Le faʻamalama Clindamycin: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau e gaosia i foliga o gelatin capsules o loʻo i ai se tino paʻu ma se pulou mumu. O pusa e aofia ai le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le samasama. O paʻu taitasi e aofia ai le 150 mg o le vaega o le faʻamalosi ile foliga o le hydrochloride.

Talc, lactose monohydrate, magnesium stearate ma le kulimi saito ua faʻaaogaina e avea ma vaega faaopoopo.

Fale faʻamaloilo

Clindamycin o loʻo i ai le tele o aʻafiaga ma o se bacteriostatic lea e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le gaosia o le protein i faʻalaʻau faʻapitoa. O le vaega autū o loʻo galue malosi i le kalama-gram-positive ma le microaerophilic cocci, faʻapea foi ma le anaerobic gram-positive bacilli, lea e le faia ai ni meaʻai.

O le tele o ituaiga o clostridia e puipuia i lenei vailaau faʻasa. I lenei itu, afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻamaʻi e mafua mai i lenei ituaiga faigata, ua fautuaina e tatau ona fuafua muamua le antibiotic.

A maeʻa ona faʻaaogaina, o le vailaʻau e vave ona aʻafia i le gastrointestinal tract. O le taumafa e faʻaitiitia ai le fua o le absorption, ae le afaina ai le maualuga o le faʻamalosi o le vailaʻau i totonu o le toto. O le vailaʻau o loʻo i ai le paʻu le lelei e ala i le pupuni o le toto, ae faigofie lava ona i totonu o masini ma mea mama e pei o le mama, pala, tonesils, pulu, manuʻa, musika, pulumu, ponaivi, prostate gland, faʻaopoopoga. I le i ai o se faʻafitauli le lelei i le masinging, o le faʻamalosia o le antibiotic e ala i le faʻalavelave o le toto toto.

O le maualuga o le fualaau faasaina e matauina i totonu o le toto i le itula pe a uma le faaaogaina o capsules. O le vaega autū o le vailaau faʻasaina ua alu ese mai le tino mo le 4 aso faatasi ai ma le fesoasoani a fatuga ma gaogao.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau e faʻamaonia mo maʻi nei:

  • Puipuiga o le maso o le tino ma le peritonitis pe a maeʻa pe afaina ai le manava,
  • Septicemia
  • O faʻamaʻi pipisi o gaʻo maso ma le paʻu (panaritium, abscesses, manuʻa pipisi, puʻu), faapea foi i le oral ma le abdominal cavity (abscess and peritonitis),
  • Maʻi faʻamaʻi o le tumutumu pito i luga o le tino ma tino o le ENT (sinusitis, pharyngitis, otitis media ma le tonsillitis), faʻaitiitia o le respiratory system (pleural empyama, pneumonia o le manaʻoga, bronchitis ma le tino o le tino), diphtheria, fiva vevela,
  • Endocarditis o se natura siama,
  • Osteomyelitis i le gasologa masani poʻo le gaioiga mamafa,
  • O faamaʻi pipisi o totoga o le urogenital system (faiga o le inflammatory tubo-ovarian, endometritis, chlamydia, faamai pipisi),
  • O faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma se gaioiga mimiti ma e mafua mai i mea faʻapitoa o mea faʻapitoa e faʻapitoa i le antibiotic clindamycin.

Faʻasologa o mea

O capsules e mo le faʻafofoga tautala. E masani lava ona faatonuina e ave se fualaau o le 150 mg ma se vaeluaga o le 6 po o le 8 itula. Afai o loʻo maʻi le maʻi mai se faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻatupulaʻia le atunuʻu i le 300 poʻo le 450 mg. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti o le masina e tasi, e taitaia i le fuafuaina o le 8 po o le 25 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino. I le aso e tatau ona 3 pe 4 inumaga.

Faʻasalaga

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i se vailaʻau e sili atu nai lo le masani masani, o aʻafiaga leaga e mafai ona faʻateleina.

I le tulaga o se faʻalavelave maualuga, o togafitiga e faia e faʻatatau i le taofiofia o faailoga. E tatau ona manatuaina o lenei vailaʻau e leai se vaifofo, ma o le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi o le a leai se aoga tatau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻatusatusa tutusa o le gentamicin, streptomycin, aminoglycosides ma le rifampicin e faʻateleina ai le lelei o togafitiga o loʻo i luga.

Faatasi ai ma tauvaga musika tauvaga, faʻavavega o musika, lea e mafua mai i mea faʻapitoa, e ono faateleina.

Ole fualaau o le Clindamycin e le mafai ona ave i fualaau faasaina e pei o le magnesium sulfate, aminophylline, ampicillin, gluconate calcium ma gataifale.

O le faʻaaloalo e faʻaalia i le chloramphenicol ma le erythromycin.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina faatasi ai ma fualaau faasaina pei o phenytoin, vitamin B complexes, aminoglycosides.

Faatasi ai ma le faʻaaoga tutusa o vailaʻau faʻamaʻi, o le a mafai ona faateleina le colitis pseudo-membranous.

O le faʻaaogaina faʻamalosi o le nakoti (opioid) atonu e faʻaititia ai le faʻanoanoa o le manava o le tino (tusa lava pe leʻi oʻo i le apeni).

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o mea leaga nei:

  • Faiga palapala cardiovascular: dizziness, lagona o vaivaiga,
  • Hematopoietic organs: thrombocytopenia, neutropenia, leukopenia, agranulocytosis,
  • Faʻaogaina o meaʻai: dysbiosis, faʻaleagaina o le ate, esophagitis, pseudomembranous enterocolitis, faʻalauteleina o bilirubin, jaundice, disorders disorders,
  • Faʻaaliga Allergic: eosinophilia, urticaria, faʻaalia anaphylactoid, dermatitis, pruritus, vevesi,
  • Polokalama masukoso: se suiga i le neuromuscular conduction,
  • Isi: superfection.

Contraindications

Ole fualaau e le tatau ona faʻamatalaina i tulaga nei:

  • Maualuga maualuga i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • Lactation
  • O le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • Asthma is bronchial,
  • Tausaga e sili atu i le 3 tausaga (le mamafa o le tino o le tamaititi e le itiiti ifo ma le 25 kilokalama),
  • Tausaga o le maʻitaga
  • Faʻailoga i le i ai o se ulutala
  • Myasthenia gravis

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faatonuina le vailaau faʻasaina i tagata matutua, faʻapea foi ma le i ai o le toilalo ma le fofo.

Faatonuga faapitoa

Pseudomembranous colitis e mafai ona aliali mai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa le togafitiga. O le itu e faʻaalia i foliga o le manava, leukocytosis, fiva ma le tiga i totonu o le manava (i se mea e le masani ai, feces e aofia ai le paʻu ma le toto).

I sea tulaga, ua lava lava le faalēaogāina o le vailaʻau ma faatonuina ai resins faafesuiaiga o ion i le ituaiga o colestipol ma colestyramine. I tulaga ogaoga o lenei faʻamaʻi, e tatau ona totogi mo le leiloa o le suavai, polotini ma eletise ma ia tofia le metronidazole ma le vancomycin.

I le taimi o togafitiga, ua faʻasaina ai le faʻamaonia o vailaʻau e taofiofia ai le motumotu o le iniseti.

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Clindamycin i le pediatrics e leʻi faʻamautuina, o le mea lea, faʻatasi ai ma togafitiga uumi i tamaiti, o le toto ma le tulaga o le ate e tatau ona siakiina e le aunoa.

A e ave le vailaʻau i luga o le metotia, e tatau ona e pulea le tele o le faʻamalosi i totonu o le toto.

O maʻi e maua i le gaʻo ogaoga o le ate e tatau ona mataʻituina galuega ole ate.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Clindamycin o loʻo avanoa i pepa nei:

  • Pepa vailaʻau 2% - mai le paʻepaʻe ma se lanu mūmū pe samasama i lanu papaʻe, ma se manogi malosi (20 g ma le 40 g i le aluminium tubes, 1 le faʻamaʻi taitasi ma se tagata faʻatau),
  • Gelatin capsules - ma le lanu mumu ma se lanu violē, numera Numera 1, o mea o loʻo i totonu o le kapoti e paʻu mai le lanu samasama-paepae e sinasina i le lanu (8 pcs.) I paʻu, 2 paʻu i pepa pepa, 6 pcs. 5 ma le 10 pepa i pepa pepa pepa),
  • Fofo mo le tui (iniseti ma intramuscular injection) - manino, sina lanu samasama poʻo le lanu (2 ml i ampoules, 5 ampoules i paʻu, 2 pusa i pusa pepa).

O le tuufaatasiga o le 100 g o le kulimi suamalie e aofia ai:

  • Mea aoga: clindamycin (i le ituaiga phosphate) - 2 g,
  • Vaega o ausilali: sodium benzoate, macrogol-1500 (polyethylene oxide-1500), suauu castor, emulsifier Numera 1, propylene glycol.

O le tuufaatasiga o le 1 capsule e aofia ai:

  • Aano malosi: clindamycin (i le ituaiga o hydrochloride) - 0.15 g,
  • Vaega o ausilali: suauu sana, talc, lactose monohydrate, magnesium stearate,
  • O le tuufaatasiga o le tapuni o le capsule: tioata uliuli (E151), dioxide (E171), vase azorubine (E122), quinoline teu samasama (E104), ponate dye Ponceau 4R (E124), gelatin,
  • Le tuufaatasiga o le tino capsule: tioata taimane (E151), vase azorubine (E122), gelatin.

O le tuufaatasiga o le 1 ml o fofo mo le tui e aofia ai:

  • Mea gaosi: clindamycin (i le ituaiga phosphate) - 0.15 g,
  • Vaega o Ausilali: editate disodium, ava benzyl, vai mo tui.

Tosiga ma le pulega

Mo faʻamaʻi o le ogaoga faʻamalosi mo tagata matutua ma tamaiti mai le 15 tausaga (mamafa 50 kg pe sili atu), Clindamycin ua faatonuina 1 capsule (150 mg) 4 taimi i le aso i taimi masani. I faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻatupulaʻia le toʻatasi i le 2-3 taimi.

Tamaiti laiti e masani lava ona faatonuina:

  • 8-12 tausaga (mamafa - 25-40 kg): faʻamaʻi tele - 4 taimi i le aso, 1 capsule, maualuga ile aso - 600 mg,
  • 12-15 tausaga (mamafa - 40-50 kg): o le mamafa o le faʻamaʻi e 3 taimi i le aso mo le 1 capsule, o le maualuga o le maʻi e 3 taimi i le aso mo le 2 capsules, o le maualuga ile aso e 900 mg.

O le fua o le tagata matua fautuaina mo le intramuscular ma le iniseti administration o le 300 mg 2 taimi i le aso. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, 1.2-2.7 g i le aso ua faʻatulagaina, vaevaeina i le 3-4 injections. O le faʻaaogaina o le intramuscular se tasi o le sili atu i le 600 mg e le fautuaina. O le maualuga o le fualaau e tasi mo le puleaina o le tino e 1.2 g mo le 1 itula.

Mo tamaiti mai le 3 tausaga le matua, Clindamycin ua fuafua i le 15-25 mg / kg i le aso, vaevaeina i 3-4 pulega tutusa. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻateleina le fua o aso taitasi i le 25-40 mg / kg ma le tutusa o le taimi e faʻaaoga ai.

I tagata gasegase i le ogaoga o le toilalo ma / poʻo le ate, i tulaga o le puleaina o fualaau faʻasaina ma le va o le itiiti ifo ma le 8 itula, e le manaʻomia se faʻataʻitaʻiga o le faʻatulagaga o fua.

Mo le faʻatonuina o le tino, e tatau ona faʻavaivai le clindamycin i le maualuga e le sili atu i lo le 6 mg / ml. O le vaifofo e tui malosi mo le 10-60 minute.

Ole tui malosi e le fautuaina.

I le avea ai o se solvent, e mafai ona e faʻaaoga fofo: 0.9% sodium chloride ma le 5% dextrose. O le filiga ma le umi o le afu e fautuaina ina ia faia e tusa ai ma le polokalame (fua / fua o le solvent / le umi o le afaina):

  • 300 mg / 50 ml / 10 minute
  • 600 mg / 100 ml / 20 minute
  • 900 mg / 150 ml / 30 minute
  • 1200 mg / 200 ml / 45 minute.

O le kulimi vailaʻau e faʻaaogaina i fafo. Fatuga toʻatasi - tasi le tumu o le kulimi tumu (5 g), sili aʻo lei moe. O le umi o le faʻaaogaina e 3-7 aso i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga