Faailoga ma togafitiga o le suka suka

Renal glucosuria
ICD-1074.8 74.8
ICD-10-KME74.8
ICD-9-KM271.4
Omim233100 ma le 233100
MeshD006030 ma le D006030

Renal glycosuria (renal glucosuria, maʻisuka toe, "Innocent" glucosuria) O se faʻamaʻi e afua mai ona o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le vavaega o fatugaʻo, o le faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia i se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto. O le ituaiga o tofi o le glucosuria i tua o le autosomal e sili ona taatele. O le faaletonu o loʻo iai i totonu o le masini tubula (ulutala muamua) e mafai ona tupu faʻatasi, poʻo le faʻatasi ma isi faʻamaʻi pipisi (mai le syndrome Toni-Debre-Fanconi, maʻisuka diabetes, ma isi mea faapena).

Le falemai

O sina vaega itiiti o suka e faʻateleina i le mimi ma masani. Glycosuria o loo taʻua i mataupu ia o le excretion quotation of glucose i le urine e mai le 2 ... 10 i le 100 g. Renal glycosuria e le faʻalagolago i se meaʻai - o vaega uma o le urine, e aofia ai le po, e aofia ai le suka, ua taʻua o le kulukose. O le maualuga o le kulukose o le toto e faʻaititia, o le faapalepale i le tautala tautala (suega o le toleniga o le glucose) e masani pe faʻaititia. O le tino o tagata gasegase e maua ai le glycosuria tele e mafai ona gaosi ma teu se aofaiga masani o mea inu gaʻo. O le faʻaaogaina o le kulukose i le glycosuria tele e mafai ona aʻafia ma:

  • o se faaitiitia i le vaega taua o le vavalalata vavalalata e faatatau i le fogaeleele (e faatatau i le ituaiga A o le glucosuria toeitiiti ma le Tm itiiti),
  • o se faaitiitia o le mafai gafatia o le tino e nafa ma le avega o le glucose e faasaga i le fusi o le kesi i le membrane o tubules o sel (o loo i ai faamaoniga e faapea, o le gaoioi o le kulukose e ala i le paʻu o le cell e fesootai ma le suauu)
  • o se faaitiitia o le glucose permeability o silasila siaki e feagai ma le lumenia o tubules,
  • faʻaitiitia le mafai gafatia le faʻaaogaina o le kulukose e faʻaaoga ai se vailaʻau maʻoti faapitoa.

E talitonuina o loʻo i ai se ituaiga faapitoa o le glycosuria o loʻo faʻamatalaina e le gaioiga o le gaosiga o le kulūkose - ituaiga B, lea e faʻaitiitia ai le faʻamautuina i se vaega o nephrons (faʻatasi ai ma le telefoni ma le tele o le glucose e alu atu ai i le cell (Tm masani).

I nisi tulaga, o le nonofo faatasi o le glycosuria ma le maʻisuka ua faamaonia. O se mafutaga tuusaʻo ua faaalia i le va o le faateleina o le tele o le extracellular fluid ma le faaitiitia o le glucose reabsorption i tubules, faapea foi le faateleina o le excretion o le sodium i le urine, lea o se eseesega o le tauia o taui.

O le malosi tele o le faʻaaogaina o kulukose o le eletise e faalagolago i le suauu. O lenei felauaiga ua taofia e le D-glucose ma le floridzin, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le gutu o le glucosuria.

Faʻasologa o falemaʻi |Mafuaaga o le faamai

O le le atoatoa o le sodium, o le uiga o le maʻisuka masima, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale, o le solia o le mamafa o le osmotic i gaʻo uma ma totoga.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka faʻalaʻau ua faʻavaivaia le felaʻuaiga o kulukose. O le maʻisuka o le maʻisuka ua mafua ona o le faaleagaina o le suauu o le glucose po o siama, e mafua ai ona ulufale atu le kulukose i le urine. O le maʻisuka insipidus ua faʻamatalaina i le leiloa o fatugaʻo le gafatia e toe faafoi le sodium i le tino e aunoa ma le aveʻesea i le faʻavave. O faʻasolosolo e atiaʻe ona o mafuaaga nei:

  • O faʻamaʻi pipisi, e pei ole maʻi poʻo le gasegase.
  • Faʻapitoa poʻo le mauaina foi o le gaioiga o le mafaufau, lea e mafua ai le solia o le uiga o le hormonone vasopressin.
  • Faʻaleagaina i le faiʻai o soʻo se natura (o le atinaʻe o neoplasms, trauma, taotoga o taotoga), faʻaleagaina ai le gaioiga urinary.
  • Faʻafitauli o le Autoimmune, o se taunuuga o le aʻafiaga o le tino i lona lava tino masini.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faailoga o togafitiga

Faatasi ai ma le tele o le aveeseina o le kulukose mai le tino, ua matauina ai faailoga nei:

  • vaivaiga, vaivaiga lautele,
  • matelaina tele i le leai o le manaʻo (e manaʻo le tagata maʻi e ai, ae le mafai),
  • le mautonu o mafaufauga ma mafaufau i tulaga masani,
  • faʻataʻitaʻiga urination e oʻo atu i le 4 lita i le aso.

O le maʻisuka masima o loʻo i ai faʻamaʻi nei:

  • urine gaioiga oʻo atu i le 20 l,
  • fiainu
  • urinary incontinence, aemaise i le po,
  • paleni mamafa
  • vevela paʻu
  • fiva
  • taʻavale
  • malosi
  • fiaai i le leai o se manaʻoga.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻailoga

Ina ia iloa lelei le faʻamaʻi, o le tele o suʻega e faia:

  • Urinalysis
  • Biochemistry o le toto ma le urine. Faʻatagaina oe e iloa le maualuga o elemene.
  • Suʻe suʻe. Faʻaaloalo i le glucosuria, ua faatonuina e le fomaʻi se urine ma le suʻega toto mo le suka. E tele taimi e faia ai le urinalysis, aua o le taunuuga e afaina i le vaivai o le maʻi, popolega, meaʻai.
  • Suʻega vevela. Afai e masalomia le masalomia o le sodium, e tofotofoina le maʻi mo le malogo. Mo amioga, o le suʻesuʻega o le a manaʻomia le 8-24 itula, lea e faasa ai le maʻi. O itula uma lava, e ave ai le urine mo le auiliiliga, o le mamafa o le tino o le tagata e pulea. Ole suʻesuʻega e maeʻa pe a uma le taimi na tuʻuina atu pe afai ole toesea 5% ma le maualuga o le sodium i le urine e 3 mmol / L pe sili atu.
  • MRI Vaʻaia le i ai o le oʻoi le faiʻai e aʻafia ai le setete o le hypothalamus.
  • O se suauu o le tino fatu. Faʻatasi ma le maʻisuka masima, e le tatau ona i ai ni suiga i le natura i fatugaʻo.
Toe foʻi i le laulau o mea

Totoga togafitiga

O le sini o soʻo se ituaiga togafitiga o togafitiga o le toe faʻafoʻiina o le paleni faʻaleagaina.

I le avea ai o se vaega o le taua faasaga i le glucosuria, ua faia ai se suʻesuʻega o le endocrin system ma le pancreas. Afai e iai ni soliga tulafono i la latou galuega, o loʻo faʻatulagaina togafitiga talafeagai. O se ituaiga o togafitiga vaivai e manaʻomia ai na o le kulukose. I se tulaga ogaoga, o loʻo faʻaaogaina le inisiua ACE poʻo o latou sui e faʻamaonia lenei faʻamaoniga, ma o le Sulodexide e faʻaaogaina e toe faʻafoisia ai le mafai ona gaogao o le faʻavae pito i lalo.

O le maʻisuka masima e manaʻomia ai le toe faʻafoisia o paleni masima ma masima. Ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga a le tagata lava ia, ma mafaufau i taunuuga o le siama ma le ituaiga o togafiti. O le nephrogenic fomu ua soloia ma le fesoasoani o nei fualaau e pei o le "Ibuprofen", "Indomethacin". I le tulaga o le ogatotonu o le faʻamaʻi, o le vasopressin hormone preparations are used, mo se faʻataʻitaʻiga, Desmopressin, Minirin.

Taunuʻuga o le faʻamaʻi

O le toilalo i faiga faʻavae ma le solia o le pale vai-masima e afaina ai le galuega a le tino atoa. Ona o le le atoatoa o le sodium, o mea uma lava ma gaʻo, e aofia ai le muso o le fatu ma toto toto, e aʻafia. O le matelaina o le faiʻai e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o tomai faʻapitoa o se tagata. E le gata i lea, o le maʻisuka e le maua i le maʻisuka e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave e aʻafia ai galuega a fatugaʻo.

Nifaeropathy

Faʻaleagaina o le ogalaau lapoa o fatugaʻo e mafua ai le atinaʻe o nephropathy. O le faʻamaʻi e mafua mai i le solia o le toto i le paipa paipa, lea e mafua ai ona paʻu i lona aoga. E taua le faailoaina o le natura o le maʻisuka i le amataga o le atinae. O se faʻamaʻi matautia lenei, e lamatia ai le gau atoatoa o le fatugaʻo. O faailoga muamua o togafitiga o:

  • faateleina i le toto maualuga,
  • maualuga maualuga o le palatini i le urini (e masani lava e leai se palatini i le urine).
Toe foʻi i le laulau o mea

Pyelonephritis

Soo se ituaiga o maʻisuka e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino puipuia. O le maualuga o le kulukose i le urine e maua ai tulaga lelei mo le atinaʻe o siama. O le iʻuga, o se faʻalavelave faʻaleagaina e atiae i fatugaʻo. O le masima o le maʻisuka le maʻito o loʻo mafaufauina o se ituaiga o lapisi. Pyelonephritis e masani ona atiina ae i se fomaʻi, o nisi taimi e faʻaalia e ala i le masani ona fai ma le fiva. I le leai o se taimi e maua ai suʻesuʻega ma togafitiga, o le faʻamaʻi o le maʻi.

Faʻafitauli ma le puipuia o le maʻisuka

Ina ia puipuia le maʻisuka masima, e tatau ona e tausisi i ni tulafono:

  • Fai suʻesuʻega faʻapitoa i taimi uma. Afai e maua se faʻamaʻi, aua nei e faia togafitiga, ma puipuia lo latou fesuiaiga i se faiga masani.
  • Aloese mai le atuatuvale, vaivai faaletino ma le mafaufau. O le toilalo i le faʻalavelave faʻalavelave e mafua ai le tele o faʻamaʻi, aemaise lava i le system endocrine.
  • Ina ia 'ai paleni, aua le faʻafefe, mumusu e inu ava.
  • Faamalositino pe faamalositino e le aunoa. Sa fautuaina le savali.

O le fomaʻi mo le maʻisuka taʻavale e lelei tele, e tusa lava po o le a le tausaga o le maʻi. O le lamatiaga o le ono mafai ona tupu aʻe o faʻafitauli, o le mea lea e taua ai le aua nei faʻatuai se asiasiga i le fomaʻi pe a iai ni faʻamaoniga o le maʻi. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e te le manaʻomia le suia tele o lou olaga masani, ae o faʻasologa uma o fomaʻi, e aofia ai mea e aʻafia i le taumafataga, e tatau ona faia lelei.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Renal maʻisuka. O a mafuaaga ma faailoga o le maʻi?

2. E i ai le isi ituaiga o suka suka - maʻito masima (poʻo le sodium) maʻisuka - o le leai o se lagona o le tino o le fatu o fatugaʻo i le hormonone. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma togafitiga o le urinary system poʻo le faʻalavelave o le hypothalamus, o se okeni o le tino tutotonu o le tino e nafa ma le tuʻufaʻatasiga o le hormonone antidiuretic ma le tulafono faatonutonu o le urination ma le urination.

I le maʻisuka toe, o le sodium e faasolosolo malie ona fufulu ese mai le tino, lea e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o toto totoga (e uiga i macroelements, o fea sodium (Na), e mafai ona e faitau i lenei tusiga) O le faateleina o le urination e mafai ona mafua ai le faʻamaʻaloga matuia.

  • I le maʻisuka, o le lagona o le inisalini e le afaina, pe ua gaosia i le le lava o mea.
  • I le maʻisuka toe, o le a le faaitiitia le tele o fatugaʻo o le fatu poʻo le leiloa o latou lagona i le aldosterone, o le hormone na gaosia e le gutu.
  • O faʻafitauli faʻapitoa o faʻasalaga o fatuga - aemaise lava, o se faʻaitiitia o la latou masini,
  • O se toilalo i le faiga o femalagaiga o kulukose,
  • Faʻaitiitia le permeability mo mole kulukose i totonu o siama.

O lenei togafitiga e masani lava ona mausali ma e le manaʻomia se togafitiga faapitoa.

E sili atu le faigata o le mataupu i le maʻisuka toe maua. O lea faʻamaʻi e toetoe lava o taimi uma e faifai pea ma alualu i luma i le natura ma e manaʻomia togafitiga ogaoga. O se mafuaʻaga o le suka suka i le sodium e masani lava o se gasegase o le gasegase o le tino: o se togafitiga e tupu mai i le tele o augatupulaga i le laina ma ua maua i nisi o tagata o le aiga.

  • Maʻi faʻamaʻi (tuberculosis, nisi o fomaʻi, faʻafitauli pipisi i feusuaiga),
  • Faʻasalaga o le mafaufau poo le pituitary gland (sili ona masani ai) - o okeni e faʻatonutonuina ai le faʻasalaga o le hormones antidiuretic,
  • Leona o le mata o le mafaufau e nafa ma le faatonutonuina o le gaioiga o le urination (o nei mea e mafai ona avea ma tumema, manua manu, hydrocephalus, faagaioiga o le neurosurgical),
  • Faʻafitauli o le tino
  • Maʻi faʻasolosolo i le autoimmune lea e aʻafia ai le tino o le fatu fatu o fatugaʻo e le tino.

O faʻamaʻi pei o le maualuga o le maualuga ma le atherosclerosis e faʻateleina ai le ala o le maʻisuka insipidus.

O le a lauti mo le maʻisuka o le a sili ona aoga? Faitau atili i lenei tusiga.

E tutusa lelei le tino ma le maʻisuka? O a uiga o taaloga mo le maʻisuka?

E na o tulaga faigata lava, ona o le tele o le gau o le kulukose e le tino, o loʻo i ai faailoga e talitutusa ma faʻamatalaga o le hypoglycemia:

  • Vaivai
  • Tesea
  • Fiaai
  • Faʻaitiitia o tomai faʻapitoa.

O nisi taimi, o se taunuuga o le televave (masani ma le tele o le urination ma le urination), o le faamalolo (faamalolo) o le tino ua atiae. Talu ai o le faʻamaʻi e masani lava ona atinaʻe i le tamaitiiti, o le gaʻo o le carbohydrate e mafai ona oʻo atu ai i le tuai i le faʻaleleia o le tino o le tamaititi.

Ae ui i lea, o le tele o ituaiga o glycosuria e sili atu ona taatele, e le afaina ai le tino ma le tulaga o fatugaʻo. E i ai se mea e lamatia ai le itu - o le "suamalie" suamalie o se siosiomaga matagofie mo microhome pathogenic.

  • Faateleina urination (5-20 l),
  • Polydipsia (fia inu pea),
  • Le faʻalavelave faʻaopoopoga o le vevela,
  • Tumau pea o le ulu
  • Tulaga faigata, maualalo le galue,
  • Paʻu paʻu (afu ma vailaʻau vavalalata ua le toe galue)
  • Paʻu mamafa
  • Faʻaititia le salivation,
  • Faʻasalaga faʻatau.

Afai e ola le pepe i le maʻi suka i luga o le maʻisuka, o ona faʻaaliga e mafai ona mamafa ma e oʻo lava i paroxysmal: o le vomiting e aliali mai, vevela o le tino, faʻalavelave o le neuro, faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Togafitiga i le mataupu o le glycosuria o le tino e foliga manino ma o le faamoemoe e toe faʻafoisia le paleni vai masima. O le faʻaaogaina o le auala (e ala i se pulu) e tui i le saline. O le fomaʻi mo le renal glycosuria e lelei. A o laʻitiiti, e taua tele le taofia o le atinaʻe o le enuresis, lea e masani ona tupu o se faʻalavelave o le faateleina o le urination ma le polyuria.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka toe o le masima, ua toe faʻaleleia le paleni o le suavai ma ua faʻalauiloaina le folasia. O le faʻafoega o le hormones antidiuretic o nisi taimi e fesoasoani. Afai o le faʻamaʻi o se natura faatosina, o loʻo faʻamautuina ai vailaʻau faʻamalosi poʻo vailaʻau. I le tutusa, o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina.

Fungal maʻi i le maʻisuka. Aisea e tatau ai ona e fefe i se malie i luga o ou vae ma le ala e taulimaina ai?

Suauu toto - pe faapefea ona fua ma pe fia le aogā o le kulukose i le maʻisuka?

Le faiga o le togafitia o tagata gasegase ma le le lava o le hormones antidiuretic e faʻaaogaina ai togafitiga. O tagata maʻi ua faʻamatalaina meaʻai paleni ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le taumafataga. O le lisi o loʻo fautuaina e aofia ai meaʻai o le cereal, cereals, ma legumes. E taua le faʻaititia o le aofaʻi o le porotini ina ia faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo. O le masima, ava malosi, suauu ma le kofe e tatau ona faʻaumatia atoa. Ina ia faanatinati le fiainu, e fautuaina e faʻaaoga fualaau suamalie, mea e gaosia i fale, lauti lanumeamata.

O le sini autu i le togafitiga o le maʻisuka o soo se ituaiga o le toe faʻafoʻiina o le le atoatoa o le tino.

E tatau ona faʻamautinoa le toe faʻaleleia o gaʻo gaʻo i le tino o le glycogen mai le ate ma musele, ae e le tatau i se tasi ona faʻatagaina le tele o gaʻo i totonu o le tino. I togafitiga, e taua le aua nei faʻaitiitia le malosi ole inisalini o le pancreas.

I tulaga e maua ai le maʻisuka e mafua mai i le tino o le pituitary ma le mafaufau, o togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia pe a talafeagai. Afai o le maʻi e tulai mai o se faʻalavelave ona o se manuʻa, o le toe faʻaleleia togafitiga ua faʻamaonia.

Renal Diabetes: Faailoga o le Tasi Faamai

O le maʻi suka, e pei o le tele o faʻamaʻi eseese, ei ai ona lava faʻavasegaga. O lona uiga, o ituaiga ituaiga o faamai ua iloga e faavae i luga o ona faailoga taua ma le natura o le mea na tupu. O se tasi o mea taatele o le maʻisuka.

Isi igoa mo lenei ituaiga faʻamaʻi: o le sodium poʻo le masima masima o le maʻisuka. O le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le solia o fatugaʻo. E afua mai i le leai o se lagona o le faʻaaogaina o taʻavale i le hormonone aldosterone, lea e gaosia mai e le vanu. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻaaogaina o le suauu, i luga o le faavae o loʻo maua ai le maʻisuka masima.

Ina ia malamalama atili i le auala e tupu ai lenei ituaiga o maʻisuka ma pe aisea e matautia ai, e tatau ona e malamalama pe o le a le mafuaʻaga o fatugaʻo. O la latou galuega autu o le fufuluina lea ma toe tufatufa mea e manaʻomia mo le tino mai le urine. Faʻagasologa e fai seʻi vagana ua na o le tasi le oloa na totoe mo le faʻaaogaina.

O le sodium o se mea e manaʻomia e le tino o le tagata. Ae ona o le le lava o galuega tau fatu ma mea taugata, o lona faaletonu ua atiina ae. Ma o le faamutaina o galuega masani a kidney, i le isi itu, e tupu i le maʻi suka, lea e aafia ai le gaosia o hormones e ala i suauu.

O le a le faʻaaogaina o le masima, aisea e manaʻomia ai e le tagata? O le sodium o loʻo tumau pea le mamafa o le toto i totonu o totoga. I le fesoʻotai ma le paseka, o lenei vailaʻau e faʻapena ai le paleni talafeagai o faʻaopoopoga vai-masima ma avea ai ma vaega i faiga faʻapitoa.

O vailaʻau e maua mai o se taunuuga o le a tupu ai se popolega popole. O se faʻamaoniga o fegalegaleaiga talafeagai o le cardiovascular system ma maso.

Afai e le lava le sodium, e le gata o se suiga ogaoga i le paleni-masima paleni, ae o le faʻalavelave foi o le fatu maso. Ma o lenei mea e mafai ona oo atu ai i taunuuga sili ona faanoanoa.

Afai e te faia se faʻataʻitaʻiga o se maʻi o loʻo mafatia i lenei ituaiga o maʻisuka, o le a maua se maualuga maualuga o le sodium. O le aofaʻi o le faʻamalosi i lenei faʻamaʻi e silia ma le 20 taimi. Talu ai ona o le atinaʻeina o le le atoatoa, o loʻo faʻaalia ai faailoga taua nei:

  • O le fiaai e osofaia i le leai o se tuinanau,
  • Nausua e tau atu i le vomiting
  • Taimi faifai pea
  • Le tele o fiva filogia,
  • Faʻavaʻa vave
  • Hyperkalemia - o le faʻaoʻoina o le potassium i le maualuga o le toto,
  • Myopathy pe a le togafitia.

O le atinaʻeina o lenei maʻi ogaoga ma le matautia, e mafua ona o le maualuga o le sodium urate i le tino, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻasaʻolotoina o le vai. E mafai ona tupu lenei mea i lalo o le malosi o le tele o itu. O le faʻavaivaia o le Renal e mafai ona faʻaleagaina pe maua.

O le maʻisuka masani o le maʻisuka e aliali mai i pepe faatoa fananau mai i le vaiaso muamua o le ola - o lenei mea e mafua ona o le genetic predisposition ma le agavaʻa. Afai o loʻo maʻi se tagata matua i le maʻisuka, o le a foliga mai o loʻo i ai sona aʻafiaga i faʻamaʻi faʻaleagaina o fatugaʻo ma gaogao oona:

  1. Nonofoni faʻamataʻu.
  2. Faʻasologa o le pyelonephritis.

Ina ia mafai ona faʻamautu lelei le siama, o le auʻiliʻili o le urine e faia mo le faʻaogaina o vailaʻau eseese i totonu, aofia ai le sodium. A maeʻa lenei mea, e filifilia le togafiti togafitiga sili ona lelei - o le filifiliga taua i le filifiliga o loʻo faia e aʻafiaga ma suʻesuʻega.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, muamua lava, e tatau ona vavae ese le faalētonu. E taua tele le taofia o tulaga e pei o le hypercalcemia ma le hyperkalemia. Ina ia faia lenei mea, ia faia le suʻega lenei:

  • O le tagata maʻi e tuʻuina i lalo o le siakiina mo le 8-10 itula, i le taimi lea e le mafai ai e ia ona inu pe 'ai,
  • Aʻo le i amataina le suʻega ma i le faaiuga o le suʻega, o le suʻesuʻeina o le faʻataʻitaʻiga ole maʻi,
  • E faʻatusatusa taunuuga.

Faʻaaoga foi mo le suʻesuʻeina o le metotia MRI. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tusitusi, o le volumetric formations of the hypothalamic-pituitary area ua soloia. Afai e faʻamaonia le faʻamaonia pe a maeʻa suʻega uma, e tatau ona faʻatonu togafitiga talafeagai.

Ina ia mafai ona faʻafaigofie ma faʻamautu le paleni-masima, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaogaina pea le tele o le malosi pe a mafai. Ae peitaʻi, afai e mataituina le manava o le tino, o le suavai e faʻaopoopoina e ala i se faʻalaʻau.

E le i ai i taimi uma se faʻataʻitaʻiga lelei ma le togafitiga o le maʻisuka faʻalavelave e matua faigata lava. Afai o loʻo maʻi se tagata matua, o le faʻamaʻi i le tele o tulaga e le solia ai lona masani masani o le olaga ma le malosi faaletulafono. Ae i taimi o togafitiga, o taimi taua e taua:

  1. Faʻasaoina ma toe faʻaleleia o reserves o glycogen.
  2. Taumafa mea taumafa maualuga i gaʻo.

I mataupu pe afai o le mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻisuka toeititi ua avea ma tuga ogaoga o le tino o le maʻi poo le tigaina tele o le tino i mea oona, ua soloia faailoga e ala i le fesoasoani mai o fualaau talafeagai.

I le amataga, o le mafuaaga autu o le maʻi ua malolo, ona latou faaauau lea i le togafitiga o le maʻisuka.

Faʻasologa o fatuga masani e mafua ai isi faʻamaʻi. I le le atoatoa, o le fegalegaleaiga o vaʻa toto ua faʻalavelaveina, o le toto i le gaʻo ua le lava. Ma o lenei mea e oʻo atu ai i togafitiga e pei o le nephropathy o le maʻisuka. Faailoga o le nephropathy o le maʻisuka e faapenei:

  • O se malosi malosi i le toto maualuga pe a uma le faamalositino,
  • O se aofaiga tele o polotini i le urini - e iloa e le auʻiliʻili suʻesuʻega.

E taua tele le iloa vave o le faʻamaʻi i le vave e mafai ai ma amata togafitiga ina ia puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga ma faʻafitauli fou.

O le faʻalavelave o lenei maʻi faʻamaʻi pipisi o le masani lea o le a faʻaitiitia pe leai atoa ia faailoga. E maua i le tele o mataupu pe a suʻesuʻe isi itutino ma auʻiliʻili i le mimi.

O se tagata gasegase e maua mai i le diabetic pyelonephritis atonu e faitio i le masani ona fai, o le fiva lautele, ma le faateleina o le vevela o le tino. I le le lava o le togafitiga, o le maʻi e pasi mai i se mea umi i le masani.

O le maʻisuka naʻo le faʻaitiitia tele o le malosi o le tino i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Urine, lea e aofia ai le tele o suka, o se auala sili ona lelei mo le faʻaopoopoga o le tele o micrologic pathogenic. O le mea lea, o tulaga sili ona lelei na faia mo le atinaʻe vave o le pyelonephritis.

O le mea moni, o le ituaiga o maʻisuka - o se eseesega, sili atu le saʻo, o se taunuuga o le natura. O le mea lea, afai e maua se tasi o faʻamaoniga (polotini i le urine, fiva), e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O togafitiga e tatau ona amata i le vave e mafai ai - ona mafai lea ona e aloese mai se faʻalavelave matuia o le pyelonephritis e pei o le maʻisuka masima.

Renal diabetes: faailoga ma togafitiga o glycosuria

O le maʻisuka, e pei o isi faʻamaʻi, ei ai lona lava faʻavasegaina. O lea la, e tele ituaiga o faʻamaʻi, oa latou mafuaʻaga ma faailoga e mafai ona ese mai le tasi i le isi.

O se tasi o ituaiga o togafitiga o le maʻisuka maualuga, lea e taua foi le masima poo le sodium. O le mafuaʻaga autu i lona faʻalavelave ua faʻavaivaia le le toe aoga ona o le leai o se lagona o le totoga o le okeni i le aldosterone (o le hormone e gaosia mai le gland). O le iʻuga, o le masima e toe faʻafefiloi i totonu o le tino.

O le gaioiga o fatugaʻo o le faʻamamaina ona tufatufaina atu lea o vailaʻau e maua mai i le urine. O se tasi o nei oloa o le sodium, o se elemene e manaʻomia e le tino le faatumauina o le mamafa o le tino i totoga, o le fegalegaleaiga o le mascular system ma le fatu ma toto, ma e auai foi i le faiga o gasegase.

Ae ui i lea, i le tulaga o le faaletonu o le tino, o le leai o se masima, e mafua ai le le atoatoa i le paleni o le vai ma le masima, ma faafitauli i le gaioiga o le myocardium. O le mea lea, e taua le iloa o le maʻisuka le maʻisuka, o a ona uiga, mafuaʻaga ma pe o le a le lelei togafitiga o le maʻi.

Faʻamatalaga mo le atinaʻeina o glycosuria tele:

  1. leai se tulaga e mafai ona maua ai le kulūkose molekone i siama kulimi,
  2. faʻalavelave i le faagasologa o le felaʻuaiga o kulukose,
  3. suiga faʻaanatura i le tubules o fatugaʻo (faʻaitiitia o la latou vaega).

O le maʻisuka masima o le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma e alualu i luma ma tumau. O le mafuaaga masani o togafitiga o se gasegase o le gasegase o le tino.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai lea augatupulaga i lea augatupulaga ma e mafai ona iloa i le tele o aiga i le taimi e tasi.

Faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻaalia o le suka suka:

  • vascular problems
  • faʻamaʻi pipisi (venereal, tuberculosis, inisal respiratory viral infections),
  • afaina o le autoimmune, ao faagasolo le osofaʻi o le tino o le pepe i siama e puipui ai le tino.

O maʻi faʻaleagaina o le pituitary gland ma hypothalamus e fesoasoani foi i le faʻaalia o le suka suka. O nei totoga e nafa ma le faʻapipiʻi o le hormones antidiuretic.

Neurosurgery, manua, ma tumema o le faiʻai e mafai ona faʻalavelave i le gaioiga o gland, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻi.

O mea taua o le maʻisuka masima o le galala ma le masani ai o le urination. O lo latou malosi e fuafuaina e le tikeri o le faaleagaina o fatugao.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, ua matauina ai le tele o le tino, lea e mafua ona o le faateleina o le aso o le urine ua aluese. O le masani masani o le fausua o le 4-10 lita, pe a maʻi le maʻi, ona oʻo lea i le 30 lita o se vai e leai ni lanu ma se mea itiiti o masima ma isi elemene e mafai ona faʻasalaina i le aso.

Ole faʻateleina ole masani e tau atu i le atinaʻega o isi faʻaʻailoga:

  1. neurosis
  2. tigā
  3. lagona le mautonu
  4. vaivai faifaipea.

Afai o le maʻisuka na tupu i le amataga o le matua, ona faaopoopo atu lea i le falemaʻi o loʻo i luga o le falemaʻi, i tagata gasegase o le pau o le hormones antidiuretic e faʻatasi ma le enuresis ma le tuai ona atinaʻe.

Afai e leʻi faia togafitiga, ona oʻo loa lea i le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, o le gaioiga, o le oona ma le vevela faʻalautele. O loʻo i ai se faʻalavelave vai i le tino, ona o le manava o le manava ma faʻalautele. O se taunuuga masani o le le lava o le togafitiga e mafai ona avea ma faʻalogona o le afaina o le tino ma le biliary dyskinesia.

I le maʻisuka, o le paʻu e masani ona magumagu, ma le manava oona, ma le oona tele e aliali i le maʻisuka. Latou te popole foʻi e uiga i le ulu o le ulu, leu, vomiting ma le vevela.

I fafine, o le gasegase o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le solia o le faasolosolo malie, ma i alii - i se faʻaitiitia o le malosi. O le isi tulaga lamatia o lenei tulaga, o le leiloloa o le suavai e le o toe faatumu, ona o le tino o le vai faamalolo, lea i nisi itu e oo atu ai i le oti.

Le iloa o le maʻisuka masima, faʻavasegaina faʻamaʻi ma suʻesuʻega eseese e talafeagai. I le amataga, o se faʻataʻitaʻiga ua faia e faʻaalia ai le tele o le maualuga ma le maualalo o le osmolarity.

E masani ona tuʻuina atu e le tagata gasegase le toto mo suʻesuʻega o meaola. O ona taunuuga e maua ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o sodium, potassium ma electrolytes toto. Ae o le lelei o le auiliiliga e mafai ai e oe ona faʻamaonia lelei le maʻisuka suauu ma le aofia ai isi ona fausaga.

O suʻega vevela e faia i nisi o taimi. 12 itula ao le i faia le suʻesuʻega, e musu le maʻi ile vai. Afai e leiloa le mamafa e oo atu i le 5%, ma o le osmolarity ma faailoga iloga o loʻo maua i se tulaga maualalo, ona lelei lea o le auiliiliga.

E mafai foi ona faia le MRI. O sea ituaiga o faʻataʻitaʻiga e faʻamavaeina ai le i ai o fomaʻi i totonu o le faiʻai, lea e maua ai faʻasolosolo ma vasopressin.

Afai e le o manino le ata o le falemaʻi, ma o isi suʻega e le maua ai faʻamaumauga saʻo, e faia ai se patipati fatu faʻataʻi pepe.

I le maʻisuka satela, e leai ni suiga o le natura.

E tusa lava po o le a le itu o le faʻaalia o le maʻi, o ona togafitiga e faavae i luga o ni fuainumera. I le taimi muamua, e manaʻomia le togafitiga toe suia, i le taimi e faʻaaogaina ai le hormonone antidiuretic.

O vailaʻau e ave faʻamataʻu pe totoina i totonu o le isu. E mafai foʻi ona faʻamautuina auala e fesoasoani ai e faʻaleleia le pulelaʻau o le hormone.

O le isi mea taua mo se togafitiga manuia o le toe faʻafoisia lea o le paleni-masima. Mo le mafuaʻaga lenei, o le a tuʻuina atu se vaifofo i totonu o le tino o le tagata maʻi e faʻaaoga ai se kululu.

O se vaega tāua o togafitiga mo le maʻisuka gasegase o mea taumafa o le falemaʻi. Ina ia mautinoa e le o televave le fatuga o faamaʻi, e taua le mulimuli i se taumafataga e fuafua ile maualalo ole taumafa ole meaʻai.

Ae peitai, e tatau ona pulea le tele o gaʻo ma gaʻo e faʻaumatia. O le faamuamua e tatau ona avea ma fualaau aina ma fualaʻau.

E mafai ona e tineia lou galala e le gata i vai mama, ae faapea foi ma suamalie masani, fualaau aina suamalie ma compotes. Ma le kofe, soda, ava ma le masima e tatau ona lafoai.

Afai o le maʻi na tulai mai i le talaaga o faamai pipisi, ona tatau lea ona togafitia togafitiga ma antiviral ma antibacterial. Ae ui i lea, e mafai ona faʻamautuina fualaau faʻasaina. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaitiitia le inisalini o le insulin i le taimi o togafitiga.

Afai o le mafuaʻaga o le maʻisuka faʻasolosolo o le toto o le toto i totonu o le hypothalamus ma le pituitary gland, ona faia loa lea o togafitiga. A oʻo mai le faʻamaʻi o se taunuuga o se manuaga ogaoga o le faiʻai, e manaʻomia le toe faʻaleleia togafitiga.

Ina ia puipuia le atinaʻe o le maʻisuka masima, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o suka, triglycerides, cholesterol i totonu o le toto ma ia faifai pea le mamafa o le toto e faaaoga ai le tonometa. E taua tele ona o ona faailoga e le o lalo ifo o le 130/80.

A itiiti i le taʻitasi i le tausaga, e tatau ona faia se suʻega fatuga. E fautuaina foi le faia o togafitiga faaletino, aau, afeleti poʻo le uila. I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le tagata poto faapitoa i le auala e fesootai ai fatugaʻo ma le maʻisuka.

E toaitiiti tagata e iloa e tele ituaiga o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ma o le tasi o latou o le maʻisuka. O lenei maʻi e taʻua foi o le masima poo le maʻisuka. O le mafuaʻaga o le maʻisuka masima e mafai ona faʻavaivaia le toe gaioiga. O le Renal tubules e le toe lagona le lagona o le hormonone aldosterone na gaosia mai e le eleele. O le iʻuga, o le lē faia lea o le toilalo e oʻo atu ai i le le faʻatulagaina o faiga faʻataʻitaʻiga o le sodium reabsorption.

O le gaioiga o gaʻo o le faamamaina lea ma "toe faʻafoʻi" mea e manaʻomia pea e le tino mai le urine aʻo lei faia le oloa mulimuli, lea ua fuafua e aveese. O le sodium foi e aofia ai nei mea. O le maʻi suka e le faʻamaopoopoina le gaioiga o fatuga ma tino uma o le tino, o se taunuuga, o le sodium e tuua le tino ma ua leai se faaletonu.

Aisea e aoga tele ai le sodium? E tumau pea le mamafa o le mamafa i totoga ma gaʻo. I le tuufaatasiga ma le potassium, e maua ai le paleni vai-masima i totonu o le tino ma avea ma vaega i le intracellular ma le intercellular metabolism. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o nei vailaʻau e afaina ai lagona o le namu, faʻamautinoaina le gaioiga o maso ma le cardiovascular system. O le mea lea, o le leai o lenei mea i totonu o le tino e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

Faatasi ai ma lenei faamai, o le faateleina o le sodium i le urine e faateleina. I lenei tulaga, ua faamatuu atu salts sodium i se aofaiga e 15-20 taimi maualuga nai lo le masani. Ma talu ai ona o lo latou solomuli tele, o uiga nei e aliali mai:

  1. O le tagata maʻi e teena meaai ona o se faʻafitauli o le manava.
  2. Vomiting e masani ona tupu.
  3. E maitauina le leiloa o le mamafa.
  4. Faʻatoʻa tupu.
  5. E i ai se fiva.
  6. E masani ona matauina le masani ai.

I le maʻisuka tele, o le hyperkalemia e tupu, o lona uiga, o le faateleina o le maualuga o le potassium o loʻo matauina i totonu o le toto. Afai e le togafitia lenei faʻamaʻi, o le tagata maʻi e feagai ma le faʻamalolo ma le dystroph.

O lenei maʻi ua mafua ona o le le maua o le sodium ma le tele o le leiloa o le vai e le tino.

Ae o mafuaʻaga na mafua ai le faaletonu i le tino o le tino e mafai ona matua ese lava, ae o lenei faʻamaʻi e mafai ona mauaina i le taimi o le olaga o se tasi ma ua leva ona fanau mai.

O le maʻisuka faʻapitoa o le maʻisuka e faʻatatau i se tulaga faʻavae mausali e atiae i tamaiti i vaiaso muamua o le olaga. O loʻo maua i le maʻisuka faʻasolo i le telefoni faʻatasi ma le plonlonephritia masani, nasal interstitial, ma isi. E tele taimi e tupu ai lenei maʻi ona o se mea oona i mea oona.

Faʻamatalaga o le maʻisuka faʻatasi e aofia ai le faʻataʻitaʻiga o le suesuega o le urine. E tatau ona vavae ese faʻamaʻi pipisi, hypercalcemia ma hypokalemia. O le suʻega e faia lea e 'ai ai e le tagata maʻi na o meaai mama ma e le' ai le vai mo le 8-12 itula. E le gata i lea, ua faatonuina le MRI ina ia le aofia ai le fausia o volumetric o le vaega o le hypothalamic-pituitary.

Afai e faʻamaonia le siama, e faʻamaonia togafitiga faʻamaoni. Muamua lava, e tatau ona faʻamausali le paleni-masima, ma mo le tagata maʻi e tatau ona maua se tele o le suavai. Pe a oʻo mai faailoga muamua o le faʻamalalaina, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se auala matua o le faʻaaogaina o le susu.

O le maʻisuka faʻasaʻo e sili atu ona faigata ona togafitia, ae a oʻo ina matua matua e le afaina ai le mafai ona ola ma galue. Togafitiga o le faamai o le faamoemoe lea i le faasaoina o faʻasao glycogen, e puipuia ai faʻafitauli faʻaalia i le hypoglycemia ma le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo.

I le mea e tupu mai ai le maʻisuka o se taunuuga o le faaleagaina o fatugaʻo e toxins poʻo faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino, e fautuaina e faʻatonuina muamua fualaau uma mo le togafitiga o le maʻi maualalo. Ma, o na fualaau faasaina e mafai ona faamaotiina o ana gaoioiga e taulai i le faamamaina o faailoga o le suka suka.

O le iʻuga o suiga faʻapitoa i le vaʻaiga lautele o fatugaʻo, e mafai ona tupu mai ai le nephropathy, ma o le mea e mafua ai ona leaga le toto i lenei okeni, ma, o se taunuuga, o le a faʻaitiitia lona faʻatinoga.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o aʻaʻoga e le lelei le aafia i le tele o mea i le taimi e tasi: hyperglycemia masani, maualuga maualuga o le toto, tausaga o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. O le nephropathy o le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe e maua mai i le taimi e tasi o le faateleina o le toto, e ui lava i le taimi muamua e na o le faʻamalosi tino e mafai ai. E taua tele le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi vave, ina ia mafai ai ona taofi le atinaʻeina o lenei faiga faʻaleaga. O se faʻataʻitaʻiga ma le nephropathy e faʻaalia ai o loʻo i ai se aofaiga tele o polotini, e ui lava o le mea e le tatau ona i ai.

O lenei faʻamaʻi e tele lava ina soymptomatic ma e ono le iloa foi e se tagata lona i ai. O nisi tagata gasegase e ono matauina le vave o le urination, lea e masani ona o faatasi ma fiva. Afai e le faʻaumatia le faʻamaʻi i le taimi, o le faʻamaʻi e mafai ona tumau.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le puipuiga puipuia o se tagata, ma o le "suamalie" o le urine e avea ma se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o meaola ninii. I lalo o nei tuutuuga, e atiina ae ai le pyelonephritis. I le auala, o le maʻisuka tele o le maʻisuka o se ituaiga o vili, o loʻo taua foi o le mauaina o le siva ma le masima masima.

Afai ole a maua i luga ole maʻisuka masima, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le solia o le paleni masima i le tino o se maʻi ogaoga lea e le tatau ona tuʻuina i se avanoa ma e tatau ona togafitia.


  1. "Faʻaopoopoga taumafa. Complete Encyclopedia. " Faʻatasia e N.A. Natarov. SPb., Fale faʻasalalauga "Uma", 2001, 383 itulau, faaopoopo. felafolafoaiga o 3000 kopi.

  2. Vertkin A. L. Diabetes, "House of Publishing Eksmo" - M., 2015. - 160 p.

  3. Aleksandrovsky, Y. A. O le maʻi suka. Faʻataʻitaʻiga ma faʻagaloga. Filifilia Mataupu / Ya.A. Alexandrovsky. - M .: SIP RIA, 2005 .-- 220 p.
  4. Jules M., Hollo I. Faʻailoga ma pathophysiology faavae o maʻi neuroendocrine, Hungarian Academy of Sciences Publishing House Verlag der Ungarischen Akademie der Wissenschaften Editions de l'Academie Hungarian Science, Akademiai Kiado - M., 2014. - 882 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Glucosuria o ... Glucosuria: faʻamatalaga, mafuaʻaga, faʻamaoniga, faʻamaʻi ma togafitiga

Glucosuria o se maʻi e iloa ai le kulukose i le urine. E taua tele lona auai.

Ae ui i lea, o lona faʻasalaga i se tagata soifua maloloina e matua laitiiti lava ma e le mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai metotia falesuesue faʻaonaponei.

Ae e oʻo lava i se faailoilo o le kulukose i le vavave pei o le zero, o se faʻamaoniga o faafitauli matuia i totonu o le tino ma e manaʻomia ai faʻafitauli faʻafuaseʻi faafomai.

Glucosuria o se maʻi e mafai ona faʻalavelaveina, pe mafai ona atiaʻe i lalo o le malosi o le tele o mea. Po o le a lava le mea lenei, o togafitiga e mafai ona tuʻuina atu i le gataifale. O lenei, i le isi itu, e sili ona matautia, aua o le avanoa e fananau mai ai se tamaititi ua oti pe maʻi foi ua faateleina.

Glucosuria i le urini atonu e taʻu mai ai le le lelei o fatugaʻo. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e tumau pea i totonu o tapulaa masani. Ma ei ai taimi e faʻatino lelei ai e gaʻo ia latou galuega, ae maualuga le maualuga o le suka i le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o mea o le kulukose i le urine ma le atinaʻe o glucosuria. O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faavae o suʻesuʻega o urine i aso taʻitasi.

O le faiga ole gaioiga galue ma le atinaʻe o glucosuria

O le lelei o le gaioiga o fatugaʻo e pei ona taua i lalo: latou te fausia ai le urine muamua. O loʻo aofia ai mole molemoa, e aofia ai le kulukose. O vaega uma lava e mafai ona toe faʻaaogaina le faʻafefe.

Glucosuria auala e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le kulukose, pe afai e le mafai e fatugaʻo ona ave uma kulukose mai le urine muamua. Ae ui i lea, o se maʻi e mafai ona tupu e tusa lava pe lelei le gaioiga o gaʻo, pe afai o le maualuga o le suka o le toto e oʻo i se tulaga taua.

O lenei faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa, talu ai o faʻamaoniga o loʻo faʻatasi ma ia, o se tulafono, e le o se aganuʻu e faʻapitoa ai le gauai. O le mea moni, e tele naua faailoga o lenei maʻi. A maeʻa, o le faateleina o le suka i totonu o le tino o le tagata o se vavaeese mai le masani, ma o le a mautinoa lava o soʻo se suiga e mautinoa lava ia.

Faailoga o maʻi

O le faailoga autu o le atinaʻeina o le glucosuria o se lagona faifaipea o le fiainu. I lenei fesoʻotaʻiga, e amata e se tagata ona faʻaaogaina se aofaiga tele o le vai, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le urination, aemaise i le po.

O se tagata e mafatia i le glucosuria e mafai ona amata ona mamafa le mamafa. O le vaivai ma le momoe o le a avea ma ana "masani." O le faʻaleagaina o le visino, o le sasaina, aemaise lava i le itutino, poʻo le siʻitia o le sosoʻo e mafai foi ona matauina.

E manaʻomia ona e faʻalogologo i lou tino i taimi uma, ona mafai lea ona e iloa le maʻi i se taimi vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesootaʻi se fomaʻi ma pasi se suʻega i aso taʻitasi.

Afai e faafuasei lava o le taunuuga e faʻamaonia ai ou popolega, aua le faʻavaivai. O le a faatonuina e le fomai se togafitiga e faaitiitia ai le maualuga o le suka ma puipuia ai le atinaʻeina o faafitauli.

I le lumanaʻi, o le a naʻo le mataʻituina le tausiga o le maualuga o le kulukose manaomia.

E taua foi le iloa o le maitaga ma le maʻisuka o se faʻalavelave mo lenei faʻamaʻi.

E tele mafuaaga e mafai ona mafua ai le glucosuria, ae o le gauai faapitoa e tatau ona totogi i le tele o latou.

  • O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e ono aʻafia. E mafai foi ona atiaʻe i lalo o le malosi o vailaʻau, ava malosi poʻo isi mea e aafia ai le gaioiga o fatugaʻo. Glucosuria i le maʻisuka o se lamatiaga tele i le ola o le tagata.
  • Toto toto.
  • Faʻasolosolo lauroid pe leai foi.
  • Toto A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tele o suiga e tutupu i le tino, ma afai e atiina ae le glucosuria ona o lenei mea, o le a lamatia le olaga o le pepe.
  • Faʻaaogaina o caffeine tele, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau, e mafai ona oʻo atu ai i lenei faʻamaʻi.
  • O le faʻaleagaina o le 'ava malosi e mafua ai le faʻaleagaina o totoga uma, i le faateleina o le toto suka, ma le glucosuria e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga i se mea e sili ona leaga.
  • Faʻasologa o le faʻamaʻi.
  • O se tulaga faateia mo le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ogaoga mu poʻo le tele o manua.

E le gata i lea, ua matauina le glucosuria i le le atoatoa, ma e masani lava.

Faʻalagolago i mafuaaga mo le atinaʻeina o glucosuria, e mafai ona faia ituaiga eseese:

  • Faaletino. O lenei ituaiga o glucosuria o loʻo i totonu o tagata soifua maloloina atoatoa. E faʻaalia mai lava ona o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o mea inu o loʻo iai caffeine. I le taimi nei, o le glucosuria physiological e taatele i tupulaga talavou. E mafua lenei mea i le mea moni o tupulaga talavou e masani lava ma i le tele o mea e faʻaaogaina ai le malosi o le ava, o lona uiga o se mea maualuga maualuga o caffeine.
  • Faʻafitauli. E atiina ae ona o faʻamaʻi fatugaʻo.

Vaʻaiga o fatuga

I vailaau, o se aganuʻu le faʻamalamalamaina o ituaiga o glucosuria: o aso uma, o le mea moni ma le moni. E tofu i latou ma le tele o foliga ma lona lava auala e togafitiga ai. O le mea lea, aʻo leʻi tauina lenei faʻamaʻi, e tatau ona fuafua lona ituaiga.

Renal glucosuria i le tele o tulaga e afua ona o togafitiga faʻaleagaina o fatugaʻo.

O le le lelei o le galuega a lenei okeni e fesoasoani e aveesea se aofaiga tele o le kulukose mai le tino, ma o lenei mea ua faailoa mai i lona faateleina o mea i totonu o le urine.

O le tele o le suka o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le a lagona e se tagata le le mautonu, se lagona o le fiaaai ma le fiainu. O le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi i tamaiti e ono mafua ai ona tuai i le atinaʻeina o le tino.

O le glucosuria moni a le Peraimeri o loʻo faʻaalia i le faateleina o le suka i totonu o le urine, aʻo le mea o iai i totonu o le toto e tumau pea.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e le o taʻua, talu ai o le tino ua i ai se faʻaititia i totonu o le faitofa, ma e le o se suiga i le galuega o totoga i totonu.

E ui lava i lea, o taunuuga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻafitia pe afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi.

Lua ma glucosuria i aso taitasi

O le glucosuria moni lona lua o loʻo faʻaalia i maʻi faʻamaʻi masani.

O le glucosuria i aso uma o se faʻaopoopoga o le kulukose i aso faisoo. O lenei maʻi e masani lava ona le tumau. E fesoʻotaʻi ma le tele o le faʻaaogaina o suti poʻo le tele foi o gaioiga faaletino i le aso. O le fofo aupito sili ona lelei i le taimi e iloa ai le glucosuria i aso taitasi o se suʻesuʻega faafomai atoatoa.

I le suesueina o ituaiga uma o togafitiga, e mafai ona tatou manatu e masani lava ona matauina le siama i faamaʻi fatu fatu.

Glucosuria togafitiga

O vailaʻau faʻasaina e togafitia ai lenei faʻamaʻi e leʻi i ai.

Afai e manaʻomia, o tagata o loʻo iai lenei suʻesuʻega ua tuʻuina atu i le inisalini ma le tele o vaipuna. Ae ui i lea, o le auala sili ona taatele e taulimaina ai lenei maʻi o le lelei o mea taumafa. O maʻi e maua i le glucosuria e manaʻomia ai le tele o meaʻai gaʻo ma le potassium, lea e mafai ona latou faia i le faagasologa o meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona latou tausisi i se taumafa malosi.

Glucosuria o se maʻi faʻatoʻateleina. O le mea lea, o tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, aʻo lei fanauina se tamaititi, e tatau ona feutagai ma la latou fomaʻi. A uma, o tamaiti e mafatia i le glucosuria e mafai ona lafoaʻia a latou uo i le atinaʻeina o le tino.

O se fafine maʻitaga e iai se maʻi e tatau ona mataʻituina pea. Talu ai o loʻo i ai se taufaamatau i le ola o le pepe, ma o le avanoa o le i ai o se tamaititi ua oti ua maualuga.

Faaiuga

Faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou maua le faʻasalaga lea: o le glucosuria e le o se faʻamaʻi faapitoa, ae o se faʻamaoniga. O le lumanaʻi o se tagata e faʻalagolago pe o le a le taimi o le a iloa ai.

Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka ma maʻi fatugaʻo e masani ona asiasi i falemai ma mataʻituina a latou kulūkose. Ma faʻatasi ai ma se togafitiga faʻapitoa e pei o le glucosuria, latou te masani muamua lava. Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, o lenei vaega o tagatanuu e laiti.

O le toatele oi tatou e aloese mai le asiasi atu i falemaʻi ma o nisi taimi e le iloa ai foi o tatou maʻi. E toatele e aoao e uiga i le glucosuria i se faalavelave faafuasei. O tamaitai i le lautele e mafai ona aʻoaʻoina e uiga i lenei maʻi naʻo le taimi o le maitaga, pe ae manaʻomia se tele o suʻega. O se mea moni lava lea.

I le uma, o le faʻamalale ia te oe lava e mafai ona tau le ola o le pepe.

Mo le suʻesuʻega taimi o le glucosuria ma isi faʻamaʻi, e tatau ona e gauai atu i lou tino. O laʻasaga laʻititi e fai, o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei.

Renal maʻisuka: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

O le maʻisuka o le Renal o loʻo maua i tagata mamaʻi e maualuga le kulukose o le urine pe a fai o le maualuga o le suka o le plasma e tumau pea i totonu o le masani. O le mafuaaga autu mo lenei tulaga ua faʻavaivaia le felaʻuaiga o le kulukose i totonu o le masini. E le gata i lea, e masani lava ona tupu le glycosuria ona o le leiloa o le lagona o le faʻalogo i hormones (eg, aldosterone).

O le faamai o se taunuuga o le "maʻisuka" o le maʻisuka i se tagata maʻi ma ua sili ona lauiloa o le nephropathy o le maʻisuka po o se fatu fatu o le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le mimii ma le glycosuria o loʻo faʻaalia ai le faasaolotoina o le kulukose i aso uma mai le 2 i le 100 kalama. O lenei faailoga e le afaina i uiga o mea taumafa na taumafa e se tagata. E mafai ona e iloa maualuga le kulūkose maualuga e le gata i le taeao, ae o le urine foi e alu i soo se taimi o le aso.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le maʻisuka faʻafaʻi (ituaiga o le maʻisuka ituaiga insipidus), o le tino e vave ona mou atu le sodium. I le maʻisuka masima, o le sodium ua fufulu ese ma le urine. O lenei elemene e tatau ai mo le faatumauina o le paleni vai masima. O loʻo aʻafia foi o ia i le metabolism intracellular.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi

O le maʻisuka o le Renal, e fesoʻotaʻi ma le leai o se lagona i nisi o hormones, e masani lava o se maʻi faʻapitoa. I lenei tulaga, o faʻasalaga ua uma ona matauina i pepe faatoa fananau mai ma foliga mai moni lava i le taimi muamua o vaiaso muamua o le olaga.

O le gasegase o le nephropathy e faʻatasi ma se isi faʻafitauli o isi faʻafitauli, lea e aofia ai i luga o le kielonephritis (taimi masani) se "tulaga maualuga". E faʻatuina foi i le gasegase tele pe e le o aʻafiaga o le soona inu i mea inu.

O nisi o mafuaʻaga autū o le maʻisuka faʻasolo o loʻo i lalo:

  • togafitiga o nephrons (pe a faasolosolo malie le paʻu o le latou masini),
  • faʻalavelave i le faʻaaogaina o le kulūkose,
  • Faʻaitiitia le malosi gasegase mo le kulukose.

E tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi ma faʻamatalaga a tagata gasegase i se faʻafitauli tutusa, o lenei tulaga faʻaleagaina e le manaʻomia ai togafitiga faapitoa.

O le maʻisuka faʻamau o le tino e ese. O ia suiga e manaʻomia vave togafitiga faʻapitoa, talu ai o loʻo faʻaalia mai i le vave o le alualu i luma ma i le tele o tagata gasegase o loʻo faia i se faiga masani.

O mafuaʻaga autu o lenei ituaiga o faʻamaʻi:

  • afaina muamua (faʻataʻitaʻiga, nisi ituaiga o fomaʻi, faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, tuberculosis),
  • afaina o le autoimmune ma, o le iʻuga, o faʻalavelave i le galuega a le renal tubules,
  • faʻafitauli faʻapitoa o le pituitary gland ma hypothalamus,
  • suiga i galuega a le loto.

O lenei tulaga e mafai foi ona atiaʻe ona o le faaleagaina i nisi o vaega o le faiʻai (o le taunuuga o le vevesi, o le tupu o le tino, gaioiga muamua). O le atherosclerosis ma le faʻalauteleina o le maualuga o le toto (toto maualuga) e faʻateleina ai le ala o le maʻi.

Symptomatology

O faʻamaʻi o le maʻisuka fatuga e matua le maua lava. Naʻo se suʻega faʻamalosi e mafai ona faʻaalia maualuga maualuga le kulukose.

O faʻamalositino faʻamaʻi ma lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu i na tulaga pe a vaivai le tino ona o le gau tele o le kulukose. O aʻafiaga autu e aofia ai lagona lautele o vaivaiga, vaivai, taimi vevela taimi.

Faʻasaga i lenei talaaga, o loʻo faʻalogoina se faʻafitauli i le mafaufau o le tagata maʻi. E mafai foi ona faalavelaveina o ia e se lagona o le fiaaai.

E masani lava ona mafatia le tino ona o le faʻamalaina. I le tele o tulaga, o lenei ituaiga o siama e atiina ae i tamaiti, o lea afai e le maua ma togafitia i le taimi, e mafai ona faatupuina ai le faatuai i le atinaeina o le tamaititi.

Faailoga o le suka suka, lea e fufulu ese ai le sodium mai le tino, e faʻaalia i le faateleina o le urination, o le lagona o le fia inu pea, ma le tiga o le ulu.

O lenei ituaiga faʻamaʻi e masani ona maua i maʻi 25-40 tausaga. O se tagata e vaivai, e faasolosolo lava ina le toe mafai lona galue, ua faatoilaloina o ia e se lagona o vaivaiga ma le vaivai.

Faatasi ai ma se suʻesuʻega sili atu ona maeʻa, e mafai e le fomaʻi ona iloa le faateleina o le vevela i le maʻi.

Faʻailoga faʻapitoa: faʻalavelave i le gastrointestinal tract, paʻu o le mamafa, faʻataunuʻu o le paʻu e mamago ma itiiti faʻalaʻau.

O lenei tulaga e mafua ai faʻafitauli. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻi e masani ona muta i le le mautonu i totonu o le fatu: arrhythmia, o le faateleina o le maualuga o le toto.

Afai e tupu le faʻamaʻi i tamaiti, o faʻamalositino o faʻamaʻi o le paloysmalmal ma mumū. O le tagata gasegase e mafai ona faʻavevesi ona o gaogao, e maualuga lona vevela o le tino, faʻaauau pea osofaʻiga o le vomiting.

Toga o le maʻisuka

O se tulaga e masani ona maua ai le suka toto ma o loʻo i ai le kulukose i le urine e taʻua o le maʻisuka toe. O le avea o se maʻi e seasea ona maua mai, o le maʻisuka tele e tupu ona o le solia o le suia o le kulukose e fatugaʻo.

8 mafuaaga autu

E tatau ona manatua e iai lava mafuaaga mo le faateleina o le kulukose. Ua faamatalaina i le i ai o se faamaʻi. O le tele lava o taimi, o le siakiina o le maʻisuka i le maʻito e tatau ona faʻatinoina i togafitiga nei:

  1. O le maʻi suka o se faʻamaʻi e aʻafia ai le le atoatoa o le inisalini. Urine glucose e na o le faateleina o le suka toto e sili atu i le 9-10 mmol / L.. O le tapuni pito i luga, lea e maualuga atu i tamaiti ma e oʻo ile 12-13 mmol / L.
  2. Faʻailogaina o le gaosiga o le gaʻololosi e fesootaʻi ma le solia o lana tulafono faatonutonu. O lona mafuaʻaga o se soliga o le pulefaʻatasia o le adrenaline, thyroxine, glucocorticoids. E tupu foi i le gasegase, Theenko-Cushing syndrome, pheochromocytoma, hypernephroma, togafiti o le hormone adrenocorticotropic, cortisone i le tino.
  3. O le maʻi suka poʻo le maʻisuka insipidus o se togafitiga o fatugaʻo, lea e faʻailoa i le fiainu, o le faateleina o le tele o vai inu, faʻavaveina o le urine, o se faʻaititia tele o le mamafa o le urine i vaega uma.
  4. Maʻi faʻamaʻi o le ate - le suka suka. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi o togafitiga o enzymes o le hepatic.
  5. O le maʻisuka glucose-phosphate-amine o se faʻamaʻi pipisi o le tino, faatasi ai ma le gau o le glucose o le urine, protein, bicarbonates, phosphates. Latou te tetee atu i togafitiga faʻamaʻi, o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma le faʻaleleia o le tino.
  6. O le faʻaaogaina o le tele o meaʻai e gaosia i le tino pe a uma le 30-60 minute, o le a leʻa pe a uma le 4-6 itula pe a uma ona 'ai. E sili ona taatele i tamaiti ma aʻo maitaga.
  7. O le maʻisuka masima o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o le gaioiga o le tino. O mafuaʻaga o se faʻaitiitia o le lagona lelei i le aldosterone, lea e mafua ai le soliina o le sodium mai le tino.
  8. O le gau o le kulukose ma le urine ona o maʻi eseese o le neurology, mo se faataitaiga, maʻi o le mafaufau, gasegase o le mafaufau na mafua ai le tiga, mafatiaga ogaoga, faateia.

Faailoga o le maʻi

O le ata o le falemaʻi e faʻaalia i le i ai o faʻamaoniga nei:

  1. O le gau o le kulukose i le mimi, lea e tau atu i le faaitiitia o le faatinoga, faateleina le vaivai, o lona uiga. faʻaalia i le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma le maʻisuka.
  2. Faʻasaga i tua o tulaga o le hypoglycemic, faʻafitauli o le tino, matelaina o le maʻisuka, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, atinaʻeina o mafaufau.
  3. I nai nai siama faʻataina o le catarrhal, o le faʻaliliu malosi o meaʻai, o le acetone e aliali mai.
  4. O le faʻavelaina o le tino e faʻagasolo lava ona feteʻenaʻi ma le tulaga o le leiloa o le tele o vai e le tino.
  5. E fesoʻotaʻi le timu o le fatu, ona o le tele o le potassium, o le sodium ua faʻateleina i le urine.
  6. I le iʻuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, maʻisuka lapopoʻa, o le le toe maua o le siama.

Faʻavasegaga

O le maʻisuka o Renal o le matua ma le lua. O le gaioiga autu o le maʻisuka i luga o le tino e atiae faʻatasi ma le solia o le suiga o le kulukose i totonu o tubules o fatugaʻo. O faʻaʻailoga e aliali mai ao laʻititi.

O le maʻisuka lona lua e tupu i tulaga faʻaleagaina e pei o le:

  • Suʻe taimi
  • nephrosis
  • faʻalavelave faʻapitoa
  • maʻisuka malosi
  • ituaiga uma o faaletonu o le tino,
  • faʻaopoopoga tele o glycogen i totonu o masini, mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻailoga.

Filifiliga mo le maʻisuka faʻamau:

  1. O le faateleina o le kulukose o le urine i lona tulaga masani i totonu o le toto. O le maʻisuka toe maua i le toto, pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le urine e na o meaʻai meaʻai. I lenei tulaga, o le toto toto e tumau pea.
  2. I le matua, o se taunuuga o le faaletonu o le tino, o le gaosiga o le enzyme o le epitelium, le glucosuria e atiina ae. O le maʻisuka, o lenei maʻi suka e leʻo faʻaalia mo se taimi umi. Faʻamatalaga faʻamaonia o lenei tulaga, faʻamautinoaina mafuaaga, e faigofie ona faia se faʻataʻitaʻiga o meaʻai.
  3. I tamaiti o loʻo i ai le soliga o le fatuga o fatuga ma le kulukose i totonu o le manava, o se tulaga ogaoga e atiina ae, lea e aofia ai faʻamaoniga - manava, gaselase, faia o maʻa fatuga, leai se mea e maua ai le mamafa, nephrocalcinosis.

Faʻateleina ituaiga eseese o suga i le urine

I le vevela, e le gata o le kulukosese e mafai ona faateleina, ae faapena foi sugars e pei o:

  • Sucrose - pe a faʻaaoga le suka cane,
  • Lapatose ua faʻasaʻolotoina ma le faʻalepaleina i le susu,
  • fua o le fructose i le maʻi a Wilson-Konovalov,
  • Maltose e aliali mai i le pancreatitis, fafagaina o le tino o le pepe ma mea e maua ai le malt,
  • levolezuria ma le meli le le onosai,
  • ribosuria i faʻafitauli o le neurology, mo se faʻataʻitaʻiga, atrophy muscle alualu i luma.

Renal maʻisuka: faʻamaoniga, mafuaʻaga, togafitiga

E toaitiiti tagata e iloa e tele ituaiga o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ma o le tasi o latou o le maʻisuka. O lenei maʻi e taʻua foi o le masima poo le maʻisuka.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka masima e mafai ona faʻavaivaia le toe gaioiga. O le Renal tubules e le toe lagona le lagona o le hormonone aldosterone na gaosia mai e le eleele.

O le iʻuga, o le lē faia lea o le toilalo e oʻo atu ai i le le faʻatulagaina o faiga faʻataʻitaʻiga o le sodium reabsorption.

O le gaioiga o gaʻo o le faamamaina lea ma "toe faʻafoʻi" mea e manaʻomia pea e le tino mai le urine aʻo lei faia le oloa mulimuli, lea ua fuafua e aveese. O le sodium foi e aofia ai nei mea. O le maʻi suka e le faʻamaopoopoina le gaioiga o fatuga ma tino uma o le tino, o se taunuuga, o le sodium e tuua le tino ma ua leai se faaletonu.

Aisea e aoga tele ai le sodium? E tumau pea le mamafa o le mamafa i totoga ma gaʻo.

I le tuufaatasiga ma le potassium, e maua ai le paleni vai-masima i totonu o le tino ma avea ma vaega i le intracellular ma le intercellular metabolism.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o nei vailaʻau e afaina ai lagona o le namu, faʻamautinoaina le gaioiga o maso ma le cardiovascular system. O le mea lea, o le leai o lenei mea i totonu o le tino e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

Ituaiga o le maʻisuka o lenei ituaiga

O lenei maʻi ua mafua ona o le le maua o le sodium ma le tele o le leiloa o le vai e le tino.

Ae o mafuaʻaga na mafua ai le faaletonu i le tino o le tino e mafai ona matua ese lava, ae o lenei faʻamaʻi e mafai ona mauaina i le taimi o le olaga o se tasi ma ua leva ona fanau mai.

O le maʻisuka faʻapitoa o le maʻisuka e faʻatatau i se tulaga faʻavae mausali e atiae i tamaiti i vaiaso muamua o le olaga. O loʻo maua i le maʻisuka faʻasolo i le telefoni faʻatasi ma le plonlonephritia masani, nasal interstitial, ma isi. E tele taimi e tupu ai lenei maʻi ona o se mea oona i mea oona.

Faailoga ma togafitiga o le suka suka

O le tasi ituaiga o maʻisuka o le maʻisuka atoa. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le galuega. O loʻo i ai le maualuga o le kulukose i le urine ma ona mea masani i le toto - glycosuria. O se ituaiga o le maʻisuka fou, lea e mafua mai i le leiloa i le taofiga o le tino o le lagona i le aldosterone ma le faaitiitia o le sodium i le tino, ua taua o le maʻisuka masima.

Faamatalaga lautele

O le mai o le maʻisuka e fesoʻotai ma se faʻafitauli:

  • o le hypothalamus, le vaega i le faiʻai e puleaina ai lona gaioiga o le neuroendocrine,
  • o le pituitary gland - o le faila o le faiʻai e nafa ma le faʻatupuina o hormones e aʻafia ai le tuputupu ae, metabolism, ma le gaioiga o le gaioiga.

E lua ituaiga faʻamaʻi o le faʻafitauli o le maʻi. O lenei mea o le polyuria - televaveina o faʻamaʻi ma le polydipsia - o se galala e le mafaamatalaina. O se anomaly ua aloaia e nei uiga patino. Ae peitaʻi, pe a faʻamaonia, e taua le faʻamautuina o le mafuaʻaga o le maʻi (e masani lava o le le mautonu o galuega a le faiʻai po o fatuga), faʻapea foi le le aofia ai le siama o le insipidar syndrome. O togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani o fualaau faasaina: togafitiga, togafitiga anti-inflammatory. Afai e talafeagai, ia tofia se feutagaiga ma se fomaʻi.

Pepa o le maʻisuka

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga. Latou te faʻavae i luga o se faʻamaumauga e fuafuaina ai le tasi poʻo le isi ituaiga:

  • Hypothalamic (totonugalemu). O le faʻapogai o lenei fomaʻi o le solia lea o le gaosiga o le hormones vasopressin antidiuretic. Taunuʻuga: faʻateleina le faasee o le urine.
  • Oti faʻamaʻi. O togafitiga tuʻufaʻatasia o le fatufatuga o le fatugalemu o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le faʻavaeina o vasopressin.
  • Faʻailoga E tupu mai o se taunuuga o maʻi o le faiʻai: manua, faʻamaʻi pipisi.
  • Neneraini (lafoaʻi). O le faʻavaeina o mea faʻaleagaga e mafua ai le faʻaitiitia o le lagona o le fatu gaosiga i aʻafiaga o vasopressin ADH.
  • Faʻafitauli O le fomu e afua mai i gasegase fatugaʻo.
  • Maua. E tupu ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i fatu fatu fatu.
  • Gestagen. E naʻo tamaitai e mafai ona faʻaogaina i lenei ituaiga o le faʻamaʻi, talu ai o le maitaga ua avea ma mafuaʻaga o lona tupuga. I le tino, o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le gaioiga o le enzyme placental, lea ei ai sona aʻafiaga i le hormones antidiuretic.
  • Faʻamasinoga. O le uiga o tamaiti laiti. I lenei tulaga, o le faitioga mo le siamaina o togafitiga o le matua o fatugaʻo i pepe.

Pe a faia se siama, o le maʻisuka insipidus e amanaʻia le tikeri o lona tulaga: agamalu, agavaʻa pe ogaoga. O le tulaga ua fuafuaina i luga o le faavae o faailoilo: o le lavelave o le kosi ma le fua faʻatatau o galuega o le urine i aso taitasi.

Le masini ma mafuaʻaga o le atinaʻe

O le le lava o le gaosiga o le hormonone vasopressin, e mafua mai i le faʻaleagaina o le hypothalamic-pituitary system, o le mafuaʻaga o le tino o le maʻisuka insipidus. Faʻaleagaina o soʻo se sooga i totonu o lenei fausaga (nuclei, telefoni feaveaʻi, neurohypophysis) na tulaʻi mai ona o le mumū, faʻaleagaina, poʻo le ogātoto e mafua ai le le lava o le ADH. O se taunuuga, o se faailoga autu o le maʻi ua faia - polyuria.

O isi uiga taua o togafitiga o le polydipsia. O le taulaiga o lenei uiga o le ogatotonu o le fiainu o loʻo i totonu o le mafaufauga. O le le lelei o le aoga o lenei vaega o le faiʻai, ona o le maualalo o le toto o le toto, e mafua ai le galala.

O le ituaiga o le maʻisuka (resina) o le maʻisuka insipidus ua mafua ona o le faaitiitia o le gaioiga o suauu epithelial tubular o fatugaʻo e lua i le hormonone antidiuretic (pe atonu o le a le toe i ai se mea e le o iai). I lenei tulaga, o le gaosiga masani o le ADH ma lona le atoatoa e masani ona matauina. O le le lava o lemoni i totonu o le tino ua vaevaeina i se mea maʻoti, o lona uiga, e fesoʻotaʻi ma le solia o le faʻavae o le vasopressin, ma le aiga - ona o togafitiga faʻapitoa (faateleina le pelvis o le okeni, suiga o le degenerative, ma isi).

O mafuaʻaga e mafua ai le maʻisuka:

  • tulaga faʻapitoa - aemaise lava masani,
  • selesia selesa,
  • o le faʻavaeina o kume i luga o fatugaʻo,
  • lafoaʻiina o se faʻalavelave matūtini-polysaccharide (amyloid) i totonu o masini o se okeni,
  • CRF,
  • maualuga maualuga pasela po o le maualuga o le calcium i le toto,
  • o le gaioiga o fualaau oona lea e aʻafia ai aʻafiaga, faʻataʻitaʻiga: Amphotericin B, Demeclocilin,
  • faʻamaʻi i le gasegase e manua ai fatugaʻo,
  • tulaga vaivai o le tino,
  • tausaga matua.

E taua le matauina o le tasi vaetolu o mafuaʻaga o le faʻamaʻi e tumau pea le manino.

Peraimeri ma le lua

Eseesega i le va o le tulaga muamua ma le lua o faʻamaoniga o le maʻi. Ae ui i lea, o polyuria ma polydipsia o loʻo tumau pea ia faailoga e iloa ai le amataina o le anomaly. I le faʻaopoopoga, o le maʻi o loʻo i ai le maʻi le moe, faʻalogoina lagona, neurosis, faʻaitiitia le faʻatinoga.

Faailoga e aliali i le amataga (vaiaso muamua) o le faʻavae o le maʻisuka:

  • ulu matua
  • mativa leaga
  • paleni mamafa
  • gagging
  • o le faʻamalolo o le gaogao,
  • malosi
  • faʻamagoina o le paʻu.

  • ia tumau le susu
  • paleni mamafa
  • solia le fausiaina o enzymes e talepeina ai meaai,
  • gastritis atinae
  • fofola puipui o le vevela,
  • faʻaolaina o le manava
  • faaitiitia le puleaina o le afu,
  • manatu faʻapitoa
  • toto maualuga
  • loto le mautonu
  • vevela vevela
  • urinary incontinence.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona i ai ni faʻafitauli o le mafaufau: faʻaleagaina, le mautonu, malamalama le mautonu o mea moni lata ane, faʻaitiitia le mafaufau.

O faʻamaoniga masani ia e iloa ai tagata gasegase. E ui i lea, o loʻo i ai faʻamaoniga faʻapitoa e vavae ese mai i tane (o le faʻaitiitia lea o le faʻamalosia ma le malosi), ma o tamaitai foi o loʻo i ai se taimi e faʻafefeteina ai, o se taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa (i le maitaga) ma le atinaʻeina o le tamaititi.

Vaega o le vasega i tamaiti ma fafine maʻitaga

I tamaiti, o le maʻisuka insipidus e atiina ae ma faʻaalia o ia lava i se faiga sili atu ona ogaoga, e pei ona maua i taimi mulimuli. Faailoga e aofia i le faʻaalia o togafitiga i tamaiti:

  • mumusu e ai,
  • inu vai tele
  • latou te popole tele
  • pe a susu, o le tele o le vai e faʻasaʻolotoina.

O le pepe ua iloa le mamafa o le mamafa, ua vevela lona vevela ma ua tatagi vave lona fatu, ua mafatia o ia e ala i le fai soo.Afai e te vaʻai i nei faailo i le taimi ma faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi talafeagai e faʻamaonia ai le maʻi, o le a fesoasoani lea e faʻaola ai le pepe.

Tamaiti matutua e sili atu i le tolu tausaga latou te iloa faʻaalia nei faʻamaʻi o le faʻamaʻi o tagata matutua. Pau lava le eseʻesega o faailoga uma lava e malu. O le mafuaaga lenei mo le tuai o suʻesuʻega.

I tamaitai, i le taimi o le gaioiga, o le maʻi e ogaoga. I faʻamatalaga masani o le maʻisuka e faʻaopoopoina ai se manaʻoga faifai pea e faanatinati le galala i le po, o le mimita e aunoa ma se maʻi. O le fomaʻi mo se tina i le lumanaʻi e maua i le maʻi suka, e aunoa ma le togafitiga faafomaʻi, e le fiafia. Ua faamataʻuina le fafine e:

  • faʻamalolo ona o le maualalo o le sodium
  • togafiti faiʻai,
  • arrhythmia,
  • solofanua solofanua
  • solia o le galuega ona o se faaitiitia o le gaosia o le hormone oxytocin.

Faʻamatalaga faʻaonapo nei

E ui i faailoilo patino o le maʻisuka, ae o nisi o suʻesuʻega e manaʻomia pea e faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega.

O le tagata maʻi e faatonuina e faia suʻega ma faia suʻega:

  • faʻataʻitaʻiga
  • toto suesuega o le toto
  • suega o le glucose
  • o se suʻega e puleaina ai le maʻisuka masima
  • MRI o le faiʻai
  • biopsy
  • Faʻasologa o tala ma le okeni.

E le gata i lea, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega o le toto faʻamaʻi faʻamaʻi ma se suʻesuʻega lona lua mo le i ai o le maʻisuka masima. O lo latou faʻamoemoe e fuafuaina e taunuʻuga o le suʻesuʻega muamua.

O suʻesuʻega faʻapitoa o le tuufaatasiga o le toto ma le urine ua faatonuina e faʻaalia ai mea o loʻo i totonu o le potassium, calcium, glucose i totonu, ma faʻamautu ai foi meatotino ma uiga o meaola ola. Vaʻaia faʻafitauli e mafai ai e oe ona faʻamalamalamaina punavai o anomaly. Endocrinologists, nephrologists, psychoneurologists, ophthalmologists auai i suʻesuʻega.

Saturate le tino i le lava o le vai ma faʻamaonia le paleni-masima - o mea ia e ave i ai le faamuamua i le togafitiga o le maʻisuka insipidus poʻo le maʻisuka toe. E taua foi le meaai, o le tagata tomai faapitoa e tuuina atu fautuaga patino i luga o le meaai mo tagata maʻi taitoatasi, fai se lisi mo aso uma.

Renal glycosuria e le o se faʻafitauli tutoʻatasi. E afua mai i le afaina o mea e le masani ai, o faʻamaʻi o le pancreas ma isi, o lona uiga o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o nei maʻi.

E le o togafitia faapitoa le glucosuria, ae o le urine glucose o loo i ai le siakiina o mea. O le faʻalavelave matuia e faʻalagolago i togafitiga faafomaʻi e faʻatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le vailaau i se tulaga faʻatauaina.

O le togafitiga mo lenei maʻi e faalagolago i le ituaiga anomaly. Mo le togafitiga o le ogatotonu o le maʻisuka, o analogues faʻasolosolo o vasopressin ADH e faʻaaoga: Desmopressin, Minirin, Adiuretin. Faʻasoʻatoa le nephrogenic, vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau faʻasaina-inflammatory, faʻasolosolo Aspirin.

E tatau ona taulaʻi tele i meaʻai. E tuʻuina atu i ai fua, fualaʻau, meaʻai susu. E mafai ona inu le vai e aunoa ma le faʻasaina. O le faʻaaogaina o le masima e matua vavaeeseina. O tamaiti e togafitia i le auala tutusa e pei o tagata matutua. O fesoasoaniga ma fautuaga paleni o loʻo tuʻuina mai e le fomaʻi e faʻavae i le tulaga oi ai nei.

Faʻafitauli ma faʻafitauli

O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O le tuufaatasiga o togafitiga saʻo ma togafitiga talafeagai e lelei ai le faʻataʻitaʻiga. Ole taimi e manaʻomia ai fesoasoani faafomaʻi e puipuia ai le lamatiaga o faʻafitauli e pei o le maʻisuka nephropathy ma le pyelonephritis.

O faʻamatalaga e faʻamoemoe mo tamaiti laiti. Ae ui i lea, e iai le tele o aiaiga mo lenei:

  • le vaʻaia o le maʻi,
  • pulea o lona atinaʻe faaletino ma mafaufau,
  • iloiloga o le tikeri o le fia inu ma faʻamalosi fua,
  • e tatau ona asiasi masani i se neurologist ma le optometrist,
  • usitaia o mea uma ua faatonuina e se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga