Vailaʻau suāuʻu manu: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina le tino

Ua suia taimi mo tina ma tinamatua taʻutaʻua, e le tatau ona e tamoe faʻatasi ma se sipuni i totonu o le fale e fafaga lau tama ina ia fafagaina ai le suāuu. I aso nei, o le vailaʻau e manaʻomia mo le faʻamalosia o lauulu, fao, pulu ma le ola maloloina lelei mo le soifua maloloina o loʻo avanoa i se auala talafeagai, o lona igoa o le iʻa i totonu o kapaila. Saili pe oa ona foliga o le faʻaaoga, fua ma pe oi ai aʻafiaga i itu.

O meatotino o kapaila suauʻu

Ole fualaau faasaina e le o se fualaau faasaina, ae ua manatu o se mea faaopoopo o mea taumafa taumafa. E aoga mo le puipuia o le tele o faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le vailaʻau e puipuia ai le lamatiaga o le pueina faafuasei o le cardiac, le atinaʻeina o le arrhythmia poʻo le gasegase o le fatu. E aoga foi mo tagata e maua i le faamaʻi o le Alzheimer. Ua iloa e saienitisi o le faiʻai o ia ituaiga o gasegase ua pagatia i le le lava o omega-3 aano o gaʻo, lea e mafua ai ona leiloa le mafaufau.

O faʻamanuiaga ole suauʻu i totonu o kapula mo fafine e le mafai ona faʻamagaloina. E fesoasoani e faʻamalosia ai fao, faʻamavaeina pito vavae ma le lauulu paʻu, faʻamautu le metabolism, ma amata ai faʻafitauli o le paʻu. E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o fualaau faasaina e fesoasoani e ausia ai mea nei:

  • faʻalauteleina le mea o loʻo maua i le calcium ma le phosphorus,
  • faatulaga le galuega o le gastrointestinal tract,
  • faaitiitia aafiaga o mea leaga i le ava malosi,
  • maualalo le cholesterol leaga,
  • e puipuia ai le puipuiga
  • faʻaleleia le tulaga o ponaivi ma sooga, e faʻaaoga e puipuia ai sisi i tamaiti,
  • amataina le faʻaaogaina o gaʻo, faʻaleleia le paʻu o le mamafa,
  • lelei e afaina ai le tulaga o le paʻu,
  • e aafia ai le gaosia o hormones o le fiafia, aveese le atuatuvale ma le le fiafia,
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto.

O capsules e tupuga mai i le natura moni. O le gaosiga autu autu e maua mai i le ate, le galala, poʻo isi ituaiga iʻa. I le avea ai ma mea fesoasoani o loʻo iai: gelatin, fomaʻi glycerin, sorbitol ma le vai. I nai fuainumera e iai: cholesterol, tuufaatasiga o le iodine, sulfur, bromine. O le auiliiliga o meaʻai o le suāuʻu i totonu o capsules e 1400 mg o loʻo faʻaalia i le laulau:

Omega-6 ma Omega-3 Polyunsaturated Acids Acids

e le itiiti ifo i le 127.5 mg

Faiga faʻapolopolo

I totonu o falemaʻi, o le vailaʻau e sau i totonu o fagu o capsules e ufiufi i se gelatin o le 50 fasi vaega. Latou te le aofia ai le manogi o iʻa ma le tofo faapitoa o le ate o iʻa. O nisi taimi e mafai ona e maua ni meaʻai faʻalaʻau ma se mea tutusa, lea e faʻatau atu i pepa pepa. O pepe taitasi e aofia ai capitales 10 gelatin, ma o le numera atoa o faʻauluuluga e le silia le 5 iunite. Faatasi ai ma le fualaau oona i le afifi o loo i ai se auiliiliga auiliili mo le faaaogaina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le Omega-3 o loʻo maua i le lipid-lowering properties. E i ai a latou mea e le mafai ai ona faʻamalosi, e le faʻamalosia, ma faʻamaonia mea totino, e mafua ai le faʻamaʻiina o gaʻo. Talu ai ona o nei meatotino, o le vailaau e afaina ai le faʻasologa o le thromboxane A ma e mafai ona mafua ai le toto. I le taimi lava e tasi, e le afaina tele ai meatotino o le toto. Eicosapentaenoic ma docosahexaenoic acids e ulufale i maso, masini mumu ma vai o le tino i se toto toto i le ituaiga o mea aoga gaʻo mama. Auai i le faiga o gasegase o siama.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O mea faaopoopo ua faatonuina mo le puipuia o suiga o le toto o le atherosclerotic, i le faamaʻi o le Alzheimer, e puipuia ai le thrombosis, poo le adjuvant pe a toe foi mai le hemostasis plasma. I tamaititi, e faʻaaogaina mo le puipuia ma le togafitia o rickets o tamaiti.Faatasi ai ma se vaifofo lelei, o fafine latou te faia o latou fao ma o latou lauulu mo faamoemoega teuteu. O faʻamatalaga faafomaʻi mo le faʻaaogaina o le suauu o le:

  • le lava le faʻaogaina o vitamini i totonu o musika,
  • maʻi faʻamaʻi pe faʻalaʻolomi, faʻaitiitia le puipuiga,
  • afaina o gasegase - hemeralopia, keratitis, retinitis pigmentosa,
  • faamai pipisi o le vaega o meaʻai,
  • gasegase erosive o le urinary tract,
  • eseesega i le fausiaina o skeleton,
  • leai o se konateini i totonu o le tino,
  • leaga le tupu o le nifo, paʻu vevela poʻo foliga mucous,
  • le manava o le manava.

Vaega o le suāuu

O le oloa e aofia ai mea nei:

  • polyethsaturated fatty acids (PUFAs),
  • retinol (vitamini A),
  • vitamini D, E,
  • eicosapaenoic acid (ECC),
  • docosahexaenoic acid (DHA).

Faʻaalia foi i ni vaega laiti: phosphorus, sulfur, bromine ma iodine.

Vaega taua o omega-3 ma omega-6. O a latou galuega ma faʻamanuiaga e faʻafoeina ai le paleni o le hormonal, faʻamalosi vave o faʻamaʻi ma afaina, ma faʻamalosia ai lauulu ma fao. O latou o le punavai autu o le malosi. O le le lava o le gaʻo o meaʻai e mafua ai le faʻaleagaina o le tino o le tino ma le le lelei o gaʻo tino.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai antioxidants.. O nei vailaʻau e mafai ona faʻafefe ai faʻamaʻi malolosi, lea i le tele o fuainumera e faʻaaogaina ai le puipuia o siaki, faʻaumatia lo latou amiosaʻo, ma faʻaosooso ai i le tulaga faʻananamua ma isi faʻamaʻi tuga. O le mea lea, o le vailaʻau A e mafai ona faʻaaogaina le tele o faʻamaumauga e leai se totogi. O le vaivai o le Retinol e le faigofie ona faatumuina i oloa masani, ma o le suāuu o se punavai sili lea o lenei antioxidant.

DHA E aoga foi, o le elemene autu autu o le siama o meaʻai o le faiʻai, o le toe mata o le mata ma le masini o le tino.

ECK poloka le afaina, e tatau mo le galue maloloina o le fatu ma toto toto.

Mea aoga ma togafiti

O le mea autu o le oloa o le faigofie lea o le faʻamaʻiina i totonu. Talu ai ona o lenei mea, o vaega taua o loʻo faʻaleleia lelei ma ulu atu i totonu o sela. O le mea lea, o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga aoga i le tele o okeni ma le tino atoa, e aofia ai:

  • faaleleia vaaiga ma manatua,
  • faamalosia le puipuiga
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻaleleia fesoʻotaʻiga faʻatasi,
  • Faʻasalaina le metabolism ma le galuega o le gastrointestinal tract,
  • faʻamalosia le toe faʻaleleia o le tino,
  • faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu,
  • e maua ai se lagona lelei
  • puipuia le matua tuai
  • fafagaina le lauulu, paʻu ma fao,
  • faʻaleleia le gaʻo gaʻo malosi.

O aʻafiaga o aʻafiaga ei ai aʻafiaga:

  1. Painkillers.
  2. Antioxidants.
  3. Faʻateʻa.
  4. Aneti-inflammatory.
  5. Faamalosia.

100 g o meaola e aofia ai le 902 kcal. O le tele o taumafa e faʻavae i le faʻaitiitia poʻo le faʻaitiitia o gaʻo mai le taumafa. E na o mea leaga e faʻaaogaina. O le suāuu gaʻo o loʻo taua o se elemene taua o se meaʻai ma se lisi i aso taʻitasi. A aunoa ma lea, e le mafai ona lagolagoina le galuega a le loto ma le tino atoa.

E mafai foi ona faʻaaogaina le suauʻu iʻa e fai ma masipulu mo lauulu ma mata. O lenei mea o le a mafai ai e tamaitai uma ona faʻaumatia faʻamalosi ma le mago. O le a sili atu le mafiafia o lauulu, malosi ma mafiafia.

Vailaʻau suāuʻu manu - mo le puipuia o le hypovitaminosis D, A

Maua ma le tele o iʻa

O le meafaitino mo le gaosia o le suāuʻu o le ate o le iʻa tele. O le tele o taimi o le cod, e ui lava o nisi taimi e pala, shark ma le sami e faʻaaoga foi e maua ai. E faʻatatau i metotia gaosi ma foliga vaaia, e tolu tikeri o le oloa mulimuli e mafai ona iloagofie:

VasegaFaʻaaligaTofiga
BrownPogisa moli lanumoana suamalie suavai faʻatasi ma se manogi manogi leaga ma se mea oona.Tomai
YellowO se mea laʻititi, o le suamalie o le paʻu omea ma le malosi malosi ma le manogi o iʻa, e aunoa ma le ita. A maeʻa le fufulu, ona manino lea.Fomaʻi
PaʻepaʻeE foliga mai o sina suauu samasama ma se manogi vaivai ma manogi.Fomaʻi

O le mea pito sili ona taua e taua o le gaʻo paʻepaʻe. I le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino, e vaeluaina e le muamua, i le maualalo o le vevela, ma o lea o loʻo i ai le tele o meaʻai.

O nisi taimi o le faaupuga "fagota suauʻu" ua sese ona taʻua o le gaʻo palapala o le gaʻo o galu ma paluga, lea o loʻo faʻaaoga pea e tagata o le North North mo meaai, togafitiga ma manaʻoga i le lotoifale. Ae ui i lea, e sili atu ona saʻo le valaʻauina o lenei oloa "paʻu." O le paʻu eseese e ese mai le suauu o le ate i le lua ma le fatu.

Eicosapentaenoic acid

O lenei tuufaatasiga o le tino e maualuga lona malosi i togafitiga o faamaʻi e pei ona taua:

  • Faʻasologa o le cardiological. O faʻamalositino, faʻapitoa na faʻatinoina e le tele o aʻoga faafomaʻi, ua faʻaalia: o le tino mai le fatu fatu ma le faʻaaoga masani o le EPA ua faʻaititia e 19%. I le taimi lava lea e tasi, o le mamafa o le mamafa, o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le cholesterol, ma le faʻaitiitia o le gaʻo.
  • Faʻaleaga gasegase. Pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina o loʻo i ai le EPA i fafine i le moapo, o loʻo i ai le faaitiitia o le taimi o vevela vevela. O tamaitai o le tausaga o le fananau mai e matauina se faaitiitia o le tiga o le faananaina.
  • Neurological disease. O le faʻaaogaina o meaʻai e maua i le EPA e iai sona aafiaga lelei i le tulaga o le tino popole. Aemaise lava, latou te maua se aafiaga lelei i le togafitiga o le le atoatoa o le le atoatoa.

I le 2004, na tuʻuina mai ai e le US Food Control Authority se pepa e faʻamaonia ai le tulaga faapitoa o le eicosapentaenoic acid e fai ma auala e puipuia ai le suʻesuʻega.

Docosahexaenoic Acid (DHA)

O mea aoga o le DHA e sili atu i se vaega ma le eicosapentaenoic acid. Ae o lenei vailaau e iai ona lava uiga iloga.

Ua faʻamaonia suʻesuʻega faasaienisi e taua le DHA mo le atinaʻe masani ole faiʻai. Ona o lona le atoatoa, ua tupu aʻe ai pathoces faʻapitoa faʻapitoa-e pei ole microcephaly, aciria, micro-polygyria, ma isi. I se tausaga mulimuli ane, o se toʻaga umi o lenei vailaʻau e mafai ona avea ma tasi o mafuaaga o le cerebral ischemia, migraines, anerysms.

I ni nai taimi ua mavae, sa tosina atu ai e saienitisi le manatu e faapea o Eskimos, e masani lava ona taumafa i iʻa, toetoe lava a le maua i maʻi fatu cardiovascular. I le malamalama o le poto masani o meaola faʻaponei, o lenei mea e mafua mai i le i ai o mea taua e tasi o le Omega-3 i le suāuʻu. Latou te avea o se oloa aoga mo le puipuia o le tele o faamai.

Vitamini Faʻatinoina o le Fuauu Ova

O vitamini suamalie o le A ma le D o loʻo maua i le ate o le ate, lea e liua i le suauu pe a liusua. O la latou matafaioi i le tino o le tagata e tele.

O le vailaʻau A o loʻo taʻua foi o le tinela. E le pei o le faʻasaina A (carotene), lea e mauoa i kāloti, apricot, ma isi mea totino, o le retinol e maua i le gaʻo manu. E vave ona aʻafia i totonu o le inumaga, e 90%, e aunoa ma le faia o soʻo se suiga o meaola.

I le taimi lava e maua ai i tagata, o le retinol e avea ma vaega o enzymes eseese ma o loʻo aofia i totonu o le galuega, faia galuega nei:

  • sifi o hormones o feusuaiga,
  • tulafono faatonutonu o le puipuiga malu e auala mai i le tuufaatasiga o auupega,
  • puipuiga o sela mai le faʻamaʻi,
  • e maua ai se vaaiga vavalalata
  • tulafono faatonutonu o le tuputupu aʻe o le tino epithelial, e aofia ai le puipuia o le lafoaia o le tino,
  • tulafono faatonutonu o le glycogen fausia i maso ma le ate,
  • auai i le faagasologa o le alualu i luma ma le atinaʻeina o le pepe.

E le gata i lea, o le vaitamini A e gaoioi ai tagata e talia le vailaʻau D, ma "saunia le saite" mo lana "paaga".

E tatau i se tagata matua ona maua ia le itiiti ifo ma le 900 microketi o vitamini A i le aso. O le 3000 IU (iunite faavaomalo). O fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e manaomia le 1500-1800 mcg (5000-6000 IU).

Vitamin D o le igoa kulupu lautele mo calcivirols uma.E mafai ona gaosia i latou lava i le ate o le tagata pe a aʻoga i le uila o le ultraviolet o le susulu o le la. O lona gaioiga i le tino o le fausia lea o chelate faʻatasi ma le calcium. E na o le fomu lea e mafai ona faʻafefiloi ai le calcium ma faʻataunuʻu ai lona tulaga ola.

Afai e le lava le susulu o le la, o le a le mafai ona atiaʻe le le lelei o calcivirols. O se taunuuga, o faafitauli nei o le soifua maloloina ua aliali mai:

  • ua faateleina le tulaga o le osteoporosis,
  • faʻalauteleina le faʻalauteleina o le collagen,
  • o nifo e amata ona tafe,
  • vaivaiga lautele ma le vaivai,
  • ua faʻaumatia aʻafi namu
  • arrhythmias atinae.

O le vitamin D o loʻo i ai i totonu o se vaega itiiti o le suāuʻu, lea e alofia ai le faʻafeagai - o le tele o calciferols, lea e mafua mai le leai o ni mea e le lelei ma e ono lamatia ai le soifua maloloina.

O le aso manaomia mo lenei mea i se tagata matua o le 5 mcg, o le 200 IU (iunite faavaomalo). O le maʻitaga ma le lacting o tina, faʻapea foi tamaiti laiti, e manaʻomia le 10 mcg i le aso. A maeʻa le 5 tausaga, faʻaititia le manaʻomia mo le faaopoopoina o le vailaʻau D.

Omea elemene

O isi punaoa e masani ona taʻua ai o elemene taua aoga aoga - phosphorus, iodine, ma le sulfur - ulu i le ate o le ate.

O nei vaega e taua tele mo le tino. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le iodine e faʻamautinoa ai le masani o lauroid function. O aʻafiaga o loʻo aʻafia i le toetoe lava o metotia uma o meaola oona, o le "fale faufale" o siama faʻapipiʻi phospholipid, ma e aʻafia ai i le faʻasalalau o faailo nerve. A aunoa ma le sulfur, e le mafai ona faʻasalalau le tele o palatini.

Ae ui i lea, i totonu o le suauʻu iʻa, o loʻo i ai le tele o elemene minerale i le tele o aofaiga e le talafeagai le tuʻuina atu ia i latou i le taimi e iloilo ai le aoga o lenei oloa.

Faʻaleagaina le afaina

I le aso, o nisi taimi e mafai ona e malamalama i le manatu e le gata ina manaʻomia e le tagata le suauʻu iʻa, ae e lamatia ai foʻi le ola maloloina. O atugaluga autu o le tele o le vaitamini A mafua ai faʻafitauli nei:

  • ulu matua
  • afaina o meaʻai, gasegase,
  • faateleina le ate
  • moe i le moe
  • pseudo-yellow jaundice
  • faʻaleagaina.

O le tele o le vitamin D o loʻo sili atu ona leaga. I lenei tulaga, o le gasegase ogaoga, o nisi taimi e ogaoga, e mafai ona atiaʻe. E faʻaalia i le vomiting, le lava le manava, faʻavevesi, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu. O nisi taimi o se tagata ei ai uiga faapena e oʻo lava i totonu o se coma.

O le mea moni, ina ia mafai ona atiaʻe ituaiga faʻalavelave, e tatau ona e inu tele le tele o iʻa. E sili atu ona faigofie le maua o se faʻalavelave maualuga e faʻaaoga ai faʻalavelave ninii. Ae ui i lea, e le faʻaitiitia ai le manaʻoga e usitaia tulafono mo le tagofia o lenei fualaau faasaina.

Vailaau suāuʻu suāuu: lelei ma faʻafitauli

I le taimi muamua, o le suauʻu na gaosia i na o vailaʻau faʻamaʻaina ma fuaina i sipuni. O lenei mea na mafua ai le tele o faigata. Muamua, e le lelei le faʻasaʻoina o le vailaau faʻasaina i sipuni. Lona lua, o nisi tagata e le mafai ona foloina se suauʻu manogi leaga.

O le manatu o le faʻamalosia o se oloa taua ua alualu i luma moni. O ia lea na faʻatagaina le gaʻo iʻa e toe foʻi atu i le "pusa fesoasoani muamua" e avea o se faʻaopoopoga o fualaʻau. O capsules o loʻo faʻatapulaaina ai fualaau faasaina e faia mai gelatin. E solo lelei i totonu o le sua oona, ma o le suauʻu lava ia e ulu atu i totonu o le inumaga e aunoa ma le faalavelaveina.

O se suauu eleelea ua i ai uma lelei ma mea le lelei:

LeleiFaʻafitauli
· O le fua saʻo o mea o loʻo galue i totonu o pusa taʻitasi,

Faʻaaogaina

· Puipuia lelei o oloa mai le faʻamaʻiina i le ea.

· Tau maualuga

· O le i ai o tagata mamaʻi - sorbitol ma glycerol.

O tagata e faʻaaogaina i le gaosiga o capsules e mafai i nisi taimi ona faʻaleagaina le manava o le intestinal, manava manava, poʻo gasegase i le lotoifale.Ae ui i lea, o nei itu itu e seasea lava ona tupu, o le mea lea, afai e mafai ona faʻatau le suauʻu o le ate i totonu o kapula, e sili atu le tuʻuina atu o le mea e sili ona fiafia iai i lenei ituaiga metotia.

Aʻa ma iʻa o iʻa - o le a le eseesega?

Ae e te leʻi faʻatau mai capsules, e talafeagai le gauai atu i le faʻasologa. E i ai se oloa e taʻua o le suāuʻu iʻa, ma e le tutusa tutusa ma le suauʻu iʻa.

Ae peitai o loʻo i ai se manatu e sili atu le suauʻu nai lo le suauu. O le ate o se okeni faamama lea e faʻamalosia ai le tele o vailaʻau oona. Afai e ola le iʻa i tulaga tau le siosiomaga, e mafai ona faʻafeiloaia nisi o mea matautia i le suauu. A aunoa ma le amataga o le faamamaina, o le a avea le suauu o le a avea ma "Togafitiga Solofanua", i lalo o le taufaasese o le manuia o mea e afaina ai.

Contraindications e fagota ai suauu

Contraindications i le faʻaaogaina o le suāuʻu iʻa:

  • tasi le le faapalepale,
  • hemophilia,
  • thyrotoxicosis,
  • faʻaititia le toto toto,
  • i vaitaimi o le vevela chronic pancreatitis ma cheli cholecystitis,
  • tatala pepa pulupula tuberculosis,
  • calcium nephrourolithiasis,
  • CRF,
  • sarcoidosis,
  • hypercalciuria,
  • hypercalcemia,
  • Vitamin D hypervitaminosismaA,
  • faaumiumi le ola tumau.

Faʻaaloalo faʻamaonia mo le faʻaaogaina: pepatic ulcer, lapisi(e le gata i le faʻaogaina ma i le foliga masani), hypothyroidismlactation afaina ma / poʻo le ate, maʻi fatu fatu, matua le matua.

I tamaititi, ua faʻaaogaina le suauu suavai talu mai le tolu tausaga, ma capsules talu mai le 7 tausaga.

Ava gaʻo: faatonuga mo le faʻaaogaina

E faʻapefea ona ave le suāuʻu iʻa?

O le fualaau faasaina e fai ma le tautala faatasi ma meaai.

Laʻu aso mo tamaiti:

  • 3-12 masina - 0.5 tsp
  • 12-24 masina - 1 sipuni,
  • 2-3 tausaga - 1-2 tsp
  • 3-6 tausaga - 1 dess. se sipuni
  • 7 tausaga ma sili atu - 1 tbsp. se sipuni.

Ole fua ole aso mo se tagata matua e 1 le sipuni.

E faʻafefea ona inu le suāuʻu iʻa i luga o mea latou te inu ai lenei fofo mo. O le auala o le talosaga ma le faʻatulagaina o fuataga e faʻalagolago i faʻamaumauga ma ua fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le suauu i totonu o kapula

Capsules aveina i le maeʻa o taumafataga ma le tele o vai malulu pe malulu. E fautuaina ina ia faʻaumatia loa loa, talu ai ona o le uumi o le uu i le gutu o le gelatin capsule o le a avea ma mea totoa ma o le a faigata ona foloina le kaputa i le lumanaʻi. Ole fua ole aso ole 3-6 capsules.

O le umi o le vasega e fuafuaina e le fomai, ae o le itiiti ifo i le 30 aso.

E tatau ona manatuaina o le metotia o le faʻaaogaina ma le faʻatulagaina o vailaʻau mai gaosiga eseese e ono fesuisuiai.

Mo se faʻataʻitaʻiga Meller iʻa suauu tamaiti matutua atu i le 4 vaiaso le matua ma ua faatonuina tagata e ave le 5 ml i le aso (o le fua mo tamaiti e mafai ona faaitiitia i le 2.5ml / aso), ma le aso Teva Fish Oil mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga ma mo tagata matutua - 3-6 capsules i le aso i vasega e 2-3 masina.

Fuauu Fusi "Goldfish" tali e faʻalagolago i tausaga o le tamaititi. O lea, e 3-12 masina le matutua e maua mai le 6 i le 10 fuga i le aso ile lua vaeluaina (faatasi ai ma meaai), o le aumaia malie i aso taitasi i le 1.5 grams (0.5 teaspoon), ma tamaiti e sili atu i le 12 masina le matutua e ave le 4.5 kalama o tupe i le aso (1.5 teaseti). O le vasega e 30 aso.

I faatonuga i luga Fiafia iʻa Biafishenol o loʻo taʻu mai ai o tamaiti matutua e sili atu i le 14 tausaga le matutua ma e tatau ona ave 10 mg capsules o le 10 mg i luga o le pusa, 400 mg capsules o le 8 mg ia, ma 450 mg capsules o le 7 mg i le aso. O supplements e onā i taimi o taumafataga ma vasega e tumau ile masina 2-3 taimi i le tausaga.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le umi faaumiumi o le faaaogaina o le suauu mama, e mafai ona matauina mea nei:

  • faaitiitia le fiaai
  • taoto, vili,
  • ulavale ma le moe,
  • manava manava
  • tiga o le ulu ma le tiga i ponaivi o vae.

I le tulaga o se faʻalavelave, o loʻo faʻaalia le togafitiga lagolago. Ua faʻamalo le vailaʻau.

Aotele tele toso faʻatasi ma: vavalalata, faalua vaaiga, osteoporosis, manava manavamago ma le faʻavaeina o le mucous membrane i le gutu, gasegase totoga, fenumiai, afaina o laugutu, faateleina le ICP.

O le gasegase taimi e faʻaalia ona o le le lava o le manaʻo, faʻamago ma le pupuʻu o le paʻu, matagogo mucous i le gutu, paʻu o le ponaivi ma suiga i le leitio o ponaivi, gastralgia, hyperthermiavomiting, vaivai ma le le fiafia, astheniaata pue, gaogao, lagona le mautonu, pollakiuria, polyuria,nocturia, o foliga mai i le vaega o le tafatafa o le nasolabial, luga o alofilima ma alofilima, lanu samasama-lanu moli, afaina o lauulu, faateleina le mamafa o le toto, oligomenorrheaaʻafiaga o le hepatotoxic toto maualugagaogao hémoliotic anemia.

Uluai faailoga o le sologa lelei vitamin D: mucosa ofo, masini /manava manavafiainu anorexia, polyuria, toso, vaivai, tofo i le gutu, vomia, hypercalciuria,hypercalcemiafaʻamaʻi faʻaleleivaivaiga.

Faailoga faaiu o le oona vitamin D: tiga o le ponaivi, ata o mata o le mata, faʻateleina le toto, tafia o le urine, o le moe, o le vavalalata, arrhythmia, faʻataʻitaʻigapaʻu o mea mamafa, gaioiga, vili, paʻu o le paʻu, gastralgia, pancreatitis. I se tulaga e le masani ai, faʻafefe o lagona ma mafaufauga.

O le soona inu taimi eo faatasi ma ogaoga maualugateuina o suauu masiʻi i ni mea mama, vaʻa toto, mama ma fatuga, loto masani ma le fatu fatu. I tamaiti, o lenei tulaga e taʻitaʻia ai le tuputupu ae o le tuputupu ae.

Togafitiga e aofia ai le taofi o le fualaau faasaina, mulimuli i se taumafataga maualalo i le calcium, ma le tele o vai. O togafitiga o se faailoga. O lona uiga o le faʻaitiitia o aʻafiaga o le oona e le o iloa.

Fegalegaleaiga

Faaaoga faʻatasi ma iai vitamini A ma le D o lona uiga e mafai ona faʻafefe ai le vailaʻau.

O le suāuu gaʻo ua faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete e faʻatasi ma fualaau e aʻafia ai le toto toto.

Faʻatasi ma faʻamalosi gaoioiga faʻaitiitia vitamin Dfaʻatasi ma estrogen o loʻo aofia ai fualaau faasaina e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le onā vitamini a.

Vitamin A faʻaitiitia le mamafa o le faʻataunuʻuina o le ita glucocorticoid fualaau faasainalelei benzodiazepines ma le sauniuni o le calcium e mafai ona tupu hypercalcemia.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o suauu minerale, Colestipol, Kolestiraminom, Neomycin ua faʻaitiitia le faʻaleleia Vitamin Aaʻo faʻaaoga Isotretinoino le ono mafai ona tupu se aafiaga oona ua faateleina.

Maualuga maualuga Vitamin A faatasi ma Tetracycline mafai ona mafua maualuga le toto.

Vitamin E i tulaga maualuga e faʻaitiitia ai faʻasao Vitamin A i totonu o le tino.

I tua atu hypervitaminosis D gaoioiga e mafai ona faateleina glycosides fatu ma faʻalavelave atili arrhythmias. Manaomia vitamin D matua faateleina i lalo o le uunaiga a Primidona, faʻaipoipo, phenytoin.

Faʻaaogaina taimi uumi e faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina tutusa atacidse aofia ai le magnesium poʻo le aluminium, faʻapupulaina le faʻasalaga plasma vitamini A ma le D.

O le aoga o le fualaau faasaina ua faaitiitia i le tuufaatasiga ma talopopo, glucocorticosteroids, Rifampicin, Calcitonin, Plicamycin.

O le vailaʻau faʻateleina le faʻaleleia o vailaʻau o loʻo i ai faʻamalama, ma faʻateleina ai le ono mafai ona atinaʻe hyperphosphatemia. Aʻo tuʻuina faʻatasi ma NaF (sodium fluoride) i le va o le mauaina o tupe e tatau ona tausia e le itiiti ifo i le lua itula le umi, pe afai e tatau ai, faʻaaogaina faʻatasi ma tetracyclines tutū i le va o le itiiti ifo i le 3 itula.

Aafiaga i tamaiti ma aʻo maitaga

Tina fafine ma tamaiti - o se feutagaʻiga ma se fomaʻi e manaʻomia!

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le suāuʻu i totonu o capsules o loʻo faʻamaonia ai o fafine maʻitaga ma tamaiti e faʻaaoga lenei faʻaopoopoga meaʻai e le fautuaina. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o na mea o loʻo i totonu o kapula - e mafai ona afaina ai le tino. E tatau i le fomaʻi ona tusi auiliili pe a talafeagai fuataga ma le taimi o le pulega.

O fafine maʻitaga e masani lava ona faʻatatauina le suāuʻu iʻa i mataupu nei:

  • ma le leai o vitamini ma meaʻai e aofia i le sauniuniga i le tino o fafine maʻitaga,
  • afai ae leʻi oʻo i le taimi na maeʻa ai le maʻitaga i se faʻanoanoa,
  • e avea o se faʻataʻitaʻiga i le fanau mai vave,
  • ma i nisi tulaga, e ala ile faaiuga a se fomaʻi.

O loʻo iai ni sauniuniga faʻapitoa na saunia mo le maʻitaga ma le fanau mai le tolu tausaga.

O i latou oe na faatonuina le fualaau faasaina e se fomaʻi e tatau ona iloa o le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tina faatalitali, ei ai foi sona aoga aoga i le tuputupu ae ma le atinaeina o le fomaʻi, aumaia o vitamini talafeagai ma minerale ia i ai, ma e aoga tele i le fatuina o le pepe o le pepe.

O vailaʻau uma o vailaʻau ua faʻaaoga i le tino o le fanau. O le oloa e fesoasoani i le tamaititi e faigofie ona faʻamalamalamaina faʻamatalaga, faʻaleleia lona maualuga o le atamai, ma taofia ai le atinaʻe o rickets ma isi faʻamaʻi matautia. O pepe feusuaʻi e sili atu ona osofaʻi, gauai ma toʻa.

O mea faʻapipiʻi e i ai se aafiaga lelei i le faagaoioia o le cardiovascular system, faʻaleleia le tulaga o totoga o le tino, ma faʻalautele ai le tetee o le tino i aʻafiaga leaga fafo. E le mafai e le suauu fagota ona maua le tamaititi i le mamafa o le mamafa ona o le aveesea o le cholesterol ma le susunuina o gaʻo.

E fautuaina e ave le oloa i le taimi o le susu. Vitamin D aofia ai i totonu e taua tele le faatumauina o le soifua maloloina o le fafine ma lana pepe. E le gata i lea, o le fualaau oona o le a fesoasoani e taulimaina le atuatuvale, lea e masani ona asiasi i tina i masina muamua o le fanau mai o le pepe.

Faatonuga faapitoa

O le a le mea e lelei ai le suauu? O mea e le masani ai o le fualaau faasaina

Wikipedia e faailoa ai o le suauu iʻa e taua tele ona e aofia ai le ω-3 -a. I le i ai o nei meaola cholesterolpepa o mea e faigofie ona feaveai i luga o vaʻa o le tino, e faʻaleleia ai le tulaga o le fatu ma toto toto.

E le gata i lea, o vailaʻau o le ω-3 e faʻaitiitia ai le lamatiaga inisalini tetee ma maʻisuka malosie talafeagai mo le faʻavaeina o siama faʻalanu, mea faʻafesoʻotaʻi, maʻau o neura.

Ua faapea mai le au saienitisi Italia o vaega o le gaʻo o le gaʻo e 50% le faaitiitia ai le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi mai fatu fatu, ma le aufaigaluega a le aʻoga faafomaʻi a Peretania o St. George i Lonetona na maua ai o le ω-3 o loʻo maua ai le malosi e taofia ai le atinaʻe Koki laau (Mycobacterium tuberculosis).

Suesuega na faia e saienitisi Amerika mai le National Institute of Health i le Iunaite Setete na faaalia ai o le ω-3 acids o loo i ai se aafiaga o le psychostimulation.

Ω-3 acids e aoga tele mo sooga. Faatasi ai ma le faʻaleleia o le tino, o le suāuu e faʻasaʻo ai le tiga ma le afaina i se auala talitutusa. analgesicse aunoa ma le afaina, peitaʻi, o aʻafiaga o le itu mulimuli. E le gata i lea, o le gaʻo e "saturates" ia fusi o sooga ma, ona o lenei mea, ua atili ai ona latou ola, ma o se taunuuga o le "faalautele" ae le o le "loimata".

Ava gaʻo: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O aoga o le suauʻu e tele: o le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le mamafa, o le aʻafiaga o le atinaʻe maʻisuka ma inisalini tetee ma le faʻasalaga plasma faʻailoapuipuia arrhythmias, fesoasoani e tetee atu i popolega ma faanoanoaga, faʻagesegeseina le atinaʻeina o neoplasms mama, faʻaleleia meaʻai meaʻai, taofiofia ai le faʻaogaina o mea inu, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi, faʻamalosia le galue o le faiʻai.

Ae ui i lea, ei ai foʻi itu leaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.Muamua, o le suāuu o se meaʻai malosi, lea e tatau ona manatuaina mo tagata o loʻo afaina i ni tali.

Lona lua, o le oloa o loʻo i ai le tele o faʻasolega: mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau i tagata o loʻo maua i thyroid pathologies ona mumusu e faʻaaogaina, gallstone faamaʻi, fafine maʻitaga, tagata ua faʻavaivaia le ate ma / poʻo le gaioiga galue.

Tolu, o le anapogi e mafai ona mafua ai mea e le o iai.

O le suauu gaʻo o loʻo maua ai le maualuga o kalori - 900 kcal mo le 100 kalama.

O fea e sili atu le lelei o le suauu e faʻatau?

O le meafaitino mo le gaosia o gaʻo o le ate ate. O le oloa e maualuga lona maualuga, ae ui i lea, o le faaleagaina o vai o le sami ma tulaga le lelei o le siosiomaga e mafua ai le tele o mea oona o lo o faaputuputu i le ate o iʻa, ma pasi atu ai i le suauu.

Paʻepaʻe ua manatu e sili ona lelei, lea e faʻamamaina ma le faʻaeteete mea e afaina i le tino ma metala mamafa.

O aoga o kapaila suauʻu

I le taimi nei, o le suauu sili ona masani ona faʻaaoga i totonu o kapaila. O capsules mai le gelatin masese e taofia ai le faʻamaʻiina o le oloa, natia se manogi manaia ma le tofo, aʻo latou mea e tutusa lelei lava e pei o le oral liquid.

E tele taimi e faaopoopo ai capsules e avea ma faʻatoʻaga vitamini e. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona puipuia le taofiofia ma le faʻamaʻiina o gaʻo. I le faaopoopo atu i vitamini, o faʻalavelave o minerale ma faʻaopoopoga faʻaopopo (e fai ma faʻataʻitaʻiga, sea buckthorn, kelp, poʻo le suauu suauu) o loʻo aofia i totonu o capsules, lea e tuʻuina atu ai le vailaʻau faʻamaʻi fou.

Faamanuiaga mo tamaitai. Faʻaaogaina i le cosmetology

O le tuufaatasiga o gaʻo e aofia ai toso - o se vailaau aoga i le paʻu. O le mea lea, e fautuaina e le cosmetologists le fualaau oona e avea o se oloa taulima foliga vaaia. O le suāuʻu o le arela e faʻafefe ai le vevela tele, le vevela ma le mumu o le paʻu, faʻamamaina le mumu.

Faʻaaogaina i foliga o faʻamaumauga mo foliga, e mafai ai e oe ona faʻamalo ese maunu mimita ma faʻamalosi lelei le paʻu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona sogi se solo i le gaʻo, lea e faia ai paʻu mo mata ma isu, ma faʻaoga i foliga. O nisi fafine e fiafia e fafagaina le suauʻu iʻa i le suauʻu olive (ratio 1: 1).

E mafai foi ona faʻaaogaina le suauʻu iʻa e avea o se fofo mo siama. O vailaʻau o le ω-3 e faʻaleʻaleʻaleʻaina le faʻamautuina o le metabolism i sela, faasolosolo faasolosolo malie le faʻasologa lelei o le sebum ma lona aofaiga.

E leai se aoga o iʻa e maualalo mo lauulu ma lauulu: o le meafaigaluega e faʻavaveina ai le tuputupu aʻe o lauulu, faʻapena ona faigofie ma malosi.

Mo mata, e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma le olive, castor, burdock, o almond oils, lea e faaopoopo ai nai mataua Vitamin Apoʻo E.

O le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se fagu tioata ma faʻaaoga i aso taitasi mo le 30 aso, faʻaaogaina se mea manifinifi i mata mata ma se sipuni susu ma se pulumu mama mascara.

Mo le lauulu, e faʻaaogaina le suauʻu i foliga o le afifi mafanafana fefiloi ma le paluga / pusa. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻamalamalama lau lauulu ma sili atu ona olaola, faʻateʻa ese pito pito i lalo.

Ava gaʻo mo le maua o le mamafa. Taaloga Taaloga

O aoga o le faʻaaogaina o suauʻu i totonu o le tino e mafua ona o lona malosi e aʻafia ai le gasegase o le musika: e faʻamalosia ai le fatuina o le protein i maso ma, aʻo galue i se isi masini i le metabolism, faʻaitiitia ai lona malepelepe.

I le faaopoopo atu i ai, o le fualaau faasaina e faateleina le fua faatatau o le faʻamalolo totogo tuputupu ae, lagolago i ponaivi soifua maloloina, sooga ma le puipuiga o le tino, faʻaleleia le gaoioi o le faiʻai ma pulou pulou, faʻasaʻo le mumū, faʻaitiitia le faʻatonuga faʻailoa, e fesoasoani e faʻaititia le pasene o siama faʻapipiʻi.

I le taimi lava e tasi, o le suauʻu i totonu o le tino e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe o taimi o le "faʻamago" ma mulimuli i se taumafataga.

Ole fua ole aso mo tagata taaalo e mai ile 2.0 i le 2.5 g.

Aisea e te manaʻomia ai le suāuʻu manu mo manu?

E faʻaaogaina le suauu vailaʻau mo togafitiga ma puipuiga rickets, A-fualaʻau vaivaiga, anaemiasiama tumau allergiesafaina o gasegase manava o le manava, osteomalacia, feusuaʻiga feusuaʻi, e faʻavaveina ai le faʻamaloloina o manuaga o le paʻu ma le faʻamalolo o fusi.

Pe a faʻapipiʻiina i totonu o le intramuscularly, o le fualaau faasaina e tutusa lelei lava ma mea e faʻamalosi ai meaola.

Mo le faaaogaina i fafo, o le suāuʻu e faʻaaogaina e togafitia ai luga o aʻafiaga ma faʻafefiloi.

Pe a faʻafofo tautala, ole fua ole:

  • mai le 100 i le 500 ml - mo povi,
  • mai le 40 i le 200 ml - mo solofanua,
  • mai le 20 i le 100ml - mo 'oti ma mamoe,
  • mai i le 10 i le 30 ml - mo taifau ma alope faasele,
  • mai le 5 i le 10 ml - mo pusi.

Mo moa i le aso e aumai mai le 2 i le 5 ml o tupe. Mo moa ma meaola laiti a se tasi o manu, e le tatau ona sili atu i le 0.3-0.5 ml.

E faʻafefea ona tuʻuina moa suauʻu? O le fualaau faasaina e faʻatinoina mai le 4 aso o le ola (faʻafefiloi ma meaai). Ole fua muamua ole 0.05 g / aso. luga o le ulu. O aso uma e 10 e faaluaina.

Biafishenol

Fautuaina e avea o se meaʻai faaopoopo ma se punaoa faʻaopoopo o vitamini, omega-3 faʻataʻitaʻi. O capsules e tatau ona faia i taimi o taumafataga ma vai. O se aso, e lava le tagata matua e ave le tasi lima capsules o le 600 milligrams. O le vasega o le taliaina e 30 aso. E tatau ona toe faalua 2-3 taimi i le tausaga.

O le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le maitaga ma le fafagaina, faapea foi i le taimi o le maʻi o le mai ma i le tulaga o le le faapalepale i vaega o le fesoasoani faaopoopo.

O fualaau faasaina e talafeagai mo tamaiti e sili atu i le 3 tausaga. E fesoasoani i le:

  • faʻamalosia malosiaga tau puipuiga
  • tulaga masani o le faiʻai ma mea faitino,
  • tuputupu aʻe ma atinaʻe
  • siitia le lelei i tulaga o galuega a le aʻoga.

O le eseesega i le va o fualaau a tamaiti ma se tagata matua o le faʻaaogaina lea o se meaʻai masani ma eseesega eseese. Inu i totonu o le capsule se lua pe tolu taimi i le aso. O le vasega e tasi le masina. O le gasegase itiiti e solia i le tulaga o le le faapalepale i vaega.

O le metotia o le talosaga, o le fua ma le umi o le vasega, e faalagolago tele i luga o faailo ma le setete o le soifua maloloina o le tagata, o le mea lea, e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

O iʻa gaʻo lapoa tetele e faʻaaoga e gaosia ai le oloa. E aofia ai le cod, o le salifa Norwegian, o le anufe, o le togafiti. O le mea lava ia e maua mai le ate ma maso. E faʻamalolo i totonu o capsules poʻo i le tulaga o le suauu mama. Mai le lua kilokalama o le ate, e mafai ona e oʻo atu i le 250 g gaʻo, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina i vailaʻau.

O le tele o tagata e gaosia le fale e galulue i le aveeseina o le iʻa mai i le ate. O pisinisi sili ona matutua o Murmansk ma Tula. O le gaosiga o le gaosiga e faia i le vevela o le ate o iʻa i le maualuga i le vaomatua. Faʻaaogaina le gaʻo e aoina ma puipuia. E leai se vaega o le vailaʻau e alu atu i luga o le fata i lalo o le igoa "fagu paʻu paʻu". O le atigi pusa e aofia ai gelatin. E faigofie ona faʻaaoga, fesoasoani e faʻasaoina mea faʻamalolo o le vailaau, nana lona manogi ma le tofo.

Le eseesega i le va o le suāuʻu ma le suauu

E i ai le eseesega i le va o le suauʻu iʻa ma le suauu. Muamua o se mea e maua mai io latou ate e masani lava o ituaiga meaola. O le lona lua e maua mai le pulupulu, lea e latalata i le musele o le iʻa o le aiga o lemoni.

O le suauu gaʻo e aofia ai le tele o vitamini A ma le D, ma o le suauʻu fagota o loʻo aofia ai faʻamalosi gaʻo polyunsaturated. I soʻo se tulaga, o mea uma e lua e aoga mo le tino, e aofia ai le faʻamalosia o lauulu ma fao.

E toatele tagata atamamai e manatu o le gaʻo e maua mai iʻa mai iʻa o se oloa saogalemu. Ae ui i lea, e le fautuaina e faʻaaogaina e avea o se faʻasologa e faasaga i le hypovitaminosis. I pediatrics, na faʻaaogaina ai le suāuʻu manu mo le tele o tausaga e tetee atu i rickets ma isi pathologies o le tamaitiiti.

Vailaʻau suāuu gaʻo - faitau faʻasalaga aʻo leʻi faʻaaogaina!

Auala e filifili ai le saʻo

O le faʻaleagaina o le siosiomaga ua aʻafia ai le maualuga o le gaʻo mai le gataifale. Atonu o le a le gata ina aoga, ae faapena foi i mea oona. O le mea lea, ua fautuaina e leʻo sefe ma faʻatau le oloa mai se kamupanī talitonuina.O le sili atu le taugata o le tele o iʻa na faʻaaogaina e gaosia ai gaʻo, sili atu le sauniuni.

E taua foi le gauai atu i manatu nei:

  • aso faʻasaʻo ma le ola,
  • tusi faamaonia e faailoa ai ituaiga o iʻa,
  • le auai i luga o le afifiina o le upu "faafomai".

O faamatalaga gaosiga e mafai ona vaaia i luga o le afifi. O iina e tatau ona e maua ai se faʻamatalaga o le aofaʻiga o aoga aoga. E tatau ona le itiiti ifo ma le 15%. A leai, o le oloa e le atoatoa le lelei. E taua le gauai atu i le olaga ola. O le faʻasiliina o fualaau faasaina, o le sili atu ona aoga.

Auala e faia - fautuaga lautele

Aʻo leʻi faʻaaogāina le suauu iʻa, e tatau ona e faamasani i ni fautuaga:

  1. Aua le faʻaaogaina se meaai anapogi i luga o se manava gaogao, e mafai ona taʻitaʻia ai le ita i le gastrointestinal.
  2. E fautuaina e ave le vailaʻau E ma le suāuu pe afai e le o se vaega o le oloa. Tocopherol e puipuia ai le faʻamaina o meaʻai gaʻo.
  3. Aua le faʻaaogaina le suauʻu peʻa maeʻa le ola o le ola, lea e 2 tausaga.
  4. O capsules e tatau ona teuina i se nofoaga malulu, puipuia mai le la, i le vevela e le sili atu i le 25 tikeri Celsius.

O i latou e le fiafia i le tofo o lenei fualaau faasaina e mafai ona fautuaina e 'ai le tele o saumoni, figota, maketi, ma sardines. E lava le 'ai e tusa ma le 150 g o iʻa o ituaiga gaʻo ituaiga pe lua pe faatolu i le vaiaso.

E tusa ai ma iloiloga o oloa, e le o tagata matutua uma na usitai i le togafitiga fautuaina. O se taunuuga, na latou atiina ae le manava ma le le toʻa i totonu o le manava. O i latou e le sili atu i le fualaau oona ma saili le fautuaga a se fomaʻi e matauina se faʻaleleia atili i le tulaga o le paʻu ma le lauulu, faʻapea foi ma le malosi o le malosi ma se lagona o le malosi i le taeao.

E le o faʻatau mai e le au faatau le faatauina mai o le suauu pisi taugofie, talu ai e le o maitauina lona aafiaga. E fautuaina ina ia gauai atu i se oloa na faia i Nouei, ma ia le galo le 'ai o ia lava.

Tuuina atu mea uma o loo i luga, e mafai ona tatou faaiʻuina:

  1. E fautuaina le suāuʻu iʻa e fai ma puna o vitamini A, D, E, Omega-3.
  2. Inu pulupala i vasega. E masani lava ona faʻaumatia mo le tasi masina tolu taimi i le tausaga.
  3. Le faʻaauau le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga matautia.
  4. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le suauʻu.
  5. Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona suʻesuʻe le faʻamatalaga o loʻo atagia i totonu o faatonuga mo le fualaau faasaina.

E tatau ona manatuaina o le suauʻu iʻa ua na o se faʻaopoopoga meaʻai, ae le o se vailaʻau. E le mafai ona ia suia vailaau e togafitia i le togafitia o le maʻi maualalo.

E faʻapefea ona filifili le suauʻu iʻa e faʻaogaina?

Pe a faʻatau le suauʻu iʻa, e taua le nafa ma le filifilia o le kamupanī. E sili atu ona lelei le faʻatau o capsules mai kamupani lauiloa o vailaʻau faʻapitoa ua faʻamautuina i le maketi. O fagu vili ma tusitusi i le gagana Saina poʻo faʻamatalaga a kamupani e le o iloa e sili ona lelei i luga o le fata.

I Rusia, o capsules o ituaiga nei e fiafia i se talaaga lelei:

E pei ona mafai ona vaaia mai le laulau, o nisi o tagata gaosi oloa e faailoa mai le pasene o meaola e le oi le milligrams. E mafai ona fenumiai lenei mea, ae e mafai ona e faia sau faigofie e faamatala oe lava ia. O lea, mo se faataitaiga, o le 1% o le gram e 10 mg. O le mea lea, 8% o le 80 mg.

E talitonuina o se aso e tatau ai i se tagata matua ona ave se aofaiga atoa o le 500 mg o le eicosapentaenoic ma le docosahexaenoic acid. O le maualuga o la latou gaʻo, o le a faʻapalapalaina le itiiti o capsules. O le mea lea, o le faʻailoga lona lua e tatau ona avea ma faʻamatalaga e uiga i le aofai o le EPA / DHA (i le gagana Peretania - EPA / DHA).

I luga o fagu i le Igilisi gagana, e tatau ona e tilotilo i le faʻasologa o le "Oil Fish" poʻo "Cod ate". Muamua o lona uiga o loʻo i ai i totonu o capsules le gaʻo oona, lea tatou te taʻua "iʻa". O lona lua o loʻo faʻamaonia ai o le oloa e faia mai le ate o le ate, ma o le mea moni o le suauʻu iʻa.

Le aʻafiaga o le suauʻu iʻa i le tino

E mafai ona faia lenei gaʻo mai:

  • ate o iʻa fusi,
  • sala falale
  • suʻavaʻavei faʻasologa.

O ituaiga uma o gaʻo e maua ai le gaosiga o gaosiga faʻapisinisi. Afai e leʻi maua, ona i lea tulaga o le a maua ai e le vailaau se lanu manino ma se manogi lelei.

O loʻo i ai se faʻavasegaga faapitoa o le gaʻo gaʻo e fuafua i lona uiga lelei:

O vailaʻau faʻainisinia ma faʻamaʻi sili ona aoga. O le alamanuia e maua ai se oloa lelei e iai vitamini A ma D.

Faʻafetai i se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, o le oloa e matua leai lava se tofo ma le manogi. O faʻamatalaga a le aufaʻasalalau e faʻamaonia ai o le suauu i aso nei i totonu o kapula e le o le lipid maualalo maualalo e masani ona iloa e le toatele talu mai le laʻititi.

O le faʻaaogaina o le suauu i luga o tagata gasegase e le mafua ona o le i ai o le calcetriol, ae o le anotusi o omega-3 gaʻo gaʻo. O lenei vailaʻau e faʻamatalaina i se tulaga maualuga maualuga, lea e mafua ai le faʻaumatiaina o le oona.

E taua tele le suʻeina o le suāuʻu mo le maʻisuka, aua e saʻo tonu lava i le maʻisuka o loʻo faʻalavelave tele ai faʻafitauli i le mamafa o vaʻa!

E mafai ona fautuaina mai gaʻo gaʻo faʻamamaina mo na gasegase e mamafa tele. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le suāuʻu, o loʻo i ai se faʻaititia i le tele o le mea e teu ai lipine.

Afai o le a faʻaumatia pea e tamaiti le suāuʻu iʻa, i lea tulaga o le a mafai ona toe faʻafoʻi le fausaga o le ponaivi i lalo o le tulaga o le saoasaoa o le alualu i luma.

O le faateleina o le inisalini e aofia ai le talaaga o le sili atu o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻamatalaina e ala i lo latou tupuga ona o le faʻasologa o mea inu gaʻo.

O aoga ma mea leaga o le oloa

O se taunuuga o suʻesuʻega faafomaʻi, na maua ai e iai se sootaga tuusaʻo i le va ole aofaiga o triglycerides ma le suka o le toto. O le suāuu i totonu o kapula, pe'ā faʻaaogaina i taimi uma, e mafai ai ona aveese le tino o le lipids.

O le faagasologa o le aveesea o gaʻo e taʻua o le lipogenesis.

I le faʻaopoopoga, o meaʻai o mea taumafa o sea oloa e faʻaalia i le gafatia e faʻavave le gau o le mamafa ona o le malepelepe o le gaʻo gaʻo.

Fai mai faʻamatalaga o le afaina o le gaʻo o le suauu e mafai ona faʻaalia pe afai e faʻateleina ona faʻaaoga.

E le mafai ona e faʻaaogaina maualuga fua o le vitamini D3 ona o le mea moni e faapea, o le uiga o foliga o maa i totonu o le urinary tract ma le vevela i le tele o faʻaopoopoga. O loʻo faʻaalia mai i le faatonuga mo le suāuʻu iʻa.

O aoga o le fualaau oona o le a faʻaititia i itu nei:

  1. e iai vitamini A, D,
  2. se aofaiga tele o mea e le o faʻamalolo
  3. ponaivi o le ponaivi ua faaleleia
  4. o le lelei o le vaaiga mamao e faaleleia
  5. o le galuega o le gastrointestinal tract e faʻapitoa,
  6. o loʻo faʻatinoina le faʻaogaina o le manava,
  7. malogo paʻu
  8. vaivai ole fao pepa e puipuia
  9. o le maualuga o le enameli o nifo e faateleina.

E faavae i luga o iloiloga e uiga i le fualaau faasaina, e mafai ona faapea e tusa lava po o le a le ituaiga o le faʻamalolo, o le aoga o le a tutusa. O lenei mea e mafai ai ona fai mai o le suauu iʻa i totonu o kapula, fofo ma mea maʻalaʻau e mafai ona fautuaina mo tagata matutua ma tamaiti e leai so latou malosi, e pei foi o gaogao i tamaʻi mamoe.

O le i ai o gaʻo gaʻo i totonu o le suāuʻu iʻa e fesoasoani i vaa e sili atu ona faʻaogaina, ma faʻaititia ai foi le ono mafai ona maua le fatu ma le maʻi vascular. O le faʻaitiitia o paʻu o le toto o le a faʻamautuina e ala i le faʻaleleia lelei o le metabolism o le cholesterol, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le mafai ona atiaʻe faʻamau i puipui o toto toto.

Afai ole tino gaosi omega-3 e ulufale i totonu o le tino, ona puipuia lea o le faaputuga lipid i totonu o puipui o le vaa. O suesuega o meaola o meaola ninii ua faaalia ai le faateleina o le gaosiga o prostaglandins e faasaga i le talaaga o le maualuga o le faaaogaina o suauu.

Faatonuga ma le tuufaatasiga

O le lauiloa sili ona lauiloa o le faʻasaoina o suauʻu o gelatin capsules, o loʻo i ai pea le malosi. I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina a latou mea e togafitia ai manua ma manuʻa.E le gata i lea, e taua le matauina o le faʻaaogaina o gaʻo pe a faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mu o le a faʻateleina pe afai e faʻaaogaina le fualaau o le lipid.

O le faʻatonuga o le fualaau faasaina ua fai mai o lona kalori o le 902 kcal mo le 100 g. Faʻaaoga i le aso e tatau ona sili atu ma le 1 g ma mo le mafuaaga lea o le a aoga i na tagata mamaʻi. O le suauʻu gaʻo e leai ni gaʻo meaʻai maualuga-calorie, lea, ona o le faʻaaoga umi, e mafai ai ona le maua le mamafa.

O le a faʻaaogaina faʻamalosi ai capsules o suāuu iʻa mo le 1-3 masina. E naʻo le fomaʻi e mafai ona taʻuina le saʻo.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o gaʻo omega-3 e manino. O ituaiga eseese o iʻa o le ai ai le tele o le gaʻo. O lea la, o lenei vailaau e:

  • 0.3 g i le cod
  • 1.3 g i le tuna
  • 1.4 g fue
  • 1.9 g i le teu oloa,
  • 2.2 g i le gaosia ma le sardine.

Talosaga faʻaoga

O le suauu gaʻo e saogalemu atoatoa mo tagata e matua oʻo lava i le matua, lea e faʻamalosia pea e ala i iloiloga. O loʻo faʻaalia mo le maʻitaga ma le lactating women, ae i nisi tulaga, o le a le faʻalavelaveina se feiloaiga muamua ma se fomaʻi.

E tatau i tagata soifua maloloina ona faʻaaoga le vailaʻau i le 3 g i le aso. I le avea ai o se tulafono, tatou te talanoa e uiga i le 1-2 capsules 3 taimi i le aso. E sili ona lelei le faʻaaoga i latou i le taimi o taumafataga poʻo le taimi lava e maeʻa ai. O le togafitiga o togafitiga e tasi le masina, a maeʻa ona latou malolo ai lea ile 2-3 masina.

I le iai o nisi o maʻi, o le a sili atu le maualuga o le lipid. Afai ei ai eletise maualuga, ona i ai lea i lea tulaga o le tele o fagota suauʻu e oʻo i le 4 g i le aso o le a faʻaalia.

Afai e iai se lagona o le malaise pe iai foʻi ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina i le faʻaogaina o le suauu i totonu o kapula, ona i ai lea i lenei tulaga, e tatau ona e faʻasesoʻotauina se fomaʻi e fuafua se fua talafeagai o le fualaau faasaina.

E manaʻomia e tagata matutua le faʻamalosia o le gaʻo iʻa aemaise lava, aua o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.

I le faaopoopo atu i ai, o le suāuu e sili ona aoga mo ia maʻi:

  1. tuberculosis (aemaise lava mama ma ivi),
  2. anaemia
  3. faʻataʻitaʻi
  4. vaivai.

O le fualaau oona o le a sili atu ona puipuia mai le teteʻe ma le maʻi Alzheimer.

O le gaʻo o le sami i totonu o capsules o le a fesoasoani i le faʻamalosia o pauna faaopoopo, i lalo o le faʻamalositino, ma aofia ai foʻi vitamini. naʻo se mea taumafa e maualuga le suka e maua ai le suauu.

Ona o lona fausaga faapitoa, o le suauʻu i totonu o kapula o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faʻamaʻi o vaʻa toto ma le fatu.

E mafai lenei mea ona o le malosi e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga (low-density) cholesterol i le toto o le tagata maʻi, faʻapea foi ma le faʻaleleia lelei o le setete o siama siama e ala i le faatonutonuina o gaʻo gaʻo i totonu o le tino.

Faafetai i suesuega faasaienisi lata mai, ua faamaonia e faapea:

  • pe a faʻaaogaina le 10 g o le suāuʻu i aso uma i le 41 pasene, o le numera o maʻi o le fatu ma osofaiga o le a faʻaitiitia,
  • ile lua g o le lipid i le aso, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le mamafa o le diastolic e sili atu i le 4.4 mm, ma le systolic e 6.5 mm,
  • o le faʻaaogaina o se mea itiiti o le a fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻamalosia o maʻi, manuʻa, faʻapea foʻi isi mea leaga o le paʻu poʻo mucous membranes,
  • iʻa gaʻo o le ai ai se aoga aoga i psoriasis.

I se isi faaupuga, o le suāuu e fesoasoani e faʻaitiitia pe faʻaumatia foi le manaʻoga mo vailaau faʻapitoa. E faʻamaonia foi lenei i le tele o iloiloga oi latou o loʻo i ai le poto masani i togafitiga faʻapitoa.

Contraindications i le faʻaaogaina o le suāuʻu

A faʻaaogaina le suauu iʻa i totonu o kapula, e tatau ona manatua e tele mea taua e faʻasaʻo ai. E faʻaaoga lenei mea i na tagata o loʻo i ai:

  • tasi le le faapalepale i le fualaau faasaina,
  • faʻaititia le toto toto,
  • hemophilia
  • cholecystitis gasegase
  • pancreatitis
  • faʻaleagaina lau galuega,
  • faʻasologa masani o le faʻailoga.

E taua le amanaʻiaina o le mea moni e tele mea e le i faamoemoeina e mafai ona tutupu e aʻafia ai le gafatia e ave ai le suauu i totonu o kapula ma ona fua. Mo lenei mafuaaga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi. Naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona tautala e uiga i se avanoa tulaga ese e maua ai le maualuga o le aoga mai lenei mea taua mo le ola maloloina o le tagata.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le suāuu o se mea masani e mafua mai i le ate o le ate po o soʻo se isi lava ituaiga o iʻa o le gatailolo gaʻo. I fafo, e toetoe lava a manino le suavai ma se lanu samasama, o loʻo faamatalaina e se manogi mataʻutia.

Vailaʻau i totonu o le suāuʻu iʻa:

  • PUFA - faʻatonutonu le paleni o le hormonal, e aʻafia ai le soifua maloloina o le paʻu, lauulu, fao, faʻavaveina le faʻafouina o mea, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalositino,
  • retinol ma le tocopherol - faʻamalosi o le ate, lea e mafai ona iloa i le tulaga o le paʻu,
  • docosahexaenoic acid - o le vaega autu o le faiʻai o le faiʻai, ogatotonu tutotonu ma le retina,
  • Vitamin D - e puipuia ai aʻafiaga leaga o le ultraviolet radiation i luga o le paʻu, e faʻamalosia ai le ivi ma tau ai le atuatuvale,
  • eicosaprenaenoic acid - siakiina le paʻu o le paʻu, puipuia le matua o le soifua matua, faʻamaonia le galue cardiovascular,
  • vailaau oona
  • le tele o macronutrients.

E tuʻuina atu le suauʻu iʻa i le tagata faʻatau i ni pepa se lua - vai vaifofo ma i foliga o gelatin capsules. O mea sili ona aoga o le vai, ae e sili atu ona faigata le faia ona o le i ai o se tofo faapitoa ma le manogi. Mo tamaiti laiti, e avea lenei mea ma faafitauli ogaoga.

O le pepa o le capsule e lapotopoto pe oval. O le gelatin o loʻo taofiofi ai mea aoga uma o le oloa, ae faʻaititia ai lona tau.

Fale faʻamaloilo

O mea tau vailaʻau o mea faʻapitoa o meaola e fesoasoani i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina e le gata i le tautala, ae mo togafitiga foi o le paʻu o le paʻu (manuʻa, mu).

O loʻo i ai i le suauu iʻa mea nei:

  • anti-inflammatory - malosi le osofaʻiga o le mumu - i totonu ma fafo,
  • faʻamaʻi-faʻaitiitia le gaioiga o meaola faʻapitoa,
  • faʻamaʻi - faʻaitiitia le tiga o le muso,
  • antioxidant - aveese toxins ma toxins,
  • toe faʻaleleia - faʻamālōlōina le tino atoa.

O le suāuu gaʻo e lauiloa o se fofo mo faʻamaʻi uma. O lona meatotino toe faʻaleleia e faʻalautele atu i siama uma ma gaʻo.

Ana uiga lelei:

  • faaleleia atili o le taulotoina ma le faasaoina o faaaliga vaaia,
  • tetee atu i siama
  • soʻotaga faʻatasi, tausia o latou gaioiga,
  • Faʻasaga i luga le faʻaogaina o le tino
  • faamalosia le lauulu, fao plafola, faamaloloina le epidermis,
  • E matua vevela gaʻo ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa.
  • e puipuia ai le atiina ae o le fatu ma faamaʻi vascular,
  • toe faʻafouina le tino
  • faaleleia atili lagona e ala i le faateleina o le gaosiga o le serotonin.

Faatonuga mo le faaaogaina

O aso taitasi o le taumafaina o le 1000 milligrams. I le foliga o le paʻu, e ono fesuisuiai le fua. O le faʻaopoopoga e faʻasinoina mo le tolu taimi o le faʻaaogaina. O le numera o capsules e fuafua e faʻavae i luga o latou fua.

Togafitiga ma le puipuiga e tuʻuina mai ma se isi metotia. Afai e matua paʻu le tino, ona tulai lea o le mea. E faʻafefea ona fai le suāuʻu iʻa, naʻo se fomaʻi e filifili. Ole fualaau faʻasolosolo atonu e 1-2 capsule. Mo togafitiga - e tele taimi e sili atu.

Faʻamatalaga faʻailoga

E ui i le natura natura o le oloa ma le mafai ona faʻaaogā, e tusa lava po o le a le matua, e aoga le suʻesuʻe ma le faʻaeteete i faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma ona foliga, o nisi vaega o le vailaau faʻasaina ua iloga.

E faʻaaogaina pe a uma ona 'ai. O le togafitiga e tatau ona le toe sili atu ma le tasi le masina, a maeʻa ona fautuaina lea o le 2-3 masina.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, o fafine e sili atu ona afaina i faʻamaʻi eseese. O le faʻaaogaina o le suāuu e faʻamaonia e lona natura masani. Afai tatou te faatusatusaina i fualaau faasaina, o le faʻaaogaina o lea mea ua solia, o loʻo i ai se tulaga maualuga.

O se togafitiga i le taimi o le maʻitaga e mafai ona faia e se fomaʻi-fomaʻi, aʻo tatau ona ia fuafuaina ma le faʻaeteete le vailaʻau ma le umi o togafitiga ma faʻamatala auiliili e uiga i le manaʻomia ona faʻaaoga se faʻaopoopoga o meaola.

I le taimi o le maitaga, e mafai ona faʻatulagaina le suauʻu iʻa:

  • ma le leai o ni fualaau oona ma le leai o ni meaʻai (pallor, gau gau, le mautonu),
  • pe afai ei ai se talaʻaga o le fanau mai vave poʻo le faʻaipoipo
  • faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega ma auʻiliʻiliga.

I le tamaitiiti

A o laʻititi, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻatulagaina sauniuniga o suauʻu. Ua leva ona faatonuina i le toetoe lava o tamaiti uma. Le leai o se aoga o meaʻai ma elemene e mafai ona taʻitaʻia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le tino o le tamaititi, ma e mafai ona oʻo atu ai i maʻi tuga.

Mo le atinaʻeina o tamaiti, o le suauu e sili ona aoga, aua e fesoasoani malosi e faʻaleleia le mafaufau, gauai ma le mafaufau. O le faʻagasologa o aʻoaʻoga e sili atu le faigofie ile tamaititi i le taimi e ave ai le oloa. O le atinaʻeina o le tutumau, faʻaitiitia o le vaivai ma le vaʻaia o le tino e lelei tele.

O se faʻaopoopoga i le serotonin e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le lagona o lagona o le tamaititi, ma faʻamalosia e le koko le faʻaaliga. O se aafiaga lelei i mata e aafia ai le le gata o le faateleina o mea vaaia, ae o le gafatia foi e iloa ai le tele o ata.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Ina ia malamalama i le auala e inu ai le suauu i totonu o kapula, e tatau ona e faitau i faatonuga ma faʻailoga mo le faʻaaoga.

O nei vaega e aofia ai:

  • afaina i vaega
  • tasi le le faapalepale,
  • faaitiitia le faitau o le platelet,
  • faamai i le taimi o le gasologa o le auala,
  • cholecystitis ma pancreatitis,
  • maʻi faʻamaʻi
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • hypervitaminosis,
  • maʻisuka malosi
  • maa faʻamau i totonu o fatuga ma gaʻo palapala,
  • faiga malosi o le gasegase,
  • toto maualuga ma VVD.

I le tulaga o le le pulea lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o mea nei e le talafeagai e mafai ona tupu:

  • afaina o meaʻai (leai o meaʻai, afu, vomiting),
  • solia o le gastrointestinal tract (constipation, manava manava),
  • ogaoga tiga i le itu i tua,
  • vevela ma le ulu
  • manatu faʻapitoa
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi masani o faʻamalositino.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Aʻo ave le suāuʻu iʻa i ni vailaʻau maʻoti, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o aʻafiaga e le manaʻomia:

  • tagata faʻamalosi - o le faʻaititia o le vailaʻau D
  • estrogens - o le avanoa e maua ai le hypervitaminosis o le retinol,
  • tapenapenaga o le calcium - o le atinaʻe o le hypercalcemia,
  • neomycin - faʻaitiitia le faʻamalamalamaina o le retinol,
  • Vitamin E - retinol faʻaitiitia,
  • fuamoa sauniuniga - hyperphosphatemia,
  • calcitini - o se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le suauʻu.

Pepa o le suauʻu iʻa - faʻamatalaga tutusa o fualaau faasaina

O le falemaʻi faʻafomaʻi i aso nei ua ofoina atu ai le tele o sauniuniga o le suāuʻu o iʻa, o ia mea uma o loʻo avanoa i foliga o le suavai ma i foliga o gelatin capsules. E faʻatatau i le kamupanī, o tau mo mea taumafa e mafai ona eseese tele. E leʻo taimi uma e sili atu le taugata.

Analogues o sauniuniga o suauu i le maketi Rusia o:

  • Neofort
  • Lafumanu suauʻu iʻa mo tamaiti,
  • Raytoil
  • Doppel Hertz OMEGA-3,
  • Vitate Multiomega,
  • Omega-3 Faʻatau Manu Faʻasa (Solgar),
  • Mirroll iʻa iʻa.

O le maketi a Rusia e vaeluaina le au gaosi o fualaau faasaina i totonu o kapula i tulaga e tolu:

  • Atinaʻe Amerika - faʻataʻitaʻi Carlson Labs, NOW, Natrol,
  • Norwegian production - brand Nordic Naturals,
  • Faʻamatalaga Rusia - Biafishenol, Mirrolla, BioKontur.

Faaiuga

O le natura e maua ai mea aoga e tele mo le tino o le tagata. E taua le iloa pe faʻafefea ona inu pusa suauu popo iʻa ma penefiti soifua maloloina. E na o se togafiti togafitiga e mafai ona faʻataʻi ai faʻamaʻi ma maua ai se puipuiga.

Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

  1. Tuu se faʻamatalaga i luga o lenei mea poʻo soʻo se isi lava tusiga.
  2. Vaavaai mo oe i le lisi o tagata manumalo i la matou 'upega tafaʻilagi!
Toe foi i le amataga o le tusiga pe alu i le fomu faila.

Sauniuniga saogalemu

O le faʻaaogaina umi o fualaau o fualaau faasaina e faʻaalia ai le atinaʻe hypervitaminosis masani.

O maʻi o loʻo feagai ma taotoga e tatau ona taofi le tagofia o le fualaau faʻamaʻi pe a ma le 4 aso aʻo leʻi faia le taotoga.

Mirroll Fish Oil, Fish Oil Meller Omega-3, Omega-3 Faʻatau Manu Faʻatau(Solgar) Ava iʻa "BioContour", Laʻu iʻa faʻamalosi, Lafumanu iʻa a tamaiti Goldfish , Faʻasolo atu Amuau Amuau Iʻa i le Vailaʻau E, Doppelherz Aseta Omega-3.

Ava gaʻo po o omega 3?

O le gaʻo e mafua mai le iʻa o se oloa lea e maua ai le ω-3 i le tuufaatasiga o ω-6. O nei vaega e lua o gaʻo gaʻo o ni tagata faʻatautaia.

Maota tuufaatasia mai le ω-3 iniseti thrombosis, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaolaina le vasodilation, faʻamalolo le afaina. Ma o le tuufaatasiga lea e fausia ai le ω-6 o meaola, i se isi itu, e fuafua ai ni lagona o le inflammatory ma vasoconstriction.

I le lava o le sapalai o le ω-3, o le aʻafiaga leaga o le vailaʻau o le ω-6 (aemaise lava le arachidonic acid) ua poloka. Ae ui i lea, i totonu o le suāuʻu, o le latou faʻatonuga e le maluelue ma e ono le lava, ma o le faʻasalaga o le ω-6, o le mea e ese mai ai, atonu e tele tele.

O le mea lea, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua faʻaititia ona o le faʻatauvaga o gaioiga o mea faʻaleagaina faʻaleagaina. E le gata i lea, o le suauʻu popo e mafai ona faʻamalosia vave vave.

Omega 3 capsules e faʻatusatusa lelei ma le suauu masani o iʻa i totonu o loʻo latou faʻaaogaina ai le suauʻu paluvaʻavaʻa, o loʻo aofia ai le maualuga o le ω-3 ma o le mea sili ona mautu.

E le gata i lea, o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o capsules e faʻamamāina mai i vailaʻau ω-6 e ala i le faʻaogaina o mea mole mole molemole. O le mea lea, o le tuufaatasiga o le Omega-3 e le na o se gaʻo sili ona faamamaina, ae o se concentrates o ω-3 oona. O le a tausia i capsules ia le itiiti ifo i le 30%, o le vailaau faʻasolosolo sili ona lelei.

Ava gaʻo mo tamaiti

Ava o iʻa mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua e masani ona faʻatulagaina o se auala e puipuia ai rickets. O le oloa o loʻo i ai vitamin D, lea e faʻamautinoa le tuputupu ae masani o le ponaivi, faʻamalosia le puipuiga o le tamaititi ma puipuia ai le faʻaitiitia o le muso.

Faamanuiaga mo tamaiti o lenei vitamini o loʻo taoto ai foi i le mea moni e faʻaitiitia ai le gasegase o le tino i fatu fatuga ma faʻamaʻi paʻu, faʻamautuina le fatu fatu ma toto maualuga, e fesoasoani i le saʻo o le fatuina o le faiʻai, faʻaleleia le atinaʻeina o le atamai, faʻagesegese le faiga e mafua ai le faʻaitiitia o le mafai ona tauloto ma faʻaleagaina.

I tamaiti e mafatia i le le atoatoa o le le atoatoa, ma tamaiti faʻamalosi A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina - tele faʻamatalaga e faʻamaonia ai lenei - faʻatupulaʻia le tutumau, amio pulea, faʻaitiitia o le faʻaleagaina ma faʻataʻitaʻiga o faʻatinoga (e aofia ai tomai faitau tusi ma gaioiga) faʻamalosia.

Dr. Komarovsky, faatasi ai ma isi mea, ua fautuaina le faʻaaogaina o le suauʻu i totonu o polokalame faʻamaonia i le BFW ma tamaiti o loʻo aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻafitauli.

E tusa ai ma faʻatonuga, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti le vai inu mai le tolu tausaga, capsules - mai le 6 po o le 7 tausaga (faʻalagolago i fautuaga a le kamupanī).

Ina ia faafaigofie ai i tamaiti ona ave le oloa, e gaosia e le au gaosi i foliga o capsules le lelei ma faatasi ai ma se tofo fiafia. O lea, mo se faataitaiga, i le gaosia o capsules "Kusalochka", o le "Tutti-Frutti" e faʻaaogaina, ma BioContour Baby Fish Oil o loʻo i ai le tofo o le lemon.

E fesoasoani le suāuʻu iʻa e paʻu ai le mamafa?

O le kalori o meaʻai o iʻa i totonu o capsules ma i le foliga o se vai tautala e maualuga tele - 900 kcal mo le 100 g. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e mafai ai ona e tau le mamafa o le mamafa.

O le mamafa o le mamafa e tau atu ai i le le atoatoa o le malosi o le tino ina ia tumau ai le mataalia i inisalini i le tino ma le maso, ma pulea foi le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Sensitiveness i inisalini e taʻalo i se vaega taua i le faʻaaogaina o gaʻo. O lona uiga, o le faaitiitia o le lagona, o le aveesea o le gaʻo o le tino e matua faigata lava. O se faʻaopoopoga faʻaaogaina o meaola mai le Omega-3 e fesoasoani i lona siʻitia, lea e fautuaina ai e ave le vailaʻau pe a aveesea le mamafa.

O suʻesuʻega na faia i se tasi o falemai a Amerika, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le suāuʻu mo le paʻu o le mamafa e mafai ona faʻaititia ai le tele o gaʻo ma faʻateleina ai le gaosiga o maso.

O le faʻaaogaina o le suauʻu mo le mamafa o le mamafa, o tagata e tagofia le fualaau faasaina, e faʻaititia ai le maualuga cortisol - o le hormonone catabolic e mumu ai le tino maso ma faʻaosofia le fausiaina o le tino.

O faʻamatalaga e faʻamaonia ai o le vailaau faʻasaʻo e mafai ai e oe ona faʻasalalau faiga lipogenesis ma lipolysis, faʻavaveina le metabolism ma e i ai sona aafiaga itiiti, ae ui i lea, e aunoa ma le faatapulaaina o meaai ma faamalositino, o le a le mafai ai ona maua ni taunuuga ogaoga.

O le mea lea, o le suāuʻu iʻa e le o se auala tutoatasi mo le faʻaitiitia o le mamafa, ae o se tasi o vaega o le auala autu o taumafa.

Capsules Faʻaopoopo

O loʻo i ai se isi gaosiga lauiloa e ofoina atu le suauʻu ate ate - o le kamupani "Biafischenol." O nei capsules e manaia i totonu oi latou o le suauʻu fagota e faaopoopo i ituaiga uma o mea faʻaopopo:

  • sea ​​buckthorn suauʻu,
  • Vitamin E
  • vine germ oil,
  • pata
  • suauu lili
  • uu pikiapu.

O nei filifiliga e mafai ai ona suʻeina suauʻu fualaʻau maloloina e aofia ai a latou lava ituaiga o gaʻo gaʻo faʻamalosia i le taimi tutusa e pei o meaola manu.

Aʻo iʻa i le taimi o le maʻitaga

O le maʻitaga ua solia. Faʻatasi ma le susu, e mafai ona faʻamaonia le vailaʻau pe afai o le manuia i le tina atonu e sili atu nai lo le lamatiaga i le pepe.

Mo fafine maʻitaga, e mafai ona faʻatulagaina le suauʻu iʻa, lea, e le pei o le suauʻu, e le maua mai i le ate, ae mai le maso o le iʻa.

O le vailaau faasaina ua matua faʻamamaina ma e naʻo le ω-3 ma le ω-6. Vitamin Aavea ma se mea e malosi ai le faʻafefe, ma vitamin D, lea e aʻafia ai le paleni o Ca, e le o aofia ai i lona tuufaatasiga.

Faʻamanuiaga mo tamaiti

Afai e te talosagaina se fomaʻi talavou e masani ona toe foi i tua i aso Soviet, lea na faatonuina ai tamaiti uma i le suāuʻu iʻa, o le a vave ona tali mai: mo le puipuia o le uila.

Rickets o le solia o le ivi o le eleele lea e tupu i tamaiti e leai se vitamin D. O le le lava o le la i le taimi o le tautoulu ma le taumalulu e le mafai ai e le tino ona gaosia i le tele o mea, o lona uiga e tatau ona maua mai fafo. O kapaila suauʻu e mafai ona avea ma se tasi oi latou. Ma o omega-3 o mea aoga e taua tele mo le fausiaina o se tino ola maloloina ma le faiʻai o se tamaititi.

E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 7 tausaga le sauniuniga faʻasalalau. Ae o lenei tapulaʻa e le o aʻafia ma le afaina o le suauʻu fofo o le ate mo pepe, ae faʻatasi ma le atinaʻe ia lava. Afai e mafai e se tamaititi laʻititi ona folo se kapupeni e aunoa ma le ulaula, e mafai ona e avatu ia te ia lenei faʻaopoopoga e tusa ai ma le fuaina o tausaga.

Faʻamatalaga o le Suauu

Faʻamatalaga i Fiafia iʻa Biafishenol, pei o iloiloga Mirroll Fish Oil, Fish Oil BioContour, Amber Drop, Omega-3 fualaau faasaina i le toeitiiti 100% o mataupu, lelei.

O le oloa ua maua i ni mea uiga ese ma ua i ai sona aafiaga sili ona lelei i le tino: e puipuia ai le atiina ae o faamai matuia, e fesoasoani e faatumauina le matagofie ma le lelei o lagona.

O faʻamatalaga e uiga i le suāuʻu i totonu o capsules e masani ona o mai ma ata e mafai ai e oe ona manino le iloa o le sauniuniga mo fao, lauulu ma le paʻu.

E mafai ona e faʻalogo i le tele o mea lelei e uiga i le suauʻu iʻa mo tamaiti. O le meafaigaluega e le gata ina fesoasoani e faʻamalosi ai le masukoskeletal system, ae faʻaleleia ai foi le faʻatinoga o le mea faitino, faʻavaveina le faʻafouina o le tino, fesoasoani e faʻateleina le tali mai o le tino o le tamaititi, puipuia ai le atinaʻeina o caries, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maua o le kanesa.

E masani ona faʻaaogaina le suauu iʻa ma mo le mamafa o le mamafa. O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua mafai ai ona matou faʻamuta o le tagofia o fualaau faʻasaina ma se olaga ola lelei ma se taumafa paleni e mafai ai ona e faʻaumatia le 2-5 kilokalama i le taimi muamua o le faʻaaogaina.

O le lautele o le vailaʻau e le gata i vailaau. E faʻaaogaina foi le suāuu iʻa i togafitiga faʻatoʻaga, ma fai mai faiva faifaiva o le suāuu faʻasusu ma le fefete o se peʻa sili ona lelei mo le fagotaina i luga o le kapeti.

Baby capsules

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matua, ua tuʻuina atu faʻasologa o vailaau o sauniuniga ma le suauʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi le capsule "Kusalochka" mai le gaosiga o loʻo i luga - le kamupani "Real Caps". E faigofie lava ona foloina, o le atigi sosolo o le manogi o fualaʻau, ma o le fuataga ua fuafuaina mo tamaiti mai le 3 tausaga. Ae ui i lea, pe a tofotofoina le fualaau faasaina, e tumau pea le le mautonu pe aisea ua taua ai o le "taofi." A lūlū, e sasaa le suauu i luga o le laulaufaiva ma e leai ni meaʻai e faʻafefe ai lona tofo faapitoa.

O se filifiliga e sili atu mo tamaiti laiti o ni mea maʻaleʻale poʻo ni timuga, o loʻo aʻafia ai le manogi manogi i fua o fualaau aina - fugalaau, moli, ma isi. O oloa faʻamaonia o Tamaiti Smart ma Ultimate Omega Junior. Ae o loʻo i ai se faʻatonuga ogaoga - taugata.

I le taumalulu-taumalulu

O le tele o le teritori Rusia o loʻo i ai i le sone lelei, lea e toetoe o le afa tausaga le lagi e le mafiafia. E toatele tagata e matauina se faaitiitia o latou lagona faalelagona ma se malepelepe, lea latou te faaigoaina o le "timuga o le autumn" i aso uma o le olaga.

O le atuatuvale o le Autumn, faasolosolo malie e liliu atu i le taumalulu, ma o nisi taimi o le tautotogo, e leai se mea e sili atu nai lo faailoga o le vaivaila D deficiency. Faatasi ai ma le acid eicosapentaenoic, o lenei vailaʻau e fesoasoani e faaitiitia ai ia ituaiga o faaaliga.

Leai se mea taua i le vaitau o le ARVI o se tulaga lelei puipuia, lea e fesoasoani le suāuu e faʻamautinoa ai.

O le mamafa

Saienitisi i le Iunivesite Aoao o Seoul, suʻesuʻeina le aafiaga o gaʻo eletise i luga o sosolo gaʻo o le tino o le tagata, na maua ai se mea moni. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le DHA, ua faaitiitia ai le tele o lafu oona i totonu o adipocytes. I le taimi lava e tasi, o le liua o le muaʻi faila i totonu o sela fou gaʻo na taofia. O le mea lea, e lua faiga tutusa:

  • suauu gaʻo oi ai nei "aveesea le mamafa",
  • o le fausiaina o mea fou na taofi.


Faʻatasi, o lenei mea na mafua ai ona faʻaititia le faʻaitiitia o le tino. O nei faʻatagaga e mafai ai ona matou mafaufau i le suāuʻu iʻa e avea o se fesoasoani aoga i le tau faasaga i le manuʻa. Afai e faʻaopoopoina le faʻaaoga o capsules ma se taumafataga ma faʻalauteleina le tino, o le taunuuga o le a vave ona aʻafia ai le paleni.

A taʻalo taʻaloga

O le mataituina o punaoa i luga o le initaneti mo tagata taaalo ua faaalia ai o le suauʻu iʻa ua sili atu nei nai lo le lauiloa i totonu o le tino. O le mea moni, o suʻesuʻega o le aʻafiaga o lenei oloa i luga o le musele na maua ai taunuuga nei:

  • o le faʻaaogāina o le faʻaaogaina o le ate o le ate ma le protein e faʻaleleia ai le protein i le 30%, o le mea taua i le tuputupu ae o musika,
  • ona o le eicosapentaenoic acid, ua faaitiitia le palatini,
  • o le fua o le metabolism telefoni feaveaia, o le felauaiga o meaʻai i totonu o le suauʻu ma lona faaleleia o le eletise ua faaleleia,
  • ma le malosi o le aʻoga, tiga o le edema ma le muscle ua faʻaitiitia, faʻatupulaia le faʻatumauina,
  • ona o le calc calcrols, ua faateleina le mamafa o le ponaivi, lea ua mafai ai ona saogalemu le faateleina o le ave i luga o le puʻu,
  • o le gaosiga o le tupu o le tuputupu aʻe e faateleina - o le hormone e pulea le tuputupu ae o ponaivi ma maso.

Talu ai nei, sa faia ai se suʻesuʻega i ni vaega se lua o tagata taaalo volenitia i le American Institute of Physiology. O le muamua na tuʻuina atu mo le vaiaso i le 3 kalama o suāuʻu i aso uma. O le vaega lona lua na maua se placebo. O tagata taʻaalo uma lava na tuʻuina atu le malosi faʻaletino malosi. O se taunuuga, o le vaega muamua na faʻaalia le sili atu ona maua mai i aʻoaʻoga ma le maualalo o le tali o le tiga i le avega.

Faʻamanuiaga mo tagata matutua

O aoga aoga o le suāuʻu manu e avea ma mea taua tele mo mea matutua. E taua tele le faʻaaoga i tulaga nei:

  • Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol. O vailaʻau oona e faʻaleagaina ona aʻafiaga i luga ole toto ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis.
  • Faʻatasi ai ma suiga i le tala faʻasolopito. O le faʻaitiitia o tausaga i le gaosiga o hormones o feusuaiga e paleni le paleni tutusa ma le omega-3 acid.
  • Faʻamatalaga o faʻagasologa o gaioiga i totonu o le faiʻai. O le faaletonu o le mafaufau, o le paʻu o le mafaufau o uluai faailoga ia o le maʻi o Alzheimer o le a sau. Ole tuufaatasiga saʻo o le EPA / DHA e taofia ai le faaleagaina o le pito i lalo o le filo o le nerve fibers. O se taunuuga, ua toe faʻaleleia le faʻasologa o le faʻaosooso o le nerve.
  • Faʻatasi ma le maʻisuka. Omega-3 faʻamalosia e faʻamaonia le gaosiga o le inisalini ma le tali a le tino i lenei hormone.
  • Faʻamamaga o toto toto ma fatu. O le suauʻu gaʻo o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai le fatu o le fatu poʻo le afaina o le mafaufau i le tele o taimi.
  • Mo le gasegase ma isi maʻi pipisi. E faʻaleleia le suauʻu o le Cod i le gaosiga o le collagen, ma faʻaoga atili ai le gaosia o le cartilage.

Faʻaaogaina iʻa mo iʻa mo tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto. Ae ui i lea, o le lapataiga e tatau ona faatinoina iinei, talu ai o lenei fofo e mafai ona faʻaleleia atili ai le aʻafiaga o isi fualaau oona. Afai ua faatonuina e se fomaʻi ma ua ave i aso uma, e tatau ona faaitiitia le fua o le suauu.

Faʻaaoga faʻamaoni

E tele lomiga o lo o taua mai ai le aoga o le suauu o le ate i le ate o se faʻasolosolo i nisi ituaiga o kanesa. O le tele o suʻesuʻega i manu suʻesuʻe sa faʻaalia le gafatia o lenei oloa ina ia taofia ai tumama mammary i fua. O loʻo i ai foʻi faʻamatalaga e uiga i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻamaonia ai le gafatia o le kanesa-3 faʻamalosi e tetee i le kanesa o le paʻu.

O le mea e leaga ai, e leai se manatu le mautonu i lenei mataupu i le sosaiete faasaienisi. E le gata i lea, i le Iunivesite o Michigan, sa faia e saienitisi se faasologa o fuataga na faaalia ai le saʻo tonu o le itu. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le fafagaina o musele suʻesuʻe ma le suāuʻu iʻa faatasi ai ma le maualuga o mea o le acidic docosahexaenoic, na maitauina le maualuga o le soifua maloloina o manu mai le kanesa o le iniseti.

O nei faʻasesega faʻamatalaga e taʻitaʻia ai le faʻasalaga lea: e pei o soʻo se sogasoga o meaola, e iai aʻafiaga o le suauʻu. O le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina lenei vailaau faʻamalosi ma e aunoa ma le mulimuli i fautuaga faafomaʻi.

E faʻapefea ona ave capsules?

Ina ia aloese mai le atinaʻega o aʻafiaga o aʻafiaga, e tatau ona saʻo lelei ia pulou faʻatasi ma le manogi o le ate. I lenei tulaga, ia taʻitaʻia e tulafono nei:

  1. Vaavaaia mataʻituina le fua ma ia manatua e mafai ona ese le ese mai gaosiga eseese.
  2. Aua le faia isi sauniuniga e aofia ai vitamini A ma D. i le taimi e pei o le suāuʻu iʻa.
  3. Aua le tagofia le vailaau faʻamalosi pe a fai o soʻo se mea e faʻamalosia.
  4. Tetee e ave le suauu i le taimi o togafitiga ma antibiotic tetracycline, aua o lenei mea e mafai ona amataina ai se oso i totonu o le tui o le intracranial.
  5. Tetee e ave capsules i le taimi o togafitiga, talu ai o sea tuufaatasiga e faateleina ai le maualuga o vitamini A ma le D i le plasma, ma e mafai ona tupu aʻe i luga.
  6. Faaaoga le faʻaeteete ma le suāuu faʻatasi ma faʻamaʻi toto, e pei ole aspirin.

E tatau ona ave faʻamalaʻau i le vai pe a uma taumafa. E tatau ona e foloina vave vave, aua le taofi lou gutu, a le o le a liusuavai le gelatin ma o le a le maua se tofo le lelei o le suauu.

Ava o iʻa e fai ma mea faʻapitoa

Gepalain capsules ma le suauu taua e mafai foi ona faʻaaoga mo isi faʻamoemoega. E faigofie lava mo le sauniaina o mea e teuteuina i le fale mo maunu. Mo le faʻaaogaina, ua lava lava le "tatala" le kapoti ma se atigilima ma faapipii ai mea o iai. O le tele o iloiloga lelei a tamaitai e talafeagai nei masini:

  • Sasaa mea o tolu capsules i le 1 teaspoon o le kulimi kulimi ma faʻafefiloi ma nai mataua o le meli. Faaaoga le oloa ile foliga mo le afa itula, ona fufulu lea.
  • Vavaeese se fuamoa fou fuamoa. Lulu ma faʻafefiloi ma mea e lua i tolu capsules. Faʻaopopo le afa o le sipuniti o le kulimi vai. Faaaoga le masikulu i foliga mo le afa itula.
  • O nai lala o le pasili e paʻu ai le suavai i totonu o paʻu. Sasaa mea o loʻo i totonu o le tolu capsule ma nai mataua o le sua o lemoni i totonu o le 1 teaspoon o lenei pupu. Faʻatasi ma le 1 sipuniti o le siʻi kulimi ma faʻaoga i foliga mo le kuata o le itula.

O le suāuʻu o le Cod o se mea malosi malosi e tetee i le matua. Afai e te aveina i totonu ma fafo, o le gaioiga masani o le paʻu o le paʻu e mafai ona telegese lemu.

O nisi taimi e faʻaaogaina ai le suāuu iʻa mo le tausiga o lauulu. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e manaʻomia tele, ma e le talafeagai le faʻaaogaina o capsules. E i ai se isi faʻaaliga manino - o le manogi. O lona lauulu ua lelei ona uuina ma taofia mo se taimi umi, ma e leai ni suauu taua po o ni mea manogi e mafai ona faalavelaveina lenei manogi malosi.

Lavea tulafono

O le suāuu i le ituaiga o suauu o se mea e le faʻaaogaina. A maeʻa le maeʻa o le tapuni, e le mafai ona teuina mo se taimi uumi - o le a faʻavave ona amataina le faʻaaogaina o le oxidation ma o le a faʻaauau ai le faʻataʻitaʻiga.

O capsules e matua leai lava ma se mea leaga. O tulafono mo lo latou teuina e faigofie:

  • Le vaʻaia le faʻalauteleina o le faʻavavega ina ia aua nei faʻafefeteina gutu o gelatin.
  • Tausi capsules i totonu o se atigipusa poʻo se fagu ina ia latou le maua ai le malamalama poʻo le faagasologa o le faʻaleagaina o omega-3.
  • Le vavaeeseina o le siʻitia i luga o le teuina o le vevela i luga atu o le +25 0 le.

O le mea sili, e sili atu le teuina o fualaau faasaina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata, ma afifi i se pusa paʻu e puipuia mai le susu.

O le suauu gaʻo o se mea tāua tele o mea taumafa lea e mafai ona tuʻuina atu i le tino o le tagata ia elemene taua e faigata ona faʻapipiʻi i ni aofaiga talafeagai mai isi mea. Ae o le tagofia o lenei vailaau, e tatau ona matauina le metotia ma mafaufau i le faʻailoga. A le o lea, nai lo le soifua maloloina, e mafai ona e maua uma ituaiga faʻafitauli.

Fua o le Suauu Maʻa

O le a le tele o tau o fualaau e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo ma le auala na gaosia ai e le kamupani vailaau oloa lenei oloa.

O le tau o le suauu i totonu o kapula e mai i le 30 rubles. O lea ia faʻatau ai capsules PFat Omega-3 D3 Biafishenol e mafai ona maua mo le 80-90 ruuga, o le tau o le faʻafefe o capsules mo tamaiti Kusalochka - 180-200 rubles, ma le kamupani faʻatau fualaau Teva Pharmaceutical o le a tau e tusa ma le 930-950 rubles.

E mafai ona faʻatauina se suāuʻu suavaia i totonu o le fale talavai i le fua mo le 100 ruʻu.

O fea e faʻatau ai le suauʻu iʻa? O le faʻaaogaina o nei meafaigaluega lautele mo le faʻaitiitia o le mamafa, matagofie ma le soifua mālōlōina e faʻatinoina e ala i le Initaneti ma e ala i vailaau faʻataʻitaʻiina.

Pepa o suāuʻu iʻa - faatonuga mo le faʻaoga

E sili atu le tagofia o fualaau faʻamaʻi i taumafataga pe ao le i ai taumafataga, aʻo le manava e leai se aoga. E fautuaina e inu le kapula i le vai manino i se tulaga maualuga, pei o isi ituaiga vailaʻau.E tatau i tagata matutua ma tamaiti ona inu i fualaau faasaina i vasega: 1 masina o togafitiga poʻo le puipuiga, ona malolo mo le 60-90 aso. Gelatin capsules e tatau ona foloina vave, ona o le umi o le taofi i totonu o le gutu, e mafai ona avea ma mea paʻu ma pasi ese mai le gaʻo.

O le aofaʻi o fuataga e tusa ai ma faatonuga o loʻo mulimuli mai:

  • mo tagata matutua, ina ia faʻamalosia ai le tino, gaosi oloa e ave le 2 g o le suāuʻu i le aso poʻo le 1-2 capsules tolu taimi i le aso,
  • ina ia aveesea le mamafa, o se mea faigata o vitamini e ave 1-2 capsules 2 taimi i le aso,
  • ma isi faʻamatalaga, e filifilia e le fomai le fua mo tagata matutua ma tamaiti taitoatasi.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o kapaila suauʻu e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o aʻafiaga mai i totoga eseese:

  • Faiga faʻaogaina: o le manava ita, manava manava, faʻavavevave o le pancreatitis poʻo le cholecystitis, o le hanosisio.
  • Faʻatonuga a le Allergic: faʻavave, faʻalauteleina le lagona o le tino paʻu, paʻu.
  • Hematopoietic system: o se suiga i le aofaʻi o platelets, o le solia o le toto coagulation.
  • Faiga palapala cardiovascular: faaitiitia o le toto, taʻaloga.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

E tatau ona teuina le vailaʻau i se nofoaga matutu puipuia mai le susulu o le la, tausia le puleaina o le vevela e le maualuga atu i le 25 tikeri Celsius. O le soifuaga ola o le suāuʻu suauʻu i le 2 tausaga mai le aso o le faʻasalagaga na faʻaalia i luga o le afifi.

O mea nei o vailaau e tutusa ma kapaila suauu iʻa, lea e talitutusa ma mea faʻapitoa ma fale faʻapitoa falemaʻi:

  • Doppelherz ato omega-3,
  • suauu lili
  • Omegaprim
  • Smectovite Omega,
  • Brood faaopoopo
  • Biomegaline,
  • Omegaline Forte,
  • Megial Forte
  • Vitate Multiomega,
  • Raytoil
  • Farmaton capsules,
  • Neofort
  • Aquamarine Omega-3,
  • Lignocaps
  • Omeganol

Tau o suāuʻu manu

E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i soʻo se fale talavai i totonu o le atunuʻu poʻo mai le au faʻatau. E i ai filifiliga mo le faʻatulagaina o oloa i le initaneti. A faʻatau, faʻamautinoa o le oloa o loʻo i ai uma mea e tatau ai, ua lelei ona afifi ma e le maeʻa. Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le suāuʻu, ma afai e mafai, faitau faʻamatalaga o isi tagata faʻatau. O le tau masani o se vailaau faʻasaina i totonu o Moscow falemaʻi ua tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Mirroll, Rusia, capsules, 100 pcs.

Ruscaps, Rusia, capsules, 30 pcs., 500 mg

Reneval, Rusia, capsules, 96 pcs., 500 mg

Teva, Isaraelu, capsules, 100 pcs, 500 mg

Realkaps, Rusia, capsules, 100 pcs.

Eugene, 32 tausaga O le gaʻo o loʻo i ai i totonu o fusi o iʻa o ituaiga eseese, ae sili atu pe afai e maua mai le gland o le gataifale - o loʻo i ai se aofaiga tele o omega-3 acid. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e tuʻufaʻatasia le ave o le vailaau faʻamaʻi ma se meaʻai poʻo le faʻataʻitaʻiina o le taumafataga. E na o le pau lea o le ala gaʻo e mafai ona faʻamalosi ai le metabolism, maualalo le cholesterol ma fesoasoani e faamalosia ponaivi.

O Olga, e 29 oʻu tausaga ou te tausisi pea i meaʻai talafeagai, ae o nisi taimi ou te suʻeina ai le suāuʻu mo le faaopoopoina o le calcium. O se taunuuga lelei e vave lava ona matauina: e tiga tele, lauulu ma fao o le a sili atu ona malosi, ma o le metabolism e faʻamaonia. O le mea autu o le filifili lea o fualaau saʻo, faitau i faatonuga ma faʻapuupuu ni malologa i le va o vasega.

Alina, 30 tausaga. Mo le tele o loʻu olaga sa le mafai ona ou tu i luga o le suauʻu iʻa ona o lona manogi manogi ma lona tofo. O lenei ua suia loʻu manatu, ina ua uma ona ou faatauina lenei oloa i totonu o capsules. Sa ou inuina le fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga mo le faamalosia o fao ma lauulu. O le taunuuga e leʻi leva ona oʻo mai - naʻo le 3 vaiaso ma toe foʻi mai i le masani. Ou te fautuaina tagata uma e taumafai.

Tuua Lau Faamatalaga