Glucose mo suega o le faapalepale glucose: faʻafefea ona faʻafefe ma inu se vaifofo mo le suʻeina o le suka?

Le Alii e, e lelei, ou te matuai tautevateva lava i luga o le pou o se tina faatalitalia mafaufau)) na ia fesili ia te ia lava ia lava fesili, o le a matou musu e tusi lenei suega. Leai se mea na tupu, e leai se mea e vavaeeseina. Suauu toto mai se vein e masani lava. Aisea e te faʻaleagaina ai oe lava ma avega i le suka sili?

E leai se tasi i totonu o loʻu aiga, ae na latou tofia au, o mea uma na lelei, o lea ua tofia tagata uma i lenei suʻega

Na ou faatauina mai i le ampoules, na ou siitia lelei, e le o le fefe e pei ona fai mai. O le itula muamua na ou togi ai sina vevela ma amata ona amio lelei le pepe. Ona ou manao moni lava e ai Pts

Na ou faatauina mai le kulukose-75k lefulemu i totonu o se fale talavai, faguina i totonu o se ipu vai, inuina, ma tuu atu i luga o le faatolu. I le amataga, i luga o se manava gaogao, ona oʻo lea i le itula pe a uma le kulukose ma le isi itula mulimuli ane. Lipi lelei, sina lemon. I totonu o se falemaʻi totogi ma pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

Ua tofia i matou i tagata uma, e leai se aoga, ae e mafai ona e ola ai, pe a e manaʻo ai, ia e musu o lau filifiliga lea

I le maitaga muamua, na matua leaga lava ina ua uma ona ou inuina lenei fagu glucose 250 ml, na ou manatu o le a ou tosoina solofanua, ona ou tuuina atu lea o lenei vaiaso, na lelei mea uma, na o le toto na ave faatolu 3 ma faamalosia e tusi i le 3 taimi)

Sa ou faia se suega faapena. Sa leai foi ni faigata ma ni taunuuga foi. Sa ou ofoina atu le toto, inu le aofaiga sao o le kulukose soluble i totonu o le vai, toe foai mai le toto pe a uma le lua itula pe tolu ... Ou te le manatua tonu. E lelei mea uma.

Ana ou iloa e mafai ona ou tusia se teena, semanu ou te faia loa lava. Ina ua maeʻa lenei suʻega, na latou tosoina aʻu i fomaʻi, e ui lava i le taimi muamua na ia maua foi ni suʻega toto ma o le suka suka sa masani lava. O se taunuuga, na latou tusia i luga o le fale i luga o le faafanua lea ou te manatu o le maʻisuka ituaiga. Amioleaga i le atuatuvale

Tusi se teteʻe ma o le mea lena

Ua ou pasi, o se taunuuga o faiga masani i luga o se manava gaogao, a uma ona ou inuina lenei toto, e 2 iunite e maualuga tele. O lenei la e tatau ona e faia nei suʻega i le vaiaso 3 taimi i le aso ma se glucometer ma fua le acetone i le urine ma se suʻega. Ma faʻatasi ai ma se taumafa faʻatauina. Ua ou i ai nei i lenei taumafataga ma ua ou le iloa le mea e 'ai 😔 toetoe o mea uma e le mafai. Lelei, e le mafai ona e suamalie, e mafai lava ona e fuaina, ae e le gata o le kuka, pasta, pateta (na o sina mea itiiti). O mea uma e kuka, fuʻu pe tafe. Ma mai le mea e kuka ai mea uma nei pe a leai se mea e le mafai, ou te le iloa

E faʻapefea ona sauniuni mo le suʻega o le toleniga o le kulukose?

O tagata e matitiva tamaʻitaʻi ma fafine maʻitaga ua fautuaina ina ia faʻasolosolo ona suʻeina le suʻega o le kulukose o le toto. O lenei metotia o suʻesuʻega e faʻapitoa i le tele o vala, faʻamaonia.

Le maua o faʻamaumauga sili ona faʻatuatuaina mo le suʻesuʻega e te manaʻomia e sauniuni ai. O faʻaaliga uma o le pasia o le suʻega i le maʻi o loʻo faʻamatalaina e le fomai na tusia le faatonuga mo le auiliiliga.

E fautuaina e tausisi i tulafono nei:

  • mo aso e tolu ao lei faia le kopa mo le auiliiliga, e tatau ona e taitaia se olaga masani (usitai i se tulaga masani, taalo i taaloga),
  • aua le inu tele le vai i le aso e ave ai le toto mo le auiliiliga,
  • E fautuaina e aua neʻi 'ai le tele o mea suamalie ma gaʻo i le afiafi o le suʻega. O le meaai mulimuli e tatau ona ono i le afiafi. Alu i le fale i luga o se manava gaogao
  • taofi le inu ava malosi
  • Aua e te inu i aso e lua o vailaʻau e faʻaosofia ai le gataifale, faʻavaivaia le psyche. E taua le tuʻuina atu o faʻamalo, gaʻo faʻaitiitia ai le suka, pe afai e le taua,
  • aua le ulaula sikaleti i le aso o le suʻega.

O nei tulafono faʻaleaʻoaʻoga e faʻaaoga i fafine maʻitaga. I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, o nisi fafine latou te matauina se tulaga faaletonu o le mafaufau-lagona.

I le iai o le atuatuvale, le soifua maloloina lautele, e fautuaina e tolopo le pasia o le suʻega. E le gata i lea, aua le foaʻiina le vai ola mo suʻesuʻega ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

E faʻapefea ona saunia se kulūkose?

Ina ia faia se suega suka ma se avega, e tatau ona e inu se vaifofo faapitoa. E masani lava e faia e suʻega falesuesue.

Ae e mafai ona e saunia ma ave sea vai i le fale. Ona e le tatau lea ona e faatali i le falemai mo le taimi o le a tatau ai ona foai atu le toto.

Mo suʻega, fai se fofo faʻapitoa. E mafai ona e faʻamalosi le suka poʻo le paʻu, o le kulukose papa i totonu o se ipu vai. E taua tele le faʻamaonia o le saʻo.

O le a le tele o mea e te manaʻomia?

O le metotia o le toleniga o le kulukose o loʻo fautua mai ai e manaʻomia e se tagata le 75 kalama o le suka ua faʻamamafa i se ipu vai faʻamamaina. Afai o le mea inu e sili ona suamalie, ona faʻatagaina lea e faʻafefe i le vai.

Glucose e faʻaaoga foi i le paʻu po o le pepa. E mafai ona e faʻatau mai sea vailaʻau i soʻo se fale talavai.

I totonu o le tasi o paʻu o le paʻu, o meaʻai e iai le 0.5 mea malogo. Ina ia saunia se pasene se sefulu pasene, o le vaega 50:50 e faʻaaoga. I le taimi na faia ai le suavai kullukose, e tatau ona manatua i le mafaufau o le a faʻaitiitia le vailaʻau. O le mea lea, e tatau ona sili atu ona mamafa. O le vaifofo ua vave inu.

E faʻapefea ona fuaina fualaau / faʻagogo palapala?

Saunia le fualaau faasaina i totonu o se pusa ua le afaina ma ni vaega ua fuaina.

O le solvent faʻaaogaina o le vai, e tutusa ma le GOST FS 42-2619-89. O le laulau po o le paʻu o loʻo na o totonu lava o se pusa e iai le vai ma faʻafefiloi lelei.

E faʻatagaina e faʻapipiʻi sina sua o le tipolo i le paluga ua saunia.

Auala e foai ai le toto mo le suka - iloiloga algorithm

O le siakiina o le maualuga o le glycemia i le siama pe a maeʻa le gaosiga o le carbohydrate i totonu o le fale suesue ua faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa:

  • 30 minute pe a uma ona ave le vailaʻau o le kulukose, o le vein poʻo le tamatamailima ua gaosia ma maua ai se vaega o le plasma,
  • faia se suʻesuʻega o le tuufaatasiga o le vai ola,
  • pe a uma le afa afa itula e toe faia le suʻega.

O lea e suʻesuʻeina le maʻi mo le lua i le tolu itula.

Afai o le lua itula mulimuli ane, e sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i luga o le suka, ona fautuaina ai lea e fomaʻi le atiina ae o le maʻisuka poʻo le kulukose. O le maualuga o le glycemia i le toto na ave mai se vein e oʻo atu i le 10 mmol / l, mai le tamatamailima - e oo atu i le 11.1 mmol / l.

O fafine fananau i le taimi o le suʻega e mafai ona oʻo i sina faʻavalea, o se osofaʻiga o le gaioiga. O se mea masani lea e alu ese atu na o ia.

O suʻega mo le faʻapalepale o le kulukose e mafai ona faia i falemaʻi, falemaʻi, nofoaga faʻamaonia, poʻo le fale. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se mita eletise o le kulukose toto.

Mulimuli i lenei algorithm:

  • se itula pe a uma le inu o le kulukose, liliu le masini,
  • ulufale i le code
  • faʻaofi se fasi siaki
  • tui se tamatamailima i se mea e le mafaamatalaina,
  • afaina nisi toto i luga o se fasimea,
  • pe a mavae ni nai sekone latou te iloiloina le iuga,
  • se itula mulimuli ane toe iloiloga
  • o faʻamaumauga faʻatusatusaina e faʻatusatusa i fua faʻatatau masani o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga mo le suʻega o suʻega ma faʻataunuʻuina le decryption.

O le a le tele o le kulukose e mo le auiliiliga: o le tau i totonu o se fale talavai

Pe a tusia e le fomaʻi se mea na tuʻuina atu mo se suʻega o le faapalepale o le kulukose, e fesili le tagata maʻi pe o fea e maua ai mea e gaosia mo le sauniuniga o le vaifofo, ma le tele o le tau o le a tau.

O le tau o le kulukose i vailaʻau eseese eseese e ese. E aafia ai le tau:

  • gaioiga galue malosi
  • le aofaiga o fualaau faasaina i totonu o se ato,
  • kamupani gaosiga
  • tau o le tau o le faʻatinoina o le faʻatinoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se sooupu mo le toleniga o le toleniga o le kulukose i le paʻu o le tino e tusa ma le 25 ruutu i le pusa o le 75 kalama.

O lapisi ma le maualuga o le 500 mg o le a tau e tusa ma le 17 ru ma paʻu o fasipepa e 10. O se fofo o le 5% e tau 20-25 rubles i le 100-250 ml.

Vitio faʻatalanoa

Faʻapuupuu pe faʻapefea ona faia le suʻega ole toleniga o le glucose:

O le mea lea, o se suʻega mo le glycemia ma se avega e mafai ona faia e iloa ai le maʻisuka i le taimi muamua ma isi faʻafitauli o le endocrinological. O lona eseesega mai le suʻega masani o le suka o le muamua lea aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, ua tuʻuina atu i le tagata se vaifofo o le kulukose e inu ai, ona oʻo ai lea o le toto samples ma ave le toto mo le 2-3 itula.

E faʻatagaina le faʻamaonia i le fale, e faʻaaoga ai le tonomoni eletise. Afai e masalomia le maʻisuka, e fautuaina e foai atu le toto mo le suka i totonu o le fale suesue e siaki ai le iuga: o nisi taimi o siaki totoga toto e tuuina atu faamatalaga sese.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faailoga mo le faia o se suʻega faapalepale

O le suega o le faapaleselese o le glucose o loʻo faʻaalia i se tulaga sili atu e iloagofie ai vailaau. Ina ia faʻamaonia le maʻisuka, e le o taimi uma e tatau ai ona faia se suʻega faigata, e lava le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le falemaʻi.

E i ai le tele o mataupu pe a talafeagai e faʻatonu se suʻega o le faapalepale kulukose i se tagata:

  • o loʻo i ai faʻamaoniga o le maʻisuka, ae, o suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe masani e le faʻamaonia ai le siama,
  • o le maʻisuka faʻatoʻateleina ua mamafa (o tina poʻo tama o loʻo i ai lenei maʻi),
  • anapogi o le maualuga o le kulukose toto e maualuga le maualuga mai le masani, ae leai ni uiga e iloa ai le maʻisuka,
  • glucosuria (o le i ai o le kulukose i le uila),
  • mamafa tele
  • o le suʻesuʻega o le faapalepale o le glucose e faʻatinoina i tamaiti pe afai ei ai se vailaau i le faʻamaʻi ma i le fanau mai o le tamaititi na mamafa lona sili atu i le 4.5 kilokalama, ma ua iai foi le mamafa o le tino i le faagasologa o le tuputupu ae,
  • maʻitaga maʻitaga faʻaalu i le lona lua o masina, ma maualuga maualuga o kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao,
  • faʻamaʻi faifaipea ma faʻaauau pea i luga o le paʻu, i le vavau o le tautala poʻo le faaumiumi o le le faʻamalolo o manuʻa i luga o le paʻu.

Contraindications mo le auiliiliga

Faʻamatalaga faapitoa e le mafai ai ona faia se suʻega o le toleniga o le kulukose:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi, fatu fatu), manua poʻo le taotoga,
  • faʻamaonia le maʻi suka,
  • faʻamaʻi pipisi (pancreatitis, gastritis i le vaega laititi, colitis, maʻi gasegase ogaoga ma isi),
  • ave fualaau faasaina lea e suia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Saunia mo se suʻega o le faʻapalepale kullukose

E taua le iloa muamua aʻo leʻi faia se suʻega o le toleniga o le glucose, e manaʻomia se sauniuniga faigofie ae manaʻomia. O aiaiga nei e tatau ona tausisia i:

  1. suega o le faapalepale kullukose e naʻo le talaaga o se tagata soifua maloloina,
  2. O le toto e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao (o le taumafataga mulimuli ao le i faʻatalanoaina e tatau ona le itiiti ifo i le 8-10 itula),
  3. e le manaʻomia le fufulu o ou nifo ma faʻaaogaina le kuki aʻo leʻi suʻeina (e mafai ona i ai i totonu o le vevela le siʻosiʻomaga o le suka e amata ona ave i totonu o le pupuʻu, o le mea lea, o taunuuga atonu o le a sili ona leaga le vevela)
  4. inuina o le ava malosi e le manaomia i le afiafi o le suega ma ulaula tapaa,
  5. Aʻo le i faia le suʻega, e tatau ona e taitaia lau masani masani masani, soʻoga faaletino, mafatiaga poʻo isi faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau e le manaomia,
  6. e faʻatagaina le faia o lenei suʻega aʻo e tago i fualaau (vailaʻau e mafai ona suia ai le suʻega).

Faʻataʻitaʻiga Suʻega

O lenei auiliiliga e faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi ma o loʻo taua i lalo:

  • i le taeao, i luga o se manava gaogao, o le maʻi e ave toto mai se vein ma fuafua le maualuga o le kulukose i totonu,
  • ua ofoina atu le tagata maʻi e inu le 75 kalama o le glucose e leai se manava ua soloia i le 300 ml o le vai mama (mo tamaiti, glucose ua solo i le fua faatatau o le 1.75 kata i le 1 kg o le mamafa o le tino),
  • 2 itula i le maeʻa ai o le vaifofo o le kulukose, fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • Iloilo tulaga o suiga i le suka o le toto e tusa ai ma taunuuga o le suʻega.

E taua tele mo se taunuuga e le mafaaseseina, o le kulukose o loʻo fuafuaina vave i le ave o le toto. E le faʻatagaina e faʻamaisa, felaʻuaʻi mo ni taimi uumi poʻo nofo ile potu vevela mo se taimi umi.

Iloiloga o fua o suʻega

Iloilo taunuuga i tulaga masani e tatau ona iai i se tagata soifua maloloina.

O le le atoatoa o le kulukose o le glucose ma le faʻavaveina o le kulukose glucose o vailaau. I lenei tulaga, na o se suega o le faapaleni kullukose e mafai ona fesoasoani e iloa ai se vailaau i le maʻisuka.

Glucose toleniga i le taimi o le maitaga

O le suega o le mamafa o le kulūkose o se faailoga taua o le faʻamaonia o le maʻisuka i totonu o se maʻitaga maʻitaga (maʻisuka maʻisuka). I le tele o falemaʻi fafine, na aofia ai i le lisi faʻamaonia o faʻataʻitaʻiga ma ua faʻamaonia mo tamaitai uma ua maitaga, faatasi ai ma le masani masani o le anapogi o le toto glucose. Ae, o le tele o taimi, e faia e tusa ai ma faʻamaumauga e tasi e pei o fafine le maʻitaga.

I le fesoʻotaʻiga ma se suiga i le gaioiga o le gutu o le endocrin ma le suiga i le tala, o fafine maʻitaga e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka. O le taufaamatau o lenei tulaga e le gata mo le tina lava ia, ae mo le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai ei ai le maualuga o le kulukose o le toto o le fafine, ona mafai lea ona ia ulu atu i le tamaititi. Ole maualuga o le glucose e mafua ai le fanau mai o se tamaititi (e sili atu i le 4-4.5 kilokalama), o le gasegase o le maʻisuka ma le faaleagaina o le tino. E seasea lava ona i ai ni mataupu vavaeese pe a oʻo i le maʻitaga e mafai ona muta i le vave fanau mai poʻo le faʻaipoipo.

O le faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga ua maua mai i lalo.

Faaiuga

O se suega o le faapaleni o le kulukose na aofia ai i tulaga faataatitia mo le tuuina atu o togafitiga faafomai faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ole mea lea e mafai ai e tagata uma ona gasegase ile maʻisuka poo le masalomia o le maʻisuka e maua ai e aunoa ma se totogi i lalo o le pepa faʻavae o inisiua soifua maloloina ile falemaʻi.

O le faʻamatalaga faʻamatalaga o le auala e mafai ai ona faʻavae se faʻamaoniga i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi ma amata ona puipuia i le taimi. O le maʻi suka o se ituaiga olaga e tatau ona faʻaaogaina. O le faʻamoemoe o le ola i lenei faʻamaumauga i le taimi nei e faʻalagolago atoa i le tagata maʻi, o lana amio pulea ma le faʻatinoina saʻo o fautuaga a tagata tomai faapitoa.

O le maʻisuka faʻamamafa ma fafine o loʻo lamatia

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia e faʻataʻitaʻiina ai poʻo le puipuia o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga. O le mea moni e faʻapea o le maʻisuka faʻamaʻi o loʻo i le tulaga tutusa i le taimi o faʻalavelave i le tau mulimuli o le maitaga ma le gestosis. O loʻo faʻaalia faapitoa o se auiliiliga mo fafine o loʻo i ai:

- o loʻo i ai le maʻisuka i aiga,

- o se pepe na fanau mai poʻo se faʻaipoipo na foliga mai i le taimi ua tuanaʻi,

- na fanau se tamaititi tele,

- faʻamautinoaina o siama o le tino,

- O le maʻitaga nei ua tuai (ina ua mavae le 35 tausaga).

Afai o le maʻisuka o le lumanaʻi i le lumanaʻi ua uma ona maua, o le suʻega e faʻasaina: e lamatia ai le teteʻi mataʻutia.

E faʻapefea ona suʻe

I le afiafi o le auʻiliʻiliga, ua lapataʻia le fafine maʻitaga e tusa ai ma le a le faiga o le suʻega:

  • o lenei masani e masani lava o le toto foaʻi ao le i faia faamalositino ma lua itula pe a maeʻa,
  • I lalo o le avega malamalama i le sua sua suamalie suamalie (faʻaaogaina o le kulukose), lea e te manaʻomia e inu i le taimi,
  • e tatau i le fafine lava ona faatau le kulukose i le fale talavai ma ave soo se vai inu e aunoa ma le kesi.

E faapefea ona fua saʻo le kulūkose mo le suka suka?

  • 75 g o le kulūkose susu ua faʻafefeteina i le vai (300 ml) ma inu mo le lima minute.
  • O se auiliiliga ua faia mo se manava gaogao, ae talu ai e faigata ona inu se ituaiga o vaifofo malie, ua faatagaina ai e faaopoopo le suamalie mai le afa o lemoni i ai poo le suaina o le lemon pe afai e amata le inu i le taimi o le ava.
  • Ma a mavae le 2 itula, toe ave le toto ma faʻamaonia le iuga.
  • O le masani o le pa suka i le taimi o le maitaga e itiiti ifo i le 7.8 mmol / l i le plasma.

Afai e maualuga le tau, e manaʻomia se suʻega lona lua, ma a maeʻa ona faia lea o se suʻesuʻega.

Faʻamatalaga sauniuniga

Mo le auʻiliʻiliga e saʻo, e tatau ona e iloa pe faapefea ona pasi saʻo le piko o le suka ma le ala e saunia ai mo lenei auʻiliʻiliga. E faʻapefea ona amata sauniuni mo le gaʻo suka? O le suʻega e faia i le fale suesue i luga o se manava gaogao, ma o le meaai mulimuli e tatau ona le silia ma le 8 itula aʻo leʻi alu i le fale suesue. I lenei tulaga, e tatau ona matauina le taumafa i aso na muamua atu: ia tapulaa le falaoamata ma suamalie, sili atu le gaʻo ma sili atu ona vevela. Auaunaga e tatau ona laʻititi. Ae e le tatau ona e matelaina ao lei faia le suʻega!

E le mafai ona faʻaitiitia le toto suka - o loʻo matou talanoa e uiga i le soifua maloloina o tina uma ma le malepelepe. O le mea lea, o le suia o le cardinally menu masani, faʻalavelaveina oe lava i gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, ma le inu ma le loto i ai se vaifofo suamalie i le taimi o le suʻega e faʻasaina!

Auala e foai ai le toto mo le suka - iloiloga algorithm

O le siakiina o le maualuga o le glycemia i le siama pe a maeʻa le gaosiga o le carbohydrate i totonu o le fale suesue ua faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa:

  • 30 minute pe a uma ona ave le vailaʻau o le kulukose, o le vein poʻo le tamatamailima ua gaosia ma maua ai se vaega o le plasma,
  • faia se suʻesuʻega o le tuufaatasiga o le vai ola,
  • pe a uma le afa afa itula e toe faia le suʻega.

O lea e suʻesuʻeina le maʻi mo le lua i le tolu itula.

Afai o le lua itula mulimuli ane, e sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i luga o le suka, ona fautuaina ai lea e fomaʻi le atiina ae o le maʻisuka poʻo le kulukose. O le maualuga o le glycemia i le toto na ave mai se vein e oʻo atu i le 10 mmol / l, mai le tamatamailima - e oo atu i le 11.1 mmol / l.

O fafine fananau i le taimi o le suʻega e mafai ona oʻo i sina faʻavalea, o se osofaʻiga o le gaioiga. O se mea masani lea e alu ese atu na o ia.

O suʻega mo le faʻapalepale o le kulukose e mafai ona faia i falemaʻi, falemaʻi, nofoaga faʻamaonia, poʻo le fale. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se mita eletise o le kulukose toto.

Mulimuli i lenei algorithm:

  • se itula pe a uma le inu o le kulukose, liliu le masini,
  • ulufale i le code
  • faʻaofi se fasi siaki
  • tui se tamatamailima i se mea e le mafaamatalaina,
  • afaina nisi toto i luga o se fasimea,
  • pe a mavae ni nai sekone latou te iloiloina le iuga,
  • se itula mulimuli ane toe iloiloga
  • o faʻamaumauga faʻatusatusaina e faʻatusatusa i fua faʻatatau masani o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga mo le suʻega o suʻega ma faʻataunuʻuina le decryption.

O le a le ituaiga o auiliiliga?

O le suʻesuʻega e faia i totonu o fale suʻesuʻe. Sauniuniga mo ia mea e sili atu le faigofie ma maeʻa nai lo le suʻesuʻega masani. O le suega o le faapaleni o le kulukose e fesoasoani e iloa ai le faaletonu o le gasegase o le gasegase ole tino ma iloa ai le maʻisuka. O le suʻesuʻega o le a mafai ai ona iloa vave le maʻi ma maua togafitiga talafeagai.

O le suʻeina o le suka toto ma se avega e fesoasoani e iloa lelei le faʻamaʻi. Ole maualuga o le kulukose e iloagofie ai le maʻisuka. O lenei faʻamaoniga e faʻaaoga foi e mataituina ai le alualu i luma o togafitiga. E manaʻomia foʻi suʻega i le taimi o le maʻitaga poʻo le i ai o ni aʻafiaga lamatia mo le faʻamaʻi:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • se siaki faaopoopo e faamanino ai le siakiina, i se faaopoopoga, mo le ituaiga gaioiga i fafine maitaga,
  • afaina vai ma pituitary gland disease
  • polycystic ovary syndrome,
  • afaina i le ate,
  • le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • epilepsy
  • togafitiga o gutu o le endocrine,
  • afaina o le endocrine.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le fua o le suka

O le suega o le toleniga o le glucose (GTT mo le pupuu) o se suʻega ole suʻesuʻega lea e faʻaaogaina e le endocrinology e fuafua ai le tulaga o le faapalepale o le kulukose e manaʻomia e faʻamaonia ai faʻamaʻi e pei o le predabetes ma le maʻisuka. O le suʻesuʻega e fuafua ai le suka o le toto i se tagata gasegase i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, gaioiga faaletino. Ole suega ole toleni ole kulukose e iloga ile auala o le pulega: ole tautala ma le vevela.

Pe a ulufale atu mea inu i le tino, o le maualuga o le suka i le toto e faʻaleleia pe a uma le 10-15 minute, e oʻo atu i le 10 mmol / l. I le taimi e masani ai le gaioiga, pe a uma le 2-3 itula o le suka e toe foʻi i le masani - 4.2-5.5 mmol / L. O le faateleina o le glucose concentrations i le mavae ai o le 50 tausaga e le o se mea e masani ona masani ai tausaga. I soʻo se tausaga, o le faʻaalia o sea ituaiga o faailoga e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia iloa le faʻamaʻi, o le GTT foʻi e tautua.

Auala e faia ai se auiliiliga: faiga suʻesuʻega

O le suʻi suʻe ma se avega e mafai ai ona pulea le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma le mafai gafatia. O le suʻesuʻega e faʻatino i laʻasaga. E amata le suʻesuʻega i le fua o le suka i luga o se manava gaogao, ma maua ai le toto mai se vein. Ona faʻaaogaina lea e le tagata maʻi se vaifofo (mo tagata matutua ma tamaiti, 75 g glucose i le 1 ipu vai, mo fafine maʻitaga - 100 g). A maeʻa le utaina, ona faia lea o le faataitaiga ile afa itula. A mavae le 2 itula, e ave le toto mo le taimi mulimuli. Talu ai o le vaifofo e matua suamalie lava, e mafai ona mafua ai le gaoioi ma le vomiting i le tagata maʻi. I lenei tulaga, o le auiliiliga o le a tuʻuina atu i le aso e sosoo ai. I le taimi o suʻega suka, faʻamalositino, meaʻai, ma ulaula e faʻasaina.

Fua o suʻega suʻe

Pe a tofotofoina mo le kulukose ma se avega, o nei tulaga faatonuina e tutusa lava mo tagata uma: alii, tamaitai ma tamaiti, e faalagolago naʻo latou tausaga. O le faateleina o le maualuga o le suka e manaʻomia ai le suʻega. Afai e maua se tagata maʻi i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, e ave i luga o le falemaʻi. O se maʻi ua iloa e manaʻomia le faasaʻoina o le suka. I le faaopoopo atu i vailaʻau, o mea taumafa taumafa taumafa e faʻaaoga mo togafitiga, lea e faitauina ai calories ma gaʻo.

Fua o suāuʻu

Ina ia mafai ona tuʻuina atu tino ma tino i kulūkose, o lona tulaga e tatau ona iai i le va o le 3.5 i le 5.5 mmol / L. E le gata i lea, afai o le suʻeina o le toto ma se avega e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 7.8 mmol / l, o le mea lea e masani ai. O le suʻega e maua i se avega lea e mafai ona e maua ai le maualuga o le suka o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

I le tulaga o le maʻisuka, e tatau ile tagata maʻi ona faia se suʻesuʻega e taʻua o le "suka suka," o se suʻesuʻega o le maualuga o le kulukose o le toto e taua foi i le taimi o le maitaga e iloa ai pe maua e le fafine se gaʻo masani. O le suega o le toleniga o le glucose, e pei ona taʻua lenei suʻesuʻega, e fesoasoani e faʻamaonia lelei le maʻisuka, faʻaleagaina le gaosiga o le inisalini, ma faʻatuina foliga o le faʻafitauli o le maʻi.

Faailoga mo le auiliiliga

O se metotia o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e pei o le glycemic curve e tatau ai ina ia maua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto i taimi eseese ma ia iloa le tali a le tino ma se avega faaopoopo o le glucose administration. I le faaopoopo atu i tagata ua leva ona maua i le maʻisuka, ua faʻamaonia le GTT i mataupu o:

  • afai e televave le mamafa o le mamafa ole maʻi,
  • suka maua i le urine
  • maualuga maualuga le mamafa
  • ua maua i le ovary polycystic,
  • i le taimi o le maitaga (pe a fai e le masani ai urine, maua o le mamafa, mamafa),
  • ma se gasegase o le genetic (o le i ai o aiga ei ai le maʻisuka).

Faʻafefea ona faʻaitiitia le kulukose mo le suʻeina o suka

Mo le suʻega, e te manaʻomia le kulukose, lea e manaʻomia ona e ave, talu ai e tatau ona saunia vave le fofo aʻo leʻi faʻaaoga. Mo le faʻavae, e te manaʻomia le faʻamamaina o vai. I le faʻatonuga i le suʻesuʻega, o le fomaʻi e fuafua le faʻamoemoe ole manaʻoga ole tali mo le faʻatinoga. O le mea lea, 50 kalama o le kulukose e ave mo le tasi le itula le suʻe, mo le 2-itula le suʻega - 75 kalama, mo le tolu-itula le suʻega - ua uma 100 g. O le kulukose ua faʻafefeteina i totonu o se ipu tio vai inu. E faʻatagaina e faʻaopopo sina suamalie o le lemon (tioata o le citric acid), talu ai e le mafai e tagata uma ona inuina le suavai suamalie i luga o se manava gaogao.

Faamatalaina o Tali

I le iloiloga o faailoilo, o aʻafiaga e aʻafia ai le taunuʻuga e amanaia, ma e le mafai ona iloa le maʻisuka i le naʻo le tasi le suʻega. O le moega o le tagata maʻi e malolo, faaletonu o le gastrointestinal, o le i ai o fomaʻi, faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave i le aʻafia o le suka e aafia ai le iuga o le gaʻo glycemic. O le taunuʻuga o le suʻega o le toleniga o le kulukose e faʻalagolago lava i le faʻaaogaina o vailaʻau o le mafaufau, fualaau oona, antidepressants, morphine, ma caffeine ma adrenaline. E ono mafai foi ona vaeluaina pe afai e le mulimulitaʻo le fale suesue i faatonuga faʻapitoa toto.

Tuua Lau Faamatalaga