Viktoza - ofisa * faatonuga mo le faʻaaogaina

Fomu o mea - faʻafofo mo pulega faʻapitoa: le lanu pe toeitiiti le lanu (3 ml taʻitasi * i kalama tioata, o loʻo faʻamau i se penisini palasitika e mafai ona faʻaaogāina mo le faʻateleina inisiua, i se pepa pepa pepa 1, 2 poʻo le 3 peni tui).

* I le peni 1 syringe (3 ml) e aofia ai 10 inumaga o le 1.8 mg, 15 doses o le 1.2 mg poo le 30 doses 0.6 mg.

Aano gaosi: lirapuutide, i le 1 ml - 6 mg.

Auxiliary vaega: hydrochloric acid / sodium hydroxide q.s., sodium hydrogen phosphate dihydrate, phenol, propylene glycol, vai mo le tuiina.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics
O le Liraglutide e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.
Glucose faʻalagolago i le insulin
Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le liraglutide e faʻateleina le puleaina o le insulin. I le faʻaaogaina o le glucose, e faʻamalosi ai le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina se tasi o le leraglutide i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga e tutusa ma ia mataupu maloloina (Fig.1).

Pancreatic beta cell function
Liraglutide na faʻaleleia le galuega o le beta cell pancreatic, e pei ona molimauina e le vaega muamua ma le lua o le tali o le inisalini ma le pito sili o le secretory o suauu beta. O suesuega a le Pharmacodynamic e uiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na faaalia ai le toe faʻaleleia o le vaega muamua o le inisalini (puleaina o le inisalini), le faʻaleleia o le vaega lona lua o le inisalini (suega o le patipercemic test) ma le maualuga o le secretory activity o le inisalini (faʻasolosolo faaosoosoga arginine).
I le gasologa o le 52-vaiaso faʻatasi ma Victoza ®, na i ai se faʻaleleia atili o le gaioiga o suauu peta pancreatic, e pei ona molimauina e le iloiloga o le homeostatic model o le galuega o le pancreatic beta (index HOMA) ma le fua o le inisalini i le proinsulin.
Glucagon manava:
Liraglutide, faʻamalosia ai le faʻamalositino o le inisalini ma faʻasaina le faaselaina o le glucagon, faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Liraglutide e le taofia le tali atu i le glucagon i le maualalo o le kulukose. E le gata i lea, e le gata i le itu i tua o le eleele, ae o le gaosiga o le gaosiga o le kulukose.
Gastric lafoai:
Liraglutide e mafua ai sina tuai i le gaogao gaogao, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le glucose o le postigrandial i totonu o le toto.
O le mamafa o le tino, o le tino ma le malosi faʻaalu:
I mataupu e iai le mamafa o le mamafa o le tino o loʻo iai i suʻesuʻega faʻasolosolo umi o le liraglutide, o le mea mulimuli na mafua ai le paʻu tele o le mamafa o le tino. O le suʻesuʻeina le faʻaaogaina o faʻatautalanoaga (CT) ma metotia e lua-malosi o le X-ray absorptiometry (DERA) na faʻaalia ai o le leiloa o le mamafa o le tino na mafua mai ona o le leiloa o le tino o siama. O nei taunuʻuga o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga ma le leraglutide i maʻi, o le fiaai ma le malosi o le taumafa ua faʻaitiitia.
Electrophysiology o le loto (Efc):
O le aafiaga o le leraglutide i luga o le faagasologa o le toe faʻaleleia i totonu o le fatu na tofotofoina i se suʻesuʻega o EFS. O le faʻaaogaina o le leraglutide i le faʻatusatusaga o faʻamaʻi i se aso o aso uma e oʻo atu i le 1.8 mg e le maua ai le faʻaopoopoga o le EPS.
Falemaʻi malosi
3992 tagata gasegase na maua i le maʻisuka ituaiga 2 na faanatinatiina i le 5 suʻega o falemaʻi o le saogalemu ma le aoga na faia e iloilo ai le aafiaga o le Victoza ® i luga o le pulea lelei o le maʻisuka. O le Victoza ® togafitiga ua maua ai se faʻaleleia atili faʻaletino ma fuainumera i le HbA1sanapogi glucose ma le tolopoina o le kulūkose faʻatusatusa i le placebo.
Glycemic control
O fualaau faasaina Viktoza ® i le ituaiga o monotherapy mo le 52 vaiaso na mafua ai se fuainumera taua (p ®, ao i ai i tagata gasegase e auai i suesuega o falemai o le tuufaatasia o fualaau faasaina Victoza ®, o le averesi HbA1s faʻaititia i le 1.1-2.5%.
Ole vailaʻau Viktoza ® i le 26-vaiaso o le togafitiga faʻatasi ma le metformin, sulfonylurea preparations poʻo le metformin ma le thiazolidinedione na mafua ai le taua tele (p ® ma le metformin, o le faaopoopoina o le inisalini e maua ai le sili atu le lelei pe a faatusatusa i le victoza ® ma le metformin i le mavae ai o le 26 vaiaso o togafitiga (faaitiitia HbA1c e ala ile 0.52%).
Ua faamaonia ai o le aoga o fualaau faasaina Victoza ® i se fua faatatau o le 0.6 mg i le tuufaatasiga o le sulfonylurea poo metformin sauniuniga e sili atu nai lo le placebo, ae i le taimi lava e tasi e maualalo ifo nai lo fua o le 1.2 mg ma le 1.8 mg.
Le fuainumera o tagata gasegase ua ausia le faʻaititia o HbA1s
Faʻafeagai ma le talaaga o le monotherapy ma Viktoza ® i le taimi o se suʻesuʻega e 52-vaiaso, o le numera o tagata na maua le HbA1s ® i le tuufaatasiga o metformin, sulfonylurea, pe o se tuufaatasiga o metformin ma thiazolidinedione, o le numera o tagata gasegase ua taunuu i le HbA1s ≤ 6.5%, o fuainumera taua (p ≤ 0.0001) na faʻatupulaia e tusa ai ma le numera o tagata na maua togafitiga naʻo ia, e aunoa ma le faʻaopoopoga o Victoza ®, faʻatasi ai ma fualaau oona.
I vaega o tagata gasegase na le mafai ona maua le pulea lelei i taimi o le togafitiga ma Victoza ® ma le metformin, o le pasene o tagata gasegase ua ausia le sini HbA1s (® HbA ausia1s ® i le tulaga o le monotherapy, ma i le tuufaatasiga ma se tasi poo le lua o vailaʻau o le hypoglycemic oral. O lenei faʻaitiitiga na matauina muamua i le lua vaiaso muamua mai le amataga o togafitiga.
Postprandial Glycemia
O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza ® mo aso e tolu o le tagofia o meaʻai masani e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kullukose ile 31-49 mg% (1.68-2.71 mmol / l).
O le mamafa o le tino
O le 52-vaiaso le monotherapy faʻatasi ai ma Viktoza ® sa fesoʻotai ma le gau o le mamafa.
I le taimi atoa o suʻesuʻega suʻesuʻega, o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa na fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o Victoza ® faʻatasi ma le metformin ma faʻatasi ai ma metformin ma sulfonylureas poʻo se tuufaatasiga o metformin ma thiazolidinedione.
O le mamafa o le gau o tagata na maua Victoza ® faʻatasi ma le metformin sa maitauina foi ina ua maeʻa le faʻaopoopoga o le inisalini.
O le faaitiitia tele o le mamafa o le tino na matauina i tagata mamaʻi na i ai le numera o le numera tele o le tino (BMI) i le amataga o le suʻesuʻega.
Monotherapy ma Viktoza ® mo le 52 vaiaso na mafua ai le faʻaititia o le maualuga o le puʻu o le puʻu i le 3.0-3.6 cm.
O se faaitiitia o le mamafa o le tino na matauina i tagata uma na maua togafitiga ma Victoza ®, e tusa lava pe na latou aafia pe leai foi i se uiga leaga i le ituaiga o leisa.
O le vailaʻau Viktoza ® o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin na faʻaititia ai le gaʻo o le gaʻo gaʻo i le 13-17%.
Le faʻasolosolo faʻamalositino
Ole Liraglutide e faʻaitiitia ai le matuia o steatocymatosis i tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2.
Toto toto
O suʻesuʻega faʻasolosolo umi ua faʻaalia ai o le fualaau faasaina Victoza ® e faʻaitiitia ai le toto toto eletise e tusa ma le 2.3-6.7 mm Hg. i le lua vaiaso muamua o togafitiga. O le faaitiitia o le toto toto na tupu ao leʻi amataina le paʻu o le mamafa.
Isi faʻamatalaga falemaʻi
I se suesuega faatusatusa o le aoga ma le saogalemu o fualaau faasaina Victoza ® (i doses o le 1.2 mg ma le 1.8 mg) ma le inhibitor o le dipeptidyl peptidase-4 sitagliptin i se fualaau o le 100 mg i tagata gasegase na le ausia atoatoa le puleaina metformin therapy, o le faaitiitia sili ona lelei na faamaonia i le mavae ai o le 26 vaiaso HbA1s pe a faʻatusatusa le victoza ® vailaʻau i vailaʻau e lua pe a faatusatusa i le sitagliptin (-1.24%, -1.50% pe a faʻatusatusa i -0.90%, pe faʻatusatusa i le sitagliptin (43.7% ma le 56.0% e pe a faʻatusatusa atu i le 22.0%, o le ® ® na sili atu le maualuga pe a faʻatusatusa atu i tagata na maua le sitagliptin (-2.9 kilokalama ma -3.4 kilokalama, faʻatusatusa i le -1.0 kg, p ®, o le tausaafia na sili atu ona taatele. o le gasea e le tumau, ma o le aafiaga o le susu o le hypoglycemia e le matua ese pe a feagai ma Victoza ® ma le sitagliptin (0.178 ma le 0.161, faatusatusa i le 0.106 mataupu / maʻi i le tausaga).1s ma o le lelei o Viktoza ® faʻatusatusa i le sitagliptin na matauina ina ua maeʻa le 26 vaiaso o togafitiga ma Viktoza ® (1.2 mg ma le 1.8 mg) ma na faʻamaonia i le maeʻa ai o le 52 vaiaso o togafitiga (-1.29% ma le -1.51% pe a faʻatusatusa i -0.88%, ®, lea na mafua ai ona faʻaititia ma faʻaitiitia le fuainumera o le HbA1s i le 78 vaiaso o togafitiga (0.24% ma le 0.45%, 95 Cl: mai le 0.41 i le 0.07 ma le -0.67 i le 0.23).
I se suʻesuʻega faatusatusa o le aoga ma le saogalemu o le fualaau faasaina Victoza ® (i le fua o le 1.8 mg) ma le tuai (i se fua o le 10 μg i le aso) i tagata mamaʻi na le maua le malosi o le togafitiga ma metformin ma / poo sulfonylurea, pe a mavae le 26 vaiaso o le faaaogaina o le fualaau Victoza ® na maitauina se faʻaitiitia o le HbA1s pe a faʻatusatusa atu i le tului (-1.12% pe a faʻatusatusa i -0.79%, i le faatusatusa ma le tuai (54.2% faʻatusatusa i le 43.4%, p = 0.0015). mamafa o le tino pe a ma le 3 kilokalama.O le numera o tagata na lipotia le nausea na maualalo ifo i le vaega o tagata gasegase e maua le fualaau faasaina Viktoza ®, pe a faatusatusa i le tuai. O le aafia o le hypoglycemia malu na matua maualalo i le vaega o tagata gasegase e maua le fualaau faasaina Viktoza ®, 1 932 pe a faʻatusatusa i le 2 600 mataupu / maʻi i le tausaga, p = 0.01). na siitia atu i Victoza ®, lea na mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le HbA1s i le vaiaso lona 40 o togafitiga (-0.32%, p ® mo le 52 vaiaso na faʻaleleia ai le lagona o le inisalini pe a faʻatusatusa atu i sauniuniga o sulfonylurea, lea na faʻaalia i le faʻaaogaina o le homeostatic model mo le iloiloga o le insulin resistance a le HOMA-IR.

