Vitamini ma supplements dietary mo le atherosclerosis o pito i lalo

Atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e aafia ai le tele o tagata. Ina ia aloese mai le totoina o toto toto, o le tele o sooupu o loo faaaogaina. Vitamini mo le atherosclerosis o se vaega taua o togafitiga. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi i ni gaʻo tetele, lea e fesoasoani i le tino e tau ai le fausiaina o ni atherosclerotic plate e faʻaumatia ai le lumenia o vaa.

O le faʻaaogaina o sauniuniga o le vaitamini o loʻo aofia ai i le taimi o taumafa faʻapitoa taumafa. I le mulimuli ai, e mafai ona e faatumauina tumau le soifua maloloina o le cardiovascular system.

Fautuaina Vitamini mo le Atherosclerosis o le Brain

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia, ua fautuaina e ave le tele o vitamini, minerale ma flavonoids. O se vaega taua i le togafitiga ma le puipuiga o lenei faamai ua faia e antioxidants.

Faatasi ai ma mea faʻapipiʻi faʻamalosi e faʻaaogaina e togafitia ai le atherosclerosis, e tatau ona faʻaalia:

  • pectin
  • L-arginine,
  • antioxidants
  • lecithin.

O le tuʻuina atu o le tino i le aofaʻiga talafeagai o nei mea faʻapitoa, e tatau ona 'ai atili fualaau' aina, laumei, nati, suauʻu e leʻi faʻamaina, fatu. Aloese mai meaʻai e aofia ai gaʻo susu.

O le tele o kamupanī e maua ai le vailaʻau o loʻo i ai foi vitamini mo vaʻa vaʻaia i totonu oa latou mea. E tele faataitaiga.

O le faʻamalositino o se vailaʻau faʻamalosi e aofia ai le acid ascorbic ma le sosolo. O le meafaigaluega e faʻaoga i le faʻaleleia atili o le tulaga o vaʻa o le faiʻai, e matua aoga ma taugofie.

Ginkgo Biloba o se faʻaopoopoga faʻapitoa e aofia ai se vaega o le laau lava e tasi. Faatasi ai ma ona aʻafiaga: faaleleia atili le galue o le faiʻai, puipuia o le faʻapipiʻiina o vaʻa pipi.

E tele fomaʻi malilie e le lava le faia o se tasi o le fualaau. E tatau ona tuʻufaʻatasia i meaʻai talafeagai, e le aofia ai gaʻo matautia, gaioiga faifaipea faʻavaomalo, mataʻituina o tulafono i aso uma.

O le a le mea e fai ma faʻamaʻi o pito i lalo?

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o pito i lalo, toetoe lava o vitamin tutusa e faʻaaogaina e faʻaaogaina e faatumauina le tulaga o vaʻa o le faiʻai. I tulaga uma e lua, o lona aafiaga e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le maualuga o le lipids i le toto, faʻaleleia le tulaga o le puipui vascular.

O nisi nei o vitamini fautuaina mo le faʻaaogaina i aso taitasi:

  1. Vitamin B3 (nicotinic acid) - e faʻaitiitia ai le maualuga o lipids o le maualalo i totonu o le toto ma masini. E poloka poloka o le cholesterol i totonu o le tino, faʻalauteleina le lumenia o toto toto, faʻaleleia le tafe toto i nofoaga e aʻafia i atherosclerotic plate.
  2. Vitamin C - e tele aʻafiaga. O nei mea, i le togafitiga o le atherosclerosis e taua tele: o le faateleina o le mea o loʻo maua i le maualuga o le lipids, o le faʻaleleia atili o le galuega hematopoietic o le ponaivi o le ponaivi, puipuia o le thrombosis, ma le faʻafouina o le epithelium vascular.
  3. Vitamin E - pei o le nicotinic acid, e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le LDL i le toto. E poloka poloka enzymes e aofia ai le fatuina o le cholesterol. E i ai ona aʻafiaga ma antioxidants ma antihypoxic.
  4. O le siama o se vaitamini o loʻo maua i fatu. O se mea e faaosofia ai le loto, e faʻaleleia atili le toto.
  5. B6 - maua i iʻa, aano o manu ma meaʻai susu. E faʻaaogaina le tele o le cholesterol, faʻamaopoopoina le gaʻo gaʻo.
  6. O fualaau ole kulupu F o nisi o gaʻo gaʻo eletise e puipuia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate i luga o puipui o paʻu.

E le faigata le filifilia o fualaau faasaina i nei vitamini, aua e maua i le toetoe lava o faʻalavelave televavega.

Faaaogaina o minerale

O le faatumauina o le setete o le cardiovascular system ma le puipuia o le atherosclerosis o le galuega e le gata o vitamini, ae faapea foi minerale. Filifilia o se fualaau faasaina, e taua le gauai atu i le auai i lona fatuga:

  1. Potassium. E faʻasaʻoina ai le vavao o le muso o le fatu, e gafa ma aʻafiaga o le nasu, faʻamalosia puipui o toto toto.
  2. Magnesium O lenei minerale e faʻaleleia ai le metabolism i le myocardium, e puipuia ai le thrombosis.
  3. Kalaku Auai i le faʻatonutonuina o vaʻaiaiga o le loto, faʻamalosi ai le epithelium o toto toto.
  4. Vaʻalele O lenei elemene o se meafale mo mea faʻapipiʻi. A aunoa ma lea, o le a le mafai foi ona faʻaaogaina musika.

E mafai ona puipuia le atherosclerosis uma e ala i le fesoasoani a vailaʻau faʻatau, ma i le mulimuli i se taumafataga. O le tele o vitamini taua e maua i meaai masani.

I le taumalulu, e sili atu ona lelei le faʻatau o se vitamini-minerale, aua o lenei vaitau e itiiti lava le mea e maua ai vitamini i fualaau aina ma fualaʻau. Ae i le taumafanafana e sili ona lelei le maua uma o mea e manaʻomia mo togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis mai mea masani.

Niacin (Vitamin B3)

E matuā faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto ma le tino, poloka ai lona faʻasologa i le ate, faʻafefea ai toto toto, lea e faʻaleleia ai le toto i vaega e aafia i le atherosclerosis.
E faʻaaogaina faʻatasi ma isi vitamini ma avea ai ma fualaau faasaina tutoʻatasi.

Acino Acid (Vitamin C)

Faatasi ai ma le leai o lenei vaitamini i totonu o le tino, o le faateleina o le LDL e faateleina o se faagasologa masani e puipuia ai le leiloa o le tele o le toto.
O le Ascorbic acid e aafia i le hematopoiesis, e puipuia ai le paʻu o le toto, faʻavaveina le faʻafouina o le tino (aoga i le tulaga o maʻi o le gaʻo).

Tocopherol Acetate (Vitamin E)

Ua faailoa mai e saienitisi, o le faateleina o le tele o vitamini E i le toto, ua faaitiitia ai le maualuga o le LDL. O ona fua na poloka ai le enzyme e nafa ma le faʻasologa o le cholesterol i le ate. O le vaega tocopherol e iai aʻafiaga ma antioxidants ma antihypoxic.

O isi vitamini B (thiamine, pyridoxine, cyanocobalamin, acid folic acid) ma le vaitamini A e le masani ona faʻaaogaina.

Faʻamatalaga Aoga

  1. O fualaau faisua ma fualaau aina e aofia ai fua eseese o vitamini, e fuafua i le taimi o le tausaga ma le nofoaga o le tuputupu ae.
  2. Le saunia lelei ma le solia o tulaga e teuina ai e taʻitaʻia ai le leiloa o meatotino aoga e ala i meaai.
  3. O togafitiga faʻapitoa o laau totō ma le faʻaosofia o meaola o le tuputupu ae o manu o se mea taua tele nai lo puna masani o vitamini.

Falemaʻi Vitamin

O fualaau suamalie suamalie e foia ai faafitauli o le hypovitaminosis ma le vaitamini gaioiga ma faigata i le mauaina o ia mai mea masani.
O vailaau faʻasaʻi e pasia uma siaki talafeagai e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga i itu. O tekonolosi fou mo le sauniuniga ma le teuina o fualaau o le suamalie e maua ai i latou le maualuga o le bioavailability (e oʻo atu i le 95% o loʻo gauaiina e le tino o le tagata).

Meaʻai taumafa

O mea faaopoopo e mafai ona aofia ai e le na o vitamini ma minerale, ae o isi foi mea gaosi vailaʻau. I le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis ma le tau faasaga i faʻamaʻi faʻatasi, o le a taua mea nei:

  • omega-3 ma omega-6 (fesoasoani i le mumū, faʻavave le faʻamaʻi manuʻa, maualalo le cholesterol),
  • vailaʻau popo (faʻamalosia o vaʻa tetele ma vaʻaiti, faʻaitiitia o le edema, aʻafiaga o meaola),
  • Ginkgo biloba extract (faʻasaina o vasospasm, puipuiga o le toto ma le faʻamaʻaina,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo, o le aveeseina o le tele o le vai mai le tino),
  • ubiquinone (faʻasolosolo faʻatoʻaga, faʻateleina gaioiga o le vaitamini E),
  • peta (faʻamalosia puipui o toto toto, e aafia ai le faʻasologa o le LDL ma le cholesterol),
  • lysine (faaitiitia le fua faatatau o le atherosclerotic plates, o loo i ai suesuega e faamaonia ai lona gafatia e faataape le faapipiiina o lipoproteins i puipui tetele).

Faʻaopoopoga o auala sili ona lauiloa mo le tausia o le soifua maloloina. Talu ai nei, e masani ona faʻaaogaina ma e agavaa tagata tauva i vailaau (peʻafai e tausisia tulaga uma o gaosiga). I le tau faasaga i le aveesea o le atherosclerosis, o loʻo faʻaaogaina nei: Doppelgerz Asset Omega-3, Kudesan, Holystaid, Epicuron.

Vaega o meaʻai faʻaopopo: latou te le o ni vailaʻau, o le mea lea latou te le pasia uma ai le saogalemu o suʻega. Ae e faasaina le aofia ai o vailaau malolosi i totonu o la latou fatuga.
Faʻatasi ai ma meaʻai talafeagai, o le faʻamaofiofia o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e faʻaititia ai le saoasaoa o lona atinaʻe, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma aʻafiaga ogaoga.

Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai: faailoga ma togafitiga o papa

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻasologa lea e atiae ona o le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o toto toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le afaina o le gasegase / lesema.

O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o le i ai i le amataga o le atinaʻe o le maʻisuka e le lagona lagona faʻalavelave ma faailoga. Faʻasaga i tua o le faʻaitiitia o le lumenia o arteries, susu, tiga o le loto, faʻavavevave e mafai ona tupu. E masani lava, o ia uiga e mafua ona o le le lava po o isi mafuaaga.

Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai ua faia i ni vaega se tolu. O le vaega muamua e faʻaalia i le fausia o fasi lipid, spots. I le vaega lona lua, liposclerosis ua maua. I le eria o le atherosclerotic neoplasms, mea faʻafesoʻotaʻi ma le pepa tuusao tuusao. O lona pito i luga e leai se afaina, fibrin ma platelets o loʻo i luga.

I le taimi lona tolu, o loʻo matauina le vevela malosi o sima calcium, o loʻo maua ai e le koleni cholesterol se fausaga eletise. E faasolosolo lava, e faʻaleleia ai le lapoa, lea e oʻo atu ai i le faʻatumu atoa o le toto.

Mafuaaga ma tulaga lamatia mo le faʻavaeina o fata

O le mafuaaga vave mo le fausiaina o le cholesterol i luga o le ulu o le maualuga maualuga o lipoproteins maualalo (leaga cholesterol) i totonu o le tino. O le faʻaaogaina o neoplasms e amata i ni mea laiti. I le aluga o taimi, latou te faateleina le lapopoa. I le taimi o le pala, latou te taumafai e felafolafoai i veins, arteries, capillaries, o se taunuuga o le fesuiaiga o nei mea ua matauina.

O le faʻavaeina o lipid flusters e mafua mai i mea eseese. O nei mea e aofia ai le le lelei o le faʻaogaina o puipui ole auala, faʻafitauli o le autoimmune, inisua, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le gaoioiga o parasite poʻo protozooa.

O le isi mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi - o le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo. E masani lava, o le mafuaʻaga mo le faaputuputuina o le cholesterol e faʻavae i luga o faʻamaʻi pipisi i le tino, faʻaleagaina o le tino o le endocrine, ma se vaega o le kenera.

O le ono tulai mai o se faʻamaʻi e faʻapupulaina ai i mea taua e mafua ai:

  • Auala le lelei (ola tele o meainu malosi, ulaula tapaa, faaaoga fualaau faasaina),
  • Mafuaaga 3 ma le 4 tikeri,
  • O loʻo maua i le maʻisuka faʻatele,
  • O le uiga o le taumafa, faʻaaoga mea taumafa leaga,
  • Faatusatusa
  • Tigā e fai ai ni toto,
  • Gaoioiga i lalo ifo o le afi.

Le leai o se taimi faʻamalositino e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli. O le faamaʻi Alzheimer lea, o le maʻisuka poʻo le afaina o le fatu, o le fatu, angina pectoris, arrhythmia, poʻo le maliu faʻafuaseʻi.

Faʻaaliga faʻapitoa o le atherosclerosis o le faiʻai

Faailoga o suiga o le atherosclerotic i le faiʻai e eseese. E le o faailoga uma ma faailo e aliali vave. O le falemaʻi e masani ona tuputupu ae lemu - aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi, tele ma sili atu faʻamaoniga e aofia ai, ona o le numera o atherosclerotic o loʻo tupu, ma ua faʻalauteleina le vaʻaia o le cerebral.

I le laasaga o uluaʻi faailoga, e lagona e le tagata maʻi se malaise masani mo vaitau. I le avea ai o se tulafono, e matauina lenei mea pe a maeʻa le gaioiga faaletino poʻo le maeʻa foi ona i ai i totonu o se potu e le faʻamalosi. Faailoga: o le valevalenoa, gasegase tuai, maʻi tigaina, faʻalavelave lemu i le faʻatonuga.

I le laasaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le faateleina o faʻamaoniga e matauina. O aafiaga o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o faʻalavelave, faʻavaivai, faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga, o le tautala ua faasolo ina leaga. I le aluga o taimi, afai e te le amataina togafitiga, o le tagata maʻi e galo le mafaufau, malosi tele mafaufau, faʻafitauli e tulai mai ma le tausiga o oe lava - e manaʻomia le fesoasoani i fafo.

O faʻapogai autu o le atherosclerosis o le faiʻai:

  1. O le ulu o le lauulu e fesuisuiaʻi taimi ma le malosi.
  2. Maliega moe - e faigata mo le maʻi ona moe, e masani ona ala i luga i le po, moe, moe i le ao.
  3. Faʻaleagaina o uiga tauleleia - faʻasauā, masalosalo, faʻavevesi, faʻavauvau, ma isi.
  4. O le vaivai tele, o se faaitiitia tele o le faatinoga.
  5. Tesea, le mafaufau mama.
  6. Faʻaavanoa le gaoioi, faʻavaivaia le faʻatasia.
  7. Tautalaga mataga.
  8. "Filifili" ao 'ai.

O le afaina o Ischemic e atiae ona o le afaina atoa o le vaa, i se isi faaupuga, o le faiʻai e mafua ona e le maua ai meaʻai ma le okesene. Faʻalagolago i le fea o vaʻa ua tapunia, o foliga e aliali mai: vaivaiga, faʻalavelave le lelei o le tautala, faʻaititia / leai se malosi o le tino, faʻaleagaina le galuega, leai se faʻamaopoopoga.

O le faʻamaʻi o le matematika i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le tele o taimi. Feʻau - faʻavavevave le alualu i luma. Faʻasaga i tua o togafitiga, o le afaina i totonu o le mea paʻepaʻe ma le paʻepaʻe o le faiʻai e tupu, ae le o le paʻu o le vaa.

E faigata ona fuafua le ituaiga stroke e ala i faailoga, ma o le togafitiga o fualaau faasaina e matua eseese lava.

O mataupu faavae ole togafitiga ole togafitiga

E leai ni suʻesuʻega i le matata faasaienisi e uiga i auala fou o togafitiga o le atherosclerosis. Togafitiga mo le maʻisuka e masani lava ona faigata, aofia ai togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faasaina ma togafitiga o togafitiga o le maʻi.

O le togafitiga e aunoa ma le toilalo e aofia ai mea uma e mafua ai mea e mafua ai le atinaʻe o cerebral arteriosclerosis. I le hypoxia - o le okesene i le tino, ua fautuaina le tagata maʻi i aso uma i le ea fou, o le oxygen baths ma le okesene o cocktails ua faatonuina.

Mo mea faʻafitauli e pei o le le atoatoa o le tino, e manaʻomia le faamalositino. E fautuaina e le fomai le savali, lemu lemu (pe afai e leai ni fomaʻi faafomaʻi), yoga mo le maʻisuka, mea tau vaʻalele, aau ma isi taʻaloga. I le maʻisuka, o le siakiina pea o le suka i totonu o le tino, o le faia o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose e fautuaina.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma le atuatuvale ma le faaletonu faalelagona, e tatau ona faatulaga le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi. E tatau ona faʻaalia le ala o le moe ma malolo (moe i le itiiti ifo ma le valu itula i le aso). Afai e tatau ai, ia faʻamaonia ni vailaʻau manogi mama, mo se faʻataʻitaʻiga, Persen or tincture of Motherwort.

Afai e te mamafa, e fautuaina meaʻai:

  • O taumafa e aofia ai le faʻasaina o le tele o meaʻai e aofia ai le mea-gaʻo-cholesterol. E tatau ona lafoaia le taumafa o mea leaga, gaʻo gaʻo, fuamoa o moa, ate o le ate, meaola fesuisuiaʻi manu (suauʻu, gaʻo susu),
  • Faatagaina le taumafaina o le olive, sana ma le suauu suauu,
  • O le lisi e aofia ai le tele o fiber o fua o laau. E maua i fualaau faisua ma fualaau aina,
  • Ia mautinoa ia 'ai i le sami, iʻa maualalo, gaʻo, fualaau mama.

Afai o le tagata gasegase e maualuga le maualuga o lona toto, ona tatau ai lea ona faʻamalosia le mamafa e sili atu nai lo le 140 i le 90 mmHg.

Fomaʻi togafitiga

Pe a faʻaalia e le suʻesuʻeina suʻesuʻega fale suʻesuʻe se maualuga maualuga o le cholesterol, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o vailaʻau e fesoasoani e aveese le cholesterol i le toto.

O vailaʻau uma e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. Vaitaimi ile vaavaaiga faafomai. O le fua ma le umi o le faʻaaogaina o fualaau oona ua fuafuaina taitoatasi - latou te faalagolago i tausaga, pathologies e fesootai ai (maualuga maualuga, maʻi suka), le maualuga o le LDL i le toto ma isi mea.

O le togafitiga e aofia ai statins, aemaise lava, Mertenil, Zokor, Atoris. O fualaau nei e le fesoasoani i le aveesea o cholesterol, ae latou te faʻamautuina le tele o le cholesterol neoplasms, lea e le mafai ai ona latou faateleina. Vaʻai faʻamaʻi i lea taimi i lea aso. I le taimi o le togafitiga, o le mataʻituina o faʻatinoga o faʻatinoga - faʻatasi i le 60-90 aso. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, ua faia le fetuunaiga o fua.

O vailaau nei ua faatonuina mo togafitiga o le atherosclerosis:

  1. Vaega o fibrates. O vailaʻau fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi toto. Talia e le vasega.
  2. Niacin o loʻo faʻatulaga i le faitalia a le fomaʻi fomaʻi. O le vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻamaʻi, faʻateleina mea o loʻo maua i HDL - lelei cholesterol.
  3. O sui a Antiplatelet e faʻaleleia le toto ona o le vevela o le tino, lea e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto.
  4. Vitamini o le vaega B, acid ascorbic, vitamini E. Vitamin therapy e maua ai se toe faʻaleleia, e faatatau i togafitiga faʻaopoopo.
  5. O le siakiina o siama acid o resins ia e fusifusia ai le kulimi o le lipid, o lea e le o gauai ai i le gastrointestinal tract.

O le togafitiga mo le toto maualuga e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, e faʻaitiitia ai le toto. E ave i aso uma.

O le vaivai o le toto maualuga e faateleina ai le lamatiaga o se gasegase maualuga - faatasi ai ma le atherosclerosis vascular, e mafai ona faatupuina ai le maʻi, ona o se taunuuga o le le atoatoa po o le oti.

Vaʻaia togafitiga o le atherosclerosis

E manaʻomia le taotoga i totonu o na faʻataʻitaʻiga pe a oʻo i le maualuga o le maʻisuka o le pipiiina o gaʻo autu. I le faʻaaogaina o taotoga, e mafai ona e faʻateʻaina pito sili ona tele. I faiga faafomaʻi, e tele auala e tu ese ai.

Faʻaiʻuina le gaioiga e aveese ai atherosclerotic faaputuga. O se miti laitiiti e faia i maʻa, ona faʻapipiʻiina lea o se masini faʻapitoa - o se faʻailoga ua faʻapipiʻiina i se peni. O loʻo i ai se vailaau e fesoasoani e talepeina ai tupe mama. O le faʻasalaga i le taimi o le togafitiga ua auina atu i le nofoaga o loʻo manaʻomia, pe a faʻapipiʻi le siaki.

Faʻasalaga. O le fomai tipitipi i le faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le paʻu, ona taofia lea o le toto. Aveesea o le kapaila cholesterol o loʻo faʻatino e ala i se fasi pepa. A maeʻa le faauuga, faʻapipiʻi e le fomai le toto ma le paʻu.

O le faʻateleina o le togafitiga faʻapitoa, togafitiga faʻamalositino ile taimi lava e tasi e faʻatinoina. E le faʻatagaina le faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le lipoproteins i le toto.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona matauina se mea inu ava ma 'ai saʻo. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai gaoioiga faaletino faʻaletino - savali i le ea fou, faʻavasegaina o le physiotherapy, gymnastics. E fautuaina e lafoaʻi masani leaga, ia siaki pea le suka i le maʻisuka. O nei mea uma, e taulai i se soifua maloloina, e fesoasoani i le faʻamalosia o le vascular system ma le tino atoa.

O le a talanoa tagata tomai faapitoa e uiga i le faiʻai atherosclerosis i se vitio i lenei tusiga.

Cholesterol Pulu

Atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e atiaʻe ma le faʻaalia ma e masani ona aʻafia ai tagata mai le va o le fasefulu tausaga, ma o fafine e fa taimi e itiiti ifo. Atherosclerosis e mafua ai faʻamaʻi ogaoga e pei o le infarction myocardial ma le stroke. O le asō ua avea ma sui sili ona lamatia i le ola o le tagata, talu ai e tusa ai ma fuainumera o loʻo latou nofoia muamua i le olaga faitino i atunuu uma, tusa lava po o le a le maualuga o le atinaʻega. Pepa o Cholesterol o le autu autu lea o le atherosclerosis. O i latou o ni mea matautia faʻaleagaina o le faʻamaʻi.

Faʻaaogaina aʻoaʻoga

O foliga vaaia o paʻu e fesootaʻi ma le solia o le gaʻo gaʻo. Ua faʻamaonia o se tasi o vaega o le gaʻo gaʻo o le faagasologa o le faʻavae ma le faʻaaogaina o lipoproteins ma triglycerides. E maua mai i le po i luga o nila o le ate mai gaʻo manu e maua mai meaʻai, ulu i le toto, ma oʻo atu i le tulaga faʻapitoa, i mea latou te auai ai i le fausiaina o le fausaga o le tino, synthesis of hormones and vitamins. E toe foʻi mai i le ate mo le faʻaumatiaga. E pei ona taʻu mai i le igoa, lipoproteins o le tuufaatasiga o fualaʻau gaʻo ma le polotini. O le vaega gaʻo o le cholesterol e iloa e tagata uma.

Ua maua e saienitisi ni vaega ninii o lipoproteins o loo i ai se sao i le atinae o le atherosclerosis:

  • maualuga tele
  • maualalo maualalo
  • matua maualalo.

Afai e tele ni lipoproteins e faʻaputuina (pe o le tele o gaʻo e maua mai i meaʻai, poʻo le ate e le mafai ona gaosia), o le a afaina a latou aʻafiaga i le vascular wall. E le gata i lea, o le lipoproteins maualuga e maualuga lona aafiaga, ma maualalo - e avea o se fale mo le cholesterol plaque. O igoa "lelei cholesterol" ma le "cholesterol leaga" e mauaʻa.

O le a le mea o le cholesterol?

Mo se pepa e foliga mai, e lua tulaga e manaʻomia:

  • le lafoaia i le gaʻo gaʻo,
  • faaleagaina le puipui i totonu o le vaa.

E masani lava, o le paleni lelei e tumau i le va o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, maualuga lipoproteins maualuga. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o le tele o poloka-gaʻo gaʻo o le maualalo ma maualalo le maualuga o le mamafa.

I luga o le vevela (atigi) o laʻau tetele ma le tele-siʻosiʻomaga, e oʻo mai ai ni nai maʻi laiti. Aemaise lava i nofoaga o vaʻalaʻau. O faʻamatalaga faasaienisi e fesoʻotaʻi atu ai i faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o gasegase ogaoga o le manava, gasegase i laugutu ma apaʻau o le isu, o virus e maua e le gata i luga o le mucous membranes, ae faapena foi i totonu o vaa. Ua faamaonia lenei mea i faʻamatalaga talitutusa i luga o le faʻalauteleina o le tino mai le faʻamaʻi ma le fatu i le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o vailaau faʻamaʻi pipisi o le viral and influenza. O le siama chlamydial, cytomegalovirus, e tutusa lona aafiaga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o le fausiaina o le plaque e pasi atu i le 3 vaega:

  • Vaega o se pisia gaʻo - i le nofoaga o le faʻaleagaina, o le vascular wall is loosened and swollen, o loʻo puipuia mai le i fafo atu o faʻalavelave elemene. A maeʻa la latou reserves, o le "leaga" o le cholesterol e teuina i totonu o le vavalalata o le vavalalata. O le umi o lenei faagasologa e eseese, atonu o iai se nofoaga mai le tamaitiiti, talu ai i lalo ole microscope o loo maua i tamaiti.
  • I totonu o le gaʻo gaʻo, o loʻo faʻaalia mai ai paʻu o loʻo faʻapipiʻi ma tupu, o le a sili atu ona mamafa, ae o loʻo manino pea ma vaivai. I lenei laasaga, e mafai ona faʻamavae le pusa o le cholesterol ma ave le vaa. I le isi itu, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tiaʻiina o se fasi pepa, o le faia o se thrombus ma le paʻu o se faga. O le puipui i luga o le nofoaga o manuʻa ua faʻatulagaina, uluaʻi faʻavae, lea e mafua ai le malepe ma faateleina ai le faʻalavelaveina o paʻu o le toto.
  • O suauu o le calcium o loʻo teu (atherocalcinosis), e faʻamalo ma tupu le papa. E le mafai ona toe faʻaumatia. Ua faia nei tuutuuga e faʻagesegese ai le tafe toto ma le faaputuga platelet. Latou te faia ni fusi toto (toto toto), lea e mafua ai faʻamalologa faʻapitoa. Faʻateleina le atinaʻe, o maʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi poʻo se faʻagasologa masani e tupu mai i le faifai malie o le taofia o le toto i le totoga afaina.

O le atherosclerotic faagasologa e aʻafia ai vaa faʻaleagaina o le tele ma lapoa tele. O vailaʻau faʻasalaga ma gasegase, faʻapea foʻi ma nai capillaries e le faʻaleagaina. O le nofoaga e sili ona fiafia mo le atinaʻeina o paʻu o vaʻa ia o mea e gaosia (o laʻau tetele, e aofia ai le tuna ma le aborina aorta, o le uaua femoral) ma le muscular-elastic type (carotid artery, vaʻa o le fatu, faiʻai, gaʻo).

O le i ai o pusa o le cholesterol i totonu o vaʻa o le fatu e mafua ai le solia o le toto i le myocardium (gaʻo maso) ma mafua ai le le atoatoa o le matelaina i le tino i foliga o angina osofaʻiga poʻo le osofaia o fatu. O le maualuga o le faaleagaina o le fatu e faalagolago lea i le vaega o le faaleagaina, faʻaogaina, ma le malosi o le tino e faʻaleleia atili ai le toto toto (vaʻalele).

O le Cholesterol palapala i totonu o vaʻa o le ua e faʻaleagaina ai meaʻai o totoga uma o loʻo i le ulu. Muamua, o le faiʻai, o mata. O loʻo faʻaalia mai i le faʻaitiitia o latou tomai faʻatino: manatua, faʻaaliga, faagasologa o mafaufauga, avanoa e aʻoaʻo ai. O osofaiga o le tiga o le ita ma le gaioiga ma le vomiting, faateleina le maualuga o le toto ma le atinaeina o le maualuga o le toto maualuga e fesootai foi ma le atherosclerosis o vaʻa o le mafaufau ma fatugaʻo, pusa o le cholesterol i le carotid ogatotonu. Faʻasalaga faʻafuaseʻi o se tui toto poʻo se vaega o se faʻailoga, o le soliga tele o le toto e maua - o se faʻamaʻi faʻamaʻi atoa poʻo le vaeluaina foi, o faʻalavelave o le tino. O le falemaʻi e faalagolago i le nofoaga o le thrombus.

A mavae le onosefulu tausaga, e mafai e tagata gasegase ona maua ni faʻaʻailoga o se pusa i le ola. O le maʻamaʻi, o lenei mea e faʻaalia i le tiga faifaipea i tua o le sternum, faʻalautele i tua. E le pei o angina pectoris, latou te le faalagolago i gaoioiga faaletino po o le atuatuvale. O se faʻalavelave matuia o le vaeluaga o le vaeluaga.

Pe a afaina le fausua o le femoral ma ipu o vae maualalo, o le mafanafana o vae, lameness, lea e te taofi ai mai le tiga, gangrene o vae ma le tiga matuia ma le faaleagaina o masini, e tupu.

O suiga i le ogatotonu e mafai ona aveesea atoa le okeni mai se tulaga faigaluega, lea e mafua ai ona le toe maua le tino, o le faaputuputuina o vailaau oona ma toxins e le o sao i le urine. O le le lelei o le totoina o le gland e mafua ai le maualuga o le le pulea o le toto.

O le faʻalavelaveina o le abdominal aorta e mafua ai le tiga o le manava o le tino, le toto o le tino o le tino, pancreas.

O le atinaʻeina vave o le atherosclerosis o vaʻa o le pelvis laitiiti e iloagofie ma le faʻaitiitia o le malosi ma le faʻaaogaina i luga o tane.

E mafai ona i ai i le paʻu o sooga, neck, chest. Faateleina i fafine. Ae ui i lea, latou te le fesootai i vaʻa. O le igoa saʻo mo faʻamalolala luga o foliga o le xanthelasma. E foliga mai o se taunuuga o le gaʻo gaʻo gaʻo. O nisi e manatu ia i latou o se faailoga o le tikeri o le atinae o le atherosclerotic faagasologa i le tino.

Xanthelasms o loʻo i ai se lio lapotopoto, faʻalelei poʻo se faʻalavelave, e amata mai ile laʻititi i se pea. O mea lelei nei. Latou te ola i le olaga atoa, e leai se tiga, vaivai i le paʻi. O le mea o loʻo i ai mata o le cholesterol i mata o se vailaʻau mama atoatoa, e le afaina ai le faʻaaliga. O fautuaga a fomaʻi i mea taumafa e tutusa lelei ma le atiaʻe o le atherosclerosis. Xanthelasma e mafai ona ola, toe sau i le isi nofoaga. I le talosaga a le tagata gasegase, o le aveeseina o faʻamalalalapalapala i luga o laumata o loʻo faʻaaogaina e faʻaalia ai le malulu (cryotherapy), thermocoagulation, fafie laser, ma taotoga.

E faʻapefea ona taofi le atherosclerosis?

E le mafai ona aveese faʻamalalalapalapala i le fesoasoani o fualaau. Mo lenei mea, o ituaiga taotoga eseese e faʻaaogaina.

Muamua lava, e tatau i tagata gasegase ona suʻeina se suʻega atoa, e aofia ai le faʻamatalaga o le lipogram ua faʻalauteleina, suʻesuʻega electrocardiographic, faʻamatalaga ultrasound o le fatu, gaʻo. O le gafatia o le faiʻai e suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le faʻatinoga o faʻataʻitaʻiga, electroencephalography. E ala i le faʻaofiina o vailaau faʻatusatusa i le taimi o le angiography, faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic, o le nofoaga ma le tele o le toto i totonu o le vaa ua fuafuaina.

I le taimi o le taotoga, e aveese e le fomai tipitipi se vaega o le papa ma se tui toto. I luga o le auala e vave aveeseina ai pusa o le cholesterol e faalagolago i le taua o le okeni na aafia ma le tagata lava ia.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi (gaʻo gaʻo), o vailaʻau e pei o le enzymes e faʻaaogaina e faʻamavae ai pusa o le cholesterol, ae tatau ona tuʻu saʻo atu i le nofoaga o le liona. O nei togafitiga e matua faigata lava ma e na o totonu lava o nofoaga faʻapitoa falemaʻi e mafai ai. O le mea lea, e sili atu le moni o le le mafaufau e uiga i le auala e faʻateʻa ai palestrol, ae pe faʻafefea ona taofia o latou foliga vave, e uiga i avanoa e puipuia ai le atherosclerosis.

E lua ituaiga o mafuaʻaga o le atherosclerosis:

  • mafuaaga e le mafai ona tatou aʻafia (matua, genetic predisposition, itupa),
  • pau i totonu o tapulaa o gafatia o se tagata pe afai e manaʻo i ai.

O le filifiliga lona lua lea e tatau ona fiafia tagata pe a mavae le fasefulu tausaga.

E lima vaega na iloagofie ai le taua o le tagata taitoatasi:

  • o le taumafaina o meaʻai gaʻo o meaola manu - e mafua ai le tele o le "cholesterol" e le mafai ona gafatia,
  • le lava o gaioiga gaioiga - faʻatapulaaina le faʻaaogaina o le cholesterol e le tino, o le paleni le paleni o le gaʻololo gaʻo e oʻo atu ai i togafitiga,
  • ulaula ma le ava malosi - o se tasi o gaioiga o le nicotine ma le ava malosi e oʻo mai i le faʻaleagaina o le ate ma le tino e le faʻafefeina le gaosiga o gaʻo,
  • mamafa tele - e oʻo atu ai i le solia o ituaiga uma o metabolism, e aofia ai le gaʻo,
  • Faʻalauteleina le faʻalavelave faʻalavelave-o le tino e masani lava ona faia i lalo o le gaioiga o le hormonone adrenaline, e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o le tino, mafua ai le faaputuputu o lipoproteins maualalo.

O se meaʻai e solia ai le gaʻo gaʻo e tatau ona vaʻavaʻa ai gaʻo manu (gaʻo gaʻo, palu, pata, kulimi), mea suamalie ma falaoamata. O aso uma e te manaʻomia e ave ai le 0.4 kilokalama o fualaau aina ma fualaʻau. Ua faʻamaonia e naʻo le 'ai se mea taumafa mo le masina, e mafai ona faʻaititia le 10% o le cholesterol.

O gaoioiga faaletino e tatau ona fai, e oo i le 40 minute i aso uma. Savalivali, aau, uila uila e fautuaina. E leai se tulaga e tatau ona e auai i taaloga taʻavale pe a uma le 50 tausaga.

O le tetee i le atuatuvale e mafai ona atiina ae ma le fesoasoani a le auto-training, i le ave o fualaau oona suamalie.

O vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, o fuainumera e masani ona faʻaaogaina. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili le fua saʻo.

Meaʻai mo le atherosclerosis o toto toto

O le atherosclerosis o loʻo mataituina i le tele o le tamaʻitaʻi e 40 i le 60 tausaga le matutua. O tamaitai e feagai ma se togafitiga i le 50 tausaga. O le atiaʻe o le atherosclerosis e afaina i meaʻai, o se olaga le talafeagai, o se mea le lelei, sili atu le mamafa, maualuga o le cholesterol, maualuga toto, ma le ulaula.

Atherosclerosis taumafa malo

Meaʻai mo le cerebral arteriosclerosis e tatau ona faia i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso, e mafai ona e sau i lau lava fua mai meaai. O le mea lea, o le a leai se avega e le tatau ai i luga o le vaega o meaʻai ma le cholesterol deposits. O le taumafataga o le a tumau ai paleni paleni. O le mamafa o le tino e taua aua o le uta ua faia e le gata i le masukalokelet system, ae faapena foi ile fatu.

Pe a 'ai, e le manaʻomia le faitau, matamata i le TV, tautala, i lenei tulaga, o loʻo faʻalavelaveina foi le gaogao. E tatau ona totogia faapitoa le taimi e tatau ona totogi ai e se tagata. O le taumafataga e tatau ona lua itula ao le i malolo.

O le meaai e le tatau ona aofia ai le tele o kalori. Faʻasalaina iʻa o le gataifale, suauu fuālaʻau, pata, vaʻa e leai ni gaʻo, keke sisi, yogurt, suka, sukalati ma le meli e tatau ona faʻatapulaʻa i le tele.

Meaʻai mo le togafiti o le mafaufau

Meaʻai mo le atherosclerosis e taua aua o meaai o se punavai o le malosi ma puipuiga a le tino, aemaise lava pe afai e te 'ai sukalati. E tatau i tagata maʻi ona pipii atu i se meaai. E le gata i lea, o meaai talafeagai mo le atherosclerosis o loʻo aofia ai oloa talafeagai e te manaʻomia e faʻaaoga.

  • Sea kale, faia mo le leai o le iodine,
  • Peas, o loʻo aofia ai vitamini B2,
  • Eggplant, faʻamaonia le metabolism, faʻaitiitia le cholesterol,
  • Fualaau o le Kalama
  • Laloni e aveesea ai le cholesterol sili atu
  • Saito vao
  • Pusi cherry.

Pe a faʻaumatia ma le atherosclerosis o vaʻavave, e le o lagona faapitoa e se tagata le le lava o meaʻai paleni, talu ai o sea ituaiga oloa e faʻaaogaina ai mea uma, ae i totonu o se aofaiga faatapulaaina. E i ai tuusaunoaga, ae aunoa ma i latou o le a le lagona e le tagata maʻi le le fiafia.

Afai tatou te talanoa e uiga i le taumafataga mo le atherosclerosis o toto toto o le fatu, ona tumau ai lea o oloa e pei o togafiti faiʻai - o se mea itiiti lava o tuusaunoaga.

Taumafa mo le faaleagaina o gaʻo o vae

O se taumafa mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e taua i soo se laasaga o togafitiga. I le taimi o togafitiga o le maʻi, e tatau ona i ai meaai paleni, o le faavae lea mo le faaleleia o le tulaga. O le faʻamoemoega o le taumafataga o le faʻaititia o le taumafaina o meaʻai e maua ai le cholesterol, tulafono faatonutonu o masima, vai, meaola manu.

O le taumafa ma le puipuiga o le atherosclerosis o soo se ituaiga e tatau ona avea ma auala o le ola, lea e tatau ona tausia pea. O meaai maualalo-kalori ua faʻamaonia mo le mamafa o tagata ma puipuia ai le togafitiga faʻaleaga. O le le lava o le okesene i vae, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o maʻi pipili e maualuga. Faatasi ai ma se faʻamaʻi faapena, e fautuaina le faʻaaogaina o le kāpuni i le vailaʻau C. O le masani o le oloa e 100 kalama i aso uma.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e le mafai ona e gaogao.

I le togafitiga o le atherosclerosis, o meaai Numera 10 e tatau ona mulimulitaia e tagata gasegase. I le faaopoopo atu i meaʻai faʻatino, e mafai ona e faʻaaoga lau fua ma kuka ai. O le mea sili lava e tatau ona i ai meaai faʻatasi ma sina kalori.

Mea taumafa mo le vavalalata o le gaʻo ma le senile atherosclerosis

O le Carotid arteriosclerosis o se maʻi matuia. O meaʻai e mafai ai e le tagata gasegase ona 'alofia se faʻamaʻi. E ui lava i le faʻalavelave faʻaleagaina, ae o le filifilia saʻo o meaʻai o le faavae lea o togafitiga.

O le taumafataga Numera 10 mo le atherosclerosis o le garotid arteries e lautele ma e talafeagai mo ituaiga uma o patho o vascular. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele, o meaʻai ma togafitiga mai fafo e le aoga tele, o lea i se taimi mulimuli ane ua faia ai se faaiuga i le togafitiga o taotoga.

O le taumafa a se tagata maʻi i se meaʻai mo le cerebral atherosclerosis e le tatau ona i ai le suka, meli, susu ma le gaʻo gaʻo o le sili atu ma le 1%, mea faʻafiafia, meaʻai gaʻo i le lisi o oloa. O nei oloa e iai le maualuga o le cholesterol, lea e afaina ai le soifua maloloina.

Faamaonia Mea mo le Atherosclerosis

O loʻo faʻatinoina e le 'aufaifaʻatotolo se fuafuaga lautele mo le taumafa. O le lisi o meaai talafeagai e fetaui, ae o lona faavae e manino i tagata maʻi uma e masani i le togafitiga o loʻo aʻafia i le cholesterol.

  • Faʻamaloina fusi (e leai se gaʻo, paʻu),
  • Veal, lapiti,
  • Taaloga (o se meaola e tatau ona faamaninoina e le fomaʻi),
  • Sea iʻa (o ituaiga gaʻo ua faatagaina, talu ai o lo latou aʻafiaga i luga o vaʻa toto e faia),
  • Mea gaosi susu (yogurt, cheese cheese, susu gaʻo),
  • Fua ((e le sili atu ma le 2 fasi vaega i le vaiaso e faatagaina),
  • Fua (naʻo vine, aso e faasaina, talu ai o loʻo i ai le tele o suka),
  • E mafai ona faʻatagaina uma cereals (e mafai ona talia le fua)
  • Ole aofaiga ole pasta
  • Fagaoa falaoa e le silia ma le lua fasi pepa i le aso,
  • Meli (o le metotia e feutagai taitoatasi),
  • Faʻaseseina le ti (le aofia ai suka i totonu o le vai inu), sukalati malulu.

Ina ia taofia le atinaʻe o le atherosclerosis pe a mavae le 40 tausaga, e fautuaina e inu vai mai pateta ma fualaau faisua. O fuamoa ma lanu e aoga foi, pe o latou suamalie.

Meaʻai faʻasaina mo le atherosclerosis

E tatau ona le aofia ai mea taumafa mo le umi o le taumafataga, ae maise lava vaega ia o loʻo manino manino ai le papaʻe gaʻo. Pulu i le pito i lalo, palau, margarine - faʻasaina. Ma faapena foi:

  • Manoa faʻamaʻi
  • Brains, fatugaʻo, soʻo se ate,
  • Rich thimes, sou,
  • Sausagesi,
  • Gaʻo susu gaʻo
  • Paʻu vailaau, v
  • Ice cream
  • Kino,
  • Sauce, mayonnaise,
  • Fafaga.

O loʻo i ai meaʻai e talia, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O lo o matou talanoa e uiga i oloa e pei o le suauʻu fuālaʻau, meli, leanoa, palu laʻau, susu susu, vine mumu. Soo se fua mai nei meaai e tatau ona i ai se aofai maualalo o kalori.

Faʻatagaina le sipuni

Sweets e faʻatagaina mo le atherosclerosis o loʻo i ai. E mafai ona faʻapipiʻi le kokolati keke, halva, marmalade, marshmallows, marshmallows i le lisi o lisi. E faʻatagaina foʻi oloa meli, mo se faʻataʻitaʻiga, o le meli e mafai ona faʻafefiloi ma susu o susu, lea o le a suia ai le suka. E le faʻatagaina foi le faia o se tafaoga a le tagata (lau lava fua).

O le sukalati lanu meamata mai le koko koko e maua ai le malosi o le tino, o lea e le tatau ona e faʻaititia. E fesoasoani tele i le togafitiga faʻaleaga. O le mea moni, o le masani o laʻau suamalie e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.

O meaai suamalie e taua tele mo le tino ma le atherosclerosis, ae aua nei galo e uiga i calories. I faʻamaʻi pipisi, e taua le tausia o le mamafa o le mamafa lea e le sili atu i le masani. O le soifua maloloina o le tagata e faalagolago foi i ai. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa o le mamafa e mafua ai le masini e gafa ma le cholesterol.

Le aoga o meaʻai mo le atherosclerosis

Vitamini e manaʻomia mo le atherosclerosis, e mafai e le tagata maʻi ona maua mai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se oloa ma le garlic (Allikor) e fesoasoani lelei i le faʻamaʻi, ae o le oloa e iai sona aoga aoga pe a fou.

E maitauina o faʻaopoopoga e aofia ai vailaʻau o suauʻu, gaʻo gaʻo, ma fualaau faʻapitoa. O nei mea taumafa e mafai ona aofia ai i meaai taumafa pe afai e le 'ai se tagata i iʻa e tusa ai ma ona talitonuga. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma prophylaxis, sili atu ona taua, iloa le metotia ma le tulafono.

I soʻo se tulaga, e tusa lava po o le a le ituaiga atherosclerosis e tuʻuina, e taua le tausisia o meaai lelei, inu vailaʻau. O le taumafa e tatau ona ave i lalo o le puleaina, talu ai le le amanaiaina o ia mea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

Atherosclerosis regimen ma meaʻai

O mea puipuia, o le taua i le neurosis ma le gaioiga e taua tele. O tagata maʻi e tatau ona fautuaina malosi i taimi uma, aemaise lava le masani ai o le moe, lea e sili atu ona maua i le tumau i le ea fou, ave vai inu ma sina tofo o fualaau momoe ao lei momoe.

O aʻoaʻoga faʻale-tino po o le gaoia o le tino galue e matua taua tele, lea e faʻaosofia ai le metabolism (ioe, i le amanaia o le faʻasaina i le gaioiga faaletino).

E tusa ai ma tulafono faatonutonu, o aʻafiaga le lelei o le nicotine ma le ava malosi e tatau ona amanaia.

Vitamini mo Atherosclerosis

Vitamini e aʻafia ai le gataifale o le cholesterol ma le teuina o le lipoid i pa puipui. Ascorbic acid (vitamini C) i le tele o doses e faʻaitiitia ai le toto cholesterol ma i le taimi lava lea e faʻaleleia ai le faʻasaoina o le cholesterol e le ate. E tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o le elemene ascorbic i fulufulu toto fou, aemaise lava i totonu o vaʻa (coronary vessels) (o le avanoa o le faateleina o le mea o iai le prothrombin i totonu o le toto).

I le taimi lava e tasi e maua ai le acid ascorbic, iodine tincture o loʻo faʻatulagaina. I le togafitiga o le atherosclerosis, o nei sauniuniga o iodine ua toe tosina mai nei. I lalo o le aafiaga o le iodine, e faʻaleleia atili ai lau function, lea eoʻo mai ma le faʻamalolo o thyroxine, i lalo o le aʻafiaga ua faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol.

Faatasi ai ma le vitamini C, o vitamini B e masani ona faʻaaogaina, o loʻo i ai lipotropic meatotino na fuafuaina e ala i le i ai o le choline ma le methionine i totonu, o le lipotropic autu autu. I lalo o le faatosinaga o vitamini B12 ma le B3, e le gata o le faaitiitia o le cholesterol, ae o le faateleina foi o le lecithin, lea e faateleina ai le leithite-cholesterol coefficient.

Choline ei ai sona aoga aoga i luga o le metabolism lipoid ma o lea ua fautuaina ai mo le atherosclerosis ma se faamoemoega faʻasolosolo ma togafiti. I lalo o le aafiaga o le choline, o le maualuga o le cholesterol ua faaitiitia, o le maualuga o phospholipids (lecithin) e matua faateleina, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le teu o le cholesterol i puipui o toto toto. O loʻo faʻatulagaina foi le methionine.

Atherosclerosis Medicines

Statins - (HMG-CoA rehibitase inhibitors) e faʻaaoga lautele e togafitia ai le hypercholesterolemia. O tulafono e faatapulaa le fua o le biosynthesis cholesterol, e faaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins o le maualalo (LDL) ma siitia ai le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL). Ae ui i lea, o fuainumera ei ai ona aʻafiaga e mafai ona mafua ai le ulu o le ulu, gase, vomiting, malosi poʻo le manava, paʻu o le paʻu, ma le tiga o le muso. Myopathy (tiga o le musika po o vaivaiga) faʻatasi ai ma le statin monotherapy e tupu i le tusa ma le 1 mai le 1000 tagata mamaʻi, ma o loʻo aʻafia foi i fualaau. Afai e faaauau pea e le tagata gasegase e le iloa le myopathy ona tago i le fualaau faasaina, ona mafai ai lea ona tupu le gase o le muscle ma le gaogao matuia. Afai e maua le myopathy i le taimi ma faʻamalo le vailaʻau, ona mafai lea ona toe faʻafesoʻotaʻi le tino o le musika, ma o le mea e tupu mai ai le le atoatoa o le tino e le talafeagai.

O tulafono e ese mai i a latou mea o le mafaufau ma le falemaʻi, o lona uiga o le filifiliga o fualaau faasaina e sili lava ona faia i se fomaʻi.

Faʻailoga o le Cholesterol Synthesis

O le au faʻatagaina o le kesipalalalalaʻau faʻaitiitia le faʻafefe o le cholesterol mai le inumaga, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol plasma. E le gata i lea, latou te iai se aafiaga e tetee ai le ita ma faʻaitiitia ai le faʻaauau o le monocytes. O le faʻatagaina o le cholesterol synthesis e afaina ai le vasodilation, faʻasaina le faaputuga platelet, faʻamalosia o lipoproteins maualalo ma le faʻalauteleina o sela maso muscle.

O nisi taimi o nei fualaau oona e faʻaaoga faatasi ma fuainumera (vaega o le faʻamalosia o fualaau).

Pe a faʻaaogaina na o oe, o aʻafiaga i itu e mafai ona aofia ai le tiga o le tino, le tiga, manava manava. I le tuufaatasiga ma statins, o aʻafiaga itu e mafai ona aofia ai le tiga o le fatafata, o le vevela, maʻi tiga, tiga o le muso, ma le maualuga o le gasegase o le tino.

Fiprates - o mea e maua mai i le fibroic acid, e mafua ai le faʻaitiitia o le toto triglycerides ma le faateleina o lipoproteins maualuga. Fibrates o loʻo faʻasalaga i le faʻaleleia o le eletise - o mea inisinia e aofia ai se seti o enzymes, o le faʻamalosia lea e faʻateleina ai gaioiga i totonu o le cell cell, faʻasolo ai le lipoprotein metabolism, synthesis o apoproteins, ma le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo. O le faʻaaogaina o nei auala e mafua ai le faʻafouina o le plasma ma le ate lipoprotein lipases, o enzymes e faʻasaoina ai le hydrolysis o le lipoproteins, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o latou tulaga i le plasma toto. O aʻafiaga o le aʻafiaga e mafai ona aofia ai le tiga o le maʻi, tiga o le manava ma le tiga, ma faafitauli faʻalavelave.

Ion fesuiaʻi resini

O resins o fesuiaiga o Ion (o le vaega o le suauu o le bale) na faʻaaogaina e avea ma lipine-lowering agents mo le silia ma le 30 tausaga. Latou te faʻafeiloaʻi le meaʻai i le lumen o le tamai intestine ma faʻaleleia lo latou manava i feces. O le iʻuga o le faʻaitiitia o le faʻaaogāina o le kulimi mai le intestine, e faʻaopoopoina ai faʻasalalau apo B-E faaopoopo i le ate e totogi ai le tulaga o le cholesterol, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le cholesterol i le plasma toto.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai le malosi ma le faʻavavevaveina o le afaina, le galala, tiga o le muso, tiga o le faʻaʻa, vaivaiga ma le faʻalauteleina o le toto, fesuiaiga o resins e manaʻomia ai se tele o vitamini K, lea e aofia i le tui toto. Faʻaopoopo i le vitamini K o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli.

Isi fualaau

O fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le atherosclerosis:

  • antioxidants: vitamini E, A, C,
  • Omega-3 -ona gaʻo-polyunsaturated,
  • fualaau oona e sui ai (estrogens),
  • vailaau oona.

I le taimi nei, o faʻamoemoega ua faʻamoemoeina o le tele o nei vailaʻau e leʻi mauaina. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o nisi o tupe o loʻo taua i luga e tauamiotonuina.

I mataupu pe a le aoga le togafitiga o le atherosclerosis pe le mafai foi ona faʻaaogaina, e faʻaaogaina le plasmapheresis.

O le faʻasologa mo le atherosclerosis ua faʻapupulaina pe afai e faʻasoa ma le maualuga o le toto ma aemaise lava le le atoatoa o le matelaina.

"Auala e togafitia ai le atherosclerosis" ma isi tala mai le vaega Atherosclerosis

Le aoga o le ramipril ma le vitamini Ε i atherosclerosis.

Aafiaga o Ramipril ma Vitaminini I luga o le Atherosclerosis

Le Suesuega e Iloilo le Carotid Ultrasound Changes in Patients Treated With

Ramipril ma Vitaminini E (SECURE)

Lonn E.M. Yusuf S. Dzavik V. Doris C.I. Yi Q. Smith S.,

Moore-Cox A. Bosch J. Riley W.A. Teo K.K. mai tagata suʻesuʻe SECURE

Faatomuaga Faʻatoagaina mai o le system renin-angiotensin-aldosterone ma le suia oxidative lipoproteins maualalo (LDL) e taua tele i le atiaʻe o le atherosclerosis. O suʻesuʻega faʻapitoa e lua-tauaso faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga o le 3x2 (faʻataʻitaʻiina o se vaega o le HOPE) na suʻesuʻeina aafiaga o togafitiga umi mo togafitiga faʻamaʻi ma le faʻamaʻi o le aano angiotiniin-converting le inhibitor enzyme i le alualu i luma o le atherosclerosis i tagata maualuluga lamatia.

Metotia ma iuga. 732 tagata mamaʻi e tai 55 tausaga le matutua na maua ai le faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻisuka faʻatasi ma le itiiti ifo ma le tasi le isi itu aʻafiaga, ae leʻi i ai se fatu fatu po o se vaega itiiti o le electionary ventricular leftction ventction. Na faatonuina i latou i le vevela i fua o le 2.5 po o le 10 mg / aso poʻo le vitamini Ε (RRR-α-tocopherol acetate) poʻo le placebo e tutusa. O le mulimuli pasene e 4.5 tausaga. O le alualu i luma o le atherosclerosis na iloiloina e ala i le faʻaaogaina o le ultrasound exam of the carotid artery. O le fua faatatau o le siitaga i le maualuga o le mafiafia o le media-media i le carotid o le 0.0217 mm i le tausaga i le placebo group, 0.0180 mm i le tausaga i le vaega o le ramipril 2.5 mg / aso ma le 0.0137 mm i le tausaga i le group ramipril 10 mg / aso (p = 0.033). O le fua o le alualu i luma o le atherosclerosis ma le faʻaaoga o vitamini Ε e le ese mai lena mea pe a fai le placebo.

Faaiuga O le togafitiga uumi ma le ramipril e iai sona aafiaga aoga i le alualu i luma o le atherosclerosis, ae o le vitamin Ε e leai sona aoga i ai.

O faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamaʻi e faʻaalia ai o le faʻafouina o le renin-angiotensin-aldos-terone ma le suia o oxidative lipoprotein cholesterol (LDL) e taua tele i le atherogenesis, ma o le togafitiga umi mo se inhibitor ACE poʻo le vailaʻau vitamin Ε e ono aoga 1, 2. O le aʻafiaga o nei fualaau oona i luga o le atinaʻe o le atherosclerosis i tagata ua suesueina i se tapulaa faʻapulaʻaina o tofotofoga faʻapitoa. I lenei tulaga, sa matou faia se suʻesuʻega i le vaʻaia o faʻataʻitaʻiga e iloilo ai aʻafiaga o le ramipril ma vaitamini i le atiaʻe o le atherosclerosis. O le suʻesuʻega faʻapitoa o se vaega o le HOPE suʻesuʻe, lea na suʻesuʻeina ai le lelei o nei fualaau faʻasaina i le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular i le 9,541 maʻi 3.4.

O le mamanu ma uiga o le suʻesuʻega ua faʻamatala auʻiliʻili muamua. O se otootoga otooto ua saunia.

O le suʻesuʻega a le HOPE ma lana suʻesuʻega o loʻo aofia ai tagata maʻi e maualuga le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular 3-5. Na maua mai maʻi mai Tesema 1993 ia Aokuso 1995 i le 6 Nofoaga Kanata. E toʻalua oi latou na iai le poto masani i le fanua o le ata lua-dimensional o le carotide o lona faga.O le suʻesuʻega na aofia ai tagata mamaʻi e taʻi 55 tausaga le matutua oe na maua i le faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻisuka faʻatasi ma le sili atu ma le tasi o isi mea lamatia o le cardiovascular ma o ata talafeagai na tusia faʻatasi ma le uluai faʻamataʻu o gaʻo. O le iloiloga o le tomai e mafai ai ona fua saʻo le vaʻaiga o le vavalaʻau o le carotid i totonu o le 4 vaega na filifilia muamua. O le faʻaaogaina o le auiliiliga o le fatuina, o le faʻaitiitia o le vaega o le faʻamalosi o le ventricle agavale o le itiiti ifo i le 40%, le faʻaleagaina o le myocardia, le faʻaleagaina o le angina poʻo le stroke i le masina talu ai, togafitiga faʻatasi ai ma le inisinia ACE poʻo le vitamini E, maualuga maualuga le pulea (> 160/100 mm Hg), obvious nephropathy poʻo se gasegase tuga lea e mafai ona faalavelave i lou auai i le suʻesuʻega. O tagata gasegase uma na tuʻuina atu se maliega tusitusia tusitusia, ma o le suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻamaonia e komiti taualoa o nofoaga autu.

Suesuega o Suesuega, Randomization, Therapy, ma le Suʻesuʻega

O tagata maʻi na suʻeina le 1 masina talu ona faʻamaonia, ona 6 masina uma lea. O asiasiga uma na faia i le aso 1 o Iulai, 1999. Na fuaina le toto o le tino ma le diastolic e tausimai matutua i le taimi o le faasologa, ina ua tuanai le 1 masina, 2 tausaga ma i le faaiuga o le suesuega e faaaoga ai le sphygmomanometer e tusa ai ma tulaga masani (fuaina o le taeao i le taeao , aʻo gasegase na ave le fualaau faasaina i le afiafi, faʻaaogaina se paʻu o le lapopoa, o tagata gasegase sa i luga o se tulaga maualuga mo le umi 5 minute, ma ua maeʻa ona faʻamau faaluaina le mamafa o le toto i luga o lima taitasi, o le tau aofaʻi o le min na fuafuaina faailoilo Mala i le itu taumatau ma le itu tauagavale).

I le laina amata ma i le faaiuga o le suʻesuʻega (4-5 tausaga talu ona faʻataʻatitia, median 4.5 tausaga), na faʻalua ona faia le faʻataʻitaʻiga o le talatala o le carotid (faʻatasi ma se vaitaimi o le maualuga o le 3 vaiaso), ma sa faia se suʻesuʻega e tasi i le 1.5-2.2 tausaga talu ona faʻataunuʻu. O le suʻesuʻega faʻamatalaga faʻamatalaina auʻiliʻili muamua. O faʻatautaia faʻasolosolo maualuga na faia e ni tagata tomai faapitoa 3 ma tomai faapitoa. O se faʻataʻitaʻiga faʻatusaina o suʻesuʻega ma faʻamatalaga faʻamaonia o le 6.7 na faʻaaogaina. I se suʻesuʻega umi, o le tele o le mafiafia o le intima-media (TIM) na tusia i vaega taitasi e 12 o le carotid o lona 1 cm le umi (o le carotid artery, bifurcation, carotid artery). O suʻesuʻega o ata na faia e ni tagata tomai faʻapitoa faʻamaonia ua tauaso. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le maualuga maualuga o le TIM na fuafuaina e faʻavae i luga o tau aogā i vaega e 12. O le eseesega i le avefeʻau aupito maualuga o le TIM i le va o le 732 vaega muamua o le fuataga o le 0.014 ± 0.17 mm, o le averesi tulaga ese o le 0.12 ± 0.11 mm, ma le tuufaatasiga o le Pearson e 0.87. I le faaiuga o le suʻesuʻega, o le eseesega i le averesi aupito maualuga o le TIM i le va o le 641 fefaʻasoaʻiga o le 0.004 ± 0.09 mm, o le averesi tulaga ese -0.06 ± 0.06 mm, ma o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga e 0.97. O se auiliiliga auʻiliʻili o feeseeseaiga i le va o le va ma le vavalalata faʻaalia, o loʻo faʻaalia ai se faʻatonuga maualuga o taunuuga ma le leai o ana suiga i le taimi.

O le mea pito sili ona taua o le suʻesuʻega o le fua faatatau lea o le siitia o le TIM maualuga aupito maualuga. O le pito i lalo o le fua faatatau faaletausaga o le faateleina i le maualuga o le TIM i vaega taitasi o le carotid o. I le avea ai o se vaega o le HOPE suʻesuʻega, na faʻamaumau ma auʻiliʻili ai taunuʻuga tau falemaʻi. O lenei suʻesuʻega sa lava le malosi e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e lua i le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular.

O le auiliiliga na faia i se faataitaiga o tagata gasegase na amata togafitiga e faaaoga ai le polokalame SAS 6.12. Aʻo suʻesuʻeina le faʻamuamua ma le isi aʻoaʻoga, e leai se fegalegaleaiga i le va o vailaʻau faʻasaina (p = 0.90 ir = 0.61, faasologa, auala ANOVA). I le itu lea, o le eseesega i le va o le paina ma le eseesega o doses ma le placebo sa iloiloina, faapea foi i le va o vitamini соответствующим ma le placebo e tutusa. Na faʻatusatusa uiga faʻavae i le faʻaaogaina o le auala ANOVA ma le suega sikuea. O le fua faatatau o le siitia i le maualuga aupito maualuga o le TIM ma le maualuga o le TIM i se isi vaega mo tagata maʻi taitoatasi na fuafuaina e faavae i luga o taunuuga o se faasologa o suesuega e faaaoga ai le faiga o le regression (ina ua uma ona faamaonia le leai o se eseesega tele mai le laina). O le aafiaga lautele o le ramipril, o aafiaga o fualaau taitasi o le ramipril (2.5 ma le 10 mg) ma le vitamin Ε na suʻeina e ala i le faʻaaogaina o le ANOVA. O le fua faatatau o le siʻitia i le maualuga maualuga TIM o le fesuiaiga faalagolago, ma o le togafitiga na tutoʻatasi. I le faʻaaogaina o le ANCOVA, na faʻataunuʻuina ai suʻesuʻega mo suiga i le toto ma le diastolic toto o le toto ma faʻafetaui mo le tele o mea na aʻafia ai le fua faatatau o le faateleina i le TIM e tusa ai ma le suʻesuʻeina e le ogatasi. Ina ia faʻamaonia mo le faʻaogaina o le tasi le pule, o le Dunnett na faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le lua doses o le ramipril. O le suʻesuʻega muamua na aofia ai tagata gasegase ia e ono mafai ona iloiloina le faʻaogaina o TIM, o lona uiga. i luma o le lua suʻesuʻega muamua o le ultrasound ma ia le itiiti ifo ma le tasi le suʻesuʻega i mea faʻapitoa.

Faiga Faʻavae, Mataʻituina, ma le Tautinoga

O uiga o le faavae e leʻi eseese i le va o vaega faʻatusatusa, sei vagana ai le ulaula tapaa, lea e maualuga atu i le vaega o tagata gasegase maua le vitamini Ε (Table 1). O uiga autu o le 693 tagata gasegase na aofia i le uluai suʻesuʻega i le faaiuga o le suʻesuʻega e talitutusa lava.

TABLEGA 1. O uiga muamua (M ± o)

E uiga i Vitamin E ma Atherosclerosis

O aʻu, e pei o le tele o isi tagata, o loʻo popole i le tulaga na i ai le atherosclerosis. O le faʻamaʻi e le o iloa. Muamua, maualuga le toto maualuga, ona maua ai lea o le malosi, maualalo le glucose faapalepale, ona osofaʻi muamua ai lea o le fatu ... Ma o le matutua o "tagata afaina" o loo faasolo ina tuputupu ae.

E tusa ai ma manatu faʻaonaponei, o faʻamalositino saoloto e osofaia ai le mama o le LDL mole mole (lipoproteins le maualalo pe "leaga" cholesterol) i puipui o toto toto ma liliu ai i le gaʻo faʻamalolo. O lenei suiga taua o le LDL o aso nei o le amataga o le atherosclerosis. Afai o le faʻamaʻiina o le LDL e le toe tupu ma toe fai, i aso uma ma po uma, e faʻamoemoe o le a tumau pea le laiti ma le puipuia. E na o le faʻamaʻiina o nei meaola e amata ai ona auai i le faia o palesla cholesterol, lea e palu ai mea taua ma faʻamalosi ai.

E mafai ona e faʻasaoina au fausaga mai le matua le matua i auala e lua.

  • Muamua, e tatau ona e puipuia gaʻo ma isi mea e maua mai ai faʻamalolo saoloto mai le ulu atu i le tino.
  • Lona lua, e tatau ona e faʻapipiʻi pea le toto i le antioxidants e faʻafefe ai faʻamalolo saoloto ma puipuia ai i latou mai le faʻamaʻiina o lau LDL. O lenei mea e taofia ai le mafuaaga tonu o le atherosclerosis, ma e le afaina pe o le a le matua o oe. O le mea moni, o le vave ona e amata, o le laʻititi o lau gaʻo.

Triple hit on aging

O avanoa aupito sili e tolu e taofi ai le LDL oxidation ma le atherosclerosis o Vitamin E, Vitamin C ma Yubikinol-10 (Coenzyme Q-10). O le manatu lenei o Dr. Balz Fry, o se tagata suesue i luga o le matafaioi o tuusao saoloto i meaola o le toto mai le Aoga a le Iunivesite a Boston University.

Vailaʻau E: fufuluina o le paʻu mo gaʻo

Ina ia tausia ma toe faʻafoʻisia le autalavou o arteries, e tatau ona ave le itiiti ifo ma le 100, ma e sili atu i le 400 IU o le vaitamini E i le aso.

E taua tele, e talitonu o ia, e faʻamalosi le puipuiga i totonu ma fafo atu o le mole LDL, ma o nei sui e tolu e galulue faatasi. "O le Yubikinol o le laina muamua lea o le puipuiga," o le tala lea a Dr Fry. Talu ai ona o le gaʻo-soluble, e ulu atu i le mole o le LDL ma faʻalavelave ai taumafaiga tuusaʻo saoloto e faʻamalosi ai.

O se faʻaogaina sili atu le faʻalagolago o le vitamini E gaʻo gaʻo, lea e puipuia ai faʻamaʻi saʻo mai totonu o le mole LDL. O le vailaʻau C, i le isi itu, e taamilo i totonu o le vai faʻapipiʻi, e puipuia ai faʻamalosi fua mai le mole LDL. O le mea lea, ina ia mafai ai ona ausia taunuuga aupito sili ona lelei, e te manaʻomia ni tui tetele o antioxidants uma e tolu, faʻapea foi ma isi mea aoga e tele.

Fautuaina fua faatatau o talosaga (RNPs) mo le vaitamini E e faapenei:

O aoga o vitamini ma meaʻai i le togafitiga o le atherosclerosis

O le ute o le togafitiga o le atherosclerosis o le aveeseina lea o pusa o le cholesterol mai toto toto. A leai se taumafataga o le kulūlū, tagofia meaʻai meaʻai, lapataiga ma le faʻaumatia o le maʻi e le mafai.

O le mafuaʻaga o le afa o maʻi o le le atoatoa i meaʻai ma le le lava o mea. E mafai ona e aloese mai le atiina ae o le atherosclerosis e ala i le suia o le meaai, faʻaauau i se soifua maloloina lelei ma toe faʻaleleia elemene, vitamini. O le puipuia o le faʻamaʻi ma meaola-mea e faʻamalosia mo tagata gasegase e maua i le atherosclerosis.

Vitamin Overview mo Atherosclerosis

O le faʻalavelave o le togafitiga e aofia ai vailaʻau, suiga i le olaga, meaʻai ma le faʻaaogaina o mea taua. E taua vaega uma, o vitamini i le atherosclerosis e faia ai se matafaioi taua.

I le tulaga o le atinaʻeina o le faamaʻi, e manaʻomia e le tino se sili atu o nei mea.

Vaega B (B1, In2, In3, In6, In12, In15) ei ai sona aʻafiaga i se faʻalavelave faʻapitoa, nicotinic (niacin, B3) e patino i le tulaga autu ile:

  • maualalo le cholesterol
  • vasodilation,
  • faʻaititia le talisapaia o le platelets,
  • fatuina o tulaga mo le faʻaleleia o le toto,
  • pito maualalo maualalo,
  • faaitiitia le tuufaatasiga o lipoproteins i le ate,
  • vaʻaia le taofia o le faʻasaʻoina o gaʻo eletise mai siama faʻapipiʻi.

E mafai ona maua lelei ile gaosiga o le 3-5 g. O le i ai o lipotropic substances o le choline ma le methionine, lea e aʻafia ai le cholesterol, faateleina le maualuga o phospholipids (lecithin), faʻaitiitia ai le numera o pusa i totonu o vaʻa ma taofia le atinaʻe o le atherosclerosis.

Polyneuropathy, e tupu ai le cheylosis ma o le gasegase o le faamai e faigata tele. O le paleni taumafa o le a tumau pea le paleni o siama, faʻaleleia le tafe toto ma puipuia mai iʻuga. Vitamin B6o loʻo i ai i iʻa, meaʻai ma susu, faʻaititia le cholesterol ma faʻaleleia le gaosiga o gaʻo.

I le le lava o meaai I12 ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le anemia macrocytic, lea e faʻapupulaina ai le avega i luga o le fatu ma fatu ai mea e manaʻomia mo le hypoxia o le tino.

Vitamini A, D ma E i le atherosclerosis ei ai se aoga aoga ile:

  • faʻaitiitia i le toto,
  • faataapeina o paʻu toto,
  • malosi faʻavae
  • faʻalautele meatotino faʻaleaga.

O le gaioiga o le vitamini D e aofia ai ma le tulafono faatonutonu o le konetaini ma le osteogenesis, faʻasologa o le pulefaʻatonu o inisalini, hormones thyroid ma parathyroid hormone.

O le Ascorbic acid (vitamini C) e faʻavaveina ai le faagasologa o le lipid metabolism ma le faʻasaʻoina o le cholesterol e le ate, faʻamalieina ai le fetuunaiga o puipui lapisi ma faʻaleleia le gaioiga o le sosolo, faia malosi malosi ma puipui.

F ole vaega F (o mea gaʻo eletise polyunsaturated) e puipuia ai foliga o atherosclerotic plate i puipui i totonu o maʻa.

Atherosclerosis prophylaxis ma togafitiga e faia e pei ona faatonuina mai e le fomaʻi ma faʻalavelave e aofia ai vailaʻau ua lisi. E mafai ona faʻatau i latou i falemaʻi.

Tulafono Faʻatagaina

Mo togafitiga, o fualaau oona e ave i ni aofaiga tetele nai lo le puipuia.

I totonu6 maua i meaʻai a manu, fefete, ate, susu, fualaʻau lanumeamata.

Aveina o le kulūmū A e aunoa ma le E le afaina ai le tulaga o le tino. O le vaega lona lua o le ave lea o le 200 IU, i le leai o ni tali, faʻaititia le fualaau i le 600 IU.

Le aoga o meaʻai mo le atherosclerosis

E tuuaia ai faapea o le taumafa o mea taumafa e mafai ona puipuia ai faafitauli.

E taua le matauina i totonu o le lisi o meaola faʻalaʻau e tele na aoga tele e pei o vailaau faʻapitoa pe avea foi ma sui soʻo. Faʻaopoopoga mo le atherosclerosis e faʻaaogaina ai faʻamoemoega eseese. I le avea ai o ni antioxidants:

Vitio biocomplexes (faatasi ai ma gaʻo oloa gaʻo) e faʻaleleia lelei ai le saogalemu o vaʻavaʻa, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻasalaina. O meaʻai gaʻo e faaopoopo i le tino, o le manaʻoga e mafua mai i le gaosiga o eicosanoids, lea e teenaina ai le fatu fatu ma faʻamautinoa ai le toto toto.

Faʻaaogā taumafa lelei e faʻatumu ai elemene o loʻo misi: calcium, magnesium, potassium, selenium. O le le atoatoa o elemene e taʻitaʻia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, e lava le aofaiga e puipuia mai ai. E aoga le meaʻai i le kesi, faʻataʻitaʻiina ma le magnesium. O le aoga o mea faʻaopopo e lava lea pe a tausia siama.

Faatasi ai ma mea faaopoopo, o loʻo i ai i latou e faʻaaogaina le faʻaaogaina e le aufaʻatauvalea. O nisi o meaʻai e mafua ai le le saogalemu o le tino, e maua ai aʻafiaga.

O nisi togafitiga le saogalemu, o tapulaa i le faʻaaogaina o vitamini ma meaʻai e le lelei le taumafa e le faʻaitiitia ai le aoga o vailaʻau e fesoasoani i togafitiga ma le puipuiga.

Vitamini mo le puipuia o le atherosclerosis

O le faʻamaʻi e tupu mai i le talaaga o meaʻai leaga, leai o mea e ola ai meaola, le tausia o se soifua maloloina lelei.

O le puipuia o le faamaʻi e aofia ai suiga i meaʻai, faʻalauteleina o le gaioiga, le faʻaumatiaina o mausa leaga ma le tausia o fualaʻau ma le paleni o le microelement. O le aofia ai o vailaʻau o loʻo i ai i totonu o le taumafataga atonu e lava, mai le manatu o le puipuiga, o se tulaga. Faʻamatalaga faʻafitauli e ono aʻafia ai: maʻi o le maʻisuka, maualuga o le toto maualuga, tulaga faʻalavelave, mea e manaʻomia muamua.

Contraindications

O le aoga o le vailaʻau C e le mafai ona faʻamagaloina, o le maualuga o le a mafua ai le fausia o le oxalic acid ma faʻalavelave ai le tulaga o fatugaʻo. E le mafai ona faʻatagaina tagata e maua i le toto fou e ave le acid ascorbic ona o le lamatia o le prothrombin.

I totonu12 faʻaopoopo le toto totoina ma e manaʻomia ai le puleaina o gaʻo.

O le faʻaaogaina o le vitamini K e faʻapogai ai le faʻavaeina o le toto, o loʻo i ai se faʻagata i le tulaga e faʻaleagaina ai pito i lalo ma elemene thrombotic (faʻamaofuina le endarteritis).

O le inu malosi o le vailaʻau E manaʻomia le pulea o lou toto.

B vitamini

Faatasi ai ma lenei vaega o vitamini, o le acidic nicotinic na tosina faapitoa i ai. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le atherosclerosis. O fomaʻi na faʻaaogaina le vailaʻau nicotinic i tagata gasegase i le atherosclerosis (o le mea e masani ona faia i le coronary arteries) i le maualuga - 2 g i le aso mo le tele o vaiaso, e masani lava ona matauina se toesega taua o le cholesterol atoa, ae o le vaega ole phospholipids e leʻi suia. Na maua foi faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga lea na tautala e uiga i le faʻalavelave faʻalavelave o le atherosclerosis o le aʻafiaga o le suka. O le mea moni, i le Inisetiute o togafitiga AMS, pe a faʻaaoga fua o fualaau faasaina, e leai ni suiga taua na matauina i le tuufaatasiga o le toto i luga o le falemaʻi, ma i le suʻega, peitai, e le mafai ona faafitia le aʻafiaga o inumaga tetele. Ole lapoʻa tele o le vailaʻau nicotinic e le o taimi uma e gafatia e tagata gasegase, ae ona o lenei meafaigaluega e le taua tele. E pei ona e iloa, o le nicotinic acid i le taimi lava e maeʻa ai le pulega e mafua ai le vevela vave o le paʻu o foliga ma le tino ma le lagona o le vevela faafuaseʻi ma felafolafoaʻi i le ulu. E le masalomia le tautala i le aafiaga vasodilating o le fualaau faasaina, o lea na amata ai ona faʻaaogaina i tulaga eseese o mea oona, e aofia ai le atherosclerosis o pito i lalo, ma le angina pectoris foi. O le faʻaaogaina umi o le nicotinic acid o nisi taimi na te maua ai aʻafiaga - o le vevela, o le ulu, o nisi taimi e fenumiai ai.

Pyridoxine (vitamini B6) e matua taua lava aua e aʻafia ai le fefaʻatauaʻiga o gaʻo susu. Faatasi ai ma le le maua o le vitamini B6 i le tino, o le a tupu aʻe ai le ate i le ate. O le le lava o le vitamini B6 i manuki e fesoasoani i vailicis vascular. Ae ui i lea, talu ai nei na le mafai ai e Fidanza ma tagata faigaluega mai Roma ona faʻatuina le aafiaga o le pyridoxine i luga o le toto ma le ate cholesterol (i suʻega i tamaʻi i luga o se taumafataga e atoa pe leai foi le pyridoxine).O le faʻafoega o le vitamini B6 i tagata maʻi ma le atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterolemia e taʻitaʻia ai i le tele o tulaga i le maualalo o le cholesterol. I le suega o le lapiti, o le puleaina o le 50 mg o le vitamini B6 i le taimi lava e tasi ma le cholesterol e le afaina ai le atherosclerosis pe a faatusatusa i le pulea. Ae ui i lea, o fualaʻau tele ole vitamini B6 (100 mg i le aso) e faʻavaivaia ai le malosi o le hypercholesterolemia ma le lipoidosis.

Vitamin B12 ua maua foi le malosi i lipids, le atinaʻe o le atherosclerosis. O faʻamatalaga e faʻamatalaina ai le aafiaga o lenei vaitamini e pei o le lipotropic ua maua. O le mea lea, o le puleaina o vitamini B12 i meaola i le taimi o le suʻega o le gaʻo o le ate o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le iniseti, o lenei vailaʻau e mafai ona i ai se aʻafiaga faʻaleagaina i le tupuga o le gaʻo susu ma isi totoga. I nai kulini, mai le taumafa o le vitamini B12 ua le aofia ai, o le mea e maua i le phospholipids i le tino ma le tino e faʻaitiitia, ma pe a uma le faʻalauiloaina o lenei vaitamini - faʻateleina.

O se mea manaia le maitauina pe afai o le vitamini B12 e faafoeina i tagata gasegase ma le atherosclerosis, o le mea o loo i ai i le filifili i le toto e faateleina, o le mea lea, o le aoga aoga o le vitamini B12 o le faateleina lea o tulaga lipotropic i le tino (o le faateleina o le mataupu o le choline ma le phospholipids i le toto). O fomaʻi Initia sa maua faʻamatalaga pei oi matou i luga o le aafiaga o le vitamini B12 ile atinaʻe o le atherosclerosis.

Ae o le vitamini B1 (thiamine), o lona taua i togafitiga o le atherosclerotic faagasologa e lei faamaonia. Naʻo se tasi o faʻamatalaga lelei ua faʻamautuina i faʻamaʻi o le tino i luga o le faavae o le atherosclerosis, atonu e mafua mai i le siʻitia o le leo o le matagaluega sopo o le faʻalavelave o le tino ma le faateleina o le gaioiga acetylcholine. Masalo, o lona coenzyme - cocarboxylase - e aoga foi i le cardisclerosis atherosclerotic e faʻaleleia ai le gaosiga (metabolism) o le muscle fatu. I lenei itu, o le togafitiga o le cocarboxylase i ituaiga eseese o feteenaiga e mafua mai i lenei faamaʻi e taua tele.

Tuua Lau Faamatalaga