Manua o le Hemostatic for nasal, toto o le uterine, mo gaʻo ma le afaina - o se aotelega o vailaʻau

I togafitiga fualaau faʻatau e faʻatatau i le taofi o le toto, o loʻo faʻaaogaina fualaau oona - tranexam poo le faʻasalaga aʻo gaʻo.

I le taimi o le maitaga, e mafai e fafine ona feagai ma se faafitauli matuia e pei o le toto. E tupu mo mafuaaga eseese. I le tolu masina muamua o le gaioiga, faatasi ai ma le foliga mai o le faʻamaligi toto, o loʻo i ai masalosaloga o se taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa, o le maitaga ectopic ma le maliu faanatinati o le fetus. Ma o le amataga o le tafe toto i le afa lona lua o le maʻitaga e mafai ona avea ma se faailoga o le faʻavaveina o le placental vave (faʻatasi ai ma le faʻamautuina o se hematoma retroplacent), tulaga maualalo poʻo le placenta previa, faʻapea foʻi ma se faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino poʻo le tino uterine.

I soʻo se tulaga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi o le a maua le mafuaaga patino o togafitiga ma faʻamaonia togafitiga.

Faʻaaogā le fetaui i le amataga o le maitaga, faʻapea foi i le lona lua ma le tolu piliona, e faʻatagaina e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi.

,

Taʻiala faʻasino mo le maʻitaga

O le faatonuga a le doneone o loʻo taʻua ai "o le faʻaaoga i le taimi o le maitaga e mafai ona faia i na o tulaga e mafai ai e le aoga aoga o le togafitiga i le tina ona sili atu nai lo le ono lamatia ai le fetus. Afai e tatau ai, o le tofiaina o le fualaau faasaina ao faagasolo le lactation, e tatau ona faamutaina le susu. " O le a le uiga o lenei mea? I le falemaʻi, o se faʻapena tutusa e aliali mai i faatonuga a na fualaau faasaina, i le faagasologa lea na le faia ai suʻesuʻega oa latou gasegase ma le tosogenic aafiaga. O lona uiga, o le saogalemu o nei vailaʻau pe afai e leʻi faavaeina le pa puipui.

E tusa ai ma faatonuga, o le vailaʻau faʻatau (igoa tau fefaʻatauaʻiga - etamzilate) e faʻamalosia ai le gaosiga o platelet e le gaʻo susu, ma faʻavave foi ona latou ulu atu i le plasma toto. E le gata i lea, i lalo o le aafiaga a lenei sui o le hemostatic (hemostatic), o le malosi o le faagasologa o le thromboplastin formation e faateleina, lea e faamautinoaina ai le totoina o le toto i vaega faaleagaina o le mimiti e fusifusia ai le pito i totonu o capillaries. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o mea o loʻo i totonu o le toto e tumau pea i totonu o tapulaa masani, o le mea lea, i le maualuga o le platelet level, e le talafeagai le fetaui.

Dicinon i le taimi o le maʻitaga, poʻo le, i le taimi o le totoga na tupu i le taimi o le maitaga, e avea o se mea e faaosofia ai le gaosiga o faʻasalaga o platelets (o lona uiga, o lo latou "pipii" i vaega ua faaleagaina o le toto toto ma le fausia o platelet). E afua ona o lenei (ma e le mafua ona o le faateleina o le toto coagulation) e taofia le toto.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le dicinone o le toto lea o le toto toto o tupuaga eseese, e aofia ai taimi o taotoga o taotoga, i le gynnecology ma obstetrics. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻafuaseʻi o le faʻaaogaina o lenei vaifofo o le faʻalauteleina o le toto (diathesis hemorrhagic), pulmonary and blood intestinal.

Ma i totonu o ana faitioga sa maitauina: o le gasegase i mea e aofia ai i lona tuufaatasiga, o se ituaiga gasegase o se maʻi na mafua mai i le siama, o le toto le mama i le tino o le thrombosis vein, faapea foi ma le poloka o se toto toto e se thrombus (thromboembolism).

Tranexam pe faʻatasi i le taimi o le maitaga: o le fea e sili?

E pei lava o le toso, i le taimi o le maʻitaga, e mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina se isi faʻasolosolo malosi - tranexam (synonyms - urugol, tranex). O lenei fualaau faasaina e ufiufi ai le puipui o le placental ma o lea e faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e pei ona faatonuina e le fomaʻi i le mataupu pe afai e sili atu le lelei o le tamaʻitaʻi maʻitaga i le tulaga lamatia o le pepe.

E le gata i lea, pe a faatonuina le tranescam, o lona faʻailogaina e tatau ona amanaʻia: thrombosis poʻo le taufaamatau o lo latou atinaʻe, o le thrombophlebitis o le tino, thromboembolic syndrome, faʻaleagaina o le vaai i le lanu, toe faʻaleagaina.

Tranexam i le taimi o le maitaga e faʻaaogaina i mataupu lava e tasi e pei o le taumate. Ae o lona pharmacodynamics e ese. Tranexam e avea o se sui o le hemostatic ma se maualuga o le fibrinolysin (plasmin), o se vaega o le toto e taofia ai lona faʻasoasoaina. O lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o se proenzyme faapitoa o le plasminogen ma lona liua i le fibrinolysin. O lona uiga, e aʻafia ai le hemostasis, faʻateleina le faʻaaogaina o le tino.

Tranexam tablets (250 mg), e fautuaina e fomaʻi le tasi papafa 3-4 taimi i le aso. I le tafe toto i le uluaʻi masina o le maitaga - e taofi ai lona faʻanoanoa faʻafuaseʻi-o le fualaau o aso taitasi o le vailaʻau e le sili atu ma le 1000 mg (4 papa), i se aso mulimuli ane - 1000-2000 mg i le aso. O le metotia o tui e aofia ai le puleaina o le transescam i se ituaiga o vaifofo (i ampoules o le 5 ml). O le fuataga e fuafuaina e fuafua i le tele o le toto ma le mamafa o le tino: 10-15 mg i le kilogram.

Afai e te aveina le tranexam poʻo le faʻatasi i le taimi o le maʻitaga, ona ono aliali mai lea o aʻafiaga e le manaʻomia. O le mea lea, o le aveina i le fale e mafai ona mafua ai le ulu tiga, totogo, mumu o foliga, leu, fatu o le fatu, tiga i le manava, faaitiitia le toto maualuga, paʻu o le vae.

Ma o aʻafiaga e ono aʻafia ai le tranexam e faʻaalia i foliga o le vevela, vaivaiga, moe, paʻu o le paʻu ma le vevela, vomia, leisa, manava, manava o le fatu, le lava o le fiaʻai, lagona le lelei o le lanu, ma le tachycardia ma le tiga o le fata.

Faʻasologa o le meaʻai i le taimi o le maitaga

O lenei vailaʻau o loʻo maua i le ituaiga pepa (250 mg i le tasi) ma se vai fofo (i le 2 ml / 250 mg ampoules).

O le togafitiga faʻasolosolo i aso taʻitasi o le fetaui i le taimi o le maʻitaga e 10-20 mg o le vailaʻau i le kilokalama o le mamafa. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomaʻi e ave ni meaʻai i le taimi o le maʻitaga, tasi i le taimi (250 mg) - 3-4 taimi i le aso. O le maualuga o le aoga ma le faʻafofoga tautala e maua i le tolu itula pe a maeʻa le papalama i totonu o le manava ma e tumau mo le lima itula. O le umi o le aveina o pepa e fuafua e le fomaʻi e faʻatatau i le malosi o le pipiʻi.

O le faʻaaogaina o matua ole dicinone - i le tulaga o le iniseti poo le iniseti - e mafua ai ona televave le vave ona tupu: pe a maeʻa le kuata o le itula, ma o le maualuga o le mea e matauina i le avevaʻa pe a ma le itula ma le afa (ma le faʻaogaina o le intramuscular - o sina taimi itiiti). O le mea lea, o injections ogaoga o le fetaui i le taimi o le maʻitaga e sili atu ona fetaui mo le malosi o le vaʻaia.

, , , ,

O le tau o le potu i le taimi o le maitaga

I le aso - e fuafua i le kamupanī ma le itulagi o Iukureini - o le tau o le talini i le taimi o le maʻitaga e eseese: ole mea i totonu o pepa (250 mg, pusa 100 fasi pepa) - i le va o 95-135 UAH., Dicinone e fai ma fofo mo le tui (250 mg, ampoules o le 2 ml, afifiina o le 50 fasi vaega) - mai le 90 i le 145 UAH. mo le teuina. O le tau faʻatatau o se tasi o le ampoule (pe a faʻatau i le falemaʻi faapitoa latou te faʻatau atu fualaau faʻasaina i le tagata lava ia) e tusa ma le 2 UAH.

Totogi mo tranex i pusa (30 pcs. Pack) na faia i le Malo Rusia - i le va o le 178-225 UAH., O le tau o le teuina o tranex (30 capsules 250 mg) mai Malesci - 132-168 UAH. Ugurol (tranexam) o le kamupani Rottafarm i ampoules o le 5 ml (i totonu o se afifi o 5 ampoules) e tau e tusa ma le 220-240 UAH. Ma o le tau o le tranexam mo le faʻaaogaina o matua e 768-790 UAH. mo 10 ampoules o le 5 ml.

Faʻamatalaga e uiga i le tuagane aʻo faia le maitaga

O fualaau oona, aemaise lava o le tranexam poʻo le potu i le taimi o le maitaga, i tulaga e manaʻomia ai le taofi o le toto, e faʻaaogaina e ui lava o latou aʻafiaga. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau, e pei ona molimauina e faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma iloiloga faafomaʻi o le potu i le taimi o le maʻitaga, ua matua tauamiotonuina, aua e fesoasoani e taofi ai le toto ma le tele o tulaga e aloese ai mai le faʻanoanoa i vaega muamua o le fanau. I le taimi lava e tasi, o le aafiaga i luga o laina o le hemostatic system, o lona uiga, o se faiga e mautinoa ai le faapaleniina o le toto ma le faʻamalosi aʻo tumau pea le tulaga o le vai, e itiiti.

Ma o iloiloga e uiga i le potu aʻo oʻo ile maʻitaga o na gasegase e tatau ona latou faʻaaogaina lenei vailaau e ese. Na ia fesoasoani i se tasi e tausia se maitaga, ae o se tasi, e ui i taumafaiga a fomai, e le mafai ona ia faia lenei mea ...

E tatau ona manatua e fetaui i le taimi o le maitaga - e pei o isi mea tau vailaʻau faʻatoaina i nei tulaga - e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi! Ma e tatau i le fomaʻi ona 100% mautinoa o le aoga aoga o vailaau faʻasaina ua faʻatonuina i le tina o loʻo faʻamoemoe e sili atu le maualuga nai lo le ono lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o lana tama e leʻi fanau mai.

O a fualaau sili ona maualuga

O le faagasologa o le totoina o le toto i totonu o le tino o le tagata o loʻo faʻatusalia mai e se faiga faʻalavelave o fegalegaleaiga o se vaega o mea (mea faʻasolosolo). O le tele o nei vailaʻau o faʻamalosi. E oo mai i le taimi nei, o le i ai o le 35 mataupu taua e faavae ai: 13 plasma ma le 22 platelet. Le leai o se tasi o nei vaega e mafua ai le faʻaalia o le toto toto.

O fualaau o le Hemostatic (mai le Eleni - taofia o le toto) ua mamanuina e aveesea ai mafuaʻaga o le le atoatoa i le tino ma poloka ai le toto. O le taʻiala o le gaioiga a sui o le hemostatic e faʻavae i luga o le faʻatumu o le le lava oa latou lava enzymes, faʻamalosia ai le thrombosis i luga o vaʻa o mea faaleagaina ma faʻaitiitia ai galuega fibrinolytic (dissolution o le toto).

Faʻafefea ona taofi le tafe toto i le taimi o le taina

O le tele o le gau o le toto i tamaitai i le taimi o le tamaʻitaʻi (sili atu i le masani masani o le 80 ml) e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese. Aʻo leʻi faʻatau se vailaʻau pito sili i le falemaʻi i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma lenei faafitauli. E na o se fomai tipitipi o le a mafai ona ia fuafuaina le mafuaʻaga na mafua ai le vavaeese mai le masani, ma fautuaina se sui sili ona maualuga o gaoioiga faʻatonuina.

O fualaau o le hemostatic o loʻo faʻaaogaina i togafitiga e le o se panacea mo faʻamaʻi na mafua ai le toto. Latou te punitia mo sina taimi le vave faʻafefe o le toto ina ia mafai ai e le tino ona tuʻuina atu mo le leai o se tupe. O le togafitiga e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi ma e aofia ai vailaʻau e afaina ai le mafuaʻaga o togafitiga.

O fualaau o le Hemostatic o se vailaau lelei mo le mamafa o le toto i le taimi o le faʻasologa. O fualaau faasaʻo ua filifilia e faavae i luga o le genesis o le totoga e mafai ona toe faʻafoʻisia ai le leai o ni mea e faʻaaogaina ai. Ae e te leʻi amataina fualaau oona, e tatau ona e iloa o nisi oi latou e ono aʻafia ma aʻafiaga. O fualaau pito sili ona taatele e pito sili ona taatele o loʻo faamatalaina i le laulau i lalo:

Faʻafeiloaʻiga o le vaitamini K. Faʻapitoa e faʻaosofia le faʻaogaina o le prothrombin

O le toto faʻapitoa o le toto coagulability, thrombosis inflammatory

Faʻafeiloaʻiga o le paʻu i le faʻavaveina o fulufulu mago

Laʻau vasoconstrictor fualaau faʻasaina ma le malosi tele

Maualuga maualuga, totoʻa, lactation period

Le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi

Vasoconstrictor gaoioiga faatasi ai ma le faaitiitia o le mafai ona maua

Urologic disease, thrombosis

Faʻasolosolo le gaosiga o le thromboplastin, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le fausia o se thrombus muamua

Paʻu o le ulu, gasegase, tiga o vae

Faʻafesoʻotaʻi le faʻavae o le pulu plasmin, lea e nafa ma le faʻamamaina o paʻu toto

Paʻu o le paʻu o le fatu, le faʻamaʻi o le myocardial

Vomiting, faʻafitauli o le lanu lanu, diva

Erythrostat mo le faʻamalosi

O le togafitiga o fualaʻau faʻatasi ai ma le fesoasoani a Erythrostat e aofia ai le faʻaaogaina o le lua i le tolu fualaʻau pito i luga i le 5 itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega e le tatau ona umi le umi nai lo aso e 10, a maeʻa e tatau ona fai se malologa o le itiiti ifo i le 3 masina. Afai o se toe faʻalavelave e tupu i le vaitau lenei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fautuaga. I se tulaga faapea, o togafitiga faʻatasi ma se isi vailaʻau faʻasolosolo e mafai ona faʻamaonia.

Faʻasalaga ma le gaʻo toto

O le ascorbic acid, o se vaega o le Faʻasalaga, ua avea o se mea taua mo le fausia o filatini. Faafetai i lenei uiga lelei, ua ausia se aafiaga sili ona maualuga. Vaitaimi ile pulega o fualaau faasaina O le faʻamalosia mo puipuiga e mafai ai e oe ona faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaitiitia ai lo latou vaivai. Inu inu fafa i le aso mo le 1 piliona. O le aʻafiaga o le fualaau faʻasaina e faʻatupulaʻia, o lona uiga, o le lelei lelei o le faʻaaogaina o le a sili atu ona matauina. Ua fuafuaina le vasega mo le 3 vaiaso.

Dicinon ma Tranexam i le taimi lava e tasi

O nisi o fualaau o le toto e sili atu ona aoga pe a faia i le tautala. Dicinon ma Tranexam o loʻo faʻatulagaina e tagata tomai faapitoa i mataupu e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi. O le galuega a Tranexam o le vave faʻaitiitia o le toto, ma o Dicinon o le puipuia lea o le tino mai le avanoa o le thrombosis. O nei mea e tatau ona faia i le polokalame: o le fua muamua o le 2 pusa taʻitasi, ona faia lea o se papa i 6 itula uma.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le vave faʻafuaseʻi o le toto o se faʻalavelave maualuga. O le faʻaaogaina lelei o le vailaʻau e faʻateleina ai le faʻaogaina vave o paʻu (paʻu o le toto) lea e poloka ai le toto. O le aʻafiaga o togafitiga tui e maua ile 10-15 minute. pe a uma le pulega. Ole fofo aupito sili ona aoga ole fofo ole fofo ile togafitiga ole togafitiga vave ole:

  • Etamsylate
  • Calcium chloride
  • Aminocaproic acid
  • Contracal
  • Oxytocin
  • Methylergometrine
  • Vikasol.

Oxytocin mo le toto toto

O le gaioiga o le Omosttocin o le Hemostatic o le faʻaleleia lea o le galuega faakonekarate o musele malie o le matua. O se taunuuga o lenei faagasologa, o le faateleina o le calcium i totonu o siama ua faateleina, ma ua taofia le faagasologa o le toto. E fautuaina le tuiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le faʻataʻitaʻiga ina ia maua ai le sili ona lelei. O le fualaau e faʻapitoa faʻatulagaina mo tagata taʻitasi e faʻatonuina i luga o faʻamatalaga e maua i luga o le mafaufau i le fualaau. E le sili atu i le 3 IU le pulega e tasi.

Aminocaproic acid mo le faʻasologa o tamaʻitaʻi

O le malosi malosi o le aminocaproic acid e faavae i luga o le taofia o le fesuiaiga o le profibrinolysin (o le plasmin) e le fibrinolysin (foliga galue). O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le mamafa o le faʻataʻitaʻiga e aafia ai le faʻaaogaina o le lima pasene pasene i itula uma seia oʻo ina faʻaitiitia le numera.

Ole mea e sili ona lelei mo le vaʻaia

Ina ia taofia le leiloa o le toto ona o le faaleagaina o le masini i masini mumu, e faʻaaogaina ai vailaʻau o le itaticatic medicines. O meaʻai laiti ma manuʻa i luga o le paʻu e mafai ona togafitia i le hydrogen peroxide mo le faʻaumatia. Ole aʻafiaga o le peroxide e mafai ona taofi le toto o le toto. O se tulaga sili atu ona ogaoga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le faʻalauteleina o aʻafiaga.

Ole uʻamea faʻamalosi ma le mea faʻapitoa e faigofie ona faʻaaoga. O le mea taua autu o le adrenaline e gaosi ai le malosi o le vasoconstrictor, lea e maua i le aʻafiaga o le taofi o le toto laʻitiiti i le leaga.O tapenapenaga mo togafitiga i fafo o manuʻa e faia mai le toto faʻapitoa o tagata poʻo manu.

Fualaau oona o le Hemostatic for nose samples

Ina ia taofi le liʻo o le tele o etiologies, e tatau ona faia le faʻapipiʻi. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona faʻaaogaina le kulimi, faʻavave poʻo le tino. Faamalosia le aʻafiaga o le a fesoasoani i fualaau faʻasolosolo na muamua faʻaaogaina i le lapisi. O nei vailaʻau o:

  • Etamsylate
  • Dicinon
  • Epsilon-aminocaproic acid,
  • Calcium chloride
  • Vikasol.

O le mafuaaga sili ona taatele o liʻo o le isu o le toto maualuga, o lea e taua ai le tuʻuina atu o se faʻavavega vave. E aofia ai le faʻaitiitia o le toto i luga o se fualaau. Fualaau faasaina o ana gaioiga ua mamanuina mo le taimi umi, e le talafeagai mo le tausiga faanatinati mo galu.

Faʻamama

O le toto faʻafuaseʻi mafua mai i le gau o le hemorrhoid e mafai ona taofi faʻatasi ma le fesoasoani a le sui o le hemostatic e faʻaaogaina mo isi ituaiga o le toto (Dicinon, Vikasol, Etamsylate, ma isi). E le gata i lea, o le Aualofa o se fualaau lelei, lea e maua i le tulaga o suppositories ma ointments. O suauu, glycerin ma le fualaʻau, lea o le faavae o suppositories, maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalolo ma mea faʻapitoa. O le faʻaaogaina o moligao e taofia ai le tafe o le toto i luga o se faʻaauau faifai pea e solia.

Mo le faʻaleagaina i le lotoifale ma le taofiofia o le toto ile toto mai vavao i le anus, e mafai ona e faʻaaogaina le omomi e sili ona manaia ile tino o le sosolo i se vaifofo o fualaau faasaina. O le faʻaofiina o suppositories ma sponges e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le toto, ae e le tatau ona e manatu i se mea tumau.

Contraindications

O mea gaioiolosi o loʻo avea ma vaega o sauniuniga o le hemostatic e mafai ona faʻaosofia ai le tupu mai o se faʻafitauli o le maʻi. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i le i ai o se mea masani i allergies. O le gasegase i se tasi o vaega o le vailaau faasaina o se tuusaʻo tuusaʻo i lona faʻaaogaina, o lea e taua ai le suesue ma le totoa i faatonuga ma le fatuga. O le le amanaiaina o fautuaga o loʻo i totonu o faatonuga mo vailaʻau faʻasaina, e tusa ai ma fuataga ma faʻafia ona faʻaleagaina, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻi o le thrombohemorrhagic.

A maeʻa ona maua fautuaga a le fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o fualaau oona, e mafai ona e liliu atu i auaunaga o se vailaʻau eletoroni o vailaau e faʻasani ai oe lava i le filifiliga o tupe maua. Ina ia mafai ona faʻatau se tulaga tului i se tau taugofie i se faleoloa i luga o le initaneti, e tatau ona e faamasani i le tau o fualaau oona e le itumalo o le fale. E mafai ona e faʻatonuina le meafaigaluega filifilia, e taulaʻi i luga o faʻamatalaga faʻatusatusa o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Tulaga lautele o Dicinon

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le puipuia ma le togafitiga o le toto toto o tupuaga eseese. E faʻaaoga i le tele o vailaʻau faʻasoifua maloloina: otolaryngology, gynecology, faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, togafitiga o maʻi mata, urology, ma isi.

O le vailaau ua faatonuina e taofi le tafe toto i le taimi ma pe a maea le taotoga, faʻamaonia, ma le mamafa, vavalalata mai le isu, tamaʻi maʻi, i le retina, ma isi. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina foi Dicinon i fomaʻi pepe: faatasi ai ma lana fesoasoani, faʻafanoina faʻamaʻi pepe i tamaiti e faʻaumatia vave pe a uma le fanau mai.

O le tele o le manaʻoga mo le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina e meatotino o le mea galue malosi - ethamzilate, lea e amata ona vave galue vave: a maeʻa le tui - pe a maeʻa le 5-15 minute, pe a uma ona ave pepa, o le a aliali mai ile 1-2 itula. Ethamsylate e faʻaosoina ai le fausiaina o mucopolysaccharides i puipui puipui, o se taunuuga e faʻaleleia ai lo latou malosi ma le le atoatoa, ma e fesoasoani foi i le fausia o le tele o le thromboplastin i nofoaga o leona. I le taimi lava e tasi, o le faʻavaeina o vailaʻau e faʻamautinoa ai le faʻavaveina o le toto, ma i le taimi e tasi, e leai se aoga o Dicinon i le fausiaina o fusi toto.

O vailaʻau faʻapitoa e maua i totonu o laulau, o loʻo faʻaaogaina i vasega, ma i totonu o se vaifofo e faʻamoemoe mo le auala e le afaina ma le intramuscular auala o le pulega. I nisi tulaga, e faʻaaogaina foi se vaifofo i fafo i foliga o laei po o tampons: o laei e faʻamamaina i le sauniuniga ma faʻaaogaina i le nofoaga o le faaleagaina.

O vaega o le faʻaaogaina o se tasi ituaiga poʻo se isi fualaau oona e faalagolago i le natura o le totoʻa ma le faʻamoemoe o togafitiga. Afai e manaʻomia lou vave fesoasoani, ona tuʻuina atu lea o le inisiua, mo le faʻamalositino, faʻamalositino, e masani ona faʻasolosolo, ae mafai foi ona faia se inisiua.

  • Pusa: fua o aso taitasi mo tagata matutua - 10-20 mg / kg i le tele o atopaʻu, pe a manaʻomia, e mafai ona oʻo atu i le 750 mg. I le taimi o le faʻasologa o taimi, e inu pusa i le 6-itula malologa o le 250-500 mg. Mo tamaiti, o le fua masani e fuafuaina mai le fua faatatau o le 10-15 mg i le 1 kilokalama, o le tau e maua ai e tufatufaina atu i ni vaega.
  • Injections ua tuʻuina i / m poʻo / in. O fua o aso taitasi mo tagata matutua e mai le 10 i le 20 mg / kg. I faʻatulagaga fuafuaina, o vailaʻau e tui i le itula muamua ma peʻa maeʻa - i le ono itula, 250-500 mg, seia oʻo ina taofi le toto. Afai e tatau ai, o le vailaʻau e faʻatinoina i taimi o taotoga. Injections ua faʻamaonia mo tamaiti i doses, lea e fuafuaina e fuafua i le fua faatatau o le 10-15 mg i le 1 kg, vaevaeina i le tele o inisiua.

Ole masani ole masani ole toleni ole masani, ae mafai ona afaina ai le maʻi tigaina, afaina o vae, vevela, leisa, mamafa i totonu o le manava, faimamago, faaitiitia le mamafa, fulafula o foliga ma tali a le tagata lava ia.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le thrombosis, maualuga coagulability, hemoblastosis i tamaiti, maualuga le gauai i vaega.

Faʻaaogaina i le keneko

E pei o soʻo se vailaʻau, e tatau ona faʻaaoga Dicinon e ala i le filifiliga a se fomaʻi. Afai o le fualaau faasaina ua faatonuina i le tulaga o le mamafa o le tino, ona fautuaina lea e amata inu i le 3-5 aso ao lei oo i le aso ua faamoemoe ma i totonu o le 5 aso o le MC, ma ave le 2 maa e faatolu i le aso. O le vasega fautuaina e 10 aso. O le masina e sosoo ai, e fautuaina e toe faia le tali ina ia faʻamalosia ai le taunuʻuga na ausia.

E le fautuaina le ave o fualaau mo le tolopoina o le taimi o le faʻataʻitaʻiga, aua o le a afaina tele ai le natura o le taamilosaga.

Faʻafanua o Tranexam

Se fualaau faasaina ma se aafiaga o le hemostatic, ae galue laitiiti nai lo Dicinon. E maua le aʻafiaga o le tino ona o meatotino a le tranexamic acid. O lona aafiaga e faaalia pe afai o le gasegase na mafua ai ona faateleina le initaneti o le fibrinolysis i totonu o le toto - o se tasi o vaega o le toto lea e poloka ai lona coagulation. O le acid e taofia ai le amataina o le plasminogene, lea e talafeagai mo le fausia o le fibinolysis ma maua ai se aafiaga i le toto coagulation systems, ma faʻavaveina ai lona suiga i totonu o vaa.

O fualaau faasaina, e pei o Dicinon, e maua i le tele o ituaiga (papa ma le injections), lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo ituaiga uma o le toto e mafua mai i le maualuga o le mea e mafai ona faʻaogaina: gaʻo, gingival, uterine, gastrointestinal, after operations (gynecological, dent, urological). O le vailaʻau e faʻamatalaina mo le angioedema faʻatoʻateleina, maʻi fomaʻi ma le inflammatory.

E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ae naʻo mataupu e faʻaaogaina ai le aoga e ala i le tele o faamanuiaga i le tina. O le tapulaa e mafua mai i le mea moni o le tranexamic acid e sopoia le placenta ma e mafai ona afaina tele ai le atinaʻeina o le pepe / fetus.

O le mea lea, pe a oʻo mai i le tofiaina o se tasi o vailaau e lua: Dicinon poʻo Tranexam, ma o le fea e sili ona lelei, e tatau ona e alu mai le tele o mea: o le faʻamaonia saʻo, le tulaga o le maʻi, mafuaʻaga na faʻaosofia ai maʻi, faʻalavelave, ma isi.

O le a le Vikasol?

O se vailaau antihemorrhaic e faavae i luga o manadione - o se vailaʻau gaosia, sui mo fuamini vitamini masani. O loʻo i ai le malosi e aʻafia ai le faʻasologa o le prothrombin ma isi vaega e faʻamautinoa ai le totoina o le toto ma le faʻamautuina o lona tulaga.

E faʻaaogaina i tulaga e mafua ai le toto ona o le le lava ma le hypovitaminosis K: faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le tino o le tino, mea afaina i pepe fou, manuʻa i le toto tele, pe a uma le taotoga. O loʻo faʻaaoga lelei i le fomaʻi e faʻamalo ai le toto o le vavalaʻau, o le mamafa o le gasegase, ma ua faatonuina foi mo le gasegase na mafua ona o nisi vailaʻau. O loʻo faʻamatalaina i fafine maʻitaga i laʻasaga mulimuli e taofia le tafe toto i tamaiti pe a uma ona fanau mai.

O vailaʻau faʻapitoa e faia i totonu o maʻa ma vaifofo mo iniseti ma le iniseti.

Ole vailaʻau faʻamalosi e faʻatau i le tagata e faʻateleina le toto coagulability, thrombosis, thromboembolism, ma le le mautonu o mea e aofia ai. E masani lava ona faʻasaʻo masani, ae i nisi o gasegase e le mafai ona faʻaalia mai le paʻu o le paʻu (faʻavave, vevela, urticaria), aemaise lava o tagata gasegase, e mafai ona tupu mai le bronchospasm. I pepe faatoa fananau mai, e mafai ona faʻaosofia se faʻamaʻi pipisi.

O le gasegase i okeni ma tisipenisi e mafua ona o mafuaaga eseese, ma o le mea lea, pe a filifilia se vailaʻau e faʻaumatia ai, e tatau i se tasi ona faʻagasolo mai le mafuaʻaga o togafitiga. O le mea lea, o le a le mea e sili atu ona lelei - Dicinon, Vikasol poʻo Tranexam - e faalagolago i faʻamatalaga maʻoti ma uiga o le maʻi.

O le a le eseesega i le va o Tranexam ma Dicinon?

Muamua lava, eseese gaioiga galue. I le Slovenian Dicinon o le etamzilatfaaosofia le gaosiga o platelet i totonu o le tino ma mea faʻasolosolo i nofoaga e faaleagaina ai le puipui vascular. O se vailaʻau faʻasolosolo suauu lea e sili ona aoga mo le toto toto.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo tuʻuina i luga o le Placebo e faʻaalia manino ai le aoga o le etamsylate i le toto o le uterine ma le eseese o tikeri o le mamafa o le manorrhagia. E galue malie ma e masani lava ona faʻafeiloaʻi, aemaise lava i le DMK - o le toto o le uterine (mafua mai i faʻalavelave faʻasalaga pe faʻaleagaina le gaioiga o le ovarian) pe a le manaʻomia le togafiti.

O le Dicinon o loʻo maua i le tulaga o laupepa poʻo le injections, o le taimi ma le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i le mamafa o le tafe toto ma le malosi o le faʻaleleia atili. E masani lava o le 250-500 mg (tutusa ma le 1-2 papa) 3 taimi i le aso, e ui o lenei faailoga e masani ona filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma le mamafa o le tagata maʻi ma e mafai ona matua faateleina e tusa ai ma le mamafa o le mataupu.

Domestic Tranexam o se vailaʻau aupito sili ona maualuga o fualaau oona o loʻo aofia ai o se vaega malosi tranexamic acid. E pei o Dicinon, o Tranexam e faʻaaogaina i le taotoga, ae e sili atu ona aoga mo le toto toto (meta-analysis mo le 2018). Mo se faʻataʻitaʻiga, i le mamafa o le manners, ua faamaonia le faʻaitiitia o le toto e 34-58%. E maua ai se aafiaga lelei i le tui o le placental ma le tina failele, pe a maeʻa ona faʻasalaina le tino maliu poʻo isi togafitiga.

O loʻo maua foi i totonu o laupepa poʻo ampoules, ae o faʻatusatusaga e sili atu le maualuga (sei vagana ai le maitaga) ma ua faʻatulaga e faʻatatau i faʻamaʻi faʻapitoa poʻo togafiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, i fafine, 1 g o le tranexamic acid i le 6-8 itula e faʻaitiitia ai le paʻu o le manstrual blood e sili atu i le afa. O le mea lea, o le fua faatatau o le dose e 3000-5000 mg i le aso, vaevaeina i 3-4 doses, lea e maua ai se aofaiga tele e tusa ai ma fualaau. O le mea lea, e masani lava ona faʻamatalaina i le faiga o inisiua ma le fesuiaiga i le pepa laupepa pe a maeʻa le faaleleia. O le umi o le vasega masani e eseese mai le 3 i le 10 aso.

Tranexam Character

O se vailaʻau pito sili ona maualuga, o le faʻasalaga o le pepa lea o papa maʻa ma se vaifofo i ampoules mo le puleaina o le tino. O nei vaega o loʻo i ai le faʻaaogaina o aʻafiaga i le lotoifale, taofi le toto ma faʻaitiitia le aʻafiaga o allergies. O le gaioiga malosi o le vailaau oona o le acne tranexamic, lea e aveesea ai le edema ma faʻaitiitia ai le tafe toto.

O le faiga o le gaioiga o le vailaau oona o le vaega galue e afaina ai le faʻagasoloina o le plasminogen ma le faʻamalosia ai, puipuia ai lona liua i le plasmin. E taofia ai le totoga mafua mai i le faateleina o le maualuga o le fibrinolysis. Talu ai ona o le taofiofia o le gaosia o polotini ola ma gaioiga e aʻafia ai i gasegase o le tino, o loʻo i ai ona aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafia ai.

O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina e tupu i le 3 itula i le maea ai o lona pulega. O vaega o le vailaʻau e mafai ona fusifusia i masini plasma, faʻaaogaina le placenta ma faʻavave i susu o susu. O le togafitiga faʻamalolo e oʻo atu i le 17 itula. Afai o le tagata ua faʻaleagaina le gaioiga galue, ona i ai lea o le avanoa e faʻapipiʻi ai le vaega galue. O le iʻuga o le faʻaleagaina o le pulega, o le vailaau faʻasaina ua i ai sona aafiaga faʻapitoa.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o fualaau o le hemostatic ma injections:

  • gastric, nasal, postpartum, toto o le uterine, e aofia ai i tua o le maʻi o von Willebrand,
  • Hematuria, totoʻa pe a uma ona puʻeina le nifo i tagata mamaʻi e maua i le diathesis hemorrhagic, faʻasalaga o le tino mo le carcinoma, prostatectomy,
  • gasegase i luga o tua o neoplasms mama o le prostate ma le pancreas, leukemia, maʻi o le ate, pe a uma le taotoga i luga o totoga o le fatafata ma le vavaeeseina o le placenta,
  • gasegase aʻo maʻitaga
  • maʻi faʻamaʻi - fualaau faasaina ma le vevela, urticaria, siama dermatitis, eczema,
  • maʻisuka retinopathy,
  • mea angioedema,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi - stomatitis, laryngitis, pharyngitis, tonsillitis, aphthae o le mucosa oral.

I le kenera, ua faʻaaogaina Tranexam e taofi ai le toto toto. Faʻamatalaina le fualaau faʻasaina i le taufaʻamataʻu o le faapau pepe, faʻasaina vave i le amataga, ma le faʻalauteleina o le afaina (sili atu i le tasi le vaiaso). O se vailaʻau e faʻaaogaina mo le tele o le le maua o le toto ao faagasolo le faʻasologa.

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • tulaʻi i luga ma le tuusaʻo o le subarachnoid hemorrhages.

I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ua ave Tranexam i mataupu nei:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • thromboembolic syndrome
  • vailaʻau faʻasolosolo loloto,
  • cerebral thrombosis,
  • toe le manuia
  • urinary tract hematuria,
  • lanu faaletonu vaaia,
  • gasegase o le thrombohemorrhagic,
  • lamatiaga o le thrombosis.

O nisi taimi o le tagofia o fualaau faasaina e mafua ai aʻafiaga:

  • vevela, vili, faʻaitiitia le manava, manava, manava,
  • solia o le lanu lanu, paʻu, moevalea,
  • thromboembolism, thrombosis,

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • tulaʻi i luga ma le tuusaʻo o le subarachnoid hemorrhages.

I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ua ave Tranexam i mataupu nei:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • thromboembolic syndrome
  • vailaʻau faʻasolosolo loloto,
  • cerebral thrombosis,
  • toe le manuia
  • urinary tract hematuria,
  • lanu faaletonu vaaia,
  • gasegase o le thrombohemorrhagic,
  • lamatiaga o le thrombosis.

O nisi taimi o le tagofia o fualaau faasaina e mafua ai aʻafiaga:

  • vevela, vili, faʻaitiitia le manava, manava, manava,
  • solia o le lanu lanu, paʻu, moevalea,
  • thromboembolism, thrombosis,
  • urticaria, paʻu, paʻu paʻu.

Tranexam ua faatonuina mo le taufaamatau o le faamutaina o le maitaga, vave le lafoaia i le amataga, faatasi ai ma le umi o le gasegase.

Oloa gaosiga o vailaau: Moscow Endocrine Plant (Moscow), Nizhpharm OJSC (Nizhny Novgorod), Obninsk Chemical and Pharmaceutical Company CJSC (Obninsk).

Uiga o le Dicinon

O se vailaau sili ona maualuga e fesoasoani e puipuia ma taofi le toto. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e mataʻutia. Faiga faʻasologa - pepa ma tui. O le Dicinon e le gata ina faʻapitoa i meatotino matua. O fualaau e fesoasoani e faamalosia ai puipui o toto toto, faʻaitiitia ai lo latou gafatia, ma faʻamalosia ai foi le totoina o le toto.

O Dicinon ei ai ona uiga faʻamaonia, aua e faʻaolaina ai le faʻasaʻoloto o le prostacyclin Pgl2.

E fesoasoani foi i le taofia o le toto. E ui lava i mea aupito sili ona maualuga, o le fualaau faasaina e le maua ai le tui o le toto ma e le faateleina ai le toto toto.

A maeʻa le pulega, e mataʻituina le togafitiga i le maea ai o le 2.5-3 itula, pe a maeʻa le puleaina o le tino - pe a maeʻa le 20 minute, pe a maeʻa le iniseti-iniseti - i le tuanai ai o le 1-1.5 itula. O le vailaʻau e tumau mo le 4-6 itula. E mafai ona ulu i le placenta.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • taofi ma le puipuia o capillary ma parenchymal toto i le otolaryngology,
  • i fomaʻi i taimi o taotoga,
  • maualuga maualuga e mafua mai i le afa
  • i le togafitiga o le ophthalmology i le togafitiga o le glaucoma, aveeseina o cataract ma keratoplasty,
  • maʻisuka microangiopathy,
  • fomaʻi faʻamaʻi pipisi (e aofia ai le maʻi a Werlhof),
  • i le fomaʻi - faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le ischemic, i le taotoga faʻafuaseʻi - e taofi le totoga o le pulmonary ma le toto,
  • tui faʻapipiʻi i pepe ua leva ma pepe faatoa fananau mai.

O le Dicinon ua faʻaaoga e taofi ai le taotoga, aua o se meafaigaluega mamana. Ae fautuaina e faʻaaoga e na o se toe mulimuli, pe afai ei ai faʻamatalaga tuusaʻo mo lenei mea.

  • lapisi tele
  • thromboembolism
  • thrombosis
  • hemoblastosis i tamaiti,
  • hypersensitivity i vaega o le oloa.

Ma le faʻaeteete, e fautuaina e ave le vailaau mo le tafe toto ona o se masalosalo o tui puipuia. I le taimi o le maʻitaga, o se vailaʻau e faʻamaonia i tulaga ogaoga.

O fesoasoani a Dicinon e faamalosia ai puipui o toto toto, faʻaitiitia ai lo latou gafatia, ma faʻalauteleina ai le totoina o le toto.

O nisi taimi, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o Dicinon, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • vevela, maʻi vevela, afaina o pito i lalo,
  • taoto, mamafa i le tumutumu pito i luga, fagu,
  • faʻaitiitia o le toto toto, sopoia o le paʻu o foliga, faʻamaʻi faʻafitauli.

O le gaosiga o vailaʻau o Lek D.D., Slovenia.

Faatusatusaga o Tranexam ma Dicinon

Ina ia iloa po o le a le fualaau faasaina e sili atu ona lelei, e tatau ona e iloa le tutusa ma le eseesega.

O vailaʻau uma e tele e tutusa:

  • tutusa ia ituaiga o fualaau
  • faaaoga e taofia ai le toto,
  • tutusa lava le faʻasaina
  • taʻitaʻia i le atinaʻega o aʻafiaga o itu.

Faʻaaliga i fomaʻi e uiga ia Tranexam ma Ditsinon

Oksana, 51, fomai fomai, Vladivostok: "I laʻu masaniga, ou te masani ona faatonuina le fualaau faasaina Tranexam. O se vailaʻau malolosi lea e vave ona taofia le toto toto. O le a le tupu ni faʻafitauli matuia ma se togafitiga saʻo e filifili ai togafitiga. E aoga i le taimi o le maitaga pe afai ei ai se tulaga lamatia o le le mautonu i le amataga. "

Vladimir, 53 tausaga, hematologist, Nizhny Novgorod: "E masani ona ou faatonuina Dicinon i aʻu maʻi. E aoga ma vave ona taofia le toto mai le isu. O lona tau e maualalo nai lo isi analogues. E le pei o Tranexam, e le afaina ai le gaioiga o le loto ma e talia lelei. "

Patient Reviews

Svetlana, 29 tausaga, Barnaul: "Sa i ai sau afa i le aʻa o le nifo. Ina ua maeʻa ona aveeseina, na tupu ai le toto. Na faʻamusu e le fomaʻi le tamai swabs i Tranexamine ma faʻaofi i totonu o le nifo. Na vave ona toto le toto, i le 2-3 minute. "

Vitoria, 31, Moscow: "Sa ou mafatia i taimi uma mai le ogaoga o le toto i le taimi o le taotoga. Ae ui i lea, i le tausaga talu ai, ua tele naua le toto ua ou leiloa na atiaʻe e le anemia. Na faatonuina e le fomai le togafitiga a Dicinon. O lenei vailaʻau na laveaʻi moni ai au, ona o le faafitauli na faʻamautuina atoatoa. "

O le a le eseesega?

Tranexam ma Dicinon o loʻo i ai mea taua e aoga. O le vaega mulimuli o le tupe i le faiga o se fofo e mafai ona faʻaaogaina ma le le mautonu ma le faʻaogaina. Tranexam i le tulaga o se mea e maua ai le suavai e naʻo le faʻaaogaina. E le gata i lea, e mafai ona faʻatauina lenei vailaʻau i ata vali ata, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaogaina o le tino. O fualaau oona e galue i luga o le faavae o auala eseese, ae maua ai le togafitiga tutusa.

Tranexam e mafai ona faʻatau i totonu o laulau, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaogaina o le tino.

O fea o taugofie?

O le tau o Tranexam e eseese: 385-1550 rubles. O pusa (500 mg, 10 pi.) Papa) e mafai ona faʻatauina mo le 385 ru. O le fofo e faʻaalu i le tele o taimi. Tau o Dicinon: 415-650 solo. O lenei meafaigaluega e sili atu le taugofie i so o se ituaiga o faʻamalolo. Mo faʻatusatusaga, mo le 415 rubles. E mafai ona e faʻatau se afifi o loʻo iai 100 pusa o Dicinon.

Ma le toto

O le filifiliga o se vailaau e sili atu ona aoga e faia i le amanaia o faamatalaga muamua: o le i ai o pathologies e maua mai i le toto malosi, o le tuufaatasiga ma meatotino o le toto i le taimi o togafitiga (mo se faataitaiga, faateleina pe faaitiitia le viscosity), ma isi mea faapena. o le a sili atu le aoga mo le toto. O le saoasaoa o gaioiga e tatau ona iloiloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le toto o le uterine, e fesoasoani vave ai Tranexam, ona o lona aafiaga tuusaʻo i le plasminogen e aofia ai i le faʻasologa o le toto.

I le taimi o le maitaga

Afai i le amataga o le maʻitaga o loʻo i ai faailoga o se taufaʻamataʻu o le faʻavevesi (ua oʻo le manava, ua iai se mea itiiti), o togafitiga e lua e mafai ona faʻaaogaina. O Dicinon ma Tranexam e ulu i ni vaega laiti e ala i le placenta. E tatau ile fomaʻi ona filifilia se fualaau faasaina ma faatonu se togafitiga togafitiga.

Vasega a le fomaʻi e uiga i le fualaau oona Dicinon: faʻamaoniga, faʻaaoga, aʻafiaga, mea tutusaTranexam faʻataʻitaʻiga faatonuga a Dicinon

O le a le mea sili atu ona lelei?

I le taimi nei, na o le tasi le suʻesuʻeina o falemaʻi mai le 2012 e iloa. E 50 tamaitai na auai i le manorrhagia (mamafa mamafa), vaevaeina i ni vaega se lua, lea na faʻatusatusa ai le aoga o le etamsylate (Dicinone) ma le tranexamic acid. O le iloiloga e le gata o le malosi, ae faʻapea foi le lelei o le ola e fesoʻotai ma le soifua maloloina o le soifua maloloina muamua ma le maeʻa togafitiga (gaoioiga faaletino ma agafesootai, tulaga lautele o mafaufauga). O taunuuga na faaalia ai o le aveitiitia o le tafe toto e tutusa lava i vaega uma e lua, faatasi ai ma sina maualalo i Tranexam i tulaga o le faaleleia o le lelei o le olaga.

E mafai ona ou faʻaogaina Dicinon ma Tranexam?

O se isi metotia o gaioiga e mafai ai ona tuʻufaʻatasia uma fualaau faʻasaina i togafitiga faʻapitoa o mataupu ogaoga. O le togafitiga o le tuufaatasiga e maua ai auala e lua-auala i le puleaina o le toto toto:

  • gaosiga o le antifibrinolytic o le acne tranexamic,
  • ausia o le hemostasis (coagulation) e ala i le faʻaleleia o le faʻalogoina (stickiness) o platelets ma le toe faʻafoʻiina o le puipui capillary i lalo o le faatosinaga a le faʻataʻitaʻiga.

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻatonuina Tranexam ma Dicinon i le taimi lava e tasi, talu ai e aofia ai e le gata o le faateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga mai le toto e avea ma totoga, ae manaʻomia foi le mataʻituina e le aunoa. E masani ona faia lenei mea i se falemai. E taua le manatuaina o aʻafiaga o le faʻaleleia atili e aʻafia ai e le gata i aʻafiaga faʻamaoni pe faaletino, ae faʻapea foi i lagona faʻalagona, tulaga o le atuatuvale, tausisia lelei o fautuaga a le fomaʻi aʻo togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga