O aʻu o le maʻisuka

Matou te fautua atu e te faitau i le tusiga e uiga i le autu: "maualuga le acetone i le toto na mafua ai i tagata matutua ma tamaiti, faailoga o le maualuga o tulaga" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

I tamaititi, o se tulaga e iai le faateleina o le acetone i le toto e masani lava ona maua. Ae o se tulaga talitutusa atonu e foliga mai i tagata matutua. Aiseā e atiae ai, pe faʻapefea ona faʻaalia mai ia te ia ma e togafitia - o fesili taua nei e manaʻomia ona taliina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le Ketone tino o lona uiga o se vaega o mea gaosia i le gataifale e mafua mai i le fesuiaiga o meaʻai faʻapitoa: gaʻo, gaʻo ma pulu. O le suiga mulimuli lenei ma le fatuina o se vailaau e taʻua o acetyl-CoA (e ala i le glycolysis, oxidation beta, faaliliuina o amino). O lenei mea o se coenzyme e aafia i le taamilosaga Krebs. O tino Ketone e faia mai i le ate. E aofia ai le acetoacetic, beta-hydroxybutyric acid ma le acetone.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le galuega autu o ketones i le tino o le faatumauina lea o paleni malosi. E masani lava, o faʻatonuga plasma o nei mea e maualalo. O se vaega faʻaagaga mo le faʻapipiʻi o le malosi i totonu o le faiʻai, maso, ma fatuga. O lenei mea e taofia ai le tele o le leiloa o gaʻo gaʻo, glycogen ma faʻalapotopotoga faʻapitoa ma le leai o kulukose. O le ate e le oi ai ni enzymes talafeagai mo le lafoaia o ketones.

Afai o le fua faatatau o le faʻaaogaina e maualalo ifo nai lo le gaosia o tino o le ketone, ona faʻaopopoina lea o latou mea i le toto. O loʻo matauina lenei mea i mataupu pe a faʻavaivaia le malosi o le malosi i le tino. Le lava o le kulukose, o le aofaʻiga o gaʻo gaʻo maualalo ma gasegase o le amino ketogenic ao feagai ma manaʻoga o le tino - o mea taua nei i le faʻaogaina o le metabolism e faʻaagaga ai soʻo. O lea ituaiga masini e tauia-e fetaui ma mafai ona malamalama lelei mai se vaaiga o meaola oona. E manaʻomia e le tino le malosi vave, lea e sili atu ona talafeagai le maua mai ketones.

E lava mafuaaga mo le faateleina o le toto toto i tagata matutua. E aofia ai tulaga nei:

  • Taumafaʻi o le maʻisuka.
  • Faʻasalaga ma faʻaogaina vomiting (faʻamaʻi o fafine maʻitaga, inisalini iniseti, faʻamaʻi o le pylorus cicatricial).
  • Alcoholism (tolopoina o maʻi).
  • Manuia ma le matelaina.
  • Maʻi malosi laurotoxicosis.
  • Glycogenosis.
  • Togafitiga ma le tele o tui ole glucocorticoids (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi ile autoimmune).

I totonu o tagata matutua, o le metabolism e sili atu ona lofituina. A o laʻitiiti, o le ketoneemia e mafai ona mafua mai i le atuatuvale, faʻamaʻi pipisi i le fiva, faʻalavelave faʻavae (neuro-arthritic diathesis). Ma mo tagata matutua, o le tulaga sili ona taatele ma le faateleina o le acetone o le maʻisuka o le muamua (itiiti ifo nai lo le lona lua) ituaiga. O le faʻamalosia o le ketogenesis i lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini (matua poʻo le aiga) ma le sili atu o hormones catabolic (glucagon, cortisol, hormone tupu).

O le vevela malosi e sau faatasi ma le faʻamalalaina, lea e tulaʻi mai ai le acetone i totonu o le toto. O tagata e afaina i le ava malosi ei ai auala eseese e gaosia ai konesona, e ese mai i le tauia. O le ethyl alcohol e maua i le gasegase o le hepatic ma le fausia o le acetaldehyde, lea, i le isi itu, e faalauiloa ai le tuufaatasiga o le acetoacetic acid. I le thyrotoxicosis, o le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le faʻasagaga o gaioiga o lemoni - faʻateleina le malepelepe o gaʻo ma proteins (o le gaioiga o le maualuga o metabolism).

O mafuaaga mo le faateleina o le acetone i tagata matutua e eseese lava.Ma ia fuafua le mafuaʻaga o soliga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

Afai o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto e maualuga atu nai lo le masani (1-2 mg%) ma tumau mo se taimi umi, ona tupu ai lea o faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻu mai ai faʻafitauli o le tino i le tino. E aofia ai mea nei:

  • Le manogi o le acetone i luga o le ea.
  • Sulu i luga o alafau.
  • Gutu gutu.
  • Naua ma vili.
  • Pallor o le paʻu.
  • Faʻanoanoa i le itumalo pito i luma.
  • Faʻatonu a le Cardiac.
  • Faʻateʻaina galuega faʻaleleia.
  • Tele vaivaiga, le mautonu.

E tatau ona maitauina o le ata o le falemaʻi o le a mautinoa lava o faailoilo o le maʻi maualalo. Aʻo leʻi amataina le faʻamalologa o le kososis i tagata mamaʻi ma le maʻisuka, fia inu ma le faateleina o le televave, ua amata ona latou lagona le malepelepe ma le moe. Faʻatasi ma le thyrotoxicosis, emaciation, palpitations, mata-vavalo (exophthalmos), o le faʻaleagaina o uiga ia.

O le faʻalalalaina e faʻaalia i le gutu malulu, galala tele, paʻu o le mamafa, vaivai o pulupulu, vevela. O fua faʻamalosi ma mafaufau-faʻalogona o loʻo i ai i le fausaga o le faʻasolosolo o le maʻi i le ava malosi: atuatuvale, atuatuvale, gatete, afu, atuatuvale, fia malosi mo le ava.

O le faateleina o le acetone i le toto e masani ona o faatasi ma se fesuiaiga i le paleni o le acid-base i le acidosis. I le taimi lava e tasi, o le loloto ma le tele o le faʻaleleia o le suāsusu, o le mafaufau e faʻavaivai, ma o nisi taimi o le le atoatoa o le cardiovascular (faateia) e matauina ona o le faʻaitiitia o le lagona o le faʻaaogaina o catecholamine. Ae o le tele lava o taimi e faʻaalia mai ai faʻamaʻi o le tino o togafitiga.

Ketoneemia o se vaitaimi o meaola. O le mea lea, e mafai ona iloa i se suʻesuʻega faaopoopo o le maʻi. Ma o le faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona na o masalosalo suiga faʻale-tino i le metabolism. Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga talafeagai o le faʻamaonia o:

  1. Suʻe toto ma suʻesuʻega faʻamalosi.
  2. Sini biochemistry toto (tino o le ketone, glucose, eletise eletise, fusi o le hormonal, fofo ma fatu fatuga, ava malosi).
  3. Tuʻuina o le kulimi (faʻamalosi o le okesene ma le carbon dioxide).
  4. Fuafuaga o le faasalalauina o le toto toto.
  5. Electrocardiogram
  6. Faʻasologa o le vevela.

Afai o le maualuga o le acetone e sili atu i le 10-12 mg%, ona maua lea i le urine (alu i totonu o le faitotoʻa pito i tua). Ma o iina, e mafai ona vave iloa i le fesoasoani a le vave faʻataʻitaʻiga ma faʻamau faʻaʻailoga. Le suiga o lanu o le mea mulimuli (e tusa ai ma le fua) o loʻo faʻaalia ai le anotusi o tino o le ketone i le urine. O lenei auiliiliga e faigofie ona faʻaaoga e oe lava e pulea ai le acetone.

O tino o Ketone e maua i totonu o suesuega suʻesuʻe. Ae o le tele o togafitiga e tatau ona mautinoa ai le faailoaina o mafuaʻaga o soliga.

Ina ia malamalama i le auala e togafitia ai le ketacidosis i se tagata matua, e tatau ona e fuafuaina lona punavai. Ma o le autu o togafitiga autu e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o mafuaʻaga ma mea e faʻatonu ai. Ma e naʻo le talaaga o togafitiga autu e faia ai le faasaʻoina o le metabolism ma faʻamaoniga. I le maʻisuka ma le thyrotoxicosis, e tatau ona ausia le fomaʻi o le fusi o hormonal, taumafai e faʻamaʻaʻa le togafitiga o le glucocorticoid i tagata ei ai faʻamaʻi pipisi.

I le mauaina o tino o le ketone i le toto ma le urine, e tatau ona e gauai atu i le olaga. Le taua o se taumafa lelei ma paleni. O tagata e le maua le maʻisuka e le tatau ona faʻatapulaʻaina a latou mea gaʻo. O le meaai e tatau ona faʻatamaoaigaina i fualaʻau, fualaau faisua ma fualaau, otaota. Afai e faʻamalosi se tagata e tui inisalini, ona le manaʻomia lea o se faʻasalaga faʻapitoa faapitoa - e tatau lava ona e filifili le fua saʻo o fualaau. Ae o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia pea ona faʻatapulaʻa faʻamalosi gaʻo (kuki, suti, suka, honey, vine, ma isi).

O tagata uma e popole i meaai maloloina e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo ulaula, gaʻo gaʻo, sodas, meaʻai talafeagai, ma mea taumafa faʻatasi ma vailaʻau vailaʻau.O le tele o le ava ua faʻaalia (vai eli alkaline, meainu suamalie, meainu suamalie, suamalie o le rose). Ia mautinoa ia lafoaia amioga leaga, aemaise lava le inu ava malosi. E le gata i lea, e taua le taulaʻi i le lelei o le moe ma le malologa, le faʻaaogaina o gaioiga faaletino (faʻamalositino taeao, savali, aau).

Le togafitiga o le acetoneemia e le maeʻa e aunoa ma ni fualaau. I le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona e galue i luga o sootaga autu i le faiga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le tino. O vailaau e manaʻomia e faʻaumatia ai taimi e amata ai le koso. Faʻasaʻoina o faʻasologa o le gasegase faʻasolosolo e faia i le fesoasoani a na vailaʻau:

  1. Faʻataunuʻu ma le faʻamaʻoto (Ringer's solution, sodium bicarbonate, Reosorbilact, Hemodez).
  2. Sorbents (Enterosgel, Smecta, Atoxil).
  3. B vitamini (thiamine, riboflavine).

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faʻamautuina o le tui o inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic. Faʻatasi ai ma le hyperthyroidism, o laureostatics (Merkazolil) e faʻaaogaina. Ole vomiting matuia e manaʻomia ai le faʻaaogaina o meaʻai (Motilium, Cerucal), ma faʻamaʻi pipisi e le mafai ona alu ese e aunoa ma ni vailaʻau.

O faʻamalologa faʻamaonia e le gata mo tamaiti, ae masani foi i tagata matutua. E fesoʻotai faʻatasi ma le tele o mafuaʻaga, ae iai se tasi o taunuuga - o se faʻaopoopoga o tino o le ketone i totonu o le toto. Ae ina ia malamalama i le mafuaʻaga o soliga ma faia lelei i luga, o le faʻaogaina o se fomaʻi e talafeagai.

O le a le faʻateleina o le acetone i le tino o le tagata: o le a le mea, o ona faailoga, meaʻai

O le Acetone o se solvent faʻasaʻo lea e muamua i totonu o konesona.

Ketone (acetone) tino e faia i le taimi o le malepelepe o puipuiga ma gaʻo. E mulimuli ane, e alu ese mai le tino faʻatasi ai ma le ea ma le vevela.

E masani lava, o le acetone o loʻo i ai pea i le tino, ae i se aofaiga itiiti. O se faʻalautele taua o lea mea o loʻo faʻaalia ai se faaletonu o le tino.

I le amataga, o le faateleina o le acetone e na o le toto o tagata matutua e mafai ona iloa, ae a o faagasolo maʻi, o lenei mea e foliga mai i le tele o le urine (acetonuria, ketonuria).

O le suʻesuʻega o le acetoneemia e masani ona faʻatino e ala i le faia o se suʻega o le toto suʻesuʻe. O lenei mea e masani ona tuʻufaʻatasia ma se suʻega urine.

O faʻataʻitaʻiga o suʻega e mafai ona taʻu mai ai le faʻailoga (+) poʻo le (-). E le gata i lea, e ono tele ni "faʻaopoopoga" i le pepa.

I lenei tulaga, ua faʻamavaeina taunuuga o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo:

  • (-) - o le numera o ketones e le sili atu i le 0.5 mmol / l,
  • (+) - o le maualuga o ketones e oo atu i le 1.5 mmol / l (faʻaleagaga faʻapitoa),
  • (++) - e oo atu i le 4 mmol / l (acetonuria o le malosi faʻamalosi),
  • (+++) - e oo atu i le 10 mmol / l (tulaga ogaoga o le maʻi).

Afai e te manaʻo e fuafua le i ai o togafitiga, e mafai ona e faia i le fale e faʻaaoga ai se suʻega faʻapitoa. I fafo, e pei o le tele o isi suʻega suʻega.

O lenei suʻega i se tasi eria e tumu i se faʻafofo faapitoa, lea, pe a fesoʻotaʻi ma se aofaiga tele o acetone, suia lona lanu. Ina ia malamalama pe o le a le tele o le togafitiga amata, e tatau ona e faʻatusatusaina le vaega o le suʻega pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi ma se lanu lanu i luga o le afifi.

E tele mafuaaga mo le faateleina o le acetone i tagata matutua. E aofia ai:

  • faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma le protein,
  • leai ni mea maualuga gaʻo gaʻo i le taumafataga,
  • tele faamalositino
  • matua taumafa
  • ituaiga 1 maʻisuka poʻo le faʻamaʻapeʻa o le tino i le maʻisuka ituaiga 2,
  • cerebral coma
  • faateleina i le vevela o le tino
  • afaina i fualaau leaga, e aofia ai ava malosi,
  • tulaga muamua
  • sili atu inisalini
  • eseese faʻamaʻi ogaoga (cachexia, kanesa, anemia),
  • afaina i le tino,
  • le faʻaaogaina o le chloroform mo le faʻamaʻi,
  • manuʻa na afaina ai le tino o le tino,
  • sili atu nai lomoni.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o fafine maʻitaga e mafai foi ona iai a latou lava mafuaʻaga mo le faateleina o le acetone.

E masani lava, o nei:

  • popolega (e aofia ai ma na faʻaliliuina i le taimi ua tuanai),
  • faaitiitia o puipuiga a le tino,
  • faʻaleagaina o mea taumafa, lea e aofia ai le tele o lanu, faʻatoʻaga ma meaʻai,
  • toxicosis ma o se taunuuga - faʻaleagaina soo,
  • aʻafiaga i le siosiomaga.

O le acetone afaina i tamaiti e masani lava ona maua i luma o le 12 tausaga. Seʻi oʻo i lenei taimi, o le pancreas e faʻaauau ona tupu ma e masani lava e le mafai ona taulimaina uta o loʻo tuʻuina i ai.

O mafuaʻaga taatele o ketoneemia i tamaiti e aofia ai:

  • le lelei
  • popole
  • luga o le tino (i le faaletino ma le mafaufau),
  • anufe
  • tui faʻamaʻi
  • faaumiumi le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • le maalili
  • faateleina i le vevela o le tino.

I le tele o tulaga, o le faʻaopoopoga o le acetone i le tino e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • mimilo vale
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • tulaga faʻavaivai
  • leai se popole, tele le vaivai,
  • mumu o le paʻu o alafau ma le pallor o le paʻu i vaega o loo totoe,
  • matagogo
  • taoto, vili,
  • tiga o le tino po o le le mautonu
  • faaitiitia le fiaai
  • moe i le moe
  • faateleina i le vevela o le tino
  • loto vaivai
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o le urine.

Faatasi ai ma isi mea, afai o le ketoneemia e mafua mai i soʻo se togafitiga, ona lagona ai lea e le tagata maʻi ona uiga. I tulaga sili ona ogaoga, o le coma e mafai ona tupu ona o le faateleina o le acetone i totonu o se tagata.

Afai e maloloina le tino o le tagata ma galue saʻo, ona maua lea o le kullukose, paʻu i totonu o fatugaʻo, maua ai le fufulu mama, ona faʻamaʻafia atoa lea e le renal tubules ma ulu i totonu o le toto.

Ae ui i lea, i le soliga o lenei faiga, o le kulukose e mafai ona iloa i le urine. E masani lava o le suka i le urine o loʻo iai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E masani ona maua i latou i le urine acetone.

E mafua ona o le matelaina o sela o le tino, e ui lava o le maualuga o le suka i totonu o le toto ua faateleina. O le faaletonu o le glucose e mafua ai le malepelepe o faleoloa gaʻo, aʻo se tasi o mafuaaga mo le faateleina o le amonia o le malepe o gaʻo.

