E tupu aʻe le suka toto ma le fiafia ma le popole

O le atuatuvale e tulai mai o se tali i mea e pei o faafitauli faaletagata lava ia, toesea galuega, toe siitia, ma le tele o isi. I totonu o se tulaga faigata, o faʻalavelave faʻapitoa o meaola e tutupu i totonu o le tino, ma faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o aafiaga o le faʻamaʻi, e mafai ona aafia ai le soifua maloloina o tagata. O le tuufaatasiga o le tino i le taimi o le atuatuvale e aʻafia ai le puipuia o le tino, fualaau oona, genitourinary ma isi faiga o le tino. O le pito sili ona malosi i lenei faagasologa o le endocrin system, o loʻo i lalo o lana pule le mea e taʻua o le hormone ua i ai. E masani lava, o le cortisol o lona uiga, ae e le tatau ona tatou galo e uiga i isi hormones e mafua ai suiga i lalo o le aafiaga o se aafiaga malosi.

ul

  • 1. Faʻavaivai ma faʻalautele le kulukose
  • 2. Gaoioiga mo le suka maualuga
  • 3. Lisi o fualaau faasaina ma iloiloga atamai
  • 4. Vitio fesootai
  • 5. Faitau faʻamatalaga

E ola maualuga le toto toto ma le fiafia? Faʻamatalaga tulaga faigata e iai se aʻafiaga leaga e le gata i le kulūkose, ae faʻapea foʻi i luga o faiga uma, okeni i lona atoaga. O le aoga masani o le suka i se tagata soifua maloloina o loʻo i le va o le 3.2-5.5.5 mmol / L. Ina ia maua ni taunuuga maumaututu, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a se fomaʻi. E tatau ona malamalama o mea eseese e mafai ona mo tagata uma, ae le taua. Afai e iai se faʻalauiloa maualuga, ona tatau loa lea ona faia fua talafeagai.

Faʻalavelave ma tulaʻi i le kulukose

Faʻatasi ai ma soʻo se eseesega mai le masani, o le tagata gasegase e faʻagaoioia puipui a le tino ina ia ola ai i suiga. E tatau ona manatuaina i soʻo se tulaga faʻalavelave, o le faʻaitiitia o le faʻatinoga o le puipuiga o loʻo puipuia. O le tagata maʻi e faʻavaivai i soʻo se faʻamaʻi pipisi, siama ma siama.

E le gata i lea, i le taimi o le atuatuvalega, o le tagata maʻi e maua i le maʻi le atoatoa. I lenei tulaga, ua faʻagasolo ai le faʻalavelave popole popole, ma ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini. I le taimi lava e tasi, o faleoloa glycogen i totonu o le tino e vave ona avea ma suka saʻo. O le taunuuga o lenei faagasologa ua faʻamalosia ai le faʻatupulaia o le kulūkose i le talaaga o le le lava o le inisalini.

O tulaga faigata e mafua ai ona i ai pea ia sela o le tino, o le mea lea o le malosi uma e alu sao atu i totonu o toto toto ma le toto. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi ua faʻaititia lona mafaufau i lona lava inisalini i le tino. Afai o le mafatiaga ua maua mo se taimi umi, o le a tupu i le hyperglycemia tumau. O lenei tulaga e faʻaalia i se faʻaopoopoga tele o le cortisol, lea e tatau mo le tino e faʻatino ai masani ma galue. Faatasi ai ma le sili atu o lea mea, o taunuuga le lelei ma taunuuga o le tulaga lautele e mafai ona matauina. E le gata i lea, o lenei hormone i lalo o le atuatuvale e mafua ai le gasegase ma le naunau mo le suamalie, gaʻo.

O se faʻalavelave matautia i le suka i taimi o le atuatuvale e mafaufauina i le tulaga o le maʻisuka. O aʻafiaga o loʻo taoto e faʻatali e tusa lava pe faʻavaivaia lagona, talu ai e tatau ona mataʻituina le kulūkose, ae e le tupu lea mea, talu ai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e leai pe faaititia le gafatia e taulimaina ai sina lafoaia o suka i totonu o le toto.

I se tulaga faapena, o mea faʻavae e pei ole:

  1. Faʻaleagaina le faʻaogaina o le cardiovascular system.
  2. Le faʻaaogaina o gaʻo ma totoga o faʻaaliga.
  3. Faatoagaina mai o faamaʻi eseese o pito i lalo.
  4. Faateleina le lamatiaga o le paʻu.

O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka latou te aʻafia foi i se vaega poʻo le maeʻa atoa o le manatua o le maʻimau ona o se tulaga faigata. O le mea lea, ua fautuaina e faapea o nei tagata na iloa le auala e taulimaina ai le atuatuvale ma le atuatuvale, taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma ave ni vitamini faʻalavelave e aofia ai le zinc.

O le aʻafiaga o le atuatuvale i le suka o le toto e taua, ma e tatau ona mafaufauina lenei mea. Afai e te le amanaʻiaina le faʻalavelave faifai pea, popole ma le atuatuvale, e mafai ona taʻitaʻia iʻuga le lelei ma o se faʻalavelave ogaoga i le soifua manuia, lea o le a faigata ona faʻamautuina.

Gaoioiga mo le suka maualuga

Afai o le iʻuga o se suʻega suʻega e faʻaalia ai se taunuuga lelei, aua e te popole. Mo le talitonuina, e mafai ona toe foaʻi toto. Afai e faʻamaonia le taunuuga, ona e manaʻomia lea e faʻavae mafuaʻaga mo le faateleina o le suka. Faatasi ai ma le faateleina o faailoilo ona o le atuatuvale, e tatau ona toe iloilo lau ituaiga olaga, aua o le toatele o tagata atamamai ua manatu o faamai e tulai mai ona o le popole, e aofia ai le maʻisuka.

Muamua lava, ua fautuaina le tagata maʻi e taofi lona popole. E taua foi le taulai atu i meaʻai, e tele lava lona faalagolago i ai. Ia mautinoa ia faia se suʻega maeʻaeʻa ma suʻe se suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated.

E tatau ona mataʻituina le tulaga o le mamafa, pe afai e amata ona faateleina ona o le atuatuvale, ona fautuaina ai lea o le faletalimalo i le tagata maʻi e faatulaga lelei o latou lagona ma meaʻai.

Afai e mafai, e tatau ona e faʻateʻa ese mea faigata, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • taofi le talanoa ma nisi tagata
  • sui le galuega
  • ave se tafaoga.

E mafai foi ona e faia i taimi uma ni sauniga malolo pe maua se isi mea lelei e fiafia i ai o le a faalavelaveina ai faafitauli ma aso uma. O mafaufauga leaga ma mea e tatau ona teena pea, ae e le faigofie. O nisi taimi, e faʻaleleia lou tulaga, e tatau ona sui lau vaaiga i le lalolagi.

Faʻamatalaga o le faʻamalosia o meaola

E faʻapefea ona galue le tino i taimi o faʻalavelave faʻalavelave? Fai mai fomaʻi o se mafuaʻaga ogaoga umi e mafua ai suiga eseese o le physiological, o le endocrin o le tino e sili ona faigofie i le tele o tagata solitulafono. Mafaufau i se faasologa o suiga o meaola i totonu o le tino.

  1. I le faailoga muamua o le tulaga lamatia, o le adrenaline ma le norepinephrine o loʻo gaosia i totonu o le eleele. Adrenaline e tulai mai ma le popole, faateʻia, fefe. O le ulufale i totonu o le toto, e faʻamalosia ai le fatu fatu, faʻaumatia tamaiti, ma amata ai foi ona galue i le fetuunaiga o le tino i le mafatiaga. Ae o lona umi faaumiumi e afaina ai le puipuiga a le tino. O le norepinephrine e faʻamalolo i soo se tulaga faʻavevesi, o lona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le toto. O le tino o loʻo i lalo o le atuatuvale ua manatu o se hormone o le fefe, ma le norepinephrine, i le isi itu, o le ita. A aunoa ma le gaosia o nei homoni, e tumau pea le tino i tulaga faigata.
  2. O le isi hormone popolega o le cortisol. O lona tuputupu aʻe e tupu i ni tulaga ogaoga poʻo se malosi malosi faaletino. I nai tootoo, o le cortisol e leai sona aafiaga faʻapitoa i le tino, ae o lona faʻalauteleina i taimi uumi e mafua ai le atinaʻe o le atuatuvale, o le naunau i meaʻai gaʻo ma meaʻai suamalie e aliali mai. E leitioa fesoʻotaʻi le cortisol ma le mamafa.
  3. E le mafai ona vavaeese mai le filifili o meaola oona o se hormone taua lea e aafia faapitoa ai tamaitai - o le mea lea e vaʻaia. I se tulaga o le ogaoga o le atuatuvale ma le atuatuvale, o le prolactin e tuusaʻolotoina, lea e mafua ai ona le atoatoa le malosi o le tino.

O faʻamalositino faʻataʻitaʻiga e mafua ai nisi auala e faʻafetaui ai se tagata i tulaga lamatia. I lenei tulaga, o aʻafiaga mamafa e mafai ona aafia ai le tino. Mafaufau io latou aafiaga i nisi auiliiliga. E faapefea ona aafia le soifua maloloina i le prolactin ma le cortisol?

E manaʻomia le Cortisol mo le faʻatinoina lelei o le tino, e faʻamalosia ai le paleni o suka, glucose ma le inisalini gasegase. Ae peitai, i lalo o le atuatuvale, o le tele o le hormone i le toto e faateleina ma le aafiaga o le hormone, taua mo le setete o le tino, ua afaina.

O le a le mea e tupu pe afai e sili atu le cortisol i lona masani?

  1. Tigā toto maualuga.
  2. Faʻitiʻitia le gaioiga galue.
  3. Hyperglycemia.
  4. Le mautonu o ponaivi.
  5. Faʻaitiitia le faʻamaʻi.
  6. Faʻasalaga tagata.

O sea aafiaga e faʻaalia i le faʻavaivaia o le atuatuvale, ma, e tusa ai ma lea, o se faʻaopoopoga faʻaopoʻopo o le hormone.

O le isi aʻafiaga le lelei o le hormone atuatuvale o foliga vaaia o gaʻo susu i totonu o le puʻu. E fesoʻotaʻi ma le faʻaali mai o manaʻoga mo mea suamalie ma gaʻo. Afai o le atuatuvale ua pasi i le taimi faifai pea, ona maua ai lea o se lio leaga. Ua tuʻuina atu i le tino ni faailoilo e manaʻomia ona teuina le gaʻo mo le faʻaagaga faʻaagaga. E masani lava, o le faʻalavelave tumau ma le maualuga o cortisol e puipuia ai le mamafa o le mamafa.

Ina ia aloese mai faafitauli o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona taulimaina faʻafitauli. Cortisol ua faʻaitiitia i se siosiomaga filemu, i le leai o ni taimi faaumiumi. O se tala lelei faalelagona o le a fesoasoani e faatumauina le homone i le tulaga manaomia.

Vitio: Ata o le Air Force "Chemistry Body. Hormonal seoli. Vaega 1 "

O le Prolactin e fesoʻotai ma le gaioiga o le fananau mai ma e aʻafia ai foʻi le metabolism. Afai e siitia le tino i le tino o le fafine, ona avea lea o le tele o lona sooga ma se mea e solia ai le ola, leai se maʻitaga, e ono mafua ai mastopathy, adenoma ma fibrosis.

O le a le mafuaʻaga e tulaʻi mai ai lenei hormone? O faʻapogai sili ona taua e aofia ai le tulaga o le popole. E oʻo lava i le fiafia masani ao leʻi faia suʻega e mafua ai le tuputupu ae i se taimi puupuu i se hormone e pei o le prolactin. I le faaopoopo atu i aʻafiaga o aʻafiaga, o mafuaʻaga mo le faateleina e aofia ai:

  1. Ave se fuainumera o fualaau faasaina.
  2. Radio radiation radiation.
  3. Tausiga o le susu.
  4. Faʻailoga ole ate ma le fatu fatu.
  5. Faamai Endocrine.

Ma afai e tuʻuina ifo le pala? Faʻaititia le laʻititi o laʻasaga e seasea. Afai e ola maloloina le tino, o lona uiga o le faateleina o le hormone e fesootaʻi ma le maitaga, faʻalagona ma faaletino. Ina ia aʻoaʻo e uiga i le siʻitia o le masani, e tatau ona e pasia se auiliiliga e fuafua ai. A maeʻa lena, o le a faʻamoemoeina mafuaaga, ma faʻamaonia togafitiga.

Afai e maua mai le prolactin i le taimi o le faʻavaivaia o le faʻalavelave, ona mafai lea ona faitioina taunuuga mo le tino. O le hormone e televave feaveaʻi, o lea e faigata ai ona aʻafia lona faʻatonuga. E taua le mataʻituina o le toʻa toʻafilemu, o le mamafa o le popole e mafua ai le fesuiaʻiga o le vevela. O le Prolactin ma lona maualuga e tatau ona mataituina pe a fuafuaina le maʻitaga.

Vitio: Ata o le Air Force "Chemistry Body. Hormonal parataiso. Vaega 2 "

E tatau ona maitauina e manaʻomia e se tagata mafatia le tele o hormones i le tino. Cortisol, prolactin ma adrenaline saunia le tino mo le pulea ma fetuunaiga. Ae afai e tolopo le itu taua, ona oʻo ai lea o le leaga o aʻafiaga e amata.

Faʻamaumauga Faʻaitiitia Faʻafitauli

E na o se fomai agavaa e mafai ona togafitia le maualuga pe maualalo le toto, o le fualaau e sili ona matautia, aemaise lava i le tulaga o le maualuga o le toto. O le filifilia o fualaau faasaina ma metotia o le faʻaalia o loʻo filifilia taitoatasi, faʻavae i luga o uiga o le soifua maloloina o le maʻi ma le matua.

Faʻasalaga, o fualaau oona e masani ona faʻatulagaina e faʻafefe ma faʻalemu lemu le maualuga o le mamafa.

O meafaigaluega nei:

  • Ginseng
  • Eleutherococcus.
  • O Rhodiola e piniki.
  • Zamaniha.
  • Lafoaʻiina se meaʻai (Pantocrine ma isi sauniuniga o mea na tupu mai ai).

E faavae i luga o meaola ma meaola manu, o le tele o laupepa ma sauniuniga vai na faia i nei aso e mafai ona faaosofia ai le oso maualuga o le toto.

Faʻatasi ai ma le maualuga, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  • Fualaau faasaina (togafitiga).
  • Paʻu o le kesi.
  • ACE inhibitors.
  • Fale puipui.
  • Angiotensin tagata tetee.

    Na te filifilia ma filifilia le taimi o le fualaau, naʻo le fomaʻi faʻataʻitaʻi patino mo tagata maʻi taitoatasi.

    Ina ia mautinoa o le toto maualuga e masani ona i ai i tulaga masani, e matua taua lava le tausisia o se olaga ola maloloina. E matua leai lava se aoga e talitonu ai o le faʻaitiitia o le puleaina o le pulega e mafai ona fesoasoani e faatumauina le malosi o le mamafa. I se isi itu, e na o lalo lava o le tulaga o le faʻalelei, ae o le faʻaosolosi faaletino, e mafai ona foliga lelei, e aunoa ma le faʻavaivaia poʻo le faʻatupulaia. O le mea lea ua faia ai o tatou tino - o se okeni, faiga po o se galuega e le mafai ona faʻaaoga pe afai e le faʻaaoga lelei. Talu ai ona o aʻafiaga e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le setete o le vascular system ma le soifua maloloina o le tino, e aunoa ma le faʻaogaina o le tino, ma o le a suia, o le aluese mai le masani.

    O luga o le isi o se isi mea. O iinei e tatau ona aloese mai ai i soo se auala. O le mea lea, mo le maualuga o le totoga poʻo le faʻasalaga e matua afaina ai le faia i totonu o le faletaʻavale, siitia le mamafa poʻo le faʻafuaseʻi ona faia, ae e aoga tele le alu i luga o le uila, taʻavale, aau, tietie uila pe faia ituaiga taʻaloga, aemaise Pilates ma yoga, ma o le cardiovascular system ua lelei ona aʻoaʻoina.

  • I le faʻaopopo i le tele o le faʻatinoina o le fuafuaga faʻale-tino, e tatau ona aloese mai le atuatuvale o se ituaiga eseese-mafaufau-lagona. E matua taua lava lenei mea mo tagata e le fiafia, e le fiafia, oe tali atu ma le tiga i ni faafitauli laiti. E masani lava i le atuatuvalega, o le malosi o le malosi o le malosi, e pei o le tino o le adrenaline ma isi hormones i totonu o le toto, e faaosofia ai le saoasaoa o le gaioiga o le fatu ma, o se taunuuga, o le faateleina o le toto.
  • Mo faʻamoemoega, moe ma malolo e taua. Latou te manaʻomia se umi umi, moe atoa, e sili ona lelei le alu i le moega ma ala i le taimi lava e tasi, aua le ala i luga o se uati o le uati, ae na o latou lava, talu ai ona o lenei faʻalauteleina o tagata ma le vave faʻafouina o le tulaga o le tino e masani ona o mai faatasi ma lagona le lelei - uu, faapogisa i mata. E sili atu le lelei o le faia o lea mea, e mafai ai ona faʻataunuʻu le suiga i le tulaga, faʻapea foʻi ma le amataina o le taeao i le kofe poʻo le malosi o le lauti mo toning.
  • O le faʻatusatusaina o le faʻavaʻa, faʻamaʻaʻaina, aau, faʻaaogaina i le malulu vai e fesoasoani foi e faʻamalolo ai le le mautonu ma le moe - i se upu, mea uma e mafai ona faʻaleleia ai le masini vascular system.
  • O le isi itu taua i le puipuia o suiga i le toto maualuga o meaai paleni.
  • O meaʻai, gaʻo, mea e sili ona lelei mo le gaʻo, mamafa, mālū ma le vevela, meaʻai faʻamalosi, ava malosi ma le ulaula ulaula e mafua ai ona faʻafitauli i le setete o toto ma le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi. Aemaise lava e tatau ona e taulimaina le masima masani laulau - ua faamaonia o lona sili atu e fesoasoani i le taofia o le ola ma le atinaʻeina o le maualuga o le toto.

    Faailoga o le pancreatic inflammation.

    • Maualuga maualuga e oʻo i le 38 tikeri.
    • Vaʻai mo se taimi umi. Porridge-pei o le ogaumu, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o meaai e leʻi faʻaaogaina.
    • Paʻu mamafa mamafa, lea e le fesoʻotaʻi ma se suiga i le lelei ma le tele o mea taumafa.
    • Faʻalavelave moe. E le mafai ona e moe. Faanatinati
    • Toxicosis i meaai.
    • Le lagona masani o le fiaai, aemaise i le taeao.
    • Tali atu i le masima suamalie.
    • Toto pe a uma ona 'ai.
    • Paʻa i le itu tauagavale o le hypochondrium.
    • Manaia i le taeao ma le maeʻa o meaai.
    • Faiva vave pe a uma ona 'ai.

    I le masani ai, i le i ai o ia ituaiga faailoga o le maʻi, na ou liliu atu i le fomaʻi. O le mea lautele, e tatau ona alu i le endocrinologist, ae ou te leʻi iloa e uiga i lenei mea. Sa ou taʻu atu ia te ia pe faapefea ona tiga le pancreas. Totogi o toto ma siama. O le mea lea, i suesuega o le toto sa i ai se diastasis ua faateleina, ma i le suesuega faataitai sa i ai se amylase o le tusa ma le 2000 E i se tulaga masani o le 600 E. O faailoga taua nei e faailoa ai le mumusu o le mumusu pe, e pei ona fai mai fomai, pancreatitis. Sa ou mafau- fau pe aisea e tiga ai le pancreas ma amata ona vaavaai mo mafuaaga o pancreatitis.

    O le anapogi o le toto glucose rate mo tagata o le 3.3-5.5 mmol pe a suʻeina meafaitino. O se manatu lenei. O le maualuga o le suka e faailoa ai faafitauli ogaoga i le tino ma mafua ai ona maʻi le maʻisuka poo le faʻavaivaia o le kulukose. Ae pe o le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ona o togafitiga? Ma pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi ia neura ma le toto maualuga

    E aliali mai o le faateleina o le kulukose e mafua mai i se tulaga faigata. I lenei tulaga, o faailoga e faʻasalalau pe a mavae sina taimi na o latou, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. O nisi taimi o se faafitauli e tupu i le vaitaimi o le taotoga o gasegase, ogaoga faʻamaʻi pipisi, pe a oʻo lava i le tino lava ia e oʻo ai i le teteʻi tele.

    O le mea moni, o le faateleina o le suka toto ona o le atuatuvale e seasea ona matauina. O le mea masani lava, o le aofaʻiga e faʻaesea mai le masani e nai tamai. E oo lava i le feeseeseaiga i le afiafi i le afiafi o le suʻeina o le toto e mafai ona maua ai se faʻamoemoe e leai se faʻamoemoe. Mo lenei mafuaʻaga, pe a sauniuni mo le tuʻuina atu o mea mo suʻesuʻega, e matua fautuaina lava e aloese mai le atuatuvale popolega, le tele o lagona, e aofia ai lelei.

    E faʻapefea ona faʻateleina le mamafa o le suka toto?

    Muamua, soʻo se faʻafitauli mamafa e manaʻomia ai le faʻamalosia o puipuiga a le tino mo le ola. O lona uiga, i le taimi o le vaitaimi o le atuatuvale, o le a faʻaitiitia le faʻamaʻi. O se tagata e faigofie ona maua i soo se faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, maʻi maʻi o se gaʻo masani ma le matuia.

    O le auala lona lua o aʻafiaga e aafia ai le kulukose e mafua mai i faʻafitauli faʻaleagaga. Talu ai o le inisalini e faʻaaogaina ai se anabolic function, o le inisalini faʻatautaia o le a faʻaitiitia i le taimi lava e tasi pe a faʻagaoioia le faʻalavelave popole popole. I le taimi lava lea e tasi, o vave maua ai le glycogen e maua mai ai le suka. O le taunuuga o le maualuga o le hyperglycemia e le o le talaaga o le le atoatoa o le insulin.

    E le gata i lea, o le atuatuvale e mafua ai ona maua ai sela e taofia ai o latou ola, o le malosi atoa e tu saʻo i totonu o le toto. Faaputuga tapunia faitotoa mo le teuina o le malosi. O le mea lea, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻaauau pea ona faʻatupulaia, o le lagona o le inisalini o loʻo i ai i le tino ua faʻaitiitia.

    O le faafitauli ogaoga o le faʻalauteleina o le atuatuvale, e mafua ai le maualuga o le hyperglycemia, o se malosi malosi i tulaga o cortisol. I le aofaiga masani, o lenei hormone e taua i le tino o le tagata. E fesoasoani i le faʻamaloloina o manua, le puipuia o le lelei, faʻaputuina o malosiaga i soo se tulaga matautia, le leai o allergies. Ae sili atu, o le hormone ua avea ma fili autu o le soifua maloloina.

    O le hormone steroid e nafa ma le faʻaaogaina o palatini ma gaʻo i totonu o le tino. O lona soona faatelevaveina le vaevaeina o puipuiga, e matua faaosofia ai le tuinanau. Mo lenei mafuaʻaga, i le taimi o se taimi faigata, e faigata ona faʻatau e se tagata, ae o le atuatuvale e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma le taumafa ma le mamafa. E talitonuina o le cortisol o le autu lea o le tuʻinanau mo le gaʻo, suamalie, meaai leaga.

    O le aafiaga o le fiafia i le faateleina o le suka toto

    O le aʻafia ma le fiafia e ono mafua ai suiga i le tino.

    A maeʻa ia avega, faʻalaʻi toto, gastritis ma isi faʻamaʻi.

    TALA O SLIMMING STARS!

    O sea tulaga e mafai ona faʻafefe ai le paleni o le kulukose i tagata soifua maloloina ma mamaʻi.

    O le a le mea e fai i le faʻalavelave mamafa i le suka o le toto?

    Afai o le iuga o le suʻega suka o loʻo faʻaalia ai taunuuga mataʻutia e mafua mai i le atuatuvale o le atuatuvale malosi, ona na o le tasi le fautuaga talafeagai - toʻafilemu. O le aganuu anamua o Ayuverd e fai mai o le maʻisuka o taimi uma lava o le taunuuga o le le atoatoa o le tino, le leai o se malamalamaaga. E faigata ona le ioe o se fatuga saʻo o loʻo i ai iinei.

    E foliga mai o le auala autu e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le lotolotoi o le atuatuvale o le faʻaumatia lea. I le faaopoopo atu i ai, e taua le matauina o se taumafa faʻaleagaina (e pei o vailaʻau), maua mai o le fautuaga a se tagata poto faapitoa, ma faia togafitiga ma se suʻesuʻega faʻapitoa pe a manaʻomia. Toe iloilo le toto mo le suka e tatau ona pasia pe a mavae le 3 masina. Ia mautinoa e siaki le hemoglobin glycated.

    Afai e tele le mamafa o le mamafa e maua mai i le talaaga o le atuatuvale, atonu o ia lea na avea ma tagata solitulafono o le inisalini ma fesoasoani i se soliga le tumau o le normoglycemia.

    Faʻalavelave ma le Suga Suauu: O se Sooga i le va o le Faʻanoanoa ma Tutulai i Glucose

    Mo se tagata soifua maloloina, o le masani o le suka toto o se faailoga e tutusa ma le 3.3-5.5 mmol / l i le auʻiliʻiliga na maua mai le toto capillary. O lenei vaega o se itu. Ae ui i lea, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina, o nei tulaga faatauaina e mafai ona matua faateleina. O se tasi o mea e sili ona taua e aʻafia ai le faʻalauteleina o le suka toto o le mafatia.

    Aafiaga malosi

    O le aʻafiaga o le tino ile tali atu i le soona fai, lagona le lelei, se taimi faaumiumi, ma isi mea leaga.

    I le atuatuvale, e le na o ni faafitauli ma ni tulaga le lelei, e le gata i le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa faʻataunuʻuina poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi na matua aʻafia ai le tino.

    E ui i le mea moni na faʻatuina e saienitisi, muamua, o le faʻaalia o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e afaina i se mea na tupuga mai, e le mafai ona faʻamalofia le aafiaga o le atuatuvale.

    O loʻo i ai ni faʻamaoniga faʻamaonia lea e le gata i le atuatuvale o le fefe na faʻaleleia ai le maualuga o le glucose i le toto, ae na avea foi ma se malosi mo le amataina o le maʻisuka. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaali mai ia lava le muamua ma le lona lua.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le atuatuvale, o le puipuiga o se tagata ua faaitiitia, tatala le faitotoa i ituaiga eseese o siama. Ua iloa e saienitisi o le faateleina o le fua o le fatu e tuusaʻo ma le foliga mai o le mamafa o le mamafa ma le amataina o le maʻisuka.

    Le faiga o le aʻafiaga o le popole ile glucose

    Soo se lagona le lelei lava e mafai ona faaosofia ai le puipuiga a le tino. O lenei mea e mafua ai ona paʻu i totonu o faʻaagaga puipui. O se faʻafitauli o le gasegase o se tasi lea o faailoga iloga, o lona mafuaʻaga o le atuatuvale.

    Faatasi ai ma le atuatuvale o le atuatuvale, o le tino e faaitiitia ai le faamatuu atu o le inisalini, faaitiitia lona tulaga i le tino o le tagata, e taofia ai le galueaina o le gastrointestinal tract ma galuega feusuaiga. O malosiaga uma lava ua faʻatautaia e faʻafefe ai le punavai fiafia.

    I lalo o le faʻalavelave, faʻapena ona faʻalavelave le faʻaaogaina o le suka i le insulin, ma o le faʻamaloloina o mole mai suka mai le tino o loʻo faʻateleina. O se taunuuga o lenei mea, o se tulaga o le hyperglycemic ma le le lava o le insulin i le tino e atiina ae.

    O le faʻamavaeina o le inisalini e faʻamanuiaina ai ona aofaʻiga aupito sili ona taua i le taimi o le faamalositino, ma le le lava o meaʻai ma le popole. I lalo o nei tuutuuga, e manaʻomia vave e le tino gaʻo gaʻo ma gaʻo.

    O le cortisol hormone i le tulaga masani e taua mo le tino. E fesoasoani i le faʻamaloloina o maʻi, faʻaleleia le faʻatinoga, faʻamalosia le tino. O le faʻasaʻolotoga o le cortisol i lalo o le faʻalavelave mamafa e faʻatupulaʻia tele pe a faatusatusa i le malologa. E fegalegaleai ma nisi o hormones e aafia ai vasoconstriction. E aʻafia foi Cortisol i le metabolism i le tino.

    Faitau foi Faailoga o se maʻi gasegase i se tamaitiiti

    E faʻaleleia le fua faatatau o le faʻavaeina o proteins ma vaeluaina ai le latou gaosiga. O le isi hormone ei ai lona aafiaga i le gaʻo gaʻo i le tino. I lalo o lana gaioiga, o le vaevaeina o gaʻo ma le gaosia o le cholesterol e faʻanatinati.

    I totonu o le manava, o le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le konisini, lea e tuusao saʻo i le tele o metabolic processes o le tino, faʻagesegese lemu.

    O le maualuga o le maualuga o le cortisol i le toto o se tagata e faia ai se avega tele i le tino. Ma afai o le talaʻaga tuʻufaʻatasia e iai se faʻamuamua i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ona mafai lea ona faʻagaoioia i lalo ole aʻafiaga o nei mea uma.

    I le taimi lava e tasi, o le pancreas e amata ona maua ai le glycogen lea e mafai ona paʻu i totonu ole kulukose. E le gata i lea, i lalo o le atuatuvalega, o galuega puipuia o sela e faʻaaogaina. O le tino e le mafai ona faaputuputu ma teuina le malosi, lafoai i totonu o le toto. O le mea lea, ei ai le solia o le lagona o nisi o masini i le inisalini.

    E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

    Ua faʻamautuina e faapea, i lalo o le aafiaga o le ogaoga poʻo le faʻalavelave tumau i tagata, e faaopoopo i le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto, o le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia e pei o le maʻisuka ua mafai.

    Afai o se suʻega o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le suka, o le mea muamua e tatau ona e taumafai e faʻamalo le mafuaʻaga o le atuatuvale ma taofi le popole.

    E taua foi le fesuiaiga i le taumafataga e pei ona faatonuina mo vailaau muamua, e le aofia ai gaʻo ma suka mai le meaai. E fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi e uiga i lenei faafitauli ma a mavae le tolu masina e toe maua ai le toto mo le maualuga o le suka.

    E le gata i lea, e manaʻomia suiga o le mamafa. Afai o se maualuga o le kulukose e mafua mai ona o se tulaga faʻavaivai, atonu o le mafuaʻaga e mafua tonu i se suiga i le mamafa o le tino.

    E mafai foi ona e aoaoina ni auala e faʻalelei atili ai ma faʻafeeseesea mai mea faigata. Faʻafiafiaga, taʻalo i taaloga mo le agaga, malolo, atonu o se mea fiafia fou - o nei mea uma o le a faʻamaonia le tulaga o le mafaufau, ma puipuia ai le tino mai le atiaʻeina o le maʻi.

    Faitau foi Faʻavae o paʻu paʻu i le maʻisuka

    Tisi Maʻi i le Sugar

    O se maualuga o le kulukosese e atiina ae e tusa ai ma le mataupu lava e tasi e pei o se tagata maloloina. O faʻafitauli e amata i se taimi mulimuli ane, pe a oʻo atu le mea matautia, ma e tatau ona amata le faagasologa o le faʻaleleia o le suka toto.

    O faʻasalaga faʻapitoa tau faʻamalositino o le tino e tatau ona aumaia malie le metabolism i se setete e tutusa ma le masani.

    Ae ui i lea, i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le malosi e faʻafefe ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto ua faʻaitiitia pe leai foi.

    O loʻo i ai nei faiga e faʻafaigofie ai le metabolism pe le galue, pe galue, ae le lelei.

    O taunuuga o le atuatuvale e mafai ona avea ma faʻamaʻi mataʻutia e pei o:

    • le mautonu o le cardiovascular system,
    • gaioiga o le fatu fatu,
    • e mafai ona faʻaalia le tele o faʻamaʻi vae,
    • le faateleina o le faʻaleagaina
    • tauaso e ono tupu.

    Ua iloa foi e saienitisi Peretania e mafai e le atuatuvale ona mafua ai le leiloloa o mafaufauga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

    Mo le puipuiga, latou te fautuaina foi le faʻaogaina o mea maʻalaʻau e aofia ai le zinc i la latou tuufaatasiga. O lenei elemene ei ai le malosi e pulea ai le suka o le toto. E fesoasoani i le pancreas e galue e ala i le faia o le inisalini. E faʻamalosia ai foʻi le tafe o le adrenaline i totonu o sela.

    Mo tagata e ola i le maʻi o le maʻisuka, e taua le aʻoaʻoina pe faʻafefea ona feagai ma faʻafitauli ma ona aʻafiaga. O se soifua maloloina lelei e le tatau ona avea o se fautuaga, ae o se mea tumau tumau.

    O se uiga lelei ma se vaaiga lelei i luga o le lalolagi o se puipuiga lelei tele mai le popole.

    O lenei uiga e mafai ona faʻaleagaina ai aʻafiaga leaga o le atuatuvale o le atuatuvale ma faʻaitiitia ai uiga o le maʻisuka.

    Tulaga lamatia o le atuatuvale ma le atuatuvale mo le maʻisuka - e mafai ona totogo le suka i le toto?

    O fomaʻi e manatu mamafa i le mea autu i le atinaʻe o le maʻisuka. Le mautonu e matua lamatia lava mo tagata ua i ai ni faaletonu endocrine.

    A uma mea uma, e mafai ona latou faia ni faʻafitauli matuia. Aisea e i ai le faateleina o le suka toto ona o le atuatuvale, o le a le mea e fai i lenei tulaga, o le a taʻu mai e le tusiga.

    Vaega o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o se vaitaimi o le fiafia tele

    O le gaosiga o le carbonate o le carbohydrate e faʻatulafonoina e ala i le fefaʻasoaʻiga o le inisalini na faia i le pancreas, hormones o le pituitary tua ma le faʻavao.

    O le tele lava o galuega o galu o le endocrine e faʻalogo i le galuega o nofoaga maualuga o faiʻai.

    Claude Bernard i le 1849 na faʻamaonia ai o le faʻasalaga faʻapitoa e mulimuli mai i le faateleina o le glycogen ma le faateleina o le concentrated sugar sugar.

    E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura?

    E tusa ai ma iloiloga o tagata soifua maloloina, o le toto toto e mafai ona faʻaititia ona o aʻafiaga o aʻa.

    E i ai le faateleina o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

    Ua faʻamaonia e fomaʻi i le taimi o le atuatuvalega, o le maualuga o le kulukose e mafai ona faateleina i le 9.7 mmol / L. O faʻalavelave faʻafuaseʻi, popolega, faʻalavelave mafaufau e faʻaosofia ai se faʻafitauli i le gaioiga o le pancreas.

    O le iʻuga, o le faʻaititia o le inisalini e faʻaitiitia, ma le maualuga o le suka i le plasma e tulaʻi mai. O se mea manaʻomia lenei mo le atinaʻe o le maʻisuka. I taimi o faʻalavelave popolega, faʻafouina le faʻasologa o le adrenaline. O lenei hormone e aʻafia ai gaioiga faʻasolosolo, e aofia ai le mafuaʻaga o maualuga maualuga o le kulukose.

    I lalo o le gaioiga o le inisalini, ua liua le suka i le glycogen ma faaputuputu i le ate. I lalo o le faatosinaga o le adrenaline, ua gase le glycogen ma liua i le kulukose. E i ai le faʻamalosiga o le gaioiga o le inisalini.

    I le gaosia o hormones anti-stress (glucocorticoids) e le cortex adrenal

    I totonu o le tino, o glucocorticosteroids o loʻo faʻapipiʻi, lea e aafia ai le metabolism o gaʻo ma le paleni o eletise.

    E le gata i lea, o nei vailaʻau o loʻo i ai se malosi malosi e tetee atu ai ma le faʻamalosia. O latou maualuga e faʻateleina ai le gasegase ogaoga, manua, ma le atuatuvale.

    I lenei auala, e sui le tino i se tulaga faigata. Glucocorticoids e faʻapupulaina ai le lagona o le puipui o toto toto e faʻaaoga ai le catechomines, faʻateleina le toto, ma faaosofia ai le erythropoiesis i le gaʻo ponaivi.

    E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le ogaoga o le maʻisuka ma o a faʻafitauli e mafai ona taʻitaʻia ai?

    O le maʻisuka (e tusa lava pe o le tausisia ma le tausisia o pepa o le endocrinologist ma le faatumauina o le maualuga o le suka) e tupu i faafitauli.

    Afai o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga o le malosi o le mafaufau-faalelagona, o taunuuga le lelei o le faʻamaʻi e tupu muamua muamua.

    O aʻafiaga o hormones e faʻasaina le faʻasiga o le inisalini i le pancreas, lea e talafeagai e aveese ai le kulukose mai le plasma. O nisi mea e gaosia i taimi o faʻalavelave e fesoasoani i le faʻamalosia o le inisalini.

    I le le mautonu, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le popole i lona soifua maloloina: amata ona taumafa meaai faasolitulafono, aua le mataʻituina le maualuga o le glycemia. I le taimi o le atuatuvalega, ua faʻaauau ai le faʻasologa o le cortisol, lea e faʻalautele ai le manaʻo.

    O faʻaopoopoga pauna e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu. E le gata i lea, o aʻafiaga faʻalagona e mafua ai le faʻalavelave i le galuega a le tele o totoga ma tino, e mafua ai le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

    O le atuatuvalega taimi e mafai ona afaina ai se tagata e ala i le tulai mai o ia ituaiga maʻi faʻamaʻi:

    Mo le tausia o le ola maloloina ma ola i se olaga masani mo le taimi sili ona umi, e tatau i le maʻisuka ona taumafai e aua le popole.

    Afobazole, isi vailaʻau faʻatoʻa ma vailaʻau mo le maʻisuka

    I le taimi o mafatiaga, o le maʻisuka e masani ona atuatuvale i le moe. Ina ia faafetaiaʻia mea na tutupu, e fautuaina e fomaʻi le faia o fualaau momoe ma mea faʻapitoa. O se tasi o vailaʻau taatele o Afobazole..

    O le fofo ua faailoa mai mo le le mautonu o le tino, o le ulu, o le faateleina o le le fiafia ma le atuatuvale, vaivai ma isi taunuuga o lagona malolosi.

    Afobazole pepa

    Afobazole, e le pei o le tele o isi vailaʻau, e mafai ona inu i le maualuga o le toto maualuga, o le fatu cardiac. Afai o le maʻisuka mo nisi mafuaaga e le maua ai le avanoa e ave ai nei fualaau, e tatau ona suia i vailaau e foliga tutusa ma le togafiti.

    Na pau lava le tala a Afobazole o Neurophazole. Ae o loʻo togafitia o ia e ala i le faʻatutuina o ni meaʻai (lea e le faigofie mo le maʻi).

    O se aafiaga talitutusa i luga o le tino o loo i ai ia maa:

    • Phenibut
    • Divaza
    • Adaptol,
    • Mebaker,
    • Pesipam
    • Tranquesipam
    • Sulu
    • Elsepama
    • Tenothen
    • Noofen
    • Phenorelaxane
    • Phenazepam.

    E mafai ona e faʻaaogaina se meaola moe poʻo se mea faʻafefe naʻo pei ona faatonuina e le fomaʻi ma le metotia fautuaina.

    E sili atu le saogalemu o le fualaau faasaina Novo-Passit. E aofia ai le St. John's wort, guaifesin, valerian, lemonimo balm ma le tele o isi laau afu ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

    E fesoasoani le vailaau i le le mautonu, faʻafefe popolega. O le avanoa o le saoasaoa, lelei ma le saogalemu. O le pito i lalo o le foliga mai o le moe i le ao.

    O le a le mea e fai i le faʻalavelave mamafa i le kulukose toto?

    E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

    Afai, a maeʻa se aafiaga malosi, o le glucometer na faʻaalia se maualuga maualuga o le suka o le toto, o le mea muamua e manaʻomia e le tagata ona fai o le taofi lea o le popole.

    Ina ia faia lenei mea, nofo i lalo ma toʻa. Afai e le galue na o oe lava, e tatau ona e faia se mea totino. O se taumafataga vaivai e maua ai le maualalo o le gaʻo gaʻo i le meaʻai e faʻaalia.

    E tusa lava pe a amata ona pa'ū le faʻaogaina o le glycemia i le toto, e lelei tele le feutagai ma se endocrinologist ma faia se faasologa o suʻega. E faʻamaonia e tasi taimi uma i masina uma e te manaʻomia e suʻe ai se suʻelaʻau plasma mo le suka, siaki le hemoglobin glycated. Afai ei ai le mamafa o le mamafa, e manaʻomia le faatea ese: o le sili atu o le mamafa o le tino e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini.

    O le faʻatonutonuina o le tulaga o le mafaufau e mafai ona faia i le faʻaaogaina o faʻasalaga, faʻaaogaina metotia a tagata ma auala Ayurvedic.

    Faamaonia faʻamaonia mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

    Faʻataʻitaʻiina e tagata faʻamaʻi falemaʻi tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le tele o vailaʻau.

    O sui, e fuafua i le fusi o gaioiga, ua vaevaeina i vaega:

    • faʻafefete (Mezapam, Rudotel, Grandaxin, Oxazepam),
    • vailaau oona (amitriptyline, pyrazidol, imizin, azafen),
    • togafitiga e leai ni fua (Piracet, Nootropil),
    • antipsychotics (Eglonil, Sonapaks, Frenolon).

    E i ai togalaau sauniuni, homeopathic.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, Sedistress, Corvalol, Valocordin, vaega o le hawthorn, peony, motherwort, valera tablets. Latou te faʻafilemuina neura, faʻafefiloi le tino, faʻasaʻo le spasm.

    E faʻatagaina latou e ave e le tama, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga. O vailaau faapena e faaaoga mo le popole o le mafaufau, fatuga o le fatu.

    O le filifiliga o fualaau e faʻalagolago i le siama. I le tulaga o le depressive-hypochondriac syndrome, ua faatonuina ai le maʻisuka o le antidepressants ma le toe faʻafoʻiina o le tino, ae mo le faʻamaʻi-phobic syndrome, antipsychotics.

    O vailaʻau taʻitasi o loʻo i ai se lisi o mea leaga. O le mea lea, e sili atu le amata togafitiga i nai tootoo ma a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o faatonuga.

    Faʻafefea ona fetuʻunaʻi le tulaga e faʻaaoga ai togafiti a tagata?

    O isi suʻega e mafai ona fesoasoani i le mafanafana o namu ma le maualuga o le suka. Laʻau eseese e faʻaititia ai le kulukose plasma i foliga o infusions, lauti, deco deco.

    O le pito sili ona aoga o lanu lanu moana, laʻau, linden fugalaau, lau o le bay, clover, laʻau manogi ma launi kuluni.

    Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia ni lua sipuni faʻatasi ma se slide e sasaa ai se ipu vai inu. Faʻaavanoa le kulupu e faʻamafanafana mo ni nai itula i le vevela ma le vevela o potu. Inu le vailaau faafomaʻi faatolu i le aso, 150 ml taʻitasi.

    O vaega uma o laumei ma le salu, aemaise lava le aʻa aʻa, e aofia ai le inisalini. O le mea lea, e manaʻomia le aofia ai o nei laau totō i sauniuniga o laʻau e faʻaitiitia ai le glycemia. O lea i le rosehip, o le paʻu ma le lau o lau lauʻau e fesoasoani foi i le maʻisuka e faʻamaonia le suka ma le mafanafana.

    Tomai faʻalaʻaulaʻau fautuaina tagata e maua i le endocrine maʻi e pei o se fua lelei lelei:

    • ave ni vaega se 4 o le paʻu o le paʻu, laulaʻau ma le launiu, siaki o sana, vaega e lua o St. John's wort ma le mint, o lenamon ma ni nai vine vao,
    • faʻafefiloi mea uma
    • sasaa le lua punetini ma se paʻu i totonu o se vevela ma sasaa 1.5 lita o vai inu,
    • faʻaosooso atu i le 9 itula ma le aʻa,
    • inu 125 ml 25 minute ao lei faia le taumafataga autu,
    • togafitiga - 2-3 masina.

    O nisi tagata e i ai se tasi le le faapalepale i laau. Aʻo leʻi amataina togafitiga o le togalaau, e tatau ona amanaʻia lenei mea.

    Ayurveda mo le onosai o le faapalepale

    E tusa ai ma le manatu o Ayurveda, o le maʻi suka o le taunuuga lea o le le lava o le iloa o le tagata lava ia, aafiaga i totonu, ma le atuatuvale o se tulaga e le paleni ai le mafaufau o se tagata.

    Ina ia faʻateleina le tetee, o le tele o auala Ayurvedic e faʻaaogaina:

    • Abhyanga - faʻamalolō ma toe faʻafoʻisia le masini ma le saluina o le tino,
    • Shirodhara - o se faʻasalaga lea e sasaa ai le suauʻu manogi i luga o le muaulu ma se lanu mimiti. Faʻamālōlō lelei le vevesi o le mafaufau ma le atuatuvale,
    • Pranayama - O se seti o faʻamalosi tino faapitoa e faʻamalolo ai le atuatuvale.

    O le faʻaaogaina o pulu tetele Ayurvedic o shinkhapushpi ma le brahmi e fautuaina foi.

    E uiga i le aʻafiaga o le popole i le kulukose o le toto i totonu o se vitio:

    O le mea lea, i le lotolotoi o aafiaga, o maualuga o le suka i le plasma e mafai ona faateleina ma o le maʻisuka e mafai ona tupu. O le mea lea, e taua tele mo tagata e sili atu ona aʻafia i lenei maʻi o le endocrine e aloese ai mai le atuatuvale. Mo lenei mea, o fualaau oona, otaota, auala Ayurvedic e faʻaaogaina.

    E mafai ona toto le toto i luga o le nerve ground

    E mafai ona totogo le suka i le toto? Ioe, atonu ona i totonu o le tino o le tagata mea uma e fesootaʻi ma fesoʻotaʻi. Ma afai o le faateleina o le suka e afaina ai le gaioiga o le tino, ona, e tusa ai ma le tulaga o neura, o le i ai o le mafatiaga e afaina ai foi le faiga o le endocrine, aemaise lava, le gaosiga o le inisalini.

    Ma latou maua ai se sootaga tumau i le va o le popole ma le endocrine o le adrenaline - o le hormone o le atuatuvale. O lona gaosiga e faateleina pe a iloa e se tagata le fefe, tiga, ma popole. I lalo o le faatosinaga o le adrenaline, o le toto maualuga e tulai mai.

    E faapefea ona galue le adrenaline i le tino o le tagata

    Adrenaline e taua o le hormones catabolic, o lona uiga, o le hormone e afaina ai uma metabolic processes, e aofia ai le faateleina o le toto toto. E faapefea?

    E faʻaaogaina nisi faʻaopoopoga i le tino e mafua ai le maualuga o le suka, ma i le taimi lava e tasi, meafaigaluega e faʻaaogaina ai lenei suka i le malosi.

    Adrenaline muamua e tolopo ai le glycogen synthesis, puipuia le faateleina o le maualuga o le kulukose mai le sosola atu i totonu o le "reserves". O lenei gaioiga e tupu i le ate.

    E faʻaleleia ai le faʻaogaina o le kulūkose oxide, ona o le taunuuga o le mea na fausia ai le acid pyruvic ma toe faʻaolaina ai le malosi faaopoopo.

    Afai o le malosi e faʻaaogaina e le tino e faʻatino ai se galuega patino, ona toe foʻi vave lea o le suka i le masani. Ua faʻaumatia. O le faʻamalolo o le malosi lea o le galuega autu a le adrenaline.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata, o le iloa o le fefe, po o le popole tele, faia mea e le mafai ona ia faia i se tulaga masani.

    Adrenaline ma le inisalini o ni mea e faʻafefe. I lalo o le malosi o le inisalini, ua liua le glucose i le glycogen, lea e faaputuputu i le ate. I lalo o le gaioiga o le adrenaline, glycogen malepe, liliu i le kulukose. O le mea lea, o le adrenaline e taofia ai le gaioiga o le inisalini.

    Le aʻafiaga o le cortisol i le gaosiose gaosiga

    Cortisol o le isi hormone lea o le tino na gaosia mai e le eleele.

    I lalo o le aafiaga o le faavaivaia o le atuatuvale, mai le fiafia, o le maualuga o le cortisol i le toto e faateleina. O lona aafiaga i luga o le tino e umi atu, ma o se tasi o galuega o le gaosia o le kulukose mai tino o le tino.

    Cortisol e maua mai ai le suka mai mea e le o le carbohydrate o loʻo i ai i le tino o le tagata, faʻagesegese le faʻaputuina o le suka i sela, ma taofi le gau o le kulukose. O lea, o lenei hormone e mafua ai le faateleina o le toto toto.

    Pe a oʻo i le atuatuvale, le fiafia, popole e faʻaauau pea i aso uma, liliu i se olaga soifua, adrenaline ma cortisol o loʻo i ai pea i le tino i se faʻaopoopoga o le aofaʻi, faʻamalosia "fale glucose" e galue ai.

    O le pancreas e leai se taimi e maua ai le insulin. O le inisalini e gaosia, ae le mafai ona aʻafia le kulukose na gaosia e le cortisol. E i ai se faaletonu e tupu, lea e mafua ai le faateleina o le toto ma le maʻisuka.

    O le amataina o le maʻisuka o se taunuuga foi o se faaitiitia o le gaioiga o le tino puipuia, lea e mafua ai foi ona faaosofia e le cortisol.

    E tatau ona ou tuuina atu se lagona saoloto i lagona

    E lelei pe a faʻaalia le faʻaogaina o hormones o le atuatuvale e faʻatatau i le foia o faʻalavelave.

    Ae o le a le mea e tupu pe a oʻo i se tagata faʻafitauli popolega o le mafaufau? Cortisol faʻatasi ai ma le adrenaline e faʻatūina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea ua liua i le malosi o le eletise, faʻasaʻo le malosi. Taumafa ma faʻasalaga i le sasaina o ipu ma alaga - o le avanoa lea e faʻaaoga ai le malosiaga e gaosia i le tino.

    Ae afai e le maua e le malosi se auala, pe afai o se tagata e maua i luga o le mafaufau e taofia ai lagona ia te ia lava, o le faagasologa o le faaliliuina o le acids pyruvic i le kulukose e tupu i le isi itu, faatasi ai ma le faaaogaina o le malosi. O le mea lea, o loʻo i ai le faateleina o le suka o le toto i taimi o le atuatuvale. O le mafuaaga lena e le fautuaina ai e fomaʻi ma le au suʻesuʻe mafaufau e puipuia i latou lava i se tulaga faigata.

    A o laʻititi se tagata ma soifua maloloina, o nei tulaga e leai se aafiaga matuia i le tino. Ae o le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻafitauli o le mafaufau e masani ona tupu, ma o le matua o le a sili atu ona matauina. Ma le mea mulimuli, i le i ai o mea e tatau ai muamua, o le maʻisuka na amataina i luga o se tulaga atuatuvale.

    E mafai e se tagata ona faʻaosoosoina pea le faʻamalolo o hormones o ia, e pei ona latou fai mai nei, fesuiaʻiina o ia lava, ave mea uma i le loto. Mai lea aso i lea aso, o le cortisol ua tatala i totonu o le toto pe ae

    • popole i tamaiti, masani ona le aoga,
    • mafatia mo e ua maliliu
    • iloa se lagona tiga o le fuā ma le masalosalo o le tagata lava ia.

    O lagona e le maua ai se auala, e taofiofi i totonu, o se taunuuga, o le cortisol o loo i ai pea i le tino i se aofaiga faateleina.

    E tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e taulimaina le atuatuvale e le mana o ou lava mafaufauga.

    E sili atu le leaga, pe afai o tulaga le lelei e le faalagolago i se tagata. O le le malamalama i totonu o le aiga, o le tane, o le fefe mo tamaiti, o lo latou le usiusitai i le soifua maloloina e le faaopoopoina, ma mulimuli ane mafai ona taitai atu i le maʻisuka.

    Auala e tau ai

    O lenei ua e iloa o le aʻafiaga o le mafatia i le suka o le toto i le maʻisuka e sili atu le malosi nai lo se tagata soifua maloloina, pe a e malamalama o le atuatuvale e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lou maʻi, iloilo lou olaga. Masalo i lou olaga nisi mea le lelei na i ai ma o loʻo faʻaauau pea ona i ai oe e afaina ai lou olaga?

    O le mea moni, e mafai ona e foloina vailaʻau faʻatasi ma lima, taoto i le falemaʻi i lalo o le laʻau mo ni masina, pe mafai ona e atiaʻe le le lelei o le ola maloloina. Ou te faatoese atu mo le fagu, ae o le upu le popole e le atagia mai ai le uiga o le tala. O nisi o paolo o loo misi.

    E taua le malamalama mo oe lava, afai oe le pele ia te oe e le o manatu i le tasi poo le isi setete, afai latou te le malamalama oa latou amioga le mautonu e te popole ai ma popole, o le ae le toe popole ai ia i latou.

    Tuu atu ia latou faia mea latou te mananao i ai. Tagata matutua e te le toe faʻafoisia.

    Ua fai mai le atamai matua-matua: afai e le mafai ona e suia tulaga, sui lou uiga ia i latou. O mafaufauga lelei o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai le atuatuvale. Se faʻataʻitaʻiga faigofie. Tumau i feoaiga. O faʻamatalaga nei e lua:

    1. E mafai ona e popole, mafaufau pe o le a faapefea ona faʻaumatia oe mo le tuai, ulaina se sikaleti i le isi,
    2. Ma e mafai ona e valaʻau ma faʻamaonia o oe o loʻo i totonu o se taavale feʻaveaʻi, ma aʻo e nofonofo i totonu o se taavale, faia se mea manaia ma aoga: matamata i pepa o talaaga po o isi talafou i luga o le upega tafaʻilagi, talatalanoa ma tagata lelei, aʻoaʻo se gagana ese. O lea suiga o le gauai atu o le a mafai ai e oe ona faʻafilemuina, ma e le o aʻafiaga le lelei.

    O le tele o taimi e te gauai atu ai i lenei auala, toe fausia e tusa ai ma tulaga e le mafai ona e suia, o le a faʻagesegese lou tausaga, maua le cortisol le tatau, lea e taua foi o le hormone o le oti.

    Aua nei galo e malolo. Tuu le malologa e le o lima poʻo vae, ae i le agaga. Lelei musika lelei, polokalama malie, tusi mananaia e fesoasoani e taitaiese ai mafaufauga leaga. Taofi le matamata i tala fou, aemaise solitulafono, mai ata vevesi. Faʻaaoga avanoa uma e alu ai i totonu o le atunuʻu.

    E ola maualuga le toto toto ma le fiafia?

    O suiga i le tino na mafua ona o le atuatuvale na faia i le faagasologa o le evolusione ina ia mafai ai ona faasaoina se tagata e ala i le sola ese mai faalavelave matautia. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻasalaga o le malosi faʻaagaga i se auala e fafagaina ai maso skeletal, fatu ma faiʻai.

    I lenei tulaga, o se puipuiga puipuia e mafua mai i le toto - hyperglycemia, ma o le a aveesea ai le gauai o le tino i le inisalini. E masani lava, o ia suiga, pe a uma ona mafatia i le atuatuvale, toe foi i le laina.

    I le i ai o le maʻisuka poʻo se vailaau faʻataʻapeʻapeʻa, o lenei faatosinaga o se mea e faʻalavelave mamafa e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le gasegase o le faʻamaʻi ma le manaʻomia mo togafitiga faʻaopoopo.

    O aʻafiaga o le fiafia ma le popole ile glycemia

    Ina ia iloa ai pe a tulai mai le toto toto ma le fiafia, popolega, ma o le a le taunuuga o le faateleina o le glycemia mo le tino, e tatau ona e malamalama i le faiga o le tulafono o hormonal o le metabolism.

    O le hypothalamus, o le pituitary gland, o le popole popole popolega, o le eleele ma le paʻu o loʻo aofia i le faatumauina o le maualuga o le suka, lea e maua ai e le okeni le tele o le malosi, ae leai se glukose i totonu o vaʻa. E le gata i lea, o le maualuga o le latou gaosiga o hormones o le mamafa e faalagolago i le maualuga o le itu taua.

    O punavai autu o le cortisol, adrenaline, ma norepinephrine o sulu mata. O hormones faalilolilo i latou e faʻailoa ai se filifili o le gasegase o le tino, fatu faʻafuaseʻi, faʻasolosolo ma gasegase faʻavafesa ina ia mafai ai ona faʻaputu faʻamaumauga a le tino.

    O le gaioiga o hormones i taimi o mafatiaga e faʻaalia ai ia lava i ia aafiaga:

    • Cortisol e faʻaosofia ai le fausia o le kulukose i le ate ma faʻafefe ai lona gaogao e maso.
    • Adrenaline ma norepinephrine e faʻaosofia ai le gau o le glycogen ma le gluconeogenesis.
    • O le Norepinephrine e faʻamalosia ai le gau o le gaʻo ma le tuʻuina atu o le glycerol i totonu o le ate, lea e aofia ai i le tuufaatasiga o le kulukose.

    O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le hyperglycemia i taimi o le atuatuvale o le saoasaoa o le malepelepe o le glycogen ma le fausiaina o siaki kulukose fou i totonu o le ate, faapea foi le tetee o le tino i le insulin ma le faateleina o le inisalini i le toto. O nei suiga uma e mafua ai ona latalata atili le gasegase o le gasegase i le maʻisuka i le maʻisuka.

    O fualaau faasaina e aofia ai foi i le faateleina o le maualuga o le toto toto, lea e matua malosi lava i le taimi o le atuatuvale, i lalo o la latou faatosinaga, ua faaleagaina ai le insulin, lea e oo atu ai i faʻaaliga umi o le faʻalavelave faʻaleagaina, tusa lava pe maeʻa le faʻaalia o le toto.

    Faanatinati taimi

    Afai e puupuu le tali a le lagona, ona maeʻa ai lea o le tino o le tino ma faʻamalolo i le lumanaʻi o le a le faateleina. E tupu lenei mea pe a maloloina le tino. I le solia o le gaosiga o le gaʻo, gasegase poʻo le faʻamalolo o le maʻisuka, o le faʻaateleina o le faateleina o le suka i le toto i le tele o aʻafiaga leaga.

    O le numera o lymphocytes ua faʻaitiitia, o le galuega o toetoe lava o faʻamaʻi puipuiga uma e maua ai le puipuiga i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. Ua faʻaitiitia mea faʻapitoa o le toto.O le tino e faigofie ona maua i le tele o siama pipisi, lea e faʻailoa mai i se mea faʻanoanoa, o le gasologa o le kosi ma le teteʻe atu i togafitiga faʻatulagaina.

    I lalo o le aafiaga o hormones o le atuatuvale, faamai e pei o le maʻi o le peptic, gastritis, colitis, asthma bronchial, angina pectoris, osteoporosis e atiina ae. E tele suʻesuʻega e faʻamaonia le sootaga i le va o aʻafiaga o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi.

    O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mafaufau-faʻalagona o lagona o se faʻaosofia i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, ma e fesoasoani foi i le fesuiaiga o le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate e faʻaalia ai le maʻisuka malosi.

    O le mea lea, i le i ai o se gasegase o le gasegase i le gasegase o le carbohydrate metabolism, o le popolega e sili ona matautia.

    Maʻamaʻi Stress

    Faʻasalaga o le tino i le inisalini, faʻasaʻolotoina o le kulukose mai le ate, le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o meaʻai o le pancreatic reserves e mafua ai le alualu i luma o faʻamaʻi o le maʻisuka.

    O le mea lea, o le maualuga o le popolevale, le faʻavauvau, e taʻitaʻia ai le ala o le maʻisuka ma faʻafitauli ma lona taui. I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le suka toto, e ui i le mulimuli i fautuaga mo togafitiga fualaau faasaina.

    Cortisol, e faaopoopo atu i le afaina o le gaosiga o le gaʻo, faateleina ai le manaʻo, faʻamalosia le uiga o meaʻai suamalie ma le gaʻo, o le mea lea, i le atuatuvale, e le mafai e le au gasegase ona pulea le tele o meaʻai e 'ai, ma e ono faʻalavelave i meaʻai. O le mea lea, o tagata uma e pulea le pauna latou te iloa e sili ona faigata le faatea ese o le meaʻai i lalo o le atuatuvale.

    Ua maua foi se mafutaga i le va o le atuatuvale ma le maʻisuka. O le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka ua le taliaina i taimi uma e lua-taimi ma le faasolosolo pea o le maʻi.

    I tamaiti, ma maise lava i le talavou, o mea nei e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i faailoga o taui mo le maʻisuka malosi:

    1. Fefinauaiga ma uo ma matua.
    2. Faateleina le mamafa o mafaufau.
    3. Taaloga Taʻaloga.
    4. Suʻega.
    5. Faailoga o mea leaga.

    O tali a talavou taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ma o le mea moni e faʻapea o le tasi e le o iloa e le isi o se faʻalavelave. O le mea lea, mo le oso i totonu o le suka toto, o se faamatalaga le faʻaeteete mai le faiaoga poʻo le tupulaga e lava.

    O le faʻafefe faʻaleagaga ma le faʻalauteleina o lagona o tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai foi ona avea ma se faʻaaliga o le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    I le faaopoopo atu, mo lena mea, o le suka e le gata ina tulai mai i ni mea le lelei, ae faapea foi ma le faateleina o lagona fiafia.

    Puipuia o le hyperglycemia ootia

    O le auala sili e puipuia ai le aʻafiaga o hormones o le atuatuvale i metabolic processes i le tino o le gaioiga faaletino. Mo ia o le physiology e maua ai le faateleina o le maualuga o hormones o le atuatuvale ma, o se taunuuga, o le faateleina o le suka o le toto.

    E le talafeagai le faʻaaogaina o taʻaloga poʻo ni mea maualuga. E lava le savali i luga o le vae mo se itula i laasaga o laasaga, ma le mea sili i mea uma i le natura, ia faʻaitiitia le maualuga o le cortisol ma le adrenaline i le toto.

    Afai e le mafai lenei, ona faia lea o taʻaloga a le manava, faʻalauteleina mea e faʻalavelave ai ma faʻamalosolo i le mea sili e mafai ai ina ia faʻaluaina le faʻamafanaina pe afai e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se tulaga.

    E le gata i lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona saunia muamua mo se suiga e leʻi mafaufauina i le glycemia faʻatasi ai ma lagona atuatuvale fuafuaina - faafitauli i le galuega, aʻoga, feeseeseaiga ma isi.

    O le mea lea, a maeʻa taimi faigata, e tatau ona e fuaina le suka o le toto ma fetuunai le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina. E mafai ona e faʻasaʻoina le suka e le gata i vailaʻau, ae faʻatasi ai ma se faʻagata lē tumau o gaʻo, ma, sili atu, o le faateleina o le maualuga o le gaioiga faaletino. Yoga aoga, aau ma savavali ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

    Mo le puipuia o le mafatiaga e mafai ona faʻaaoga:

    • Faʻamafanafana lemu.
    • Massage
    • Aromatherapy
    • Laʻau o le vao ma le lemonimonimo, oregano, motherwort, chamomile.
    • Vaa, yoga, savali ma le moli.
    • Suiga o le mafaufau: faitau, musika, mea e fiafia i ai, tusitusi, faapipiiina, matamata i ata tifaga e sili ona e fiafia i ai.
    • Mafaufau loloto poo le faʻaaogaina o se metotia faʻaleaʻoaʻoga faʻavae.

    Ina ia mafai ona e taulimaina le fiafia po o le atuatuvale, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga o togalaau e mafai ona faia i le leai o se tasi o le le talitonu: Dormiplant, Sedavit, Novo-Passit, Persen, Trivalumen.

    Afai o le togafitiga e le aoga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi e mafai ona fautuaina faʻamafanafanaga poʻo isi vailaʻau e puipuia ai le aʻafiaga o se mea e faʻalavelave ai. E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi mafaufau.

    E faʻaaogaina metotia o le tino e faʻaitiitia ai le maualuga o hormones e maua mai i le endocrine i lalo o le faʻalavelave: acupuncture, pine baths, faʻasalalauga, electros moe, faʻamalosia ma electrophoresis o le magnesium poʻo le pilini i le pusi o le taligalu, o le darsonvalization, o le galala o galu.

    O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le aʻafiaga o le atuatuvale i le glycemia.

    Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    Le aʻafiaga o le fiafia ile glycemia

    I aso nei, o le matafaioi o le atuatuvale i le fausiaina o faamai mimimune ua faamaonia. Ae e tupu mai le toto mai le fiafia? I se tulaga faʻapitoa, e faʻasaʻo e le tino ni hormones o popolega e aafia ai le kulūkose.

    I le faagasologa o le metabolism gaʻo, e tele elemene o le tino. E aofia ai ma le popole popolega (SONS), paʻu, pituitary, slanderland, hypothalamus. O loʻo i ai se tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻofale, lea e maua ai e okeni uma le maualuga o le malosi.

    E osooso tagata i le atuatuvale

    I lalo o le atuatuvalega, o hormones e gaosia e galu. O lenei mea o le adrenaline, cortisol, norepinephrine. Cortisol faʻavave le gaosiga o le kulukose e le ate ma faʻagesegese ai lona gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, o lona aofaiga e faateleina le tele. O le mea lea, i lalo o le aafiaga o lenei hormone, ua maualuga foi le maualuga o le suka.

    O le masani masani o le cortisol e fesoasoani e faatumauina ai le mamafa o le toto, faʻamalosia le faʻamaloloina o le tino, ma faʻafoeina ai le tino puipuia. O le faʻasaolotoina o se mea e sili atu ona afaina ai le tino. O le suāuʻu ma le faʻateleina o le mamafa, e faʻaitiitia ai le maso maso, e faʻalavelaveina ai le vavalo.

    Adrenaline, i le isi itu, e faatelevave le gau o le glycogen, ma le norepinephrine - gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, o faʻagasologa uma o le kulūkose i totonu o le ate e faʻateleina. O le gau o le glycogen o loʻo faʻateleina foʻi, o le maualuga o le insulin. I lalo o le faʻalavelave o le atuatuvale, o faʻamalositino saoloto e faʻaumatia ai le siama o le homone, ma o se taunuuga, ua le manuia faiga o le tino.

    Inisalini ma le adrenaline o hormones ma le faʻafeagai. I lalo o le aafiaga o le muamua, ua liua le kulukose i le glycogen. O lea, i le itu, e faaputuputu i le ate. I lalo o le aafiaga o le hormone lona lua, ua talepe le glycogen ma liua i le kulukose. I se isi faaupuga, o le adrenaline e faʻaleagaina le insulin.

    O le autu autu i le atinaʻeina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le oti lea o sela vavalaʻau. O se matafaioi tāua e faia e ala i le faʻavaeina o mea. O se tasi o mea taua i le atinaʻeina o le faamai o se mea faatupu faalavelave.

    Faʻatasi ai ma se faʻalavelave popole, o le faʻasaʻoina o le inisalini e faʻasaina, o le faʻaogaina o mea e gaosia ma toe gaosia e amata ona galue eseese.

    I le taimi lava e tasi, faʻasaʻoloto mai reserves o le glucose ma faʻalavelaveina ai le inisalini.

    I le auala, o le gaioiga a le vaega mulimuli e tupu i se tulaga laiti i le taimi o le mafaufau, mafatiaga, ma mafatiaga faaletino. O le faʻalavelave faifai pea e faʻaalia ai foi le malosi o le insulin.

    O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

    O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

    E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

    Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

    Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

    O le atuatuvalega taimi e sili ona leaga. Afai o le tulaga fiafia o se natura puupuu, ona tupu ai lea o togafitiga o le tagata lava ia i le tino.

    O lenei gaioiga e tupu i se tagata soifua maloloina. I le i ai o le maʻisuka po o le maʻisuka, o le malosi tele, ma sili atu le faaumiumi, e oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia.

    Afai ei ai aiga o le aiga o loʻo maua i le maʻisuka, o lona uiga o le fiafia ma le atuatuvale o se mea matautia.

    O le popolega umi e aafia ai le maualuga o le glycemia. O gasegase gasegase (ulia, gastritis), angina pectoris, toto maualuga, ma le tele o faamaʻi autoimmune e faʻapupulaina foi. Suesuega a saienitisi e faamaonia ai le fesootaʻi atu o lagona le lelei i le fausia o fomaʻi.

    Faatasi ai ma le le mautonu faifai pea, popole ma le atuatuvale, adrenaline, norepinephrine ma cortisol o loo i luga o le maualuga. Latou te faʻaosoosoina le galuega o le kulukose mai faʻatau. O le inisalini pancreatic e gaosia e le lava e gaosia ai le suka. E faasolosolo lava, e tupu se mea e masani ona i ai le maualuga o le kulukose. O loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2.

    E faʻaitiitia le suka i le taimi o le atuatuvale

    O le aʻafiaga o se mea le lelei lea e faʻateleina ai le tele o faʻamaʻi o faʻalapotopotoga eseese. Fai mai tagata popoto e oʻo lava i le maʻisuka e mafai ona sau mai neura.

    E faapefea ona aʻafia le suka i le toto

    I le toto, i le taimi o le atuatuvalega, o maualuga o le suka e mafai ona osooso vave. E tupu lenei mea i nai minute. Afai o se mea masani mo se tagata soifua maloloina, ona maua ai lea o le maʻisuka o se mea moni faʻalavelave. O sea tulaga ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le hyperglycemia. E mafai e se tagata ona pa'ū i se paʻu pe oti foi. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e iloa le aʻafiaga o le toto i le toto, ma malamalama i taunuuga e mafai ona tupu.

    E faʻapefea ona faʻaititia le maualuga ole kulukose o le toto i le taimi o le atuatuvale

    Faatasi ai ma le atuatuvale o le toto, toto ai le toto toto, o lea e tatau ai ona faia ni fuafuaga faapitoa e faʻaitiitia ai. Afai e te le mulimulitai i lenei tulafono, ona e vave maua lea o le maʻisuka.

    Suʻe suʻa toto

    Afai o le suʻega o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e tatau ona e taumafai i se taimi vave lava e mafai ai ona aveese le mafuaʻaga o le atuatuvale lea na afua ai ona afaina i totonu o le tino. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e tatau ona tausia e pei o le toafilemu ina ia le toe amata ona toe popole.

    Afai e maua faatasi ou aafiaga ma le faateleina o maualuga o le suka, e tatau ona e gauai faapitoa i le meaai. E tatau ona e mulimuli i se taumafa malosi, lea e aofia ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E na o se fomaʻi e mafai ona tusia.

    E masani lava, faatasi ai ma le faateleina o le suka o le toto, o le faateleina foi o le fua o le fatu ua matauina foi. Afai e leai, e tatau ona e toe mautinoa o le atuatuvale o le puna lea o lou faafitauli. E masani lava ona sui suiga o le suka ona o suiga i le mamafa o le tino, o lea la o tagata e foliga mai o le mamafa po o le leiloa o le mamafa e tatau ona mataʻituina le malosi o lo latou mamafa.

    Afai ua faateleina le suka o le toto ma ua faʻaauau pea ona faʻaleagaina le tino, o le tagata maʻi e tatau ona faʻafilemuina i le tele e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai metotia e faʻafilemuina ai se tagata ma faʻaseseina ai o ia mai faafitauli. E mafai ona:

    • malologa
    • yoga
    • taalo taʻalo
    • savali i le ea fou,
    • isi gaoioiga fiafia.

    O gasegase suka e maualuga le maualuga o le suka

    E tele gasegase e fesiligia le fesili: "E mafai ona maualuga le kulūkose i le maʻisuka?" Ua tali mai e tagata popoto lenei fesili i le ioe. E tupu lenei mea i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o tagata soifua maloloina. Ae o le feagai ma nei maʻi o le maʻisuka e sili atu ona faigata. E tatau ona faʻatino galuega uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I se tulaga matuia, o le maʻisuka e leai se avanoa e tetee ai i lenei faiga faʻaleagaina.

    O loʻo i ai nisi o faʻalapotopotoga e mafai ona itiiti ifo le suia o le faʻafitauli o le maʻi. Afai e te le amata faʻaaogaina, o le tele o faafitauli e mafai ona aliali mai:

    • le mautonu o le totoga o totoga o okeni,
    • faasoesa o le faagaoioia o le faiga o le fiafia,
    • atinaʻe o faʻamaʻi o pito i lalo,
    • faateleina le ono mafai ona atiaʻe se paʻu,
    • atinaeina o tauaso.

    Na mafai e tagata suʻesuʻe mai Peretania ona iloa o le osofaʻi malosi o le suka i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le leiloloa. I le avea ai o se mea e puipuia ai, ua fautuaina e polofesa le faʻaaogaina o sauniuniga o minerale e aofia ai le zinc. O lenei elemene e mafai ai e oe ona pulea lou suka toto. O ia foi o loʻo avea ma fesoasoani i le faagasologa o le gaosia o le inisalini, lea e taua mo ia ituaiga o gasegase.

    O le maʻisuka ma le popolega o ni mea e le fetaui. Soo se tagata e mafatia i se faʻamaʻi e tatau ona puipuia mai le atuatuvale ma le atuatuvale, ona o le atuatuvale le popole ia te ia e mafai ona tele ni taunuuga le lelei.

    E mafai ona toto le toto i le taimi o le atuatuvale?

    O le maualuga o le kulukose o le toto o se faailoga o le tele o faʻamaʻi. Ae o le toʻatele e le iloa pe mafai ona faateleina le suka i le toto i le leai o se faʻamaʻi. O le faʻalavelave, faʻavauvau faʻavaivaia ma le atuatuvale e tutusa lelei le aafiaga le lelei i le tino e pei o faʻamaʻi.

    E mafai ona maua mai le maʻisuka mai neura? E faʻafefea ona afaina ai le maʻisuka i tulaga faigata?

    O aʻafiaga leaga e afaina ai le tino o le tagata i soo se matua. E mafai ona latou faʻaosoina le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, e aofia ai le maʻisuka. Faatasi ai ma se maʻi ua leva ona maua, e tatau foi ona aloese mai tulaga le mautonu, aua e mafai ona oo atu ai i nisi o faafitauli. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani e puipuia ai le popole.

    E mafai ona faʻamalosia le maʻisuka?

    O le maʻisuka e masani ona tulaʻi mai i le atuatuvale, le paleni o meaai, ma se olaga ola solo. I se tulaga faigata, o malosiaga uma o le tino e taulai atu i suiga o loʻo tutupu. O lenei mea e mafua ai le taofiofia o le gastrointestinal tract, o se faaitiitia o manaoga tau feusuaiga ma le tatalaina o le inisalini.

    I lalo o le atuatuvalega, ua tupu ai se tulaga o le hyperglycemic ma le inisalini, talu ai o le mea lea e taofia ai le puleaina o le inisalini ma faalauiloa le faasaolotoina o suga.

    O le atuatuvalega taimi e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto, ona o le tagata e na o ia lava e taumafai e faʻatau meaʻai e mafai ona vave faʻaleleia le suka. O le naunautaiga tele mo gaʻo ma sugary meaai o se taunuuga e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. I lenei tulaga, o le tele o inisalini e ulufale atu i le toto nai lo le mea e tatau ai. O lenei mea leaga e afaina ai le tulaga o le pancreas ma e mafai ona faaoso ai le maʻisuka.

    O le isi itu e faamaonia ai le vavalalata i le va o le atuatuvale ma le maʻisuka o le faateleina o le faʻasalaga o hormonal, lea e faʻaosofia ai se faʻaopoopoga o le gaioiga o thyroid. Afai ei ai se tagata i se tulaga faigata i taimi uma, o lona maualuga ole glucocorticosteroids e tulaʻi mai.I lenei tulaga, e le gata o le maʻisuka, ae o le fatu fatu poʻo le taʻavale e mafai ona avea ma faʻalavelave.

    O tulaga faigata e mafai ona taitai atu ai i le maʻisuka. I nisi tulaga, faʻalavelave faʻaletonu e mafua ai togafitiga, i isi - e tasi le mea na tupu.

    Faʻafefea ona aloese mai tulaga faʻalavelave?

    Talu ai ona o se tulaga lamatia ogaoga o le soifua maloloina, o le maʻisuka e tatau ona aloese mai tulaga atuatuvale, faanoanoaga, ma le popole.

    O metotia nei o le a fesoasoani:

    • Taaloga E mafai ona e faʻaitiitia le faʻalagona lagona e ala i le suia o le tino o le tino i gaoioiga faaletino. O se faʻaopoopoga matagofie pe a taʻalo taaloga o se tagata lelei ma se faʻaitiitia i le maualuga o le suka.
    • Mea fiafia. O le faia o mea e te alofa i ai o loʻo faʻalelei lelei. E mafai ona faʻasolosolo, tusia ata, tufuga mai mea eseese.
    • Faʻamalo ma togafitiga. E mafai ona e inu i le teas po o le teuteuga o laʻau ma se lagona faʻafiafia: pepemint, motherwort, thyme. O le isi filifiliga o fuālaʻau taua ma mea manogi.
    • Pets O nisi tagata e pei o pusi po o taifau, o isi e pei o le mea na tupu. E mafai ona taʻavale le manu, taaalo ma ia, ma o le mea sili lea ona mafanafana.
    • Savali. E aoga le savali i le ea fou. Ina ia toʻafilemu, e sili atu le filifilia o nofoaga le maoaʻe.
    • Togitogi solo po o le aluga.
    • Fufulu mama. E mafai ai ona e malolo ma toʻafilemu. E aoga le tuʻufaʻatasia o lenei filifiliga i le aromatherapy.
    • Vitamini ma minerale. E taua i tagata uma, o lea e tatau ai ona faʻamaoaigaina le taumafataga ma i latou. Ole aofaiga ole vitamini e le mafai ona maua i taimi uma mai meaʻai, o le mea lea, e aoga le ave o vailaʻau faʻapitoa i faʻaopoopoga. E faʻafetaiaʻia le atuatuvale, ave le vitamini E ma le B3, magnesium, ma le chromium e taua tele.

    E tatau ona e filifilia se auala talafeagai e teu ai. Afai o se ituaiga mea lenei, ona tatau lea ona e tauaveina. Afai o faʻalavelave faʻalavelave e faʻaosoosoina i taimi uma i le galuega, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le suia, aua o lou lava soifua maloloina e sili atu ona taua.

    Faiga faʻaleleia

    I le taimi nei, e tele le faʻaogaina o togafitiga e aoga e le gata mo le taulimaina o faʻafitauli, ae mo le soifua maloloina o le tino atoa. E tele faatonuga na oʻo mai ia i matou mai Sasae. E mafai ona e faʻaogaina metotia nei:

    • Yoga E faʻaaogaina e pei o se taʻaloga, e mafai ai e oe ona maua le fiafia faaleagaga. E tusa ai ma suʻesuʻega, o vasega o yoga e faigofie ai le maʻisuka ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.
    • Mafaufau loloto O lenei metotia e mafai ai e oe ona faʻamalie atoatoa le tino ma le mafaufau. O le iʻuga, o le faʻaititia o le cortisol ua faʻaitiitia, ma o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    • Reflexotherapy E masani lava, o lenei metotia e malamalama o le acupuncture e aafia ai nisi o mea. E mafai ona e faia e aunoa ma ni nila. I le fale, o le mafaufauga o le masiofo. E mafai ona e faʻataʻitaʻiina le metotia oe lava, o le mea autu o le filifili lea o itu lelei o aʻafiaga.
    • Manatu-hypnosis. O le aʻafia i le maʻisuka e masani ona afua mai i se faʻamaʻi, o le manaomia e inu i taimi uma vailaʻau, pulea o le kulūkose, ma faʻagataina oe i meaʻai. Mo le self-hypnosis faʻaaoga faʻamaoniga - fuaitau pupuu-faatulagaga. E tatau ona toe faia 15-20 taimi i le taeao pe a maeʻa ae i le afiafi ao lei alu i le moega.
    • Alualu i luma o maso o le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni faʻamalositino faʻapitoa e aofia ai vaega o musika eseese. O le uiga o le auala o le le mautonu o le maso ma le malologa.

    Mo le malolo, e le manaʻomia le faʻaaogaina lelei o soo se metotia. Ua lava le malamalama i ona faavae ina ia mafai ai ona iloa pe faapefea ona taulimaina le atuatuvale.

    E faʻasaina le aʻafia i le maʻisuka, ona e mafua ai le faateleina o le toto suka ma aʻafiaga e aʻafia ai. O tulaga faigata ma tagata maloloina e tatau ona aloese mai ai, aua e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka. E tele auala e taulimaina ai lagona le mautonu, ma e mafai e se tasi ona maua le filifiliga saʻo.

  • Tuua Lau Faamatalaga