Maʻisuka soda

O mafuaʻaga o le maʻisuka e mafua mai i le faʻalavelave o le pancreas, lea e le o faʻamavae pe leai foi le gaosia o le inisalini. O se taunuuga, e le mafai e le tino ona gauai le kulūkose, lea e matua aafia ai le lelei o le ola o le tagata. I le avea ai o se tulafono, o tagata e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ua maua foi i le maʻi gasegase, lea e masani ona oʻo atu ai i le oona tele, faʻaleagaina o vailaau faʻasaina, toe faʻalavelave ma le atuatuvale. O tagata maʻi e faʻaalia ai vailaʻau faʻapitoa, o se taumafataga sei vagana ai le gaʻo, maualuga-kalori, falai ma suamalie. E mafai ona e faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo e ala i le aveeseina o le suavai mai le tino e faʻaaoga ai sodium bicarbonate - suauu masani.

Le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le oloa

O le sodium bicarbonate o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi malosi. O le mea masani lea o le alkali, o lona uiga autu o le mafai lea ona faʻafefe le eletise, ma liua i se mea saogalemu.

O suauu paluga o se oloa lea ua maua ai le lauiloa e le gata i isi vailaau faafomai, ae faapena foi i aga masani

Sa lomia e saienitisi i le Iunivesite o Kalefonia faamatalaga e uiga i le aafiaga o le suamalie i luga o le ate o le ate, o le faateleina lea e mafua ai le le atoatoa o le insulin.

E manaia lenei mea! O le oloa ua taua o se vaifofo vaivai, o lea sa faaaoga ai i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi e togafitia manuʻa. Ma o le folasia o le vaifofo i totonu o se vein na mafai ai e se tagata ona aluese mai se maʻi o le maʻisuka. O isi vailaau faafomai e fai mai o le gafatia o le bicarbonate e taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa, e ui lava e leai se faamaoniga faasaienisi.

O le a le aafiaga o le suamalie i le maʻisuka, ona o le a le aoga?

E le o taimi uma e faʻataunuʻuina ai meaai i le faʻaogaina o meaʻai. Pe a mamafa tele i gaʻo, o le manava e maua ai le sili atu o meaola - gasegase, lactic, butyric, ma isi. E i ai le faʻafitauli i tua o le sternum - heartburn. O le faʻaleleia o soda e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le eletise ma faʻaumatia ai faʻafitauli.

O le suauu paluga o se paʻu paʻepaʻe

E faʻamamaina foi e le Bicarbonate le puipui o le togafiti o siaki, ma e aoga tele i le ate. E faigofie lava ona aveesea mea leaga mai le tino, ma puipuia ai lo latou gauai i totonu o le toto. O le suamalie e aoga mo le faʻaaogaina fafo mo le paʻu o le mamafa. O le efuefu e aʻafia ai le le mama mai pores, faʻamamaina ma toe faʻafoʻiina le avanoa e maua ai le manava o le paʻu.

O le faamamaina o totoga i totonu ma le togafitia o le maʻisuka ma le soda na maua ai le lauiloa i le amataga o le seneturi lona luasefulu ma e le mafai ona aveesea lona taua.

O maʻi gasegase e mafatia mai faʻamaʻi manuʻa. E masani lava ona tele naua mea e teu ai, microcracks ma isi mea leaga i le tino atoa. E mafai e le susu ona faʻaitiitia le taua o mea fusi, lea ei ai le faʻaleagaga i le tupu aʻe o meaola faʻapitoa (viruses, bacteria and fungi). Afai e te faʻaaoga alkali i le tuufaatasiga o le faʻamaloloina o mea manogi, o le a fesoasoani lea e aloese mai faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻagaoioia o faiga o le faʻafouina o sela epithelial.

Aafiaga i le tino

O le acidity index o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma le faagasologa o le gaosiga, le faʻasagaga o meaʻai e ulu atu i le tino. O le tele o le gaosiga o le sua gastric e mafua ai ona faateleina. O le tele o meaʻai e le mafai ona maua ai se lagona o le saturation mo se taimi umi e oʻo atu ai i le faʻateleina o le gaosiga o le acid. O lenei mea e mafua ai faafitauli i le manava, ate, ma le pancreas. Ona o le faaleagaina o sela o le mulimuli, o le inisalini e amata ona gaosia saʻo ma i ni vaega laiti.

O le taunuuga e mafai ona avea ma atinaʻe o le maʻisuka. I le faagasologa o le faʻaaogaina o sela, o le iron e le mafai ona faʻaaogaina le kulukose, lea e mafua ai le faateleina o lona fua i plasma. O le faʻateleina o le maualuga o le eletise e matua aʻafia ai le metabolism. O le sodium o le a mafai ona fesoasoani i le tuʻuina o faailo i le faasologa - o le soda e faʻaititia ai le suka toto i tulaga masani masani.

E taua le malamalama o sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa e mafai foi ona i ai a latou faʻailogaina, o le mea lea e tatau ai ona amata togafitiga i le sodium pe a maeʻa se suʻesuʻega auiliili o le auala o le pulega, faiga o gaioiga ma mea e le manaʻomia.

I le faaaogaina o suauu masani, e mafai ona e toe faʻafoisia le paleni o le tino. E masani lava, o le maualuga o le pH i se tagata maloloina e tatau ona i le va o le 7.35 ma le 7.45. Afai e faateleina le eletise, ona mafai lea e le suauu ona faʻaleagaina. O lenei mea e iloa e tagata o loʻo mafatia i le fatu. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e lava le inu 1 lepp. se sipuni o le suasusu ua faʻafefe i totonu o se ipu vai.

O le gaʻo kulimi ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e fegalegaleai e pei ona taʻua i lalo:

  • sodium carbonate e mafai ona aveesea mea leaga mai le tino ma faʻamama le inumaga mai ia i latou,
  • o le faateleina o le eletise o le ate ma le maʻisuka ua faaitiitia, ona o lea, o lona tulaga o se tulaga masani, ma e mafai ona amata ona taulimaina ona tiute i le atoatoa.

O le tagofia o le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina ai mea leaga i totonu o le tino. E tele e matauina le antibacterial, faʻamaʻi faʻamalolo o le sodium bicarbonate.

O le a le ituaiga o maʻisuka o le suauu na faʻaalia?

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaleleia atili taua e mafai ona ausia e ala i suiga o olaga. O lenei mea o le tino faaletino, o se taumafa e faʻaitiitia ai le toto suka, o le faʻaogaina o mea teuteu eseese, infusions ma sua. I lenei tulaga, e fesoasoani foi le soda, lea e le mafai ai ona gaosia le gaʻo, e faʻamaonia ai le paleni-o faavae o totoga o totonu.

E ui o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago, e faʻamalosi e tui i o latou olaga atoa. E ui lava e tatau ona latou tausisia se taumafataga faapitoa, e le faigofie ona maua le pancreas e maua mai ai le hormone. O le mea lea, o togafitiga ma le bicarbonate e le aoga.

E faʻafefea ona fesoasoani le suauu i le maʻisuka

I le maʻisuka, o le sodium carbonate lelei e faʻamamaina ai le manava mai le gaosiga o le suka. E taua tele lenei mea, ona o lenei faʻamaʻi, o gasegase e maua ai faʻafitauli i le ate, ma e le mafai ona toe faʻaaogaina ona tiute i lona malosi atoatoa. E tali e Soda le fesili i le auala e maua ai le maualuga o le suka i le fale.

Mulimuli ane, o lenei mea moni o le ai ai se aafiaga le lelei i luga o le pancreas, lea o le a le lelei ma e le toe maua ai le insulin i le tele o aofaiga. O le mea lea o le maualuga o le toto suka ma faʻalavelave uma o le maʻisuka.

O togafitiga o le susu mo le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina le tele o mea leaga i totonu o le tino. O le mea lea, o le sodium carbonate e tatau ona faia i le na o le faʻafefeina i le vai poʻo le puleaina o le tino.

I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le elemene o loʻo i le va o le 7.3-7.4 iunite. Afai e alu lenei faailoilo, ua oʻo i le taimi e amata ai togafitiga ma le susu.

O lenei vailaʻau o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le eletise ma faʻaola ai le tino mai siama ma le le mautonu.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o tagata e masani ona tele meaʻai, o loʻo iai ni faʻalavelave o le ate ma le paʻu. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka ua taʻua o le maʻi o le olaga, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le tino faaletino, le maloloina o meaʻai, ma, ioe, faʻamaoni.

Sodium bicarbonate, i le olaga i aso faisoo e taʻua o le inu po o le susu, fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino ma faʻagesegese, o lea, o le faagasologa o le faʻaaogaina o gaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, ua leva ona faʻaaogaina le soda o se auala aoga mo le faʻaitiitia o le mamafa, o se vaega o togafitiga faʻafomaʻi.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, ua fautuaina e fufuluina le taele ile suavai, ae naʻo le maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi ma le leai atoatoa o ni faʻamaʻi:

  • le lagona o le tino i le tuufaatasiga o le sodium bicarbonate,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • toto maualuga
  • mala o le eleele
  • maʻitaga ma lactation,
  • le i ai o gasegase gastritis - gastritis, ulia,
  • faaitiitia le eletise o le sua oona,
  • tulaga masani ma tulaga faifai pea o faʻamaʻi o loʻo iai,
  • pe afai e le togafitia i fualaau faʻasaina o loʻo i ai le alumini ma le magnesium.

Ae ui i lea, o le togafitia o le maʻisuka ma le soda e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase:

  • i le suia o le maualuga o le elemene o le manava,
  • toe faʻafoʻisia le gaioiga o le faʻalavelave,
  • faaleleia atili o le galueaina o le tino o le tino,
  • faʻasaina le metabolism,
  • totoga faamama ma toto toto o toxins ma toxins,
  • i ai le aʻafiaga o aʻafiaga pe a oʻo mai ni manuʻa matala.

E le o se mea e tupu mai ai o le togafitiga o suasusu e maua ai se faʻamalologa. O mea taumafa i aso nei e sili atu ona mamafa i le tino o le tagata e maua ai gaʻo, lea e tau atu i lona "acidification" ona o gasegase maualuga (lactic, oxalic, acetic, etc.)

O le mamafa tele o se faafitauli ogaoga i le maʻisuka ituaiga 2, ma o le taele vai e faʻaalu i le aso mo le 10 aso o le a fesoasoani e taulimaina. I luga o se bath bath bath, e tatau ona e tuʻu le 500 g suauʻu tao. E le sili atu i le 38 tikeri le vai, ma le umi o le taualumaga - e le silia le 20 minute. O se tasi o sauniga e fesoasoani e aveesea ai le 2 isi pauna.

Mo le faʻaleleia o le mafaufau ma le tino, e fautuaina e faʻaopopo le 10-15 matūala o le suauʻu taua - geranium, laurel, juniper, eucalyptus, lemoni i le taele. O nei suauʻu e aoga tele i le faʻamaloloina o le maʻisuka.

E taua le manatuaina o le taoina o susu mo le maʻisuka e le tatau ona faʻaaoga e fai ma vailaʻau. E fesoasoani i le faʻaleleia o togafitiga faʻasolosolo, e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i totonu o totoga ua maeʻa saunia ma mamanu. I le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise, o le soda e mafai ai ona faʻaleleia le ate ma le pancreas, ma faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini.

O se fesuiaiga i le maualuga o le toto i le ketoacidotic coma, o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka, e manaʻomia vave faʻasaʻo. I lenei tulaga, o le masini sodium bicarbonate e faʻaaogaina ma le faʻamalosi seia oʻo ina toe faʻafou le toto pH i le masani.

Mea aoga

O le inu o le sodium bicarbonate ei ai lona aoga aoga i le faagaoioia o fatugaʻo, lea e fesoasoani ai i le fausiaina uma o metabolic processes o le tino. O le mafuaʻaga lea e matua aoga ai le taoina o le susu mo le maʻisuka.

O le toʻatele oi latou na maua i lenei faʻamaʻi o loo mafaufau: o le susu ma le ituaiga 2 maʻisuka ma, aemaise lava, le maʻisuka ituaiga 1?

Togafitiga o le maʻisuka ma le soda e maua ai se lelei lelei ona o le tele o mea aoga o loʻo i totonu o lenei paʻu, e aofia ai:

  • o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafua ai le sui o le siosiomaga o le kulimi alkaline, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le ate ma le ala, e mafai ai e mea leaga ona alu vave le tino,
  • O le inu o le bicarbonate e mafai ai ona televave le vave o le suavai nai lo le mafuaʻaga o le gasolo malie o le susu, lea e mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi le mamafa, o tulaga taua masani ia e taua tele i lenei maʻi, o lea o le gaʻo susu i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele,
  • O vae e momomo e masani lava o soa o le maʻisuka, ma o le suamalie, pe a faʻaaogaina i fafo, o loʻo i ai se lagona toʻafilemu ma e iai sona aʻafiaga.

Ae faʻapefea ona ave le soda i le maʻisuka ituaiga 2? O suauu pati mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le taele, faʻapea foi i fafo ma totonu. Ae o le taunuuga o togafitiga o le a sili atu ona lelei pe afai e saʻo le saunia o fofo.

O togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka e tele o latou tulaga lelei:

  • tau maualalo o le sodium carbonate, lea o le a faasaoina ai le paketi,
  • o le efuefu e faʻamamaina lelei puipui o le manava, faʻafefete le kuluma,
  • faʻapipiʻiina uma ala o faasalalauga vai, e faʻaitiitia ai le malosi.

O lenei meafaigaluega sa masani ona faaaogaina i le taua ma o le taimi lena na faamaonia ai lona aoga. E leai se fomaʻi o le a faʻavaivaia se maʻi mai le togafitia o le maʻisuka ma le soda, aua o le tele o seneturi na ia maua ai ni taunuuga lelei i togafitiga o faʻamaʻi eseese.

E seasea ona talanoa fomai e uiga i le ono mafai ona faatumauina se tulaga masani o le soifua maloloina faatasi ai ma le fesoasoani a le suauu, o lea e filifili ai e tagata gasegase ia latou lava togafitiga. E i ai sona aoga aoga i le tino atoa. Aʻo aveina:

  • o le maualuga o le elemene o le manava o le a suia, o le fatu vaivai ua mou atu, ua faʻamamaina puipui o le manava,
  • o le elemene o le tino ua faʻaitiitia, o faʻaaliga o faʻamaʻi na mafua ona o le faateleina o le eletise ua faaitiitia,
  • o le gaioiga o le tino
  • o le metabolism e faʻapitoa
  • o le tolopoina o le tele o le suavai mai le tino ua faʻaaogaina, ona o lenei faiga o le faʻaaogāina o gaʻo o loʻo faʻagesegese
  • toto toto ma totoga i totonu o loʻo faʻamamaina o toxins ma le vevesi.

Faateleina le maualuga o le eletise e tupu mai i le talaaga o le soona inu o le gaʻo. E sili atu le malosi o le tino i totonu o le tino: faʻasolosolo, oxalic, ma lactic.

I le faʻamalosi o fomaʻi faʻaonapōnei, o loʻo i ai vailaʻau lelei ma isi metotia o togafitiga, o lea e le masani ai ona faʻaaogaina e fomaʻi le sodium carbonate i le togafitiga o maʻi maua i le maʻisuka.

Ae afai o se tagata lava ia na te manaʻo e maua ni faʻamatalaga patino mai se sui lagolago, e tatau ona liliu atu lona mafaufau i le susu.

Talu ai ona o le oloa e avanoa mo tagata uma e aunoa ma se faʻasesega ma o loʻo i ai pea i soʻo se umukuka, o le a le faigata mo le tagata maʻi ona ave ni sipuni o lenei fulufulu faʻamalosi mo le vaiaso.

E tatau ona faia lenei mea ina ia puipuia ai le maʻisuka, ma pe a oʻo mai le faʻamaʻi.

O a aoga o le suamalie ma le suka maualuga? O i latou nei:

  • Sodium carbonate e taugofie, o le togafitiga ma le soda e le afaina ai le paketi a le aiga.
  • I le soda, e mafai lava ona faʻaitiitia le maualuga o le eletise.
  • O le suamalie e faʻamalieina ai le manava, ma faʻamalo puipui o le manava.

O auala mo le faʻaaogaina o susu i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi na faʻamaonia ai le aoga o lenei mea, talu mai lena taimi ua suia laitiiti.

E leai se fomaʻi e faʻavaivaia le tagata maʻi mai le faʻaaogaina o le susu, talu ai o mea aoga o le oloa e matua manino lava.

O le sodium carbonate ma le maualuga o le suka toto o le a puipuia malu ai le tino o le tagata maʻi mai lagona le fiafia ma le le mautonu i totonu o le manava, lagolagoina le polokalama puipuia ma fesoasoani e tuu ai o ia i se pa pupuni i le maʻi.

Auala e ave ai soda mo le maʻisuka

A maeʻa ona faʻatusatusa uma mea lelei ma togafitiga o le togafitiga o le soda, e tatau ona amata le faia o le sodium bicarbonate faʻataʻitaʻiina i ni laʻititi laʻititi i totonu.

Amata le mea i totonu o le gaʻo paluga ma lona laʻititi laʻititi i luga o le pito o le naifi. Vaevae i le afa o ipu vai inu, ona aumai lea o le vai malulu i se tioata atoa. O le anapogi e inu ai lenei vaifofo i totonu o le tasi gulp. Afai e le o iai ni aʻafiaga i le aso: afu, totogo, manava o le manava, toto maualuga - o le vai inu ua inu i aso taitasi mo le 7 aso, ona faʻaopopoina lea o le soda i le 0.5 tsp. i le aso.

A maea se lua vaiaso, e tatau ona e malolo. Ona toe fai lea o le kosi, i le fua muamua o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma le fuafuaina o le acidity index. I le avea ai o se mea faʻapitoa, e fautuaina le faʻaaogaina o le inu suauu i le vaiaso i le vaiaso atoa.

Faʻaaogaina fafo ole soda i le maʻisuka

I le maʻisuka maualuga o le ituaiga lona lua, lea e le faʻasalaina ai le faʻaaogaina o suauu paluga i nai atopaʻu, o le mea taua o le vaivai o le gasegase, le gauai o le mafaufau, manatua, faaletonu o le vaai ma, lea e faapitoa le faalauiloaina, faamalolo manuʻa. O tagata gasegase e mafai ona iloa i nisi taimi i le i ai o manuʻa ma ulupatua i vae ma lima. E oʻo lava i sina mea itiiti e mafai ona mafua ai le afaina o manuʻa ma maʻi pipili, ma aʻafiaga ma faʻamaʻi.

E iloa o microorganisms ma siama e lamatia ai le tino e vave faʻavave i se siosiomaga oona. E fesoasoani le soda e faoa mai ia i latou lenei avanoa, faʻaitiitia le maualuga o le suka i le tino.I le faaopoopo atu i ai, o mea faʻapitoa ma faʻamaʻi pipisi o le bicarbonate e fesoasoani e faʻamaʻi manuʻa ma faatino ai le faʻapalapalaina atoatoa. O le faʻamamaina ma le faʻamagoina o meatotino o le soda e fesoasoani i le faʻafouina o le toe faʻafouina o le paʻu paʻu ma, o lea, faʻalelei atili ai le faʻamaʻi manuʻa.

I totonu o se siosiomaga maʻaleʻale, o le oti o meaola ninii ma o latou gaosiga o meaʻai ua tupu i le 2-3 aso pe a uma ona faʻaaoga le suauu.

Recipes mo gaosiga o le gaosiga o le soda

  1. E tatau ona saunia se suauu mo le faʻaogaina o manua ma le togi i le maʻisuka mai le soapasa fale 72% gaʻo ma le susu.
  2. Grate le fasimoli (afa o le pa), faʻaopopo le afa afa ipu vai ma faʻafefete e faʻamaʻa. A maeʻa le mafanafana, faaopoopo le 1 tsp. soda, 5 gogo o le glycerin, oso.
  3. A maeʻa ona faʻafefeteina le suauʻu, e faʻafefiloi i luga o le manua, lea e muaʻi togafitia i le hydrogen peroxyide.
  4. Aua nei afifi le nofoaga tiga, maua le avanoa i le okesene. O lenei mea o le a fesoasoani i le vave faʻamagoina o le manua. Afai ei ai se lagona malosi mu, o le suauʻu e mafai ona vaʻaia lelei ma se solo. Faaaoga le suauu i le aso mo le 30 minute.

Pe a togafitia le maʻisuka, e tatau i se tasi ona mulimulitaʻi i se taumafataga e maualalo ifo-caloro-free-free, e taʻitaʻia ai se olaga malosi, i le tele e mafai ai, ia i ai i le ea fou.

E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka i le soda?

Amata le faagasologa o le fetuunaʻi o le tino e maua ai lenei paʻu i ni laʻititi laʻititi. I totonu o se ipu malamalama atoatoa, sina vai mafanafana, faʻamaeʻa le aofaiga o le oloa o loʻo tuʻuina i luga o le pito o le naifi umukuka.

O le inuina o mea uma o le tioata e tatau ai i le taimi e tasi, i le tasi gulp, aʻo le i ai muamua. I le gasologa o le aso, e taua le mataʻituina ma le mataʻituina le amio a faʻaaogaina o mamanu ma okeni, ma afai e le o lagona ni aʻafiaga e le manaʻomia, e mafai ona e faʻaititia le taimi e tasi e faʻaaogaina ai le bicarbonate.

A maeʻa le tasi aso, e mafai ona faʻaopoopoina lona aofaiga i le afa o sipuniti e aunoa ma se paʻu. E tatau ona faʻamalu le suauu i le aofaiga tutusa o le vai. E manaʻomia lou suʻeina o le vaifofo i lea aso ma lea aso, e aunoa ma le toilalo i luga o se manava gaogao. O le umi o le faʻaaogaina e lua vaiaso. Aso e le mafai ona misia.

A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona e faia se malologa saʻo mo le taimi tutusa. A maeʻa lena mea, e tatau ona e ave se fua o le suka toto ma le eletise.

Ona toe fai lea o le faagasologa i le faasologa e tasi: lua vaiaso o le taliaina, lua vaiaso o le malologa, suega suʻesuʻe suʻesuʻega.

E naʻo le maeʻa o le lua faʻasologa o togafitiga e mafai ona mataituina le aoga ma le aoga o le faʻaaogaina o lenei paʻu. O loʻo maua i le maʻisuka le faʻaaogaina o vaiinu vai. E iloa e tagata uma e tusa lava pe laʻititi le faʻataunuʻuina, manuʻa, ma le pa'ū i nei tagata e matua lemu lava, o nisi taimi e alu vaiaso uma ma e oʻo lava i masina.

Mo se taimi umi faapena, o le aʻafiaga o le afaina i manuʻa o le fungal, bacterial, viral flora e faʻaititia ai le tele. E mafai e Bicarbonate ona puipuia nei mea uma. Ua faʻamaonia e fomaʻi ma saienitisi i totonu o se siosiomaga e maualuga maualuga, o siama faʻamaʻi ma siama e tupu ma faʻaolaina le tele o le malosi.

O le fofo o loʻo saunia e le auala o loʻo i luga o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli ma saofagā i le vave faʻamalolo o mea leaga. E tatau ona togafitia faʻasolosolo ma faʻasalaga faalua i le aso, e aunoa ma le suia o le faʻaogaina o le paʻu i le vai (e tatau ona vaivai). O se lelei lelei o le a lagona e ia lava i le aso lona lua o togafitiga masani, ma i le aso lona fa o le a alu ese le mumu, o le a malolo le manua. O le mafuaaga autu o le faateleina o le aafia o le maʻisuka o tagata o loo ola i le ala sese.

O le mafuaʻaga lea e taua tele ai se tagata e taʻitaʻia le taua e faʻamaʻi ai lenei maʻi e 'ai ma le saʻo ma saʻo. I le lisiina o aso taʻitasi e tatau ai ona mataʻituina tulafono masani o meaʻai uma. O se vaega tele i le faʻaalia o lenei maʻi i tupulaga talavou ua tofia i le maualalo o le gaioiga. O lenei faafitauli ua avea ma se tasi o ki i sosaiete nei. O le hypodynamia e mafua ai le paʻu tele i faiga uma o gasegase, e mafua ai le vevesi i le tino o le endocrine, lea e aofia ai le pancreas. O le mafuaʻaga lea e tele ai le sao o le physiotherapy i le tausisia o faʻamaoniga lelei o le homeostasis ma metabolic processes.

O le suauu pati mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1 o le ai ai sona aafiaga aoga i le atoaga o togafitiga saʻo ma fualaau faasaina, meaʻai, aʻoga faaletino. E tāua le aua neʻi misi faʻataʻitaʻiga puipuia, aua o suʻesuʻega taimi ma le mataituina lelei o faʻamaʻi faʻapitoa o le a faʻagesegese ai le atinaʻeina o suiga faʻaleagaina e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi.

Sauniuniga saogalemu

Aisea e le mafai ai ona e inu vai inu i le maʻisuka? E pei o togafitiga faʻaleaganuʻu, e leʻo faʻamaloloina togafitiga faʻavae a tagata.

E le mafai ona e faʻamalamalamaina togafitiga faʻatasi ma soda pe'ā iai se talafaasolopito o maʻi o le manava.

E ui lava o le bicarbonate o loʻo faʻaalia mo le tele o faafitauli gastric (tulaga o le hyperacid, heartburn), o loʻo i ai suʻesuʻega gastroenterological lea e matua faasaina ai le faʻafofoga tautala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o togafitiga ma le soda e tatau ona faʻateʻaina mai le togafitiga faʻapitoa mo tagata o loʻo mafatia i le faʻaitiitia o le gaosiga o le atinaʻe i totonu o totoga maso.

Aisea e le mafai ai e le maʻisuka ona inu vai inu ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le suka? I le tulaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le talaaga o le faafitauli o loʻo i luga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le maua o le oncology o le manava mo le maʻisuka.

Afai o togafitiga faʻatasi ma le vailaʻau suauʻu ua uma ona faʻatulagaina tutoʻatasi ma e le pasia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e taua le matauina o ni puipuiga:

  • o le faaumiumi o le fesoʻotaʻiga o le paʻu ma le vaifofo ua maeʻa faʻatasi ma le paʻu e tatau ona faʻamavaeina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le mumu, faʻaleagaina, sasaina,
  • e taua le puipuia o mata, mucous membranes o le vaega o le manava mai le maua mai o lenei oloa, aua o le a mafua ai se vevela alkaline umi,
  • i tulaga tulaga ese, o le sodium bicarbonate e mafai ona mafua ai faʻafitauli faʻafuaseʻi.

Afai e tupu mai se laupepa po o se vai inu ua saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le konativai ma ia lava vai inu manaia. Afai o le ita e aliali i luga o le paʻu ona o le faaumiumi o fesoʻotaʻiga ma le vailaʻau, o le tapeina ma le tosoina o le nofoaga ua afaina e faʻasaina. A maeʻa le 1-2 aso, o le a le toe i ai ni uiga le lelei ia latou lava.

Na e iloa o le aloe vera o loʻo i ai le gafatia e faʻaitiitia le toto suka i tulaga masani? O mea aoga o le upega i le maʻisuka na matauina foi. E maitauina e faapea i le maʻisuka, aʻo faia ni mea faʻaleagaina, teas ma decoctions o vao, o le tulaga e faʻaleleia lelei.

I le filifili e faʻataʻitaʻi togafitiga vai, e tatau ona e feutagai muamua ma lau togafitiga o le endocrinologist. I le uma, o lenei metotia e le fetaui mo tagata uma. Contraindications e aofia ai:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • le i ai o le kanesa
  • le vaitau o le fafagaina o le pepe ma le maʻitaga,
  • faaitiitia le elemene o le manava,
  • toto maualuga
  • so o se faamai i le vaega galue,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma gastritis.

E tatau foi ona e fefaʻasoaai eseese pe mafai ona inu vai i le maʻisuka pe a fai e togafitiga togafitiga e faʻaaoga ai fualaau faasaina e aofia ai le magnesium ma le alumini.

Faatasi ai ma le faaumiumi o le paʻu o le paʻu i le sodium carbonate, e mafai ona tupu le ita. O le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻafitauli e leʻo faʻateʻaina. Mo le faaaogaina i fafo, e tatau ona faʻamautinoa e le ulu atu le suauu i mata - o lenei mea e ono afaina ai le mucous membranes.

Auala e faʻaaoga ai le oloa mo le maʻisuka

E tusa ai ma le metotia a Polofesa I. P. Neumyvakin, o le tusitala o le tusi "Soda - Myth or Reality", latou te amata ona ave le vailaau i totonu i ni tootoo laiti.

  1. O le paʻu i le pito o le naifi (e le sili atu nai lo le ¼ teaspoon) o loʻo solo i le 0.5 ipu vai inu, ona faʻafefe lea i le aofaiga tutusa o le vai malulu.
  2. O le vaifofo e onā i sina sipili faʻatolu i le aso 15 minute ao leʻi faia le taumafataga 3 aso i le laina.
  3. E mulimuli mai le tolu aso malolo, ma ua maeʻa ona toe faia le kosi i se fua faatatau maualuga (0.5 tsp / tioata vai).

E mafai ona e suʻeina i totonu mo le le sili atu i le fitu aso i le laina

E i ai le isi auala e maua ai tupe. O taeao uma lava, i luga o se manava gaogao, latou te inuina le vaifofo atoa i le tasi gulp mo se vaiaso. Ona faʻateleina lea o le tui i le 0.5 tsp / aso. A maeʻa le isi 7 aso, fai se malologa, ona toe faia lea o le vasega atoa.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le mea inu vai e fautuaina i le vaiaso i le vaiaso atoa.

Vailaʻau faʻamalolo mo le paʻu mamafa

Faatumu le taele vai i le vai mafanafana ma le vevela e le sili atu i le 38 ° C ma sasaa 0.5 kilokalama o le suauʻu tao i totonu. Faatofuina lou tino atoa i se vaifofo faamalo mo le 20 minute, ma a maeʻa le faʻagasologa, faʻamama i totonu o le fagu. O le togafitiga e 10 aso.

E manaia lenei mea! O le faʻafilemuina o neura ma aʻo lei alu i le moega, e fautuaina e faʻaopoopo le 4-5 kulula o le suauu taua o le mint, juniper poʻo le eucalyptus i le taele. Lemoni poʻo le suauu moli o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia o le malosi ma le malosi o le malosi.

I le faaopoopo atu i le soda, ua fautuaina ina ia faaopoopo ni suauu taua i le vai, lea o le a toʻafilemu pe, i se isi itu, avatu le malosi

Lulu Manuʻa Faamalolo

O se suauu mo le faʻamalologa manuʻa ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Tasi le afa afa fasi soapuni taga 72% faatasi ai ma se fatu, faʻafei i le 100 ml o le vai.
  2. A maeʻa le mafanafana, faʻaopoopo le 5 mataʻu o le falemaʻi glycerin ma le 1 tsp. suauu.

Soʻo se faaleagaina o le paʻu e muamua fufuluina, togafitia i le hydrogen peroxyide, ona lūlūina lea i le suauu. A maeʻa le 30 minute, ona aveese lea ma le faaeteete i se ie e leai ni mea. Afai ei ai se lagona malosi mu, ona mafai loa lea ona fufulu muamua le suauu. O le faʻagasologa e toe faia i aso uma seʻia maeʻa ona faʻapipiʻiina le nofoaga ua faaleagaina.

Taua! E le mafai ona faʻatapulaaina le avanoa o le okesene i le manua, o lea e te le manaʻomia ai le fusiina.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

O le sodium bicarbonate e le o se mea matautia, ae ae leʻi amata faʻaaogaina e avea o se sui sooupu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E taua foi le faʻamautinoa e leai ni faʻalavelave, e aofia ai:

  • tausaga o tamaiti
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • hypersensitivity i le vailaʻau,
  • allergies
  • oncology
  • toto maualuga
  • maʻitaga ma lactation
  • gastritis, maʻila,
  • mimitiina, afifiina, fafaga,
  • maualalo maualalo
  • masini ma le aluminium talu ai nei,
  • le faʻaaogaina o se aofaiga tele o vai maualalo.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, o le meaʻai o le soda e solia

Afai a uma ona inu le inu i totonu, ona i ai lea o le le toʻa, ona tatau lea ona taofi togafitiga. Faailoga leaga e aofia ai:

  • taoto ma vili
  • vavao
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • tiga o le manava
  • leai se manaʻo.

A maeʻa le fesoʻotaiga faaumiumi o le vailaʻau ma le paʻu, faʻaleagaina ma le vevela, e mafai ona aliali pe o le mu. Aloese mai le fesoʻotaʻi ma le sodium carbonate i mata ma mucous membranes.

Faʻalogo lelei! Afai e faateleina le malosi o le manava, ona le fautuaina lea e faaitiitia i le soda. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i le "faʻaaogaina o le eletise" - faʻafouina o le manava gastric pe a maeʻa le faʻavaveina o le acid. O le iʻuga, o le a faʻaitiitia ai le manava, ma a maeʻa sina taimi o le a toe faʻaalia ma se tauimasui.

Tuʻuina le anemia i le maʻisuka e mafua mai i toxins e aoina i luga o le tapulima. E mafai ona aveesea e ala i le faʻaaogaina o le palapala i foliga o se taulima i le tapulima. Taofi mo le 3 itula. Ufiufi le omea i se pusa paʻu ma faʻamautinoa i se fusi. Clay e faʻaaoga i aso uma. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave, e tiga foi le tamaʻi. Faʻafesoʻasaʻi faʻasaʻi e tuʻuina atu i latou i se tasi o meridian (channel). O le mea lea, e sili atu ona fautuaina i le faʻamaʻiina o le tino atoa poʻo le suʻeina o le tino i totonu o le fagu, e faʻaaoga ai le susu. I luga o se susu susu, e tatau ona e faʻamalu le soda i ou tamatamai lima po o se solo taele ma faʻapipiʻi le tino i lenei auala.

Lyudmila

http://z0j.ru/forum/read/77-saharnyj-diabet-page2.html

E manaia, o laʻu uo mai le maʻisuka inu vaiinu, fai mai, na faigofie, pe na faapefea ona ia amataina. O le a le mafuaʻaga o lenei, ou te le malamalama, e ui lava e tatau ona ou aoga.

Dasinok

http://dasinok.ru/forum/thread690.html

O le mea lautele, sa ou mafaufau ma mafaufau ma filifili, ua ou inu pia i le taeao, i le taimi lava e ala ai, mo le lua vaiaso i le taimi nei. E tusa ai ma taunuʻuga, e leʻo manino, ae vave lava, atonu, i le mataupu. O le mea e tasi e mafai ona ou fai atu vave - o faafitauli ma le fugalaau ua toetoe lava a maeʻa, ma o le mea moni tatou te le 'ai e pei o le manava o se tina ua maitaga. Ma o le mea pito sili ona taua, ou te leʻi faʻataʻitaʻiina se mezima, faʻafiafiaga, faʻafefe, paʻu, ma ituaiga uma o lactos ma bacterial bifidum, o mea uma i mataupu faavae e le fesoasoani. O lea, ua i ai ni nai iuga laiti, sei o tatou vaʻai i le mea e tupu i le isi.

Nikolay

http://dasinok.ru/forum/thread690.html

O le Roerichs e tusi foi e uiga i aoga o le suamalie, e tele a latou faamatalaga e uiga i lenei mea i mataitusi a Helena Roerich. Ou te ave foi le suasusu, ma o loʻu tina, e ui talu ai nei, ei ai nisi o taunuuga, faamamaina pe a maeʻa ona faʻalaumalie, e taua tele.

Lilia kornukhina

http://dasinok.ru/forum/thread690.html

O le susu o se mea aoga e le gata mo le kukaina, ae o se adjuvant foi mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona fufulu mama totoga o toxins, faʻaitiitia le malosi o le manava, iniseti ma le ate, lea e mama ai le uta i luga o le paʻu ma faateleina le gaosiga o le inisalini. Ae ui i lea, aua nei avea le suauu o se sui mo le togafitiga autu. I le uma, e tele togafitiga faʻaonaponei ma faʻamaonia e faʻafaigofieina ai le soifua manuia o tagata mamaʻi ma le maʻisuka sili atu ona lelei.

E sili atu i le maʻisuka:

Ua ou mafatia i le maʻisuka mo le 10 tausaga. E fia fualaau faʻamalositino na ou taumafai ai, e leʻi fesoasoani mea uma. Na ou maua se tusiga e uiga i soda ma inu vai, e pei ona taʻu mai i le fua, o le suka na vave paʻu mai le 11 i le 5.2. Na ou le toe inuina fualaau uma, ou te inu vai inu e tusa ai ma le fua ua faamaoti mai i lenei faatonuga. Ae ia mautinoa ia siaki le suka. E faʻalagolago lava i le faʻalavelave faʻalavelave. E taua foi le togafitia o neura. Ou te inu pills o se vasega mai neura "Afobazole"

Laʻau o le paluga ma le maʻisuka: auala e faʻaaogaina ai ma o a tulaga e le aoga?

Saogalēmū, o senituri o senituri ua leva ona galue mo le manuia o le soifua maloloina o tamaiti ma tagata matutua.

Ona o lo latou taugofie ma le lelei atoatoa, na latou faʻalagolago ai i se tasi o nofoaga mamalu i le lisi o togafitiga mo togafitiga eseese.

O le mea lea, o le togafitiga o le suauu ma le maʻisuka ua leva ona faaalia e fautuaina e avea o se faʻaopoopoga i le autu, togafitiga o fualaau faasaina. I le faʻatasi ai ma fualaau faasaina ua faatonuina e se fomai tomai faapitoa, o le sodium bicarbonate e mafai ona aumaia ai se fesoasoani taua.ads-pc-2

O le acidity index o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma le faagasologa o le gaosiga, le faʻasagaga o meaʻai e ulu atu i le tino.

O le tele o le gaosiga o le sua gastric e mafua ai ona faateleina. O le tele o mea taumafa e le mafai ona maua ai se lagona o le saturation mo se taimi umi e oʻo atu ai i le faʻateleina o le acid.

O lenei mea e mafua ai faafitauli i le manava, ate, ma le pancreas. Ona o le faaleagaina o sela o le mulimuli, o le inisalini e amata ona gaosia saʻo ma i ni vaega laiti.

O le taunuuga e mafai ona avea ma atinaʻe o le maʻisuka. I le faagasologa o le faʻaaogaina o sela, o le iron e le mafai ona faʻaaogaina le kulukose, lea e mafua ai le faateleina o lona fua i plasma. O le faʻateleina o le maualuga o le eletise e matua aʻafia ai le metabolism. O le sodium o le a mafai ona fesoasoani i le tuʻuina o faailo i le faasologa - o le soda e faʻaititia ai le suka toto i tulaga masani masani.

O le inu o le sodium bicarbonate ei ai lona aoga aoga i le faagaoioia o fatugaʻo, lea e fesoasoani ai i le fausiaina uma o metabolic processes o le tino. O le mafuaʻaga lea e matua aoga ai le taoina o le susu mo le maʻisuka.

O le toʻatele oi latou na maua i lenei faʻamaʻi o loo mafaufau: o le susu ma le ituaiga 2 maʻisuka ma, aemaise lava, le maʻisuka ituaiga 1?

Togafitiga o le maʻisuka ma le soda e maua ai se lelei lelei ona o le tele o mea aoga o loʻo i totonu o lenei paʻu, e aofia ai:

  • o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafua ai le sui o le siosiomaga o le kulimi alkaline, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le ate ma le ala, e mafai ai e mea leaga ona alu vave le tino,
  • O le inu o le bicarbonate e mafai ai ona televave le vave o le suavai nai lo le mafuaʻaga o le gasolo malie o le susu, lea e mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi le mamafa, o tulaga taua masani ia e taua tele i lenei maʻi, o lea o le gaʻo susu i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele,
  • O vae e momomo e masani lava o soa o le maʻisuka, ma o le suamalie, pe a faʻaaogaina i fafo, o loʻo i ai se lagona toʻafilemu ma e iai sona aʻafiaga.

Ae faʻapefea ona ave le soda i le maʻisuka ituaiga 2? O suauu pati mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le taele, faʻapea foi i fafo ma totonu. Ae o le taunuuga o togafitiga o le a sili atu ona lelei pe afai e saʻo le saunia o fofo.

O togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka e tele o latou tulaga lelei:

  • tau maualalo o le sodium carbonate, lea o le a faasaoina ai le paketi,
  • o le efuefu e faʻamamaina lelei puipui o le manava, faʻafefete le kuluma,
  • faʻapipiʻiina uma ala o faasalalauga vai, e faʻaitiitia ai le malosi.

O lenei meafaigaluega sa masani ona faaaogaina i le taua ma o le taimi lena na faamaonia ai lona aoga.

E leai se fomaʻi o le a faʻavaivaia se maʻi mai le togafitia o le maʻisuka ma le soda, aua o le tele o seneturi na ia maua ai ni taunuuga lelei i togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Amata le faagasologa o le fetuunaʻi o le tino e maua ai lenei paʻu i ni laʻititi laʻititi.

I totonu o se ipu malamalama atoatoa, sina vai mafanafana, faʻamaeʻa le aofaiga o le oloa o loʻo tuʻuina i luga o le pito o le naifi umukuka.

O le inuina o mea uma o le tioata e tatau ai i le taimi e tasi, i le tasi gulp, aʻo le i ai muamua. I le gasologa o le aso, e taua le mataʻituina ma le mataʻituina le amio a faʻaaogaina o mamanu ma okeni, ma afai e le o lagona ni aʻafiaga e le manaʻomia, e mafai ona e faʻaititia le taimi e tasi e faʻaaogaina ai le bicarbonate.

A maeʻa le tasi aso, e mafai ona faʻaopoopoina lona aofaiga i le afa o sipuniti e aunoa ma se paʻu. E tatau ona faʻamalu le suauu i le aofaiga tutusa o le vai. E manaʻomia lou suʻeina o le vaifofo i lea aso ma lea aso, e aunoa ma le toilalo i luga o se manava gaogao. O le umi o le faʻaaogaina e lua vaiaso. Aso e le mafai ona misia.

A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona e faia se malologa saʻo mo le taimi tutusa. A maeʻa lena mea, e tatau ona e ave se fua o le suka toto ma le eletise.

Ona toe fai lea o le faagasologa i le faasologa e tasi: lua vaiaso o le taliaina, lua vaiaso o le malologa, suega suʻesuʻe suʻesuʻega.

E naʻo le maeʻa o le lua faʻasologa o togafitiga e mafai ona mataituina le aoga ma le aoga o le faʻaaogaina o lenei paʻu. O loʻo maua i le maʻisuka le faʻaaogaina o vaiinu vai. E iloa e tagata uma e tusa lava pe laʻititi le faʻataunuʻuina, manuʻa, ma le pa'ū i nei tagata e matua lemu lava, o nisi taimi e alu vaiaso uma ma e oʻo lava i masina.

Mo se taimi umi faapena, o le aʻafiaga o le afaina i manuʻa o le fungal, bacterial, viral flora e faʻaititia ai le tele. E mafai e Bicarbonate ona puipuia nei mea uma. Ua faʻamaonia e fomaʻi ma saienitisi i totonu o se siosiomaga e maualuga maualuga, o siama faʻamaʻi ma siama e tupu ma faʻaolaina le tele o le malosi.

O le fofo o loʻo saunia e le auala o loʻo i luga o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli ma saofagā i le vave faʻamalolo o mea leaga.

E tatau ona togafitia faʻasolosolo ma faʻasalaga faalua i le aso, e aunoa ma le suia o le faʻaogaina o le paʻu i le vai (e tatau ona vaivai).

O se lelei lelei o le a lagona e ia lava i le aso lona lua o togafitiga masani, ma i le aso lona fa o le a alu ese le mumu, o le a malolo le manua. O le mafuaaga autu o le faateleina o le aafia o le maʻisuka o tagata o loo ola i le ala sese.

O le mafuaʻaga lea e taua tele ai se tagata e taʻitaʻia le taua e faʻamaʻi ai lenei maʻi e 'ai ma le saʻo ma saʻo. I le lisiina o aso taʻitasi e tatau ai ona mataʻituina tulafono masani o meaʻai uma.

O se vaega tele i le faʻaalia o lenei maʻi i tupulaga talavou ua tofia i le maualalo o le gaioiga. O lenei faafitauli ua avea ma se tasi o ki i sosaiete nei.

O le hypodynamia e mafua ai le paʻu tele i faiga uma o gasegase, e mafua ai le vevesi i le tino o le endocrine, lea e aofia ai le pancreas.

O le mafuaʻaga lea e tele ai le sao o le physiotherapy i le tausisia o faʻamaoniga lelei o le homeostasis ma metabolic processes.

Aisea e le mafai ai ona e inu vai inu i le maʻisuka? E pei o togafitiga faʻaleaganuʻu, e leʻo faʻamaloloina togafitiga faʻavae a tagata.

E le mafai ona e faʻamalamalamaina togafitiga faʻatasi ma soda pe'ā iai se talafaasolopito o maʻi o le manava.

E ui lava o le bicarbonate o loʻo faʻaalia mo le tele o faafitauli gastric (tulaga o le hyperacid, heartburn), o loʻo i ai suʻesuʻega gastroenterological lea e matua faasaina ai le faʻafofoga tautala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o togafitiga ma le soda e tatau ona faʻateʻaina mai le togafitiga faʻapitoa mo tagata o loʻo mafatia i le faʻaitiitia o le gaosiga o le atinaʻe i totonu o totoga maso.

Aisea e le mafai ai e le maʻisuka ona inu vai inu ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le suka? I le tulaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le talaaga o le faafitauli o loʻo i luga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le maua o le oncology o le manava mo le maʻisuka.ads-mob-2

Afai o togafitiga faʻatasi ma le vailaʻau suauʻu ua uma ona faʻatulagaina tutoʻatasi ma e le pasia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e taua le matauina o ni puipuiga:

  • o le faaumiumi o le fesoʻotaʻiga o le paʻu ma le vaifofo ua maeʻa faʻatasi ma le paʻu e tatau ona faʻamavaeina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le mumu, faʻaleagaina, sasaina,
  • e taua le puipuia o mata, mucous membranes o le vaega o le manava mai le maua mai o lenei oloa, aua o le a mafua ai se vevela alkaline umi,
  • i tulaga tulaga ese, o le sodium bicarbonate e mafai ona mafua ai faʻafitauli faʻafuaseʻi.

Afai e tupu mai se laupepa po o se vai inu ua saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le konativai ma ia lava vai inu manaia. Afai o le ita e aliali i luga o le paʻu ona o le faaumiumi o fesoʻotaʻiga ma le vailaʻau, o le tapeina ma le tosoina o le nofoaga ua afaina e faʻasaina. A maeʻa le 1-2 aso, o le a le toe i ai ni uiga le lelei ia latou lava.

Na e iloa o le aloe vera o loʻo i ai le gafatia e faʻaitiitia le toto suka i tulaga masani? E mafai ona e aoao atili e uiga i mea aoga o le aloe mo le maʻisuka ma pe faʻapefea ona faʻaaoga iinei.

O mea aoga o le upega i le maʻisuka na matauina foi. E maitauina e faapea i le maʻisuka, aʻo faia ni mea faʻaleagaina, teas ma decoctions o vao, o le tulaga e faʻaleleia lelei.

E uiga i le aoga ma metotia o le togafitia o le maʻisuka ma le suamalie i le vitio:

I le faaiuga, e tatau ona faapea o le maʻisuka ma le suasusu o mea lelei ia. Ae peitai, o le suamalie e le o se panacea mo le maʻisuka, ae o le fia afe o tagata gasegase e faamaonia lona lelei i le tuufaatasiga o togafitiga. Faʻaaogaina e avea o se vailaau mo le maʻisuka, e tatau ona mulimuli i faatonuga ua faatonuina, ma aʻo leʻi amataina le vasega e fautuaina e faia se suʻega ma ia maua fautuaga talafeagai mai se tagata poto faapitoa.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas ua faʻalavelaveina, o le mamafa o le mamafa e maualuga tele ma o le lagona o le tino i le inisalini e faaitiitia. E taua le mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi e faʻafoʻi ai le faʻamaʻi. O nisi taimi e faʻatagaina e fomaʻi le faʻaogaina o isi metotia o togafitiga faʻafeiloaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka o le maʻisuka na faʻaaoga mo se taimi umi, ae le o tagata uma e iloa ona aʻafiaga aoga.

I le faaaogaina o suauu masani, e mafai ona e toe faʻafoisia le paleni o le tino. E masani lava, o le maualuga o le pH i se tagata maloloina e tatau ona i le va o le 7.35 ma le 7.45. Afai e faateleina le eletise, ona mafai lea e le suauu ona faʻaleagaina. O lenei mea e iloa e tagata o loʻo mafatia i le fatu. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e lava le inu 1 lepp. se sipuni o le suasusu ua faʻafefe i totonu o se ipu vai.

O le gaʻo kulimi ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e fegalegaleai e pei ona taʻua i lalo:

  • sodium carbonate e mafai ona aveesea mea leaga mai le tino ma faʻamama le inumaga mai ia i latou,
  • o le faateleina o le eletise o le ate ma le maʻisuka ua faaitiitia, ona o lea, o lona tulaga o se tulaga masani, ma e mafai ona amata ona taulimaina ona tiute i le atoatoa.

O le tagofia o le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina ai mea leaga i totonu o le tino. E tele e matauina le antibacterial, faʻamaʻi faʻamalolo o le sodium bicarbonate.

E seasea ona talanoa fomai e uiga i le ono mafai ona faatumauina se tulaga masani o le soifua maloloina faatasi ai ma le fesoasoani a le suauu, o lea e filifili ai e tagata gasegase ia latou lava togafitiga. E i ai sona aoga aoga i le tino atoa. Aʻo aveina:

  • o le maualuga o le elemene o le manava o le a suia, o le fatu vaivai ua mou atu, ua faʻamamaina puipui o le manava,
  • o le elemene o le tino ua faʻaitiitia, o faʻaaliga o faʻamaʻi na mafua ona o le faateleina o le eletise ua faaitiitia,
  • o le gaioiga o le tino
  • o le metabolism e faʻapitoa
  • o le tolopoina o le tele o le suavai mai le tino ua faʻaaogaina, ona o lenei faiga o le faʻaaogāina o gaʻo o loʻo faʻagesegese
  • toto toto ma totoga i totonu o loʻo faʻamamaina o toxins ma le vevesi.

Faateleina le maualuga o le eletise e tupu mai i le talaaga o le soona inu o le gaʻo. E sili atu le malosi o le tino i totonu o le tino: faʻasolosolo, oxalic, ma lactic.

I le filifili e faʻataʻitaʻi togafitiga vai, e tatau ona e feutagai muamua ma lau togafitiga o le endocrinologist. I le uma, o lenei metotia e le fetaui mo tagata uma. Contraindications e aofia ai:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • le i ai o le kanesa
  • le vaitau o le fafagaina o le pepe ma le maʻitaga,
  • faaitiitia le elemene o le manava,
  • toto maualuga
  • so o se faamai i le vaega galue,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma gastritis.

E tatau foi ona e fefaʻasoaai eseese pe mafai ona inu vai i le maʻisuka pe a fai e togafitiga togafitiga e faʻaaoga ai fualaau faasaina e aofia ai le magnesium ma le alumini.

Faatasi ai ma le faaumiumi o le paʻu o le paʻu i le sodium carbonate, e mafai ona tupu le ita. O le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻafitauli e leʻo faʻateʻaina. Mo le faaaogaina i fafo, e tatau ona faʻamautinoa e le ulu atu le suauu i mata - o lenei mea e ono afaina ai le mucous membranes.

Ua mafai e tagata saienitisi Amerika ona faʻamaonia e faapea o le maʻisuka, o le aloʻa o le ate o le a faateleina. Ona o lenei, o loʻo alu pea le maʻisuka. Afai e le faʻamamāina le tino i taimi uma, ona oʻo ai lea o le tulaga faigata. E faʻamaonia lea i le mea moni e faʻapea o le ate ma le maualuga o le eleʻele e amata ona le lelei ona faia galuega faʻamamaina.

O le tosoina o toxins ma isi mea e afaina ai e amata ona afaina ai le pancreas. E faʻaitiitia le faʻamalositino ile inisalini. E mafua ai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻisuka.

E mafai ona e malamalama pe faapefea ona galue le suauu pe afai e te iloa mea nei.

  1. Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le numera o tino o le ketone ua faateleina, ona oo latou foliga mai, ua faateleina le eletise.
  2. I le tulaga o le solia o le paleni o le eletise (o se faaitiitia o le pH i le 7.2), e amata ona gaosia le suauu toto. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le lelei o le tino ma le mafaufau - o nisi e ono le iloa foi.
  3. Pe a faʻaaogaina se vaifofo o le sodium carbonate, e mafai ona alkali le tino, o le tau o le pH e faʻatusatusa.

E fautuaina le susu e le gata mo le maʻisuka. I le leai o ni faʻasalaga, e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, mo paʻu o le paʻu poʻo le rhinitis o le purulenti.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea ona togafitia le maʻisuka i le susu. E tatau ona maitauina e faapea, i le tele o fomu, e le mafai ona teena togafitiga faafomaʻi poʻo togafitiga o le inisalini ma amata inu inu. O le taumafa o le sodium carbonate e mafai ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga faʻasao.

O le auala sili ona lauiloa o Neumyvakin. O le togafitiga e amata i se vaega itiiti o le suamalie e solo i totonu o se ipu vai (e mafai ona e faʻaaogaina le susu poʻo le vai). Ina ia saunia le fofo i aso muamua, ave sina ¼ teaspoon o le sodium carbonate i totonu o se ipu vai. E tatau ona inu i le faalua i le aso i luga o se manava gaogao.

E faasolosolo malie mai le fua mai le ¼ i le 1 sipuniti faʻafefe i se ipu vai. O le vaifofo ua saunia e inu e tusa ai ma lenei polokalame: 3 aso o le aoga e suia i le 3 aso o le malologa. O laʻasaga taʻitasi e amata i le faʻaaogaina o le tele o suauu na i ai i le aso mulimuli o le taliaina. Afai e te mulimulitai i lenei polokalame, e mafai ona e faʻaitiitia le ono tulai mai o se tali le lelei o le tino i le amataga o ia togafitiga.

E le tatau ona faʻamalu vai inu vai mo togafitiga e tusa ai ma le Neumyvakin. Ua fai mai le fomaʻi e iai i le tagata maʻi le aia tatau e filifili ai pe faapefea ona sili atu ona faigofie mo ia ona faʻaaoga le suauʻu paluga:

  • inu se vaifofo saunia
  • 'ai le paʻu ma inu i le vai.

E fautuaina le faia o se fofo e tusa ai ma lenei polokalame: sosolo le soda i totonu o se vevela vevela (½ ipu ua ave), ona faaopoopo lea o le vai malulu.

Ae o loʻo i ai isi metotia o le taliaina. O nisi e fautuaina le taitaia o togafitiga mo le 14 aso. O se malologa e faia mo le vaitaimi tutusa.

Afai e te fefe e amata inu susu, ona mafai lea ona e taumafai e faʻaaoga auala e faʻaaoga ai. I totonu o se siosiomaga oona, o siama e sili atu ona malosi lona tupu. O le mea lea, faatasi ai ma faʻaali o manuʻa, soresi, tafe i totonu o le paʻu, e mafai ona e faia vai taele ma le suasusu. Latou te fesoasoani i le faʻavaveina o le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea, faʻaitiitia le ono mafai ona faʻamaʻi.

O vai taele ma le suauu e tatau mo vae o le maʻisuka, aua e tele lava ina i ai vae i vae ma mulivae. Carbonate e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faagasologa o le faʻamalolo, faʻamamafa le paʻu.

I le filifili ai e amata togafitiga ma le suamalie, e tatau ona e feutagai ma se suʻega o le endocrinologist. Afai ei ai ni faʻailoga, e le fautuaina e faʻaaoga lenei metotia. Ae afai e mafai ona iai le tulaga, ona mafai lea ona e taumafai e faʻapipiʻi le tino.

E toʻatele tagata e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma le talitonuga tele, talu ai o mea e faia e le fale e aoga tele mo le manuia o le tino, lea o le taimi e tofotofoina ai. O le togafitiga o le maʻisuka ma le suasusu ua uma ona faia mo se taimi umi ma ua manatu o se auala sili atu ona lelei o togafitiga. A uma lava, o le "suka" faʻamaʻi le faʻaleagaina o le metabolism, lea e mafua ai le gaʻo ma le atinaʻeina o isi tulaga faʻaleaga. O le mea autu iinei o le tausisia o fautuaga a fomaʻi ma faʻamaopoopo auala uma ma i latou. E faʻapefea ona faʻaaoga le soda mo le maʻisuka ituaiga 2, pe i ai ni tapulaa ma faʻailoga?

O le maualuga o le acidity e tuusaʻo lava i le gaogao ma le faʻaaogaina o meaʻai. E tulaʻi pe afai o le manava e maua ai le sua siliva nai lo le mea e tatau ai. O mea taumafa e maua ai se lagona o le faamalieina mo se taimi uumi (meaai vave, meaai gaʻo, meaʻai ma mea faʻatauvaʻa, suti) e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le suka.

O le faʻaaogaina o ia ituaiga o meaʻai, e mafai ai e se tagata ona faʻalavelave i le gaioiga o le ate, manava, pancreas, o le tino vaivai e amata ona toso atu le inisalini i se aofaiga itiiti. O se taunuuga, o le lamatiaga o le maʻisuka ua matua faateleina. O le pancreas e sili ona mamafa e le mafai ona gasegase le kulūkose, lea e oʻo atu ai i lona faʻaopoopoga i totonu o masini. O le maualuga o le eletise e aafia ai metabolic processes.

O le suauu palu (sodium bicarbonate) e fesoasoani i le faʻamaoniaina o faailoilo uma. O le tino o le tagata afaina o le a puipuia ma puipuia mai le faafuasei ona oso i le kulūkose, le toʻa i le manava, vaivai le puipuiga, lea o le a taulau manuia ai le maʻisuka. E le gata i lea, o le soda e faigofie ona faʻatau i soʻo se supermarket i se tau taugofie mo tagata uma.

Faʻafetai i le tele o uiga lelei o le soda, togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai ai taunuuga lelei. Na te faʻatulagaina faiga faʻavae i le tino ma:

  • e faʻaitiitia ai le malosi, lea e faʻasaʻo ai le ate ma fesoasoani ai e vave faʻavave le talo i totonu ole ala,
  • fesoasoani e aveese le tele o le vai, lea e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o gaʻo. O le iʻuga, o le mamafa o le tino e faʻaitiitia, ma ua faʻaitiitia le faafitauli i le mamafa o le mamafa,
  • fufulu le manava ma faʻafefete le susu,
  • Faʻasalalau le tulaga o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • aveese mea oona.

O suauu pati ma le faʻaaogaina fafo e faʻamalolo ai le mumū ma le ita, e i ai sona aʻafiaga o le antibacterial.

O le susu na faʻaaogaina faʻasolosolo talu mai le taua. E oo lava i lena, na ia faamaonia lona aoga. Ae, e ui lava i lenei, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e faʻaaoga pe a maeʻa talanoaga ma se fomaʻi.

Ina ia togafitia se faʻamaʻi "suamalie" type 2 i le suamalie, e tatau ona e amataina togafitiga faʻatasi ai ma sina vaega ole paʻu, ma pito sili ona maualalo. Inuina le sodium bicarbonate ua faaopoopo i se ipu vai (e le vevela) i le pito o se naifi. Feosofi ma inu i se tasi e alu. I le gasologa o le aso, latou te mataʻituina le tali a le tino.

Afai ei ai soʻu:

  • lagona ao le i faia le vomiting
  • gagging
  • pa'ū i le toto toto
  • leai se manaʻo
  • tiga i le manava

soda ua le o toe aveina. Afai e leai ni faʻailoga le lelei, ona mafai lea ona e faʻatupulaʻia le tui i le afa o sina sipuni. I lenei tulaga, e tatau ona fafagaina i le lava voluma lava o le vai, ma ave le manava gaogao i le afa itula ao le i faia taumafataga.

Taimi aʻoga - 2 vaiaso. A maeʻa le taimi o togafitiga, e tatau lava ona e momotu mo le tele o le taimi. Ona fuaina lea o le suka ma le malosi. O le togafitiga e pei o lenei: 2 vaiaso o le soda, lua vaiaso, le fuaina o faailoga. E na o le lua o taamilosaga o togafitiga e mafai ai ona tatou malamalama pe fesoasoani le soda i le maʻisuka, ma pe talafeagai le ave i le lumanai.

O le faʻaaogaina fafo o le gaʻo e tatau ona iai i le i ai o manuʻa, abrasions, vaʻaiga loloto i vae, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka. O le pau ma le maualuga o le toto suka e tuai ma faigata ona faʻamalolo. I le taimi lea, o le manuʻa e mafai ona pisia i fatuga faʻapitoa poʻo se gaogao. O le suauu pati e puipuia ai nei faiga ma fesoasoani ai e vave faʻafefe le faafitauli.

Latou te faʻaleagaina manua ma faʻamaʻa faalua i le aso ma se vaifofo vaivai o le suauu. Ua maeʻa le aso o togafitiga, o le a mafai ona iloa lelei le mata o le tagata. E mafai ona e saunia se suauu i le sua mo le togafitiga o manua o le purulenti:

  • faʻafefe le afa afa o le soapanoa masani lavalava i luga o se paʻu lapoa,
  • faaopoopo le 100 ml o le vai malulu ma le vevela ina ia faʻamafola saoloto le fasimoli i le vai,
  • pe a uma ona faʻamafanafanaina le fofo o le fasimoli, folasia le 1 sina sipuni o le sodium bicarbonate ma nai mataua ole glycerin,
  • faʻafefiloi mea uma
  • pe a uma ona faʻamafiafia le suauʻu, e faʻaaoga i le mea ua faaleagaina o le tino,
  • muamua tiga tulaga e tatau ona togafitia i le hydrogen peroxyide,
  • e le manaʻomia ona ufiufi le manua, talu ai e manaʻomia ona maua le avanoa i le okesene, lea e faʻamalosia ai le faʻamalolo,
  • afai e te lagona le le mautonu, o le suauu e vave soloina i se solo solo,
  • e tatau ona faʻaaoga le oloa i le aso mo le afa itula.

Afai e fefe le tagata maʻi e faʻaaoga le soda i luga o se manua matala, umi, ma le faʻamalolo, e mafai ona e faʻaaoga le paʻele paʻele. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻafeiloaʻi sina paʻu i totonu o le vai vevela. O vae e tuʻuina i totonu o le vaifofo mo le 10-15 minute. A maeʻa ona faʻamamāina lelei vae ma togafitia faʻatasi ma se antiseptic (pe a talafeagai ai le sui faʻamalo).

E mafai foi ona e saunia se vai mafanafana. Ina ia faia lenei mea, e tasi le pusa o le suauʻu paluga o loʻo faʻafefiloi i totonu o le vai taʻele 38 C. I le isi, faʻaopoopo le suauu taua o le lavender, eucalyptus, nila pine. Faʻaavanoaina le faʻaaogaina o vai e le silia ma le 20 minute.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

O le gaʻo ma le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia. O le mea sili e le o le teenaina o fautuaga a le fomaʻi, mulimuli i se taumafataga, faia togafitiga faafomaʻi, ma le faʻafefe i suʻega faʻapitoa, talu ai faʻamalositino taimi ma le mataituina lelei o le tulaga o le maʻi e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faigata ogaoga.

E pei o togafitiga o vailaʻau faʻasaina, o togafitiga faʻasalalau ei ai a latou faʻailoga. E le tatau ona ave le suauu popo pe afai o le tagata maʻi e iai se talafaasolopito o maʻi o le manava. E ui lava o le sodium bicarbonate e faʻaumatia ai le tele o le gastritis (o le fatuburn, hyperacid gastritis), ei ai maʻi o le gastroenterological lea e matua faʻasaina ai le soda. Mo se faʻataʻitaʻiga, o togafitiga e le mafai ona faʻatinoina pe a maʻi le tagata maʻi i le faʻaaogaina o le malosi o le kulimi. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o oncology.

E le gata i lea, o togafitiga o soda e faʻasalaina i le:

  • toto maualuga
  • maʻitaga ma lactation
  • pepatic ulcer
  • ave fualaau faʻamaʻi ma le alumini ma le magnesium,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o se gaioiga mamafa,
  • le i ai o le kanesa

Ina ia le afaina ai le soifua maloloina, i le togafitiga o le suauu paluga e tatau ona:

  • le aofia ai le faaumiumi o le fesoʻotaʻiga o le paʻu / faʻamautu faʻamaʻi ma le paʻu faʻaalia, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le ita matuia,
  • Aloese mai le maua o le paʻu i luga o mata mucous o mata, isu, manava o le tino, lea e tumu i le afi. Afai e tupu lenei mea, ia fufulu loa le nofoaga ua faaleagaina i le vai mama ma saili se fesoasoani faafomaʻi.
  • Aua e te faaopoopo i le vai i le taimi o le vevelaina o fualaau faisua, aua e mafai ona faʻaumatia vitamini ma isi mea aoga.

O nisi taimi e fofoina ai se fofo alia e fai ai se faʻafefe o le maʻi, lea e tatau ona mafaufauina mo tagata o loʻo mafatia.

E toatele tagata e fiafia e inu vai inu vaifofo mo le maʻisuka. Ae le o se panacea lea e faʻamalolo ai le maʻi, ae o se meafaigaluega e faʻaleleia ai le tulaga ma faʻamaonia ai le gaioiga o gaioiga uma ma tino pe a faʻaaoga tatau. Faʻaaogaina le sodium bicarbonate pou, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma e le sili atu i le metotia.

Faitau i se faaopoopoga i le tusiga:

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>


  1. Sue K. Milchovich, Dunn-Long Barbara Diabetes, Matini -, 2011. - 224 itu.

  2. Potemkin V.V. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le falemaʻi o faʻamaʻi pipisi, Medicine - M., 2013. - 160 p.

  3. Kazmin V.D. O le maʻi suka. Faʻafefea ona aloese mai faʻafitauli ma faʻaʻumiʻumi le ola. Rostov-on-Don, Phoenix Publishing House, 2000, 313 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga