Pancreatic MRI

O le faʻataʻitaʻiga o le resonance magneticise e faʻavae i luga o le gafatia o le tele o neoplasms o loʻo atinaʻe i totoga o parenchymal e faʻaalia ai le galu magifa ma eseesega malolosi. E masani lava, o le lelei o ata o le a faʻaalia i luga o le komepiuta komepiuta e maua ai le gaioiga o ata o le a faʻalagolago lava i le mana o le 'initaneti na faʻaaogaina. O le sili atu ona mamana o le masini, o le sili atu lea o le maualuga o foliga ma le sili atu ona faatuatuaina le suʻesuʻega.

E mafai foi ona e faʻaleleia le maualuga o foliga e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa. O le faʻatusatusa i le tuufaatasiga ma le IRM e le gata ina mafai ai ona vaai faalemafaufau i suiga laiti i totonu o le okeni, ae ia iloilo foi le setete o vaa o loo fafagaina.

O a galuega a le pancreas?

O le galuega autu a le pancreas o le tuʻuina atu lea o le meaʻai fualaʻau ma le tele o enzymes e talafeagai mo le faʻaogaina masani ma le faʻasiliina o meaʻai. O le mea pito sili ona taua o nei mea o trypsin, chymotrypsin, lipcreatic type lipase ma amylase.

O le galuega lona lua, lea e le itiiti ifo lona taua, o le tuʻuina atu lea o le tino i hormones e aafia i le fesuiaiga o kulukose ma glycogen. E faʻafetai i le fausiaina o le pancreas, ua taʻua o tamaʻitaʻi o Langerhans, o loʻo faʻamaopoopoina le inisalini ma le glucagon. Faatasi ai ma le sili atu po o le le lava o nei hormones, ua tupu ai maʻi patho, ma sili ona lauiloa o le maʻisuka.

Faailoga mo se MRI o le pancreas

  • tiga i totonu o le manava ma le gland lava ia, o le fusi-pei,
  • faafitauli masani ile otaota,
  • masalomia o le kano poʻo le uila
  • le i ai o le pancreatitis masani o soo se ituaiga,
  • muamua na maua i le maualuga o le maualuga i totonu o le alalele e faʻamaʻo ai a latou mea faʻalavelave.

Talu ai e leʻo tauaveina e le MRI le faʻalauiloaina o le radiation, e masani ona faʻaaoga e mataʻituina le lelei o togafitiga ma faʻafetaui le togafitiga filifilia pe a manaʻomia.

O le a le mea e faʻaalia e le pancreatic MRI?

Suesuega e mafai ona faʻaalia ai suiga laiti i le fausaga o se okeni. O le mea sili ona taua o faʻamatalaga na maua pe afai o le tagata gasegase i le taimi o le MRI na mafai ona iloa se faʻavae tele o le pancreas.

E tusa ai ma taunuʻuga o ata fuafuaina:

  • tulaga ma le totonugalemu o le okeni,
  • le tele o le ulu, tino ma le siʻu o le gland,
  • setete o fiber parapancreatic fiber,
  • o le fausaga o le parenchyma, o le i ai o ni togafitiga pathological,
  • ituaiga o gasegase o le tino, lea o le a iloagofie ai le paʻu mai le fausia o le kystic,
  • le foliga ma le tele o togafitiga, o lenei mea o le a fesoasoani e vavalalata le tumutumu, e oʻo lava i taʻaloga ma lapotopoto o foliga e faʻaalia ai le tulaga lelei o aʻoaʻoga,
  • siama o le paʻu i totonu o mea lalata ane,
  • metasisi mai isi totoga,
  • o le tulaga o le au o loʻo i totonu o le gland,
  • o le i ai i totonu o papa o maa,
  • le tulaga o vaa o loʻo tuʻuina atu meaʻai i le okeni ma isi.

O le a le taimi e faʻaalia ai le MRI i le faʻatusatusaina?

O le faʻatusatusaga e masani lava ona faʻaaoga pe a manaʻomia e faʻamaonia ai le i ai o neoplasms volumetric i le tino. Ole tele o taimi ole taimi e umi ai ona vavalalata siama ole gasegase, ma o le a mafai ai ona faaleleia foliga o le tumo.

O le eseesega o le Pancreatic MRI e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai maʻi o vaʻa e fafaga ai le okeni.

Sauniuniga suʻesuʻe

Pancreatic MRI e manaʻomia sina sauniuniga. Muamua, e fautuaina le tagata maʻi e faia se suʻega i luga o se manava gaogao. Afai o le suʻega o le taeao, ona faʻaaoga lea o le keke i se taimi mulimuli ane. Afai o le suʻesuʻega i le aoauli, ona tuʻuina atu lea o le faʻatagaina o le taumafaina o mea taumafa i le 5 itula aʻo leʻi faia suʻesuʻega.

Lua aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, ua fautuaina e lafoaʻi oloa e faʻapogai ai le faʻaaogaina o le kesi (falaoa, soda, sweets, juice, legumes, etc.).

Aʻo le i faia le faʻatinoga, e tatau ona aveese uma faʻamaʻamea uʻamea ma lapatai le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻatusatusa, pe afai ua uma ona faʻaaoga muamua.

E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le i ai o masini eletonika ua faʻaaogaina poʻo taliga uʻamea, aua o lenei mea e ono solia ai le suʻesuʻega. Afai e faʻaaogā e le tagata maʻi se fesoasoani faʻalogo, o le a aveeseina aʻo le i faia le taualumaga.

Taualumaga

Pancreatic MRI o se fua faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i totonu o se potu faʻapitoa e faʻapipiʻiina lea o loʻo i ai le 'initaneti. O le tagata maʻi e tuʻuina i luga o se laulau faʻafeiloaʻi, lea o le a mulimuli ane i totonu o le masini.

Afai e pasi le faʻasalalauga e aunoa ma se faʻatusatusa, o le laulau e faʻasolo i totonu o le masini, ma amata le taualumaga. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e le tatau ona faʻanofoina gasegase, ao faʻavevesi ata i le faagasologa o le gaioiga. O mea uma e tatau ona fai e le tagata maʻi o loʻo taoto pea i le initaneti mo le 20-30 minute.

Afai e faia se faaiuga e faʻatino le faʻatinoga ma faʻatusatusa, ona muamua loa lea o le suʻega ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se faʻataʻi maʻi. E talafeagai ina ia vavaeeseina ai ni mea e leʻi mafaufauina o le tino i le vailaau na faʻaofiina. Afai e le maua se allergy, o le eseesega o loʻo faʻatonuina ma le le faʻaaloalo, ona faʻatautaia lea o le faʻatulagaga e tusa ai ma le fuafuaga masani.

A o faagasolo, o nisi tagata gasegase e maua se osofaiga o le claustrophobia. E mafai ona e taulimaina e ala i le talanoa i se fomaʻi e ala i se masini faaleotele leo e sii i totonu o le initaneti. E masani lava, e oʻo lava i se osofaiga o le claustrophobia, e le faalavelaveina le suʻesuʻega, ae afai e amata ona fefe le tagata maʻi, e mafai ona taofi.

Pancreatic MRI

O gasegase pancreatic e taatele i nei aso. O se matafaioi taua i le fausiaina o togafitiga faʻaleagaina e faia i se olaga le saʻo, amio leaga, faʻapea foʻi ma mea sese i mea taumafa. O suʻesuʻega muamua e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata. I lenei tulaga, o se masini komepiuta e taua tele. O le a se mea o faʻaalia mai e le MRI o le pancreas ma e tatau ona ou saunia mo lea mea?

Taiala galue

O le pancreas e faasino atu i na totoga e le lelei le mafaufau i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le leitio ma le ultrasound atonu e le mafai ona iloa ai se neoplasm o le tele tele. I lenei tulaga, aua e te faia e aunoa ma se MRI o le pancreas.

O auala faʻaonaponei e fesoasoani i le amataga e faailoa ai faʻavae volumetric i le okeni ma amata togafitiga o togafitiga. Faʻaauau foliga faʻamaonia e mafai ai e oe ona maua se ata tolu-foliga o le endocrin gland. O le ata e faia e ala i le faʻaaogaina o se mageta.

Taua! MRI e faʻavae i le sootaga o le maneta ma le tino o le tagata. O se magnetic field activates hydrogen. O lenei fegalegaleaiga e mafai ai e oe ona manino le vaai i le totoga suʻesuʻe.

Faatasi ai ma le fesoasoani i le vave aveeseina o ata, e mafai ona e mafaufau i vaega uma o pancreas, faʻapea foi ma le vaaia o suiga i le fausaga o le okeni. O meafaigaluega e mafai ai e oe ona sili atu i le selau ata i fasi pepa i vaega eseese. O le lelei o ata e mafua ai, e faalagolago lava i le mana o meafaigaluega.

Iloiloga, lea o loʻo faia i luga o se faʻamaufaʻailogaina tapunia, e maua ai le maualuga o le maualuga o foliga. O le faʻaaogaina o se faʻatusatusaga e mafai ona aʻafia ai le taunuʻuga. O lenei mea e mafai ai e oe ona vaʻavaʻai e le gata i nai suiga itiiti i le okeni, ae ia tuʻuina atu foi se iloiloga o le setete o vaʻa talafeagai mo le okeni.

O le magnetic resonance e mafai ai ona maua mea uma e uiga i le tino o le tagata, ona o lona saturation i le hydrogen atom ma mea mageta o tissu. MRI i le taimi nei o le auala e tasi o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi pipisi lea e maua ai faʻamatalaga saʻo e uiga i le tulaga o totoga i totonu, metabolism, fausaga ma le gaioiga o gaioiga o le tino.

I le taimi o suʻesuʻega, o okeni ma tisipenisi o loʻo faʻaalia i ni eseesega eseese. Ona o lenei mea, e mafai ona vaaia i latou i le tala. O le taamilosaga o le okeni i lalo o le aʻoga, o masini eletise lea e faitau faʻailoga ma tuʻuina atu i latou i se komepiuta. O le isi, o ata o loʻo faʻapipiʻiina, pe a maeʻa ona maua lea o se uiga maualuga.

O ata o lo o faamaumauina i luga o se pusa compact. Faʻaaogaina o nei auala faʻaonapo nei, e mafai ona e vaʻavaʻai i tisifiu, vaʻa toto, namu, ma le iloiloga o le saoasaoa o le tafe toto ma fua le vevela o soʻo se totoga i totonu. O le Pancreatic MRI ua faia ma aunoa ma se eseesega. O le faʻaaogaina o se mea e faʻafesoʻotaʻi ai mea e sili atu ona maaleale le masini. O ata e ave ao lei amataina le mea lanu ma mulimuli ane.


O le lauiloa o le MRI ona o le leai o aʻafiaga o aʻafiaga o x-ray

O le taualumaga e matuai leai lava se leaga. O le aʻafiaga o se mageta ma le televise e le o lagona uma. I le taimi o le suʻega, e lagona e le tagata maʻi le tele o faailoilo, taʻavale, leo. I nisi o falemaʻi, e tuʻuina atu ai ni taligalu ina ia le afaina ai se tagata i ni leo e ese mai ai. Ina ia faʻamaonia maʻi faʻamaʻi, e faʻaaogaina masini matala ma tapunia.

I le tulaga muamua, e le oi ai le tagata i totonu o se avanoa. Ole tulaga taua tele lea mo tagata mamaʻi e mafatia i le claustrophobia. O ia ituaiga masini e mafai ona tetee atu i tagata e sili atu i le 150 kilokalama. O se faʻatalanoaga o le insulation e naʻo le tatau. O le fomai o le a faʻamatalaina le mea sili e fai ai le MRI.

Pancreatic MRI ua faia i mataupu eseese:

  • masalomia o neoplasms,
  • faʻamaʻi muamua o le pancreatitis poʻo le mataʻituina faʻamalosi,
  • faʻasologa masani o togafitiga o gaʻo,
  • pulea o togafitiga
  • solia o le metabolism o le carbohydrate,
  • faʻamaoniga faʻamaonia faʻatasi ma faʻamatalaga o soʻo se faʻavae,
  • gasegase o le tino,
  • sosolo
  • saili mo metastases pe a iloa se liona muamua,
  • le manino faamalamalama ultrasound ata,
  • malulu masani,
  • ivio,
  • fusi paʻu i le manava o vaega o le aioio le manino (mafuaʻaga),
  • afaina o manua
  • maa i totonu o paʻu o le pancreas.

Contraindications

E le faatagaina le faʻataʻitaʻiina o le resonance faʻamaonia mo tagata uma. O lona faʻatinoga ua solia i mataupu nei:

Pulu i le pancreas

  • ogaoga o le mafaufau poo le mafaufau,
  • claustrophobia
  • mamafa tele
  • maʻitaga
  • le i ai o fausaga uʻamea i totonu o le tino: stents, pacemakers,
  • tulaga ogaoga lautele.

O nisi tapulaa e vaʻaia. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona filifili le talafeagai o le siama. O faʻamaʻi faʻasaga faʻatasi e aofia ai faʻamaʻi ogaoga o le fatu, ate ma fatugaʻo, ma le tolu tolu masina o le maʻitaga.

Le lelei ma le le lelei

O togafitiga taʻitasi e maua ai ona itu lelei ma le lelei. Faatasi ai ma le "faaopoopo" o le MRI pancreatic o mea nei:

  • leai se tiga
  • mauaina ata maualuga,
  • leai se faʻamalolo o le leitio,
  • e leai se manaʻoga mo soʻo se sauniuniga faʻapitoa umi,
  • leai ni aʻafiaga mai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatusatusa,
  • mauaina o le saoasaoa ma le maualuga-tonu o taunuuga,
  • leai se taimi o le toe faaleleia,
  • vave iloa o suiga faʻaleaga,
  • ata maualuga maualuga. O lenei mea e mafai ai ona faʻalauteleina le ata mo le toe iloiloga,
  • e le aofia ai le manaʻoga mo le nofo maʻi o le maʻi.

Ae ui i lea, e taua le malamalama o le MRI e le o se panacea, ma e pei foi o isi metotia o togafitiga, ei ai le tele o "miti". Matou te faʻamaonia le tele o mea le lelei o le faʻatinoga:

  • tuai ona iloa o hematomas,
  • le le mafai ona faia suesuega i le i ai o fausaga uʻamea i totonu o le tino,
  • o le gasegase o le tino e aafia ai uiga lelei o foliga,
  • le le mafai ona faia le taualumaga mo le fefe i le avanoa.


O le maualuga maualuga o le ata e mafai ai ona e faalautele le ata

O le a le mea e faʻaalia?

Ua fautuaina e tagata faapitoa se MRI o le pancreas e maua ai lenei faʻamatalaga:

  • fausaga
  • fausaga
  • foliga vaaia, tele,
  • tulaga masani
  • le auai o tagata
  • fiber condition
  • siakiina o eseesega o tumutumu mai tumutumu,
  • tumutumu o vevela
  • vaaiga o le vascularization,
  • le i ai o metasisi,
  • siakiina o le aoina i luga ole au,
  • le setete o toto toto e fafagaina le okeni endocrine.

Sauniuniga sauniuni

Sauniuniga mo le pancreatic MRI e le mafua ai ni faigata. E leai ni tapulaa i mea taumafa ma vaiinu. Pe a faʻaaogā mea lanu, e tatau ona faʻatino le faʻatinoga i se manava gaogao. Afai o le suʻesuʻega e faia mo le taimi muamua, e faʻamaonia le suega o le allergy.

Aʻo leʻi faʻamaonia ni faʻafitauli o le pancreatic, e taua tele le faʻasaʻoina o le gastrointestinal tract i se mea e mafai ai. Mo lenei mafuaʻaga, e tasi le aso ao lei faia le suʻesuʻega fuafuaina, gaʻo, suamalie, meaʻai vevela e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. Mo le tolu aso, e tatau ona e aveesea oloa e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kesi: leki, mea faʻafiafiaga, suamalie suamalie, kapisi, oloa tunu, fualaʻau mata ma fua.

E tatau foi ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi ma fualaau e aofia ai le ava malosi. E sili atu le le inu kofe ma le lauti i le aso ao leʻi oʻo i le MRI. E fautuaina malosi e le au atunuʻu e te le faia ni faʻatulagaga e aofia ai le faʻaofiina o se vali i totonu o le pancreatic ducts aʻo leʻi faia le suʻega.

Sauniuniga vave ao le i faia taualumaga e aofia ai mea nei: soloia o mea uʻamea i luga o le tino, e aofia ai le tipi, ave le tulaga manaomia i luga o se laulau toso, toso le eseesega o le mea i se vein. O le suʻesuʻega e masani ona faʻatulaga i le taeao. E sili atu le taunuu mai aʻo le i atofaina le taimi.

E tatau ona e ave se faʻamatalaga mai se fomaʻi ma se tusifolau e faʻamaonia lau faʻamatalaga ma oe. Afai e te afaina i mea inu, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea e aunoa ma le toilalo. O le faʻavaeina o le eseesega e le fautuaina mo tina maitaga ma tina tausi maʻi, talu ai e mafai e le vailaʻau ona ulu atu i le placenta i le pepe ma le susu o susu.

Lua i le tolu itula aʻo lumanaʻi le faʻamaonia ua faʻasaina ona 'ai meaai ma vai. Mo ni nai aso, ua fautuaina e pipii atu i se meaai e aunoa ma le gaʻo. Faʻateleina le gaosiga o le kesi ma le taʻavale i le afiafi, e fautuaina e fai se laxative poʻo le gasegase. Mo le afa itula ao lei oʻo i le MRI, e tatau ona e ave se papa faʻafefiloi, mo se faataitaiga, No-shpu.

Faʻapitoa

O le tagata maʻi e taʻoto i luga o se laulau faʻataʻamilo. O le a tatau ona ia tumau mo sina taimi, o le mea lea e tatau loa ona ia maua se tulaga lelei. Mo faʻamaufaʻailogaina faʻalagolago, o loʻo faʻaaogaina lalaga vaivai. O lenei mea o le a taofia ai le le faʻaaogaina o gaoioiga e mafai ona faʻafefe ai le ata.

Faʻalogo! O le eseesega lea e faʻapipiʻi mai i totonu o le tino e le faʻaputuina, e faʻailoa i totonu o le lua aso e fatugaʻo.

Afai e faatino le iniseti e faʻaaoga ai le eseesega, e faia se suʻega aʻo leʻi faia le suʻega e faʻalavelave ai i se faʻafitauli o le maʻi. O le vailaau valivali o loʻo faʻaaogaina i se tulaga vavalalata. E vave ona oʻo atu i le pancreas. O le suʻesuʻega e faʻaalia ai e tusa lava pe itiiti le oona, lea e le mafai ona faʻaaogaina se vali lanu.

O le taualumaga e maua ai faʻamatalaga e uiga i le tikeri o le le atoatoa o le tumutumu ma le faʻamaoni tele e faʻaalia ai le tele o le nofoaga ua afaina. Faatusatusaga le salalau solo i le tino atoa i ni nai minute. O le tuufaatasiga o lenei vaega e matauina i nofoaga o le malosi o le toto. O loʻo mataituina lenei mea i vaega o tumutumu ma a latou metastases. Faatasi ai ma le fesoa- soani o le eseesega, o le manino o le soifua maloloina ma le fesuiaiga o le tino ua faaleleia.

O tagata faʻapitoa e mafai ona latou faia se faasologa o ata i le va o le millimeta mamao. E pei o se suʻesuʻega, o vailaʻau e faʻavae i le gadolinium o loʻo faʻaaogaina. E le pei o vaega o iodine, e seasea lava ona afua ai ni mea e afaina ai. I le avea ai o se fesoasoani, e aofia i le eseesega, se tagata faufautua. E mafai ai e le vailaʻau ona tufatufa atu i le itutino o suʻega ma aloese mai le faʻaputu i le tino.


O le tagata gasegase e manava manava, taooto ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, lea o le a ia lafoina i totonu o le masini faaleotele leo

O le vailaau e tuiina i totonu o se vein e faʻatasi i luga o le mamafa o le tino. I se tulaga e seasea tupu, e mafai ona tulai mai ni aafiaga le lelei i le pulega o se vailaau lanu:

  • mumu
  • fulafula
  • sasaa
  • manatu faʻapitoa
  • vavao
  • puupuu le manava
  • tale, moe,
  • susunuina ma lapataiga i mata.

E ese lava, e taua le matauina o foliga o le faʻamautinoaina o tamaiti. Ona o le matua, latou te telefoni feaveaʻi, e faigata ona tuʻuina i latou i le tasi tulaga mo le tolusefulu minute pe sili atu foi. I nisi tulaga, o le faʻatulagaga ua tuai. E taua foi le mafaufau i le mea moni o le a taoto le tamaititi i totonu o se avanoa avanoa. E leai se aoga e fai atu ai, pe afai o le faʻafefeteina faʻafefe e oo lava i tagata matutua. O le ala mai le meafaigaluega e mafai ona faʻafefe ai tamaiti.

O nisi o siʻomaga o loʻo i ai ni faʻailoga e faʻaalia ai ata taʻavale. O lenei lamolemole e maua ai leo le lelei ma fesoasoani e ausia ai le le lelei. E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina masini faʻapitoa e faʻamaonia ai tamaiti, o lea e maua ai e matua ma le aufaigaluega le avanoa e latalata ane ai.

I nisi tulaga, ua faatonuina le MRI mo tamaiti laiti. E masani lava, o tamaiti ei lalo o le lima tausaga le matua ua tuʻuina i totonu o se tulaga o le moe fualaau. O le umi o le taualumaga e tusa ma le tasi le itula. Aʻo leʻi faia le suʻega, e manaʻomia e matua ona saunia faalemafaufau a latou tama. E tatau ona ia faʻamatalaina le taua o le faʻatinoga ma faʻamatala atu pe faapefea ona alu. E sili atu le lapatai atu ia te ia o le a tulai mai pisa, e le mafai foi ona e gaoioi.

O fea e sili atu - MRI poʻo le CT?

E tele tagata gasegase o loʻo mafaufau pe aisea e tatau ai ona latou totogia le suʻega pe a fai e CT se maualuga maualuga o faʻamatalaga. E taua le maitauina o le faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi ma le faʻatautaia o faʻataʻitaʻiga e lautele le lauiloa i le faʻamautinoaina o pathoces o pancreatic. O nei metotia taʻitasi ua i ai le tele o tulaga lelei ma le le lelei. Ae o suʻesuʻega leitio, MRI i lenei itu, o se taualumaga sili ona saogalemu.

O le CT e tauaveina se avega tele o le vevela i le tino. Afai e te vaʻai i lenei lomiga mai se manatu tau tupe, o le mea lea, e moni, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o faʻasalalauga. I le auala o le resonance magnet, o le maualuga o le suʻesuʻeina o masini mumu e sili atu le maualuga. Ae o le faaleagaina o totoga i totonu, CT e masani ona faʻaaogaina. E le pei o le faʻatinoina o faʻasologa, o le MRI e masani ona faia i le faʻatusatusaga.

Taua! I le pancreatitis e masani ai, o le tuufaatasiga o auala e lua e masani ona faʻatulagaina i le taimi e tasi - CT ma MRI.

O le filifiliga o masini i le tele o mataupu e tumau pea i le fomaʻi. I lenei tulaga, o faʻamaʻiloga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maua o le faʻaulufalega o loʻo amanaia. I le taimi nei, o le CT ma le MRI o loʻo atinaʻe vave, ona o le faʻaalia o le pancreas ma le ate e faʻaaogaina uma auala e lua.

Faʻasalaina iuga

O le suʻesuʻeina o ata na maua i le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o mageta, o loʻo faʻatinoina e se fomaʻi i faʻamalama faʻamaʻi. O lana galuega o le faailoaina ma faʻamatalaina suiga faʻaleagaina o loʻo tuʻuina atu i ata. E manaʻomia foʻi ona ia iloa le sootaga o le solia o isi faʻamaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai (gastrointestinal tract).


O le faauigaga o iuga e masani ona alu pe a ma le itula. Ina ia mautinoa le saʻo o le suʻesuʻega, ua tuʻuina atu i le tagata gasegase le manatu o se tagata poto faapitoa i le saini ma le faamaufaʻailoga a le fomaʻi, faʻapea foi ata i luga o ata tifaga, pepa ma masini komepiuta

O le faʻasolosolo o le pancreas e foliga mai o se faasologa faataamilosaga ma ni tafaoga manino e aunoa ma ni puipui. E taua tele i le foliga o le tele o potu ma se puipui malulu. E masani lava o lenei faʻasagaga e sili atu i tua atu o le taua o le pancreas. O le i ai o le mea e teu ai meaola i luga o le itu i luga ma le ea i totonu o loʻo taʻu mai ai le fausiaina o se fao.

E sili atu i le ivasefulu pasene o faagasologa uma o le toto i totonu o le okeni endocrine o le adenocarcinoma. O le tele o taimi, o le tino e afaina ai le ulu o le pancreas. O ata o loʻo faʻaalia ai suiga i le taʻaloga o le gland ma le faʻalauteleina i le lotoifale o le vaega na aafia o le pancreas.

O le faʻalauteleina o le pacreatic ducts e le mafai ona faʻamaonia le i ai o le kanesa. O lenei faailoga e faʻaalia ai le pancreatitis ma le faʻalavelave. Adenomocarcinoma e mafai ona pei foliga o se uila. O se tagata tomai faapitoa o le a mafai ona ia iloa le kanesa e ala i le toesea o le fuafuaina. O le paʻu o le a faʻaalia e se puipui mafiafia ma le le mafaitaulia.

Manatu autu

O le Pancreatic MRI e masani lava ona faatonuina mo masalomia o le kanesa. E mafai e fomaʻi ona suʻeina le faʻamaʻi ma le tiga faifaipea i le faʻamalosi o se mafuaaga le mautonu. O le suʻesuʻega e maua ai faʻamatalaga atoa e uiga i le tulaga o le totoga o le okeni, lona fausaga, fausaga ma toto toto. Ina ia suesue i le pancreas, o loʻo i ai faʻamatalaga e tatala ma tapunia.

O le faʻaaogaina o se eseesega o mea e faʻaogaina atili ai le masini ma fesoasoani ai e iloa le itiiti ifo o le faʻaletonu o mea faʻapitoa. MRI e le manaʻomia ni toleniga umi ma faʻapitoa. O le mea sili e manaʻomia o le leai o ni meafaigaluega uʻamea. Faʻafesoʻotaʻi se tagata gastroenterologist mo fautuaga i le MRI o le pancreas.

O le a se mea sili atu nai lo le MRI poʻo le CT scan o le pancreas?

I aso nei, pe a oʻo mai i le filifilia i le va o le MRI ma le CT, o le a tuʻuina atu i le auala muamua. E mafua ona o le maualuga maualuga o le auala ma le itiiti ifo o faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le magnetic resonance, e le pei o le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga, o le tino e le faʻaalia i x-ray. E masani lava o lenei mea taua o se faamuamua pe a filifilia se metotia o suesuega.

E taua foi le mafai e le MRI ona faʻatagaina oe e suʻesuʻeina e tusa lava pe maualalo le tino o le pancreas (mai le 2 mm) ma a latou metastases. E le i ai se malosiaga e foia ai le CT, e mafai ai ona fuafua le i ai o le tumo i na o taimi mulimuli ane.

O le a se mea sili atu nai lo le MRI poʻo le ultrasound o le pancreas?

O le faʻasalalauga o le pancreas o se tasi lea o suʻesuʻega masani o loʻo faia mo tagata uma e maua ai faitioga e uiga i le galuega a lenei tino.

O le malosi faʻafoʻi o le ultrasound e faʻatatau i le faʻaaliga o le pancreas e le tele tele. E mafua ona o le loloto o le totoga o le okeni. I le faʻaaogaina o le ultrasound, e mafai ona e iloa le tino o le tino, fuafua le i ai o faafitauli i le ala, ae o faamatalaga patino e sili atu ona mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o tusitusiga.

E masani lava, o fomaʻi e fautuaina uma nei metotia o suʻega i tagata gasegase, talu ai o faʻamaumauga mai le ultrasound e mafai ona faaopoopo i le ata na maua mai ona o se mRI scan.

Tuua Lau Faamatalaga