Glucometers FreeStyle Freedom Lite

O le Glucometer Freestyle Optium (Freestyle Optium) o loʻo tuʻuina mai e le tagata gaosiga Amerika o Abbott Diabetes Care. O lenei kamupani o se taitai o le lalolagi i le atinaʻeina o meafaigaluega aupito maualuga ma fou mo le fuaina o le suka toto i le maʻisuka.

E le pei o faʻataʻitaʻiga masani o glucometers, o le masini e lua ona gaioiga - e mafai ona fuaina e le gata i le maualuga o le suka, ae faʻapea foi le tino o le ketone i le toto. Mo lenei mea, e lua suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina.

E sili ona tāua le iloa o le ketones toto i le tino o le maʻisuka. O le masini e i ai se faila-fale e faʻafeiloaia se faailo faʻalogo i le taimi o le taotoga, o lenei galuega e fesoasoani i le faia o suʻesuʻega mo tagata gasegase maualalo. I le taimi muamua, o lenei masini na taʻua o le Opoti Tutotonu.

Faamatalaga o mea

Abbott Diabetes Care Glucometer Kit E aofia ai:

  • Mea mo le fuaina o le suka toto,
  • Pulu tui,
  • Vaevaega mo le Optium Exlu glucometer i le aofaiga o 10 fasi pepa,
  • E le mafai ona faʻaaogaina i le aofaiga o 10 fasi pepa,
  • Faiga faʻapipiʻi faʻatulagaina,
  • Sini o le masini CR 2032 3V,
  • Tusi Tausi Tusi Faamaonia
  • Lisi gagana aʻoaʻoga Rusia mo le masini.

E le manaʻomia e le masini le faʻamaoniaina; o le faʻamalosiga e faia i le faʻaaogaina o le plasma toto. O le iloiloga o le fuafuaina o le suka toto o loʻo faia i metotia elemene ma auala amperometric. O le ulu fou o le toto e faʻaaogaina o se toto faataitai.

O le suega o le kulukose e manaʻomia ai le 0.6 i le toto. Ina ia suʻesuʻe le maualuga o tino o le ketone, e manaʻomia le 1.5 μl o le toto. O le mita e mafai ona teuina pe a ma le 450 fua faatatau lata mai. E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona maua fuainumera fuainumera mo le vaiaso, lua vaiaso poʻo le masina.

E mafai ona e maua iuga o se suʻega toto mo le sugar i le lima sekone talu ona amata le masini, e sefulu sekone e faia ai se suʻesuʻega i ketones. O le fuataga o le kulukose o le 1.1-27.8 mmol / lita.

E mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta a le tagata lava ia e faʻaaoga ai se fesoʻotaʻiga faapitoa. E mafai e le masini ona tape aunoa le 60 sekone pe a uma le faʻamaufaʻailoga mo le suʻega.

O le pamu e maua ai le faʻaauau pea o le mita mo le 1000 fuataga. O le au suʻesuela e iai le maualuga o le 53.3x43.2x16.3 mm ma e mamafa 42 g. E tatau ona teuina le masini i lalo o tulaga vevela i le 0-50 tikeri ma le susu mai le 10 i le 90 pasene.

Faʻamaumauga a le Abbott Suisis Care e maua ai se faʻamaonia o le ola i luga oa latou lava oloa. I le averesi, o le tau o se masini e 1200 rubles, o se seti o fasi siaki mo glucose i le aofaiga o le 50 fasi vaega o le a tau tutusa le aofaʻi, vaega o suʻega mo tino o le ketone i le aofaiga o le 10 pauna 900 taugata.

Auala e faʻaaoga ai le mita

O tulafono mo le faʻaaogaina o le mita e taʻu mai ai aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, mulumulu lelei ou lima i le fasimoli ma faʻamago i se solo.

  1. O le afifi faʻatasi ma le faʻamaufaʻailoga ua tatalaina ma faʻaofiina i totonu o le sola o le mita atoa. E taua le faʻamautinoa e tolu laina lanu uliuli e luga. O le a faʻapipiʻi le auiliili i le auala faʻapitoa.
  2. A maeʻa ona sui, e tatau ona faʻaalia le numera 888, se faailoga o aso ma taimi, o se faailoga faʻataʻitaʻi ma se matāua. I le leai o nei faailoga, o suʻesuʻega e faʻasaina, ona o lenei mea o loʻo faʻaalia ai se faaletonu o le masini.
  3. I le faʻaaogaina o se peniscer, e faia se pu i luga o le tamatamailima. O le pa'ū o le toto na mafua ai ona maua i le vaega o le suʻega, i luga o se nofoaga papaʻe faapitoa. E tatau ona faia le tamatamailima i lenei tulaga seia oʻo ina logo le masini i se leo faʻalogo faapitoa.
  4. Ona o le le lava o le toto, e mafai ona faaopoopo se aofaiga faaopoopo o meaola ola i totonu o le 20 sekone.
  5. Lima sekone mulimuli ane, o iuga o le suʻesuʻega e tatau ona faʻaalia. A maeʻa lena mea, e mafai ona e aveesea le lipine mai le fusi, o le a otometi lava ona tape le masini pe a uma le 60 sekone. E mafai foi ona e tapeina le suʻega oe lava e ala i le uumi o le ki o le Power.

O le suʻeina o le toto mo le maualuga o tino o le ketone o loʻo faia i le faasologa tutusa. Ae e tatau ona e manatua e tatau ona faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi faapitoa mo lenei mea.

Le lelei ma le le lelei

Abbott Diabetes Care Glucose Meter O le Optium Ixid o loʻo i ai iloiloga eseese mai tagata faʻapitoa ma fomaʻi.

O uiga lelei e aofia ai le faamaumauina o le mamafa o le masini, le maualuga o le fua, le umi o le ola o le ola.

  • E le gata i lea, o le gafatia e maua ai faʻamatalaga talafeagai e faʻaaoga ai se faailo leo faʻapitoa. O le tagata maʻi, faʻaopoopoga i le fuaina o le suka toto, e mafai ile fale ona suʻe le maualuga o tino o le ketone.
  • O se avanoa o le mafai lea ona taulotoina le 450 fuataga mulimuli i le aso ma le taimi o le suʻesuʻega. O le masini e faigofie ma faigofie ona pulea, o lea e mafai ona faʻaaoga e tamaiti uma ma tagata matutua.
  • Ua faʻaalia le maualuga o le maʻa i luga o le faʻaaliga o le masini, ma, pe a le lava le totogi, o le mita e faʻaalia lenei mea i se leo leo. E mafai e le tagata suʻeli ona otometi le taʻavale pe a faʻapipiʻi le faʻamaufaʻailoga ma tape pe a maeʻa le auiliiliga.

E ui lava i le tele o uiga lelei, o tagata e faʻaogaina mea e le lelei i le mea moni o le pusa e le aofia ai ni suʻega mo le fuaina o le tino o le ketone i le toto, e manaʻomia ona faʻatau eseese.

E i ai le taugata tele o le suʻeliili, o lea atonu e le avanoa mo nisi o maʻisuka.

Faʻatasi ai ma se miti tele o le leai o se galuega e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga.

Filifiliga o mea

I le faaopoopo atu i le ata autu, o le gaosiga o Abbott Diabetes Care e ofoina atu ituaiga, e aofia ai le FreeStyle Optium Neo glucose mita (Freestyle Optium Neo) ma FreeStyle Lite (Freestyle Light).

O le FreeStyle Lite o se mita itiiti ma le le mautonu o le kulukose toto. O loʻo i ai i le masini ni galuega faʻatulagaina, o se pito i tua, o se tau mo faʻataʻitaʻiga.

O le suʻesuʻega e faia faʻamalosi, o lenei mea e naʻo le 0.3 μl o le toto ma le fitu sekone taimi.

O le analyzer FreeStyle Lite e 39.7 g le maualuga, o le fua faatatau e mai le 1.1 i le 27.8 mmol / lita. E faʻamaʻo lima lima lima. O fesoʻotaʻiga ma se komepiuta a le tagata lava ia e faʻaaogaina ai le faʻaiʻu infrared. E naʻo le masini e mafai ona galue faʻatasi ai ma ni faʻamaumauga faapitoa a le FreeStyle Lite. O le vitio i lenei tusiga o le a tuʻuina atu faatonuga mo le faʻaaogaina o le mita.

Ata ma uiga o le mita FreeStyle Freedom Lite

Mea e sui ai: nila ma sikola faʻataʻitaʻi - tuʻuina.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le Freestyle LIte o se vaeluagalemu o le masini ma e ui lava i lenei, maualuga ma lelei. Pe a faʻatau se glucometer, o le masini lava ia e sau mai le pusa, 10 fasi siaki, faatonuga i le tele o gagana, faʻamatalaga, se ufiufi, se peni togi ma se seti o nila i le aofaiga o 10 fasi pepa. O loʻo gaosia e le gaosi oloa vaega nei o le masini:

  • compact - 4.6 × 4.1 × 2 cm, faigofie ona tauave,
  • fua le maualuga o le suka ma le aofaiga o tino o le ketone i totonu o le toto,
  • e le manaʻomia le tele o le toto e siaki ai
  • afai e le lava le toto, e lipoti mai e le masini lenei mea ma mafai e se tagata ona faaopoopo i totonu o le 60 sekone,
  • o fuataga e manino lava ona iloa i luga o le faaaliga tele, ma afai e pogisa i totonu o le potu, na faia le laupepa mo le mea lenei,
  • o le masini e feliuliuai i le otometi pe a faʻapipiʻi se fasi siaki, ma liliu mai pe'ā maeʻa le galuega,
  • Ua fausia-i le manatuaina ma le aoga o le auina atu o faitauga i se komepiuta.

O le mita e galue i luga o le 2 maa, lea e faailoa ai foi lona aoga. Faʻafetai i nei foliga vaaia, na ia maua muamua le lauiloa i tagata maʻi, ona sosoo ai lea ma falemaʻi, ma faʻaitiitia ai le taimi na faʻaalu i le auʻiliʻiliga ma faʻatali mo ni taunuʻuga. E le gata i lea, e mafai e tagata gasegase ona puipuia a latou taunuʻuga ma aumai i latou i le fomaʻi aoga mo le puleaina.

Toto toto

E faʻaaogaina le peniscer mo le samplesina o le toto, ma o le faagasologa lava e tupu e pei ona taua i lalo:

  1. Ua aveese le pito o le au ma ua vaaia se pu i lalo.
  2. O se nila e faʻaaogāina - o se uila, e le faʻapipiʻi ma faʻaofiina i totonu o le lua.
  3. Ina ia aveese le ufiufi mai le taaloga, ia uu le fagu i le isi lima.
  4. Ona tuʻuina lea o le pulou o le au.
  5. I le faʻaaogaina o le pule faatonutonu, ua seti le loloto o le pupuʻu manaʻomia.
  6. O loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi i le pito i tua - ua tosoina seia oʻo ina kiliki ma ua saunia le 'au e faʻaaoga.

A o lei totoina le toto, e tatau ona mama lima, ma fautuaina e vaʻaia le nofoaga o poloka.

Vaevaega

Ina ia liliu le tagata e tu i luga, e tatau ona e faʻaofi se fasi siaki fou i totonu o le lanu samasama o le mita. A maeʻa lenei faʻamalosi, o le faʻamalo ma se mataua o le toto e aliali i luga o le lau - o lona uiga ua saunia le masini mo le suʻeina o le faʻataʻitaʻiga. O le peni tui e tatau ona aumai i le paʻu ma faʻaaoga le pa puipui e tulei ai le paʻu, pe a fai e itiiti se toto, ona mafai lea ona e sosolo faʻamalosi i autafa o le nofoaga o puncture. E le gata i lea, o le glucometer ma le faʻasologa o le suʻega ua tuʻuina atu i le nofoaga o puncture, e aʻafia ai le toto manaʻomia ma le maeʻa o le 10 sekone. o le faaiʻuga maeʻa e faʻaalia i luga o le lau.

Ituaiga o glucometers Freestyle ma o latou faʻamatalaga

I le Freestyle lineup o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o glucometers, o ia mea e manaʻomia ai le vaʻaia ese.

O Freestyle Optium o se masini mo le fuaina e le gata o le kulukose, ae o tino o le ketone foi. O le mea lea, o lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi.

O le masini e manaʻomia 5 sekone e fuafua ai le suka, ma le maualuga o ketones - 10. O le masini e iai le galuega o le faʻaalia o le averesi mo le vaiaso, lua vaiaso ma le masina ma le manatuaina o fua mulimuli 450.

Glucometer Freestyle Optium

E le gata i lea, o faʻamaumauga e maua mai i lana fesoasoani e faigofie ona faʻafeiloaʻi i se komepiuta patino. I se faaopoopoga, e otometi lava ona liliu le mita i le minute pe a uma ona aveese le fasi siaki.

I le averesi, o lenei masini e tau mai le 1200 i le 1300 rubles. A oʻo le taimi o le suʻega faʻasolosolo e oʻo mai i le pito i luga o le kit, o le ae manaʻomia le faʻatau ese. Mo le fuaina o kulukose ma ketones, e faʻaaogaina eseese. 10 vaega mo le fuaina o le lona lua o le a tau e 1000 rubles, ma le muamua 50 - 1200.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona faailoaina:

  • leai se faʻaaloalogia o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga,
  • vaivai o le masini
  • maualuga tau o fasipepa.

Optium neo

O Freestyle Optium Neo o se faʻamatalaga lelei o le faʻataʻitaʻiga muamua. E fua ai foi le suka toto ma ketones.

Faatasi ai ma foliga o Freestyle Optium Neo o mea nei:

  • o le masini ua faʻapipiʻiina ma se faʻaaliga tele e faʻaalia manino ai tagata, e mafai ona iloa i soʻo se malamalama,
  • leai se faiga faʻapipiʻi
  • taitasi laasaga o suʻega e afifiina taitoatasi,
  • itiiti le tiga pe a tosoina se tamatamailima ona o tekinolosi Faaliliu a le Faletusi,
  • Faʻaalia vave vave (5 sekone),
  • le gafatia e faʻasaoina nisi vaega o le inisalini, lea e mafai ai e le toʻalua poʻo le sili atu o tagata gasegase ona faʻaaoga le masini i le taimi e tasi.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le taʻuina ese o se gaioiga o le masini e pei o le faʻaalia maualuga o le suka suka. E aoga tele lenei mea mo i latou e le o iloa poʻo fea o faʻamaoniga o le masani ma o le faʻavalea.

Polokalame avanoa

O lenei faʻataʻitaʻiga e matua ese lava mai le taimi muamua. Free Flash o se mita tulaga ese o le kulukose o le toto lea e le faʻaaogaina ai se peni punipuni mo le suʻeina o le toto, ae o se aʻafia faʻapitoa.

O lenei metotia e mafai ai ona faʻatautaia le faʻagasolo mo le fuaina o fuataga e itiiti lava le tiga. O se tasi o ia leo e mafai ona faʻaaoga mo vaiaso e lua.

O se vaega o le gadget o le mafai lea ona faʻaaoga le mata o se atamai e suʻesuʻe ai iʻuga, ma e le na o se faʻataʻitaʻiga faʻatau. O vaega e aofia ai lona faigofie, faʻafaigofie ona faʻapipiʻiina, leai se faʻaleleia, faʻafefeteina o le vai, le maualalo le pasene o faʻasalaga le saʻo.

O le mea moni, e iai foʻi faʻafitauli i lenei masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o iai le leo o le suʻega paʻi, ma o nisi taimi e mafai ai ona faʻaalia le iʻuga i le tuai.

Faatonuga mo le faaaogaina

Muamua lava, e tatau ona fufulu fufulu lima i le fasimoli ma le vai aʻo leʻi faia le suʻega, ona fufulu ai lea.

E mafai ona e alu e faʻaoga le masini lava ia:

  • aʻo leʻi faʻatulagaina le masini tui, e tatau ona aveese le pito i luga i se mea itiiti,
  • ona faʻaofi lea o se lancetane fou i totonu o le lua na atofaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe - o le tagata e taofia,
  • ma le lima e tasi e te manaʻomia e uu ai le uʻamea, ma le isi, faʻaaoga le gaioiga o le lima, aveese le pulou,
  • o le pito i luga o le ulu e faʻapipiʻiina i totonu na o le pau lava pe a uma sina kiliki kiliki, ae e le mafai ona paʻi atu i le pito o le laʻau,
  • o le taua i le faamalama o le a fesoasoani e fetuutuunai le loloto o le afaina,
  • ua toe toso i tua le masini siaki.

A maeʻa nei laasaga, e mafai ona e amata amataina le mita. A maeʻa ona faʻaaogaina le masini, aveese ma le faaeteete le ata fou faataitai o le Freestyle ma tuʻu i totonu o le masini.

O se vaega taua tele o le tulafono faʻaalia, e tatau ona fetaui ma le mea na faʻaalia i luga o le fagu faʻataʻitaʻi. O lenei meataitasi e faʻatino pe'āfai e i ai se faiga faʻamaonia.

A maeʻa ona faia nei gaioiga, e tatau ona i ai se pa'ū pa'ū o le toto i luga o le lau o le masini, lea e taʻu mai ai ua saʻo le seti o le mita ma ua sauni mo le faʻaaogaina.

Isi gaioiga:

  • o le tagata e tu i luga e tatau ona faalagolago i le nofoaga o le a ave ai le toto, ma se moli manino i se tulaga saʻo,
  • pe a uma ona patipati le patipati, e tatau ona tulei le masini tui i le paʻu seʻia lava se aofaiga o le toto ua faaputuputuina i le faʻamalamalama manino,
  • Ina ia aua neʻi faʻamaeʻaina le toto maua mai toto, e tatau ona sii i luga le masini ao uu le masini tui i se tulaga saʻo.

O le maeʻaina o le aoina o le suʻega o le toto o le a logoina e ala i se faailo leo faʻapitoa, pe a maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le mata o le masini iuga o suʻega.

Faatonuga mo le faʻaaogāina o le gaioiga faʻafeiloaʻi e faʻaaogaina:

  • e tatau ona faʻapipiʻi le eletise i se nofoaga faapitoa (tauau poʻo le muaʻi lima),
  • ona e tatau lea ona kiliki i le "amataga" button, mulimuli ane o le a saunia le masini e galue,
  • e tatau i le tagata faitau ona aumai i le masini, faʻatali seiloga e aoina uma faʻamatalaga talafeagai, ma mulimuli ane o le a faʻaalia i luga o le mata o le masini,
  • O lenei iunite e tape aunoa lava pe a uma le 2 minute o le le mautonu.

Opoti o le Optium ma Optium Omega toto sugar review

O le faʻatautaia o le Optium Xceed include:

  • lautele lapoa lapoa,
  • o le masini ua tuʻuina atu i ai se mafaufauga tele, manatua le 450 fuataga mulimuli, faʻapolopolo le aso ma le taimi o le auiliiliga,
  • o le taualumaga e le faʻalagolago i mea e masani ai taimi ma e mafai ona faʻatino i soo se taimi, e tusa lava po o le a le taumafaina o meaai poʻo vailaʻau,
  • ua tuʻuina atu le masini i se galuega e mafai ai ona e teuina faʻamaumauga i luga o se komepiuta a le tagata lava ia,
  • o le masini e faʻailoaina oe i se faʻaaliga faʻalogoina e lava le toto e manaʻomia mo fua.

Optium Omega e aofia ai:

  • o se faʻataʻitaʻiga vave o le suʻega lea e aliali i luga o le matafaga pe a maeʻa le 5 sekone mai le taimi o le aoina mai o le toto,
  • ua i ai i le masini se manatua o le 50 e faasaoina ai iuga lata mai ma le aso ma le taimi o le auiliiliga,
  • o lenei masini ua faʻapipiʻiina ma se galuega o le a logoina oe o le le lava o le toto mo le auiliiliga,
  • O le Optium Omega o loʻo i ai se galuega faʻamalosia i le maeʻa o se taimi i le maea ai o le gaioiga,
  • Ua mamanuina le maa mo le tusa ma le 1000 suega.

Lenei e sili atu: iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase

O le Optium Neo brand e manatu e sili ona lauiloa, talu ai e le taugofie, ae i le taimi lava lea e vave vave ma saʻo le fuafuaina o le maualuga o le toto suka.

E tele fomaʻi e fautuaina lenei masini io latou maʻi.

Faatasi ai ma iloiloga a tagata e faʻaaogaina, e mafai ona maitauina o nei glucometers e taugofie, saʻo, faigofie ma faigofie ona faʻaaoga.Faatasi ai ma vaivaiga o le le lava o faatonuga i le gagana Rusia, faapea foi ma le maualuga o tau o suʻega.

Vitio faʻatalanoa

Toe iloilo le mita o le kulukose Freestyle Optium i le vitio:

E masani ona lauiloa tagata o le kulupu, e mafai ona latou saogalemu ma le saogalemu i taimi nei. E taumafai le kamupanī e faʻatino ana masini ma le maualuga o galuega, ma i le taimi lava e faigofie ai ona latou faʻaaogaina, lea, ioe, o se mea tele tele.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Glucometer Freestyle: iloiloga, iloiloga ma faatonuga

Abbott glucometers ua avea ma tagata taʻutaʻua i le maʻisuka i le aso ona o le maualuga, lelei ma le faʻamaoni o mita maualuga o le suka. O le laʻititi ma sili atu ona faʻatautaia o le Freestyle Papillon Mini mita.

Vaega o le mita glucose Freestyle Papillon Mini

O le Papillon Mini Freestyle Glucometer e faʻaaogaina mo suʻega toto i le fale. O se tasi lea o masini laʻititi i le lalolagi, o lona mamafa e na o le 40 kalama.

  • O loʻo i ai i le masini faʻalautele 46x41x20 mm.
  • I le taimi o le auʻiliʻiliga, e na o le 0.3 μl o le toto e manaʻomia, e tusa ma le tasi le laʻititi.
  • O taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona vaaia i luga o le faʻaaliga o le mita i le 7 sekone pe a maeʻa le samasama toto.
  • E le pei o isi masini, o le mita e faʻatagaina oe e faʻaopoopo le toto o loʻo misi i totonu o se minute pe a lipoti mai e le masini le leai o se toto. O lenei faiga e mafai ai e oe ona maua le auiliiliga saʻo auiliiliga e aunoa ma le faʻasesega o faʻamaumauga ma le faʻasaoina o fasi siaki.
  • O le masini mo le fuaina o le toto ua i ai se mafaufauga mo le 250 gaioiga ma le aso ma le taimi o le suʻesuʻega. Faʻafetai i lenei mea, e mafai e le maʻisuka i soo se taimi ona faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o suiga i faʻamalama o le kulukose o le toto, faʻafetaui meaai ma togafitiga.
  • O le meli e otometi lava ona liliu pe a maeʻa suʻesuʻega pe a uma le lua minute.
  • O le masini ei ai se galuega talafeagai mo le fuafuaina o fuainumera fuainumera mo le vaiaso talu ai pe lua vaiaso.

Ole fua faʻatusatusa ma le mamafa o le mamafa e faʻataga ai oe e ave le mita i totonu o lau ato ma faʻaaoga i soo se taimi e te manaʻomia, po o fea lava o le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona faʻatinoina i le pogisa, aua o le mea e faʻaalia ai le masini e maua ai se faʻaaloalo lelei. O loʻo faʻapipiʻiina foʻi le atunuʻu o fasi faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina.

O le mita ei ai se laupepa faapitoa mo fesoʻotaʻiga ma se komepiuta patino, o lea e mafai ai ona e faʻasaoina iuga o suʻega i soo se taimi i se isi fale teu oloa pe lolomiina i se lomitusi mo le faʻaalia i lau fomaʻi.

Aʻo faʻaaogaina maa lua e lua CR2032 pamu. O le tau o le mita e 1400-1800 rubles, e fuafua i le filifiliga a le faleoloa. I aso nei, e mafai ona faʻatauina lenei masini i soo se fale talimalo poʻo le faʻatonuina e ala i le faleoloa i le initaneti.

O le pusa masini e aofia ai:

  1. Glucose toto
  2. Seti o fasi siaki,
  3. Piercer Freestyle,
  4. Faʻasolosolo faʻasolosolo
  5. 10 lalaga vaʻaia,
  6. Faiga faʻapipiʻi faʻatulagaina,
  7. Tusi Tausi Tusi Faamaonia
  8. Faʻa-Rusia gagana mo le faʻaaogaina o le mita.

Toto toto

Aʻo leʻi totoina le toto ma le Freestyle piercer, e tatau ona fufulu fufulu ou lima ma faʻagogo i se solo.

  • Ina ia fetuutuunai le mea e tui ai, ia aveese le pito i luga i se mea itiiti.
  • O le fou o le Freestyle lancet e fetaui lelei i totonu o se pu faapitoa - taofi.
  • Aʻo uʻu le lima i le lima e tasi, i se isi lio faʻatasi ma le isi lima, aveese le ufiufi mai le uila.
  • E manaʻomia le tuʻuina o le pito i luga seia oʻo lava ina kiliki. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona paʻi le tipitipi o le lancet.
  • I le faʻaaogaina o le pule faatonutonu, ua faʻatulagaina le loloto o le loloto seia oʻo i le tau o loʻo manaʻomia i le faamalama.
  • O le faʻaaogaina o le masini siaki lanu moana e toso i tua, mulimuli ane e manaʻomia le tuʻuina o le mita i luga o le mita.

A maeʻa le meter, e manaʻomia lou vaʻaia ma le faʻaeteete le taʻaloga fou ole Freestyle ma faʻapipiʻi i le masini ma le pito i luga.

E talafeagai le siakiina o le tulafono faʻaalia i le masini e fetaui ma le numera o loʻo faʻaalia i luga o le fagu faʻataʻitaʻi.

Ua sauni le mita e faʻaaoga pe afai o le faailoga mo se mataʻu o le toto ma se faʻamaʻitaʻiga ua aliali mai ile faʻaaliga. Ina ia faʻaleleia atili le tafe o le toto i luga o le paʻu i le taimi o le pa, o le a fautuaina ia fai sina siakiina o le nofoaga o le atinaʻe i le lumanaʻi.

  1. O le lalagaina o le masini faʻapipiʻi i le nofoaga o le sampling toto ma se faʻamalamalama manino i lalo i se tulaga saʻo.
  2. A maeʻa le patipati o le patipati mo sina taimi, e tatau ona e faʻamalosi pea le tagata o loʻo tui i le paʻu seia oʻo i se pa'ū itiiti o le toto o le tele o le ulu ulu e faʻapupulaina i se faʻamalamalama manino. Ma le isi, e tatau ona e faʻaleleia ma le faʻaeteete le masini ina ia aua le faʻamaeʻaina se toto samples.
  3. E le gata i lea, o le sampling samples e mafai ona ave mai le lima, thivae, lima, vae vae poʻo le tauau e faʻaaoga ai se tipiga faapitoa. I le tulaga o le maualuga o le suka, o le toto sampling e sili ona lelei mai le pama po o le tamatamailima.
  4. E taua le manatua e le mafai ona faia ni punctures i le vaega lea e manino ai le paʻu pe o iai foi ni moa ina ia mafai ai ona tafe le toto. E aofia ai le le faatagaina e tui le paʻu i le mea o loʻo i ai ponaivi po o tendon.

E tatau ona e faʻamautinoa ua faʻapipiʻi saʻo ma faʻamautinoa le faʻasalalau o le siaki. Afai o loʻo i ai le masini i le setete, e tatau ona e suʻeina.

O le suʻega o le suʻega e aumai i le kulutoto o le toto na faʻaputuina i se fasi pito i luga o se vailaʻau faapitoa. A maeʻa lena mea, e tatau lava ona otometi le afaina o le toto faataitai e pei o le omomi.

E le mafai ona aveesea le siakiina seiloga e faalogoina se pepe pe faʻaalia foi se uiga mimita i le faʻaaliga. O lenei mea e taʻu mai ai ua lava le toto na faʻaaogaina ma ua amata ona fuaina le mita.

O le faalua faʻalua e taʻu mai ai ua maeʻa le suʻega toto. O taunuʻuga o le suʻesuʻega o le a faʻaalia i luga o le faʻaaliga o le masini.

E le tatau ona pipiʻi le fasi siaki i le nofoaga o le toto sampling. E le gata i lea, e te le manaʻomia le tafe o le toto i le nofoaga atofaina, talu ai ona o le afifi e otometi. E faʻasaina le faʻaaogaina o le toto pe afai e le o faʻapipiʻiina le vaega siaki i le masini.

I le taimi o le auʻiliʻiliga, ua faatagaina e faʻaaoga na o le tasi le vaega o le talosaga toto. Manatua o se glucometer e aunoa ma se fasipepa e galue i luga o se isi mataupu.

Freestyle Papillon Test Strips

Ole suega o le freeStyle Papillon e faʻaaogaina ai le suʻega o le toto i le faʻaaogaina o le Grastyle Papillon Mini mita o le kulukose toto. O le pusa e aofia ai le 50 suʻega faʻataʻitaʻiga, lea e aofia ai ni palasitika se lua o 25 fasi pepa.

O vaega o suʻega e iai vaega nei:

  • O se suʻesuʻega e manaʻomia ai le 0.3 μl o le toto, lea e tutusa ma sina paʻu.
  • Ole suʻesuʻeina ole a faia pe a lava le toto e faʻaaoga i le vaega ole suʻega.
  • Afai ei ai le faaletonu i le toto, o le mita o le a otometi lava ona lipotia lenei mea, a maeʻa e mafai ona e faʻaopopo le toto o loʻo misi i totonu o le minute.
  • O le vaega i luga ole laasaga o le suʻega, lea e faʻaaoga i le toto, ei ai le puipuiga mai le paʻi faʻafuaseʻi.
  • E mafai ona faʻaaoga faʻasologa o suʻega mo le aso faʻamutaina o loʻo faʻaalia i luga o le fagu, tusa lava pe o le a le taimi na tatala ai le afifi.

Ina ia faia se suʻega toto mo le maualuga o le suka, e faʻaaogaina ai se metotia elekene o suʻesuʻega. O le faʻaogaina o le masini e faia i le plasma toto. O le taimi ole suʻesuʻega e 7 sekone. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia suʻesuʻega i le va o le 1.1 i le 27.8 mmol / lita.

Glucometer o le saolotoga o le saolotoga o le saolotoga - togafitiga o le maʻisuka

Kamupani Glucometer o loʻo faʻalauiloaina le tele o tekinolosi fou e faʻafaigofie ai le fua. O le taʻitaʻi o le mita FreeStyle Freedom Lite mai Abbott. O le filifiliga sao lea mo i latou o loʻo muamua feagai ma le faʻafitauli o le fuaina o le maualuga o le toto, ma mo tagata e maua i le maʻisuka mo se taimi umi. Faatasi ai ma Freestyle Freedom, e mafai e tagata uma ona faia le suega o se tagata tomai faapitoa.

Glucometer FreeStyle Freedom Lite. Iloiloina o le Suga Suauu - Vitio

Faaaogaina o le mita FreeStyle Lite i le gagana Rusia

Ou te faatauina se freeStyle Freedom Lite lona lua e faʻatusatusa i le mea ua uma ona ou maua ona o le maualuga o le kulukose o loʻu tina nai lo le mea masani. O le Abbott FreeStyle mita e aoga tele lea e mafai ai ona e siiina le faitauga i totonu o polokalama faʻaaogaina.

Ole polokalame e mafai ai e oe ona vaʻavaʻai i au fua ole kulukose i ni fuainumera kalafi e maua ai se manatu sili atu pe faapefea ona tausia lau kulūkose. FreeStyle Glucose Meter http://amzn.to/2AvLJ5L http: // amzn.

to / 2hi2AAo FAʻALANOAGA: O lenei vitio ma faʻamatalaga e aofia ai fesoʻotaʻiga vavalalata, o lona uiga afai e te kiliki i se tasi o sootaga o oloa, o le a ou maua se komiti laitiiti. E fesoasoani lenei mea e lagolago ai le auala ma mafai ai ona ou faʻaauau pea ona faia vitio lenei. Faafetai mo le lagolago!

Lena Kuzmina talanoa e uiga i glucometers.

Freestyle Freedom Lite glucometer video video aʻoga faʻaliliu i le gagana Rusia

Polokalame faʻasalalau fautuaina, http: //join.air.io/meloch Program affiliation https://ali.epn.bz/? >

Faʻapefea ona faʻaaoga le mita o le Optium Freestyle? O le tali o loʻo i totonu o la tatou vitio. online store http://thediabetica.com/ vaega i VKontakte http://vk.com/thediabetica mo fesili uma [email protected]

Faatusatusaga o Accu-Chek Activ ma OneTouch Filifili mita mita o le kulukose toto. Polokalame ma faʻasoa, faʻaaogaina, faʻatusatusaga o faitauga. Vaega o masini mo le fuaina o le kulukose (suka) i le toto. Faatusatusaga o manoa mo le tuʻia o le paʻu. Fai se suega toto mo le suka.

O nisi nei o fuataga http://gotovimrecepty.ru/ http://razzhivina.ru/ see! _______________________________________________________________________________________________ http://samidoktora.ru/ Tatou fuaina le toto suka i OneTouch Select Simple glucometer Ou te valaʻauina oe i le kulupu http://www.odnoklassniki.ru/gotovimedu Suʻesuʻega lelei

Ole aʻoaʻoga vitio lea i le auala e suʻe ai lou toto suka e faʻaaogaina ai le mita glucose. O le tasi lea o le tele o vitio i luga o lenei autu. I lenei vitio ua ou faʻaalia ai le faʻaaogaina o le Code Proody Auto code talking with mita tetele.

Auala e faʻaaoga ai le glucometer FreeStyle Lite e suʻe ai le toto suka.

I lenei vitio, na matou faʻaalia pe faʻapefea ona faʻaaoga VanTouch Select mita. O tagata taitoatasi o le glucometer ei ai ona lava uiga. Http://ortocomfort.com.ua/glyukometri/ OneTouch Filifili le glucometer - faʻataʻitaʻiga faigofie o le kulukose i le tau taugofie.

Faʻaputuga: Televise lapoʻa Faʻasalaga matamata taʻitasi, faatonuga i le gagana Rusia ma le Iukureini. Vaevaega i le tasi code - 25.

O le aofaʻiga o numera o suʻega ma mea e faʻaaogaina Faʻatatau: Biosensor glucose oxidase faʻataʻitaʻiga Suʻega o le toto - toto toto atoa atoa Faʻaleleiina i le plasma toto Fua i totonu o le 5 sekone E mafai ona e faia faailoga i luma ma le maeʻa o taumafa Manatu mo le 350 iuga (faʻatasi ma le aso ma le taimi o fua) : mo le 7, 14 ma le 30 aso Malosiaga: 1 pusa o le pene 3.0 Volt CR 2032 Faʻatapulaʻa tapulaa: 1.1 - 33.3 mmol / l Faʻataʻitaga: 53 g (ma le pauna) Faʻasaga: 9 x 6 x 2 cm E mafai ona e faʻatau se glucometer i le faletusi Ortokomfort http://ortocomfort.com.ua/catalog/product/ 843 /

Glucometer Freestyle Optium (FreeStyle Optium) seti

FreeStyle Optium e sili atu nai lo le mita o le kulukose toto i aso nei mo le siakiina o le toto toto. O se fesoasoani sili lenei ma se uo moni a se tagata e maua i le maʻisuka. Maualuga maualuga, faigofie ma faigofie o le faʻaaogaina. O se tamaʻi masini e fesoasoani ia te oe ia e nofouta i taimi uma i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ia faʻamautinoa lelei i le tulaga masani mo se tagata soifua maloloina.

O le FreeStyle Optium glucometer ua fuafuaina mo le in vitro suʻega o le toto toto atoa.

Faʻaaoga ituaiga lua:

- FreeStyle Optium (Optium Plus) glucose; - FreeStyle Optium b-ketones.

O suʻega suʻega e talafeagai mo le polokalama o le Freestyle Optium ma le polokalama mo le vaavaaia pea o le kulukose ma ketones i le toto o FreeStyle Libre Flash.

Glucometer Freestyle Optium - atinaʻeina o le kamupani Amerika Kamupani Abbott Tigāʻau. O se taitai maketi i fualaau faasaina ma minila mo tagata e maua i le maʻisuka. O le kamupani o loʻo saili pea i ni fofo fou ma ua mafai ona ofoina atu i le lalolagi le tele o fofo fou e faigofie ai ona maua le soifua maloloina o le maʻisuka.

Na suia e le FreeStyle Optium le Optium Xceed mita (o eseesega i le mamanu ma galuega e laiti). Muamua lava, e tatau ona e faailoga se mamanu matagofie. O le foliga o le mataupu e mafaufauina ina ia faigofie ma tumau mausali i le lima, e aofia ai le tamai tootoo o le tamaitiiti, e le seʻe ese.

O faailoga tetele e manino le iloa i luga o le eseesega o le mata, i le faaopoopo i fua o fua, o le aso ma le taimi e faʻaalia. O le masini ua faʻapipiʻiina i totonu o le mafaufau, e mafai ai e oe ona teuina 450 iuga ma le aso ma le taimi. Faʻavae i luga o fuataga ua faia, e mafai ona e faʻamaumau fuainumera, fuafua le aofaʻi o le tau mo le tasi, lua pe fa vaiaso.

Na mautinoa e le kamupanī o le suʻega e lelei mo tagata gasegase. Ona o le sao o le fua o reagents ma le tulaga faapitoa o le vaega o le suʻega, 0.6 μl o le toto ua lava mo le auiliiliga e fuafua ai le kulukose ma le 1.5 μl o le biomaterial mo le fuaina o tino o le ketone. Ole suʻesuʻega na o le 5 sekone mo le suka ma 10 sekone mo ketones.

  • o le mea sese e le sili atu i le 5%, o le saʻo o le FreeStyle Optium meter e sili atu i manaoga ole ISO,
  • Faʻapipiʻiina aunoa - e leai se mea e tatau ona faʻapipiʻi ai se pulou coding i taimi uma,
  • Puipuiga o le moli ma le mana moli.

  • Lautele: lautele i le pito i luga - 53.3 mm, i le vaega pito i lalo - 43.2 mm, lautele i le lautele o le auala - 16.3 mm
  • Pauna: 42g
  • Taimi o fuataga: mo le auʻiliʻili o le kulūkose - 5 sekone, mo le suʻesuʻeina o le maualuga o le ketone - 10 sekone
  • Tekinolosi: electrochemistry, amperometry
  • Toto o le toto: O le toto fou toto
  • Faʻaiʻuga: plasma
  • Faʻaaogāina o se mataua o le toto: fasimea faʻasolosolo ma le malosi e faʻaopoopo i le fasimea mo le 30 sekone
  • Malosiaga o le mafaufau: e oo atu i le 450 mea na tupu
  • Batiri: tasi CR 2032 3V puʻe
  • Momo Vaega: Mmol / L
  • Fuataga: mo le auiliiliga o le kulukose 1.1-27.8 Mmol / l, mo le auiliiliga o le maualuga o le ketone 0.0-8 Mmol / l
  • Faʻatulagaina o le numera o pepa faʻataʻitaʻiga: i le faʻaofiina o se mea faʻapipiʻi i totonu o le masini, o tulafono laiti o fasi siaki mo glucose ma ketones ua vaetofiaina e o latou faʻataʻitaʻiga
  • Gaoioiga o galuega: vevela - 0-50 ° C, faʻafefe faʻafefe - mai le 10% i le 90%
  • Talosaga: e le faʻamapulaʻaina

  • masini masini
  • 10 fasi siaki mo le fuafuaina o le kulukose o le toto
  • mataupu
  • toso tui
  • 10 taʻavale
  • faatonuga i le gagana Rusia ma se pepa faʻataonia

O a tulaga e tatau ona teu ai le mita?

Faleoloa ua fautuaina i se mataupu a le kamupani. E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i le vevela mai le 0 i le 50 ° C. O le masini e faʻamalosia e se tasi CR2032 batini (lava mo le tusa ma le 1000 fuataga).

Taʻotoga faʻataʻitaʻiga puupuu

  • faʻapipiʻi se fasi siaki i le analyzer - o le a faʻaalia le masini otometi,
  • faʻaaoga se mataua o le toto i le mea e maua ai, pe a lava le biomaterial, e amataina e le masini le numera,
  • faatalitali 5/10 sekone, o le a tulai mai i luga o le lau.
Tusi a le tagata.

Glucometer freestyle6 iloiloga, faʻamatalaga ma faʻataʻitaʻiga o le oputi mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga

O le Glucometer Freestyle Optium (Freestyle Optium) o loʻo tuʻuina mai e le tagata gaosiga Amerika o Abbott Diabetes Care. O lenei kamupani o se taitai o le lalolagi i le atinaʻeina o meafaigaluega aupito maualuga ma fou mo le fuaina o le suka toto i le maʻisuka.

E le pei o faʻataʻitaʻiga masani o glucometers, o le masini e lua ona gaioiga - e mafai ona fuaina e le gata i le maualuga o le suka, ae faʻapea foi le tino o le ketone i le toto. Mo lenei mea, e lua suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina.

E sili ona tāua le iloa o le ketones toto i le tino o le maʻisuka. O le masini e i ai se faila-fale e faʻafeiloaia se faailo faʻalogo i le taimi o le taotoga, o lenei galuega e fesoasoani i le faia o suʻesuʻega mo tagata gasegase maualalo. I le taimi muamua, o lenei masini na taʻua o le Opoti Tutotonu.

Glucometer Freestyle Optium: uiga, mea lelei ma le lelei

  • 1 Faatonuga
  • 2 Pros ma le Cons
  • 3 O ni nai tala e uiga i le ola saoloto

I le 5 tausaga ua tuanaʻi, o le Freestyle Optium glucometer ua maua ai se lauiloa faapitoa.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni na faia e tagata gaosia le masini e fuaina ai le maualuga o le glycemia, ae ia tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga e uiga i le i ai o tino o le ketone, ma o se aoga aoga mo le mea faʻamalosi i le tulaga le mafaagaloina o le maʻi. Mo le fuaina o le suka ma le acetone, e lua ituaiga suʻega eseese e faʻaogaina, o tagata gasegase e faʻatau ese mai le masini lava ia.

O le mita o le Optium Freestyle ua faʻapipiʻiina ma se failauga e faʻaalia i le taimi o le taotoga. O lenei galuega e talafeagai mo tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻaaliga.

O le seti atoatoa o le masini e aofia ai:

  • toto kulukose toto
  • tamatamailima lima,
  • 10 suʻe suʻe suʻe
  • 10 taʻavale
  • mataupu
  • elemene
  • faʻamaoniga
  • faatonuga mo le faʻaaogaina.

O lenei masini e le manaʻomia ona faʻailoga; o le gaioiga e tupu faʻafuasei i le toto. O le naunautaiga o le glycemia e faʻavae i luga o metotia e lua: elekenema ma le amperometric.O meaola o meaola o le toto capillary.

Ina ia maua le iuga, e naʻo le 0.6 microliters e te manaʻomia. Ina ia iloa le i ai o le acetone poʻo le ketone bodies, e te manaʻomia se mea e sili atu mea ola - 1.5 microliters o le toto.

O le masini e manatua mo 450 fuataga, ma ua faʻapipiʻi foi i se polokalame e fuafua fuainumera mo le masina, 2 vaiaso, po o aso mulimuli e 7.

O le taunuuga ole fua ole glycemia e maua ile 5 sekone pe a uma le tuʻuina atu o se fasi siaki ma le toto ile masini. O le Ketone body e fuafuaina mo le 10 sekone. E mafai e le glucometer ona fuafua le maualuga o le suka i le laina mai le 1.1 i le 27.8 mmol / l, e pei o le tele o masini i lenei vaega tau.

E mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta poʻo se komepiuta, mo lenei mea e iai se fesoʻotaʻiga faapitoa. O le isi mea aoga e vave tapunia i le minute e tasi pe a maeʻa le gaioiga faʻamalosi mulimuli pe aveese faʻamaumauga o suʻega.

O le CR2032 e mafai ona saunia le iunite ma le 1000 fua o le maualuga o le suka. E maitauina le maualalo o lona mamafa - 42 kalama ma le telē - 53.3x43.2x16.3 millimita. Tulaga e teuina ai tulaga masani - toʻasaga masani 10-90%, vevela mai le 0 i le 50 tikeri.

Faitau foi Glucometers i le taimi nei e aunoa ma ni suʻega suʻega

O le tala lelei o le tuʻuina atu lea o se tusi faʻamaonia i le olaga atoa i luga o oloa Abbot. O le tau o sea glucometer e 1200 rubles. 50 vaega suesue mo le fuafuaina o le suka o le a tau tutusa le aofaiga, ma 10 fasi siaki mo le fuafuaina o le acetone poo body ketone - 900 rubles.

Faʻatau ma faʻasoa

O le masini e tele ni mea lelei ma le le lelei i le va o fomaʻi ma tagata gasegase. Faatasi ai ma itu taua o lona mamafa, saoasaoa o le auiliiliga, autū.

Faitau foi: Pe o le le atoatoa i le maʻi suka

  • o le i ai o se faailo leo e faailoa ai le maeʻa o fuataga, faʻaogaina o masini, tuʻuina atu isi faʻamatalaga,
  • fuafuaga a le acetone
  • teuina 450 o fua faʻatatau aupito sili ona lata mai, aʻo tausia le aso ma le taimi o le auiliiliga,
  • fuainumera o fuainumera faamauina,
  • fesootaiga i se komepiuta po o se komepiuta,
  • pulega faʻapitoa
  • faʻapipiʻi vave ma tapunia.

  • leai ni faʻataʻitaʻiga i totonu o le pusa mo suʻesuʻega o acetone, e manaʻomia ona faʻatau eseese,
  • maualuga tau o le masini,
  • o le masini "e le mafai" ona fuafua ia fasi fuainumera faʻaaogaina.

O nai upu e uiga ia Freestyle Free

Glucometer Freestyle Libre (Freestyle Libre) o se mea tulaga ese na atiaʻe e tagata tomai faapitoa o le kamupani Abbott. O lenei mea e le o se osofaʻiga mataʻituina o le auiliiliga, lea e mafai ona suʻeina le tele o taimi.

O le glucometer e leai se osofaʻiga faʻavalea e galue e ala i le faapipiiina o se masini faapitoa i le tino o le tagata maʻi. Na galue o ia i le 2 vaiaso. I lenei vaitau, mo le auiliiliga, na o oe e manaʻomia le aumaia o le mita i le masini.

O uiga lelei o Freestyle Libre o le maualuga maualuga lea o le masini, o lona uiga e faʻailogaina e le kamupanī, ma le vave faʻamautuina o le kulukose toto. E mafai ona faʻaauau le fuaina o le glycemia, fua o le suka i minute uma.

O le mafaufau mafaufau e mafai ona teuina faʻamaumauga mo le 8 itula talu ai. Mo le mauaina o faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i le setete o le metabolism i le aso, ua lava lava le siakiina o le masini i se glucometer tolu taimi, i le 8 itula.

O le mita lava ia e faasaoina uma faamatalaga mo le past 3 months.

O le tele o le faʻatagaina o le Freestyle Libre ua faʻapipiʻiina i le lua masini ma le mita lava ia. O iunite o le moli / l po o le mg / dl. Pe a faʻatonuina le masini, ia faʻaalia po o fea vaega e sili atu le tuʻuina o le mita.

O le mea le lelei o le masini o lona tau lea, e tusa ma le $ 400. O lona uiga, e le o tagata uma e gasegase e mafai ona gafatia ona maua se mea faapena.

Tuua Lau Faamatalaga