O le suauu buckthorn mo le pancreatitis e mafai pe leai

O le suauʻu buckthorn o se faʻamalologa faʻapitoa. O meatotino ua lauiloa talu mai aso anamua, na latou faamaloloina manuʻa na maua i le taua, na faʻaaoga e foia ai faafitauli ma le manava, manava. O le meafaigaluega e masani ona faaaoga i vailaau masani ma ua manatu e faatuatuaina i le tele o fualaau faasaina. O le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le oloa o se auala lautele o le faʻaolataga mai maʻi.

O le tele o galuega faasaienisi ua tusia e uiga i faamanuiaga o le sami buckthorn mo le tino o le tagata; e le mafai ona aveeseina ai lona paʻu ma ona mea faamalolo. E i ai se tasi o toe foi, i nisi tulaga, i le faaopoopo atu i ona faamanuiaga, o le a afaina ai foi le soifua maloloina o tagata. O le mea lea, e mafai e le tasi ona faʻalogo i le fesili, o le suauu buckthorn mo le pancreatiti e mafai pe le faʻaaoga ma pe faʻafefea ona aafia ai le pancreas /

Mea aoga o le suauu buckthorn mo le pancreatitis

I le iloaina o le togafitiga o le sami i luga o le tino e taua tele, o le toatele e talitonu o fua o latou lava ia e sili atu ona aoga mo le pancreas. Faʻamau vave loa le i "- o se mea sese matuia lea o le a mafua ai ni faʻalavelave matuia mo le tino. Sea buckthorn i pancreatitis, aemaise lava i le vaega laititi, e mafai ona afaina tele ai le tino ona o le tofo oona ma mea e aofia ai.

O le gasegase o le pancreatitis o se maʻi faifai pea ma i le taimi lea e le 'ai ai se meaʻai ma togafitiga e faʻaaoga ai le auala o le anapogi faʻapitoa. E oʻo lava i le taimi o le taimi o le faʻamagaloina, o mea taua o le buckthorn o le sami o le a faʻaosofia ai le ita o le mucosa pancreatic, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le faʻalavelave o pancreatitis. E le gata i lea, o mea o loo i totonu o fua o le tannins, o meainu oona, gaʻo suauu, e avea ma mea e faʻafefeteina ai le maʻi maʻi. O le mea lea, o le sami buckthorn ma le pancreatitis i lona vaega laititi, e oʻo lava i ai le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

I le pancreatitis, o le suauu buckthorn moana e talafeagai pe a faʻaaoga tatau. E faia e ala i le faʻamalosia o le keke o fualaau mamago. Aʻo kuka, faʻapipiʻiina le suauu manogi, lea e avea ma faavae o se oloa aoga ma tuʻuina atu le suauʻu talafeagai i le vailaʻau. O loʻo faʻaaogaina ai mea aoga o le sami buckthorn berry ma faʻamalūlūina ai mea leaga o le sua i luga o le pancreas. O lenei mea e faʻaaogaina ai le vailaʻau faʻamaʻi ma ona vailaʻau.

O le suauʻu buckthorn e faʻaaoga i fafo ma totonu. E fautuaina mai e aʻafia ai faʻamaʻi o le tino o le tino ma e avea ma auala e faʻamalosia atili ai le tino. O le a le aoga tele i le tino o le tagata ma e fesoasoani lenei oloa i le pancreatitis?

O le tuufaatasiga o le tapenaga o le buckthorn o le sami e aofia ai:

  • Vitamini A
  • o se faʻalavelave o le vailaʻau vitamin B (B1, B2, B3, B9, B6),
  • vailaʻau vailaʻau C,
  • Vitamini E, K, PP.

I le faaopoopo atu i vitamini aoga, o mea e aofia ai:

  • minerale e pei o le uʻamea, calcium, zinc, nickel, cobalt, manganese,
  • Omega-3,6,9 polyunsaturated acids,
  • oona gaʻo tumu: palmitiki, vaʻa, myristic,
  • organic: tartaric, oxalic, malic, succinic acid,
  • amino acids
  • phospholipids,
  • phytosterols,
  • pectin
  • alkaloids.

O se lisi tele o mea aoga ma minerale, ua tuʻuina mai ai le meafaigaluega o se ituaiga faʻamuamua mo togafitiga o faʻamaʻi ma le tausia o le tino o le pancreatitis.

O le a le mea e faʻaaogaina ai le suauu buckthorn i le tagata i le pancreatitis?

  • aafiaga e tetee ai i le tino,
  • aoga aoga o le oloa, lea e aofia ai vailaau oona ma e lelei ona iloa e le tino,
  • se vailaau antiviral lea ei ai le gafatia e vave faʻafouina se tino ua faaleagaina ma faʻaleagaina faʻamaʻi pipisi,
  • faʻaleleia le toe faʻafouina o gasegase faʻamaʻi,
  • faʻafefeteina le gaogao, faʻasaʻo le tiga i pancreatitis,
  • faʻaaogaina le avanoa e teu ai faʻamatalaga faʻalauiloa ma le faʻaogaina o gaioiga i le gasegase ma le gaogao, o loʻo i ai se puipuiga i le tino o le tagata manua,
  • faʻaitiitia le faaleagaina o le tino e toxins ma mea leaga,
  • o se auala e faamama ai le tino i se auala masani,
  • faʻamaonia le galuega o le gaioiga atoa o le gastrointestinal tract,
  • faamalosia le loto ma lana galuega.

Mafaufau i se oloa o le sami buckthorn e avea o se togafitiga ogaoga mo faamaʻi, e toatele tagata e faaopoopo i mafaufau o tagata e mafai ona fofo ai le pancreatitis ma isi maʻi faigata. O se manatu taufaasese lea o le a aumaia ai nisi faʻafitauli o le faʻamaʻi.

O le a le vailaʻau matautia o le sami buckthorn mo pancreatitis

O le suckthorn suauʻu mo pancreatitis ma le cholecystitis ua faʻasaina i ni osofaʻiga mataʻutia o le faʻamaʻi ma le faʻavavevaveina o togafitiga masani o le maʻi. O le faʻafitauli o le i ai lea i lona tuufaatasiga o le tele o gaʻo meaʻai ma meaola, o le sami buckthorn e mafai ona mafua ai se malosi malosi o le tino mamai, lea i lenei tulaga o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o pancreatitis.

Ina ia faʻamalosia le galuega a le tagata pancreas, o le sami buckthorn oloa e mafua ai le tiga, vomia ma le vomiting ma le manava (manava). O taimi masani pe a faʻaaoga sese le fualaau faasaina na mafua ai le tupu mai o le necrosis pancreatic.

O le taunuuga o lenei itu itu o se taunuuga matautia mai le le mafaufauina o le faaaogaina o le sami buckthorn ma eseese tuufaatasiga mai ai.

Ole vaʻaia faapitoa o le suauu buckthorn e faʻasaina i le faʻaauau pea ona oʻo i le tino o cholecystitis ma pancreatitis, e aunoa ma le faʻamagaloina o le maʻi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le sami buckthorn oloa e faʻatagaina i le taimi o se tulaga mausali o le faʻamagaloina ma i le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi pancreatic.

Auala e faʻaaoga ai le suauu buckthorn mo pancreatiti

O le suauʻu tao buckthorn e avea ma malosi malosi i faʻamaʻi, ma faʻaleagaina foʻi le maʻi i le pancreatitis. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina le oloa, faʻaaoga nisi o fautuaga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le suauu buckthorn moana:

  1. E faatagaina e talia na o le oloa faʻatau i faleoloa ma faleoloa. A e faʻatau, faʻalogo i le igoa, o loʻo faʻaalia ai le mea e faatagaina mo le faʻaaogaina i totonu.
  2. Mo le faʻaaogaina o le sea buckthorn i pancreatitis, faʻafesoʻotai lau fomaʻi o le, pe a tilotilo i le ata o le maʻi, o le a faʻataga pe le faʻaaoga. E faʻalagolago i faʻamaumauga ole suʻega.
  3. Mo la oe lava gaosiga o le suauu pipi o le sami, faʻaaoga saʻo le sauniuniga o le oloa. E le o se mea lelei le faʻatau mai o meafaitino maeʻa mai tagata mai fafo, talu ai e te leʻoloa pe o le a le aiaiga mo lona foafoaga ma pe o le oloa na maeʻa na teuina lelei.
  4. I le i ai o se faʻamaoniga o le tino pancreatite, o le faʻaaogaina o le suauu buckthorn moana e faʻasaina.
  5. E tutusa foi le faʻaaogaina o le faʻavavevaveina o foliga masani o le pancreatitis - o le faʻaaogaina ua matua faasaina. E faʻatagaina e faʻaaogaina na o se ala mausali o le faʻamagaloina ma mo le toe maua mai mai faʻamaʻi pipisi.

Ae mo le amataga o le faʻaoga, e naʻo le maea ai o feutagaiga ma le fomaʻi.

  1. O le mea moni, mo le saʻo ma talafeagai togafitiga faʻatasi ai ma le suauu buckthorn moana, o loʻo manaʻomia se vaega o le fofo. Ole fua ole taumafa e aofia ai le 2 teaseti i le aso.
  2. E i ai se fautuaga lautele mo le taumafaina, o le amata lea ona faia le 20-30 minute aʻo leʻi 'ai. O fualaau o le sami buckthorn o le a fatuina ai se afifi malosi i le okeni ua afaina, lea o le a taofia ai le ita pe a 'ai.
  3. Ave se vailaau o le sami buckthorn, i lona foliga mamā, pe faʻafefeina i fualaau aina sua mama, salati. E matua manaomia lava le tausisia o le fualaau na faia e le fomai.
  4. O le suauʻu buckthorn o le gaʻo. O le mea lea, i le taimi e ave ai le fualaau faasaina, faʻagata le faʻaaogaina o isi ituaiga o gaʻo.
  5. Togafitiga ma le vailaʻau e 30 aso.

Sami togafiti faʻamalolo buckthorn

O le sami buckthorn ma le pancreatitis ua manatu o se sui sologa lelei o le fomaʻi e lelei le afaina o le pancreas ma fesoasoani e faʻamafiesea le faʻaogaina o le faʻailoga. O lenei mea totino o se faleteuoloa o multivitamins, vitamini, minerale, meaola oona, tannins, ma isi.

E tele lava i pancreatitis, e faʻaaoga ai le sua o le laau, lea i lona fatuga e tele vitamini ma minerale. E faʻamalosia ai le faʻamaloloina o le mucosa pancreatic, faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalaina, faʻaleleia le pulelasi o le talo.

E fautuaina foi e ave ni fua fou o le laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ulaina ma faʻaogaina i lenei pepa, e fesoasoani lea e faʻafilemuina ai le paʻu, ma faʻateleina le toe faʻaleleia. Ae o tagata atamamai uma ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ua fautuaina e lafoaia soʻo se metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga. Faatasi ai ma le pancreatitis, e aoga le inuina o se teuteuga o fualaʻau suamalie o le laau, e sili ona lelei le ave ao le i ai meaai.

O le fua mo le faia o vailaʻau faʻamalosi i le fale

E le faigata le saunia o se vailaau mo au lava ia, ma maua ai le malamalama aoga. Faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o fale gaosi oloa, aua o faʻaleleia fale mo togafitiga o vine e faigofie.

O fua e fuaina i le popo, faʻamago i taimi uma. O le faʻagogoina o le vai e le tatau ona faia i le susulu o le la.

O le faʻagogo i le umu o le a faʻavevesi i le vevela o le 40 - 50 tikeri. I le maualuga o le vevela o meaʻai, elemene aoga, e le o teuina vitamini.

E tele ni fua mo le sauniuni o se vailaau aoga.

O le vailaʻau o le sami buckthorn vine: o a faʻamanuiaga mo tagata?

O fua o le sami buckthorn talu mai aso anamua ua lauiloa mo o latou fale faʻamalolo. E masani ona faʻaaogaina i vailaʻau (aganuʻu ma aganuʻu), cosmetology, kuka.

O aoga o le sami buckthorn vine e mafua ona o mea e fai ai meaola:

  • se fuainumera tele o vitamini (C, A, E, K, PP, B1, B2),
  • elemene o elemene (potassium, calcium, magnesium, phosphorus),
  • vailaau oona (oxalic, malic, succinic),
  • tannins, tannins,
  • ese,
  • fiber
  • amino acids
  • gaʻo fualaʻau (polyunsaturated, oona gaʻo, phospholipids).

O mea nei e maua ai le tele o aafiaga lelei i totoga uma ma tino o le tino:

  • Tulaga masani o le lipid metabolism: o se faaitiitia i le gaioiga o "cholesterol" (lipoproteins o le maualalo) ma le faateleina o le mea e aofia ai le "aoga" lipoproteins maualuga. O nei gaioiga e faaitiitia ai le tulaga o le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o vaa, ma puipuia ai faʻamaʻi faʻaleagaina (faʻamaʻi, afaina o le fatu, ma isi faʻamaʻi pipisi ma o latou faʻafitauli).
  • O se saoasaoa iloga o le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina, aemaise lava i le faamalologa o le epithelial membranes o le digestive tract (faatasi ai ma gastritis, enterocolitis, duodenitis, cholecystitis), isi mucous membranes, ma le epidermis o le paʻu.
  • Faamalosi puipui puipui.
  • Faʻaaoga aʻafiaga.
  • O le aʻafiaga e faʻamalosia ai le toe faʻafouina o le tino, le puipuia o le kanesa.
  • Malamalama malamalama faʻapitoa.
  • O le afifiina, o le faʻavaeina o se puipuiga puipui i luga o le epithelium o le gastrointestinal tract i le maea ai o le gaosia o vine poo le suauu buckthorn.
  • Cholagogue aafiaga.
  • Ole masani ole stool, faʻamalologa o le pipili, lea e fesoasoani e faʻamamā ai le iniseti, aveese toxins mai le tino.
  • Faateleina puipuiga.

    Sea buckthorn o se oloa lea e aumaia ai le tele o penefiti i se tagata soifua maloloina, maua ai le puipuiga o faʻamaʻi eseese, toe faʻafouina le tino.

    Ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo lona faʻaaogaina:

    • tasi le le faapalepale, e faʻaalia e le tele o gasegase allergic,
    • maʻi leaga o soʻo se faʻafanua,
    • afaina tele o le gastrointestinal tract.

    Sea buckthorn i totonu o le pancreatitis

    O le mumū tele o le pancreas e faʻaalia i le atinaʻeina o le fulafula ogaoga o tisipenisione o le okeni ma le vaʻavaʻai. Faʻaitiitia le avega i luga o le gland i le taimi lenei, liliu ese mai le faiga o meaʻai - o tulaga autu mo le vave faʻavevelaina o le tele o faʻaʻailoga o le tino pancreatitis. Mo lenei, e le mafai e se tagata maʻi ona 'ai se mea mo le aso muamua. Ma, a o faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, ua toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai, o le fomai e faʻatagaina oe e faʻapipiʻi sua o le suavai, pateta paluga, masini mucous mai cereals, fualaau faisua i le meaai. E faasolosolo lava ona faʻalauteleina le lisi autu.

    Ae o le sami buckthorn i le taimi lenei o le faʻamaʻi e faʻasaina i soo se ituaiga, talu ai o mea o loʻo i ai o le a mafua ai le faʻaitiitia o le soifua lelei, e mafai foi ona mafua ai ni faʻalavelave lamatia ai le ola. O meaola faʻatoʻa, gaʻo, tannins e faʻateleina ai le puleaina o suamalie uma (gastric, intestinal, pancreatic) ma le fausiaina o bile i le ate. Faʻasalaga o pancreatitis, o lenei faagasologa e lamatia mo le atinaʻeina o le pancreatic necrosis (faʻaumatia o le tino o le gland lava) ona o le faateleina o le gaosiga o enzymes i le tulaga o le solia o la latou felauaiga i totonu o le manava e ala i le vavalalata, o le pepa o le pancreatic.

    Pe a faʻamaonia i le cholelithiasis (o se soa masani o pancreatitis), e le o fautuaina foi nei fua, aua ona o le faaupuga choleretic effect, o le sea buckthorn e mafai ona faaosofia ai le gaoioi o maa i totonu o le vevethorn. O maa lapoa e mafai ona pipii i totonu o le ala, ona mafua ai lea o se faʻalavelave matuia - o le faʻamalosi faʻamalosi.

    O aoga o vine i le pancreatitis e masani ai

    A maeʻa le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faamagaloga o le falemaʻi, e le toe faitio le tagata maʻi i le tiga o le manava, leo, manava manava, faʻalauteleina o le kesi, o faʻamaoniga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega meafaigaluega. A o faagasolo lenei vaitau, ua faʻafeiloaia ma le faʻaeteete le teuga o le sami i totonu o le taumafataga, matauina o le tele o tulafono ina ia aloese mai le atinaʻeina o le faʻavavega o le pancreatitis.

  • E le mafai ona 'aina ni pi, ae e sili atu ona vevela i latou e ala i le faʻaopopoina i le compotes, decoctions, jelini.
  • Ole numera o fua o lenei laau e le sili atu i le 1 sipunni i le aso.
  • Ina ia aloese mai aʻafiaga le lelei o le fiva i fua, o le a sili atu ona taliaina le inu o le vai ma isi mea inu mai le sami buckthorn ma le suauu buckthorn.

    Sea buckthorn suauʻu mo pancreatiti

    O le faʻafefeteina o le suauʻu buckthorn o se fualaau faʻapitoa mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E sili ona aoga i le togafitiga o le gastritis, maʻi o le gaʻo ma le maʻi ulutala. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e talitonu o le suauu buckthorn moana o le a aoga foi mo le mumū o le pancreas, ae o le mea moni e le o lea.

    O le suauʻu tao buckthorn e matua faʻasaina i totonu o le pancreatitis ma le faʻavavevaveina o le masaniga o le maʻi. O le mea moni e faapea o lenei oloa e aofia ai le tele o meaola gaʻo ma gaʻo, lea e mafai ona faʻaaogaina ai se avega mamafa i le tino maʻi ma mafua ai le tiga, vomiting ma le manava.

    E tele taimi e faʻaaogaina ai le suauu mai le sami buckthorn vine i le taimi o le maʻi pancreatite na faʻaosofia ai se osofaiga fou o le maʻi ma mafua ai ona oʻo atu i ni faʻalavelave matuia, e oʻo atu i le pancreatic necrosis. Ae sili atu ona matautia le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatasi ma le ituaiga o cholecystitis ma pancreatitis.

    O le suauu buckthorn i le pancreatitis e le mafai ona faʻaaogaina i le naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga, talu ai i le taimi o le faʻavavega, e tutusa ma le tino o le maʻi. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e faʻatagaina e faʻaaoga e tagata gasegase oe na mafatia i le pancreatitis ma o loʻo i ai i le toe faʻaleleia.

    E faʻapefea ona ave le suauu buckthorn mo le pancreatitis:

    1. O le suauu e tatau ona faia i ni vaega laiti, o le vailaau lelei e 1 teaspoon faalua i le aso,
    2. Inu le suāuu i luga o se manava gaogao 30 minute ao leʻi 'ai. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le suauu e maua mai ina ia sili atu ona faʻaleleia, faʻaalia uma ona mea aoga ma maua ai le puipuiga ma le afifiina o le tino,
    3. E mafai ona e inuina le suauu i lona tino mamanu pe sasaa salamisi fualaau aina. E le tatau ona faaopoopo le suauʻu buckthorn i meaʻai a manu, soupeti ma cereals. E mafai ona faʻaaogaina na o fualaau faisua faigofie,
    4. Mo tagata mamai o loʻo mulimulitaʻi i le soifua maloloina o le pancreatitis, e taua le mafaufau o le suauu buckthorn sea o le gaʻo sili ona mama lea e tatau ona faʻataʻitaʻiina lelei mo lenei maʻi. O le mea lea, o le suʻeina o le suauu o le sami buckthorn e tatau ona vaʻavaʻai mai le meaʻai o fualaau faisua po o gaʻo manu,
    5. O le auala masani o togafitiga mo le pancreas ma le suauu buckthorn e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina.

    Fomaʻi iloilo

    Faʻamaonia e le fomaʻi o le suauʻu tao buckthorn e mafai ona avea ma se togafitiga sili ona aoga. Peitai, e pei ona taʻua i luga, mo lenei mea, e tatau ona i ai le maʻi i le tulaga o le faʻamalolo umi poʻo le taimi o le toe faʻaleleia.

    E tusa ai ma fomaʻi, o le faʻaaogaina o le suckthorn suauʻu e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o siama faʻamaʻi ma toe faʻafoʻi uma ai galuega a le tino. Ae e taua le manatuaina o le sami buckthorn lava ia e faasaina i le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina na o le suauu manogi o lenei laau, ae le o le suamalie o le suavai poo le faʻafefete i luga o fua.

    E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le filifiliga sao o le maualuga o le suauu buckthorn sea. Ona fautuaina oe e fomaʻi e faatau lenei meafaigaluega i na o falemaʻi ma naʻo le makaina "mo le faʻafofoga tautala." I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e fomai le faatauina mai o le suauu buckthorn mai ou lima, aua e mafai ona faia mai mea e maualalo maualalo.

    O le tele o tagata gasegase e fiafia e sauniuni le faʻasusu o le suauu buckthorn i le fale, ae e le fautuaina e fomaʻi latou te faia lenei mea, ma o le mafuaaga lena. Muamua, i le fale e sili atu le faigata ona mulimuli i le fua ma le suauʻu buckthorn moana e mafai ona faʻaalia pe sili atu ona mamafa pe vaivai foi.

    Lona lua, i le fale e sili atu ona faigata le mulimuli i le faagasologa o le saunia o vailaʻau, ma o soʻo se soliga i totonu e mafai ona faʻaaogaina ai le suauʻu ma e lamatia ai. O kamupani vailaau e leai ni faafitauli, talu ai o le gaosia o le suauu mai le sami buckthorn e mataituina e tagata tomai faapitoa ma masini komepiuta, lea e mautinoa ai oloa maualuga.

    O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le suauu buckthorn moana o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

    E mafai ona inu vai pipi buckthorn mo pancreatiti?

    O le suauʻu faʻamalolo o le sami e teuina ai puipui o le manava ma le fatu, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le pancreas, e faʻaitiitia ai le afaina o le epithelial layer ma faʻavaveina ai le toe faʻafouina o ni mucous membranes.

    Ae o le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le oloa e mafua ai le ogaoga o taunuuga. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e suʻeina i mataupu ma pe o a ni toese e mafai ona faʻaaogaina, ma pe a sili atu ona lelei le aloese mai le inu.

    I totonu o le vaega laititi

    O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le vaega laititi e faʻapupulaina ai le mamafa i luga o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le faʻavavega o le pancreatitis, tiga o le manava oona, le vomiting ma le le fiafia. O lona faʻaaogaina i le gasologa o le pancreatitis e mafai ona osofaia ai se osofaiga lona lua ma le atinaʻeina o faʻalavelave matautia, e aofia ai le namu o le pancreatic. O lenei faʻamaʻi o se tasi o faʻafitauli sili ona ogaoga o pancreatitis, lea i le 30-80% o mataupu e oʻo atu ai i le oti.

    O le faʻaleleia o le suauu buckthorn i le taimi o le gasegase eo mai ma le tiga tele, talu ai o faʻamaʻi ma gaʻo gaʻo o loʻo aofia ai i fua naʻo le faʻaleagaina o le tino ma e ono mafua ai osofaʻiga e le manaʻomia.

    Ole aʻafiaga ogaoga e mafai ona faʻavae ma le faʻaaogaina o le suauʻu buckthorn e tagata e faʻasalaina i le taimi lava e tasi mai le pancreatitis ma le cholecystitis.

    I le taimi o le faamagaloga

    O tagata e pagatia i le pancreatitis e masani lava ona na o le inu ava i le sami i le taimi o le faamagaloga. O le faʻaaogaina o le oloa i le gasologa o lenei vaitau e puipuia ai le faʻaleagaina. Ona o mea o loʻo i totonu o le sami buckthorn extract o mea faʻapitoa e talepe ai gaʻo, o le gaioiga o le pancreas e faʻapitoa.

    Peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻaaogaina o le tele o vailaʻau o le sami, e oʻo lava i le vaitaimi o le faʻamagaloina pea o pancreatitis, e lamatia ai le mumū o le pancreas. O le mea lea, e le sili atu i le 30 ml o le vailaau faʻasaina e faatagaina i le aso.

    E masani lava o se soa o le pancreatitis o le gallstone disease, lea e matua faasaina ai le faaaogaina o le sami buckthorn i soo se ituaiga. E mafua lenei mea ona o gaioiga e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o maa ma e mafai ona taʻitaʻia ai le ala.

    Laʻau mo pancreatitis ma cholecystitis

    O se galuega taua ma faʻanatinati i le tino pancreatitis o le faʻaumatia lea o le tiga ma le faʻaleleia atili o le lelei o le ola o le tagata maʻi. A uma ona faʻaitiitia le mamafa o faʻamaoniga, o le togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le pancreas (galuega endocrine).

    O fualaau faʻamaʻi mo pancreatitis e faʻatagaina ona faʻaaogaina pe a uma le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se foliga masani, faʻapea foi i le taimi o le faʻamagaloga mausali.

    O le filifilia o meaʻai o le a faʻaaogaina i le gaosiga o le pancreatitis togafitiga na o latou lava o le filifiliga sese lea. O togafitiga taʻitasi e faʻamalolo ai, o loʻo i ai se faʻatulagaga faapitoa, lea e fesoasoani uma ma mafai ona afaina ai le tino pe afai e te le amanaʻiaina ni faʻaaliga o le latou faʻaaogaina, fualaau, auala e saunia ai se vai inu faamalolo, ma le faasologa mo le faʻaaogaina.

    O le mea e sili ona aoga mo le togafiti o pancreatitis o laau totō ma aʻafiaga ma mea e faʻaleagaina. O le filifiliga e tatau ona faia i luga o laau e maua ai le analgesic, aafiaga o le antispasmodic, i lalo o le aafiaga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina, ua puipuia le tino mai aʻafiaga leaga o siama ma toxins. O lo latou faʻaaogaina e tatau foi ona saofagā i le faʻamautuina o le vaega o meaʻai.

    O le afaina o le gallbladder ma le pancreas o faamaʻi e lua e masani ona maua i le taimi e tasi. O le mea lea, o togafitiga tutusa e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga.

    O togavao mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis o loʻo faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le inflammatory, faʻaitiitia le tiga, faʻaleleia le vaega o meaʻai. E taua mo tagata maʻi taitoatasi ona filifili se ituaiga o fualaau oona i se poloaiga a le tagata lava ia, e faavae i luga o le maualuga o le faaleagaina i le pancreas ma le vevela, le i ai po o le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le soifua manuia lautele.

    I le tele o tulaga, o le pancreatitis e faigata i le cholecystitis. O le mea lea, o le togafitiga o togafiti e tatau ona taulaʻi i le faʻaaogaina o le faʻamalosi (talo), faʻaogaina o le tino o le tino - faiga.

    O togavao e filifilia e faʻavae i luga o tuʻutuʻuga faʻapitoa o togafitiga:

    • Laʻau faʻaaogaina ma se mea faʻapitoa,
    • Faʻasolosolo i le vavalaʻau i le biliary tract, o mea teuteu e faʻaaogaina ai aʻafiaga o antispasmodic,
    • I le taua faasagatau i togafitiga, o laau totō ma antiprotozoal, antibacterial and antimicrobial actions ua faʻaaogaina,
    • Afai ei ai se gaioiga o le ate, e fautuaina e faʻaaoga se laau faʻamaʻi faʻamaʻi,
    • I le i ai o maʻa, e faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi ma mea faʻasusu.

    Pe a togafitia le pancreatitis ma le cholecystitis, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamaʻi ma le tuʻufaʻatasia o vailaau faʻamalo ma togafitiga faafomaʻi e fautuaina.

    E masani lava, o le pancreatitis e atiina ae i tua o gastritis. Faʻatasi ma le mumū o le pancreas ma le gastritis erosive, ua fautuaina e faʻaaogaina laau totino o loʻo i ai se teutusi, anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamalolo.

    E faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau pe a uma ona faʻamautinoaina mafuaʻaga o togafitiga ma faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻamaʻi. O isi auala e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau o le faʻamagaloina o pancreatitis ma gastritis erosive, faʻapea foʻi ma se faʻasologa.

    Faʻafefea ona faʻaaogā le suauʻu tao buckthorn e togafitia ai le pancreatitis

    E tatau ona malilie faatasi le fomaʻi i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le sami. I le togafitiga o pancreatitis, ua fautuaina e tausisi i tulafono nei:

    • Faʻaaogā naʻo ni nai togi. O le mea e aupito sili ona lelei o le 1 teaspoon 3 taimi i le aso.
    • Ina ia ausia le maualuga o le vevela ma le togafitiga, o le fualaau faasaina e tusa ma le afa itula ao lei faia se taumafataga.
    • O le umi ole togafitiga e le itiiti ifo ile 1 masina.

    O le oloa e mafai ona faʻaumatia uma i lona mamanu mamā ma faʻafetaui ma salakeke fualaʻau. E le fautuaina le vaitau o le aano o manu fasi, cereals, soups ma isi meaai faigata-i-digest.

    E mafai ona e faʻaaogaina na o le suauʻu lea e faʻatau atu i falemaʻi ma ua faʻamoemoe mo le faʻaogaina totonu. O se oloa ua saunia i le fale e mafai ona faʻaaoga pe a 100% mautinoa o lona uiga.

    E faʻapefea ona fai le suauu buckthorn i le fale

    Ina ia 100% mautinoa o le maualuga o le oloa, e mafai ona e faia le suauʻu mai fua o le sami buckthorn. E lua ala faigofie e maua ai fualaau mo pancreatitis.

    • Faʻamasusu ma fufuluina ia buckthorn vine i totonu o le ogaumu ma faʻagogo i le maualalo o le vevela (18-22 ° C) seia maeʻa.
    • Toto i le paʻu.
    • Faʻafefiloi le suauu manogi laitiiti ma sasaa ai le sami i luga o le sami ina ia ufitia uma vine mamago.
    • Faʻafefiloi le uʻamea buckthorn i le suauʻu ma aveese le paluga i se mea pogisa mo le 5 aso.

    E tatau ona faʻafefiloi ma le faʻafefiloi le aso ua saunia i aso uma A maeʻa le 5 aso, faamama le oloa e aveese ai le tifaga, sasaa i totonu o se pusa mama ma faʻaaoga e pei ona faatonuina.

    • Faʻamasusu ma fufuluina vine i totonu o se sua ma faʻeseese le sua mai le keke.
    • Liligi le suamalie na maua i le suāuʻu mata i le fua o le 600 g keke mo le 500 ml o suauʻu.
    • Faʻasalalau le keke mo le 2 aso, ona toe pasi atu lea i le suʻi.
    • Faʻasalau le keke falala ma le suauʻu lava e tasi.

    O le a se isi mea e mafai ona e kukaina mai le sami buckthorn: fualaau maloloina

    E mafai ona e tau atu i le pancreatitis ma le fesoasoani o le na o le suauu, ae faapena foi le tele o ituaiga o ipu buckthorn. O le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa e eseese ai le taumafataga ma faʻaleleia le tulaga o le pancreas.

    O fua fou o le sami buckthorn ma le pancreatitis e le mafai ona 'aina, talu ai o le fiber e aʻafia ai le paʻu maʻi.

    O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i le uati buckthorn ua faʻamafanafanaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia mea malie suamalie, ituaiga uma o teas, tilo ma fua mai fua mai ia latou.

    Ina ia saunia le laʻau o le buckthorn moana, e tatau ona e mafanafana i le 70 ° C 1 lita o le sua suamalie mai vine, ma faʻaopopo le 700 g suka. Aumai i se vevela ma vevela i sina vevela vevela seia oʻo i le 1/3 o le sua. Ona liligi atu lea o le meaʻai fua i totonu o koneteina tioata ma malulu.

    Sea tea buckthorn

    O lenei lauti mai le pancreatitis e mafai ona saunia faatasi ma le faʻaopoopoga o vine vine, ginger poʻo lemoni. Pe a saunia ni ava, faʻaaoga muamua ma fufulu fualaau aina. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e saunia lelei le tumutumu maloloina ma le soifua maloloina i mea nei:

    • 20 g o ginger, o le lima o le vaimatua o le sami buckthorn, o le meli e tofo ai.
    • O le lima o le sami buckthorn o paʻu mai vine, o le keke o le lemon, 20 g o le ginger, 1 clove, 1 peas o le pepa uliuli, o se pine o lenamamoni, o se moa, meli.
    • 1 tsp. sami buckthorn paʻu, lauti uliuli, vine vine mama ma vine vine, suamalie e tofo ai.

    I le pancreatitis e masani ai, e tatau ona mulimulitaia le taumafa mo le olaga. Faafetai i le fiafia i fua o buckthorn, o le a mafai ona e faʻavasega le lisi ma e le afaina ai le pancreas.

    O fatu o le saito

    O le fufuluina o saito e toe faaleleia ai le microflora o le manava. O lea na totogo ai fatu, ua fufulu ma susunuina. O tupu muamua e tupu mai pe a uma le 12 itula. A maeʻa aso e 3, e mafai ona aoina le totogo, tipi i totonu o se mea faʻafefiloi, faʻafefiloi ma le suauʻu sulu (olive). O le mea e tupu mai ai e tatau ona ave i luga o se manava gaogao i le taeao mo se sipuni. 1 - 2 teaseti o totogo e mafai ona faaopoopo i salakeke, granola pe fufulu i lalo i se teuteu o togalaau togafitiga.

    Cabbage juice

    Faʻaaogā togafitiga faʻasoifua faʻasaga masani ma le faʻaeteete, talu ai o nisi o meaʻai e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi. E taua le iloa o le togafiti togafiti togafiti faʻamaonia.

    O le tagata gasegase e ono i ai se faʻafefe o le faʻafefe i vaega o le aoina o togalaau. E le fautuaina le faʻaaogaina o laʻau e iai se faʻaleleia o le aafiaga i le pancreas.

    O le faʻaaogaina o vailaʻau o vailaʻau faʻasaina e le faʻatagaina, talu ai o le ava e afaina ai le mucous membrane ma e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le maʻi.

    O loʻo i ai le feeseeseaiga i fomaʻi, o nisi oi latou e le faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis, e mafua mai i le faʻamaonia o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai le gaoioi o maʻa laʻititi, o le a mafua ai ona afaina ai le papa talo pe mafai ona afaina. O le tulaga e matautia mo le soifua o le tagata maʻi.

    Aʻo le i faʻaaogaina, pe a faʻatau i se fale talavai e manaʻomia ona e siaki aso e muta ai togafitiga. O afaina ua afaina e le gata ina saofaga i togafitiga, ae e afaina foi le tino.

    Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo ia laau mo pancreatiti i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faaaoga le laupepa.

    O faʻafitauli faʻaogalua e masani lava ona saili e fofo ma le faʻaaogaina o togalaau. O ia tupe e le afaina i le soifua maloloina ma maua se aafiaga lelei i le tino atoa. Ina ua maua e lona toalua le pancreatitis, o le fomai, faatasi ai ma le togafitiga o fualaau faasaina, fautuaina le faaaogaina o fualaau mai le falemaʻi chamomile. Talu ai ona o meaʻai ma fualaau faʻalaʻau, na mafai ai ona vave faʻafitia le faʻamaʻi.

    O loʻo tiʻetiʻe le Peppermint i loʻu fale mafanafana. Mai lau o le laau tatou te saunia se lauti e sili ona aoga ma manogi, lea e fesoasoani i le faamamaina o le afaina o le vaega o meaʻai ma faaleleia atili le faagasologa o le otaota.

    E i ai oʻu popo pancreatitis, taimi o le faʻamalologa ma le faʻavaveina o isi. E masani lava ona fesoasoani le Peppermint tea ia te aʻu.

    E tele taimi ou te faʻaaogaina ai teuteu o le chamomile, oak oak, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le ita ma le faʻavave, faʻavaveina le toe faʻafoʻisia o le galuega o le pancreatic.

  • Tuua Lau Faamatalaga