe ai, pe a tatau ai, e faʻapipiʻi le fualaau i le 6 papa, vaevaeina i le 3 atumaga846

O vailaʻau o loʻo i luga e mafai ona faia faʻatasi ma vailaau o isi vaega ma insulin.

Sodium - glucose faʻatoʻaga o le gaosi oloa

O le augatupulaga lata mai o fualaau oona lea e maualalo ai le toto suka. O vailaau faafomai o lenei vaega e mafua ai fatuga e gaosia ai le kulukose i le urine i le taimi e mafua ai le maualuga o le suka i le toto mai le 6 i le 8 mmol / l.

Meafaigaluega na faʻaaogaina mo le faʻaitiitia o le suka o le toto

Lisi o Glyphlosins Lelei:

IgoaAuala e uia aiContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
ForsygaInu 1 i le asoPaʻi o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial, inu ava malosi, ituaiga 1 maʻisuka, maitaga, lactation, acidosis metabolic, inelivema ma le lactase deficiency303625
LaufanuaAve 1 le laulau i aso uma. Afai e manaʻomia, o le a faʻapupulaina le fua ile 2 vaega2690

Faʻauʻau faʻamaʻi

Vailaʻau e aofia ai metformin ma glyptins. Le lisi o auala aupito sili o le ituaiga tuufaatasia:

IgoaAuala e uia aiContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
JanumetAve i ai aso e lua i meaaiO le maʻitaga, fafagaina o susu, ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, le malosi o le tino, le ava malosi, le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.562920
Galvus Met301512

Aua le faʻaaoga fualaau faʻatau fua e le tatau ai - taumafai e tuʻuina atu le fiafia i biguanides saogalemu.

Maʻi faʻamaʻi

Inisalini poʻo fuamini - o le fea e sili atu mo le maʻisuka?

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻaaogaina le inisalini, o le togafitiga o faʻamaʻi ituaiga 2 o se fomaʻi faigata e faʻavae i luga o le tagofia o vailaʻau e faʻavasega le maualuga o le suka.

Faʻaaogaina o fuataga faʻatusatusa i inisiua:

  • faigofie o le faʻaaogaina ma le teuina,
  • leai se faaletonu i le taimi o le taliaina,
  • pulea lelei o le hormone.

O le lelei o le inisalini o le iniseti o se vave vave togafitiga ma le mafai ona filifili se ituaiga o insulin mo le tagata maʻi.

O inisopa insulin e faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o le togafitiga fualaau e le maua ai se lelei lelei ma pe a uma ona 'ai le kulukosesese maualuga e oʻo atu i le 9 mmol / L.

O inisopa insulin e naʻo le taimi e le fesoasoani ai pailani

O le faʻatasiina o se taumafa maualalo ma le faʻamalositino ma le faʻamalositino lelei o le a fesoasoani e faʻamausali le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2.

I le leai o ni faʻafitauli, ia tuʻuina atu i ai fualaau faasaina e aofia ai le metformin - latou te faʻamautuina le kulūkose ma laʻititi aʻafiaga. Ole metotia ole taimi ole faʻaaogaina o inisalini mo le ituaiga 1 faʻamaʻi e fuafua e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o maʻi o le maʻi.

Metabolism

(2 avega 5,00 mai le 5)

Inisalini togafitiga

O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua tumu i ituaiga uma o le suka e faʻaitiitia ai le suka. Ae o tagata atamamai e autasi e faapea afai o se taumafa malosi ma le tele o tui o le suka e maualalo ai le suka e le aumaia ai le faamoemoe faamoemoeina ma le glycemia e le toe toilalo, e tatau ona amata togafitiga insulin.

I le faʻatasi ai ma vaega ua faʻamatalaina i luga o faʻasolosolo fou o fualaau oona, o insulin e mafai ai ona pulea atoa le maualuga o le maualuga o le suka o le maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te faia e aunoa ma le inisalini togafitiga pe afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o le taotoga e faʻaalia mo le maʻisuka.

Iniseti o aso nei Iniseti pupuu (6-8 itula):

  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humulin Faʻatasi,
  • NM.

Ole inisalini (3-4 itula):

Taimi umi ole insulin (12-16 itula):

  • Protafan NM,
  • Humulin NPH,
  • Faʻasusu le basal.

Faʻatasiga o faʻamaʻi:

  • Humulin MZ,
  • Humalog Mix,
  • Mikstard NM,
  • Insuman Comb.

O togafitiga e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le toto toto ua filifilia mo tagata maʻi taitoatasi, i le amanaia o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le manatu o le tino i se vaega faapitoa o fualaau.

I le taimi lava e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina le Metformin. Afai e le mafai ona ausia se tulaga masani o le glycemia, o vailaʻau fou o le vaega e tasi poʻo le faʻasologa o togafitiga e filifilia.

Vaʻai faalelei lau soifua maloloina!

Taʻalo faʻamalosi mo le maʻisuka ituaiga 2

Afai e maua le suka i totonu o le toto ma ua faia se mea e le mautonu-o le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le suia tele o lou olaga. O le a manaʻomia ai se polokalame e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻateleina le gaioiga faaletino.

E naʻo le auala lenei e mafai ona maua ai se lelei lelei o togafitiga. Ae o le sini autū o le faʻaitiitia o le suka i totonu o le tino mo se taimi uumi, ae peitai e tatau ona maua togafitiga.

E masani lava, e leai se polokalame o vailaʻau faʻapitoa, o tino taitasi o le tagata maʻi e toʻatasi.

O le mea autu o le faatumauina o se paleni paleni, saili e faʻaitiitia le hemoglobin glycated ma lona aʻafiaga leaga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli uma, ae le galo e uiga i aʻafiaga. E taua foi le gauai atu i le faapalepale onosai i fualaau faasaina ma le tau o togafitiga.

Fai mai tagata popoto o le mea muamua lava o se tagata tomai faapitoa ua maua i le maʻisuka e tatau ona faia o le faatonuina o le Metformin i le maʻi. O le amataga lenei o togafitiga fualaau (pe afai e leai ni faʻamaʻi). O le fualaau oona o le ai ai se aafiaga aoga i luga o maualuga o le suka, fesoasoani e aveesea le mamafa, ma e iai foi se lisi laitiiti o aafiaga o le itu (o se mea taua!) Ma le tau maualalo.

Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e manaʻomia ai le mataituina masani e le fomaʻi. O le faatonuina o vailaau mo le maʻisuka o se mataupu taua. O se fomaʻi lelei e tatau ona faatonuina le vaifofo sao mo le maʻisuka ma filifili se tasi auala o togafitiga

O la tatou falemaʻi i luga o le initaneti ua ofoina atu ai le tele o vailaʻau o le maʻisuka. Matou te tuʻuina atu le tau pito i lalo ifo o tau o vailaʻau ma faʻamaonia tulaga sili ona lelei mo a matou tagata faʻatau. Mo lou faʻaogagofie, ua matou faatulagaina se faiga faʻapipiʻi vave mo falemaʻi mo togafitiga, o lea e le tatau ai ona e tuua le fale e faʻatau ai togafitiga saʻo.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas ua faʻalavelaveina, o le faʻafitauli o le tino o le tino i le siama o le hormone ua faʻaitiitia. O se togafitiga talitutusa e masani ona maua i tagata e silia ma le 45 tausaga.

O le togafitiga o le faamaʻi e aofia ai le ave o fualaau o le suka, ma o le fomaʻi foi e faatonuina ai se togafiti faapitoa o le soifua maloloina ma se seti o faamalositino. Muamua o maʻi suka e tatau ona toe iloilo lau ituaiga olaga, faʻasaʻo le meaʻai ma faʻaleleia le gaioiga o le afi.

Tulaga lautele o le fualaau faasaina Forsig

A e leʻi amata ona e aveina le vailaau, e taua le suʻesuʻeina o uiga masani ma fefaʻatauaʻi se fomaʻi. O le gasegase o se vailaau mo le faʻaaogā faʻamataʻu, o le galuega autu o le faʻamautuina o le suka ma le hypoglycemia.

E faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea autu aoga o le dapagliflozin propanediol monohydrate.

O loʻo avanoa i foliga o ata vali ata.

Taking Forsig fualaau e le fautuaina i le auai o syndromes nei:

  • tasi le le faapalepale o vaega taua o le vailaau faasaina,
  • ituaiga 1 hypoglycemia,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • agavaʻa i le ogaoga o le toilalo, tulaga o le maʻi,
  • lapatose inlerance i se tulaga tutoatasi, ma i le tuufaatasiga ma le kulukose,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • maʻitaga ma susu susu,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga,
  • tausaga matua mai le 75 tausaga.

A o leʻi folasia atu le vailaʻau i totonu o se vailaau togafitiga, feutagai ma se endocrinologist e uiga i le faʻaalia o lou tino i faʻasagaga ua tuʻuina atu.

Fale faʻamaloilo

O le gaioiga malosi a Forsigi, dapagliflozin, o se mea e mafai ai ona faʻaauau (Ki) - 0.55 nM filifilia ituaiga 2 masini sodium glucose transporteur (SGLT2) inhibitor, lea e filifilia ma le filifilia i fatugaʻo ma i le sili atu ma le 70 isi tino o le tino (e aofia ai le ate, musika o le skeletal, tino o le tino, mammary glands, vladder ma le faiʻai) e le maua.

SGLT2 o le taʻavale autu lea e aafia i le gaioiga o le glucose reabsorption i le renal tubules. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (T2DM), o le glucose reabsorption i renal tubules e faʻaauau pea e ui lava i le hyperglycemia. Dapagliflozin, i le taofia o le fesiitaiga o le kulukose, e faaitiitia ai lona toe maua i le renal tubules, lea e mafua ai le aveesea o le kulukose e fatugaʻo. O se taunuuga o le gaioigalaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻatupulaia o le anapogi glucose ma pe a uma le 'ai ua faʻaitiitia, ma ua faʻaitiitia foi le faʻaogaina o le hemoglobin glycosylated.

O le glucosuric effect (glucose excretion) e matauina pe a uma ona ave le fua muamua o le Forsigi, o le a tumau pea le aafiaga mo le isi 24 itula e sosoo ai ma faaauau ai i le taimi atoa o le faʻaaogaina. O le aofaʻi o kulukose o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo ona o lenei masini e faalagolago i le fua o le filtration (GFR) ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Dapagliflozin o le gaosiga masani o le kulukose i le tali atu i le hypoglycemia e le solia. O le aʻafiaga o le vailaau i luga o le inisalini ma le gauai i ai e le faalagolago. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a Forsigi, sa maitauina le faʻaleleia atili o le ß-cell function.

O le supercretion glucose excretion e mafua mai le dapagliflozin eo mai faatasi ma le leiloa o kalori ma le mamafa o le mamafa. O le faʻamaina o le sodium glucose cotransport e tupu i le vaivai ma le faʻavaivai o aʻafiaga masani ma le ola.

I isi glucose transporters e felaʻuaʻi kulukose i tisipenipiti, o le dapagliflozin e leai sona aoga. O le vailaʻau e sili atu i le 1400 taimi e sili atu ai le filifilia o le SGLT2 nai lo le SGLT1, o le mea autu lea o le avelaʻau o le intestinal e nafa ma le faʻamamaina o le kulukose.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Mosig ua fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o se fesoasoani faaopoopo i taumafa ma faamalositino ina ia faaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e pei ona taua i lalo:

  • monotherapy
  • amata faʻatasi faʻatasi ma le metformin (pe a fai o lenei tuʻufaʻatasiga e fautuaina),
  • faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma metformin, thiazolidinediones, sulfonylurea faʻatoʻa (aofia ai le metformin), inhibitors olepeptidyl peptidase 4 (DPP-4) (e aofia ai ma le metformin), faʻapalapala ile inisalini (e aofia ai tuufaatasiga faatasi ma le tasi pe lua o upu ole vailaau oona) i tulaga o le le atoatoa o le pulea lelei.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le auala: auala ma metotia

Faʻaaogaina ole suʻega. O le 'ai e le afaina ai le aoga o togafitiga.

