Vaega o meaʻai i le maʻisuka

Puipuia, gaʻo, gaʻo ma gaʻo i le taumafataga mo le maʻisuka. Auala e pulea ai le maʻisuka i meaai

Aiga »Meaʻai mo le maʻisuka» Faʻasaina, gaʻo, gaʻo ma gaʻo i le taumafataga mo le maʻisuka. Auala e pulea ai le maʻisuka i meaai

Meaʻai ma le suka

Sei o tatou tilotilo totoa pe faʻapefea ituaiga eseese o meaʻai e aʻafia ai le suka toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O mamanu masani o auala e maua ai gaʻo, proteins, carbohydrates ma galuega inisalini, ma o le a tatou faamatalaina auiliili i lalo. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona vavalo mamao pe o le a le tele o se meaai faapitoa (mo se faataitaiga, kusi cheese) o le a faʻapupulaina ai le suka i se maʻisuka faapitoa. E naʻo le faʻataʻitaʻiga ma le mea sese e mafai ona fuafuaina. O iinei o le a talafeagai ai le toe faʻamalosia: Faʻateleina fua lou suka toto! Sefe i luga o le fua o le mita o le kulukosesese - alu i luga o le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Puipuia, gaʻo ma gaʻo gaʻo mo le maʻisuka - mea uma e tatau ona e iloa:
• O le a le tele o protein e te manaʻomia e 'ai.
• Faʻafefea ona faʻapulaʻa le protein pe a maʻi maʻi.
• O a gaʻo e maua ai le cholesterol.
• Pe fesoasoani se meaʻai maualalo e te maua ai le mamafa?
• O a gaʻo e te manaʻomia ma 'ai lelei.
• Carbohydrates ma le falaoa.
• O le a le tele o le sukabohydrate e ai i le aso.
• Fualaau faisua, fua ma fualaʻau.

O vaega nei o meaʻai e maua ai le malosi i le tino o le tagata: o meaola, gaʻo ma gaʻo. O meaai faatasi ma i latou e aofia ai le vai ma le fiber, lea e le o faʻalavelaveina. O le ava malosi foi o se punavai o le malosi.

E seasea lava o meaai e aofia ai mama mama, gaʻo, poʻo gaʻo. I le avea ai o se tulafono, tatou te 'aina se paluga o meaʻai. O meaai paletini e masani ona tumu i gaʻo. O meaai gaʻo gaʻo-tamaoaiga e masani lava ona iai ni nai palatini ma gaʻo.

O a meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka

I le maʻisuka, e le tatau ona vaevaeina ia gaʻo i le "faigofie" ma "faigata", ae i totonu o le "faia vave" ma "lemu". Matou te mumusu uma gaʻo gaʻo maualuga televave. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faatagaina sina vaega tele o le "gese" gaʻo. I le avea ai o se tulafono, e maua i fualaau faisua, o loʻo i ai laulaʻau manaia, pulupulu, tipi, ma tatou te le 'aina fua. O faʻataʻitaʻiga ituaiga uma o kāpeti ma pini lanumeamata. Siaki le lisi o meaʻai faatagaina mo se taumafa maualalo o le gaʻo. O fualaau faisua ma nati sa aofia i totonu o meaai maualalo-carbohydrate mo le maʻisuka aua o loʻo i ai le soifua maloloina, fualaʻau masani, minerale, ma fiber. Afai e te 'aina sina mea, latou te faʻaititia le toto toto.

O nei taumafa e taua o le 6 kalama o gaʻo i luga o le maʻisuka ole taumafa o le maʻisuka:
• 1 le ipu salati o fualaau faisua mai le lisi o faʻatagaina,
• ⅔ suauu o fualaau faisua atoa mai le lisi o mea faatagaina, vevela-togafitiga,
• ½ cup kukaina pe gaosia fualaau faisua mai le lisi o mea faatagaina, kuka,
• ¼ ipu o fualaau fualaau suamalie mai fualaau faisua,
• 120 g o fualaʻau mata mata,
• 70 g galu.

O fualaau faisua ua gaosia pe gaosia fua e sili atu ona lelei nai lo fualaʻau uma. O le mea lea, o le aofaiga lava o mea inu oona o loʻo i totonu o se laʻititi laʻititi. O se vailaʻau mamae e sili atu ona faʻatusatusa. I vaega ua taua i luga, o le faasaʻoga mo le mea moni e faapea o le faagasologa o le mafanafana o se vaega o le cellulose ua liua i le suka o loo amanaia foi. A maeʻa le togafitiga o vevela, e sili atu le saoasaoa o gaʻo mai le fualaau faisua.

faasaina meaai taumafa o le maʻisuka

E oo lava i meaai faatagaina o loo i ai le "faagesegese" o le gaʻo e tatau ona 'aiina lemu, e leai se mea e tatau ona' ai ina ia aua le pau i lalo o le aafiaga o se faleaiga a Saina. O le aʻafiaga o gaʻo i luga o le tino o le maʻisuka o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga "Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto ma ni atunuʻu laiti ole inisalini". O se tasi lenei oa tatou autu autu pe afai e te manaʻo e pulea lelei lau maʻisuka.

Afai e matua lamatia tele gaʻo meaʻai mo le maʻisuka, aisea e te le tuʻuina atoa ai? Aiseā e aofia ai fualaau faisua i totonu o se taumafataga e maualalo i le gaosiga e pulea ai le maʻisuka? Aisea e le maua uma ai vitamini talafeagai mai mea faaopoopo? Aua e foliga mai e leʻi maua e saienitisi uma vitamini. Masalo o fualaau faisua e aofia ai vitamini taua tatou te leʻi iloa. I soo se tulaga, o le fiber o le a lelei mo ou inumaga. O mea uma o loʻo i luga e le o se mafuaaga e 'ai ai fua, fualaau faisua ma isi mea faasaina. E matuā afaina i le maʻisuka.


Fiber for Diet Diet

O le fiva o se igoa taatele mo mea taumafa e le mafai e le tino o le tagata ona eliina. E maua le fila i fualaau faisua, fualaau aina, ma fatu, ae le o meaola. O nisi o ona ituaiga, e fai ma faataitaiga, pectin ma le guar gum, faʻamavae i le vai, o isi e leai. E mafai ona afaina ai le fiva solu ma e le mafai ona faʻaaogaina i luga o le manava. O nisi ituaiga o fiva e le mafai ona faʻaaogaina - e fai ma faʻataʻitaʻiga, psyllium, faʻapitoa foi o le flea plantain - o loʻo faʻaaogaina e avea o se laxative mo le mautinoa.

O punavai o fiber e le mafai ona faʻaaogaina e sili ona lelei salalaʻau. O fiva soluble e maua i lemu (pini, pi, ma isi), faapea foi ma ni fua. O lenei mea, aemaise lava, pectin i le pele o apu. Mo le maʻisuka, aua nei taumafai e faʻaititia lou toto suka poʻo le cholesterol ma le fiber. Ioe, o le areto a le falaoa e le faʻateleina le suka e pei o le falaoa falaoamata paʻepaʻe. Ae ui i lea, o le mea lea e mafua ai le oso vave ma malosi i le suka. E le taliaina lenei mea pe afai matou te mananaʻo e pulea lelei le maʻisuka. O meaʻai na faʻasaina mai le taumafa maualalo o le gasegase e matua afaina ai i le maʻisuka, e tusa lava pe e te faaopoopoina fiber ia i latou.

Ua maea suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faateleina o fiva i le taumafataga e faʻaleleia ai le talaaga o le cholesterol toto. Ae ui i lea, mulimuli ane na foliga mai o nei suʻesuʻega na faʻaituau, o lona uiga, o latou tusitala na faia mea uma i le lumanaʻi e maua ai se taunuuga lelei. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le filo o meaʻai e leai se faʻaaliga i le cholesterol. O le maualalo o le gaosiga o mea taumafa o le a fesoasoani tele ia te oe e pulea lou suka toto, ma faʻaleleia atili au suega o le toto mo aʻafiaga o le cardiovascular, e aofia ai le cholesterol.

Fiber for Diet Diet

Matou te fautuaina ia e togafitia ma le faaeteete "meaai" ma "maʻi suka" e aofia ai le fala, e aofia ai le oat. I le avea ai o se tulafono, o ia oloa e aofia ai le pasene tele o le falaoamata o le falaoamata, o le mafuaʻaga lea latou te mafua ai le oso vave i le suka toto pe a uma ona 'ai. Afai e te filifili e faataitai nei meaʻai, muamua e ai sina mea itiiti ma fua lau suka 15 minute pe'ā uma ona 'ai. Atonu e foliga mai, e le fetaui le oloa mo oe, aua e tele naua le suka. O lālā a Bran o loʻo i ai sina vaega o le falaoamata ma e talafeagai lelei mo tagata e maua i le maʻisuka e faigata ona faʻatau i totonu o le gagana Rusia.

O le tele o le fiber intake e mafua ai le afifi, afaina, ma o nisi taimi o le manava. E mafua ai foi le faateleina o le faateleina o le suka i le suka o le toto ona o le "aafiaga o se faleaiga a Saina," mo nisi auiliiliga ia tagai i le tusiga "Aisea e mafai ai ona faaauau pea le toto i luga o se taumafataga o le gaosiga ma le auala e toe faaleleia ai." Fiber, e pei o meaʻai gaosi meaai, e le o se mea e tatau ai mo se soifua maloloina. O le Eskimos ma isi itu i matu o loʻo ola lelei, na o meaʻai manu, e aofia ai le suka ma le gaʻo. Latou te maua le ola maloloina lelei, e leai ni faʻailoga o le maʻisuka poʻo le maʻi maʻi cardiovascular.


Faʻafefiloi i mea inu gaʻo ma togafitiga

O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ma / poʻo le ituaiga maʻisuka 2 e maua mai i le manaʻoga le faʻafefe mo gaʻo. A iai se osofaʻiga o le le pulea lelei o meaʻai, latou te 'aina ni meaʻai gaʻo faʻalelei i le tele o mea. O lenei faafitauli e faʻapitoa ona maua. E tatau ona amanaʻia ma pulea, pei lava o le ava ma le tagofia o fualaau faasaina e pulea. Siaki le tusiga Faʻafefea ona Faʻaaoga Vailaau Masaʻi e Pulea ai Lou Mana. I soʻo se tulaga, o se taumafataga maualalo o le carbohydrate o le filifiliga muamua lea mo le faʻalagolago i le gaʻo.

O le ki i le maʻisuka o le toto puleaina o le suka o le 'ai lea o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma le protein i aso uma mo le' aiga o le taeao, le aoauli, ma le 'aiga o le afiafi.. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa auala e faia ai se lisi mo se taumafa maualalo-carbohydrate. E mafai ma talafeagai e kuka ai ipu eseese, faʻafeiloaʻi oloa mai le lisi o faʻatagaina, pe afai na o le aofaʻiga atoa o suauu ma proteins i vaega e tumau pea lava. I lenei tulaga, o inumaga o le inisalini ma / poʻo fualaau o le maʻisuka o le a tumau pea ma o le toto o le a tumau i le tulaga e tasi.

Taiala o Meaʻai mo Meaʻai mo le maʻisuka

Ua tuufaatasia e le American Diabetes Association nisi o mataupu faavae o le soifua maloloina e taulai i le faaleleia atili o le faaletonu o le mafaufau i tagata mamaʻi, lea o le a faaleleia ai le soifua maloloina ma faaitiitia ai le alualu i luma o le faamai. Taulimaina o le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina o lou suka toto i le aso atoa - e tatau ona masani (calorizer). E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻamautuina o mea taumafa, ae afai o loʻo iai i le tagata le hyperglycemia, ona faʻaalia lea o le inisalini togafitiga. O fesili uma o togafitiga e tatau ona faia i ai le faaiuga ma le fomaʻi aoga ma ia manatua o togafitiga fualaau e le faʻaitiitia ai le taua o se taumafataga maloloina.

E tatau ona fuafua le aoga ile kalori i luga o le faavae o manaʻoga o le physiological (mamafa, maualuga, tausaga) ma le olaga. O iinei, e pei o tagata soifua maloloina, o le tele o lou malosi, o le tele o kalori e te manaʻomia. E tatau ona taulai totoa i le fua o palatini, gaʻo ma gaʻo.

Ole numera o taumafataga, e aofia ai meaʻai, e tatau ona 5-6 taimi. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o meaʻai paleni e aloese ai mai le faʻalavelave faʻafefete ma meaʻai i le suka o le toto.

Ole fua ole gaʻo i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona iai i le lautele ole 40-60%. Talu ai o loʻo faʻalavelaveina nei tagata i le gaosiga o le carbohydrate, e tatau ai ona fausia se lisi autu e faavae i luga o gaʻo. E talitonuina o le maʻisuka e tatau ona aloese mai meaʻai ma mea taumafa e maua ai le maualuga o le GI, ae ua maua e saienitisi e tusa lava pe tele vaega o mea e sili ona sao ole tino gaʻo e mafua ai ona oso i le suka, o lona uiga e tatau ona pulea a latou taumafa.

E fautuaina foi e le fualaau taumafa ia tagata maʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga e taulaʻi i luga o le fuainumera glycemic pe a filifilia meaai. E tāua tele le faʻaauau pea o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le aso e aunoa ma se meaʻai.

Mo lenei mea, na amata ona faʻaaogaina e le au fai meaʻai paleni le manatu o le "falaoa" (XE) - o se fua tutusa tutusa ma le 12-15 kalama o meaʻai gaʻo. O lona uiga, e le 12-15 g o le oloa, ae o le gaʻo i totonu. E mafai ona i ai le 25 kalama o le falaoa, 5-6 keke, 18 kalama o le oatmeal, 65 kalama o pateta poʻo le apu le 1. Na maua ai e 12-15 g o le suka gaʻo le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l, e manaʻomia ai le 2 iunite. inisalini O le numera o "areto falaoa" i se tasi taumafataga e tatau ona iai i le va o le 3 e oo i le 5. O le Ata XE o le a fesoasoani i le eseesega o le taumafa ma e le alu i tua atu o le aofaʻiga o meaʻai.

O le aofaʻiga o le gaʻo i aso taʻitasi e tatau ona i totonu o le 50 g. I le maʻisuka, e tatau ona faʻatapulaʻa gaʻo tumu mai meaʻai (tamai mamoe, puaa, ponaivi). Mo le puipuia o le atherosclerosis, o meaʻai e maua ai le maualuga o le cholesterol (ate, faiʻai, fatu) e tatau ona faʻatapulaʻa. I le aotelega, o le tele o gaʻo i le taumafa o tagata gasegase e le tatau ona silia ma le 30% o calorie uma. O nei mea, 10% e tatau ona tumu i gaʻo tumu mai gaʻo manu, 10% polyunsaturated ma 10% gaʻo mama.

O le aofaiga ole aofaʻi o pene i le taumafa o le maʻisuka e 15-20% o calorie. I faʻamaʻi fatuga, e tatau ona tapulaa le aofaʻi o porotini. O nisi vaega o tagata e manaʻomia ni meaʻai sili atu i le protein. O tamaiti nei o loʻo maua i le maʻisuka, tamaiti ma tagata talavou, maʻitaga ma fafine lapatai, tagata ua iai ni faʻafitauli ma le tino vaivai. Mo i latou, o manaʻoga e fuafua e faavae ile 1.5-2 g i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Isi vaega eletise

O manaoga mo isi vaega o mea taumafa o loʻo taua i lalo:

  • O le fiber e puleaina le suka toto, faʻaleleia le faʻalaumalieina, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le cholesterol. O manaoga o fiber meaai mo tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ma e tusa ma le 40 g / aso,
  • O mea suamalie o le a sili atu ona sui mo le suka ma o le a puipuia ai le oso i le kulukose i totonu o le toto. O suʻesuʻega faʻaonapo nei ua faʻamaonia e sili atu ona leaga le suamalie o le kalori pe afai e faʻaaogaina i totonu o le metotia na faʻatulagaina e le kamupanī,
  • E tatau ona i ai le masima i le lautele o le 10-12 g / aso,
  • Manaomia vai e 1.5 lita i le aso,
  • O vitamini ma minerale e mafai ona totogiina i nisi vaega e ala i faʻalavelave lavelave o le televitamin preparations, ae a faʻaputuina se taumafataga, e tatau ona faʻamautinoa le ulufale atu o mea autu i meaai. I le taumafataga, o le maʻisuka e masani lava o le zinc, kopa ma le manganese, lea e aofia ai i le faatonutonuina o le maualuga o le suka.

O tagata e le lelei le faʻalauteleina i proteins, gaʻo ma gaʻo, gaʻo falaoa ma isi mea taumafa e mafai ona amata i togafitiga faafomaʻi Nu.9. E manaʻomia ai manaʻoga o tagata mamai e maua i le maʻisuka. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi ma faʻafetaui le meaʻai i ou manaʻoga faʻapitoa (calorizator). I le aluga o taimi, o le ae malamalama i oloa ma o le a mafai ona faʻalauteleina lau meaʻai.

Puipuia, gaʻo, gaʻo, ma fiber i le suka o le maʻisuka

Puipuia, gaʻo, gaʻo, ma fiber i le suka o le maʻisuka

Sei o tatou tilotilo totoa pe faʻapefea ituaiga eseese o meaʻai e aʻafia ai le suka toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O mamanu masani o auala e maua ai gaʻo, proteins, carbohydrates ma galuega inisalini, ma o le a tatou faamatalaina auiliili i lalo. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona vavalo mamao pe o le a le tele o se meaai faapitoa (mo se faataitaiga, kusi cheese) o le a faʻapupulaina ai le suka i se maʻisuka faapitoa. E naʻo le faʻataʻitaʻiga ma le mea sese e mafai ona fuafuaina. O iinei o le a talafeagai ai le toe faʻamalosia: Faʻateleina fua lou suka toto! Sefe i luga o le fua o le mita o le kulukosesese - alu i luga o le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Puipuia, gaʻo ma gaʻo gaʻo mo le maʻisuka - mea uma e tatau ona e iloa:

  • E fia le protein e te manaʻomia e 'ai.
  • Auala e faʻagata ai le protein pe a maʻi fatufatuʻi.
  • O a gaʻo e maua ai le cholesterol.
  • O se meaai e maualalo le maualalo e fesoasoani e te le maua ai le mamafa?
  • O a gaʻo e te manaʻomia ma 'ai lelei.
  • Carbohydrates ma le falaoa.
  • E fia suauu gaʻo e ai i le aso.
  • Fualaau faisua, fua ma fualaʻau.

O vaega nei o meaʻai e maua ai le malosi i le tino o le tagata: o meaola, gaʻo ma gaʻo. O meaai faatasi ma i latou e aofia ai le vai ma le fiber, lea e le o faʻalavelaveina. O le ava malosi foi o se punavai o le malosi.

E seasea lava o meaai e aofia ai mama mama, gaʻo, poʻo gaʻo. I le avea ai o se tulafono, tatou te 'aina se paluga o meaʻai. O meaai paletini e masani ona tumu i gaʻo. O meaai gaʻo gaʻo-tamaoaiga e masani lava ona iai ni nai palatini ma gaʻo.

Aisea e mafua ai ona filifili tagata i le maʻisuka ituaiga 2

Mo le selau ma afe o tausaga, o soifuaga o tagata i luga o le fogaeleele e aofia ai nai masina pupuu o meaai, lea na suia i taimi uumi o le fia aai. Sa le mautinoa e tagata se mea sei vagana ai o le fia taumafa e tupu pea lava pea. Faatasi ai ma o tatou augatuaa, oi latou na atiaeina le gafatia e ola ai i le umi o le fiaai na ola ma fananau mai. O le mea e ofo ai, o nei lava kenera i aso nei, e tusa ai ma le tele o meaʻai, tatou te ono aʻafia ai i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2.

Afai na faʻafuaseʻi ona pagatia le tele o le fiaʻai nei, o ai o le a sili atu lona ola nai lo se isi? O le tali o tagata e fia maua, e pei o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O latou tino e sili atu ona mafai ona teuina le gaʻo i taimi o le tele o meaʻai, ina ia mafai ai ona e ola mai le umi, fia taumafa.O le faia o lenei mea, i le faagasologa o le evolusione, na latou atiina ae ai le faateleina o le tui (insulin) (le lelei o le sosolo i le gaioiga o le inisalini) ma le manao e le mafaamatalaina mo gaʻo, ia masani uma ia i tatou.

O lenei ua tatou ola i se tulaga o le tele o meaai, ma genes na fesoasoani io tatou augatama, ua avea ma faafitauli. Ina ia taui mo le genetic predisposition e pusa ai le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e 'ai se meaʻai ma le gaʻo maualalo. O le fautuaina o se meaʻai maualalo-carbohydrate mo le puipuia ma le pulea o le maʻisuka o le autu autu lea o loʻo i ai le tatou 'upega tafaʻilagi.

Sei o tatou agai atu i le aafiaga o puipuiga, gaʻo ma gaʻo i luga o le suka o le toto. Afai o oe o se "gasegase" maʻisuka, o le a e mauaina o faamatalaga o loʻo i lalo i lenei tusiga e matuai feteenai ma faʻamatalaga masani na e maua mai tusi poʻo mai le endocrinologist. I le taimi lava e tasi, oa tatou taiala mo le maʻisuka e fesoasoani i le maualalo o le suka o le toto ma tausia ai masani. O se fuafaatatau paleni "paleni" e fesoasoani i lenei mea leaga, e pei ona e iloa muamua ia te oe lava.

I le faagasologa o le gaosia o meaʻai, proteins, gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino o le tagata, ua faʻaumatia i totonu o latou vaega, "poloka poloka". O nei vaega e ulufale i le toto, e ave i le toto i totonu o le tino ma e faʻaaoga e sela e tausia a latou galuega taua.

O palatini o ni mea faigata o "poloka fale" e taʻua o amino acids. Meaʻai o mea taumafa ua talepeina i amino acids e enzymes. Ona faʻaogaina lea e le tino nei amino acids e maua ai ona lava aʻafiaga. E le gata ina maua ai siama musika, neura ma totoga i totonu, ae o hormones foi ma le tutusa o enzymes digestive. E taua le iloa e mafai ona faʻaaogaina amino acids i le kulukose, ae o loʻo tupu lemu ma e le lelei tele.

O le tele o mea taumafa e maua e tagata e aofia ai le porotini. O punaoa aupito sili ona maualalo o le protein o fuamoa moa, sisi, aano o manufasi, moa ma iʻa. E masani lava e le oi ai ni vailaʻau gaʻo. O nei mea taumafa e fausia ai le faavae o se taumafataga maualalo-carbohydrate i le puleaina o le maʻisuka. O a meaai e lelei mo le maʻisuka ma e leaga. E maua foi pulu popo i mea totō - fatu, fatu laau ma nati. Ae o nei oloa, faatasi ai ma palatini, o lo o aofia ai gaʻo, ma o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻaeteete ia i latou.

O palatini ma gaʻo meaʻai o meaʻai ia e faʻapupulaina ai le suka toto, e ui lava latou te faia i auala eseese. I le taimi lava e tasi, o gaʻo gaʻo e le afaina ai le toto toto. O meaola manu e aofia ai le 20% o le protein. O le totoe o latou fatuga o gaʻo ma vai.

O le liua o aʻafiaga i le kulukose i le tino o le tagata e tupu i le ate ma i se tulaga maualalo i fatuga ma gaogao. O lenei faagasologa ua taua o le gluconeogenesis. Aoao pe faapefea ona pulea. O le glucagon hormone e mafua ai pe afai o le suua e paʻu tele pe afai e itiiti le inisalini e tumau i totonu o le toto. 36% protein ua liua i le kulukose. O le tino o le tagata e le iloa pe faapefea ona liua le kulukose i totonu o palatini. O le mea lava lea e tasi i gaʻo - e le mafai ona e faʻapipiʻiina ia protein mai ia i latou. O le mea lea, o aʻafiaga o se vaega e sili ona taua o meaai.

Matou te taʻua muamua o meaola manu e maua ai le palatini e 20%. Faʻateleina le 20% e le 36%. E foliga mai e tusa ma le 7.5% o le mamafa o le mamafa o meaʻai porotini e mafai ona liua i le kulukose. O nei faʻamaumauga e faʻaaogaina e fuafua ai le fualaau ole inisalini "pupuu" aʻo leʻi 'aʻai. Faatasi ai ma se "paleni" taumafa, e le o amanaiaina ia palatini mo le fuafuaina o tui inisalini. Ma i luga o se taumafa-maualalo o mea taumafa mo le maʻisuka - ua faʻamauina.

O tagata o loʻo i ai le maualuga o le gaioiga faaletino ua fautuaina ina ia 'ai 1-1.2 kalama o le protein i le 1 kg o le mamafa o le tino i aso uma e tausia ai le maso maso. Meat, iʻa, moa ma uaina e aofia ai le 20% o le protein. E te iloa lou mamafa i kilokalama. Faʻateleina lenei aofaʻi i le 5 ma o le ae iloa ai le tele o kalama meaai e mafai ona e 'ai i aso uma.

E manino lava, e le tatau ona e matelaina i luga o se meaʻai maualalo. Ma afai e te faʻaaogaina ma le fiafia e tusa ai ma a matou fautuaga, e mafai ona e gafatia le 'ai atili o le polotini, ma o nei mea uma e aunoa ma se afaina i le pulea o le suka suka.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

O le mea pito sili ona talafeagai mo meaai maualalo-gaʻolaʻau o meaai ia o le protein lea e toetoe lava leai se mea e maua mai i gaʻo. La latou lisi e aofia ai:

  • povi, vela, tamai mamoe,
  • moa, tilo, toso,
  • fuamoa
  • sami ma vaitafe iʻa,
  • puaa tunu, carpaccio, jamon ma oloa faapena taugofie,
  • taaloga
  • puaa

Ia manatua e mafai ona faaopoopo meaʻai i le gaosiga o loʻo lisi atu i luga ao faagasolo, ma e tatau ona mataʻu. O le tusi a Amerika i luga o se taumafa maualalo o le maʻisuka mo le maʻisuka o loʻo faʻapea mai o sausago e toetoe lava leai ni carbohydrate. Ha ha ha ...

E toetoe lava o faʻamaʻi uma e leai se sili atu nai lo le 3% o le maʻisuka ma e talafeagai mo le taumafaina e tagata maʻisuka. I le faaopoopo atu i le cheese ma le kusi cheese. O vailaʻau 'oloʻo iai lau sisi e tatau ona mafaufauina pe a fuafua le lisi, faʻapea foʻi ma le fuafuaina o tui ole inisalini ma / poʻo le maʻisuka. Mo mea soya uma - faitau faʻamatalaga i luga o le afifi, mafaufau i a latou gaʻo ma pulu.

O loʻo i ai le talitonuga lautele i totonu o endocrinologists ma tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e sili atu le lamatia o fualaau o meaʻai nai lo le suka ona latou faʻavavevaveina le atinaʻeina o fatugaʻo fatugaʻo. O se manatu sese lea e faʻaumatia ai ola o le maʻisuka. O se maualuga maualuga o le protein protein e le faʻaleagaina ai fatugaʻo o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, pe afai o le suka toto e tausia masani. O le mea moni, o le fatuga fatuga na mafua ai ona maualuga le suka o le toto. Ae o fomai e pei o le "tuu ese" lenei i luga o meaʻai meaai.

O a faʻamaoniga e lagolagoina ai lenei faʻamatalaga fouvalega:

  • O loʻo i ai setete i Amerika e faapitoa i le faʻaleleia o povi. O iina, e 'ai e tagata le pusi 3 taimi i le aso. I isi setete, o le lafumanu e sili atu ona taugata ma e itiiti lava le faʻaaoga iina. E le gata i lea, o le faʻateleina o le le toe faʻaaogaina e tutusa lava.
  • Vegetarians ei ai faafitauli tau fatuga e le masani ona sili atu nai lo tagata faʻatau oloa.
  • Sa matou faia se suʻesuʻega umi mo tagata na ofoina atu se tasi oo latou fatuga e laveai ai le ola o se pele. Na fautuaina e fomaʻi le faʻasaina o le maua o le polotini i se tasi oi latou, ae le o le isi. I tausaga mulimuli ane, o le toilalo o le tootoo na totoe na tutusa uma.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e faʻaaoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai pea fatugaʻo e masani lava pe faaleagaina i fatugaʻo naʻo le amataga. Iloilo laasaga o le le atoatoa. Ina ia puipuia le faiva o le fatu, ia taulai atu i le tausisia o le toto maualuga o le toto ma se taumafa maualalo o le gaʻo. Afai o le gasegase o le fatu i le 3-B pe o le maualuga foi, ona tuai tele lea ona togafitia i se taumafataga e maualalo le carbohydrate, ma e tatau ona e faʻatapulaaina le aoga o le protein.

O gaʻo gaʻo, aemaise lava gaʻo tumu o manu, e faʻasalaga le talafeagai mo:

  • mafua le gaʻo
  • faateleina le cholesterol toto,
  • taʻitaʻi atu i le osofaia o le fatu ma le taʻavale.

O le mea moni, o nei mea uma o se faʻaoga tele o le lautele e fomaʻi ma tagata fai meaʻai. O le salalau o lenei foo, lea na amata mai i le 1940, na mafua ai ona maua i se faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻasalalauga faʻatautaia o le le sili atu i le 35% o kalori mai le gaʻo. E matua faigata lava le le sili atu i le pasene lenei i le faiga.

O fautuaga aloaia a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Iunaite Setete i luga o le faʻasaina o gaʻo i meaʻai na mafua ai le taufaasese moni i le va o tagata faʻatau. O oloa gaʻo susu gaʻo, margarine ma mayonnaise o loʻo manaʻomia tele. O le mea moni, o le tagata moni na faʻaleleia mo faafitauli o loʻo lisiina i luga o gaʻo. O vailaau faʻamalosi tino faapitoa, aua o le faʻatauina o le tino o le tagata e le o se mea e faʻaaogaina.

O gaʻo gaʻo mafai ona paʻu i lalo i le gaʻo gaʻo i le taimi o le faʻapalapala. E mafai e le tino ona faʻaaoga i auala eseese:

  • o se punaoa malosi,
  • e avea o se mea fale mo a latou siama,
  • tuu ese.

O gaʻo gaʻo e le o lo tatou fili, e tusa lava pe o le a le mea e fai mai e meaʻai fualaʻau ma fomai. O le 'ai o gaʻo masani e matua taua mo le ola o tagata. O loʻo i ai mea taua e maua ai le tino e leai se mea e mafai ona ave, sei vagana ai meaʻai fua. Afai e te le 'aina i latou mo se taimi umi, ona e fano ai lea.

Maʻisuka, e sili atu nai lo tagata soifua maloloina, e mafatia i le atherosclerosis, fatu fatuga ma tuʻituʻi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e masani lava ona sili atu le leaga o le tala o le cholesterol nai lo le fuainumera o tagata soifua maloloina o le vaitausaga tutusa. Ua fautuaina e faapea o gaʻo gaʻo e tatau ona tuuai. O se manatu sese, ae, o le mea e leaga ai, ua mafai ona aʻafia le lautele. I se tasi taimi, na talitonu foi o gaʻo meaʻai e mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka.

O le mea moni, o faafitauli i le toto cholesterol toto i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, e pei o tagata e maua i le toto suka, e le afaina uma i gaʻo latou te 'ai. O le toatele o tagata maʻisuka o loʻo 'ai pea lava i meaai, aua ua aʻoaʻoina i latou ina ia fefefe i gaʻo. O le mea moni, o se talaaga leaga o le cholesterol e mafua mai i le toto maualuga, o le maʻisuka, lea e le o pulea.

Seʻio tatou tilotilo i le faiā i le va o meaʻai gaʻo ma le toto cholesterol. O tagata e manaʻo e faʻaitiitia o latou toto cholesterol e masani ona fautuaina e 'ai atili meaʻai. O fomaʻi e fautuaina le faatapulaaina o le taumafaina o meaola manu, ma afai e te 'ai aano o manu, ona maualalo lea o le gaʻo. E ui lava i le maelega o le faʻatinoga o nei fautuaga, o aʻafiaga o suʻega toto mo le "leaga" cholesterol i tagata gasegase mo nisi mafuaaga e faʻaauau pea ona faasolosolo ...

E tele ma sili atu lomiga e maua ai se meaʻai maualuga-carbohydrate, e toetoe lava o vegetarian, e leai se soifua maloloina ma saogalemu e pei ona mafaufau muamua. Ua faʻamaonia o taumafa taumafa taumafa e maualuga ai le mamafa o le tino, faʻaleagaina le tala o le cholesterol ma faateleina le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular. E faʻaaogaina foi lenei mea i "mea maʻaleʻale" gaʻo o loʻo maua i fualaau ma fua o le cereal.

Sa amata ona atinaʻeina Faatoaga i le silia ma le 10,000 afe tausaga talu ai. A o leʻi tupu lenei mea, o matou tuaa sa masani lava o tagata tulimanu ma tagata e faapotopoto. Latou te 'aʻai aano o manu, iʻa, moa, nai siva ma iniseti. O nei mea uma o se mea taumafa e maua i faʻamalosi ma gaʻo masani. E mafai ona aina fua mo ni nai masina i le tausaga, ma o le meli o se mea e le masani ai.

O le faaiuga mai le talitonuga o le "talafaasolopito" e faapea o le tino o le tagata e le o se mea e masani ona fetuutuunai e faʻaaogaina ai le tele o mea inu. Ma o vailaau faʻamaʻalosi fou faʻaonaponei o se mea moni faʻalavelave mo ia. E mafai ona e ola mo se taimi umi pe aisea ua mafua ai, ae e sili atu le na ona siaki. E leai se aogā o se aʻoaʻoga e le manuia i le faʻatinoina, e te ioeina?

E faapefea ona siakiina? E matua faigofie lava - e tusa ai ma fua o fua o le suka ma se glucometer, faʻapea foʻi ma suʻega o le toto suʻesuʻe mo le cholesterol. O le maualalo o le meaʻai e maua ai le suka i le toto o le maʻisuka maʻi, o le a mafai ona faʻamautuina i le tulaga masani, e pei o tagata soifua maloloina. Iʻuga o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻeina, o le ae iloa ai o le "leaga" cholesterol ua faaitiitia, ma o le "lelei" (puipuia) ua faateleina. O le faʻaleleia o le talafaʻasolopito o le cholesterol e fesoasoani foi i le faʻatinoga oa tatou fautuaga mo le taumafaina o gaʻo maloloina lelei.

I totonu o le tino o le tagata o loo i ai pea se "taamilosaga" tumau o gaʻo. Latou te ulu i le toto mai meaai poʻo mai faleoloa o le tino, ona faʻaaogaina lea pe teu. I totonu o le toto, o gaʻo o loʻo taamilomilo i foliga o triglycerides. E tele mea e iloa ai le maualuga o triglycerides i le toto i taimi uma lava. O le faʻaaloalo, malosi faaletino, glucose toto, le tikeri o le isesa. O gaʻo gaʻo e itiiti sona aʻafiaga i le faʻasalaga o triglycerides i le toto. O le tele o triglycerides e fuafua i le fia o le meaʻai na gaosi lata mai.

O tagata vaivai ma tagata mimiti e sili ona maaleale i le gaioiga o le inisalini. E masani ona i ai tulaga maualalo o insulin ma triglycerides i totonu o le toto. Ae e oo lava i le toto o le triglycerides e faateleina pe a maeʻa se taumafataga ua tumu i gaʻo. E mafua ona o le tino e faʻaitiitia le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, ma liua i le gaʻo. O le sili atu o le oona, o le maualalo o le lagona o sulu i insulin. I tagata gasegase, o le toto triglycerides e sili atu le maualuga nai lo le mea faʻanoanoa, fetuunai mo le gaʻo gaʻo.

Aisea e avea ai le maualuga o le triglycerides i le toto o se faailo taua:

  • o le tele o sikiglycerides e taamilomilo i totonu o le toto, o le malosi o le malosi o le inisalini,
  • e mafua ai ona maua le gaʻo o gaʻo i totonu o puipui o toto toto, o lona uiga, le atinaʻe o le atherosclerosis.

O se suesuega sa faia lea na auai ai tagata taaalo aʻoaʻoina, o tagata e matua nofouta i le insulin. O nei tagata taaalo na maua ni iniseti matautia o gaʻo gaʻo. E foliga mai o se taunuuga, o le malosi malosi o le inisalini (le lelei le mataalia o sela i le gaioiga o le inisalini) mo se taimi le tumau. O le pito i tua o le tupe siliva e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini pe afai e te fesuiaiga i se meaʻai maualalo-carbohydrate, faʻaititia lou toto toto i mea masani, faamalositino, ma taumafai e aveesea le mamafa.

E le o gaʻo, ae o gaʻo i totonu o le tino i lalo o le gaioiga o le inisalini e liua ma gaʻo. O lenei faagasologa o loʻo faʻamatalaina auiliili mulimuli ane i le tusiga. O gaʻo gaʻo e toetoe lava a le auai i ai. E teuina i totonu o mea faʻapipiʻi pe afai e te faʻateleina le tele o mea inu. O gaʻo uma lava e te 'ai i luga o se meaʻai e maualalo le tino gaʻo e "vave ona mumu" ma e le faʻateleina le mamafa o le tino. O le fefe i le gaʻo mai gaʻo e tutusa lava ma le fefe i le lanu moana ona o le 'ai o le eggplant.

O gaʻo gaʻo e sili ona lamatia o meaʻai mo le maʻisuka. I atunuu atiaʻe, o meaʻai e gaosi ai le tele o mea taumafa e 'aina e le faitau aofaʻi. Talu mai le vaitau o le 70, o le fefaʻatauaʻiga o gaʻo i mea taumafa ua 'aina i Amerika, ua paʻu, ma ua faʻateleina le faʻasoa o gaʻo. I se tulaga tutusa, o le faʻamaʻi o le gaʻo ma le afaina o le maʻisuka ituaiga 2, lea ua uma ona faia i luga o le amio o se faʻalavelave faʻaleaganuʻu, ua tupu.

Afai o oe o le gasegase poʻo le ituaiga 2 maʻisuka, o lona uiga o oe o se vaisu i meaʻai e aofia ai gaʻo vailaʻau mama. O se mea moni lenei mea ua fai ma vaisu, e aʻafia i le ava malosi poo fualaau faasaina. Masalo o fomaʻi poʻo tusi faʻatasi ai ma lisi o meaʻai lauiloa e fautuaina oe e te 'ai meaʻai maualalo-gaʻo. Ae sili atu pe afai e te fesuisuiaʻi i se mea e maualalo ai le gaosiga.

E faʻaaogaina e le tino le gaʻo gaʻo e pei o se fale poʻo se punaoa malosi. Ma e na o oe lava e faʻamaʻaina i gaʻo, ona gaʻo lea o le gaʻo. O le gasegase o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e le mafua mai i le tele o le gaʻo. E mafua ai le tele o taumafa i meaʻai o gaʻo vailaʻau. I le iuga, o le gaʻo gaʻo e aunoa ma ni mea gaʻo e toetoe lava a le mafai. Afai e te taumafai, o le a vave ona e maua le taoto, pulufana, poʻo le manava. E mafai e le tino ona taofi i le taimi le taumafaina o gaʻo ma protein, ma gaʻo - e le mafai.

O mea taua e tatau ona iai gaʻo, faʻapea foʻi ma mea taua o loʻo maua i faʻamalosi. Ae e le o iai ni vailaʻau oona, e aofia ai mo tamaiti. E le gata ina e ola, ae e te lagona lelei foi i luga o se meaʻai e le o iai ni gaʻo. E le gata i lea, o sea taumafa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi. O suʻega o le toto mo le cholesterol, triglycerides, ma isi tulaga lamatia o le cardiovascular o le lelei lea. Ua faamaonia lenei mea e ala i le poto masani o tagata i matu, oe na muamua atu i le faga o tagata faʻasalalau paʻepaʻe, naʻo iʻa, faʻamaonia meaʻai ma gaʻo.

E afaina ai tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatau ai e le gata o loʻo faʻamalosia ai le gaʻo popo, ae o "gasegase" o le gaʻo i le sili atu i le 20-30 kalama i le aso. Talu ai ona o soʻo se mea e gaosia ai gaʻo e mafua ai le oso vave i le suka o le toto, ma o le tele o le inisalini e manaʻomia e faʻavaivaia ai. Ave se glucometer, fua le suka o le toto pe a uma ona 'ai ma vaai mo oe lava o meaʻai gaʻo e mafua ai ona oso, ae le o aʻafiaga ma gaʻo.

Mai i le manatu o le tagata kemisi, o gaʻo o gaʻo ia o filifili o mole suka. O meaʻai suamalie, mo le tele o vaega, o filifili ia o kulukose.O le puupuu o le filifili, o le suamalie o le tofo o le oloa. O nisi filifili e umi ma sili atu ona faigata. E tele a latou fesoʻotaʻiga ma paranesi. O lenei mea ua taua o "mea faigata" gaʻo. E ui i lea, o nei filifili uma e vave ona gauia, e oʻo lava i le manava, ae faʻapea foi i le gutu o le tagata. E tupu lenei mea i lalo o le malosi o enzymes o loʻo maua i le vavalalata. Glucose e amata ona gauai i totonu o le toto mai le mucous membrane o le gutu, ma o le mea lea, o le toto toto e vave tulai mai.

O le faagasologa o le faʻapalapalaina i totonu o le tino o le tagata lea o meaʻai e malepe i totonu o vaega elemene, lea e faʻaaogaina e avea ma punaoa malosiaga poʻo "mea faufale". O le vaega muamua o le tele o gaʻo meaʻai o le glucose. E talitonuina o fualaau faisua, fualaau faisua, ma falaoa atoa o le falaoa e aofia ai "vailaʻau gaʻo." Aua nei faatagaina lenei manatu e faaseseina oe lava! O le mea moni, o nei meaʻai e maua ai le toto toto pei o le vave ma malosi e pei o le suka poʻo le paluga pateta. Siaki i se glucometer - ma o le ae vaai mo oe lava ia.

I foliga, o oloa tao ma pateta e le tutusa uma lava ma le suka. Ae ui i lea, i le taimi o le otaotaina, latou vave liliu atu i le kulukose, pei lava o le suka mama. O gaʻo gaʻo e maua i fua ma fua o le cereal e faʻaleleia le maualuga o le kulukose o le toto pei o le suka. O le American Diabetes Association talu ai nei na aloaia aloaia ai o le falaoa o le tutusa lelei lea o le suka o le suka mo lona aafiaga i le kulukose o le toto. Ae nai lo le taofia o le maʻisuka mai le 'aiina o falaoa, na faatagaina i latou e' ai le suka nai lo isi gaʻo.

O le a le mea e tupu i le tino o gasegase e maua i le maʻisuka pe a maeʻa se taumafataga e aofia ai le tele o gaʻo? Ina ia malamalama i lenei mea, ia muamua faitau pe o le a le mea e maua ai le inisalini o le insulin. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le vaega muamua ole tali ole inisalini e faʻavaivaia. Afai o le vaega lona lua o le pulelasea o le inisalini e faʻasaoina, ona maeʻa lea o ni nai itula (4 itula pe sili atu), o le toto toto pe a uma le 'ai e mafai ona paʻu i le mea masani e aunoa ma le faia e le tagata. I le taimi lava e tasi, i lea aso ma lea aso, e tumau pea le maualuga o le toto toto mo le tele o itula pe a maeʻa taumafataga taitasi. I le taimi nei, o le kulukose e fusifusia i le palatini, faʻalavelaveina le faʻatinoina o tino faʻapitoa, ma tupu aʻe ai faʻafitauli o le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 e fuafua le fualaau o le "puupuu" poʻo le "ultrashort" insulin aʻo leʻi 'ai, lea e manaʻomia e ufiufi ai gaʻo gaʻo latou te' ai. O le tele o gaʻo meaʻai e te fuafua e 'ai, o le tele o le inisalini e te manaʻomia. O le maualuga o le fua o le insulin, o le tele o faafitauli o loʻo i ai. O lenei faʻalavelave faʻalavelave ma le auala e foia ai, o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga "Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto ma ni atunuʻu laiti ole inisalini". O se tasi lea o mea sili ona taua i la matou 'upega tafaʻilagi mo tagata gasegase i ituaiga uma o le maʻisuka.

O fua e aofia ai gaʻo maualuga gaʻo tele i le tele o mea. E i ai a latou aʻafiaga i le suka o le toto, e pei ona faamatalaina i luga, ma o lea ua solia ai le maʻisuka. Aloese mai fualaau aina! O faʻamanuiaga aoga mo i latou e tele taimi e maualalo ai nai lo le faʻaleagaina latou te mafua ai le tino o le maʻisuka. O nisi fualaau e le o aofia ai le kulukose, ae o le fructose poo le maltose. O isi ituaiga o suka. E sili atu lemu lemu nai lo le kulukose, ae latou te faateleina foi le suka i le auala tutusa.

I le lauiloa lauiloa i luga o meaai, latou te fiafia e tusi o mea e gaʻo ai le "mea faigofie" ma "faigata". I luga o meaai e pei o le falaoa atoa o le falaoa, latou te tusia ai o loʻo iai i latou o vailaʻau faʻamalosi ma e aoga tele mo le maʻisuka. O le mea moni, o nei mea uma ua le atoatoa. O gaʻofale gaʻo faʻateleina le maualuga o le toto i le vave ma le mamana e pei o mea faʻataʻavaʻavaʻa faigofie. E mafai ona faigofie ona faʻamaonia lenei mea e ala i le fuaina o le suka o le toto i se glucometer i le maʻisuka maʻi pe a uma ona 'ai i vaitaimi o le 15 minute. Suʻe i se meaʻai maualalo-carbohydrate - ma o lou suka toto o le a pa'ū ifo i mea masani, ma o le a faʻavaivaia faʻafitauli o le maʻisuka.

E faʻafefea ona avea gaʻo gaʻo ma gaʻo i lalo o le malosi o le inisalini

O le autu o le gaʻo lea e faʻapupulaina i totonu o le tino o meaʻai gaʻo ia. Muamua, latou te paʻu i totonu o le kulukose, lea e toso i le toto. I lalo o le aʻafiaga o le inisalini, o le kulukose o le a avea ma gaʻo, lea e teuina i suauʻu gaʻo. O le inisalini o le hormone autu lea e fesoasoani i le gaʻo.

Faapea ua e 'ai se ipu o pasta. Mafaufau i le mea e tupu i lenei tulaga i le tino o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. O le suka o le toto e vave oso, ma o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o le a tulai vave foi e "tineia" le suka. O sina kulukose mai le toto o le a "mu" vave lava, o lona uiga, o le a faʻaaogaina o se punaoa malosi. O le isi vaega e teuina i foliga o glycogen i le ate ma maso. Ae o glycogen le teuina o le malosi e gata.

Ina ia faʻaitiitia uma le kulūkose ma toe maualalo le suka i le tino, o le tino e liua i le gaʻo i lalo o le gaioiga o le inisalini. O le gaʻo lava lea e tasi o loʻo teuina i totonu o mea faʻapitoa ma e taʻitaʻia ai le meaʻai. O le gaʻo o loʻo e 'ai e tolopoina pe'āfai e te' ai ma le tele o mea inu 'olo - i falaoa, pateta, ma isi.

Afai e te faʻafefe, o lona uiga o le tui o le inisalini, o lona uiga, le lelei o le tino i le inisalini. E tatau i le pancreas ona maua atili insulin e totogi ai. O le iʻuga, o le sili atu o le kulukose ua liua i le gaʻo, ua faʻaleleia le tele o meaʻai, ma o le inisalini o le lagona e faʻaitiitia ai. O se taʻamilosaga leaga lea e muta i se fatu fatu poʻo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e faʻamavaeina i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma aʻoaʻoga faaletino, e pei ona faʻamatalaina i le tusiga "Resistance insulin ma ona togafitiga."

Sei o tatou tilotilo pe o le a le mea e tupu pe afai e te 'aina se fasi meaʻai gaʻo nai lo le pasta. E pei ona tatou talanoaina i luga, e mafai e le tino ona fesuisuiai ia paletini i le kulukose. Ae e tupu malie lenei mea i le tele o itula. O le mea lea, o le vaega lona lua o le faʻamalosia o le inisalini poʻo le inisiua o le inisalini "pupuu" aʻo leʻi 'aʻai e mafai ona matua aloese mai le faateleina o le suka toto pe'ā uma ona' ai. Ia manatua foi o le gaʻo gaʻo e le liliu i le kulukose ma e le faateleina ai le suka toto. E tusa lava po o le a le tele o le gaʻo e te 'ai, o le manaʻomia mo le inisalini mai lenei mea o le a le faateleina.

Afai e te 'ai fualaʻau, o le tino o le a liua se vaega o le polotini i le kulukose. Ae peitai, o lenei kulukose o le a laiti, e le sili atu ma le 7.5% o le mamafa o aano o manu. E itiiti se inisalini e manaʻomia e taui ai mo lenei mea. O sina inisalini o lona uiga o le atinaʻeina o le oona o le a taofi.

I le maʻisuka, e le tatau ona vaevaeina ia gaʻo i le "faigofie" ma "faigata", ae i totonu o le "faia vave" ma "lemu". Matou te mumusu uma gaʻo gaʻo maualuga televave. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faatagaina sina vaega tele o le "gese" gaʻo. I le avea ai o se tulafono, e maua i fualaau faisua, o loʻo i ai laulaʻau manaia, pulupulu, tipi, ma tatou te le 'aina fua. O faʻataʻitaʻiga ituaiga uma o kāpeti ma pini lanumeamata. Siaki le lisi o meaʻai faatagaina mo se taumafa maualalo o le gaʻo. O fualaau faisua ma nati sa aofia i totonu o meaai maualalo-carbohydrate mo le maʻisuka aua o loʻo i ai le soifua maloloina, fualaʻau masani, minerale, ma fiber. Afai e te 'aina sina mea, latou te faʻaititia le toto toto.

O nei taumafa e taua o le 6 kalama o gaʻo i luga o le maʻisuka ole taumafa o le maʻisuka:

  • 1 le ipu o le letusi mai le lisi o fualaʻau faatagaina,
  • ⅔ suauu o fualaau faisua atoa mai le lisi o mea faatagaina, vevela-togafitiga,
  • ½ cup cut or chopped vegetables from the list of allowed, cooked,
  • ¼ ipu o masini fualaau aina mai fualaau faisua,
  • 120 g o fualatini mata mata,
  • 70 g galu.

O fualaau faisua ua gaosia pe gaosia fua e sili atu ona lelei nai lo fualaʻau uma. O le mea lea, o le aofaiga lava o mea inu oona o loʻo i totonu o se laʻititi laʻititi. O se vailaʻau mamae e sili atu ona faʻatusatusa. I vaega ua taua i luga, o le faasaʻoga mo le mea moni e faapea o le faagasologa o le mafanafana o se vaega o le cellulose ua liua i le suka o loo amanaia foi. A maeʻa le togafitiga o vevela, e sili atu le saoasaoa o gaʻo mai le fualaau faisua.

E oo lava i meaai faatagaina o loo i ai le "faagesegese" o le gaʻo e tatau ona 'aiina lemu, e leai se mea e tatau ona' ai ina ia aua le pau i lalo o le aafiaga o se faleaiga a Saina. O le aʻafiaga o gaʻo i luga o le tino o le maʻisuka o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga "Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto ma ni atunuʻu laiti ole inisalini". O se tasi lenei oa tatou autu autu pe afai e te manaʻo e pulea lelei lau maʻisuka.

Afai e matua lamatia tele gaʻo meaʻai mo le maʻisuka, aisea e te le tuʻuina atoa ai? Aiseā e aofia ai fualaau faisua i totonu o se taumafataga e maualalo i le gaosiga e pulea ai le maʻisuka? Aisea e le maua uma ai vitamini talafeagai mai mea faaopoopo? Aua e foliga mai e leʻi maua e saienitisi uma vitamini. Masalo o fualaau faisua e aofia ai vitamini taua tatou te leʻi iloa. I soo se tulaga, o le fiber o le a lelei mo ou inumaga. O mea uma o loʻo i luga e le o se mafuaaga e 'ai ai fua, fualaau faisua ma isi mea faasaina. E matuā afaina i le maʻisuka.

O le fiva o se igoa taatele mo mea taumafa e le mafai e le tino o le tagata ona eliina. E maua le fila i fualaau faisua, fualaau aina, ma fatu, ae le o meaola. O nisi o ona ituaiga, e fai ma faataitaiga, pectin ma le guar gum, faʻamavae i le vai, o isi e leai. E mafai ona afaina ai le fiva solu ma e le mafai ona faʻaaogaina i luga o le manava. O nisi ituaiga o fiva e le mafai ona faʻaaogaina - e fai ma faʻataʻitaʻiga, psyllium, faʻapitoa foi o le flea plantain - o loʻo faʻaaogaina e avea o se laxative mo le mautinoa.

O punavai o fiber e le mafai ona faʻaaogaina e sili ona lelei salalaʻau. O fiva soluble e maua i lemu (pini, pi, ma isi), faapea foi ma ni fua. O lenei mea, aemaise lava, pectin i le pele o apu. Mo le maʻisuka, aua nei taumafai e faʻaititia lou toto suka poʻo le cholesterol ma le fiber. Ioe, o le areto a le falaoa e le faʻateleina le suka e pei o le falaoa falaoamata paʻepaʻe. Ae ui i lea, o le mea lea e mafua ai le oso vave ma malosi i le suka. E le taliaina lenei mea pe afai matou te mananaʻo e pulea lelei le maʻisuka. O meaʻai na faʻasaina mai le taumafa maualalo o le gasegase e matua afaina ai i le maʻisuka, e tusa lava pe e te faaopoopoina fiber ia i latou.

Ua maea suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faateleina o fiva i le taumafataga e faʻaleleia ai le talaaga o le cholesterol toto. Ae ui i lea, mulimuli ane na foliga mai o nei suʻesuʻega na faʻaituau, o lona uiga, o latou tusitala na faia mea uma i le lumanaʻi e maua ai se taunuuga lelei. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le filo o meaʻai e leai se faʻaaliga i le cholesterol. O le maualalo o le gaosiga o mea taumafa o le a fesoasoani tele ia te oe e pulea lou suka toto, ma faʻaleleia atili au suega o le toto mo aʻafiaga o le cardiovascular, e aofia ai le cholesterol.

Matou te fautuaina ia e togafitia ma le faaeteete "meaai" ma "maʻi suka" e aofia ai le fala, e aofia ai le oat. I le avea ai o se tulafono, o ia oloa e aofia ai le pasene tele o le falaoamata o le falaoamata, o le mafuaʻaga lea latou te mafua ai le oso vave i le suka toto pe a uma ona 'ai. Afai e te filifili e faataitai nei meaʻai, muamua e ai sina mea itiiti ma fua lau suka 15 minute pe'ā uma ona 'ai. Atonu e foliga mai, e le fetaui le oloa mo oe, aua e tele naua le suka. O lālā a Bran o loʻo i ai sina vaega o le falaoamata ma e talafeagai lelei mo tagata e maua i le maʻisuka e faigata ona faʻatau i totonu o le gagana Rusia.

O le tele o le fiber intake e mafua ai le afifi, afaina, ma o nisi taimi o le manava. E mafua ai foi le faateleina o le faateleina o le suka i le suka o le toto ona o le "aafiaga o se faleaiga a Saina," mo nisi auiliiliga ia tagai i le tusiga "Aisea e mafai ai ona faaauau pea le toto i luga o se taumafataga o le gaosiga ma le auala e toe faaleleia ai." Fiber, e pei o meaʻai gaosi meaai, e le o se mea e tatau ai mo se soifua maloloina. O le Eskimos ma isi itu i matu o loʻo ola lelei, na o meaʻai manu, e aofia ai le suka ma le gaʻo. Latou te maua le ola maloloina lelei, e leai ni faʻailoga o le maʻisuka poʻo le maʻi maʻi cardiovascular.

O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ma / poʻo le ituaiga maʻisuka 2 e maua mai i le manaʻoga le faʻafefe mo gaʻo. A iai se osofaʻiga o le le pulea lelei o meaʻai, latou te 'aina ni meaʻai gaʻo faʻalelei i le tele o mea. O lenei faafitauli e faʻapitoa ona maua. E tatau ona amanaʻia ma pulea, pei lava o le ava ma le tagofia o fualaau faasaina e pulea. Siaki le tusiga Faʻafefea ona Faʻaaoga Vailaau Masaʻi e Pulea ai Lou Mana. I soʻo se tulaga, o se taumafataga maualalo o le carbohydrate o le filifiliga muamua lea mo le faʻalagolago i le gaʻo.

O le ki i le maʻisuka o le toto puleaina o le suka o le 'ai lea o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma le protein i aso taʻitasi mo le' aiga o le taeao, le aoauli, ma le 'aiga o le afiafi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa auala e faia ai se lisi mo se taumafa maualalo-carbohydrate. E mafai ma talafeagai e kuka ai ipu eseese, faʻafeiloaʻi oloa mai le lisi o faʻatagaina, pe afai na o le aofaʻiga atoa o suauu ma proteins i vaega e tumau pea lava. I lenei tulaga, o inumaga o le inisalini ma / poʻo fualaau o le maʻisuka o le a tumau pea ma o le toto o le a tumau i le tulaga e tasi.

Ua ou teʻi! I le inisalini mo le silia ma le 10 tausaga. E amio le talafeagai ia sugars. Na vave ona liliu atu i le endocrinologists, ae e ese mai le toe fautuaina o tui o le inisalini, ma i aso uma, e leai se mea na faamatalaina. O le uiga o fesoʻotaiga ma fomaʻi o loʻo mulimuli mai ... O aʻu o se fomaʻi - o oe o se tagata maʻi, ma e te le faalavelave ia te au e togafitia oe. E i ai laʻu kulupu atoa o soresoi. Faafetai tele fomai. O lenei o le a ou faia aʻu lava ia.

Faʻamolemole fesili i ni fesili maʻoti i faʻamatalaga.

O le a sili atu pe afai e te tusia i ni nai vaiaso o a au taunuuga mai le fesuiaiga i se mea maualalo-carbohydrate e pulea ai le maʻisuka.

Faʻafetai mo le taumafataga. Tina ei ai le 13-15 iunite o le suka, o nisi taimi e sili atu. Ina ua mavae le 6 aso o le taumafataga, na pau le suka i le 9-12. O laʻu fesili - e mafai ona fua mai fua i lenei taumafataga?

> A maeʻa aso e 6 o taumafa
> o le suka na pa'ū i le 9-12

Afai na ia faia se amio pulea, o lona uiga o le suka o le a pa'ū toetoe lava a masani.

> mafai ona faʻamago fualaau aina i lenei taumafataga?

Talofa E tele faafetai mo lau faʻamatalaga mataʻina faʻaaoga! Naʻo le aso talu ai ananafi, o laʻu suka 2 itula ina ua uma le 'aiga o le taeao e 17.6, ananafi i le taimi e tasi - 7.5, i le taimi nei - 3.8! E le o se vavega lena ?! Na o loʻu pipii atu i lau meaai laiti-carb. Ioe, ou te fai atu ia te oe e tali fesili. E 56, mamafa 50 kg, maualuga 153 cm, maʻisuka 2 tone, maʻi 2 tausaga. E leai ni faʻafitauli manino i le taimi nei. O faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻamaʻi le fiva samasama C ua faatoa uma ona iloa - o se faasologa o le gaioiga o le gaioiga masani. Ona o le leai o togafitiga mo le 2 masina talu ai, o le suka e maualuga tele: mai le 9 i le 21.5. Sa taofi lona togafitia, ona e toetoe lava a faalua ona tuuina atu lona agaga i le Atua ina ua mavae le 12 injections o le moli. Ou te le manao e talia le amaryl ua tofia mai ia te aʻu, ma le iloa e uiga i lona afaina. Mai le siofor sa i ai le manava ma le vomia, na faʻafuaseʻi ona mou ese atu glucophage i lo matou malola mai le faʻatau. E oʻo lava i le tupe, e le mafai e fomaʻi faʻapitoa ona faʻamalamalamaina mea uma, latou te le o suʻesuʻeina lelei taunuuga o suʻesuʻega ma faamaumauga o suega atoa o le suka na faia i le fale. Ina ua uma ona faitauina le faʻamatalaga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, na amata ona ou toe aveina le Siofor 500 - na o le taimi o le aoauli (i aso nei e leai se manava). Mo le 2 aso ou te 'ai i luga o le meaai o loʻo e faʻaleleia, i le 10 i le afiafi ou te maua ai le 8 vaega o le moli. O togafitiga uma lena. O suʻega mulimuli na ou pasia i le fale suesue aʻo leʻi faʻaogaina lau fautuaga: anapogi glucose: 9.5, 2 itula i le maeʻa ona 'ai - 14.9. O le hemoglobin glycated - 7.9. AST -1.23. ALT - 1.46. Vaomalo masani - Ou te ave L-thyroxine. Faamolemole tali fesili:
1. E tatau ona ou taofi le tui pe afai ua paʻu vave le suka ona o meaʻai poʻo pe afai ou te manaʻo e faʻaitiitia le fua o le lantus?
2. Pe e te manaʻomia le tuʻuina atu o se iniseti e tusa ai ma le faasinoala? O le a le maualuga o le kulukose pe a le tatau ona tui le moliuila? Pe oe manaʻomia le faʻaititia o le fualaau i le 6 poʻo le 4 iunite?
3. O le a ou alu o se faaliliu upu i luga o se savaliga i luga o mauga i aso e 10, ma o le mea pito i sili ona ogaoga o le vevela matautia, o se alualu i luma faifai pea. Faʻamolemole fautua i togafitiga ma mea taumafa pe a faimalaga.O le a le mea e sili atu ona leaga i ia tulaga: ulaula poo le kukaina o mea taumafa, ioe, i le faʻatasi ai ma fuamoa tetele, o mea inu gaʻo e aofia ai i taimi le tumau, ona o le leai o se malosi e toe faʻatumu ai oloa. Faamolemole aua e te ata, e taua tele mauga ia te au.
Faafetai mo le nofoaga matagofie! Na e folafola atu vave se aafiaga i le aoga o au fautuaga - ma na tupu! I le naʻo le 2 aso, na faʻaitiitia le kulukose mai le 17.5 i le 3.8!

E leai sau tala lelei mo oe. O lou maʻisuka e le o le ituaiga 2, ae o lou maʻisuka ituaiga 1 o loʻo maʻi. O loʻo faʻamaonia ai e leai se mamafa o le mamafa, faʻapea foʻi ma se faʻafitauli i le lauroid, lea e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻisuka ituaiga 1 lea o loʻo alualu i luma faʻaauau e masani lava ona tupu i tagata o lau tupulaga. Tomai e le iloa le tusitusi o se siama o le maʻisuka ituaiga 2, ae e le saʻo lenei mea.

E mulimuli mai e le tatau ona e ave Siofor. O nei fualaau aina e na o le pau lava pe afai ei ai le tele o meaʻai ma / poʻo le "solofanua" o le inisalini. E leai sau tasi poʻo le isi. E tatau ona e suʻesuʻeina le polokalame 1 togafitiga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaoga i ai, ma mulimuli ai. E foliga mai e mafai ona e taofia le mumu atoatoa o lau paʻu pe afai e te mulimuli ma le maelega i le faigamalo. Faitau le tusiga e uiga i le meli. Ae peitai, o lau tulaga e sili atu ona leaga nai lo le maʻisuka ituaiga 2. E leai ni fualaau e manaʻomia, ae naʻo meaai, inisalini, ma sili atu aʻoaʻoga faaletino.

Sei o tatou pasi a outou fesili. Aʻo fesili Numera 1 ma le 2. E tatau ona e faʻaeteete (!) Suesue i lenei ma lenei tusiga ma fuafua lelei le fua o le inisalini, e pei ona faʻamatalaina iina. Afai o le siakiina e le tagata lava ia o le kulukose i totonu o le toto e te manaʻomia se insulin puupuu - faʻaaogaina foi, aua le faʻamaonia le taimi, a leai o le a sili atu le leaga. Faitau foi tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e taumafai mo i latou.

> o a mea e gaosi i le taimi nei mo le taimi nei

E uiga i numera numera 3. Soo se mea e gaʻo ai le gaʻo-oona e leaga. Po o le a lava le mea e te taumafai e fai, o le a tupu ai le toto toto. E matua faigata tele le tuʻuina atu o meaai talafeagai i malaga, o lea ou te le fautuaina ai soʻo se maʻisuka e alu ia i latou. Ae ui i lea, o lau mamafa-mamafa e laʻititi, e te 'aina laitiiti. O le mea lea, afai ua uma ona e alu, ona e taumafai lea e suʻe ni meaʻai protein e saunia mo aso uma e 10. Faʻaaogā faʻamalatini sukalaʻau e faʻafefiloi mo le mamafa o le mamafa ma meaʻai masani. Filifili mea e leai ni a latou gaʻo.

Talofa Faafetai lava mo le tali. Na ou ola i le mea muamua na faateia ai mai le iloa o le maʻisuka type 1 o le maʻisuka ma ou te fia fai se fesili fou. E amata i - e uiga i aʻu manuia. Mo ni nai aso, faʻafetai i se taumafataga maualalo-carbohydrate, o le fua o le kulukose anapogi na suia e pei o nei: 8.9, 7.3, 5.9, 6.3, 5.2, 4.2, 3.9. I le taimi nei, o le mea sili ou te mafaia, o le: i luga o se manava leʻo 5.2, 2.5 itula pe a uma le 'aiga o le taeao 4.8, 2 itula i le maeʻa o le aoauli 5.4, e 2 itula pe a uma le' aiga o le afiafi 7.2 - E tele lava meaʻai :-( E masani lava ona fai mai e fomaʻi: o le suka toto e itiiti ifo i le 8 - na o se taunuuga lelei lava! Ae na ou faitau i luga o lau upega tafaʻilagi o fesuiaiga i le va o faʻataʻitaʻiga o le sili atu i le 0.6 mmol e taʻu mai ai e tatau ona e faʻaauau pea ona galue i le maualuga o le suka. O le uiga o lenei mea o aʻu mea e fai, pe a fai o le eseesega i le va o faailoilo i aso uma e tusa ma le 2.5 mmol faaauau pea ona fetuunai, po o aʻu, faanoanoa, le malamalama? O e faaopoopo atu i le faaumiumi Lantus ® (8 iunite tau 1 taimi i le aso) ou te soni se isi mea, po o le na o le aoga e alu i tua atu o le meaai?
I le auala, sa ou tofotofoina ni oloa gaosi eseese mo le aina oi latou i luga o se mauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o iʻaʻai ma sausa (faʻatasi ai ma le maualuga o mea soyapi) faʻatasi ai ma fuamoa lanumeamata ma fualaʻau faʻasalalauina na maua ai ni taunuuga lelei: i le mavae ai o le 2 itula, i le faasologa 5.4 ma le 6.2. Atonu o lenei mea o le a faamafanafanaina ai nisi o le maʻisuka-maofa i mauga ma o le a le tatau ai ona ia 'ai i le gaʻo ...
Ou te le malamalama pe aisea, o le manuia o le maualalo o le taumafataga o meaʻai e manino lava, latou te le alalaga e uiga i mea uma, falemaʻi ma inisitituti o endocrinology, latou te le tuʻuina atu i luga o tagata mamaʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaʻi maloloina ma kefir, lea e masani ona tuʻu lemu i le suka i le 17- 18 iunite

> e manaʻomia le faʻaauau pea ona e galue
> i luga o le faasasaina o le suka

Aua e te ave ese, mulimuli mulimuli i se meaai - ma o le a lelei mea uma. E saʻo lava oe, 99.9% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e matuai lotoleaga lava ia te oe.

> fomai fai mai: toto toto
> itiiti ifo i le 8 - na o se taunuuga matagofie lava

> faʻaopoopoga i Lantus faaumiumi
> (8 iunite 1 taimi i le aso) E tatau ona ou tosoina se isi mea

Afai o aʻu, o le a ou suesue i se tusiga e uiga i le fuafuaina o le fua o le lantus ma faia mea uma e pei ona faamatalaina ai iina, o lona uiga, o le a ou faamanino laʻu togafiti, e tusa lava pe o le mea lea ou te fiaai mo se aso. Ou te masalo ua sili atu lau paʻu nai lo mea e manaʻomia. E le gata i lea, afai e amata ona faateleina le maualuga o le suka o lou toto, ona e faaopoopoina lea o ni injections vave o inisalini aʻo leʻi 'ai meaai i le inisalini lautele, e pei ona faamatalaina iinei. Ae afai e te mulimulitai i se meaai, ona i ai lea o se tulaga maualuga e te le manaʻomia lava. E le gata i lea, o loʻo i ai se avanoa e mafai ai ona e lafoaia atoa le masini, ae ou te le folafola atu.

> saisi (maualuga i le soya)

Ou te le manatu o se mea i totonu o atunuu o le CIS e mafai ona e faatauina ai saisi e le o iai le maso ma isi mea gaʻo. Ou te le faʻaogaina ni sausa i lou nofoaga.

> i falemaʻi uma, falemaʻi
> ma aʻoaʻoga a endocrinology e le alalaga e uiga i ai

O le mea sili ona leaga, latou te faʻasaʻo tagata maʻi ma malolo.

Talofa E 44 ou tausaga, maualuga 150 cm, mamafa 90 kilokalama. O loʻo i ai loʻu maualuga maualuga, o loʻo i ai faʻalavelave faʻafuaseʻi i le 180% 100. Ua ou inu Renitek ma Concor mo le 3 masina i le taimi nei. Afai e te alu i se mea maualalo ma le inu meaʻai inu vai inu vai + magnesium-b6 + gaʻo iʻa + hawthorn extract, ona faalēaogā lea o le concor? Ma pe faʻapefea ona faʻasaʻoina, pe a ou faitauina na maua ai le faateleina o le mamafa o le mamafa? Ma o fea e vaʻai ai i lenei mea maualalo o le gaʻo? Faafetai lava!

> pe faʻapefea ona faʻailoa

Muamua, e te tago i supplements i fualaau "vailaau". O le taimi lava e te iloa ai ua paʻu le mamafa, faʻaitiitia le fua o "kemisi". E le gata i lea, o le a tupu lenei mea i totonu o le 7 aso, poʻo se aso ile 2-3. Faatali, mataʻitu mo le mamafa ma le soifua manuia. Ona e tuuitiitia lea, ma faasolosolo pea seia oo ina uma le teena o fualaau leaga. Afai o mea uma lava e faia malie, o le a leai se toe vaʻaia.

> o fea e vaʻai ai i lenei mea maualalo o le gaʻo?

O se lisi auiliili o mea faasaina ma faatagaina ua i ai iinei. Ma e te faia se lisi mo oe lava.

E i ai loʻu malosi o le inisalini. E tatau ona ou aloese mai le faifai malie o le gaʻo popo e pei o le keke, araisa. Pauna 80 kilokalama, maualuga 179, 31 tausaga le matua. Ua ou auai i le fausiaina o tino.

> E tatau ona ou aloese mai le tuai
> o meaola gaʻo e pei o le keke, araisa

E leai lava se mamafa o le mamafa, ae ua i ai nei se mea e masani ai. Faatasi ai ma le matua, o le ae mautinoa pe a e le suia le meaʻai. O le mea lea, e taugofie le fesuiaiga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, i le taimi uumi. O oloa na e lisiina e na o le 1-3% o tagata e le na o se mea faigofie, ae o le tino vaivai. Matou te le o ni mea ia i latou :).

Talofa E 55 oʻu tausaga, maualuga 185 cm. Mo le lona fa o tausaga ou te lei paʻu pe tusa ma le 10 pauna. O le - 100 kg, na avea ma - 66 kilokalama. Ituaiga 2 maʻisuka, ae ono iai le maʻisuka ituaiga 1. O faʻafitauli e le o vaaia, ae ou te lagona o le a le pine. O lea ua ou faʻaoga Lantus - 16 iunite, Novonorm - 3 taimi i le aso, Siofor - 1000 - 2 taimi i le aso. Sa ou saofafai i luga o lau meaʻai maulalo mo le tusa o le vaiaso. E le manino le tulaga. Suafa suamalie))). Masalo o lenei taumafataga e na o le fesoasoani i tagata i le gaʻo? Atonu o le a le mea o le a ou 'ai ai? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali!

> Masalo o se meaʻai e fesoasoani
> naʻo tagata gasegase?

E tatau ona e suʻeina pe aisea ua e leiloa ai le mamafa? O le maʻisuka ituaiga 2 na liua i le maʻisuka ituaiga 1, pe mo nisi mafuaaga? Maua se suʻega o le toto C-peptide. A maeʻa lena mea, ia mulimulitai i se polokalama o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. O le polokalama e aofia ai e le gata o meaai, ae o isi foi gaoioiga. I soʻo se tulaga, faʻateʻa Novonorm, e faatatau i fualaau o le maʻisuka matautia. O le fomaʻi o le na faʻatonuina oe e tui Lantus ma i le taimi lava e tasi e faʻataunuʻuina le masani fou o se mea valea atoatoa.

Talofa toe)). Ua ou le maua le mamafa i le 4 tausaga talu ona amata le maʻi suka. O lenei mea na ou fuaina ai le suka. O lea ou te maua ai le maʻisuka, ua le maua fomai. Sat i lau taumafataga. E i ai se mea e faaletonu i le tino. E le na o le tosoina o gaʻo, ae e le lelei. Sa ou 'aiina se mea e gaogao ma toe foi mai mea uma i le masani ma lagona lelei))). Ma na amata ona nofo i lalo lana vaaiga. Masalo e le o laʻu meaai lenei? Ua teenaina e fomaʻi, latou te fai mai e manaʻomia foi gaʻo meaʻai, ae ou te talitonu ma tumau ia te oe.

E leai sau lotu iinei, ou te le manaʻomia tagata talitonu.

I le tali talu ai, na ou tusi manino atu ia te oe mea e tatau ona fai. O le a ou faaopoopo atu e tatau lava ona e faia le puleaina o le toto toto mo le itiiti ifo i le 2-3 aso. Ma o le a manino mea uma e aunoa ma le talitonu tauaso. Aemaise lava, atonu o le a manino pe aisea ua e le mafaamatalaina ai le mamafa.

Ona tusi ai lea "na faia-ma-so - o le taunuuga e matua-ma-faapena". O le a ou soloia mea le aoga.

Faafetai mo lau 'upega tafaʻilagi ma faʻamatalaga i ai. Ae paga lea, ou te leʻi mauaina se mea e uiga i le le faʻamaina ma le suauu suauʻu faamama. O isi ituaiga o suauu e sili atu ona leaga? Afai e le manaʻomia ona faʻaaogaina, o le a le mea e teu ai? Pe leai foi, e tutusa lava fualaau lanumeamata? Ou te tulimatai atu e faalogo. Faafetai

> e leʻi maua se mea e uiga i le suauu

O fuālaʻau fuālaʻau uma e le oi ai ni meaʻai gaʻo ma o le mea lea e le faateleina ai le suka i le maʻisuka. O le mea lea, faʻaaoga soʻo se mea e te manaʻo ai.

> e le faʻafefete uma lava, o fualaau lanumeamata e tasi?

E mafai ona e kuka, ae aua le aveʻesea, aua le soona inu, ina ia aua nei mafua ai faafitauli i le gastrointestinal tract. E sili atu ona lelei le 'ai o fualaau faisua. Ae e le fetaui tonu lenei ma le puleaina o le maʻisuka.

Faafetai tele mo le 'upega tafaʻilagi! O loʻo i ai se fesili: O loʻo ou nofo i luga o se meaʻai-maualalo gaʻo - o le suka e masani lava, ae na amata ona paʻu tele lauulu. Atonu o loʻo misi se mea?

> na amata ona pauu tele lauulu

Masalo ona o lenei mea ua faateleina le testosterone? Mai le protein meaʻai e tupu ai, ma faʻafefe ai le pala. Afai o lea, ona tatau lea ona tupu lau ola.

E toetoe lava a le ula.

Ae o le mea matua, e leai ni au faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻiga i le va o se mea e maualalo ai le gaʻo ma le paʻu. Ma e le mafai lava ona ou fautuaina se mea.

Talofa, o loʻo ia te aʻu le faʻamalosia o le inisalini, ua faatonuina e le fomaʻi se taumafa maualalo-carbohydrate. E aoga tele lau tusiga, ae na ou manaʻo e faamanino - o le a le tele e mafai ai ona e 'ai le kulimi (pi, pi, pi, lentils)?

> sili le mafai
> faʻatau legumes

Le itiiti ifo, o le lelei. E lelei lava, e leai se mea. Pini, pi, pi, lentils - o mea uma nei o oloa e sili atu ona mamafa i gaʻo. Faʻatasi ma le maʻisuka ma e oʻo lava i le faʻamalosia o le inisalini, e sili atu le afaina mai ia i latou nai lo faamanuiaga. O filo e tatau ona maua mai isi punaoa - fualaʻau lanumeamata.

Faafetai mo le tali i se isi tusitusiga. Afai e mafai, taʻu mai nisi mea, faamolemole: i luga o le afifiina o fesia mālōlōina (Poshekhon, Rusia ma isi mea) ua tusia e na o protein ma gaʻo. AUA! O nei cheeses o loʻo i ai susu susu, otaota E, ma calcium chloride. Ma o loʻo i ai pea a latou mea inu, na o mea natia?

> O loʻo i ai pea a latou gaʻo

I soo se malologa malosi e iai le 1-3% o gaʻo, e tusa lava pe o le a le mea o loʻo tusia i luga o le afifi. Ou te faamamafa atu o lena kulimi mālūlū ma se mea e maualalo i le gaosiolo e mafai ma e tatau ona faʻaumatia, ae e le mafai e le kusi.

Aisea e matua faasaina ai ona 'ai i fualaau aina suamalie, ma isi fualaau faisua e mafai? Mo se faʻataʻitaʻiga, e te fautuaina le kāpeti (carbohydrates 4.7 / 100 grams), faʻatagaina le isalaʻelu (carbohydrates 5.1 / 100 kalama), ma le cranberries carbohydrates 3.8 / 100 karamu, i le lemon 3/100 gm? Masalo ou misia se mea pe leʻi malamalama? Faamalamalama, afai e le faigata, o le a le eseesega. Faafetai

> i le lemon 3/100 gm

Leai, 9% o gaʻololo i totonu o le lemoni, o le tele lena.

Ou te le iloa se mea e uiga i laau.

Sergey, o le a sou manatu e uiga i le suauu mama? E faʻamaonia pe faʻasalaina mo le maʻisuka ma le maualuga maualuga?
Faafetai

> o le a sou manatu i luga o le suauʻu suauu?
> O loʻo faʻamaonia pe faʻasalaina
> maʻisuka ma le toto maualuga?

E tele tusitala na tusia e aofia ai gaʻo maloloina, ma o lea e fautuaina ai e faʻaaogaina. Ae e le o se mea malie, oona.

Ou te fiafia i le suauʻu iʻa. O le a ou inu e toetoe lava i tioata, pe a mafai ona ou mauaina. Matou te faʻatau atu na o kapaila.

Talofa.
O le pīpī o le apple cider e talafeagai mo lenei taumafataga? I luga o le pepa e taʻu mai ai "natura, 5%, na faia i Siamani, ua mafai ai ona maua le eleele."

> Pe mafai ea e le apple cider vinegar ona fai ma lenei meaai?

Ou te le iloa mautinoa, ae ou te le faaaogaina.

Sa i ai ni oʻu le malamalama i tusiga i luga o le saite. Faamolemole faamanino.

6 ma le 12 kalama o meaʻai gaʻo - o le aofaʻi o carbohydrates mai fualaau faisua ma gaʻo gaʻo e gaosia mai faʻamalosi, pe o na o fualaau 'aina gaʻo?

Le isi. O le fuaitau - 7.5% o le mamafa o le mamafa o meaʻai porotini e mafai ona liua i le kulukose - o le a le uiga? Pe atonu e le liliu? Ona faapefea lea ona tausia se faamaumauga o gaʻo?

O le vaega i le fetuutuunaiga o le lisi e taʻu mai ai afai e te filifili e 'ai le 6 0g o le polotini i le aoauli ... Ae afai e te' aina le tele o le protein i le taimi, pe a ma le 20 kalama gaʻo e mafai ona fausia mai lenei aofaiga o polotini ma o lea e te le toe 'ai fualaau. E faapena? Pe ua ou le malamalama i se mea? Faamolemole faamanino. Ma le faamaoni, Alexey.

> pe na o fualaau 'aina gaʻo?

Glucose, lea e liua ai se vaega o le kuka kuka, e te le amanaiaina.

> pe faʻapefea ona tausia se faamaumauga o gaʻo?

Taumamafa na o meaai faatagaina ma mafaufau i meaʻai gaʻo o loʻo e 'ai, e tusa ai ma laulau paleni o oloa.

> 7.5% o le aofaiga atoa o taumafa o le protein
> mafai ona liliu i le kulukose -
> o le a le uiga?

O lona uiga e tatau ona e tuiina le inisalini e ufiufi ai le protein protein, ae le naʻo gaʻo. Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2 ma e te le tuiina le inisalini, o lenei faʻamatalaga e le taua tele.

> o le mea lea e te le toe 'ai fualaau faisua

Aua le gauai atu i le kulukose, lea e liua ai se vaega o le polotini. Taumafa fualaau aina mai le lisi faatagaina e maua ai fiber ma vitamini.

O laʻu tama teine ​​sa i luga o se taumafataga maualalo mo le vaʻai mo le masina i le taimi nei. Ua faamalieina au i le taunuuga. Sa faʻamautu le suka i le 6 mmol / L. Fesili na tulaʻi mai: o laʻu tama teine ​​e 10 tausaga le matua, aʻo le i ai le meaai, e le mafai ona maua le mamafa i le 2 tausaga o maʻi ma e mamafa le 30 kilokalama pe itiiti. O lenei ua vave ona toe malosi. Mo se masina na ou maua ai le 2 kilokalama. Ou te le iloa po o le a le tele o aano o manu e tatau ona 'ai i le taimi e tasi, o lea ou te le puleaina. Ou te fiafia lava o le suka o loʻo i totonu o tapulaa masani. Tau mai ia te au le auala e fuafua ai le fua o le aano o manufasi.

> O lenei ua vave ona toe malosi
> Mo se masina na ou mauaina 2 kilokalama.

Afai e te tausisi lelei i le taumafataga, ona mautinoa lea o le le gaʻo, ae o le maso masoa - mea e te manaʻomia

> pe faapefea ona fuafua le fua o le aano o manu

I le manava! Aua le faʻaaogaina ni laulau, ia 'ai ma le toʻa.

Afai e manaʻomia lou tuiina o le inisalini e ufiufi ai le protein, ona fuafua lea o lona metotia, e pei ona faʻamatalaina i le tusiga i lalo o le ulutala "Inisalini".

Lelei lelei E 40 ou tausaga, ituaiga 1 o le maʻisuka talu mai le 2011. Faafetai mo faamatalaga fou ma fiafia! E i ai laʻu fesili - o le a le tele o le gaʻo ma pe o le a le aofaʻi o le kalori i le aso e tatau ona faia mo le leiloa o le mamafa, tausiga o le mamafa? Faafetai i le taimi muamua!

> o le a le tele o le gaʻo ma o le a le aofaʻi o le kalori
> meaai i le aso e tatau ona maua mo le mamafa o le mamafa

I le maʻisuka ituaiga 1, ina ia le maua ai le mamafa, muamua e te manaʻomia le faʻamautuina o le tui o le inisalini - aua e te tui tele, ae i le taimi lava e tasi e le maualuga ai le suka i luga o le masani.

Suesue ma le faʻaeteete mea e faʻaaogaina i le fuaina o tui o inisalini. Tau le popole ile calories ma gaʻo.

Talofa, o loʻu igoa Oleg, 48 tausaga, maualuga 167 cm, mamafa 67 kg.
Sa ou maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le 3 masina talu ai, sa i ai le suka 17. I le aluga o nei masina, ou te le maua se mea mai fomai, sei vagana ai le faateleina o fua o le kalapu ma tamaitusi i luga o mea e ono fesiligia. Na vave amata ona vaavaai mo meaʻai ma faamatalaga e uiga i le masini o le faamaʻi. Tetee mai "meaʻai vailaau faʻataʻavalevaʻa", na faʻaauau aʻoaʻoga faʻapitoa. I le averesi, sa ou maua le suka i luga o se manava gaogao i le taeao i le 6, i le ao (ae le o le 'ai) 7.6, ae a maeʻa ona' ai mo le tolu itula e oso i le 11.
Sa ou filifili e faataitai se meaai maualalo-carbohydrate. O le a ou faamatalaina oʻu taunuuga. O le aso muamua o le afiafi, taumafataga i le 18.00 - moa moa i le batter 2 pcs, se fasi falaoa falai, sisi, fuamoa ua fausiaina 1 pc, sauerkraut, aniani lanu meamata. A mavae le 15 minute, sugar 5.0. A maeʻa le 1 itula - 5.6. A mavae le 2 itula, 5.4. E le gata i le 23.00 sugar 5.0 e aunoa ma se popo o le afiafi. I le taimi lava e tasi, ou te leʻi manaʻo e faʻatau se mea, pei ona masani ai. O le mea moni, e na o sina mea na fai, na o sina mea lava. O le aso e sosoo ai, i luga o se manava gaogao, o le suka e 4.6. Faaauauina le faataitaiga. O le taunuuga e manaia.Ou te tausia se tali lemu mai loʻu toalua, o loʻo i ai le faʻamalosi e uiga i sea ituaiga taumafa. Fai mai, latou te fai mai, o le ae pala ola)))). O faitauga Glucometer e fesoasoani tele ia te aʻu i le puipuiga. E leai ni fesili faʻapitoa, aua e mafai ona ou suʻesuʻeina le tuʻuina atu o faʻamatalaga aʻo leʻi tusia se mea. E i ai masalosaloga e uiga i le manaʻoga mo gaʻo i totonu o le tino. Latou te le manaʻomia le tino mai fafo.

> maualuga 167 cm, mamafa 67 kg.
> 3 masina talu ai ua maua
> maʻisuka ituaiga 2, sa i ai le suka 17

E manaʻomia lou suʻesuʻeina o se tala e uiga i le maʻisuka LADA. E foliga mai, o loʻo e maua lenei ituaiga o faʻamaʻi. O lona uiga e tatau ona e tuiina sina inisalini laitiiti, e ui lava i le mulimuli i se taumafataga maualalo.

> Faʻafofoga le tutuli mai laʻu ava

E faʻalagolago lava i le tele o le fiafia o le ava i lou soifua maloloina ma le soifua manuia. Afai o loʻo popole o ia e te le ola maloloina ma malosi, o le a ia tuʻuina uili i le uili.

> Pe o latou i fafo atu o le tino e le manaʻomia.

E le manaʻomia, mafaufau faalemafaufau.

Faʻafetai mo le tali.
Na ou faitau e uiga i le LADA i lau 'upega tafaʻilagi. Ou te faamoemoe i le taimi nei, ae le o laʻu mataupu. Ou te lei mamafa i se taimi umi. Na siakiina aua na amata ona le maua le mamafa. Mo le tolu masina, na le toe mamafa foi lona mamafa, aua na ia teenaina vave le mea e taʻua o le "fast" carbohydrates ma faaititia ai le aofaiga o meaai i aso uma, aemaise i le afiafi.
O lenei o aʻu taunuuga e:
O le aso lona tolu o le taumafataga. Suauu anapogi - 4.3-4.5, sosoo ai ma le itula pe'ā uma ona 'ai 5.0-5.6. E tasi le 6.1 i le taeao pe a uma le 'aiga o le taeao ma le taimi e 6.4 - suʻega ma meaʻai, iʻa fafaga. 2 itula i le maeʻa o se taumafataga - 5.0-5.6.
Ou te le tagofia se vailaʻau i le taimi nei, ou te inu le magnesium B6 ma le vai pasili.
Aʻo leʻi amataina se taumafataga i aso taʻitasi, o le suka e 1%, i le taimi nei 0%. Sa ou faatauina mai se fasi siaki mo le fuafuaina o le kulukose i le urine.
O le a ou pasia le urine mo se auiliiliga auʻiliʻili - ketones, proteins, sugar.
E i ai le itiiti o le tingling in the legs, o nisi taimi e tiga ai sooga, e tusa lava po o le faʻamalositino (aʻo leʻi faia le taumafataga), faʻapea foʻi ma uiga o le prostatitis masani, e ui lava talu ai nei na maeʻa ai se vasega o togafitiga.
Ua lelei laʻu avā, e ui lava o loʻo i ai se popolega i loʻu leo ​​mo loʻu ola maloloina, ae o loʻo ia sailia ni meaʻai ma taumafai e kuka se mea mai oloa faʻatagaina. E moni, ou te iloa e le maua ai e ia le fiafia e fesili mai ia te aʻu i taimi uma - pe mafai ea mo oe? I le uma, o le lisi lava ia e masani lava ona aofia ai.

Talofa. O loʻu igoa Igor. 53 tausaga, na tupu le 178 cm, mamafa 93 kilokalama, lua vaiaso talu ai e 99 kilokalama, na nofo i luga o se taumafa maualalo-gaʻo.
Suauu anapogi - e 7.4, na avea ma 5.3 - 5.4, i le aso (08-06-2015) ua uma ona 5.0
Lua itula i le maea ai o se taumafataga - 5.2 - 5.5
Fesili:
1. O le 'upega tafaʻilagi' o loʻo faʻapea mai "O aano, iʻa, moa ma fuluʻi e aofia ai le 20% o le protein. E te iloa lou mamafa i kilokalama. Faʻateleina lenei aofaiga i le 5 ma o le ae iloa ai le tele o kalama meaai e mafai ona e 'ai i aso uma. "
E tutusa le aofaʻiga o le kalama ma le aano o aano o manu pe ua kuka (falai, kuka, ma isi)?
2. E mafai e se tagata soifua maloloina (e aunoa ma le maʻisuka) ona alu i luga o se mea e maualalo ai meaʻai mo le mamafa o le mamafa ma afai o loʻo leiloloa lona mamafa, ona tatau loa lea ona ia tausisi i lenei taumafa i taimi uma?
Faafetai

> faʻaaoga le numera o le gram
> aano o manu poʻo ua leva ona kuka?

Dr. Bernstein e le taliina lenei fesili. Ou te manatu e saʻo.

> E mafai mo se tagata soifua maloloina (e aunoa ma le maʻisuka)
> alu i luga o le taumafa-maualalo mo le mamafa o le paʻu

> ma afai o loʻo leiloloa lona mamafa, ona manaʻomia lea e ia
> pipii i lenei taumafa i taimi uma?

Afai e te le fiafia i le iuga, ona mafai lea ona e 'ai mea uma i se laina.

E 49 oʻu tausaga. A maeʻa ona alu i le fomaʻi ona o le maualuga o le mamafa, o le suka na maua e 14.8. O le tulaga na masani lava ona moe, e ui lava na oso i luga le mamafa i le 180-210, ae o le arrhythmia sa masani ona o faatasi. O le Renal colic, na faʻavaivaia i le 1-1.5 itula, faʻasolosolo faasolosolo vae ma lima i totonu o sooga, fulafula, tiga i le pancreas ma le ate, ma o laʻu vaaiga mamao na nofo i lalo. O le mamafa - o le maualuga o le 168 cm e mamafa le 122 kilokalama. Na faasolosolo lava ina fasi ia te aʻu, e le gata i le faaletino ae faapea foi i le mafaufau.
Na faʻafuaseʻi ona maua lenei 'upega tafaʻilagi, amata ona faitau ma faʻasala i totonu. I le aso lona lua na ou nofo ai i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate ma ina ua mavae le tolu aso sa amata ona ou toe faaleleia i se auala fou. Ioe, na faamaloloina, na ou toe fanaufouina! Sa toe foi mai le suka i le masani i le 5-6 aso. Ma o le mea pito sili ona taua, e leai ni faʻalavelave matuia - mo le 8 masina ae le o se tasi! Ma ae e te lei alu i se meaai ma fualaau faasaina mo le toto maualuga, o faalavelave na tupu i le 1-2 taimi i le vaiaso. I lenei tulaga, na alu ese le fatu.
O lenei ua galo ia te au mea uma. Na toe foʻi uma mai le suka ma le mamafa i le masani. O tiga i sooga ma fatuga ua leai. Ou te alu i le faletaele i taimi masani, ae ou te le ala i luga i le po, e ui i le taimi muamua, ou te toe fai atu, o itula uma lava. Sa vaivai ona o le leai o se moe. Ioe, na toetoe lava a galo, o loʻo ou faia ni faʻamalositino ma ou te fautuaina oe ina ia lelei.
Faitau ma le faʻaeteete, ma sili ona taua, mulimuli i fautuaga a le site. Lagona le saoloto e fai ni fesili. Tusi i le tusitala Sergey Kushchenko, na te taliina tusi. Tiaʻi mea uma mai lou ulu. Ma le tasi, o le aʻoga faaletino o se faʻaopoopoga tele.
O lenei o aʻu fesili paleni o le - mafai ona ou 'ai, ma a leai, pe aisea:
1. Faʻafefiloi, kuka, pipi ulaula, greaves ma ipu ma i latou.
2. Ata. Peʻa vevela kulimi.
3. Meonnaise ma ona vaega poʻo se mea mai ia mea e le aofia i le sauniuni.
4. Vineina Ou te fia faʻaopoopo - o le fea?
5. Lanu meamata
6. Olive.
7. Pia.
8. Greens - cilantro, seleni seleni ma aʻa, tarragon, basil, mint.
9. Kapeti faʻamaʻavale, mata.
Faamolemole tali mai i manatu ma, pe a mafai, i auiliiliga.
Ae faʻapefea pe afai o mea uma e tolu i le fa masina i le tasi aso poʻo se tasi foi meaai e le mulimuli i se meaai?
O lenei mea e taufaamatau pe afaina i se mea, ou te manaʻo e faʻamafanafana aʻu.
Faʻafetai tele i le tusitala o le saite.

aʻu fesili paleni

Ou te le 'ai le paluga paʻu ma ou te le fautuaina oe - tausi le ate.

Aua e te 'ai le mayonnaise, aua e aofia ai gaʻo matautia. Taumafai e fai se mayonnaise fale mai i mea masani.

Ou te le iloa se mea e uiga ia Tabasco. E uiga i le pia - tagaʻii le tusitusiga "Ava malosi mo le maʻi suka".

Isi mea uma - e foliga mai e mafai.

e faʻapefea pe afai e le mulimuli se meaʻai pe afai o le tolu i le fa masina i le tasi aso poʻo le tasi foi meaai?

O maʻi suka e tatau ona matua 'aloese mai le taumafataga pe afai e te manaʻo e ola. Afai e te le manaʻo i ai, ona e agai lea i luma - faʻaititia le avega i le penisione penisione.

Ou te manaʻo e tausia au lava ia

Ou te faʻamalieina au lava i fua taugata - hazelnuts ma Pasila.

Talofa Talu ai nei na iloa ai o le suauʻu iʻa (vai) e faʻapupulaina le kulūkose. Na o le lua teaspoons - ma le suka e osofaʻi 4 iunite luga. O le pata i se aofaiga e oo atu i le 20 kalama ma le suauʻu olive e le tupu lea mea.

na maua ai o le suauu iʻa (vai) faʻapupula le kulūkose

E mo oe taitoatasi.

Mafaufau i le taimi e fuafua ai lau inisalini.

Talofa, alofa! Na amata ona ou mulimuli i se taumafataga, ae le o le 100%, ae ou te manatu o le a ou faʻaaogaina i ni nai aso. Ua vave tele ona talanoa e uiga i taunuuga, e ui o se mea ua uma ona tupu. E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa masani ona ou tausia le suka i totonu, e foliga mai ia te au, masani. Ae o le faʻamasino i mea na e faitauina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e le o lea. Faafetai mo le tatalaina o ou mata. O le a ou lafoina se sootaga i lau 'upega tafaʻilagi i soʻo se mea ou te mafaia. E ui lava i le taimi nei, i le avea ai o se faʻasalalauga, o mea uma lava e faʻaumatia Faafetai mo le galuega na faia. E tusa ai, Alesana

Talofa, pele peleina, faafetai mo le saite, na ou pupula tele oʻu mata. E i ai soʻu manaʻoga - toe maua ni meaʻai mo soupeti ma se meaʻai maualalo-carbohydrate. O se mea e manaʻomia e pei o sou sou masani - soupeti soup, borsch ma isi. E le mafai ona ou sau faatasi ma aʻu lava, ae o ipu uma lava e mamago. Sou sau tuliloa :-). O lou manatu e manaia i le ave o vitamini suamalie, mo se faataitaiga, Vitrum i se meaʻai?

sili atu sou suʻega mo se taumafataga maualalo maualalo.

E leai ni au meaʻai mo suamalie suamalie e le o aofia ai meaʻai faasolitulafono.

e mamago uma ipu

E masani ona 'ai le kapeti fuʻa ma gaʻo gaʻo, e aunoa ma kāloti, palu ma isi mea faasaina.

E manaia lou manatu e uiga i le faia o vitamini gaosia.

Vaʻai i le tusiga "Vitamini mo le Maʻisuka" ma ana faamatalaga.

Mea maʻagofie ma faʻalavelave faʻavaʻa mo le maʻisuka

I le tino i le tino, o meaai e aofia ai ni mea inu gaʻo faigofie, e vave lava ona faʻamalosi, o le a vave lava ona liua gaʻo gaʻo i le suka.

O le mauaina o le aofaiga talafeagai o le suka, e amata ai e le tino ona teuina ni tupe faasili, ma liua i le gaʻo.

O se taunuuga, faatasi ai ma se taumafa faifaipea, tumu i gaʻo, o loʻo tupu aʻe ai le meaʻai. O le mea e leaga ai, o le tele o mea taumafa e taumafa e tagata e faigofie lava i le gaʻo.

I le maʻisuka, o le tulaga e sili atu ona leaga. O le tino e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻataʻavaʻavave i totonu o le kulukose, lea e matua le lelei lava. Faatasi ai ma le le pulea lelei o meaʻai gaʻo, o le tino e tuʻuina atu ai se faʻafitauli matuia.

O lenei sei o tatou tilotilo i vailaau gaʻo. Latou te matua maloloina ma faamalieina lelei le fiaai, aofia ai sina suka, e le mafai ona suauu i totonu o le vai, e le gata i lea, o lo o gauai lemu, o nisi taimi e oo lava i fafo e le suia e le tino.

Malosiaga o gaʻo - O se filifili lenei a itiiti ifo ma le tolu lala mole. O nei mea e aofia ai le suka, fiber (fiber dietary), glycogen, ma pectins.

Fiva mo le maʻisuka

O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o mea gaʻo uma e maua i le maʻisuka, o le mea sili ona matautia fiber .

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Europa, pe a filifilia meaai, o le meaʻai e leai se mea e manatu i ai o le gaʻo. O le tele o taumafa lafoaʻi o le mamafa e faʻaaogaina ai meaʻai o fila-o mea taua.

Meaʻai fiva fesoasoani e faʻaititia le kulukose toto , o le mea lea, i le fausiaina o se soifua maloloina maloloina, e tatau i le maʻisuka ona taulai faapitoa filo meaai .

O le fiva e tele lava ina maua i meaʻai. E te le maua i aano o manu, moa, fuamoa poʻo susu.

E tusa ai ma suʻesuʻega, e naʻo tagata o le vao e lava le fiva. O le averesi e faʻaumatia i latou 2-2.5 taimi le maualalo.

Ua iloa e saienitisi e tatau ona i ai le fiber i aso taitasi 25 to 40 g .

Lulu tele o fiber i lapisi. Faitau e uiga i le aoga o lapisi.

Ae ui i lea, o le filo o meaʻai e i ai se tulaga le lelei - e le mafai ona faʻaumatia vave. A le o lea, o le a matua faigata lava mo le tino ona faʻaaogaina (o mea nei e tele gaʻo vailaʻau, e tusa lava pe faʻapefea). O le fiva e mafai ona matua televave ai le inumaga, lea o le maʻisuka e matua le manaomia.

Taumafa o le fiber dietis

E mafai ona faʻapipiʻi le fiber dietis i le ituaiga 2 vaega autu :

O le faʻaaogaina o filo solu e sili ona aoga mo le maʻisuka, talu ai e faʻagesegese ai le gaogao o le manava, o le gaogao o le suka ma lona liua i le kulukose. O le fiva soluble e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, o se puipuiga lelei tele lea o faʻalavelave sili ona lamatia i le maʻisuka - maʻi cardiovascular.

O ituaiga uma o filo e toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori.

E taua tele le maua o le fiber mai meaʻai eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fua o fatu o fatu atoatoa ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le numera ma le toto. O le laʻau o le fualaʻau e maualalo ai le toto ma le homocysteine. Ae o le fiva fualaʻau e aveesea le sola mai le puʻu ma pulou, ma aveesea ai cholesterol leaga.

O le mea moni, e mafai ona e faʻaaogaina le fiva i le ituaiga o mea e faʻaaogā ai le ola maloloina, ae, i le avea ai o se tulafono, o la latou anotusi e laugatasia tele ma e le maua ai se aafiaga faapena o ni oloa masani.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai ma le faʻaeteete mea taumafa e maua i totonu o vailaau faʻamalosi faigofie, itiiti le suka ma gaʻo, mataʻituina le aofaʻi o le porotini. Ae o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa, aemaise lava meaʻai o loʻo i ai fiber, e mafai ona avea o se mea e sili ona saogalemu meaai taumafa.

I mataupu o loʻo mulimuli mai o le a ou taʻuina atu ia te oe poʻo a oloa o loʻo i ai le tele o fiva ma e aoga mo le maʻisuka, nofo faʻalogo! Faitau le tele o isi tala e uiga i meaʻai taumafa o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga