Insulin glulisine (Insulin glulisine): igoa tau fefaatauaiga, uiga, faatonuga mo le faʻaoga

O le inisalini ua faatonuina i le maʻisuka e faatonutonu ai le suka o le toto. Faatasi ai ma ituaiga uma o loʻo i ai nei, o le inisalini puupuu e masani ona faʻasalaina, e le masani ona fai - ultra-poto. O vailaau e eseese i le umi o le gaioiga ma le mea na faia ai. O ituaiga uma o vailaʻau e faʻaaogaina lelei i togafitiga faʻatasi.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le insulin e faʻaaogaina e tagata taʻaloga faʻapitoa e avea o se auala e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o musika.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Tosiga ma le pulega

O lenei vaifofo e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa 15 minute aʻo leʻi 'ai. O le fuataga ua filifilia taitoatasi.

E mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai se pamu-gaioioiga gaioiga. O le manaoga mo le inisalini o tagata i aso taitasi e masani ona 0.5 unite. i le kilo o le mamafa: o nei mea, lua vae tolu o le inisalini i le taimi lava lea ao le i 'ai meaai. Ma o le tasi vae tolu o loʻo i tua o le inisalini (basal).

O fualaau faasaina "Apidra" ("Epidera"): faamatalaga

Sei o tatou mafaufau i lenei vailaʻau i auiliiliga.

O le inisalini Apidra e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka i tamaiti mai le ono tausaga, ma e faʻaaogaina foi mo tagata matutua. O le sauniuniga e aofia ai le 3.49 milligrams o le mea autu. E mafai ona faʻatusatusa lenei vaega i le 100 IU (Unit Units) o le hormone tagata. O mea e aofia ai ausilali e aofia ai le vai inu faatasi ai ma le m-kesisone, chloride ma le sodium hydroxide, o le eletise hydrochloric concentrated, trometamol ma polysorbate.

O le inisalini Apidra e faatauina atu i se fagu 10-mililita poʻo le 3-milliliter cartridges. O le filifiliga muamua o loʻo teuina i totonu o se atigipusa pepa, ma le lona lua o loʻo tuʻuina i totonu o le pusa oloa faʻatasi ma sela. I le mataupu mulimuli, e lima pepa faasee e molia i totonu o se peni faapitoa (o lona uiga, o se suauʻu), lea e taua o le "OptiPen" (o se peni faʻaaoga lea).

E faia foʻi e le kamupanī se isi mea faʻapipiʻi OptiKlik. E matua i totonu o pusa uma o loʻo i ai se vai manino e leai sona lanu.

Apidra SoloStar

O le vaega taua i totonu o loo i ai i le tutusa lava le aofaiga e pei ona i ai i le filifiliga muamua na iloiloina. "Insulin gulisin" faatasi ai ma le igoa tau fefaʻatauaʻiga "Apollo brand SoloStar" o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga nei:

  • O le auai i tagata mamaʻi o le hypoglycemia ma le hypersensitivity o le tino i le faavae poʻo mea faʻasolosolo o lenei vailaʻau.
  • O le vaitaimi o le tamaitiiti e oʻo i le ono tausaga.

Apidra ma Apidra O faʻamaʻi faʻamalosi tolu e mafai ona faʻatauina i soo se fale faʻafomaʻi.

Le faʻaogaina o le faʻaaogaina o nei fualaau

"Insulin gulisin" e toetoe lava a tutusa ma tagata. Na o le tasi lava le mea e tasi o le umi o le taimi e faʻaalia, lea e sili ona puupuu. E lava le tuʻuina atu i le tagata gasegase tasi le iniseti o lenei fualaau faasaina, a maeʻa le 15 minute o le a ia lagona le taua tele i lona tulaga.

E mafai ona fesuiaʻi auala o le gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei sooupu e tui faʻafuaseʻi i totonu o se vaega faapitoa ona sosoo ai lea, ma le faʻaaogaina o le insulin pump, ua maeʻa le faʻatautaia. E mafai ona faia le afaina e aunoa ma le faalavelaveina, lea e faia i le tino gaʻo i lalo o le paʻu.

E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga ao leʻi faia se taumafataga pe mulimuli ane, ae le vave. O inisiua tuusaʻo e sili ona lelei i le itu o le manava, ae faʻatagaina foi i luga o le tauau, ma o loʻo lelei pea le suʻu. Ae o le afaina e mafai ona faia faapitoa ile manava. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e taʻavale ai le inisalini i se umi poʻo le umi.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le faʻaaogaina o le "Insulin gulist" faʻatasi ai ma fualaau (faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi). O le vailaau ma le filifilia o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi, talu ai e leai se aia tatau a le tagata maʻi e faia ai sana lava filifiliga. O le mea moni o lenei mea e mafua mai i taunuuga le lelei. Faatasi ai ma faatonuga taua mo le faaaogaina, e mafai foi ona e maua fautuaga mo le vaega o le puleaina o fualaau faasaina. E taua tele le taofia o le faaleagaina o le toto.

O a isi mea e faʻaaoga mo Insulin Glulizin?

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o vailaʻau

O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e na o totonu lava o matagaluega faʻapitoa e gata ai. Pe a faʻaaogaina le inisalini i le pamu mo le faʻaaogaina o subcutaneous, o le faʻafefiloiina o lenei vailaau faʻasaina ma isi fofo e faʻasaina.

O pipi tui e faʻaaogaina e tatau ona teuina i na o le vevela vevela. E tatau ona teuina se peni tui e le faʻaaogaina i totonu o le pusaaisa. Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻafefiloi lelei o mea o loʻo i totonu o le suauu seia oʻo i se lanu paʻepaʻe ma le lanu.

O gaioioiga faʻaleagaga, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻaleagaina, o le a manaʻomia ai le tele o insulin.

I le amataga o togafitiga, o le taavale e aveina e le o fautuaina, ma i se faaopoopoga, galue ma masini feaveai ona o le faaletonu vaaia. E tusa ai ma le talaaga o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona faʻaalia le lapataiga e fesootaʻi atu ma le mea e ono tulai mai o le hypoglycemia.

Faʻafitauli o le talosaga

O le ogatotonu o le tino, e pei lava o le lautele, e mafai ona tali atu ia Insulin Glulisine e ala i le vave faʻamautuina o le kulukose o le toto i le amataga o togafitiga. O le amataina o se tiga matuia o le neuropathy, e mafai ona ese i se uiga le tumau. Faatasi ai ma mea e mafua mai i le dermatological, e taua le taʻua o le lipodystrophy i le nofoaga o tuiina o lenei vailaʻau.

E mafai ona tali mai aʻaʻau faʻalogo ma faʻataʻitaʻiga sese, ma i se faaopoopoga, o se faʻaitiitia o le tino vaaia, lea o le a fesootaʻi foi ma le faʻavaveina o le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto i le amataga o togafitiga. O lenei tulaga atonu e le tumau. I le avea ai o se vaega o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, e le faʻamavaeina tali a le tino.

Insulin Apidra Solostar: faatonuga mo le faʻaaogaina o le fofo

Apidra Solostar o se inisalini puupuu, lea e faamoemoe mo le pulea lelei o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

O loʻo faʻamatalaina mo tagata matutua ma tamaiti mai le ono tausaga e ono mafatia mai le maʻisuka, pe a manaʻomia, togafitiga insulin.

Vitio (kiliki e taʻalo).

I le 1 mililita o le Apidra Solostar solution e naʻo le pau le mea e gaosia - insulin guline i se fuataga o 100 PIECES. E le gata i lea,

  • Hydroskide ma le Sodium Chloride
  • Vaʻa saunia
  • Metacresol
  • Polysobat
  • Trometamol
  • Ava o le eletise.

O le vai fofo ole inisalini o se vai manino ma le le faʻamamaina, e maua i le 3 ml ipu. O le fagu e aofia ai pusa 1 pe 5 faʻatasi ma peni tui.

O le insulin gululisin o loʻo i totonu o Apidra o se faʻaopoopoga o le inisalini masani na faia i le tino o le tagata. Glulisin e sili atu le saoasaoa ma e faʻaalia i se taimi puupuu e faʻaalia pe a faatusatusa i le inisalini masani.

I lalo o le gaioiga a le insulin guline, o se fetuunaiga malie o le metabolism o le kulukose. Faatasi ai ma le faaititia o le maualuga o le suka, o le faaosofia o lona afaina saʻo i tisipenipiti lautele, o le puipuia o le kulupu o le kulukose i totonu o le ate ua faamauina.

Ole inisalini e taofia ai le lipolysis o loʻo tutupu ile adipocytes, faʻapea foi le proteolysis. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le protein e matua faateleina.

O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega ma le auai o tagata e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata gasegase, na maua ai taunuuga nei: faatasi ai ma le pulea lelei o Apidra, o le gaioiga vave o le inisalini e matauina i se vaitaimi puupuu atu le taimi nai lo insulin.

A maeʻa le faʻafeiloaʻiga o le ulaula i lalo o le paʻu, ona iloa lea o lona aafiaga pe a maeʻa le 10-20 minute. Ae pe a tui i totonu o se vein, o le glucose index e faaitiitia i le auala lava lea e tasi pe a uma le folasaga o le insulin masani. 1 le iunite o le insulin glucose e foliga mai e toetoe lava o le kulūkose e tasi-o le faʻaitiitia o meatotino o le 1 le iunite o le inisalini masani.

I maʻi ma faʻafitauli o le tino, o le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia.

E tatau ona faʻatautaia le faʻaogaina o Apidra ao leʻi 'aʻai poʻo vave loa.

O vailaau insulin e aofia ai fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻatulagaina o togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma le inisalini, lea e faʻaalia i le umi o le taimi e faʻaalia ai poʻo le inisalini umi. Masalo faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau oona mo le faʻafofoga tautala.

O le filifilia o le faʻatulagaga o fuataga e faʻatinoina e le endocrinologist.

Apidra Faatomuaga

O le faʻaofiina o se inisalini e aofia ai le faʻataʻitaʻiga e faia i lalo ole inisiua e ala i le tuiina poo le faʻaogaina ile faʻaaogaina o se pamu faapitoa.

O le inisiua tui e faia i totonu o le puipui o le manava (tuusaʻo lona pito i luma), i le itu o le fafine poʻo le tauau. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faia i totonu o le puipui faʻamaʻi. O nofoaga o le afu ma le tui e tatau ona suia i taimi uma.

Faʻafefea ona faʻaaoga se peni

A o lei amataina le Apidra, e manaʻomia le vevela o le suauu i le potu vevela (tusa o le 1-2 itula).

E faʻapipiʻi le nila fou i le penisini o le inisalini, ona e manaʻomia lea e fai se suʻega saogalemu. A maeʻa lena, o le faailo "0" o le a vaaia i le faamalama o le siaki o le syringe pen. Ona faʻatulagaina ai lea o le mea tatau. O le tau maualalo o le fuainumera faʻatonuina e 1 le iunite, ma o le maualuga e 80 iunite. Afai ei ai se manaʻoga mo se faʻalavelave, e tele ni inisiua e tuʻuina mai.

I le taimi o le tuiina, o le nilala, lea e faʻapipiʻi i le peni, o le a manaʻomia ona faʻapipiʻi lemu i lalo o le paʻu. O le faamau i luga o le peni a le suauu o le a paʻu, e tatau ona tumau pea i lenei tulaga seia oʻo i le taimi o le toesea. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina o le fua o loʻo manaʻomia ai le inisalini.

A maeʻa le tui, ona aveese lea o le nila ma faʻalelei. O le mea lea, o le a mafai ona puipuia le faʻamaʻi o le tui tui inisalini. I le lumanaʻi, e tatau ona tapunia le pine tuila ma se pulou.

O le vailaau faasaina e mafai ona faatonuina i le maʻitaga ma le lactating women.

Tau: mai le 421 i le 2532 ete.

O le inisalini e aofia ai le fualaau oona Apidra Solostar e le faʻaaogaina mo le faʻaalia o le hypoglycemia ma le faʻalauteleina o aʻafiaga i vaega o le vailaʻau.

Pe a faʻaaogaina se inisalini e aofia ai fualaau faasaina mai se isi gaosi oloa, o le a manaʻomia le faʻamautinoa o le togafitiga antidiabetic e le fomaʻi, talu ai e le mafai ona faʻamaloloina le manaʻomia e fetuʻunaʻi le avega. Atonu e te manaʻomia le suia o le polokalame o le togafitiga o vailaʻau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala.

O le maeʻa o togafitiga a antidiabetic poʻo le faʻaaogaina o le maualuga o tui o le inisalini, aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka, e ono aʻafia ai le ketoacidosis o le maʻisuka, faʻapea foi ma le hypoglycemia, lea e lamatia ai le ola.

O le vaitau taimi mo le tulai mai o le hypoglycemia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le fua faatatau o le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le hypoglycemic from the drugs used, e mafai ona suia i le faasaʻoina o togafitiga faʻapitoa.

O nisi mea e mafai ona faʻaititia le mamafa o le hypoglycemia, e aofia ai:

  • O le maʻisuka umi
  • Malosiaga malosi o le inisalini
  • Le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka
  • Le faaaogaina o fualaau oona (mo se faataitaiga, β-blockers).

O le suiga i le fua o le inisalini Apidra Solostar o loʻo faʻatinoina ma se faʻaopoopoga o gaoioiga faʻale-tino poʻo le suia foi o taumafa i aso taitasi.

I le tulaga o le faʻateleina o gaioiga vave i le taimi lava e uma ai le taumafa, o le a mafai ona faʻatupulaia le hypoglycemia. O le togafitiga o le inisalini pupuu e mafua ai le amataina o le hypoglycemia.

O faʻasologa o hypo- ma hypoglycemic e mafua ai le tupu mai o le maʻisuka precoma, coma, poʻo le tau atu i le oti.

Faatasi ai ma se suiga i le lagona faalelagona, o le atiina ae o nisi o faamai, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau o le inisalini e aofia ai fualaau faasaina.

Aʻo galue i ni auala maʻoti, taavale afi, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypo- ma le hyperglycemia, o le a manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e mafai ona faamaumauina se aafiaga i le glucose metabolism, e fesootaʻi atu i lenei mea, e manaʻomia le fetuʻutuʻunaʻi le fua o le palauliuli ma faʻamautinoa lelei le amio a togafitiga antidiabetic.

Faatasi ai ma fualaau faasaina lea e faateleina ai le malosi o le suavai o le pululifi e aofia ai:

  • Faʻailoga o se angiotensin-converging enzyme, monoamine oxidase
  • Pentoxifylline
  • Faʻasaina Vailaau
  • Faʻavae e faʻavae i sulfonamide antimicrobial agents
  • Vaʻavaʻai
  • O fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaaogaina i le tautala
  • Fluoxetine
  • Salicylates
  • Propoxyphene.

O le tele o fualaau oona ua tuʻufaʻatasia e faʻaititia ai le faʻaogaina o le hypoglycemic o se vaifofo e iai le inisalini:

  • Isoniazid
  • Somatropin
  • Danazol
  • O nisi o mea alofa
  • Estrogen-progestin drugs
  • COC
  • Faʻaauau
  • Puipuia inhibitors
  • Oona horroone
  • Antipsychotic fualaau faasaina
  • GKS
  • Phenothiazine Taunuuga
  • Fualaau faasaina.

E taua le matauina o siama β-adrenergic, methanol-containing and lithium containing drugs, o le clonidine e mafai ona faateleina ma faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic o Apidra.

I le faʻaaogaina o sui reserpine, β-adrenergic blocking agents, clonidine, ma guanethidine, o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona vaivai pe leai foi.

Talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le vailaʻau faʻasaina o le gluzilin, aua le faʻafefiloi ma isi vailaʻau, o le inisalini o le inisalini o se tuusaunoaga.

I le tulaga o le faʻaaogaina o se pamu e fusi e taʻavale ai Apidra, faʻafefiloi ai se vai fofo ile insulin ma isi vailaʻau e le tatau ona iai.

O le tele lava o taimi, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona tupu se tulaga matautia e pei o le hypoglycemia.

I nisi tulaga, o le kulusulu i luga o le paʻu ma foliga vaaia o le fulafula i le lotoifale o loʻo matauina.

O le tulai mai o le lipodystrophy i le tulaga o le le usitaia o tulafono faatonuina o togafitiga o togafitiga e le mafai ona taofia.

O isi faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • Dermatitis o le faʻamaʻi pipisi, faʻavevela e ala i le ituaiga o urticaria, togi
  • O se lagona o le mausali i totonu o le fatafata (e seasea lava).

E taua le matauina o gaioiga mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi maʻi) e mafai ona faʻavasega i aso e sosoo ai pe a uma le tui. I nisi tulaga, o aʻafiaga le lelei e mafua mai i le faʻalialia o le inisalini, ae o le paʻu o le paʻu ona o le togafitiga muamua ma se vaifofo vaifofo poʻo ona o le inisiua le talafeagai.

Pe a faʻamaonia se maʻi pipisi lautele, o le tulaga lamatia o le oti e maualuga. O le mea lea, i sina vaega itiiti o faʻamaoniga, o le ae manaomia le feutagai ma se fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o overdoses o Apidra, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i foliga laiti uma ma sili atu ona ogaoga. I lenei tulaga, e tatau ona faia togafitiga:

  • Mea manogi poʻo mea inu
  • O le malosi o le tino (tulaga le iloa) - mo le taofi, 1 ml o le vailaʻau o le Glucagon o loʻo faia i lalo o le paʻu poʻo le muso, i le leai o se tali atu i Glucagon, e mafai ona maua se vaifofo o le kulukose.

A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, o le a tatau ona tuʻuina atu ia te ia se taumafataga e tumu i le gaʻo. Mulimuli ane, ua fautuaina le mataʻituina o le tulaga o le maʻi e le fomaʻi.

Ely Lilly ma Kamupani, Farani

Tau mai le 1602 i le 2195 tusi.

O le kulumalogisi o se tasi o sui e faʻaalia se faʻaoga o le hypoglycem pronoun. Humalog e aofia ai insulin lyspro. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le a mafai ona faatonutonu le metabolism o le glucose ma faʻaleleia atili ai le faʻasologa o le protein. O fualaau faasaina e gaosia i le tulaga o se fofo ma le taofia.

Faʻamatalaga:

  • Usability
  • O le amataga o le vave o le hypoglycemic effect
  • O aʻafiaga ogaoga ogaoga atonu e le tupu.

Cons:

  • Aua le faʻaaoga pe a masalomia le hypoglycemia.
  • Tau maualuga
  • E mafai ona faʻaosoosoina le soona osofia.

Eli Lilly East S.A., Suitiselani

Tau mai le 148 i le 1305 paʻu.

Humulin NPH - o se vailaʻau faʻasaina o le inisalini-isophan, e faʻaaogaina i le maʻisuka e pulea le glycemia. Humulin NPH e maua mai i se ituaiga o fofo i cartridges o loʻo faʻaaoga mo se peni.

Faʻamatalaga:

  • E mafai ona faʻamatalaina ile maʻitaga
  • Faʻaaoga mo le maʻisuka muamua
  • Ua faʻatagaina le togafitiga faʻasolosolo taimi umi.

Cons:

  • E mafai ona faia le lautele o le sua.
  • I tua atu o togafitiga, e ono maua ai le fatu
  • E faʻasaʻo naʻo le faʻauluina.

Novo Nordic, Tenimaka

Tau mai le 344 i le 1116 rubles.

LS ei ai insulin lemu. O loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka i le leai o se faʻaogaina lelei o isi fualaau. I lalo o le faatosinaga a le Tulafono, o le faagasologa o le intracellular faagasologa ua faʻaaogaina ona o le faʻamalosia faapitoa o le biosynthesis o le CAMP ma le vave oʻo atu i totonu o siama maso. O le gaioiga malosi o le inisalini solu. O vailaʻau e gaosia i le tulaga o se fofo.

Faʻamatalaga:

  • Tau maualalo
  • Faʻaitiitia faʻaitiitia i le suka o le toto
  • E mafai ona faʻaaogaina i le inisalini umi.

Cons:

  • Le faʻaalia o faailo o le lipodystrophy e le o faʻamalofia
  • O le sosoʻo o le edema e mafai ona atiaʻe
  • Faatasi ai ma le faʻatupulaia o le tino, o le a manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.

Inisinia Glulizin - uiga ma foliga o le faʻaaogaina

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga vave (vave), puupuu, faʻalautele, uumi ma muaʻi inosia.

O le fea o mea e faʻatonuina mo le togafitiga sili ona lelei e faʻatatau i uiga taʻitoʻatasi o le tino. A manaʻomia le insulin, e faʻaaoga ai Glulisin.

Inisalini Glulisine o se tutusa o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le mataupu faavae i lenei hormone. Ae i le natura, e vave ona gaoioi ma ei ai sona faʻapuupuuga.

Glulisin ua tuʻuina atu e fai ma fofo mo le faʻaaogaina o gaioiga. E foliga mai o se vai manino e aunoa ma ni mea le mama.

Talosaga taufaʻailoga mo vailaau faʻatasi ma ia: Apidra, Epidera, Apidra Solostar. O le sini autū o le vailaau faʻasaina o le faʻatonutonuina o le kulūkose metabolism.

E tusa ai ma le poto masani, o tulaga lelei ma mea le lelei e mafai ona iloagofie:

  • galue sili atu nai lo le hormone tagata (+),
  • faʻamalieina le manaʻoga mo meaai i insulin (+),
  • le mafai ona le mautonu le aafiaga o le fualaau faasaina ile kulūkose (-),
  • maualuga malosi - o se vaega e faʻaitiitia ai le suka nai lo isi insulin (+).

A maeʻa le faʻatonuina ole subcutaneous, e i ai le faʻaititia o le kulukose ona o le faʻaosofiaina o lona faʻaogaina lautele i totonu o masini ma le taofiofia o nei gaioiga i le ate. O le taga e amata i le 10 minute pe a uma le tui.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o Glulisin ma le inisalini masani i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, o le mea muamua e sili atu ona lelei le puleaina pe'ā uma ona 'ai. O le bioavailability o le vailaʻau e tusa ma le 70%.

Fesootaiga ma pulu plasma e leai se aoga. E sili atu le vave nai lo le masani masani o le tui o le tagata. O le afa-soifuaga o le 13.5 minute.

O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i le taimi lava lea ao leʻi 'aʻai (mo le 10-15 minute) poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, ma mafaufau i togafitiga masani e iai isi insulin (i le taimi ole gaioiga poʻo le amataga). Metotia o le pulega: faʻasolosolo i totonu ole ogavae, tauau. Ina ia aloese mai manuʻa, o le nofoaga o loʻo tuiina o le massaged. O vailaʻau faʻapitoa e faia i nofoaga eseese, ae i totonu o le itumalo lava e tasi.

Glulisin ua tuʻufaʻatasia ma inisua ma sui soʻo nei:

  • ma se analog o le petal hormon,
  • ma le fua
  • ma le umi
  • faatasi ai ma fualaau faasaina o le hypoglycemic.

O le malosi o le glycemia ma le faaopoopoina o le inisalini Glulizin i togafitiga ma le insaline basal

Afai o le fofo ua faamoemoe e faafoeina e faaaoga ai peni, o injections e faia e tusa ai ma faatonuga mo lenei masini. O le vailaau o vailaau e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le tulaga o le maʻi ma le maualuga o taui.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Glulizin, faʻatumu i le kalama, o loʻo faia se asiasiga - o se fofo palapala ma faʻalavelave e le fetaui mo le faʻaaogaina.

Talosaga vitio mo le faʻaaogaina o le peni:

O se vailaau ua faatonuina i mataupu nei:

O faʻamaoniga i le tofiaina o fualaau faasaina e faapenei:

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i le pululisin,
  • hypersensitivity i vaega o ausilali o fualaau faasaina.

I le faagasologa o togafitiga ma le fualaau faasaina, e mafai ona tutupu ni uiga le lelei.

Ole taimi o mea leaga i numera, pe a masani 4, 3 e masani lava, 2 e seasea, 1 e seasea lava:

I le taimi o le faʻalavelave maualuga, e matauina le hypoglycemia o le eseesega o le mamafa. E mafai ona tupu lata mai pe vave ona tupu malie.

Faʻalagolago i le malosi o le togafitiga o le inisalini, le umi ma le matuia o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia atonu o le a sili atu ona malepelepe. E tatau i le tagata gasegase ona mafaufau i lenei faʻamatalaga ina ia mafai ai ona taofia le tulaga ile taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona iai sau suka (candy, sukalati, sukamama mama) ma oe.

Faʻasolosolo lelei ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia, o loʻo maua ai suka gaʻo. I tulaga ogaoga, lea eo mai faatasi ma le leai o se malamalama, o le a manaʻomia le tui.

O le toomaga o le hypoglycemia e tupu mai i le fesoasoani a le glucagon (s / c poo i / m), o le kulukose (i / v). I totonu o le 3 aso, e mataituina le tulaga o le maʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le hypoglycemia, e tatau ona ave faʻataʻavaʻavaʻa pe a mavae sina taimi.

I le amataga o le togafitiga ma le inisalini mulimuli ane, o lona fegalegaleaiga ma isi vailaau e taua.

E tele vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le gasegase o le glucose, faʻateleina pe faʻaitiitia ai aʻafiaga o le insulin. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona logoina le tagata maʻi ina ia puipuia ai le le talafeagai.

O vailaau nei e faʻaleleia ai le aafiaga o Glulisin: Fluoxetine, vailaʻau hypoglycemic in tablets, aemaise le sulfonylureas, sulfonamides, salicylates, fibrates, inhibitors ACE, Disopyramide, inhibitors MAO, Pentoxifylline, Propoxifen.

O fualaau o loʻo mulimuli mai e faʻaititia ai le aafiaga o le togafitiga o le inisalini: antipsychotics atypical, sympathomimetics, contraceptive oral, hormones thyroid, glucagon, hormones sex sex, thiodiphenylamine, somatropin, diuretics, glucocorticosteroid drugs (GCS), inhibitors proteinase,

Pentamidine, beta-blockers, ma le clonidine e tuʻuina atu i vailaau faʻamalosi e ono aʻafia ai le malosi o le Glulisin ma le maualuga o le kulukose (faʻaitiitia ma faʻalautele). O le ava malosi e tutusa lava meatotino.

E maitauina se lapataiga masani pe a faatonuina Pioglitazone i tagata mamaʻi ma patotia fatu. Pe a tuʻufaʻatasia, o mataupu o le atinaʻeina o le fatu o le fatu na lipotia mai i tagata mamaʻi na i ai se vailaau i lenei faʻamaʻi.

Afai e le mafai ona faaleaogaina togafitiga ma Pioglitazone, e tatau ona mataʻituina le tulaga. Afai e faʻaalia ni faailoga o le cardiological (mea mamafa, fulafula), o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faalēaogāina.

O le tagata maʻi e tatau ona mafaufau i mea nei:

  1. Faʻatasi ai ma le fatu o le fatu fatu poʻo le solia o la latou galuega, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.
  2. Faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, e faʻaitiitia foʻi le manaʻoga.
  3. Ona o le leai o se faʻamatalaga, e le o faʻamaonia le vailaau mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Faaaoga ma le faʻaeteete i fafine maʻitaga ma le mataituina pea o faailoga.
  5. I le taimi o le lactation, e manaʻomia le faʻasologa o fualaau ma meaʻai.
  6. Pe a liliu i Guline mai se isi hormoni ona o le eleelea, e tatau ona faia suʻesuʻega o le allergy ina ia le aofia ai le cross-allergy.

Fai le fetuutuunaiga i le taimi o le suiga mai se isi ituaiga o hormone injection. Pe a fesiitai mai le inisalini manu i Glulisin, o le fua masani e masani ona fetuunai i le itu o le faaitiitia o le mea mulimuli. O le manaʻomia o le vailaʻau e mafai ona sui ma faʻalavelave faʻalavelave / faʻalagona, i le vaitau o se faʻamaʻi pipisi.

O le polokalame e faʻatonutonuina ma le fesoasoani o fualaau oona hypoglycemic. Afai e te suia soʻo se vaega o le polokalame, atonu e manaʻomia le fetuʻunaʻi ole fua ole Glulisin.

I le tele o taimi o le hyperglycemia / hypoglycemia, o mea nei e mafua mai i fualaau-toto e muamua ona faʻamatala muamua aʻo leʻi suia le fua o le fualaau faasaina:

  • tomai ma nofoaga o le pulega o fualaau,
  • matua tausisia o togafitiga,
  • ave isi vailaʻau faʻatasi
  • loto-mafaufau faalemafaufau.

Faʻaleleia le olaga pe a uma ona amata - masina

Teuina - i le t mai le +2 i le 8ºC. Aua e te malolo!

O le tafaoga o loʻo faia e ala i faʻamatalaga

Glulisin e tutusa ma insulin:

Glulisin o se hormone e sili atu ona maualuga mo le faatonutonuina o le metabolism glucose. O loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi inisini, e faʻatatau i le faiga faʻavae filifilia. Aʻo leʻi faʻaogaina, e taua le suesue i faʻamatalaga ma fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le vailaau faʻasaina insulin guline: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le inisalini glulisin o se vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini poʻo le non-insulin. E naʻo le tino e faʻafeiloaʻi ma le fesoasoani o injections. Faʻafoe lelei le faʻataʻitaʻiina o faʻamaoniga.

O le inisalini glulisin o se vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini poʻo le non-insulin.

ATX fodula - A10AV06.

E maua i lalo ole igoa tau fefaatauaʻiga Apidra ma Apidra SoloStar.

O le fualaau faasaina o se tasi o le recombinant tutusa o le inisalini o le tagata. O le malosi o le gaioiga e talitutusa ma lena hormone lea e maua mai i se pancreas maloloina. Glulisin galue vave ma e umi se aafiaga.

A maeʻa le puleaina i le tino (i lalo ifo o le tino), o le hormone e amata ona faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate.

O le mea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le toto toto, e faʻamalosia ai lona faʻamalamalamaina e masini, aemaise lava le musele skeletal ma le tino. E taofia ai le fausia o le kulukose i totonu o maso o le ate. Faateleina le faʻasologa o le protein.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le susulu, e lua minute aʻo leʻi faia se taumafataga, e maua ai le pule tutusa o le suka i totonu o le toto e pei o le inisalini soluina tagata, e faʻaaluina ile afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le gaioiga o le inisalini e le suia i tagata o ituaiga eseese.

A maeʻa le faʻatonuina o le vailaʻau, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo ile 55 minute. O le taimi masani o le falemaʻi i totonu o le toto e 161 minute. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i totonu o le itulagi o le paʻu o le abdomina muamua poʻo le tauau, e vave tele le faʻamalamalamaina nai lo le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le ogavae. O le leai o se avanoa e tusa ma le 70%. O le afa o le ola e tusa ma le 18 minute.

A maeʻa le faʻapipiʻiina o le tino, e sili atu le sao o le palauliuli nai lo le inisalini tagata faapena. Faʻatasi ai ma le faaleagaina o fatugaki, o le saoasaoa o le amataina o le manaʻoga e manaʻomia. O faʻamatalaga e uiga i suiga i le faʻamalositino o aafiaga o le inisalini i luga o tagata matutua e leʻi lava ona suʻesuʻeina.

Glulisin ua faʻaalia mo le maʻisuka e manaʻomia ai inisalini ma le maʻisuka ituaiga 2.

Glulisin ua faʻaalia mo le maʻisuka e manaʻomia ai inisalini ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le vailaau faʻasaina ua faʻailogaina i le tulaga o le hypoglycemia ma le hypersensitivity i Apidra.

E faʻatonuina ile 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui. E le mafai ona e faʻafefiloi ia ituaiga inisalini i le syringe lava e tasi, e ui i le mea moni o le tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina ia insulin. O le faʻamalolo o le tali i luma o lona pulega e le fautuaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e asiasia le fagu. E mafai ona aoina le fofo ile suauʻu pe afai o le fofo e manino ma e leai ni vaega maʻoti.

O le peni lava e tasi e tatau ona faʻaaogaina e le tasi tagata maʻi. Afai ua faaleagaina, e le faatagaina ona faʻaaogaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, siaki ma le totoa le kesi. E mafai ona faʻaaogaina pe a manino le vaifofo ma saoloto mai mea le mama. O le pusa gaogao e tatau ona lafoaʻi o otaota fale.

O le vailaau oona e faʻatonuina i le gasologa 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui.

A maeʻa ona aveese le faʻavaa, e fautuaina e siaki le faʻailoga ma le fofo. Ona faapipii ma le faaeteete le nila ile peni. I le masini fou, o le fua o le fualaau oona e faaalia ai le "8". I isi tusi talosaga, e tatau ona faʻafeagai ma le faailo "2". Faasolo i luga le faamau i le auala atoa.

Faʻaofuofu saʻo le 'au, ave faʻamalosi i le ea e ala i le taina. Afai e saʻo mea uma, o le a oʻo mai se pa'ū ifo o le insulin i le pito o le nila. O le masini e mafai ai ona e seti le fua mai le 2 i le 40 iunite. E mafai ona faia lenei mea e ala i le suiina o le tufatufa. Mo le moliaga, e fautuaina le button o le tufatufa ina ia toso i le mamao e alu i ai.

Faʻaofi le nila i totonu o le suʻapala. Ona tiliina lea o le faamau i le auala atoa. Aʻo leʻi aveeseina le nila, e tatau ona faia mo le 10 sekone. A maeʻa tui, aveese ma lafoai le nila. O le fuataga e faaalia ai le tele o le inisalini e tumau pea i totonu o le suauu.

Afai e le lelei le galue o le syringe, ona mafai lea ona maua mai le fofo mai le kekeli i totonu o le suauu.

O le aʻafiaga lautele o le inisalini o le hypoglycemia. E mafai ona tupu ona o le faʻaogaina o mea maualuga o fualaau faasaina. Faailoga o le faʻaitiitia o le toto toto e tupu malie:

  • afu malulu
  • pallor ma le mafanafana o le paʻu,
  • lagona le matua vaivai lava
  • fiafiaga
  • faʻalavelave vaaia
  • gatete
  • popole tele
  • fenumiai, faigata faigata,
  • se lagona malosi o le tiga i le ulu,
  • paʻu.

E mafai ona faateleina le hypoglycemia. O le lamatiaga lea o le ola, aua e afaina ai le mafaufau, ma i tulaga ogaoga - oti.

I le nofoaga o inisiua, e mafai ona tupu mai ai ma le fulafula. O ia ituaiga o gaioiga o le tino e le tumau, ma e te le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaumatia ai. Masalo o le atinaʻe o lipodystrophy i fafine i le nofoaga o tui. E tupu lenei mea pe afai e ulufale i totonu o le nofoaga e tasi. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

E seasea lava o se vailaʻau e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi.

I le hypoglycemia, e faʻasaina le tietieina o se taavale poʻo le faʻaaogaina o auala faʻalavelave.

Faʻasalaga o se tagata gasegase i se ituaiga fou o inisalini e na o lalo lava o le vaavaaiga a le falemaʻi. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga hypoglycemic. Pe a suia le gaioiga faaletino, e tatau ona e fetuunai le fualaau e tusa ai.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le matua. O le mea lea e le manaʻomia ai le fetuunaiga.

O lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻatulagaina i tamaiti mai le ono tausaga.

E le lava le faʻamaoniga e faatatau i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le taimi o le faʻamaʻi ma le susu. O suesuega a manu i fualaau faasaina e leai se aoga i le gasologa o maitaga.

Pe a faatonuina lenei vailaau i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina le matua faʻaeteete. E tatau ona fua le toto kullukose.

O maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosi e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto suka.I le taimi muamua o le tolu masina, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia sinamu. Pe o le inisalini e pasi i susu o susu e le o iloa.

Aua e te suia le aofaʻi o fualaau o loʻo faʻatonutonuina ma togafitiga faʻapitoa mo faʻamaʻi fatugao.

O suʻesuʻega faʻapitoa i tagata gasegase i le gasegase o le gasegase o le gasegase e lei faia.

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

O vaʻaia o le hypoglycemia malu e taofi le faʻaaogaina o kulukose poʻo meaai sugary. E fautuaina e faapea o tagata gasegase e feaveaʻi pea le suamalie, kuki, suamalie suamalie, pe naʻo ni fasi 'apa faʻamaina faʻatasi ma i latou.

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

Faatasi ai ma se tulaga maualuga o le hypoglycemia, ua le iloa ai e se tagata. Glucagon poʻo dextrose ua tuʻuina atu e avea ma fesoasoani muamua. Afai e leai se tali i le faʻafoega o le kaluka, ona toe faia loa lea o le tui. A maeʻa ona e iloa, e tatau ona e tuʻuina atu le lauti suamalie.

O nisi fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le gasegase metabolism. E manaʻomia ai se suiga i le inisalini fua. O fualaau nei o loʻo faʻateleina ai le malosi o le hypoglycemic o Apidra:

  • vailaʻau o le tino,
  • ACE inhibitors
  • Faʻaleagaina,
  • fibrates
  • Fluoxetine,
  • monoamine oxidase inhibiting substances
  • Pentoxifylline
  • Propoxyphene,
  • salicylic acid ma ona fua,
  • sulfonamides.

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaosiga o le hypoglycemic o lenei ituaiga inisalini:

  • GKS,
  • Danazole
  • Faʻaauau
  • togafitiga
  • Isoniazid,
  • Phenothiazine
  • O le tuputupu aʻe o le homone,
  • foliga tutusa o le homone i le thyroid,
  • fomaʻi feusuaʻiga fafine e aofia i vailaʻau faʻasaina o faʻamatalaga,
  • vailaau e taofia ai le puipuiga.

Beta-blockers, clonidine hydrochloride, tapenaga o lithium e mafai ona faʻamalosia, pe, i se isi itu, faʻavaivaia le gaoioiga o le inisalini. O le faʻaaogaina o le pentamidine muamua e mafua ai le hypoglycemia, ona oʻo ai lea i le faateleina o le faʻaoʻoina o le toto kulukose.

Ole inisalini e le manaʻomia ona faʻafefiloi ma isi ituaiga o lenei hormone i le syringe lava. E tutusa foi le faaaogaina i pamu e afu.

O le inuina o le ava malosi e ono mafua ai le hypoglycemia.

O tala tutusa o Glulisin e aofia ai:

  • Apidra
  • Novorapid Flekspen,
  • Epidera
  • insulin isophane.

Apidra o loʻo avanoa i luga o faʻamatalaga. O maʻi suka e maua ai vailaʻau mo le leai o se totogi.

O le tau o le penisini peni e tusa ma le lua afe rubles.

E le tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa pepa ma faʻatalaʻau. E le faatagaina le inisalisa. O fagu avanoa ma cartridges ua teuina i se vevela e le sili atu i le 25ºC.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo le 2 tausaga. O le kulupu ola i totonu o se fagu matala poʻo se faasee e 4 vaiaso, mulimuli ane e tatau ona lafoaʻi.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo le 2 tausaga. O le kulupu ola i totonu o se fagu matala poʻo se faasee e 4 vaiaso, mulimuli ane e tatau ona lafoaʻi.

E faia i le atinaʻe Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani.

Ivan, 50 tausaga, endocrinologist, Moscow: "Faatasi ai ma le fesoasoani a Apidra, e mafai ona taofiofia faailoga o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ou te fautuaina le puleaina o le inisalini i luma tonu o le 'aiga. E matua faʻamaeʻaina ai masini e mafai ai ona maua i le suka. "

Svetlana, 49 tausaga, diabetologist, Izhevsk: "O le puleleni o se tasi lea o insulin sili ona lelei. E talia e tagata maʻi le lelei, ae i lalo ifo o le tuʻuina atu o masini ma faʻataʻitaʻiga. O le hypoglycemia e matua le masani lava. "

Andrei, 45 tausaga, St. Petersburg: "O Glulizin e le mafua ai le paʻu o le suka, lea e taua ia te aʻu o le maʻisuka ma le" poto masani ". O le nofoaga pe a uma le injections e le afaina pe fula. A maeʻa ona 'ai, o le kulukosese e masani lava. "

Olga, 50 tausaga le matua, Tula: "O insuline tuai na mafua ai ona ou uila, ma o le nofoaga na tuiina sa faigata pea. Glulisin e le mafua ai na faailoga. E faigofie le faʻaaogaina o le syringe pen, ma, e sili ona taua, aoga. "

Lydia, 58 tausaga, Rostov-on-Don: "Faafetai ia Glulizin, ou te tumau i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai. Ou te matua mulimuli i se meaai ma fuafua ma le faaeteete le fualaau o le fualaau faasaina. E leai lava se vaega o le hypoglycemia. "


  1. Korkach V. I. O le matafaioi a ACTH ma glucocorticoids i le faatonutonuina o le malosi o le malosi o le malosi, Zdorov'ya - M., 2014. - 152 p.

  2. Okorokov A.N. Togafitiga o faamai o totoga i totonu. Volume 2. Togafitiga o faʻamaʻi rūmati. Togafitiga o faamai pipisi. Togafitiga o faʻamaʻi fatugao, Fomaʻi - M., 2015. - 608 c.

  3. Faamai o se metabolism: monograph. . - Moscow: Lotu Rusia o le Humanitarian University, 1987 .-- 382 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Ole inisalini. O le a lenei mea

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le manaomia o le hormone e masani ona fesiligia fesili e uiga i le inisalini lata mai, lona natura o le aʻafiaga o le aoga ma isi mea e taua mo suʻe suka uma. Ua talitonu fomaʻi o se hormone tulaga ese ma e fai ma sui o se tasi o mea na ausia o le falemaʻi faʻamalositisi i tausaga talu ai nei.

E ese mai isi ituaiga ma ituaiga o hormones, muamua, i le saoasaoa o lona aafiaga. Mafai ona fai atu o le kosi o le taimi e mafai ona amata mai le zero, e oʻo atu i le 15 minute le maualuga pe a uma le tui. O lona uiga, o le fualaau faasaina e amata ona galue vave pe a maeʻa ona tuʻuina atu i le maʻi. O ia ituaiga o analogues o le inisalini o vailaau o loo tuuina atu:

  • Novorapidom, A leai o le insulin aspart. E faia i Tenimaka. O se tutusa o le tagata, o se ituaiga o fualaau oona. Mo lona gaosiga, o loʻo faʻaaogaina le metotia o le biotechnology. Mo lenei mafuaʻaga, o le vailaau faʻasaina e maualuga le maualuga o le eletise mai le nofoaga o loʻo faʻatusalia e gaʻo gaʻo, o se gaioiga sili atu ona vave nai lo le tagata soluble. Pe a faatusatusa i le mea mulimuli, e mafai ona ia faʻaitiitia le suka i le fa muamua o itula talu ona 'ai. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona lelei le maeʻaeʻa pe a maeʻa le faʻatulagaina faʻatusatusa i le inisalini o le tagata Manaomia mo pulega faʻapitoa. E mafai foi ona faʻaaogaina ma le le faʻafefeteina, ae tatau ona faʻamautuina lelei le vaavaaiga faafomai iinei. E tatau ona sui le nofoaga o tui. O le vaega o le puipui abdomina o le sili lea ona faigofie mo le faʻaofiina o lenei inisalini, aua o le a faʻavaveina ai ana gaioiga.
  • tagata faʻapitoa, poʻo isi insulin lyspro. US manufacturer. O se faʻatulagaga o le tagata. E ese mai i le mea e amata ona vave galue vave ma o loʻo i ai le pito i luga o le faʻaaliga muamua ma se taimi pupuu tele (e oʻo atu i le lima itula) pe a oʻo mai le mea e fai ai le hypoglycemic. O le saoasaoa o le fualaau faasaina (e sefululima minute pe a uma ona faʻaofiina) e faʻamatalaina e le mea moni o le tagata e faʻavavevave ona vave faʻavave. O lenei tulaga e mafai ai ona faʻaaogaina lata ane i le taimi o taumafataga, pe a masani ona faia le masani i le afa itula. E tasi le isi itu taua e tatau ona amanaia - o le nofoaga o inisiua e ono aʻafia ai le saoasaoa o le gaioiga.
  • faʻaumatia. Po o le inisalini glulisin. O le gaosiga o le fualaau faasaina o Farani. O se faʻaopoopoga o le inisalini o le tagata, i le mana - tutusa lava ma tagata masani. E faʻamatalaina i le vave ona fai ma le umi o le gaioiga o gaioiga pe a faʻatusatusa i le insulin.

Afai o le fualaau faasaina e faʻapitoa ona faia, ona amata lea ona paʻu le kulūkose pe a maeʻa le sefulu minute.

O ia mea uma o ni ituaiga o suiga faʻaleleia o le inisalini o le tagata, e matua faʻaleleia le mafaufau i nisi o faʻamatalaga o loʻo maua i isi hormones. Ma, e pei ona uma ona taʻua i luga, e sili atu ona televave o latou aafiaga nai lo isi auala tutusa.

I le taimi muamua, o le atinaʻeina o le inisalini mulimuli ane na fuafua e na o na o loʻo maua i le maʻisuka o ē, pe o le a lava le mafuaʻaga, o le a galo ma faʻatagaina nisi o gaʻo vailaʻau i a latou meaʻai. E ui lava i lo latou "mama", i se tasi auala pe o le isi foi, o le a mafua ai ona osofaʻi suamalie i le kulūkose. Ae e feteʻenaʻi ma faʻamatalaga o tagata gasegase lamatia, e moni e aofia ai i le maʻisuka, e le tele naua.

O se taunuuga, na faʻatumuina le maketi i aso nei, ma lelei le faʻaleleia o fualaau faʻasaina ma le gaioiga faʻamalosi. Ma o lenei ua avea i latou ma fesoasoani fesoasoani i le tauiviga e faʻaitiitia le suka ma toe aumaia i le masani. O lenei o le tagata gasegase e iai se fofo mautinoa ma aoga i le tulaga e tupu ai se oso maamaa pe afai ei ai se mafuaaga e le maua ai e ia le avanoa e faatali ai mo le sili atu ma le afa itula ao le i amataina le taumafataga.

E tatau ona e iloa: o le faʻaaogaina o le inisalini e fautuaina mo le togafitiga o tagata gasegase e lua ituaiga o suka suka, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le suka suka pe a uma ona 'ai.

O le a le uiga o le hormon?

O le inisalini pupuu ma mulimuli ane o vavemoni ia e faʻaaogaina e vave faʻasaʻo ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le taimi puupuu e amata ona galue i totonu o le afa itula i le maea ai o lona faʻaofiina, ma le pito i luga o le gaoioiga e tupu pe a uma le 2 itula. O le gaioiga o le homone pito i tua e mafai ona matauina pe a uma le 15-20 minute. Injections e tuʻuina atu ao le i 'ai i le manava, aua o le a mautinoa ai le vave faʻavaveina o le toto ile toto. E leʻi umi se taimi e faʻalauiloaina ai le afa itula ao lei faia taumafataga, faila-puupuu - 5-10 minute aʻo leʻi 'ai poʻo vave pe a uma taumafa.

Mataupu faavae o le taotoga

O le insulin e mafai ona sili atu ona vave galue nai lo le gasegase o le a amata ona sosolo i le puipuiga lea na sau ma meaai ma liliu mai i le kulukose. O se tagata gasegase o loʻo i ai se faʻatapulaʻaina o mea taumafa e le manaʻomia ona faʻaaogaina analogues.

O le inisalini e faʻamalosi le faʻaaogaina, e pei o se tulafono, e gasegase e manaomia le aumaia vave o le kulūkose e puipuia ai le amataina o faʻalavelave faigata ona o ona taunuuga maualuga. Mo lenei mafuaaga, e taʻutaʻua ma i latou e manaʻomia na o le faʻamalamalamaina o le uila. Ma i ia tulaga, afai e le lava le inisalini puupuu, o le a le mafai ona toe suia.

E manaʻomia foi i tulaga e tausisia ai e tagata mamai ia fautuaga uma a se fomaʻi ma taʻitaʻia se ituaiga olaga talafeagai, o lona uiga, pe a tupu mai le paʻu i le kulūkose.

E tatau ona e iloa: o aso nei o le inisalini aupito sili ona malosi - e mafai ona sili atu le malosi nai lo ituaiga ituaiga inisalini i taimi e lua, ma o nisi taimi e tele taimi.

Ona o nei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona mafaufau ma le totoa le fua o lenei inisalini aʻo leʻi aveina le homone.

Le lelei ma le le lelei

O vailaʻau taʻitasi poʻo nisi mea faʻasoifua maloloina e mafai ona maua ai le lelei i luga o mea masani ma ia maualalo i latou i se mea. O le insulin e le o se mea e tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai tatou te faʻatusatusa lona aafiaga i se sui pupuu o lenei vaega o tupe, ona mafai lea ona tatou matauina:

  • O se uiga sili ona lelei o le ultrashort, o le maualuga o le gaoioiga e sili atu ona vave faʻaalia, i le taimi lava e tasi, ma le faʻaitiitia o le insulin i luga o le fua tutusa - o lona uiga, sili atu le vave nai lo le maʻi ole insulin.
  • E tatau foi ona e manatu, pe a faʻaaogaina le inisalini, lea, e pei ona e iloa, ei ai le pito i luga o le gaioiga, e leʻo taimi uma e mafai ai ona fuafua saʻo le aofaʻi o meaʻai gaʻo o loʻo i ai i meaʻai.
  • I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le inisalini i ni nai minute ao leʻi 'ai, ma o lona aoga sili lea nai lo le insulin, lea e sili atu ma le afa itula, lea e faʻaalia ai lona gaioiga i le faʻamalieina o le suka. Ma e sili atu le toʻa mo i latou e le o iloa le taimi tonu o le 'ai.
  • I le galuega faafomaʻi, o se mea lauiloa e faapea o le inisalini mulimuli e le afaina ai le faaitiitia o le suka kulukose i taimi uma nai lo le puupuu, ae sili atu le malosi. O nisi o fualaau faasaina o lenei ituaiga, mo se faataitaiga, o se tagata, ua mafai ona tuu i lalo le faailo toetoe lava lua ma le afa taimi e malosi atu nai lo se mea puupuu. O le mea lea, i ia tulaga, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau.

E manino lava o fetuunaiga uma lava e fuafua ai le fualaau e tatau ona faia ai suʻega masani i le tagata gasegase, ma maua ai lona fua faʻatatau. Ma e taua foi lenei mea.

Faatasi ai ma aʻafiaga o nei vailaʻau, o le mea taatele, mo se faataitaiga, i Novorapid o le atinaʻeina o le hypoglycemia. E i ai isi. E tatau ona e faʻaeteete faʻalelei oe lava ia i latou ao leʻi faʻaaogaina lenei mea ma isi mea.

Ma tagata tafafao maimoa ma maʻitaga

O tagata maʻi e masani lava ona leai ni tulaga masani, pe a iai se manaʻoga mo le fualaau sili ona vave. E tele naua, mo se faʻataʻitaʻiga, o se manaʻoga e mafai ona tulaʻi pe a asiasi atu i se faleaiga poʻo le faia o se malaga i totonu o se vaalele, pe a 'ese meaʻai i le taimi mai le taimi na' ai ai le tagata maʻi. O ia tulaga e faapea o se vailaʻau faʻamalosi e avea ma se meafaigaluega taua.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai tagata gasegase oe, faʻaaogaina meaai lelei ma taumafa, faʻaaogaina le inisalini mulimuli ane, o le faʻamalosia lelei o le maualuga o le maualuga o le suka o le maualuga e oo i le selau pasene.

O le mea pito sili ona taua o le faʻaaogaina o lenei inisalini i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka aʻo gaʻo. O le a lana fesoasoani faapitoa i lenei tulaga, e pei ona faamatalaina i lalo:

  • ei ai se aafiaga taua o le hypoglycemia i le aoauli, faʻaitiitia le faʻafia ona faʻaalia. O lenei aafiaga e matua talafeagai lava mo le uluaʻi masina muamua,
  • i le taimi o lenei vaega, e fesoasoani i se tamaitai e le maua ni faʻafitauli, aua e vave ona gauai,
  • o le lamatiaga o le maua o le hypoglycemia pe a uma ona 'ai e faaitiitia,
  • e tusa lava pe i ai i le i ai o le toxicosis i le amataga o le maitaga ona o se mea na maua e le fualaau faasaina, e le faasaina le tagata maʻi e faʻaaogaina.

I le faaiuga

I le taimi nei tatou te iloa i tulaga ma po o ai le ituaiga o inisalini e aoga, e mafai ona tatou maua meatotino masani o lo o ia te ia. E mafai ona faʻamatalaina e pei ona taua i lalo:

  • faaitiitia le tele o le fualaau,
  • faateleina le taua o le tagata maʻi, fesoasoani e faʻaleleia le tulaga lautele,
  • taofi masani ona oso i kulūkose maualuga,
  • pulea le vasega o le maʻi.

Aisea e taua tele ai le mataʻituina ma le faatumauina o le toto kulukose? Aua afai e pa'ū i le 3.2, o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ma o lenei, i le itu, o le a mafua ai le le fiafia i galuega a totoga uma ma tino o le tagata maʻi, o le a muamua ona aafia le mafaufau. O aʻafiaga o le a aliali mai, faʻaalia i le faʻavaivaia malosi o le tino, o se lagona faifaipea, faʻavalea. O le faʻaalia o le fefe o vae ma le fenumiai e mafai. E manino lava i lenei tulaga, o le a le mafai e le tagata gasegase ona galue. E le gata i lea, pe afai o loʻo faʻagasolo maʻi, ona tupu ai lea i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

A oʻo ina maualuga le maualuga o le suka i le maualuga o le 5.6 poʻo le sili atu foi, e masani ona tupu i le atinaʻeina o le hyperglycemia. E le lamatiaina le tagata gasegase i soʻo se faʻafitauli matautia, aua o se taunuuga masani ma malamalama lelei o le gaioiga o le physiological pe a uma ona 'ai, aemaise lava pe a tumu le meaʻai i gaʻo. Ae afai e tumau le faʻalavelave, e na o le maʻisuka e mafai ona matauina.

Mataitu lou soifua maloloina i taimi uma. Ia sili atu le malologa.Asiasi soo i se fomaʻi, talanoa i tulaga fou taitasi i le taimi o togafitiga. Ma o le a sili atu le saoasaoa o le faagasologa o le faamalologa.

Fiasp, Fiasp

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk (Tenimaka)

Igoa: Fiasp ®, Fiasp ® (insulin aspart)

Gaioiga faʻamaloilo:
Fiasp® e vave ona amata ma puupuu le umi o gaioiga nai lo Novorapid. E mafai ona faʻatinoina i le taimi lava aʻo leʻi 'aʻai. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatonuina Fiasp ® i le taimi lava e uma ai se taumafataga.

Faailoga mo le faʻaaogaina:
Ituaiga 1 maʻisuka.
Ituaiga 2 maʻisuka.

Metotia faʻaaoga:
O le Fiasp e faʻapitoa ona faia i le itu o le puipui o le abdomina muamua, i le ogavae, tauau, papa.
O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina vave aʻo leʻi 'aʻai, faatasi ai ma meaai poʻo vave pe a uma le' aiga.
(sili atu ...)

Rosinsulin P

Igoa - Rosinsulin P
Faʻatau - Sini Meli (Rusia)

Gaioiga faʻamaloilo:
O le fualaau faasaina e pupuu.

Faailoga mo le faʻaaogaina:
Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka. Le maitauina i vailaʻau o le hypoglycemial oral. Faʻamālōlōina faʻatasi ma vailaʻau o le hypoglycemous oral. O le maʻitaga e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka. (sili atu ...)

Faʻatau - Sanofi-Aventis (Farani), Sanofi

Ulutala: Apidra ®, Apidra ®

Igoa: Insulin Glulisin

Faatulagaga:
1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai le insulin glucose 3.49 mg ma meaola: m-cresol, sodium chloride, trometamol, polysorbate 20, suauu hydrochloric concentrated, sodium hydroxide (agai i le pH 7.3), vai d / ma.

Gaioiga faʻamaloilo:
Apidra (inisalini glulisin) o se faʻafouga o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le malosi o le inisalini o le tagata. O le inisalini glulist e amata ona galue vave ma e puupuu lona umi o gaioiga nai lo le insulin.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le gaioiga a Apidra, lea e faʻaitiitia ai le kulūkose i le toto, e amata i le 10-20 minute.
Apidra o loʻo faʻatonuina e ala ile inisiua ole inumaga poo ole faʻaopoopoga faifaipea i totonu o le gaʻo eletise e faʻaaoga ai le pamu, ao leʻi leva (0-15 minute) pe leʻi maeʻa foi se taumafataga.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua.
(sili atu ...)

Humalog, Humalog

Foafoa: Eli Lilly, Eli Lilly (ISA)

Ulutala: Humalog ®, Humalog ®

Igoa: Lyspro insulin

Faatulagaga: 1 ml o le vailaʻau oona - 40 PIECES poʻo le 100 PIECES. O le gaioiga malosi o se vaifofo o le Lieproinsulin neutral, o se tasi o le inisalini o le tagata.

Gaioiga faʻamaloilo: DNA recombinant insulin tuilaina. E ese mai i le itu mulimuli i le faasologa o amino acid i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le Humalog e faʻaalia i se vave vave o le gaioiga, o se amataga muamua o le pito i luga o le gaioiga ma se taimi puupuu o le hypoglycemic (e oʻo atu i le 5 itula) faʻatusatusa atu i le inisalini masani a le tagata. O le amataga o le fualaau faasaina, e tusa ma le 15 minute talu ona uma le pulega, e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le faʻamalosi. O lenei mea e mafai ai ona e ulu i le vailaau faʻaulu i luma tonu o meaai (mo le 15 minute), e ese mai le inisalini masani a tagata, lea e 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le fua o le absorption o le insulin lispro ma, o le mea lea, o le amataina o lana gaioiga e mafai ona aafia i le filifiliga o le inisiua.
(sili atu ...)

Novorapid, NovoRap>

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Igoa: Novorapid ® (insulin aspart), NovoRapid ®

Faatulagaga: 1 ml o Novorapid ® o loʻo aofia ai: mea gaʻo: insulin aspart 100 U, na gaosia e le DNA o loʻo faʻaaogaina le biotechnology i le saccharomyces cerevisiae.

Gaioiga faʻamaloilo: NovoRapid o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata e puupuu le mea na faia e le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se aʻafiaga Saccharomyces cerevisiae lea e suia ai le palatini amino acids i le tulaga B28 i le aspartic acid.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻaosofia ai gaioiga intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faaitiitia o le toto glucose e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, o le faateleina o le tino, faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faaitiitia o le fua o le kulukose i le ate, ma isi mea faapena. i se fofo o le insulin masani. I lenei itu, o le NovoRapid e sili atu le vave gauai mai gaʻo gaʻo ma amata ona galue vave atu nai lo le insulin. NovoRapid ® faʻaitiitia le kulukose o le toto i le muamua 4 itula i le maeʻa o se taumafataga nai lo le insulin. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le maualuga o le kulukose o le toto o le toto e iloagofie ma le puleaina o NovoRapid, pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata.
(sili atu ...)

O vaega o le puupuu ma le siakiina o le inisalini

O le hormone pupuu e faia i luga o le faavae o meaola tutusa o manu, o le tele o taimi o se puaa, poʻo le biosynthesis. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻalatalata atu i le tino o le natura masani, o le natura o le tagata, ma faʻavaveina le aafiaga faʻamalolo. O le inisalini puupuu e naʻo se togafiti faapitoa, o taimi uma i se nofoaga e ese ai, ae i le taimi e tasi. Avanoa - o se mea fou i tekinolosi faafomai ma vailaau mo togafitiga. O sauniuniga vave e faia i luga o le faavae o le hormone tagata faʻatasi ma suiga. I le taimi muamua, na faia le vailaau mo togafitiga faʻafuaseʻi mo se maʻisuka o le na 'aina mea inu gaʻo poʻo isi meaʻai na mafua ai le oso malosi i le kulukose o le toto. Ae na amata ona latou faʻaaogaina lenei ituaiga o hormone i togafitiga faʻapitoa.

Faʻatau ma faʻasoa

O ituaiga taʻitasi o fualaau faasaina ei ai mea lelei ma mea le lelei. Iloiloina le inisalini puupuu, o uiga o loʻo faʻaalia i le laulau ua faʻamaonia:

FaʻaauauFaʻasologa
  • O le maualuga o le gaioiga o le inisalini e tupu vave lava.
  • E faʻatagaina ai oe e le faʻavave taimi ma ave meaai i le taimi lava e uma ai le tui.
  • O le taimi e muta vave, ma o le maualuga o le hormone e paʻu malie.
  • E faigata ona faʻatusatusa le aofaʻi o meaʻai ona o se faʻamalosi malosi i faailoga.
  • Le faʻaleagaina o le kulukose.
  • Ole auala ole suʻega e manaʻomia ai oe ile faʻaalia o lau fualaau oona.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faatasi ai ma vailaau inisalini mo taimi pupuu, Insuman Rapid, Humulin, Actrapid ma le Esopola e iloga. O a latou taga e tutusa lelei ma le inisalini o le tagata. O le "Humulinism" e ese mai i isi i lona gafatia e faʻaaoga ai le maʻisuka muamua ma le 2, ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, o loʻo faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i le ketoocytosis ma le taimi o gaioiga.

O le tui sili ona lauiloa o le inisalini o Humalog, sosoo ai ma fomaʻi lauiloa, o latou igoa o Apidra ma Novorapid. Humalog e faavae i luga o se tali o le lieproinsulin, Apidra insulin guline, ma le Novorapida insulin aspart. Latou te galulue taʻitasi i le auala lava lea e tasi e pei o le hormone poto faʻa-tagata. O le faʻaaoga lelei o nei vailaʻau e aunoa ma le solia o le taumafa e mautinoa ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto. O pepa faʻatulagaina o se filifiliga lelei mo tamaitai i se tulaga manaia, aua e mafai ona faʻaaoga uma i le taimi o le fananau ma le maitaga atoa, e aunoa ma le faʻalavelave.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Tuua Lau Faamatalaga