Tusa o le suka

O le maʻisuka o se faʻafitauli faʻapitoa ma e masani ona taʻua o le le oti. Afai e le o pulea le suka i le toto, o le tele o faafitauli e aʻafia ai e mafai ona tupu. O le mea lea, o le taumafaina o meaai maloloina mo le maʻisuka e taua tele.

E tatau ona aloese mai mea taumafa ua gaosia, pei o fualaau faisua, nati, fatu ma fualaau aina, o le filifiliga sili lea mo se lisi i aso uma.

E lelei le pumpkin mo le maʻisuka? Ole fesili lenei ole toʻatele o tagata gasegase e maua ile maʻisuka o loʻo fesili atu i tagata fai meaʻai. O le tala lelei o le pauka, lea e aʻafia i le aiga pumpkin, o se tasi o meaai sili mo tagata e maua i le maʻisuka. O loʻo i ai se faasinomaga o le fuainumera o le 75 ma le maualalo-kalori (26 kcal i le selau kalama). 100 kalama o le paukoa mata e na o le 7 kalama. gaʻo.

O le kulimi o loʻo i ai se aofaiga faʻalautele o le uʻamea, magnesium, zinc ma le phosphorus. O le mea maualuga maualuga o le potassium e maua ai lenei mea o se filifiliga sili mo i latou oe mananao e tuuitiitia o latou toto pe maua ai nisi eletise.

O le matagofie o lanu moli o le pauki e mafua mai i le i ai o se antioxidant, beta-carotene. I totonu o le tino, e avea ma vitamini A. Beta-carotene e sili mo le lagolagoina o le polokalama puipuia ma fesoasoani e tausia mata ma le soifua maloloina, ma mafai foi ona faaitiitia le lamatiaga o le atinae o le kanesa o le prostate.

Vitamini C ma E: O nei antioxidants e mafai ona puipuia mata ma puipuia Alzheimer's.

Fiu: e tele tele fiber i le pauka, o lona uiga o le ae lagona le umi. I le faaopoopo atu i ai, o le fiva e fesoasoani i le masani ai o le gaioiga o le gaʻo ma o se puipuiga lelei o le taʻavale.

Ituaiga 1 maʻisuka ma le paukini

E masani lava, o le maualuga o le suka o le toto i le tino o le tagata e faʻatulafonoina e le insulin i le hormone, lea e faʻaaogaina e faʻaaoga ai nisi tino i le pancreas. Ae o le maʻisuka ituaiga 1, o le tino o le tino e masani ona osofaia nei tino.

O lenei mea e faalavelave i le faagasologa o le faia o le inisalini, ma mafua ai ona faateleina le suka o le toto. O se suʻesuʻega Saina o loʻo fautua mai ai o le taumafa o le pumpkin Asia mo le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le puipuia o siama faʻasaina mo le inisalini.

E mafai e le elekiniki a Asia ona faʻaleleia le soifua manuia o tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, e tusa ai ma uluai suʻesuʻega mai se suʻesuʻega fou a saienitisi Saina:

  • Na ave e le au suesue le elekeni, aveese fatu mai ai, mago le fualaau aina ma faia le popokin extract. Na sosoo ai, na faʻafefiloi e le au suʻesuʻe le meaʻai o le pumpkin i le vai ma tuʻuina atu i rato mo le masina. O nisi o manuki na maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae o isi laumele e leʻi maua i le maʻisuka.
  • A maeʻa le masina o le faʻaaogaina o taumafa i le taumafataga i aso taitasi, faʻaititia le maualuga o le suka i le suka i le suka. I le taimi lava e tasi, o le patukina e le aʻafia ai le suka toto i kusi e leʻi maua i le maʻisuka.
  • Sa faʻatusatusa foi e tagata suʻesuʻe ia kiota o le maʻisuka lea na latou 'aina le palukiniki mo se masina e maua ai le mai suka o le maʻisuka e le maua ai le pamu. O lapisi na maua mai i le elekeniki o loʻo i ai le tele o inulin e maua mai ai nai lo rauka e leʻi tuʻuina mai.
  • O le suʻesuʻega na le mafai ona fuafua po o fea o vailaʻau i totonu o le pamu e mafai ona tali atu mo iuga. Atonu na faia e se tagata faʻamaonia le aoga aoga.

I le taimi nei, ua faia suʻesuʻega e le au suʻesuʻe i atunuʻu, o lea e le mafai ona fai mai ma le 100% mautinoa o le a aoga a latou taunuuga i tagata.

Asia elekene (mo se faʻataʻitaʻiga, Beninkaza) e ese mai a latou tagata Europa i lanu lanumeamata, o nisi taimi e iai se mea mama.

O le elekinisi masani mo le maʻisuka ituaiga 1 o le a fesoasoani foi. Masalo e le o se aoga e pei ona puipuia e paaga a Asia ia sela o le pancreas, ae o le a maua ai le tino i mea taua.

Taʻi Tisuka ma le Paʻu

O pamu ma pauka o fatu o loʻo i ai le tele o faʻalapotopotoga e maua ai le faʻasologa o le hypoglycemic (faʻaitiitia le toto suka).

E le gata i lea, o le suka suka e mafai ona faʻagesegese ai le faʻaopoopoga o faʻamaʻi ma le tele o le alualu i luma o le maʻi.

I suʻesuʻega a manu, na maua ai o polysaccharides o loʻo i totonu o le elekeniki na fesoasoani e pulea le kulukose toto ma lipids. O le paʻu mai le fatu o le pumpkin o loʻo i ai se gaioiga maualuga, e le gata ina maualalo ai le toto, ae fesoasoani foi i le togafitia o faʻafitauli e mafua mai i le hyperglycemia.

O le suauʻu palu suamalie o se isi mea moni moni faʻapitoa. E i ai mea e faʻaleagaina, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis (faʻamalosi ma le vavalalata o arteries), ma, o le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.

Tina

E le gata o alii ma tamaiti e fautuaina e 'ai le kapari mo le maʻisuka. E aoga mo tina maitaga. O lenei mea totino o se vailaau masani ma fesoasoani i le faʻamaʻi o fafine maʻitaga.

Paʻu mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona 'aina i ni meaʻai laiti, suʻe, tao tao, fried, pei o soupisi ma salakeke.

Fiva, vitamini A, fuamula o loʻo i ai i le pauka - o nei mea uma o le a manuia uma ai le tina ma le tamaititi e leʻi fanau mai.

Ae ui i lea, aʻo leʻi faaopoopoina le pumpkin i lau meaʻai, e tatau i se fafine maʻitaga ona faʻatautaia se fomaʻi o loʻo maʻitaga, faʻapea foʻi ma se meaʻai. O le a latou taʻuina atu ia te oe pe o le pauka i le maʻisuka o le a afaina ai se tagata maʻi faapitoa, aua o tulaga taitasi o le maʻisuka e tatau ona iloiloina taʻitasi.

E mafai ona 'ai le uke mo le maʻisuka ma pe faapefea ona kuka saʻo

E tele auala e fai ai le pauka. A oʻo mai, e mafai ona fufulu, tao, kuka ma falai. O le kulimi o loʻo aoga foi i le ituaiga o paluga pateta, o soupē ma le faʻatumu i paʻu. O nei ituaiga o sauniuniga o le a fesoasoani e avea le pauka ma se mea faigofie mo le maʻisuka maʻi.

A filifilia se paukini, aloese mai fualaau aina ma pogisa, e aunoa ma ni mea e iloagofie ai. Ma afai e te 'ai i le kapuni puʻu, aua nei galo e filifili ituaiga vailaʻau.

Ae ui i lea, o le manava, gasegase gasegase, faʻavavevaveina o gastritis ma faʻamaʻi o le faiga o meaʻai, o le elekinisi ua faʻasaina mo tina maitaga.

E faʻafefea ona kuka

O le kulimi o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga ma le maualalo o le mamafa o le avega. O le mea lea, o le fesili pe ono mafai ona 'ai le ukiniki mo le maʻisuka, o le tele o fomaʻi e tali i le ioe. E tusa ma le 200 kalama o le kapuni fuʻa o le aso manaomia mo proteins, gaʻo ma gaʻo gaʻo mo le maʻisuka.

O auala autu ia e kuka ai le pauka e aunoa ma le tele o taumafaiga:

  • Otioti le pauki i ni fasipepa lapoa ma sasaa sina vai laitiiti (tusa ma le tasi tioata). Cook mo le tusa ma le 20 minute, pe simmer mo le 10 i le 15 minute.
  • E mafai foi ona vaeluaina le uka i le afa ma tao i totonu o le ogaumu pe a ma le tasi le itula.
  • A maeʻa kuka ma tao le ukiniki, e faigofie ona e faʻaaogaina i paluga pateta e faʻaaoga ai se meaʻai po o se mea e gaosia.
  • O le suamalie suamalie o le pumpkin e aofia ai le 90% vai, o lona uiga e aoga tele mo le tino. E le gata i lea, o le vai pikiaka o loʻo i ai se mea aoga tele, pectin. E fesoasoani i le maualalo o le cholesterol toto ma faaleleia ai le toto. E le gata i lea, o le a fesoasoani le vai pikiaka e faʻamamā ai le tino o mea leaga, vailaau faʻasaina ma toxins. E lava le inu i le afa afa ipu vai i le aso. Fafati i le fale ma se suʻi, i le saoasaoa o le saoasaoa. Afai e leai se suia, ona mafai lea ona e faʻafefeina le palukiniki i luga o se mea faapipii ona togi ai lea o le masini e maua ai se ie mama. Afai e te masalosalo pe mafai ona 'ai le ukiniki mo le maʻisuka, ona e taumafai lea e inu se vaega itiiti o le vai pikiapu, ona siaki lea o lou tulaga ma fuaina lou suka suka i le tasi itula ma le afa i le maeʻa ai. Afai e lelei mea uma, ona mafai loa lea ona e faateleina le tele o le sua i le afa ipu tioata. Ma le isi, e mafai ona fefiloi le pati aukati ma isi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le apu po o le suka.

O se fua faigofie lea mo se taumafataga i se palukiniki. O lenei ipu e mafai ona faʻamalosia ai au uo ma e foliga fiafia lava.

Taumafa tau taumafa:

  • Calories - 451
  • Carbohydrates - 25 g.
  • Fatisi Mama - 9g
  • Protein - 31 g.
  • Sodium - 710 mg.
  • Laʻau feinu - 2 g.

Meaʻai

  • 1 pikaiti laitiiti (o le tele o se polo soka masani),
  • 1 i le 2 sipuni tele o le suauʻu olive,
  • 1 riki alalaʻau, teuteu lelei,
  • 1 ipu masini puʻu totoa,
  • 300 g suamalie eleele,
  • laulau masima ma le pepa lanu uliuli fou e tofo ai,
  • 2 sipuni tele o le sodium soya sauce,
  • 2 sipuni tele o le malamalama po o le suka enaena enaena,
  • se ipu vai mama o le moa susu,
  • 10 fasi falaoamata taumafa, meaʻai,
  • afa afa ipu araisa kuka ai seia oʻo i le afa kuka.

Metotia Faiaoga:

  1. Vaʻaia le ogaumu i le 350 tikeri. Oti ese le pito i luga o le pauki (e peiseai oe faia se suauʻu pikiapu). Aua le lafoai luga, ae tuuese.
  2. Faatasi ai ma se sipuni, filifili ma le faaeteete le pulupulu o le pauki ina ia maua ai se mama, totonu o totonu o le fua.
  3. Tuu le kulimi i luga o se pepa tao ma tao mo le 40 minute. Tuu ese.
  4. Uu le suauu i totonu o se apa lapopoa i luga o le vevela vevela seia oʻo ina amata le suauu ona "sikuea". Faaopopo i ai aniani ma kuka, fafagu, mo ni nai minute, ona faaopoopo lea o pulo ma pu mo ni nai minute.
  5. Faʻaopopo le aano o manu ma le vaitau ma le masima ma le pepa e tofo ai, fulu mo ni nai minute, faʻalilolilo seʻia maeʻa ona fai le piniki.
  6. Faʻaopopo sau sau soya, suauu enaena ma le moa moa, faʻaosooso e faʻafefiloi mea uma. Kuki mo le tusa ma le 10 minute, faʻanoanoa, ona faaopoopo atu lea o pusa ma tila suka.
  7. Faʻaliliu uma le faʻafefiloi i se paukini, ufiufi i le pito i luga, afifi le pauki i le alumini pepa ma tao mo le 30 minute.
  8. Faʻafeiloaʻi i se ipu ma tautua.

I tulaga e le fautuaina ai le pauka

Afai e te faʻasolosolo i le hypoglycemia, atonu o le a sili atu le aloese mai le 'aiina o le paukini ona o ona mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic.

E faʻapea foʻi, afai e maualalo le maualalo o le toto, e mafai e elekeni ona faʻaitiitia atili. O le mea lea, pe a taliina le fesili a se tagata maʻi pe ono mafai ona 'ai le uki i le maʻisuka, o le a mautinoa lava e le fomaʻi pe o le tagata maʻi e ono osofaʻia le maualuga o le maʻisuka poʻo le faʻamalosi.

O le suamalie o fatu e manatu e saogalemu mo le taumafaina, ae mafai i nisi taimi ona mafua ai le le lava ona o le tele o suauʻu manogi. E le tatau ona i ai se afaina pe afai e faʻaaogaina i le faʻamautuina i fasipepa i le aso). O nisi taimi e mafai ona mafua ai se faʻafefe i le fanau.

Ma ia manatua o le pauka, e pei lava o isi oloa, e lelei i le faʻalelei.

O le a le mea e aoga ai le pumpkin?

  • squirrels
  • gaʻo
  • gaʻo
  • malo
  • fiber
  • vitamini - vaega B, PP.
  • aoga.

O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona e malamalama pe ono mafai ona 'ai le uku ma le maʻisuka ituaiga 1. E tusa ai ma le mea moni o loʻo i ai se aofaʻi sili ona lelei o le maso ma isi mea gaʻo, o le oloa o le a faʻaleleia ai le gaʻo o le tino ma faʻamautu le maualuga o le suka i totonu pe a uma le puleaina o le inisalini. O ipu suamalie e masani lava o le maualalo-kalori, faigofie ona eli.

Ae, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua ei ai sona aoga aoga i le tino, e le gata i le maʻisuka ituaiga 1, ae faapena foʻi ma isi ituaiga o lenei faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, o aoga o le pauka mo le maʻisuka ituaiga 2 e faapenei:

  • o le gau o le mamafa i le masani ona o le maualalo o kalori mea o le fualaʻau,
  • aveeseina o le tele o le cholesterol i le tino,
  • faʻamaʻaloga
  • faaosofia o le toe faʻaleleia o le tino.

Ma le mea mulimuli, o le suka suka mafai ona faʻaititia le numera o injections o le inisalini.
Ae mo le faʻasaʻoina, latou te le mo le pauka, sei vagana ai faʻaaogaina i le faʻaogaina. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu i foliga o falaoamata, paluga, itu ipu, masini masusu. O le suamalie suamalie mo le maʻisuka e aoga tele.

Le faaaogaina o fatu

O fatu o se fualaau taumafa, o lea ua aofia ai i le lisi autu o le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o fiber ma isi vaega aoga e faʻasaʻo ai le metabolism o mea uma. O faʻamanuiaga o laʻau o le pumpkin ua faʻateleina ona faʻamaonia i le faʻatinoga. Aemaise lava, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau maʻoti mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le prostate. E mafai lenei mea ona o vaega taua o loʻo aofia ai:

  • gaʻo suauu (o le suauu popo pene e gaosia mai fatu),
  • faʻatau
  • o suauu taua
  • kilika
  • aseta minerale ma masima,
  • phosphoric ma nicotinicids,
  • vaega o vitamini B ma le C.

O le fatu e iai sona aafiaga faʻapitoa. La latou faʻatagaga e mafai ai ona e faʻamamā le tino o toxins, faʻapea foʻi ma saturate i calorie talafeagai. Faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona naʻo le tulaga e le faʻaaogaina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le uka e le fautuaina pe a fai o le maʻisuka o loʻo i se tulaga maualuga.

O lea la, e mafai ona maua le pamu i le maʻisuka? E le masalomia, o lenei oloa e tatau ona i totonu o le meaai. Faʻafetai i lona faʻaaogaina, e le gata o le maʻi o le maʻisuka e faigofie, ae o le atherosclerosis, anemia, faaputuputu o le vai, mamafa tele o le tino ma le tele o isi faafitauli e faʻaumatia foi. Ae fautuaina e te leʻi faʻalauiloaina le oloa i totonu o le meaai, feutagai ma lau fomaʻi ma saili pe mafai ona e faʻaaogaina le pamu.

O le faʻaaogaina o le uka i totonu o vailaʻau faʻapitoa

O le kulimi mo le maʻisuka ua faʻaaogaina lelei i isi vailaʻau. E le gata ina togafitia ai togafitiga, ae o isi foi faʻafitauli e foliga mai ona o le leai o le inisalini poʻo lona toesea atoa. O le mea lea, o fugalaau fugalaau e faʻaaogaina i togafitiga i le lotoifale mo le faʻamaloloina o maʻi o gaʻo ma isi manua e masani ona maua mai ai le maʻisuka tutoatasi tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, ua aoina, ma eleele i le paʻu. E mafai ona fufuluina le manua, ma faʻafeiloaʻi i le tuufaatasiga o suauʻu, kulimi, masini vailaʻau.

E le gata i lea, o le toatele e saunia se teuteuga o fugalaau fugalaau fou. E leai sona malosi e faʻamalolo ai. O le susu e faʻaaogaina e gaosia, ona faʻaaogaina lea i le nofoaga mumū.

Paʻu o le suka suka

O lapisi mai le pauki mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona matua fesuisuiaʻi, talu ai o le fualaau aina e aina i soo se ituaiga. Laʻau, fagu, tao - e talafeagai ma lelei. Ae o le oloa sili ona aoga i lona tulaga masani. O lona uiga, i luga o lona faavae, e mafai ona e faia fuamoa faigofie. O le sili ona taʻutaʻua o loʻo i ai le fua o loʻo i lalo: kuka kuka, gaosi 200 g pika, o laʻau, seleni aʻa, masima ma olive suauʻu. O vaega uma e tatau ona nutimomoia i le tele e mafai ai mo le taumafa faigofie.

Ae pei o le suakasi, o ona pusa e masani ona lauiloa i luga, e mafai ona saunia e le gata i mea eseese, ae faapena foi i le paluga ma tomato poo le kukama. E toʻatele e faʻaopoopo le meli i le vai e faʻaleleia ai lona aoga aoga.

Laʻau o le suamalie, falaoamata, masini suamalie, paluga - o nei ipu uma e lauiloa i le tele o faletalimalo, ma o le tele oi latou e mafai ona faʻamaina i le maʻisuka. Ae, toe fai, i le faʻamautuina, talu mai le maualuga o le faasinomaga o le kulimi o kulimi e maualuga tele. Lalo o nisi o fua masani masani.

Ina ia saunia se meaʻai suamalie suamalie, faʻaopoopoga i lenei fualaau aina lava ia, latou te saunia foi kāloti ma aniani, o le tasi vaetolu o le ipu kalama, 50 g o pauna ma le 100 g o apricots ua mamago, 30 g o le suāuu. Fufuluina le paukini ma tuu uma le tao i le ogaumu mo le itiiti ifo ma le itula i le 200 tikeri. I le isi itu, ua sasaa atu i le vai malulu ia paʻu ma apricots ua mamago, ma ua uma ona fufuluina i le vai malulu, ua nutimomoia ma ua lafo atu i se mea e maua ai le eleele. A maeʻa lena, ona kuka lea o le suauu muamua aʻo fufulu, seʻia oʻo lava ina sauni, ma faʻamaʻa i le pani. O le falala falai ua matua faʻafefiloi ma mea o loʻo faailoaina - fualaau mamago mamago, fuga mai aniani ma kāloti, faʻapea foʻi le suauu.I le isi itu, o le pito i luga e tipi ese mai le pauki, ua faamamaina mai totonu o fatu, ma ua maeʻa uma mea uma i le pusa. Ua sauni le oloa e faʻaaoga.

O le lelei o le pauka o le manaia ma le maloloina. E faʻamaonia lenei mea e se lisi tele o faʻamaʻi e mafai e lenei oloa ona faʻaumatia. Ina ia faigofie le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona e 'ai se paukini.

Fuga meaai

Ina ia mafai ona faatino lenei fua, e te manaʻomia mea nei:

  • 1 kg uka
  • 1 tbsp. falaofo tausoga,
  • se ipu susu o le susu e leai se gaʻo,
  • suka suia (tuu i se aofaiga 2 taimi itiiti ifo nai lo le suka masani),
  • nati, fualaau mamago,
  • afamoni.

I le sauniaina o oloa, alu saʻo i le kuka. Ina ia faia lenei mea, olo le uke ma kuka ai, ma faatalitali mo le atoatoa. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefiloi lea o le fualaʻau ma le cereal, faʻapipiʻi suka ma le susu. A faʻavelaina le ipu, fufulu fualaau 'aina suamalie, nati ma le kinamoni.

Pumpkin Puree Soup

Mo lana tapenapenaga o le ae manaomia ai ia oloa:

  • 2 aniani,
  • 1.5 lita o le susu,
  • 350 g pika
  • 2 pateta
  • 2 kāloti
  • greens
  • 2 fasi falaoa
  • 70 g o le kulimi malo mafiafia,
  • masima
  • mea manogi
  • suauu - 50 g.

Uluai aniani tipi ma kāloti, a maeʻa ona vevela le susu i luga o se afi ina ia vevela ai. O le isi, ia faaauau pea ona tipi greens ma fualaau faisua. A oʻo le kuka, faʻafeiloaʻi ai le pateta. E manaʻomia ona kuka mo le 10 minute. O le isi, faʻafefiloi aniani, kāloti ma le paukini i totonu o se pani ma le pata ma faʻaalu mea uma ma tapuni tapunia, seia oʻo ina vaivai mea. O le mea e maua ai fualaau faisua e tuʻuina atu i totonu o se ipu ma le susu ma faʻaauau pea ona kuka, ma faatalitali mo le uu ia faʻamalulu. Ma le isi, o le masima e faʻamalieina, faʻapipiʻi taimi.

E manaʻomia le falaoa e teuteu ai le ipu. E vaeluaina i totonu o poloka ma faʻamago i le ogaumu.

I le isi itu, e sasaa le susu i totonu o se atigi pusa eseese, ma o fualaau aina o loʻo totoe o loʻo faʻafefiloi ma se masini toto. Ina ia avea le ipu e pei o le supa, faʻaopopo i ai se vaega o le susu i totonu ma faʻafefiloi. E le gata i lea, o mea uma e teuteuina i gutu matala, falaoa mago ma sisi leisi.

Tuua Lau Faamatalaga