E mafai ona ou inu susu susu ma le pancreatitis?

Pe a filifilia le susu susu, e tatau ona e gauai i manatu nei:

  • aso faʻamalolo (e sili ona lelei le faʻatauina o susu susu i le aso o le gaosiga),
  • aso e muta ai (e le mafai ona teuina se oloa lelei mo le umi atu i le 3-5 aso, o se olaga umi umi e faailoa ai le i ai o le tausisia),
  • tuufaatasiga o le oloa: e leai ni mea faaopoopo e tatau ona i ai i totonu o le susu susu - faʻamautu, faʻamaunuʻu, ata, meaʻai, o le susu gaʻo tunu e mafai ona aofia ai na o le susu tunu ma mea inu vevela,
  • o le susu susu ua tunu lelei e tatau ona i ai le lanu tutusa mafiafia ma se uiga o le lanu o le kulimi.

Squirrels2.9 g
Carbohydrates4.2 g
Fats2.5 g
Faʻafiafiaga kalori54.0 kcal i le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 9.0

Mea aoga mo maʻi ma faʻaleagaina

  1. O le maualuga o le gaʻo o le gaʻo o le oloa faʻatasi ai ma lona faʻaaoga tele e mafai ona sili atu le mamafa o le pancreas mumū.
  2. Aʻo malulu, susu susu, e pei o isi mea gaosi, o le a mafua ai le faʻateleina o le elekene o enzymes i le pancreas ma faʻaosoosoina lona ita.

Auala e filifili ai susu susu

A faʻatau mai lenei vaiinu mo se tagata maʻi i le pancreatitis ia faʻalogo i tulaga nei.

  1. E tatau ona tuʻuina atu i le oloa lea e le sili atu i le 5 aso lona ola ola.
  2. E sili atu le mumusu e faʻatau le susu susu i totonu o nofoaga e masalomia ai tulaga o le teuina o oloa.
  3. O le umi e uma ai le susu o le susu, o le tele foi lea o le aoga mo se tagata maʻi i le pancreatitis.

O le gaʻo gaʻo o le susu susu ua mai le 3.2 i le 6%. Mo se tagata gasegase i le pancreatitis, o se oloa e maua ai le gaʻo o le 3.2% e talafeagai. Afai o le gaʻo gaʻo o loʻo i lalo ifo o lenei faʻamaoniga, o le isi vaega o mea gaosi susu.

I se taimi masani

Afai o le faʻamaʻi i se tulaga tumau, o le faʻaaogaina o lenei oloa susu e faatagaina i se aofaiga e le sili atu ma le 200 ml i le aso.

Ryazhenka o se oloa sili ona lelei e tuufaatasia ma fua. I luga o lona faavae, e faʻavae i luga o mataupu faavae o mea taumafa paleni mo pancreatitis, o meaʻai e faaopoopo i le taumafataga ua saunia.

Vaega o le faʻaaogaina o le oloa mo le mumū o le pancreas

E maua mai le susu susu i le susu o susu faatasi ai ma le fesoasoani a laau Bulgarian ma le susu susu. I le tuufaatasiga o le vai inu ei ai le porotini lea e faigofie ona ufiufiina e le tino ma mo se taimi umi e maua ai se lagona o le maofa.

A e faʻatau se oloa, e tatau ona e gauai atu i mea nei:

  • O le inuina o se inu malosi e sili atu nai lo le 5 aso mai le aso o lona gaosiga. Afai e te vaʻaia le susu susu ma se olaga ola e lua-vaiaso, o lona uiga na faʻaaogaina faʻasao i lona gaosiga. O le pancreas e matua afaina lava i le tele o togafitiga, e mafai ona latou faaosofia ai se isi tulaga faigata.
  • E tatau ona e tilotilo i le tuufaatasiga o le oloa: e le tatau ona i ai le mafanafana o mea e faʻamautuina ai, uila, meaʻai ma isi mea leaga. O le Varenets moni ma se olaga puupuu e tatau ona aofia ai le susu ma le kulimi.
  • O le suasusu suamalie e sili ona suamalie e iai le tutusa o le lanu o le susu susu.

E le fiafia tele se meaʻai mumū o meaʻai manogi, o lona uiga o le 'ai o se mea sili ona lelei i le vevela o le potu. E pei foi o isi mea susu, o susu susu tunu i le taimi e teu ai i fafo o le pusaaisa e vave ona pa'ū. O se mea inu inu malosi e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga matuia - meaʻai e afaina ai, o le le lelei i totonu o le manava.

O aoga o le ryazhenka mo le tino

Faʻatasi ai ma le maʻi, pancreatitis, ua faʻavaivaia le tino o le tagata, aemaise lava i le taimi o le faʻamalosia. Ina ia faʻamaonia le gastrointestinal tract ryazhenka e fetaui lelei lava. I lona tuufaatasiga, o loʻo aofia ai enzymes ma amino o loʻo maua i le taimi o le ola o le siama lactic. Pe a inu se taumafataga manaia ma se mea inu, e faigofie atu ile manava e taulimaina ai le 'aina o meaai. O le faʻaaogaina umi o se meaʻai susu e faʻamaopoopoina ai le togafiti ile inumaga - o le faʻafitauli o le motusia o le a mou atu.

O le tele numera o siama aoga aoga o loʻo maua i totonu o se oloa fou, e pei o le pancreatitis, e tatau ona e filifili se oloa ma 2-3 aso mai le aso o le gaosiga. O le ola o siama e taofia ai le gaioiga o meaola leaga i totonu o le manava. O le susu susu o loʻo gauai vave atu nai lo le susu ma tasi le ipuinu inu e lava e faʻatumu ai le manaʻo o le tino mo le calcium.

O faʻapitoa pe afaina ai le ryazhenka ma le pancreatitis? Afai tatou te mafaufauina le mumu o le pancreas i le taimi o le faamagaloga - o le tali e manino, e tasi le pasene pasene.

Afai e leʻi leva ona maua e le tagata maʻi se mea e sili atu ona faigata, e sili atu le inu i se meainu ma le maualalo o mea e gaʻo ma suia i isi mea gaosi susu. I le taimi o le tino o pancreatitis, inu susu susu, faatasi ai ma isi oloa gaosi susu, ua solia.

Pancreatitis - pe faapefea ona tupu

E pei o isi faʻamaʻi, pancreatitis ei ai mafuaʻaga mo ona foliga. O fomaʻi o loʻo faʻamafaʻailogaina faailoga taua o le amataina o le faʻamaʻi - faʻaaogaina o le ava malosi ma le faʻaaoga soo o meaʻai gaʻo. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi o foliga vaaia o le tiga i totonu o le manava ma le hypochondrium, leisa ma le faʻaogaina o le vomiting, faatasi ai ma le ogaoga o le mumū - maualuga le vevela o le tino.

O le pancreatitis e na o le fomaʻi e mafai ona togafitia, i luga o le suʻega o suʻega o le toto ma le urine, faʻatasi ai ma se suʻesuʻega ultrasound, i se x-ray. Togafitiga o le faamai e naʻo totonu lava o le falemaʻi e faia, faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga fualaau faasaina. O le tagata gasegase ua faatonuina ia togafitiga e faʻaitiitia ai le fetogi o le gland, spasmolytics, vitamini e faʻamalosia ai le puipuiga, ma pe afai e tatau ai apalai.

Vaega o le faʻamaʻi

O se faʻamaoniga e pei o pancreatitis e aofia ai le tausisia pea o meaai. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu i ni fesuiaiga se lua - gasegase ma tumau. O le muamua e tuʻuina atu i tiga faʻavaitaimi o le pancreas mumū, e manaʻomia togafitiga faifaipea ma vaavaaia e fomaʻi. O le masaniga masani e ono mafai ona faʻalavelave i le taimi o faigata.

O meaai e fautua mai ai le leai o ni meaai e maua ai le gaʻo maualuga i totonu o le taumafataga. Talu ai o susu susu ua i ai le eseesega o le pasene o mea oona, ma e masani ona maualuga, i le vaitaimi o le faʻasalaga o le faʻamaʻi ua matua solia.

O le susu falaoa ma le pancreatitis e faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le meaai i nai vaiaso talu ona maeʻa togafitiga. I le taimi muamua, e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei vaiinu faatasi ai ma le gaʻo sili atu i le 4%. O le aso foi e taua ai: i le taimi muamua, e le silia le 200 kalama.

I le faʻavaivaia o le pancreatitis e masani ai, i le faaopoopo i le susu susu, ua fautuaina e inu isi gaʻo susu susu. Faʻatasia i latou i ni vine eseese po o ni fua, e mafai ona e mauaina le lua faʻalua. E taua foi le mafaufau o le 'aiina o meaai i le taimi lava e te leʻi momoe ai e aʻafia ai le tino atoa, o lea e tatau ai ona e inu vavalalata i le sili atu i le 3 itula aʻo leʻi moe poʻo le taeao pe a maeʻa le taeao.

E mafai mo le susu susu ma le pancreatitis, e faalagolago i le tele o mea:

  • maualuga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi i le taimi nei,
  • faapalepale o oloa susu i mataupu faavae,
  • tofo fiafia.

Faatasi ai ma le musu taitoatasi e inu susu susu, e mafai ona e faʻaaoga varenets, dietary kefir poʻo yogurt. O nei oloa e maua ai le tino ma le tele o le porotini ma le fua faatonuina o gaʻo.

E uiga i uiga taua o ryazhenka

Sei o tatou mafaufau nei i uiga o nei meainu mama ma suamalie:

  • O le mea muamua e matauina o le i ai i totonu o lona tuufaatasiga o minerale ma amino acids e talafeagai mo tagata.
  • O le siama suamalie suamalie o loʻo i totonu o le susu susu ua faʻamautinoa ai le masani ona galue i le manava ma le fatu.
  • Faateleina le manava ma le nutimomoia.
  • Faʻatupulaia le vave faʻavave, faʻamalosia le tino atoa.

A maeʻa mea e maua i luga, o le tali i le fesili pe mafai ona inu susu susu ma pancreatitis e tatau ona taliina - ioe.

Ioe, e taua le manatuaina o le uiga o le fua fou. E le gata i lea, e le tatau ona e inuina se meainu e iai se ola umi. Afai o le aso mulimuli o le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i luga o le taga po o le fagu mo le sili atu ma le 5 aso mai le aso o le gaosiga, ona le tatau ai lea i tagata gasegase ma le maʻi o le manava ona inu i ia faʻaoga. E tatau foi ona maitauina o le susu susu ua faʻamafanafanaina i le vevela vevela.

E uiga i aʻafiaga itu

E pei o se pine, e lua itu i soo se mataupu, ma o le tulafono sili ona taua i lenei faafitauli o le "aua le afaina". O aoga o susu susu ua talanoaina i luga, ma tatou talanoa e uiga i ona lamatiaga i pancreatitis.

E mafai lava ona tatou fai atu e le tatau ona faʻaleagaina - o lenei mea e mafua mai i le faʻaleagaina o le faʻafitauli o le maʻi. E pei ona maitauina i luga, ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavavevave, ua fautuaina e lafoaia oloa susu. O le le usitaia o alauni o aso taitasi ua faatonuina ma le pasene o gaʻo o le a faʻaosofia ai osofaiga o tiga ma na o le leaga ai o le tulaga. E le gata i lea, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le mea o loʻo i ai - i le susu susu tunu e le tatau ona avea ma mea faʻapitoa ma faʻasao.

O le mulimuli i nei fautuaga faigofie uma, e mafai ai ona e aloese mai ni aʻafiaga leaga. Ae le gata i lea, o le fiafia i lau ava e sili ona e fiafia i ai, o le a mafai ona e manuia ai lou tino ma faʻamalieina uma ai elemene talafeagai.

Faʻatauga o oloa gaosi susu

O le susu susu e faʻafefeteina e faʻaaogaina:

  • Bulgarian laau
  • lactic streptococcus,
  • yogurt bifidobacteria,
  • lactobacilli.

O le tofo i le vai o se mea malie, malie, ma le manaia, ae faʻatasi ma se paʻi o le malamalama mumū. O le mea lenei i le va o le susu ma le kefir, e oo lava i tamaiti e fiafia i le susu susu ma siamu. I aso nei, o fale gaosi oloa e tumu ai faleoloa ma ituaiga eseese o meaʻai, i totonu o pusa laiti. Ae o le tele o kalori e le afaina ai mea aoga o le oloa.

E pei o soʻo se oloa gaʻo susu, o susu susu tunu o loʻo i ai meatotino e iai se aoga aoga i le tino o le tagata:

  • O loʻo i ai le maualuga o le palatini, e taʻua o le a vave ona faʻaaogaina i le tino,
  • o le vai e faʻamalosia ai se tagata i le calcium, fuamoa, magnesium, vitamini, minerale taua,
  • ona o le mea o loʻo i ai i meaola o manu, o le oloa e tumu ai le tino i amino aoga aoga - lysine ma le methionine,
  • o le faʻaaogaina faʻaaogāina o le susu tunu, faʻasalaina ma aganuu o siama ola, e aʻafia ai le faʻagasologa o le faʻasagaina o le tuufaatasiga o le vaomatua,
  • gaoioiga taua o siama o susu susu e faafaigofieina ma faatelevaveina ai le faagasologa o fualaau.

O meaʻai gaosiga e le gata ina faʻamalieina ai le fiainu poʻo le fiaai, ae faʻapena foi ona faʻasaʻo le faʻavaʻa, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, maua ai se aoga aoga ile iniseti, faʻasolosolo faʻamalosi, faaleleia le tulaga o lauulu, fao, paʻu, faʻamalosi fao ma nifo. Ae ui i lea, ona o le mea moni o le gaʻo gaʻo o le susu susu ua maualuga tele, oi latou ua maua i le pancreatitis o le a sili atu ona latou manatu i le faʻaaogaina o lenei vai inu. Aemaise lava pe afai e faʻaopoopoina i le taumafataga ma le mamafa o ipu o manu.

E mafai e ryazhenka ma pancreatitis?

O fua o le susu o le susu e aoga tele, ae afai ei ai faafitauli i le tino o meaʻai ma pancreatitis, o le a le afaina ai le inu o le inu. O mea uma e uiga i lona tulaga faifaipea ma le gaʻo.

O le viscosity ma le tofo o le susu susu mai le ryazhenka e faʻalagolago i luga o le a le mea na maua ai le gaʻo e saunia ai le oloa ma le tele o le fefete na faʻaaogaina. O le faʻaauau e aʻafia i le faʻasalaga o le bifidobacteria i le oloa maeʻa. O nei fuaitau e taʻu mai ai o le tasi vaiinu e matuai inu, inu ava, ma le isi e mafai ona 'ai ma se sipuni, ona e matua mafiafia. Mafaufau i mea o le kalori o le oloa, faia o se meaai mo le mumū o le pancreas ma le pancreatitis.

O le inu susu susu susu e fautuaina i soo se taimi o le aso, i le taeao e pei o le taeao, mo se meaai i le afiafi e pei o se meaʻai, ma e oo lava aʻo le i momoe. O se mea taua mo se tagata maʻi i le pancreatitis e tatau ona faʻamafanafanaina aʻo leʻi faʻaaogaina. Po o le alu ese mai le pusaaisa i se itula aʻo leʻi faʻaaogaina. A aunoa ma lea, e mafai ona teuina le oloa mo se taimi puupuu, ma o taimi uma e teu ai le afifi.

Fans of combining a drink with marmalade, berries and fruits, e taua le malamalama o le faʻaaogaina o le afaina e mafai ona aʻafia ai le paʻu, o lea e sili ai le le faʻaopopoina i le susu susu.

O maʻi faʻatasi ma le pancreatitis e mafai ona inu susu susu susu i aso uma, i ni vaega laiti, ae peitai, e taua i isi mea inu. O le filifiliga i lenei itu e matua tele:

  • kefir
  • Varenets
  • yogurt
  • uila
  • susu o meaola o le susu.

Pe a filifilia se vaiinu, e tatau ona totogi le tausiga i le aso o le gaosiga ma lona fatuga. E sili pe afai e leai ni mea e faʻamautuina ma ni tofo e ese mai le susu ma le kulimi. Le aso e te manaʻomia e filifili ai le mea fou.

I le tulaga o le vevesi ma le faʻamagaloina

O le pancreatitis gasegase e faʻapitoa ai le anapogi faʻapitoa, e le faatagaina ai le faʻaaogaina o meaʻai susu. E tusa lava po o le a le aoga o le vaiinu, e tatau ona lafoaʻi le susu susu, ona o le mea e le o iai le pancreas ma le pancreatitis e le mafai ona gafatia mea e gaʻo ma o le a oʻo atu i le tino le enzymes. Ina ia aua le amataina le faagasologa o le ola o le tagata lava ia, e taua le matauina o se meaai malosi. O le mea lea, inuina na o teuteu o laau, vai alkaline ma le teasbal teas.

Ryazhenka ma le pancreatitis i le faamagaloga ua faatagaina. O le faʻaofiina o le oloa i totonu o le meaai e tatau ona faifai malie, e mafai ona e inuina le inu i ni mea laiti, matauina le tali a le tino. Afai e vaivai tele le pancreas, ona oʻo mai loa lea o faailoga:

  • ogaoga tiga tiga
  • vili
  • taʻavale
  • fofola vavae.

Afai o se tagata maʻi i le pancreatitis o loʻo i ai ni faailoga i le maeʻa ai o le susu susu, ona aoga ai lea o le faʻatali ma le faʻaofiina o lenei vai inu i le taumafataga. A leai ni faʻaaliga, e fautuaina le inu i le susu o le susu o le 4.5% gaʻo ma e le silia le 100 g i le aso.

E taua le folasia o le susu tunu ma pancreatitis mai i vaega laiti, ma faasolosolo malie ona faateleina. Ona inu ai lea o le susu susu o le a faʻaalia ai le maualuga o ona uiga aoga ma o le ai ai sona aoga aoga i le faiga o meaʻai. Afai e te suia le susu susu ma le kefir, ona faʻaaogaina lea o le sili atu ona sili atu i le 1-2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le 'aina o meaʻai, ae i le taimi lava e tasi e le oʻoina ai le pancreas.

O le a le ituaiga o oloa o lenei - kefir? Se vaega o talafaasolopito

Kefir ua manatu o se oloa aoga.

Ua iloa e tagata uma o lenei mea o le susu susu gaosia na mafua mai ona o le faʻamalosi. O se tala faalilolilo ma le fiafia e fesootaʻi ma lona tufatufaina atu. E tasi, i le afa lona lua o le XIX - amataga o le seneturi XX, o tagata Karachai sa nonofo i lalo o Elbrus, i le vanu o Teberda, na auai i le faia o lenei vai inu. Sa latou faatauina lefir, ae na natia ma le faaeteete le mealilo o lona gaosiga.

O Irina Sakharova, o se tamaitai talavou, o se faauu o le St. Petersburg Dairy Dairy, na auina atu i le Caucasus ina ua maea le faauuga ina ia maua se auala faalilolilo mo le inu. Ae o le aufaivaʻalea Karachais e leʻi manaʻo e tuʻuina atu le mealilo na fafaga ai tagata uma. I le taimi lena, o le faatauina atu o le susu susu susu o le latou punavai sili lea o tupe maua.

Sa toeitiiti lava toe foi atu i lona nuu, ae na opoina lima o ia ma ave o ia e le malosi. O le mea moni lava o le tagata vavalalata o le Uzden Bekmurza Baychorov na alofa ia te ia. Na avea le mataupu ma mea taufaasese ma taunuu i le faamasinoga. Na faamagalo e Irina le alii talavou, ae o se taui amio lelei na ia talosagaina mo se fua mo le faia o se mea lilo.

O lea la, na faaali lefiriti i St. Petersburg. O se fautua malosi o lenei oloa ma isi ituaiga o mea taufaasese i lona olaga atoa o Ilya Mechnikov, Nobel Prize winner.O aiga vavalalata o le oloa gaosi susu o Karachai o le yogurt Georgian, Azerbaijani gaty.

Kefir mo pancreatiti

Kefir o se faʻamuamua, e fautuaina e inuina ona o le le atoatoa o le gastrointestinal tract. O lenei vai e faʻamamaina ma faʻamama le manava. E mafai e ia ona taofi le vomiting, faʻasaʻo le manava. O lenei vai inu e puipuia ai le toe gaosia o meaola matautia i totonu o le masini vai.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le Kefir ua toetoe lava o le pau lea o punavai o le siakiina o meaola o manu, lea e matua talafeagai mo le pancreas. O maʻi e maua i le pancreatitis e masani ona inu vai 200 ml o kefir i aso uma. O lenei vai e faʻamalosia ai le galuega o le pancreas, e faʻamalosia ai le gaosia o nisi o enzymes digestive.

O le a le pancreatitis?

Kefir e mafai ona saunia tutoatasi

E tele mea na tusia e uiga i lenei faʻamaʻi i luga o la tatou upega tafaʻilagi, tatou te manatua na o sina taimi puupuu o le pancreatitis o se mumū o le pancreas lea e tupu mo mafuaʻaga nei:

  • faiga le atoatoa o taumafa,
  • meaai le lelei, sili atu tuʻinanauga mo le gaʻo, ulaula ma falai meaʻai, fafagaina,
  • le faʻaaogaina masani o taumafa maualalo,
  • naunau mo le ava malosi
  • afaina o le pancreatic,
  • faʻamaʻi pipisi
  • sili atu le faaaogaina o fualaau faasaina
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • faʻafitauli faʻaanatura lea e taofia ai le aluese o le vai o le pancreatic i le duodenum,
  • vaega taua.

Mo le tupu mai o faiga le lelei o le pancreas, o loʻo iai mea e manaʻomia e le mafaufau, e pei o le:

  1. popole
  2. leai se malologa lelei,
  3. leai se moe.

O le faailoga muamua o le tino pancreatitis o se mea tiga, e masani ona tiga, pe tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. E mafai ona e ola faʻatasi ma pancreatitis, ae naʻo le noatia ma le totoa i le meaʻai ma faatonuga a le fomaʻi.

Le faʻaaogaina o le kefir i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis

A o faagasolo se vaitaimi o le matuia o le faʻamaʻiina o le maʻi, o lenei gaʻo susu gaosia e le faʻaaogaina mai le maʻi ma e na o le 10 aso e faʻaalia ai. Muamua, ua valaʻauina le tagata maʻi e inu sina-kefe kefir i le 50ml. Faatasi ai ma le faamautuina o le faamai ma le masani ona faapalepale o lenei oloa susu, ua faasolosolo malie ona faateleina le fuainumera i le 10-15 ml i aso uma, ma aumaia i se tioata atoa.

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e fautuaina e inu lefir i le po, pe a ma le itula ao le i momoe. O le vai o le a avea o se taumafataga malamalama. O le a le faʻateleina le faʻaogaina o meaʻai ma faʻafefe ai le fiaai. E le gata i lea, o le calcium e sili ona lelei ona iloa e le tino i le po.

Le faʻaaogaina o le kefir i le vaitaimi filemu ole pancreatitis

I le vaitaimi o le faamagaloga o pancreatitis, pe afai e lelei le maʻi ma e le faitio ona o le leai o se manaʻo, e mafai ona ia inu i le gaʻo-gaʻo (2.5 pasene). Ma e manaʻomia le inu o le vai i aso taʻitasi, ona o le pasene o le ava e faʻateleina le matua kefir.

E le o fautuaina foi le faateleina o le masani i luga o le 200ml, talu ai o se maualuga maualuga e mafai ona mafua ai le ita o le mucosa gastric, faateleina le elemene, mafua ai le vevela ma le leaga o le pancreas.

Faʻafefea ona filifili le saʻo saʻoloto

Lelei kefir e le faigofie i taimi uma ona faʻatau

O le filifiliga o le maualuga o le kefir ma isi mea taumafa e taua tele mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O le tuufaatasiga o le meainu saʻo e tatau ona na o le suamalie poo le susu atoa o susu i le sua susu. Afai e na o microorganisms ma bifidobacteria e faʻaalia o le agavaʻa amata, o lenei vai inu e le fesoʻotaʻi ma le kefir ola.

I nisi mea ua taʻua o le kefirs, o le susu ua suia e le pama pama. O lea ituaiga oloa e feteʻenaʻi ma fomaʻi i maʻi ma pancreatitis, talu ai e maualuga tele le gaʻo o gaʻo, ma le susu susu, i se isi itu, e le lava.

  1. Exfoliates ma serum e aliali i luga,
  2. E i ai se manogi manogi
  3. O le faailoga e taʻu mai ai se vaitaimi sili atu i le 72 itula (tolu aso).

E le fautuaina e faʻatau se vaiinu e fai ai se mumu manifinifi ma le pala i le pito i luga. O le susulu o le musika o loʻo totoe i le kefir, o le maualuga o lona uiga.

Kefir ua solia i maʻi oe, faatasi ai ma le pancreatitis, ua maua i le gastritis ma le maualuga o le eletise, ma tagata e le talitonu i le gaosiga o meaʻai.

Buckwheat ma lefir

Buckwheat ma kefir - e lelei uma ma maloloina

O vailaʻau faʻapitoa e le manaʻo e faʻamaonia lenei faʻasologa o togafitiga masani, ma o le a le ofoina atu e fomaʻi ia te oe. Ae o gasegase ia i latou, faʻaaogaina, matauina se faʻaleleia. E tatau ona e kuka i le aso na muamua atu. 1 le ipu falala ua sasaaina ma le kefir ma tu i le po. I le taeao e tatau ona e 'aina le afa o le ipu na maua, ma le afa lona lua - lua itula ao le i momoe.

Fai se lua vaiaso, mulimuli ane e te malolo. Leai se mea e teu ai le ipu i totonu o le pusaaisa, ma 'ai ma le malulu. O lenei mea e le gata ina e faʻamalolo ai oe lava, ae i le isi itu e faʻaleagaina ai lou tulaga. Afai o le vasega e faia i le taumafanafana, ona muamua lea e faʻaaogaina le mea e tatau ai ona faʻafefiloi le vevela i le vai.

Salati aʻi

O lenei salatiga o se mea taumafa lelei mo meaʻai mo tagata mamaʻi i le pancreatitis masani i le faʻamagaloina. Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

  • Fafaga susu susu - 100g.
  • Paluga Adyghe poʻo Georgian - 100g
  • Laʻau tipi faʻamaʻaina - 1 mata. se sipuni

O le susu ua uma ona kuka mo le tolusefulu i le fasefulu minute, faʻamaʻaina lelei i totonu o se ipu salati, sisi kulimi ma le kulumu i le nofoaga e tasi. Vaʻai le meaʻai saunia ma le kefir ma faʻamalamalama faʻaopopo le masima. O mea uma lava ua maeʻa fefiloi. O sea saladi o se puna sili lea o le polotini, lea e tatau mo le pancreas ma faigofie ona iloa e le tino. Dill, mo lona vaega, e fesoasoani foi e faaleleia le tulaga o le pancreas.

Mai mea uma ua uma ona fai mai, e mafai ona faʻauʻuina o le inu o lefir i le mumunia o le afi e le gata ina mafai, ae e tatau foi. E aoga lenei i lalo o aiaiga nei:

  • Kefir e tatau ona moni.
  • Ole pasene o le gaʻo e le tatau ona sili atu i le 2.5%.
  • E le sili atu i le 72 itula le inu.
  • Ole fua ole aso ole 200 ml e ao foi ona matauina.

O le tulaga sili ona taua mo le faʻaaogaina o le faʻafefeteina i vaega uma o pancreatitis o le vevela o le meainu. Kefir e le tatau ona malulu. Naʻo le potu vevela. E taua le matauina o lenei tulaga e le gata i tagata mamaʻi, ae faapena foi i tagata soifua maloloina, aua o mea inu e sili ona manaia e mafai foi ona faaosofia ai le faʻafefeteina o gaʻo, i totonu o le meaʻai ma meaʻai. Ia nofouta i lou soifua maloloina.

Faʻafefea ona fai le kefir i le fale? O le ae aoaoina e ala i le fua o le vitio:

O le pancreatitis o se faʻalavelave matuia o le pancreas, lea e aʻafia ai totoga o meaola uma.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i siama ona mulimuli i se meaʻai lelei. Faʻasaga i tua atu o ia tulaga, o le fesili e masani lava ona tulai mai e tusa ai pe mafai ona 'ai le susu ma pancreatitis.

O lenei tusiga o le a tuʻuina atu ai se tali auiliili, e faalagolago i le faʻamatalaga ua faitauina, o le a mafai e le tagata maʻi ona faʻavae se paleni paleni, o le ki lea i le manuia o le tausia o se taimi umi o le faʻamalolo o maʻi.

O le mea moni, e tatau ona e iloa e aunoa ma le feutagai ma se gastroenterologist poto, e te le manaʻomia ona faʻaaogaina le susu, e tusa lava pe o le a le aoga e aumai ai. O mataupu taʻitasi e taʻitasi.

O le Taua o se Pietreatitis Diet

O le pancreas o se tasi lea o totoga autu o le vaega o meaʻai. Afai e le o mulimulitaʻia fautuaga o mea taumafa, ona mafai lea e le tagata gasegase ona feagai ma faʻafitauli ogaoga.

O mataupu pe a maliu tagata e le tuʻuesea. O le mafuaaga lea e tulaʻi mai ai fesili e mafai ona 'aina pe o oloa gaosiga e aoga mo pancreatitis pe leai foi.

O se tasi o sini autū o le maʻi o le faʻavaeina lea o le aofaʻi o kalori e oʻo mai i totonu o le tino o le a faʻafetaiaʻia ai ona faʻafitauli faaletino.

E fautuaina e talanoa ma le fomaʻi i auiliiliga e uiga i le fausiaina o se paleni paleni, o le na te mautinoa lelei le tulaga o le tino maʻi ma, afai e tatau ai, e fesoasoani i le fausiaina o se lisi meaai.

Faatasi ai ma se galuega talitutusa, e mafai ona e liliu atu i se fomaʻi poto masani mo fesoasoani, o le a mataʻituina le tausisia o mataupu faavae o mea taumafa i pancreatitis ma fesoasoani ia te oe e iloa auala e faʻaaoga ai meaai e fetaui ma le togafitiga faafomai "Laulau Numera 5".

O lenei taumafataga maloloina o loʻo faʻasalaina i tagata e leai ni mea faigaluega.

A mavae sina taimi, o le a amata ona 'ai le tagata maʻi e tusa ai ma le tulafono fou. O le meaai e le paʻi atu ia te ia i se faʻataga, ae a le o lea - o le a mafai ona ia aʻoaʻoina auala e kuka ai mea suamalie lea e manuia ai le tino atoa.

E le manaʻomia ona e matelaina, o le ae masani ona e 'ai i se isi itu. 5-6 taumafa e oo i le 300 gr. i aso taitasi - o le masani mo meaʻai paleni.

O lenei tulaga e sili ona taua, aua e le tatau ona sili atu le mamafa o totoga o le gastrointestinal tract faatasi ai ma le tele o meaʻai. O meaai mama e tatau ona ai, ma e fautuaina foi e aloese mai le tagofiaina o meaai.

O faʻamatalaga e uiga i mataupu faavae o mea taumafa o loʻo tuʻuina atu i se faiga manino ma malamalama lelei mo se tamaloa faigofie, ma o le mea lea e mafai ai ona e agai i le fesili autu o le tusiga: e mafai ona susu i le pancreatitis?

Pancreatitis: E inu le susu

O oloa gaosi susu i le pancreatitis e tatau ona faʻaaoga e faalagolago i le ituaiga o le maʻi.

Afai o se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga, o le mea lea e leai ni meaʻai susu e mafai ona 'aina i nai aso muamua.

O le tali i le fesili a le tele o tagata gasegase, "e aoga le fafagaina o oloa ma pancreatitis e 'ai pe a maeʻa le osofaia o le maʻi?" O le a le lelei.

Ae a mavae le tolu po o le sili atu o aso, e fautuaina e te taumafai e 'ai i le mea e sili ona e fiafia ile susu. Kuki i le susu ma le vai.

O faʻavae e tatau ona tutusa. O oloa gaosi mo pancreatitis e le tatau ona 'aina ma se pasene maualuga o le gaʻo. E sili atu le faʻaaogaina o susu i le 2.5%.

Ae i le aso lima e mafai ona e faʻalauiloa atu le siʻi kuka i totonu o le meaai. O le mea e tatau ona maualalo le gaʻo, o le vaega e tatau ona muamua i le aofaiga o le 50 gr. E na o le taimi lava e mafai ona faateleina i le 100 gr.

A maeʻa le 14 aso o le taumafa lelei, e mafai ona e faaopoopoina le susu i pancreatic pancreatitis, kefir 1% gaʻo ma le pata i le aofaiga o le 5 g. i le aso.

Ae o le voluma, o le susu ma pancreatic pancreatitis i le aso e mafai ona onā ile 1 lita.

O se fua tele lava lenei, ma o le mea lea e mafai ai ona faamalieina le tagata faʻaola o se oloa faʻapitoa. E le sili atu le taua nai lo le aofaiga na faailoaina, ae e mafai ona faʻaitiitia.

Afai e le o matauina lenei tulafono, ona maualuga lea o le aʻafia ma le faʻamalosi i totonu o le paʻu o le intestinal.

O aoga o le susu

O se tasi o meaai sili ona maloloina o le susu. O loʻo i ai se fuainumera tele o aʻafiaga e sili ona manaia e le tino, ma o loʻo i ai foi gaʻo manu.

O le taua o elemene lata mai nei e matua lelei. Latou te mafai ai ona faʻaleleia le malosi i le tino o le tagata.

I le faʻaopoopoga, o oloa gaosi susu o le puna sili lea o le calcium. O nei elemene o loʻo avea ma mea aoga fale mo le ponaivi.

Ae e le o mea uma. E tusa ai ma le tele o suʻega a saienitisi, na faʻamaonia ai o le susu e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le muso o le fatu, e fesoasoani i le gauai o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai, ma faʻasolosolo ai foi metabolism intracellular.

Faʻaleagaina i oloa gaosi susu ma pancreatitis

I le faaopoopo atu i oloa susu, o le pancreatitis e ono afaina ai. O le pancreas, ma le faʻaaoga sese o le susu, e mafai ona feagai ma le tele o faafitauli.

E aliali mai o le gaʻo manu tele e faʻateleina le pala o le tino o lobes o le natura faalilolilo o le pancreas.

O le mafuaaga lea e le tatau ai ona e lamatia ma faataitai i lou tino.

O tagata maʻi ma le pancreatitis ao lei inu susu e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ia malamalama pe faʻapefea ona faʻaleagaina le tulaga poʻo, i se isi itu, o le aveina o le oloa o le a fesoasoani e faʻamaonia le tino.

E uiga i le susu o le 'oti ona o le mumū o le pancreas

O le mea moni, o le susu susu e masani ona fautuaina mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o loʻo i ai se metotia faʻapitoa faʻa-kemisi ma e mauʻoa i meatotino faʻaleaganolo.

O le oloa e mafai ona faʻaaogāina se faʻafitauli faʻapitoa i le tino o le tagata, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, toe faʻafoʻisia faiga faʻaleagaina, fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma masima mamafa.

O le aoga o le susu o le faʻailoga lea o le hypoallergenic oloa. Ae e le o mea uma nei, e mafai ona faʻamatalaina mo mataupu mālū o le inuina o le tino. O le mea o loʻo i ai mea e faʻamaeʻa ai meatotino.

O le susu o le kulimi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le malosi o le faʻamalositino o le manava. E aliali mai o le uta o loʻo i luga o fusi o le okeni pancreatic ua faʻaitiitia.

O le oloa e le mafai ona mafua ai le le atoatoa o le fomaʻi o le tino, ma o le mea lea o le a le fetaiai ai se tagata ma le afaina, susunuina i le gutu po o le taina.

Afai e te faʻaaogaina le oloa i luga o se faʻaauau faifaipea, ae i ni gaʻo taliaina, ona mafai lea ona i ai se aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai.

Talu ai o le susu o le lapoa e maualalo le eletise, e fautuaina e inu i le pancreatitis. E tatau ona faʻatulaga le masani ma lau fomaʻi togafitiga.

E tusa ai ma le susu o le susu mo le mumū o le pancreas

O le susu o le susu e ese mai le susu o le 'oti. O le protein lava e tasi e mafai ona faʻaosoina ai se faʻafefe i le tino.

O susu o susu o loʻo i ai mea aoga gaʻo, ae o loʻo faʻatusalia i latou i ni vaega laiti.

O lenei mea moni e afaina ai le maualuga o le cholesterol i le toto.

E mafai ona e inuina mo tagata e maua i le maʻisuka ma le mumu o le pancreas, ae matua faʻaeteete lava. E mafai ona oso lemu le suka i le toto, aua e aofia ai le lactose.

O aoga o le susu susu o le aoga lea o mea e manaʻomia e le tino.

Ma le isi, e mafai ona e faʻatau i soo se faleoloa nei. I luga o fata e tuʻuina atu i se setete fou, ma o le filifilia o le sao o le pasene o gaʻo gaʻo e le faigata.

Ae mo le faʻaaogaina o le susu mo pancreatitis, ona mafai lea ona e faʻaaogaina, ae afai e te filifilia ni oloa maualalo ifo i le pasene o mea oona.

Faafetai i le gaioiga faapitoa o le oloa, o le toe gaosia ma le atinaʻeina o microflora pathogenic e le aofia ai. O lona uiga e ausia ai tulaga uma o le GOST, ma o le mea lea e le aoga ai le popole i lou soifua maloloina.

Pau lava le faʻamatalaga o le tausia lea o tulafono faʻapitoa o le faʻaaogaina o le oloa. E le mafai ona e faʻaaogaina i ni fomaʻi faʻapitoa o togafitiga, e tatau ona lafoaʻi le susu (atoa) susu ae leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e faʻafefeteina ma sina faʻaitiitia i le vai.

Ae mo le teuina, o le filifiliga aupito sili o le a avea ma vevela i totonu +6 tikeri i le pusaaisa.

Vaega o le faʻaaogaina o le susu i pancreatitis

Afai tatou te talanoa e uiga i le tele o le susu o taumafa mo tagata e maua i le pancreatitis, e tatau ona iloa o le a sili atu ona le tatau ona iloa o se meainu, ae o se meaai.

E sili atu le aofia i totonu o le meaai autu i le ituaiga o soupusu susu, cereals, puddings, jelini, faapea ai ma palatini palatini.

Afai ei ai se tagata maʻi tigaina poʻo se isi faʻafitauli o pancreatitis, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai e le masani ona faʻaaogaina sea oloa mo le faʻaaogaina.

Meaʻai a se tagata maʻi i le pancreatitis i le faʻamagaloina

O le tagata maʻi i le taimi o le faamagaloga e mafai ona faʻalauteleina ana meaʻai E tatau foi ona aofia i totonu o le lisi meaai meaʻai susu.

O le susu o loʻo i ai le tele o meaʻai olatini, lea e matua gaogaoina e le tino.Afai e mou ese atu faailoga o pancreatitis, e mafai ona e 'ai ipu inu susu, ae matua faʻaeteete lava.

E talia foi o le susu susu, yoghurts natura, fulu e maualalo ai mea oona. E taua e le maualuga le gaʻo o meaʻai ma o ipu e le vevela.

E mafai ona e aofia ai le kulimi kulimi ma le kulimi. Ae i le tulaga o le gaʻo gaʻo, o meaai e mafai ona 10 pasene ma e le maualuga. O le aofaʻi o mea taumafa e tatau ona tatau ona 1 tbsp. mo nai aso.

Fautuaga Faapitoa

  1. O le faatauina o susu ma meaʻai susu i maketi masani mo pancreatitis e le aoga. O le mea o loʻo faʻavaivaia le tino, ma e oʻo lava i le tulaga e ono le faʻamalofia ai meaola leaga o le ai ai i oloa.
  2. O le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi pipisi i pancreatitis e mafai ona fesoʻotaʻi ma ni aʻafiaga ogaoga.
  3. E tatau ona faʻateleina le taumafa. E toatele tagata o le a fiafia i le manatu o le faia o se palatini palatini mo se ulugalii, ma aofia ai le susu ma vai i lona faavae. E fesuisuiai ma e matua le manava, moli mama.
  4. E le mafai ona tautala tonu e uiga i le tele o susu o loʻo faʻaaogaina i le averesi, o lenei lomiga e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.
  5. Aua nei galo o se taumafataga lelei mo le pancreatitis e tatau ona tuufaatasi ma togafitiga fualaau faasaina, tausia o se olaga soifua maloloina ma suega faafomaʻi masani.

Faʻataʻitaʻiga o fomaʻi

O le mea moni, pe a maeʻa le faʻamagaloina ma faʻaaogaina puipuiga, o le olaga o se tagata i le paʻu o le tino o le a le lamatia ai.

I le suia o le meaai ma, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, o se maʻi mai le pancreatitis e mafai ona ola atoatoa.

I le isi tulaga, e mafai ona maua se le atoatoa pe feagai ma se iuga faanoanoa.

Vitio aoga

O le pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se tasi o na faʻamaʻi lea o le meaʻai o se vaega taua i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo, o mea sese i totonu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le maʻi ma le tele o tiga. O le mea lea, o le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e talafeagai mo tagata uma.
I le avea ai o se tulafono, ua faʻataʻitaʻiina e tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo se vaitaimi umi. E tusa ai ma lona manatu, e naʻo le gasegase e tatau ona 'ai le kuka, kuka, tao tao poʻo le gaʻo meaʻai ma faʻamaʻafoa uma faga, ulaula, kuka ma kuka. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le 'ai ina ia aua nei faia se faaletonu o protein, gaʻo po o gaʻo. O le mea lea i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona i ai ni oloa mai kulupu uma.

O fualaau faisua ua togafitia ile anufe e tatau ona avea ma faavae o meaʻai mo tagata gasegase. E mafai ona ulaina, kuka ma tao, ae sili ona lelei i le uila. E le gata i lea, e taua tele le taumafaina pea o sou i luga o le sua o le fualaau suamalie vaivai, talu ai o meaai vai e tatau ona avea pea ma leona le aofaiga atoa o mea taumafa.

Motugaafa: e sili ona lelei le teuteuina o fualaau faisua ua saunia, ma suʻi soupasi i masini susu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

O le filifiliga lelei mo le laulau a le tagata maʻi o le:

  • Potato
  • Beets
  • Peʻe suamalie
  • Paʻu
  • Palufela
  • Zucchini,
  • Fugalaau
  • Peʻa lanumeamata
  • Kāreti.

I le gasologa o taimi, i totonu o fualaau suamalie, paluga poʻo isi meaʻai, e mafai ona amata le amataina o le tomato ma le kapisi papaʻe, ae e tatau foi ona faʻafefeina le vevela togafitiga.

Motugaafa: o le gaʻo e aoga tele mo pancreatitis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o iodine, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masaniga masani o le pancreas. E fautuaina ia 'ai i se mea faʻapalaina i aso taitasi mo vaiaso lua vaiaso ma le afa itula ao le i tasi le meaai autu o le 150 g.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le vevela o le maʻi ma a itiiti mai mo le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. E sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le lafumanu mo le kukaina o mea taumafa, ma le bream, pike perch, pike, pollock poʻo le cod mai iʻa. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona teuteu i luga o laulau meaai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua e tele a latou porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, o i latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo taumafataga i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

Tuua Lau Faamatalaga