O tagata mamaʻi e maualuga le acetone ma le maʻisuka latou te faʻavavevave le manava, vaivaiga, vomiting, matagogo ma le galala i taimi uma.

O gaioiga autu i le iloa o le acetonuria i tagata matutua

Afai o suʻesuʻega ua faʻaalia le faateleina o le aofaiga o acetone i le tino, e tatau ona e amata togafitiga i se taimi puupuu lava.

E le gata i lea, e taua tele le faia o se suʻega toto mo le kulukose. E taua lenei mea e le aofia ai le maʻisuka. Ona e manaʻomia lea e faʻatulaga le aofaiga tonu o tino o le ketone i le urine ma tusi se ata o togafitiga. E faʻalagolago tonu lava i le ogaoga o le faʻamaʻi, mafuaʻaga o foliga vaaia ma uiga o le tagata maʻi.

I le taimi o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaalu le tele o le taimi i le ea fou, sui galuega ma le malolo, aloese mai le atuatuvale, ma pipii atu i le moe ma le faʻanoanoa. Inu le tele o vai e vave ona aveeseina ai le acetone. E le gata i lea, e manaʻomia e le gata o fualaau suamalie ma teas, e taʻua o le vai. E tatau ona e inuina soo, ae o sina mea laitiiti.

O togafitiga mo le ketoneemia o le a faʻalagolago i le auala e amata ai. O lea, afai o nisi o tagata gasegase ua lava lea e naʻo le fetuunai o le meaai, ona manaomia lea e isi le falemaʻi.

O le tele o taimi, faʻatasi ai ma lenei faʻasologa, ua faatonuina ai Regidron poʻo Orsol. Afai e le mafai e le tagata ona inuina ni vai e tele ona o le fesuisuiaʻi pea, ua tuʻuina atu ia te ia ni vai inu e faʻaaoga ai se kululu.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻamaua tele, e mafai ona faʻatulagaina le Tserukal. Ina ia faʻateleina le faʻamaʻaloina o toxins ma le amonia, e aoga tele mo gasegase e inu ai le gaʻo ua gaoioi poʻo soʻo se isi lava sorbents.

I lenei tulaga, o vitamini o le vaega B e mafai foi ona aoga.

I le faaopoopo atu i isi mea uma, o togafitiga o fualaau oona e tatau ona faia. O le mea lea, o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia, ma faʻamaʻi pipisi ile tino - antibacterial agents, ma isi.

E leai se togafitiga e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaumatia le ketoneemia pe afai e le tausisia e ia se meaʻai.

I lenei tulaga, ua faatagaina e 'ai le kuka ma le kuka. Vaʻalele lelei poʻo le lapiti. E mafai foi ona e 'ai fua o fualaau aina, iʻa (e le tatau ona gaʻo) ma eseese meaʻai.

O fualaau faisua, fualaau aina, vine (faapea foʻi ma meainu eseese mai ia i latou) e mafai ona faʻaumatia i le tele o meaʻai. O le a latou fesoasoani e faʻaleleia le paleni o le vai, toe faʻatumu le tuʻuina atu o vitamini ma faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino.

I le ketoneemia, quince e mafai ona matua aoga. E mafai ona e faʻaaogaina i soo se ituaiga.

O aano o manu, fala, suamalie suamalie, oloa gaosi, ma mea manogi e matua faʻasaina i lenei maʻi. E le o se mea lelei foi le 'ai o meaai falai, fualaʻau sua ma faʻi.

O isi vailaʻau e mafai foi ona fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o acetone i le tino. Ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena vaifofo, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i lenei autu.

Mo le sauniuniga a se sui sola maloloina, e manaʻomia le faʻailogaina o le falemaʻi. E na o le faigofie lava lenei: 4 tbsp. l 1500 ml o le vai mama ua liligiina i luga o laau mamago, pe a maeʻa ona susunuina nei mea uma mo le 5 minute.

O le mea na maeʻa e faʻamamaina ma faʻamaʻaina e ala i le gaosia, gaugau i le tele o papa. O le vailaʻau e faʻaaogaina i se vailaʻau na faʻasino e le fomaʻi auai.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻi i le taimi e sili ona puupuu, ua fautuaina o ia e faia se masima masima. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaleagaina o le tino, le solia o togafitiga o le neurology, faʻapea foʻi ma fefaʻatauaiga le talafeagai. O lea ituaiga o enema e sili ona aoga mo le le iloa o le mafaufau, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le vaifofo mo sea ituaiga o leema ua faia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. l masima o le masima i le 1000 ml o vai mafanafana, na muaʻi saunia.

Faatasi ai ma le ketoneemia, o se vailaʻau faʻatau vailaʻau e mafai ona aoga tele. Ina ia kuka ai, e tatau ona e tipi 3-4 cloves o le kāleni ma tatipi i totonu o se fale olola. Ona tatau loa lea ona tumu le masini e mafua ai le 300 ml o le vai vevela. Faʻapipiʻi le fagu i totonu o se solo ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga le vai mo le 15-20 minute.

O le oloa maeʻa e onunu i luga o le ¼ o le ipu tioata faatolu i le aso (tusa lava pe o le a le meaʻai).

Ina ia faia lenei vailaʻau, e te manaʻomia laulaʻau paina.

Laʻau fou o le laau ua fufulu ma sasaa i se ipu vai inu. O le taunuuga e tatau ona avea o se ituaiga lauti. E tatau ona faʻaaogaina mo le 15-25 minute ma mulimuli ane aʻafia e ala i le gaosi, gaugau i le tele o laufanua.

O le lauti e tatau ona onā i le ½ o se ipu malamalama i le taeao ma le afiafi.

I le faaiuga, e taua le taʻuina o lena, ioe, o le acetoneemia e mafai ona faʻamalolo. Peitai, e sili atu ona lelei le taofia o le atinaʻeina o lenei tulaga. E faigofie lava ona fai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taitaia se olaga saʻo, lafoaʻi amioga leaga, 'ai le mea sao, aloese mai le atuatuvale ma malolo mo se taimi umi.

Afai e te aʻafia i ni mea le lelei, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Afai e maua se faamai, e tatau ona togafitia. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le gata o le faateleina o le acetone, ae faʻapea foi le atinaʻeina o le tele o isi tulaga le lelei.

O le a le mea e afaina i le i ai o le acetone i le toto ma le urine o le maʻi

Acetonuria o se masani masani i togafitiga i aso nei. O lenei tulaga e faʻaalia i le i ai o le acetone i le toto o le tagata mamaʻi ma le urine. E toʻatele e talitonu o lenei mea e le mafai ona afaina ai le soifua manuia lautele o se tagata.O le mea moni, o le acetone i totonu o le toto o se faʻataʻitaʻiga matautia lea e ono faʻaalia ai le i ai o ni mea sese matuia i le faʻatinoina o mamanu ma okeni.

O le tele lava o taimi, o le acetone e aliali mai i le toto ona o le gaʻo le gaʻo o le gaʻololo, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o gaʻo.

O se synonym mo acetone i le toto o le acetoneemia.

O lenei tulaga eo faatasi ma le faaputuputuina i le tino o le tino o se vaega tele o tino o le ketone. E muamua ona latou aliali mai i totonu o le toto, ona sosoo ai lea ma le urine. Ae ui i lea, o le siamaina o togafitiga e faia e ala i le auiliiliga o le urine. O lenei suʻesuʻega o le auala pito sili ona aoga e iloa ai le acetoneemia.

E mafai ona iloa Acetonuria i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa.

I le aso, o laʻasaga o acetone e mafai ona faigofie ona fuafua i le fale. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina fasi pepa, o loʻo tuʻuina atu i totonu o se fagu faʻamaʻi. Latou te mauaina se kulimi piniki pe afai e mataʻituina ala o le acetone i le urine, i le tulaga o le faʻalauiloa o le acetonuria, o le lavelave e lanu viole.

O tino o Ketone e masani lava ona toesea i totonu o le toto.

E sili atu, o lo latou toto e le sili atu ma le 1-2 mg i le 100 ml. O lenei faʻamatalaga e matua taua tele ma e le maua i le faʻaaogaina o suʻega falesuesue masani.

O tino o Ketone o ni vailaʻau faʻasolosolo o loʻo faia i le ate o le tagata mai meaʻai e sau mai fafo. O lo latou faʻatulagaina e mafua mai i le puipuiga ma gaʻo. O tino pepe Ketone i ni vaega laiti e manaʻomia mo tagata, ona o latou o se punavai o le malosi. Afai o le maualuga e sili atu nai lo le masani, o lenei mea e lamatia ai le inupia o le tino.

E i ai le tele o faʻamaoniga ma faailoilo e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le acetone:

  1. Faʻalēaogaina o meaai ma vai ona o le gaioiga ma le leai o se manaʻo.
  2. O taumafataga taitasi eo mai faatasi ma le vomiting, lea e mafai foi ona tumau.
  3. O le i ai o faʻamaoniga o le faʻamalaina: o le maualuga o le urine produced ua faʻaitiitia, o le paʻu e mama ma mago, vaivai lagona, ma isi.
  4. Faailoga o se faʻafitauli i le totonugalemu o le tino (CNS) - o le uluai setete o le fiafia e vave ona suia e se tulaga lelava, moe. E i ai se avanoa e faoa faamalosi.
  5. E maualuga le vevela.
  6. O le manogi o le acetone e aliali mai le gutu, o le mimiti e tutusa lona manogi, faapea foi ma le pua o le vomit.
  7. E tupu le ate i le tele.
  8. O se suesuega o le toto o meaola e faaalia ai o le maualuga o chlorides ma glucose ua faaitiitia, cholesterol ma lipoproteins, i se isi itu, o loo matauina i se aofaiga faateleina. O le auiliiliga lautele o loʻo faʻaalia ai se faʻalauteleina o mea o leukocytes ma le ESR.

O le acetone i le toto e aliali mai ona o le solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. Acetone o se solvent organic, lea e muamua i totonu o konesona. O le Ketone poʻo le acetone tino e taua tele e aofia ai gaʻo, protein ma le gaʻo gaʻo. O le mea lea, o le faateleina o nei mea e faʻaalia ai solitulafono e tutupu i le tino. O le a le tele o le masani o le acetone i le tino o le tagata? E taua le iloa o le acetone e toetoe lava i taimi uma i totonu o le toto - o lona masani i totonu o le toto e 1-2 mg / 100 ml, i le iniseti - 0.01-0.03 g. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o gaioiga faʻasolosolo e oʻo atu ai i le mea moni e tulaʻi masani ona fesoasoani ma I lenei tulaga, o se taumafataga faapitoa, lea e faʻamoemoe e aveese le acetone mai le tino, mafai.

O le i ai o le acetone i totonu o le toto e mafai ona taʻua i se isi itu - acetoneemia poʻo le ketoneemia, o lona uiga, o se tulaga e faʻaalia i le faaputuputuina o se numera tele o tino ketone i totonu o le toto. E taua le iloa o le i ai o le acetone i le urine (acetonuria), o le a aliali mai konesona i totonu o le toto. E fesoasoani le acetoneemia e faʻamaonia ai le acetoneemia, o le auala sili ona faigofie ma sili ona vave mo le sailia o le koneta.

Mafuaaga o le acetone i le toto i tagata matutua ma metotia mo a latou togafitiga

O le toʻatele e fiafia i le fesili o le mea o loʻo i totonu o le toto, o a ni mea e iloa ai, ma e faʻapefea ona vave aveese.E pei ona taua i luga, e aliali mai i le faateleina o tino o le ketone, o lona uiga, o vailaʻau o loʻo faia i totonu o le tino i le taimi o le faʻafefe o gaʻo, proteins ma gaʻo. Ina ia malamalama pe aisea e tupu ai lenei mea, e taua le iloa o le faaletonu o le fualaau oona i tamaiti uma ma tagata matutua e taʻitaʻia ai le tele o oloa gaosi i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o lenei tulaga.

O faailoga autu o lenei tulaga o le manava leaga o le acetone. O le suʻesuʻega taimi o le urine ma le toto o le a fuafua ai le i ai o le acetone i le tino ma faʻamaonia le saʻo.

O se tasi o mafuaaga e mafua ai le faateleina o le maualuga o le acetone i se tagata matua o le ava malosi. O se taunuuga o le taumafaina tele o le ava malosi, o le ava malosi o le a faateleina i le tino, lea e tau atu i lona ona oona. E le maua e le fatuga se taimi e aveese ai le ava mai le tino i le taimi, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le acetone i le toto. E le gata i lea, o le ava malosi ei ai se aafiaga leaga i le vaega o meaʻai, lea e aafia ai le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto. Puipuia, gaʻo ma gaʻo gaʻo, lea o le ava malosi, e leai se taimi e faʻamaʻi atoatoa, lea e oʻo atu ai i foliga o tino o le ketone.

Talu ai e toatele e naunau i mea e tatau ona fai ina ia faʻaitiitia ai le aofaʻi o le acetone i le toto ma faʻaitiitia ai le leaga o faʻamaʻi o le maʻi. I lenei tulaga, o faiga nei e ao ona matauina:

  • Meainu malosi
  • Fufulu faʻamamafana i se veema,
  • I le i ai o le vomiting matuia, pe a maeʻa, e tatau ona e tuʻuina atu se fua o fualaau mamago, lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le maualuga o le kulukose i totonu o le tino,
  • E talafeagai le faapaleniina ma le faaeteete o mea taumafa ina ia aloese mai le faanonofoina o le tino. O se taumafataga faapitoa e mafai ona fesoasoani i lenei mea, lea e aofia ai fualaau faisua fou ma fualaau 'aina, aano o meaʻai, gaʻo nutimomoia (o le taumafa ua faatonuina e le fomaʻi).

Na o le togafitiga vave o le faamai o le a fesoasoani e aloese ai mai faafitauli ma toe faafoi ai se tagata i le soifua maloloina ma se olaga atoatoa.


  1. Kalyuzhny, T. T. Hemochromatosis: faʻamaualuga o le paʻu, o le cirrhosis pigmented o le ate, o le '' apamemea 'o le maʻisuka / I.T. Kaleyuzhny, L.I. Kalyuzhnaya. - M.: ELBI-SPb, 2003 .-- 338 itu.

  2. Radkevich V. O le maʻi suka. Moscow, Gregory Publishing House, 316 itu.

  3. Saltykov, B.B. Maʻisuka microangiopathy / B.B. Saltykov. - M.: Medicine, 2017 .-- 815 itu.
  4. Russell Jesse Type 1 Maʻisuka, Saili Tusi -, 2012. - 250 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga faʻapitoa o le acetone i le toto o se tamaititi

O nisi matua e feagai ma faʻamaʻi o se tamaititi e pei o le acetonemic syndrome. E masani lava o lenei maʻi e mafua mai i le maualuga o le tino o tino o le ketone i totonu o le toto ma e maua i tamaiti ei lalo ifo o le 13 tausaga le matua - i lenei tausaga, e tatau ona faia se faʻatalanoaga taʻitasi i le tausaga e aloese ai mai se fomaʻi faʻapitoa o togafitiga. O mafuaʻaga autu e mafua ai se maualuga o le acetone i se tamaititi ua faʻaleagaina i le gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

Faailoga o le acetoneemia i tamaiti:

  • Le manogi o le acetone mai le urine ma feces i se tamaititi,
  • Na liliu Nausea i le vomiting
  • Le lava le fiaʻai
  • Tautala i le inupia,
  • Le manava, e tau atu i le le pulea lelei o le faʻaaogaina o vai,
  • Faamau o le tino
  • Lethargy
  • Vaivai vai
  • Fefe
  • Blue circles i lalo o mata.

O le faailoga autu o le maʻi o se tamaititi o se manava le lelei, manatuaina o le acetone, faapea foi ma le "mumu" po o apu oona. E pei foi o le manogi, o le feesia ma le vomiting.

O foliga mai o le acetone i le toto ma le urine i tamaiti e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese:

Le lelei o meaai paleni o le mafuaaga autu lea o le faateleina o le acetone i se tamaititi. E manaʻomia e tamaiti le tele o vailaʻau faʻamalosi nai lo tagata matutua. A le maua le toto o tamaiti, o le tele o tino o le ketone poʻo le acetone e ulufale atu i ai, lea e mafua ai le manogi ese ma le le fiafia mai le tino. O le matelaina faafuasei, lea e tupu i aso o le "anapogi", e mafai ona tutusa le aafiaga.

Intestinal dysbiosis

O le Dysbacteriosis i tamaiti e tupu i le faagasologa o le faʻamalosi. O se taunuuga o lenei mea, o mea gaʻo na maua mai ai meaai a le pepe e leai se aoga. Afai o lenei tulaga o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe, o le a le maua e tamaiti le leai o ni gaʻo, lea e le mafai ona faʻaaogaina e ala i meaai lelei. O le iʻuga, o le tamaititi o le a manogi le acetone mai le gutu, e faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi i tamaiti.

Afai e maloloina le tino o le tamaititi, o le ate o le a galue masani - afai o le manogi mai le gutu o le a faʻaalia, ona gau ai lea o le okeni.

Acetone i le maʻisaga maʻitaga

I le faaopoopo atu i mea masani e mafua ai le faateleina o le anotone o le acetone, o loʻo i ai mafuaaga faapitoa e mafua ai lenei faʻalavelave i le taimi o le maitaga.

O se tasi o nei mafuaʻaga e mafai ona taʻua vave o le toxicosis, lea e aliali mai i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga. O se taunuuga o le fesuisuiai faifaipea, e le mafai ona lelei lelei le meaai, o le a sili atu le leaga o le fiaʻai, lea e mafua ai le galala - o lenei mea e mafua ai le maualuga o le acetone i le urine a se fafine maʻitaga ua maualuga. O faʻamaoniga autu o lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani i le fuafuaina o lenei mea - o le manogi faapitoa o le urine, feces and vomit, o loʻo i ai le manogi o le acetone poʻo le vailaʻau. E le gata i lea, o le tina i le lumanaʻi e matua manogi mai lona gutu, aua o lenei manogi e pei foi o le acetone.

O le isi mafuaaga masani o le acetonuria o le maʻisuka maualuga, lea e matautia mo le soifua maloloina o tamaiti. O le tele o taimi, e mafua ai ona televave le tele o le fetal, lea e lamatia ai le atinaʻeina o maʻi tuga. O le mea lea, afai o le suʻesuʻega o le urine aʻo maʻitaga na faʻaalia se faʻalautelega o le faʻamaoniga, muamua o le suʻega lona lua e faia e faʻamalo ai le togafitiga faafomaʻi, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o le suʻeina o le toto e fuafua ai le suka o le toto, lea e mafai ai ona e faia le faʻamaonia saʻo.

Talu ai o le acetone i le urine o fafine maʻitaga o se faailoga o togafitiga, e leai se togafitiga faapitoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga. O lona uiga o le togafitiga autu e tatau ona taulaʻi i le faʻafefeina o le tina i le lumanaʻi o le faʻamaʻi. Afai o le mafuaaga autu o le acetone o le toxicosis i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e taua le faatumauina o le paleni lelei o le ava. Faʻasalaga tele, e tatau i le fafine ona inu tele le vai, ae tatau ona faia lenei mea i ni vaega laiti - o le a le tupu ai le fou i le taimi o le maʻitaga.

I totonu o se falemaʻi, o loʻo faʻamoemoeina le tina o loʻo faʻamoemoe i se faʻafefeteina faʻafefete o se fofo fofo, ma pe a maeʻa le faʻaleleia, o se taumafataga maualuga-carb. Afai o le maʻisuka ituaiga e mafua ai mea autu o le faamai, o se meaai faapitoa ua faatonuina mo togafitiga, aveese le tele o oloa ma gaʻo ma gaʻo. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻamalosia le inisalini ma tausisia le mamafa o uta.

Mafuaaga o Acetoneemia

Muamua, seʻi o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona oʻo atu tino tino o le tino i totonu o le toto ma pe mafai faapefea ona lamatia. E masani lava, e le tatau ona i ai se acetone i le toto o le tamaititi. O tino kesi Ketone o se fua faʻataunuʻu o le metabolism e le faʻaleagaina pe a aofia ai proteins ma gaʻo i le glucose synthesis. Glucose o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata. E mafua mai i le malepe o gaʻo kulū faigofie e maua mai ai meaʻai.A leai se malosi, o le ola e le mafai, ma afai o nisi mafuaʻaga ua faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto, o le tino e amata ona talepe ona lava gaʻo ma pulu e maua ai le kulukose - o nei mea faʻaleagaina e taʻua o le gluconeogenesis. I le taimi o le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo, o tino o le ketone ua afaina, lea e muamua ona iai le taimi e faʻamaʻi ai i totonu o le masini i oloa e le o ni mea matautia ma ua faʻateleina i le uila ma le mimita.

Afai o le fua faatatau o le fausia o ketones e sili atu nai lo le fua o lo latou faʻaaogaina ma le faʻamalositino, latou te amata faʻaleagaina ai siama uma ma sili atu i le tino o le faiai, e faʻafefe ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai - o le vomiting e tupu. Faatasi ai ma le vomit, urine, ma e ala i le manava, e leiloa le tele o le vai. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻagasolo i luma le le atoatoa o le tino, o le a suia le toto i le itu taua - ua amata ona tupu le acidosis metabolic. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, e pa'ū le tamaititi i se paʻu ma e ono maliu mai le faʻamaʻaina poʻo le le atoatoa o le cardiovascular.

O mafuaaga taua o le acetoneemia i tamaiti e mafai ona iloga:

  1. O le faʻaitiitia o le toto o le kulukose o le toto: e le lava le taumafa o meaʻai gaʻo mai mea taumafa (taimi umi o le 'ai, meaai le paleni), ma le faʻamaʻiina o le gaʻoina o le gaʻo (le atoatoa o le enzymatic), ma le faateleina o tupe faʻaalu (glucose, faʻamaʻi pipisi, faʻasalaga o maʻi faʻamaʻi, manuʻa, gaioiga).
  2. Faʻaaogaina tele o puipuiga ma gaʻo mai meaai poʻo le solia o le faagasologa o lo latou gaosia masani i le gastrointestinal tract. I lenei tulaga, ua faamalosia le tino e faʻaaogaina masini puipuia ma gaʻo, e aofia ai le gluconeogenesis.
  3. O le maʻisuka na vavae ese e avea o se mafuaaga o le ketoacidosis o le maʻisuka, pe a masani le maualuga o le kulukose o le toto pe maualuga, ae le mafai ona faʻaumatia ona o le leai o le inisalini.

Faʻalavelave faʻafuasei ma le faʻamaʻi o le acetonemic

O le acetonemia i tamaiti e faʻaalia i se faʻalavelave o faʻamaoniga iloga - faʻalavelave o le acetoneemic. Afai e toe faʻaigisi pea faʻafitauli, ona latou fai mai lea o le tamaititi o loʻo i ai se maʻi faʻamaʻi.

E faʻalagolago i mafuaʻaga o le acetoneemia, o le faʻamuamua ma le maualuga o le acetonemic syndrome ua iloga. Maualalo le faʻamaʻaloga o le acetonemic syndrome e aʻafia ai le talaaga o isi faʻamaʻi:

  • afaina, aemaise lava i latou e maualuga le fiva po o le fulu (fomaʻi, SARS, faʻamaʻi pipisi,),
  • somatic (faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, ate ma fatugaʻo, maʻi suka, anaemia, ma isi),
  • ogaoga manua ma gaioiga.

O le faʻamaʻi o le acetoneemal a le Peraimeri e tele lava ina tusia i tamaiti e maua i le neuro-arthritic (uric acid) diathesis. Neuro-arthritic diathesis e le o se faʻamaʻi, o le mea lea ua taʻua o le anomaly o le faavae, o se mea na tupu i le atinaʻeina o ni faʻalogona faʻaleagaina e tali ai i fafo atu o aʻafiaga. Faʻatasi ai ma le diathesis urate, faʻateleina le popole i le popole, le manuia o le enzym, faʻalavelave i le metabolism o protein ma gaʻo.

Tamaiti e maua i le neuro-arthritic diathesis e faigofie, telefoni feaveai, e le fiafia, e masani lava i luma oa latou uo i le atinaʻeina o mafaufau. Latou te le faʻavaivai le faʻalagona, e tele lava ina latou maua i le malosi o le mafaufau. Ona o faaletonu o le tino, o tamaiti e maua i le uric acid diathesis e mafatia i le tiga i sooga ma ponaivi, e faitio i taimi uma i le tiga o le tino.

O faʻamaʻi mai fafo e mafai ona avea o se mea e mafua ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le acetone i se tamaititi e iai le neuro-arthritic constitution anomaly:

  • sese i meaʻai
  • atuatuvale popole, tiga, fefe, malosi lagona lelei,
  • popolega faaletino
  • faʻalautele le la.

Faʻaleagaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi

Faʻaalia tasi, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, o le maʻi e mafai ona toe faaluaina. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau i matua ona gauai faapitoa atu i le puipuiga.

O se matafaioi taua e faia i meaʻai ma masani masani a le tamaititi.

Faʻatulaga ma faʻavasega le meaʻai - e tatau i le tamaitiiti ona 'ai sina mea, ae masani. E sili atu i le 5-6 taumafataga i le aso. O meaai e le tatau ona sili atu ona manaia ma mamafa. E le mafai ona galue le pancreas a tamaiti i le tulaga tutusa lava e pei o se tagata matua, o le mea lea, aua neʻi toe faʻaaogaina. Iloilo le lisi. Faʻamalosi meaʻai, paluga, meaʻai, meaʻai ma meaʻai, suamalie manaia ma meaʻai vave o mea e faasaina mo le tino o le tama. O fualaau suamalie e aoga i ni vaega laiti, ae afai o le tamaititi e faigofie ona gaosia, o le a sili atu le vavaeeseina muamua mo sina taimi. O cherupi, kiwi, currants, lemoni, oranni e tatau ona vave faʻalauiloa.

Aoao lau tama e inu. Faʻasagaga o le vevela ma le faʻamalalaina, o le tino atoa ua pagatia, e le tatau ona faatagaina lenei mea. Aoao lau tama e inu vai mama i le aso atoa (aua nei fenumiai ma suamalie ma compotes).

Afai e auai se tamaititi i vaega o taʻaloga, pe o se telefoni feaveaʻi, aua neʻi faʻasaoina mea gaʻo. Glucose o le malosi, e tatau ona tausia le atoatoa o le metabolism i le tino. A maeʻa soʻo se faʻamalositino po o se faʻalavelave, ia avatu lau tama lau lauti poʻo pepe pepe. Ia mautinoa o le malologa i le va o taumafataga e le o se taimi umi. Faʻasagaga o le umi o le anapogi, e mafai ona atiaʻe le acetone.

Mobility ma se olaga ola malosi e taua foi le tuʻuina atu. O le mataupu aoaoina a le aʻoga o ia lava o se avega mamafa i le tino o le tamaititi. Taaloga taʻavale e le tatau ona sili atu nai lo le 3 taimi i le vaiaso. Faatulaga tulaga masani a lau tama ina ia le mafai ona suia suiga o galuega, ma le isi itu. Tuu le pepe e lava le moe. O le moe e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso.

Siaki le urine a lau pepe mo taimi o le ketone. E faigofie ona faʻaaoga e faʻaaoga ai vaega faapitoa o loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai. O lea e mafai ai ona e iloa vave le faateleina o le acetone, ae le o se mea e tupu. I se mea itiiti o le pogisa o le fasipepa, o le tamaititi ua vave ona maua se vaifofo o le kulukose, o se taumafa ma le inu soo e faatonuina.

Aua e te alu ese mai le tasi pito sili i le isi. Afai o meaai paleni, ona faapaleni lea. Afai o gaioiga faaletino, ona faʻalelei lea. Afai e malolo, ona e le tumau, ae le o nofo i le 4 puipui. E manaʻomia e le tamaititi ona faia i fafo i fafo i fafo, taʻalo taʻaloga gaioiga, talanoa ma paaga. O le masani lenei.

Afai tatou te talanoa e uiga i le secondary acetone, ona oʻo lea i le vaitaimi o faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le le auai i vaega a tamaiti. Faamalosia le puipuiga o le tamaitiiti i meaʻai lelei ma le tele o lagona lelei.

O se tulaga lea o loo i ai le faateleina o le acetone (tino ketone) i totonu o le toto ua taʻua o le acetoneemia, ma o lona i ai i le urine ua taua o le acetonuria. O nei suiga e mafai ona tupu i tulaga masani ma faʻamaʻi. O nisi taimi o le gasegase o le acetonemic atonu e na o le pau lea o le faʻaaliga o le amataga o le maʻi o le endocrine.
E masani lava, e le tatau ona i ai se acetone i le urine a le tama, o le aofaiga e oo atu i le 0.01-0.03 g i urine i aso taitasi e mafai ona faatagaina. O lona faatasi mai e mafai ona fuafuaina i le auiliiliga lautele o le urine po o se auala vave - faatasi ai ma vaega faapitoa o suega i le fale.

O le faiga o le acetone i totonu o le tino - ona o le le lava o le kulukose po o isi mea gaʻo, gaʻo ma le porotini ua faʻaleleia ina ia maua ai le tino ma le malosi.

O le faʻamaʻiina o nei mea tuufaatasia e le tupu atoatoa, faatasi ai ma le fausia o acetone, acetoacetic ma hydroxybutyric acid. O lo latou faaputuputuina i le toto e oo atu ai i le inupia, gaioiga ma le fuluina, le mavala, ma le le atoatoa o le tino.

O le i ai o le acetone i le toto ma le urine e mafai ona faʻaleagaina, ona o le matua o le pancreatic enzyme system in the child, ae mafai foi ona tupu ona o isi mafuaʻaga. I tamaiti e oo atu i le 10-12 masina, o le acetonemic syndrome, e pei o se tulafono, e le tupu ona o le maualuga o gaoioiga o le enzymes lea e solo i lalo le acetone.

Maualuga maualuga o le acetone i le urine i tamaiti e maua i le maʻisuka neuro-arthritis o se vaega o le faavae, lea o loo i ai se maʻi gasegase o mea uma, ma togafitiga o le enzyme systems. O ia tamaiti e masani lava ona i ai faamai o le fualaau oona, tiga o le manava, le lava o le mamafa o le tino, faateleina le gaioiga ma le le fiafia, faaletonu o le tautala (stuttering), enuresis, ma mulimuli ane i ponaivi ma ponaivi. E faapitoa le tāua mo i latou le puipuia o faʻalavelave o acetone ma a latou lava togafitiga.

Mafuaaga ma mea e aafia ai foliga o le acetone i le urine

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o lenei vaega i le urine o le ketones i le toto. Ketones o elemene taua i le tuufaatasiga o gaʻo. I le tulaga masani o nei mea tuufaatasia i totonu o le toto e le tatau ona i ai, aua e vave ona vaevaeina i totonu o ni vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie.

O foliga mai o nei mea o loʻo i totonu o le toto e tupu i lalo ole aʻafiaga o le tele o mea e aʻafia ai gaioiga metabolic i le tino.

O le kesi Ketone o mea sili ona leaga mo le tino, pe a latou ulu atu i sela, latou te faʻaleagaina o latou fausaga. O lenei gaioiga e mafua ai le faʻaleagaina o faiga faʻavae, faʻalavelaveina le ala o gaioiga eseese e faʻamautinoa ai le masani ai o le faʻaogaina o sifi.

Mafuaaga o le acetoneemia:

  1. Taumafa le maloloina - faʻaaogaina o gaʻo, tele masini i mea taumafa, matelaina, le lava o gaʻo.
  2. Faʻaleagaina o le pulega o le aso, le lava le moe, faʻaaluina le silia ma le 2-3 itula i le komepiuta.
  3. Manatu faaletino pe faalelagona, taaloga faapolofesa, popolega.
  4. Totolaina ona o le le lava o le taumafa.
  5. Faʻafefeina o le tamaititi poʻo le isi itu, le maalili o le maalili.
  6. Ketoneemia ma le ketonuria e mafai ona faʻaalia ai le gasegase o le gaʻo gaʻo i le maʻisuka, hyperthyroidism, ma isi faʻamaʻi endocrine.
  7. Le i ai o mea oona ma faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma fiva.
  8. O manuaga ma gaioiga ua tuanai, o faʻamaʻi faʻamaʻi pea e ono mafai ai ona faʻaosoina le maualuga o ketones i le toto ma le urine.

O isi mafuaʻaga e ono mafua ai o togafitiga o le vaega o meaʻai, afaina o le pancreatic, togafiti i fatugaʻo ma le ate, tulaga le atoatoa (o le anemia uamea), suiga o mafaufau ma maʻi mama.

Vitio : Faateleina le acetone i se tamaititi

Faʻailoga faʻapitoa i le faʻaalia o le acetone i le urine

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le gasegase i tamaiti e faʻalagolago i le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto.

O faʻamaoniga autu o vaivaiga masani ma le le mautonu, ulu o le ulu, leu ma vomiting, ma faʻaititia ai le manaʻo. Mai le paʻu o le tamaititi ma le mucous membranes, o lona urini e lafoina ai se manogi manogi o le acetone, poʻo "apu manogi". I le lua o le vomiti e ono iai ni meaʻai, talo, kulimi, latou te faʻafefe foi le manogi o le acetone.

O isi faʻamaoniga e mafai ona aʻafia ai le tiga ma le manava o le manava, le gaʻo lautele, le mautonu le mafaufau, fiva i numera laiti, oliguria, laulaufaiva, faʻavevesi ma le leʻo, tachycardia poʻo le arthhythmia, faʻalavelave faʻafuaseʻi (e tusa ai ma le Chain-Stokes).

O le acetonemic syndrome i lona siiology e mafai ona muamua (idiopathic) ma le lua. O le ituaiga muamua e tupu na o ia lava, mo le leai o se mafuaaga, i tamaiti ei ai se tino e le mautonu le tino, e matua le fiafia lava. E faʻaalia tele lava i le nausea, vomiting ma isi faʻamaoniga o le inisua. O le faʻamaʻi o le acetoneemic syndrome e faʻatasi ma isi faʻamaʻi, e pei o siama faʻaleleia o le vailaau respiratory, inisalini infections, maʻi gasegase o le respiratory tract, thyroid disease, pancreas, maʻi o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua.

O se filifiliga, o le acetone i le urine e mafai ona matauina i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, lea e fesootaʻi ma se faiga eletise lē lelei.

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti pe a uma le 12 tausaga le matua o se faailoga le lelei lea e iloa ai le gasegase o le hyperglycemia ma le maʻisuka, lea e mafai ona oo atu ai i faʻalavelave - ogaoga maualuga, faʻamaʻi o gaʻo, ate ma le pancreas.

Faʻamatalaga o le gasegase o le acetonemic

Auala faʻamalosi mo le faʻamaʻi o le acetonemic e aʻafia ai le faʻamalositino lautele, iloiloga lautele o le toto, siama o le toto ma le ultrasound o totoga o le tino.

I le auala o le vave faʻamautinoaina o lenei faʻamaʻi e aofia ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa mo le fuafuaina o ketones i le urine. Faʻamatalaga o le suʻega - o se avega mo ni nai sekone ua tuʻuina i lalo i totonu o se ipu malamalama ei ai le faanatinati o tamaiti, ma a maeʻa le lua i le tolu minute ua mafai ona iloiloina le maualuga o ketones i le urine. Latou te suia le lanu i le i ai o le acetone mai le samasama i le piniki po o le lanu viole, e fuafua i le numera o tino o le ketone.

O le taua o le tasi i le lua faaopoopo i luga o le fuataga ua faʻailoaina o se maʻi o le acetoneemic agamalu, e mafai ona togafitia i le fale.

Faʻailoga e tolu i le fa faʻatele, e manaʻomia e le tamaititi se falemaʻi vave.

I se faiga masani, o tino o le ketone, protein, glucose, leukocytes, epithelium ua fuafuaina. I le suʻega lautele o le toto, siama mumu mumu, hemoglobin, sela paepae paʻepaʻe, ua fuafuaina le ESR. I se suʻega o le toto o meaola - peletini atoa, suā toto, fatuga o le fatu ma le ate.

Aʻo faʻataʻitaʻiina, o le tele lava ina vavae ese mai le masani e le o matauina.

Togafitiga o le acetone i le faanatinati o se tamaititi

O le sini autū o togafitiga o le faʻavaveina o le vave, faʻaitiitia le numera o tino o le ketone i le tino ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le inisua. E tatau ona iloa le mafuaʻaga o lenei tulaga, i se faaopoopoga, e tatau ona fetuunaʻi meaʻai a le tamaititi.

I tulaga maʻaleʻale o le faʻamaʻi, e masani ona le manaʻomia le falemaʻi, e mafai ona faia togafitiga i luga o se falemai. I tulaga ogaoga, o mea taua, o le le malamalama i totonu o se tamaititi, falemaʻi ma togafiti togafitiga e talafeagai.

Muamua lava, e tatau ona sui le meaʻai - o meaai e tatau ona sili atu i le carbohydrate, malamalama.

E le tatau ona matelaina le tamaititi, e fautuaina e faʻaaoga fua suamalie, suamalie lauti, compotes ma meainu suamalie. Afai e leai se vomiting, ma e mafai e le tamaititi ona 'ai e masani lava, falaoamata, fuālaʻau fuamoa ma soupisi, sisi araisa, ma oloa gaosi susu e mafai ona faʻafeiloai i totonu o le taumafataga.

E tatau ona faʻatapulaʻa meaai vave, sukalati, pusi, kirimoli ma kulimi, puʻupuʻu, kofe ma koko, suamalie, meaʻai vevela, paluga faʻamalosi.

E taua tele le fetuutuunai o le tulaga o le aso o le tamaitiiti - e te manaʻomia se valu itula moe, laitiiti faʻamalosi tino, savali i le ea fou. E tatau ona faʻapulaʻa le taimi faʻaalu i le komepiuta ma le televise.

O vailaau faafomaʻi e aofia ai le toe faʻamamaina, gasegase ma le togafitiga o le maʻi maualalo. O le toe faʻaleleia o le faapaleniina o le suavai e tatau ona faʻatupulaʻia lemu, i ni vaega laiti, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina uma ai vai, lauti, teuteuga o vine, ma vaifofo eletise, mo se faataitaiga, Gastrolit, Oralit, Regidron ma Atoxil. O le aofaʻiga manaʻomia o le vai e mafai ona faʻatatauina e le fua - 15-20 mililita i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso, e tatau ona e tuʻuina atu e inu ai i taimi uma, ae i ni vaega laiti e puipuia ai le vomia.

Ina ia faʻaitiitia le numera o tino ketone i totonu o le toto, e faʻaaogaina ai sorbents, pei o Smecta, Enterosgel, Polysorb, Enterol. E mafai ona faʻaaogaina se fufulu ma le gastric e faʻaitiitia ai le ketoneemia ma le ketonuria.

I le agavaʻa i se gasegase tuga, o le inu o le kulukose ma vaifofo eletise, e ono manaomia ai ni sipuni. Mo le toe faʻaleleia o le setete o le tino, o vaifofo o mea aoga amino taua e faʻaaoga, mo se faataitaiga Glutargin.

Afai o le faamai na mafua ai le foliga mai o le acetone i le urine e manaomia togafitiga, e tatau foi ona aofia ai vailaau oona i le faagasologa o togafitiga, mo se faataitaiga Amoxiclav, Cefodox, Cefix.

Puipuia o le faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti e aofia ai le faʻasalalauina o tulafono i aso uma, lea e taua tele mo talavou. E manaʻomia e le tamaititi le moe atoa, savali i le ea fou, faʻamalositino vaivai, o se paleni paleni. E fautuaina e taumafa i taimi uma, aemaise lava mai meaʻai gaʻo, ma e tatau foi ona faʻaitiitia le tele o meaʻai gaʻo ma falai, e fautuaina foi e vavaeese meaʻai vave, meaʻai ma mea e faʻaaogaina.

Vitio: O lo matou soifua maloloina. Maua i tamaiti

Faʻatau togafitiga talafeagai. Acetonemic syndrome - faʻafitauli ma taunuuga. Fesoasoani Muamua mo se tamaititi faʻateleina le acetone.

O le Acetonemic syndrome (AS) o se faʻalavelave o faʻalavelave e mafua ai faʻafitauli o le tino i le tino o le tamaititi. O le mafuaaga o le maʻi o le faateleina o le aofaiga o tino o le ketone i totonu o le toto. O kopa Ketone o fua ia o le faʻamaʻi faʻamaʻiina o gaʻo. O le gasegase o le acetonemic e faʻaalia ai ia lava i ni faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo o vailaʻau o le vomiting ma suia i vaitaimi o le soifua manuia atoatoa.

Faailoga o le maʻi e aliali i le lua i le tolu tausaga. E sili atu le malosi na faʻaalia i le fitu-valu tausaga o gasegase, ma e sefulu lua tausaga le pasi.

Acetonemic syndrome mcb 10 - R82.4 Acetonuria

E uiga i le gasegase o le acetonemic i tamaiti, ua fai mai le fomai o tamaiti o se faailoga lea mai le tino e uiga i le iuga o le kulukose i totonu o le toto. Togafitiga o se vai tele ma suamalie. O le vomiting o le acetonemic na tupu - o le kulukose oona poʻo le tuiina o se vailaʻau, ona faʻasaina lea o le tamaititi.

Faailoga o le faateleina o le acetone i se tamaititi

O maualuga maualuga o le acetone i le tino o le tama na mafua ai le inupia ma le galala. Faailoga o le maualuga o acetone levels:

  • pepe manogi o le acetone
  • tiga o le ulu ma migraine
  • leai se manaʻo
  • vili
  • le manogi manogi o aʻau oona ma le pala
  • paleni mamafa
  • popole popole ma le psychoneurosis
  • pale paʻu paʻu
  • vaivaiga o le tino atoa
  • moe
  • maualuga le vevela e oo atu i le 37-38 tikeri
  • tiga tiga

O le vevela ma le acetone i se tamaititi

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le faateleina o le vevela o le tamaititi i le 38 po o le 39 tikeri. E mafua ona o le toxicosis o le tino. O le vevela e suia ai se poloaiga o le maualuga maualuga. E latalata i le 38 - 39 tikeri. O le atuatuvale e tulai mai i lona uluai faaaliga. O se tamaititi maʻi o loʻo faʻanatinatiina falemai i totonu o se fomaʻi mo le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi.

Initaneti talanoaga e uiga i le vevela o se tamaititi ma le acetone

O le faʻaitiitia o le vevela o nisi taimi e faʻaalia ai ua taofia le faʻalavelave o le acetone.

Acetonemic syndrome i tamaiti ma tagata matutua. Faailoga ma a latou feeseeseaiga

O le faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti O loʻo faʻamatalaina e ala i faʻamalologa faʻapitoa o loʻo tupu i le laʻitiiti ma e tupu i totonu o le tino ona o le faʻaopoopoga tele o "tino o le ketone" i le plasma toto.

"Tino Ketone" - o se vaega o mea mo le fesuiaiga o oloa na faia i le ate. I upu faigofie: faʻasologa o le tino, lea e le aveeseina ai paʻu.

Faailoga ma faʻaaliga o le faʻamaʻi i tamaiti:

O lisi lisi e faʻaalia pe taʻitasi pe faʻatasi.

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti e lua ituaiga:

  • muamua - o se taunuuga o taumafa le paleni.
  • lona lua - faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le talaaga o maʻi o le tino ma liona o le tino tutotonu.

O loʻo i ai foi se uluaʻi faʻasologa o le faʻasologa o le acetonemic i tamaiti. I lenei tulaga, o le autu autu o le faʻaaogaina o le mea na mafua mai.

Acetonemic syndrome i tagata matutua e tupu le solia o le paleni malosi o le protein. O le faaputuputuina o se aofaiga tele o acetone, e mafua ai le inupia o le tino. O faailoga ma faʻaaliga e tutusa ma maʻi o le acetonemic syndrome, ma o loʻo i ai foi le manogi o le acetone mai le gutu. Mafuaʻaga mo le atinaʻe:

Faaiuga: i tamaiti, o le maʻi e mafua ona o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi. E maua e tagata matutua le faamai e mafua mai i le aafia i tulaga i fafo.

O taunuʻuga ma faʻafitauli o togafiti le talafeagai

I le togafitiga talafeagai, o le faʻafitauli o lenei maʻi e alu ese e aunoa ma ni faʻafitauli.

Faʻasalaga le talafeagai, e tupu ai le acidosis metabolic - faʻamaʻiina o le siosiomaga totonu o le tino. Faʻaleagaina o le gaioiga o totoga taua. Ua lamatia le tamaititi i se pene acetone coma.

Tamaiti o loʻo maua lenei faʻamaʻi i le lumanaʻi o le a mafatia mai le cholelithiasis, gout, maʻi suka, gaʻo, gaʻo tumau ma gase.

O fea fomaʻi e togafitia ai le maʻi o le acetonemic?

Muamua lava, matou te liliu atu i le tamaititi . Talu ai o le acetonemic syndrome o se maʻi o tamaiti, o le mea lea, o le fomaʻi o le tamaititi. E tofia e le fomaʻi se suʻega ma se fomaʻi mafaufau, gastroenterologist, ultrasound poʻo le faʻatonuina o se auala o le massage a tamaiti.

Afai o le gasegase o le acetonemic i tagata matutua, talanoa ma se endocrinologist poʻo le fomaʻi.

Togafitiga o le faʻamaʻi pipisi i le fale

  1. Matou te faʻateʻaina le tele o elemene elemene e faʻaaoga ai se siama alkaline. Sauniuniga o le vaifofo - faataape se sipuniti o suauu i le 200 mililita o vai mama
  2. Matou te inu meainu mo le toe faʻamaʻeina i totonu - "Carbon Activated", "Enterosgel", "Regidron", "ORS-200", "Glucosolan" poʻo le "Oralit"
  3. Matou te faʻatumu le suavai na leiloa, e mafua mai i le vomiting, o le tino ua faʻamaʻaloina - o le suka malosi suamalie ma lemoni poʻo vai inu. Matou te inuina le tamaititi i se vai vevela i le 5-10 minute i nai sipuni i le aso atoa
  4. E masani ona faʻaaoga i le fatafata o se pepe fafaga
  5. Matou te faʻatamaoaigaina taumafa i aso uma ma gaʻo, ae matou te mumusu mai meaʻai gaʻo.
  6. Afai o le taumafa e mafua ai le fou, o le ae manaʻomia se kulupu ma le kulukose

E mafai ona e filifiliina le maualuga o le acetone e faʻaaoga ai fasi siaki. Togafitiga i le fale e faatagaina pe a maeʻa se suʻega auiliili.

O le togafitiga o le gasegase o le acetonemic, o le muamua ma le taua, o le tau faasaga i faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻamafanafanaina o faʻavevesi.

Toe faʻaleleia i le taimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi o loʻo tuʻuina mai ma togafitiga mamafa. O le togafitiga filifilia e faʻalagolago i le maualuga o le acetone i le tino. Acetonomic syndrome i tamaiti, togafitiga ma togafitiga e faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi ma i falemaʻi e faʻateʻa ai toega.

A o faasolosolo ina matutua, e masani lava ona maʻi le pepe, ona o le malosi o le tamaititi e vaivai tele e fai ai ni puipuiga puipui. O se tasi o faʻamaʻi matautia o le acetoneemia, lea e faʻaalia i le i ai o se manogi malosi o le acetone i le vailaau, vomita ma faʻasaina le ea. O lenei tulaga faʻaleagaina o le tino o le tamaititi e le mafai ona le amanaiaina, talu ai ona e mafai ona afaina ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le a le mea e maua i le urini a se tamaititi

I le tulaga o le solia o le faagasologa o le absorption o gaʻo ma le gaʻo gaʻo, o le siitia malie o le maualuga o le ketones o loʻo matauina. O lenei maʻi e tele igoa: acetoneemia, acetonuria poʻo ketonuria. I le tulaga masani, o le tino e maua ai se vaega itiiti o mataupu o le ketone, lea e tatau mo le ola o le tagata. O nei vailaʻau oona o loʻo faia i totonu o le ate mai meaʻai e maua mai - gaʻo ma proteins, lea e faʻaumatia i le acetone ma le acetoacetic acid i se auala masani.

Ketones o punavai o le malosi, ae o le tele o le faʻaogaina o nei vailaʻau e mafai ona iai aʻafiaga i totoga ma fatuga tutotonu. O se tasi o faʻaaliga o le inupia o le vomiting, e tupu ona o le faʻaleagaina o le mucous membranes o le gastrointestinal tract e le o se mea e le atoatoa ai le tino o le tamaititi. O le maualuga o le maualuga o tino o le ketone e mafua ai le vomiting center i totonu o le faiʻai, lea e afua ai le tiga ma le tiga tele i totonu o le manava.

O le malepelepe malosi o gaʻo e faʻatumu ai le tau o le malosi, o se tino masani mo le tino.E pei ona e iloa, o le tele o le malosi e maua e se tagata mai le kulukose (glycogen), lea e faʻapupula i le ate. I totonu o tagata matutua, o faʻamaumauga o lenei mea e sili atu nai lo tamaiti, o le mea lea o le acetoneemia o se faʻamaʻi masani i pepe. Ae ui i lea, e le o pepe uma e faigofie ona maua i le ketonuria, e faʻalagolago i uiga patino o le metabolism. I nisi o tamaiti, o le acetone e le faʻaauau.

Faʻamatalaga o le acetoneemia, faʻamaoniga masani

O le suʻesuʻega o le acetoneemia e masani ona faʻatino e ala i le faia o se suʻega o le toto suʻesuʻe. O lenei mea e masani ona tuʻufaʻatasia ma se suʻega urine.

O faʻataʻitaʻiga o suʻega e mafai ona taʻu mai ai le faʻailoga (+) poʻo le (-). E le gata i lea, e ono tele ni "faʻaopoopoga" i le pepa.

I lenei tulaga, ua faʻamavaeina taunuuga o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo:

  • (-) - o le numera o ketones e le sili atu i le 0.5 mmol / l,
  • (+) - o le maualuga o ketones e oo atu i le 1.5 mmol / l (faʻaleagaga faʻapitoa),
  • (++) - e oo atu i le 4 mmol / l (acetonuria o le malosi faʻamalosi),
  • (+++) - e oo atu i le 10 mmol / l (tulaga ogaoga o le maʻi).

Afai e te manaʻo e fuafua le i ai o togafitiga, e mafai ona e faia i le fale e faʻaaoga ai se suʻega faʻapitoa. I fafo, e pei o le tele o isi suʻega suʻega.

O lenei suʻega i se tasi eria e tumu i se faʻafofo faapitoa, lea, pe a fesoʻotaʻi ma se aofaiga tele o acetone, suia lona lanu. Ina ia malamalama pe o le a le tele o le togafitiga amata, e tatau ona e faʻatusatusaina le vaega o le suʻega pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi ma se lanu lanu i luga o le afifi.

Mafuaaga o mea tutupu

E tele mafuaaga mo le faateleina o le acetone i tagata matutua. E aofia ai:

  • faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma le protein,
  • leai ni mea maualuga gaʻo gaʻo i le taumafataga,
  • tele faamalositino
  • matua taumafa
  • ituaiga 1 maʻisuka poʻo le faʻamaʻapeʻa o le tino i le maʻisuka ituaiga 2,
  • cerebral coma
  • faateleina i le vevela o le tino
  • afaina i fualaau leaga, e aofia ai ava malosi,
  • tulaga muamua
  • sili atu inisalini
  • eseese faʻamaʻi ogaoga (cachexia, kanesa, anemia),
  • afaina i le tino,
  • le faʻaaogaina o le chloroform mo le faʻamaʻi,
  • manuʻa na afaina ai le tino o le tino,
  • sili atu nai lomoni.

I le taimi o le maitaga

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o fafine maʻitaga e mafai foi ona iai a latou lava mafuaʻaga mo le faateleina o le acetone.

E masani lava, o nei:

  • popolega (e aofia ai ma na faʻaliliuina i le taimi ua tuanai),
  • faaitiitia o puipuiga a le tino,
  • faʻaleagaina o mea taumafa, lea e aofia ai le tele o lanu, faʻatoʻaga ma meaʻai,
  • toxicosis ma o se taunuuga - faʻaleagaina soo,
  • aʻafiaga i le siosiomaga.

O le acetone afaina i tamaiti e masani lava ona maua i luma o le 12 tausaga. Seʻi oʻo i lenei taimi, o le pancreas e faʻaauau ona tupu ma e masani lava e le mafai ona taulimaina uta o loʻo tuʻuina i ai.

O mafuaʻaga taatele o ketoneemia i tamaiti e aofia ai:

  • le lelei
  • popole
  • luga o le tino (i le faaletino ma le mafaufau),
  • anufe
  • tui faʻamaʻi
  • faaumiumi le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • le maalili
  • faateleina i le vevela o le tino.

I le tele o tulaga, o le faʻaopoopoga o le acetone i le tino e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • mimilo vale
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • tulaga faʻavaivai
  • leai se popole, tele le vaivai,
  • mumu o le paʻu o alafau ma le pallor o le paʻu i vaega o loo totoe,
  • matagogo
  • taoto, vili,
  • tiga o le tino po o le le mautonu
  • faaitiitia le fiaai
  • moe i le moe
  • faateleina i le vevela o le tino
  • loto vaivai
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o le urine.

Faatasi ai ma isi mea, afai o le ketoneemia e mafua mai i soʻo se togafitiga, ona lagona ai lea e le tagata maʻi ona uiga. I tulaga sili ona ogaoga, o le coma e mafai ona tupu ona o le faateleina o le acetone i totonu o se tagata.

Faateleina le acetone i le maʻisuka

Afai e maloloina le tino o le tagata ma galue saʻo, ona maua lea o le kullukose, paʻu i totonu o fatugaʻo, maua ai le fufulu mama, ona faʻamaʻafia atoa lea e le renal tubules ma ulu i totonu o le toto.

Ae ui i lea, i le soliga o lenei faiga, o le kulukose e mafai ona iloa i le urine. E masani lava o le suka i le urine o loʻo iai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E masani ona maua i latou i le urine acetone.

E mafua ona o le matelaina o sela o le tino, e ui lava o le maualuga o le suka i totonu o le toto ua faateleina. O le faaletonu o le glucose e mafua ai le malepelepe o faleoloa gaʻo, aʻo se tasi o mafuaaga mo le faateleina o le amonia o le malepe o gaʻo.

O tagata mamaʻi e maualuga le acetone ma le maʻisuka latou te faʻavavevave le manava, vaivaiga, vomiting, matagogo ma le galala i taimi uma.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga mo le ketoneemia o le a faʻalagolago i le auala e amata ai. O lea, afai o nisi o tagata gasegase ua lava lea e naʻo le fetuunai o le meaai, ona manaomia lea e isi le falemaʻi.

O le tele o taimi, faʻatasi ai ma lenei faʻasologa, ua faatonuina ai Regidron poʻo Orsol. Afai e le mafai e le tagata ona inuina ni vai e tele ona o le fesuisuiaʻi pea, ua tuʻuina atu ia te ia ni vai inu e faʻaaoga ai se kululu.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻamaua tele, e mafai ona faʻatulagaina le Tserukal. Ina ia faʻateleina le faʻamaʻaloina o toxins ma le amonia, e aoga tele mo gasegase e inu ai le gaʻo ua gaoioi poʻo soʻo se isi lava sorbents.

I lenei tulaga, o vitamini o le vaega B e mafai foi ona aoga.

I le faaopoopo atu i isi mea uma, o togafitiga o fualaau oona e tatau ona faia. O le mea lea, o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia, ma faʻamaʻi pipisi ile tino - antibacterial agents, ma isi.

E leai se togafitiga e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaumatia le ketoneemia pe afai e le tausisia e ia se meaʻai.

I lenei tulaga, ua faatagaina e 'ai le kuka ma le kuka. Vaʻalele lelei poʻo le lapiti. E mafai foi ona e 'ai fua o fualaau aina, iʻa (e le tatau ona gaʻo) ma eseese meaʻai.

O fualaau faisua, fualaau aina, vine (faapea foʻi ma meainu eseese mai ia i latou) e mafai ona faʻaumatia i le tele o meaʻai. O le a latou fesoasoani e faʻaleleia le paleni o le vai, toe faʻatumu le tuʻuina atu o vitamini ma faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino.

I le ketoneemia, quince e mafai ona matua aoga. E mafai ona e faʻaaogaina i soo se ituaiga.

O aano o manu, fala, suamalie suamalie, oloa gaosi, ma mea manogi e matua faʻasaina i lenei maʻi. E le o se mea lelei foi le 'ai o meaai falai, fualaʻau sua ma faʻi.

Chamomile decoction

Mo le sauniuniga a se sui sola maloloina, e manaʻomia le faʻailogaina o le falemaʻi. E na o le faigofie lava lenei: 4 tbsp. l 1500 ml o le vai mama ua liligiina i luga o laau mamago, pe a maeʻa ona susunuina nei mea uma mo le 5 minute.

O le mea na maeʻa e faʻamamaina ma faʻamaʻaina e ala i le gaosia, gaugau i le tele o papa. O le vailaʻau e faʻaaogaina i se vailaʻau na faʻasino e le fomaʻi auai.

Aisea ua iloa ai le acetone?

E taua le taʻu atu i le taimi lava lena, o le masani i lenei tulaga, o le leai lea o ketones i le toto o soo se tagata. O le acetone i le urine e taʻu mai ai le vaivai o le malosi, o se taunuuga o le tino e amata ona "matelaina" i le malosi.

Ketoneemia o le acetone i le toto o se tamaititi poʻo se tagata matua. Ona o le mea moni o ketones o loʻo i totonu o le tino, o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i le ogatotonu o le tino.

Faatasi ai ma le maualalo o le maualuga o le acetone, leai se leai o se faʻafitauli, ma i se maualuga maualuga, o le mafaufau e le faʻamaonia, ma o le setete o le coma e le faʻateʻaina. A oʻo ina sili atu i le toto i totonu o le toto mea uma, o le ketonuria e atiina ae. E maua le acetone i le urine.

O le acetone i totonu o le toto i tamaiti e mafai ona iloa ma le solia o le paleni gaʻo, poo le faagasologa o le digestibility o gaʻo. O le atinaʻeina o lenei tulaga e faʻavae i luga o le faʻaleleia o le tino o le tama i suiga i le kulukose i totonu o le toto.

Mafuaaga o le faateleina o le acetone i le toto o tamaiti:

  1. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi o mea leaga ia, aemaise lava le faʻaaogaina o gaʻo ma sugary, masini.
  2. O mafuaʻaga e mafai ona maua i faʻamaʻi - maʻisuka, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ma togafiti o le ate.
  3. Faʻasologa o galuega, popolega popole.
  4. Tetee maʻi i le tino.

E pei ona faʻaalia uma i luga, o mafuaʻaga o le i ai o tino o le ketone i le toto ma le urine e matua ese lava.

Mafuaʻaga o le maualuga o le acetone i tagata matutua:

  • Fefe.
  • Oona oona.
  • Maʻi o faʻafitauli faʻapitoa.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Le i ai o le maʻisuka.
  • Manua lea na mafua ai ona toilalo i le fatugalemu o le tino.
  • Meaʻai le lelei, lea e maua ai meaʻai gaʻo ma le protein.
  • Faʻatatau mea taumafa.

I tagata matutua, o le i ai o le acetone e mafai ona faʻaalia ai se soliga o le tino o le endocrine, sili atu le malosi faaletino, cerebral coma.

Salt enema

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻi i le taimi e sili ona puupuu, ua fautuaina o ia e faia se masima masima. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaleagaina o le tino, le solia o togafitiga o le neurology, faʻapea foʻi ma fefaʻatauaiga le talafeagai. O lea ituaiga o enema e sili ona aoga mo le le iloa o le mafaufau, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le vaifofo mo sea ituaiga o leema ua faia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. l masima o le masima i le 1000 ml o vai mafanafana, na muaʻi saunia.

Faatasi ai ma le ketoneemia, o se vailaʻau faʻatau vailaʻau e mafai ona aoga tele. Ina ia kuka ai, e tatau ona e tipi 3-4 cloves o le kāleni ma tatipi i totonu o se fale olola. Ona tatau loa lea ona tumu le masini e mafua ai le 300 ml o le vai vevela. Faʻapipiʻi le fagu i totonu o se solo ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga le vai mo le 15-20 minute.

O le oloa maeʻa e onunu i luga o le ¼ o le ipu tioata faatolu i le aso (tusa lava pe o le a le meaʻai).

Faʻailoga falemaʻi

O le acetone i totonu o le toto ma le urine e mafai ona faʻatumuina e aʻafiaga o le aʻafiaga o le acetone i tamaiti. E pei ona faʻaalia i togafitiga faafomaʻi, o faʻamaoniga o le ituaiga o ata o loʻo faʻaalia, ma e le pasia e aunoa ma se ala mai matua.

O le faailoga muamua ma le autu o lenei tulaga o se gasegase ogaoga, vomiting, ma o se taunuuga, le manava o le tino. I le avea ai o se tulafono, e mulimulitaia pea le vailaina pe a uma ona 'ai meaʻai poʻo meainu.

Faʻasalaga o le faʻaaogaina o meaʻai, i tamaiti laiti, o le faʻaitiitia o le fia ai, ua avea ma mea mataʻutia ma ita.

I le aluga o taimi, ua iloa ai le tiga i le manava, ua maitauina le tele o vaivaiga, o se mea faapitoa e iloa i luga o le laulaufaiva.

O faʻamaoniga faʻapitoa i le acetone aofia ai faʻamaoniga nei:

  1. Faateleina le vevela o le tino.
  2. I le taimi o le urination, o le urine e faʻateleina i ni mea laiti.
  3. O se manogi faapitoa o le acetone e mafai ona iloa mai le ooto tautala.
  4. Faʻanoanoa, le mautonu, faʻavevesi poʻo le faʻalavelave, faʻapea foʻi ma isi faʻailoga o le faʻaogaina o le tautua tutotonu o le tino.

E taua le matauina o tamaiti e iai le acetone i le toto, o loʻo faʻaauau le vevesi o le moe, aemaise lava o le gasegase tuga, lea e mafai ona taʻitaʻia.

Laʻau

Ina ia faia lenei vailaʻau, e te manaʻomia laulaʻau paina.

Laʻau fou o le laau ua fufulu ma sasaa i se ipu vai inu. O le taunuuga e tatau ona avea o se ituaiga lauti. E tatau ona faʻaaogaina mo le 15-25 minute ma mulimuli ane aʻafia e ala i le gaosi, gaugau i le tele o laufanua.

O le lauti e tatau ona onā i le ½ o se ipu malamalama i le taeao ma le afiafi.

I le faaiuga, e taua le taʻuina o lena, ioe, o le acetoneemia e mafai ona faʻamalolo. Peitai, e sili atu ona lelei le taofia o le atinaʻeina o lenei tulaga. E faigofie lava ona fai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taitaia se olaga saʻo, lafoaʻi amioga leaga, 'ai le mea sao, aloese mai le atuatuvale ma malolo mo se taimi umi.

Afai e te aʻafia i ni mea le lelei, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Afai e maua se faamai, e tatau ona togafitia. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le gata o le faateleina o le acetone, ae faʻapea foi le atinaʻeina o le tele o isi tulaga le lelei.

Aisea e sili atu ona masani ai le maʻi o le acetonemic i tamaiti?

O le ketoacidosis Nondiabetic e faʻamaumauina i tamaiti e 1 tausaga i le 11-13 tausaga. Ae o tagata matutua, e pei o tamaiti, e faigofie i faʻamaʻi, manua ma isi faamaʻi. Ae ui i lea, o le acetoneemia ia i latou e masani lava ona aliali mai o se faʻalavelave o le maʻisuka faʻamaʻi. O le mea moni e faapea o le tele o mea o le tino o le tino o le tama e muai fuafuaina i le atinaʻeina o le ketoacidosis i le tulaga o faʻaosoosoga tulaga:

  1. E tuputupu ae tamaiti ma siitia le tele, o lea la e sili atu le maualuga o lo latou malosi nai lo tagata matutua.
  2. E le pei o tagata matutua, e le oi ai ni faleoloa o kulukose e pei o glycogen.
  3. I tamaiti, o loʻo i ai le leai o ni enzymes e aofia ai i le faagasologa o le faʻaaogaina o konesona.

Faailoga o le Acetonemic Crisis

  1. Faʻasalaga faifaipea i tali i soʻo se taumafataga poʻo se vai poʻo le le mafai ona faʻaaogaina (faʻaauau pea) vomiting.
  2. Nausia, le lava le fiaai, teena le 'ai ma inu.
  3. Faʻavaʻa o le manava spasmodic.
  4. Faʻailoga o le faʻamalalaina ma le soona inu (faʻaitiitia mea e tutupu i le urine, pallor ma le paʻu vevela, susulu i luga o alafau, palago, laulaufaiva, vaivai).
  5. O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino - i le amataga o le acetoneemia, o le fiafiaga e matauina, lea e vave ona suia e ala i le faʻanoanoa, moe, e oʻo i le atinaʻe o coma. I tulaga e seasea ona tupu, e mafai ai ona faʻafefe.
  6. Fefe.
  7. O le manogi o le acetone mai le gutu o le tamaititi, o le manogi lava lea e sau mai le vevela ma le vomit. O se sugary uiga ese le manogi (manogi) manogi, faʻalauiloa mai le manogi mai apu apu. E mafai ona malosi tele, pe mafai foi ona le iloa, lea e le masani ona faʻamalosia ma le malosi o le tulaga o le tamaititi.
  8. Se faʻaopoopoga i le tele o le ate.
  9. Suiga i iloiloga: acetonuria, i se suesuega o le toto o meaola - o se faʻaitiitia o le kulukose ma le maualuga o le chloride, o le faateleina o le cholesterol, lipoproteins, acidosis, i le suega o le toto - o se faʻaopoopoga o le ESR ma se numera o le toto paʻepaʻe. I le taimi nei, o le acetonuria e faigofie ona fuafua i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o acetone faapitoa. O se fasipepa ua faatofuina i totonu o se fagu i le urine, ma i le i ai o le acetone, ona lanu lanu mai le samasama i le piniki (ma foliga o le acetone i le urine) po o le paʻu o le lanu violē (faatasi ai ma le malosi o le acetonuria).

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le gasegase lona lua, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, tonsillitis, faʻamaʻi o le tui, ma isi) e sili atu ona maualuga i luga o faailoga o le acetoneemia lava ia.

Faʻafitauli tau faʻalavelave faʻafuaseʻi

Afai o muamua lau tama e faʻaalia faailoga o se faʻalavelave o le acetone, ia mautinoa ia valaʻau i se fomaʻi: o le a ia fuafuaina le mafuaʻaga o le acetomaemia ma faʻamaonia togafitiga talafeagai, pe a manaʻomia, i se falemai. Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le acetonemic, pe a tupu tele faʻalavelave, o matua i le tele o mataupu e taulimaina ma le manuia i latou i le fale. Ae i le tulaga o se tulaga ogaoga o le tamaititi (fomaʻi le faʻaogaina, faʻafitauli ogaoga, paʻu, le mautonu), poʻo le leai o se aʻafiaga o togafitiga i le ao, e manaʻomia le falemaʻi.

Togafitiga e faia i ni faatonuga autu se lua: faatelevaveina le aveesea o ketones ma maua ai le tino ma le aofaiga tatau o le kulukose.

Ina ia faʻatumu le kulūkose, e manaʻomia ona tuʻuina atu i le tamaititi se meainu suamalie: lauti ma le suka, meli, 5% kulutose solution, rehydron, fualaau suamalie mamago. I le mea e le faʻaosofia ai le vili, inu mai se sipuni i le 3-5 minute, ma e tatau ona faʻapalapala le tamaitiiti e oo lava i le po.

Ina ia aveese ketones, ua tuʻuina atu i le tamaititi se faʻamamaina faamama, o loʻo faʻamatalaina ai meaola (Smecta, Polysorb, Polyphepan, Filtrum, Enterosgel).O le faʻafefe ma le faʻaopoopoga o le tele o le urine faʻasalaga o le a fesoasoani foi i le aveeseina o ketones, o mea suamalie suamalie e faʻafefiloi ma vai mama, ma vai inu masani, suasisi araisa.

Faia o se tamaititi e le tatau ona 'ai, ae e le tatau ona ia fia' ai. Afai e ole mai se tamaititi mo meaai, e mafai ona e fafagaina ia te ia se mea faigofie: meaai suamalie poo le oatmeal, paluga pateta poo kāloti, sua o fualaau aina, apu tao, ma kuki masi.

I se tulaga ogaoga o le tamaititi, o le falemaʻi ma le faʻasolosolo faʻasolosolo (gaogao oona) e talafeagai.

Faʻaiʻuga o le faʻaalia o le acetone i le urine a se tamaititi

Ina ia mafai ona amata togafitiga o le faateleina o le acetone i tamaiti, e muamua lava ona tatau ona iloa le mafuaʻaga o ona foliga i le tino.

O tino ua taʻua o tino o le ketone i totonu o le tino ona o le le talafeagai o le metabolism, o lona uiga, faatasi ai ma le malepe o puipuiga ma gaʻo. A maeʻa lena mea, o mea faapena e pasi atu i le faiga o faʻamaʻi, ona amata ai lea ona sola ese mai i le uila ma faʻasaina le ea.

Sei o tatou vaai pe aisea ua faateleina ai e le tamaititi le acetone i lana urine, ma o a mea e fesoasoani i lenei mea.

  1. Pule le lelei. O susu ma protein e sili ona taua i meaai a le pepe, lea e faigata ona liliu i le kulukose, ma mafua ai le teuina o meaʻai "faaagaga". Ma afai e manaʻomia, o le neoglucogenesis mechanism e vave ona liliu.
  2. Le le atoatoa o le Enzymatic, lea e le lelei le paʻu o gaʻo.
  3. Le leai o se kulukose i mea taumafa - o pepe e totoe e aunoa ma gaʻo.
  4. Faʻateleina le glucose. E faʻavevesi ona o faʻalavelave faʻalavelave, faʻateleina le mamafa o le tino ma le mafaufau. E le gata i lea, o le vave faʻavaveina o meaʻai gaʻo e faʻamalosia i faʻamaʻi, manua, faʻaauau.

E le gata i lea, o le manogi o le acetone i le urine e mafai ona avea ma faailoga o le le lava o le inisalini. I lenei tulaga, e manaʻomia se faʻatalanoaga faanatinati o le endocrinologist, talu ai o le faʻafitauli o foliga mai o le ituaiga muamua poʻo le lona lua e mafai.

Po o le a lava mafuaaga mo lenei tulaga, e tatau i matua ona faailoa i latou i le taimi ma taumafai e faia taga talafeagai e fesoasoani ai i le tamaititi.

E faʻapefea ona fuafua le i ai o le acetone?

Ina ia faia lenei mea, faʻatauina ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i le fale talavai. Ave le fasipepa mo ni nai sekone i le pepe pepe ma a maeʻa ni nai minute maua le iuga. Faatusatusa le lanu o le fasi pepa i le lanu lanu i le paluga paluga. Afai o le suʻega na faʻaalia ai le i ai o le acetone +/- (0.5 mmol / L) poʻo le (1.5 mmol / L), o lona uiga o le tulaga o le tamaititi ua faʻailoaina o le agamalu.

Afai o le suʻega o le ++ (4 mmol / L) - o loʻo faʻaalia mai ai o le tulaga o le tamaititi e talafeagai. I le +++ (10 mmol / L), o se tulaga ogaoga. I lenei tulaga, e manaomia e le tamaititi se falemai vave.

O le maualuga o le acetone i tamaiti ei ai uiga nei:

  1. O le manava o le tamaitiiti ua mou atu, ua le mautonu ma vaivai, moe tele, ae o lenei miti e pei o le faagaloina ma se maualuga maualuga o acetone i le toto o le tamaititi.
  2. E faitio le tamaitiiti i se tiga ogaoga i le pute, o loʻo ia te ia le vomiting, e sili atu ona mamafa i taumafaiga e inu pe fafagaina o ia.
  3. O le vevela ma le vili o loʻo o faatasi ma se faʻafitauli o le nofoa, o le faateleina o le vevela o le tino i le 38-38.5 tikeri. E masani lava o se nofoa faʻatasi ma se manogi masani o le acetone, o loʻo i ai le manogi o le acetone mai le gutu.
  4. O alofilima o le tamaititi e mumu, ulaula, faʻamalasea ma faailoga uma o le inupia o loʻo matauina.

Pe a ulufale atu le tino o le ketone i le toto, e vave lava ona salalau solo e le tino, ona oona, o le mea lea i totonu o tamaiti e afaina ai le nofoaga tutotonu o le vomiting, lea e tau atu i le fesuiaʻi pea e aunoa ma ni faailo o mea oona. O le faʻaogaina o le tino, faʻaogaina o le tino, faʻaleagaina le cardiovascular.

Togafitiga mo le suʻeina o le acetone i le faʻavave

Afai ei ai i le pepe muamua ni faʻafitauli o se faʻafitauli o le acetone, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi. O le maʻi e faʻalavelave tele i le faigata tele ona vaʻai i lona atinaʻe ma le tali a le pepe i le faateleina o le maualuga o le acetone.

Afai o le tamaititi ua i ai le maʻi o le acetonemic, ona maua loa lea e matua le poto masani talafeagai ma e mafai ona latou feagai ma le acetone ma faʻamautinoa le tulaga.

Togafitiga e faia i ni faatonuga autu se lua:

  • saoasaoa o le aveesea o ketones,
  • ma tuʻuina atu i le tino le aofaiga talafeagai o le kulukose.

Ina ia faʻaleleia le le lava o le kulūkose na leiloa e le tamaititi, e tatau ona e avatu ia te ia le lauti suamalie, sili atu ma le meli, rehydron, compotes, fofo o le kulukose. Ina ia aloese mai le faanunununu, e tatau ona e inu i le tamaititi i le 5 minute, ia tuʻuina atu se sipuniti o le vai, e taua tele le inu i le tama i le po.

O se fua lelei mo le faʻaaogaina o le acetone o se teuteuga o vine. E selau kalama o vine i le lita o vai.

Ina ia aveese ketones, ua tuʻuina atu i le tamaititi se faʻamamaina faamama, o loʻo faʻamatalaina ai meaola (Smecta, Polysorb, Polyphepan, Filtrum, Enterosgel). O le faʻafefe ma le faʻaopoopoga o le tele o le urine faʻasalaga o le a fesoasoani foi i le aveeseina o ketones, o mea suamalie suamalie e faʻafefiloi ma vai mama, ma vai inu masani, suasisi araisa.

Manatua e leai se mea e mafai ai ona faʻamalosia se tamaititi e 'ai. Afai e manao o ia e ai, e mafai ona e ofoina atu ia te ia pateta pateta poo kāloti, soupuni fuʻu, apu tao ma kuki kesi.

I lenei tulaga, e tatau ona e siaki pea le maualuga o le acetone i le urine. Afai e le alualu i luma le tulaga o le tamaititi, o lona uiga, atonu o le a faatonuina e le fomai ni vai mama e tau ai le faʻamalolo ma tino o le ketone. O ia togafitiga e ono tupu i se falemai. Faatasi ai ma togafitiga saʻo, o le a mou atu uma faʻagaloga ile vaiaso.

Afai e toe foʻi mai le faʻalavelave o le gasegase i taimi uma, e tatau ona sui le ituaiga olaga o le pepe ma faʻamaonia se meaai faapitoa.

Mo le puipuia o le toe faʻafouina o le faʻafitauli o le acetone, e taua le tausisi i tulafono patino i le taumafataga. O oloa e mafai ona faʻaleleia le maualuga o ketones toto e aveesea mai le taumafa a le tamaititi:

  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • 'oa suamalie,
  • musika
  • marinades
  • kulimi mumu
  • kulimi
  • faʻasalaga,
  • ulaula meaʻai
  • faanoanoa
  • Tomato
  • Oranges
  • kofe ma koko.

E faʻasaina le tuʻuina atu i le tamaititi le meaʻai, mea inu, meaʻai, meaʻai ma isi oloa e tumu i faʻasao ma mea inu. O le lisi e tatau ona aofia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina i aso taitasi (fualaau, kuki, meli, suka, siamu) - i ni mea talafeagai.

Faateleina le acetone i se tamaititi e mafai ona avea ma se faailoga o se faʻamaʻi tuga, e pei o se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, ma le faʻafitauli le tumau o le tino, lea e le aʻafia ai maʻi matuia.

Ae ui i lea, i le leai o se taimi e togafitia ai, o le acetone e ono aʻafia ai le soifua maloloina. A o leʻi talanoa e uiga i togafitiga o le faateleina o le acetone i se tamaititi, e tatau ona malamalama i mafuaaga o lona tupu.

O tino o Ketone (acetone) e faia i le taimi o le malepelepe o puipuiga ma gaʻo, ma e mulimuli ane faʻaumatia mai le tino e ala i le vevela o le ea ma le urine. I le taimi na faʻasaʻolotoina ai i latou, o nei tino e faʻaleagaina ai le mea oona, faʻaosoina ai le vomia, afaina ai le faiʻai ma isi tino taua.

Mulimuli ane, afai e maualuga le eletise o se tamaititi ma e le maua togafitiga talafeagai, e ono maliu o ia mai le faamaʻi, fatu fatu, ma le tele o isi faaletonu ogaoga i le tino.

O mea e afaina tele ai galuega a le tino ma aʻafia ai foliga o le toto totoga e mafai ona avea ma mea nei:

  • Manatua
  • Fright
  • Faateleina lagona
  • Mea e le lelei
  • Faʻaosofiaga faamalositino
  • Faʻafefe i le la ma le tele o isi.

Faailoga o le faateleina o le acetone i se tamaititi

E i ai le tele o faʻamaoniga o faailoga manino o le eletise maualuga. O i latou uma lava o le taunuuga o le gasegase o gasegase o le tino, le mavala ma le faʻaitiitia i le maualuga o kulukose o le toto.O faʻamaoniga sili ona taatele o le maualuga o acetone o:

  • Vomiting pe a uma ona 'ai
  • Le lava le fiaʻai, faʻaauau pea o le tuinanau,
  • Paʻu o le tino
  • Lafoga o le gagana,
  • Pallor o le paʻu
  • Faʻaitiitia o le tino
  • Faaletino faaletino
  • Tauvalea
  • Paʻu i totonu o se paʻu
  • Faiva
  • Fefe
  • Le manogi o le acetone ona o le gutu pepe ma le mimi,
  • Faʻasologa o lapisi.

Taua: Afai e le itiiti ifo i le tasi le lisi o faʻamaoniga e aliali mai, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Togafitiga o le faateleina o le acetone i se tamaititi

Faatasi ai ma se foliga filemu o le faʻafitauli o le acetone, e mafai ona faia togafitiga i luga o se nofoaga i fafo, o lona uiga, e aunoa ma le tuʻuina o le tamaititi i le falemaʻi.

Togafitiga tamaitiiti e maualuga le acetone E muamua ifo i lalo e tuʻuina atu lona tino i le aofaʻi tatau o le vai, glucose ma le faʻaaogaina o tino o le ketone i se taimi vave e mafai ai.

E manaʻomia ona tuʻuina atu e inu le tele o vai, e aofia ai sua suamalie. Tea faatasi ai ma ni nai sipuni tele o suka poʻo le meli, o le lima pasene o le glucose solution, e faʻamalosi ai le gaosia o fatuga mai fualaau mamago, faʻapea foi le rehydron, faʻapena ona maualuga le maualuga o kulukose o le toto. O vai suamalie e tatau ona suia i nisi o taimi ma vai vai mama poʻo le araisa.

Talu ai ona o le faateleina o le acetone, toetoe lava o se vai e mafai ona faatupuina le vomia, e tuuina atu i tamaiti i ni aofaiga laiti, e le sili atu i le sipuniti, ae masani lava - tasi i le lima minute.

Taua: i le togafitiga o le maualuga o le acetone, e tatau ona fofo le tamaititi e le gata i le aso, ae faapena foi i le po.

I nisi tulaga, o le inu tele o vai ma faateleina le maualuga o le kulukose ua lava lea e maualalo ai le acetone i le toto, ae masani lava o nei faiga e le aumaia ai le manaʻoga, ona tatau ai lea ona faia ni fua e aveese ai ketones.

Mo lenei mea, e aofia ai polisorb, Smecta, Enterosgel, Filtrum, Polypipan ma isi, faapea foi enemas. E mafai ona saunia le faʻamamaina faʻamamaina mai le sipuniti o le suamalie e faʻafefeteina i totonu o se lita o vai inu vevela.

E tatau ona totogi le tele o le tausiga i meaʻai a le tamaititi. I le leai o se tuinanau, e le tatau ona e "fafaga" le tamaititi i meaʻai, ae e te le manaʻomia foi ona faʻamalosi o ia i le fiaai, aua e mafai ona mafua ai le vaivai ma le vaivai. E sili ona lelei le mulimuli i se meaʻai e aofia ai le malamalama, meaai gaʻo. O oloa nei e mafai ona fautuaina e pei o:

  • Semolina porridge
  • Oatmeal
  • Palu pateta,
  • Carrot puree
  • Laʻau o fualaʻau
  • Lago apu
  • Kuki kuki.

E tatau ona e pipii atu i se ituaiga o meaai mo le tele o vaiaso seivagana ua matua atoatoa lelei le tamaititi, ua toe faʻaleleia lona manaʻo, ma ua faʻaititia le acetone. Ina ia faaopoopo nisi mea i le taumafataga, e mafai ona e suia le lisi i vaiaso uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o togafitiga, fafaga le tamaititi i pateta, ona tuʻuina atu lea o mea e sili ona lelei i masini ma fualaau suamalie.

Taua: masini pateta ma paluga mo se tamaititi e maualuga lona acetone e tatau ona saunia i na o le vai!

Afai e amata le lagona lelei o le tamaititi i le lua po o le tolu vaiaso o le taumafataga, e mafai ona e faaopoopo meaʻai gaʻo (tunu pe kuka) ma faaputu falaoa i oloa o loʻo lisi atu i luga. Faʻateleina le faʻaleleia o le tulaga o le tamaititi, e mafai ona tuʻuina ia tamato, sauerkraut (non-acidic), fualaau faisua fou ma lau.

I le togafitiga o le faʻalavelave o le acetone, e le lava le faʻaitiitia o le maualuga o le acetone i le toto, e tatau foi ona faia mea uma e mafai ina ia le toe tupu ai lenei faafitauli.

Muamua lava, e tatau ona faia se suʻega maeʻa, ia iloa le mafuaʻaga ua faateleina ai le maualuga o le acetone i totonu o le toto, ma taumafai e aveesea le aʻa o le faafitauli.

I lenei tulaga, e masani lava ona taʻu mai e fomaʻi se faʻamautinoaga atoatoa o le tino o le tama, aemaise lava:

  • Taʻu atoa toto
  • Urinalysis
  • Suʻe toto mo le suka,
  • Toto o le toto
  • Suʻega faʻamalosi (ultrasound) o le ate,
  • Faʻasologa o le pancreas ma nisi faʻataʻitaʻiga.

I le tulaga ua faateleina e le tamaititi le acetone tulaʻi mai pea, o loʻo i ai le mafuaaga e toe iloilo ai le masani masani o le olaga ma meaʻai. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le faiga o le gaoioiga ma malolo.

Mo tamaiti, o le moe atoa atoa ma le malologa o le aso, e manatu e masani, talu ai o le maualuga o la latou gaioiga e mafua ai ona vave le vaivai, lea e ono afaina ai le tino o le galuega. Auala aoga i le ea fou. E fautuaina faapitoa i latou mo tamaiti na o latou faʻaalu le tele o latou taimi e nonofo ai i le komepiuta.

O ni nai itula i le ea fou e mafai ona i ai sona aoga aoga i le soifua maloloina. O televise matamata TV ma taaloga komepiuta e tatau ona vavaeese atoa mai le faasologa a le tamaitiiti. O le tele o le atuatuvale o le mafaufau e mafai foi ona avea ma se mea le lelei.

Tamaiti e mafatia i le acetone faateleina e le tatau ona auai i vasega faaopoopo i le aʻoga ma auai i suʻesuʻega faʻasaienisi. O a latou gaioiga faaletino e tatau ona faatapulaaina. E fautuaina le mauaina o se tusi faamaonia mai le fomai, lea e maua ai le aia tatau e auai i lesona aʻoga faʻaletino ma le faʻaititia o le popole.

Ae ui i lea, e le aoga foi le vavaeeseina o taʻaloga mai le olaga. O le tapulaʻa i lenei mataupu ua tuʻuina atu i suʻesuʻega faʻapitoa e manaʻomia ai le tele o le mamafa ma auai i le tele o tauvaga. O le taʻaloga e sili ona fiafia i ai mo tamaiti e maualuga le acetone o loʻo aau, o lea e fautuaina ai e lesitala le tamaititi i le vaitaele.

E le gata i lea, e tatau i le tamaititi ona mulimulitaʻi i se meaai faifai pea. E oʻo lava i le faʻasolosolo lelei o le soifua maloloina, e le tatau ona e toe faʻaaogaina mea faʻaleagaina. O lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻafaifaʻateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le gasegase o le faʻamaʻi i se faiga sili atu ona matuia. Mea manogi, ulaula, meaʻai taumafa e tatau ona vavae ese mai le lisi. E le tatau ona tuʻuina atu le tamaititi:

  • Meaʻai gaʻo
  • Laʻu iʻa
  • O isi mea ulaula ulaula, e aofia ai siisa ulaula,
  • Manoa taua,
  • Musika i ituaiga uma,
  • Meaʻai filifilia
  • Paʻu kulimi
  • Laʻau
  • Sorrel
  • Tomato
  • Oranges
  • Teu
  • Sukalati
  • Mea inu gaosi
  • Soo se meaai anapogi
  • Kino,
  • Lisi ma isi oloa e aofia ai tausimaʻi ma meainu.

E leai se tulaga e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi mea ua maeʻa. E tatau foi ona taofiofia le gaugau. O le fiafia mo i latou e mafai ona oʻo atu i gastritis ma isi faafitauli matuia o le gastrointestinal tract.

Carbohydrate-e aofia ai ma faigofie faʻalauiloa oloa e pei o fualaau, kuki, meli, suka, siaki mapu, ma isi, i se isi itu, e fautuaina mo tamaiti. I lenei tulaga, e tatau ona e inu i le tele o vai, e aofia ai mea suamalie, ina ia mafai ai ona maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o le tele o vaisu i laʻau suamalie e le aoga foi. I lenei tulaga, sipuni, keke ma meainu suamalie ei ai se aafiaga le lelei i le tino, aemaise lava i le ate ma le paʻu, nai lo le manuia.

Aua e te mafaufau ia oe lava!

Acetonemic syndrome poʻo Acetone i se tamaititi o se tulaga e mafua ona o le faateleina o tino o le ketone i totonu o le toto. E masani ona iloa e le manogi o le acetone mai le gutu o le tamaititi, o se manogi le masani ai o le urine, leu ma vomiting. O nei faailoga uma o lona uiga ua sili atu le tino o le tamaititi i le maualuga o le acetone, o le mea lea ua faʻaaogaina ai i totonu o le uila ma paʻu ai le tino, ma mafua ai le manogi i le gutu. O le acetoneemia o se faafitauli matuia, afai e le mafai ona e foia ia oe lava faailoga, e tatau ona e alu i le falemaʻi. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, faatasi ai ma le matua i tamaiti, e toe foi mai le acetone i le masani. (Komarovsky).

  • Vomiting, e masani lava pe a uma ona taumafai e 'ai.
  • Paʻu paʻu paʻu, lanu moana i lalo o mata.
  • Loto vaivai, moe, vai vaivai.
  • O osofaiga o tiga o le iniseti.
  • O le vevela e 37-38 tikeri.
  • Urine, vomiting ma le manava ei ai se manogi faapitoa mai le gutu, e tutusa ma le acetone. Atonu e pei o se "fume", o le manogi o apu oona.
  • E i ai ni tino o le ketone i le urine (tofotofoina i ni fasi pepa faapitoa).

O se mafuaaga masani o se mea e le paleni taumafa. E manaʻomia e tamaiti mea sili atu nai lo tagata matutua. Afai e le lava, ona tele lea o tino o le ketone, acetone (e mafua ai le manava ma isi mea faalilolilo) e ulu atu i le toto. O lenei tulaga e mafua ai le matelaina vave, mo se faataitaiga, i le "aso anapogi". (Komarovsky).

Afai e lelei le faiga o le tino, o le ate o le a avea ma vaega o le gaioiga o gaʻo ma protein i totonu o mea inu. O le ate o loʻo teuina nei vailaʻau faʻapitoa e avea o se faʻaagaga i le tino o le glycogen. Faatasi ai ma nisi faʻalavelave o le ate i tamaiti (ma le gaʻo, ma isi mea), o foliga e foliga mai: e pei o le acetone i le gutu, vevela, ma isi. (Komarovsky).

FUAFUAINA O LE TUSI PAIA

Faʻataunuʻu faagasologa i le tamaitiiti dysbiosis. Talu ai ona o lenei mea, o se vaega o meaʻai gaʻo e maua mai i meaʻai ua malepe i totonu o le inumaga, e aunoa ma se faʻamanuiaga. Afai o lenei tulaga e atiae, o le a le maua e tamaiti le leai o ni suka gaʻo, lea e le mafai ona faasaʻoina i meaai - o le ai ai faʻamaoniga o le AS, le manogi o le acetone mai le gutu. (Komarovsky).

Pancreas

O lenei gland e faʻaalia ai le gaogao o gaʻo, o levechtsya mo le maualuga o le suka i totonu o le tino. Afai o le a faʻalavelaveina lana galuega, e mafai e fanau ona atiaʻe se maʻi o le gasegase o le acetonium ma le maʻisuka, o le manava o le gutu ma le mucous membranes. (Komarovsky).

Laulau o oloa mo tamaiti e maua i le acetone syndrome

Mafuaaga o le faateleina o le urinary acetone i se tamaititi

O se faʻafitauli faʻapitoa e pei o le acetonuria e le tupu lava e aunoa ma ni mafuaʻaga maʻoti. O le faagasologa o le fausia o tino o le ketone i le taimi o le vavaeeseina o puipuiga ma gaʻo e le o se lamatiaga tele i le tino pe afai o le oloa o le faaleagaina e mafua mai i le polokalama urinary. Ae ui i lea, afai o le fua o le fausia o konesona e sili atu i lo latou faʻaaogaina, o le faaleagaina o sela o faiʻai e le mafai ona faʻaaogaina. O le gasegase o gaioiga o le tino e fesoasoani i le leiloa o le tele o le vai, lea e oʻo atu ai i se fesuiaiga i le maualuga o le toto o le toto i le vaega oona.

O le tulaga oi luga i le togafitiga faafomaʻi ua taʻua o le acidosis metabolic. I le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o le a mafai ona tupu se mea leaga. O le tele o tamaiti e afaina i le faamaʻi, o nisi e amata ona pagatia mai le le atoatoa o le cardiovascular, o isi ua pauu i se pa. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi mafuaʻaga autu e tolu o le atinaʻeina o le acetoneemia i le va o pepe:

  1. Se meaai e le paleni ma le tele o polotini ma meaʻai gaʻo. O le le lava o le faaaogaina o le kulukose i totonu o le tino e aofia ai le faagasologa o le gluconeogenesis, lea e mafai ai ona e maua le malosi mo le ola e ala i le vaevaeina o meaʻai luga. Faatasi ai ma se tolopo umi o le glycogen, o le aofaʻi o tino o le ketone na faia ina ua maeʻa le malepelepe o gaʻo ma pulu. O le tulaga o loʻo i ai nei e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino i le maualuga o le acetone i le toto.
  2. Faʻaititia le toto o le kulukose toto. O le acetonemia i tamaiti e masani lava ona atiae ona o se faaletonu o gaʻo vailaau māmā faigofie, lea e tatau ona sau ma meaai. O lenei tulaga o se uiga lelei o meaai le lelei po o taimi uumi o le anapogi. O le isi mafuaaga o le ketonuria o le le atoatoa o le eletise (o le solia o le gaosia o gaʻo). Faʻateleina le faʻaaogaina o le kulukose e mafai foi ona mafua ai le acetonuria, e tupu pe a:
    • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
    • maualuga le vevela
    • popole
    • luga o galuega
    • taua ogaoga faalemafaufau poo faaletino,
    • maʻi pipisi
    • taotoga
    • vevela le tau
    • inupia,
    • manuʻa.
  3. O le maʻi suka. O lenei maʻi ua manatu o se tasi mafuaaga o le acetoneemia. O le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka e taofiofia ai le gaosia masani o le kulukose ona o le leai o le inisalini i totonu o le toto.

Faailoga o le faateleina o le acetone i le faanatinati o se tamaititi

Acetonemia i le leai o togafitiga talafeagai o le alualu i luma, lea o le a taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le acetone (ketosis). O le manogi o le acetone i le urine o se tamaititi e le na o le pau lea o le faailoga o le i ai o lenei maʻi. O faʻamaoniga masani o le ketonuria o: manava manava, maualuga o le vevela o le tino, leisa, manava manava, ma le vomiting. Acetonemic syndrome o se gasegase o le tamaitiiti e le mafai ona maua i tagata matutua. O lenei tulaga faʻaleagaina o se faʻalavelave o faʻamatalaga le lelei e ogatasi ma le faateleina o le maualuga o le acetone i le toto. Faailoga o le kososis:

  1. Le malosi malosi o le acetone i le vomit ma le vevela le ea.
  2. Faʻavalalaina ma faʻatasi ma faʻamaoniga (paʻu vevela poʻo le laulaufaiva, mata matala).
  3. Le manava ma le pisapisao, vave vave le fatu.
  4. O vaivaiga faaletino, moe, pala ma foliga mataga.
  5. O le i ai o le maualuga o le vevela i luga o se taimi umi.
  6. Faiva.
  7. Photophobia.
  8. Faʻailoga.
  9. Paʻa i le manava.
  10. Vomit faʻatasi ma sulugatiti, toto, poʻo le talo.
  11. Telefoni ma le malosi o le vomiting.
  12. Le lava le fiaʻai.

Acetonemic syndrome (AS) e lua ituaiga - tulagalua ma le lua, o maʻi taitasi e atiina ae i le talaaga o nisi mafuaaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le isi AS e tupu pe a pepe le pepe (o le maʻisuka, thyrotoxicosis, anemia) poʻo faʻamaʻi pipisi (tonsillitis, siama faʻaleagaina o viral respiratory, influenza). O manuaga ogaoga ua mavae poʻo gaioiga e mafai foi ona saofagā i le faʻaalia o se gasegase lona lua.

Peraimeri PE masani ona atinaʻe i tamaiti ma diathesis neuro-arthritic. O lenei tulaga e le o se maʻi faafomaʻi, o se aga masani le taua i le faanatinati o le tulafono a le tagata. O se tamaititi e iai sona maʻi faʻaleagaina e afaina ai le gasegase o le enzymat ma faʻalauteleina ai le popole. O nisi pepe e aafia i mea le talafeagai i le faagasologa o le polotini ma le gaʻo gaʻo. O nisi o aafiaga i fafo atu e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le tupuga o le AS matua i tamaiti o loʻo i ai le diathesis neuro-arthritic:

  • faaumiumi le faʻaalia i le la
  • meaai le lelei
  • popolega faaletino
  • malosi lelei poʻo lagona le lelei.

Urine Acetone Test

E mafai ona e siakiina le maualuga o lenei vailaau oona i le tino e le gata i le falemaʻi, ae faapena foi i le fale. Mo le fuafuaina o le i ai o le acetone i le urine, e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga faapitoa, lea e faʻatau atu i soo se fale talavai. O lenei metotia o le auiliiliga e ala i le mataupu faavae o le gaioiga e fesoʻotaʻi ma pepa faʻasalalau ma se faailoga faʻapitoa i luga o le pito. O fua o loʻo i luga o loʻo i ai le malamalama i le acetone, o lea o le auala faigofie e fesoasoani e faʻamaonia ai le tulaga o le tino o le tamaititi. Polokalama o galuega:

  1. Mo le faʻamautinoaga, o le a e manaʻomia se urine fou, lea na aoina e le silia i le 4 itula talu ai.
  2. O le suʻega o le suʻega ua tuʻuina i totonu o le vai mo ni nai sekone, mulimuli ane e tatau ona e faʻatali se tasi pe lua minute seʻia oʻo mai le iuga.
  3. A maeʻa le tali, o le lanu o le fasipepa o le a taʻu mai ai le maualuga o le acetone i le urine.
  4. O le lanu e tatau ona faʻatusatusa i le lanu lanu i luga o le afifi. Le malosi o le lanu e tutusa tonu ma le mea o loʻo maua i le ketone.

O le masani o le acetone i le urine i totonu o se tamaititi e tutusa ma le tau mai le 0.5 i le 1,5 mmol / l, ae o na ituaiga ketones e mafai foi ona faailoa ai le i ai o se maʻi vaivai. I lenei tulaga, o togafitiga i le fale e faatagaina i le tausisia o fautuaga uma a se fomaʻi. O le faateleina o le faailo i le 4 mmol / l o loʻo faailoa ai faʻamaʻi o le malosi faʻamalosi, o le taimi lea e faia uma ai auala talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o le maʻi. O le tau o le 10 mmol / l o loʻo faʻaalia ai se tulaga ogaoga o le pepe, o togafitiga e tatau ona faʻatinoina i na o tulaga tumau.

O le acetone i le urine o se tamaititi e le o taimi uma lava e mafua ai le i ai o se maʻi tigaina. Faʻatasi ai ma se mea maualalo maualalo o le ketone, ua fautuaina e fomaʻi togafitiga fale.I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga manino a se fomaʻi, o le maualuga o le vailaau o le a faʻaitiitia i le masani, ina ia vave ona toe malosi le pepe. O le lavelave o taualumaga e aofia ai vaega e tolu:

  1. taʻalo faʻamaʻi ma le vevela oona,
  2. vai inu
  3. le faaaogaina o fualaau faasaina.

I le taimi muamua o le faʻamaʻi, e masani ona vili e tamaiti, o lea e tatau ai i mātua ona faʻaogaina se faʻamalosi e faʻaitiitia ai le tulaga o le pepe. Nuances:

  • Fufuluina i le suasusu o se tasi lea o metotia sili ona aoga mo le faʻamamāina o le inumaga mai ituaiga uma o mea oona.
  • Ina ia saunia le vaifofo o le a e manaʻomia se ipu vai i le vevela o le potu ma tasi le sipuni o le paʻu. Ole aofaiga o le vai e faʻatonutonu e faʻatatau i tausaga.
  • O tamaiti e oʻo atu i le tausaga e manaʻomia mai le 30 ml i le 150 ml o vaifofo, mo tamaiti mai le tasi i le 9 tausaga le matutua, e 200-400 ml le lelei, ma o le tamaitiiti e sili atu nai lo le 10 tausaga o le a manaʻomia le 0.5 l le vai e faʻamaeʻa ai le taualumaga.
  • E tatau ona seti Anamema seia oʻo ina tafe mai le vai mai le anus.

Faatasi ai ma le acetoneemia, o le gasegase ogaoga e matauina, talu ai o tino o le ketone i le urine a le tamaititi e mafua ai le faʻaogaina o le vomiting. Ina ia faatumauina le tino i lenei laasaga, e manaʻomia le inu o le pepe i le 15 minute. E faʻatagaina e faʻaaoga Borjomi poʻo isi vailaʻau e aunoa ma le kesi, pe mafai foi ona e saunia e oe lava ia se vai alkaline. Mo le tasi le lita o le vai, e te manaomia le 0.5 teaseti o le masima ma le suauu - o sea fofo e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo ma faʻamamaina le tino.

Togafitiga e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina o le a le aoga i lenei maʻi. Ua fautuaina e fomaʻi Betargin ma Regidron i le tutusa. O vailaʻau faʻapitoa e puipuia ai le faʻamalolo ma faʻamalosi mo le leiloloa o elemene taua e manaʻomia mo le tino o le pepe. E le gata i lea, o nei fualaau faasaina e mafai ona taofia le alualu i luma o le ketonuria.

Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e ave se taga e tasi o le "Regidron" ma faaopoopo i le 1 lita o le vai. E tatau i le tamaititi ona inu uma le vai na maua i le aso, e tatau ona inu le vai i nai sipuni e oʻo ile ono taimi i le itula. E faʻatagaina le tuʻuina atu i tamaiti mai le tolu tausaga. O le vailaau faʻasaina e faʻamatalaina faʻatasi ai ma mea taumafa taumafa e maua ai taunuʻuga maualuga. O le vailaʻau e aofia ai mea faʻapitoa - vailaʻau ma arginine, lea e faʻamalosia ai le tino puipuia ma faʻamaonia le maualuga o kulukose o le toto.

Ua faaali atu i tamaiti le pepa e tasi o Petargin i le aso, e tatau ona faamama le oloa i le 100 ml o vai ua tunu ma tuuina atu i le pepe i ni nai taimi i le aso. E faatagaina e faʻaaoga ampoules i fualaau faasaina, o mea o loʻo i totonu o le fagu e tasi e tatau ona sasaa i totonu o se ipu vai. E na o se tagata poto faapitoa ei ai le aia tatau e faatonu ai le togafitiga ma le fua saʻo - ole togafitiga ole fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i ni foliga le talafeagai.

Afai ei ai se manogi o le acetone mai le gutu, e tatau ona tuʻuina atu i le pepe se aofaiga saʻo o le kulukose. Ina ia faʻaleleia ia faʻaagaga o lenei vailaʻau, o oloa e pei o sukalati, sipuni, keke poʻo le lauti suamalie e faʻaaogaina. O ia mea uma e aofia ai se aofaiga tele o le kulukose, lea e fesoasoani tele vave e faʻaleleia ai le malosi o le tamaititi. I le tulaga e musu le pepe e suʻe lauʻau, e mafai ona faʻaaoga le 5 po o le 10% glucose solution. Ole fualaau e tatau ona sili atu ma le 10 taimi i le aso, i le taimi e tatau ona inu ai le pepe ile 5 ml o le vai.

O le faʻaaogaina o ampoules ma le 40% glucose e faʻatagaina ile togafitiga o le ketonuria. Ina ia faia lenei mea, o mea o loʻo i totonu ole ampoule e aoina i se tui tui, ona vevela ai lea i le vevela vevela. E tuuina atu tamaiti i le 0.5-1 teaspoon o le tali tuʻufaʻatasia i le tele e mafai ai i le gasologa o le aso. O nisi taimi e maua ai pepe i le kulukose. O le mea sili ona lelei o le afa poʻo le tasi laulau i le aso.

Auai i tamaiti ma tagata matutua: o le a le mea e fai?

Ina ia aveese le sili atu o le acetone, e tatau ona saturate le tino ma le "saʻo" sugar. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu le tamaititi e ai sina ituaiga o suamalie.Afai o loʻo maʻi le pepe, e fautuaina e fai sina lauti suamalie, tapena fale poʻo fualaau inu. O le suavai lelei e tuʻuina atu i le tamaititi i totonu o sina sipuni i le lima minute.

O le faapaleniina ma le lelei o taumafa e fesoasoani e le gata ina "aveese" acetone, ae taofia ai foi lona foliga mai. O se taumafataga lelei e mamanuina e faʻaeseese ai fualaau oona mai le taumafataga.

Mai le lisi o loʻo e manaʻomia e faʻaesea ai oloa e mafai ona faʻaleleia ai le anotusi o tino o le ketone. O le faʻasalaga e aofia ai mea inu vevela, meataalo, meaʻai vave ma isi meaʻai e tele naua togafitiga. Faʻafofoga i se meaʻai e pei o le numera 5.

Faʻatasi ai ma le acetone, e fautuaina e vavaeese mea nei:

  • Laʻau gaʻo ma aano o manufasi.
  • Faʻamafa i meaʻai.
  • Uluai vasega i fatty broths.
  • Marinades, mea manogi suamalie suamalie, kulimi.
  • Mea e faʻaaogaina Semi-maeʻa.
  • Gaffeinated oloa.
  • Oranges, tangerines, lemons.
  • Tomato, gaʻo.

I le taumafa a tagata matutua ma tamaiti e tatau ona e aofia ai fualaau (sei vagana ai fualaau suamalie), meli masani, kuki, semolina, palu pateta, pata o fualaau aina ma isi mea taumafa ua faatamaoaigaina ma gaʻo vailaau.

E taua le taʻuina atu o le faamama faamama e fesoasoani foi e aveesea ai tino o le ketone. Ma i mataupu sili ona ogaoga, o falemaʻi atonu e talafeagai.

I le aotelega, e tatau ona faamamafa atu o se paleni paleni, o le tino lelei o le tino, o laasaga i fafo o le ki lea i le soifua maloloina o le le gata o se tamaitiiti, ae o tagata matutua uma foi.

Ma faʻapefea ona e feagai ma tino o le kontone i le urine ma le toto, ma o a metotia na fautuaina e lau fomaʻi? Fetufaai faʻamatalaga ma fautuaga e fai ai le iloiloga e pei o faʻamatalaga e mafai!

Meaʻai ma le ola

O le acetone i le faanatinati o se tamaititi e le aliali mai - e le o se mea paleni ma se olaga le talafeagai. Ina ia puipuia le atinaʻeina o le acetoneemia, e fautuaina e fomai e faʻavae le tulafono o aso o pepe, tutusa le tufatufaina o le taimi i le va o taaloga ma le moe. O le le mautonu ma lagona le lelei e mafua mai i lea mea e ono afaina ai le ala o le maʻi.

Mo le tausia lelei o le soifua maloloina, e tatau i fanau ona mautinoa ia lava le malologa e toe faʻafoʻi atoatoa. E taua le foʻia o feteʻenaʻiga i totonu o le aiga i le taimi, ia lagona e le pepe le toʻa ma le toʻa. E fautuaina e le au fai togafitiga le le aofia ai ni meaai faapitoa mai le taumafa o tamaiti e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le pepe:

  • savali i le ea fou,
  • fuataga o suʻega taʻitasi (toto, urine, ultrasound o totoga i totonu),
  • taumafa o vitamini
  • faiga masani togafitiga
  • leai ni tulaga popole
  • meaai maloloina
  • togafitiga toga.

I totonu o se tamaititi, e le o se faʻamautinoaga, ae o se ituaiga patino o le metabolism e faʻaleagaina le tulaga lautele ma faʻapogai ai le vomiting. Faʻatasi ai ma le auala saʻo, o lenei maʻi e mafai ona faʻamalolo i le fale. Ae faʻatasi ai ma le vomiting ma faailoilo o le faʻaleagaina o le tino, o le tagata maʻi ua faʻaalia ile falemai.

Le faʻavaeina o le acetone i le tino

O le tino o tamaiti ma tagata matutua ua fuafua toetoe tutusa. O gaʻo meaʻai o loʻo 'ai e se tagata e faʻamaʻi i totonu o le manava ma le kulukose e ulufale i totonu o le toto. O le tasi vaega o le mea e maua ai le malosi, o le isi vaega o loʻo teuina i le ate e pei o le glycogen.

O le ate o se ituaiga fale teu fale mo le kulukose. Faʻateleina le malosi o le taumafa: maʻi, faʻalavelave poʻo le mamafa o le tino, e fesoasoani i le tino ma faʻamalolo glycogen i totonu o le toto, lea ua liua i le malosi.

I nisi o tamaiti, o le okeni ua lelei ona teuina, ma latou te le o iai i se tulaga lamatia. O isi tamaiti e le manuia, ma e na o se vaega itiiti o glycogen e mafai ona faaputu i totonu o latou ate. A maeʻa, o le ate e amata ona lafo le gaʻo i le toto. Afai latou te pala, o le a tele foi le malosi e maua, ae faatasi ai ma lenei konesona ua faia.

I le taimi muamua, o le acetone i totonu o se tamaititi e maua i le urine ma e le talafeagai le faia o se auʻiliʻiliga i se fale suesue e fuafua ai. Ua lava le i ai i totonu o se fale falemaʻi fale. Afai o le taimi lenei e maua ai e le tagata maʻi sina vaiinu, o le a le mafai ona faʻamalosi tino o le ketone i le uila ma o le a ulufale i le toto. Acetone e faʻaosofia ai le faʻafefe o le mucosa gastric ma mafua ai le vomiting. O le faʻaleagaina o le vailaau. O le taunuuga o se liʻo leaga: vomiting - ona o le leai o glycogen i totonu o le ate, ma le le mafai ona maua ai le suka i totonu o le manava ona o le vomiting.

Mafuaaga o le acetone i se tamaititi

O se paleni paleni e taua mo tagata uma. O le fualaau oona o tamaiti laiti e matua le lelei, o lea e taua ai le fafagaina oi latou i meaai saʻo.

E masani lava, ua faia se tagata - o nei mea o loʻo i totonu o le ate, ae o la latou numera e laiti. O le faʻaaogaina o mea inu gaʻo e puipuia ai lo latou fausiaina. I se isi faaupuga, e ala i le faʻaaogaina uma o meaʻai i le aofaʻi saʻo, o le a amata ai le ketones i totonu o le mea masani.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nisi o mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le acetone i le toto o se tamaititi:

  1. Se tele o ketones. E tupu pe ai ai le tele o meaʻai gaʻo i lana meaai. E tatau i matua ona manatua o tamaiti e faaitiitia le tomai e gaosia ai gaʻo, o lea o se osofaiga o le acetoneemia e mafai ona tupu pe a uma le taumafataga gaʻo.
  2. O mea maualalo gaʻo gaʻo. E taʻitaʻia ai faʻafitauli faʻapitoa i le gasegase faʻamaʻi ma le gaosia o gaʻo ma le gaosia o tino o le ketone.
  3. Ketogenic amino acid intake.
  4. Faʻaleagaina poʻo le maua o le le lava o enzymes e tatau mo le metabolism masani.
  5. O faʻamaʻi, aemaise lava i latou e fesootaʻi ma le vomiting ma le manava, mafua ai ona matelaina le fiaai, lea e mafua ai le ketosis.
  6. O faamai, o le auala e masani ona faigata i le acetone. E aofia ai le maʻisuka ituaiga 1 ma diathesis neuro-arthritic.

O le Acetone o se upu mataʻutia o matua matua fefefe lava e faʻalogo. Dr. Komarovsky o le a taʻuina atu ia te oe le mea o le acetone, pe o fea e sau mai ai ma le auala e taulimaina ai.

Faailoga o le acetone i tamaiti

E tusa ai ma fuainumera, mo le taimi muamua o se maʻi e aliali mai ia lava i se tagata e 2-3 tausaga. E oʻo atu i le 7 tausaga, o le faoa faamalosi e mafai ona sili atu ona masani, ae i le 13 o ona tausaga, e masani lava ona taofi.

O le faailoga autu o le acetone i totonu o le tamaititi o le vomiting, lea e mafai ona tumau mai le 1 i le 5 aso. Soʻo se vai, meaʻai, ma o nisi taimi o lona manogi, mafua ai ona votu le tamaititi. I tagata gasegase ma le gasegase o le faʻamaʻi pipisi:

  • fatu le leo ua vaivai,
  • e mafai ona faʻalavelave le fatu,
  • faavaivaia,
  • faateleina le ate.

Toe faʻaleleia ma le tele e 1 pe 2 vaiaso talu ona taofi le osofaʻiga.

Pe a suʻesuʻeina le toto o le tagata maʻi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faʻaitiitia, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le ESR.

O faailoga autu o le acetone i se tamaititi e aofia ai:

  • gasegase ma le faʻaleagaina vave e mafua ai le faʻamalaina,
  • pepa i le gagana
  • tiga o le manava
  • vaivaiga
  • vevela paʻu,
  • fiva
  • le manogi o le apu apu mai le gutu,
  • se vaega laitiiti po o le leai o se urine.

I tulaga ogaoga, o le acetone ei ai sona aafiaga leaga i le faiai, ma mafua ai le le mautonu ma le leai o se malamalama. I lenei setete, o le nofo i le fale ua solia. E manaʻomia e le tagata maʻi le falemaʻi, a faʻapea o le a mafai ona avea le tulaga ma fomaʻi.

O le acetonemic syndrome e maua i se tamaititi ua tele ni faʻamatalaga o le vomato i le gasologa o le tausaga. I lenei tulaga, ua uma ona iloa e matua le auala e amio ai ma pe o le a le fesoasoani e avatu ai ia latou pepe maʻi. Afai o le acetone na faʻaalia mo le taimi muamua, e tatau ona e faʻamaonia le fomaʻi. O le fomaʻi e fuafuaina mafuaʻaga o lenei tulaga, le mamafa o le kosi ma faʻamaonia togafitiga.

Auala e faʻaititia ai le acetone i le tino o pepe

O matua o ia tamaiti e tatau ona iloa pe faapefea ona aveese le acetone mai le tino. I le pusa fesoasoani muamua e tatau ona:

  • urine acetone test strips,
  • glucose i totonu o fualaau
  • 40% fofo o le kulukose i ampoules,
  • 5% kulukose i ipu.

Togafitiga o le acetone i tamaiti e aofia ai le aveeseina o ketones mai le tino ma faʻapipiʻi i le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, ua tofia le tagata maʻi:

  • mamafa inu
  • le faʻaaogaina o mea e maua ai le gasegase,
  • fufulu leema.

Ina ia mafai ona toe fausiaina ia reserves faasao, e tatau ona i ai isi vai manino ma vai suamalie. E aofia ai:

  • lauti ma le suka poʻo le meli,
  • faʻatau
  • glucose

E le gata i lea, o loʻo i ai ni paʻu faʻapitoa e faʻatumu ai salē ua leiloloa i le vomiting. E aofia ai:

E le mafai ona e faʻamalosi le tagata maʻi e inu tele voluma i le taimi. Pe a vili, e le sili atu i le tasi sipuni i le 5-10 minute. Afai o le vomiting e le mafai ona gaogao, ma le inu o le ua inu, e mafai ona faia se tui tui. O le a aumaia le toomaga mo le tele o itula, i le taimi e tatau ona onā ai le tamaititi.

A maeʻa le faʻafitauli o le acetone, e le tatau i tagata matutua ona faʻalalō. Latou te manaʻomia le toe iloiloina o masaniga masani o le aso, gaioiga faaletino ma meaʻai a le la tama.

O tamaiti e foliga mai o le acetone e tatau ona tausisia i taimi uma se taumafataga. E le tatau ona i ai i le la mo se taimi umi, ma e tele lagona e oʻo i ai - tusa lava po o le a le lelei pe le lelei. O aso malolo tetele, mea faʻafiafiaga, o taʻaloga e tatau ona faia i le naʻo le, ma i nisi tulaga, e sili atu le teenaina atoatoa.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le popolega ma le metabolism, ua faʻaalia le tamaititi:

  • Massage
  • vaitaʻele
  • yoga tamaiti
  • savali i le ea fou.

E tatau foi ona faʻagata le taimi o faʻaalu i luma o le TV ma le komepiuta. O le moe o ia tamaiti e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso.

Tamaiti e iai diathesis e tatau ona fafafano mo le umi. O le faʻaofiina o taumafa paleni e tatau ona lelei ma vave ona mafai. O le tina o sea pepe e tatau ona teuina se tusi talaʻai, lea o le a faailoa mai ai le ituaiga o meaai tausisia ma le tali atu i ai.

I meaai e tatau ona i ai:

  • totoʻa manu
  • sami iʻa ma algae,
  • falemaʻi ma meaʻai susu,
  • Fugalaau matala ma fua
  • falaoamata
  • siamu, meli, nati i ni mea laiti.

Meaʻai faasaina, faʻaaoga e tatau ona faʻatapulaʻaina:

  • meaʻai gaʻo
  • meaʻai vave
  • oloa faʻapipiʻi
  • iʻa manaia
  • vai manaia, kofe,
  • buns
  • kulimi mumu, mayonnaise, sinapi,
  • meaai e mafai ona kuka
  • legumes, radishes, radish, mushrooms, turnips.

O tamaiti i tamaiti o se faailoga lea o se olaga le lelei. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona tasi ma suia uma ai le olaga o se tamaititi. O le matafaioi taua i nei suiga o loʻo faia e matua. E tatau ona latou tuʻuina atu ia te ia:

  • gaioiga faaletino,
  • taualumaga e faʻamalosia ai le tino popole.

O nei metotia uma o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻateleina o le faoa faamalosi ma tuʻuina atu i se tamaititi se soifua maloloina atoatoa.

Tuua Lau Faamatalaga