Apricot kernels mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Faʻamanatu e tagata faʻamaʻi maʻi le togafitiga o le maʻisuka ma aʻafiaga o apricot lelei ma aoga i le soifua maloloina i le lautele. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o fatu apricot e fai ma fofo mo ituaiga o togafitiga pei o le maʻisuka e mafua ai le masalosalo i le va o fomaʻi agavaa. E ui lava i faʻamanuiaga sili, e mafai ona aʻafia ai le maʻi o le apricot kernels, o lea e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotai se fomaʻi e fuafua le talafeagai ma le saogalemu o lenei oloa mai le maʻisuka.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavaeina ma mea e maua ai

O fua o le apricot tree o loʻo i ai se faleteuoloa o mea aoga, o apricot kernels e leai se aoga. E aofia ai le tele o le apricot oil, e iai foi le amygdalin, susu suka, hydrocyanic (hydrocyanic) acid ma le emulsin. Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga e mafua ai le tele o feteenaʻiga i fomaʻi faʻamaonia e uiga i mea aoga o apricot kernels. O le mafuaʻaga o le feeseeseaiga o le amygdalin - o se vailaau, o le faʻaaogaina o le tino o meaʻai, e faʻavaivai i lalo o le faatosinaga o le sua oona i ni vaega, e aofia ai le hydrocyanic acid. Amygdalin o se vailaau matautia i le tino o le tagata, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O isi tagata atamamai latou te maua le manatu e uiga i aʻafiaga le lelei o le apricot kernels e tele naua. I le uma, o le faʻaoʻoina o mea oona i totonu o ia mea e laʻititi ma e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. Ae e sili atu le aua neʻi faʻalavelaveina ma muamua aʻo leʻi faʻaaogaina ni fatu apricot mo le togafitiga o le maʻi suka - talanoa ma se fomaʻi faʻataʻitaʻi.

O elemene aoga uma e mafai ona maua mai le suauʻu apricot.

O le numera sili ona tele o elemene aoga o loʻo i totonu o le suauu apricot, o se vaega o le apricot kernels. E aofia ai:

  • ituaiga uma o gaʻo gaʻo
  • tocopherol
  • toso
  • masima
  • B vitamini,
  • gaʻo gaʻo
  • vitamini C.

O vailaʻau e fai ai apricot kernels e fai i le tau faasaga i kanesa o le kanesa, ma puipuia ai le atinaʻeina o le mama o le tino. Apricot kernels e aoga mo le maʻisuka, ae naʻo pe afai e ave ma le faʻaeteete tele. E iai a latou mea o loʻo iai i antiparasitic ma anthelmintic, latou te puipuia foi le matua o le tino, ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le apricot kernels mo le maʻisuka?

Ina ia faʻamaopoopoina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaleaogaina ai ituaiga maʻi faʻapitoa e pei o le maʻisuka, e tatau ona faʻaumatia faʻamalosi tino i le faʻatagaina i aso taʻitasi. O tagata faʻamalosi maʻi o loʻo fautua mai le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le polokalame o loʻo taua i lalo, o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

O kernels nutimomoia e faaopoopo atu i ituaiga uma o mea inu, compotes ma pastries. O se mea manaia ma maloloina o le kusi falaoamata ma keke kuki, lea e taʻua o "Chanterelles". Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • Faʻasusu i totonu o le paluga le sipuni sipuni o le siʻisi i le lua faʻi.
  • Faaopopo le fuamoa ma le 1 tbsp. l oatmeal, faʻafeiloaʻi lelei i totonu o se mea faʻaleleia seʻia oʻo i se tulaga tutusa tutusa.
  • Tuu i totonu o le masini 2 sipuni tele o le meli, o le sipuni o kirimi kulimi ma le ½ tsp. afamoni.
  • Faʻafefiloi mea uma lelei ma tuu i totonu o se taga fai faʻailoga.
  • Salu le paluga i luga o se pepa tao tao ma faia ni taliga mai fatuga apricot.
  • Tuu i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 180 tikeri, mo le 15 minute.
Toe foʻi i le laulau o mea

Sauniuniga saogalemu

Ina ia mafai ona maua mai i le apricot kernels naʻo faamanuiaga mo le tino, e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa. Ole fua maualuga ole aso mo tamaiti laiti e 10 vaega, ma mo tagata matutua - 20 vaega. O le tele o fuainumera ua faailoaina, o le tulaga lamatia o le atiaeina o ni manaoga e le manaomia e faateleina tele.

E faʻapefea ona 'ai' apricots?

I luga o le palate, o apricots e foliga mai e manaia ma suamalie, e mafai ona mafua mai i le mea moni o lo oi ai se tele o meaʻai. O le:

  1. Vitamini o vaega eseese, o B ma C, P, H ma E.
  2. O le oloa e aofia ai le toetoe lava o elemene uma ua iloa, e pei o: phosphorus, magnesium, siliva, iodine, potassium, iron.
  3. Tannins o loʻo i ai.
  4. Citric ma malic acid.
  5. Pule.
  6. Inulin.

Talu ai ona o le tele o le tuufaatasiga o mea aoga aoga, o fomaʻi e fautuaina e faʻaaogaina mo maʻi mama ma le anemia. Ae o le a maua foi lona malosi i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e mafua ona o le i ai o fiva, lea e toe faʻafoʻisia ai le tino o le tino. Ma, ioe, aua nei galo o lenei fualaau aina e tele naua beta-carotene.

I le talanoa faapitoa e uiga i le maʻisuka, ona o lea mea e fautuaina e faʻaaoga ai le apricot i foliga o apricots ua mamago. E oʻo lava i fomaʻi e fautuaina le taumafataga o le apricot ma lenei faʻamaumauga i le tulaga o fualaau mamago. Afai e te faʻaaogaina le oloa i lenei fomu i le tulaga o le maʻisuka, e mafai lava ona e faʻaaogaina faafitauli e fesootaʻi ma le galuega o le cardiovascular system.

O fasi apricots ua faʻamamaina e aoga mo le maʻisuka i le taimi o sauniuniga o mea uma o vailaau faʻasaina o loʻo teuina i totonu, ae o le suka e matua itiiti lava. Ma, e moni, e taua foi le gaogao o le apricot ua matua galo uma le malosi e gaosia ai tino o le ketone.

Ae ui i lea, mo togafitiga lelei o le maʻisuka, e lelei tele le faʻaaogaina o apricots ua mamago o se lanu uliuli enaena. Ae, afai e te manaʻo e faʻatau fualaau mamago o se uila moli, ma sili atu lanu moli matagofie, ona tatau lea ona e manatua e mafai ona faateleina le suka o le toto. E le gata i lea, o le a matua maualuga lava le aʻafiaga, aua i totonu o na apricots sugar ua le itiiti ifo nai lo le lole masani. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le taimi o kuka e faʻafefeteina i le suka suka.

E masani lava, o fomaʻi taʻitasi e faʻataʻitaʻiina se fuataga a le tagata lava ia o lenei oloa, lea e mafai ona faʻatagaina e le tagata o tausia. O le tele o taimi, o lenei fualaau e le sili atu i le lua sefulu lua-lima kalama i le aso.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻatagaina apricots mago e fai ma vaega o faʻatoʻaga eseese ma isi ipu.

Ae naʻo oe e tatau ona filifili i taimi uma le ituaiga o fualaau mamago ma mataʻituina le fua ole aso.

Faamanuiaga o Fanau

E pei o peaches i le maʻisuka, o le vaega tuʻufaʻatasia o loʻo faʻamatalaina i le tele o mea aoga ma o fatu ia e sili ona manaʻomia mo le taumafa. Apricot kernels o se mea taua tele, e mafua ona o le i ai o nisi vaega o vitamini i totonu oi latou, e pei o le PP ma le B17. E tatau foi ona e gauai atu i ituaiga uma o minerale, e pei o le uʻamea, fulukalama, potassium, sodium, magnesium ma le calcium.

E taua tele pe a faʻapea o le maa e faʻaalia i se suamalie suamalie, o lona uiga o le tele o le suauu o loʻo faʻaofo i totonu. E tutusa foi le taua o uiga taua e tatau ona mafaufauina o fatu apricot ua tumu i le polotini. E tusa ai ma tagata atamamai, o le suauu, lea e maua saʻo mai apricot kernels, e sili ona lauiloa. E aofia ai le tele o vaega aoga, mo se faataitaiga, vitamini C, B, A, F.

E taua foi le gauai atu i le i ai o nisi o meaʻai gaʻo, e taʻua o le linoleic, oleic ma palmitic. E leai ni mea taua mo le maʻisuka o le phospholipids, tocopherols ma isi mea aoga e fesoasoani e faʻamalo ese ai le maʻisuka. Ou te manaʻo foi e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea:

  • o le aoga sili ona aoga mai le faʻaaogaina o fatu apricot o le latou gafatia e tau ai i le toto o loʻo faalagolago i le kanesa. O le oloa na tuʻuina atu o se ituaiga o le kanesa o le kanesa,
  • o lenei meatotino ua faʻamoemoeina atoa e ala i le i ai i le fatu apricot o le vailaau vitio B17. O i ai o le cyanide o loʻo i ai, lea e iloa ai e le au atamamai le malosi e faʻaumatia ai siama kanesa uma,
  • o le oona oona o ponaivi e mafua tonu lava i le i ai i totonu o la latou tuufaatasiga o se vailaʻau o le vailaʻau e taʻua o le B17, lea e fesoasoani i le faʻaumatia, faatasi ai ma isi mea, le maʻisuka.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le auai ma le aofaiga tonu o le B17 e tuusaʻo saʻo ma le maualuga o le oona o fatu.

O le mea lea, faatasi ai ma lona suiga i se auala tele, ua faateleina ai foi faailoga o le oona. Ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le aoga mai le maʻisuka mai fatu apricot, e matua fautuaina lava e gauai atu i mea o loʻo faʻaaogaina. E tatau ona muaʻi feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Talosaga faʻaoga

O le faʻaaogaina o apricot kernels e faʻataga ai oe e ausia se aafiaga masani o le anthelmintic i le tino o le tagata. E le gata i lea, e pei o le lauti, e mafai ona latou maua uma le fesoasoani talafeagai i le togafitiga o le fatu poʻo faʻamaʻi pipisi. O se tupe saogalemu mo se tagata matua e tatau ona manatu o le faʻaaogaina e le silia ma le 20 kernel kernels i le aso. Ae ui i lea, faʻalagolago i uiga eseese ma uiga taʻitoʻatasi o le tino, o le aofaiga ua tuʻuina atu atonu e fesuisuiai. O le mea lea, e malosi le fautuaina e talanoaina ma se tagata maʻi faʻafomaʻi poʻo se tagata tausi meaʻai.

O le lautele o le vaega ua tuʻuina atu ua faʻatusatusa i le lautele. I le toga o le kuka, ua faʻaaogaina mo le sauniuni o le faʻamalu, aisa kulimi, yogurt. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 i le lisi o mea e gaosia mo kulimi kulimi, o solo ma isi mea suamalie. O le suauu apricot, lea e gaosia saʻo mai apricot kernels, o loʻo faʻaalia i le tele o meatotino ma uiga taua. O le mafuaʻaga lea ua aofia ai le igoa tuʻufaʻatasia i le lisi o vaega o oloa eseese, e pei o kulimi poʻo faʻavave. O ni vaega tumau i maso mata, faʻapea foi ma nisi mea teuteu.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaliliuina fatu ma faʻaopopo i nisi meainu, mo se faʻataʻitaʻiga, i compotes. E faʻapena foi ona faʻaaogaina e le gata i siama poʻo faʻasao, ae faʻapea foi i asikulimi, faapea foi ma pusa. E mafua mai i lenei mea o le tofo o soo se oloa o le a mafai ona maua se paolo e sili atu ona taua o le apricot, lea e matua talisapaia e le tele o chefs ma gourmets, e tusa lava pe latou te atiae le ituaiga muamua o le maʻisuka muamua. I le tautalagia e uiga i aoga o fatu apricot, o le isi itu e tatau ona gauai faapitoa i ai, o le mea lea, o le a le mea e ono faia e le latou inisiua ma pe ono i ai ni tapulaa i tuutuuga o le taumafaina.

Ituaga leaga o le apricot kernel

O le mea lautele, i le faaopoopo atu i elemene taua, o le apricot kernel e aofia ai se mea e pei o le hydrocyanic acid.

Ole fua tele o le vaega na tuʻuina atu o loʻo faʻaalia i se aʻafiaga i luga ole tino i totonu ole vailaʻau. E tutusa lava le moni mo le tino atoa o le tagata i lona atoaga. E tusa ai ma tagata atamamai, e matua sese lava le faʻaaogaina o fatu ma apricot kernels i le tele o mea, aua e mafua ai le afaina tele o le tino o le tagata.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le mea lea, e ui lava i uiga lelei uma, o le faʻaaogaina o kernot kernels i le maʻisuka e fesoʻotai ma nisi o tapulaʻa. E le gata i lea, e taua tele le faʻalogo lelei i le uiga saʻo o le latou faʻaaogaina ina ia mafai ai ona ausia le maualuga e mafai ona maua ai le lelei i le tino. Ina ia maua uma nei faʻamatalaga, e matua fautuaina oe e faʻatalanoa ma e le gata o se tagata faʻapitoa, ae faʻatasi foi ma se tagata tausi maʻi.

Contraindications ma le afaina

E le fautuaina le faʻaaogaina o le oloa mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le le faʻamaonia o le tagata lava ia ma se fatuga masani. Faʻasalaga mataʻutia ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina apricot kernels mo le maʻisuka. E taua le aua nei sili atu le saogalemu o tui, o le a mulimuli mai le oona amygdine. E masani lava, o le inisua e aliali mai lava ile afa itula, ae mafai ona matauina i le 5 itula. O ia faailoga e faʻaalia ai se faʻalavelave maualuga:

  • matagogo
  • vaivaiga lautele
  • tiga faʻamau
  • taʻavale
  • tiga o le ulu
  • tipi i le manava,
  • gagging.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le fatu, o le manava e oʻo mai i le taimi e tasi, ma i tulaga ogaoga, o le faʻavevesi ma le leiloa o le mafaufau e mafai ona tupu. O se vaega o mea oona o le paʻu o le mucous membranes i se lanu mumu sesega ma le manogi mai le vevela o le oona almonds. I le tulaga o le sologa lelei, vave lava le gasegase, o le faamamaina o le enemas ma le le lelei o le puleaina o fofo o le a manaomia. Afai e tatau ai, e faʻamalositino togafitiga faʻapitoa.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

E mafai ona faʻamago apricots o se vaifofo mo le maʻisuka?

O apricots ua mamago e mafai ona i ai se aoga aoga i le ola manuia o se maʻisuka ma agavaa ai le malosi o lona tino.

I se faaopoopoga, i le faʻaaogaina tatau, o le oloa e mafai ona faʻamamafa ai le tino o se tagata maʻi ma mea uma e taua ia te ia, lea o le a fesoasoani e aveese ai toxins, radionuclides ma metala mamafa.

O fualaau aina suamalie mamago o le a sili ona lauiloa i na faafitauli o le maʻisuka:

  1. afaina ma le ate. O apricots ua mama e aofia ai elemene faapitoa lea e avea ma faaosoosoga o le natura masani o toxins mai nei totoga,
  2. faʻatasi ai ma leona. Afai sa i ai se togafitiga faʻamaʻi, o le mea lea i lenei tulaga e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o apricots mago. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o vailaʻau,
  3. faatasi ai ma se faʻaitiitia o le taua o le faʻaaliga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vaʻaia e mafai ona faasolosolo ina leaga. I le avea ai o se tulafono, e aʻafia le nerve opic ma afaina ai le okeni.

Afai ei ai i tagata se maʻi faʻapitoa, ona i ai lea i lenei tulaga, e tatau ona lafoaʻi apricots, peitaʻi, e le faigofie mea uma. O mea uma lava o le a faalagolago tonu lava i le tulaga o le faigata o le faʻamaʻi ma lona aʻafiaga i isi fausaga.

O le 'aiina o apricots ua sili ona lelei ma isi fualaau mamago. E tatau lenei mea mo le mafuaʻaga e le mafai e le oloa na o ia ona faʻamautu le manava ma le agavaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia se salati suamalie o apricots ua mamago, palu, nati ma le meli.O ia ituaiga o oloa o le a le gata ina suamalie, ae e mafai foi ona faamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka faafomai o soo se ituaiga.

Isi suʻega

O le salati, lea e aofia ai se vaega itiiti o apricots, o le a aoga mo le maʻisuka (e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea sili ona malosi). E iai foi i le lisi o ona vaega e mafai ona avea o ni vine e pei o cherries, viburnum ma isi ituaiga o meaʻai e le faʻasalaina.

E talia le aofia ai o le vine, kiwi, se fasi keke o lemoni i le tuufaatasiga. O mea taʻitasi uma e tuʻuina atu e sili ona lelei ma faʻafefiloi lelei.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona mafaufau le tuufaatasiga e sauni mo le faʻaaogaina.

Talu ai ona o le maualuga o le faʻaaogaina o faʻamaumauga, o le faʻaaogaina o sea ituaiga e talia, ae i se aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama. E le gata i lea, e taua tele le faʻaaoga vave pe a uma le kuka, aua o se salati fou o le a sili ona aoga i le tau faasaga i le suka maualuga.

O le taliaina o le saunia o sua suamalie ma le apricot ma sina vaega itiiti o le sua o le tipolo e le tatau ona itiiti le gauai. E taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amata ona faʻaaoga nisi o fua o fua. E tutusa foi le faaaogaina i le faatagaga poo, i se isi itu, le le mafai ona le mafai ona aina fatu.

E i ai ni faʻailoga?

I le tautalagia o tapulaa autu, e tatau ona maitau:

  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • gastritis ma le maualuga o le eletise,
  • pancreatitis ma maʻi o le ate o tulaga ia e tatau ai ona faʻaaoga le fua o fualaau aina e gata ai le mafai,
  • nisi o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le finocrine gland.

O le mea moni, e le tatau ona tatou faʻagaloina le ono mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻafuaseʻi, le i ai o se tikeri patino o le le faapalepale i nisi vaega o fualaau suamalie. O lea, o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e mafai ai ona faʻaaogaina apricots, ae faʻaititia ai le aofai.

Ae ui i lea, o lo latou faaaogaina e mafai ai ona saunia ni avanoa mo le taumalulu pe, mo se faataitaiga, e faʻaaoga fatu. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo le mea e fai ai apricot, e talafeagai mo le maʻisuka ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

O le mea moni, ei ai tulaga o le soifua maloloina poʻo uiga patino o se tagata pe a le mafai ona faʻaumatia uma apricot.

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i apricot

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E masani lava ona 'aina lenei fualaau aina, e taumafai tagata uma e togi ese se maʻa. Ae i le tele o tulaga ua faia lenei mea i se mea le aoga, ona e tele naua mea aoga ma o loo i ai ni mea lelei e faʻamalolo ai.

I aso nei, e mafai ona faigofie ona e maua le tele o fualaʻau e aofia ai le faʻaaogaina o fatu fua. Apricot kernels e faapitoa le lauiloa.

E masani ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le fausaga o toto toto ma puipuiga. O lenei oloa e maua lelei ai le faiʻai i le okesene.

Ona o le maualuga o mea e gaosi i le carotene, ua fautuaina i latou mo maʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi o le paʻu, faʻapea foʻi ma o latou vae vae i le maʻisuka ma le faʻamalolo o manua o ituaiga eseese.

Ae afai tatou te talanoa e tusa lava pe saogalemu le fatu o apricot mo le maʻisuka, ona i lea tulaga e tatau ona latou faʻaaogaina lelei. O le apricot e mafai foi ona afaina ai le tino, ae afai tatou te talanoa e uiga i fualaau mamago, lea na aveesea mai ai le fatu aʻo leʻi kukaina, ona saogalemu lea ma e aoga tele.

E mafai lava ona e 'ai e le gata o fua o le laau, ae o ona fatu foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻaaogaina le tolu apricot kernels i aso uma mo le luasefulu tasi aso, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona 'aina lelei lava le 30 minute ao lei faia le taumafataga.

Ioe, e mafai ona e maua se fua e aofia ai le faʻaogaina o fatu apricot. I lenei tulaga, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ia mautinoa e le tupu.

O le mea moni, o fatu o ponaivi ua i ai se mea maualuga o le faʻamalolo. Na o le taimi nei e tatau ona e faʻaaogaina i latou i le saʻo saʻo.

E tatau ona e mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma afai e oso i totonu, ona vave taofia lea o togafitiga.

O le a le apricot taua?

E pei ona taua i luga, o le apricot o se fualaau taua tele. O loʻo i ai se numera tele o vaega taua eseese. O lona lauiloa foi e mafua mai i le mea moni e faigofie lava ona feaveaia, o le mea lea o loʻo avanoa pea mo le faʻatau. Ma talu ai ona o le mea moni e mafai ona faia i le malogo, ua faʻatau atu i le tausaga atoa.

Afai tatou te talanoa e uiga i le aoga taua o lenei oloa, ona avea lea o le selau kalama o le apricot i ona uiga lelei e suitulaga i le lua selau kalama o le ate fou. Latou te fesoasoani lelei i tulaga e te manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le maualuga o le uʻamea i le tino pe toe faʻatumu ai le toto, lea na leiloa i le taimi o le mamafa o le toto.

Fomaʻi fautuaina tamaitai o loʻo faʻamoemoe o loʻo i ai se pepe, faʻapea foʻi ma tagata e matua aʻafia le puipuia o fualaau aina. O le lisi o faʻamaʻi lea o le a aoga tele ai lenei fualaau aina e tele lava. O le mafuaaga lea e masani ona fautua mai i le toetoe o tagata uma.

Ae, o le mea moni, o loʻo i ai nisi faʻatauiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻatagaina i latou i le faʻaeteete tele e tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le inisalini faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafua lenei mea ona o le fualaau aina e aofia ai le tele o le suka.

Afai e filifili pea le tagata maʻi e aofia ai lenei oloa i ana meaʻai, ona tatau lea ona ia malamalama o lona uiga e tatau ona e faatapulaa le taumafaina o isi oloa uma e aofia ai le suamalie. I lenei tulaga, o le a mafai ona aloese mai faʻalavelave matuia ma le faʻaitiitia o faʻafitauli tau soifua maloloina.

Ia, o le mea moni, e le tatau ona tatou faʻagaloina tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona muamua feutagai ma a latou fomaʻi aʻo leʻi faʻalauiloaina soʻo se oloa i totonu oa latou meaʻai. Ma na o le taimi lava lena e alu ai i le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai. Ona oʻo mai loa lea o le vave o le togafitiga.

O le 'ai o ituaiga o fua e mafai ona faʻatagaina mo le maʻisuka o le a taʻu atu ai i le tagata tomai faapitoa i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga