Pamu insulin - pe faapefea ona aoga, pe fia le tau ma le auala e maua ai e aunoa ma se totogi

O le pomu insulin o se masini e nafa ma le faʻaauau pea o le inisalini i le tino. E taua le tausia o se metabolism masani i le tino o le maʻisuka.

Ole togafitiga faʻapea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O faʻamalama faʻaonaponei faʻaonapo nei e mafai ai ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, ia e ulufale i se fualaau o le inisalini.

Pump functions

O se pamu insulin e mafai ai ona e taofia le puleaina o lenei hormone i soo se taimi, lea e le mafai pe a faʻaaoga se peni. O sea ituaiga masini e faatino ai galuega nei:

  1. O loʻo i ai le malosi e faʻatino ai le inisalini e le tusa ai ma le taimi, ae tusa ai ma manaʻoga - e mafai ai e oe ona filifili se togafitiga faʻapitoa, e mafua ai ona faʻaleleia lelei le manuia o le maʻi.
  2. Faʻaauau ona fua le maualuga o le kulukose, pe a manaʻomia, tuʻuina atu se faʻaaliga faʻalogo.
  3. Fautuaina le aofaʻi o le mea e manaʻomia mo le gaʻo, o le fua o le bolus mo meaai.

O se pamu insulin e aofia ai vaega nei:

  • Fale faʻatasi ma faʻamatalaga, kulini, maa,
  • Vaitafe o vailaʻau
  • Faʻasologa o mea e faʻaaoga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fesuiaʻiina o se kapuni insulin e masani lava ona faia i mataupu nei:

  1. Pe a faʻamaonia le maʻisuka i se tamaititi,
  2. I le talosaga a le tagata maʻi,
  3. Faatasi ai ma le tele o fesuiaiga i le kulukose o le toto,
  4. Pe a fuafua poʻo le taimi o le maʻitaga, i le taimi pe a uma ona fanau,
  5. Faʻasolosolo faʻafuaseʻi i le glucose i le taeao,
  6. I le leai o se malosi e maua ai le maʻisuka taui,
  7. Faatasi ai ma osofaiga faifaipea o le hypoglycemia,
  8. Faatasi ai ma aafiaga eseese o fualaau faasaina.


Contraindications

O pamu o inisalini i ona po nei e faigofie ma faʻaaogaina masini komepiuta e mafai ona faʻatulagaina mo tagata taitoatasi. E mafai ona faʻatulagaina e pei ona e manaʻomia. E ui lava i lea, o le faʻaaogaina o se pamu mo le maʻisuka e manaʻomia pea lava pea le mataituina ma le auai o tagata i le faagasologa.

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le atiina ae o le ketoacidosis o le maʻisuka, o se tagata o loʻo faʻaaogaina se pamu insulin e mafai ona oʻo i le hyperglycemia i soo se taimi.

O lenei mea matautia ua faamatalaina i le leai atoa o le inisalini umi i le toto. Afai, mo nisi mafuaaga, e le mafai e le masini ona ulu i le fualaau manaomia o le fualaau faasaina, o le tagata ua tupu tele i le suka o le toto. Mo faʻafitauli matuia, 3-4 itula le tuai e lava.

E masani lava, o nei pamu mo le maʻisuka e faʻaseseina i tagata e:

  • Maʻio le mafaufau - e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaoʻoina o le manava o le maʻisuka, lea o le a oʻo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina,
  • Le mautonu le vaʻai - o ia tagata gasegase o le a le mafai ona suʻeina igoa o faʻamatalaga faʻaalia, ona o le a le mafai ona latou faʻaogaina fua talafeagai i le taimi,
  • Le naunau e faʻaaoga le pamu - mo togafitiga insulin i le faʻaaogaina o se pamu faʻapitoa, e tatau i se tagata ona mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini,
  • Faʻaaliaga o faʻamaʻi i le paʻu o le manava,
  • Faʻamatalaga inflammatory
  • Le le mafai ona pulea le toto suka i le 4 itula.


E matua faasaina le faʻaaogaina o le pamu mo tagata maʻisuka oe latou te le mananao e faʻaaogaina sea ituaiga mea faigaluega. O le a le maua ei latou le pulea lelei o le tagata lava ia, latou te le faitauina le aofaiga o iunite falaoa ua faʻaaogaina. O ia ituaiga tagata e le o taitaia se olaga ola malosi, aua le amanaia le manaomia o le fuaina pea o le fua o le bolus insulin.

E taua tele i le taimi muamua o ia togafitiga na pulea e le fomaʻi.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia faʻaleleia le lelei ma faʻamautinoa le saogalemu atoatoa o le faʻaaogaina o le pamu mo le maʻisuka, e tatau ona mataituina le tele o tulafono faʻaaogaina. E naʻo le pau lenei o togafitiga e le mafai ona afaina ai oe.

O fautuaga nei mo le faʻaaogaina ma le pumpulin insulin e ao ona matauina:

  • Faalua i le aso, siaki le faatulagaga ma le mafai ona faʻaogaina o le masini,
  • O pulu e mafai ona suia i le taeao ao le i ai, e matua faasaina ona faia lenei mea ao leʻi moe,
  • E mafai ona teuina le pamu i totonu o se nofoaga saogalemu,
  • A e ofuina se pamu i le vevela o le tau, togafiti le paʻu i lalo o le masini ma ni vailaʻau anti-allergenic faapitoa,
  • Suia le nila aʻo tu ma e na o le faʻatonuga.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-o se maʻi faʻapitoa. Ona o lea mea, e manaʻomia e se tagata ona maua i taimi uma se fualaau o le inisalini ina ia lagona le masani ai. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o se pamu, o le a mafai ona ia aveesea mai ia te ia le manaoga faifaipea mo lana lava folasaga, ma o le a faaitiitia foi le ono lamatiaga o aʻafiaga.

Le lelei ma le le lelei

O le faʻaaogaina o le suka o le maʻisuka ei ai le tele o tulaga lelei ma le le lelei. E taua tele le filifili ma i latou aʻo leʻi filifili e faʻaoga lenei masini.

O le le mautinoa o le aoga o ia togafitiga e aofia ai:

  • O le masini lava ia e filifili pe o le a le taimi ma le tele o le tuiina o le inisalini - e fesoasoani e puipuia ai le faʻaaogaina poʻo le faʻaofiina o sina vaega o le fualaau faasaina, ina ia sili atu ona lelei le lagona o se tagata.
  • Mo le faʻaaogaina i pamu, e naʻo le siama poʻo le inisalini puupuu e faʻaaogaina. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le hypoglycemia e matua laitiiti lava, ma ua faaleleia le togafitiga. O lea e amata ai ona toe faʻaleleia le pancreas, ma o ia lava e maua ai se aofaiga patino o lenei mea.
  • Ona o le mea moni o le inisalini i totonu o le pamu o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tino i foliga o ni mataʻu mataʻutia, o loʻo faʻaauau pea le faʻamautuina pea o pulega. Afai e talafeagai, e mafai e le masini ona suia le fua faatatau o le pulega. E manaʻomia lenei mea e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E taua tele lenei mea mo tagata e iai faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai le maʻisuka.


A faʻaaogaina sao, o pamu inisalini e fesoasoani e ausia ai taunuuga lelei. I lenei tulaga, latou te le mafai ona afaina, ae o le a na ona faaleleia atili ai le manuia o se tagata.

Ina ia faʻamalieina lona manaʻo mo le inisalini, e le manaʻomia e se tagata ona faʻavaivaia i lalo ma tutoatasi le faʻasaʻoina o le inisalini. Ae peitaʻi, afai e faʻaaogaina, e ono afaina ai le suka o le maʻisuka.

O lea ituaiga masini e iai mea leaga nei:

  1. O aso uma e tolu e tatau ai ona sui le nofoaga o le faʻaogaina o le polokalama. A le o lea, oe e alu i le lamatiaga o le paʻu ma le tiga matuia.
  2. Soʻo se 4 itula e manaʻomia e le tagata ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le tulaga o soʻo se faʻagasologa, e tatau ai ona faʻalauiloa nisi atumaga.
  3. Pe a faʻaaogaina le faʻamaʻi o le maʻisuka, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaogaina. O se mea e sili ona matuia tele, lea e tele naua faʻaaogaina. Afai e te solia soʻo se tasi o ia mea, e te ono maua se faʻafitauli o faʻafitauli.
  4. O nisi tagata e le fautuaina e faʻaaoga pamu inisalini, aua o le a le mafai e le masini ona faʻatauina se aofaiga o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona filifili se pumpulin insulin?

Filifilia se pusa insulin e matua faigata lava. I aso nei, o loʻo i ai le tele o le tele o mea tutusa e eseese i uiga faʻapitoa. E masani lava, o le filifiliga e faia e le fomaʻi aoga. Na o ia lava o le a mafai ona ia iloiloina uma itu uma ma filifili le filifiliga sili ona lelei mo oe.

Ae e te leʻi fautuaina lenei mea poo le tui ole inisalini, e manaʻomia e se fomaʻi ona tali fesili nei:

  • O le a le maualuga o le tane? E taua tele le mafai ona ia faʻaaogaina se aofaiga o le inisalini, lea o le a lava mo le 3 aso. O le taimi foi lea e fautuaina ai e sui le mea ua faʻavaeina.
  • Maʻeu le faʻalelei o le masini mo laʻei o aso uma?
  • E i ai i le masini se calculate-in calculator? O lenei filifiliga e talafeagai mo le fuafuaina o fuainumera taʻitasi, lea i le lumanaʻi o le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o togafitiga.
  • E i ai i le iunite se faʻailo? O le tele o meafaigaluega e pipii ma taofi le tuʻuina atu o le inisalini tatau i le tino, o le mafuaʻaga lea e atiae ai le hyperglycemia i totonu o tagata. Afai o le pamu o loʻo i ai se faʻailoga, o le a amata loa ona faʻailogaina, pe a leai se faaletonu.
  • E i ai i le masini le puipuia o le susu? O ia ituaiga masini e sili atu le tumau.
  • O le a le metotia o le bolus insulin, e mafai ona suia le maualuga ma le aofaʻi pito i maualalo o lenei tui?
  • O a metotia o fegalegaleaiga e iai ma le masini?
  • Pe faigofie ona faitau faʻamatalaga mai le faʻamatalaga mamati o se pamu insulin?

O le a le pamu insulin?

O le pamu insulin e faʻaaogaina e fai ma sui i tui ma peni. O le sao o le pamu e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o tui. O le fua maualalo o le inisalini e mafai ona faʻatonu i le itula o le 0.025-0.05 iunite, o lea o tamaiti ma le maʻisuka ma le faʻalauteleina o le lagona i le inisalini e mafai ona faʻaogaina le masini.

O le pule faanatura o le inisalini e vaevaeina i le faavae, lea e faatumauina le maualuga o le maualuga o le hormone, e tusa lava po o le a le meaʻai, ma le bolus, lea e faamatuu atu i le tali atu i le tuputupu ae o le kulukose. Afai e faʻaaogaina tui mo le maʻisuka, e faʻaaogaina le insulin e faʻafetaui ai manaoga masani o le tino mo le hormone, ma le pupuu ao le i taumafa.

O le pamu e tumu i na o sina inisalini puupuu pe puupuu, e faʻataʻitaʻiina ai le pulelaʻau, e faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu, ae i ni vaega laiti. O lenei faiga o le pulega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o sugar nai lo le faʻaaogaina o le insulin umi. Faʻaleleia le taui o le maʻisuka ua matauina e le gata i tagata gasegase e maua i le ituaiga 1 faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ma se talafaasolopito umi o le ituaiga 2.

O faʻamanuiaga sili ona lelei o loʻo faʻaalia mai i pamu inisalini i le puipuia o neuropathy, i le tele o le maʻisuka ua faʻaitiitia ai faailoga, o le alualu i luma o le faʻamaʻi ua faʻagesegese.

Le mataupu faavae o le faagaoioiga o le masini

O le pamu o se mea itiiti, e tusa ma le 5x9 cm, masini faafomaʻi e mafai ona tuiina le inisalini i lalo o le paʻu. E i ai se tamai laupepa ma ni nai kulini mo le puleaina. O se faatanoa e iai le inisalini ua faʻaofiina i totonu o le masini, e fesoʻotaʻi atu i le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi: pulumu vevela faʻapipiʻi ma se cannula - o se tamai palasitika po o se fagu uʻamea. O le taifau o loʻo i lalo o le paʻu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu le inisalini i lalo o le paʻu i ni nai atopaʻu i vaitau na muaʻi fuafuaina.

I totonu o le pamu insulin o loʻo i ai se piston e lolomi i luga o le vaitafe o le hormone faatasi ai ma le taimi masani ma fafagaina le vailaʻau i totonu o le pipili, ona ui atu ai lea i totonu o le tai i totonu o le gaʻo gaʻo.

E faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻiina le pamu insulin i:

  • glucose monitoring system
  • faʻamalositili le inisalini galuega mo le hypoglycemia,
  • lapataiga faʻalauiloa e mafua mai i se vave faʻavave i le kulūkose poʻo le taimi e sili atu nai lo le masani masani,
  • vai puipui
  • mamao mamao
  • le gafatia e teuina ma fesiitai faamatalaga i le komepiuta e uiga i le fua ole taimi ma le taimi o le inisalini tui, kulukose.

O le a le aoga o le pamu o le maʻisuka

O le aoga sili o le pamu o le gafatia e faʻaaoga ai naʻo le insulin. E vave ona ulufale atu i le toto ma galue malosi, o le mea lea e manumalo tele i le umi o le inisalini, o lona faʻaaogaina e faalagolago i le tele o mea.

O le le mautinoa o le lelei o le pamu o le inisalini togafitiga e mafai ona aofia ai:

  1. Faʻasalaina punctures o le paʻu, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. A faʻaaogaina tui, e tusa ma le 5 inisiua e faia i le aso. Faatasi ai ma se pamu insulin, o le numera o punctures e faaitiitia i le tasi i le 3 aso.
  2. Faʻatau saʻo. O togafitiga e faʻatagaina ai oe e fai insulin ma le sao atoatoa o le 0.5 iunite, o le pamu e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina ile 0.1.
  3. Lagolagosua i faʻatusatusaga. O se tagata e maua i le maʻisuka pe a ulu atu i le numera o le inisalini i le 1 XE i le mafaufau o le masini, e faalagolago i le taimi o le aso ma le maualuga o le maualuga o le toto suka. Ma, aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, ua lava lava le naʻo le fuainumera fuafuaina o meaʻai gaʻo, ma o le masini atamai o le a fuafuaina le bolus insulin lava ia.
  4. E le matauina e le isi le masini.
  5. I le faʻaaogaina o se pamu insulin, e sili atu ona faigofie le faatumauina o le kulūkose masani pe a taʻalo i taʻaloga, taumafataga umi, ma tagata maʻi maua i le maʻisuka e maua le avanoa e le tausisia ai le taumafataga e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina.
  6. O le faʻaaogaina o masini e mafai ona lapatai e uiga i le maualuga tele pe maualalo le suka e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

O ai e faʻaalia ma solia mo se insulin pump

Soo se maʻi o le maʻisuka, e tusa lava poʻo le a le ituaiga o maʻi, e mafai ona iai se pamu insulin. E leai se faʻailogaina mo tamaiti poʻo mo le maʻitaga ma le lactating women. Pau lava le tulaga o le gafatia e faʻataʻitaʻi tulafono o le taulimaina o le masini.

E fautuaina le tuʻuina o le pamu i masini ma le le lava o taui mo le maʻisuka, o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le kulukose toto, o le hypoglycemia nocturn, ma le sugar maualuga maualuga. E le gata i lea, o le masini e mafai ona faʻaaoga lelei e tagata gasegase i galuega e le mafaamatalaina, ma le le mafaagaloina o le inisalini.

Ole manaʻoga manaʻomia mo se tagata maʻi ile maʻisuka o le gafatia e faʻaaogaina uma faʻavae o se faʻalavelave malosi ole togafitiga ole inisalini: fuaina o le carbohydrate, faʻatulagaina o fuafuaga, faʻatusatusaga ole fua. Aʻo leʻi faʻaaogaina le pamu i lona lava, e tatau ona lelei le maʻisuka i ana galuega uma, ia mafai ona toe faʻatulagaina ma ia faʻalauiloaina se fua o le fualaau faasaina. E leai se pamu insulin e tuʻuina atu i tagata gasegase e maua ai le mafaufau. O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le masini e mafai ona avea ma se matai le lelei o se maʻisuka o lē e le faatagaina le faʻaaogaina o le mata o le faʻamatalaga.

Mo le vavaeina o le siama o le inisalini e le taitai atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia, e tatau i le tagata maʻi ona ave i taimi uma se pusa fesoasoani muamua ia te ia:

  • se peni suauʻu ua tui mo le tui inisalini pe afai ua le mafai e le masini,
  • faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • inisalini tank
  • maa mo le pamu,
  • toto kulukose toto
  • meaʻai gaʻomo se faataitaiga, kulūkose pepa.

E faʻapefea ona galue le pamu o le insulin?

O le uluai faʻapipiʻiina o se pamu insulin e faia i lalo o le vaavaaiga faʻatulafonoina o se fomaʻi, masani i le falemaʻi. O se tagata maʻi maʻi maʻisuka ua masani lelei ma le faʻaogaina o le masini.

Auala e saunia ai le pamu mo le faʻaaoga:

  1. Tatala le afifi i se atigi insulin insulin.
  2. Talosagaina le vailaau faatonuina i totonu, e masani lava Novorapid, Humalog poʻo Apidra.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le atigi vai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaoga i luga o le pito.
  4. Toe amata le pamu.
  5. Faʻaofi le masini i totonu o le vaega faapitoa.
  6. Faʻatoaga le gaioiga faʻamamaina i luga o le masini, faʻatali seʻi oʻo ina tumu le tube i le inisalini ma o le pa'ū e faʻaalia i le pito o le taifau.
  7. Faʻapipiʻi se taifau i le iniseti o le inisalini, masani i luga o le manava, ae e mafai foi i luga o sipuni, papa, tauʻau. O le nila ua faʻapipiʻiina i se mea faapipii, lea e faʻamautuina lelei i luga o le paʻu.

E te le manaʻomia le aveeseina o le taifau e ave ai se taʻele. E momotu ese mai le pipili ma tapunia i se pulou faapitoa.

Faʻaaogaina

O tane tanoa e 1.8-3.15 ml o le insulin. E lafoaia, e le mafai ona faʻaaogaina. O le tau o le tasi masini e mai le 130 i le 250 rubles. Faʻafouina le faʻaaogaina o aso uma 3 aso, o le tau o le sui e 250-950 ru.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le mea lea, o le faʻaaogaina o se pamu insulin e sili atu le taugata nei: o le taugofie ma le faigofie e 4 afe i le masina. O le tau o le auaunaga e mafai ona oʻo atu i le 12,000 rubles. Faʻaaogaina mo le faʻaauau pea le mataituina o le kulūkose e sili atu le taugata: o se mata, fuafuaina mo aso e ono o le ofuina, tau e tusa ma le 4000 rubles.

I le faaopoopo atu i mea taumafa, o loʻo i ai ni masini e faʻatau atu e faʻafaigofie ai le ola ma se pamu: ata mo le faʻapipiʻi i lavalava, ufiufi mo pamu, masini mo le faʻapipiʻi o cannula, ato malulu mo inisalini, ma faʻamaʻi malie mo pamu mo tamaiti.

Pamu le inisalini o le maʻisuka: mataupu o masini

O lenei tisipenesa e faʻapipiʻiina i le tino o le tagata ma e naʻo pe afai e manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le taʻele, mo se taimi puupuu ina ia le se ese mai le faʻatinoina o le polokalame. O le faʻaofiina o le hormone e faʻatino e faʻaaogaina ai le mamao.

O loʻo faʻapipiʻi le pusi ma se pipi i luga o le manava, ma o le vaega lava ia o loʻo i ai se gafatia o loʻo umia i le fusi. O pusa fou o pamu e leai ni masini, latou te aofia ai se masini eletise le mama ma se pusa.

O le tui o le insulin mo le maʻisuka e mafai ai ona e ulufale i vailaau i vaega laiti, lea e taua mo tamaiti maʻi. O le mea moni, mo i latou, e tusa lava pe itiiti se mea sese i le tui e mafai ona mafua ai se tali le lelei o le tino.

O lenei masini e faigofie lava mo tagata gasegase o loo osooso oso i tulaga o le hormone i le aso. E le tatau ona e faia ni inisiua i le tele o taimi i le aso. E leai se faʻaopoopoga o le tele o le insulin. Faʻafetai i lenei tisipenisione, e amata ona fiafia le tagata maʻi i le olaga, aʻo ia iloa lelei o le hormone o le a faʻatulagaina i le taimi.

Faʻasologa o auala

O lenei vailaau faʻasaina e lua faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina atu o fualaau:

1. Faʻaauauina pea le puleaina o le inisalini i totonu o ni laʻititi laʻititi.

2. Falemaʻi e mafai ona faʻaaogaina le hormone inlet.

O le auala muamua e toetoe lava a suia ai le faʻaaogaina o se fualaau umi. O le lona lua e faʻafeiloaia i gasegase i le taimi lava lea aʻo leʻi 'ai meaai O le mea moni, o le sui o le homone puupuu-o le mea lea o se vaega o togafitiga masani o inisalini.

O le kesi e suia e le maʻi i aso uma e 3.

Filifiliga filifiliga

I Rusia, e mafai ona faʻatau ma, pe a tatau ai, toe faʻaleleia pamu o mea gaosia e lua: Medtronic and Roche.

Faatusatusaga uiga o faataitaiga:

FaʻatauFaataitaigaFaʻamatalaga
MedtronicMMT-715O le mea sili ona faigofie, faigofie ona puleaina e tamaiti ma maʻisuka matutua. Faʻatulagaina ma se fesoasoani mo le fuafuaina o le bolus insulin.
MMT-522 ma le MMT-722E mafai ona fuaina le kulūkose i taimi uma, faʻaalia lona tulaga i luga o le lau ma teuina faʻamaumauga mo le 3 masina. Lapatai e uiga i se suiga ogaoga i le suka, na misia le inisalini.
Veo MMT-554 ma Veo MMT-754Fai galuega uma ua saunia i le MMT-522. E le gata i lea, o le inisalini e otometi ona taofia i le taimi o le hypoglycemia. Latou maualalo le maualuga o le insaline basal - 0.025 iunite i le itula, o lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma pamu mo tamaiti. E le gata i lea, i masini, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e faateleina i le 75 iunite, o lea o nei pamu inisalini e mafai ona faaaoga i tagata mamaʻi e maualuga le manaomia mo se hormone.
RocheAccu-Chek ComboFaigofie le pulea. Ua faʻapipiʻiina i se masini mamao e faʻaluaina uma le masini autu, o lea e mafai ona faʻaaogaina ma le faautauta. E mafai ona ia faamanatu e uiga i le manaʻomia ona suia meaʻai, o le taimi mo le siakiina o le suka ma le isi asiasiga i le fomaʻi. Faʻamalositisi le faʻaofuofu i le vai.

O le mea aupito sili ona talafeagai i le taimi nei o le fuʻa a le Isaraelu e leai ni poloketi Omnipod. Faʻasalalau, e le tuʻuina atu i Rusia, o lea e tatau ona faʻatauina i fafo poʻo luga o faleoloa i le initaneti.

Faʻatonu mea

O se pamu insulin mo le maʻisuka, o se ata e mafai ona maua i mea faafomaʻi, e manaomia ai se faasologa i le faʻatulagaga. Ina ia faagaoioia le masini, e tatau ona usitaia le faasologa lenei:

  1. Tatala se tane e leai se mea.
  2. Aveese le piston.
  3. Faʻaofi le nila i totonu o le faʻamalama ma le inisalini.
  4. Faailoa mai le ea mai le fagu i totonu o le vaa ina ia aloese mai le miti o le mimiti i le taimi o le faaaogaina o se hormone o le natura peptide.
  5. Faailoa insulin i totonu o le faatanoa e faaaoga ai se piston, ona tatau lea ona aveese le nila.
  6. Faʻasaʻu mai luga o le vaʻa mai le ea.
  7. Aveese le piston.
  8. Faapipii le faatanoa i le faʻavafiti faʻasolosolo seti.
  9. Faailoa le iunite o loʻo potopoto i totonu o le pamu ma faʻatumu le tui (faʻaaogaina le inisalini ma fuʻa a le ea). I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le pamu mai le tagata ina ia aloese mai le faʻafuaseʻi o le tuʻuina atu o se hormone o le natura peptide.
  10. Fesoʻotaʻi i le nofoaga o tui.

Le tau o pamu inisalini

O le a le tele o le tau o le tui o le insulin:

  • Medtronic MMT-715 - 85,000 rubles.
  • MMT-522 ma le MMT-722 - e tusa ma le 110,000 rubles.
  • Veo MMT-554 ma Veo MMT-754 - e tusa ma le 180 000 rubles.
  • Accu-Chek ma se mamao mamao - 100,000 rubles.
  • Omnipod - o le vaega e pulea 27,000 i le tau o rubles, o se seti o mea taumafa mo le masina - 18,000 rubles.

Le lelei o le masini

O le siama o le inisalini o le maʻisuka o se masini fou fou o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

1. O le iunite e sili ona faʻaleleia le lelei o le soifuaga o le tagata maʻi, aʻo faʻasaʻolotoina o ia mai le manaʻoga e faia ni inisiua i ni tulaga faatapulaaina.

2. O le sao o le fuaina o le fualaau manaomia o le vailaau faʻasaina e faʻatinoina e aunoa ma le auai o le maʻisuka.

3. Afai e te manaʻomia le suia o mea e faʻaaoga ai le masini, ole leai lea e te alu i le fomaʻi - e mafai e le tagata gasegase ona faia ni fetuunaiga.

4. Se faʻaititia o le numera o paʻu paʻu.

5. O le i ai pea o le mataʻituina pea o le kulukose: afai e alu ese le suka, o le pamu e avatu i le tagata maʻi se faailo.

Lelei mea leaga

O lea, seʻi o tatou agai i luga i le masini o lenei masini. O le mea e leaga ai, oi latou nei ma o loʻo faʻaalia i mea nei:

1. Tau maualuga o le masini.

2. E ono le lelei le tufatufaina atu i le polokalama.

Ma o le faʻaaogaina o se pamu insulin e faʻasaina mo vaega nei o tagata:

1. Tagata e maualalo le vaʻaia, e pei ona tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina pea le faagaoioiga o le masini e ala i le faitauina o faʻamatalaga mai le faʻaaliga.

2. Tagata e le mautonu le mafaufau.

3. Tagata e le mafai ona puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso.

Manatu o tagata

O le siama o le maʻisuka insulin pump reviews e eseese. E fiafia se tasi i lenei mea fou fou, ma finau ma le fesoasoani a le masini e mafai ona e faʻagalo e uiga i le siamaina ma taʻitaʻia se olaga masani. O le toʻatele o tagata e fiafia e mafai ona faia le tui i se nofoaga tumutumu, ma i le tulaga o le mama, e saogalemu le faagasologa. E le gata i lea, o gasegase e matauina e faʻafetai i se ituaiga masini, o le fua o le inisalini e faʻaaogaina ua faʻaititia. O se mea tāua e gauai i ai tagata gasegase, o aʻafiaga o inisua o le inisalini ua amata ona laiti: e leai ni paʻu poʻo ni manua e aliali mai.

Ae o le tui o le inisalini mo le maʻisuka ei ai ni iloiloga le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai tagata e talitonu e leai se eseesega i le va o sea tufatufa ma peni. E pei lava, o le masini e faʻapipiʻi pea, ae o mea faigaluega masani a le falemaʻi e manaʻomia ona aveeseina aʻo leʻi faʻaaogaina. E le gata i lea, o nisi e le fiafia i le tele o le masini fou, latou te fai mai, e le laʻititi, e mafai lava ona e vaʻai i lalo o lavalava. Ma ia maua pea le nila masani ma aveese le vaega atoa o loʻo i ai pea ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso e fufulu ai.

Ia, o le tele o faʻamatalaga le lelei e fesootaʻi ma le tau maualuga o le pamu ma le tau maualuga o lona tausiga. O lenei masini e taugofie mo tagata mauoa, ae mo se tagatanuu Rusia masani o loʻo i ai tupe maua faalemasina e tusa ma le 10,000 rubles, o lenei masini o le a manino lava le avanoa. A uma, e naʻo le tausiga o ia i le masina e mafai ona tusa ma le 5,000 rubles.

Taʻitaʻi lauiloa, faʻatonuga o masini ma filifiliga

O le tui o le inisalini mo le maʻisuka, o lona ata o loʻo manino ona faʻaalia i lenei tusiga, e ese lona tau. E faʻatatau i le kamupanī, uiga o le masini, faʻapea foʻi le seti o galuega, o le tau o le masini e mai le 25-120,000 rubles. Uiga sili ona lauiloa: Medtronic, Dana Diabecare, Omnipod.

A o lei filifilia se ituaiga o pamu, e tatau ona e gauai atu i mea nei:

1. O le voluma o le tane. E taua le suʻe pe o le masini o le a aofia ai le insulin i le 3 aso mulimuli.

2. Le susulu ma le eseesega o le lau. Afai e le vaʻaia e se tagata mataitusi ma fuainumera mai le lau, ona ono faʻafesoʻotaʻi lea o le faʻamatalaga mai le masini, ona maʻi ai lea o le tagata maʻi.

3. Faʻatulagaina o le calculator. Mo le faigofie ma le faigofie, ole tino ole insulin mo le maʻisuka e tatau ona i ai lenei tulaga.

4. Faʻailoga taua. O le tagata maʻi e manaʻomia le faʻalogo lelei lelei pe faʻalogo i faʻalogo.

5. Vai vai. O se vaega faaopoopo lea e le o maua i ituaiga uma o pamu, o lea afai e te manaʻo e faʻatino vai faʻapipiʻi ma le masini, ona fautuaina lea e fesili e uiga i lenei tulaga o le masini.

6. Faʻafeiloaʻi. O se tasi o mea autu, aua a le maua e se tagata le toʻa i le ofuina o se tufatufa i le olaga i aso faisoo, aisea la e faʻatau ai? A uma mea uma, o loʻo i ai se isi mea - o se syringe pen. O le mea lea, ao leʻi faʻatau se masini, e tatau ona e taumafai muamua, taumafai.

O le taimi nei ua e iloa le tui o le insulin mo le maʻisuka, ua e masani i le mataupu faavae o lona gaioiga, faatasi ai ma le lelei ma le lelei o le masini. Na matou iloa o se mea sili lenei i se peni, ae o isi tagata gasegase e le fiafia i lenei masini. O le mea lea, ae e te leʻi faʻatauina se masini taugata, e tatau ona e vaʻavaʻai i mea lelei ma faʻasoa, faitau i iloiloga o tagata, taumafai i le masini ma filifili: e aoga le faʻatau atu o se augatupulaga fou pe mafai foi ona e faia e aunoa ma lena.

Medtronic MiniMed Paradigm 522 ma le 722 (Medtronic MiniMed Paradigm)

Laʻau insulin Medtronic MiniMed Paradigm o se gaosiga o le American Medtronic Corporation. O lenei faiga e maua ai le tuiina o le inisalini, siaki le maualuga o le suka i le toto e faʻaaogaina ai se masini telefoni i le MiniLink ma faʻamalamalama le sulu o le kulukose. O le faʻamoemoega o le pamu o le faatumauina lea o le maualuga o le toto i le maualuga o le tau.

O le faiga o loʻo i ai le galuega "Bolus Helper" - o se polokalama mo le fuafuaina o le inisalini e manaʻomia mo le 'ai ma le faʻasaʻoina o le maualuga o le suka. Pump transfer faailoga i le taimi moni, o le tau o loʻo iai nei i le mataʻituina ma teuina i le masini masini. O faʻamatalaga mai le meafaifaʻaili e mafai ona tuʻuina atu i se komepiuta mo nisi suʻesuʻega ma faʻaleleia le puleaina o le maʻisuka.

Pump Medtronic MiniMed Paradigm E pei o se masini laʻititi le tele o se pager. I le iʻuga, o loʻo i ai se fagu mo le vaʻa ma le inisalini. Ua faʻapipiʻi se pusa puaa i le faatanoa. O le faʻaaogaina o se piston afi faapitoa, o le pamu e faʻaaogaina le inisalini ma se polokalama na faʻatūina i faʻaopoopoga o le 0.05 iunite.

Le faiga Medtronic MiniMed Paradigm faigofie faigofie ona faʻaaoga. Ona o lona laʻitiiti, e faigofie ona ofuina i lalo o lavalava. E mafai ona faʻamalo le pamu i le MMT-503 mamao ese mo le sili atu ona faʻaaogaina.

O le tele o faila basal ma bolus e faʻatagaina ai oe e faʻatautaia le tafe o le inisalini e faʻalagolago i manaoga o le tino. E mafai ona e faʻapipiʻi le gaioiga o feʻau e uiga i gaioiga talafeagai: o le manaʻoga mo le faʻaaogaina o bolus, le fua o le toto suka. O le pusa e faʻaalia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taimi e fua ai le masini.

Faʻalogo! Mo le faʻaauau pea le siakiina o le kulūkose ma le Medtronic MiniMed Paradigm insulin pump, e tatau ona e faʻatau se seti faʻaopoopo o le polokalama mo le siakiina pea o le kulukose i le toto (MiniLink Transmitter (MMT-7703)).

I totonu pusa O se pamu insulin e aofia ai:

  • penisini pamu (MMT-722) - 1 pc.
  • faila mo le aveina o se pamu i se fusi (MMT-640) - 1 pc.
  • AAA Energizer - 4 pcs.
  • paʻu paʻu paʻu (MMT-644BL) - 1 pc.
  • tusi faʻaaogaina (faatonuga), i le Rusia (ММТ-658RU) - 1 pc.
  • masini puipuia Meafaigaluega Saogalemu (MMT-641) - 1 pc.
  • ato mo femalagaaiga - 1 pc.
  • Faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi-1 pc.
  • O le kesi faʻapipiʻi Seti faʻatasi ma le umi o le tube 60 cm ma le umi o le cannula o le 6 mm (MMT-399) - 1 pc.
  • O le kesi faʻapipiʻi Seti i le umi o le 110 cm le umi ma le uumi o le mita 9 mm (MMT-396) - 1 pc.
  • Vaʻa faʻapitoa mo le aoina ma le tuʻuina atu o inisalini (MMT-332A), 3 ml - 2 pcs.
  • kiliva mo le faʻaogaina o le faʻasolo faʻasolo - 2 pcs.

Iloiloina o pamu i luga o le initaneti Medtronic MiniMed Paradigm, na matou mauaina le tele o iloiloga lelei. O nisi tagata na latou faʻaaogaina mo le silia ma le 2.5 tausaga.

O nisi tagata gasegase e le fiafia e ofuina le masini i taimi uma lava, lea e le afaina ai. E iai foʻi faitioga o mea e le lelei. O le mea le lelei tele o le tau maualuga o le pamu ma ona mea taumafa.

Afai ei ai se pamu, e tatau ona faʻaaoga le inisalini o le lava ituaiga.

Faʻalogo faatonuga mo le Medtronic MiniMed Paradigm

Faiga Faʻapitoa

  • Faʻavae Basal
    • Basal doses mai le 0.05 i le 35.0 iunite / h
    • E oʻo i le 48 basal doses i le aso
    • 3 talaʻaga basal faʻapitoa
    • Faʻasaʻoina o se vaega le tumau i le iunite / h po o le%
  • Bolus
    • Bolus mai le 0.1 i le 25 iunite
    • Carbohydrate coefficient mai le 0.1 i le 5.0 iunite / XE
    • 3 ituaiga o bolus: fausaga, sikuea sikuea ma le galu faalua
    • Bolus Wizard Function
  • Faʻaauau le siakiina o le kulukose *:
    • 3 itula ma le 24 itula graphs
    • Sini Lapatai Maualuga pe Maualalo Glucose
    • Glucose sui fesuiaʻi fua
  • Faamanatu
    • Totoga o le Suʻega o le Glucose Test Test
    • 8 faamanatu masani
    • Viivili po o le ufiufi
  • Tanie:
    • MMT-522: 1.8 ml
    • MMT-722: 3 ml ma le 1.8 ml
  • Faʻamatalaga:
    • MMT-522: 5.1 x 7.6 x 2.0 cm
    • MMT-722: 5.1 x 9.4 x 2.0 cm
  • Pauna:
    • MMT-522: 100 kalama (faatasi ai ma le piʻo)
    • MMT-722: 108 kalama (faatasi ai ma le pamu)
  • Faʻamamaina o le eletise: AAA (pinky) alkaline battery 1.5 V AAA, lapoʻa E92, faʻasolo LR03 (faʻailoga o le Energizer fautuaina)
  • Colours: Malamalama (faʻataʻitaʻi MMT-522WWL poʻo MMT-722WWL), hina (faʻataʻitaʻiga MMT-522WWS poo le
    MMT-722WWS), ata lanumoana (MMT-522WWB poʻo MMT-722WWB), fusi (MMT-522WWP poʻo MMT-722WWP)
  • Talosaga: 4 tausaga

Faamolemole, pe a faʻatonuina, ia faʻaalia le lanu ma le ata o le inisalini o le pamu i le vaega Faʻailoga.

O le a le pumpulin insulin: o le lelei o le masini ma lona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 1

O le inisalini o le inisalini i le ituaiga 1 o le maʻisuka e sili ona faigata ai le soifua o tagata gasegase. O le manaʻomia faifaipea o le tauaveina o se penisini ma manatua e uiga i le pulega faʻamalosia o le hormone o se tiute taua lea e faalagolago ai le tagata maʻi.

O le pomuka insulin o se faʻaolataga mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o mea masini feaveaʻi e te faʻagaloina ai le injections: o se vaega o se vailaʻau e faʻasalaina ai le suka o le toto e ulufale atu i le tino i le taimi tatau ma i le sao saʻo.

Aʻo leʻi faʻatau, e manaʻomia ona e maua atili faʻamatalaga e uiga i le masini faʻaonaponei, faatasi ai ma le fomaʻi e filifili ai le mea aupito sili ona lelei ma isi mea faaopoopo (mita eletise, le mamao mo le pamu, bolus dose calculator, isi elemene).

Faamatalaga lautele

A maua se ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini, e fefefe tagata maʻi pe a latou iloa e tatau ona tui tui inisalini i aso uma. O le taʻeina o le isi tootoo e mafai ona tupu i se siama hyperglycemic. O penisini insulin ma le le mautonu o soa tumau ia o le maʻisuka pe afai e le iloa e tagata gasegase le i ai o se masini masini pe leʻi filifili foi e faʻatau.

O le tele o tagata gasegase ma o latou aiga e fia iloa pe faigofie ona faʻaaogaina se pamu insulin, pe o le a le i ai ni faaletonu i le masini. E taua le iloa pe aoga le faʻaaluina o le tele o tupe e faʻatau ai se masini. E fautuaina e le au diabetologists e suesue faamatalaga e uiga i se masini fou e faafaigofieina ai le olaga i le ituaiga o togafiti o endocrin type 1.

Vaega o Pamu:

  • le iunite autu, e aofia ai se masini e puleaina ma se masini komepiuta faʻamatalaga faʻamatalaga + se seti o maʻa,
  • se pusa lapisi mo le faatumuina i le inisalini. I ituaiga eseese, e ese le tele o le telefoni,
  • fesuiaʻiga o fesoʻotaʻiga: taifau mo le faʻapipiʻiina o meaola o le teu ma le faʻaogaina o masini.

Auala e galue ai le masini

O le eseesega tele mai peni tui o le mafai lea ona filifili se polokalame o le puleaina o le insulin. E mafai ona e faʻatulagaina ni togafitiga se tele, e fuafua i suiga i meaʻai, gaioiga faaletino poʻo le kulukose.

O le tagata maʻi na te faia se masini laitiiti i le manava.

O isi latou te le iloa e maua e se tagata ni vaega o le hormone i le aso atoa e tausia ai maualuga le maualuga o le suka ma puipuia le hyperglycemia.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le pamu insulin, e mafai ona faaauau pea le inisalini o le inisalini e toe maua ai le galuega a le pancreas. Ole taimi o le pulega o le pule faatonu ma le voluma o le vailaau ua filifilia mo se tagata maʻi faapitoa.

Elemene taua - se fagu mo le faʻatumu i le inisalini. I le faʻaaogaina o suāpala, o le faatanoa e fesoʻotaʻi atu i se nila pailani e ulu atu i le gaʻo o le tino i lalo o le paʻu i totonu o le manava.

O le isi elemene - o le piston, i nisi taimi vavalalata e lolomiina i lalo o le tane, o le aofaiga tatau o le hormone e ulufale atu i le tino.

O le faʻaoga faapitoa e faʻaaogaina e fai ai se pusi - o se fua o le insulin aʻo leʻi 'ai.

O nisi o faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i se mata, i luga o le laupepa o faʻamatalaga i luga o le kulukose i le taimi nei o loʻo faʻaalia. O se masini aoga o se glucometiga le mama ma se calculator mo le fuafuaina o le fua o le hormone i se taimi lata i le taimi o taumafataga.

O faatonuga mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi e faʻaalia ai pe faʻapefea ona faʻaaogaina se pamu insulin, pe a faʻafefea ona suia mea sapalai, o le fea vaega o tagata gasegase ua faamoemoeina le masini. Ia mautinoa ia mafaufau i le faʻailoga.

Mo le faigofie o le faʻaoga, fomaʻi ma tagata gasegase ua fautuaina e faʻatau mai se masini mamao. O le faʻaaogaina o le masini e mafai ai e oe ona taofi le faʻaofiina o le inisalini mo se vaitaimi e aunoa ma le aveeseina o le masini. O lenei galuega e sili ona taua mo le maʻisuka i le taimi malulu, pe a le o taimi uma ma e le o soʻo se mea e mafai ona e maua ai le mea mai lalo o ou lavalava.

Faataʻitaʻi Vaaiga Aoao

O le tele o tagata gaosiga o mea tau fomaʻi ma mea tau eletise e tele tausaga o le poto masani ma se igoa lelei i maketi o masini. Pe a filifilia se masini, e tatau ona e faʻavasegaina le tele o mea faʻataʻitaʻi. E taua tele le maua o fautuaga mai le endocrinologist, e maua ai le manatu o se fomaʻi ma tagata gasegase ei ai se masini faʻaonaponei.

E fautuaina e faʻatau se masini taugata ma isi mea e le mafai ona maua e ala i le Initaneti, ae i le faleoloa Medtekhnika. I lenei tulaga, e mafai ona e mauaina fautuaga faʻapitoa a se tagata faigaluega o loʻo iai se aʻoga faafomaʻi.

Faiga lauiloa:

  • Accu-Chek mai Roche. Tau - mai le 60,000 rubles. I le faigofie faigofie, nai lo se faatanoa vai, o loʻo i ai ni penisini. E sili atu le taugofie ma le faʻataʻitaʻiina vai e leai ni vai ma faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma isi faʻatonuga ma faʻamanatuga o le tele o gaioiga i le tino mai le maʻisuka. E faigofie ona faʻatau mea faʻapipiʻi: o loʻo i ai ofisa sui i itu eseese.
  • Accu-Chek Agaga Combo. O le atinaʻe lelei o loʻo i ai le tele o mea lelei: o le mita ua fausia ma le bolus calculator, o le lanu lanu, o le pusa o le 0.05 iunite i le itula, o le vaeluaina o le 20 vaitaimi. Faʻasologa o faʻaoga ma faʻalapotopotoga faʻapitoa, faʻamaloilo ma faʻasalalauga faʻapitoa. O le tau o le masini e 97,000 rubles.
  • Medtronic. O oloa lelei mai Amerika. E i ai filifiliga e tau mai le 80,000 rubles ma luga, ituaiga - mai le 508 (faigofie) i le 722 (atinaʻe fou). Ole fua faʻatatau o le hormone administration e 0.05 iunite / itula. E tele ni faʻataʻitaʻiga e logoina ai le maʻi e uiga i suiga i le kulūkose. O le faʻafouga fou o le faʻaali e faʻaalia ai se suiga i le suka i le lima minute uma. Le tau o mea faʻaonapo nei - mai le 120,000 rubles.

Ituaiga:

  • faʻafefete
  • faʻatasi ai ma le vave iloa o le kulukose
  • leai se vai
  • faʻatasi ai ma penisini insulin.

I le vaitau o le faʻaaogaina:

  • taimi le tumau (filifiliga o faamasinoga),
  • tumau.

Pe a filifilia se pusa insulin, e tatau ona e gauai atu i nisi o vaega:

  • fua faʻatatau
  • Bolus ma le toto o le pasal
  • numera o vaitaimi autu
  • faasilasilaga o le le atoatoa o galuega i le faagaoioiga o le masini,
  • faʻaogaina o le masini ma se PC,
  • tapunia otometi le tatalaina o mea e taofia ai faalavelave faafuasei,
  • lava ia manatua e faʻatusatusa ai faʻamatalaga e uiga i le tui o le inisalini mo se vaitaimi patino,
  • talaaga o le ituaiga o inisalini mo aso eseese (i le amanaia o le faʻaaogaina o gaʻo, aso o aso ma aso malolo),
  • mamao mamao.

Inisalini fua

O tagata maʻi taʻitasi e iai mea totino ma uiga o le vasega o le maʻisuka. E tatau ona filifili le maualuga o le inisalini i le gasologa o le aso.

Mea faʻaonaponei faʻaonapo nei e lua ituaiga o gaioiga faʻapitoa: o se bolus ma se pusa basal:

  • Insulin bolus concentration faʻatautaia aʻo leʻi leva ona 'ai. I le fuaina o faailoilo e amanaʻia ai le gaioiga faʻaletino, o le tau faʻatatau o le XE, glucose concentration, e maua e le tagata maʻi se fesoasoani fesoasoani i le lisi o masini.
  • Laasaga Basal. O se vaega o le hormoni o loʻo faʻaauau ona fafagaina i totonu o le tino o le tino o le tino e tusa ai ma se polokalame na filifilia e le tagata lava ia, ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose i le va o taumafataga ma le taimi o le moe. O le laʻititi laasaga mo le fetuunaiga o le inisalini pulega e 0.1 iunite / itula.

Pomini insulin mo tamaiti

Pe a faʻatau se masini otometi, e tatau i matua ona faamanino nisi o manatu:

  • le fuaina o le inisalini: mo tamaiti e te manaʻomia e filifili se faʻataʻitaʻiga ma se faailoga o le 0.025 poʻo le 0.05 iunite o le hormone-accumulator i le itula,
  • O se mea taua o le maualuga o le tane. E manaʻomia e le tupulaga le tele o le gafatia,
  • faigofie ma faigofie o le faaaogaina,
  • faailo leo e uiga i se suiga i le glucose concentration,
  • siaki faifaipea o faailoga o le kulukose,
  • faʻatautaia vave o se velo dose ao leʻi faia le isi taumafataga.

Tala o le Maʻisuka

A maeʻa ona maua se masini faʻapipiʻi mo le puleaina o le inisalini, na sili atu le faʻalelei o le olaga, pei o le tele o le maʻisuka mafaufau.

O le i ai o se mita ua fausia i totonu o le eletise lea e faʻaaogaina ai le autu ma bolus doses i le calculator e faʻapupulaina ai le faʻaaogaina o le masini.

E fautuaina e faʻatau se masini mamao e pulea ai le masini faʻapipiʻi i soo se mea, pe afai e le talafeagai le ave o le masini mai lalo o se pulou po o se suti.

O se olaga fou na amatalia i se pamu insulin - o lenei manatu e lagolagoina e tagata gasegase na suia mai le inisalini o le inisalini i le faʻaaogaina o se mea faʻaonapo nei.

E ui lava i le tau maualuga o le masini, ma le taina masina (faatauina o mea taumafa), o le maʻisuka mafaufau e maua le saʻolotoga.

E tele le taimi mo gaoioiga mananaia, e mafai ona e saogalemu e te alu i ai mo taʻaloga, e te le tau popole e uiga i le fuafuaina o le metotia, popole i le po ma le taeao e oso i le suka.

O le i ai o se calculator e faʻatagaina ai oe e filifili saʻo le isi fualaau pe afai o le tagata maʻi na toleniina pe 'ai se mea faʻasaina i le taimi talu ai. E leai se masalosalo e sili atu foi le mafai ona fetuutuunai auala eseese mo aso vaiaso ma aso malolo, pe a faigata ona tetee atu i le mama.

E taua tele le faʻaogaina o le maʻisuka, ma sili atu ona toʻa le soifua o le tagata maʻi. O le pamu insulin e faia lenei.

E tatau ona mataituina tulafono faʻavae, faʻaaoga meaʻai i le taimi, manatua gaoioiga faaletino ma taumafa.

O le faʻaaoga lelei o se masini e faʻagata ai le faʻafitauli o faʻafitauli ona o le hyperglycemia.

Vitio - faatonuga mo le faʻapipiina o se pamu insulin mo le maʻisuka:

Taiala galue

Ole pamu ile inisalini e aofia ai ni vaega: o se komepiuta e iai le insulin pump and control system, o se kilika mo le teuina o fualaau faasaina, nila faʻapitoa mo pamu insulin (cannula), o se pusa, se lagona mo fua o le suka ma maa.

I le taʻiala o le faʻatinoga, o le masini e tutusa ma le gaioiga o le pancreas. O le inisalini e tuʻuina i totonu o le basal ma le bolus faʻataʻitaʻiga e ala i se faʻaoga faʻapipiʻi. O le mea mulimuli e fusifusia ai le kesi i totonu o le pamu ma gaʻo palapala.

O se mea faʻalavelave e aofia ai se pusi ma se faatanoa ua taʻua o se faʻaaogaina o le tino. O aso uma e 3 e fautuaina e sui ai. E tutusa lava le mea e alu i ai le nofoaga o le gaosiga o le insulin. Ua faʻapipiʻiina se taifau laulaau i lalo o le paʻu i vaega lava ia e tasi e tuʻuina atu ai inisua masani.

O faʻataʻitaʻiga o le inisalini o loʻo faʻatinoina e ala i le pamu. Afai e manaʻomia, e faʻaaogaina le inisalini ole tagata. O le inisalini e tuʻuina i ni laʻititi laʻititi - mai le 0.025 i le 0.100 iunite i le taimi (faʻalagolago i le ata o masini).

Ituaiga o Inisalini pamu

E ofo atu e le au gaosiga pamu ma isi faʻaopopo avanoa. O lo latou mafuta e aafia ai le faʻatinoina ma le tau o le masini.

"Faʻamata le Combo Spirit." Faʻalapotopotoga - Swiss company Roche. Uiga: 4 auala bolus, 5 polokalame o le dose faavae, taimi ole pulega - 20 taimi i le itula. Faʻapitoa: o sina laasaga laitiiti o le basal, faʻamautuina mamao o le suka, vai faʻamautu atoa, o le i ai o se mamao mamao. Mea le lelei: e le mafai ona ulufale mai faʻamatalaga mai le isi mita.

Dana Diabecare IIS. O le faʻataʻitaʻiga ua faʻamoemoeina mo togafitiga o pamu a tamaiti. O le faiga aupito sili ona manino ma sili ona taugofie. Faʻapitoa: 24 talaʻaga basal mo le 12 itula, LCD. Faʻapitoa: umi le ola o le ola (e oʻo i le 12 vaiaso), faʻamautu atoa vai. Mea le lelei: o mea taumafa e mafai ona faʻatau i fomaʻi faapitoa.

Omnipod UST 400. O le gaosiga aupito lata mai o le pipili ma le leai o le pamu. Faʻalapotopotoga - Kamupani Faʻatasi (Isaraelu). O le eseesega autu mai pamu o le inisalini muamua o le togafitiga o le vai e aunoa ma ni tui.

O le sapalai o le hormone e tupu mai i le taivai i le masini. Faʻapitoa: Freestyl ua fausia i le mita o le kulukose toto, 7 polokalame faʻavae basal, mata o le lanu, filifiliga mo faʻamatalaga o le tagata lava ia.

Telefoni: e leai ni mea e manaʻomia.

Omnipod UST 200. Faʻaopoopoina faʻataʻitaʻiga o le tala faʻatatau o le tupe ma uiga tutusa. E iloga i le leai o ni filifiliga ma le tele o le fale (sili atu i le 10 g). Faʻapitoa: vaʻaia manino. Faʻafitauli: o faʻamatalaga a le tagata maʻi e leʻo faʻaalia i luga o le lau.

Medtronic Paradigm MMT-715. O le pamu e faʻaalia ai faʻamatalaga i le maualuga o le suka (i le taimi moni). E mafai lenei mea ona o se faʻapitoa faapitoa e faʻapipiʻi i le tino. Faʻapitoa: lisi o gagana Rusia, faʻasaʻoina vave o le glycemia ma le fuaina o le inisalini mo meaʻai. Faʻapitoa: tuʻuina mai o hormone dose, compactness. Mea le lelei: tau maualuga o mea taumafa.

Medtronic Paradigm MMT-754 - o se ata sili atu ona maualuga faʻatusatusa i le muamua. Faʻatūina i le kulūkose monitoring system. Uiga: bolus step - 0.1 iunite, basal insulin step - 0.025 iunite, manatua - 25 aso, loka autu. Faʻapitoa: lapataiga lapatai pe a maualalo le kulukose. Mea le lelei: faʻaletonu i taimi o gaoioiga faaletino ma le moe.

Faailoga mo le pamu o le inisalini togafitiga

Ua filifilia e tagata tomai faapitoa ni faailoilo mo le tofiaina o le pamu pisipene togafitiga.

  • Laititi o le kulukose, o se paʻu mataʻutia i lalo o le 3.33 mmol / L.
  • O le matua o le maʻi e oʻo i le 18 tausaga. I tamaiti, o le faʻapipiʻiina o nisi o fua o le hormone e faigata. O se mea sese i le aofaʻi o le inisalini na faʻatonuina e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia.
  • O le sologa o le taeao o le mafutaga o le mafanafana o le taeao o se osofaʻiga tele i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi ala i luga.
  • Vaitaimi o maitaga.
  • O le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona faia o le inisalini i ni atunuʻu laiti.
  • Maʻi maʻisuka.
  • Le manaʻo o le tagata maʻi e taitaia se olaga ola malosi ma faʻaaogaina se pamu insulin ia latou lava.

Faatonuga mo le faaaogaina

Mo le faʻaaogaina o se tui insulin, e taua le mulimuli i se faasologa o gaioiga. Tatala se pusa tioata ma aveese le piston. Sulu le ea mai le fagu i totonu o le vaa. O lenei mea o le a taofia ai le faia o se masini mimilo i le taimi o le aoina o inisalini.

Faʻaofi le hormone i totonu o le vaʻa faʻaaoga se piston. Ona aveese lea o le nila. Faʻasusu ese mai le ea mai le vaa, ona ave lea o le piston. Faʻapipiʻi le faʻasolosolo faʻamau i le faatanoa. Tuu le iunite faʻapipiʻi ma le paipa i totonu o le pamu. Ave ese le pamu mai ia oe i le taimi o laasaga ua faamatalaina.

A maeʻa le aoina, faʻafesoʻotaʻi le masini i le nofoaga o le puleaina o le inisalini (vaega o le taua, gaʻo, manava).

Inumaga o le insulin

O le faʻatulagaina o tui insulin e faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. I totonu o le faʻavae, o le fua faatatau o le faʻaleleia o le hormone e faʻalagolago i le a le vailaʻau o le vailaʻau na maua aʻo leʻi amataina le togafitiga o le inisalini. O le aofaʻi o fualaau o aso taitasi e faʻaititia e 20% (o nisi taimi e 25-30%). A faʻaaogaina le pamu i le auala basal, e tusa ma le 50% o le aso o le inisalini ua tui.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele o injections o le inisalini, na maua ai e le tagata maʻi 55 vaega o le vailaʻau i le aso. Pe a sui i se tui insulin, e tatau ona e ulufale atu i le 44 iunite o le hormone i le aso (55 iunite x 0.8). I lenei tulaga, o le dosal dose e tatau ona 22 iunite (1/2 o le aofaiga o aso uma). O le fua muamua o le puleaina o le insaline basal e 0.9 iunite i le itula.

Muamua, o le masini ua faʻapipiʻiina i se auala e faamautinoa ai le mauaina o le fua tutusa o le insalal basal i le aso. E le gata i lea, o le saoasaoa e suia i le ao ma le po (i taimi uma e sili atu ma le 10%). E faʻalagolago i taunuuga o le mataʻituina o le maualuga ole kulukose o le toto.

O le fua o le bolus insulin e faia aʻo le i faia ma le lima ia taumafataga. E fuafua i le auala lava lea e tasi e pei o le tui inisalini.

Filifiliga filifilia

A filifilia se pusa insulin, faʻalogo i le tele o le kalama. E tatau ona aofia ai le tele o le homone pe a manaʻomia mo le 3 aso. Ia suʻesuʻe foi pe o le a le maualuga ma le laʻititi o laasaga o le inisalini e mafai ona faʻatutuina. E saʻo mo oe?

Fesili pe i ai se masini e fausia ai le masini. E mafai ai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga taʻitasi: le gaosiga o le carbohydrate, le umi o le gaioiga o fualaau faasaina, o le tulaga o le lagona i le homone, faʻataunuʻu le maualuga o le suka o le toto. O le faitauina lelei o mataitusi, faapea foi le malamalama ma le eseesega o le faaaliga e le itiiti ifo lona taua.

O le aoga o le pamu o le faʻailo. Siaki pe a faalogoina le vibration poʻo le faʻalogo pe a tupu faafitauli. Afai e te fuafua e faʻaaoga le masini i tulaga maualalo maualuga, ia mautinoa o loʻo le atoatoa.

O le faʻaiuga mulimuli o le fegalegaleaiga ma isi masini. O nisi o pamu e galulue faatasi ma le masini e mataʻituina ai le kulukose toto ma mita toto.

O pamu o inisalini i ona po nei o loʻo faʻaalia e tusa ma le numera tutusa o le lelei ma le le lelei. Ae ui i lea, o le gaosiga o meafaigaluega faafomai e faʻaauau pea ona faʻalauteleina, ua faʻaaogaina ni faaletonu. Ae peitai, o le tasi masini mo le maʻisuka e le mafai ona faʻaolaina. E tāua le tausisi i se meaʻai, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mulimuli i faatonuga a fomaʻi.

E mafai ona ou maua e aunoa ma se totogi

O le tuʻuina atu o le maʻisuka ma pamu inisalini i Rusia o se vaega o se polokalame faʻafomaʻi o le soifua maloloina. Ina ia maua le masini mo le saolotoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Na ia tusia pepa e tusa ai ma e ala i le poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina 930n le 12.29.14pe a maeʻa ona auina atu lea i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina mo iloiloga ma faaiuga i le vaevaeina o upusii. I totonu o le 10 aso, na tuʻuina atu ai se pasese mo le tuʻuina atu o le VMP, mulimuli ane o le tagata maʻi na maua i le maʻisuka e na o le faatalitali mo lona taimi ma se valaaulia ile falemaʻi.

Afai ole teena e lau endocrinologist fesoasoani, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo le Faʻalapotopotoga o le Soifua Malōlōina faʻaitulagi mo fautuaga.

E sili atu ona faigata le maua o faʻamafanafanaga mo se pamu mo le saoloto. E le o aofia i totonu o le lisi o mea taua ma e le faʻatupeina mai le tupe a le malo. O le tausia o ia mea ua siitia atu i itulagi, o le mea lea o le mauaina o sapalai e faalagolago uma i pulega a le lotoifale. I le avea ai o se tulafono, o tamaiti ma tagata e le atoatoa le tino e faigofie ona faʻaogaina faʻamautu. O le tele o taimi, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e amata ona tuʻuina atu faʻatauga mai le tausaga na sosoo ai ina ua maeʻa ona tuʻuina atu se pamu insulin. I soo se taimi, e mafai e le tuʻuina atu saoloto ona maeʻa, o lea e tatau ai ona e saunia e totogi se aofaiga tele oe lava.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Pipi

O le suka o le maʻisuka e aofia ai ni vaega:

  1. Pump O se komepiuta o loʻo i ai se faʻatonuga ma se pamu e maua ai le inisalini.
  2. Cartridge Pusa mo le teuina o inisalini.
  3. Faʻasologa o mea e faʻaaoga. E aofia ai se cannula (selala manifinifi) lea e tuʻuina ai le hormone ma se tui fesoʻotaʻi (catheter) i lalo o le paʻu. Latou te manaʻomia le suia i aso uma e tolu.
  4. Sensor mo fua o le suka. I masini e iai le mataituina o galuega.
  5. Pamu I eseese pamu e ese.

Faʻatau ma faʻasoa

O le pamu mo le maʻisuka o loʻo i ai se avanoa sili ona lelei e faʻaalia ai se vaega patino o le hormone na o ia lava. Aʻo manaʻomia, o le masini ua i ai se faʻaopoopoga faaopoopo o faʻamalosi (doses) talafeagai mo le faʻaaogāina o gaʻo. O le pamu e mautinoa ai le faʻaauau pea ma le sao o le pulega o le inisalini i totonu o faʻalaulele. Aʻo faʻaitiitia pe faʻateleina le manaoga o le hormone, o le masini e vave faʻavave le fua o le fafaga, lea e fesoasoani i le tausisia pea o le glycemia.

O le iʻuga, i le faʻaaoga lelei o le masini, o le maualuga o le suka o le toto e sili atu ona mafai ona vaʻaia, o lea e maua ai e le tagata faʻafaigofie le avanoa e faʻaalu ai sina taimi ma le malosi i le tau faasaga i le maʻisuka. E tatau ona manatua o le masini, e ui lava i le taimi nei, ae e le suia ai le pancreas, o le mea lea e maua ai e le pamu-faʻavae le inisalini togafitiga faʻapitoa:

  • e talafeagai le suia o le nofoaga e faʻatulaga ai le polokalama i aso uma 3,
  • E manaʻomia le kulukose toto pe tusa o le 4 taimi / aso,
  • e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e pulea le meafaigaluega.

Accu Chek Combo

O masini inisalini o le kamupani a Swiss Swiss Roche e lauiloa tele i le va o tagata, ona e mafai ona faigofie ona faatauina oloa i luga o le teritori o le Russian Federation. O nisi o faʻataʻitaʻiga lelei o Accu Chek Combo e aofia ai:

  • igoa faataitai: Agaga,
  • uiga: taimi o le pulega 20 taimi i le itula, 5 polokalame o le dose ole basal, 4 bolus options,
  • faaopoopo: o le i ai o se masini mamao, puleaina mamao o le suka, o se laasaga laitiiti o le basal, o le vai atoa,
  • Cons: leai se faʻamatalaga mai le isi mita.

O le pamu muamua a le lalolagi ma le leai o se pamu o le augatupulaga aupito lata mai ua faasaʻolotoina e Omnipod (Israel). Faʻafetai i lenei faiga, o le maʻisuka ua faigofie tele ona totogi. O le eseesega tele mai le augatupulaga muamua o masini inisalini e faapea o le hormone e faia e aunoa ma ni tui. AML ua faʻapipiʻi i le patch i le vaega o le tino lea e manatu ai le faʻaofiina o le inisalini. O le hormone e tuʻuina atu i totonu o le taila ua fausia i le masini. Faʻapitoa o le polokalama fou Omnipod:

  • model model: UST 400,
  • Uiga: fausia ile glucometer Freestyl, mata lanu eletise, 7 polokalame o faavae o le basal, filifiliga mo faamatalaga a le tagata lava ia,
  • faaopoopo: leai ni mea e manaʻomia
  • Cons: i Rusia e faigata ona faʻatau.

Tasi, ae sili atu faʻataʻitaʻiga o le tala faʻatatau o tupe ma uiga tutusa. E eseese i le tele o le fale (sili atu i le 10 g) ma le leai o ni filifiliga.

  • igoa faataitai: UST-200
  • uiga: tasi le lua mo le faatumuina, faalēaogāina o se faʻaloloa lautele, faamanatu,
  • faʻaopoopoga: vaʻaia manino, le vaaia e ala i le AML,
  • Cons: i luga o le pupuni e le faʻaalia ai faʻamatalaga patino e uiga i le maʻi.

O le lelei o le pamu mo se tamaititi o le mafai lea ona sili atu le fua saʻo o microdoses ma, sili atu le saʻo, ulu i totonu o le tino. O le masini inisalini e faigofie lava ona fetaui i totonu o se ato faʻasolosolo ina ia le faʻafefeina ai gaioiga a le pepe. I le faʻaopoopoga, o le faʻaogaina o le masini o le a aʻoaʻoina ai se tamaititi mai lona laʻititi e pulea ma pulea e ia lava. O ata sili ona lelei mo tamaiti:

  • Igoa Faataʻitaʻi: Medtronic Paradigm PRT 522
  • uiga: o le i ai o se masini e siaki ai pea, o se polokalame mo le fuaina o fualaau faʻasolo,
  • faʻaopoopoga: laʻitiiti, o se vaituloto o le 1.8.
  • Cons: e te manaʻomia se numera tele o maʻa taugata.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le sili lea ona aoga mo tupe. Lelei mo togafitiga o le pediatric, e pei o le tino sili ona laititi ma mama:

  • igoa faʻatusa: Dana Diabecare IIS
  • uiga: Faʻaaliga LCD, 24 talaʻaga basal mo le 12 itula,
  • faʻaopoopoga: le susu, ola umi o le ola - e oo i le 12 vaiaso,
  • Cons: le maua o sapalai i na o vailaau faʻapitoa.

Polokalame ole pamu insulin

E mafai ona e faʻatau se masini inisalini mo le maʻisuka i vailaʻau faʻapitoa i Moscow poʻo St. Petersburg. O tagata nofo mamao o Rusia e mafai ona faʻatau le faiga e ala i luga o faleoloa i le initaneti. I lenei tulaga, o le tau o le pamu e mafai ona maualalo, e oʻo lava i le amanaia o le tau o le faʻatauina. Le tau faʻatatau o masini mo le faʻaauau le tui:

Tuua Lau Faamatalaga