Laʻau mo le ituaiga 2 Tisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka e leai se inisalini ole maʻi suka ole maʻi ole endocrine. E mafua mai i le faateleina o le suka o le toto.

O le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le faʻaitiitia o le fegalegaleaiga o sela o le tino ma le inisalini, o lona uiga, o le hormone o le pancreas. O le tagata matua atu, o le sili atu foi lea o lona lamatiaga o le "mauaina" o se maʻi - ituaiga 2 maʻisuka.

O le maʻi e taatele. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 20% o faʻamaʻi uma i tagata matutua e sili atu i le 65 e pau tonu lava i luga o le sea o le maʻisuka.

O se mea ofoofogia: i Aferika, e leai se tasi na foia faafitauli i lenei ituaiga.

Uluai faailoga

O le auala sili e siaki ai le amataina o le maʻisuka ituaiga 2 o le siakiina e le aunoa o lou toto mo le suka. Afai e mafai ona e matauina suiga i se taimi vave ma togafitiga ma metotia o togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu, e mafai ona e aloese mai taunuuga e le mafai ona faʻafanoina mo le tino ma le le atoatoa, faʻapea foi le faʻaauau pea o le ola atoa o se tagata soifua maloloina.

E i ai le tele o faʻamaoniga e tatau ona mafua ai popolega ma faʻapogai vave togafitiga faafomaʻi. I nisi tulaga, o nei faailoga e mafai ona mafua ona o le vaivai, mativa ma le masani i aso taitasi, ae sili atu le lelei ona taʻalo lelei ma foaʻi toto mo le auiliiliga.

O faʻamatalaga muamua o le maʻisuka ituaiga 2 o mea nei e le mautonu:

  • Manaʻo tumau e 'ai ma inu.
  • Tupe gau ma le le talafeagai.
  • Faʻamālōlōina maʻi laiti ma manuʻa.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Numera ma le tui i vae.
  • O le le lava o le vaivai ma le faʻafefe o lagona.
  • Faʻamalaga masani i le faletaele.
  • Sensation of nausea ma le leai o se vomiting.

I totonu o tagata taʻitasi, o nei faʻaʻailoga e faʻaalia i latou taʻitasi ma e ese le mamafa.

Manatu taua o togafitiga ma laau

Togafitiga o le maʻisuka faʻasolosolo i laau afaina e aofia ai le faʻapipiʻiina o laau eseese i se aofaʻi se tasi. E fautuaina e le au fai togafiti na o na laau i togafitiga e mafai ona e matua mautinoa. O le mea lea, o sauniuniga o laʻau o loʻo faʻatau i falemaʻi, pe o se tagata poto e tatau ona aoina.

O le tele o vailaʻau vailaʻau ua fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka e faʻavae i luga o ni vaega: o fua o se laau poʻo se vao, laʻau, aʻa, otaota, lea e faʻaopoopoina i le sao saʻo, ona tumu ai lea i le vai inu. Afai ei ai sau togafitiga umi mo le maʻisuka ma laʻau, ma e vevela tele fafo, e tatau ona teu i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu.

O le tele o taimi, o le togafitiga e tumau i le averesi mai le 6 i le 8 vaiaso.

A maeʻa, ona faia lea o se malologa e tusa ma le 14 aso, i le taimi lea e matauina ai e le tagata maʻi le lelei o meaʻai ma ave fualaau faasaina. Ona e manaʻomia lea ona e toe inu vailaʻau faʻalaʻau.

E le faʻasaina le nofo tutoatasi e saunia ia laau mo le maʻisuka ituaiga 2 mo togafitiga mulimuli ane. O lea e mafai ai ona e faʻasalalau lou aso ma savali i le ea fou ma faʻapolopolo. Ae ui i lea, e talafeagai le faʻafeiloaia o lenei faiga ma ona tiute uma, ia mafaufau i le tele o mea: ia iloa po o fea laau e aoina i le taimi nei, o latou nofoaga o le tuputupu ae, pe faʻapefea ona teu ma saunia mea totō.

O aʻau e talafeagai i lau mataupu i togafitiga o le maʻisuka, naʻo le fomaʻi o le a fuafua. O le a ia tusia foi se fualaau o vailaau e faavae i luga o laau afu po o mea aoga mai ia i latou.

E tatau ona taua lenei mea aua e toetoe lava o nei laau uma e iai le tele o faʻailoga, ma e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ina ia le afaina ai oe lava ia. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le meaʻai faapitoa, soifua soifua maloloina ma faamalositino i aso taitasi.

E tele otaota, totogifuapauina e mafai ona fautuaina mo togafitiga o le maʻisuka. E na o le tatau lava ona manatua o laau afu e le gata i vaivaila, ae o aʻafiaga foi e le tatau ona pauu i totonu o se faaputuga. O le mea moni, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o meaʻai e masani ona sili atu i le tolu taimi (e oʻo i le 6 lita).

E tatau ona maitauina o gaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le lelei o togafiti. I le ituaiga 1 togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, o le mea lea, e le mafai e le suka ona maua ai le fesoasoani taua.

Faʻaaogaina togafitiga faʻaleagafesa, e pei o togafitiga o togalaau, o lona uiga, togafitiga o laʻau, e tatau ona malamalama o nei vailaʻau e le o se isi mea, ae o se vailaʻau i vailaʻau. Ae ui i lea, o togafitiga o laʻau e mafai ona i ai sona aafiaga taua i luga o le tino ma, faatasi ai ma vailaau faatonuina e le fomai, maualuga le maualuga o le suka.

E mafai foi ona faʻaaoga lelei mo le puipuia o le faʻamaʻi i tagata soifua maloloina i tulaga lamatia, e tatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaʻo, genis predisposition, maʻitaga ma isi tulaga.

White mulberry

I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faʻaaoga le lau, aʻa ma fua o le laau.

Fualaau aina 1. Aʻau aʻa

Taunuuga: faʻaleleia le soifua lelei, faʻamalosia le aʻafiaga o fualaau faasaina, maualalo le suka.

Auala e kuka ai: olo le aʻa (1 tsp) sasaa se ipu vai inu. Tuu le mea na tupu i totonu o se vai vai, faʻaauau pea le afi mo le 20 minute. Faʻamalosia le 1 itula.

Inu se vaifofo faamama o le 1/3 ipu faʻatolu i le aso mo le 4-8 vaiaso.

Taunuuga: faʻaleleia le soifua manuia, leo, galue e pei o se laititi vaivai.

Auala e kuka ai: fufulu se ipu malamalama o fualaau aina e ala i se sieve. I le mea na mafua ai, faaopoopo le 1 tbsp. l suamalie faalenatura. O le faʻafefiloi o se meaʻai maloloina i le va o 'aiga.

Fua fua 3. Lea Tea

Aafiaga: faʻaitiitia le maualuga ole kulukose, faʻamamaina le toto.

Auala e kuka ai: aoina mai se lima o laulaau fou, fufulu lelei i lalo o le vai tafe. Taʻu meaʻai, tuʻu i totonu o se ipu tioata poʻo se pusa fagu, sasaa se lita o vai inu, ia tuʻu mo le itula. Inu i nai ipu: i le taeao i luga o se manava gaogao, i le aoauli i le afa itula ao le i taumafa.

Fua fua 4. Fualaau suamalie

Aafiaga: faʻaitiitia le glucose, ei ai sona aafiaga faʻapitoa.

Auala e kuka ai: mash berries (6 tbsp.) I paluga pateta, sasaa le vai vevela (3 ipu), faʻamalosi mo le afa itula. Inu le fua na mafua mai i aso taitasi i ni pusa vaevae se tolu.

Faaaoga vao ma fatu laau. Laʻu Ulaula e faʻaitiitia ai le suka, puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaleleia le soifua manuia lautele.

Totoga 1. Ava Fuga

Auala e kuka ai: teu mea matagogo i totonu o le mea e gaosi ai le kofe.

Ave le 1 tsp. elefise i luga o se manava gaogao i se ipu vai. O le vasega o le ulufale mai e 2 masina, pe a maeʻa le malologa o le 1 masina.

Totoga 2. Maea o le Fanau

Auala e kuka ai: teu fatu i se kofe kofe i se tulaga paʻu.

Ave le 1 tsp. i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei alu i le moega, inu se ipu vai.

O le vasega o le taliaina e 3 vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le vaega atoa o le eleele e faʻaaogaina. O le mutia o le paffs e mauoa i flavonoids, phytosteroids, acid ascorbic, antacids, tannins, oona gaʻo, elemene elemene.

Auala e kuka ai: fufulu meaʻai matago (1 tbsp. L.) Sasaa se ipu vai inu. Tuu i totonu o se vai vai, aumai i se vevela, aveese mai le vevela. Tuʻu mo le 15 minute, faʻalavelave.

E vaevaeina le tuufaatasiga i le 3 vaega. Inu aʻo leʻi 'ai.

Totoga 2. Fuaina mo meaʻai

Auala e kuka ai: 6 tbsp. l sasaa le 250 ml o le vai mata, tuʻu lemu le afi. Aumai i se vevela, aveese. Faʻamalosia le 1 itula. O se vailaau faamamaina o loʻo faʻaaogaina e pei o se faʻafefete mo le mumū ma manuʻa.

Fua fua 3. Salati

Auala e kuka ai: tata le 150 g o laʻau mamago o le paffi, faʻafefiloi ma le 30 g o gaʻo lanu meamata matala. Vaʻaia ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi poo le yogurt.

O le vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto, gaʻo, atherosclerosis.

Ona o lona faʻaogaina o le hypoglycemic effect, ua faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. E fautuaina Chicory mo maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. E faʻamaonia ai le gaʻololo ma gaʻo gaʻo, faʻaititia ai le oso i luga o le suka. O teuteuga e avea o se puipuiga lelei o faʻafitauli uma o le maʻisuka. Aoao atili e uiga i aoga o le chicory iinei: http://diabet.biz/pitanie/produkty/noalco/cikorij-pri-diabete.html.

O teuteuga, infusions, mea inu ua saunia mai le chicory.

Totoga 1. Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona sasaaina le 0.5 l o le vai e kuka ai le suamalie (2 tbsp.), Tuu i ai mo le 1 le itula. E vaevaeina le gaʻo mama i 3 inumaga.

Fua 2. Mo le lauti, 6 tbsp. l sasaʻa meaʻai ma vai malulu (3 ipu). Faʻapipiʻi le kulupu i se vevela, tuʻu faʻatasi mo le 10 minute. Sa faʻamafanafana le lauti i le gasologa o le aso.

Ole suʻeina ole maʻi suka e suia ai le olaga ole tagata.

Aʻo le i maua le faʻamaʻi, o le asiasiga a le fomaʻi, suʻega ma vailaau na faia i le taimi o se suʻesuʻega masani poʻo maʻi faʻapitoa, ona amata ai lea o le maʻisuka, o nei mea uma e fai ma tulaga faʻapitoa.

O le vaega pito sili ona maualuga o le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina vailaau i le tele e mafai ai, taumafai e sui i meaalofa o le natura. O le kukaina o teuteuga mai laau afu ma laau e maualalo ai le toto suka e avea ma paaga faaopoopo i togafitiga o le maʻisuka faatasi ai ma vailaau faafomai.

O se taumafataga faapitoa na atiaeina, togafitiga o sua, mea manogi ma le tele o isi mea masani na faʻamaonia ai lo latou aʻafia o le suka i le taimi o suʻega suʻega e fesoasoani foi e tau ai le sugar maualuga.

O le mataupu faavae autu o le tagofia tatauina o fualaau faasaina mai mea masani e masani ai o le sao saʻo lea.

O meaalofa o le natura, e ui lava i mea lelei uma, e mafai ona avea ma mea oona pe a faʻaaogaina le talafeagai. Aua e te mulimuli i le mataupu faavae o le faʻamalosi, faʻaaogaina le tele o le kuka.

E le gata i lea, aua le sili atu i le aofaiga o mea masani o loʻo faʻamatalaina i faatonuga pe a sauni se mea teuteu. E le mafai ona togafitia le faʻamaʻiina e ia ituaiga o gaioiga, ma o le maualuga o mea masani e mafai ona afaina ai le tino.

I mataupu ogaoga, pe a amata ona ola le maualuga o le suka i le toto toto, e tatau ona toe faʻaaogaina fua faʻataʻitaʻi.

O le tele o vailaau togafitiga e faʻaitiitia ai le toto toto i le natura e lelei tele. Ae ui i lea, o la latou filifiliga e tatau ona faavae e le gata i se faailoga o le faaitiitia o le glucose, ae faapena foi i luga o isi meatotino o laau afu, lea e mafai ona i ai se aafiaga faaopoopo i le tino.

Naʻo le fomaʻi o loʻo auai, i le iloaina o uiga patino o le tagata maʻi, e mafai ona filifilia le ituaiga o togafitiga e sili ona faʻamalolo.

E masani ona vaeluaina laau mo le maʻisuka i ni vaega se lua:

  • gaʻo-faʻaitiitia - faʻamalosia o kulūkose maualuga,
  • faʻaopoopoga - faʻateleina le puipuiga ma faʻamautinoaina le faʻatinoga o totoga taʻitasi.

O togafitiga faʻamaloloina e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le foliga o se decoction, tincture poʻo le sua.

O le umi o le faʻatagaina e mafai ona sau mai le tele o vaiaso i masina. O le umi o le faagasologa o le phytotherapy, o le auala o le sauniuniga o vao ma le vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi. E taua foʻi le faʻalogo i lou tino.

Faʻapitoa ma taʻiala o le phytotherapy

E lua ituaiga o maʻi suka, ma e tofu lava ma ana lava metotia togafitiga. Ae o sini e taatele - e ausia ai le maualuga o le suka ma puipui ai le faʻafitauli. I le ituaiga 1 faʻamaʻi ma le matua le atoatoa o le hormone pancreatic, ua faʻamaonia le inisalini, ma mo le lona lua, ma le solia o le maualuga o le kulukosese - o le suka o le suka.

Ina ia ausia le faʻamaonia, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se meaʻai, galue malosi faaletino. Fesoasoani i le maualuga o le suka ma fualaau oona. Faʻatasi, e mafai ona e foia le tele o faafitauli:

  1. Tuʻu atu i lalo le kulukose o le toto. O nisi otaota ei ai le inisalini, ma e mafai ona faʻaititia le fualaau o vailaʻau poʻo le suia foi i se vaega.
  2. Fesoasoani e faʻaitiitia le suka i gaʻo.
  3. Puipuia ni faʻafitauli e le manaʻomia: angio-ma neuropathy, vevela vascular o mata, fatuga, fatu.
  4. Faʻafoʻisia le pancreas.
  5. Faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, faʻafouina i microelements ma vitamini.
  6. Faʻaitiitia le atuatuvale popole, faaleleia le moe.
  7. Faamalosia le faiga puipuia.

O fualaau faʻamalo i le ituaiga o teasad teas e tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu ae le suia. Mo le aoga o togafitiga, o le totino-seleselega e sui uma ile 2-3 masina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma sauniuniga o laʻau ma tioata nofofua, o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona manatua nisi o tulafono taua:

  1. Soʻo se tuufaatasiga e tatau ona faʻamaonia taʻitoʻatasi e le tagata aoga endocrinologist ma galue i le phytotherapist, ma ia mafaufau i le ituaiga o maʻisuka.
  2. Faʻaleleia togafitiga faʻalaʻau i taimi uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Faatasi ai ma le faʻaleleia lelei, faʻaleleia atili i totonu ole 3-4 vaiaso.
  3. Suesue ma le faʻaeteete faʻamaoniga, faʻailogaina ma aʻafiaga o pili.
  4. I se faailo itiiti o le faʻaleagaina, e tatau ona faalēaogāina le fualaʻau.
  5. O meafaitino laiti mo le kukaina e tatau ona faatauina i na o vailaau mo togafitiga poʻo faleoloa faʻapitoa, faʻalogo i le taimi o le gaosiga ma le teuina.

O vailaau faʻamaʻi uma faʻatasi ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic ua faʻamaonia mo le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se ala filemu o le maʻi. Mo maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1, e leai se aoga.


O le aafiaga lelei i le tino o fualaau oona ua lauiloa talu mai aso anamua. A o leʻi oʻo mai le falemaʻi faʻamalositisi, sa umi lava le taimi o le togafiti o togalaau e faʻafefe ai faʻamaʻi.

E ui lava i le mea moni o mataupu faavae o togafitiga ua suia i le taimi, o fomaʻi i aso nei e le "faaitiitia" le lelei o aafiaga o le tino.

O le faaleagaina o le tino ma le sauniuniga lelei ma le faʻaaogaina o meaalofa o le natura e toetoe lava a le mafai, ona o le aoga ma le le lelei o lauʻau togafitiga ua maea ona suʻesuʻeina lelei.

Sui le togafitiga ma na o laau ma laau e le manuia, ae maise lava e tusa ai ma ituaiga o faamaʻi o le insulin. O nisi tulaga o le ituaiga lona lua e faatagaina ai le faʻaaogaina na o se togafitiga o le soifua maloloina ma le faʻaaogaina o togalaau vailaʻau ua saunia, faʻasaʻo le maʻi mai le tagofia o fualaau.

Ae faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o togafitiga faʻaleaganuʻu o le a naʻo le faia o se ausilali i togafitiga, faʻaleleia atili le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O le tele o meaʻai i vailaʻau faʻalaʻau e le o lona uiga e mafai ona saogalemu i latou e aunoa ma le faʻatalanoa muamua ma lau fomaʻi.

O le le faapalepale o tagata taitoatasi o le laau e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia mo le tino i le tulaga o se allergy, o taunuuga e tatau ona tau.

O le iai o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona avea ma faʻalavelave i le faʻaofiina o lauʻau i lau meaʻai, lea e mafai ona faʻaititia ai le suka toto. O le le faʻaleaʻoina o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

O gasegase ma le gasegase o le fatu po o le ate, o le maʻamala lela ma e oʻo lava i sina malaisi e matua lamatia tele i le mafaufau. Faʻaleagaina o le tino mai ia ituaiga faʻataʻitaʻiga atonu e sili atu ona leaga nai lo le faʻamoemoeina o loʻo faʻaleleia pe a uma ona faʻaaogaina.

Laʻau faʻamaʻi

E toatele tagata Rusia ua masani i le manatu o togalaau. O nei mea e le na o laau totō e ola i lau lotoa poʻo luga o se fuafuaga patino.

O lenei vaega o laau aina e avea o se meafaitino mo le mauaina o vailaʻau. Pe o le laau atoa, pe na o se vaega o le laau e mafai ona faaaogaina: laulaau, fugalaau, aʻa, ma isi. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina e fai ai fualaʻau mo togafitiga faʻaleaganuʻu.

I le taimi nei, e tusa ma le lima selau afe ituaiga o togafitiga o togafitiga e lauiloa, ae le o mea uma e maua ai le aoga aoga. O togalaau togafitiga ua taua o togafitiga.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e le mafai ona avea togafitiga faʻalaʻau ole togafitiga autu, ae e fetaui ma le lagolagoina o le tino atoa. O nisi o laau afaina e mafai ona i ai le faʻaititia o le aʻafiaga o le kulūkose o le toto, ma e mafai foi ona aʻafia ai metabolic processes ma faʻaleleia. I le fesoʻotaʻiga ma nei foliga, o le faʻavasegaga o laʻau mo le maʻisuka ua taliaina:

  1. Laʻau-faʻaititia (e aofia ai vailaʻau o le inisalini e mafai ona i ai se faʻavae tulafono faatonutonu i le suka o le toto) - faʻavae le tele o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Faamalosia (i lona tuufaatasiga ei ai ni mea e fesoasoani i le faamaopoopoina o galuega a le tino, faʻamamaina o toxins, faʻamalosia le tino puipuia).

O fualaau faʻamalositino lava ia atonu e leai se aoga tatau, ma i le faʻatasi ai ma se taumafataga o mea taumafa ma nisi faʻamalositino faaletino o le a avea ma se mea lelei ma aoga.

O togafitiga faʻalaʻau ua amata ona sili atu ona lauiloa i lea tausaga ma lea tausaga. Ma e le o se mea e ofo ai.

A uma mea uma, o aʻafiaga e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino ma, o se tulafono, e ese mai le tele o vailaʻau, e le afaina. O se laau lauiloa e fesoasoani e maualalo le suka toto o le Amur velvet.

O ona fua e faaleleia ai le soifua maloloina ma taofi le alualu i luma o le maʻi. O le tulaga o le maʻi e faʻaleleia mai le vaiaso lona lua o le ulufale.

Ma faafetai i le masani ona faʻaaogaina mo le 5-6 masina, o le a mafai ona faʻatagaina nisi o mea e le taliaina i totonu o le taumafataga.

Mo le teuteu, vao mamago, fugalaau poʻo laʻau e masani ona nutimomoia. O nei vailaau e masani ona inu i se mea fou. 2 leotele puno o meaʻai kuka kuka ua faaopoopo i se ipu vai inu. O le faʻamalosi, o le vai inu i le aso e tasi.

I le faaopoopo atu i mea ua taua muamua, e iai isi auala e fesoasoani ai e tau ma se faʻafitauli faʻapitoa. O le a faʻamatala puupuu pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻa-tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu paluga e mafai ona faʻaititia ai le maualuga maualuga o le tino i totonu o le tino. I le taimi lava lea e tasi, e mafai e paʻu o aspen ona maualalo le maualuga o le suka.

O fualaau faisua e mafai foi ona faaitiitia lenei faailoga. Ae ui i lea, e faasino i meaʻai e le manaomia i le maʻisuka.

O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. E matua aoga lava mo tagata mamaʻi, o le kinamoni ma le aʻa o le aʻa.

E pei o le inuina o fualaau, o loʻo i ai ni tulafono ma ni fautuaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu. Na o le matauina lelei o oe, e mafai ona e lagona ai le mana aoga uma o meaalofa alofa o le natura.

E uiga i metotia a tagata mo le togafitia o le maʻisuka. Laʻau o loʻo faʻaaogaina i fualaau, ma tulafono mo le togafitia o togalaau.

E masani ona iloa e fomaʻi masani auala eseese o le togafitia o le maʻisuka. Latou te faʻatagaina oe e faʻavae le metabolism, toe faʻafoisia le puipuiga. O togafitiga togafitiga e mafai ona faʻaaogaina pe afai ei ai ni faʻamaoniga i le aveina o pepa. E sili ia i latou oe mananao e pulea le maʻisuka e aunoa ma ni vailaʻau.

E tatau ona e manatua tulafono mo le faʻaaogaina o fua o tagata:

  • O togafitiga filifilia e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist,
  • O otaota e mafai ona aoina faʻapitoa pe faʻatau mai mea vevela ua saunia i le falemaʻi,
  • O le aʻafiaga o le faʻafeiloaʻiga pe afai e te faʻaaoga mea fou. O otaota e le tatau ona teuina mo le umi
  • Afai e aliali mai uiga o le le faapalepale, e tatau ona faalēaogā pe faʻaitiitia le faʻaaogaina o decoctions ma infusions.

Pe a faʻaaogaina e le tagata lava ia meaʻai, e tatau ona e malamalama i tulafono o le aoina ma le faʻamago.

E le mafai ona e faʻaaogā mea faʻaaoga pe afai e maua laau i luga o auala, nofoaga tau fale gaosi oloa, i sone o le leitio.

E talafeagai le togafitiga o fualaʻau?

Afai oe masani i se ipu vevela poʻo le kofe i le taeao, faʻapea foi ma le maeʻa o le galuega o le aso, ona e malamalama lelei lea i le aafiaga o nei mea inu i luga o le faiga o meaʻai. O lona uiga, latou te maua se aafiaga sili ona lelei. O le mea lea, e talafeagai le suia o le lauti / kofe masani ma le laʻau.

E mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka (DM) i togafitiga o fualaau? E leai! Ae ui i lea, o lauʻau e matua aoga tele i le gasegase o le faamaʻi.

O le tele o taimi, mo le maʻisuka ituaiga 2, o le Ivan tea o loʻo faʻaaogaina, e ui o faʻamatalaga aloaia i luga o le aafiaga o ona vaega i le faʻaitiitia o le suka e leʻi tuʻuina atu i tagata lautele.

O tea foi Koporye ua i ai se tofo lelei, pe afai e saʻo le patipati. E taua tele le le tataina i le vai inu, ae i le vai vevela pe a ma le 80 tikeri Celsius. O lenei mea o le a taofia ai le tele o vaega taua.

O le umi o le tataina saʻo e afaina ai uiga o le tofo ma le matagofie o le fugalaau ma le manogi. 45-60 minute o faʻatali o le a maua ai e oe se fiafia moni pe a inu lauti.

Laʻau faʻapolopolo mo le maʻisuka

E masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka le fufulu mama i lona tino mama. E masani ona faʻafefiloi ma faʻataʻitaʻi i vailaʻau vailaʻau eseese. O togavao e tusa ai ma le taʻiala o a latou gaioiga ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • faaitiitia le maualuga o le suka, poo le phytoinsulin,
  • isi laʻau e le afaina ai le faʻamaʻi, ae fesoasoani i le tino ia sili atu ona faigofie ona ola ma ia itiiti ni aʻafiaga.

Le faʻaitiitia o le suka toto ma faʻafefeteina le pancreas

O le maʻi suka e lua ona ituaiga, o lona uiga faigofie: 1 ma le 2. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e le toe faʻamalosi le panalini i le insulin.

E le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le iniseti o lenei vailaʻau. O le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago, ma e leai se mea e mafai ona faia e uiga i ai.

O le tagofia o fualaʻau o le a le fofoina ai le faʻamaʻi, ae o le a fesoasoani i le tino sili atu ona faigofie ona faʻapalepale i ona faʻaʻailoga ma ona taunuuga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona taatele. O i latou o loʻo lamatia, oi latou ia e 'ai fua, fiafia i fualaau suamalie ma fualaau aina i fualaau aina, e leai se mea itiiti ma itiiti le faʻapalepale faʻapalepale. O amioga leaga ma le tele o pauna e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga mo le atiina ae o le maʻi.

O togafitiga o togatogo i le taimi e tasi e pei o le ave o fualaau o le a matua faʻaleleia lelei ai le soifua manuia o le maʻi ma e fesoasoani foi ia te ia e galo le faʻamaʻi. Ae e na o se paleni taumafa ma se olaga ola malosi e mafai ai.

O fualaau faʻamaʻi e fesoasoani e togafitia le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Suga-faʻaititia. Totoga o loʻo i ai faʻatasi faʻatasi ma le inisalini e fesoasoani e faʻatonutonu le maualuga ole kulukose.
  2. Isi. O nei laau aoga e saofagā i galuega faʻamaopoopo o le tino, faʻamalosia le puipuiga, aveesea o toxins ma mea oona. Latou te gaoioi i le tele o okeni ma faiga e avea ma mea e faʻamalosi ai.

Laʻau o le vaega muamua e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi 2. O a latou masani masani e taʻitaʻia ai le mea moni o le manaʻomia o togafitiga faʻamaʻi e mou atu.

Faʻatasi ma le ituaiga 1, o nei laʻau e le fesoasoani tele. O isi ituaiga vailaʻau faʻamalositino e le o se panacea foi. Ae ia taofia le atinaʻeina o le faʻamaʻi, aua neʻi tuʻuina atu i tua atu o se faʻatulagaga faapitoa - e mafai ona latou faia. Laʻau e fesoasoani e faamalosia ai toto toto, faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, ma faʻasolosolo le faʻafefe.

O vailaʻau faʻamaʻi e fai i vasega poʻo le aunoa foi e aunoa ma se faalavelaveina. O le tele o laʻau e faʻaaogaina e le gata i foliga o teuteuga masani, mea faʻaleagaina ma meaʻai, ae pei foi o ni mea faʻapipiʻi ma meaʻai. Latou te fesoasoani i maʻi pipili, manuʻa i luga o le tino e faʻamalolo vave ai, aua o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o faiga e sili atu ona lemu nai lo se tagata soifua maloloina.

Aconite (fagatua). O mea faʻamalolo o le tincture o le laau. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ma o loʻo sili atu lona malosi e tauivi ma le faʻamaʻi. Faʻatonuina o le tincture o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame, lea e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi. O nai mataua ua faaopoopo i le vevela vevela. E taua le aua neʻi faʻafefe i le aofaiga, talu ai o le tincture o le mea oona. O le faʻaaogaina o mea e sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiina o le lamatiaga o le ola

Manulele Highlander po o se mea faapipii. Mai lenei gaosiga o togavao faaletausaga ua saunia. 2 tbsp. l ufiufi i le vai inu (200 g) ma faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le kuata o le itula. E inu faatolu le inu o le vai i le aso ao le i faia taumafataga. Vaega e le mafai ona faʻaaogaina - 1 tbsp. l

O le cinquefoil e paʻepaʻe. O le aʻa o le aʻa o le laau e faʻaaogaina: 100 g o le meaola faʻasili e sasaa atu i le 1 lita o vodka ma tuʻu ai mo le masina. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso, 30 folasua (se kuata o le itula ao le i faia ni taumafataga).

O maualuga maualuga o le suka o le toto ma le tau faasaga i ai o le autu lea o le "ulu tiga" o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le mataituina pea o le kulukose o le toto ma le faʻaaogaina o fualaau o le suka e avea ma masani.

I togafitiga o le maʻisuka, o togafitiga faʻamalolo ma laau e masani ona faʻaaogaina, o mea aoga o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei.

O uiga faaalia o endocrinologists i fualaau oona ma le aafiaga o le maualalo o le toto suka e autasi.

Fai mai fomaʻi o togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona avea ma sui o ausilali i le togafitiga o le maʻisuka, ae leai se mea e tasi.

O le faʻaofiina o togalaau faʻamaʻi i le togafitiga lautele o le maʻisuka, e faʻafeiloaia e le tele o faʻataʻitaʻiga o endocrinologists.

Ae ui i lea, i lenei mataupu, e tatau ona aua le faʻaeteete, e pei o le tuʻuina atu o vailaʻau. E tusa ai ma tagata atamamai, o vasega mo le faia o decoctions ma mea mai laau e tatau ona fesuiaʻi ma malologa.

A maeʻa le luasefulu aso ona faʻaaogaina lea o laulaʻau, e tatau ona e malolo mo le itiiti ifo ma le sefulu aso. A maea lena, o le umi o le "malologa" e tatau ona faateleina atili - mai le tasi i le tolu masina. O se polokalame lea o le a fesoasoani i le faia o le phytotherapy e sili atu le aoga.

E le manaʻomia le faia o mea faʻafefiloi o laau mamago. E mafai ona ausia le taunuʻuga pe'ā faʻaaogaina mea faʻapitoa, teuteuga o se tasi laau.

  1. E mafai ona e faʻaogaina laulaʻau mamago. E sasaa le sipuni o mea matagogo mamago ile ½ ipu vai, tuu i luga ole ogaumu. E tatau ona kuka, e tu i luga o se afi mo se kuata o le itula. E tatau ona tu le vai mo le 45 minute. Inu suamalie i aso taitasi i le 100 ml tolu taimi i le aso.
  2. Faʻaaoga laulaʻau lauusiusi ma vaega. E faʻamamaina i le vai inu (ave 40 pcs. I totonu o se ipu vai), faʻasolosolo itula. O le suavai faʻamamaina ua ave i luga o se sipuni i luga o se manava gaogao.
  3. O le aoga o le faʻaaogaina o se teuteuga o le paʻu o aspen. Ave 2 tbsp. sipuni tele o mea mama mago, sasaa le ½ lita o le vai. O le gaʻo e faia ile vevela vevela mo le afa itula. A maeʻa ona afifi le vailaʻau, tuʻu le vai mo le 3 itula. Inuina le fualaau faasaina faatolu i le aso i le ¼ cup. O togafitiga faʻasologa masani e 3 masina.
  4. E faʻaaogaina foi aloe mo togafitiga, ua lauiloa o le hazel, hazelnut. E manaʻomia le 1 tbsp. l solo mago, tumu i le vai malulu (2 ipu), tuu i le po. I le taeao, e tatau ona kuka le vai mo le 10 minute. Ave le kuka mo le aso ma 3 seti.
  5. E fautuaina le faʻaaogaina o fatu manu mo le maʻisuka. Ave 5 tbsp. punetini o mea e masani ai, sasaa se ipu vai, tumau 8-12 itula. E faʻamaonia le vai, o le fatu e fefiloi ma le susu ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina malulu. O le vai inu e fesoasoani i le puleaina o le suka ma o se meafaigaluega malosi.

Ua fautuaina e le au faamalolo ia suiga i lea taimi ma lea taimi filifiliga filifilia o fualaau oona. E faʻaaogaina le tino i le faʻaaogaina o se vailaau faapitoa, taofi le tali atu, o le mea lea, o le aoga e faʻaitiitia. A maeʻa le tele o togafitiga ma se tasi o aofaʻiga poʻo ituaiga o laau, e sili atu le filifilia o se isi.

Pe a faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani, aua nei galo e uiga i le manaʻomia mo fautuaga faʻapitoa ma le vaavaaia o togafitiga faʻapitoa. Faʻafesoʻotai lau suʻega i le taimi masani. Siaki lau sugar sugar i taimi uma. Afai o le faʻaleleia atili i luga o le tala o le phytotherapy, ona talanoa lea ma lau fomaʻi e uiga i le suia o auala o togafitiga fualaau.

Faʻailoga talafeagai mo le faʻaaoga ma aʻafiaga o togafitiga

E mautinoa lava e mafai ona taumafai e fofo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga ai metotia a tagata. O le mea autu e le o le faʻaaogaina ae le o le mafaufau ia te ia lava. E tele faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu, ae o loʻo iai foi faʻamaoniga, e aofia ai:

  • leai ni faʻamatalaga manino faʻamalositino mo le faʻaaogaina o lenei mea poʻo lena fofo,
  • leai se togafitiga faafomaʻi masani,
  • leaga masani
  • inu, ulaula:
  • le lava le tausiga o le tino
  • faʻataʻitaʻiga le faʻaaogaina o suʻega:
  • leai se siakiina masani o le suka toto
  • le i ai o allergies i se tasi poʻo le sili atu foi o vaega ia e aofia ai le fusi, teuteuga, ma isi,

Meaʻai masani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e tagata atamamai e faʻaaloalo i nisi tulafono faʻavae paleni. Muamua, e tatau ona itiiti ifo i le 6 aʻai i le aso.

E ono taimi o le numera sili ona lelei mo le tausiga masani o le olaga. Lona lua, taumafai e vaʻavaʻai faʻamalosi tino māmā faigofie mai le meaʻai.

Fiber e tatau ona suitulaga. Lona tolu, e tatau ona faʻaaoga e pei o le suka ma le masima, faʻapea foʻi ma gaʻo meaʻai.

O le taumafa e tatau ona faʻavae i luga o le mataupu faavae o le saʻo lelei o fua o oloa: gaʻololo ma gaʻo e leʻi faʻamatufaina i aso taitasi - 80%, protein - 20%.

Faʻamatalaga e uiga i endocrinologists ma le maʻisuka e uiga i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le glycemic with herbs

I le faʻaopopo i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitaʻi i le olaga saʻo, lafoai ese amio leaga, matau lelei mea taumafa ma maua ni gaoioiga faaletino faʻaletino.

O le alu i le fomaʻi ma pasia uma suega talafeagai e talafeagai foi, faʻapea foi ma le tagofia o fualaau. A le o lea, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o nisi o suʻega e iloiloina vave pe'ā maeʻa le vasega atoa. Afai e le tupu, e mafai ona mafaufauina o nei mea e le saofaga i le fofo (toomaga) o le faamaʻi ma togafitiga faʻaaogaina ua faʻaaogaina.

Talofa, o loʻu igoa o Ruslana. E 32 ou tausaga. O lenei la ou te fia taʻu atu ia te oe laʻu tala o le masani i le tea a Ivan ma faasoa mai aʻu mea na matauina pe a uma ona ou amata faʻaaogaina.

Ia, o le a ou amata mai le amataga, mai le tala i le auala na ulu mai ai Ivan-tea i loʻu olaga.

I le mamao atu i le 2008, na ma fiafia ai ma loʻu toalua i le autu o le pottery, na amata ona faia lenei mea ma faatau atu a ma oloa. Ma ua uma nei i le 2009, i le tautoulu, mo le taimi muamua, matou te o ese ai ma a matou oloa ma o atu i le ECO Fair fair.

Sa i ai le tele o eco-products eseese, ma oi latou sa ou vaai i le Ivan-tea ma mo le taimi muamua na ou faalogo ai i lenei mea. Ona ou faatauina lea o lenei lauti ma tofo mo le taimi muamua.

I lena taimi, sa vave ona ou le gauai tele atu i le tofo, na ou maua ai le lagona e na o loʻu taumafai lava e fai se tea ese. Ou te leʻi faʻaaogaina e le aunoa: matou te faʻatau se afifi i lena taimi, ma i se isi itu, o le taimi lea, mo se taimi umi, latou te lei gauai i ai.

Toe faʻaleleia o tamaʻitaʻi pe a uma le taotoga

I le tautotogo o le 2010, na iu ai lava i le falemaʻi - sa tatau ona ou faanatinati se taotoga fafine, ma ina ua mavae lena, sa umi se taimi e toe faaleleia ai aʻu. Mulimuli ane, o tiga ogaoga i vae.

Ou te le iloa po o le a le mea ei ai - o taunuuga o le faʻamaʻi poo mea na tutupu i lea mea, lelei, i se tulaga lautele, o nisi o gaioiga i le tino na tupu, ae ou te manatua nei tiga ogaoga i ou vae. Ma i le 2011, sa i ai se tulaga talitutusa na ou toe fai, na ou iu ai foi i le falemai ma le faafitauli lava e tasi, ae o le taimi lena ua uma ona ou faaaogaina le tea faisua i taimi uma.

Na amata e laʻu uo ona selesele Ivan-tea ma amata ona maua ni tupe. O le mea lea na masani ai ona ia togafitia aʻu i le Ivan tea ma taʻu mai ia te aʻu: o le a le ituaiga o vavega o lenei togalaau ma pe aisea e tatau ai ona ou inuina, fai mai o le mea masani e aoga le lafoai o teaseta uma ona o caffeine, ae le o Ivan tea.

Na ia taʻuina mai ia te au le tele o le tele o mea manaia, na ou aveeseina, ou te manatu: "Tului, e tatau ona tatou taumafai. "Na ia fautuaina aʻu ina ua uma le taotoga e amata ona inu e pei o le la, ma ua uma ona ou faia i lea aso ma lea aso i aso uma.

Ia, i le taimi nei, mo se faʻataʻitaʻiga, e tasi i le aso ou te aveina Ivan tea i soo se auala ae le o le lauti. Ua uma ona ou faʻatagaina uma store teas mai le meaai.Pau lava le mea e tupu pe a ou manaʻo e faʻamaeʻa oʻu tofo, ona faaopoopo lea o isi laau i tua o le tea, poʻo nisi mea manogi, lelei, i se tulaga masani o lenei mea e filifili.

Ma o aʻu matauga sa sili ona faagaeetia ai au: ina ua maea le taotoga lona lua, sa leai se tiga i ou vae, ae ou te faailoa atu lenei vavega i le mea moni ua ou inu i le tea tiva. Ae, o uiga lelei ia o loʻo faamatalaina, o le faʻamamaina o meatotino o lea mea, e fesoasoani i le tino e faʻaitiitia ai toxins, ae ui i lea, o se mea taua tele i loʻu toe faʻaleleia.

Ua ou oo i le vaitau lona tolu, o lona uiga, o le 3 tausaga, o aʻu lava o loo selesele Ivan-tea. I totonu o Iukureini, ua amata le vaitau, ua le toe fuga mai le va o Ivan-tea, ae ua mafai ona e amata aoina mai, ma e le o toe umi ae amata foi ona ou seleseleina mo aʻu, mo oʻu aiga.

Fuga

O le tagata lava ia, o aʻu mea na matauina: o le tulaga lautele o le tino, o le setete o le soifua maloloina ua faaleleia, na amata ona ou malulu, ae maise lava pe a iai ni faʻamaʻi. Sa masani ona mausali: e maʻi tagata uma, ma ou maʻi, e maʻi tagata uma, ma e tatau ona ou pikiina se mea ma maua se maʻi malulu i se mea.

I le taimi nei, ua uma le 2.5-3 tausaga le matua, ou te inu soo i le lauti, ae i se isi itu, e te iloa, e le afaina.

Na ia maitauina ua ou misia muamua - o lona uiga, pe a maʻi uma tagata, e masani lava ona sola ese aʻu. Ou te manatu o le faafetai lenei mo Ivan-tea, ona o le mea moni o loʻo faʻaauau pea le faʻamalosia o le puipuiga.

O le auala lenei e aafia ai le tino i le faʻaaogaina o le laʻau willow.

Tuua Lau Faamatalaga