E mafai ona puʻe puʻu i le pancreatitis

Toeitiiti lava o tagata uma i Rusia latou te faʻaaloalogia mea manogi. Chanterelles, mushrooms, butterfish, greenfinch - meaalofa o le vaomatua, lea e le tuʻuina atu ai le gaʻo sili ona lelei. O uiga faapitoa o le tofo o uiga ia o musika vaomatua. Faʻatasi ai ma namuni anufe, na tupu aʻe e tagata ua faʻateleina. I totonu o le umukuka, ua faʻamago, fafaga, kuka, kuka, falai meaʻai.

Meaʻai paleni mo le pancreatitis

Taumafa paleni paleni, lea e aʻafia ai le faʻamalolo vave ma puipuia ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, e faʻavae i luga o le tausisia o mataupu mālū paleni. O le tulafono e faʻatatau i le tausiga o le mucous membranes o le digestive system, aʻo le malologa ua malolo. E manaʻomia le tuʻuina atu i le tino o le tagata le fua saʻo o meaʻai, vitamini ma elemene. E mafai ona e 'ai ni pulou mo pancreatitis?

Uiga lelei

Ona o mea o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga, o uiga masani faʻaletagata, o musika ei ai sona aafiaga tele i le taumafa a tagata. O le tele o mea e maua i le fausia o le protéini, tuufaatasiga o amino, elemene ma vitamini e manaomia e le tino ua liua ai le oloa i se punavai taua o nei mea.

O le enzyme e maua i musika e fesoasoani e talepeina ai meaʻai maloloina lelei. O mea maualalo ole kalori e le faʻavaveina ai le meaʻai.

O loʻo maua i le vaomatua le tele o mea o loʻo iai i totonu o le vaomatua, ma e taua tele i meaʻai a manu. O le mea e sili ona taua i le fua o le palatini ua manatu e avea o ni anufe porcini ma musika.

O le lelei i le taumafaina o le oloa e avea ma numera maualalo o calorie ma gaʻo. Plus le malo mushroom: o le gafatia e vave ona faamalieina le fiaai, o le gafatia e saturate le tino i se vaega itiiti. E iai le tele o vitamini ma elemene taua.

Musika i le taumafataga mo le faʻavavevaveina o le maʻi

E mafai ona ou 'aina ni pulou i le pancreatitis? E ui lava i uiga taua o le oloa, e tatau ona faʻamavaeina mai le taumafa a le tagata maʻi i le pancreatitis. E mafua ona o le i ai i totonu o maso o mea e le ogatusa ma uiga o le faamaʻi, faapea foi ma le malosi o le gaosiga o le oloa e ala i le masini vai. O le taumafataga mo pancreatitis e faʻapitoa e tusa ai ma togafitiga faafomaʻi "Laasaga Numera 5", e fuafua i le maualuga o le utaina o le pancreas ua afaina.

O le faitioga autu mo le filifilia o oloa o lo latou faigofie lea o le digestibility ma le avega e le tino. O meaʻai manogi ma saula, meaai falai, gaʻo, vaʻavaʻa, fiva paʻu e faʻaumatia mai le lisi. Musika, auala o la latou gaosiga o gaosiga ma oloa faʻatasi ma i latou e le ausia ai manaoga o le laulauʻai ma e le aofia ai mai le lisi. Aemaise lava i taimi faifai pea o le faamai.

Muamua lava, o le faʻasaina i musika e mafua mai i le anotusi o le chitin (chitosan) oi latou. O lenei mea o se biopolymer (o lona uiga, o se polymer o le natura moni) e fesootai ma polysaccharides. O le fausaga ma le gaioiga o le chitin e tutusa ma le cellulose. O mea aoga o le chitosan o lona gafatia e fusifusia ma aveese otaota vevela, metala mamafa ma tino oona mai le tino. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai e gaioiga o le digestive system ona faʻagasolo le fausaga o le vailaʻau, o le mea lea e le mafai ona suia.

O le i ai i le fesuiaiga ma palatini ma gaʻo, o le chitin e mafai, faatasi ai ma mea leaga e faaleagaina, e "faoa" ma aveese meaʻai e taua mo le olaga. I le vaitau o le chitosan i le tino, o le faʻapupulaina o le gas, o le tiga o le tiga, lagona o le vevesi, vomiting, ma le faateleina o le vevela o le tino e iloa. E oʻo lava i sina vaega o musika e mafai ona faʻalavelaveina le maʻi o le maʻi i se setete o falemaʻi vave.

O le faʻalavelave lona lua i le faʻaaogaina o musika i pancreatitis o le i ai lea i totonu o la latou tuufaatasiga o le faalilolilo o vaʻaiga faʻapitoa o le laau (gaʻo taua). O mea faʻamalositino e faʻaosofia ai le polyphaphia (faʻalauteleina le manaʻo), ma faʻamalosia ai le exocrine (exocrine) galuega o le pancreatic e maua mai ai le sua pancreatic.

I se faagasologa masani o le inflammatory, o lenei mea e le taliaina, talu mai le tafe mai o le suavai i le duodenum. O le suamalie le suamalie na te faaleagaina ai sela o le gland lava ia, faʻaleleia ai le mumu ma uiga o le maʻi. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga e mafua ai ona faʻasaina le 'ai o mashroom dishes, e iai fesoʻotaʻiga (relative) faʻamaʻi.

Muamua lava, o le tulaga lamatia lea o le 'aʻai e ala i maso maso. O le tuiina o le tino mai le talaaga o le pancreatitis e masani ai, e matua faigata lava, e lamatia ai le tagata maʻi i se taunuuga leaga. E le gata i lea, o pulou e sili atu ona afaina. I tagata e iai le vailaau oona, e masani ona atiina ae le faʻasologa o le immunopathological e avea o se tali atu i le fatuga.

Lamatiaga mo maʻi ma pancreatitis

I le faʻaopopo atu i mea lelei, o loʻo i ai foi ni uiga le lelei e mafua ai le le faʻaaogaina o nei faʻaititia mai le taumafa a se tagata o loʻo mafatia mai le mumū o le pancreas.

O a musika e afaina mo pancreatitis:

  1. O le Chitin o loʻo i ai i le sigi e talitutusa lava i le fausaga ma foliga i le malosi o laʻau. O le vailaʻau e le o aʻafia e le tino o le tagata, ma o le pancreatites e mafua ai le totoina, e oʻo atu ai i le tiga ma le tiga o le manaʻoga. O le vaega autu o le chitin o loʻo i totonu o le vae, o le laʻititi - i le pulou.
  2. Chitin faʻanatinati le vave faʻaumatia o aʻa. E leai se taimi e puipuia ai le tino. E sili atu le faʻafefe o musikelu o loʻo faʻamaluluina i se pepa o loʻo nutimomoia pe olo, ae tumau pea se oloa faigata mo le gaʻoina e le maʻi.
  3. O musika e aofia ai faʻalapotopotoga faʻapitoa masani ma esters e faʻalautele ai le gaosiga o le sua o le pancreatic, e afaina tele ai le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreatitis. Mafai ona faʻaleagaina le tulaga.
  4. E faʻafeiloaʻi musika i toxins ma radionuclides o le lalolagi lata ane, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina e tatau ona 'ai na o musika e faʻafiafia ai le faʻafefe.
  5. E i ai le avanoa e maua ai ni mea sese i luga o vailaʻau faʻasaina faatasi ai ma meaʻai. O se tasi musele oona lea e alu i totonu o le palu ma le mea inu suamalie o le ipu atoa.
  6. E masani ona le faʻafefete manu e gaosi ai mea taumafa e faʻaalia mo le pancreatitis: o loʻo aofia ai le tele o gaʻo, masima, acetic acid, siʻosiʻomaga.

Faʻamasinoga o pancreatitis

O le faʻamagaloina pea o le pancreatitis e masani ona fautuaina le umi o le vaitaimi o le maʻi mo se vaitaimi e tusa ma le tasi le tausaga. I le noatia ma le fai fuafua i le soifua maloloina lelei, o nisi o tuinanau e faatagaina i le taumafataga.

O fualaau aina suamalie e maua ai le fiber content, fualaau suamalie, ma meaʻai e tele e le lava i le taumafataga. Borsch, soupeti tife, mashroom soup faatagaina. O musika e manatu e sili ona lamatia mo se vaivai vaivai.

O lenei ituaiga o mushroom ua tupu aʻe, e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻafefe. I le faatauina mai o musika i le supermarket, e mafai ona e mautinoa o latou uiga lelei. Pe a sauniuni ma 'ai le siva, e tatau ona mulimulitaʻi nisi tulafono ia o le a fesoasoani e' alofia ai aʻafiaga leaga. Muamua, fufulu lelei le oloa, fufulu pulou. Mo tagata soifua maloloina, e le mafai ona faia lenei mea, mo tagata mamaʻi i le pancreatitis, o le le maua o se pele i luga o le pulou o le a sili atu ona faigofie ona eli le oloa.

Lua, aveese vae, talu ai o le chitin e faʻapupulaina i totonu. Tolu, pulou puʻupuʻu e na o le kuka (aua e teu, aua le tao). O le taimi o le kuka e tasi ma le afa itula. I le afa itula pe a uma le kuka, e tatau ona faʻafefe le palu muamua. O musika e tatau ona faʻaofiina i le faasolosolo malie, ma taulai atu i le soifua lelei. O le ipu sili ona lelei o le sua mamae mama.

Taumafa o le Soup

  • musika - 300 gr.
  • o le kulimi maualalo (10%) - 100 ml,
  • pateta - 1 pc.
  • aniani - 1 pc.,
  • masima, pepa, faisua, falaoamata.

Fufulu le musika. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo pateta ma aniani, tipi i totonu o ni tamai cubes, faga laulaau. I le masima. Faʻasusu le susu i totonu o se pusa eseese. Aveese se laulaau lauulu. Punch o se vaega mafiafia o le supa ma se mea e fufulu ai. Fufulu le falaoamata i totonu o se apa malogo, sasaa i totonu o le kulimi ma sina sina susu e fai ai sau sau. I le masima. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma ma toe pipiʻi, faaopoopo i ai le susu pe a manaʻomia. Taʻu sina meaʻai ao le i auauna atu, teuteu i le oona fou poʻo le pasili.

I le mumusu faifaipea o le pancreas, e faʻasaina ai le 'ai o pulou. O le faʻafefeina o tulafono e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. Faʻaeteete ma le faʻaeteete i meaʻai ma togafitiga, e naʻo musika e faatagaina i le taumafataga i le vaitaimi o le faʻamalologa umi.

Tali vave

O faʻasologa o le pancreas e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻamaʻi o le ate ma le biliary system. O le tele o taimi, o le pancreatitis o loʻo maua i le mulimuli. I le isi itu, e le o se mea e taufaamatau ai. Ae ui i lea, i se auala umi ma faaumiumi, pe afai e le fesiligia e se tagata se fomai ma malemo le tiga i fualaau, e mafai ona taitai atu i le pancreatic necrosis. O taunuuga e ogaoga, o le mea lea, o le faʻatagaina o le maʻi e alu i le kalave e le taliaina. E le tatau ona galo ia i tatou le pa'ū o le tino. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, e taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

Faailoga o Pancreatitis

E faʻapefea ona e fuafuaina o loʻo e atiaʻe lenei faʻamaʻi? Muamua lava, e taua le manatua o soʻo se tiga o se faʻalavelave e faʻatalanoa ai se fomaʻi. Ae maise pe afai e faʻaalia i taimi uma. Pancreatitis o se maʻi ogaoga e mafua mai i osofaiga ogaoga. E masani ona tupu lenei mea pe a uma ona 'ai. Lisi o le tiga - i le pito i luga, i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, masani o le herpes zoster. E le aveesea faʻatasi ma le fesoasoani a analgesics poo antispasmodics. Vomiting and stool disturbance, vaivaiga ma le valea ua matauina.

Le mafuaʻaga o le pancreatitis taumafataga

Soʻo se faʻamaʻi o le pancreas e taʻitaʻia ai le gaioiga i lana galuega. Muamua lava, o loʻo i ai se soliga o le tuʻuina atu o enzymes i totonu o le vaega o meaʻai. O se filifili umi e taʻitaʻia ai le faʻamavaeina o meaʻai. Ae e le o mea uma. O le gasegase gasegase e matua aʻafia lava. O le pancreas lea e maua ai le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose. O le mea lea, togafitiga e amata i le faʻaitiitia o le avega i luga o le mamanu maʻi. O le fomaʻi, e tutusa lelei ma le faʻatauga o vailaʻau, o loʻo taʻu mai ai mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi. O le sini o le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le gasegase.

Fesuiaiga o meaʻai

O le mea moni, o le meaai e le o faʻamatalaina e faʻavavau. E taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi ina ia faʻaitiitia ai le faʻavauvau ma vave le toe faʻaleleia. O se taumafataga togafitiga lea, lea ua faʻamaonia mo le vaitaimi o le faʻavavevave. Ae aua nei e manatu o ni nai aso o le a mafai ai ona e toe foi i meaai masani. O le toe faʻaleleia o pancreatic o se faagasologa uumi. O lona uiga, e tutusa ma togafitiga, e tatau ona e pipii i se taumafataga mo le itiiti ifo i le masina ma le afa. Ia mautinoa e 'ai sina taimi 6 i le aso, e mulimuli i fautuaga a se tagata tomai faapitoa.

Ole faiga ole togafitiga faʻapitoa lea ua fuafuaina mo tagata e maua i le pancreatitis. E le gata i lea, e faigata ona fai pe o le a le mea sili atu ona aoga - fualaau oona poo le meaai lava ia. O le mea lava lea e tasi o mea taumafa e fautuaina mo isi maʻi o le pancreas, aemaise lava talu ai e masani lava ona latou atinaʻe tonu i le itu o pancreatitis. O le mea e sili ona faigata mo tagata gasegase o le tu i aso muamua.

Afai e maua e se fomaʻi se faʻavavevave o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e ia le fiaai. Mo le lua i le tolu aso, o le gastrointestinal tract ua tuʻuina atu i ai se malologa, ua matua faʻaitiitia ai le manaʻoga e teu meaai. E masani lava, o gasegase o loʻo mafatia mai le faʻaʻailoa o le tiga, o se faʻalautelega taua i lenei taimi. O le le fiafia, o se lagona o le atoatoa, afaina o alu ese. Ae a leai se meaai e le mafai e se tagata ona umi se taimi, o le mea lea pe a mavae ni nai aso e amata ona latou faʻalauiloa faʻasalalau ia oloa i totonu o taumafa. O le tāua tele o le faʻaaogaina o meaai mo le faʻamaʻi pancreatic. O le a se mea e mafai ona ou 'ai, ma o le a se mea e tatau ona ou vave teena? Seʻi tatou talanoa e uiga i lenei mea i auiliiliga.

Laʻaiga paleni laʻau

A o faagasolo lenei vaitaimi, e tupu mai faʻafitauli mamaʻi.

  • E poloka le enzymes i totonu o le gland. O lenei mea e mafua ai le afaina ma le pala, ona o le meaʻai e le o lelei ona gaosia. E le gata i lea, o le faagasologa o le gaogao o le tino o le a amataina. O le mafuaaga lea e lagona ai e le tagata maʻi le tiga i le taumatau o le pute.
  • Manua o le tino.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O meaʻai talafeagai e faʻaleleia ai avanoa o se toe faʻaleleia atoatoa poʻo le faʻamautuina o le togafitiga. O le fale e masani ona soli ai mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. Afai i aso o le vaiaso o loʻo taumafai pea se tagata e tausisi i tulafono patino, ona oʻo lea i aso malolo latou te faʻagaloina lava. Ma i le taeao foi, o se osofaiga, o se falemaʻi ma se avelaʻau.

Lolomi ma tuʻu i luga o le pepa puipui e uiga i meaʻai e maua mo le maʻi pancreatic. O tulafono e le mafaʻatasia o le soifua maloloina e tatau ona mataituina i soo se tulaga i aso uma. E le gata i lea, e le aofia ai oloa taugata. I le tele o tulaga, e saunia ipu e ala i le olo ma le kuka, faʻapea foʻi ma le uila.

I le tulaga o le faʻamalosia, e le lua aso, e tatau ona e tuʻuina atu meaʻai. Faʻatagaina naʻo se teuteuga o le vao vao (2-3 ipu i le aso) ma vai mama. A maeʻa le tigā, e tatau ona faʻagasolo malie ona tuʻuina atu oloa i le taumafataga. I le aso muamua, e leai se sili atu i le 300 g le gaʻo maualalo. I le aso lona lua, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le 100 g o meaʻai kuka. E faasolosolo lava, e te alu i meaai masani.

Ia mautinoa e aofia ai nei meaai i lau taumafataga.

Sei o tatou talanoa nei i nisi auiliiliga e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

  • Punaoa o polotini e taua tele. O le aano o aano o manu, e sili ona lelei pe kuka. O le mea pito sili ona aoga o ni taʻavale vaʻa. Pe a filifilia ituaiga o manufasi, taofi i vela ma moa, faʻapea foʻi ma aano o le lapiti.
  • O se filifiliga sili mo le meaai autu o le iʻa. Laʻau po o le uu, o taimi uma e le faʻafefeteina. Mo se suiga, e mafai ona e faia ni taʻavale vaʻa.

  • O tamaʻitaʻi mo tagata mamaʻi ma pancreatitis e sili ona suia i ipu o fualaau faisua. O le tuusaunoaga o le faʻailoga.
  • Pasta. O latou lava, e le tatau ona vavaeeseina mai le malosiaga. Ae ui i lea, falai seia oʻo i le enaena auro i le suauʻu, e le o fesoʻotaʻi ma le laulau Numera 5. E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le leai o se saumalie, faʻatasi ai ma se sipuni o le suāuʻu olive.
  • O oloa gaosi oloa o se punavai taua o meaʻai, ae o loʻo i ai ni tapulaa. O le susu atoa e le lelei le tuʻuina atu, o lea e sili ai le filifilia o le yogurt poʻo le kefir. E lelei le sisi kulimi, ae le sili atu i le 9% gaʻo.
  • Fuamoa - tasi i le vaiaso. Lelei sili ona fufuluina pe fufulu fuamoa.
  • E na o sina falaoa e mafai ona faʻamago.
  • Desserts o se mea tiga mo le toatele. E le tatau ona lafoai atoa le lelei. Fai se kirimalie lelei ma ola maloloina mai vine po o le foamulu ma tuu se vaega o marshmallows. O le fesili e masani ona fesiligia "e mafai ona maua le meli mo le maʻi maʻi pancreatic." E tele mea e faalagolago i le siama. Afai ei ai se soliga o le galuega endocrine, ona leʻo ai lea o le suka, le meli ma le jam.
  • Fualaau faisua o le elemene taua lea o mea taumafa. O loʻo faʻaumatia i le tele e mafai ai. Ae ui i lea, e taua le iloa po o fea fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina mo maʻi pipisi. Manatua fuamata sala. O le fiva faʻamalosi o le a aʻafia ai lou tulaga. E sili ona lelei le 'ai o fualaau kuka. Ma e mafai ona iai pateta ma kāloti, beets ma paluka, zucini ma le cauliflower. I le vaitau o le faʻavavevave, e sili ona lelei ona faʻaaogaina i foliga o le mamā mama.

  • O fua o le atoatoa lelei lea i se taumafataga. Punavai o laʻau o meaʻai, vitamini ma antioxidants, e manaʻomia e le tino i aso uma.O a fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi? O le mea moni, toetoe lava a leai, sei vagana ai le gao. Ae ui i lea, o le 'aina o mea fou e le fautuaina foi. E sili atu ona lelei le taoina o apu, mai fua suamalie e mafai ona e kukaina ai suamalie suamalie pateta, compotes ma le tilo.

  • Melo o se autu ese mo talanoaga. E masani ona fesiligia tagata o le Gastroenterologists pe mafai ona maua le siloti ma le maʻi pancreatic. I le vaitau, e matua faigata lava ona lafoai nei fua suamalie. E tatau ona ou mulimuli i oʻu tofo? O le mea moni, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻamaunuʻu le silotilo, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. E tasi pe lua fasi vaega e lava.

O mea e tatau ona e musu

O ituaiga o aano o manufasi, iʻa ma tamaʻaiga suamalie, e matua faʻasaina le faʻasalaga. Mai meaʻai susu, e tatau ona e lafoaʻi laulaʻau ma laisa. O le kisi falaoa a le nuʻu e sili atu ona lelei le suia o le gaʻo maualalo. O fualaau vela vela pe vevela e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻai mai le taumafataga. E mafai ona faʻaaoga fualaau faisua i ni tapulaa faʻamapulaʻa ona oʻo lea i le vaitau o le faʻamagaloga. Lulu ma le radisa, radisa ma horseradish, garlic ma aniani mata, pepa suamalie, pi ma pulou - o nei mea uma, ala, ua faasaina. Sour (oranges) ma suamalie (aso, vine) fualaau aina e tatau ona vavae ese mai le meaai. E tatau ona e faʻaaogaina i le manatu o le kuka, keke ma ice cream, sukalati ma nati - e le mo oe le lelei.

Faʻasologa puupuu

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le meaai e matua vaivai lava, e oʻo lava i le laulau fiafia e te maua ai se mea talafeagai mo oe lava. E mafai ona inu i faʻamaʻi pipisi? O le tali faʻapitoa e leai! Alu malosi ua faasaina. Ma e leai se afaina pe afai o vodka, cognac poo beer. O tioata taʻitasi o se faʻalavelave mo le faʻavavevave. Na o le tasi lava le mea e tasi o le uaina o le laulau i vailaau togafitiga, o lona uiga, se sipuni aʻo lei faia se taumafataga.

Seafood, shrimp ma shellfish o se puna lelei o polotini. I totonu o foliga afifi, e mafai ona faʻaaogaina. Ae o se mea taua e pei o Sushi ua faasaina mo oe. O fuālaʻau ia, fualaau faisua ma taumafataga vevela.

E tatau ona ou mulimuli i se taumafataga i taimi o le faʻamagaloina

A maeʻa ona toe foʻi le tulaga i mea masani, o loʻo i ai se faaosoosoga sili e sui i meaʻai masani. O le mea moni, o le taumafataga e mafai ona matua faʻavaivaia, lea o le a avea ma ponesi mo le umi o le faʻasalaga. Ae ui i lea, ulaula meaʻai ma vai inu, kulimi kulimi ma meaʻai vevela e le tatau ona faʻaaogaina. Afai e leai se malosi e tetee atu ai, ona ave lea o sina fasi mea lelei, ma faʻaalu le aso atoa ile kefir poo yogurt. Faʻasalaga talafeagai e sili atu nai lo le faʻaleagaina.

Nai lo o se faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea faigata i lenei taumafataga. O le mea moni, e na o se meaʻai maloloina lelei e maua ai iuga sili ona lelei i maʻi pancreatitis. Soo se tasi ua uma ona masani i tiga o loʻo i ai i lenei tulaga, ua ia iloa lelei lelei e sili atu le faʻafefeteina o aano o manu nai lo le faia o se togafitiga umi. Meaʻai e mafai ai e oe ona 'alofia faʻasalaga, o lona uiga o le a faigofie ona e ola.

O le pancreas o se tamai okeni o le digestive system, lea o loʻo mafai pea ona tuʻuina atu i se tagata le tele o minute le lelei, aemaise lava pe a iai ni faafitauli i lana galuega. Ona faʻamalosia lea o le tagata maʻi e lafoai le tele o mea taumafa na faʻaumatia. Mo faafitauli i le pancreas, e tatau ona e tausisi i se taumafataga faapitoa e taʻua o le 5P. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le tupu mai o le tino pancreatitis poʻo le fesuiaiga o le taimi masani i se foliga lapopoa. E i ai le tele o faʻatagaga i le faʻaaogaina o nisi o oloa e tatau ona tausisia i le tulaga o le pancreatitis e masani ai i le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faʻaalia pe tutoatasi. Muamua lava, o le faʻasa e faʻaaoga i ava malosi ma nisi vailaʻau. E faʻamalosia foi tapulaa i fualaau aina ma fualaʻau. O a fualaau faisua e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le fefe mo pancreatitis?

Pancreatic Vegetables

I faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e 'ai lelei

Tomato Pe tatau ona ou faaaogaina tamato mo pancreatitis? E le mafai e tagata e taumafa taumafa ona tuuina atu se tali le mautonu i lenei fesili masani. O nisi e finau faapea o tamato e sili ona aoga ona o loo i ai se tele o fiva, lea e matua talafeagai mo totoga o le gastrointestinal tract. E fesoasoani foi Tomatoes e aveese le cholesterol mai le toto, lea e taua tele mo le pancreas.

O le isi vaega o tagata tausi meaʻai e talitonuina e matua faʻasaina le faʻaaogaina o tamato i le pancreatitis, aemaise lava i le vaitaimi o lona faʻamalosia. Ae ua autasi i laʻua uma e leai se tulaga e tatau ai ona e 'ai i fuamoa e le mafaitaulia o loʻo i ai le tele o toxins.

O se oloa sili ona aoga ua totoina vave le sua tomato, ae le faia i lalo o le gaosiga. E lelei le afaina o le pancreas, e faʻamalosia ai ana galuega. O se tuufaatasiga o le tomato ma le kapato e faapitoa le lelei mo nei faamoemoega. E mafai foi ona faʻamamaina le tumato poʻo le tao tao. Ae i mea uma lava e te manaʻomia e tausisi ai i le pule o le auro, e tusa lava pe faʻaaogaina mea maloloina.

O le sua Tomato ei ai sona aʻafiaga, o lea e le tatau ai ona e inuina i le taimi o le faʻalavelave o le pancreatitis. O lenei mea e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga, e ono tulai mai ai le pancreatitis maualuga, e pei o cholelithiasis. O le taunuuga e mafai ona matua le lelei, i le le atoatoa po o le oti. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga tumato ma sua mama i le vaitau o le faʻamagaloina o le pancreatitis, pe a leai se tiga, e le o faʻaalia i le ultrasound le edema, ma o iloiloga e faʻaalia ai le tulaga masani o diastase, elastase, amylase.

Kukama Komepiuta e matua mauoa i vitamini ma elemene eseese, e ui lava o le 90% o la latou tuufaatasiga o vai. I le pancreatitis, e mautinoa lava e mafai ona 'ai kukama. E le gata i lea, o loʻo i ai se kukama taumafa, lea e masani ona faʻamatalaina mo pancreatitis. I totonu o le vaiaso, e tatau i se tagata ona 'ai le 7 kilokalama o kukama, lea e lafoaʻiina ai le pancreas ma puipuia le amataina o le mumū i totonu. Ae, i mea uma e tatau ona e iloa le fua, o le tele o le faʻaogaina o kukama, aemaise lava o loʻo i totonu o vailaʻau poʻo vailaau e tineia ai manu faalafua, o le a le gata ina faʻamanuiaina, ae mafai foi ona afaina ai.

Kapisi Faatasi ai ma le pancreatitis, soʻo se kapisi e mafai ona faʻaumatia na o le muaʻi faʻamalolo poʻo le faʻafela. Sauerkraut e matua afaina lava i le mucous membrane, o lea e le tatau ona 'aina. I se tulaga masani, e na o le kabeti Beijing e mafai ona faʻaumatia i nisi o taimi, ae e tatau ona manatuaina pe a maeʻa ona faʻateteleina, e tatau ona faʻafeiloai soo se ituaiga kapisi fou. Ma o le a le mea e fai mai e tagata fai meaʻai e uiga i le suamalie?

O le aoga o le sami o se mea moni e le mafaamatalaina, aua o loʻo i ai ni elemene talafeagai e pei o le nickel ma le cobalt, lea e faʻamautinoa ai le masani o le gaioiga o le gland.

I le pancreatitis, e mafai ona ai le kalepa kalepa, ae na o le faitau aofaʻi o Asia i Sisifo, talu ai o le latou enzyme e ese mai Europa. E oo lava i faatonuga mo vailaau a Iapani o loo i ai se lapataiga e faapea afai e ave e Europa, o le vailaau e ono le aoga. O le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina le moa ma le mumū o le pancreas, aemaise lava i le taimi o le faʻalavelave. O lenei oloa e talitutusa lava i le faʻafefiloi i pulou nai lo isi ituaiga o kapisi, ma o lona lafoaia o le a manaomia ai le faʻasaʻolotoina o se numera tele o enzymes pancreatic, lea o le a faʻaleagaina ai le mumū.

Mo le mafuaʻaga lenei, e le mafai ona tuʻuina atu i luga o le suka, e pei o musika, e faʻaaogaina i tamaiti seia oʻo i le 12 tausaga, talu ai e le o iai a latou enzymes talafeagai, ma maʻi ma pancreatitis. Broccoli, e pei o le failaulu, e aoga tele, ae o le pancreatitis e tatau ona faʻaumatia i totonu o se uʻu poʻo se mea e kuka ai. O le kapeti paepae, e masani lava ona maua i luga o la matou laulau, ona o mea o loʻo i totonu o le fiva malosi i totonu, e le faʻatagaina mo le taumafa. E naʻo le maeʻa togafitiga vevela e mafai ona e 'ai, ae le masani. Ma, ioe, e tatau ona manatuaina o soʻo se fuālaʻau falai ua solia.

Tuutuuga e mafai ai ona e 'ai ni pulou mo pancreatitis

E masani ona fesiligia fomai i se fesili faifai pea: ua faatagaina le pancreatitis e faaaoga ai le sou mushroom po o le zrazy i ni anufe? O le tali a le fomaʻi e le manino: e manaʻomia le vavaeeseina o ia ituaiga meaai mai le taumafataga, a leai o le ae tumau i le tiga matuia ona o le le tausisia o le taumafa.

O i latou e le mafai ona mafaufau i le olaga e aunoa ma se meaai e mafai ona 'aina ni pulou, mulimuli i tulafono patino. E le mafai ona faʻasalalau pulou, ae o pulou e maua ai le tele o mea chitin, lea e sili ona fetaui mo maʻi ma pancreatitis. E tatau ona lafoaia broth mushroom, aua i le faagasologa o le faʻaogaina o otaota, o loʻo nofo ai chitin i le susu.

E manaʻomia le tilotilo i pulou, tipi le 'au, ona faʻaauau lea i le kuka. O le faiga o kuka e sili atu ile itula. O se ipu ua saunia i le auala ua faʻamatalaina e mafai ona faʻatagaina i luga o le lisi e sili atu ma le tasi i le masina, a leai o le a tupu le faʻamaʻi.

Pancreatitis Fruit

Fualaau aina ma fualaʻau mo pancreatitis e le mafai ona 'aina uma

O le faʻaaogaina o fualaauʻai i pancreatitis ua faʻamapulaʻaina foi. O fualaau suamalie o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi e le fautuaina, aemaise lava i le faʻavavevave. O fua e mafai ona fiafia i ai na o le 10 aso talu ona amata le faamagaloga o pancreatitis. O le pancreatitis foi e le faatagaina ai foi le faʻaaogaina o fua, mai le lisi o le faʻatagaina e 'ai na o le tasi le fua i le aso. E masani lava, o le lelei o le aina o fualaau aina e sili ona tele, aua e tele vitamini ma minerale, e taua tele mo le pancreas, ae o mea o loʻo i ai le fiva felanulanuaʻi e faʻalavelaveina ai ona gaioiga.

O le lisi o fua e faʻatagaina e aofia ai: strawberries, meloni, silotilo, lanu lanumeamata lanumeamata, avocados, pineapple, banana, papaya. E le mafai ona e 'ai mango, ituaiga uma o fualaau suamalie, fualaʻau peleni, apples apples, plums, peaches, pears. I le taimi o le faamagaloga, o le faʻaaogaina o fualaau 'aina e mafai ona faʻatagaina, ae naʻo le faʻapipiʻiina faʻavaveina. Ae tatau ona e tausisi i tulafono patino pe a 'ai fua mo le pancreatitis:

  • Naʻo fua mai le lisi o meaʻai ua faatagaina e mafai ona 'aina, ae e tatau ona faʻataʻoti lelei pe faʻapala.
  • O fualaau aina e tatau ona kukaina aʻo leʻi faʻaaogaina (i totonu o le ogaumu poʻo totonu o se fafie e lua).
  • E faʻasaina le 'ai e sili atu ma le tasi le fua i le aso.

Faʻatasi ai ma le lisi o fua faʻatagaina ma faʻasaina, e tatau foi ona e iloa le lisi o vailaau e mafai ona e ave pe afai ua e 'aina se fua faasaina. O le fesili e masani ona tulaʻi mai: e mafai i le pancreatic ona susunuina faʻi ma strawberries. O le tele o tagata fai meaʻai e manatu o nei fua o le a le afaina i le pancreas, pe afai e na o sina mea itiiti lava e aina ai ae le o le taimi o le faigata.

O le suamalie o le suamalie mai strawberries ma faʻi e sili ona aoga mo le pancreas, e tele vitamini, e tofo lelei.

O mea faʻamalolo o nisi puʻupuʻu

O nisi o sigi e faʻaalia ai faʻamalositino e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi poʻo le faʻaseseina o siama.

Faatasi ai ma le fesoasoani a ituaiga ituaiga o sigi, o togafiti leaga (gasegase, hornets, russula) e togafitia, o viruses (lentinella vulgaris, lepe lepled, rufous white-minced gentian), togafitiga (Kele oak, Psatirella Candolla) e togafitia. Mamanu masani e aofia ai antioxidants (hydnellum ma le irpex).

O le mushroom songerylle matagofie e aofia ai le tele o vitamini D-3, o loʻo maua ai elemene o le kopa ma le zinc, e mafua ai ona faʻaaogaina le chanterelle i le puipuia ma le toe faʻafoʻiina o meaʻai.

O musika e taʻua o se laina o loʻo i ai faʻamalologa faʻalelei. E faʻaalia mai i le laina laina puʻupuʻu faʻafitauli, e faʻaaogaina e faʻamalolo ai tagata mai pancreatitis ma isi faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga o le pancreas e faia i pulou: galo masani, afu o le anufe vao, rehuse mushroom mushroom.

Togafitiga o pancreatitis ma musika pese

O le fusi o pese pese e fesoasoani i faʻamaʻi o le pancreas. Mo le togafitia o le pancreatitis, 1 sipuni vavalaʻau o fualaʻau suamalie ua maeʻa. 200 kalama o vodka poo le ava malosi e faaopoopo i le paʻu na maua, ma sasaa ai le mea e tuu ai i totonu o se fagu ua tuu i se nofoaga pogisa mo le fausiaina. Faʻamalosi mo aso e sefulu. Lulu le fagu i aso uma. A uma le sauniuni, ave le 1 sipuni i aso taitasi mo le 3-4 masina i aso uma i le afiafi.

'Oloʻo faʻasaʻo faʻafefete uma musika i le faʻaogaina o le musika, i soo se laasaga. O se vaega laitiiti o le oloa, o le nutimomoia i pateta paluga, o le a afaina ai le ola maloloina. O le 'aina o musika e faʻatagaina i le tasi taimi i le lua masina, i ni mea laiti, faatasi ai ma le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme: pancreatin, festal, mezim.

E tatau ona e mataʻituina lelei le soifua manuia pe a uma ona faʻaaogaina le oloa, pe a oʻo i le faʻafitauli, e aunoa ma le faatuai, faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi. Manatua, o pulou e mafai i nisi taimi ona afaina, e mafai ona faʻaleagaina le paʻu, fatugaʻo, ate, mafua ai le afaina ma le puʻeina o le loto.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Musika i le taumafataga mo le susunuina o le pancreas


Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona mulimuli i se taumafa taumafa. E tatau ona aofia ai mea taumafa e itiiti sona aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o meaʻai. E le tatau ona i ai se faʻafitauli faʻainisinia poʻo vailaʻau. E taua lenei mea e tuʻuese ai le tiga, ma faʻaitiitia le gaioiga o le pancreas.

E toʻatele e fia iloa pe o faʻamatalaga e pei o anufe ma pancreatitis e fetaui. 'Oloʻo iai le tele o porotini, ma o le tau e toetoe lava tutusa ma se meaola. O se aofaiga tele o porotini o loʻo maua i musika.

E le maualuga foi calories i musika ma e le tele ni gaʻo. E le gata i lea, e vave lava ona pala, ma o le lagona o le fiaai e le vave sau. Latou te maua foi le gafatia e faʻapipiʻi ai vailaau faʻamaʻi ma taofia ai microflora pathogenic.

O musika e sili ona māmā ma sili ona maua ai le palatini, e tele na latou mafaufau iai o meaʻai. Ae, ae faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, ua faʻasaina. O lea la, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai pe le mafai ona faʻaoʻo pulou i le meaai?

O le oloa e taua o mea taumafa ma o se vaega o le tele o meaai, ae o le pancreatitis ua faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e le lelei le faʻafefeteina o le sigi e le pancreas. E sili atu le faʻafitia o oe lava ia fiafia nai lo le onosaia o osofaiga o le tiga i le lumanaʻi.

Afai e le mafai e le tagata gasegase ona ola e aunoa ma ni pulou, ona mafai loa lea ona faʻaumatia i le tau maualalo.

O le a le lamatiaga o le oloa i le tulaga o faʻamaʻi?


E foliga mai o uiga uma lava e talafeagai lelei mo le 'ai o musika ma isi ituaiga o puʻupuʻu i le pancreatitis, ae o mea uma e le soʻo.

O le mea moni, o le 'aina o puʻupuʻu ma se faʻamaʻi faʻapea e le fautuaina. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, i le faaopoopo atu i meatotino aoga, e iai foi mea le lelei.

"Fiafia" fatuga

O le oloa gaosi e aofia ai le tele o chitin, e aofia ai le vasega o polysaccharides. O le vailaau e talitutusa lava i le fausaga o fiber. I le taimi lava e tasi i totonu o le inumaga, e le o gauai ma pasi i se pepa e leʻi faʻamaonia. I le i ai o pancreatitis, chitin o le a mafua ai le paʻu, tiga i totonu o le manava ma se lagona o le vaivai.

O le Chitin e le na o se vaega o le oloa, e fesootaʻi ma puipuiga ma isi meaʻai, o le mea lea e le mafai ai ona latou gauai atoatoa ma pasia i latou foliga masani, lea e le aumaia ai ni faʻamanuiaga i le tino. E mafai ona e taumafai e faʻaaoga le mea na gaoia, ae o le a faigata pea mo le pancreas.

O le isi le lelei o le oloa, lea e aʻafia ai le faʻamaʻi, o la latou manogi manaia.I lalo o tulaga masani, o le a sili atu, ae o le pancreatitis - leai.

O suauʻu ma mea taua e aofia ai i totonu o le anufe e fesoasoani i le faʻalauteleina o le manaʻo, faʻapea foʻi ma le faateleina o le gaosiga o faʻamatalaga gastric ma pancreatic. Latou te taumafai e aloese mai ia faiga i le togafitiga o le faamaʻi, nai lo le faaosofia o lo latou atinaʻe. O le faʻafeiloaʻi o musika o le a sili ona le manaʻomia ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavavega o le faʻamaʻi.

Tulaga lamatia o le oona

E i ai foi i taimi uma le avanoa e maua ai le oona. O nisi anufe oona e mafai ona faʻataʻoto e pei o le taumafataga, ma afai e aoina e tagata e le o malamalama lelei i ia ituaiga laau, o le pasene o mea lamatia e na o le faateleina.

O vailaʻau matautia ma mea faʻavevela e mafai foi ona faʻaputuina i totonu o le oloa gaosi, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.

Faʻataʻotoga Faʻasili Meaʻai Faʻatau


O ipu uma lava o latou pulou e masani lava ona matua gaʻo, suamalie pe tele mea manogi. O ia ituaiga o meaʻai e le tatau ona i ai i le tulaga o le mumu o le pancreatic, o le mea lea e tatau ai ona lafoai.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia e fiafia i le tofo o le ipu.

E fautuaina le faʻaaogaina e le gata o le oloa atoa pe a kuka, ae naʻo lona pulou. E mafua lenei mea i le mea moni e itiiti le chitin, o lea o le ai ai foi le tele o le afaina i le pancreas.

E fautuaina e aveese atoatoa le pito i luga ma aveese vae, aʻo latou eli mo se taimi umi. E naʻo le maeʻa o se togafitiga mafanafana, e mafai ona e kuka se ipu ma faʻaaogaina i ni mea laiti naʻo nisi taimi.

O nisi e fiafia i ai, pe afai e le mafai ona e 'aina ni pulou mo le pancreas, ona mafai lea e le teuteu? E sili atu ona lafoai. I le mea lava e tasi, o vailaʻau o loʻo i luga o le moamasi e faʻaaogaina ai se uta i luga o le pancreas. Ma afai e faʻaopoopoina le meaʻai autu ma se teuteuga, ona mafai ai lea ona tupu se faʻaleagaina tele.

Le faʻaaogaina o mashroom dishes i le faʻamagaloina


E le fautuaina ni pulou mo le pancreatitis e masani ai, ae i totonu o mataupu pito sili ona ogaoga o le a faatagaina se aofaiga laitiiti i le vaitaimi o le faamagaloga. E tusa ai ma ituaiga faʻalavelave o le faʻamaʻi, e tatau ona lafoaʻi atoa ia pulou, a leai, e mafai ona e feagai ma le tele o taunuuga le lelei.

O le toʻatele, i le vaaia o se lisi o meaʻai faasaina i le taumafataga, o loʻo mafaufau pe aisea e le tatau ona faʻaogaina ai maso. E le mafai, ona latou te faateleina le avega i luga o le paʻu.

O musika e taʻua o musika pito sili ona faʻafefe mo le manava. O i latou e faʻaaogaina, pe afai e te manaʻo moni i ai, ae e seasea lava. O lenei ituaiga o mushroom e mafai ona 'aina naʻo le vaitaimi o le faʻamaʻi faʻasao, ae i laʻititi laʻititi. E leai ni toxins, ua tupu i tulaga tau le siosiomaga ma e le mafai ona fenumiai ma ituaiga oona.

E fautuaina malosi e fomaʻi le tuʻuina atu o le oloa, ae le o tagata uma e faʻalogo i lenei mea. Afai ua uma ona faia se faaiuga i le faʻaogaina o pulou, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  • folasia le oloa i totonu o le taumafataga e leʻi muamua atu i le tausaga talu ona maeʻa faamagaloga,
  • oe manaʻomia e faʻatau ni oloa i faleoloa pe a fai e pasi ai le lelei o le puleaina, ae le o maketi e le talafeagai ai mo meaai,
  • e tatau ona e amata ave le ipu i le sipuni se tasi: afai e aliali mai ni uiga leaga, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina faifaipea, aua o le soifua maloloina e sili atu le taua nai lo ni nai minute o le fiafia,
  • i se tasi taumafataga e le mafai ona e 'ai e sili atu i le tolu musika puʻupuʻu - e le fautuaina e sili atu ona faʻateleina faʻatasi i le lua vaiaso uma,
  • Aʻo leʻi kukaina, faʻamamā lelei le oloa ona fai lea o togafitiga vevela.

O le mea sili ona saogalemu o le siamupini puree. 'Oloʻo lelei ona kuka ma faʻafeiloaʻi puʻupuʻu i se faʻasologa o le mama. Ae mo filifiliga o kuka e kukaina ma falai, ua matua faasaina lava.

Faʻaiʻuina le tali i le fesili, e mafai pe leai foi ma le pancreatitis ma isi pulou, o le faaiuga o mea nei - e le mafai. E ui lava o nei mea e sili ona lelei le kuka, ae latou te aʻafia pea le tulaga o le pancreas.

Togafitiga ma mea taumafa e tatau ona taulai i le faaleleia atili o le soifua maloloina, ae le o lona leaga, o lea la e tatau ona lafoaia lenei meaʻai. E le gata i lea, e tele isi mea suamalie e mafai ona e sui ai musika ma e le feagai ma ni aʻafiaga le lelei.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Kukama i le pancreatitis taumafataga

O le kukama fou mo le pancreatitis e mafai ma e tatau ona aofia ai i le lisi ma e le gata i lea, o loo i ai foi se meaai faapitoa e faavae i luga o le taumafa kukama mo aso e sefulu.

Eggplant faʻaaoga mo ituaiga eseese o pancreatitis

Eggplant o se oloa taua tele mo le laulau o tagata gasegase oe ua faʻamalosia e faʻagata le eseesega oa latou meaʻai. O loʻo i ai le tele o elemene aoga, o sina gaʻo ma le suka.

E mafai pe leai ni tamato ma pancreatitis?

Tomatoes o se taumafanafana taumafa ma ni mea taua. E tusa lava pe a uma le taotoga, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga le sua o le suka mai tamato.

Tomato juice i le taumafataga mo pancreatitis

E mafai i le pancreatitis o le kulimi mama, e faʻalagolago atoa i le natura o le atinaʻeina o le maʻi. O le tino gasegase e le aofia ai le faʻaaogaina o oloa mai tomato fou, i taimi masani - o le faʻaofiina i totonu o le meaai e mafai ona faatagaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi

Musika ma meaʻai mo togafitiga

O le tofo o le tasi lea o mea mulimuli pe a faʻatulagaina se taumafa mo pancreatitis. Faʻatasi ai ma se maʻi o le paʻu, e fesoasoani le togafitiga o mea taumafa e vave faʻaleleia ma taofia ai le toe foʻi mai o le faʻamaʻi, e faʻamoemoe e mulimuli i tulafono o le tausiaina o le manava ma le fatu, e maua ai le malologa i le tino. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le oʻo mai o le aofaʻiga manaʻomia o polotini, gaʻovaʻa, elemene ma vitamini, ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo.

O meaai e aofia ai meaʻai e itiiti sona aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o meaʻai. E tatau ona toesea le faʻaaogaina o masini ma kemikali.

E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ma faʻaitiitia le aoga o le pancreas.
E toʻatele e fiafia i le taimi nei, e mafai ona iai ni pulou ma le pancreatitis pe leai? E iai le tele o le protein i le tele o mea; O se aofaiga taua o le porotini o loʻo maua i musika.

'Oloʻo faʻavasegaina puʻu anufe pei o le maualalo o le kalori, fua maualalo-gaʻo. Latou te mafai foi ona vave faʻamaʻa, o lea o le manaʻoga e 'ai e le vave tulaʻi. Latou te faʻapipiʻi faʻamalositino o le antibacterial, ma e matua lofituina i luga o se microflora tiga.

O musika o se fualaau taumafa, ua aofia i totonu o le tele o laasaga faafomaʻi, ae o maʻi, e tatau ona lafoaʻi pancreatitis. E mafua ona o le mea moni e le lelei le taliaina e le tino. O le mea lea, e sili atu le aua le aofia ai i latou i le lisi nai lo le mulimuli mai o mafatiaga o tiga.

Afai e faigata i le tagata maʻi ona teena le faʻaogaina o mashroom dishes, ona faʻatagaina lea ona latou 'ai, ae na o sina aofaiga laitiiti.
I le faaopoopo atu i le lisi aoga, e iai foi uiga lelei e le aofia ai i latou mai le lisi o mea faatagaina i totonu o le gasegase o le faamai ma le televave o le palacreatitis.

Le lamatiaga o gaʻo i pancreatitis

O lenei oloa e aofia ai le chitin, e tutusa ma le fiva lapoʻa ma se fatu laau. E le o gaosia e le intestine ma ua faʻamaʻaʻaʻa atoa mai le tino.

Afai o maʻi o pancreatitis e 'ai ai ni ipu mai puʻupuʻu, ona mafai ai lea e chitin ona faʻaosoosoina foliga o ia faʻailoga:

  • sili atu le afaina
  • mamafa i le manava,
  • tiga le toʻa i totonu o le paʻu.

Ua maitauina o le tele o chitin o loo i totonu o vae, i o latou pito i luga, e laitiiti le chitin. E le gata i lea, o lenei vailaau e vavalalata vavalalata ma mea uma. O le mea lea, e le iloa e le polotini ma e le o aafia i le toto e aunoa ma le faʻatuina atu o penefiti, ma faʻafefe ai le ate ma faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. O le mea lea, talu ai o le chitin o loʻo i totonu o vae o le mushroom, e faʻasaina le faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le paʻu i totonu o le paʻu e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai, o le a lagona e le tagata maʻi le mamafa i le manava ma le paʻu, ma le mamafa i le ate.

O le manogi na mafua ona o le i ai o palu ma gaʻo taua i totonu. I le faaopoopo atu i le manogi, o elemene e mafai ona:

  • faateleina le manaʻo
  • fausiaina galuega faalilolilo.

O musika e matua afaina i pancreatitis, pe a afaina le okeni, aemaise lava i le taimi ogaoga o le maʻi.

O le tele o mashroom dishes e le faamalieina ai manaoga masani o le falemaʻi meaai mo pancreatitis, ona e matua gaʻo, suamalie pe maua ni mea manogi, vinika, faʻasaʻo.

E le talafeagai foi le vavaeeseina o le inupia, pe a fenumiai ia pulou suamalie ma mea oona. O vaega eseese o mea iniseti ma mea faʻalauiloa e mafai ona faʻaputuina i totonu o le oloa, lea e mafua ai ona faʻaleagaina le tulaga.

Faʻavae i luga o mafuaʻaga autu, ua fautuaina e fomaʻi le lafoaia atoa o lenei oloa, ae, o se tuusaunoaga, e mafai ona faatagaina se aofaiga laitiiti i le vaitaimi o le faʻamagaloga.

Le aʻafiaga o siʻi i luga o le pancreas

E tusa ai ma le faʻamatalaga a fomaʻi, e talitonuina o pulou ma le pancreatitis o se oloa mamafa tele, pei o isi uma e aofia ai lenei oloa. O le mea lea, e manaʻomia le aveesea mai ia meaʻai, ona o le leaga o le ate ma le manava.
O mea uma lava e uiga i le chitin, china, o se tino e leai se tino. A oʻo ina tupu aʻe se faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le gastrointestinal system, o le chitin e faʻafefeteina ai, o le lagona o le mamafa i totonu o le manava ma le ogaoga o tiga i totonu o le tino.

O se faʻasalaga le taua o le vailaʻau o loʻo matauina i totonu o le vae; i pulou o loʻo i ai se vaega itiiti.

Tuutuuga e mafai ona faatagaina ai le faaaogaina o pulou

E mafai ona ou 'aina ni pulou i le pancreatitis? E ui o le faʻamaʻi e le ogatasi ma mashroom dishes, ae o se tuusaunoaga, pe a iai se faamagaloga tumau, e mafai ona faʻaumatia e le silia ma le 2 taimi i le masina. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le usitaia o tulafono o kuka.
O le taʻutaʻua sili ona lauiloa o loʻo tusia i musika. Latou te maua le sili ona maualalo o fualaau oona o loʻo ola i le ea, palapala ma le vai. Ma, i le taimi e maua ai le pancreatitis, pe afai e mananao maʻi e 'ai se ipu, e faʻaaogaina siva.

O le kukaina o pulou, e fautuaina e ave na o le vaega pito i luga, o totonu o pulou ei ai le pito maualalo o chitin. O vae e vavae ese i le taimi o kuka. E taua foi le aveeseina o le ata mai pulou ma fufulu le oloa i lalo o le vai.

E manaʻomia le 1.5 itula e saunia ai se masima. Afai o le auala lenei e vevela ai le oloa, ona faʻatagaina lea e aofia ai i le lisi, ae faʻatasi ma se fua maualalo.

Afai e le o mulimulitaia nei fautuaga, e ono foliga mai o le pancreatitis o le a sili atu ona leaga i nisi o taimi, ma o le soifua maloloina o le maʻi o le a faateteleina.

Alu malosi i le mumusu o le mumu

Afai e tiga le pancreas, faʻanoanoa aano o manu e faʻasalaga!

O le pancreas, pe a faʻatusatusa i isi totoga o le digestive system, e sili atu ona ono mafai ona aʻafia ai i aʻafiaga o le ava malosi. E le pei o le ate, e le oi ai se enzyme e mafai ona talepeina ai se ava malosi. E masani lava (e tusa ma le 40% o mataupu), e tupu aʻe le pancreatitis i le maeʻa o se taumafataga ma le tele o meainu ma meaai le lelei po o le falai.

O le faʻaaogaina o le ava malosi i le pancreatitis e masani ona oʻo atu i mataupu faʻapitoa o le pancreatitis, lea e aʻafia ai le gaioiga o le pancreas ma oʻo atu ai i lona faʻatafunaga faʻaanatura. Ma, e le pei o le ate, o le pancreas e le mafai ona toe faʻaleleia.

O laʻasaga taʻitasi o le 'ava malosi e mafua ai le faateleina o le numera o le fibrosis, o lona uiga o le uʻamea uʻamea.

Pancreatitis Lisi Faasaina

O loʻo i ai se lisi o oloa faʻasaina mo le faʻaaogaina i le mumu o le pancreas, e oʻo lava i laʻititi laʻititi. O ia oloa e aofia ai: gaʻo gaʻo (goose, puaa, mamoe, pepe), sooga, iʻa gaʻo, caviar, mea ulaula, puʻamu, pulu, meaʻai kuka. Faʻasaina faasaina le kofe, malosi lauti, keke sukalati koko, koko, oloa malulu - mea inu suamalie, aisa kulimi ma e na o le malulu. O le inu malosi ma le inu o meainu ua faʻasaina foi.

I le pancreatitis, o mea taumafa e taua tele foi. Taumafa e tatau ona fai i ni vaega laiti, a itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso. O lapisi e tatau ona i ai se faʻamaualalo vaivai. Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele, e masani lava ona taʻu mai e fomaʻi aso fiaai, lea e na o le inu mafanafana e faatagaina.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe afai e tiga le pancreas? O ata vitio o le a taʻu mai e uiga i lenei:

O se meaʻai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le na o ni mataupu faavae paleni o mea taumafa, o se vaega o togafitiga, e aunoa ma le matauina o tulafono ole vailaʻau o loʻo ave e faʻaumatia le tupe. O le faʻamatalaga faigofie: o le pancreas ma le gall sladder e faia se vaega tele i le faʻapalaina o meaai (o nei okeni e faʻaumatia ai oloa i o latou elemene faavae e "manino" i le inumaga).

Faʻalagolago i le natura o le faʻaogaina o le faʻaleagaina (e mafai ona faʻamalosi pe faʻaloloa), e tatau ona e tuʻuina atu totoga e malolo mo sina taimi, pe faʻafiafiaina ai le latou galuega. I le tulaga muamua, o le a mafai ona toe faʻaleleia, i le lona lua - e le o le atrophy.

Meaʻai tele

O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

  1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu vai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, mai le mea na aveesea uma ai gaʻo,
  2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le sukalati kuka i le susu ma le vai (1: 1), faʻafefeteina, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa, e faʻaofiina i totonu,
  3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
  4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
  5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

  • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
  • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
  • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
  • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
  • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
  • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
  • masima - e le silia le 10 g
  • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
  • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

5p taʻiala o le laulau

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

  1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
  3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
  4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
  5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
  6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
  7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
  8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
  9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib.E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga