O mataupu faavae o le togafitiga o siama o vae i le maʻisuka i vaega eseese o togafitiga

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Faʻaaogaina togafitiga e togafitia ai le maualuga o le maʻi, o le maʻi gaʻo tigaina e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le faʻamavaeina lelei o se metotia lea e manaʻomia tele i le togafitiga o maʻi o le neurotrophic i le maʻisuka. O le metotia e faʻavae i luga o le vavalalata o le mafutaga ma le ponaivi metatarsophalangelange.

I le taimi lava e tasi, o le amio faʻatematika e le faʻalavelaveina i le vae, o le foci o le ponaivi o le ponaivi ma o faafitauli o le mamafa tele o avega ua aveesea.

Faʻasalaga faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o fistulas. O lenei metotia e faʻaaogaina e togafitia ai le gasegase maualuga (Martorell syndrome). O le taotoga e faia ina ia vavae ese ai le au i luga o le pito o le ulupo.

Faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻatasi ma soʻo se togafitiga faʻapitoa. O togafitiga faʻamaʻi e mafai foi ona avea ma se auala tutoatasi o togafitiga, i le tulaga o nisi ituaiga o maʻi o le maʻisuka, o le agamalu e faʻalelei.

Faʻalagolago i le natura o le faʻavae o le faʻamaʻi, ua vaevaeina i ni laʻasaga eseese.

I le laasaga muamua o le maʻi o le tagi, o vailaʻau nei e aofia ai i le taimi o togafitiga:

  1. vailaʻau faʻapitoa (faʻasologa, tavegil, ma isi),
  2. vailaʻau faʻasaʻi lautele,
  3. antiplatelet agents mo iniseti oona (reopoliglyukin, pentoxifylline),
  4. anti-inflammatory (non-steroidal) vailaʻau (diclofenac, ketoprofen).

Faʻaleauau i le lotoifale i le taimi muamua e faʻamoemoe i le aveeseina o siama oti ma siama mai le mai. E faasino i:

  1. fufuluina o le ulutala i vaifofo faʻapitoa e faʻavae i luga o furatsilina, potassium pāpā, chamomile, celandine, chlorhexidine poʻo se faasologa,
  2. faʻaaogaina o faʻamalosi ma kulimi faʻamalolo (streptolaven, levomycol, dioxole), faʻapea ai ma se laei faʻapitoa mo le sorption (corbonet).

I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le hemosorption, o se faʻasalaga toto.

I lenei laasaga o togafitiga o fualaau faasaina, lea e amata ai le vaega faamalolo ma le amataina o le siʻi, o togafitiga faamalo (ebermin, solcoseryl, actevigin) ma antioxidants (tocopherone) e faaaoga i le togafitiga o maʻi o le gaʻo.

O le natura o togafitiga i le lotoifale o le suiga. I le laasaga lona lua, o loʻo faʻaaogaina laei o manua:

E le gata i lea, o le maʻi o le maʻisuka e togafitia i curiosin.

I vaega mulimuli o togafitiga fualaau, o le faʻamaʻi faʻamaʻi lea na mafua ai ona faʻaalia le foliga mai o se ulutala maʻi.

Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o togafitiga o le physiotherapy, o se tasi o meafaigaluega e faʻataʻitaʻiina i le faʻamalosiga:

E faʻapefea ona togafitia faʻalavelave faigata ole maʻi suka?

E tupu le ulutala ile tele o vaega, o le togafitiga e le aumaia ai taunuuga talafeagai. O le manua e le faʻamalolo ma o lenei mea e aumaia ai le mafatiaga e le gata. E masani lava o lenei mea uiga ese o se uiga o se tulaga sili atu ona leaga o le le atoatoa o le vevela.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi o le gaʻo, ua maeʻa ai le paʻu o le paʻu. O le paʻu talafeagai o le paʻu e aveesea mai le suilapalapa poʻo le pusa.

A maeʻa fatuga o fatuga o le epithelium ona mauaa lea ma avea ma ni mea e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu i le ulcers.

O le togafitia o maʻi suka o le maʻisuka o se taimi e sili ona tele le taimi. O nei manua e faigata ona faʻamalo le tulei, ma o lenei mea faʻalavelave ma le faʻamalolo ma le toe faʻaleleia. I le taimi o le faamalologa, o togafitiga faʻasamoa e faʻaleleia lelei ai le lelei o togafitiga fualaau.

E aofia ai le fufuluina o le maila i deco deco and infusions mai fualaau faʻamaʻi, faʻapea foi a latou togafitiga mulimuli ane i mea faʻapipiʻi fale, o lona uiga, togafitiga o le maʻisuka i le fale e mafai.

aganuʻu (15, 43681052, 3624),

O aʻafiaga malosi faʻafeiloaʻi e maua i le faasologa, celandine, calendula ma le chamomile. O nei laau e le faigofie ona aveese le mumu, ae o le a avea foi ma se epithelium talavou. A maeʻa le fufuluina o togafitiga, faʻamaonia tagata faʻapitoa masani e faʻaaoga fua nei:

Maʻi faʻamaʻi - faʻaleagaina le paʻu ma le loloto o fausaga o loʻo i ai i ni faʻamaʻi faʻamalolo umi. O ia faaletonu e tupu ona o le solia o le toto i se vaega faapitoa o le tino. Faʻateleina le faʻamautuina o maʻi pipisi - tamatamai vae, mulivae, vae maualalo. O se togafitiga talitutusa o le uiga lea o le maʻi suka, ua manatu o lona faʻalavelave ma le faʻaalia o le maʻi o le maʻisuka vae.

Togafitiga o se maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ua manatu o se faagasologa uumi lea e tuufaatasia ai metotia. O le togafitiga mo faʻafitauli e tatau ona tupu i se auala ogaoga, talu ai o ni faaletonu ia e mafua ai le faʻamavaeina o pito i lalo.

Ina ia mafai ona togafitia le maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ina ia manuia, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • togafitiga maeʻaeʻa o le nofoaga ua aafia,
  • aveeseina o le vaega pito i lalo,
  • aveeseina o microflora mai siama,
  • taui mo le faamaʻi autu,
  • toomaga mai le valea,
  • faʻamaoniga ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e le faatagaina ai le faʻamaloloina o le tino atoatoa (faʻaʻalamia, faʻasologa o le ate, faʻavaivai faifai pea).

I le faaopoopo atu i nei laasaga, o faaletonu o gasegase o siama e manaʻomia ai le fouvalega (toe faʻafoʻiina o le toto i le vaega o loʻo aʻafia), talu ai o le tapunia o galu o vaʻa e tau atu i lo latou atinaʻe.

Afai o le manua e faigata ona o le tele o faagasologa o le purulent, e manaʻomia le togafitiga ma le faʻamamaina o le tino maʻi.

Togafitiga o gasegase o vae i le maʻisuka e aofia ai mea lautele ma faʻalapotopotoga. Faʻaleleia faʻalotoifale e faʻavae i luga o taualumaga nei:

  • necrectomy (aveeseina o laufanua lamatia) faatasi ai ma le le mautonu o sana,
  • fufuluina o manua i vailaau faafomai,
  • le faʻaaogaina o laʻei.

O tino maliu ua manatu o se siosiomaga lelei mo siama. E le gata i lea, latou te puipuia le tafe masani o le vai mai le manua ma le fausia o ni fou fou mo le faamalologa. O le mea lea, e tatau ona aveese le sone o le necrosis i le maualuga.

E mafai ona tupu le faʻaoga e faʻaaoga ai se maaleale ma seleulu, masini faʻaaogaina, e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa e faʻaaogaina ai vaʻa suavai, e faʻaaogaina ai le metotia kemikali, e faʻaaoga ai enzymes proteolytic. O le isi auala - o le fomaʻi e faʻaaogaina ni laei malulu, lea e fesoasoani e faʻamautinoa ai ua vavae ese le tino maliu.

O le aveeseina o vaega o le necrosis ma se maaleale ma seleulu o le mea sili lea ona taatele, ae peitai, e le faʻaaogaina pe afai o le pito i lalo o le manua o loʻo faʻatusalia mai e le faʻafanua faʻapitoa pe afai o le gaʻo o le gaʻo o se suʻesuʻega. I le taimi o taotoga togafitiga, e faʻaaoga ai se sipuni Volkman - o se meafaigaluega i foliga o se sipuni faʻatasi ai ma sina mea itiiti. E faʻatagaina ai oe e faʻamaʻe saʻo vaega o meaʻai e aunoa ma le faaleagaina o vaa.

Taua! E tatau ona suʻesuʻeina se uʻamea i luga o le vae e ala i le suʻega o le faamau, talu ai o se paʻu papaʻu matala e ono i ai se manua loloto o se manua.

I le taimi lava e tasi, o meaʻai e fausia i le pito o le ulugalii ua aveesea foi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le mamafa i le manua lava ia ma faʻaleleia le tafe o mea o loʻo aofia ai. E i ai taimi e manaʻomia ai le aveeseina o le fao plafola. E tupu lenei mea pe a fai o le uluaʻi vaevaeina i luga o le fao poʻo le pito i luga o le tamailima.

O lenei laasaga o le togafitiga o maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ua maeʻa ona faia ina ia faʻaitiitia ai le numera o faʻamaʻi i luga ole vaega o loʻo aafia. O loʻo i ai le tele o masini faʻaaoga mo le fufuluina, e ui i lea, ua faʻamaoniaina o le faʻaaogaina o se tuila ma se nila e leai se mea e sili ona leaga.

Aua le faʻaaogaina mo le fufulu o gaʻo:

  • paluga faʻamalolo,
  • iodine
  • taimana mata
  • rivanol
  • vailaʻau vailaau faʻatau.

Ole fofo ole 3% hydrogen peroxide e faʻaaoga i le vaitau o le faʻamamaina o le manua mai le pisa ma le toto. E faʻatagaina e fufuluina le ulutala i le salifa o le sodium chloride, Miramistin, Chlorhexidine, Dioxidin. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le pulou Acerbin.

O mea e faaaoga mo laei e tatau ona i ai mea nei:

  • atraumatic,
  • gafatia e faatumauina se siosiomaga mūlū (ua faʻamaonia e faapea i tulaga faʻapea o le faʻamalologa o le maʻi suka i vae o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻateleina),
  • le gafatia e gauai ai mea o loʻo iai manuʻa,
  • mea puipuia (mo le puipuia o siama),
  • le leai o ni faʻalavelave i le tafe masani o le ea i totonu o le tino.

O le galu mo le laei e le manaʻomia, talu ai e mafai ona vego i le manua ma solia ai le faʻamaoni o fualaʻau pe a aveese. E mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o fistulas, faʻamaʻi mago ma le gaʻo ma le maualuga o le susu.

Faʻaaoga togafitiga faʻaonapo nei e faʻaogaina ai manulele, alginates, hydrogels, sponges polyuréthane, fiva hydrophilic, ma isi.

O mea na tuʻuina atu e faʻaalia ai le mataalia i le faʻatasi ai ma ofu faʻaonapo nei.

  • Antimicrobial drugs - Argosulfan, Dermazan, Betadine.
  • Faʻafouina mea e faʻamalosi ai - Bekaplermin, Curiosin, Ebermin.
  • Enzymes proteolytic - Iruksol, Chymotrypsin.

O mea manogi e faʻaaogaina i luga o se vai e mafai ona sosolo (Levomekol, Dioxizol) ma fua (Solcoseryl, Actovegin).

O le isi laasaga taua i le togafitia o se faaletonu o le pusa. Po o le a lava le vailaʻau e faʻaaogaina, o le a le faʻamalolo le afaina o le gaʻo seia oʻo i le maʻi i luga o se vae tiga. O le lafoaia lelei atoatoa o le ki lea i se taunuuga lelei o togafitiga.

Afai o loʻo afaina le manua i le vae pito i lalo po o le tua o vae, e le manaʻomia ni masini faʻaopoopo mo le lauina. Pau lava le manatu o le manaʻomia mo le leai o se faʻafesoʻotaʻi o le manua i seevae. Afai o loʻo i luga o le mulivae le ulugaliʻi, o loʻo manaʻomia ni masini faapitoa. I le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina se laei e faʻaaogaina ai mea faʻaaoga polymeric. E tuu i vae ma lalo vae. E tuʻuina atu i le faiga o se taavaʻaleʻa, lea e mafai ona aveesea pe leai foi (e pei ona fautua mai e se fomaʻi). O lenei metotia e lelei i le mafai ona e savali i luga o le auala, galuega, faʻaitiitia le avega i luga o le vaega o loʻo aʻafia ai le lima.

Sueina o le tau e mafua ona o le tele o auala:

  • e tusa ma le 35% o le avega ua siitia mai le vae i le vae pito i lalo,
  • o le mamafa o le mamafa e tufatufa tutusa,
  • o le manua e puipuia mai le vavalalata,
  • osofaʻi o le lima ua paʻu.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o se faʻamalositino:

  • Le atoatoa - o se gaioiga malosi-necrotic malosi ma le atinaʻeina o sepsis poʻo le gangrene.
  • Maota - o se soliga ogaoga o le toto, se manua ogaoga ma sina limite, taua o le susu i le paʻu i le nofoaga o le talosaga, fefe i le faʻaaogaina o se masini eletise.

O le faʻaaogaina o tootoo, seevae faʻasolosolo, o se faʻatapulaʻaga faigofie o le savali i le fale, o le fausiaina o se "faamalama" mo se ulutala i totonu o le pelemu o ni auala le talafeagai i le togafitiga o maʻi o gaʻo.

O le faʻaaogaina faʻapitonuʻu o viseptics mo le faʻaleagaina o pathogens e le o faʻamaonia lona aoga, o lona uiga e na o le pau lava le auala o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial. O nei sui e faailoaina e le gata ina ua afaina le faaletonu, ae faapea foi pe a iai le maualuga o le lamatia o le tuputupu aʻe o le siama (siama o siama o le ischemic, gaʻo tele, manuʻa umi).

Faʻatonu masani o faʻamaʻi manuʻa:

  • staphylococci,
  • streptococci,
  • Proteus
  • E. coli
  • enterobacteria
  • Klebsiella
  • pseudomonad.

O le tofiaina o vailaau faʻasaʻi e tupu pe a maeʻa mea o loʻo i totonu o le manua ma le faʻamoemoe o le lagona o le tagata maʻi. O le sili ona lelei o penicillins, fluoroquinolones, cephalosporins, lincosamides, carbapenems.

O togafitiga ogaoga o togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i tulaga mautu. I se tulaga tutusa, o le faʻaleleia o taʻavale o le manua, togafitiga faʻamalolo, ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka ua maeʻa. O le togafitiga e 2 vaiaso. Ole laʻasaga o le faʻamaʻi pipisi e mafai ai ona faʻaogaina faʻamaʻi alofilima i ni pepa i le fale. O le vasega e oʻo atu i le 30 aso.

O le isi laasaga tāua, e aunoa ma ni fomaʻi e le mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi. O le endocrinologist o loʻo punouai i le faasaʻoina o togafitiga mo le faʻamaʻi aʻafia. E taua le tausia o le maualuga o le suka toto e le maualuga atu nai lo le 6 mmol / L. I le fale, o le pulea o faailoilo e maua mai i le fesoasoani a se glucometer. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 1, o le a faʻamaumau iʻuga uma 3-4 itula, ma le ituaiga 2 - 1-2 taimi i le aso.

Ina ia maua se taui, faʻaaogaina o le inisalini poʻo le suka e faʻaitiitia ai le suka. Pupuʻu puupuu e faʻataʻitaʻiina - ia faʻaitiitia vave le maualuga o le suka ma faʻalauteleina vailaʻau (faʻatinoina 1-2 taimi i le aso, tausisia tulaga masani ile aso atoa).

E iai togafitiga faafomaʻi ma togafitiga e faʻamoemoe e toe faʻafouina ai le toto i le nofoaga ua afaina. O vailaau uma e faʻaaoga e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

O mataupu faavae o le togafitiga o maʻi pipisi i le vae ma le maʻisuka


Ole togafitiga ole maʻi ole gaʻo e faʻavae i le faʻaauau pea o le maualuga o le kulukose o le toto ma le faʻaauauina o togafitiga ogaoga o le maʻisuka.

E taua foi i taimi talafeagai tagata tomai faʻafesoʻotaʻi mo fesoasoani faʻapitoa: o le asiasiga na faia muamua i se fomaʻi, o le maualuga e ono mafai ona faʻamaeʻaina atoatoa le faʻalavelave.

Ina ia ausia le toe faʻaleleia, o le vae ua aʻafia e saʻoloto mai le avega i le maualuga.. I uluaʻi laʻasaga, o se fofo e mafai ona mafua ona o le fufuluina pea o le manua faʻatasi ai ma vailaau antibacterial ma suiga faifaipea o laei.

I mataupu e sili atu ona maualuga, atonu e talafeagai le ave o vailaau faʻasaʻi ua faatonuina e le fomaʻi. I tulaga sili ona ogaoga, o le faamamaina o taotoga o le ulutala poʻo le shunting ua faia. Afai o le taotoga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia, e mafai ona faʻamavae.

Faʻaleleia faʻalotoifale

Faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻamalamalamaina ma e aofia ai gaoioiga nei:


  • fufuluina o manua i togafitiga faafomai
    . O le faʻatulagaina lelei o togafitiga i le lotoifale e aofia ai le fufuluina masani o le vaega na aʻafia ai ma le 3% o le peroxide solution ma sui antimicrobial (Miramistin, solution Chlorhexidine poʻo le Acerbin spray), faʻapitoa foi ma le faʻaaogaina o se ofu e le faʻamalosiina lea e faʻamalolo ai meatotino. Faʻalagolago i le ituaiga o manua, togafitiga faʻatasi ai ma laei mulimuli ane e mafai ona faia i le tasi taimi i le 2-4 aso poʻo aso uma. O ia gaioiga o le a faʻaititia ai le numera o faʻamaʻi,
  • faʻaaogaina o laʻei. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa, e fautuaina e faʻaaoga e le o ni paʻu masani poʻo ni mea na gaosia, ae o ofu e faia i mea faʻaonapo nei e le pipii atu i le manua. O le ituaiga o mea o loʻo faia e tatau ona filifilia e le fomaʻi,
  • necrectomy ma le saisaitia o sana. O tino maliu ma sana e masani lava ona o mai faatasi ma foliga vaaia o ulterior formations. O le paʻu oti o se nofoaga lelei e tupu ai le siama. O le mea lea, i le faaopoopo atu i togafitiga i fale, e tatau foi ona faia le faamamaina faafomaʻi o le manua ma le aveese faʻatasi o le tino maliu e se fomaʻi poʻo le tausi maʻi i le 3-15 aso.

Faaaogaina o zelenok poo iodine i le maʻisuka e faʻasaina.

Le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O meaola leaga e faʻateleina le lauʻeleʻele o le faʻaalia o maʻi o le gaʻo e matuā puipuia lava i aʻafiaga o fualaau faasaina. O le mea lea, mo lo latou faʻaumatiaga e manaʻomia ai se auala talafeagai, lea e naʻo le fomaʻi e mafai ona maua.

Ua faatonuina e le fomaʻi se fualaau oona e faavae i luga o le tulaga o le falemaʻi ma le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Faʻalagolago i le mamafa o le tulaga, o vailaau faʻasaina o vailaau faʻasaina e mafai ona faʻataʻitaʻiina i foliga o laumei poʻo inisiua o le intramuscular, lea e televave lona aafiaga i le tino.

O le umi ma le malosi o togafitiga e fuafuaina foi e le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i le mauaina o maʻi pipisi i le maʻisuka, o vailaau faʻasaʻi o le tele o aʻafiaga o aʻafiaga ua faʻataʻitaʻiina: Amoxicillin, Doxycycline, Heliomycin ma isi.

E faʻasaina le ave faʻamalositino ia oe lava i le tulaga o le foce ulutala, ma le faʻaaogaina o suauu antibacterial. O le mea lea, e mafai lava ona e afaina ai lou lava soifua maloloina.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona togafitia i le fale?


Togafitiga o se maʻi o le maʻisuka e tupu i le maʻisuka i le fale e le sili atu lona aoga nai lo togafitiga e pulea e se fomaʻi.

Ae ui i lea, i le amataga, e mafai lava ona faʻaumatia atoa le faʻalavelave na tulaʻi mai. I lenei itu, faʻaaoga togafitiga faʻasolo ma togafitiga.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga ile fale, e taua tele le lalagaina o le vae ua faaleagaina, faʻapea foi le faʻamaonia pe aumaia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ia latalata atu i faʻamaoniga "maloloina". A leai, o le togafitiga e le aoga.

Tomai togafitiga

I na tulaga pe afai e leʻi maua e le togafitiga le manaʻoga, o le maʻi atonu e faʻataʻitaʻiina se taʻaloga lea o le a aveesea ai le taulaiga o le mumū ma le tino maliu.

E mafai ona faʻatinoina togafitiga faʻapitoa i auala nei:

  • gasegase togafitiga
  • faʻaaogaina o ata,
  • togafitiga.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea vaivai e sili ona aoga, talu ai ona o lenei tulaga, e ono tulaʻi mai se faʻafitauli i le leai. I le taimi o le taotoga, ua faʻaumatia le tuuga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le loloto ma le lautele o le manua.

Afai e le o maloloina lelei le maʻi, o le a sili atu ona aoga ma faʻamalosi metotia e faʻataʻitaʻiina i le maʻi. Faʻamavaega lelei e aofia ai taotoga i luga o le pito o le ulupo. I ia tulaga, o le vaopi e tupu e aunoa ma ni faʻasalaga faʻaleagaina o le fausaga o ponaivi ma mea paʻu.

O togafitiga o le Ultrasonic e maua ai se lelei lelei. A maeʻa le faʻatinoga, ona toe faʻafoʻiina lea o le toto ma faʻagasolo ai le faʻaleagaina o masini, faʻapitoa foʻi ma le vavaeeseina o mea leaga.

Faamaloloina o suauu


1 tbsp sasaa le suauʻu fuālaʻau le lelei i totonu o se atigi fagu ma faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le 20 minute.

Faaopopo 1 tbsp i le koneteina iʻa fagota ma faʻafefe mo le isi 20 minute i totonu o le vai faʻaʻeleʻele. Fufulu 25 paʻu o streptocide i totonu o se faʻamaʻi ma sasaa atu i totonu ole paluga o iai nei.

Suauu le mea na tupu i le isi afa itula, malu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O le mea e tupu ai e faʻaaogaina i le ulutala ma le fusi. I le avea ai o se tulafono, o le aafiaga e aliali mai i le 2-3 vaiaso (faʻamalolo le maʻi ma faʻamalolo).

Lafoaʻi paʻu mai tatarnik lau

O lanu o le Tatar ua faʻasaina i se mea e pei o le falaoamata ma sieve i se sieve, mulimuli ane tuʻuina i totonu o se fagu ma tuʻu ai i totonu o se potu pogisa.

A o lei alu i le moega, o le nofoaga mumū e lubricia i le Rivanol (e mafai ona faatauina le vailaʻau i le fale talavai) ma faʻafefe faʻafefeteina i le paʻu paʻu, mulimuli ane ua fusi le manua.

A maeʻaeʻa, e le faʻamamaina le maʻi, ae faʻapipiʻi faʻapipiʻi foi i le paʻu paʻu ma toe fusi.

A maeʻa se vaitaimi, o le manua e faʻamalolo ma e mou atu.

Protein ma le meli


Faʻafefiloi le meli ma le palatini i le ratio 1: 1 ma faʻaoga i le manua, ona ufiufi ai lea o le laufanua mumū ma ni laupepa se tolu, faʻatasi ma le cellophane ma le fusi.

O le faʻatinoga e faʻatino pe a ma le 6-8 taimi. Afai e te usitaʻia fautuaga uma e manaʻomia, a maeʻa le aʻoga, o loʻo faʻapipiʻi le uluga i se paʻu manifinifi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le togafitiga o maʻi o le gaʻo i vae e maua i le maʻisuka i le vitio:

Togafitiga faʻasaʻo e faʻaalia i le maʻisuka, e ui lava e faigata, ae mafai pea ona togafitia. Ae peitai ina ia aloese mai faafitauli le talafeagai, o le aliali mai o manuʻa o le maʻisuka e sili ona aloese mai le tausisia o le tumama ma siaki pea le toto toto.

Maʻisuka o le maʻisuka

O le maʻi o le paʻu o le paʻu e mafua mai i le le lelei o taumafa ma le le mautonu o le gaioiga o gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o lona lagona. O le tele lava o le vae, laʻititi vae ma vae vae ua faʻaleagaina, e aʻafia ai mulivae ma tamatamai vae, ona o le mamafa o masini. Afai ua paʻu le paʻu, o manuʻa e le o faʻamalolo e faʻaalia. O loʻo lisiina le faʻamaʻi i le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi pipisi ICD ─10 faatasi ai ma le tuʻuina atu o le tulafono L 98.4.

Mafuaaga o le faamai:

  1. Le lelei o le tumama.
  2. Faʻapipiʻi solo seevae o le sese sese.
  3. Soʻo se mea e faaleagaina ai le tino i foliga o manuʻa.
  4. Manua o meaʻai e se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O tulaga nei e aafia ai le atinaʻeina o maʻi pipisi:

  1. O le faʻaalia o se manua, pe afai o le togafitiga o le manua o le tino e tupu i luga o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma vavae, gaʻo, tipi ma isi faʻaleagaga o le paʻu, e leʻi faia.
  2. Ona o le le lava o meaʻai ma le susu, faʻagogo ma le peeling.
  3. Afai e le lagona e tagata maʻi le tiga i le taimi o le faaleagaina pe a solo pe aumai se maamaa io latou seevae. O se manua e le togafitia e mulimuli ane e taʻitaʻia ai i se mea e le lelei ai le faʻalavelave lea e tafe atu i totonu o se ulutala pe a ulufale atu tagata maʻi.

I le popofou, ona o le umi o le savali ma le malosi, o le faamaʻi e mafua ona o le paʻu, ita ma le tiga. O foliga mai o sana i le lumanaʻi e mafai ona liua i se manua. E le gata i lea, o loʻo i ai faailoilo o le mumu e pei o le fulafula, o le mimiti poʻo le mumu, o le malosi o le paʻu, o nei mea uma e tuʻuina mai ma le mamafa o le peeling.

O le iʻuga o le solia o le saʻo o le paʻu, e iai le tele o faʻafitauli pe'ā ofuina soʻo se seevae ona o le faʻaleagaina o le paʻu i le nofoaga o le faʻaleagaina.

E tele ni vaega o le atinaʻe o le gaioiga:

  1. O le laasaga muamua e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lagona lelei, o le mea lea, faatasi ai ma se manua faʻapitoa, e le lagona e le tagata maʻi le tiga. O le fetogi, sasaina o le pito, ma le faoa faamalosi e mafai.
  2. I le laasaga lona lua o le gaioiga, o aʻafiaga o le paʻu e amata ona fai i le tulaga o mea e tafe ai ma vaʻa. Ona o lo latou tuputupu aʻe, o le faʻamaloloina manuʻa e le tupu.
  3. O le vaega lona tolu o loʻo faʻaalia i le fausia o vailaʻau ma le purulent poʻo le toto. O lenei faagasologa e mafai ona vaaia.
  4. I le lona fa o taimi, i le leai o togafitiga, o le a afaina ai le manua ma avea ai ma fao. I lenei tulaga, o le fiva ma le gatete i le tino e mafai. E i ai le faʻafitauli e alu ese ona o le faateleina o le tiga.
  5. I le lima o taimi, o le faagasologa o le faagasologa o le a oʻo atu i totonu o le tino po o le tino maliu, maua se lanu uliuli. O le faʻaleleia o pito sili e lamatia ai le tagata maʻi e puipuia ai faʻamaʻi.

Faʻalogo! E toʻatele tagata e le o iloa le faʻalavelave o le maʻisuka seʻia oʻo ina latou mauaina le uiga o le maʻi.

Togafiti faʻamaʻi maʻi

Ina ia manuia le aveesea o se maʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma mulimuli i ana fautuaga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua filifilia ai se tasi o auala.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka i le maʻisuka i luga o le vae - o togafitiga e aofia ai le fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi, taotoga, togafitiga o le maʻisuka ma tagata.

Faatasi ai ma se manuia manuia o togafitiga, e taua le matauina o mataupu faavae lautele:

  1. Le sailia o le mafuaaga autu o le faamai - ia faamautu le maualuga o le suka e ala i le inuina o le insulin.
  2. Le faʻagasolo ma fufulu le manua mai microbes pathogenic ma tino oti ma le fesoasoani o vailaau faʻamalosi fualaau ma vailaau faʻasaina.
  3. Le manaʻoga mo laei faʻapitoa i aso taʻitasi ma se ofu e le lelei.
  4. Faʻesea le uta i luga o vae vaivai ona o le moe.
  5. Suʻe le edema.
  6. Le faʻaleleia o le toto, faʻaaoga fualaau e faaleleia ai le toto.
  7. I le tulaga o le necrosis, o le taotoga e faʻaalia.

E aveese e le fomaʻi le paʻu ua faaleagaina ona o se antiseptic, solo i le manua ma faʻaaogaina se pusa faʻamalosi. Faatasi ai ma le taofiofia o le tagofiaina ma se faagasologa o le faagasologa, o le toesea e le maalofia.

I le faaopoopo atu i le togafitia o le manua, e tatau ona faʻaaogā se laei faʻapitoa, e tatau ona manava, puipuia le paʻu mai siama ma faʻamaʻi pipisi, faʻafefe uma le faʻamaʻi mai le manua ae le afaina ai.

O nisi o ituaiga o laei e i ai se aafiaga faʻapitoa, talu ai o loʻo i ai ni mea gaioiga, faʻaaogaina faʻaofuofu i foliga o se gel, ma le siliva, suauu, saline ma mai le paʻu.

E le fautuaina le faʻaogaina o se siaki, aua e mafai ona faʻaleagaina vaega o le paʻu ma faʻalavelaveina ai le togafitiga.

Muamua tulaga

O le vaega muamua o le faamai e mafua ona o suiga le maualuluga i le pito i luga o le paʻu ─ le epidermis ma foliga foliga lanu mumu i luga o le paʻu faatasi ai ma se gaugau e le mafaamatalaina, faatasi ai ma le edema o le limu. Afai e te le gauai atu i nei faailo, ona tupu ai lea o aʻa.

O togafitiga ua faʻamaonia mai e se fomaʻi, lea e aofia ai:

  1. Le faʻaaogaina o fusi e faʻaaoga.
  2. Vailaʻau faʻapitoa, faʻatasi ai ma a latou fesoasoani, fufuluina le manua, faʻamaʻi ma faʻamalosea siama.
  3. I lenei piriota, ua fautuaina e faʻafefeteina le paʻu i gasegase siama ma faʻamaʻi pipisi. O mea manogi e fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina, aveesea maʻi, faʻaleleia le paleni o meaʻai, felafolafoaʻi o le tino ma vave faʻafouina le manua.

Lona lua tulaga

I le laasaga lona lua o le faamai, e vavae ese fusi ua oti ma o le gasegase - o le ogatotonu o le paʻu ma le hypodermis - ua gaoia ai le gaʻo gaʻo. Ulcers e aofia ai le toto ma le toto toto i totonu, faʻasaʻo se manogi manogi. E ono tupu mai le vevela. Togafitiga i lenei laasaga e mafai ona ave ni nai masina, tofia:

  1. Aneti-inflammatory ma analgesic fualaau faasaina.
  2. Fofo mo allergies i le ituaiga o laumei.
  3. Sui soʻo, i foliga o suauʻu, lea e faʻaitiitia ai le mafai ona mafai ona puipuia le puipui o le tino ma toe faʻafoʻi toto.
  4. Antibacterial agents ─ faʻamaʻi alolaʻau e faʻafefe ai le taulaʻi o faʻamaʻi. Faʻaaoga vailaau i le tino o laupepa.
  5. Antiseptics ma oga o galuega a le lotoifale.

Tolu taimi

I lenei laasaga, o le faagasologa e oʻo atu i masini mumu, ma e mafai ona afaina ai le ponaivi. Togafitiga i lenei laasaga e masani lava o taotoga. Latou te faʻamamaina le manua mai mea oona, aveese vaega o le necrosis ma togafiti faʻamaʻi.

O togafitiga e faʻaaoga ai antibacterial, anti-inflammatory, anti-allergic drugs, o fualaau e faʻalauteleina ai puipui o toto, faʻaaoga ni fusi faʻasolo.

Taua! Afai e maua le maʻi pipili, o le sini autu o le puipuia lea o le toesea o tamatamailima ma vae, ma ia aʻoaʻo atu le faʻamaʻi maʻi.

Fomaʻi togafitiga mo togafitiga ole maʻi

Faʻamālōlō togafitiga ma mo le lelei o maʻi o le tino i le taimi o le faʻamalolo, o metotia faaletino o le faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina:

  • togafitiga o le laser - fasiotia le fomaʻi pathogenic ma aveese le mumū,
  • togafitiga faʻamaʻi - ➢ faʻasaʻo le tiga ma faʻaleagaina toto toto,
  • togafitiga o le ozone - faʻaleleia le faafouga o le tino,
  • faʻaaogaina o potu potu o le Kravchenko,
  • palapala togafitiga
  • faʻasalalauga
  • le faʻaogaina o le electrophoresis,
  • le faʻaaogaina o gels poʻo togafitiga o le sola - le faʻaaogaina o le susulu o le la i le vaitaimi o le toe faʻaleleia ma le puipuiga.

Fofo faʻapitoa mo togafitiga ole maʻi suka

Togafitiga i le fale faatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻale-aganuʻu e lelei ma saogalemu, ae e le o matua faʻamaʻaloina uma lava le faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o nei tupe e mafai ona fautuaina o se togafitiga faaopoopo mo uluai vaega o le maʻi:

  1. Suāuʻu suauʻu - fry le aniani i le suāuʻu olive, mālū, faamama ma faʻaoga faalua i le aso i le manua, faʻapipiʻi i se fusi.
  2. Auala e faʻavae i le sapalai tagamea - ave le 100 g o le paʻu paʻu laititi, gaʻo tipi, millet, pailani, vai mama. E faʻafefiloi meaʻai seia oʻo ina faʻalelei ma faʻaoga 2 taimi i le aso i le maʻi. E taua le tuʻuina o le kulupu i luga o le vaega ua faaleagaina o le paʻu mo sina taimi, e tusa lava pe oʻo mai ni lagona le lelei.
  3. O le aoina mai o meaʻai mai le chamomile, o calendula ma le sinapi o le a faʻamaopoopo ai faʻamaʻi manuʻa. O loʻo faʻafefeteina faʻalaʻau ile vai inu ma faʻafefete. O le mea na tupu mai ai na faʻaaogaina ma faʻamamaina le manua.
  4. Faʻaaogāina le suauʻu i le faʻaaogaina o se vailaau faʻamalolo ma togafitiga.
  5. O le faʻafefiloi o togafiti ma le meli e fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa faʻamalolo i tamatamailima ma mulivae i foliga o lotions. Saunia se teuteuga o le sage, faʻamalosi mo se aso ma faaopoopo le meli.
  6. O se faʻafefiloi e faʻavae i le selu o le suauʻu ma le streptocide e mafai ai e oe ona lagona le faʻamaloloina o aʻafiaga o le maʻi le umi o le faʻamalolo i nai aso.

E taua le manatua! I vailaau, o le puipuia o se faʻamaʻi e faigofie nai lo le togafitia o se faʻamaʻi mo se taimi umi.

O le tausisia o togafitiga mo le maʻisuka e faatatau i lo latou soifua maloloina o le a fesoasoani e iloa ai togafitiga i le taimi, taimi talafeagai togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma aloese mai aʻafiaga matautia.

O faʻamatalaga e uiga i le autu e mafai ona maua i vitio:

Tuua Lau Faamatalaga