Goji vine mo le maʻisuka

I le taimi nei, o le tele o taimi i luga o le Initaneti e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga i nei malo mai fafo e pei o goji vine - o se oloa e faʻaaoga mo le mamafa ma le maʻisuka. O nei laulana e mumu-lanu moli i le lanu, e foliga tutusa ma le sami tetele, foliga mai i luga o le tumutumu o Himalaya i le itulagi o Mongolia ma Tibet. O le eleele lafulemu, puipuia mai le malosi o tagata, latou te maua ai se mana faamalolo faapitoa.

O vine goji ei ai se foliga tulaga ese, o loʻo faʻatusalia e sefulu valu amino acids, valu polysaccharides ma sili atu i le luasefulu minerale. Goji - o vine ma se mea maualuga maualuga o vitamini C. Ma o le aofaiga o peta-carotene ma le vaitamini A e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei meaalofa ofoofogia o le natura e faʻaleleia atili ai faʻamatalaga faatasi ai ma laumei lauiloa.

I tulaga o le vailaʻau faʻasolosolo ma le aʻafiaga o aʻafiaga, e leai se fualaau aina, fualaau faisua po o ni vine e mafai ona faʻatusatusa i goji vine. I lo tatou atunuu, e masani lava ona faʻaogaina nei fualaau maloloina e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa, ae o se oloa faʻatasi ai ma se fatuga mauoa e mafai ona sili atu. I Saina, goji togafitiga le maʻisuka, talu ai na maitauina e mafai ona faʻaitiitia le toto toto i le maʻisuka ituaiga 2, faʻamautuina le toto toto ma puipuia ai le le fiafia o le maʻisuka e pei o le microangiopathy, gaʻo oona, ma le atinaʻe o pathoces cardiovascular.

Ua fai mai fomai Tibet faapea o le masani ona taumafaina o goji vine e mafai ai ona e:

  • aumai le malosi i tua masani,
  • faaitiitia le lamatiaga o le kanesa
  • faaitiitia le cholesterol toto,
  • faʻamaonia le kulukose toto
  • leiloa le mamafa ma taofia le faʻaalia o mea fou,
  • faaleleia atili le tulaga o le popole, faamautinoaina o se moe atoa,
  • aveese le ulu o le ulu ma le vevela,
  • faateleina le tino vaaia ma puipuia le atinaʻe o maʻi mata,
  • faaleleia le mafaufau ma tomai faalemafaufau,
  • e faʻamaonia le faʻaogaina o le tino,
  • fufulu le ate
  • faaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao,
  • faateleina le puipuiga a le tino.

E talitonuina o nei vine mai fafo o loʻo faʻaleleia atili le gaioiga o feusuaʻiga a tane ma faʻaleleia galuega faʻaleleia, faʻamalosia le loto ma toto toto, fesoasoani i tamaitai ia faigofie ona talia le moa, faia se vaega malosi i le hematopoiesis, faʻamautu le totoina o le toto, fesoasoani faʻavavevave le faʻafouina i faʻalavelave manuʻa, fatugaʻo, ponaivi ma maso musika, faʻaleleia lagona. O se ituaiga o faleteuoloa o aoga aoga e fesoasoani i se tagata ia lagona le fiafia, talavou ma soifua maloloina mo se taimi umi.

Endocrinologists ma tagata paleni e fautuaina le faaaogaina o le maʻisuka mo le 20-30 fua muamua mago i le aso. E moni lava, e mafai ona 'aina goji vine e le gata i la latou mamanu (e le sili atu ma le 1 sipunipuni o vine i le 1 ipu vai inu, tuu le mafanafana, ma inu le mafanafana i le va o mea taumafa seia oo i le 3 taimi i le aso).

I se isi itu, o fua aoga e mafai ona faʻaopoopo i ipu eseese: pata, cocktails, yogurt, meaʻai, lea ua saunia mo le 'aiga o le taeao po o le aoauli. E talitonuina ao leʻi oʻo i le aoauli, pe a mafai ona e 'ai meaʻai gaʻo, o le aʻafiaga o fua o le a sili atu ona talafeagai.

Fuga vine goji, e ui lava latou te le faateleina le suka suka, e manatu e matua vevela tele, o lea e le tatau ai ona e aafia ai, aemaise lava o se ipu tutoʻatasi.

,

Faailoga mo le faʻaaogaina o vine i le maʻisuka

O le tausisia o meaʻai a le tagata maʻi o se tasi lea o vaega tāua o togafitiga mo faʻafitauli o le tino. O le aofia ai o goji i le taumafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosiina le metabolism o le carbohydrate ma faʻaleleia lelei ai lo latou manuia. O fua e faamalieina ai le matelaina o lenei faʻamaʻi ma saofagā i le paʻu mamafa. O polysaccharides o loʻo faia ai vine e pulea ai le gaioiga o le pancreas.

O fualaau o Goji ei ai se faʻalavelave faʻapitoa lea e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase i le togafitiga o le maʻisuka, e pei o:

  • toe faʻafoʻi le paleni o le kulukose ma le inisalini,
  • faaitiitia le manava ma le manaomia o meaai e aofia ai suka,
  • faʻaleleia metabolism, faʻaogaina o meaʻai ma mea faʻafefe,
  • aveese le gaʻo mai le ate,
  • maualalo le toto cholesterol
  • faʻasaʻo le toto maualuga.

Lisi o meaʻai e aofia i le 100 kalama o vine gogo.

Tatarintsev Valery 01/16/2016

Na fautuaina au e se fomaʻi ou te aina goji vine. O aʻu o le maʻisuka ma le poto masani, ua uma ona ou taumafai i le tele o mea uma. Na amata ona ou ave nei vine i le 2 masina talu ai. E masani lava ona i ai ni faafitauli i le malosi, ae mo le masina talu ai e le o matua faalavelaveina au e le mamafa. E moni e mafai ona taʻavale pe a fesuiaʻi le tau, ae le o se mea sili ona faigata e pei o muamua. Ma na ou matauina foi, faatasi ai ma le faaaogaina o nei suavai, na tumau ai loʻu maualuga toto maualuga.

Maria Viktorovna 02/15/2016

O aʻu foi, i luga o le fautuaga a laʻu fomaʻi, na suia i le aoga i aso taitasi o nei fua. O le mea moni, na ia fautua mai ia te au e aua le tele ni meaai, na o le 10 kalama i le aso na te faatagaina ai. Ae, e pei lava ona ou iloa, o nei fuataga mo maʻisuka taitasi e tuufaatasia taitoatasi e le fomaʻi. Ou te faatauina gobi vine i lenei faleoloa i luga o le initaneti i taimi uma. Ou te le aveina ni ato lapoa tele, ou te faatulagaina i taimi uma 1 kg. Ua lava mo au mo se taimi umi, ae o le mea moni ua lata mai nei, na amata ai foi ona faaalia e loʻu aiga le fiafia i nei fua ma o sina mea itiiti lava o loo latou aai mai ia te aʻu mai le pusa. O lea e tatau ona e faʻatonuina i latou i le tele o taimi.

Valeria Gordeeva 06/24/2016

E maua loʻu maʻisuka, o lea e fesoasoani ai goji vine ia te aʻu e tineia loʻu fiaai. Aʻo leʻi amataina ona 'ai i taimi uma, sa ou talanoa ma lau fomaʻi, na ia fautuaina au e faʻaitiitia le fia ai. O le mea pito sili ona taua, latou te le totoina le maualuga o le suka i le toto, ma i se tulaga lautele sa amata ona ou lagona le sili atu le fiafia, aemaise i le taeao na amata ona iloa. I lenei faleoloa ou te faʻatauina ai vine i luga o le fautuaga a laʻu uo, o ia foi o se tagata fiafia tele o nei fua.

Goji Berries. Vitio aloaia mai le gojik.ru

Faʻapefea ona faʻaaoga goji? Pe a faʻamago, e mafai ona 'aina fua o fualaau suamalie e pei o fualaau mamago, faʻaopoopoina i ni vevela vevela poʻo le malulu, e pei o le falaoamata, ituaiga o salakeke po o mea faʻatau falaoamata.

E faapefea ona galue vine?

Suesuega na faia e tagata popoto lauiloa ua faʻaalia ai pe faʻapefea ona aʻafia le tino o le tino, e mafua mai ile ituaiga o maʻisuka ituaiga insulin. O le iʻuga na faateia ai tagata uma e aunoa ma se faʻasesega, na manino mai o nei gaʻo e faʻaitiitia ai le fua o le faʻamaʻi i le tino, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

O ia ituaiga oloa e mafai ona mafua ona o le tulaga le masani ai o le fale. O lona uiga, ona o le tuufaatasiga o nisi o polysaccharides. E taua le maitauina o sea tuufaatasiga e le tupu i nisi fua.

O se mea taua o le laau o loʻo taoto i le mea moni o loʻo puipuia ai le tino o le maʻi mai le toe maua mai o le retinopathy. O le faʻalavelave lenei o le faʻafitauli o lenei faʻamaʻi lea e sili ona matautia mo le soifua maloloina o soʻo se tagata.

O le retinopathy e iloa ai lava ia i le tulaga o le atiina ae o tauaso. E tupu ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le suka i mata, o le mea lea e mafua ai ona mate le tele o le tino o le retini.

O le mea moni, o le faafitauli ua taʻua i luga e le naʻo le tasi lea i le i ai o le maualuga maualuga o le suka i le toto o le tagata. Atonu ei ai isi aʻafiaga e afaina ai foi le soifua maloloina o soʻo se tagata maʻi.

O le faʻaaogaina o laʻau e faʻaleleia ai le pancreas, e amata ai ona maua mai le inisalini o le hormone, lea e talafeagai mo le faʻamautuina o le toto o le tagata.

O le a le mea e laveai e le tama?

I le faaopoopo atu i mea ua faʻamatalaina i luga, o goji vine i le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafai ona toe faʻafoisia le fausaga o vaa a le tagata. I lenei itu, o le a mafai ona aloese mai oso oso i le toto. E moni lenei mea mo le retina. Ma le isi, ona o le maualuga o le suka, ei ai se tulaga lamatia e ono amata mai le toto toto i lenei totoga, ma o le taunuuga lea e ono tauaso ai le tagata maʻi mo le lelei.

Ae o le tau, lea o loo i totonu o vine i le tele o mea, puipuia le retina mai ia suiga, e taua mai le necrosis. O lenei vaega e fesoasoani e puipuia ai isi maʻi e mafai foi ona i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o soʻo se tagata maʻi.

E le gata i lea, o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o isi faʻalavelave e fesootaʻi ma le galuega o le ate, fatugaʻo, ma mafua ai foi faafitauli i le galuega a le gallbladder. Afai e te 'ave fua fua o laau o loʻo i luga, ona mafai lea ona e aloese mai nei taunuuga uma. Ae mo lenei mea e tatau ona malamalama lelei i le a le mea e mafai ai ona faʻaaoga lenei oloa, ma le tele o taimi e tatau ai.

Ia, o le mea moni, e sili le muamua ona feutagai ma lau fomaʻi ma saili pe mafai ona ia faʻaaogaina lenei oloa i se mataupu faapitoa.

E uiga i aafiaga o fua

Sa faia se suʻega e faʻatatau i se suʻesuʻega auiliili o suiga i le tino o le tagata ma le maʻisuka o le ituaiga e le o insulin. I le faʻatulagaga o nei suʻesuʻega, na maua ai o goji vine i le maʻisuka o soʻo se ituaiga e faʻaititia le fua o le triglycerides. O nei mea uma e tupu ona o se tulaga uiga ese o polysaccharides, lea e le o maua i totonu o ia ituaiga o laau.
E mafai ona latou:

  • faatonutonu le faagaoioiga o le pancreas,
  • paleni o le kulukose.

E le gata i lea, o le maʻisuka o soo se ituaiga, o nei fua o le a mafai ai ona puipuia se tagata mai le retinopathy. E pei ona e iloa, o se tasi lea o taunuuga e sili ona matautia o le maʻi na tuʻuina mai, lea e faʻaosofia ai le faʻatupuina o le tauaso. O lenei mea matautia e fesoʻotai saʻo ma le mea moni e avea ma se faʻalavelave mo le faateleina o le maualuga o le suka i mata, ma o le mafuaaga lea, e matemate ai le toto toe, o isi faʻafitauli e mafai.

E taua tele goji vine

I le taimi lava e tasi, i totonu o tamai toto toto o loʻo i totonu o le retina, o se gaioiga gasegase gaioiga e amata, lea e mafua ai le leiloa o le vaʻai. Faʻafetai i le vailaau oona, o loʻo i totonu o nei vine, o vaega o le retina e puipuia uma mai le necrosis ma isi faʻafitauli o le maʻisuka o soo se ituaiga.

Auala e ave ai vine

O fualaau goji mo soʻo se ituaiga o maʻisuka e faʻaaoga muamua e le maʻisuka i le matua. O tamaiti e iai faʻamaʻi faʻamaʻi e le fautuaina e suʻe i lenei metotia o togafitiga, aua o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le tele o faʻamaʻi maʻi.

O le taumafa masani mo le 24 itula, e faavae i luga o fautuaga a tagata tomai faapitoa mai le 20 i le 30 vaega.

E mafai ona faʻaaogaina i meaai i auala eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o lauti. E faia lenei mea, o goji vine i le maʻisuka, mai i le tolu i le lima vaega, ua tumu i le 200 ml o vai ua tunu. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻu le vaifofo ma faʻafefe.

E faʻatagaina e faʻaaoga nei fualaau e avea o se faʻaopoopoga o meaola: o lona uiga, o sina siʻisi o goji vine o loʻo faaopoopo i se vaega o le yogurt poʻo le cereal e faʻaumatia i le taeao.

I nisi tulaga, e mafai lava ona faʻatagaina le mitiina o le fualaau aina, ae muamua atu, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi mo soʻo se ituaiga o suka. Ae ui i lea, e le tatau ona fou, ae faʻamago muamua. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaaogaina na mea e ono afaina ai mea e ono aʻafia ai.

Auala e fai ai lauti

Goji Berry Tea

Tea faatasi ma le tuʻuina atu o fua mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le mea moni, o se faʻaolataga mo i latou oe mamai i lenei faʻamaʻi. Peitai, e tatau ona saunia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, e aofia ai:

  1. faʻaaoga se tasi sipuni sipuni o vine mamago ma nai mataua o le sua o le lemon (ia taulaʻi i luga o lou lava tofo),
  2. o fua e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe ma sasaa i vai inu,
  3. e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 30 minute.

Ina ia mafai ona saunia lelei le lauti, e tatau ona faʻaaoga na o ipu vevela. A maeʻa le fua o fua, e tatau ona fufulu lelei. O le aofaiga o loʻo manaʻomia o le sua o le tipolo e faʻapipiʻi i le meainu ua maeʻa, lea o loʻo faʻamatalaina foi i meatotino aoga i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma lona lua.

E sili ona manaʻomia le faʻaaogā vevela poʻo le mafanafana, ae e le o le malulu - i lenei tulaga, o le a lelei le aoga i le tino.

E tatau ona e inu i le va o taumafataga, poʻo le taimi lava e te leʻi aveina. Aʻo tuʻuina atu ana meatotino, o le faʻaaogaina sili atu i le tolu taimi i totonu o le 24 itula e ono lamatia ai. O le mea lea, e tatau ona e faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa o le a fuafua le mea aupito sili ona lelei, ia mafaufau i uiga uma o le tino.
Faatasi ai ma na lava vine na totoe ina ua uma ona faia le lauti, e mafai foi ona faia se mea aoga mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia sufulu ma faʻaaogaina e pei o se mea manogi vevela pe faʻafefe. O le faʻaaoga masani o lea mea e faʻaitiitia ai foi le fua o le suka o le toto.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o goji vine i le maʻisuka e sili atu nai lo le taliaina, ae e tatau ona manatua ni tulafono faʻapitoa mo lapataiga ina ia faʻamalosia le aafiaga.

O le a le auala sili e ave ai vine?

Mo le aʻafiaga o togafitiga ma lenei oloa e sau i se taimi vave e mafai ai, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga saʻo mo le faʻaaogaina o le pusa. E taua le mafaufau i tausaga ole maʻi. E toʻatele tagata atamamai e mautinoa o lenei laau e sili atu le faʻaoga mo togafitiga o tagata matutua matutua, mo tamaiti latou te le o fautuaina tele.

E afua mai i le mea moni e faapea, i tamaiti matutua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese mea e aʻafia ai, ma isi aʻafiaga mai le faʻaaogaina o tinicures ua saunia i luga o le faʻavae o oloa poʻo vine i o latou mamanu mamā.

E masani lava, o tagata atamamai e fautuaina le faʻaaogaina mai le lua sefulu i le tolu sefulu fua o fua o lenei laau mo le luasefulu fa itula.

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaaogaina i meaai i se tulaga mamā, ma o se vaega o vailaʻau faʻamalosi eseese, lauti ma isi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le afaina, ona saunia lea i le auala lenei: e tele fasi fualaau aina e ave, e le itiiti ifo ma le lua ae le sili atu i le lima, ona sasaa lea i le vai inu, o le vai e tusa ma le lua selau mililiters. Ma le isi, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina faʻafefeteina ma le atoatoa le mea e le afaina ai.

E mafai ona e faʻaaogaina fua o fua o meaʻai eseese. Seʻi manatu e mafai ona maua mai le yogurt, suka, milkshakes, meaʻai eseese, ma isi. E sili ona lelei le 'aiina o ia meaʻai i le taeao poʻo le itiiti ifo i le taeao.

E tatau ona maitauina i nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau aina i se mamanu lelei e faatagaina. E mafai lava ona e faʻatauina. Ae naʻo le faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoega e tatau ona e faʻaaogaina naʻo vine mamago muamua. E leai se mea e tupu ai fua. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaaoga uma elemene leaga e mafai ona iai i totonu o le pusa, e pei, ioe, i soʻo se isi oloa.

Afai o matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le laau i lona mamanu lelei, ona faatoa amata lea ona e faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma saili pe i ai ni faʻalavelave i lenei metotia o le faʻaaogaina o le oloa.

O le a le mea taua e manatua pe a faʻaaoga fua?

Soo se maʻi e maua i le maʻisuka, ma e le afaina, o le ituaiga lona lua o maʻi, poʻo le muamua, manatua pea o meaai uma lava e tatau ona filifilia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. E taua le suʻeina pe iai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o oloa maoti, ma pe mafai ona faʻaleagaina se tagata. O le meaai mo le maʻisuka e filifilia taitoatasi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se maʻisuka faapitoa o le maʻisuka, lea e aofia ai se lisi o meaai faatagaina, faʻapea foi ma mea e le fautuaina e faʻaumatia. E taua le mulimuli i nei fautuaga ae le aumaia lou tino i taunuuga e le manaʻomia.

E tusa ai ma le aofia o goji vine i se ituaiga o meaai, e talitonu tagata atamamai o lenei oloa e maua ai le lelei o le soifua maloloina mo tagata uma. O le mea moni, ina ia mafai ona tupu lelei lenei lelei, o fua e tatau ona saunia lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia lauti ma le faʻaopoopoga o nei vine. E naʻo le taimi e saunia ai le inu, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga saʻo. O le:

  • o le a manaʻomia ai na o le tasi le sipuni tele o fualaau mamago,
  • suamati o le lemon (o nai mataua ua lava)
  • e manaʻomia lou fafagaina o le vai mo le itiiti ifo ma le tolusefulu minute.

I lenei tulaga, e taua tele le faʻaaogaina o ipu ia e iai le mafanafana. A maeʻa le inu o sina mea inu, e tatau lava ona e aʻafia. Ma o loʻo i ai i totonu o le vai lea o le a faʻaalia pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga mulimuli ma e manaʻomia le faaopoopo o le sua o le tipolo. I le auala, o le mea mulimuli e mafai ona aoga tele mo le tino o soo se maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le lauti e tatau ona vevela pe vevela, ma e le malulu. Afai o loʻo e inuina se ipu lauti i le malulu, o le a le tupu le mea e faamoemoeina lelei.

Ae mo le taimi o le inupia, e mafai ona faia i le taimi lava lea aʻo leʻi faia le taumafa, pe i le va o le taumafataga. Ae e le tatau ona tupu lenei mea e le silia ma le faatolu i le luasefulu fa itula.

E faatagaina e faʻaaoga se laau e kuka i ituaiga eseese. Vaʻai faapea e mafai ona e faia ni mea e faʻaogaina mo le ulaina ma ave i le lauti. I lenei tulaga, o le aafiaga o togafitiga e tupu tele lava.

Ae o le mea lava lena, ao leʻi faʻaaogaina soʻo se tupe o loʻo i luga, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O tagata poto mai le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o goji vine.

Faʻaaoga aoga o Goji Berries

I le faaopoopo atu i le paʻu vave ma le mamafa o le mamafa, o fualaau aina a Goji o loʻo i ai le tele o mea aoga.

Seʻio tatou tilotilo ia i latou i auiliiliga atili:

1. O se tasi o mea sili ona taua o le faʻaopoopoga o le ola o le tagata. Faʻataʻitaʻiga i sasae e faapea afai e te faʻaogaina lenei 'umi' umi, ona faʻateleina lea o le vavaega, ma faʻagaoioia le faagasologa o le toe faʻafouina o totoga uma o le tino ma le paʻu o le tagata.

2. Faateleina le malosi. O lenei mea natura e ofoofogia le aumaia o le malosi ma faatumulia ai o tatou tino i le malosi. E mafua lenei mea i se seti tele o vitamini, micro-macro elemene.

3. Maua se aoga aoga i luga o le faiga faʻavae. Goji e mafai ona taofia le faʻavaeina o le cholesterol sili atu, faʻamaeʻaina le toto ma faʻasaʻo le toto maualuga.

4. Faʻaitiitia mea lamatia o le kanesa. O nei fualaau o loʻo i ai le tele o vaifofo e puipuia ai le faʻasalalau ma le salalau atu o sela o le kanesa.

5. Faʻamaʻosaʻo le suka o le toto. E faʻamaonia ai o loʻo faaaogaina lelei Guga Goji i le lalolagi i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaalia ai taunuuga lelei i le vave mauaʻi o le maʻi.

6. Faʻasala ese otaota. E mafua mai lenei mea i le tuufaatasia o le natura o elemene. O le taunuuga ua faamaonia, o le mea sili, o le faafaigofieina o le faagasologa o faigata ogaoga.

7. Faʻafoʻisia le faʻaaliga. I Saina, e faʻaaogaina foi goji i le toe faʻaleleia o le retina faʻatau, faʻapea foi le faʻavavevave ma faʻaleleia le tali o le nerve optic.

8. Faaleleia le galue o le fatu. E mafua lenei mea ona o le faʻamalosia o tino maso, faapea foi ona o le faʻaleleia atili o le faiga faʻavae. E sili atu le faigofie mo le fatu ona pamu toto i le tino atoa.

9. Faateleina le puipuiga. Faʻamalosia le galuega o T ma le immunoglobulin.

10. Faʻateleina le toe faʻafouina o sosoʻo ate. Faʻamālōlōina, faʻaitiitia le faʻaleagaina o mea leaga e mafua mai i le siosiomaga ma le le lelei o mea taumafa. Puipui lona gaʻo.

11. Faʻamālōlōina le atuatuvale ma le popole, lea e taua mo meaai.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o mea totino o goji vine e matua ofoofogia lava. E ofoofogia pe faʻapefea ona maua e se tamaʻi tamaititi le tele o faamanuiaga i le tino o le tagata. Aua e te faafitia oe lava ia avanoa e le gata ina faasaʻo ai lau ata, ae ia faaleleia atili ai lou ola maloloina!

Faʻaaoga aoga o Goji Berries. 5.0 out of 5 based on 1 rating

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻafefea ona puipuia saogalemu ai meaʻai?

Soʻo se tagata e maua i le maʻisuka e fia iloa pe faʻafefea ona puipuia ma le saogalemu nisi o faʻatagaga i meaʻai. A uma, o le toʻatele e mananao i laasaga tutusa lea e masani ona maua mo le maʻisuka i lalo o le faasaina sili. Faʻafefea ona suitulaga ia mea?

E tusa ai ma nisi o saienitisi, o le numera o tagata maʻi na maua i le maʻisuka i tausaga talu ai ua faʻaateleina le tele o taimi. O le a lenei faʻamaʻi lautele? E le o se mea e mataʻu ai o le ituaiga muamua o le maʻisuka, lea e te manaʻomia e tui ai inisalini, aua e masani lava o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina ni fualaau faapitoa o le a fesoasoani e tausia le maualuga o le suka. Ae e le itiiti ifo le leaga, aua afai e te le o mulimulitai i ni tulafono maʻaleʻale, ona faʻamaʻi 2 le maʻisuka e mafai ona muamua. Afai e te le tuiina le inisalini, o lona uiga e mafai ona e faʻateʻaina le maʻisuka. Mo lenei mea, o le a tatau ona taulai uma taumafaiga.

E i ai tagata na muamua feagai ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O le taumafa i lenei mataupu e tatau ona filifilia taitoatasi, pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

E tatau ona faia ni fetuunaiga o mea taumafa, ona o le mea tonu lava lea o meaai, o le tele o suamalie ma le falaoamata, lea e masani ona taitaiina atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka.

O meaai mo le maʻisuka e masani ona faatonuina e se fomaʻi i taimi uma. O nisi taimi, ioe, na o fautuaga e mafai ona tuʻuina atu i luga o le a le tatau ona faʻaaogaina oloa faapitoa mai le faʻaaogaina.

O le tele o taimi, e faʻamatalaina pe a maeʻa se suʻega auiliili i se falemaʻi, o le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona taʻua o le "9 laulau" meaai. Pe a faatusatusa i lana masani masani, o le a sili atu ona talafeagai mo se tagata o loʻo iai se faʻamaʻi.

O lea la, o le a le faʻasaina o le maʻisuka ituaiga 2? I le taimi lava lea i lalo ifo o le va o le va, ua paʻu le suamalie. E le mafai ona i ai i soo se ituaiga, e faʻasaina le 'aina o meaʻai e faʻaaoga ai le suka. Ae o loʻo i ai se ala mo le nifo suamalie - aemaise lava mo i latou e maua i le maʻisuka oe fiafia e 'ai le selu, fualaupapa papaʻaiga e faavae i luga o le falaoamata. E sili atu lo latou saogalemu, ae e le tatau ona e faʻaleagaina. E le gata i lea, o suamalie e mafai ona suia i fualaau mamago. E tatau ona manatua e tatau ona matua faʻamapulaʻaina a latou fuainumera ina ia mafai ai ona tausia le maualuga o le suka i lalo o le pule.

E i ai mea e taʻua o le falaoa. O oloa taʻitasi e i ai se aofaiga patino o iunite falaoa e mafai ona faʻaumatia i le aso. E tatau ona e suʻe mai se fomaʻi pe o le a le aofaʻi e manaʻomia mo se tagata faapitoa.

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua ese lava mai meaʻai uma. O le mea masani i totonu ia i latou ua na o le pata ma mea suamalie e faʻamavaeina. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai i le faʻafefeteina i falaoa, falaoa enaena, po o se falaoa lanu. E le faatagaina kukisi ma lea. E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai tele gaʻo ma falai meaai. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia i le kukaina o ipu. Ma le isi foi, aano o aano po o iʻa e mafai ona tao i totonu o le ogaumu, ma le itiiti ifo o le suāuʻu poʻo le kuka i totonu o se fafie faʻatau. I lenei tulaga, o le a latou taofiofia le tele o meatotino aoga.

O le aano o apu ma nisi o fualaau aina e iai le tele o suka, e pei o faʻi, plums, e faʻasaina foi. Nai lo lena, e sili atu le lelei o le 'ai o apu lanumeamata o ituaiga meaʻai, melon, oranisi. Ae, toe fai foi, e tatau ona e mataʻituina lau meaʻai ae le o le meaʻai ina ia le afaina ai le tino.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e tamaoaiga i lona taulaʻi i luga o meaʻai eseese, pei o se faʻataʻitaʻiga, buckwheat, karite, ma karite. O nei meaʻai uma e mafai ona 'aina, faʻasusu faʻatasi ma i latou, fai itu ipu ma soupeti. O fualaau mo le maʻisuka, e faʻasaina le 'ai o peas ma isi ituaiga o legumes, aua e mafai ona latou faateleina le maualuga o le suka.

E taua le tau totogia o le tele o le gauai e mafai ona maua i le susu susu. Aua nei faʻatau le gaʻo mafiafia pe, mo se faʻataʻitaʻiga, kefir, talu ai o le tele o mea inu gaʻo o le a faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka. Ae o oloa eseese, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻi kulimi ma sina gaʻo maualalo, e mafai ona faʻaumatia i le afiafi, i ni nai itula ao le i momoe. E masani lava i totonu o le falemai pe a maʻi le maʻisuka togafitiga ile lua i le tolu taimi i le tausaga, e tuuina atu i fafo i afiafi uma, aua e le gata ina aoga, ae fesoasoani foi i le faʻamautuina o le suka i le po ina ia e le faia ni tui inisalini.

I le faaopoopo atu i le sisi, o le a faʻamanuiaina foi le maʻisuka mai kefir ma varenets, talu ai oi latou ia e mafai ona aumaia siama aoga i le manava ma faʻasalalau lana galuega.

O se mea manaia e faapea o le fesoasoani o se taumafa ma oloa e saogalemu mo le maʻisuka, e le gata e mafai ona faʻamaonia le mamafa, ae faʻaumatia foʻi se faʻamaʻi matautia e faʻavavau. I le uma, o le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻasalaga, ma e manaʻomia ona e faia sina taumafaiga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 1.

E pei ona mafai ona iloa mai le tusiga, o le aloese mai puni meaai e mafai ona faigofie, ma, sili ona taua, saogalemu mo le soifua maloloina. O nei tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese ai mai isi faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, ma e le gata ina mafai ona faʻaititia le suka o le toto, ae maua ai foi le fiafia.

Goji vine mo le maʻisuka: faitau iloiloga ma faatau atuajiberrie

I aso nei, o goji vine i le maʻisuka ua mafai ona faʻamautuina le taumafa i le toetoe lava o maʻisuka uma, talu ai o le i ai o vaega aoga i totonu o le oloa na faʻatau atu ua faʻamaonia e le au suʻesuʻega autu a le paneta. E le o se mea faalilolilo, faatasi ai ma vine goji, ua mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o maʻi o le maʻisuka, talu ai o vaega taua o loʻo i totonu o vine e fesoasoani i le tino maʻi e vave faʻaumatia ai mea leaga.

O le mea sili lava, o goji vine i le maʻisuka e maua ai se aoga aoga mo le maʻisuka.

Mo lenei mafuaaga, i le aluga o taimi, e mafai e le Atuajiberrie ona faʻamautinoa:

  1. Soifua manuia
  2. Faʻaitiitia faʻaitiitia i le suka o le toto
  3. Faʻaleleia o malosiaga i totonu
  4. Paleni o le fealofani i totonu o le tino

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ai ona e ave gobi vine i soo se taimi o le aso. E leai ni lapataiga faʻapitoa i le faʻaogaina o le oloa i meaai, talu ai o se mea masani lava mai le Tibet. I ni nai masina talu ai, i luga o le Kanesa Soifua Maloloina, Malysheva na talanoa pe faapefea ona faigaluega le goji i le maʻisuka. E mafai ona vaʻaia le polokalama i luga o le upega tafaʻilagi a dialekar.ru i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i luga.

TAIMI: O le mauaina o vine goji e sili ona lelei ona faia e tusa ai ma faatonuga e alu i totonu o pusa taitasi pe a uma ona tuʻuina atu. E sili atu foi le lelei o le vaai i se endocrinologist, talu ai o le auala lea e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le afaina. Matou te toe fai atu, o le maʻisuka e le matauina faafitauli i le faʻaaogaina o goji.

O a aoga aoga e mafai e goji ona tuʻuina atu i se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka?

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le atuatuberrie i vailaau ma, aemaise lava, i le endocrinology ua ausia ai se taunuuga faapitoa: o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na mafai ona faʻavasegaina le maualuga o le suka toto, e le o lagona le vaivaiga lautele o le tino, e aunoa ma le tiga i le tino. E le gata i lea, o le i ai o se tuufaatasiga matagofie o vitamini maloloina i totonu o goji vine na mafai ai ona talanoa e uiga i:

  1. Faaleleia le galuega a le matagaluega cardiovascular a le tino. O le maʻisuka ua le toe iai ni faafitauli ma le toto maualuga. O le mea lea, o le umi o le teena o fualaau, lea e mafai ai ona e "tineia" le tiga i tua o le ulu, ua faateleina.
  2. O le faʻamauina o le maualuga o le cholesterol maualuga o se aoga foi o goji vine i le maʻisuka. Ua na lava le talia o le tulafono masani mo sina taimi, mulimuli ane o le a mafai e le maʻisuka ona matau vave taunuuga.
  3. I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga le goji berry mo le mafuaʻaga latou te saofagā ai i le paʻu mamafa. O le mamafa o le mamafa i le ituaiga lona lua o le faavae lea mo le amataina o le faamai, o lea e matua taua tele le mafai ona faaitiitia le mamafa o le tino i le faaaogaina o le atuajiberrie. E faigofie, faigata ma aoga.
  4. E le gata i lea, o goji vine i le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e taofia le manava. O a latou manogi suamalie ma le manava o le a fesoasoani e faʻafefe ai lagona o le fiaai e faatatau i meaʻai gaʻo. I se isi faaupuga, o le maʻisuka o le a le tosina atu i laʻau suamalie, keke ma isi meaʻai e le lelei mo ana meaʻai.
  5. Ma le mea mulimuli, o le faatauina o vine goji mo le maʻisuka o lona uiga o le fesoasoani i lou ate e aveese le gaʻo le talafeagai i se taimi puupuu.

O fea e faʻatau ai le atuatuvale mo le maʻisuka?

E mafai ona faatauina vine i luga o le dialekar.ru. I le taimi nei, o le tele o faitotoa e ofoina atu ni oloa maualalo i foliga o tau, o lea e mafai ai ona maualalo le maualalo o faiga faʻavae. Manatua o le faatauina mai o godjiberrie berries i luga o le upega tafaʻilagi a Dialecar.ru o le ki i le faʻamautinoa o le lelei, faʻamaoni ma le faamaoni.

O faʻamatalaga i luga o le Initaneti o loʻo faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga o tagata moni na faʻaaogaina: vine maua mai ai faʻamanuiaga, faʻamaonia le suka, faʻaleleia le soifua manuia ma fesoasoani e aveesea le mamafa, o lona uiga, aveesea le mamafa ma amata ola i le atoatoa!

E i ai se faʻafitauli i le maʻisuka? "Ua oo i le taimi e tuliesea ai o ia i goji vine!"

Fua ma fua mo le maʻisuka: o le a le mea e te filifilia?

O le meaai mo le maʻisuka ei ai ona lava uiga. O le usitai lelei i se taumafataga o se mea e manaʻomia muamua mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tausia ai le soifua maloloina lelei. Ae mo le taumafataga, pe a filifilia ni oloa, e tatau ona faʻatautaia mea o loʻo i totonu o gaʻo ma gaʻo i totonu ia i latou, faapea foi ma le faʻasologa o le faʻasologa o igoa - o se faailoga faʻapitoa o loʻo faʻaalia ai le aafiaga o le oloa i luga o le suka. O oloa ei ai le maualuga (70 ma le maualuga) glycemic index e faʻasaina mo le maʻisuka aua e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le maʻi.

E fautuaina le faʻalauteleina o le lisi o aso taʻitasi, e aofia ai ipu eseese mai le lisi o oloa faʻatagaina. E faʻaitiitia ai le faaosoosoga e 'ai se mea mai le lisi o meaai faʻasaina, ma faʻaleleia ai le lelei o le ola mo le maʻisuka. O fualaau ma fualaau 'aina, faʻamalosi poʻo le faʻamalositinoina, fesoasoani e faʻamalosia le taumafa i vitamini, elemene elemene, fiber. Ae ae leʻi filifilia nei fualaau mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i ni mea se tele.

Muamua, e ui lava o le tele o fualaau aina ei ai le suamalie suamalie, ae le o mea uma e solia i le maʻi suka, aua O le vaega autū o fualaau suamalie suamalie o le pala. O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaʻau mo le maʻisuka, o lea o se tasi o mea taua mo le maʻisuka o le a avea ma se fua saʻo o tautua. E tusa ma le tasi taimi e mafai ai ona e 'aina sina apu laʻitiiti (moli, vine), sina ipu ipu suamalie po o se lima o fualaau mamago (pe a maeʻa togafitiga faʻapitoa).

O le vaega lona lua o le faʻamatalaga faʻapitoa o nisi fualaau aina po o vine. O fua e maualuga i totonu o vailaʻau faʻasolosolo ma se faʻasalaga e sili atu i le 70 e le fautuaina mo le maʻisuka. O fua sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka o apples and citrus fruit.

O a fua e lelei mo le maʻisuka

O fualaau olive (fualaʻau, lemoni, moli, tangerines) o oloa ia maua ai se fuainumera maualalo maualalo, i le maʻisuka o lo latou faaaogaina e matua manaomia lava. O nei fualaau suamalie lelei o se faleteuoloa moni o vitamini, latou te fesoasoani e tausia le lelei o le puipuiga. Ona o le maualuga o le vitamini C, o fua o le suauu e fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto ma puipui le tino mai aafiaga leaga o faʻamalolo saoloto. O fua sili ona aoga mai lenei kulupu o le vine, o loʻo mauʻoa i vitamini, fiber ma minerale.

O fata e masani uma lava e faʻatusatusa i tafaoga i a latou meaʻai. Ona o le mea moni o lenei fualaau aina e tupu i totonu o tatou latitudes, e matua galo lava ma e masani lava e le afaina ai ni gasegase. Ona o le tele o meaola oona, fiber, vitamini C ma le pectin, o apples o loo i ai se faʻamalologa. O le fea ituaiga apu o le filifili - inu poʻo le suamalie - e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata lava ia. O ituaiga uma o apu e aofia ai le tutusa o le tele o gaʻo ma le fructose. O tagata e mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aoga tele le 'ai o apu tao. Afai e te le faaopoopo le suka i le taimi o le taoina pe sui foi i sina vaega itiiti o le suauu (mo se faataitaiga, fructose), o se meaʻai e atoatoa mo le maʻisuka.

O fualaau aina e mafai ona faʻatagaina e le maʻisuka e taumafaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa, e mafai ona tatou taʻua pears, apricots, rimoni ma peaches. Ae o fua suamalie suamalie, e pei o faʻi, e le fautuaina mo le maʻisuka, aua o la latou faasino igoa e latalata i le 70. A e faatauina mai fualaau mo le maʻisuka, e sili atu ona lelei le faatauina mai o fualaau pupuu e le o fua mai nai lo paʻu.

Fualaau mo le maʻisuka

O fualaau mama suamalie o isi vaega o oloa, e tele ma mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O fua sili ona aoga mo le maʻisuka o cherries. Talu ai ona o le maualuga o lona uʻamea, o cherries fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le hemoglobin i le toto ma togafitia ai le anemia.

Faatasi ai ma isi fua aoga mo le maʻisuka - gooseberries, lanu mumu ma le uliuli, vine, vine. O meaola faʻaleaganuʻu ma vitamini i fua e fesoasoani i le tino e feagai ma faʻamaʻi. E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o vine e pei o vine: ona o le maualuga o le faasinomaga o le maʻisuka, o le maʻisuka ua faatagaina e le sili atu i le 5-7 vine i le aso. E le gata i lea, aua e te aafia i fualaau e pei ole kelo ma le siloni.

O le natura masani mai vine mamago o se filifiliga sili ona lelei mo le maʻisuka. Mo le faapipiiina, o fualaau o le rosehip ua mamago, currants, blueberries, raspberries, fualaau ma lau o le blackcurrant e talafeagai.

Fualaau aina mamago ma le maʻisuka

Fualaau aina suamalie ua saunia i le auala faaleaganuu (e ala i le kuka i le suka suka), i lo latou mamanu, mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka, mo mafuaʻaga manino, e le mafai ona faʻaumatia. Faatasi ai ma lenei metotia o le gaosiga, e oo lava i se vaega itiiti o fualaau mamago ua i ai se aofaiga o faamaumauga o carbohydrates, lea e mafai ona aafia ai le lelei o le maʻi. O le faʻaitiitia o le suka i totonu o fualaau mamago, o loʻo faʻasusu i totonu o le vai vevela, ao faʻafefe le vai pe a faalua. A maeʻa ma fufulu le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina se vaega itiiti o apricots mago, poo vine, aso poʻo fig, na tuʻuina atu ia latou faʻamaufaʻailoga, e sili atu le faʻafefe.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e aoga tele le faʻaaogaina o fualaau aina mamago, mo lenei mea, kulimi mamago o vailaʻau manogi, o peʻa mamago poʻo cherries e sili ona talafeagai. Aʻo le kukaina le meaʻai, o le a suamalie le fua i le po, ona oʻo lea i se faʻavela faalua, suia le vai i taimi taʻitasi. A maeʻa le faʻaaogaina, o fualaau mamago e talafeagai mo le faia o le compote, lea o le a aoga mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga