Faailoga ma foliga vaaia o togafitiga mo le palacreatitis

Edematous pancreatitis e faʻatasi ma le mumū ma le faʻaleleia o le vai i le vaeluaga o le mokesi ma fusi o le gland, ae le maua ai foliga o suiga faʻaleaga.

O le pancreatitis edematous e tuʻuina atu i le mumu ma le faʻaleleia o le vai i le va o le vaeluaga ma fusi o le gland.

O lenei tulaga e mafua ai le toe faʻafoʻatoaina o le pancreas, ae i se auala le lelei e mafai ona alu i le pancreatic necrosis. O le vave iloa o togafitiga ma le amataga o togafitiga faʻapitoa e mafai ai e oe ona vave faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

Mafuaaga

Edema o le tino o le tino ma le faʻaputuina o le suavai i totonu o le paʻu o le manava i le tele o tulaga, o le taunuuga lea o le tele o tulaga leaga o le siosiomaga ma totonu.

E masani lava, o masini elemene e gaosia i totonu o le gland e tatau ona tuʻuina atu i le duodenum, pe a faʻagaoioia.

O lenei auala faʻapitoa e faʻalavelaveina ona o le tele o itu leaga.

Enzymes ua faʻaaogaina i totonu o masini o le pancreas, mafua ai le mumu ma le atinaʻe o le edema.

O mea e ono faʻaosofia ai foliga o lenei tulaga faʻaleagaina e aofia ai:

  • 'ai meaʻai gaʻo ma falai,
  • mauaina o ipu ma le maualuga o mea manogi vevela,
  • le faaaogaina o nisi fualaau faasaina
  • taumafa tele pe a mavae se vaitaimi o le anapogi,
  • faʻasologa o gallstone,
  • 'ava malosi masani
  • afaina ai le tino i mea oona,
  • faʻamaʻi
  • afaina o le tino.

E le gata i lea, o tulaga faʻaleagaina e faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasolosolo e mafai ona faʻaosoina le pancreatitis. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona fesoasoani i foliga o le faafitauli. O le faaletonu o le Hormonal e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le inflammatoryions of the gland and swelling of the tissues of the organ.

O faamai o le gastrointestinal tract e mafai ona osofaia ai pancreatitis, e aofia ai cholecystitis, gastritis, hepatitis, ma isi. I nisi tulaga e le masani ai, o le faaleagaina ma le fulafula o le gland e aafia ai le tala o le inu o le tino i le taimi o le fatuina o se maʻi vevela.

E fesoasoani i le atinaʻeina o le pancreatitis o le fatu.

O foliga masani o le tino pancreatitis o loʻo faʻatasi ma le faʻaalia o le tele o faʻamatalaga faʻalauiloa lautele ma lautele. Faailoga o faʻamaʻi faʻafuaseʻi e tulaʻi mai e tetee atu i le talaaga o le aʻafiaga o mea leaga.

O le mea pito sili ona mataʻutia o le pancreatitis o le tiga tele.

I luga o le palpation o le manava, faʻalauteleina le toʻa ma le le toʻa. I le faʻaopoopoga, faʻafitauli o meaʻai, faʻaalia e pei o:

  • gagging
  • afaina,
  • faʻanoanoa
  • faʻavae
  • afaina
  • manava manava.

O le 'ai i totonu o le taimi umi o le maʻi ua avea ma mafuaʻaga o le faʻateleina o faʻamatalaga i le lotoifale o le maʻi. E i ai i le tagata faailoga o le faʻamaʻavaina. Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o faʻamaoniga o le soona inu lautele e agamalu.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o faʻamaoniga o le onosaʻi masani ua faʻaalia o se ulu tiga.

O le tagata gasegase atonu ei ai faitioga e uiga i:

  • ulu matua
  • vaivaiga
  • faaitiitia galuega
  • vavao
  • oso i le toto maualuga,
  • fiva
  • moe i le moe
  • faʻaleagaina.

E ono paʻu le paʻu. Sweating faateleina. I tulaga matuiā, o loʻo aliali mai le foliga o le edema o pito pito i lalo. O le paʻu i luga o vae e ono paʻu ese. O le tagata gasegase i totonu o le atinaʻe o pancreatitis ua vave faʻaitiitia le mamafa.

Faʻailoga

Afai ei ai ni faailo o le panicreatitis, e tatau i le tagata maʻi ona alu i le falemaʻi mo se feutagaiga ma se gastroenterologist.

O le faʻasologa o le afaina o le manava e mafai ai ona e fuafua le natura o le faaleagaina o le tino o le gland, ducts, ate ma le manava.

A maeʻa ona faia se talaʻaga ma suʻesuʻega i fafo, o loʻo faʻatulagaina suʻesuʻega e iloilo ai le tulaga o le gland. O le fausiaina o okeni o le manava e masani ona faatonuina. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa le natura o le faaleagaina o le tino o le gland, ducts, ate ma le manava.

E le gata i lea, o le ultrasound e mafai ai ona iloa suiga i le fausaga o tisipenesa ma vaega ua faatumulia i le suavai.

E masani ona faia le CT poʻo le MRI. O nei suʻesuʻega e mafai ona iloa ai le natura o togafitiga. E masani lava, pe a aliali mai faailoga o lenei tulaga faʻaleaga, ua faʻamatalaina le leitio. E le gata i lea, pe a oʻo mai faailoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e masani ona faʻamatalaina le angiography.

O le taua tele i le faia o se faʻamaoniga saʻo i se osofaʻiga o le tino pancreatitis o aʻafiaga o suesuega suʻesuʻe. O le suʻega o le toto i lenei tulaga faʻaleagaina e mafai ai e oe ona iloa le faateleina o le ESR, o le faateleina o le aofaʻi o sela paʻepaʻe.

O se suʻega toto e faʻatagaina ai oe e iloa se faʻaopoopoga o le ESR, faʻapea foʻi ma le faateleina o le aofaʻi o sela papaʻe.

I le faʻaaogaina o le siama o le toto, o se mea faʻalavelave e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le calcium, aua o le mea lea e faʻaalia ai le leaga o le tino o le tino. E le gata i lea, o lenei suesuega e mafai ai ona e fuafua i le pancreatitis o se faʻaopoopoga i le maualuga o lipase, trypsin ma amylase.

Pe a iloiloina le urine, o le tino pancreatitis e mafai ona taʻu mai ai le faateleina o le amylase. E masani ona ave le nofoa e faamanino ai le maualuga o le elastase.

O le togafitiga o le pancreatitis e faia i auala faasao. Muamua, o se taumafataga faapitoa e faʻamatalaina mo le maʻi.

O se taumafataga vaivai e faʻapipiʻiina i vai ma vai inu.

A maeʻa le faʻamautuina, o le tele o vailaʻau e faʻaaoga e toe faʻafoʻi ai le gland. Ole gaioiga faʻapitoa e faʻamaonia pe afai o le togafitiga faʻasaʻo e le maua ai se taunuuga lelei ma o le tagata maʻi o loʻo iai ni faʻailoga o faʻafitauli e ono lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

O togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia pe afai o le togafitiga e le faʻamaonia e le maua ai se taunuuga lelei.

O mataupu autu o togafitiga fualaau faasaina

O vailaau filifilia saʻo e mafai ona faʻaumatia ai faʻaaliga o pancreatitis. E tele fualaau oona e faʻaaogaina i foliga o ni meaola. Ina ia faʻaitiitia le tiga, o fualaau o le vaega o antispasmodics ua faʻamatalaina, e aofia ai:

O fualaau e masani ona faʻafeiloaʻiina i togafitiga togafitiga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le pulefaʻatasia o enzymes gland. O faaputugatupe o lenei ituaiga, masani ona faʻaaogaina i le tino pancreatitis, e aofia ai:

O le fualaau faasaina e masani lava ona faʻafeiloaia i le togafitiga, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le pulefaʻatasia o enzymes gland.

E masani ona faʻamaonia mai mea faʻasao. O vailaʻau o lenei vaega e mafai ona faʻaitiitia le gaʻo eletise o loʻo gaosia i le manava. E masani ona faatonuina:

O poloka o le n-2 histomas receptors ua faʻaofiina i totonu o le fuafuaga a terrarium. I tupe o lenei ituaiga e aofia ai Atzilok, Kvamatel, Blockacid. I tulaga e le masani ai, faatasi ai ma le tiga tele, o fualaau oona e mafai ona faatonuina, e aofia ai Moradol ma Tramadol. O nei tupe e mafai ona faʻaaogaina pe a fai o loʻo togafitia e le maʻi ile falemaʻi.

Ina ia faʻaleleia le tulaga masani ma faʻaitiitia le inupia, e manaʻomia le togafitiga. E tele taimi e faʻaaoga ai le solution a Ringer, saline, Trisol ma Quartasol. Soʻo se vailaʻau e mafai ona faʻaaoga faʻapitoa e pei ona faatonuina e se fomaʻi i lenei tulaga faʻaleaga.

O poloka o le n-2 histomas receptors ua faʻaofiina i totonu o le fuafuaga a terrarium. O lenei ituaiga o vailaau faʻasaina e aʻafia ai le fualaau faasaina Kvamatel.

Faʻasologa o togafitiga faʻasoifua

O le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau eseese e faʻatagaina ai oe e faʻavave vave ona faʻaalia le faʻaalia o pancreatitis. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

O se teuteuga e faavae i luga o fugalaau, o le oona o le vao ma le tino ola e mafai ona sili atu le lelei. O vaega uma o vailaʻau e tatau ona faia ile tutusa tutusa. Pe a ma le 1 le sipuni tapenaga sauniuni e tatau ona sasaaina le 0.5 lita o le vai vevela. Fufulu le oloa mo le 3-5 minute. E tatau ona fufulu le gaʻo ma 'aina le 0.5 kapu 4-5 taimi i le aso.

O le tele o mea aoga e mafai ona aumai ai se teuteuga, lea e aofia ai le elecampane, moa ma se manoa.

O vaega uma o le vailaʻau e tatau ona faʻafefiloi i tutusa tutusa. E tusa o le 2 sipuni tele aoina mo le 250 ml o le vai. O le oloa e tatau ona kuka mo le 5 minute, ona aʻafia ai lea. Ave le tuufaatasiga e tatau ona 50ml 3 taimi i le aso.

Ina ia faʻaumatia faʻamatalaga o pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina le sua pateta fou. Ina ia saunia le oloa, fufulu ma pi 2-3 aʻa toto lelei.

Ina ia faʻaumatia faʻamatalaga o pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina le sua pateta fou.

E tatau ona pasi atu i se suʻi meaʻai. O le fua o le pulupulu e tatau ona togiina ina ia maua ai le sua. O fualaau e tatau ona faʻaumatia 2-3 taimi i le aso. Mo taumafataga taʻitasi, ia saunia se faʻafouina o le sua pateta.

I le togafitiga o pancreatitis tusitusia, e mafai ona faʻaaogaina se tilati oatmeal faamaloloina.

Ina ia saunia, e tatau ona e faʻamamaina pe tusa ma le 200 g o oona ma tuʻu ai e faʻaulu mo se aso. A maeʻa lena mea, e faʻafefe le vai, ma faʻamagoina le saito ma nutimomoia i se tulaga o le falaoamata. O le susu o le oat powder e faʻamaluina i le vai vevela ma kuka mo le 10 minute. Kissel na faʻaaogaina mo le 15-20 minute. O le oloa maeʻa e faʻamamaina ma faʻaleleia i le vevela vevela. E tatau ona e inu le tiloti oatmele vave lava ona uma le kuka. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 vaiaso.

Totogi

I tulaga ogaoga, e manaʻomia e le maʻi maʻi le falemaʻi ile falemaʻi. E masani ona faia se taʻaloga e aofia ai le aveeseina o le vaega ua faaleagaina o le okeni. I le i ai o abscesses ma cysts, o loʻo faʻaalia se alavai.

O le tulaga e sili ona taua mo le vave faʻafouina pe a maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis tusitusi o se meaʻai faapitoa. Pe a ma le 1-2 aso, e tatau ona e teenaina meaʻai.

A maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis mo le 1-2 aso, e tatau ona e teena meaai.

I le lumanaʻi, o mea taumafa e tatau ona vaevaeina ma aofia ai na o oloa e ono afaina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le avega i luga o le gland. I lenei tulaga faʻaleaga, o le faʻaaogaina o:

  • falaoa mago
  • kuki keke
  • ituaiga o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • oloa susu,
  • fualaau fai sua
  • fualaau kuka
  • falaoamata
  • pulupa,
  • meli
  • faʻasao.

E manaʻomia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, carbonated and alcoholic drinks, meaai vave, ipu e tele mea manogi. E le tatau ona e 'ai i iʻa ma aano o manufasi, ulaula masi, fuamoa, tea malosi ma kofe, vai mama, ma isi.

E le tatau i le tagata gasegase ona inu le vai mama.

Atinaʻe o oncology

O le afaina o le gland tissue e maua ai tuutuuga mo le faaleagaina o le tino o siama. Soʻo se ituaiga o tumema le lelei o loʻo tupu aʻe i le pancreas o loʻo faʻagasolo i se faiga sili ona malosi, o le mea lea, o loʻo i ai se faʻamatalaga le lelei mo le ola.

I se tulaga e le masani ai, e le o le tala o le pancreatitis, o le a matauina vaega o le okeni e le foc de necrosis. I le vaega ua aafia o le gland, o le toto totoʻa ua faʻalavelaveina ma o le tino o loʻo matauina. O lenei mea e mafua ai le faateleina o faailoilo o le inupia o le tino ma le solia o galuega i fafo ma totonu o secretory o le okeni.

Afai o le togafitiga e le lelei, i le lumanaʻi, o vaipanoa ua faaleagaina e faʻamalositinoina, ae o mea filogia o loʻo i ai io latou nofoaga. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le pancreatic. I se itu leaga, e mafai ona aʻafia le okeni atoa.

E masani lava, e ese mai le talaaga o mea leaga faʻaleagaina, o loʻo i ai ni mea e le o iai i totonu o fusi o le okeni, lea e tumu mulimuli ane i le vai.

O le faia o kumefu e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o masini vavalalata, faʻaititia ai lo latou gafatia e faatino a latou galuega.

I lalo o tulaga leaga, o tau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Afai e pipii se siama, o ni faaletonu papalagi e mafai ona liua i le ova.

Pe mafai ona maliu?

I tulaga ogaoga, o le mumū o le tino o le tino e mafai ona afaina ai lenei okeni. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli i le talaaga o le pancreatitis, o se tulaga maualuga o le oti.

O maʻi e maua ai lenei maʻi e maua ai le tele o faʻafitauli, faʻalauteleina i le gastrointestinal tract. Ole fomaʻi faʻasolosolo o le pancreatitis e manaʻomia ai faʻamaʻi vave, togafitiga i se taimi vave. O le faʻamaʻi e mafua ai ni faʻalavelave ogaoga e lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. O le togafitiga o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma vailaau faʻasaina, anapogi ma meaʻai.

O le a le porocreatitis faʻamalosi?

O le faʻamaʻi o se gaioiga faʻaogaina o le mumū lea e tupu i le pancreas. O le tulaʻi mai o se faʻamausaliga o le tino pancreatitis e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma isi totoga. O le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaʻi pe a uma le amataga o togafitiga faʻapitoa. O faʻamatalaga faʻapitoa o togafitiga o tiga, o le manava, vomiting ma le nausea, inu oona. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e tatau ona vave maua le maʻi ma togafitia togafitiga.

O osofaiga o le pancreatitis faʻamalosi e tupu tele i tamaloloa nai lo tamaitai. O ia fuainumera o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le malosi malosi o feusuaiga e sili atu le inu ava malosi ma meaai gaʻo. O nei tulaga e mafua ai le faateleina o le mamafa i le duodenum, o le vevela o le sua o le pancreatic juice. O mea nei e ono aafia ai le faʻalavelave o le osofaʻi o pancreatitis:

  • afaina o le manava, lea eo faatasi ma le malepelepe o le pancreatic parenchyma,
  • leaga leaga (ulaula, inu ava malosi, taumafa),
  • o aʻafiaga lē lelei o faʻalavelave i le tino,
  • Faaaogaina o fualaau faʻasaina i taimi uumi (o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, hormones, metronidazole),
  • le tele o taumafataga o falai, gaʻo, ulaula, meaʻai vevela, mea inu suamalie suamalie.

I nisi o tagata gasegase, o foliga vaaia o pancreatitis e mafua ona o nisi o tulaga faʻaleaga. O se osofaʻiga e mafai ona tupu ona o faʻamaʻi e aafia ai le gastrointestinal tract:

  • cheli cholecystitis,
  • helminthiasis,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • manava o le manava, gastritis,
  • cirrhosis o le ate,
  • meaʻai oona
  • gastroduodenitis faasaga i cholelithiasis,
  • gallbladder dyskinesia,
  • gallstone faamaʻi, faʻaleagaina o le sua o le pancreatic.

O le faʻailoga sili o le pancreatitis reactive o le tiga o le maualuga. O lona localization e fesoasoani e fuafua po o le fea vaega o le pancreas ua faia ai se mea e le lelei ai. O le tiga i le 'aumatau saʻo e taʻu mai ai togafitiga o le ulu o le okeni. Faʻamatalaga le lelei i le vailaʻau o loʻo aʻafia ai, e tatau ona manatu o le tino o le pancreas e aʻafia. Afai e maua le tiga i le itu tauagavale o le hychochorium, o le siʻusiʻu o le gland ua faʻaleagaina. O le okeni atoa e mafai ona mumū: i lenei tulaga, e lagona e le tagata maʻi le tiga o le fusi.

E mafai ona iloa pancreatitis e ala i le suʻeina ole maʻi. O le faʻamaʻi e faʻaalia mai e ala i faʻamaʻi nei:

  • puupuu le manava
  • tiga i le hypochondrium po o le manava,
  • paroxysmal nausea ma le faʻasaʻolotoina o le talo ma le kulupu,
  • uila ma hyperthermia,
  • manava manava
  • afaina ma le afaina,
  • suauu pipiʻu pulepule
  • faʻalauteleina o le manava ma le urination,
  • faʻanoanoa
  • toso.

Faʻaiʻuga

O le gasegase o le pancreatitis i le tele o tulaga e maua e aunoa ma ni taunuuga.Ae ui i lea, i se auala le lelei, e ono tulaʻi mai ni faʻalavelave matuia e mafai ona faʻaleagaina le okeni.

Atinaʻe o oncology

O le afaina o le gland tissue e maua ai tuutuuga mo le faaleagaina o le tino o siama. Soʻo se ituaiga o tumema le lelei o loʻo tupu aʻe i le pancreas o loʻo faʻagasolo i se faiga sili ona malosi, o le mea lea, o loʻo i ai se faʻamatalaga le lelei mo le ola.

I se tulaga e le masani ai, e le o le tala o le pancreatitis, o le a matauina vaega o le okeni e le foc de necrosis. I le vaega ua aafia o le gland, o le toto totoʻa ua faʻalavelaveina ma o le tino o loʻo matauina. O lenei mea e mafua ai le faateleina o faailoilo o le inupia o le tino ma le solia o galuega i fafo ma totonu o secretory o le okeni.

Afai o le togafitiga e le lelei, i le lumanaʻi, o vaipanoa ua faaleagaina e faʻamalositinoina, ae o mea filogia o loʻo i ai io latou nofoaga. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le pancreatic. I se itu leaga, e mafai ona aʻafia le okeni atoa.

E masani lava, e ese mai le talaaga o mea leaga faʻaleagaina, o loʻo i ai ni mea e le o iai i totonu o fusi o le okeni, lea e tumu mulimuli ane i le vai.

O le faia o kumefu e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o masini vavalalata, faʻaititia ai lo latou gafatia e faatino a latou galuega.

I lalo o tulaga leaga, o tau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Afai e pipii se siama, o ni faaletonu papalagi e mafai ona liua i le ova.

Pe mafai ona maliu?

I tulaga ogaoga, o le mumū o le tino o le tino e mafai ona afaina ai lenei okeni. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli i le talaaga o le pancreatitis, o se tulaga maualuga o le oti.

O maʻi e maua ai lenei maʻi e maua ai le tele o faʻafitauli, faʻalauteleina i le gastrointestinal tract. Ole fomaʻi faʻasolosolo o le pancreatitis e manaʻomia ai faʻamaʻi vave, togafitiga i se taimi vave. O le faʻamaʻi e mafua ai ni faʻalavelave ogaoga e lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. O le togafitiga o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma vailaau faʻasaina, anapogi ma meaʻai.

O le a le porocreatitis faʻamalosi?

O le faʻamaʻi o se gaioiga faʻaogaina o le mumū lea e tupu i le pancreas. O le tulaʻi mai o se faʻamausaliga o le tino pancreatitis e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma isi totoga. O le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaʻi pe a uma le amataga o togafitiga faʻapitoa. O faʻamatalaga faʻapitoa o togafitiga o tiga, o le manava, vomiting ma le nausea, inu oona. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e tatau ona vave maua le maʻi ma togafitia togafitiga.

O osofaiga o le pancreatitis faʻamalosi e tupu tele i tamaloloa nai lo tamaitai. O ia fuainumera o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le malosi malosi o feusuaiga e sili atu le inu ava malosi ma meaai gaʻo. O nei tulaga e mafua ai le faateleina o le mamafa i le duodenum, o le vevela o le sua o le pancreatic juice. O mea nei e ono aafia ai le faʻalavelave o le osofaʻi o pancreatitis:

  • afaina o le manava, lea eo faatasi ma le malepelepe o le pancreatic parenchyma,
  • leaga leaga (ulaula, inu ava malosi, taumafa),
  • o aʻafiaga lē lelei o faʻalavelave i le tino,
  • Faaaogaina o fualaau faʻasaina i taimi uumi (o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, hormones, metronidazole),
  • le tele o taumafataga o falai, gaʻo, ulaula, meaʻai vevela, mea inu suamalie suamalie.

I nisi o tagata gasegase, o foliga vaaia o pancreatitis e mafua ona o nisi o tulaga faʻaleaga. O se osofaʻiga e mafai ona tupu ona o faʻamaʻi e aafia ai le gastrointestinal tract:

  • cheli cholecystitis,
  • helminthiasis,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • manava o le manava, gastritis,
  • cirrhosis o le ate,
  • meaʻai oona
  • gastroduodenitis faasaga i cholelithiasis,
  • gallbladder dyskinesia,
  • gallstone faamaʻi, faʻaleagaina o le sua o le pancreatic.

O le faʻailoga sili o le pancreatitis reactive o le tiga o le maualuga. O lona localization e fesoasoani e fuafua po o le fea vaega o le pancreas ua faia ai se mea e le lelei ai. O le tiga i le 'aumatau saʻo e taʻu mai ai togafitiga o le ulu o le okeni. Faʻamatalaga le lelei i le vailaʻau o loʻo aʻafia ai, e tatau ona manatu o le tino o le pancreas e aʻafia. Afai e maua le tiga i le itu tauagavale o le hychochorium, o le siʻusiʻu o le gland ua faʻaleagaina. O le okeni atoa e mafai ona mumū: i lenei tulaga, e lagona e le tagata maʻi le tiga o le fusi.

E mafai ona iloa pancreatitis e ala i le suʻeina ole maʻi. O le faʻamaʻi e faʻaalia mai e ala i faʻamaʻi nei:

  • puupuu le manava
  • tiga i le hypochondrium po o le manava,
  • paroxysmal nausea ma le faʻasaʻolotoina o le talo ma le kulupu,
  • uila ma hyperthermia,
  • manava manava
  • afaina ma le afaina,
  • suauu pipiʻu pulepule
  • faʻalauteleina o le manava ma le urination,
  • faʻanoanoa
  • toso.

Faʻaiʻuga

Afai o le pancreatitis faʻamalosi e faʻamoemoeina e le suʻega, e manaomia e le tagata maʻi le togafitiga faanatinati, a le o lea e mafai ona tumau le maʻi. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e lamatia ai se tagata e ogaoga ona aʻafiaga, e oo atu i se taunuuga leaga. Afai e le togafitiina, o le pancreatite gasegase e mafua ai faʻafitauli nei:

  • afaina o le maneta,
  • fistulas o gencreatic genesis,
  • iʻu ai i le atuatuvale,
  • otaota,
  • phlegmon po o le fao,
  • suiga fesuiaiga i vaega o totoga vavalalata.

Fomaʻi faʻataʻitaʻiga Pancreatitis Treatment

O le togafitiga o le tino gasegase o le pancreatitis o le faʻamoemoe lea e faʻamalieina le mumū, pancreatic edema, inisua. O le tulaga autu mo togafitiga manuia o le faʻaumatiaina lea o le faʻamaʻi. I totonu o le 2-3 aso muamua, e tatau i tagata gasegase ona ave ni meaʻai o meaʻai ma le aʻafiaga o aʻafiaga ma le vai. Faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi o le pancreatitis, o se taumafa malosi e faʻaalia, faʻamapulaʻaina ai mea o loʻo iai i gaʻo ma protein i le meaʻai, ae mauʻoa i meaʻai. E faʻaaogaina faʻasalalauga faʻasalalau pe afai e atiaʻe e le maʻi se talaaga o cholelithiasis.

O le faavae o togafitiga o vailaʻau. Faatasi ai ma le pancreatitis, o vaega nei o fualaau faasaina ua faatonuina:

  • panicreatic enzymes (Pancreatin, Mezim, Creon, Panzinorm),
  • faʻamaʻi - analgesics, non-steroidal anti-inflammatory drugs (Diclofenac, Ibuprofen),
  • antispasmodics (No-shpa, Papaverine),
  • carminative (Espumisan),
  • vailaau faʻamaʻi (Gentamicin, Ampioks).

O le togafitiga e tatau ona vave amata, ma faʻamausali i faatonuga a le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o le morphine mo togafitiga, talu ai ona o le mafuaʻaga o le papilla leodenal lapopoʻa. E masani lava ona faatonuina vailaʻau:

  • Mezim - fuafua e faʻaleleia mo le leai o ni mea e maua ai le palacreatic enzymes. O le tuufaatasiga o le vailaʻau o loʻo faʻatusalia e pancreatin - o le paʻu e maua mai le pancreas o puaa. Mezim o loʻo faʻaalia mo faʻamaʻi vailaʻau, o le faʻaaogaina o mea mamafa poʻo meaʻai, o faʻamaʻi faʻatasi ma le le lava o le puleaina o le elemene o le tino, ma le faaletonu o galuega ole gastrointestinal tract. E faʻaaogaina se vailaʻau e saunia ai le tagata gasegase mo suʻega faʻamaonia. O le vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma le fusi, fulafula, fulafula, leu, gaʻo. E le fautuaina Mezim mo le faʻavaveina o pancreatitis, faʻalavelave o le intestinal e mafua mai i le faʻalavelave faʻainisinia, hypersensitivity i vaega. O aʻafiaga e mafai ona faʻaalia e ala i le manava, gasegase, sneezing, bronchospasm, faʻavavela o le tino, ma le lacrimation. Tamaiti matutua e sili atu i le 3 tausaga ma e manaʻomia e tagata matutua ona ave 1-2 laulau i meaai, inu se ipu vai. O le umi o le vasega e faʻavae faʻavae taʻitasi i luga o iuga o suʻesuʻega.
  • Creon - o se fualaau faasaina e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, e avea o se fomaʻi toe suia mo le valetreatic enzyme deficiency. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le pancreatin. Creon ua faʻaalia mo le pancreatitis, cystic fibrosis, faʻalavelaveina o vaʻa o le digestive tract e mafua mai i neoplasms, kanesa pancreatic. O se vailaau ua faatonuina mo le pancreatectomy, o le vaeluaina o le manava, le gastroectomy atoa. O le lelei o Creon o se maualuga maualuga, faʻaalia i le faʻaleleia o le faʻapalaina o ipu mamafa. O faʻamatalaga e uiga i le tupu mai o aʻafiaga itu e seasea. E faʻatagaina le faʻatonuina o Creon ma le tino pancreatitis, le i ai o le lagona lelei i le fualaau faasaina. O aʻafiaga e faʻaalia i foliga o le le toʻa i totonu o le gastrointestinal tract, allergies, nausea, faamalosi, manava manava. I le amataga o togafitiga, ua faʻatulagaina Creon i se fuataga o le 10,000-25,000 iunite. Ave le vailaʻau i totonu, se vaega ao le i ai taumafa, o isi - i meaai. Ua faʻamamaina i lalo vai. O le faʻatulagaina o fuataga ma le umi o le vasega e faʻatulagaina taʻitasi.
  • O le Espumisan o se tagata e sili ona lelei e faʻaitiitia ai le le mautonu o le afi. O le elemene galue i capsules o le simethicone. O le lelei o le vailaau faasaina e aofia ai le maualuga o le lelei, o le mafai ona faanenefu e le suia. Tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matua ma tagata matutua ua faatonuina 2 capsules o Espumisania 3-5 taimi / aso. E tatau ona ave le fualaau faasaina pe a uma se taumafataga faatasi ai ma se vaega itiiti o le vai. Faʻaaogāina o le oloa e faʻasaina i le tulaga o le faʻalavelave o le manava, vaʻaia o le toto, ma faʻalavelave faʻalavelave o le gastrointestinal tract. O aʻafiaga e seasea, e faʻaalia mai i ni faʻafitauli o le maʻi.
  • Gentamicin o se vailaʻau faʻasaʻo lautele. O le vailaʻau e faʻaalia i le tele o ituaiga: paʻu, mata mata, vaifofo, aerosol, suauu. O le elemene aoga o le gentamicin sulfate. I le pancreatitis, o se vailaʻau faʻamalosi e faʻaalia i le taimi umi. Gentamicin o loʻo faʻamatalaina mo peritonitis, cystitis, pyelonephritis ma isi faamaʻi. O le vaifofo o loo faafoeina i le intramuscularly i le 120-160 mg 1 le taimi / aso. O le togafitiga e 7-10 aso. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina: o se tala faasolopito o le allergy, maʻi, maitaga, lactation, faʻaleagaina le gaioiga o gaʻo, ma le nerve suʻega neuritis. Gentamicin ei ai se lisi tele o aʻafiaga e ono aʻafia ai e aʻafia ai le tele o tino.
  • Ibuprofen o se faʻamalosi, anti-inflammatory. E faʻaaoga i le tulaga o le tiga, vevela. O le vailaʻau o loʻo aofia i le lisi o vailaau faʻapitoa e le World Health Organization. Faʻatasi ma le pancreatitis, faʻamausaliina ua faʻatulagaina e avea o se vailaʻau faʻapitoa lea e faʻamalolo ai le mumū. O tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga le matutua e fautuaina e inu 3-4 pati / aso ma vai. E tatau ona faʻatino le faʻailoga pe'ā uma ona 'ai. O le vailaʻau e faʻasaina mo ulupia ma le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino, gasegase poʻo le manava i le manava i le gaioiga o le gaioiga, gasegase ma le le atoatoa o le tino, hypersensitivity, i le maeʻa o le maitaga. O lapisi o loʻo i ai se lisi tele o aʻafiaga o aʻafiaga (faʻamaʻi pipitaka, faʻalogologo leiloloa, faʻaleagaina o le tino, mata o le ita, tachycardia, faateleina o le toto, gasegase o le tino).

O meaʻai lelei i le tino o le pancreatitis o se tasi lea o tulaga autu mo togafitiga manuia. O meaai a le tagata gasegase e le tatau ona aofia ai ni mea pupuu. O ipu uma e fautuaina e tuʻuina atu i le tagata maʻi. O meaai e le tatau ona malulu pe vevela. Ina ia aloese mai le pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono paleni:

  1. O taimi malolo i le va o taumafataga e fautuaina ina ia faaitiitia.
  2. Filifili se soifua maloloina lelei ma paleni.
  3. Faatapulaa lau inu.
  4. Tipi i luga o gaʻo, meaai falai.
  5. Aua e te mafaufau ia te oe, i le faailoga muamua o maʻi, talanoa i se fomaʻi faapitoa.

O meaʻai talafeagai mo pancreatitis e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono toe foʻi. Ua faʻatagaina ma faʻasaina oloa o loʻo lisiina i le laulau:

Faʻailoga na fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi

O le pancreatitis e maualalo le natura e mafua mai i le gasegase o faʻamaʻi e mafua mai i mea o fafo.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi faapitoa e iloa e tagata uma, ae i le taimi lava e tasi, e le mafai e tagata uma ona faʻaumatia atoa. I le lisi o mafuaʻaga sili ona taatele ma talafeagai, e mafai ona tatou vaʻaia:

  • le faʻaaogaina o fualaau oona mo se taimi umi,
  • o le i ai i le taumafa i aso uma o meaai e kuka i le suauu, faapea foi ma le gaʻo tele,
  • o le teena tele o mataupu faavae o meaai,
  • gasegase, lea na muamua atu i nisi tapulaa i meaai,
  • 'ai o meaʻai le masani ai e le lelei le paʻu ma iloa e le tino,
  • ava malosi
  • Manatu tuusaʻo poʻo faʻafuasei le faʻaaogaina o mea vevela (methyl alcohol poo vinyl essences).

O le ituaiga o pancreatitis ogaoga e le oi ai ni mea e gaosi ai le microbial, lea e faia i foliga o le purulent flora, ona o le maualuga o le aafiaga o le maʻi i le pancreatic tissue e itiiti lava le maualuga.

I le tele o tulaga, o le faʻafitauli o le maʻi, e tusa lava pe o le a le maualuga o le fula o le gland, e le o faʻatasi ma faiga faʻamalosi ma le faʻaogaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei.

O le aʻafiaga le lelei e tupu i le faagasologa o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le tino o le solia lea o le faʻanatura masani o mea lilo faalilolilo, o se suiga i le pito i luga o le pacreatic duct.

O le faʻaaogaina o ia faiga e faʻaaogaina ai mataupu faavae manuia o le faasologa o ituaiga tusitusiga o pancreatitis. O se umi faaumiumi o le maʻi e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona taitai atu ai i le mea moni e faapea, o le malosi o le eletise ua faʻamalosi e le pancreas o loʻo ulu atu i totonu o le loloto o le tino, ma mafua ai le nutimomoia o le okeni.

Faʻafetai i le taimi o suʻesuʻega ma le iloa o faʻamaoniga, e mafai e le tagata gasegase ona maua togafitiga talafeagai, lea, o le a le mafai ona aloese mai le tele o aʻafiaga leaga o le atinaʻeina o le maʻi.

Faailoga ma foliga o le faʻafitauli o le maʻi

O le talaʻaga o le faʻamaʻi "pacreatite pagatia mumusu", e pei o le tele o maʻi faʻaonapo nei, e tele afe tausaga. I taimi uma lava, na feagai tagata ma le faʻafitauli o se faaletonu i le pancreas, lea na faʻaalia i faʻaalia tutusa e pei o aso nei.

O tagata atamamai i ona po nei e avea ma faavae i se faʻavasegaina e tusa ai ma mea e vaevaeina ai o latou natura i le lotoifale ma lautele.

  1. O le tele o faʻamaoniga e aofia ai le tiga, le faʻavauvau, faʻapea foi ma se faʻafitauli i le tulaga masani o le tino, lea e masani ona le taʻuleleia, ma e foliga mai ua sese i latou mo faʻamaoniga o isi faʻamaʻi ma ua le amanaiaina.
  2. Faailoga o se natura i le lotoifale o loʻo tuʻuina atu i le tele o faʻailoga faapitoa na maua i le taimi o suʻesuʻega a se fomaʻi. O le i ai o ia faailoilo, faʻapupulaina i se talaaga o faʻamatalaga faʻale-aganuʻu, e mafai ai e oe ona iloiloina atoa le ata o le falemaʻi ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

E tusa ai ma ona faʻamaoniga, o le edema pancreatic e mafua mai i le pancreatitis e pei o isi ituaiga o gaioiga o le inflammatory e aʻafia ai le pancreas, ae faʻaalia i se faiga vaivai. O faʻamaoniga autu o pancreatitis o:

  • tiga ma le le toʻa i le manava,
  • gagging ma le nausea
  • faafitauli i fale tafafao.

Paʻu maʻi

O le tiga e toetoe lava o le pau lea o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o lea o le faagasologa o le iloa vave o se faafitauli e fesoʻotaʻi ma nisi o faʻafitauli e tulaʻi mai ona e masani lava e le manaʻomia e fesoasoani ona fesoasoani i le fomaʻi.

O le tiga tiga e matua faateleina lava ona o le leaga o mea ma aafiaga faaletino, faapea foi ma le suia o le tulaga o le tino mai le isi itu i le isi.

O se tasi o mea taua e taʻu mai ai se faafitauli matuia o le tiga tele pe a taumafai e taoto i lou tua.

Talu ai ona o le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga, o le tiga e masani lava ona tuʻufaʻatasia i le pito i luga. I nisi tulaga, o le tiga e mafai ona aliali mai i le fatafata pito i lalo, faapea foi le lima agavale ma le auvae.

O le faʻalavelave o le faʻasinomaga o le tiga i le vanu o le lumbar, e ui lava o ia mataupu e tutupu i lea taimi ma lea taimi.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai

Vomiting ma se lagona o le nausea e masani lava ona tupu mai i le talaaga o le tiga o se malosi faapitoa.

O osofaiga o le gaioiga ma le viliina e mafai ona i ai tulaga eseese, lea e faateleina i se vaega o le atinaʻe ma le salalau atu o faiga faʻaleagaina.

Faʻafitauli i le ogaumu o loʻo taʻu mai ai le le lelei o le tino o meaʻai - o se faiga masani mo lenei maʻi. E tatau ona maitauina o lenei faailoga faapitoa o le mea lea e sili ona taulai i ai tagata gasegase.

O le le lava o se enzyme digestive i lenei tulaga e avea o se vaega autu e faaosofia ai nei faiga.

Le auala e togafitia ai foliga o le faʻamaʻi

I totonu o le fale suesue, ua faʻamautuina se faʻamaʻi mulimuli, mafai ai ona e fuafuaina le togafitiga ma mafuaʻaga o le maʻi.

O suʻega autu a le fale suesue o:

  • faafoeina o se suesuega lautele o le toto,
  • suʻega mo le maualuga o le amylase i le uila,
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • faʻamatalaga ultrasound
  • leo o le gastrointestinal tract.

O fua faʻatau o se tasi o auala autu e togafitia ai le pancreatitis. I le taimi muamua, ina ia mautinoa ai le sili atu ona lelei, e fautuaina e taitaia i le falemai, ma i se tulaga o loʻo i ai se faʻaauau pea ona manuia le togafitiga, e mafai ona e faʻamaeʻaina i le fale, pe a maitau uma fautuaga.

O le tausisia o mataupu faavae o meaai paleni e naʻo le laasaga muamua lava, lea e aofia ai se faʻalauteleina faʻalautele o le taumafataga. O le faʻaaogaina o ia metotia e faʻaalia ai le maualuga o le lelei, talu ai o lenei auala e mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa i luga o le faʻalavelave, lea ua oʻo i ai le mamafa tele.

E faʻapitoa foʻi ona tuʻuina atu faʻamuamua i gaoioiga e faʻatatau i faʻamaʻi. O togafitiga faapena e le mafai ona foia le mafuaaga o le faamai, ae e fesoasoani e ola ai i le vaitaimi o le tigaina e aunoa ma ni taunuuga taua.

Mo togafitiga tuusaʻo o le faʻamaʻi, faʻaaogaina inhibitors e tuʻuina atu i fualaau faʻatau e faʻamatau ai le gaosiga o le enzymatic o le pancreas.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le soona inu lautele o le tino, lea e tupu ona o le leaga o le gland, faapea foi ma se taunuuga o le tagofia o vailaʻau. O nei vailaau e mafai ona faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o mea i luga o le tino.

O le umi ma le aoga o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le alualu i luma o le faamai i le taimi o le siakiina, o le mafuaaga lea, e aunoa ma se faʻasesega, o tagata atamamai uma e faasino i le manaʻomia mo fesoʻotaʻiga vave ma se tagata tomai faapitoa oe, faʻafetai i le emenesis ma le suʻega, e mafai ona vave faʻamautuina se maʻi ma amata togafitiga.

O taumafaiga tutoatasi e faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau masani e maua i taimi uma e masani ona le manuia ma na o le taʻitaʻia ai o le faʻamaʻi, o le taua lea o le a avea ma se faʻalavelave sili ona faigata ma umi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O le a le mea taua e iloa e uiga i pseudotumor pancreatiti?

O le pseudotumor inflammatory process i le gastrointestinal tract e mafai ona saogalemu i se togafitiga faʻapitoa.

E faʻapefea ona taofi le vomia ma osofaʻia le taoto ma pancreatitis?

I le tulaga e le mafai ona faʻafitia ma tiga tiga o le nausea, e fautuaina e vavae ese atoa le faʻaaogaina o meaai mo ni nai aso, o lona uiga.

O le a le mea o le ava malosi?

O nisi taimi o le setete o loʻo i totonu o se setete e le mafai ona sui le tulaga i le fesoasoani o togafitiga faʻamaʻi, ma e naʻo le togafitiga faʻapitoa e tatau ai

Le tofo leaga ma le susu ma le pancreatitis

O se tofo malosi e ono aʻafia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, pe a toe lafoina i totonu o le esophagus ma le pharynx mea o le manava, lea ua malepe i lalo o le suka.

Eseese o pancreatitis ma lona foliga

O le pancreatitis gasegase ma le masani e iloga i faailoga iloga o le gasegase o le faamai ma le maualuga o le aafia i le pancreas. E ui lava i le tutusa o faʻamaoniga, o nei ituaiga eseese ei ai uiga taua e tatau ona iloiloina i togafitiga.

O le aotelega o le pancreatitis o loʻo vave ona tupu ma e aʻafia ai aʻafiaga ma isi tino ma tino o le tino o le tagata, faʻaopoopoina le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi tuga i foliga o necrosis ma peritonitis. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le maʻi, o le togafitiga o le tino pancreatitis e tatau ona vave faia i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi.

O mamanu nei o le tino pancreatitis e iloga.

Papatitisitis (interstitial)

O le ituaiga o pancreatitis o le amataga lea o le faamai, lea e mafua mai i le i ai o le edema o le interstitial (intercellular) lobe o le pancreas, ae o le taimi nei o le a le tupu le faaleagaina. O le taunuuga o le laasaga e mafai ona ese - mai le toe faʻaleleia o oe lava i le suiga i se tulaga ogaoga - pancreatic necrosis.

Sterile pancreatic necrosis

Sterile pancreatic necrosis o se faʻafitauli matuia ma matautia o le maʻi. I totonu o fusi o le pancreas, suiga e le mafai ona suia - e tupu le oti. Toxins e aliali mai i totonu o le toto, ae e leai se siama i totonu o le toto.

O lenei ituaiga o necrosis o le pancreatic ua vaevaeina i ni isi mea, e faalagolago i le tikeri o le salalau o le leona:

  • faatapulaaina o necrosis pancreatic,
  • masani
  • tamai faʻalauiloa
  • fofo tele
  • pito i lalo
  • aofaʻi.

e ala i le natura o le leona:

Le faiga o le amataina ma le atinaʻe o le maʻi

Faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi ona tupu le pancreatitis, ma o le a le vave ona salalau le faʻalauiloa. O le alualu i luma o le faamai e mafua ona o le solia o le suavai o le sua o le pancreatic, o le faateleina o le mamafa i le au o le pancreas ma le alu vave mai o enzymes oona e maua mai i tino. O lenei mea e mafua ai le "nutimomoia o le tagata lava ia" o le okeni ma le oti o ona masini.

O le pancreatitis e masani ona aafia ai tagata, ae o le taimi nei o suiga ua suia. O le faateleina o numera o fafine o loʻo togafitia i le falemai ma se faʻamaʻi o pancreatitis. O faʻamaʻi ma togafitiga o lenei faʻamaʻi masani e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le maualuga o le faaleagaina o le okeni ma le natura o le faʻaleagaina o le gaioiga.

Faailoga i le vaega o le palacreatitis

I le vaega "tusitusi" o le faʻamaʻi, o le maʻi e lagona le faʻagasolo. O osofaʻiga o le tiga e faʻaalia i le tele o taimi ma le malosi, e tumau ma faʻavaivaia. E i ai osofaiga o le vomiting o taimi masani. O le nofoa o le vai, ae leai ni mea e le mama. O le toto ma le vevela o le tino e masani lava. I nisi tulaga, o le samasama o le sclera e iloagofie. Ua malogo le laulaufaiva ma ufiufi i se laulau paʻepaʻe papaʻe.

Pe a lagona le manava, o le tiga e aofia ai. O le manava e vaivai. O le fetogi i le vaega pito i luga e laʻititi lava.

Faailoga i le laasaga o le necrosis pancreatic

O lenei laasaga o le faʻamaʻi e faʻaalia i se tulaga ogaoga o le maʻi. E le mafai e se tagata ona aluese mai le moega ma taoto i se tulaga paʻu. Vomiting e malosi ma faʻavaivaia. Togafitiga pe a maeʻa osofaʻiga o le vomiting e le tupu. O le vevela o le tino e maualuga. O le tulaga o le paʻu e faʻaalia i pallor, o le i ai o lanu lanumoana ma fetu. Ua malogo le laulaufaiva ma ufiufi i se laulau paʻepaʻe papaʻe. E paʻu le paʻu. Loto vave o le fatu, vave le manava. Toto ifo le toto. I le tulaga o le onosaʻi malosi, e maitauina ai le le mautonu o mafaufauga - o mea faʻapitoa, o tulaga fiafia, mafaufauga.

Pe a suʻesuʻeina le manava, ona iloa ai lea o le afaina ogaoga ma le tiga i le taimi o le faʻamalo.

Faailoga o le pancreatitis o le gaʻo

I le pancreatitis e masani ai, o le tino maloloina o le tino e faasolosolo malie ona suia e le fiva, o le gaosia o enzymes ma hormones ua faaitiitia, ma o meaai e ulu i totonu o le tino e toetoe lava a le faʻapala.

O faʻamaoniga e tali tutusa ma se faʻamaʻi ma se tino o le vasega:

  • Faʻaipoʻa, mafatiaga faʻavaivaia i le pito i luga, tuʻuina atu i le hypochondrium i le itu tauagavale po o le itu taumatau, poʻo le siomia. Tutulai vave i le maea ai ona 'ai,
  • Le lava le fia 'ai, o se taunuuga - leiloa o le mamafa - faailoga faʻaalia o le pancreatitis masani,
  • Upa le nofoa. O loʻo faʻaalia ai se uiga lanu enaena ma e iai sona manogi manogi,
  • Laʻau
  • Faʻasalaga o le gaioiga faʻatasi ma le vomiting.

I le pancreatitis e masani ai, e tatau ona siaki le tagata maʻi i taimi uma e le fomaʻi ina ia mafai ai ona taofia faʻasalaga. I le taimi o le faamagaloga, e mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga o fale talavai poʻo le teuteuina foi o ni vailaʻau togafitiga. Pancreatitis e le taliaina le tuulafoaia, talu ai i soo se taimi e mafai ona faamanatu oe lava ia ma faʻalavelave ai fuafuaga o le olaga.

Le auala o togafitiga o le tino pancreatitis

O togafitiga o pancreatitis e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi. O le maʻi pancreatitis o se maʻi ogaoga ma le matautia, o le mea lea e manatu ai o le tagata maʻi e tuʻu i totonu o se falemaʻi mo tausiga faʻapitoa. Ina ia mafai ona faʻamautinoa lelei le suʻesuʻega, suʻega falesuesue, faʻamalositino ultrasound, faʻasologa o faʻasalalauga, MRI ma isi fua faʻatatau. O le tagata gasegase ua faatonuina le moe, malulu i luga o le itu o loʻo i ai le meaʻai ma se meaʻai fiaai.

O nei aso, o le galuega autu o le mautinoa lea o le "malologa" o le pancreas. I totonu o le pancreatitis, o se togafitiga faʻafomaʻi poʻo se taotoga o togafitiga e faʻaaogaina, e fuafua i le mamafa o le maʻi o le maʻi.

Faʻamālōlō togafitiga

O le togafitiga e togafitia i:

  • Aveesea o le gase tiga ma faʻamalosi,
  • Aveesea o le maualuga o le toto,
  • Tuuina atu o se "tulaga malolo" o le pancreas,
  • Faʻaleleia o le cardiovascular system,
  • Toefuataiga o le paleni vai-alkaline,
  • Faiga faʻamaonia,
  • Puipuiga o faʻalavelave faʻavalea-inflammatory poʻo togafitiga o faʻalavelave pipisi,
  • Tausiga faʻafuaseʻi i le tulaga o le pancreatogenic faateia.

O togafitiga faʻapitoa o le pancreatitis o loʻo faia pe afai o le ogaoga o le maʻi e le o se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi.

I tulaga ogaoga, pe a le maua e le togafiti togafitiga le manaʻoga, o le togafitiga faʻapitoa e faia. I tulaga sili ona ogaoga, o le tagata maʻi e tuʻuina ile potu maʻi maʻi. O le faʻaaogaina o metotia taʻavale e faʻamoemoe e faamanino ai le suʻesuʻega, suʻesuʻega auiliili o togafitiga faʻatasi ai ma se suʻesuʻega tuusaʻo o le pancreas ma faʻamalosi vave e faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi:

  • Vaitafe Peritoneal - fufuluina o le manava vavalalata e ala i vaʻa faʻavaivai faʻapitoa
  • Necrectomy o le aveeseina lea o le tino o le tino.

Togafitiga mo le pancreatitis e umi, e manaʻomia ai le onosaʻi onosai ma le faʻatinoina o le faʻatinoga o fautuaga ma faatonuga a le fomaʻi. E le taliaina e le tagata ia te ia lava.

Lagolago tusitala

O le soifua maloloina o le tagata maʻi o le pepa sili lea ona taua e tatau ai mo togafitiga manuia, e puipuia ai le toe foʻi mai ma le faʻalavelave. O loʻo faʻamatala auiliiliina faitioga a le tagata maʻi, o mea faʻaalia ma le natura o le faʻafitauli o le maʻi. O le auiliiliina o nei faamaumauga e mafai ai ona tatou faia ni faaiuga e uiga i mafuaʻaga ma le ogaoga o le maʻi, faapea foi le fuafuaina o le natura ma le loloto o leona o le tino, e faailoa mai ai faʻamaʻi pipisi.

I le faasologa o taimi, o se faʻamatalaga o vave faʻalavelave, togafitiga togafitiga, ma vailaʻau faʻasoifuaina ua saunia. I le soifua maloloina o le tagata maʻi, o loʻo mafua ai ona faʻamaonia mafuaʻaga mo falemaʻi i le taimi nei, ma o le a oʻo mai le suʻesuʻega o le a oʻo mai. O mea nei o taunuuga o suʻesuʻega, o galuega faifai pea ma le taunuʻuga ua faʻamatalaina.

Mo togafitiga manuia o lenei faʻamaʻi matautia, ua faʻamoemoeina tulaga ma mafuaʻaga o le maʻi. O le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le i ai o se faʻamaʻi faʻamaʻi i se tagata maʻi ma le faʻamoemoe o le faʻamaonia saʻo o togafitiga e avea ma vaega taua. O le talaʻaga faʻapitoa e faʻamatalaina auʻiliʻili le malosi o le atinaʻeina o togafitiga mai faʻamaʻi muamua i le falemaʻi, faʻaalia ai mafuaʻaga o le amataina o le maʻi, faamaumauga faʻamaumauga mai suʻesuʻega suʻesuʻe ma isi suʻesuʻega o le maʻi, faʻaalia le tupuga o faʻafitauli.

O le talafaʻauʻau faʻapitoa o le "pancreatitis" e taua o se pepa aloaia aloaia ma faʻamaonia le sao o amioga a le fomaʻi poʻo le sese o faaiuga na faia, ma avea foi ma faavae mo le totogiina o totogi. Iloiloina le sao o le tuufaatasiga ma le faatuatuaina o faamatalaga faamaumauina o loo faatinoina e tagata faigaluega a le kamupani inisiua.

O le tala faʻasolopito o le taotoga ua faʻamalieina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Amata tagata faigaluega fomaʻi ma tamaiti aʻoga suʻesuʻe le faʻataʻitaʻiga o le pepa ma faʻataʻitaʻiga o lona faʻatumu i luga o le Initaneti, poʻo isi faʻamatalaga faʻasino.

Vaega o mea taumafa i totonu o le pancreatitis

O le tausisia o se taumafataga le lelei o le ala i le vave ona toe faʻaleleia. I aso muamua e faatagaina ai e inu na o vai e leai ni carbon mineral, Borjomi. E mafai foi ona e inu suamalie ole sosoʻo ole laʻau pe vaivai vaivai. A maeʻa le faʻaleleia atili, e mafai ona faʻateleina le taumafa ma 'ai meaai i ni vaega laiti e tusa ai ma se taumafa malosi.

O le tele o porotini, o le tele o le gaʻo ma se vaega itiiti o gaʻo e tatau ona i ai i le taumafataga. I le taimi muamua, e le aofia ai le masima mai le taumafataga ina ia faʻaitiitia ai le edema ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le eletise.

Meaʻai e faʻamatalaina vaega. E matua le mafai lava ona fafagaina. O meaai e le tatau ona vevela pe malulu.

O taumafa e aofia ai:

  • Mucous porridge
  • Masusu susu
  • Laeli
  • Palu pateta,
  • Meatballs poʻo taʻavale vaʻa mai le aano o manu po o moa,
  • Laʻau o le Rosehip,
  • Laulaʻau teas
  • Suauu mama
  • Lago apu.

Togafitiga mo pancreatitis e aofia ai le teena atoatoa o oloa e "utaina" le paʻu o le maʻi ma faʻaosofia ai le faateleina o le malosi o le sua oona. O le a faʻagaloina oe i mea inu gaʻo, ulaula meaai ma meaai faʻaiʻu e faʻavavau.

Puipuiga o le amataina o le maʻi ma lona toe foʻi

E faigata ona faʻamalolo le pancreatitis oona, o lea e taua ai le manatua e sili atu le faigofie ona aloese mai lenei faʻamaʻi, mulimuli i tulafono faigofie:

  • Taumafa i le taumatau - galo e uiga i meaʻai gaʻo ma falai, ulaula meaʻai, meaʻai vave.
  • Mātauina le inu o fua.
  • Aua e te mafaufauina ma le le pulea lelei fualaau e aunoa ma se fomaʻi.
  • Aua e te 'ai,' ai sina vaega i ni vaega laiti.
  • Aua le faʻaleagaina le malosi o le ava malosi.
  • Taofi le ulaula.
  • Aua nei inu le lauti ma le kofe malosi.
  • O meaʻai, falai, meaʻai ma le gaʻo e le tatau ona faʻamuamua i le taumafataga.
  • Mo le puipuia o le pancreatitis ma isi faʻamaʻi matautia, faʻapitoa ona faia suʻesuʻega e tagata fomaʻi.
  • Faia vave se ultrasound ia le itiiti ifo ma le ono masina.
  • Taʻitaʻia se olaga masani.

Togafitiga mo pancreatitis e faigata tele ma tuʻufaʻatasia lelei meaʻai ma toe faʻafoʻi togafitiga. O totoga ma tino o le tino o le tagata e fesoʻotaʻi vavalalata, o lea ia mataʻituina le tulaga o le ate, gasegase ma le manava. Ole auala o le a taʻuina atu ia te oe le auala e togafitia ai le pancreatitis ma le fesoasoani a togafitiga faʻalautele, faʻapea foi le lagolago o le tino i le taimi o le faʻamagaloina.

O le pancreatitis o le lauoloa e masani ona masani i le tele o tagata. O loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa e mafua mai i le faʻaogaina o le faʻaogaina. O le tulai mai o le saofaga i tagata mamaʻi. O le 'ai e le tatau, faʻavalea o le ava malosi, e faia ai e tagata ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o le maʻi. E masani lava o le mafuaaga o le tupu mai o faafitauli i le duodenum. Gastritis e mafua ai le maʻi.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina. O se uiga le lelei i le tulaga o le ola ma meaʻai e avea ma mafuaʻaga o le pancreatic necrosis, o le taimi lea e amata ai ona mumu, faateleina, ma fulafula le pancreas. Edematous pancreatitis o se foliga malu o le mumū. O le fausaga o le gland e foliga mai i le paʻu, o le tupu mai o le foo o le necrosis ma le vevesi i totonu o le manava o le manava e mafai.

  • Meaʻai po o le gaʻo
  • O se suiga tele mai leanoa i meaai mama,
  • Faʻaaloalo le suiga malie i le masani masani pe'ā uma ona 'ai,
  • Fualaau faasaina
  • Suiga o meaai paleni (mo meaʻai, mea e le masani ai),
  • Inuina o le ava
  • Faʻamaina o mea oona.

Fai mai fai fomaʻi o le pancreatitis e masani ona tupu ona o faafitauli i le fualaau oona, ona o le le lelei o mea taumafa taumafa, o le malosi o le taumafa, ma le taumafa ava. O nisi o tagata gasegase latou te talanoa sese e uiga i le sootaga o microbes ma le foliga mai o le edema, ae o le mafuaaga o le faʻaogaina o le inflammatory ma le fulafula i le le mautonu ma le faaletonu i le puleaina o meaʻai.

O le pancreatic enzymes e matua malosi lava ma o se faʻaaliga umi e faʻapogai ai faiga faʻaleagaina i le tino. E manaʻomia le faailoaina o le valea i le taimi ma amata togafitiga, e puipuia ai le faʻamalosi. E afaina foi le pancreatitis Edematous i isi vaega o loʻo aʻafia ai le system endocrine. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻaitiitia le faʻamalositino o enzymes, o le faʻaaogaina o faiga faʻavae o le kullucagon ma le inisalini e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

E faʻapefea ona iloa se faʻamaʻi

O le ituaiga tusitusiga o le tino pancreatitis e mafai ona iloa e ala i faʻailoga:

  • Paʻu i lalo ifo o le ivi i le itu tauagavale ma le manava, e faalautele atu i le itu i tua,
  • Vaivai, tulaga le masani ai o le vaivai,
  • Tulaga vaivai
  • Paʻu i le ulu, e masani lava o se tulaga o le nausea,
  • Faʻafitauli o Stool
  • Faʻasalaga vomiting.

Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o faailoilo ma faailoga e talitutusa lava ma isi faʻamaʻi. Ua iloa e fomaʻi le vaivai o le manava, e le o iai le fula. E leʻi fuafuaina ma faʻafitauli i totonu o le loto ma mama. O le tiga e tumau i le itu tauagavale o le tino i lalo ifo o le ivi, o tagata e talanoa e uiga i le tiga i le itu o lumbar. E masani lava ona tupu le tiga pe a uma ona 'ai mea taumafa ma inu ava malosi, e masani lava pe a maeʻa taumafataga e faʻatasi ai mafuaaga e lua.

O tagata maʻi faʻatasi ma le edematous pancreatitis o loʻo talanoa e uiga i le le mafai ona i ai i se tulaga faʻasaga i tua. E sili atu ona malosi le tiga pe a liliu mai le tasi itu i le isi itu.

O nisi e matau le tupu o le manava. O le mafuaaga o le leai o ni enzymes. O faigata faigata o faʻamaʻi e taʻitaʻia ai le gaioiga o le inu o le tino.

Oti

O le anapogi e fautuaina mo le tagata maʻi, pe a uma le aso o tapulaʻa, faʻaaogaina le vai maʻaleʻale. Mai meainu e mafai ona faatagaina:

  • fualaau aina suamalie
  • lauti
  • fualaau suamalie.

O le aofaiga faʻatusatusa i le aso e 1.5 lita o le vai. A maeʻa le vaiaso o le anapogi, faʻafefiloi fualaʻau suamalie, suavai suamalie e aunoa ma le susu, kātiti ma pateta palu ma paluga. Afai e lagona e le tagata maʻi le lelei, e mafai ona aofia ai ni meaʻai, aano o manu ma iʻa e fufulu pe fufulu i totonu o le meaai, o sina siʻosiʻomaga itiiti o le siʻi kuka.

O le mataupu faavae autu o mea taumafa o se vaega faʻavae. O aso uma o le a vaevaeina i le 6 taimi, faʻaaoga i ni vaega laiti. E ui i le taʻitasi taʻitasi i tulaga taʻitasi, o tulaga nei e tatau ona faʻamaonia:

  1. Le lava o le ava malosi ma meaai gaʻo i luga o le lisi ole maʻi
  2. O le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fualaʻau e faʻateleina ai le faʻamalositino,
  3. Aua e te 'ai meaʻai vevela ma falai,
  4. E taua le tuʻuina atu o le falaoa mai le falaoa falaoa, oloa gaosi.

O taunuuga

Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi ma togafitia togafitiga, o le faʻamaʻi e le maua ai ni aʻafiaga faigata. Ole fesuiaiga o le maʻi ile foliga masani. O le iʻuga, o le solia o le faiga o meaʻai. E i ai faafitauli i le gall vladder, ate ma le vavae.

Afai o le faʻasolosolo pea o le maʻi, o le a manaʻomia le togafitiga o le enzyme i le olaga atoa.

Faʻafefea ona puipuia

E sili atu ona puipuia faʻamaʻi nai lo le faʻamalolo. E faʻaaoga foi lenei i le palacreatitis, ma faʻafitauli o le faʻamaʻi. O le tulaga muamua mo le puipuia o le pancreatitis o tusitusiga mama o se meaʻai talafeagai. E tatau ona tatou gauai faapitoa atu i le soifua maloloina, mataituina mea taumafa, ma le masani o taumafa. O le faʻaitiitia o le taumafa poʻo le teenaina o gaʻo matautia, meaai falai, o le faʻaaogaina o masani leaga o le a fesoasoani i le faatumauina o se maʻi maloloina ma le tino.

Meaʻai gaʻo gaʻo, sukalati, mea suamalie e le aoga. O meaai anapogi i le faʻatasi ai ma mea inu suamalie e lauiloa i tupulaga talavou i aso nei e matua afaina ai le tino. Faʻalogo lelei i au vailaʻau. Faʻaaogaina le faʻaaogaina e pei ona faʻasolo mai e se fomaʻi o loʻo iloa e uiga i isi faamaʻi o le a le faatagaina fualaau e faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le maʻi.

Ole suʻesuʻega masani mo tagata ua iai faʻamaʻi pipisi ole tino ole tino ole tino e leai se mea e sili ona lelei. O le suʻesuʻega taimi ma le faʻamaonia o le afa o le manuia. O faʻamaʻi i totonu o le gastrointestinal tract e masani lava ona amatalia faiga faʻapipiʻi i totonu o le pancreas. O togafitiga talafeagai o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua i le pancreatitis.

Edematous pancreatitis e faʻatasi ma le mumū ma le faʻaleleia o le vai i le vaeluaga o le mokesi ma fusi o le gland, ae le maua ai foliga o suiga faʻaleaga.

O le pancreatitis edematous e tuʻuina atu i le mumu ma le faʻaleleia o le vai i le va o le vaeluaga ma fusi o le gland.

O lenei tulaga e mafua ai le toe faʻafoʻatoaina o le pancreas, ae i se auala le lelei e mafai ona alu i le pancreatic necrosis. O le vave iloa o togafitiga ma le amataga o togafitiga faʻapitoa e mafai ai e oe ona vave faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

O mafuaʻaga o le fausiaina o togafitiga

O le edema Pancreatic o le taunuuga o le le atoatoa o le gaioiga o le enzymes na maua mai. O le solia o le manava o le galue o enzymes e mafai ona afaina i le atinaʻeina o cholelithiasis poo le faʻaaogaina o oloa oona. O le aotelega o le pancreatiti ma se ituaiga o le atinaʻe e mafai ona i ai mafuaʻaga nei o le faʻavae e fesoʻotai i se tasi auala poʻo le isi ma le pancreas:

  • tulaga alualu i luma o le maʻisuka
  • o taunuuga o se maʻi vevela i le manava poʻo le taotoga,
  • faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi,
  • faʻalavelaveina o le pipisi,
  • o le atinaʻeina o se neoplasm leaga.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo ma amata le togafitiga talafeagai, o le tagata maʻi e masani lava ona faasino atu i faiga faʻataʻitaʻi nei:

  • le tuʻuina atu o se suʻega masani o le toto, o le taunuuga o se suʻesuʻega faʻapitoa e tatau ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le faʻaogaina,
  • suesuega o le toto mo le biochemistry, lea o le a fesoasoani e iloa ai le i ai o le eletene i totonu o lona tuufaatasiga,
  • le tuʻuina atu o se suʻega masani o le urine e iloa ai amylase i totonu, o lona auai o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga o le pancreatic,
  • suʻega toto e faʻavae ai le maualuga o suka i totonu,
  • suʻesuʻega gastroscopic o le pancreas, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e iloa ai le atinaʻega o le gaioiga o le inflammatory,
  • CT
  • MRI
  • Faatulagaga

Togafitiga metotia

Togafitiga o le okeni e aʻafia ai o le muamua aveeseina le atinaʻeina o fomaʻi ma tiga uma. A maeʻa lena, o togafitiga togafitiga e faʻamoemoe e aveese ai isi faʻailoga uma o le maʻi, ma le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o lona faʻalavelave.

Maitau: togafitiga o le edema o le okeni o le parenchymal ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o le inuina o le tino ma mea inu ava malosi po o le atinaʻeina o cholelithiasis e tatau ona atiae taitoatasi, ia mafaufau i uiga uma o meaola a le tagata maʻi.

Ole fomaʻi ole tino ole maʻi ole tino ile tele o mataupu e faʻaaogaina e ala ile togafitiga o fualaau faasaina, faʻamaonia le tausisia ole taumafa faapitoa, ma i tulaga ogaoga, e tatau foi ile togafitiga ole togafitiga ole taotoga.

Fomaʻi togafitiga

O le togafitiga lautele mo le palacreatitis o le faʻaaogaina lea o se lisi atoa o vailaau talafeagai. Novocaine ma antispasmodics o le a fesoasoani e faʻaitiitia faʻamaʻi tiga matuia e faʻaitiitia ai le maualuga ma le lelei o le olaga o le maʻi. O fualaau faasaina ua faatonuina foi o le faatinoga o mea tau vailaau e fuafua i le taofiofia o le gaioiga o ni enzymes faapitoa, e pei o trypsin, plasmin, ma isi o le mea e sili ona matautia.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o se faʻalavelave pipisi i le tino o le tagata maʻi, ua faʻamatalaina ai togafitiga faʻamaʻi.

Ina ia taofia le osofaʻi faifaipea o le faʻaleagaina o le faʻafitauli i le pancreas, o vailaau e manaʻomia e faʻamavae ai le faʻamaʻi pipisi lea na faʻaosofia ai le faʻavaeina o se ituaiga o pancreatitis e faʻapipiʻiina i le fomaʻi lautele e faʻamalo ai togafitiga faʻapitoa. Afai o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o le maʻisuka, ona faʻamatalaina lea o vailaʻau e maua ai le inisalini i la latou gaioiga, ma o le sili ona aoga e:

I le tulaga o le atinaʻeina o le edema na mafua ona o se tulaga alualu i luma o cholelithiasis, ona maua ai lea o vailaau e maua ai le acids pursodeoxycholic, pe, pe a valaau ai tagata, e faaopoopo le talo i le togafitiga lautele.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi faʻaonapo nei ma le togafitiga saʻo, e mafai ona faʻaumatia uma faʻamaʻi tiga ma toe faʻaleleia le tulaga masani o faʻataʻitaʻiga i le taimi puupuu.

Mea taumafa taumafa

I le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa le faʻamautuina o le tulaga mo togafitiga puipuia, e fautuaina ina ia tausia se paleni paleni taumafa, lea o le a fesoasoani e faʻaaoga faʻamaoniga o faʻamaʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o le 2-3-aso anapogi e fautuaina, pe a maeʻa o le meaʻai e tatau ona vaevaeina ma sina vaega itiiti.

Tuusaunoaga i le taumafa e tatau ona:

  • meaʻai suamalie ma ulaula,
  • meaai falai ma gaʻo
  • meaai e mafai ona kuka
  • Pulu tao
  • ava malosi ma mea inu vevela.

    E fautuaina ina ia faʻamalosia lau taumafa i ituaiga o meaai nei:

    • taʻavale
    • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o manu ma iʻa,
    • mai fualaau faisua: pateta,
    • faʻaaoga currants ma rosehip fua mo le kuka deco deco,
    • vai vaivai tea.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o le edema i le i ai o le maʻisuka, ua fautuaina e aofia ai i le taumafa: zucchini, pauki, kapisi, kāloti ma le pepa. Ma o ipu mai pateta ma sana, faapea foi ma meaʻai susu ma pusa e tatau ona faatapulaaina i se tulaga maualalo, ma sili atu le vavae ese mai latou mai le meaai atoa.

    O le faʻamaʻaloina o ituaiga sili ona ogaoga o togafitiga faʻapitoa o le fausaga o le atinaʻeina e manaʻomia ai togafitiga tuusaʻo tuusao.

    Faʻatasi ai ma le faʻaumatiaga o le tino o le tino, o le laparatomic auala o togafitiga faʻapitoa e faia, lea e mafai ai ona faʻaumatia na o vaega na aʻafia o le okeni.

    E i ai tulaga faʻapitoa pe a manaʻomia le faʻamavae atoa o le okeni atoa, o nisi taimi, o le aveeseina o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le gall vladder.

    O le solia o le tulaga o le gaioiga o le pancreas, o le i ai o le natura le lelei o le faiga o le tusitusi, o se faiga e taufaasese ma matautia. O se suesuega masani ma se asiasiga i se tagata gastroenterologist, faatasi ai ma se taumafataga, o le a fesoasoani e puipuia ai le fausiaina o faoa faamalosi ma le atinaeina o faafitauli.

    Mafuaaga o le faamai

    O le pancreatitis o loʻo malamalama o se faʻalavelave o faʻasalaga ma le faʻaleagaina o gaioiga lea e faʻaaogaina ai le enzymes digestive (lipases, amylases, proteases). I totonu o le tino o se tagata soifua maloloina, o ia ituaiga enzymes e muamua lava i se tulaga le toaga ma ua faatoa faʻaaogaina pe a latou ulu atu i le duodenum 12.

    O le pancreas e mafai ona vevela ona o spasms lea e faʻaosoosoina ai ona faʻalavelave. Faatasi ai ma le faaumiumi o le faavauvau e ulufale ai le enzymes i le okeni parenchyma ma taitai atu ai i lona faafanoga faifaipea.

    O le ituaiga o pancreatitis e tupu tele ona o se taumafa le lelei ma le tele o le inu o le ava malosi. Ona o le vave o le taumafa o meaai ua faateleina le lauiloa i le tele o tausaga talu ai, o le aafiaga o okeni gastrointestinal organs ua matua faateleina.

    E le gata i lea, o le pancreatitis tusitusi e tupu i lalo o le aafiaga o mea moni:

    • le tele o taumafa gaʻo ma falai i meaʻai,
    • gaʻo gaʻo pe'ā uma se meaʻai umi,
    • o le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti mo se taimi umi,
    • se suiga malosi i se meaʻai masani pe a uma ona mulimulitaʻi i se taumafa paleni,
    • faʻataʻitaʻiga i le faʻafeiloaʻi o meaʻai fafo, mo se faʻataʻitaʻiga, Initia,
    • taumafa tele pe a uma le anapogi umi,
    • mea inu i mea oona - vailaau oona, methyl alcohol poo alkali.

    O le faagasologa o le "faanatinatiina o le tagata lava ia" i le aluga o taimi e oo atu ai i suiga faataumaoi i le pancreas. O lenei mea e aʻafia ai le faitalia ma fafo atu o le okeni. O aʻafiaga o se uiga le faʻaeteete i lou soifua maloloina e mafai ona avea ma se fesuiaiga i le palacreatitis e masani ai, e pei foi o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

    Faailoga ma suʻesuʻega o togafitiga

    Pe a mumu le pancreas, e lagona e le tagata maʻi lagona iloga.

    O le mea lea, o faailo o le faʻamaʻi o se faailoga lea mo le asiasi atu i se fomaʻi, o ia, pe a masalomia o le pancreatitis, o le a faʻamatalaina ai se faʻamaoniga.

    O le faailoga autu o le pancreatitis o le papafa o le solia lea o le fale. E taua foi o le manava o le pancreatic. O tagata e iai le manogi manogi, o le gaʻo o gaʻo ma vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. E tupu mai le meaʻai pe'ā uma ona 'ai, o nisi taimi e faʻafuaseʻi ona tupu.

    O isi faʻamaoniga o le faʻaogaina o le inflammatory atonu e:

    1. Tigā poʻo le ogaoga o tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, o nisi taimi e siomia ai.
    2. Faiva, faʻaititia le tomai e galue ai, ulu tiga.
    3. O isi faʻaʻailoga o le dyspepsia o le vomiting, nausea, flatulence.

    O le vevesi o le pancreas i le taimi e oʻo atu ai i le afaina o enzymes ma faaleagaina ai le gaʻo i totonu o le toto, lea oona ai le tino. O lenei mea e molimauina e le pallor o le paʻu, faʻateleina le pala, vevela ma le fula o le vae ma le pancreatitis.

    I le taimi e tali ai, e faʻalogo le tagata poto faapitoa i faitioga a le tagata maʻi ma faia se suʻesuʻega faʻapitoa, faʻamalo le itu ole manava ma faʻalogo i le tulaga o le paʻu ma vae vaivai.Afai e te masalomia se ituaiga tusitusiga o le pancreatitis, na te tofia le fuaitau:

    1. Jab. O le afaina o le okeni o loo faailoaina e se maualuga maualuga o le ESR ma sela paepae paʻepaʻe.
    2. TANK. O le siʻitia i le faʻamasinoga o le trypsin, amylase ma lipase o loʻo faʻaalia ai se faʻamaʻi.
    3. Suesuega o le Urine. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le faateleina o le amylase mataupu ua matauina.
    4. Coprogram. O le faʻamaʻi ua faʻaalia i le maualuga o le maualuga o gaʻo tuʻufaʻatasi ma gaʻo gaʻo i le feces.
    5. Iloiloga felafolafoaʻi. Fuafuaina le faʻamamafa o le elastase.
    6. Faatulagaga I le pancreatitis, e taua le fuafuaina o le tele o le pancreas, o le fausaga o lona parenchyma, faapea foi ma le i ai o nofoaga echogenic.
    7. Iloiloga o le duodenum 12. Fuafua le maualuga o enzymes ao lei amataina ma pe a uma ona faʻaosofia.
    8. CT ma MRI o le pancreas. O nei metotia e fesoasoani e suʻesuʻe ma le totoa le ala ma le okeni.

    E faʻaaogaina foi le FGDS. Iloilo le tulaga o le mucous membrane o le duodenum ma le manava, e aofia ai eria o le Visa papilla.

    Taumafa mo le pancreatitis oona

    O togafitiga o le faamai e aofia ai le usitai i se meaʻai maloloina.

    A maeʻa ni nai aso o le anapogi, e mafai ona e amata taumafa i mea taumafa e faatagaina i le taumafataga Numera 5.

    O le natura o meaʻai faapitoa e faʻatapulaaina le faʻaaogaina o puipuiga ma gaʻo ma le faʻaopopoina o le gaʻo gaʻo.

    O le togafitiga o taumafataga e aofia ai meaai mama e le mamafa ai le gasegase ma e le faʻaosofia ai le faʻaleleia o le kesi.

    O tulafono autu o se taumafataga maloloina mo le papacreatitis oona e pei o:

    1. Faʻaaloalo i mea taumafa vaevaega, e aofia ai le 5-6 i le aso.
    2. Salu, tao tao, salu pe kuka.
    3. Faʻaitiitiga i le taumafa o meaʻai e le masani ai: aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona latou faʻafefe pe faʻavela.
    4. Faʻaaloalo i le tulaga vevela faʻapitoa o meaai: e le tatau ona malulu pe vevela.

    O le lisi o mea faʻatagaina ma faʻasaina mo pancreatitis o loʻo tusia i lalo i le laulau o loʻo i lalo.

    FaatagainaFaasaina
    • ananafi falaoa
    • masi
    • meaai ma iʻa
    • susu susu ma ona fua
    • malosi kulimi
    • fua faatapulaaina
    • fualaau fou
    • fualaau fai sua
    • vela i le vai poʻo susu susu
    • fualaau faisua ma lau
    • pulupulu pulupa
    • fua faatapulaaina o le meli ma le siama
    • falaoa papaʻe fou
    • faasao
    • sweets (sukalati, mufui, kuki)
    • meaai falai
    • oloa gaosi susu
    • gaʻo gaʻo ma iʻa
    • fuamoa i numera tele
    • ulaula ulaula
    • aano o aano o manu
    • pi
    • mea manogi
    • suamati
    • kofe malosi ma le lauti
    • mea inu gaʻo

    I le avea ai o se tulafono, o le pancreatitis o le natumatous o se taunuuga o le le lelei o meaai ma le tele o le taumafa ava. Faatasi ai ma le umi o le anapogi i le gasologa o le aso, e toʻatele e 'ai ao lei momoe, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino. Afai e muamua ona tupu le maʻi o le dyspeptic, ona maua ai lea o le maʻi o le manava ma le duodenum, mumu o le pancreas, ma isi. O le mea lea, e tatau i tagata taitoatasi ona pipii atu i se meaai e puipuia mai le mumū ma le fula o vae.

    O loʻo maua i le vitio i lenei tusiga le moli pancreatitis.

    Tuua Lau Faamatalaga