O le togafitiga ole togafitiga fautuaina e tasi i le aso, 10 mg i le tasi.

Aʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa ma togafitiga o inisalini ma fualaau faasaina lea e faʻateleina ai le fausiaina o insulin (aemaise lava, sulfonylurea o meaola), e mafai ona manaʻomia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

Afai o le Forsiga o loʻo faʻaaogaina i le uluai tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin, ole fua ole aso ole 500 mg i le 1 dose. I le le atoatoa o le pulea, o le fua o le metformin ua faateleina.

Ole fua muamua mo le faʻaleagaina o le hepatic ua 5 mg. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona faʻaaoga le 10 mg o le Forsigi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • thiazide ma le loopedtics: faʻalelei atili o latou aʻafiaga ma faʻalauteleina ai le ono mafai ona maua ai le faʻasalaga ma le faʻamalolo,
  • inisalini ma fualaau faasaina lea e faateleina ai le puleaina o le inisalini: o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o se tuufaatasiga e manaomia ai le lapataiga ma, atonu, o le suia o nei fualaau.

Faʻamatalaga e uiga i analogues o Forsigi o loo misi.

Faʻamatalaga e uiga i Forsig

E tusa ai ma iloiloga, o Forsig o se fualaau lelei e faʻaaogaina e aveese ai le kulukose mai le tino. I nisi tulaga, togafitiga e mafai ai ona e lafoaia atoa le inisalini. Ae ui i lea, e tele e matauina le atinaʻeina o ni faʻalavelave matuia, e aofia ai le faʻasolosolo e masani ona faʻalavelave, faʻasalaga o faʻamaʻi pipisi o le tino o meaʻai, faʻalavelave moe, vevela, fiva, le manava.

Talosaga faʻaoga

O le maʻisuka matutua e masani lava ona i ai faafitauli tau fatuga, e tatau ona latou faaaogaina fualaau oona e aafia ai le galuega a le penis e tusa ai ma le mataupu faavae a le ACE. Mo le au matutua, o auala lava ia e tasi e faʻaaogaina mo le le atoatoa o galuega i isi vaega ole maʻisuka. I tagata gasegase e sili atu ma le 65, o faafitauli tau fatuga e tutupu i nisi taimi ona o le diapaglozin. O se tali le masani masani ona o se faaletonu o le okeni ua paʻu o se faateleina i le creatinine.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O tagata tomai faapitoa e leʻi suʻesuʻeina le faʻaaogaina o le fualaau oona mo Forsig i le taimi o le maʻitaga, o lea la o vailaau o loʻo faʻaseseina i lenei vaega o le maʻisuka. O le mea lea, pe a ave se fetus, e faʻamalolo le togafitiga ma vailaʻau. E le o iloa pe o le gaioiga gaosi po o mea faaopoopo e alu atu i susu o susu. O le mea lea, o le aʻafiaga o faʻafitauli i tamaiti laiti ona o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le mafai ona faʻamaloloina. E le tatau i tamaiti laiti ona ave lenei vailaʻau.

Afai e iai ni faafitauli laiti i le gaioioga o loʻo tupu, e le manaʻomia ona fetuunai le vailaʻau. O le vailaʻau e faʻasalaina i tagata e maua i le faamaʻi hepatic ma le le atoatoa o le vaeluaga ma le faʻalavelave. Afai e le lelei le ate, e le tatau ona fetuutuunai le vailaau, o maʻi le mautonu o lenei okeni e manaomia ai le faʻaeteete pe a faʻaaogaina, o se fuataga maualalo o le 5 mg o loʻo faʻatulagaina, pe afai e talia e le tagata le fualaau masani, o lona aofaiga e faʻateleina i le 10 mg.

Faʻasalaga

O mataupu o le faʻalavelave i togafitiga faafomai e oʻo mai i le aso e leʻi faʻamaonia. Ae peitaʻi, afai e solia e le tagata maʻi le molimau a le fomaʻi ma suia le metotia fautuaina, o le a tulaʻi mai se mea iloga. Faailoga o lenei tulaga:

  • hypoglycemia,
  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto
  • faʻamaʻi.

Afai o lisi lisi o loʻo faʻaalia i le tulaga o le le tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, ona tatau loa lea ona faia fua e tuʻuina atu ai le fesoasoani muamua. E aofia ai laasaga nei:

  • fufulu le manava i le tele o vai ma faʻaigisa vomiting,
  • tuʻuina atu fualaau oona ua afaina ai o loʻo i ai se meatotino faʻapitoa,
  • saili le fesoasoani mai se fomaʻi.

O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei e ofoina atu le 2 analogues ole togafitiga o Forsig:

O nei fualaau oona o loʻo i ai le mea e tasi o loʻo galue malosi. O le tau o analogues e mafai ona oʻo atu i le 5000 rubles. Tofuiga o le mea taugofie lea e lisiina.

Fautuaga

O le fualaau faasaina Forsig ua faatonuina mo togafitiga a se fomaʻi. Faʻapitoa mai falemaʻi na o se faʻasologa.

Tapulaʻa i luga o avetaʻavale pe a ave le fualaau faasaina - leai. Ae o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o ia suesuega e lei faia. E leai foʻi se faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a lenei vailaau faʻasaina ma le ava ma le nicotine.

Soo se suiga i le tulaga pe a ave lenei vailaau e tatau ona lipotia vave i le fomai o loʻo taitaia le togafitiga.

O le vailaʻau o se tupulaga fou o Forsig na faʻaali lata mai nei i luga o faleoloa tau faleoloa.E ui lava i lona tau maualuga, e taʻutaʻua.

O le faʻasalaga e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma mo se taimi umi e tumau ai le iuga.

O lenei vailaʻau e toetoe lava leai se afaina. E le i faailoaina ni mataupu o le televave poʻo le oona. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, e le mafai ona e mafaufau ia oe lava.

O le umi o le vasega ma le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi o loʻo iloa le faʻataʻitaʻiga lautele o le maʻi. Afai e te solia ia faatonuga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o aʻafiaga aʻafia ma le faʻalavelave.

Endocrinologists iloilo

E le mafai e fomaʻi i taimi uma ona fuafua pe faapefea ona amio le fualaau faasaina. Ina ia fuafuaina le lisi atoa o faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu, e tatau ona faʻaalu le tele o tausaga. O suiga i le tulaga o le soifua maloloina ona o le taumafa e mafai ona tupu ile taimi.

O le tau o le fualaau faasaina e le mafai ona faʻaaogaina lautele, o vailaʻau e talafeagai lelei mo le taofi o faʻamaoniga, e le fofoina ai faafitauli ogaoga i le tino, e leʻi suʻesuʻeina lelei vailaʻau. O tagata maʻi e masani ona i ai ni faʻafitauli i le siama o le urine.

Tala o le Maʻisuka

I le masina muamua na faʻaaogaina ai, o se faʻamaʻi na aliali mai, na faatonuina e le fomaʻi faʻamaʻi. Ina ua mavae le 2 vaiaso, na amata le vevela, mulimuli ane leai ni faafitauli na tulai mai, ae na tatau ona faaitiitia le fualaau. I le taeao, o le gatete e mafua ona o le maualalo o le toto suka. Ou te lei paʻu lava, na amata ona ou inu vailaau i le 3 masina talu ai. Faatasi ai ma le atinaʻega o aʻafiaga, ou te manaʻo e faʻaauau togafitiga.

O Tina ei ai se ituaiga o maʻisuka, o lea ua ia faʻaaogaina le inisalini i aso uma, e alu i le optometrist e masani ai, e lua taotoga o taotoga, o loʻo faʻaauau pea lona leaga. Ou te popole o le a pasi mai nei maʻi ia te aʻu. I loʻu matua, ua ou lagona le vaivai, o nisi taimi ou te lagona ai le mimilo, ma o le malaise ua aliali mai. O le suʻesuʻega na faaalia ai le sili atu o le suka i le 15 mmol / L. Na faatonuina e le fomai Forsig ma le meaai, o lea ou te alu soo e vaai ia te ia.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga