Telmista 80 mg - faatonuga mo le faʻaaoga

Telmista 80 mg - o se vailaʻau faʻamalosi, o se faʻataʻitaʻiga patino o le faʻaletonu o le angiotensin II (ituaiga AT1).

1 papalama 80 mg:

Mea gaosi galue: Telmisartan 80.00 mg

Tagata faʻatagaina: meglumine, sodium hydroxide, povidone-KZO, lactose monohydrate, sorbitol (E420), le magnesium stearate.

Pusa 80 mg: Palanisi-foliga, biconvex papa o le paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina.

Pharmacodynamics

Telmisartan o se angiotensin II faʻatautau talipupuni (ARA II) (ituaiga AT1), lelei pe a faʻaalia i le tautala. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le AT1 subtype o faʻataʻitaʻiga angiotensin II, lea e faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. Faʻafesoʻotaʻi le angiotensin II mai le fesoʻotaʻiga ma le nūmera, ae le o le faia o se gaioiga e fesoʻotai atu i lenei lepela. Telmisartan na naʻo le AT1 subtype o le 'angiotensin II faʻapipiʻi. O le fesoʻotaʻiga e faʻaauau pea. E le o iai se vavalalata mo isi tagata faʻaleleia, e aofia ai faʻamaumauga a le AT2 ma isi suiteni o le angiotensin e leʻi suʻesuʻeina. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina o le faʻaopoopoga i le faaaogaina o telmisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, e le taofia ai le toeina i le plasma toto ma laina poloka poloka. Telmisartan e le taofia ai le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) (kininase II) (o se enzyme lea e malepe foi i lalo le bradykinin). O le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i bradykinin e le o faʻamoemoeina.

I tagata gasegase, telmisartan i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataina o le antihypertensive action e matauina i totonu o le 3 itula ina ua maeʻa le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tumau pea mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. E masani ona atiaʻe le faʻamalosia o le faʻamalosia o le telemasartan i le 4-8 vaiaso o le pulega masani.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le telemisartan e maualalo le toto ma le diastolic toto (BP) e aunoa ma le afaina o le fatu (HR).

I le tulaga o le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, e vave ona galo mai le gastrointestinal tract (GIT). O le leai o se avanoa e 50%. O le faʻaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le taimi faʻataʻatitia) faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telemisartan i le taumafa o meaʻai e mai le 6% (i le fua o le 40 mg) i le 19% (i le fua o le 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le faʻaoʻoina i le plasma toto e faʻapipiʻi, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. O le maualuga maualuga (Cmax) i le plasma toto ma le AUC i fafine faʻatusatusa i tane e tusa ma le 3 ma le 2 taimi maualuga, i le faasologa (e aunoa ma se taua tele i le aoga).

Fesootaiga ma palatini plasma - 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein.

O le tau o le manino o le tufatufa atu i le faʻatusatusaga o le tau e 500 lita. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. Metabolites e le o faʻamalosi ile falemaʻi. O le afa-ola (T1 / 2) e silia ma le 20 itula. E mafua mai i le iniseti i se fesuiaiga e le suia ma fatugaʻo - e itiiti ifo i le 2% o le tui na ave. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (900 ml / min), pe a faʻatusatusa atu i le tafega o le "hepatic" (pe a ma le 1500 ml / min).

Contraindications

Contraindications i le faʻaaogaina o le vailaʻau Telmista:

  • Vaʻaia le gasegase i le gaioiga malosi poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • Toto
  • Le vaitaimi o le susu.
  • Malosiaga faʻalavelave o le vaʻaia biliary.
  • O le faʻaletonu o le hepatic (Child-Pugh class C).
  • Faʻaaogaina faʻatasi ma tagata e maua i le maʻisuka poʻo le faʻagasolo i le le atoatoa o le maʻisuka (fua o le filtric glomerular (GFR)

Faʻaiʻuga

O mataupu na matauina o aʻafiaga o le aʻafiaga e leʻi faʻamaopoopoina i le itupa, tausaga poʻo le ituaiga o tagata gasegase.

  • Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi: sepsis, e aofia ai le sepsis fat, siama o le mai urinary (e aofia ai cystitis), faʻamaʻi pipisi o le gasegase maualuga.
  • Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino: anemia, eosinophilia, thrombocytopenia.
  • Faʻalavelave faʻaletonu o le tino: faʻasologa o anaphylactic, hypersensitivity (erythema, urticaria, angioedema), eczema, mimiti, vevela paʻu (e aofia ai fualaau faasaina), angioedema (faatasi ai ma le afaina), hyperhidrosis, vevela o le paʻu oona.
  • Faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻalavelave: popolega, tigā, atuatuvale, faʻanoanoa, vevela.
  • Faʻafitauli o le okeni o le faʻaaliga: faʻafiafiaga vaaia.
  • Faʻaleagaina o le loto: bradycardia, tachycardia.
  • Faʻaleagaina o vaʻa toto: o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, poʻo le faʻasalaga masani.
  • O maʻi o le manava, totoga o le pusa ma le mediastinum: puupuu le manava, tale, maʻi faʻamaʻi vavalalata * (* i le taimi o le faʻatau atu o le faʻaaogaina, o mataupu o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa, ua vaʻaia ma se fesootaiga le tumau ma telemisartan. Peitai, e leai se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o telemisartan ua faʻapipiʻiina).
  • Faʻafitauli o meaʻai: tiga o le manava, manava manava, mucosa ofo tautala, dyspepsia, flatulence, faamausali o le manava, vomiting, tofo faʻamalosi (dysgeusia), maʻi gase galue / maʻi o le ate * (* e tusa ai ma iuga o faʻamatalaga faʻatau atu i le toatele mataupu o le gase galue / maʻi o le ate ua iloa i tagata Iapani).
  • Faʻafitauli mai le muselekeletale ma le fesoʻotaʻiga: faʻasolosolo, tiga o le tiga, maso maso (maso o maso pepe), tiga i pito i lalo, myalgia, tiga o le tendon (o faailoga e tutusa ma le faʻaaliga o le tendonitis).
  • Faʻafitauli mai fatugaʻo ma le urinary tract: o le gaioiga o le tino, e aofia ai le faaletonu o le tino.
  • Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: tiga o le pusa, maʻi-pei o le maʻi, vaivaiga lautele.
  • Suesuega ma meafaigaluega: o se faaitiitia o le hemoglobin, o le faateleina o le maualuga o le uric acid, creatinine i le plasma toto, o le faateleina o le gaoioiga o le "ate" enzymes, creatine phosphokinase (CPK) i le plasma toto, hypermalemia, hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka).

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Telmisartan e mafai ona faʻatupulaʻia le malosi o isi faʻamaʻi faʻamalosi. O isi ituaiga o fegalegaleaiga o le taua ogaoga e lei faailoaina.

Faʻaaogaina faʻatasi ma digoxin, warfarin, hydrochlorothiazide, glibenclamide, ibuprofen, paracetamol, simvastatin ma le amlodipine e le taitai atu ai i se fegalegaleaiga taua tele. O se faailoga iloga i le avega o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20% (i le tasi tulaga, e 39%). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina i taimi taʻitasi le maualuga o le digoxin i le plasma toto.

E pei o isi fualaau o loʻo galue i le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS), o le faʻaaogaina o telmisartan e mafai ona mafua ai le hyperkalemia (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa"). E mafai ona faʻalavelave pe a faʻaaoga faʻatasi ma isi fualaau, lea e mafai foi ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o hyperkalemia (mea e iai le masima e iai le masima, vailaʻau faʻamalolo, togafiti ACE, ARA II, vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory NSAID, e aofia ai le filifilia o cyclooxygenase-2 inhibitors | COX-2 | immunosuppressants cyclosporine poʻo tacrolimus ma trimethoprim.

O le atinaʻeina o hyperkalemia e faʻalagolago i mea e ono aʻafia ai. O loʻo aʻafia foʻi le faʻafitauli i le tulaga o le faʻaaogaina tutusa o faʻalapotopotoga ua taua i luga. Ae maise lava, o le tulaga lamatia e sili ona maualuga pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma togafitiga faʻamalolo, ma faʻafefiloi ma masima. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE poʻo le NSAID e itiiti lava se aʻafiaga pe a fai e ave faʻamalosi tetele. ARA II, e pei o telmisartan, faʻaitiitia le gau o le suka i le taimi o togafitiga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, faʻataʻitaʻiga, spironolactone, eplerenone, triamteren poʻo amiloride, mea faʻapailani poʻo masima masima, e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le vevela. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le hypokalamia faʻamaumauga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma le siakiina masani o le potassium i le plasma toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le ramipril, o le siʻitia o le 2.5-fold i le AUC0-24 ma le Cmax o le ramipril ma le ramipril sa matauina. O le taua ole taua o lenei mea e le i faavaeina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma tapenaga o le lithium, na maitauina le faateleina o le faateleina i totonu o le lithium content in plasma, faatasi ai ma se aafiaga oona. I se tulaga e le masani ai, o ia suiga ua lipotia mai i le ARA II ma le sauniuniga i lithium. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le lithium ma le ARA II, ua fautuaina e fuafua mea o le lithium i le plasma toto. Togafitiga o NSAID, e aofia ai le acetylsalicylic acid, COX-2, ma NSAID e le filifilia, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i tagata mamaʻi. O fualaau o loʻo galue i luga o le RAAS atonu ei ai sona aʻafiaga. I maʻi maua NSAID ma telemisartan, e tatau ona totogi le pcc i le amataga o togafitiga ma mataʻituina le matagaluega. Faʻaaogaina faʻatasi ma tagata e maua i le maʻisuka poʻo le faʻagasolo i le le atoatoa o le maʻisuka (fua faʻateleina o le filtration GFR

Tuua Lau Faamatalaga