Faʻamataʻu faigofie faʻaʻai aʻa mo le cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Le maualuga o le cholesterol maualuga e le o fafo mai fafo. E taua tele le iloa o le suiga i le taimi, aua o mataupu e le amanaia e masani ona o faatasi ma ni aʻafiaga ogaoga. O le soona faaumiumi o cholesterol e faʻafefe ai le faʻavaeina o pusa cholesterol. E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le cholesterol i taimi o suʻesuʻega faafomaʻi ma i le fale.

E i ai ni mea faʻapitoa e mafai i ni nai minute ona suʻeina mea o loʻo i totonu o le toto. O le i ai o se masini e sili ona aoga, aua i soo se taimi lava e mafai ona e iloa le tulaga o lou soifua maloloina. E le gata i lea, o le iloaina o le taunuuga, e mafai ona e fetuʻunaʻi meaʻai e faʻaitiitia ai, pe faʻalauteleina ai ona anotusi. Cholesterol e taua tele, ma i le taimi e tasi e matautia, o lea o le a aumaia e le masini le tele o aogā.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se tasi o elemene o se ituaiga masini o ni vaega faapitoa o suega. E tele naua, ae faigofie le paʻi o cholesterol e sili ona lauiloa. E mafua mai i le mea moni o se masini e iai lenei igoa, e tusa ai ma iloiloga, o le sili ona faigofie ma aoga. Ua gaosia le masini i Taiwan. E mafai ona fesuiaʻi le masini e aofia ai se suega mo le hemoglobin, glucose ma isi. Vaevaeina fasi pepa e faʻaaoga mo ituaiga suʻesuʻega taʻitasi. Mo le cholesterol, na o le faigofie le paʻi o le cholesterol test strip e faʻaaogaina.

Faʻapitoa o le Analy Touch Easy

Ole faufautua faigofie faigofie e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faigofie ona e filifilia mea taua taua e aafia ai le soifua maloloina.

Faatasi ai ma le masini lava ia, o le tele o mea e aofia ai mea e aofia ai.

O nei elemene o:

  • taiala faʻaaoga faʻaaogaina,
  • se peni faigofie mo le taina o le paʻu,
  • 2 maa
  • sailiga suʻesuʻe
  • ato mo le teuina ma felauaiga,
  • siaki
  • amataina seti o siaki (2 pcs.).

O le faʻamoemoeina o lou maualuga o le cholesterol e naʻo le lua ma le afa minute. Ina ia mafai ai e le suʻega ona faʻaalia le sili ona sao o le taunuʻuga o se laʻititi laʻitiiti o le toto. O le tau o le masini lava ia e amata mai i le 3500 i le 4500 rubles. E tatau ona faʻatau faʻatau eseese. O le suʻesuega lava ia e tele ona lelei:

  1. Tau maualalo o le masini ma meafaigaluega mo suʻesuʻega.
  2. Faʻatusatusa ma mama.
  3. E tasi le masini e mafai ona fuaina ni nai tulaga.
  4. O le metotia o suʻesuʻega o loʻo faʻaauau pea, aua o le mea e tupu e le aafia i le malamalama i totonu o le potu, ma e le manaʻomia e le tagata suʻeina se tausiga taugata faapitoa.
  5. E teuina ai iuga o le 50 suʻesuʻega mulimuli i le manatua o le masini ma le aso ma le taimi tonu.
  6. A maeʻa le resitalaina i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga, e maua e le tagata faʻaoga se tusi faʻamaonia i le olaga atoa.
  7. Togi o suʻega e faʻatagaina oe e fua le saʻo ole masini. O ia tagata e mafai ona ofoina atu e tagata ofisa o le nofoaga autu i tagata faatau.

O le itiiti o le masini e 20% le vavaeese mai le iuga. O lenei faailo e talia mo masini o lenei ituaiga ma le vasega. Mo pepe faatoa fananau mai, e le fautuaina e faʻaaoga. E le gata i lea, o ona taunuuga e le o se mafuaʻaga mo se tutoatasi tutoatasi o se faʻamautinoaga.

O taunuuga e tatau ona avea ma mafuaʻaga e alu ai i le fomaʻi. Ae maise lava pe afai o le fesuiaiga o le gaʻo o le tino e maama.

E faʻapefea ona faʻaaoga pusi faʻamau?

Mo le maua o faʻamaumauga e sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina ni fasipepa faigofie. Muamua e te manaʻomia le saunia o le auiliili, fasi, se peni mo le tosoina, le lalaga.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e liliuina le masini e ala i le faʻaofiina o se fasi i totonu o le lua, o loʻo i totonu o le masini. Ona tatau lea ona e taulimaina le lima lima o soo se lima ma le ava malosi. Ona e manaʻomia lea e faʻaofi le lalaga i totonu o le lima, faʻapipiʻi i lou tamatamailima, kiliki le kī faapitoa.

O le mataua muamua o le toto e tatau ona aveese mai le tamatamailima ma se paʻu susu. Se lua mataua o le toto e tatau ona faʻaaogaina mo suʻesuʻega. Ina ia lelei le tafe o le toto, faʻafefete lou tamatamailima i sina mea itiiti.

O meaola faʻapitoa e tatau ona faʻaaoga i le laasaga o le suʻega. E mafai ona faia lenei mea e ala i le pipii i lou tamatamailima, pe ala i se pulou capillary. Ona faʻatali lea mo ni nai minute. Ae, o le taimi faatalitali mo le taunuuga e mai le 30 i le 180 sekone.

O le taunuuga e mafai ona taʻu mai ai le maualuga o le cholesterol i le taimi nei i le toto. A faʻamatalaina, o le mea sese ua faʻamatalaina muamua e tatau ona amanaʻiaina. Afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le faiga.

Mo tausaga taʻitasi ma kenera, e ese le masani a le cholesterol - e tatau foi ona amanaia lenei mea.

E faʻapefea ona maua le taunuʻuga saʻo?

Po o le a lava mea lelei, e tatau ona e usitai i nai tulafono.

Ma o le taunuuga o le suʻesuʻega o le a latalata i le mea moni.

Ina ia faʻaitiitia ai faʻamaoniga faʻamaonia, e tatau ona totogi le mafaufau i mea nei:

  • O le aʻafiaga o mea taumafa i luga o le toto o loʻo fuafuaina. O faʻamatalaga i le maeʻa o se taumafataga mamafa o le a ese mai i le iuga pe a uma le taumafa maualalo-kalori.
  • O le auiliiliga e tatau ona faia i se tulaga e nofo ai. Aʻo le i faia le suʻega, e tatau ona e nofo filemu i le mafaufau mo le 15 minute. O le mea lea, o le saʻo aʻiaʻi o le iuga e mafai ona ausia.
  • O le tino o le mataupu tonu e aafia ai le maualuga o le cholesterol. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi mo se taimi umi, ona foliga mai lea o le 20 pasene e le masani ai.
  • O le ulaula e fesoasoani i le solia o le cholesterol metabolism. Ina ia mautinoa o le taunuʻuga e saʻo, e tatau ona e fiu i le ulaula ia le itiiti ifo ma le 30 minute aʻo leʻi suʻeina.
  • Afai ua faia se taotoga o se tagata, ona tatau lea ona e faʻamoemoe i se maualuga maualuga o le cholesterol. O ia togafitiga o le a tumau e oʻo atu i le tolu vaiaso. I le faaiuga o le taimi, o le faailoga o le a tutusa.

O nei aʻafiaga e aʻafia ai le cholesterol. O le tausisia o tulafono, e mafai ai ona e ausia se taunuuga lelei, ma le le amanaiaina oi latou o le a sese ai taunuuga.

O fea e faʻatau ai fasi?

E mafai ona faʻatau mai 'au i faleoloa faapitoa i mea tau fomaʻi. O nisi taimi e mafai ona maua i se fale talavai, ae e le o taimi uma e maua ai.

E fuafua i le auʻiliʻiliga, latou te o mai i ituaiga eseese. E mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin, o le uric acid, o le toto toto. Faʻaaogaina mo le Easy Touch mita.

E mafai ona faʻatau i se faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi, ae e taua le taulaʻi atu e fautuaina e faʻatau fasi pepa i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le masini. O le mea lea, e mafai ona e aloese mai le faatauina mai o se mea sese, i se faaopoopoga o loo i ai le avanoa e faatau ai se seti lapoa i se toesega. O le tau o se seti o fasi pepa mo le fuaina o le cholesterol mai i le 10 fasi vaega e mai le 1200 ru.

O tau e mafai ona fesuiaʻi, e fuafua i le nofoaga. O le olaga ola o lenei pusa e 12 masina. E manaʻomia lou faʻaogaina lelei i le mea e mafai ai, aua o le faaleagaina o le malu puipuia e mafai ona e maua ai ni mea sese. O ia seti e tau mai le 650 rubles.

E mafai ona e faʻatau se seti tele o 25 fasi pepa. O lona tau e tusa ma le 2250 rubles. I faleoloa faapitoa e mafai ona faʻatonu i latou i le tele. O le mea sili ona lelei o fasipepa o:

  1. faigofie ona faʻaaogaina
  2. le faʻatuatuaina o le taunuʻuga,
  3. faaitiitia pasene o taunuuga sese,
  4. se vaega itiiti o meaola ola.

E tatau ona teuina i se nofoaga pogisa ina ia itiiti ai le faʻaleagaina. E le tatau ona latou fesootaʻi ma isi mea faitino. Ina ia maua le tali saʻo, e tatau ona e mulimuli i faatonuga i totonu o le afifi.

O se vaaiga lautele o le Easy Touch mita o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Mea gaogao e mafai ona fuaina le kulukose ma le toto toto

Talu ai nei, o faʻamaʻi na tupu ona o se gasegase o le gataifale ua matua lautele lava. E mafua ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le gaioiga faaletino o le faitau aofai o tagata, le lelei o meaai ma amioga leaga a tagata. O nei maʻi o loʻo i ai le tele o uiga taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona faigofie le puipuia pe togafitia i le amataga. O le mea lea, o le puipuiga ma le vave amataina o fuataga o loʻo atiae lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, o se glucometer mo le fua o le suka ma le cholesterol, lea e mafai ai ona e mataʻituina le lamatiaga o le atinarosclerosis. O nei masini e gaosia e le tele o kamupani, e aofia ai Easy Touch.

  • Le mataupu faavae o le faagaoioiga o le masini
  • O ai e tatau ona faʻaaoga lenei ituaiga masini?
  • O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o auiliiliga feaveaʻi
  • Ituaiga o glucometers
  • E faapefea ona siaki le sao o le galuega?
  • Tufuga Faʻatusi
  • Faaiuga

E faigofie tele, faʻafetai i le tagata maʻi e mafai ona faia ni suʻesuʻega se lua i se taimi puupuu. E le gata i lea, o meafaifaʻaili e pei o Analy Touch Touch e fesoasoani e aloese mai le fenumiai i taunuuga. Ona o le fuaina o le maualuga o nei mea i masini eseese e manaʻomia ai le tele o le taimi ma le taumafaiga, e tele gasegase e teenaina ona o le paie po o le galo, lea e mafai ona afaina ai o latou soifua maloloina. E le gata i lea, e aoga tele, aua e te le manaʻomia le faʻatau se masini ese mo le fuaina o le cholesterol ma le lona lua mo le suka. E tasi le masini o le a taulimaina lenei galuega.

Le mataupu faavae o le faagaoioiga o le masini

O se metotia eletise e faʻaaogaina e fuafua ai le tele o mea toto i le Izi Chach masini. Faʻafetai i lenei mea, e faʻaaogaina e le masini vaega laiti o le toto, lea e le afaina ai le auiliiliga. I totonu o le masini e i ai le mita mo le malosi ma le tele o tau eletise lea e aliali mai i le taimi o le gaioiga faʻaalia i le va o vailaʻau o le suʻega ma le cholesterol ma le hemoglobin. O lenei metotia e maua mai i le augatupulaga aupito lata mai o masini suesue, aua e mafai ai ona vave faia se suʻesuʻega: o le maualuga o le suka o le toto e faʻaalia i le vave lava, ma le aofai o cholesterol - pe a maeʻa ni nai sekone.

E le gata i lea, faʻafetai i lenei auala, o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo o taunuʻuga mulimuli e faʻaititia.

I le taimi lava e tasi, o le tele o auiliiliga o le a faʻatinoina, o le tele o fuainumera saʻo e mafai ona maua, talu ai o meafaifaʻaili ua faʻamaonia ao faagasolo le taotoga. O le mea moni, e le mafai ona faʻatusatusaina i masini suʻesuʻe a le falemaʻi atoa e mafai ai ona e siakiina sikiglycerides ma iloa ai le maualuga o le creatinine, ae ui i lea, o ia suʻesuʻega e manaʻomia tele tele, ae o le Easy Touch Analyzer e lelei lana galuega. O le mea sese i se taunuuga e le sili atu i le 15-20%, lea e manatu i ai o le masani mo lenei vasega o masini.

O ai e tatau ona faʻaaoga lenei ituaiga masini?

Muamua, e manaʻomia le Easy Touch glucometers mo tagata ua uma ona mafatia i se tasi o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻaleagaga. O le faʻaaogaina, o le a mafai ai ona latou suʻeina le toto mo le kulukose, lea e matua taua lava mo togafitiga lelei, ma mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o maʻi, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻafitauli faʻafuaseʻi e fesootaʻi ma le mea moni ua tele naua le kulukose o le toto.

Mafaufau o tagata e maua i le maʻisuka ma le faʻaaogaina o Easy Touch e mafai foi ona i ai le maualuga o le cholesterol, o le fua o lipid level measurement function was added to modern devices. O masini e sili atu ona maualuga, ua faaigoaina GCHb, e mafai ona fuafua ai le maualuga o le hemoglobin. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o se tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani e maua ai le avanoa e pulea atoatoa ai vaega taua e tolu o le toto ma faʻafesoʻotaʻi fomai i le taimi e faasaʻo ai togafitiga poʻo faʻamaʻi faʻaopopo.

E le gata i lea, o nei masini e mafai ona fautuaina mo tagata e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka poʻo le atherosclerosis, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Tagata e iloagofie le hyperglycemia anapogi.
  • Tagata mamaʻi maualuga maualuga cholesterol, LDL, VLDL.
  • Tagata o loʻo i lalo o le aʻafiaga o mea taua e fesoasoani i le atinaʻeina o nei maʻi o loʻo i ai amioga leaga poʻo se olaga le saʻo.
  • O gasegase matutua, o le matua o se tasi lea o tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka poʻo le dyslipidemia.

O lea, e faʻaaoga ai glucometers, o le a mafai ai e tagata ona mataʻituina lo latou ola maloloina. Afai e sui ia faailoga, alu i tua atu o le masani, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, lea e mafai e fomaʻi agavaa ona faia se suʻega atoa ma faʻamaonia le saʻo togafitiga.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o auiliiliga feaveaʻi

E taua le malamalama o le fuaina masani o le suka o le toto poʻo le maualuga o le lipid toto o se metotia faʻamaonia lelei, talu ai e mafai ona faʻaaoga e maua ai faʻamatalaga taua e uiga i suiga o suiga, o le fua faatatau o le alualu i luma o maʻi ma iloilo le aʻafiaga o fualaau faʻasaina ua faatonuina i tagata gasegase.

Faʻafetai i nei masini, e leai se manaʻoga e te alu i le falemai i taimi uma ma faʻaalu le taimi i laina ma togafitiga, lea e mafai ai ona e faʻaogaina le ola atoatoa ma mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o togafitiga i lona masani masani.

Ituaiga o glucometers

Easy Touch e maua ai ni ituaiga glucometers. E eseese i latou i galuega, tau ma igoa. O le mea pito sili ona faigata e mafai ona fuafua i le taimi lava e tasi le tele o tulaga toto - cholesterol, glucose ma le hemoglobin. Ua faaigoaina i latou ma le GCHb. E moni, o le tau o ia glucometers e maualuga atu nai lo faʻataʻitaʻiga faigofie. E ui i le mea moni e mafai ona latou fuaina ni nai toto toto, o lea ituaiga masini o se fesoasoani lelei lea e mafai ai e oe ona mataʻituina le soifua maloloina o le maʻi.

O se isi itu lelei o le Easy Touch GCU analyzer, lea e faʻaalia ai le maualuga o le uric acid i totonu o le toto, lea e ono taua mo na gasegase o loʻo i ai se tulaga maualuga o le atiaʻeina o le fatu fatu. E masani ona faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka umi, poʻo le maua o ni atherosclerotic leions o vaʻa.

Mo na gasegase e manaʻomia le fuaina o le cholesterol ma le suka, ei ai glucomet GC. E sili atu ona faʻamaonia ma sili atu le taugofie nai lo o latou tagata sili atu. O lenei masini mo le fuaina o le kullukose e lelei mo tagata na o loʻo faʻaalia le pulea o le toto toto e tasi, ma le lona lua e filifili, ae latou te mananao e pulea. E tatau ona e iloa le mea ua fautuaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le masani o le cholesterol i tagata pe a mavae le 30 tausaga, ma afai o le taunuuga o fafo atu o le masani, ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E faapefea ona siaki le sao o le galuega?

Ina ia siaki le sao atoatoa o le masini, e tatau ona faia ni fuataga i se laina, ma faatusatusa le faaiuga fuafuaina. Afai e saʻo le masini, ona le eseese lea o numera i le sili atu ma le 5-10%.

O le isi filifiliga o le suʻeina o le toto i totonu o le falemaʻi, ona fuafua lea o le maualuga o le suka ma se glucometer, ona faʻatusatusa lea o taunuuga. E tatau ona fetaui lelei pe vavalalata le tasi i le tasi. E tele masini ua fausia-e manatua, lea e mafai ona laveaʻi ai iʻuga ua mavae, lea o le a fesoasoani e aloese ai i mea sese i taimi o faʻamaoniga ona o le faʻagaloina.

Tufuga Faʻatusi

E masani lava, o le pusa e aofia ai le masini fua o le masini lava ia, faatonuga mo le Rusia, se seti o maa, se fasimea e iloilo ai le saʻo le faagaoioia o le masini, faapea foi ma se seti o siaki mo le suesueina o le kulukose, cholesterol ma isi mea (faalagolago i le ata o le masini ma lona gafatia). O le pusa foʻi e aofia ai se tusi faʻataʻitaʻi mo le tusia o faitauga, lea e aoga mo le suʻesuʻeina oe lava ia, lea e tatau ona e tusia ai le faailo na fuaina e le masini, ma se faʻamanatuga mo le faʻaaogaina.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le lumanaʻi, o le mea autu o le faʻaalu o le a avea ma suʻega, o le faʻatauga e tatau ona toe faʻaleleia.

O le mea lea, pe a faʻatau se masini, e tatau ona taulai i le tau o mea taumafa, talu ai ua vave ona faʻaumatia. Ae o le filifiliina o se glucometer leaga ona o le mea e sili atu ona taugata ia fasi siaki e le aoga. A uma, o lenei masini e nafa ma le setete o le soifua maloloina o tagata.

Faaiuga

O le mea lea, o masini e fuaina ai le toto ma le lipids e aoga tele mo tagata ua maua i faʻamaʻi e fesoʻotai ma le gasegase o le gataifale ma le tele o faʻaopoopoga o nei mea. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e mataʻituina lou lava soifua maloloina i le malosi, ma e leai se mea e te asiasi ai i falemaʻi. O faʻamaumauga e maua mai i siaki masani e mafai ona faʻaaoga e le fomaʻi. I totonu o le falemaʻi, faʻavae i luga ia i latou, faasaʻoina o tulafono, meaʻai ma togafitiga fualaau faʻatauina.

E mafai ona aoga e pei o se auala e mataituina ai lou lava soifua maloloina, faʻatasi ma le sini o le puipuia o le maʻisuka poʻo le atherosclerosis, aua e sili atu le faigofie ona puipuia o latou foliga nai lo le togafitia mulimuli ane. Ae maise lava pe a e manatu o nei faʻamaʻi tumau, e aʻafia i le atinaʻeina o se numera tele o faʻalavelave taufaamatau. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei masini, e mafai e se tagata ona fuafua pe o le a le tele o le lamatiaga o lo latou tupuga, ma liliu atu i le falemai i le taimi mo fesoasoani faafomai agavaa.

Fua o le Cholesterol o le Aiga

O le faʻaateleina, o tagata faʻaonapo nei e masani ona faʻaaoga fualaau mo le fuaina o le cholesterol i le fale. Ma e leʻo se mea e ofo ai, aua e itiiti se taimi e alu ai, taumafaiga ma faʻatagaina oe e maua le mea tonu e aunoa ma le tuua o le fale. O se mea moni lauiloa e iai le aʻafia o le lipid maualalo e maua ai se aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata ma e mafai ona oʻo atu ai i le vevela vascular. E fautuaina e fomaʻi le siakiina o le toto o le cholesterol i se taimi talafeagai e puipui ai oe lava mai le manaʻoga e le manaʻomia.

O se fua faʻatatau o le cholesterol e fautuaina, muamua lava, mo i latou na i ai muamua le solia o faailoga masani o triglycerides poʻo lipoproteins o le maualuga ma le maualalo. O lenei mea o le a fesoasoani i le taimi saʻo e faʻamaonia le maualuga o le cholesterol ma se meaʻai po o vailaʻau.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o masini

O mita o le cholesterol o aso nei e feaveaʻi, faigofie ona faʻaoga, ma sili ona saʻo. O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e mafai ona maua vave, o faʻamau uma o loʻo teuina i le masini masini. O lenei mea e mafai ai e oe ona suʻeina le malosi o le gasegase o le faʻamaʻi ma, pe a tatau ai, ia suia le isi togafitiga faʻatasi ma le auai o le fomaʻi. O le glucometer ma le cholesterol fua e mafai ai e oe ona faamanino faailoilo o le cholesterol ma le suka o le toto.

Le aoga o le fuaina o le cholesterol i le fale:

  • E leai se mea e tatau ona e alu i le GP i le lotoifale i taimi uma.
  • Leai se mea e te alu ai i le falemaʻi, faʻatali i laina ma foaʻi toto mai se vein.
  • E leai se mea e manaʻomia e sauniuni ai mo le suʻega: mulimuli i se taumafa malosi, mumusu e inu lauti ma kofe.
  • A maeʻa ona maua le taunuʻuga, asiasi i se fomaʻi i taimi uma.
  • E mafai ona maua faʻamatalaga faʻamaonia i le mea moni i se minute.

O le pusa, lea e mafai ai ona toe sui i le fale, e aofia ai le cholesterol meter, sikola faʻataʻitaʻiga faapitoa e ufiufi i vailaʻau kemini, faafetai lea e mafai ai ona e maua se taunuʻuga saʻo. O fasi pepa e tali atu i le plasma cholesterol faapea foi ma le pepa laititi i le kulimi. O iunite o le toto cholesterol o le millimoles i le lita (o ia ituaiga e masani lava mo Rusia), poʻo le milligrams per deciliter (masani mo suʻesuʻega Amerika). I le tulaga o le solia o faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi, meaʻai ma, atonu, o le tagofia o fualaau.

Fuaina o masini

Mafaufau i masini e sili ona lauiloa ma sili ona maualuga mo le fuaina o le cholesterol:

  1. I le faʻaaogaina o le Easy Touch analyzer, e mafai ona e pulea le gata cholesterol, ae o le kulukose ma le hemoglobin. O le masini o le a taua tele mo i latou o loʻo iai ni faaletonu o le gataifale. E mafai ona e maua iʻuga pe a maeʻa ni nai sekone, e manaʻomia ai le itiiti ifo o le sampling samples. O le pusa e aofia ai le mita tuusao, faʻamatalaga faʻapitoa mo le kullukose, cholesterol ma le hemoglobin, se mataʻitusi o le tagata lava ia, matala, se peni faapitoa mo le punitia o se tamailima.

Faʻamataʻu faigofie

2. O le faʻaaogaina o le suʻesuʻeina o meaola o le Accutrend Plus, lea e maua mai i Siamani, e mafai ai ona e fuafua le maualuga o le kulukose, lactate, triglycerides, lipoproteins ma le cholesterol maualalo. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o se faʻataʻitaʻiga photometric o le malamalama o loʻo atagia mai i le faʻataʻitaʻiga. O le masini e faamoemoe mo le fale ma le aoga. Faʻapitoa ua faʻapipiʻiina i se tioata tele tioata tioata, o loʻo faʻaalia ai fua o fua ma faʻapipiʻi le tagata maʻi i le taimi o le suʻega. O faʻamatalaga faʻapitoa ma leo lelei e logoina vave e uiga i le solia o tulafono e mafai ona tupu i le taimi e faʻaaoga ai. Ua mamanuina le mafaufau mo le selau fuataga mo suʻega taʻitasi.

Accutrend Plus

3. I le faʻaaogaina o le Multi Care portable speed analyzer, e mafai ai ona e fuaina sikiglycerides, cholesterol ma glucose. E faigofie le faʻaogaina o le masini, faʻapipiʻiina ma faʻaalia le tele o faʻaaliga. Ua mamanuina le mafaufau mo le 500 gaioiga. E mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i se komepiuta. E mafai ona vavae ese le vaega pito i lalo o le tino mo togafitiga faʻapitoa o togafitiga. E maua e le au gaosi le aia e filifili ai i le va o tekonolosi e lua: reflexometric ma amperometric. O le mea mulimuli e faigofie ona fuafua le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

Tele tausiga

4. O le Faʻafaigofie o Sea Sea o se tasi lea o ata laʻititi laʻititi laʻititi. Faatasi ai ma isi faʻaopoopoga: o le tele o fuataga, o le tau maualalo o le toto na faʻaaogaina mo fuataga, ua mamanuina le mafaufau mo le 20 taunuʻuga, o le aso ma le taimi o le suʻesuʻega o loʻo faʻamaumauga atili.

Tele tausiga

5. Faʻamatalaga auʻiliʻili faʻapitoa o le maketi o Cardio Chek e mafai ai ona iloa le fusi o le lipid, glucose ma le creatinine. O le auiliiliga e tele ni minute. O le fausiaina o mafaufauga e mafai ai ona e faamaumauina le 30 fua mulimuli. O le masini e matua faʻatusatusa, e mafai ona e aveina faʻatasi ma oe ile malaga uumi ma malaga faapisinisi. O fua o suʻega o loʻo faʻaalia i millimoles poʻo i milligrams, i le talosaga a le tagata maʻi. O le auiliiliga manino e mafai ona suʻeina le toto i le taimi e tasi i luga o le tele o faailoga. Pe a manaʻomia, e mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta.

Siaki siaki

E mafai ona faʻatau ni laupepa i vailaau falemaʻi poʻo le faʻatonuina i luga o le initaneti. Fomaʻi fautuaina le faatauina o masini mo le fuaina o le cholesterol i fale faʻapitoa poʻo falemaʻi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e vave suʻeina le masini, siaki lana faʻatinoga ma fesili atu i le fomai tipitipi e faʻaalia mataupu faavae o le gaioiga.

Ina ia mafai ona saʻo, faʻamaonia lelei, aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le masini, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina ma fautuaga uma a le kamupanī. I le avea ai o se tulafono, o le faia o fua e faigofie. Afai o se tagata matua o le faʻaaogaina lea o fualaau faasaina, e tatau ona faʻamatala atu ia te ia pe faapefea ona faia saʻo lenei mea. O le taʻiala o le taotoga e matua faigofie lava: e tatau ona e tuʻi lou tamatamailima ile lanumaʻa faapitoa, faʻaititia se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻapitoa - o se laina.

Fautuaga

O le fuafuaina o tulaga cholesterol e fautuaina mo tagata uma i nai tausaga uma. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamaonia le taimi e mafai ai ona solia. O loʻo i ai ni vaega o tagata e tatau ona suʻesuʻeina le tulaga o le gasegase o le lipid - oi latou nei o tagata ulaula ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo i ai faafitauli i le mamafa.

E fautuaina e fomaʻi le faʻatauina o masini faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fale e iai galuega a le glucometer ma le cholesterol mita mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka, o tagata matutua, faapea foi ma i latou o loʻo i ai le faʻasologa o le maʻisuka e faʻalautele ai le cholesterol. O tagata na faʻamaʻi mai faʻamaʻi pipisi, e pei o le fatu fatu fatu, fatu fatu, poʻo le stroke, o loʻo lamatia foi.

O masini faʻaonapo nei ua i ai le malosi e le gata ina fuaina le cholesterol, maualuga ma le maualalo lipoproteins, triglycerides, ae ia fuafua ai foi le suka i le plasma toto. O le mataʻituina pea ma le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga ma faʻaleleia le lelei o le olaga o le maʻi.

Metotia o faʻatulagaga ma tulaga e teu ai:

Teu fasi mea tofotofo i le vevela o le 4 tikeri C i le 30 tikeri C. Aua nei togi. Aua le faʻaaogaina fasi siaki pe afai o susu o ou lima pe palapala. Ole maʻi mamaʻi e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i se faiga mo le siakiina o le cholesterol i le fale. Aua nei tipi, punou pe vele fasi pepa o suega. Tuli ese fasi siaki taʻitasi pe a uma ona faʻaaoga. Aua nei faʻaaogaina fasi siaki pe a maeʻa le aso e uma ai.

O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina mai le pito i tua ole pito o le suʻega. Mo fua, e 15 μl o le toto e manaʻomia, o le fua o le fua o le cholesterol o le a faʻaalia i luga o le mata pe a maeʻa le 150 sekone. Mo le faʻaaogaina, e manaʻomia le Easy Touch ma le EasyTouch® cholesterol test strips (e manaʻomia le EasyTouch GC, GCHb, GCU).

Faʻapipiʻiina o se laupepa code: pe a amata ona e faʻaaoga se atigipusa fou i fasi pepa, o le EasyTouch e tatau ona faʻailogaina i se kesi faʻailoga fou mai le pusa faʻatasi ai ma fasi faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ai ona e maua saʻo auiliiliga saʻo.

  • Saili le numera code i luga o le afifiina o tagata o lau EasyTouch® cholesterol test strip.
  • Faʻaofi le ki code i totonu o le fusi kiliina i totonu o le masini. Ia mautinoa ua faʻaofiina le ki code i totonu o le slot ma le numera code i luga.
  • Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le laina o le faʻasalaga ua filifilia i totonu o le meafaigaluega. O le masini e tatau ona lavea faʻafuaseʻi, ma o le numera code e tatau ona faʻaalia i luga o le lau.
  • E taua tele le numera code i luga o le masini masini e fetaui ma le numera o le numera o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o tagata taitoatasi.

I luga o le itulau o le oloa e te fiafia i ai, filifili, pe afai e maua, o le lanu e manaʻomia, lapoa, metotia ma taomi le faamau

ona i luga i le kiliki i luga taumatau

Faatumu uma avanoa talafeagai, filifili le auala faigofie e tuʻu ai se poloaiga mo oe:

  • Faʻamaumauga - o le talaaga o au faʻatauga o le a faʻaolaina i lau oe lava teugatupe, i lenei tulaga o le ae maua ai pasi pasese, lea e mafai ona e faʻatau ai soʻo se oloa i le lumanaʻi.
  • A aunoa ma le resitara - o le a le mafai ona e matamata atili i le talafaasolopito o au faʻatau ma totogi, ae i soʻo se tulaga, o faʻamatalaga faʻamatalaga o au poloaiga o le a lafoina i lau imeli. O pasi pasi e le maua!

A uma ona e ulufale i faʻamatalaga o fesoʻotaʻiga, filifili le tuʻuina atu ma le totogiina o metotia mai avanoa e maua. Ona kiliki ai lea o le button Checkout i le pito i lalo. O le tau maualalo mo le tuʻuina o se poloaiga e 700 rupu.

FAʻATASI! O le faʻamaoniga o le poloaiga o lau mauaina mai lea o se matala matala, o loʻo faʻaalia ai le numera ma le faʻamaoniga o lau order. A maeʻa le faʻatulagaga o le poloaiga, o le ae maua le tusi lea e faʻamalamalama ai tuutuuga o le faʻatagaina ma le totogiina. Soʻo se fesili e mafai ona fesiligia e ala i le taliina o tusi na maua. Mo lou faʻaogaina ma faʻaleleia le tulaga lelei o le tautua, matou te talosagaina oe ia tausia se talafaasolopito o fetusiaiga.

Ituaiga o Tagata Faʻamaʻotoʻoto Tausi

  • EasyTouch (faʻaaogaina faʻamatalaga faʻataʻitaʻi Easy Touch cholesterol)
  • Faʻasalalau (faʻaaogaina i le Accutrend Cholesterol Test Strips)
  • MultiCareIn (faʻaaogaina ma le Multicore I Cholesterol Test Strips).

I lalo ifo, tatou te mafaufau i foliga o la latou galuega i nisi auiliiliga.

EasyTouch analyzer, na gaosia e Taiwanaese Bioptik Corporation (Bioptik), o loʻo galulue faʻatasi ma EasyTouch cholesterol test strips. O suiga eseese o le masini e mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o le kulukose, hemoglobin, uric acid (o vaega taʻitasi o loʻo i ai a latou lava faʻataʻitaʻiga, EasyTouch e iloagofie ai).

E fautuaina se tagata e siakiina le siakiina mo le fuafuaina o fale o le toto toto. O meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai:

  • faigofie faigofie faʻamalamalamaga mo le faʻaaogaina,
  • peni mo le leai o se afaina, seti o le 25 aisa,
  • 2 AA maʻa,
  • siaki mataʻitu
  • pusa faʻapipiʻi faigofie mo le teuina, femalagaaʻi,
  • siaki
  • seti muamua o fasi siaki (2 mo le fuafuaina o le cholesterol).

O le fuafuaina o le maualuga o le ava malosi i le toto capillary e faaaoga ai le masini e 150 sekone (2.5 minute). Ina ia mafai e le suʻega ona faʻaalia le sao, e tusa ma le 15 μl o le toto e manaʻomia. O le tau o le masini Izitach e mai le 3400-4500 r.

EasyTouch cholesterol strips e faʻatau eseese. Latou te tau 1200-1300 p. (10 fasi vaega). E taʻitasi faʻamau taʻitasi e faʻaaoga. O le masini e maualuga le maaleale, o le tele o ituaiga o gaioiga: o le fuafuaina o le cholesterol e tupu mai i le 2.60-10.40 mmol / l.

Faʻalogo lelei! O se atigi pusa o lapisi faʻataʻitaʻiga e i ai se fale puipui: mo le fuafuaina o cholesterol - 60 aso, glucose - 90 aso.

  • tau maualalo o le masini, mea taumafa,
  • fua faʻatusatusa, mamafa maualalo (59 g e aunoa ma ni maa),
  • le mafai gafatia le fuaina o fuainumera o meaola faʻasolosolo i le tasi masini i le taimi e tasi,
  • (Faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga muamua (EasyTouch e faʻaaogaina ai le eletise e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, e le afaina le tagata suʻesuʻe i le maualuga o le malamalama o le potu, e le o iai ni mea faigaluega e manaʻomia ai le tausiga faapitoa),
  • le mafai gafatia le faʻamagaloina o faʻamaumauga mulimuli e 50 o le cholesterol ma le mafaufau o le masini ma le resitalaina o le aso, taimi o le suʻega,
  • gaosiga a le au gaosi oloa i le olaga atoa (pe a maeʻa ona resitala i le upega tafaʻilagi aloaia),
  • le mafai ona siaki le sao atoatoa o le masini e faʻaaoga ai reagents faʻatonutonu (ofo atu e aunoa ma se totogi e tagata faigaluega a le ofisa).

O le le lelei o le masini e aofia ai le pasene maualuga o mea sese - e tusa ma le 20% (talia mo tagata suʻesuʻe o lenei vasega). E le faʻaogaina le masini mo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia, faasaʻo le togafitiga ua faatonuina. I le tulaga o fesuiaiga mataʻutia i le maualuga o le ava malosi e tusa ai ma le masini, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona faʻaaogaina le EasyTouch telefoni siaki suʻesuʻe biochemistry e faʻamaonia ai faaletonu o le lipid metabolism.

Accutrend ma Accutrend Plus o ni tagata suʻesuʻe suʻega alofilima faʻapitoa na gaosia i Siamani mo le fuafuaina o le cholesterol ma matāʻupu faʻapitoa o meaola faʻapitoa:

E mafai ona faʻaaogaina i le fale e tagata gasegase e gaʻo ai le gaʻo gaʻo, fomaʻi faʻapitoa mo se suʻega suʻega suesue. O le fuafuaina o le cholesterol e faia i le faʻaaogaina o le metotia photometric (o le taunuuga e faalagolago i le tele o le malamalama o le laasaga o loʻo aʻafia ma se matāua o le toto e faʻaaoga i ai). O lenei mea e manaʻomia ai se uiga sili atu ona faʻaeteete i le masini faʻapipiʻiina meafaigaluega. O suʻega i totonu o se potu malulu e fautuaina foi.

I le faaopoopoina i le masini lava ia, meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai faatonuga, pepa faʻamaonia, 4 maʻa AAA, se mea e teu ai. O le tau o se masini feaveaʻi e 6400-6800 p.

O faʻamanuiaga a le Accutrend analyzer o:

  • maualuga le saʻo: o le vavaeesega mai auiliiliga na faia i le fale suesue ua na o le 5 pasene i luga pe lalo,
  • lelei: o le taimi mai le tuʻuina o le suʻega o le suʻega i le suʻega seia oʻo mai i luga o le lau e le silia le 180 sekone,
  • o le mafai ona faʻasaoina suega mulimuli e 100 e faʻaalia ai le aso ma le taimi ole suʻega,
  • laititi ma le mama: o le umi umi o Accutrend e le sili atu i le 15 cm, ma o le mamafa e aunoa ma ni maa e itiiti ifo i le 70 g),
  • maualalo o le eletise: fa o maʻa laʻititi AAA e sili atu mo le sili atu i le 1000 suʻega.

O masini o le masini e aofia ai:

  • mea leaga: o fasi siaki, e pei o le pen pen, o le a tatau ona faʻatau eseese,
  • maualuga tau pe a faatusatusa i tauva.

O fua mo le fuaina o le maualuga o le ava malosi e mai le 3.88 i le 7.70 mmol / L. O latou faʻatauga o le a tau e tusa ma le 500 p. (mo le 5 vaega).

Faʻasalaga

O le tagata suʻesuʻe ma le taugofie o le Multicanre (MulticareIn) e maua i Italia ma e lauiloa foi i tagata Rusia. E faigofie le faʻaogaina o le masini, e oʻo lava i se tagata matua e mafai ona malamalama i tulaga. MultiCareIn e mafai ai ona e faia se auʻiliʻiliga i le fale e fuafua ai:

O le masini e faʻavae i luga o tekinolosi o le mafaufau e iloa ai le maualuga o le cholesterol.

Meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai:

  • faʻaalia le tagata suʻesuʻe
  • 5 suʻega suʻesuʻe mo le fuafuaina o le toto cholesterol toto,
  • auto piercer,
  • 10 vailaau faʻamaonia (tuʻuina),
  • 1 suʻe suʻe (ia faʻamaonia le saʻo ole masini),
  • 2 CR 2032 pamu,
  • avanoa talafeagai
  • faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le masini e naʻo le faʻaaogaina o le fale, e le tatau ona faʻaaoga e faʻamaonia ai tulaga ogaoga, suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga. E leʻi tuʻuina atu e le kamupanī ni faʻamatalaga i mea sese na feagai i le taimi o le suʻega. O le tau o le masini i falemaʻi e mai le 4200 i le 4600 p.

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga o auiliiliga e aofia ai:

  • compactness, mamafa mama - na o le 65 g,
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • lautele faaaliga ma numera tele,
  • saoasaoa: o le cholesterol o le toto capillary o le a fuafuaina i le na o le 30 sekone,
  • afai e te faʻaofi se faʻamaumauga, o le masini e fuafua lelei le ituaiga o siama (cholesterol, glucose, triglycerides) faʻafuaseʻi,
  • tele le manatua: Multicar lavea e oʻo atu i le 500 taunuuga lata mai,
  • le mafai ona vavae ese le vaega pito i lalo o le masini mo togafitiga faʻamaʻi,
  • faʻapipiʻi faʻafuasei o le taʻaleʻale pe a uma le kesi "Toefaʻamau".

O se toe iloga iloga o le auʻiliʻili manino o le manaʻoga lea e faʻaaoga se mataua o le toto i se fasipepa ua uma ona tuʻuina atu i le masini. O lenei tulaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faaleagaina o le fale ma vaega i totonu o le Multicar, e solia ai tulaga mama. O le mea lea, e manaʻomia e le masini togafitiga masani faʻapitoa.

Lelei o le Manua I le cholesterol e fuafua le maualuga o le ava malosi i le va o le 3.3-10.3 mmol / L. O le tau masani o se afifi o le 10 fasipepa o le 1100 p.

Tuutuuga o le faaaogaina

O faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o le suʻega o meaola o loʻo maua i le masini. Mafaufau i mataupu faavae o le taualumaga i le fale:

  1. Saunia mea e te manaʻomia: faʻaalia le auiliiliga, fasi siaki, peni puno, lancets.
  2. Liliu le masini. Faʻaofi le laupepa i totonu o le pu faapitoa i le suʻega suʻega.
  3. Tausia le tamatamailima lima i le ava malosi, faʻamago.
  4. Faʻaofi le lalaga i totonu o le manua, faʻalagolago i le tamailima. Kiliki le ki.
  5. Aveese le mataua muamua o le toto i se mea mamago.
  6. Faʻaaogā se lua mataua o le toto mo le suʻega. Faʻamama lou tamatamailima mo le faʻaleleia sili atu.
  7. Tuu le toto i luga o le suʻega e ala i le faʻaaoga saʻo i le manua poʻo le faʻaaogaina o le vai ola faʻatasi ma se pulou capillary.
  8. Faatali mo taunuuga o le auiliiliga. E manaʻomia le 30 i le 180 sekone.

Faʻafefea ona ausia le sili ona sao

Ina ia faaitiitia mea sese e mafai ona maua i le siaki, e fautuaina e le au atamamai le gauai atu i le tele o itu:

  1. O le natura o le taumafataga e aafia tele ai le maualuga o le cholesterol toto toto. O taunuuga o se suʻega toto mo le cholesterol o le a matua eseese lava pe a maeʻa le tele o taumafataga ma taumafataga o meaʻai.
  2. O le ulaula e mafua ai le solia o le gaʻo gaʻo. Mo se faʻatuatuaga mautinoa, e fautuaina e aua le ulaula pe a ma le 30 minute ao leʻi faia le suʻega.
  3. A maeʻa taotoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafitauli faʻafitauli, e maualuga pea le maualuga o le cholesterol mo 2-3 vaiaso.
  4. O aʻafiaga o suʻega e aʻafia foʻi i le tino o le tagata maʻi. Afai o loʻo taoto mo se taimi uumi, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona 15-20% lalo ifo nai lo le mea moni ona o le faʻasalaga patino ole plasma.
  5. O le fuafuaina o le cholesterol e tatau ona faia i se tulaga e nofo ai. Aʻo leʻi tuʻuina atu le toto, faʻamalulu i se siosiomaga filemu mo le 10-15 minute.

Laulau: Tulaga masani o le cholesterol

TausagaTulaga masani masani, mmol / l
AliiTamaitai
E oʻo i le 102,95-5,252,90-5,30
11-203,08-5,103,21-5,18
21-303,16-5,553,16-5,75
31-403,57-5,603,32-5,96
41-503,91-5,653,27-5,80
51-604,09-5,404,20-5,85
61-704,13-5,254,45-5,70
71-803,73-5,104,48-5,95
E sili atu nai lo le 813,47-5,004,13-5,40

Faʻalogo lelei! Faʻamatalaga auʻiliʻili o ituaiga eseese o loʻo i ai tulaga faʻapitoa. Mo faʻamatalaga saʻo, tagaʻi i faatonuga mo le faʻaoga.

O le maualuga o le maualuga o le ava malosi o le a faateleina ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻaleagaina o le myocardial, stroke. O lona maualalo maualalo e faʻaalia ai faʻafitauli o le tino. Toe faʻafoʻisia tulaga masani o le fusi o le lipid toto o le galuega a le fomaʻi, cardiologist.

Elena, 28 tausaga, Novosibirsk:

"O le tina o loʻu tina e maualuga lona cholesterol, ma ao lei alu i le falemaʻi i masina uma e suʻe suʻega. E matua le talafeagai lava lenei mea. Na tonu ia i matou e faatau se masini mo le fuaina o fale. Ina ua maeʻa se filifiliga umi, matou te nofo i luga o le polokalama Accutrend.

Na ausia e le au suʻega mea tatou te faʻamoemoe i ai: mama, compact, faigofie e faʻaaoga (o le tina o le tamaititi na ia malamalama i le auala e faʻaaoga ai le masini i le taimi muamua). O faʻatusatusaga na faʻatusatusa i suʻesuʻega suʻesuʻe - e fetaui lelei. Pau lava le toe taui o le faʻaaogaina vave lea o fasi siaki. E le taugofie. "

Pavel, 49 tausaga, Krasnodar:

"Ou te le o mautinoa o nei tagata faʻanatinati faʻapitoa e faʻaalia se sao saʻo. E ui o se ata talafeagai e mafai ona vaaia. O aʻu o le maʻisuka, o loʻo ou faʻaaogaina le masini fua o le suka i Izitach mo le tele o tausaga, ma talu ai nei lava na ou filifili ai e faʻaaogaina ni fasipepa mo le filifilia o le cholesterol. O le masini na faaalia ai le sili atu o le masani, e tatau ona ou faafesootai se fomai mo se fautuaga. Na foliga mai ua i ai ou faafitauli tau fatu. O lea la, o se mea faigofie mo le filifilia o le cholesterol na laveaiina ai aʻu mai se maʻi matautia, lea na ou masalomia foi. "

Victor Mikhailovich, 67 tausaga, Nizhny Novgorod:

"O le a le maualuga o le cholesterol, e tatau ona ou iloa pe a uma ona aveeseina aʻu ma se fatu fatu i se falemaʻi. O lenei ua avea le falemai ma fale, ma e tatau ona faia soo se suesuega. Na taʻu mai e se cardiologist ia te aʻu o le cholesterol o le fili aupito leaga lea o se fatu maloloina. O sina siitaga itiiti e lamatia ai le ola maloloina.

O le pulea o le maualuga o le cholesterol e faigofie, na ou faatauina ai se auiliiliga faapitoa: o le taunuuga e mafai ona maua i ni nai minute i soo se taimi. Ia, afai ou te iloa o loʻo fetolofi mai faailoga, ou te nofo i se meaai malosi ma ia mautinoa e vaʻai i laʻu fomaʻi - i le mea tonu. "

Fuafuaina o le maualuga o le cholesterol oe lava, faʻaaogaina le auʻiliʻili manino o se auala vave faigofie mo le faʻamaonia o faʻafitauli o gaʻo gaʻo. E mafai ai e tagata gasegase ona mataʻituina le tulaga. O suiga faafuasei i tulaga taua o le masini o se taimi e faafesootai vave ai se fomaʻi.

Faʻasologa o mataupu faavae ma le teuina o auiliiliga

Itū o suʻega Easy Touch cholesterol o loʻo maua i fagu o 10 pi. Fuafuaina mo le faʻatinoina o suʻesuʻega o le toto atoa. I luga ole fasi siaki o loʻo i ai se avanoa e pulea ai le toto e tatau ona maua. E oʻo lava i le sefululua sekone, e aliali mai i le Easy touch screen taunuuga o suʻesuʻega. O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i totonu o faʻamaufaʻailoga - mmol / l poʻo mg / dl. O le saʻo o le auala e sili atu nai lo le 97%, o lea e le manaʻomia ai le asiasi i se fomaʻi e faia se suʻesuʻega. O le tuusaunoaga o suʻesuʻega faʻatonutonu ma le faʻamoemoe o le filemu o le mafaufau o le mafaufau.

I le faʻaaogaina o le suega o le Esite, e mafai ona e seti le maualuga o le cholesterol i le toto, lea o loʻo i le laina mai le 2.6 i le 10, 4 mmol / L.

Ina ia mautinoa ai le saʻo ma le faʻamoemoeina o taunuuga, e tatau ona le gata o le faia saʻo lelei o manipisi, ae ia teuina foi faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma:

  1. Muamua lava, e tatau ona tatou manatuaina e faia se suʻega toto mo le cholesterol, e naʻo le faʻaaogaina o oloa e maua ai se olaga e lava. A leai, e leai se tasi e faʻamaonia le mauaina mai o faʻamaumauga faatuatuaina.
  2. I lenei taimi uma, E tatau ona teuina ni fasi paʻu paʻu i se nofoaga o loʻo i ai le vevela i totonu + 4 ... + 30 ° C.
  3. O le afifiina e le tatau lava ona faʻaalia i le aveva o le ultraviolet ray.

A uma ona tatala le fagu, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi mo na o le 2 masina. O le mea lea, o le taimi muamua e te faʻaaogaina ai le oloa i luga o le afifi, e fautuaina e maka le aso. O lea lapataiga o le a le tatau pe afai o le siaki masani o faailoga e talafeagai. Ae peitai, afai e le o faia le suʻesuʻega masani, o le a fesoasoani lea e aloese ai mai le vaeluaina o iuga i le mataupu o le maeʻa. E tatau ona teuina le fagu faʻamaumole mai le mafai ona maua e tamaiti. I le uma, o loʻo i ai i luga o le afifiina ma le fasipepa o loʻo i ai meaʻai, lea e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le pepe. O lenei mea e aloese ai mai faʻafitauli e le manaʻomia.

E faʻapefea ona fai se auʻiliʻiliga?

Ina ia mafai ona faia se suʻega o le toto mo le cholesterol i le fale, e tatau ona e tausia le maua o mea uma e tatau ai ma mea faʻapitoa talafeagai. O nei mea e aofia ai le Faʻamatalaga Faʻamatalaga faigofie, fasi siaki, se uila, se taʻavale, ma le ava malosi ma le fulufulu mamoe.

O mataupu faavae o le togafitia:

  • fufuluina lelei ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo mama mama,
  • faʻaofi le faʻailoga i totonu o le faʻatau toto,
  • faʻapipiʻi se fasi siaki i le masini ma faʻaoga uma faʻamatalaga talafeagai (numera numera, ma isi),
  • fufuluina lou tamatamailima i le ava malosi ma maua se toto faataitai e faʻaaoga ai se tagata e faʻatau toto,
  • faʻaaoga se matāua i le pito i luga o le laupepa o le Easy Touch ina ia faʻaogaina atoa le vai ola,
  • uu le tamatamailima o le tamatamai lima i luga o le masini seia oʻo ina tumu atoatoa le sone i le toto ma maua ai se faailoilo.

Mo le suʻesuʻega, e naʻo le 15 mg o le toto e lava lea, e tutusa ma sina laʻitiiti ma le lautele o le 0.5 cm, o le a faʻaalia i luga o le mata pe a maeʻa le 150 sekone

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina ma mafuaʻaga o faʻamatalaga sese

Ina ia le mafai ona maua ni mea sese pe a faʻaaoga fasi faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le Cholesterol, e fautuaina oe e mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina. E tatau ona manatuaina o le meafaigaluega e faʻamoemoe mo le suʻesuʻeina o le toto toto atoa, ae le o le plasma poʻo isi vaega, e faʻatusatusa i faiga masani a le falesuesue. E le gata i lea, o le toto mai le vein poʻo le uaga e le fetaui mo le siakiina, na o le tamatamailima.

O aʻafiaga leaga o le microclimate e mafai ona faʻafitia ai taunuuga o le suʻesuʻega. O le mea lea, o le fuafuaina o le cholesterol e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga i luga o le masini Faʻamamaʻi masini e tatau ona faia i se potu vevela e lelalo ifo i le +14 ° C ma e le maualuga atu nai lo le +40 ° C. O le maualuga o le maualuga o le suavai e aʻafia ai foʻi - e sili atu i le 85%.

E mafai ona faʻaaogaina ni vaega o suʻega ma e le faʻamoemoe e toe faʻaaogaina. Aʻo togafitiga, e tatau ona e faʻaaogaina naʻo le toto fou, aua le taumafai e faʻasaoina i le sodium fluoride poʻo le iodoacetic acid.

O se tasi o mafuaʻaga mo le sese e mafai ona maualalo (lalo ifo o le 30) pe maualuga (sili atu ma le 50) maualuga o le hematocrit i le toto. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻaogaina o lenei auala manino i tagata e le i suesueina muamua i le fale suʻesuʻe falemaʻi.

O faʻataʻitaʻiga o le Izitach e mafai ona fesoasoani tele i le soifuaga o tagata gasegase e manaʻomia le mataʻituina o le cholesterol toto. O le faia o se suʻesuʻega i luga o latou lava loto e laveaʻiina ai i latou mai le manaʻoga e suʻe suʻe suʻega i se falemai. I le taimi lava e tasi, o le a taofia ai le tamatamailima i luga o le pulusese ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ona o le malosi tele o le cholesterol.

Tuua Lau Faamatalaga