Pharmacokinetics
Tuʻu
O le faʻaleleia o le liraglutide pe a uma le faʻatonuina o le gasegase, o le taimi e oʻo atu ai ile maualuga maualuga o le plasma o le 8-12 itula pe a uma le fualaau o le vailaʻau. Tau maualuga maualuga (Cmax) lelaglutide i le plasma pe a uma le inisiua subcutaneous i se tasi fualaau e 0.6 mg o le 9.4 nmol / L. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le leraglutide i se fua faatatau o le 1.8 mg, o le fuainumera o lona faʻalautele plasma concentration (AUC?/24) e latalata i le 34 nmol / L. O le faʻaalia o le liraglutide e faʻateleina i le faʻatusatusa i le fua o loʻo faʻatinoina. I le maea ai o le puleaina o le liraglutide i se mea e tasi, o le tuufaatasiga o le fesuiaiga o fesuiaiga i le eria i lalo o le fua o le taimi o le AUC e 11%. O le le atoatoa o le ola o le lirapuutide i lalo o le puleaina o le subcutaneous e tusa ma le 55%.
Tufatufaina
E foliga mai o le tele o le tufatufa o le liraglutide i totonu o le masini pe a uma le faʻaaogaina o pusa o le 11-17 lita. O le averesi o le tufatufa o le liraglutide i le maea ai o le puleaina o le tino o le 0.07 l / kg. Liraglutide e tele lava ina fusifusia i masini plasma (> 98%).
Metabolism
Mo le 24 itula i le maeʻa ai o le faʻafoega i le au vailaau soifua maloloina o se tasi o le 3 H-liraglutide ua faʻaigoaina ma le isotope radioactive, o le vaega autu o le plasma e tumau pea e le suia le liraglutide. E lua ni metabolites plasma na maua (≤ 9% ma le 5% o le aofaʻi o le radioactivity plasma). O le Liraglutide e maua i luga o le toto, e pei o le tele o palatini, e aunoa ma le aofia ai o se okeni faapitoa e avea o se auala fiafia.
Tofiga
Ina ua maeʻa ona faia se 3-H-liraglutide, sa le iloa i le urine poo feces le lilaglutide e le suia. E naʻo se vaega itiiti o le leitioina e faʻatonuina i le ituaiga o metabolites e fesootaʻi ma le liraglutide (6% ma le 5%, i le faasologa) na faʻateleina e fatugaʻo poʻo le inumaga. O meaola eletise e faʻamalosi e fatugaʻo poʻo le gaʻo, e masani lava i le va o le 6-8 aso talu mai le fualaau o fualaau faasaina, ma e tolu metabolites. O le avega masani mai le tino pe a uma le pulea o le liraglutide i se tasi o fualaau e tusa ma le 1.2 l / h ma le afa-ola e tusa ma le 13 itula.
Vaega faʻapitoa maʻi
Tuai tausaga:
Suesuega Pharmacokinetic i se vaega o volenitia ma le auiliiliga o faʻamatalaga o le pharmacokinetic na maua i se tagata maʻi (18 i le 80 tausaga) o loʻo taʻu mai ai e le o iai se aafiaga tele o le tausaga i mea tau vailaau o le pharmacookinetic o le oleraglutide.
Itupa: O se iloiloga o le pharmacokinetic-populations o faʻamaumauga na maua e ala i le suʻesuʻeina o aʻafiaga i totonu ole gasegase fafine ma tamaʻitaʻi, ma suʻesuʻega o vailaʻau faʻataʻitaʻi i se vaega o volenitia soifua maloloina o loʻo faʻamaonia ai e leai se aʻafiaga o le tamaʻitaʻi i mea tau pharmacokinetic o le liraglutide.
Tupulaga: O se iloiloga o le pharmacokinetic-populations o faʻamaumauga na maua e ala i le suʻesuʻeina o aʻafiaga o le liraglutide i matāʻupu o tagata lanuʻe, paʻepaʻe, Asia, ma Hispanic, e taʻu mai ai e le aʻafia le faʻalauteleina o mea faʻapitoa o le pharmacookinetic properties o le liraglutide.
Mafuaaga: O se iloiloga o le pharmacokinetic-populations o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai o le tino o le numera o le tino (BMI) e leai sona aafiaga taua i luga o mea tau vailaau o le pharmacookinetic o le liraglutide.
Faʻailoga o le gaʻo:
O vailaʻau o le pharmacokinetic o le liraglutide na suʻesuʻeina i se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o se tasi o fualaau o fualaau faasaina i mataupu ei ai tikeri eseese o le toilalo o le ate. O maʻi e maua le le atoatoa o le hepatic (e tusa ai ma le tulaga o le Child Pugh, le faʻamaʻi o le 5-6) ma le le atoatoa o le gasegase (e tusa ai ma le Igilisi Child Pugh, le faʻamaʻi faʻamaʻi 9 mea) na aofia i le suʻesuʻega. O le faʻaalia o le liraglutide i le vaega o tagata gasegase ma le gase o le gaioiga faigaluega e le sili atu nai lo lena i totonu o vaega o mataupu soifua maloloina, lea e taʻu mai ai o le toilalo o le ate e leai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o le liraglutide.
Faʻamaumauga o le Renal:
O le pharmacokinetics o le liraglutide ua suʻesuʻeina i tagata gasegase e eseese fesuiaiga o le toilalo i le suʻesuʻega tasi. O lenei suʻesuʻega na aofia ai mataupu e eseese le tikeri o le toilalo: mai le vaivai (iloiloga o le kiliata creatinine o le 50-80 ml / min) i le ogaoga (iloiloga o le faʻamaonia o creatinine ® i tamaiti e leʻi faia.
Suesuega Muamua o le Saogalemu
O taunuʻuga o suʻesuʻega toxicicology faʻatasi ma le faʻaofiina o fua o fualaau faʻasaina, e aofia ai le genotoxicity, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le leraglutide e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata.
O kulimi C-cell o kulupe ma mio na iloa i le lua tausaga o suʻesuʻega o le tino o le fualaau faʻasaina i roi ma e leʻi oʻo ai i le oti. O se faʻasolosolo faʻasaʻi (NOAEL) e leʻi faʻatuina i ni manoa. O foliga vaaia o ia ituaiga o suauu i manuki na togafitia ma le liraglutide mo le 20 masina e lei matauina. O taunuʻuga na maua mai i suʻesuʻega i luga o roi e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, o le 'aiʻeti e matua maaleale lava i le masini e le o le genotoxic mechanism na faʻasalalau e le GLP-1 talipiuta. O le taua o faʻamatalaga na maua mo tagata e maualalo, ae e le mafai ona faʻamavaeina atoa. O foliga mai o isi neoplasms e fesootaʻi ma le togafitiga e leʻi matauina.
O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia ai se aʻafiaga tuusao o le fualaau faasaina i luga o le fausiaina, ae o loʻo i ai se laʻititi laʻititi i le taimi o le vave oʻo mai o le oti i le taimi o togafitiga ma le maualuga o le fualaau faasaina. O le faʻaofiina o le vailaʻau Viktoza ® i rato i le ogatotonu o lo latou maʻitaga na mafua ai ona faʻaititia le mamafa o le tino o le tina ma le tuputupu aʻe o le pepe ma le le atoatoa o le suʻesuʻeina o auivi, ma le vavaeeseina o le skeletal structure i le vaega o lapiti. O le tuputupu aʻe o pepe faatoa fananau mai i le kul ratimi na faʻaitiitia i le taimi o togafitiga faʻatasi ma Victoza ®, ma o lenei faʻaitiitia na faʻateleina pea ina ua maeʻa le fafagaina i le vaega o faʻataʻitaʻiga o maua ni maualuga o siama. E le o iloa le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le tuputupu ae o tamaʻi pepe faatoa fananau mai - o se faʻaitiitia o le susu susu o le tina ona o le tuusao faʻamalosi a le GLP-1, poʻo le le lava o le gaosiga o le susu o susu e fanau a le tina ona o le faʻaitiitia o le aoga o le kalori.

Faʻasologa o foliga

Vailaau faʻapitoa 6 mg / ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

mea galue malosi - liraglutide 6 mg,

o meaʻai: sodium hydrogen phosphate dihydrate, propylene glycol, phenol, hydrochloric acid (2M solution) / sodium hydroxide (solution 2M), vai mo le tuiina.

Fesuiaiga e leai ni lanu, pe toetoe lava a leai se lanu, e toetoe lava a leai ni eletise masini.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina Viktoza® e faʻaaogaina i lea aso i lea aso i soo se taimi, tusa lava po o le a le meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se iniseti subcutaneous i totonu o le manava, ogavae poʻo le tauau. O le nofoaga ma le taimi o le tui e mafai ona fesuiaʻi e aunoa ma le faʻaleleia o fua. Ae peitai, e sili ona lelei le ave o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, i le taimi sili ona talafeagai mo le tagata maʻi. O nisi faʻamatalaga e uiga i le metotia o le viktoza® vailaʻau e mafai ona maua i totonu o le vaega mo le faʻaaogaina ma le lafoaia. E le mafai ona faʻaaogaina le Viktoza® vailaʻau mo le faʻaogaina o le tino ma le intramuscular.

Ole fua muamua ole Victoza® 0.6 mg i le aso. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso, e tatau ona faateleina le fualaau i le 1.2 mg. O loʻo i ai le faʻamaoniga e faapea, i nisi o gasegase, o le aoga o togafitiga e faʻapupulaina i le faateleina o le fualaau o le vailaʻau mai le 1.2 mg i le 1.8 mg. Ina ia ausia le lelei sili atu o le puleaina o se tagata maʻi ma ia amanaʻia le malosi o le tino, o le fua o le Viktoza® e mafai ona faateleina i le 1.8 mg pe a uma ona faʻaaoga i le fua o le 1.2 mg mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. O le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso taʻitasi i luga aʻe o le 1.8 mg e le fautuaina.

O le Victoza® fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le togafitiga faʻatasi ma le metformin poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma thiazolidinedione. O le togafitiga ma le metformin faʻatasi ma le thiazolidinedione e mafai ona faʻaauau pea i le taimi nei.

Victoza® e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i le taimi o le faʻamalosia o le sulfonylurea poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin ma le sulfonylurea poʻo le insulin. Afai e faaopoopo le Viktoza® i le sulfonylurea poo le insaline togafiti, e tatau ona iloiloina le faaitiitia o le sulfonylurea poo le insaline basal ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia e le manaomia (tagai vaega "Faatonuga Faapitoa").

Ina ia fetuutuunai le fualaau o Viktoza®, e leʻo manaʻomia le siakiina o le toto o le kulukose. Ae ui i lea, i le amataga o togafitiga ma Viktoza® faatasi ai ma le sulfonylurea o meaola poʻo le insaline basal, e mafai ona manaʻomia le iloiloga o le kulukose o le toto ina ia fetuʻunaʻi le fua o sauniuniga sulfonylurea.

Vaega faʻapitoa maʻi

Matua (> 65 tausaga): Leai se fualaau e manaʻomia e faalagolago ile tausaga. E i ai le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i tagata gasegase ua taʻi 75 tausaga ma matutua atu (vaai vaega "Pharmacokinetics").

Tagata mamaʻi e leai se aoga

E leai se manaʻoga e fetuunai le fualaau i le togafitiga o tagata gasegase i se foliga vaivai o le le atoatoa o le tino (faila o le creatinine 60 - 90 ml / min). E le lava le poto masani i le togafitia o tagata gasegase e le atoatoa le malosi (faila o le creatinine 30-59 ml / min) ma e leai ni faʻamatalaga i le togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le malosi (creatinine clearance below 30 ml / min). I le taimi nei, e le fautuaina Victoza mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le ogaoga poʻo le faʻaogaina o le le atoatoa o le tino, e aofia ai ma gasegase i le tulaga o le faʻamaʻi pipili (vaai i le vaega Pharmacokinetics)

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

O le mea na tupu i le togafitia o tagata gasegase i ituaiga uma o le ate ole ate (agamalu, agavaʻa ma ogaoga) ua matua faatapulaʻa lava e fautuaina ai le faʻaaogaina o Victoza (silasila i le vaega Pharmacokinetics).

Soifua maloloina o tamaiti maʻi

Ole fualaau faasaina Victoza e le fautuaina mo tamaiti ma talavou i lalo o le 18 tausaga le matua ona o le le lava o faamatalaga ile saogalemu ma le aoga o lona faaaogaina.

Faʻaiʻuga

I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, o aʻafiaga pito sili ona lipotia mai i le gastrointestinal tract: naua ma le manava (faamaumauina i> 10% o tagata gasegase), vomiting, constipation, tiga o le manava ma le faʻamaʻi (tusia i le ≥ 1%, ae ≤ 10 % o maʻi).

I le amataga o togafitiga ma le Viktoza®, o nei aʻafiaga o le gastrointestinal e mafai ona tupu soo, ae a faaauau pea togafitiga, o le a masani ona faʻaitiitia le tele o gaioiga i le tele o aso poʻo vaiaso. O faʻafitauli matuia i le foliga o le ulu o le ulu ma le maualuga o gasegase gasegase na matauina i taimi uma (1 - 10% o maʻi). E le gata i lea, o le atinaeina o tulaga o le hypoglycemics e mafai, ae maise lava pe a faʻaaoga le fualaau faasaina Victoza® faʻatasi ma sulfonylurea meaola (faamauina i> 10% o tagata gasegase). O le malosi o le hypoglycemia e masani lava ona atiina ae i le talaaga o le tuufaatasi o fualaau faasaina Viktoza® ma sulfonylureas.

O aʻafiaga ogaoga na lipotia mai e seasea lava ona lipotia.

Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi

I se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le leraglutide e pei o le monotherapy, o le aʻafiaga o le hypoglycemia ma le liraglutide e maualalo ifo nai lo le aafia o le hypoglycemia i tagata gasegase e togafitia i fualaau faasaina (glimepiride). O faʻafitauli matuia masani e aʻafia ai faʻamaʻi gasegase, faʻamaʻi pipisi, ma faʻaleagaga.

O le tele o vaega o le hypoglycemia faʻamaonia i faʻamalositino i le falemaʻi na le lava. I se suʻesuʻega e faʻaaoga ai le olelaglutide e pei o le monotherapy, e leai ni mataupu ogaoga o le hypoglycemia. O vaega taua o le hypoglycemia e le masani ma sa muai matauina i le faaaogaina o le leraglutide faatasi ai ma le sulfonylurea (0.02 vaega i tausaga ole tausaga). O se numera tele o vaega (0.001 vaega i tausaga ole tausaga) na matauina i le puleaina o le liraglutide faatasi ai ma vailaau o le antidiabetic oral e ese mai le sulfonylurea. O le lamatiaga o le hypoglycemia e maualalo i le faʻaaogaina o le insaline basal ma le lilaglutide (1.0 le mea na tupu ile tausaga ole maʻi, vaʻaia le vaega Pharmacodynamics).

Faʻatonu Faʻasalaga Mataʻutia

Ina ua tuufaatasia le liraglutide ma le metformin, 20.7% o gasegase na lipotia mai e le itiiti ifo ma le tasi le mea na tupu o le nausea ma le 12.6% o tagata mamaʻi na lipotia mai le itiiti ifo ma le tasi le mea na tupu o le manava.

Ina ua tuufaatasia le laraglutide ma le sulfonylurea, 9.1% o gasegase na lipotia mai le itiiti ifo ma le tasi le mea na tupu o le nausea ma le 7.9% o tagata na lipotia mai le itiiti ifo ma le tasi le mea na tupu o le manava. O le tele lava o aʻafiaga e laʻititi pe faʻapitoa i le natura ma ei ai lona natura faʻalagolago.

Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o le televave ma le mamafa na faaitiitia i le tele o tagata gasegase sa i ai le tausaafia i le taimi muamua.

I tagata gasegase ua sili atu ma le 70 tausaga le matutua, pe a togafitia i le telefoni, e mafai ona tupu soo se faaletonu o le gastrointestinal.

I tagata gasegase i le vaivai ma le agavaʻa (le faʻamaonia o le creatinine o le 60-90 ml / min ma le 30-59 ml / min, mulimuli ane), sili atu le gastrointestinal reactions e mafai ona tupu i le taimi o togafitiga ma le lerapuututide.

Le Mafia o Tagata Mai mai Tofotofoga

I faʻataʻitaʻiga faʻaletausaga umi (26 vaiaso pe sili atu), o le fuainumera o gasegase e le aʻafia mai le suʻega ona o teteega leaga e 7.8% mo tagata gasegase o loʻo togafitia togafitiga ma le leraglutide ma le 3.4% mo tagata mamaʻi mai le faʻavasegaga o togafitiga. O le tele o gaioiga masani na mafua ai le tolopoina o le faamasinoga i le togafitiga o tagata gasegase e aofia ai le gasea (2.8% o gasegase) ma le vomiting (1.5% o tagata mamaʻi).

Faʻatonuga i le nofoaga o tui

O se tali i le nofoaga o inisiua o le fualaau faasaina na lipotia i le tusa ma le 2% o tagata gasegase i le faagasologa o suega a le falemaʻi o Victoza (26 vaiaso pe sili atu). O nei tali e masani ona laiti.

I le faagasologa o le umi o le puleaina o le falemai Victoza (26 vaiaso pe sili atu), ua i ai lipoti o le tele o mataupu o le pancreatitis (

Contraindications

- Faʻaaogāina o le gaioiga i le mea galue malosi poʻo isi mea

o vaega ia e faia ai le fualaau faasaina

- Faʻaaoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1

- mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka

ogaoga ogaoga ma le faʻasologa o le tino

- tamaiti laiti ma talavou e oʻo i le 18 tausaga

- maʻitaga ma le lactation

Tafaoga faʻamalosi

In vitro fualaau faʻatalanoaga

O le Liraglutide na maua ai le maualalo o le malosi mo feusuaiga o vailaau mo togafitiga faafomaʻi ona o le metabolism i le cytochrome P-450 (CYP), faapea foi le fusifusia i masini plasma.

Iloiloina o fegalegaleaiga faafomaʻi i totonu o vivo

O se tolopo laitiiti i le gaogao gaogao pe a faʻaaoga le liraglutide e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e fuafua mo le faʻafofoga tautala. O suʻesuʻega faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau oona, e leʻi faʻaalia ai le televave o le taua o le faʻaaogaina o nei vailaʻau. O nisi o gasegase na togafitia ma le Victoza® na i ai se mea se tasi o le maʻi manava. E mafai e le diarrhea ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaau tuʻufofoga e faʻaaogaina i le taimi e tasi ma Victoza®.

Warfarin ma isi faʻamatalaga o le coumarin

E leʻi faʻatautaia suʻesuʻega i fegalegaleaiga a nei vailaʻau e lua. I le amataga o togafitiga ma le Victoza® i tagata gasegase e maua warfarin poʻo isi faʻasologa o le coumarin, ua fautuaina e mataʻituina le INR (International Normalized Relationship) i le tele o taimi.

Liraglutide e leʻi mafua ai se suiga i le gaioiga lautele a le paracetamol i le maea ai o lona pulega i se tasi o fualaau o le 1000 mg. O le maualuga o le maualuga o le paracetamol i le plasma (Cmax) na faaititia e le 31%, ma o le taimi masani e ausia ai le pito i luga o lona concentration (tmax) i le plasma toto na faalauteleina i le 15 minute. Faatasi ai ma le faʻatulagaga faʻapitoa ole liraglutide ma paracetamol, e leʻo manaʻomia le fetuunaiga o le faʻasologa o mea mulimuli.

Liraglutide e leʻi mafua ai se suiga ogaoga i le aafiaga lautele o le atorvastatin ina ua uma lona puleaina i se tasi o le 40 mg. O le mea lea, o le faʻatautaiga o le atorvastatin ao aveina Victoza® e le o manaʻomia. O le maualuga o le plasma concentration o atorvastatin (Cmax) na faʻaititia e le 38%, ma le taimi masani e oʻo ai i le maualuga i le plasma concentrations (tmax) i tagata maʻi maua le lilaglutide faʻaloloa mai le tasi i le tolu itula.

Liraglutide e leʻi mafua ai se suiga i le aafiaga lautele o le griseofulvin ina ua maeʻa ona faʻatonuina i se tasi o fua o le 500 mg. O le maualuga o le maualuga o le griseofulvin (Cmax) na siitia i le 37%, ae o le taimi masani e oʻo atu i lona maualuga (tmax) i le plasma e leʻi suia. E le manaʻomia le faʻafetaui o griseofulvin ma isi fualaau oona e maualalo le faʻaletonu ma le maualuga maualuga o le ola.

O le faʻatomuaga o le digoxin i se tasi fuataga o le 1 mg i le faʻaaogaina o le liraglutide na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le nofoaga i lalo ifo o le curve (AUC) o le digoxin e 16%, o le maualuga o le plasma concentration (Cmax) o le digoxin na faʻaititia e le 31%. O le taimi masani e oʻo atu ai i le maualuga (tmax) o le digoxin ao faʻateleina le liraglutide na faʻatupulaia mai le tasi i le tasi ma le afa itula. E tusa ai ma taunuʻuga na maua, ole faʻasologa ole digoxin ao leʻo faʻataʻitaʻiina le mea e le manaʻomia.

O le puleaina o le lisinopril i se tasi o le 20 mg ao faʻaaogaina le liraglutide na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le vaega i lalo o le gaʻo (AUC) o le lisinopril e 15%, o le maualuga o le plasma concentration (Cmax) o le lisinopril na faʻaititia e le 27%. O le taimi masani e oʻo ai i le maualuga (tmax) o le lisinopril i le plasma aʻo faʻapipiʻi le liraglutide na faʻatupulaia mai le ono i le valu itula. E faavae i luga o taunuuga, o le fetuunaiga o le lisinopril ma le digoxin ae le o le manaomia o le leraglutide.

O le maualuga maualuga o le plasma concentration (Cmax) o le ethinyl estradiol ma le lemonsongrel i se tasi o doses i le taimi o togafitiga ma le liraglutide na faaitiitia e le 12% ma le 13%, i le faasologa. I lalo o tuutuuga lava e tasi, o le taimi masani e oʻo atu ai i le maualuga (tmax) o nei fualaau faasaina e 1.5 itula mulimuli ane nai lo le masani ai. O le aʻafiaga o le tino o le ethinyl estradiol ma le lemonogrelrel i totonu o le tino e leai se mea e leai sona taua. O le mea lea, o le togafitiga o le togafitia o fualaau faʻasaina i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le liraglutide e le suia.

E leai se pharmacokinetic poʻo le faʻafesoʻotaʻi ile vailaʻau faʻasaina o le liraglutide faʻatasi ai ma le inisalini e faʻamaʻiina i le faʻaaogaina o le inisalini i se fua faatatau o le 0.5 U / kg ma le liraglutide i le fua o le 1.8 mg i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaʻau faʻaopopo i le Victoza® e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le telefoni. Talu ai e leʻi faia faʻataʻitaʻiga faʻatasia, Viktoza® e le mafai ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau, e aofia ai fofo o fofo.

Faatonuga faapitoa

Victoza® e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Victoza® e le suia le inisalini.

O le aafiaga i le faʻaogaina o Victoza® i tagata gasegase o le fatu o le vasega I-II e galulue ai e tusa ai ma le Faʻatulagaga Faʻamaonia o le Lē Lē Faigata (CHF) o le New York Cardiology Association (NYHA) e tapulaa ma o le mea lea e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete. E leai se poto masani i le togafitia o tagata gasegase o le fatu vaivai o le vasega III - IV e tusa ai ma le tusiga a le NYHA ma o lea la e le fautuaina le tofiaina o le leraglutide i ia ituaiga o gasegase.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza® i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi ma le maʻi suka o le manava e faʻamapulaʻa, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza® i nei vaega o maʻi. O le faʻaaogaina o le vailaʻau Viktoza® e fesoʻotaʻi ma le atinaʻega o gaioiga le tumau mai le gastrointestinal tract, e pei o le nausea, vomiting ma le manava.

O le faʻaaogaina o isi GFP-1 agonists ua fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o le atiaʻe o le pancreatitis. E tele mataupu o pancreatitis matautia na lipotia. E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i uiga iloga o le atinaʻeina o le tino pancreatitis: tiga ogaoga tiga i totonu o le manava. Afai e masalomia le pancreatitis, o le togafitiga ma Victoza® ma isi vailaʻau e ono lamatia e tatau ona taofi vave.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaina o le tino pancreatitis, e le tatau ona toe faʻaaoga le vailaʻau Viktoza®. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faatonuina le vailaau faʻasaina i tagata gasegase ma se talaʻaga o pancreatitis.

O lou maʻi maʻi

I taimi o togafitiga faafomaʻi o Victoza®, na lipotia ai aʻafia itu, e aofia ai le maualuga o le numera o le serum calculani, faʻasalalauina le thyrotoxic goiter ma le thyroid neoplasms, o le mea lea e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata mamaʻi na iai muamua faʻamaʻi fomaʻi (tagai i le vaega "Aafiaga aʻafia").

O tagata e maua le liraglutide faʻatasi ai ma le sulfonylurea poʻo le insalini basal e mafai ona i ai se faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia (vaai i le vaega "Aafiaga aʻafia"). O le lamatiaga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaitiitia o le fua o le sulfonylurea poʻo le insaline basal.

Faailoga ma faailo o le faʻamaʻalogaina, e aofia ai le gaioiga o le tino ma le tino vaivai, ua faʻamatalaina i tagata mamaʻi o loʻo leʻo i luga. O tagata e maua le liraglutide e tatau ona fautuaina e uiga i le ono lamatia o le galala e faalagolago i aʻafiaga mai le gastrointestinal tract ma fautuaina ia faia ni puipuiga e puipuia ai le faʻaitiitia o le vai ile tino.

Suesuega Muamua o le Saogalemu

O taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo, e faʻavae i luga o suʻesuʻega masani o suʻesuʻega o le saogalemu o vailaau faʻasaina, faʻamaʻi ma faʻasologa masani o fualaau faasaina ma le genotoxicity, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le liraglutide e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata.

Neoplasms of rat thyroid gland O le tino o le C ma le mice na maua i le lua tausaga o le faʻasologa o le vailaau faʻasaina i roi ma e leʻi oʻo ai i le oti. E leai se faʻamaoniga o aʻafiaga leaga (NOAEL) na matauina i ni manulele. O foliga vaaia o ia neoplasms i manuki na togafitia ma le liraglutide mo le 20 masina e lei matauina. O taunuʻuga na maua mai i suʻega i togitogi e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, o toʻi e sili ona maaleale i le glucagon media-pei o le peptide -1 (GLP-1) o se masini e leai se genotoxic. O le talafeagai o faʻamaumauga na maua mo tagata, e maualalo, ae e le mafai ona faʻamavaeina atoa. O foliga mai o isi neoplasms e fesootaʻi ma le togafitiga e leʻi matauina.

I suʻesuʻega a manu, e leai se aafiaga tuusao o le fualaau faasaina i luga o le fausiaina, ae na i ai sina siitaga itiiti i le taimi o le vave maliu i le taimi o togafitiga ma le maualuga o le fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le Viktoza fualaau i kioti i le ogatotonu o le taimi o le gestation na mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino o le tina ma le tuputupu aʻe o le pepe e mafua ai ona o le gaʻo e le o malamalama lelei i ai, ma le vavaeeseina o le skeletal structure i le vaega o lapiti. O le tuputupu ae o pepe faatoa fananau i totonu o le kulupu i le taimi o le togafitiga ma Victoza na faaitiitia, ma o lenei faaitiitia na tumau pea i le vaitaimi talu ona fafagaina i le vaega o faataitaiga ua maua mai i luga o fualaau faasaina. E le o iloa le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le fausiaina o susu o le pepe ona o le faʻamaʻi saʻo o le glucagon-pepepe GLP-1, poʻo le le lava o le gaosiga o le susu o susu e fanau a le tina ona o le faaitiitia o le faaaogaina o le kalori.

Ina ua maeʻa le tuiina o le leraglutide i lapiti, sa matauina ai le toto toto vaivai, mumu, ma le fulafula i le nofoaga na tui.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia ai se aʻafiaga tuusao o le fualaau faasaina i luga o le fausiaina, ae o loʻo i ai se laʻititi laʻititi i le taimi o le vave oʻo mai o le oti i le taimi o togafitiga ma le maualuga o le fualaau faasaina. O le puleaina o le Viktoza® i ratumu i le ogatotonu o lo latou maʻitaga na mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino o le tina ma le tuputupu ae o le pepe ma le le atoatoa le suʻesuʻeina o auivi, ma le vavaeeseina o le skeleton structure i le vaega o lapiti. O le tuputupu ae o tagata faatoa fananau mai i le vaega o le rat i le taimi o le togafitiga ma Victoza® ua faaitiitia, ma o lenei faaitiitia na faaauau pea ina ua uma ona fafagaina i le vaega o tagata taitoatasi o mauaina le maualuga o tui o le liraglutide. E le o iloa le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o pepe fananau mai - o se faʻaitiitia o le susu o susu a le tina ona o le tuusao faʻamalosi a GLP-1, poʻo le le lava o le gaosiga o le susu o susu e fanau a le tina ona o le faaitiitia o le aoga o le kalori.

O faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i fafine maʻitaga e le o maua. E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

E le mafai ona faʻaaogaina le Viktoza® vailaʻau i le taimi o le maʻitaga, nai lo lena, ua fautuaina e faia togafitiga ma le inisalini. Afai o loʻo sauni le tagata maʻi mo le maitaga, pe ua uma ona amata le maitaga, o le togafitiga ma Victoza® e tatau ona taofi vave.

E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i tamaitai tausi maʻi, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le susu pepe ua solia.

Vaega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le gafatia e ave taavale ma faʻalavelave lamatia

O se suesuega i luga o le aʻafiaga o Victoza® fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai taavale ma galue i auala e leʻi faia. E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou faia ni puipuiga ina ia aloese mai le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia i le taimi o le avetaʻavale ma pe a galulue i ni masini, aemaise lava pe a fai o Victoza® o se vaega o le faʻamalosia faʻatasi ma le sulfonylureas poʻo le insaline basal.

Faʻasalaga

Faailoga: I le taimi o le suʻega a le Victoza®, o se tasi o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na afaina ai le fualaau oona i le foliga o se iniseti subcutaneous i se fualaau o le 72 mg (40 taimi o le maualuga maualuga fautuaina o le 1.8 mg). O le toesea na mafua ai le gasegase ogaoga ma le vomia. Leai se hypoglycemia na matauina. O le tagata gasegase sa toe malosi lava e aunoa ma ni faʻafitauli.

Togafitiga: e fautuaina togafitiga talafeagai, e faalagolago i faailoga o togafitiga ma faailoga.

Pharmacodynamics

Liraglutide o se tutusa o le GLP-1 tagata (glucagon-like peptide-1). Faia e le metotia o le biotechnology o le DNA recombinant (deoxyribonucleic acid) e faʻaaogaina ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, e fusifusia ma faʻamalosia ai le GLP-1 tagata faʻaleleia i tagata.

O le GLP-1 le talipupuni o se faʻamoemoe mo le GLP-1, o le hormone matautia lea o le faʻafefe, lea e faʻamalosia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu ß-pancreatic. Pe a faatusatusa i le GLP-1, o le vailaau mo togafitiga faafomaʻi ma le pharmacokinetic o le liraglutide ua mafai ai ona faia i lea aso ma lea aso.

Faʻatasi ma tui faʻapitoa, o le faʻasologa umi o talaaga o le vailaau e faʻavae i luga o auala e tolu:

  • faʻasalaga a le tagata lava ia, lea e maua ai le faʻatuai faʻatuai o le liraglutide,
  • fusifusia i albumin,
  • maualuga le maualuga o le elekone i le DPP-4 (dipeptidyl peptidase-4) ma le NEP (endopeptidase neutralized enzyme), lea e mautinoa ai le umi T1/2 (afa-ola) o se vailaau mai le plasma.

O le aʻafiaga o le liraglutide e faʻavae i luga o fegalegaleaiga ma faʻamaumauga patino a le GLP-1, o se taunuuga o le maualuga o le CAMP (adenosine monophosphate cyclic). I lalo o le gaioiga a le vailaʻau, o le faʻaleleia o le glucose-o le siakiina o le inisalini e mataituina, ma o le gaioiga o sβ-pancreatic sene e faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, o le faʻalagolago i le kulukose-faʻalagolago i le faateleina o le pulepulega a le glucagon e tupu. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, ua taofia ai le puleaina o le glucagon ma o le manava o inisalini e faaosofia.

I le isi itu, i tagata gasegase e maua i le hypoglycemia, o le lelaglutide e maualalo le puleaina o le inisalini e aunoa ma le taofiofia o le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻaitiitia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaʻo. O le faʻaaogaina o faʻavae e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le malosi, o le liraglutide e oʻo atu ai i le faʻaititia o le tino o le tino ma le mamafa o le mamafa.

O le GLP-1 o se pule faʻatonu o meaʻai ma le kalori, o loʻo maua i le tele o vaega o le faiʻai le faʻalogo o lenei peptide e aofia i tulafono faatonutonu o le manaʻo.

Aʻo faia suʻesuʻega a manu, na maua ai e ala i le faʻamalosia faapitoa o le GLP-1 faʻaleleia, o loʻo faʻaleleia atili ai le saturation signals ma faʻavaivaia ai faailoilo fiaai, ma mafua ai ona paʻu le mamafa.

E le gata i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega o meaola, o loʻo faʻagesegeseina ai le gasegase o le maʻisuka. O le vailaʻau o se vaega mamana i le faʻaosofiaina o le faʻateleina o le β-cell pancreatic ma puipuia ai le oti o β-sel (apoptosis), lea e aʻafia e cytokines ma gaʻo gaʻo saoloto. O le mea lea, liraglutide e faateleina ai le biosynthesis o le inisalini ma faateleina le β-cell mass. A maeʻa le faʻamautuina o le kulūkose, ona taofi ai lea o le liraglutide i le faʻalauteleina o le tele o sosoʻo β-pipisi.

O le Victose e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia ai le glycemic control, lea e maua i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacological group

Isi vailaʻau faʻamalosi, faʻatasi ai ma le inisalini.

Code ATC A10V X07.

Victoza® ua faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga II i tagata matutua ina ia ausia ai le pulea lelei o le maʻisuka faatasi ma:

  • metformin poʻo sulfonylurea i tagata mamaʻi e le lelei le pulea lelei, e ui lava i le faʻaaogaina o metotia aupito maualuga o metformin poʻo sulfonylurea e pei o le monotherapy,
  • metformin ma sulfonylureas, poʻo le metformin ma thiazolidinediones i tagata mamaʻi e le lelei le puleaina e tusa lava pe faaluaina togafitiga.

Faʻamālōlōina faʻatasi ma le insalini palata i tagata gasegase e leʻi ausia lelei le pulea lelei ma le fesoasoani a Viktoza ma metformin.

Tali leaga

I le lima (5) ogaoga ogaoga, o faʻataʻitaʻiga ole falemaʻi, e sili atu ma le 2500 tagata na mauaina le Victoza® naʻo ia poʻo le faʻatasi ma le metformin, ma le glimepiride (faʻatasi ma le metformin), sulfonylurea (faʻatasi ma le metformin) pe metformin + rosiglitazone.

O suʻesuʻega o le aʻafiaga o aʻafiaga i itu na faʻatino i luga o le fuataga lenei: masani lava

(≥ 1/10), masani (mai le 1/200 i le - 2501). O faʻamatalaga leaga nei o loʻo tuʻuina atu, o le aʻafiaga o le vaega o tagata gasegase o loʻo mauaina le vailaʻau Viktoza® e maualuga atu i le sili atu ma le 5% le taimi i le vaega lea na latou maua ai le faʻatusatusaga o fualaau faasaina. O aʻafiaga leaga e aofia ai foi, o lona uiga o le ³1%, ae e sili atu ma le 2 taimi e tupu ai pe a faatusatusa i le faatusatusaina o fualaau faasaina.

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai: e masani lava - hypoglycemia, anorexia, faaitiitia le fia ai i se taimi e le masani ai - maʻi vai *.

Faʻafitauli Fomaʻi Faʻafitauli: e tele lava - tiga o le loto tiga, vevela.

Faʻasologa o Mea Taumafa: e masani ona masani - o le vevela, o le manava, o le vomiting, dyspepsia, o le tiga i le pito i luga, o le faamaʻi, gastritis, flatulence, bloating, maʻi o le gastroesophageal disease, belching, toothache, gastroenteritis viral (rarely - (pancreatitis (including necrotic pancreatitis).

Maliu o le Cardiovascular: e tele lava - faʻalauteleina le fatu (HR).

Faʻafitauli Faʻaletonu o le System: e seasea ona faia ni anaphylactic reactions.

Iniseti ma faʻalavelave: e masani lava - faʻamaʻi pipisi o gasegase maualuga (nasopharyngitis, bronchitis).

Le mautonu lautele ma le tulaga o le nofoaga o inisiua: e le masani - malaise, masani - vaivai, fiva, tali i le nofoaga o tui.

Faʻatoʻa fatu fatu ma fatu urinary : le faʻafuaseʻi - gasegase matuia lafoaʻi *, le toe faʻaaogaina le galuega faʻatulagaina *.

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino pala : masani - vave, vave - urticaria, tigā.

(* Tagai i le Vaega o Talosaga Vaega).

Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi

I le taimi o le suʻesuʻeina o Viktoza® monotherapy monotherapy, o le aafia o le hypoglycemia i tagata mamaʻi na ave Victoza® i lalo ifo nai lo tagata mamaʻi na maua le fualaau faasaina (glimepiride). O faʻafitauli matuia masani o gasegase o gastrointestinal, infections, ma faʻalavelave.

I le tele o faʻamaumauga na faʻamaumauga i le taimi o faʻataʻitaʻiga, na faʻamaonia ai le hypoglycemia e le afaina. I le taimi o le monotherapy ma le Viktoza®, e leai se tulaga e tasi o le hypoglycemia matautia. O le malosi o le hypoglycemia e seasea tupu ma e masani ona matauina ma togafitiga tuufaatasi ma Viktoza® ma sulfonylurea (0.02 mataupu / maʻi-tausaga). E seasea lava (0.001 mataupu / maʻi-tausaga) na i ai mataupu o le hypoglycemia i le taimi o togafitiga ma le Victoza® faatasi ai ma isi vailaau faʻasaina o vailaʻau (e leai ma le sulfonylurea).

A maeʻa le faʻaopoopoina o le inisalini e faʻaleagaina ai tagata mamaʻi, latou te maua le meli 1.8 mg metformin; e leai ni faʻafitauli o le hypoglycemia matautia. O le aafia o le hypoglycemia malu o le 0.286 mataupu i tausaga taʻitasi. I le faatusatusaga o vaega, o le aafiaga o le hypoglycemia malu o le 0.029 mataupu mo le maʻi-tausaga i togafitiga ma le lerapuututide

1.8 mg ma le 0.129 mataupu i le maʻi-tausaga ma togafitiga metformin.

Faʻasologa o meaʻai

O le tele o mataupu o le taotoga e agamalu pe faʻalelei, e le tumau ma e seasea lava ona taʻitaʻia ai le togafitiga.

Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi ma Victoza® ma le metformin, na tupu ai le nausea i le 20.7% o tagata mamaʻi, ma le manava i le 12.6% o maʻi. A faʻatasi ma le Viktoza® ma le sulfonylurea, na tupu ai le nausea i le 9.1% o maʻi, ma le manava i le 7.9%. O le tele o tulaga na agavaʻa pe faʻagavaʻa i le mamafa ma sa faʻatupuina i le toto.

I tagata gasegase e sili atu i le 70 tausaga o le soifua, e ono tupu ai faʻafitauli o le tino i le togafitiga ma Victoza.

I tagata gasegase e maualalo le gaioiga o le tino (faʻamaʻaloga creatinine o le £ 60-90 ml / min), faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona tupu soo i togafitiga ma Viktoza®.

Taofia o fualaau faasaina

I taimi o le faamasinoga umi (26 vaiaso pe sili atu foi), o le tele o le tolopo o le fualaau faasaina Viktoza® ona o le leaga o mea na tupu na tupu i le 7.8%, ma o le tolopo o le faatusatusaga o fualaau faasaina e 3.4%. O le mafuaʻaga sili ona taatele i lenei tagata i maʻi na maua Victoza® o le nausea (2.8%) ma le vomiting (1.5%).

Ona o mea e ono mafai ona iai i le toto faʻamalosi toto o fualaau oona o loʻo i ai faʻamalosi poʻo peptide, o le anti-liraglutidn antibodies e mafai ona fausiaina i maʻi na togafitia ma Victoza®. Na maua i latou i le ave o le 8.6% o tagata gasegase. O le faʻasolosolo o le faʻasolosolo e le o faʻatasi ma le faʻaitiitia o le aoga o Victoza®.

Faʻasalaga o faʻasalalauga

I le taimi o suʻega faʻaletausaga umi (26 vaiaso pe sili atu), na lipotia mai i le nofoaga o inisiua le Viktoza® e tusa ma le 2% o tagata mamaʻi. O nei gaioiga e masani lava e laʻititi.

I le faagasologa o le tele o tofotofoga, o le tele o mataupu na lipotia i le taimi o togafitiga ma Viktoza® (® e le i faatuina pe aveesea foi.

Faʻasolosolo lauroid

O le aofai atoa o le toroid i le taimi o suʻesuʻega uma (umi ma le umi) o le 33.5, 30.0 ma le 21.7 mataupu mo le 1000 tagata maʻi-tausaga o le faʻalauteleina o faʻaoga o leralaututides, placebo ma le faʻatusatusaga o fualaau oona, ma le 5.4 , 2.1 ma le 0.8 mataupu, i le faasologa, na mafua ona o le ogaoga o gaioiga.

I tagata gasegase e togafitia ma Victoza®, tumutumu toʻotoʻo, faʻalauteleina le maualuga o le calcisini i totonu o le toto, ma o le suent na tele lava ina matauina.

I le maea ai o le faalauiloaina o le Victoza® i le maketi, o gasegase o le tino, e aofia ai le urticaria, vevesi, ma le pruritus, ua lipotia. O nisi o faʻataʻitaʻiga o anaphylactic reactions ma isi faʻamaoniga e pei o le vavave, palapitations, dyspnea, ma le edema.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza® e fafine maʻitaga e le maua. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le faʻatuina o le ita (silasila i le vaega "Faʻamaumauga o le Sauniuniga Muamua"). E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

Ole fualaau faasaina ole Viktoza® e le tatau ona faʻaaogaina ile taimi ole maitaga, ole fautuaina ole faatonuina ole insulin. Afai e manaʻo le tagata maʻi e maʻitaga pe maʻitaga, ona tatau lea ona faamuta le fualaau faasaina Victoza ®.

Lactation period

E le o iloa pe o le liraglutide ua alu i le susu o susu. O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai e le taua le tele o lelapuututides ma ona metabolites e fesoʻotai vavalalata i totonu ole susu. Ona o le le lava o le poto masani i le taimi o le susu, e le tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina Viktoza®.

Ona o le le lava o faamatalaga, Victoza® e le fautuaina mo tamaiti.

Talosaga faʻaoga

Victoza® e le faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka.

Viktoza® e le o se sui mo le inisalini.

Le aoga o le faʻaopoopoga faʻaopopo o le teu i le gasegase i tagata gasegase ua uma ona togafitia i le inisalini, ma e leʻi iloiloina.

O le mea na tupu i le togafitia o tagata gasegase o le fatu o le I-II (e tusa ai ma le faʻavasegaina o le New York Association of Cardiology - NYHA) e faʻamapulaʻaina, ma e leai ni faʻamatalaga i le togafitiga o tagata gasegase o le fatu o le III-IV.

Ona o le le lava o le poto masani, e le fautuaina e faatonu le Viktoza® fualaau faasaina i tagata gasegase ma faamai pipisi o le bowel ma le gastroparesis diabetic.

O le faʻaaogaina o isi analogues o le GLP-1 e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o le atiaʻe o le pancreatitis. O loʻo i ai le tele o lipoti o le pancreatitis. E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i uiga lelei o le maʻi pancreatiti (faʻaauau, ogaoga tiga i totonu o le manava abdomina). Afai e masalomia le pancreatitis, o le togafitiga ma Viktoza® ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona faamutaina.

I taimi o tofotofoga faʻapitoa, o aʻafiaga mataʻutia taʻitasi mai le thyroid gland o se faʻaopoopoga i le maualuga o le calcisini i totonu o le toto, masima ma le paʻu, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le gasegase oona (tagai i le vaega "Faʻafitauli matuia").

O maʻi na togafitia ma le Victoza® na latou maua ni faʻaʻailoga o le faʻamaʻavaina, e aofia ai le faʻaaogaina o le tino ma le le atoatoa.

O tagata maʻi ua fuafua mo le Victoza® e tatau ona lapatai mai e uiga i le ono mafai ona faʻamalolo ona o le faʻaogaina o le tino ma le manaomia ona faia ni lapataiga mo le faʻamalaina.

I tagata gasegase e maua fualaau Viktoza® i le taimi lava e tasi ma le sulfonylurea, ua faateleina le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia (vaai i le vaega "Faʻafitauli matuia"). O le lamatiaga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaitiitia o le fua o le sulfonylurea.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

O suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina Victoza® i luga o le malosi e ave ai taavale ma isi auala e leʻi faia. E tatau ona fautuaina tagata maʻi e faia ni auala e puipuia ai le tupu o le hypoglycemia i le taimi o le avetaavaleina o se taavale poʻo se isi masini, aemaise pe a faʻaaogaina le vailaʻau Viktoza® faʻatasi ma le sulfonylurea.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga .

In vitro Ole lagolagutide na faʻaalia ai se gaogao maualalo mo le vailaʻau mo togafitiga o isi mea gaosi, o le fefaʻasoaʻiga e fesootaʻi ma le cytochrome 450 faʻapea foʻi ma le fusifusia i palatini masini.

O le Liraglutide e mafua ai sina tuai i le gaogao gaogao, e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaaoga i le taimi lava e tasi.

Liraglutide e leʻi suia le atoaga o le faʻaalia o le paracetamol pe a uma le tasi le dose o le 1000 mg. Le maualuga maualuga o le paracetamol (C max ) faʻaititia i le 31%, ma le taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻamasinoga (t max ) faʻatupulaia i le 15 minute. Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa o le paracetamol, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

Atorvastatin Liraglutide e leʻi suia le atoaga o le faʻaalia o le atorvastatin o se tulaga aoga i le maea ai o se tasi o lona fuainumera ile 40 mg. I lenei itu, e le o manaʻomia le faʻaogaina o le Viktozoy® faʻataʻitaʻiga o le atorvastatin. Faʻaauau i le laina ole lalata C max atorvastatin na faʻaititia e le 38%, ma t max faateleina mai le 1:00 i le 3:00.

Griseofulvin Liraglutide e leʻi suia le atoaga o le faʻaalia o le griseofulvin pe a maeʻa le tasi le dose o le 500 mg. F max na faʻatupulaia e 37%, aʻo t max e lei suia. E le manaʻomia le faia o le fetuunaiga pe a faʻaaoga griseofulvin ma isi aʻa maualalo ma maualuga maualuga.

Lisinopril ma digoxin

Ina ua uma le tui tasi o le 20 mg o le lisinopril poo le 1 mg o le digoxin faatasi ai ma le liraglutide, o le faaitiitia i le vaega i lalo o le taimi o le concentration-time (AUC) o nei fualaau faasaina na matauina e 15% ma le 16%, i le faasologa, aʻo C max faʻaititia i le 27% ma le 31%, i le faasologa. T max lisinopril na faateleina mai le 6:00 i le 8:00, ao digoxin na siitia mai le 1:00 i le 1.5 itula. Faʻavae i luga o nei taunuʻuga, aʻo faʻaaogaina le liraglutide, e le manaʻomia le faʻaleleia o le lisinopril poʻo le digoxin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o se tasi o fualaau faʻamaʻi, ole faʻaitiitia o le C max ethinyl estradiol poʻo le lemonogelia i le 12% ma le 13%, faasologa, ma le t max faateleina i le 1.5 itula. O lenei mea e leʻi faʻaalia ai se aafiaga faʻapitoa i luga o le faʻaaliaina o le ethinyl estradiol poʻo le lemonogrelrelrel, lea e taʻu mai ai o le faʻaaogaina o le liraglutide o le a le afaina ai le aʻafiaga o le ethinyl estradiol ma le lemonsongrel.

Warfarin ma isi faʻamatalaga o le coumarin

Leai ni suʻesuʻega faʻatautaia o fualaau faasaina. I le amataga o togafitiga ma Viktoza® mo tagata mamaʻi na maua warfarin poʻo isi mea e maua mai i le coumarin, o le siaki faifai pea o le INR (International Normalized Ratio) ua fautuaina.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma le puleaina o le inisalini, o le Detemir (5 U / kg) ma le liraglutide (1.8 mg) e leai ni faailoga o le pharmacokinetic ma le pharmacodynamic interaction.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻatonuina o le vaʻaia, e faʻagesegese le faʻaleleia o le liraglutide, Tmax (taimi e oʻo ai le maualuga o le maualuga) ile plasma e 8-12 itula. Fmax (maualuga le maualuga) i le plasma i le maea ai o le puleaina o se tasi o le 0.6 mg o le 9.4 nmol / L. Pe a faʻaaoga se fua faatatau o le 1.8 mg i le Css (faʻatonuga o le tau) i plasma e latalata i le 34 nmol / L. O le faʻaalia o le vailaʻau e faʻaleleia i le fua faatatau i le fualaau. Ole vaega ole tagata ole tino ole fesuiaiga mo le AUC (o le vaega i lalo o le taimi ole faamasinoga) pe a maeʻa le puleaina o le liraglutide i se tasi fualaau e 11%. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 55%.

Vaʻai Vo (lapisi o tufatufaga) o le liraglutide i totonu o masini ma se auala faʻapitoa o le pulega o le 11-17 l, le tau aofaʻi o Vo pe a uma le puleaina o le tino - 0.07 l / kg. O le taua tele o le liraglutide ma pulu plasma e lauiloa (> 98%).

O le metabolism o le liraglutide e tupu e pei o le tele o palatini, e aunoa ma le auai o se ala mo le faʻasalaga o soʻo se totoga patino. Mo le 24 itula ina ua uma le puleaina o se mea e tasi, o le mea le suia e tumau pea le vaega autu o le plasma. E lua metabolites na maua i le plasma (≤ 9 ma le 5% o le fuainumera atoa).

Ole telefoni ile fesuiaiga pe a uma le puleaina o le 3 H-liraglutide i le urine poo feces e le o fuafuaina. E naʻo se vaega itiiti o metabolites e fesootaʻi ma le vailaʻau e faʻamalosi e fatugaʻo poʻo le inumaga (6 ma le 5%, mulimuli ane). A maeʻa le faʻatonuina o le mea e tasi o le liraglutide, o le avefaʻatasiga mai le tino e tusa ma le 1.2 l / h ma le faʻaumatiaina T1/2 pe a ma le 13 itula.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

3 ml o le vailaau faasaina i totonu o se kelika tioata 1 le vai hydrolytic, na paʻu i se pu o le bromobutyl rubber / polyisoprene i le tasi itu ma le piston o le bromobutyl rubber i le isi itu. Ua faʻamaufaʻailoga le penisini i totonu o se peni tui tuila ua mafai ona faʻaaogaina mo le tele o inisiua.

2 suauu faʻaaogaina palasitini mo le tele o inisiua faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina faʻalefitisi i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa.

O penisini taitasi (3 ml) e aofia ai 30 inumaga o le 0.6 mg, 15 doses o le 1.2 mg po o le 10 doses o le 1.8 mg o le lilaglutide.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faʻatonuga, e faʻaaoga Viktoza mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma taumafa ma faamalositino e ausia ai le pulea lelei.

Auala e mafai ona faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma se tasi poo le sili atu foi o le hypoglycemic oral (thiazolidinediones, sulfonylureas, metformin) i tagata gasegase na le mafai ona ausia le atoatoa o le puleaina i le taimi o togafitiga muamua,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini basal i tagata gasegase na le mafai ona ausia le pulea lelei e ala i le faaaogaina o Victoza faatasi ai ma le metformin.

Faatonuga mo le faaaogaina Victoza: metotia ma metotia

Victoza e tatau ona faʻatonuina i totonu o le manava, o le tauau poʻo le ogavae e tasi i le aso, e tusa lava po oa taumafataga. O le nofoaga ma le taimi o le iniseti e mafai ona sui e aunoa ma le faʻaleleia o fua, peitaʻi, e manaʻomia le faʻatonutonuina o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, lea e sili ona talafeagai mo le maʻi.

Mo le faʻaleleia o le faapalepale o le gastrointestinal, e fautuaina togafitiga ma se fua faatatau o le 0.6 mg i aso taitasi. A maeʻa le vaiaso, o le a oʻo atu i le 1.2 mg. Afai e tatau ai, ina ia mafai ai ona maua le lelei sili ona lelei, ia amanaʻia le aoga o le Victoza, o se fualaau e maualuga ile 1.8 mg e mafai ona le itiiti ifo ma le vaiaso mulimuli ane. E le fautuaina le faʻaaogaina o tulaga maualuga.

O le vailaau faasaina e mafai ona faatulaga i le faaopoopoga i le faaauauina o le togafitiga ma le metformin poo le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin faatasi ai ma le thiazolidinedione. E le tatau ona fetuutuunai atumaga o mea mulimuli.

Victose e mafai ona faʻaopopo i togafitiga faʻasolosolo o le sulfonylurea o loʻo i ai poʻo togafitiga metformin faʻatasi ma faʻasalaga o sulfonylurea. I lenei tulaga, ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le fua o le sulfonylurea.

E mafai foi ona faaopoopo le Victoza i le insalini basal, ae ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le tui o le insulin.

I le tulaga o le faaseʻeina o se fualaau:

  • afai e le sili atu ma le 12 itula ua pasi, e tatau ona e ulu atu i le fua o le misi i le vave e mafai ai,
  • afai e silia ma le 12 itula ua pasi, o le isi fualaau e tatau ona faia i le aso e sosoo ai i le taimi faʻatulagaina, o lona uiga, e le tatau ona toe totogi le togi na faʻaaogaina e ala i le faʻaofiina o se faʻaopoopoga faaopoopo pe faalua.

Taiala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O peni tui uma ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai nila e oʻo i le 8 mm le umi ma oʻo atu i le 32G mafiafia (e le aofia ai, o le mea lea na faʻatau eseese). O peni faʻamalosi e faʻapipiʻi faatasi ma ni tui tui tui NovoTvist ma NovoFayn.

Victoza e le tatau ona faʻafoeina pe a ese le fofo nai lo se mea manino, e toetoe lava a le lanu pe leai ni vai.

E le mafai ona e ulu atu i le fualaau faʻamaʻi pe afai ua uma ona faʻamaisa.

Aua nei teuina le peni ma le nila ua faapipiʻi. A maea tui taitasi, e tatau ona lafoai. O lenei fuataga e puipuia ai le taʻavale, faʻaleagaina ma le faʻamaʻiina o fualaau faasaina, ma faʻamaonia ai foi le sao atoatoa o le suʻega.

Tulaga o le teuina

Teu i le 2 ° C i le 8 ° C (i le pusaaisa). Aua e te malolo.

Mo peni tui: faʻaaoga i totonu o le 1 masina. Teu i le vevela e le sili atu i le 30 ° C pe mai le 2 º C i le 8 º C (i le pusaaisa). Aua e te malolo. Aua nei teuina faʻatasi ma le nila faʻapipiʻi. Ufiufi le pine sisi ma se pulou e puipui ai mai le malamalama.

Aloese mai le aapa atu o tamaiti!

Faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o Taiala

Victoza® e le mafai ona faʻaaogaina pe a foliga e ese mai nai lo se mea manino ma leai se lanu.

Victoza® e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ua faʻamaʻa.

Victoza® e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai nila e oʻo i le 8 mm le umi ma oʻo i le 32G le mamafa. O le syringe pen ua fuafuaina mo le faʻaaogaina faʻatasi ma NovoFine® poʻo NovoTvist® o ni tui inisiua.

Ole kolaina ole nila e le aofia i totonu ole afifi.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e tatau ona lafoaʻi le nila na faʻaaogaina pe a uma tui, ma ia le mafai foi ona teuina le peni-syringe faʻatasi ma le nila faʻamau. O sea fuataga o le a puipuia ai le faʻaleagaina, faʻamaʻi ma le fufuluina o le vailaau mai le penisini peni ma faʻamaonia saʻo saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga