E faʻafefea ona faʻamamaina toto toto mai togafitiga o tagata cholesterol

E tele mea e uiga i le faʻamamaina o le tino, e aofia ai toto toto. O vailaʻau faʻavae e faʻavae i fualaau faʻalaʻau, lea e faigofie ona saunia i le fale ma e avanoa mo tagata uma, e lauiloa. Ae aiseā e oʻo ai i le faia o faʻamalosiga faʻamamā? Tatou maua saʻo.

Aisea tatou te manaomia ai le faʻamamaina o toto toto mai cholesterol?

E masani lava, o laʻau ma veins e iai le maʻoti ma le saoasaoa o le toto. O lenei mea e faʻamautinoaina ai le masani o meaola gaʻo, lelei tele le soifua maloloina ma le mausali. Ae afai o nei alatele e pipii, ona oʻo mai ai lea o le paʻu o le malosi ma faamaʻi.

O vaʻa e mafai ona faʻaogaina atoa poʻo se vaega mai totonu:

  1. Tui toto. O toto e afaina pe a uma le manua i le vaa, ma veins varicose, o le afaina, o le thrombophlebitis, o le faʻamalaina ma le le talafeagai o fualaau oona. Faʻasalalau, e aveʻesea toto mai fomai tipitipi, ae o togafitiga masani o le a taulimaina i le amataga.
  2. Microbes, parasite. O le faaputuputuina o meaola ninii e maua i faʻamaʻi pipisi e afaina pe maeʻa maeʻa ai le lumenia o le gaʻo. E masani foi i le taimi o taotoga, e maua ai e fomai tipitipi ni pulou o le pulou i totonu o le ate, o fua o le meaʻai ma e oo lava i le faiʻai. Parasites, e pei o microbes, i le faagasologa o le ola faʻasaʻo mea oona e faʻaona ai se tagata.
  3. Fale O le faʻaoʻoina o toto toto e mafai ona maua e tagata eseese poʻo tagata e iai manuaga o le tino.

Afai o le suʻesuʻega e faʻapuʻupuʻu ai le faʻailoga, o le i ai o le alo (obstruct) i le auala masani o le toto, ona tatau ai lea o togafitiga faʻapitoa. Ma faʻatasi ai ma vailaʻau, ua faʻatagaina ai le faʻaaogaina o vailaau togafitiga e faʻavae i luga o laau, aʻa, fatu o laau toto. Ae naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

(Isi ata vitio: "Faʻamamaina o vaʻa ma vaifofo faʻaleaganuʻu. E faʻafefea ona fufulu mama ipu o le cholesterol ")

Meaʻai talafeagai pe a fufulu ipu mai cholesterol

O se fomai tomai faapitoa tau vailaau faafomai, o le fofo, ao lei amata ona faamamaina toto toto mai cholesterol, o le a fesiligia e uiga i meaʻai ma meaai. Afai e 'ai e se tagata meaai pisapisao pe ua pagatia i le paʻu, o le a leai se mea e teuteu ai, mea laiti ma totogifuapauina o le a le faia se vavega. O le mea lea, o le faʻavaeina o toto totoga e amata i se lisi paleni. I le vaitaimi o le faʻamamaina, ma le lelei i taimi uma, mulimuli i fautuaga a tagata fai meaʻai:

  1. Faʻaitiitia le atuatuvale i le fatuga. O faʻamaʻi mulimuli o oloa o le cholesterol, o atherosclerotic plate e pasia nei totoga. O le mea lea, lafoai atoa le ava malosi, kofe malosi ma le lauti. Faʻaaoga foi le masima i se mea maualalo, ia suia i mea manogi.
  2. E le aofia ai le kuka, salimalie, ulaula, meaai kuka. Pastes, sausage, sausagesi, aano o manufasi na le fiafia i ai i luga o le laulau aʻo togafitiga.
  3. Le mea lelei, faʻasaina oe le suka ma selu. O lau uo sili o le meli. O le oloa o le a faʻatumu ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le tino, mea suamalie suamalie ma meaai.
  4. I lalo o le faasaina, meaai falai, sauniuniga saunia-e faʻavae i luga o le mayonnaise, kirīmi kulimi, kulimi.
  5. I totonu o le lisi o meaʻai, ulu i iʻa, iʻa, masini ma fualaʻau manogi.

Tului: O le maualalo o le kalori, o meaʻai maloloina e faʻavae i fualaau faisua ma fua e le gata ina faʻaleleia ai le toto, ae e faʻaitiitia foi le mamafa o le mamafa. E oo lava i le faaiuga o le masina, o le maʻi ua leiloa le lua kilokalama.

O suʻega sili ona lelei mo tagata e faʻamamaina ai toto toto mai cholesterol

O fualaau o vailaau ma togafiti o tinamatua e tumu i auala eseese o le faʻavaeina o le toto, aveeseina o atherosclerotic plate:

  1. Masima ma fugalaau. O le tama e mauʻoa i le acid ascorbic, e faʻaitiitia ai le toto, e puipuia ai le foliga mai o pupuni toto. Ina ia foia ia atherosclerotic plate, 1 kg o vine ua ave. Tunu, faaopoopo i ai se ipu tioata uamea, afa afa o le meli. Faʻamalosia le fofo i se nofoaga pogisa mo le 3 aso. Ona ave lea ae leʻi ai 1 sipuni e aunoa ma se paʻu. O le umi o le faʻatagaina e 1.5 masina.
  2. Laʻau seleselega. I tulaga tutusa tutusa le fefiloi o laulaau o le mint, immortelle, fatu pill. 1 le sipunipuni o le aoina o fatuga i le 500 ml o le vai. Faaaoga 100 ml 6 taimi i le aso mo le masina.
  3. Taleni. E le gata o se vao ma se fugalaau e sili ona fiafia i ai tamaiti, ae o se fofo aoga mo pusa atherosclerotic. Mo togafitiga, ave laʻau ma aʻa. 5 laau toto ua toto. Liligi 500 g o le ava malosi. Faʻamalosia 7 aso. Ina ia faʻamamaina toto toto mai le cholesterol, ua lava lea e ave ai le 30 mataua o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso mo le 30 aso.
  4. Laʻau seleselega. Faatasi ai ma laumei, o le teuina o gaʻo mai i toto toto o le a aveesea mai se paluga o coltsfoot, o le St. John's wort, na tupu aʻe sipuni, vine ma laʻau o strawberries, dill. Mo togafitiga, ave le 30 g o le faʻafefiloi, toso i totonu o se ipu vai, faʻamalosi i le po. Filu i le taeao ma inu le vai i le aso. A maeʻa le masina, e manaʻomia se malologa o le 14 aso. Afai e manaʻomia, a maeʻa le 3 masina toe faia le togafitiga.
  5. Laʻau mumu Fugalaau vao e faʻaaogaina foi i togafitiga faʻapitoa e toe faʻafoʻi ai le toto i totonu o le faiʻai pe a mavae ni manua, taʻavale poʻo le matua. Ina ia fufulu ipu, ave le sipuni se tasi o mea e faʻaaogaina ai, ia fufulu i totonu o se ipu vai inu. Inu sua i le aso i 4 vaʻa vaevaeina.
  6. Apple cider vinegar E masani lava ona taʻua o se vailaau lautele e puipuia ai faʻamaʻi uma. O se mea masani e faʻavae i luga o le apu o le apu malosi e fesoasoani e tau le mamafa o le mamafa ma le atherosclerosis. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e ave ai le 10 ml o le vai mama. Mo le saogalemu, ua faʻaitiitia le oloa i le aofaʻiga o vai inu. Afai o loʻo i ai se ulutala, o le mumū o le masini vai, ona faʻamamāina ai lea o le pati cider vinegar.
  7. Buckwheat jelly. O taʻaloga masani e faʻamaua i minerale e aʻafia ai le tafe toto. Ina ia fufulu ipu o le ulu ma isi totoga, e 20 g falaoamata falaoa ma 150 g vai e manaʻomia. Faʻaiʻu le paluga, faʻapipiʻi mo le 5 minute. Auauna atu vaevaeina i totonu o 2 inumaga. Mo se taunuuga lelei i uluaʻi laʻasaga o le atherosclerosis, o le 30 aso e lava. Afai e manaʻomia, toe fai togafitiga pe a uma le masina.
  8. Laisene. Rhizomes o le laau toto 500 g vai. Suauu i totonu o se vai vai taele mo le 10 minute, faʻamalosi i le po. A maeʻa lena, ona vaevaeina lea o le vai i le 5 inumaga ma inu i le aso. O le faʻamatalaga o le laisene faila e 3 vaiaso.
  9. Linden tree. E aliali mai e le gata o le lauti suamalie ua saunia mai fugalaau manogi, ae o se vailaau faʻafefete e faʻafefe ai meaʻai i totonu o toto toto. Mo le togafitiga o le aeto auro e maua mai i le eleele mago ma le eleele, ave 1 teaspoon 4 taimi i le aso. O le vasega e 1 le masina.

(Vitio: "Tincture o le kalakeke mo le faamamaina o ipu mai pusa")

O mea e tatau ona e iloa aʻo leʻi togafitiga: faʻamaʻi ma faʻamatalaga

Teʻena le faʻamamaina o ipu toto mai cholesterol e ala i togafitiga faʻamalolo ma teuteuga pe a:

  • maualuga le cholesterol maualuga. Muamua, ave se vasega o fuainumera ma vaʻavaʻai, lea o le a faʻatonu e le fomai. Ma faʻamaeʻa ai pea le maualuga o le cholesterol ma ni mea laiti,
  • ulu o se masani masani. I lenei tulaga, muamua asiasi atu i se fomaʻi, faia se suʻega (aemaise lava le Ata - faʻataʻitaʻiga o le toto, taamilosaga). Afai e te vave faʻataʻitaʻi i togafitiga faʻasologa masani, e mafai ona e maua ni faʻafitauli, ae le o le toe faʻaleleia,
  • vailaau vevela vevela poʻo le afaina. Faatasi ai ma le mumū ma le lautele o laʻau, o le thrombi e masani lava ona faia i totonu o latou faaopoopoga. Pe a fai ni totogi e faʻafefe ai le toto, e mafai ona latou vavaeeseina, poloka le tafe toto,
  • vaivai le tumau. Malolo, ia lava le moe, ma na ona e faataitai i togafitiga,
  • maʻitaga ma lactation. O le lumanaʻi poʻo tina o pepe e faʻasaina le faia o fualaau mo le faamamaina. Latou te faaputuputuina i le susu, mafua ai le afaina pepe po o le lolomiina o faafitauli,
  • gaioiga o le manava o le manava, manava.

Afai e leai ni faʻalavelave faʻapitoa ma e le teteʻe le fomaʻi i gaoioiga faʻafiafia, ona faʻaaoga lea o fautuaga mo le faʻamamaina saogalemu o vaʻa toto:

  1. Muamua, faʻamama le inumaga, faʻamaonia le paleni o le vai, ona ave lea o le toto.
  2. Uluai iloiloga ma tagata tomai faapitoa.
  3. Faʻaaoga masani fualaʻau. O se mea e tasi le taimi o le a le maua ai se taunuuga. Ae le sili atu i le taimi fautuaina o le vasega togafitiga.
  4. Afai a maeʻa ona tago i le tila, leisa, kulus, ulu o le ulu poʻo isi faailoga o le malaise, ona faʻaaogaina lea o le togafitiga.
  5. Ina ia faʻateleina le lelei o togafitiga faʻasoifua faʻasolopito, fomai tipitipi vailaau e fautuaina le sui i meaʻai a le vaomatua, lafoai o meaʻai mama, marinades ma ulaula.
  6. Inu ia le itiiti ifo i le 1.5 lita o vai inu i aso taitasi.
  7. Aua e te faʻataʻitaʻi i le tele, doses poʻo le tuufaatasiga o paluga togafitiga. A leai, nai lo le tuʻuina ifo o le cholesterol, o le ae oʻo i le oona poʻo se allergy.

(Vitio: "Faʻamaʻaina vaʻa o le faiʻai i vaifofo faʻaleagaga")

Aisea e taua ai le faamama o vaa

O le totoina o le toto i le cholesterol e mafua ona o le faʻaaoga masani o falai, meaʻai vevela ma meaʻai gaʻo. O isi mea le lelei e aʻafia ai le faʻaleagaina faʻaleaganuʻu o aʻafiaga o toxins o fale gaosi oloa ma fale, le usitaia o tulafono o totoe, vaisu i le ulaula ma le ava malosi, ma se olaga le talafeagai.

O le fufuluina o le faamamaina o le vascular system e mafua mai i le atiaʻe o le atherosclerosis, lea, i le itu, o le mafuaʻaga o:

  • afaina ai masani toto i le ulu ma le ua,
  • o foliga mai o le ulu o le ulu ma le vevela masani,
  • vaivai faifai pea, le fiafia, atuatuvale,
  • maualuga le toto maualuga
  • vave afaina ma fatu fatuga.

Fautuaga lautele

Ina ia taofia le faʻapipiʻi o paʻu o le toto i vaʻa toto, e fautuaina le lafoaʻi o oloa e aofia ai le margarine, lea e faʻafefe ai le toto masani. E taua foi le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai vave ma taumafa faʻanatura.

Ina ia mafai ona taofia le atinaʻe o le atherosclerosis, e aoga le faʻaauau ona aofia ai i mea taumafa taumafa e aofia ai:

  • mafutaga (paʻukeke, leki),
  • faiga masani (lanu lanumeamata, sukalati malulu, pasili, fualaau suamalie, salati lanumeamata, kapisi, apricot, fugalaau, currants currants),
  • taurine (tuna, moa paʻe, ate, cod).

O nei mea e taua tele i le faʻavaveina o le faagasologa o le thrombus formation e ala i le polokaina o enzymes e mafua ai le fesuiaiga o vaʻa toto.

Taua! I le faʻaopoopoga i fautuaga lautele, e tatau ona faʻamamāina e le aunoa le faiga faʻavae. O togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis e faʻapitoa ai mo lenei mea.

Walnuts Recipes

O le faʻamamaina o vaʻa toto ma le paʻu o se auala agamalu, ae lelei. E mafai ona e suʻe i ai e aunoa ma se afaina i le ola maloloina pe a faalua i le tausaga. A maeʻa le tasi le vasega e 2 masina, faʻaaogaina le ulu o le ulu, faʻamautuina le toto, aveese le aʻafia mai lima.

Atherosclerosis Remedy

Ina ia saunia se fofo mo togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona e:

  • Peel 1 - 1.5 kilokalama o walnuts.
  • Toto le fatu ma se mea e fai ai meaʻai poʻo isi mea umukuka i se tulaga tutusa tutusa.
  • Faʻaliliuina le masini i se pusa mama ma tuu i se mea malulu, pogisa.

Ina ia aveese mea e afaina ai mai vaa, ua lava lea e ave ai ni teaseti se lua o le eleele i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

Faʻalēlēina o se mea e faʻasaga ai

A uma ona tatuʻusi aʻa, e le tatau ona lafoina i lalo pulou. Mai ia i latou e mafai ona e saunia se fofo lelei e foia ai faafitauli i vaʻa toto.

  • Liligi mama, vaevae vaega i totonu o se pusa tioata o le fetaui talafeagai.
  • Liligi i le vailaʻau vailaʻau mama po o le vodka ina ia mafai e le vai ona ufiufi mea uma.
  • Faʻaosooso i lalo o se tapuni tapuni i se nofoaga pogisa, ma lelei mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso, ia luluina e le aunoa ia mea.
  • Ona faʻasolosolo lea i se fasi mea mama ma toe fesuiaʻi i totonu o le pusaaisa.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e faʻaitiitia le tinomi i le vai (30 silu ile 100ml). O le togafitiga e 2 vaiaso, e tusa ai ma le tagofia o fualaau faasaina i totonu o le tolu taimi i le aso mo sina taimi ao leʻi 'ai. A maeʻa ona maeʻa, e tatau ona fai se malologa o le masina, ona, pe a manaʻomia, toe fai muamua le vasega.

Garlic Recipes

O togafitiga faʻasalalau faʻataʻitaʻi e masani lava ona lauiloa ona o lo latou tulaga maualuga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai e le gata ina faʻamamaina toto toto lelei, ae ia toe faʻafouina foi le tino atoa.

Faʻalogo! Ona o le maualuga o mea o suauu taua, o oloa gaosi e solia i le gastritis, maʻi o le gaʻo, pancreatitis, epilepsy, maʻitaga ma le fatu fatu.

Tincture ma le kalaka

200 g of cloled garlic cloves ua faʻaaogaina e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai. O le vaega tutusa e tuʻuina i totonu o se pusa tioata mama ma tumu i le ava malosi po o vodka. A maeʻa ona tapunia ma se tapuni ma tauagavale mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. O le faitalia mo le saunia o le tincture o le mauaina lea o se lanu lanumeamata lanumumu ma se manogi manogi o le kalaiki.

A maeʻa le taimi atofaina, ona faʻamaeʻa lea o le vai ma tuʻu i lalo o le tapuni mo le isi tolu aso seiloga ua uma ona vevela. I le taimi nei, e mafai ona sasaaina i totonu o se isi mea sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina.

Faʻaaogā le fua e tatau ona matua faʻamaonia e tusa ai ma le polokalame:

  • Aso tasi - tasi le pa'ū aʻo leʻi oʻo i le taeao, lua ao leʻi faia le aoauli ma le tolu ao lei faia le 'aiga o le afiafi.
  • Le aso lona lua - fa fago aʻo leʻi faia le taeao, lima ao leʻi faia le aoauli, ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi.
  • Aso tolu - fitu saumala ao leʻi faia le taeao, valu ao leʻi faia le aoauli ma le iva ao lei faia le taumafataga o le afiafi.

Faatasi ai ma aso mulimuli ane, o le aofaiga o tupe faʻaaoga e faʻaopoopo ai le tasi mataua. E amata mai i le ono o aso, e tatau ona faaitiitia le volumatua, ma ave le 1 pasene mo fualaau taitasi.

Taua! O le oloa e fautuaina ina ia faʻaitiitia i se vaega toʻaitiiti o vai mafanafana poʻo susu.

O se auala i le faʻamamaina o toto toto ma le garlic e faʻatagaina e le silia ma le tasi i le tausaga, sili ona lelei i le taimi o le tautoulu. Afai ei ai ni faailo o le le faʻavauvau i le manava (fatu o le fatu, tiga), faʻalautele le fatu ma le malaise lautele, e tatau ona e taofia le ave o vailaau ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Lemon Recipes

O faʻamanuiaga o le lemoni, pei o isi fualaʻau suamalie, aua o le cardiovascular system o loʻo faʻamatalaina e se faʻateleina o mea e maua mai le acid ascorbic. I le avea ai ma se malosi malosi o le antioxidant, e faʻaleleia atili ai le malosi o pa puipui o le toto, faʻamaonia le taatele o le toto, ma o le mea lea e saofagā ai i le aveeseina o palulalula i le fale.

Faʻasusu o lemoni ma le kalaka

  • Pele 2 - 3 ulu tetele o keleni mai le paʻu.
  • Fufulu 3 fualaau lapisi tetele, tipi i fasipepa ma aveese fatu.
  • Toto meaʻai i se tulaga o le mushy.
  • Liligi le masini i se atigipusa o le voluma talafeagai ma faʻatumu atoa i le vai i le vevela o le potu.
  • Tuu le atigipusa, ma ia tapunia muamua i se tapuni, i se nofoaga pogisa mo le faʻamalosi.
  • A maeʻa le lua vaiaso, tuʻu le vai, teuina i totonu o le pusaaisa.

Ina ia fufulu ipu, e tatau ona e ave le 100 ml o le fausua ao le i faia taumafataga mo le vaiaso. A maeʻa ona malolo mo se aso ma faʻaauau i le auala tutusa mo le 1.5 masina.

Fua o le meli ma le lemon

  • Lafoaʻi lapisi lapopoa i ni fasi lapopoa, aveese fatu.
  • Toto i se tulaga o le mushy i se tagata e gaosi meaʻai po o se meainu.
  • Tuu le masini i totonu o se pusa ma faʻatumu i vai mama.
  • A maeʻa le 3 aso o nofo i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina.

Ina ia faʻamamaina ipu, e tatau ona e ave le 50ml o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso, faʻapipiʻiina i sina vaega o le meli. Tausaga vaʻaia lelei - 1 masina.

Laʻau faʻavae e tele-vaega

  • Grate ni laʻau e tolu i luga o se fatu laʻau (e mafai ona e tipi i se isi auala)
  • Peel 1 lapisi lapoa ma 3 ulu o kelekisi, tipi seia sulu.
  • Faaopopo le 100 g o le meli vai ma faʻafefiloi lelei mea uma.
  • Teu i lalo o se tapuni tapuni i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le tasi le auala o le faamamaina (1 masina).

Ina ia faʻaumatia le faʻafitauli i vaʻa pisia, e fautuaina e ave se sipuni sipuni o le fualaau faasaina faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai.

Lemon ma Ginger Infusion

  • Pela 50 g o aʻa mai le laʻau, faʻafefe pe pasi atu i se suʻi meaʻai.
  • Liligi le fuamalie e maua mai i le sua o le lemoni e tasi.
  • Tuu le masini i totonu o se vevela, sasaa le tele o le tele o vai inu.

O le faʻamamaina e ala i le metotia e tatau ona faʻatino faʻatolu i le aso, ia suia le mauaina o le lauti masani ma le afaina. O le meli e tuʻuina tuusao i le ipu. O le vasega e tasi le masina.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e saunia se paluga-lemoni i le oloina ma faʻafefiloi uma vaega. Ave i le 20 g i le aso.

Isi suʻega

I le faaopoopo atu i suega o loʻo i luga, o loʻo i ai se numera o tagata laititi e lauiloa, ae tutusa lava togafitiga faʻalauiloa a tagata. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ai ona e fufulu mamā maʻa, faʻamalo le vaʻaia o toto toto ma toe faʻaleleia mai se maʻi.

  • Fugalaau tipi tipi (1 tbsp. L. Suauu 200 ml o vai inu. Faʻamalosi mo le tusa o le itula i lalo ole tapuni tapuni. A maeʻa le mafanafana, vela ma teuina le susu i se nofoaga malulu. Faaaoga le 100 ml i le aso mo le masina.
  • Fugalaau sophora Japanese (50 g) sasaa 100ml vodka poo le ava malosi. Faʻaosooso i le pogisa mo se masina, faʻavave ona lulu le pusa. Faʻaalu 3 taimi i le aso ma se 'aiga o le 10 g.
  • Tipi se kulupu o le dioica vao vao i se mea e fai ai meaʻai, sasaa le sua mai le pulupulu. 100 ml o le vai ua fefiloi ma le aofaiga lava o le apu. Ave le 10 ml o le paluga ao le i fafaga i le aso. O le vasega e 20 aso, ona e manaʻomia lea o se malologa tutusa i le taimi ma toe fai pe a manaʻomia.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o togalaau o le le faʻalogo i vaega. Aʻo leʻi amataina le faʻamamaina o vaʻa toto mai cholesterol ma faʻamaloga a tagata, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i la latou manaʻoga i tulaga taʻitasi.

Faʻamamaina o ipu ma le kalo ma le lemon

Laʻau o se faʻafofo aloaʻia faʻasamoa ma faʻaaogaina faʻamalosi. Laʻau e mafai ai ona faʻamamaina toto toto, faʻamavaeina pusa o le cholesterol ma masima, faʻaumatia microbes ma faʻamaʻi. E aofia ai le adenosine, lea e faʻamaopoopoina ai le peleti ma puipuia ai le faateleina o le tui toto.

Auala e le tatau ona faʻaaoga vave pe a uma ona tapuni, ae pe a uma le 15 minute. O le tele lena o le taimi e manaʻomia mo taunuʻuga o le enzymatic e tupu ai i totonu, e faʻamalosia ai le gaioiga o mea e aoga mo le soifua maloloina. E tusa lava pe na o le 3 masina e 'aina ai le kalama, o le aofaʻi o pusa cholesterol o le a faʻaititia e 12-20%. O fualaau mo le faamamaina o toto toto ma le kalaka e tele ni iloiloga lelei.

O le kulimi, lemoni ma le meli e aofia ai vailaʻau vailaʻau e faʻamamaina ai vaʻa e aʻafia i le atherosclerosis, ma faʻateleina ai foi le malosi o latou puipui.

Ina ia faʻamamaina ipu o cholesterol, ave 4 lemoni faʻatasi ma le peel ma 4 ulu uila o le kalaka. Tuʻu atu i latou i se mea e fai ai meaʻai, faʻafeiloaʻi i se ipu mama 3-lita ma sasaa vai inu vevela. Faʻasusu le paluga mai lea taimi i lea taimi. Faʻamalosi mo le tolu aso i le vevela o le potu. A maeʻa lenei mea, faʻaaogaina le tinisi ma tuʻu i totonu o le pusaaisa poʻo se isi mea malulu.

E fautuaina ina ia faia le kelani-lemon tincture 100 g 3 taimi i le aso. I le aotelega, e tatau ona e inuina 4 ipu o le afu. O lenei vasega o le faʻamamaina o le fale o le a ave ai oe ile 40 aso. E tatau ona faʻatautaia taʻitasi i le tausaga. I le faaiuga o le kosi, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina ai, o le ulu o le ulu, e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol (e mafai ona e faamaonia lenei mea e ala i le suʻeina o se suʻega toto).

E faʻafefea ona fufulu ipu ma pala

E i ai isi togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faamamaina o ipu mai pusa cholesterol. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o pala. E sili ona aoga mo lenei faʻamoemoe o la latou laumei lanumeamata lanu meamata. Ae ui i lea, ina ia faʻamamaina vaʻa, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi kiona.

Aumai le 1.5 kilokalama o paʻu mafiafia ma pasi i latou i se mea e fai ai meaʻai. Tuu le masini paʻu i totonu o se fagu i totonu o le pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu. Taumafa 1 tbsp. ma le pito i luga o nati eleele 2 taimi i le aso - i le taeao ma le afiafi - 30 minute aʻo leʻi 'ai, fufuluina i lalo i le 100 ml vai.

E fautuaina le 'ai o le meli-faʻapipiʻi 4 taimi i le aso, 1 tbsp taʻitasi. ao le i ai. O lea ituaiga meafaigaluega e tatau ona saunia i taeao uma mo le aso e sosoo ai. O le auala o lenei auala faamama e 1 masina

Faʻaauau pea ona fai lenei fofo i aso uma seʻia maeʻa ona e 'aina uma aʻa. E lua masina e te alu ai. A maeʻa le faʻamamaina o vaa ma pala, o le a faʻasolosolo lelei lou toto toto, o le a alu ese atu, o tiga na mafua mai i veins varicose ma le gasegase o le a leʻa. O lenei vasega o le faʻamamaina e tatau ona faia 1-2 taimi i le tausaga.

O se isi mea e fufulu ai: ave ni fatu kulimi se 5 ma faʻafefiloi i le 1 tbsp. meli masani o lanu lanu. Faʻaopopo 1 fasi falaoamata fou i le faʻafefiloi maeʻa, ona faʻafefiloi lea o le tino atoa. Tuu i totonu o se pusa tioata tioata, tapuni vavalalata ma se tapuni ma tuʻu i se nofoaga malulu mo se aso.

Tibetan vessel cleaning system

Ave le 100 g o le vort St. John, chamomile, birch buds, immortelle. Toto mea uma, faʻafefiloi i se pusa ma tapuni le tapuni.

I le afiafi, 1 tbsp. sasaa le 0.5 l o le vai inu i totonu o le paluga, tuu mo le 20 minute, gaogao i totonu o se ie ma nutimomoia. Liligi le suavai i totonu o se tioata, faʻasala i totonu o le 1 tsp. meli ma inu ao leʻi moe. I le taeao, uu le vai na totoe ma faataape 2 tsp. meli. Inu 15-20 minute ao leʻi faia le taeao. Toe fai lenei faiga i aso uma seia maeʻa le paluga. O le faʻamalologa e mafai ona toe faia e le sili atu nai lo le 5 tausaga.

O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ai ona totoina toto toto, faamamaina i latou o le maʻa ma le gaʻo, ma faʻaleleia ai le gasegase ma faʻasaʻo le vevela. E faʻaaogaina e le gata mo le faamamaina o le toto. ae faʻapea foʻi ma le matua, o le faʻaitiitia o puipuiga a le tino, faʻamaʻi o le cardiovascular system, e faʻaleleia ai le metabolism ma le puipuia o le maualuga maualuga ma le atherosclerosis.

Mai pusa cholesterol

E tele auala eseese e fufulu ai pulu cholesterol, e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavae i le verbena). E ui i lea, e taua le manatuaina mo auala taʻitasi e iai foʻi le faʻamaoniga, ma o lea ua fautuaina ai e fomaʻi le fomai i se fomaʻi.

Meaʻai mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

E tusa ai ma lea, o le faʻasaina ma le faʻamalosia o paʻu i totonu o vaa e manaʻomia ai se toe iloiloga o le taumafa. E manaʻomia ona fausiaina i luga o le faʻaaogaina o ni meaʻai laiti ma maualalo-kalori. 70% o le taumafataga e tatau ona avea ma fua, fualaau faisua ma fualaau faisua, 20% - o le palatini faigofie faigofie. Ae o gaʻo e naʻo le suauu e leʻi faʻamaoniaina e mafai ona faʻatusalia.

Fufulu ipu mai le cholesterol e faʻaaoga ai togafitiga faʻatoʻa

E te iloa lou cholesterol toto? A leai, foaʻi toto mo le auiliiliga. E masani lava, o le cholesterol e tatau ona 5 mmol / l. Afai o le taunuuga o le auiliiliga e sili atu i le masani, a itiiti ifo i le 2 mmol / l, e tatau ona e mafaufau i lau soifua maloloina. O le cholesterol maualuga o le mafuaaga autu lea o fatu ma vascular diseases: atherosclerosis, fatu fatu, stroke, ma isi.

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia, e tatau ona fufulu taimi e fufulu toto toto mai cholesterol, pe afai o lona maualuga e maualuga atu nai lo le masani.

Muamua, mo lenei mea e tatau ona e mulimuli i se taumafataga:

  1. aloese mai meaʻai mai le meaai, suia le puaa ma vela, moa ma le lapiti,
  2. 'ai iʻa ma iʻa o le sami pe a ma le 3-4 taimi i le vaiaso,
  3. faateleina le aofaʻi o fualaau 'aina ma fuālaau' aina mata i au meaʻai, faʻapea foʻi ma suamalie mai ia mea,
  4. ia aofia i aso uma i lau lisi o meaʻai e tumu i le fiber ma elemene e fesoasoani e aveesea le cholesterol mai le tino. O fualaau nei: buckwheat, laisa enaena, oatmeal. Ma foʻi laumei: pi, pi, lentils ma soya,
  5. faʻaaogaina gaʻo susu gaʻo susu gaʻo,
  6. nai lo gaʻo manu, margarine ma pata, e manaʻomia lou faʻaaogaina o suauʻu e leʻi faʻaaogaina fualaʻau,
  7. faatulaga se aso anapogi anapogi i le vaiaso. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vaevae le 1,5 kilokalama o fualaau aina (sei vagana aiʻano ma persimal) i ni talisalosaga se ono ma 'ai i le aso.

Lona lua, ia faʻamamaina toto toto mai le cholesterol, e tatau ai i aso taitasi ma faamalositino. Taofi le ulaula ma inupia le ava; afai o loʻo e mamafa tele, aveese.

I le faaopoopo atu i fua o loʻo i luga, o loʻo i ai nisi auala mo le faʻamamaina o toto toto o le loto:

Laʻau faʻamalo

  • Faʻafefiloi se tasi o vaega o le laupepa vine ma le faʻalaʻau fugalaau fugalaau, 1 sipuni sipuni o le faʻafefiloi, sasaa 1 ipu vai inu ma tuʻu mo le 30 minute. Faʻaaoga le ½ cup faalua i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga mo le 20 aso, ona oʻo lea i se masina malolo ma toe fai. Faʻafetai i lenei togafitiga, o vaʻa o le faiʻai ua faʻamamaina lelei.
  • Faafefiloi 1 le ipu o fatu pi ma le 1 sipunipuni o aʻa valerian, na muai taina. Liligi le paluga i le tasi lita o le vai inu i aso taitasi. Ona lavea lea ma sasa. I le mea na mafua ai, faaopoopo le 2 sipuni tele o le meli. Ave 1 le sipunipuni tolu taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi oʻo i le taumafataga mo le taimi atoa seia oʻo ina maeʻa. E fautuaina e teuina le mea e afaina i totonu o le pusaaisa.
  • Tuu ni laulaau lanumeamata lanumeamata ma ni tamai pusa i totonu o le fagu ipu vai i le pito i luga ma sasaa vodka. Kuni lelei le fagu ma tuʻu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le 10 aso, e tatau ona fufulu le tincture ma ave mai i le 10 i le 20 pata i le vai mafanafana e fa taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le masina e tasi. Togafitiga e tatau ona toe faia i le tasi masina mulimuli ane.
  • Faafefiloi 30 g o le wort St. John, 20 g o le euphorbia, 50 g o fualaau o le vine ma le 80 g o le mint. Ave le 2 sipuni tele o le paluga ma sasaa le 500 ml o le vai inu mo 10-12 itula. Faʻasolo le mea e faʻavae. Inu le ½ vaega o le vaega na maua i le taeao, ma le isi i le afiafi.

Fofo faʻapitoa

O se tasi lea o fualaau suamalie e faʻamamaina ai lapisi.

Manaomia: seleri - tasi le aʻa, tasi apu tele, letusi, dill, 2-3 cloves o le garlic, 1 teaspoon o lemoni ma le aofai o le meli, le faʻamaina o le suauu suauu. Grate seleni ma le apu. Faʻafefiloi mea uma, e te le manaʻomia e faʻaopoopo le masima. Faʻaaofia ai se salatolu i le vaiaso i luga o lau lisi ma o le a saoloto au vaa mai pusa cholesterol.

O le faʻalavelave e puipuia ai le atinaʻe o atherosclerotic plate tio garlic o le faamamaina o vaʻa.

O le auala lenei e faʻavela ai: tipi le 350 g o le keke i totonu o se pusa ma tuʻu i totonu o se fagu, ufiufi, afifi i se ie ma se nofoaga i se mea pogisa mo le faʻamalosi. Ona tuueseese lea o le vaega o le vai mai le paluga ma faʻafefiloi i le ava malosi (200 ml). Toe tapuni le fagu ma tuu i se malulu, ae le o se mea malulu mo le 10 aso. Ona e manaʻomia lea e teʻi ese le masini, ma faʻaauau le mea e maua ai le vai mo le isi tolu aso. E 6 vaiaso le vasega. Aumai le 2 mataʻu ile tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

I le faʻaopopo atu i le tilotilo mo le faamamaina o vaʻa, e mafai ona e faʻataʻitaʻi isi meaʻai e faʻaaoga ai le kalaka. Mo se faʻataʻitaʻiga, i vailaʻau faʻapitoa, faʻaaogaina vaʻaia ma galala ma lemoni.

O le ae manaʻomia le keleti - 4 ulu tetele ma le 4 kulimi atoa. Peeled tafoaga ma fufuluina o lemon e tatau ona pasia e ala i se faʻi meaʻai. Tuu le mea na tupu i totonu o se fagu-3-lita ma faʻatumu i le vai mafanafana i le au. Faʻamalosi mo aso e tolu, faʻaosooso, i le potu vevela. Ona faʻasolosolo lea o le fusi ma tuʻu i le teuina i totonu o le pusaaisa. Faʻaalu faatolu i le aso i le 100 ml. Ina ia maua le atoaga o togafitiga e tatau ona e inu ai nei pusa e fa.

A maea le vasega o togafitiga, o le ae lagona le lelei, sili atu le malosi, o le ulu o le ulu, o le a toe foi i le masani, ma o le a faaitiitia le maualuga o le cholesterol.

Ma se tasi auala sili ona aoga: vaʻa mama ma laʻau laʻau.

E faʻapefea ona fufulu ipu i le fale?

Mai lea tausaga i lea tausaga, o le tele ma le sili atu o tagata e mafatia i faʻamaʻi fatu cardiovascular, i le vaeluaga ma le matua, ma matua. O le plasma o le toto e foliga mai e suia i taimi uma. E aʻafia i le olaga, meaʻai, tulaga lautele o le tino ma lagona.

Matou te iloa uma le matautia o le cholesterol mo o matou tino. E maualuga ma maualalo. O le muamua oi latou e le afaina tele ma e sili atu foi i le isi auala, ae o le lona lua - i nisi o faʻatonuga, o se taufaʻaʻu i vaʻa toto. O meaʻai o le cholesterol e faʻaleagaina ai le faʻaoʻo totonu o arteries ma fausia ai le faʻalavelave tuʻufaʻatasia ma platelet ma isi vaega o plasma, e faʻapipiʻi i le nofoaga ua faaleagaina.

I le gasologa o taimi, o nei faʻavae e "tupu" i le lumenia o le vaa ona o le mea moni e tele ma sili atu vaega fou o loʻo ufiufi ai. O a latou fomaʻi e taʻua le cholesterol poʻo le atheromatous plaques, ma o le faagasologa lava ia e taua o le atherosclerosis. I le aluga o taimi, o le maualuga o le palapala e faʻaleleia ai le tele o vaʻa ma faʻafefe ai le tafe o le toto i lenei vanu. Ma o lenei mea e oʻo atu ai i le paʻu o le tino. Afai e osofaia e le atherosclerosis o vaʻa o le loto ma le faiʻai, e mafai ona muta i se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona fufulu mama vai o cholesterol.

E tele auala mo le faamamaina o toto toto. E na o le faigofie ma sili atu le taugofie o suʻega o loʻo ofoina atu iinei, lea e faigofie ona faʻaaoga e tagata uma i le fale. O le a latou fesoasoani e le gata ina faʻamamaina toto toto o le cholesterol ma isi gaʻo, ae e mafai foi ona latou faʻatupulaia atili ai lo latou gafatia, faʻaititia ai le avega i luga o le fatu.

Faʻafefiloi tutusa le aofaʻi o le tino ola, o le St. John's wort, chamomile ma birch buds. Fuʻu 1 tbsp. fefiloi ma le afa-lita o vai inu, tuu mo le 20 minute. Faaopopo 1 tbsp. meli ma inu le afa o le fua na tupu, pe a mavae le afa itula e le 'ai ai se mea. O le isi afa o le faʻafefeteina i le taeao e sosoo ai, mafanafana ma inu i se manava gaogao. Aua neʻi toe 'ai se isi mea mo le afa itula.

Aoina mai ni nila fou, tatipi. Ona 5 tbsp. paluga opalai ma le 2 tbsp. paʻu mai aniani ma 3 punetimuni Rose luga. Liligi le paluga i le vai (700 ml). Aumai le vaifofo e maua ai i se vevela ma tumau le vevela mo le 10 minute, ona afifi lea o le atigipusa i totonu o se ie lanu ma tuu ai i le po. Inu se decoction o le 1 lita i le aso mo le fa masina.

Oti i ni alalaʻau se lua ma ni launi se lua, aveese ia fatu ma taʻalo i totonu o le suʻi meaʻai. I le maso maso, faaopoopo le 2 tbsp. meli. Tuu le kulimi i totonu o le pusaaisa mo se aso. Ave le paluga ao leʻi 'aʻai mo le 2-3 tsp.

O lapisi e mafai foi ona faʻalelei atili ai au vaʻa ma e mafai ona faʻaoga. Ina ia saunia le siʻosiʻisi o le kālati, ave le 350 g o le kālatila tafe, faʻasili, tuʻu i totonu o se fagu, faʻavaa, ufiufi ma se ie ma se nofoaga i se mea pogisa. A maeʻa ona tuʻuina le falalaʻau, faʻafefiloi lona vaega o le suavai ma le 200ml o le vailaau mama malosi.

Kuni le fagu ma tuʻu i se nofoaga malulu, ae le o totonu o le pusaaisa. Alu e faʻaaoga mo le 10 aso, ona togi lea o le masini, ma faʻamalosi le vai mo le isi 3 aso. Inu se lua mataua i le tolu aso i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 6 vaiaso.

Ina ia saunia se paluga faʻamamaina, e te manaʻomia fua o fatu, aʻa valerian ma le meli. E tatau ona fufulu muamua fatu ma fatu valerian i luga o se fafie ma le kofe kofe. I totonu o le lua-lita thermos nofoaga 2 tbsp. sipuni tele o le meli, se ipu malamalama o le pill ma le 2 tbsp. punetini o aʻa aʻa.Liligi le paluga i totonu o le vai inu ma faʻaoso mo se aso.

Ina ia mafai ona taofiofia lelei toto o le toto mai le cholesterol, o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona faʻaalu i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga o le 1 tbsp. sipuni.

Manatua: o le faamamaina o ipu o le laasaga muamua lea e foʻia ai soʻo se faʻamaʻi. O le mea lea, ao leʻi amataina soʻo se tino, ia fufulu lelei lau 'pipili.'

FAʻAFAIGALUEGA MO LE FAʻAALIGA FAAMAONIA O VASEGA: E tatau ona faʻaaogaina gaʻo meaola i le tele e mafai ai, ma meaʻai ma iʻa, i se isi itu, e tatau ona faʻaumatia i le tele e mafai ai - o le a maloloina le tagata pe a 'ai lelei.

O aoga o walnuts. Meaʻai a Atua

O le soifua maloloina o le tino e faalagolago i le atoatoa o le faʻatinoina o vaa. O le faʻamamaina o vaʻa toto faatasi ai ma togafitiga faʻasalalau ma faʻasaʻolotoina mai le cholesterol e faʻamautinoa ai le masani ai o le toto, o le tafe o meaʻai i totonu o le tino, fatu ma isi totoga e faigofie lava ona maua i le okesene ma mea aoga. Ae peitai pe afai ei ai le faateleina o le cholesterol, ona i ai lea i totonu o vaʻa o loʻo i ai le faʻamalosia o palesla, lea e mafua ai le faʻavaeina o toto. O le thrombosis o le mafuaaga autu lea o faafitauli o le loto, veinsose veins, toto maualuga. O le mea lea, e tatau ona faʻamamaina toto toto mai pusa cholesterol.

O a mea e afaina ai

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol i totonu o le tino, o lenei vailaau e ulu i totonu o vaa. O le faʻavaeina o lenei vailaʻau e tupu i le ate, ona faʻatasi ai lea ma le toto e ulu atu ai i le lautele lautele o le tino. I le mea moni, o fualaʻau ia e faigata ona aveese. I totonu o auala faigofie, latou te fausia ai ni meaʻai gaʻo e le mafai ai ona tafe le toto masani i totonu o le auala lautele.

Cholesterol lava ia e le afaina ma e le o se lamatiaga faapitoa o le soifua maloloina. Faatasi ai ma le faateleina o lenei vailaau, e mafai e se tagata ona lagona le lelei mo se vaitaimi umi, atonu o le a le iai ni faailoga o le le lelei o le soifua maloloina. Ae i le taimi lava lea, o le faateleina o le cholesterol toto o le a faasolosolo malie ona tupu.

O le o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i paʻu o le toto, lea e masani ona mafua ai le tele o gasegase tuga ma, i mataupu sili ona leaga, mafua ai le oti. E le gata i lea, e faalavelave i le tafe o le okesene i isi meaola, lea e tau atu i lo latou oti. O nei mea uma e mafua ai faʻamaʻi ogaoga nei:

  • fatu fatu
  • fatu fatu
  • faiʻai le faiʻai
  • atherosclerosis.

O le mea lea, e taua le vave faʻamaonia le cholesterol. Afai e tuai ma e le faia le faʻamamāina o oe lava ia, o le a mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o paʻu o le toto, e mafai ona sau ma pati ipu.

Le mafuaʻaga o le faateleina o le cholesterol toto

Aʻo leʻi faʻamamāina le tino o le cholesterol, e aoga le suʻeina poʻo le a le mafuaʻaga o le faateleina o lenei mea. Cholesterol e mafai ona faateleina ona o mafuaaga nei:

  1. Faʻafitauli faʻapetetope i le tino.
  2. Le i ai o faamaʻi o le endocrin system.
  3. Taumafa le lelei. O le faateleina o lenei vaega e mafai ona tupu ona o le i ai i le lisi o meaʻai gaʻo, meaʻai ma le maualalo o vitamini e leʻi faʻamatufaina, minerale ma fiber.
  4. Eseese masani leaga - ulaula, inu ava malosi.
  5. Faʻafitauli e faʻalavelave ai, faʻapea foʻi faʻalavelave masani.
  6. Faʻailoga o le ate ma fatuga, ia e iai se uiga faʻapitoa.
  7. O se faʻaopoopoga o lenei vailaʻau e mafai ona mataʻituina i se olaga le talafeagai, faʻatasi ai ma se faʻalavelave masani.
  8. Ae masani lava, e tulai mai le cholesterol i matua.
  9. O le i ai o faʻatoaga faʻapitoa, faʻamaoni.
  10. Faʻafitauli Hormonal.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

A maeʻa le 40 tausaga, e tatau ona suʻesuʻe le toto. Mo lenei mea, o le suʻega masani o le toto ma le toto o meaola e faia i le tele o taimi i le tausaga. O nei suʻega o le a faʻaalia ai le cholesterol toto. O lenei faiga e tatau ona faia e tusa lava pe i ai mataupu e leai ni faʻailoga o le maʻi.

I le taimi e tatau ai ona faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaa, e taua le mataʻituina pea o lou soifua maloloina. Afai e iai faafitauli faʻaletonu maʻi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E taua le iloa o le maʻi i le amataga.

Togafitiga togafitiga masani e aofia ai le faamamaina o toto toto ma le toto mai cholesterol.. O nei faʻavae e mafai ona faʻatino i le fale e faʻaaogaina ai metotia eseese.

Fufulu ipu i susu ma lauti

O le faamamaina o ipu mai le cholesterol e mafai ona faia i le faʻaaogaina o oloa faigofie e lua-susu susu ma le lauti. O nei vaega e lua e fesoasoani e vave aveese uma mea leaga mai le vaʻa.

O se fua o nei mea aoga o le a sili ona talafeagai mo i latou o loʻo mamafa tele, faʻapea foʻi ma i latou e sili atu le mamafa pe a 'ai le tele o meaʻai gaʻo.

O le tea ma le susu o togafitiga e avea o se meaʻai aua o le faamama e tusa ma le 4 aso. I lenei vaitau, e fautuaina e 'ai na o meaai maloloina ma le maualalo i mea laiti.

  • i totonu o se masi e te manaʻomia e sasaa ai susu. E tatau ona faʻatumu le moli i le ¼ vaega,
  • o le vaega atoa o le avanoa e tumu i lau lauti,
  • o le mea inu uma e tatau ona inu i le 2.5 itula.

O loʻo i ai se isi fofo e faʻavae i luga o le susu ma le lauti, ae o le lemoni ua faaopoopoina faaopoopo. I le gasologa o le aso, e tatau ona e faʻaogaina nei vaega i vaega nei:

  1. Milu - 1 le lita.
  2. Lemon - 3 fasi vaega.
  3. Tea - 500 ml.

Afai e te mulimuli i lenei taumafataga, ua fautuaina e 'ai naʻo meaai maloloina ma meaʻai..

Afai ei ai se allergy i le susu pe ona o mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina e le mafai ona matelaina, e le tatau ona mulimulitaia lenei meaai. A leai, e mafai ona tupu ni faafitauli matuia o le soifua maloloina.

E masani lava o le tau e faasaga i le cholesterol pepa o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani o le kalaka. O lenei vaega o le vao e mafai ona faʻamamaʻa ai le toto ma le cholesterol o le vascular system, ma ia togafitia lelei ai se faʻamaʻi pei o le vashepes atherosclerosis. I nei tulaga, e faaopoopo atu i lemoni. O le lauiloa o nei vaega i vailaau faʻaleaganuʻu ua faʻamaonia e le mea moni e faapea o nei vaega o ni faʻamaʻi sili ona lelei.

Faʻafefeteina o kela ma lemoni

O le faʻamamaina o toto toto o le cholesterol, e faʻaaogaina ai le galala ma le lomoni.. O le sauniuniga o lenei meafaigaluega e faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

  • 4 ulu o le keleti e tatau ona vaʻaia ma vaeluaina i totonu o nila,
  • 'auʻau e tatau ona pasia i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e teu ai i totonu o se mea e gaosi ai meaʻai,
  • ona fufulu 4 lea o leona ma tipi i ni fasi pepa,
  • matou te sufuluina foʻi lemoni i se mea e fai ai meaʻai a manu,
  • tuu le paluga o le keke ma le lemoni i totonu o se ipu e tolu lita ma sasaa ai le vai mafanafana,
  • o le fagu e tapuni ma e tumau mo le 3 aso,
  • ona tatau ai lea ona e tosoina le fua e ala i mea e gaosi,
  • o le afu maeʻa ua lava mo le 7 aso, ae e tatau ona e inuina i totonu o le 30 aso. O le mea lea, a maeʻa le 3-4 aso muamua, e tatau ona e amata sauniuni se vaiinu fou,
  • faʻafefeteina e tolu taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga 100 ml.

Fua o le keleni, lemoni ma le meli

O le faʻamamaina o le toto mai le cholesterol e mafai ona faʻatino e faaaoga ai le keleni, lemoni ma le meli masani. O le tuufaatasiga o nei vaega e fesoasoani e aveese le cholesterol sili atu i se taimi pupuu, ae o le tincture e faaleleia ai le tulaga o isi totoga i totonu.

O mea o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia mo le faʻasolosolo:

  • lemoni - 10 fasi vaega,
  • keleni - 10 ulu,
  • meli - 1 lita.

Sauniuniga o le tincture o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Matou te fufuluina lemoni, tipi i ni vaega se lua ma tataʻi le sua mai fafo. E mafai ona e faʻaaogaina se suʻai.
  2. Matou te faʻaseseina ulu o le keleni i totonu o fagu ma paʻu.
  3. Toto le pulou i totonu o se mea faʻafefeteina pe pasi atu i se suʻi meaʻai.
  4. I totonu o le koneteina, faʻafefiloi le sua o le lemon ma le paluga mai le kalama.
  5. Matou te tuʻuina i totonu o se fagu, faaopoopo le meli ma faʻafefiloi.
  6. Ufiufi ma se tapuni, ave i se nofoaga pogisa mo le vaiaso.

O le oloa maeʻa e tatau ona faʻaaoga i le 4 tsp. i le aso mo le lua masina. A maea se togafitiga atoa, o le a faʻamamaina atoatoa ia vaa, toto totoʻa, o galuega a le loto ma isi totoga o le a faʻaleleia.

Miliki ma le kalama

E mafai ona e faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaʻa ma susu ma le kalaka. O lenei vaifofo aganuu e fesoasoani tele i maʻi uma lava - malulu, maualuga toto maualuga ma pala.

Ina ia fufulu ipu, faaaoga le paluga mai le kariki ma le susu. Ina ia faia lenei mea, solo se tamai kalama, e mafai ona faʻamautuina i se mea e gaosia. Ona faaopoopoina lea o sina susu i le kelu. E tatau ona faʻaumatia le kasaseni tsp i le aso. kaluka ma paluga susu.

Tincture o cahors church ma garlic

O le faʻamamaina o le cholesterol i totonu o le vaa o le a fesoasoani i le faʻavae e faʻavae i luga o le lotu ma le kele. O le vai e faʻaleleia ai le fausaga o toto toto, faʻamaonia le gaioiga o totoga i totonu ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

Ina ia saunia le tincture, o le a e manaʻomia vaega nei:

  • 500 ml o le uaina a le lotu,
  • ulu o le kalaiki.

Sauniuniga o le tincture ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. O le ulu o le kalakeke e tatau ona vaetofia i totonu o pulu.
  2. Ma le isi, e manaʻomia ona faʻamalosolo ma faʻapipiʻi i le pulupulu.
  3. A maeʻa lena, sasaa le laulaʻau i totonu o le 500 ml o cahors church.
  4. O vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina mo le 7 aso.

E tatau ona inu le tincturelua 2 sipuni tele i le aso.

Alualu i lalo o le ava malosi

O se meafaigaluega sili mo le faʻamamaina o le cholesterol mai toto toto o se faʻavaʻaina o le ava. I le faaopoopo atu i le ava malosi ma le kalaka, o le tincture e aofia ai le meli linden, le propolis tincture. I le tuufaatasiga, o nei vaega e vave ona fufulu toto toto, faaleleia le faagaoioia o le totoga ma le fatu.

E faapefea ona saunia le tincture:

  • o nai ulu o le keleni, e 4-5 fasi vaega o le a lava, e tatau ona faʻasesea i totonu o ni pulou, pulu,
  • olo le lauloni ma se mea faʻafefeteina pe pasi atu i se fai meaʻai,
  • sasaa le fagu vailaʻau ma le 200 ml o le ava malosi ma alu e ave i se mea pogisa mo le 14 aso,
  • ona e manaʻomia lea e faʻaogaina i totonu o le susu,
  • 2 lapisi tele o le meli linden ma le 30 kalama o le propolis tincture e tatau ona faaopoopo i le paluga,
  • o loʻo faʻamalosia le lua vaiaso,
  • E tatau ona faʻamamaina le tincture sauniuni i le susu. Ua faaopoopo i le susu i lālā.

I le taimi o le faʻamamāina o toto toto mai cholesterol, o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. I fuainumera taʻitasi, o le numera o laʻau e faʻalauteleina: i le taeao - 1 paʻu, aoauli - 2 pata.
  2. E tatau ona faʻatau faatolu faʻaselau i le aso.
  3. A oʻo loa i le numera o mataʻu e oʻo i le 15, e tatau ona faʻaitiitia.
  4. O lenei tusi talosaga e tumau pe a ma le 10 aso.
  5. Mai le aso 11 e oo i le 20 aso o le faʻaaogaina o vailaʻau, e tatau ona e faʻatupulaʻia le faʻaaoga i le 25 gola i le aso.
  6. A maeʻa le ono masina, o lenei polokalame mo le faʻaaogaina o mataʻu ua fautuaina e toe faia.

Horseradish mix

Ina ia faʻamamaina vaʻa, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le hasarela, sukalati ma lemoni. O fualaau faʻamalo mai nei vaega e fesoasoani e faʻamalo le thrombosis lapopoʻa, ma tuʻuina atu foi le faʻamamāina atoatoa o vaʻa fatu.

Ina ia saunia le vailaʻau, o le a manaʻomia vaega nei o vaega:

  • 200 kalama o le kalaka
  • 200 kalama o horseradish
  • 2 lemu
  • vai - ½ ipu.

  1. O lapisi ma horseradish e tatau ona maeʻa maeʻa.
  2. Matou te tufatufa atulalalalalalalalala, o le vine i totonu o se mea faʻafefeteina ma teu.
  3. Fufulu ia lemoni, tipi i ni fasipepa, tuu i totonu o se masini suamalie ma tapuni.
  4. E tatau ona faʻafefiloi vaega uma.
  5. Faatumu mea uma i le afa ipu vai ma tumau i totonu o le pusaaisa mo le aso.

E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi maeʻa 1 le sipunipuni 30 minute aʻo leʻi 'ai. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e tatau ona faoa faamalosi le vailaʻau ma se sipuni laitiiti o le meli fugalaau.

Afai e te faʻafuaseʻi ona iai se allergy i soʻo se vaifofo o lenei paluga, ona tatau lea ona e musu e faʻaaoga le vailaʻau. Faatasi ai ma lemoni, e tatau ona e faʻaeteete ia i latou o loʻo maualuga le maualuga i le tino.

Laʻau faʻamaina

E mafai ona faʻaleleia le tulaga o toto toto, faʻamamaina i latou mai le cholesterol, ma faʻaleleia le tafe toto ma gaioiga faʻapitoa e ala i togalaau. O otaota e maualalo ai le cholesterol ma vaʻa toto faamamaina e mafai ona faʻaaogaina i tinctures, deco deco, ma eseese teas. O le mea taua lava e tatau ona e saunia lelei se vai faamalolo mai laau.

Laulaʻau Laʻau

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai pusa cholesterol i le fale e mafai ona faʻatino e faʻaaogaina ai sauniuniga o togalaau. O vailaʻau faʻasaina ei ai sona aoga aoga i le setete o toto toto, fatu, faʻapea ai ma le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O togafitiga nei a tagata mai togalaau o loʻo i ai le aoga lelei:

  • E tatau ona liligi atu i totonu o le fagu le tina, le fatu o le fatu, coltsfoot, le St. John's wort, fafotail. O le aofaʻiga o aofaʻiga e tatau ona 35 kalama. Faatumu ia afu i se afu o le vai vevela, tapuni ma faʻaauau mo se itula. O le siaki maeʻa e tatau ona faʻamamaina e ala i gau. E tatau ona e inuina se afa tioata i le 40 minute aʻo leʻi 'ai. O le vaitaimi o togafitiga e 45-60 aso, pe a maeʻa ona faia se malologa mo le vaitaimi tutusa.
  • Matou te faʻafefiloi le 100 karamu o le paʻu buckthorn, fuamoa, fuamoa, meaʻai, chamomile, lau o tinawort, se manoa. E le gata i lea, ua faaopoopoina le 150 kalama o aronia. O vaega uma e tatau ona nutimomoia i se paluga poʻo le lima. Liligi le 30 kalama o le aoina i totonu o se ipu, sasaa 230 ml o le vai vevela. Faʻaaoga mo le 40 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamamāina le mutia ma vine. O le inu e tatau ona 75 ml pe a uma meaai i le ituaiga lauti.
  • Mamamea, birch buds, chamomile, ma yarrow ua faʻafefiloi i tutusa tutusa. 50 kalama o le vao vao e sasaaina i totonu o se pusa ma 500 ml o le vai vevela ua sasaa. Faʻamalo mo ni nai itula. A maeʻa lenei mea, e faʻamamaina le gauga mai le mutia e ala i mea e gaosi. E tatau ona e inu 1 tioata ao lei moe, i se faaopoopoga, e mafai ona e faaopoopo 1 lepp. meli masani.
  • E tatau ai ona faʻafefiloi le vort St. John ma o le poloka o le 100 grams. I le taeao, e 1 le sipuni tele o le aoina mago e tatau ona faatumulia i le 500 ml o le vai inu. Faʻatino se kuata o le itula. E tatau ona inu i le taimi o le aso, le faʻamaunuuga maeʻa, e fautuaina e faʻamafanafanaina aʻo lei faʻaaogaina.
  • I totonu o se atigipusa, e tatau ona e faʻafefiloi le 80 kalama o le aoina mai o le muta mai laau nei - maso maso, motherwort, lauoloa, pulupulu susulu. E sasaaina i le lita o le vai inu ma faʻafefe mo le 8 itula. Ia inu le tincture pe a ½ cup 3-4 taimi i le aso. O le inu o se teuteuga e fautuaina mo le 1.5-2 masina.
  • O le 40 kalama o laʻau ua laiseneina e tatau ona sasaa le 500 ml o le vai vevela. O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻu i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. O le inu e tatau ona 1/3 le fa 4 taimi i le aso. Ole laʻasaga o le talosaga e 2-3 vaiaso. Ona faia ai lea o se malologa mo le masina ma toe faia le togafitiga togafitiga.

Loto Linden Powder

Ina ia faʻamamaʻa lelei le tino o le cholesterol tele, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le paʻu linden. Ina ia saunia le paʻu, e tatau ona faʻatau mai laulaʻau laulaʻau i le fale talavai. Afai e mafai, e mafai ona latou saunia tutoatasi.

100 kalama o laʻau mamago o se laau e manaʻomia ona nutimomoia i se setete o falaoamata. E mafai ona e vavaeina le aoina lima pe i totonu o se paluga. E fautuaina e faʻaaoga le 15 kalama tolu taimi i le aso, i se faaopoopoga, ua faʻamaluina le paʻu ile vai. O le togafiti togafitiga faʻamalolo ma lenei fofo e tatau ona 21-30 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e tuʻuina atu i le tino se malologa mo le 7-14 aso ona toe faia lea o mea uma.

Vaega o taumafa i le taimi o le faʻaaogaina o lenei fofo:

  1. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga lea e naʻo meaʻai o meaʻai e faʻaumatia.
  2. E tatau ona fai le puipuiga o le gall ma le vevela.
  3. E taua tele le faʻaaogaina o laulaʻau i le mea e gata ai - opu, pasili, seleni.
  4. E tatau ona taulai totoa i fua, aemaise lava apu..
  5. E tatau ona faamama le tino o mea oona. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e inu i mea teuteu e faʻavae i luga o suauu, ma le tino ola pea.
  6. O le vaomago e fesoasoani e fufulu ai le ate ma le gall vladder.

Citrus Recipes

Aʻo le faʻamamāina faʻavae i luga o fualaau suamalie, e tatau ona e mautinoa e le afaina oe. E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina pe afai ei ai ni mea e afaina ai, o faʻamaʻi pipisi o meaola - pepatic ulcer o le manava ma duodenum, gastritis, maualuga maualuga.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaʻau suamalie:

  • mo le fufuluina, e mafai ona e faʻaaoga le lemon ma le vai moli. O le sua o nei fua e faʻamaʻapeʻapeina ai le cholesterol ma fesoasoani i lona vave faanatinati mai toto toto,
  • ao faʻatau le sua o le citrus, e vave lava ona solo uma pusa i totonu ole toto,
  • lemoni ma le vai moli e mafai ona faaopoopo i salata eseese, meainu, teuteuga,
  • E fautuaina e inu lauti ma se fasi keke o lemoni. O se togafitiga sili ona lelei mo le atherosclerosis,
  • O se vaiinu e maua i luga o le sua o le citrus ei ai sona aafiaga lelei. E tatau ona tui le sua mai le lemon ma le moli. Ona faaopoopo lea o le sua i totonu o se ipu vai vevela ma vevela. O le inu o se mea inu ua fautuaina nai lo lauti.. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo le 1 tsp. meli.

Walnuts

Ina ia saunia se gaioiga lelei, e taua le ave o totonu i totonu o le fatu ma fufulu i totonu o se mea faʻapitoa i le paʻu. Lisi le paʻu e tatau ona teuina i totonu o se pusaaisa i totonu o se pusa tapuni. E tusa ma le 20 minute ao leʻi faia le taumafataga, e tatau ona e 'aina le 1 le tele o sipuni o le paʻu mai le nati, aʻo inu vai i le sua o le tipolo.

Fagavai lau

Laʻau o le lau e fufulu toto ma fesoasoani i maʻi eseese - faʻamaʻi o le ate, fatuga, fatu. E le gata i lea, o lenei mea masani e masani ona faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol.

Ina ia saunia le susu, e tatau ona e tuʻuina le 8 fasi 'apa faʻaiʻu i se atigipusa ma sasaa se ipu vai.

Matou te tuʻuina le atigipusa i luga o le afi ma aumai i se vevela. A maeʻa, e tatau ona fufulu le susu.

O le inu e tatau ona fai i ni vaega laiti mo le 7 aso.

Paʻu Rowan

Ina ia fufulu vaʻa i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu. Mo le sauniuniga a se sui sooupu, 200 kalama o le paʻu o le paluga o mauga o le a manaomia. Matou te tufatufa le paʻu i totonu o se tamai fagu, sasaa le 500 ml o le vai ma tuʻu le afi. Aumai i se vevela ma vela mo le tusa ma le 5 minute. Mulimuli ane, o le susu e faʻamamaina e ala ile susu. E tatau ona e inu 1 le sipuni tele o le susu, faatasi ai ma vine suamalie 15 minute aʻo leʻi 'ai.

Cholesterol Medication

O vailaʻau mo le faamamaina o toto toto mai le cholesterol i le tele o falemaʻi ua tuʻuina atu i ni aofaiga tetele. O nei tupe e le gata ina fesoasoani i le faʻamamaina o toto toto o le cholesterol, ae o loʻo tuʻuina atu ai foi le faʻamautuina o le cardiovascular system. E masani lava, e lua vaega o fualaau oona e faʻaaogaina e maualalo ai cholesterol - statins ma fibrates..

O tulafono e taofia ai le cholesterol synthesis i le ate. O lenei gaioiga e faʻatinoina e ala i le taofia o le galuega a le HMG-CoA reductase. O se enzyme lea e tele sona sao i le siitia o le cholesterol.

O vailaau aoga nei e aofia ai le vaega o fuainumera:

  1. Atorvastatin.
  2. Lovastatin.
  3. Fluvastatin
  4. Rosuvastatin.
  5. Simvastatin.

Fibrates e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol i le toto. E le gata i lea, o fualaau o lenei vaega e taofia ai le faateleina o le faaputuga ipu, lea e faaitiitia ai le viscosity o le toto.

O lenei vaega e aofia ai fualaau faʻasaina nei:

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se sauniuniga mo le faʻamamaina, e tatau ona faia se suʻega. O vailaʻau e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi aoga. E iai foʻi se fuafuaga mo le latou faʻaogaina ma le vaitaimi o togafitiga.

Faʻaleleia o soifuaga

O le soifua maloloina o le vaega taua lona lua lea e tatau ona e gauai i ai pe a faʻamamaina au ipu toto mai cholesterol. Muamua, e tatau ona lafoaʻi masani leaga: o le nicotine ma le ava malosi e mafai ona afaina ai puipui o toto toto. Mulimuli ane, o le LDL cholesterol mole mole "pipii" i nei microtraumas, ma o pepa cholesterol e fai malie.

I se faaopoopoga, taumafai e faaalu lou taimi sili atu le malosi: o se olaga le taua ma le leai o se faamalositino o mea ia e faagesegese ai le metabolism ma faateleina le cholesterol. O aso taʻitasi ma le faʻamalositino faʻamalositino e faʻamaonia le metabolism, tuʻuina atu le malosi o le malosi ma fesoasoani e fufulu toto totogo o le cholesterol. Faʻatasi ma le atherosclerosis, fai mai fomai:

  • Savalivali
  • Ava i le ea fou
  • Vaa
  • Siva
  • Yoga

Le ituaiga o gaioiga faaletino ma le maualuga o le cholesterol e tatau ona filifilia taitoatasi, ia mafaufau i le setete o le soifua maloloina ma le mamafa muamua ole maʻi. Faʻamatalaga faʻapitoa o suʻesuʻega o le myocardial, atonu o le a solia ai taaloga.

O le isi mataupu taua o le leai o fualaau mo togafitiga o le atherosclerotic o le toe faaleleia o le tino. O le mamafa o le mamafa e le gata o le faʻaitiitia tele o le metabolism, ae faʻapupula ai foi le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le toto. O kosi e sili ona aoga e alu i se taumafa ma gaioiga faaletino talafeagai, ae atonu e manaʻomia se taimi. Afai ole sili atu ile faasinomaga o le tino ile 2-3 taimi (lua ma le tolu tikeri o le oona, mulimuli ane), ona talafeagai ai lea o feutagaiga a le fomaʻi e iloa ai ma togafitia togafitiga ole endocrine.

Afai e mafai, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻalavelave ma mafaufauga-faʻalogona lagona. I le taimi o se faʻaaliga manino o lagona i tafatafa o le eleele, o le hormone cortisol ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol ma faʻapupulaina ai lona totoga i le toto. I le faaopoopo atu i ai, e aoga le faʻaleʻeleina o le faigamalo o le aso, tuʻuina atu le taimi talafeagai (a itiiti ifo ma le 8 itula) faʻatupu le moe.

Fomaʻi togafitiga

Afai o le faasaʻoina o le ituaiga olaga e le mafua ai ona maualalo le cholesterol ma faamamaina toto toto mai plaques, ona maua lea e fomaʻi le togafitiga o fualaau faasaina. O le fale gaosi oloa e maua mai ai fualaau mo le atherosclerosis.

O tulafono e sili ona lauiloa i le lipid-maualalo o fualaau faasaina. O le faʻamamaina o toto toto mai cholesterol e maua i le faʻaitiitia o le gaosiga o lenei vailaau i le ate. O tulafono e poloka le gaoioiga a le HMG-CoA reductase enzyme, o le ki i le faaliliuina o le vailaau i le cholesterol. Ona o lenei:

  • O le faʻateleina o le aofaʻi o le cholesterol ma le atherogenic lipoproteins ua faaitiitia,
  • O le Cholesterol o paʻu e faʻaitiitia i le lapoa ma faasolosolo malie lava ona solo,
  • Le maualuga o le aoga o le cholesterol HDL e tulai mai, e fesoasoani foi i le faamamaina o vaa.

E fa augatupulaga o fuainumera i aso nei:

  • I augatupulaga - lovastatin, simvastatin,
  • II tupulaga - fluvastatin,
  • III tupulaga - atorvastatin,
  • IV tupulaga - rosuvastatin.

O le tele o taimi, o loʻo faʻatupeina tupe i luga o atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvakard) ma rosuvastatin (Krestor, Mertenil, Rosulip). O le faʻamaoniaina o statine, e pei o se tulafono, o loʻo aofia i le tulaga masani o togafitiga mo faʻamaʻi fatu fatu ma e umi se taimi. O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai le faateleina o le gasegase (ate enzymes), myalgia ma myopathy, tiga o le manava, faamalosi.

Fibrates (Faʻamaofi, Clofibrate) - fualaau e mafai ona faʻamamaina ai toto toto e ala i le faʻaititia o le maualuga o LDL cholesterol ma triglycerides ma le faateleina - HDL cholesterol. O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻafouina o le enzyme lipoprotein lipase. Ona o lenei mea, o le lipoproteins "leaga" e aveesea mai le toto ma lafoai e le ate. O le faʻamamaina o le tino e agamalu ma leai se faʻaletonu.

Nesi Nicotinic ma ona fua

I le ogatotonu o le seneturi lona luasefulu, o le aʻafiaga o mea maualuga o le vailaʻau o le nicotinic (2-3 g) i le lipid metabolism na faʻatūina: o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o OH ma TG. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o le anti-atherogenic HDL, ma le faamamaina o toto toto mai i le cholesterol deposits ua vave. I le taimi nei, e le masani ona faʻaaogaina le aumalo nicotinic ona o le tele o itu aʻafia. Faʻalautele le umi o le taimi o le vitamin PP - enduracin.

Isi sauniuniga mo le faamamaina o vaʻa

Afai e leai se tasi o fualaau oona ua lisiina i luga, mo nisi mafuaaga, e talafeagai mo tagata mamaʻi e fufulu ai ipu o le cholesterol, e mafai e le fomai ona faatonu:

  • Probucol, lea o le tuueseeseina e faaitiitia ai le cholesterol atoa, e aunoa ma le aafia ai o le mamafa o triglycerides i le toto. E faʻamamaina faʻamalosi siama: o le vailaʻau e faʻateleina le faʻapipiʻiina o se polotini felaʻuaiga o loʻo faʻafeiloaʻi mole mole mai le puipui lapoa i le ate, i le mea o loʻo gaosia ai ma faʻaaoga.
  • O Omega-3-glycerides e mafua ona o le maualuga o le aoga o meaola eletise polyunsaturated: o vaega ninii matautia o cholesterol maualalo maualalo ua faaitiitia, ma o le faamamaina o vaa mai pusa atherosclerotic ua vave. O fua o le Omega-3 e avea o se togafitiga o le adjuvant.
  • Ezetemib o se vailaʻau na muai fuafuaina e faasaʻo ai le mamafa o le tino mo le gaʻo. O lona aafiaga e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻafefe o le gaʻo i totonu o le inumaga: toetoe lava o lipids uma o loʻo feoai i fafo, e leai se fesuiaiga, ma o le maualuga o le cholesterol ua faʻaitiitia. O le faʻamamaina o toto toto e Ezetemib e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e le manaʻomia le faʻaaogaina o le fualaau faasaina.

Tino Taʻiala

Afai o le tagata maʻi ua oʻo mai i fomaʻi ma faʻamaonia faailo o le atherosclerosis ma le okeni, o le togafitiga faʻatasi ma lipid-lowering drugs e le fesoasoani, o togafitiga faʻapitoa e mafai ona avea ma metotia o le faamamaina o ipu mai pusa cholesterol.

O nisi taimi e muamua logoina e tagata gasegase o le atherosclerosis pe a togafitia i le falemaʻi i le angina pectoris alualu i luma poʻo le faʻaleagaina o le myocardial. I lenei tulaga, ua afaina ai vaa i le cholesterol laupepa ma o le toto e le mafai ona pasia i luga o laufanua vavalalata, ma o loo i ai le leai o se toto e maua i le fatu. A maeʻa le tulaga o le maʻi, e tatau ona foia le fesili o le togafitiga togafitiga fuafuaina e toe faʻafoʻi ai le toto ma faamama ai vaa. A leai, afai e te le faʻamamaina vaʻa mai le cholesterol - o le mafuaaga autu o le siama, o le a le toe umi ae toe atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

E tele togafitiga fatu faʻapitoa mo le faamamaina o vaʻa. O i latou taʻitasi o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo.

Plasmapheresis

Plasmapheresis o se auala faʻapitoa mo le faʻamamaina o toto toto o pusa atherosclerotic, e faʻavae i le faamamaina o le plasma o le maʻi (vaega o le toto) e ala i se masini faapitoa. Ona o lenei mea, o loʻo i ai le faamamaina tele o toto toto mai le teu o le cholesterol, faʻapea foi:

  • E faʻamaʻoina faʻafitauli o le tino gasegase,
  • E mafai ona faʻaitiitia le malosi o le toto toto
  • Faʻaleleia toto toto,
  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino (faʻaleagaina ma le vevela),
  • Faateleina le tetee atu i le faʻafitauli faaletino ma mafaufau-lagona,
  • I faʻamaʻi pipisi e mafua ai ona maua i le faʻamaʻi, o le fua ole manaʻomia ole palapala ole faʻaitiitia,
  • O le toto toto e faʻamautuina,
  • O gasegase faʻasolosolo i tagata gasegase e maua i le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faasolosolo malie ona togi.

Mo le sili ona lelei, e tatau ona fai le 4-5 lapataiga o plasmapheresis i le vaitau ua faatonuina e le fomaʻi. O le atoaga o togafitiga e mafai ai ona e faamamaina le tele o "faafitauli" ipu o le fatu ma le faiʻai, faapea foi pito i lalo o le cholesterol sili atu. Faaleleia 1-2 tausaga muamua. Ma, e aunoa ma le faasaʻoina o meaʻai, ituaiga olaga ma le lipid-lowering therapy, o le cholesterol plaques e mafai ona toe foi mai.

Faʻavevesi

O le angioplasty o se metotia o le togafitiga o le atherosclerosis, lea e mafai ai ona e faʻamamaina totonu o le fagalu mai le cholesterol ma toe faʻafoʻi le toto. O le uiga o le faʻatinoga o le aumaia lea i le nofoaga o le vaapiapi o se kapili faapitoa o paluni, pamuina o le ea ma faʻateleina le lumenia o le vaa. O le taotoga o loʻo faia lelei i luga o arteries o le fatu, faiʻai ma pito i lalo.

O faʻamalosi e faʻamamāina faʻainisinia: o mea faʻapipiʻi ua faʻafefea i le itu i tua ma ua toe faʻaleleia le lumenia o le vaa. Ole aʻafiaga autu o le angioplasty o le aafiaga lē tumau o le faʻatinoga. Mulimuli ane, o tupe teu o le cholesterol toe foʻi mai, ma le toto o totoga i totoga ma fusivaʻi e mafai ona faʻalavelaveina. O le mea lea, o le tele o taimi e faia faʻatasi ma se taotoga.

Faʻailoga

O le tui o se metotia o le togafitia o le atherosclerosis ma le toe faʻafoʻiina o le toto i se okeni e ala i le faʻalauiloaina o se faʻavaa faʻapitoa faʻapitoa i totonu o se vaʻa vaiti. O le faʻatinoga o loʻo faʻataunuʻuina ma le faʻamaonia i luga o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma luga o vaʻa pito i lalo.

E faia le faʻamaonia pe a maeʻa se suʻega atoa, e aofia ai le angiography (leitio o faʻamau ma le faʻaofiina o se faʻatusatusaga). O se paluni faapitoa e tuʻuina atu i le nofoaga vaapiapi, lea e faʻafefeteina, ma faʻalautele le lumenia o le vaa. E le gata i lea, o tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le faateleina o le thrombosis e ono mafai ona iai se faamama faʻapitoa e puipuia ai pupuni toto mai le ulufale atu i le masini faʻaogaina.

Ina ia taofia le lumenaina o le aluga mai le vavalalata pe a uma ona aveese le paluni, o le a tuʻuina atu i ai se sima faapitoa - o se fausaga faʻapena e pei o se fusi uʻamea lelei. O le paʻu e taofi puipui i totonu o le vaa ma puipuia ai i latou mai le pauu ese.

O faʻamanuiaga o le faʻamamaina o le faamamaina o ipu mai le cholesterol e aofia ai:

  • Faʻavave vave pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga: o le faʻamalosi o se taotoga e sili atu ona osofaia e le manaʻomia ai le falemaʻi tumau,
  • O loʻo faʻatinoina i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina i le lotoifale,
  • Laotoga o le maualalo-tiga: o le fomai tipitipi o le a manaʻomia ona faia na o le 2-3 vaega,
  • Miti laʻititi o aʻafiaga
  • Laititi maualalo pe a faʻatusatusa i gaioiga ogaoga.

E le gata i lea, o lea faʻamaina o vaʻa toto mai cholesterol ua faʻailogaina i:

  • Faʻataʻitāina le ogatotonu e mafua mai i le cholesterol, pe a oʻo ina itiiti ifo lona lumen i le 2.5-3 mm,
  • Laititi toto toto
  • Le manuia tele o aʻa ma faiga,
  • Faʻasalalau (lapoʻa) vavalalata o le aluga,
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i iodine - o se tasi o vaega o le leitio.

Faʻasologa taotoga

O le taotoga o taotoga o se faʻalavelave faʻalavelave faʻatinoina e faia ai se isi toto totoga. I se tautalaga faigofie, o le faʻamamāina o le vaa mai i le cholesterol deposits i lenei tulaga e le tupu, ae ua toe faʻaleleia le tafe toto.

O le tele lava o taimi, o le taotoga o taotoga e faia i luga o fua o le toto e fafagaina ai le fatu, ae o le togafitiga togafitiga ua faʻaaogaina lelei i luga o ipu o le pito i lalo ma pito i luga. Mo le toe faʻafoʻiina o le toto i totonu o le fatu, ua faʻamalosi le fomai tipitipi e faia se sternotsomy - tatala le pusa. Ma, i lalo ole tulaga o le cardiopulmonary, o le fomaʻi e fai ai se isi vaʻa e fesoʻotaʻi saʻo ai le aorta ma le coronary ario i luga ae o le nofoaga o le vavalalata. O le punavai mo le puipui vascular e masani lava o se vaega o vein femoral.

O le lelei o le ogatotonu o le coronary e alo ese mai le faapipiiina mo le fufuluina o ipu mai tupe teu cholesterol:

  • Toe faʻafoʻisia atoatoa o le tafe toto,
  • Le mafai ona fausia ni paʻu se tele i se taotoga se tasi,
  • A maeʻa le taotoga ma le taimi e toe faʻaleleia ai, e mafai e le tagata gasegase ona toe foi atu i se olaga ola e toetoe lava a leai ni tapulaʻa,
  • E taua tele le faaitiitia o le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu ma le osofaia o le fatu,
  • O le taotoga e umi lona faʻamalolo.

Tomai faaleaganuu mo le faamamaina o toto toto

E tele togafitiga masani tau togafitiga e faʻaaogaina e fufulu ai le ogatotonu ma le lautele o laʻau o le cholesterol. E taua le taʻuina atu o nei metotia o le a aoga mo le togafitiga muamua o le atherosclerosis, pe a fai na o pusa mai le cholesterol, ma le faamamaina o vaa o le a faigofie atu.I le avea ai ma "vailaau" i vailaau faʻataʻitaʻi, o loʻo faʻaaogaina uma ia oloa lauiloa (garlic, lemoni, walnuts) ma laau.

Lemu ma le kalama mo le cholesterol

O lapisi o se mea lauiloa e puipuia ai le faʻamalosi e mafai ona faʻaititia ai le cholesterol ma ona vaega leaga. O le suamati suamalie, o loʻo i ai ni mea totino ma mea faʻaleaganuʻu, faʻaleleia le gaioiga o le kālati ma fesoasoani e fufulu toto totogo o le cholesterol deposits.

Mo le togafitiga atoa e te manaʻomia:

  • 16 ulu tetele (e le o pale!) O le aisa,
  • 16 lemu.

Uu le silati, ma taamilo ona pulou e ala i se mea e teu ai meaʻai. O iina, auina atu lemoni faatasi ma le peel. E sili atu ona faigofie le vaevaeina o vaega uma o le vailaau i le lumanai i le 4, ma sauniuni malie.

O le mea lea, ia saunia le vaega muamua o le kulimi-kiliani kulimi, fagu 4 lapisi lapoa ma 4 ulu o le kalaka. Tuu i totonu o se ipu e tolu-lita ma sasaa vai inu vevela. Ia faʻamalosi i se mea malulu i le vevela vevela mo le 72 itula. Ona vevela lea ma teuina le mea na tupu i le pusaaisa. Tago i le vailaau 100 ml tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai. A o inu i le pati muamua o le lemon-fualaʻau sika mai le cholesterol, saunia le lua, ma isi. I le aotelega, e 4 lita lita o le afu e tatau ona onā mo le togafitiga. O le faʻamamaina o toto toto mai tupe teu cholesterol e mafai ona faʻatino i tausaga taʻitasi.

Faʻamamaina o vaa ma pala

Walnuts, e pei o le garlic, ua leva ona faʻaaogaina e fufulu ai toto toto o le cholesterol. O le lanu lanumeamata o le laau e sili ona aoga: e toatele tagata latou te iloa e leai ni laumei e ufiufi i pupuuli lanumeamata, lea e avea mulimuli ane ma se atigi. Talu ai ona o le mauaina o ni fualaau lanumeamata o se faafitauli ogaoga mo tagata o le nofoaga tutotonu ma matu o Rusia, e mafai foi ona faaaoga ia kene paina e fufulu ai toto mai cholesterol: e mafai ona faigofie ona faatau mai i soo se faleoloa.

O togafitiga faapena o le a faamamaina ai le toto ma le susu o le ulu, faamalolosia vaʻa toto ma fufulu mama i latou.

  • 1500 g o nati paʻu.

Tusi le nati i se fai meaʻai, tuu i totonu o se ipu fagu ma teuina i se nofoaga malulu, mago, e pei o le pusaaisa. Ave se paluga o meaʻai vailaau faʻamalaʻau i luga o le maualuga o le cholesterol i le 1 sipuni sipuni i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao le i faia le taumafataga o le afiafi, inu le afa ipu ipu vai.

O le tino atoa o le fagu ua mamanuina mo le atoaga o togafitiga, lea o le a alu pe a ma le 2 masina. E le tatau ona e faʻaaogaina lenei metotia faa-anamua nai lo le 1 taimi i le tausaga.

Tincture i luga o le kalaka mo le cholesterol

O le faʻamamaina o vaʻaia i le faʻataina o le kalama eletise o se auala lea na oʻo mai ia i tatou mai Tibet anamua. E talitonuina o le faʻamalositino taʻitasi o le togafitiga e faʻamautuina ai le toto ma le cholesterol, e faʻaumatia ai le siama ma le faiʻai o le myocardial. E sili ona lelei le faʻamamaina o le cholesterol i le tautoulu pe a oʻo ina faʻalauteleina se fualaau toto.

  • Peuled garlic cloves - 150 g,
  • Ava malosi (e mafai ona suia i le vodka, ae o le aoga o vailaau mo cholesterol e faaititia laitiiti): 150 ml.

Faʻasala pe tapunipuni le lauloki i totonu o se lomitusi. Tuu le paluga i le sua i totonu o se ipu fagu ma sasaa le ava malosi. Ufiufi i se ie uliuli ina neʻi oʻo le la i le vai, ma tuʻu ai mo le 10 aso i totonu o se potu malulu (ae le o totonu o le pusaaisa). Ona togafitia lea o le mumu (o le a moli), sasaa i se fagu mama ma tuu ai mo le teuina mo isi aso e tolu. A maeʻa le 72 itula, ave le fagu ma faʻalelei totoʻa mea o loʻo i ai, ma tuʻu ai se vai matagi na faia i le pito i lalo. E tatau ona sasaa mai le tafe, ma e tatau ona ave le taamilosaga e tusa ai ma le polokalame, faʻafefiloi ma sina vai po o le susu.

  • 1 aso (taeao, aoauli, afiafi ile afa itula ao leʻi 'aʻai): 1, 2, 3 pata o le tincture mai le cholesterol,
  • 2 aso: 4, 5, 6 pa'ū,
  • 3: 7, 8, 9 pa'ū,
  • 4: 10, 11, 12,
  • 5: 13, 14, 15,
  • 6: 15, 15, 15,
  • 7: 15, 14, 13,
  • 8: 12, 11, 10,
  • 9: 9, 8, 7,
  • 10: 6, 5, 4,
  • 11: 3, 2, 1,
  • 12-30: 15, 15, 15.

O le auala o le faʻamamaina o ipu toto ma le sikaleti kalaka mai le cholesterol e tatau ona sili atu i le tasi le masina. O aʻafiaga o loʻo mulimuli mai e mafai i le taimi o le togafitiga: o se lagona o le faʻavaivaia, o le le mautonu, o le paʻu, o le fatu. O aʻafiaga le talafeagai o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma gaoioiga maualuga ma le faʻavevesiina o le manava ma le totonugalemu o le tino. Afai e tutupu ni mea le lelei, faʻaititia le fualaau o le silenisi i le afa pe musu foi e ave: o le a le toe i ai ni aʻafiaga i totonu o ni nai aso.

Blue iodine o se tasi lea o fua masani e le masani ai o loʻo faʻaaogaina e fufulu ai arteries mai tupe teu cholesterol. O lenei metotia o togafitiga faʻaleaganuʻu ua i ai le faʻasaina (o le le mautonu, maʻi o le thyroid, fiva, SARS, ma isi).

Aʻo leʻi faʻaaogaina iodine lanumoana, e manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi e fufulu ai vaʻa mai le teu o le cholesterol.

  • Faamama o le pati - o se sipuni,
  • Suga - 10 g
  • Citric acid - o nai fatu,
  • Suavai suamalie - 150 ml,
  • Alcohol iodine tincture - 5 ml.

Faʻafefiloi mea taumafa uma ma faʻatumu i vai fou. Faʻafefiloi lelei. A maeʻa maeʻaeʻa le suavai, faʻaopoopo le 5 ml o le 5% iodine solution i lea mea. Teuina faʻamaʻi i totonu o se atigipusa tioata tapuni i le vevela o le potu. Taʻitaʻi pe afai e leai ni faʻasalaga mo le 35 ml i le taeao e tusa ai ma le polokalame: 5 aso o le taliaina, 5 aso o le malologa. O le atoa o le sauniuni o le iodine lanumoana ua mamanuina mo se vasega atoa o le pulega. Afai o aʻafiaga (vaivaiga, lagona o le vaivai, uiga o le malulu, palapitations, maualuga le fiva, ma isi mea), e tatau ona e taofia le ave o vailaʻau.

Laʻau Faʻauʻau Faʻamaʻi

E mafai ona faʻamamaina pama atherosclerotic ma cholesterol i fualaau faʻalaʻau. E tele suʻega mo le tauina o tupe teu cholesterol:

  • Laʻau faʻamalaʻau mūmū: faʻagogo ma teuteu aʻa i le kofe i le kofe, ave 1 lepp. 2 r / d mo le 6 masina,
  • Faʻataunuʻu o fugalaau o le hawthorn: sasaa 2 tbsp. fufulu fugalaau le lita o le vai inu, mausali 20 minute. Inu 1 tbsp. ao lei faia taumafataga taitasi.
  • Alfalfa juice: filifili ni laulaau fou o le luluina o le alfalfa ma faʻaaoga saʻo mo meaai, poʻo le tosoina o le vai mai ia i latou ma ave 2 tbsp. 3 r / d.

Faʻalogo! Faʻaaogā soʻo se tasi o kulupu o loʻo i luga e faʻamama ai au toto toto naʻo le maeʻa ona e talanoa i lau fomaʻi.

O le mea lea, e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol ma fufulu toto toto mai atherosclerotic plate, e tele auala, o aganuu ma isi vailaʻau. O le mataupu faavae autu o le togafitiga o le atherosclerosis o se faiga faʻafelagolagomaʻi, o le faʻaogaina o taunuʻuga sili ona lata mai o saienisi ma recipes, faʻataʻitaʻiina taimi. E na o le pau lenei o le auala e aveesea ai le fiva o le cholesterol, soifua maloloina ma le umi.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufale, ma i le lumanaʻi lata mai o le a tatou faʻaleleia mea uma!

Tuua Lau Faamatalaga