Faʻamatalaga: faatonuga mo le faʻaogaina, faʻatusatusaga

Pusa 1. Suiga i le mamafa o le tino ao faia le inisalini

Suesue taimiInisalini faʻalumaina tasiInisalini faalua faaluaIsofan insulinInsulin glargine
20 vaiaso+ 0.7 kilokalama+ 1.6 kilokalama
26 vaiaso+ 1.2 kilokalama+ 2.8 kilokalama
52 vaiaso+ 2.3 kilokalama+ 3.7 kilokalama+ 4.0 kg

I suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ai ma le Levemir ® FlexPen ® ma vailaʻau faʻapitoa o le hypoglycemic e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le popo i le 61-65%, e le pei o le insulin.
O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi na faʻatautaia ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na le ausia o latou tulaga maualuga ile glycemic i le oral hypoglycemic therapy.
Na amata le suʻesuʻega i se vaitaimi sauniuni mo le 12-vaiaso, lea na maua ai e le tagata gasegase togafitiga faʻatasi ma le liraglutide faʻatasi ma le metformin, ma e 61% o tagata na maua le HbA1c® FlexPen ® i se tasi o fualaau o aso taʻitasi, o le isi tagata maʻi na faʻaauau pea ona ia maua le olelaglutide faʻatasi ma le metformin mo le isi 52 vaiaso e sosoo ai. I lenei vaitau, o le vaega o le togafitiga, o le na mauaina, i le faaopoopo atu i le liraglutide ma le metformin, o le tuiina tasi o le Levemir ® FlexPen ® i aso taitasi, na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le HbA index1c mai le amata muamua i le 7.6% i le 7.1% i le faaiuga o le 52 vaiaso, i le leai o ni faʻamatalaga ogaoga o le hypoglycemia. I le faaopoopoina o le dose o le Levemir ® FlexPen ® i togafitiga o le liraglutide, o le vaega mulimuli na taofia ai se avanoa e tusa ai ma le faaitiitia o fuainumera faamaumauina o le mamafa o le tino i tagata mamaʻi, tagaʻi i le Laulau 2.
Pusa 2 Faʻamatalaga faʻamalositino faʻamalositino - togafitiga ma le Levemir ®, faʻasolo atu i le faʻaopoopoga i togafitiga tuʻufaʻatasia ma le liraglutide ma le metformin

Vaiaso o togafitigaO tagata gasegase na faʻasolosolo ina ia maua togafitiga faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ® i le faʻaopoopoga i le liraglutide + metformin N = 160Tagata gasegase ua gasegase e maua le leraglutide + metformin therapy N = 149Faʻalagolago le tele o suiga P-taua
Le fua faatatau o le tau o le HbA1c faʻatusatusa i le amataga o le suʻega (%)0–26- 0,51+ 0,02
0–52- 0,500,01
Le fuainumera o tagata gasegase ua ausia le tau o HbA1c0–2643,116,8
0–5251,921,5
Suiga o le mamafa o le tino o tagata gasegase pe a faatusatusa i faailoga i le amataga o le suʻega (kilokalama)0–26- 0,16- 0,950,0283
0–52- 0,05- 1,020,0416
Vailaau o le hypoglycemia malu (i le tele o le 0 maʻi-tausaga o le faʻamaʻiina o le vailaʻau faʻasaina)0–260,2860,0290,0037
0–520,2280,0340,0011

I suʻesuʻega uumi (≥ 6 masina) e aofia ai tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, na sili atu ona lelei le faʻatonuina o le plasma glucose faʻatusatusa i togafitiga faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le insulin faatonuina mo le togafitiga faavae / bolus. Glycemic control (HbA1c) i le taimi o le togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® sa tutusa ma lena ma le insaline-insulin, ae maualalo le lamatia o le hypoglycemia i le po ma e leai se faateleina o le mamafa o le tino ma Levemir ® FlexPen ®.
O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o le iloiloina o le basal-bolus o le togafitiga o le inisalini e faʻamaonia ai se tulaga faʻatusatusa o le hypoglycemia i le taimi lautele aʻo faia togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® ma le inisalini-insulin. O se suʻesuʻega o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le gasegase o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 1 na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o le Levemir ® FlexPen ® (pe a mafai e le tagata maʻi ona faʻateʻaina le tulaga o le hypoglycemia, ma pe a faʻamaonia le hypoglycemia i le fuaina o le kulukose i le toto toto o le itiiti ifo i le 2 , 8 mmol / L po o se taunuuga o le fuaina o le maualuga o le glucose i le plasma toto o le itiiti ifo i le 3.1 mmol / L), pe a faatusatusa i lena pe a faʻaaoga le isofan-insulin, aʻo le va o le sa le i faaalia mai vailaau suesuega lua eseesega i le tulai mai taimi o ni vaega o le māmā hypoglycemia nocturnal i gasegase ma ituaiga 2 maʻi suka.
O le faʻalauiloaina o le glycemia i le po e faʻalelei ma e sili atu foʻi ma le Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le insaline-insulin, lea e atagia mai i se tulaga maualalo ifo ile atiaʻe o le hypoglycemia i le po.
Aʻo faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ®, na mataituina ai le osofaʻiga o le gaosiga. Peitai, o lenei mea moni e le afaina ai le pulea lelei.
Toto
I se suʻesuʻega faʻapitoa o le falemaʻi, lea e aofia ai le 310 fafine maʻitaga e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le malosi ma le saogalemu o le Levemir ® FlexPen ® i le baseline-bolus (152 tagata) na faatusatusa i le insulin (158 tagata) i faʻatasi ai ma le insulin, o loʻo faʻaaogaina e pei o le insulin.
O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai i tagata na maua le fualaau faʻataʻitaʻi Levemir ® FlexPen ®, o se faʻaitiitiga faapena na matauina pe a faʻatusatusa i le vaega o maua le insaline insulin HbA1c i le 36 vaiaso o le gaioiga. O le vaega o tagata gasegase na maua togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ®, ma le vaega na mauaina le faʻasologa o inisalini-insulin, i le gasologa o le gaioiga, na faʻaalia ai le talitutusa i le tulaga lautele o le HbA1c.
Taumafai HbA Level1c ≤ 6.0% i le 24th ma le 36 vaiaso o le maitaga na ausia i le 41% o tagata mamaʻi i le Levemir ® FlexPen ® ma le 32% o tagata mamaʻi i le isofan-insulin therapy group.
O le faʻatonuina o le kullukose anapogi i le 24 ma le 36 vaiaso o le faʻataʻitaʻiga, na matuā maualalo le fuainumera i le vaega o fafine na latou aveina Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le kulupu o loʻo togafitia i le insulin.
I le vaitaimi atoa o le maʻitaga, e leai ni eseesega taua tele i le va o tagata gasegase na maua le Levemir ® FlexPen ® ma le insulin i le aafiaga o episodes o le hypoglycemia.
O vaega uma o fafine maʻitaga na feagai ma le Levemir ® FlexPen ® ma le inisalini na maua ai tali tutusa i le tutupu o mea leaga i le taimi atoa o lo ma maitaga, ae peitai, na maua i le tele o fuaitau le afaina o mea matuia i tagata gasegase o le tausaga atoa (61 (40%) e tusa ma le 49 (31%)), i tamaiti ao faagasolo le vaitaimi o le atinaʻeina o intrauterine ma ina ua maeʻa le fanau mai (36 (24%) ma le 32 (20%)) na sili atu i le vaega togafitiga ma Levemir ® Fle Spenny ® pe a faatusatusa i le togafitiga inisalini isophane vaega.
O le numera o tamaiti fananau mai tina na maʻitaga i le maea ai ona faʻasolosolo i vaega o togafitiga e maua ai togafitiga ma se tasi o vailaau faʻataʻitaʻiina o le 50 (83%) i le kulupu togafitiga Levemir ® FlexPen ® ma le 55 (89%) i le vaega o togafitiga inisalini. O le numera o tamaiti na fananau mai ma le faaletonu o le tino, e 4 (5%) i le kulupu togafitiga Levemir ® FlexPen ® ma le 11 (7%) i le vaega o togafitiga o le isofan-insulin. E uiga i nei mea, o faaletonu ogaoga o le gasegase na maitauina i le 3 (4%) tamaiti i le levemir ® FlexPen ® ma le 3 (2%) i le vaega o togafitiga o le isofan-insulin.
Tamaiti ma talavou
O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Levemir ® FlexPen ® i tamaiti na suesueina ile lua masina faʻataʻitaʻi ile falemaʻi e 12 masina ma talavou ma tamaiti e sili atu i le lua tausaga o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 (694 inumaga), o se tasi o nei suʻesuʻega e aofia ai o se aofaiga e 82 tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le tausaga e lua i le lima tausaga. O taunuʻuga o nei suʻesuʻega na faʻaalia ai le pulea lelei (HbA1c) faasaga i le talaaga o le togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® e tutusa ma lena i togafitiga ma le insulin, ma o latou tofiga i le faavae o le togafitiga o bolus. E le gata i lea, sa i ai se tulaga maualalo ifo o le atiaʻe o le hypoglycemia i le nocturn (e faavae i luga o le taua o le glucose plasma e fuaina e gasegase na oi latou lava) ma le leai o se faʻaopoopoga o le mamafa o le tino (faʻavasegaga o le mamafa o le tino ua fetuutuunai e tusa ai ma le itupa ma le matua) i togafitiga ma Levemir ® Flexpen®, pe a faʻatusatusa i isofan-inisalini.
O se tasi o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻalauteleina mo le isi 12 masina (e 24 masina na maua mai ai faʻamatalaga faʻataʻitaʻi) ina ia mafai ai ona maua se faʻamatalaga sili atu ona atoatoa mo le iloiloga o le fausiaina o mea faʻamaʻi i tagata gasegase e togafitia ai le togafitiga umi ma le Levemir ® FlexPen ®.
O taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻesuʻega e faʻaalia i le tausaga muamua o togafitiga aʻo aveina le Levemir ® FlexPen ®, na i ai le faateleina o le maualuga o siama puipuia i le insulin, peitai, i le faaiuga o le tausaga lona lua o togafitiga, o le maualuga o le fausia o auupega na faaitiitia ai Levemir ® FlexPen ® i maʻi o se laʻititi sili atu nai lo le muamua i le taimi o le amataina o togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ®. O le mea lea, na faamaonia ai o le fausiaina o siama i tagata mamai e maua i le maʻisuka i le taimi o togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® e le afaina ai le maualuga o le pulea o le maʻisuka ma le fua o le insulin

Pharmacokinetics
Tuʻu
O le maualuga maualuga o le plasma concentration e oʻo i le 6-8 itula i tua atu o le pulega.
Faatasi ai ma se faʻatonuga o pulega faʻaletonu i aso taʻitasi, o le fua faʻatau fualaau faʻasaina i le plasma toto e oʻo atu i le 2-3 injections.
O le eseesega o le absorption i le va o le Levemir ® FlexPen ® e faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin. E leʻi i ai ni eseesega taua ole vaʻaiga o le va o le va o kenera i le pharmacokinetics a Levemir ® FlexPen ®.

Tufatufaina
O le tufatufaina o le Levemir ® FlexPen ® (e tusa ma le 0.1 L / kg) o loʻo faailoa mai ai o le maualuga o le iniseti o le inisalini e salalau i totonu o le toto.

Metabolism
O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e talitutusa lava ma tapenaga o inisalini tagata, o metabolite uma lava e fausiaina e le o toʻaga. Suesuega Faʻaipoipo o Protein in vitro ma i vivo faʻaalia le leai o ni fesoʻotaiga vavalalata i le va o insulin faʻamaʻi ma gaʻo gaʻo poʻo isi fualaau oona e fusifusia i pulu.

Tofiga
O le afa o le ola mulimuli pe a uma le inisiua tui e fuafua i le tikeri o le afaina mai le tino o le tino ma e 5-7 itula, e fuafua i le fualaau.

Lotogatasi
Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le plasma concentrations na faʻatusatusa i le fuainumera e faʻatinoina (maualuga le maualuga, tikeri o le faʻamalosi).
E leʻi i ai se vailaau faʻamalosi o le pharmacokinetic poʻo le pharmacodynamic faʻatalanoaga i le va o le lilaglutide ma le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ®, i le paleni, faatasi ai ma le pulega tutusa i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 Levemir ® FlexPen ® i se tasi fua faatatau o le 0.5 U / kg ma le liraglutide 1.8 mg.

Vaega faʻapitoa maʻi
O fualaau o le pharmacokinetic o le Levemir ® FlexPen ® na suʻesuʻeina i tamaiti (6-12 tausaga) ma talavou (13-17 tausaga) ma faʻatusatusa i mea tau vailaau faʻamalosi i tagata matutua ei ai le maʻisuka ituaiga 1. Leai ni eseesega na maua. E leai se eseʻesega faʻapitoa i le vailaʻau o le Levemir ® FlexPen ® i le va o matua ma tagata matutua, poʻo le va o tagata mamaʻi ma le gasegase o le tino ma le gasegase ma tagata maʻi.
Suesuega o le Saogalemu Muamua
Suesuega in vitro, i totonu o se laina o le tagata, e aofia ai suesuega i luga o le faʻamau i le insulin ma le IGF-1 (mea e tupu i le inisalini), na faʻaalia ai o le inisalini elemene e maualalo le mafanafana mo faʻamaʻi uma ma e itiiti sona aʻafiaga i le tuputupu ae o le ola pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata. Muamua faʻamaumauga e faʻavae i luga o suʻesuʻega masani o le saogalemu o le falemaʻi, faʻasologa o fualaau oona, genotoxicity, gasegase gasegase, aʻafiaga o aʻafiaga i le gaosia o le tino, leai se faʻalavelave i tagata.

O le a lenei vaifofo?


O le faʻaaogaina o tekonolosi faʻafouina o DNA i aso nei ua fesoasoani ai i saienitisi i nisi taimi e faʻateleina le aoga o sooupu e masani ona inisalini.

O le fofo o le fofo o le tui na faia e faʻaaoga ai le metotia o le gaosiga o le biotechnology o DNA recombinant.

E faʻaaogaina se aʻafiaga o Saccharomyces cerevisiae - o se ata faataitai lenei o le inisalini umi o le tagata, lea e leai se gaioiga i le gafa o le gaioiga.

O le faʻataʻitaʻiga o se vaifofo ma se pH neutral, e manino ma leai se lanu. O lenei vailaau faufautua e aʻafia i le tele o insulini umi. I le maketi, insulin detemir ua faatauina i lalo o le igoa Levimir.

O le mea faapipii e pei o lenei mea: I falemaʻi, o loʻo faʻatau atu i le faatulagaga o kelikaʻiga, i latou taʻitasi 0.142 ml o le faʻafefe. I le averesi, o tau e afifi ai e tusa ma le 3,000 rubles. E pei o isi ituaiga o inisalini o loʻo i totonu o fualaau faʻasaina, o lenei vailaʻau e faʻatau atu e ala i le tuʻuina atu.

Le aano o le gaioiga a Detemir

E sili atu le lautele nai lo le insulin glargine ma le faʻatasi. O le umi o le aafiaga o lenei sooupu e mafua ona o le susuluina o le tagata lava ia o le fausia o meaola lapopoa ma lo latou sootaga faatasi ma le filifili o le gaʻo o le gaʻo ma lipine molini. Pe a faatusatusa i isi inisua, o le a felafolafoaʻi lemu i totonu o le tino. O sea ituaiga o galuega e faaumiumi ai le gaioiga o fualaau faasaina, ma faʻaleleia ai lona faʻaaogaina.

Ma le isi, e le pei o isi auala, o lenei inisalini e sili atu ona maitauina, o le mea lea e sili atu ona faigofie le pulea o lona aafiaga.

E mafua ona mafua mai i ni mea taua:

  1. O loʻo tumau pea le faʻataʻitaʻiga i se tulaga o le suavai mai le i ai i totonu o se faʻamalama i le taimi na faʻaofiina ai le sooupu i le tino,
  2. O ona vaega ninii e fusifusia i lipine molelaʻau i le toto toto e se auala puipui.

O le meafaigaluega e fegalegaleai ma isi mea e maua mai i luga ole membrane cell cytoplasmic. Ua fatuina se iniseti-receptor complexes e faaosofia ai le faagasologa o auala intracellular. O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le glycogen synthetase, hexokinase ma pyruvate kinase enzymes.

Ole faʻaititia o le kulūkose ua faʻaititia ona o le faʻalauteleina o le felauaiga o suka i totonu o sela, ua amata ona sili atu ona faʻafefiloi i totonu o masini. Glycogenogenesis ma le lipogenesis e faʻaleleia foi. O le ate e amata ona sili atu lemu le gaosia o le kulukose.

O lenei sooupu e itiiti sona aafiaga i le tuputupu ae o le ola nai lo isi insulin. E leai se tino o le tino, gasegase ma le aʻafiaga i luga o galuega uma a le tino, e aofia ai feusuaiga.

Meatotino o le sooupu

A maeʻa le faʻafeiloaʻiga o le tino i totonu o le tino, e sili ona faʻalautele i le plasma fluid i le mavae ai o le 7 itula. Afai e faaluaina i le aso ona tuʻuina atu le inisiua i le maʻi, ona faʻamausali ai lea o le faʻamalosi pe a maeʻa nai aso o togafitiga. A silia ma le 3 mg ua tui i totonu o le tino, o le faʻasologa o le gaioiga e tusa ma le 15 itula ma maualuga le taunuʻuga ile 2 itula.

Talu ai ona o le tufatufa lelei o le tufatufaina atu, o loʻo salalau i totonu o le toto i fua taua.

E toetoe lava a maeʻaeʻa, ma o mea uma e maua ai le metabolites e saogalemu atoatoa mo le tino. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e fesuisuiaʻi e fuafua i le tui lea e faʻatonuina i le tagata maʻi. I le averesi, e 6 itula.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau e manaʻomia mo le maʻi e filifilia taitoatasi. E mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻamaʻi 1-2 taimi i le aso. Afai na faatonuina le lapimir e faʻamautinoa le pulea o le glycemia, o le fualaau faasaina e faalua ona faʻaaogaina. 1 togi o loʻo faʻatonuina i le taeao, ma le 2 i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi moe poʻo pe a mavae le 12 itula pe a uma le tuiina o le taeao.

Tagata matutua e sili atu ma le 50 ma mafatia mai le ate po o le fatu o fatugao e tatau ona filifili lelei se fualaau. E le gata i lea, e manaʻomia ona mataʻituina pea le kulukose o le toto.

O loʻo faʻasolosolo i lalo o le tauau, atigivae, poʻo le itu o le puipui o le abdomina. O le malosi o le gaioiga (absorption) o fualaau oona o le a faalagolago i luga o le nofoaga o tui. Afai o le injection e faia i se tasi eria, e tatau ona suia le nofoaga o le inisiua i taimi taʻitasi. E mafua lenei mea i le mea moni e mafai ona tupu le lipodystrophy - o mea taua ia, lea e faigata ona faʻaumatia.

Faamolemole ia matau: afai e tui le inisalini i totonu o le manava, ona tatau lea ona e sola ese mai le 5 cm mai le pute ma faapipii i se liʻo.

E taua tele le tui saʻo. Mo lenei mea o le ae manaomia: inisalini o le vevela o le potu (ia maua i le afa itula), se tui (pe a tatau ai), o se visepisi ma le sipuni o le cotton.

E le gata i lea, o mea uma lava e faia e tusa ai ma le algorithm:

  1. O le saite e togafitia i se antiseptic, o ona togi e tatau ona faʻagogo ile paʻu,
  2. Ua maua le paʻu i totonu o se faʻalauga
  3. Ua faʻapipiʻi le nila i se tulaga. E le o se malosi malosi e faia, pe a maeʻa le piston e alu i tua laitiiti. Afai e te lavea se vaa, ona e manaʻomia lea e sui le nofoaga o inisiua.
  4. O le suavai e faʻafeiloaia malie ma fuafua. Afai e le lelei le piston, o le paʻu i luga o le nila e maligi ma tiga - e te manaʻomia le tulei atili o le nila.
  5. A maeʻa le tui o le inisalini, e tatau ona e tuua le nila ile paʻu mo le 4-6 sekone. A maeʻa lenei mea, ona aveese lea o le nila i se auala malosi, o le nofoaga o inisiua e toe faʻafefiloi foi i se antiseptic.

Ina ia faia le tui e le afaina pe a mafai, filifili se nila pupuu ma manifinifi, pe a vevela, aua le faʻamalosi le paʻu, malosi ma se lima mautinoa.

Taua! Afai o le a gasegase le tele o ituaiga o inisalini, e tatau ona e muamua kiliva, ona umi.

O le a le mea e tatau ona e suʻe muamua ae e te leʻi ulufale i tupe

Ae e te lei tui, e tatau ona e:

  • Suʻe le ituaiga o oloa
  • Faʻaleagaina le paʻu paʻu i le ava poʻo se isi visepisi,
  • Toe suʻesuʻe le amio saʻo. Afai e faaleagaina i fafo pe o le vaega vaaia o le membrane e sili atu i le lautele o le laina paʻepaʻe, e le mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona toe faafoi i le fale talavai.

Faamolemole ia matau o le inisalini ua leva ona malupuipuia pe le lelei foi, o se falanisisi ma se vai malulu ma lanu i totonu, e le tatau ona faaaogaina. E le tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi i totonu o pamu inisalini.

Pe a tui, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  1. O le fualaau faasaina e na o se mea e faʻaogaina.
  2. A maeʻa tui taʻitasi, sui le nila (pe a fai o le inisalini e faʻaaoga i le moli), ona o le oloa e ono paʻu ona o le vevela o le vevela.
  3. O cartridges e le mafai ona faʻatumu. O lenei faiga e naʻo le faʻaaogaina o tui e toe faʻaaogaina.

Faʻatoʻa togafitiga

I vailaau, o le mataupu o le inisalini i luga o le tino e le o faia. I le taimi lava e tasi, pe a oʻo i le tagata maʻi e maua se metotia sili atu nai lo le mea na pikiina i luga, na te atiaeina se ata o le hypoglycemia (itiiti le maua o le suka).

O le tagata gasegase e iai mea nei:

  • Pallor
  • Tremor
  • Tineni
  • Lisi o le faʻasalalau
  • Lagonaina o le gaioiga
  • Se paʻu mataʻutia i le lelei o le vaʻai,
  • Le popole ma le le fiafia.

E masani lava ona maʻi se tagata. O faʻaaliga manino o lenei tulaga e mafai ona faʻamavaeina e ala i le aveina o sina siʻosiʻu suka poʻo se isi kulukose. E i ai fualaau faʻapitoa e fesoasoani e foia le malosi o le hypoglycemia.

I tulaga ogaoga, o le aofaʻi o le suka e faʻaitiitia ai le taua ina ia pa'ū le tagata maʻi i se gaʻo glycemic.

O lenei tulaga eo faatasi ma faailoga:

  • Le iloa lelei
  • Tesea
  • Tautalaga tautala
  • Le lelei le faʻatulagaga
  • O se lagona malosi o le fefe i totonu.

O le malosi o le hypoglycemia e togafitia e le intramuscular poo le iniseti o le iniseti o le 1 mg o le glucagon. Afai e le tali atu le tino o le tagata i lenei iniseti i soo se auala i totonu o le 20 minute, o le vaifofo o le glucose e faia i se tulaga vavalalata. I tulaga sili ona ogaoga, e mafai ona maliu le tagata maʻi pe maua se maʻi o le faiʻai.

Faʻamataʻuga itu

O latou foliga mai tuusao e faalagolago i le fua o le insulin ua ave. E mafai e se tagata ona oʻo i na tali i le faʻamalosi:

  1. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo. O le tagata gasegase e mafai ona mafatia mai le gasegase o le tino ma le le atoatoa o mea eseese i le toto.
  2. Lautele ma faʻalapotopotoga a le tino. Tau ina ia susulu, vevela, ma fufula. Masalo o le atinaʻe o le lipodystrophy ma le edema i vaega eseese o le tino.
  3. Le faiga faʻafesoʻotaʻi. O nisi tagata gasegase e iai se allergy, urticaria. O se faʻafitauli matuia o le maʻi e mafai ona mafua ai le edema o Quincke ma isi tali e mafua ai le oti.
  4. Faʻasologa o le faʻafitauli. O aveila malamalama e le saʻo le toe faʻafoʻi mai i le tioata, ona o le solia lautele o le vaaiga ma le lanu.
  5. Rhinopathic maʻi.
  6. Faʻaleagaina o le tino, e mafua mai i le solia o le lagona o le paʻu, o le a faʻavaivaia maso ma e le faʻalogo. Neuropathy e mafai foi ona tiga.

Afai o se tagata e faʻafeusuaʻi i nisi o vaega o le faʻamaʻi, o nei gaioiga e mafai ona tupu e tusa lava pe a uma ona ave ni togi o fualaau faasaina. O le a sili atu le malosi nai lo isi maʻi.

E pei ona taʻua muamua, e mafai e le detemir ona mafua ai le hypoglycemia, lea e aafia ai le matuia. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli, e fautuaina e faʻagata le avetaʻavale, faʻatautaia auala faʻapitoa ma ituaiga o galuega, aua e mafai ona lamatia ai tagata.

I nisi o tagata gasegase, e mafai e le hypoglycemia ona atiina ae e aunoa ma ni faʻamaoniga poo a latou faʻalauiloa malosi.. Afai ei ai se tulaga lamatia e mafai e le tagata gasegase ona atiina ae lenei faʻalavelave faʻapitoa, e tatau ona faia ni fua e puipuia ai se faʻaitiitia o le suka ma ia mafaufau foi i le faufautua o le avetaavaleina ma le taitaia o galuega matautia mo le umi o togafitiga.

E mafai mo tausimai, fafine maʻitaga ma tamaiti?

E leai se tauatogagenic poʻo se eseʻesega i le faʻaaogaina o le insulin Detemir ma tagata masani. I lenei tulaga, o fafine maʻitaga ma i latou o loʻo i le lactation, i le taimi e taitaia ai togafitiga, e tatau ona faʻaauau pea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma mataʻituina le aofaʻi o suka.

I fafine e maua i le maʻisuka, o latou kulūkose e faʻamautu i sina vaega i le 2-3 tumutumu, o lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini. A fānau mai se fafine ma taofi le susu, e toe amata ona leai se inisalini o le tino. O lea e le mafai ona e tuua le pao o le faaaogaina o fualaau faasaina tutusa i ia tulaga, e tatau ona e fetuunai le metotia.

E i ai tapulaʻa i le faʻaaogaina o le faʻamaʻi mo tamaiti. E le tatau ona faʻaaogaina e pepe ei lalo o le 6 tausaga.

Mo tamaiti matutua, e mafai ona togafitia le inisalini, ae afai o le ate o le tama, fatuga o le fatugao ma isi totoga, o le glucose ma le tulaga o poloka e aafia ai e tatau ona mataitu soo.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga o le faʻamaoni:

  • Suauu-maualalo ole vailaʻau ole vailaʻau
  • O le oxidase Monoamine ma le angiotensin e faʻafeiloaʻi ai le faʻamaonia o fualaau oona,
  • Non-filifili filifilia poloka-b-group advocate blockers.

O le ava malosi e aafia ai foi le inisalini i le auala lava e tasi. Latou te faʻaosofia foi le umi o le aafiaga o le hypoglycemic.

O vailaʻau nei e taofia ai le gaioiga a lenei vailaʻau:

  • Eseese fuamoa tuputupu aʻe,
  • Glucocorticoids,
  • Sympathomimetics o le vaega b,
  • Omoni o le thyroid,
  • Fualaau faʻasaina ma le danazol.

Lancreotides ma lafoga e mafai ona aafia ai le aafiaga o le faapaleni. I tulaga eseese, latou te faaosofia pe faʻafefe. Sulfite ma thiols e le mafai ona faʻaaogaina ma le inisalini, aua latou te faʻaumatia le fausaga o le inisalini ma faaitiitia lona aʻafiaga. E le mafai ona faaopoopo lenei mea faigaluega i fofo mo fofo.

Suiga i le faʻamaʻi ma isi ituaiga insulin

O sea faiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa. Suiga i le faʻatonuga, suiga i le ituaiga o sooupu (mai le tagata i manu / tagata inisalini analogues ma vice versa) ma isi mea e ono manaomia ai se suiga i le fati o le togafitiga o le inisalini.

A oʻo i le la
A e alu i le Faʻailoga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le suka o le suka.
O ia faʻatonuga e faia i nai vaiaso muamua.

Pe a taitaia togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e momotu i le va o fua o vailaʻau eseese. E mafai ona latou aʻafia ai le faʻafefe ma le faʻafefe o le tasi i le isi.

E tutusa foi le inisalini-e aofia ai

O le insulin o loʻo i ai ni mea autu tutusa se lua e tutusa ai le eletise o loʻo galue malosi (insulin detemir).

O latou igoa nei ma tau faʻatatau:

  • Levemir Flekspen i le ituaiga o injections - o le tau o le pusa i le 100 ml o le 4500 rubles.
  • Levemir Penfil o loʻo iai foi se tali - o le tau e tasi e 5,000 rubles.

O le vaega faʻafomaʻi faʻapitoa e aofia ai tupe ma insulin glargine. Fefaʻatauaʻiga igoa ma tau faʻatau:

  • Fofo o le tui o le Aylar - e oʻo atu i le 3500 rubles,
  • Latus Optiset ma Latus Standard - 2900 rubles,
  • Latus Solostar - 3000 rubles,
  • Tozheo Solostar mai le 1000 i le 2700 ru.

O isi analogues o le faʻaleagaina:

  1. Monodar Ultralong (faʻamalolo le tui) - o se vaega o le insulin.
  2. Tresiba Flekstach - fofo ma le insulin degludec, tau e tusa ma le 5000 rubles.

Aʻo leʻi suia le ituaiga o inisalini e faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o nisi o tupe o loʻo faʻaalia e mafai ona faʻasalaina i le maʻi.

O le faʻataʻitaʻiga o se tasi lea o togafitiga sili ona lelei ile inisalini i tulaga o mea faaletino ma vailaau. E latalata lava i le natura o le inisalini o le tagata. E le tuua e le oloa soʻo se mea gaioiolosi i totonu o le tino lea o le ai ai se aafiaga leaga i le tino. O lona tau e le maualuga atu nai lo isi ituaiga insulin.

O le mea lea, o le tau o lenei auala ma le agavaʻa mafai ona faʻaaogaina mo ituaiga eseese o tagata gasegase.

Contraindications:

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu
Toto
Pe a faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ® i le taimi o le maitaga, e tatau ona mafaufau i le tele o aoga o lona faʻaoga e sili atu nai lo le ono lamatia.
O se tasi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa e aofia ai ma le maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea na faʻatusatusaina ai le faʻamalosia ma le saogalemu o le togafitiga faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ® ma le insulin aspart (152 fafine maitaga) ma insulin i le faʻatasi ai ma le insulin aspart (158 fafine maitaga), latou te lei faʻaalia eseesega i le tulaga lautele o le saogalemu i le taimi o le maitaga, i le maʻitaga, poʻo le soifua maloloina o le tamaititi ma le pepe faatoa fananau mai (vaai i le vaega "

Faʻamatalaga ma pulega:

O fua o le kullukose o le plalasma e fuaina tutoatasi ao leʻi oʻo i le taeaoFai le suiga o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ®, ED
> 10.0 mmol / L (180 mg / dL)+ 8
9.1-10.0 mmol / L (163-180 mg / dl)+ 6
8.1-9.0 mmol / L (145-162 mg / dL)+ 4
7.1-8.0 mmol / L (127-144 mg / dl)+ 2
6.1-7.0 mmol / L (109-126 mg / dl)+ 2
4.1-6.0 mmol / LLeai se suiga (tau aogā)
Afai ei ai se taua o le kulukose plasma:
3.1-4.0 mmol / L (56-72 mg / dl)- 2
- 4

Afai e faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ® e avea o se vaega o se faʻavae autu, e tatau ona faʻamatalaina 1 pe 2 taimi i le aso e faʻavae i manaoga ole maʻi. O le fua o le Levemir ® FlexPen ® ua fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi.
O tagata maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻalua i le aso e sili ona lelei le puleaina o latou glycemia maualuga, e mafai ona faia i le afiafi i le taumafataga o le afiafi poo le taimi e momoe ai. E ono manaʻomia le fetuutuunaiga ma le faʻateleina o le gaioiga faaletino a le tagata maʻi, suia lana mea masani poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi.
O le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le bolus insulin. E mafai foi ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau oona i le hypoglycemic, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga i le togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma le liraglutide.
Faʻatasi ma vailaʻau o le hypoglycemic oral poo le faaopoopo atu i le talafatai, e fautuaina e faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ® i lea aso ma lea aso, e amata i se fuataga o le 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg. O le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻatonutonuina i soo se taimi e talafeagai mo le tagata gasegase ao faagasolo le aso, peitaʻi, pe a fuafuaina le taimi ole tui i aso taitasi, e tatau ona e tausisia le faʻavaeina o tui.
Levemir ® FlexPen ® ua faamoemoe mo naʻo pulega faʻapitoa.
Levemir ® FlexPen ® e le tatau ona faʻatonuina ma le le fiafia, e pei e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. E tatau foi ona aloese mai le pulea lelei o fualaau faasaina. Levemir ® FlexPen ® e le o faamoemoe e faʻaaoga i pamu insulin.
Levemir ® FlexPen ® faʻasolosolo atu i totonu o le suilapalapa, puipui o le abdominal pito i luma, le tauau, itu o loʻo faʻasalalau poʻo le afaina. O nofoaga e tui ai e tatau ona suia e le aunoa e tusa lava pe faʻafoeina i le eria e tasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E pei lava o isi sauniuniga o inisalini, o le umi o le gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, nofoaga o le puleaina, malosi o le toto, vevela ma le maualuga ole gaioiga faaletino.
Vaega faʻapitoa maʻi
E pei foi o isi tui o inisalini, i tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, e tatau ona sili atu ona mataituina lelei le toto o le kulukose o le toto ma ia toe fetuʻunaʻi le fua o le gaʻo.
Tamaiti ma talavou
O le lelei ma le saogalemu o le Levemir ® FlexPen ® i tama talavou ma tamaiti e sili atu i le 2 tausaga le matua ua faʻamaonia i totonu o faamasinoga faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 12 masina.
Faʻaliliuga mai isi tapenaga o le inisalini:
O le fesiitaiga mai sauniuniga ole inisalini ole mea ole gaioiga ma mai sauniuniga ile insulin umi ile Levemir ® FlexPen ® atonu e manaʻomia ai le fetuutuunai ole taimi ma taimi.
Faʻapei o isi sauniuniga ile inisalini, o le mataituina ma le totoʻa o le toto kulukose i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o le faatonuina o se fualaau fou ua fautuaina.
Faʻamālōlōina o togafitiga o le hypoglycemic concomitants (fua ole taimi ma le taimi o le puleaina ole inisalini ole gaioiga pupuu poo se fua ole vailaʻau ole hypoglycemic) atonu e manaʻomia.

Itū taua:

O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata gasegase e faʻaaoga ai le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e tele lava le totoʻi-faalagolago ma faʻavae ona o le faʻamalosia o le inisalini. O le hypoglycemia e masani lava ona sili ona taatele. O le Hypoglycemia e atiina ae pe afai o le maualuga o le fualaau faasaina e faia e tusa ai ma le manaoga o le tino mo le inisalini. Mai suʻesuʻega o suʻesuʻega e iloa ai o le hypoglycemia matautia, e manaʻomia ai le faʻatagaina o isi vaega, atiaʻe i le tusa ma le 6% o maʻi maua le Levemir ® FlexPen ®.

O gaioiga i le nofoaga o inisiua e mafai ona sili atu ona maitauina i Levemir ® FlexPen ® nai lo le faʻaofiina o le inisalini o le tagata. O nei gaioiga e aofia ai le mumu, mumu, malepelepe, fulafula, ma le susulu i le nofoaga o tui. O le tele o gaioiga i nofoaga o inisiua e laiti ma le tumau i le natura, o lona uiga. mou ese atu ma togafitiga faaauau mo ni nai aso i ni nai vaiaso.

O le fuainumera o tagata gasegase e maua togafitiga ma o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe aʻafiaga i itu e tusa ma le 12%. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu, lea e masani ona faʻatatauina e fesootai ma le Levemir ® FlexPen ® i taimi o faʻataʻitaʻiga, o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai

O taimi uma lava (> 1/100, 1/100, 1/1 000, 1/1 000, 1/1 000, 1/10 000, ® FlexPen ®, e ono mafua ai le faʻaleagaina o le inisalini. Levemir ® FlexPen ® e le tatau ona faʻaopopoina fofo.

Tulaga o le teuina:

Aua le teu le peni tui i le pusaaisa. Faʻaaogaina pe faʻaaogaina e avea ma peni vailaau faʻasaoina ma le vailaʻau e tatau ona teuina mo 6 vaiaso i le vevela e le silia le 30 ° C.

A uma ona e faʻaaogaina, tapuni le peni tui ma se pulou e puipuia ai mai le malamalama.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Foafoa:

Novo Nordisk A / S
Novo Alle,
DK-2880 Baggswerd, Tenimaka

Ofisa Ofisa "Novo Nordisk A / S"
119330, Moscow,
Lomonosovsky Prospekt 38, ofisa 11

Levemir ®, FlexPen ®, NovoFayn ®, NovoTvist ® - faʻamaufaʻailogaina na umia e Novo Nordisk A / S, Tenimaka

Faatonuga mo tagata gasegase i le faʻaaogaina o Levemir ® FlexPen ®

Faitau ma le faʻaeteete nei faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina levemir. ® Flexpen ®

Levemir ® FlexPen ® o se peni faapitoa ile inisalini ma le tufatufa. Ole fua o le inisalini e faʻatūina, mai i le 1 i le 60 iunite, e mafai ona suia i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. Levemir ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o nila ole NovoFine ® ma NovoTvist ® e oʻo ile 8 mm le umi. I le avea ai o se lapataiga, ia ave i taimi uma se faʻafouina o le inisalini faʻatasi ma oe pe afai e te leiloa pe faaleagaina lau Levemir ® FlexPen ®.

O le lanu o le sisiua o loʻo faʻaalia i le ata tusi atonu e ese mai le lanu a lau Levemir ® FlexPen ®.

Amata

Siaki le igoa e mautinoa ai o le Levemir ® FlexPen ® o loʻo aofia ai le ituaiga inisalini saʻo.

A

Ave ese le pulou mai le peni.

Faʻaleagaina le paʻu paʻu o loʻo i ai le paʻu o le cotton.

B

Aveese le mea e puipui mai ai mai le nila ile gaʻo. Faʻataʻitū lemu le nila ma faʻapipiʻi le Levemir ® FlexPen ®.

Ma

Ave ese le pulou pito i fafo mai le nila, ae aua le lafoai.

D

Aveese ma lafoai le pito i totonu o le nila.
• Faaaoga se nila fou mo tui taitasi e puipuia mai ai siama.
• Faʻaeteete e aua nei e punou pe faaleagaina le nila ao lei faʻaaogaina.
• Ina ia aloese mai inisiua faanatinati, aua nei toe tuu le pito i totonu ile tuala.

Uluaʻi avega o le ea mai se kesi

E tusa lava pe faʻaaoga lelei le peni, e mafai ona faaputuputu sina vaega o le ea i totonu o le keli i luma o le tui.

Le puipuia o le ulufale mai o se moli vaalele ma faamautinoa le faʻaofiina o le fua saʻo o le vailaʻau:

E

Valaʻau 2 vaega ole vailaʻau.

F

A o uʻu le Levemir ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila, tapuni le kesi i ni nai taimi ma lou tamatamailima ina ia mafai ai ona faʻafeiloaʻi le fuʻa i le pito i luga o le kata.


G

Aʻo uuina le peni a le syringe ma le nila, faʻafesoʻomi le ala amata i le auala atoa. O le tagata filifilia o le a toe foʻi i le zero. O se mataua o le inisalini e tatau ona i ai i le pito o le nila. Afai e le tupu lenei mea, sui le nila ma toe fai le faiga, ae le silia ma le 6 taimi.

Afai o le inisalini e le sau mai le nila, o loʻo taʻu mai ai o le suauʻu o le syringe e le atoatoa ma e le tatau ona toe faʻaaoga.

Faʻailoga tulaga

Ia mautinoa e seti le filifili filifilia i le "0".

N

Faʻailoa le numera o iunite e manaʻomia mo le tui.

E mafai ona fetuʻunaʻi le fuainumera e ala i le fesuiaʻiina o le sui filifilia i soʻo se itu seʻia oʻo i le seti saʻo o loʻo i luma o le faʻaʻailoga o fua. Pe a sui le tagata filifilia, ia faʻaeteete ia aua le faʻafuaseʻi ona lolomiina le amataga o le amataga e taofia ai le tuʻuina atu o se tui o le inisalini.

E le mafai ona tuʻu se fualaau e sili atu i le numera o vaega o loʻo totoe i totonu o kalama.

• Aua le faʻaogaina le fua o totoe e fua ai inumaga o le inisalini.


Inisalini pulega

Faʻaofi le nila ile paʻu. Faʻaaogā le tui tui na fautuaina e lau fomaʻi.

Ina ia faia se iniseti, ia tataʻi le ala amata i le auala seia oʻo i le "0" i luma o le faailo o mea. Faʻaeteete: pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, na o le lolomiina o le kuluma amata.

Pe a suia le sui filifilia, e le tupu le puleaina o fualaau.


J

A aveese le nila mai lalo o le paʻu, faʻaauau le paʻu o le amataga ona faʻavaivai atoa.
A maeʻa le tui, tuʻu le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaofiina o se inumaga atoa o le inisalini.


I

Faasino le nila i totonu o le pupuni o le nila e aunoa ma le paʻi i le pulou. A oʻo loa le nila, tuʻu le pulou ma vaʻai le nila.
Faʻasese le nila, mataʻituina puipuiga o le saogalemu, ma tapuni le peni ma se pulou.
• Aveese le nila pe a maeʻa tui taʻitasi ma aua le teuina Levemir ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila faʻapipiʻi. A leai, o le vai e mafai ona leʻa mai le Levemir ® FlexPen ®, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le fua saʻo.
• O tagata fomaʻi, aiga, ma isi tagata tausi maʻi e tatau ona faʻaeteete pe a aveese ma lafo i fafo ni nila e aloese ai mai le faʻalavelaveina o nila laau faʻalavelave.
• Faʻasese le Levemir ® FlexPen ® faʻaaogaina ma le nila e momotu.
• Levemir ® FlexPen ® e mo naʻo le tagata lava ia.

Teuina ma le tausiga

Levemir ® FlexPen ® ua mamanuina mo le lelei ma le saogalemu ma faʻaaogaina ma le faʻaeteeteina le faʻaaogaina. I le tulaga o le pa'ū poo le malosi o le masini, e mafai ona faaleagaina le tui suauu ma mafai ona taʻe le inisalini.

O Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻamamaina i se totoa o le cotton ua togi i le ava malosi. Aua e te faatofu le peni tui i le ava malosi, aua e te fufuluina pe lubricate, pei e mafai ona faaleagaina ai le masini.

Aua le toe faʻafefe Levemir ® FlexPen ®.

Tuua Lau Faamatalaga