Pills e faʻaitiitia ai le suka toto: ituaiga ma le aoga i le maʻisuka

Ole tele o fualaau faʻasaina mo le gasegase o le kulukose o gasegase e leaga. E tatau ona lafoaia le latou tali, sui i latou i se laasaga taʻitasi i le laasaga mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Aoao pe faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto ma tausia mau. O le siteite endocrin-patient.com o loʻo aʻoaʻo mai ai pe faapefea ona pulea le metabolism faʻamalosi o le carbohydrate e aunoa ma le manaʻoga e ave ni vailaʻau mataga ma taugata, e aunoa ma le anapogi ma injections o inumaga tele o le inisalini. I lalo o le ae maua ai se lisi o fualaau oona o le aoga i le togafitia o le maʻisuka o se feeseeseaiga.

O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o Dr. Bernstein o loʻo faʻaaoga o loʻo lomia iinei. Sa mafatia o ia mai le maʻisuka ituaiga 1 mo le sili atu i le 70 tausaga. Sa mafai ona soifua o ia i le 83 tausaga, aloese mai ni faafitauli ogaoga, tausia o se mafaufau lelei ma foliga lelei faaletino. Faatasi ai ma ana tagata gasegase, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona o le maʻi e 9-10 taimi e sili atu ona taatele nai lo osofaʻiga a autoimmune i le paʻu. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, na faatumulia ai foi e Dr. Bernstein lona lima i le 30 tausaga o le faiga masani.



O fualaau o loʻo lisi atu i lalo e faia ai le pancreas e maua ai le inisalini. Fai mai Dr. Bernstein e leaga i latou, e tatau ona taofi lo latou taliaina. O loʻo i ai au fualaau lelei ma saogalemu i lou tuʻuina atu ina ia tumau lelei lau suka.

Fualaau faasaina - o mea uma o loʻo aofia ai i le vaega o le sulfonylureas, faʻapea foʻi ma le faʻamau (meglitinides). O mea taua nei Diabeton MV, Amaril, Maninil, Glidiab, Glyurenorm, NovoNorm ma a latou analogues.

Aisea e mafua ai fualaau faasaina e mafua ai le faateleina o le inisalini?

  1. Latou te le togafitia le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻalauteleina le faʻafitauli o le gasegase e faʻavae. I tagata gasegase i le toto, o maualuga o le insulin e sili atu nai lo le masani, ae o sēli ua leai se lagona i ai. E tatau ona toe faʻafoʻisia lenei lagona, ma le faʻaititia le avega i luga o le paʻu.
  2. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e afaina ai le malepelepe o le tino o le tino, e le mafai ai ona mamafa le mamafa. E mafua ai foi le vasospasm ma tumau ai le tele o le vai i le tino. O lenei mea e faaosofia ai le edema, o le atinaʻeina o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu, e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le fatu ma le taʻavale.
  3. O le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ai se avega tele i le gaosia o le insulin i le tino. O le iʻuga, o le pancreas ua faʻaitiitia, i le aluga o taimi, o le faʻamaʻi ua oʻo i le maualuga o le maʻisuka 1, lea e le o toe fesoasoani ai le laulau.
  4. O nei vailaʻau e mafai ona maualalo ai le suka o le toto, e mafua ai faʻamaoniga, e aofia ai le leiloa o le mafaufau ma le oti. O lenei faʻalavelave faʻalavelave ua taʻua o le hypoglycemia. Faatasi ai ma se isi togafitiga, e mafai ona e tausia le suka e masani ai e aunoa ma le lamatia o le hypoglycemia.

Fomaʻi Masa MV, Amaryl, Maninil, Glidiab, Glurenorm, NovoNorm ma a latou analogues e fesoasoani i le mea moni o le maʻi e avea ma ituaiga maʻisuka ituaiga 1.

O tagata gasegase e amata ona le mafaamatalaina le mamafa. O laulau e masani lava ona le toe fesoasoani, o le toto toto sa lele atu i le 13-15 mmol / l ma le maualuga. I lenei laasaga, e matua faanatinati le amataina o le inisalini, a le o lea o le a pa'ū le tagata maʻi i se paʻu ma oti ai. E masani lava, seʻia maeʻa ona maeʻa, pe a ma le 4-8 tausaga. Ae ui i lea, o tagata mimiti oe na sese le mauaina o le maʻisuka ituaiga 2, ave fualaau faasaina i le tuugamau vave tele - i le 1-2 tausaga.

Ole inisalini maualuga o le toto e faaleagaina ai le fatu cardiovascular system. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le ola seia oʻo ina latou atiae le maʻisuka ituaiga 1. E tele taimi latou te feoti ai mai le fatu fatu poʻo le stroke ao le i faʻaaogaina a latou paʻu.O tagata mamaʻi e lava le taimi e fanau mai ai ma se loto maʻaleʻale e umi se taimi umi ae e mafatia i faʻalavelave io latou mata, vae, ma fatugaʻo. Afai e le fetaui lenei filifiliga ia oe, faitau pe faapefea ona faʻaitiitia le suka toto, mulimuli i fautuaga a Dr. Bernstein ma mumusu e faʻaaogaina fualaau oona.

FualaauAnalogsGaioiga galue
ManinilGlimidstadGlibenclamide
Glidiab
  • Glyclazide-Akos
  • Diabefarm
  • Diatics
  • Diabinax
Glyclazide i pepa masani
Diabeton MV
  • Glidiab MV
  • Diabefarm MV
  • Gliklada
  • Diabetalong
  • Glyclazide MV
  • Glyclazide Canon
Glyclazide Lapataʻi Faʻalauteleina
Amala
  • Glemaz
  • Glumedex
  • Meglimide
  • Glimepiride-teva
  • Faigamalo
  • Glemauno
  • Glimepiride Canon
  • Glime
Glimepiride
Glurenorm-Glycidone
MovoglechenGlibenez ua tuaiGlipizide
NovoNormDiaglinideRepaglinide
Starlix-Igoa

E mafai ona e mauaina le tele o iloiloga lelei o le maʻisuka e uiga i vailaʻau o loo lisi atu i luga. O le mea moni, o nei vailaʻau faʻasolosolo ma faʻaitiitia le toto toto. I le taimi muamua, o faailoga o le glucometer e fiafia ai i tagata, ae o lenei mea e ausia i le tau o le faʻalavelaveina o le faʻasologa o taimi umi. A mavae ni nai tausaga, o le faʻatagaina o fualaau oona o le a mautinoa ai le faʻaogaina o peta paneta. O le faʻamaʻi o le a lilo i le maʻisuka ituaiga 1, seʻi vagana ua tupu vave le fatu poʻo le faʻaʻai o le stroke.

Matamata i se vitio i le auala na sui ai e le tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 lona ituaiga olaga ma toe maua e aunoa ma ni fualaau oona ma le inisalini.

E le o fai mai le vitio na liliu atu lana toa i se taumafataga maualalo. Ae o le toʻa mautinoa na ia faia. Aua e leai se isi auala.

O fualaau o le maʻisuka leaga e maualalo ai le suka, ae faʻapupulaina ai le tino i tagata gasegase. E tele fomaʻi e iloa lenei mea, ae o loʻo faʻaauau pea ona faatonuina Diabeton MV, Amaril, Maninil, Glidiab, Glyurenorm, NovoNorm ma a latou analogues. I le 2010, na faʻataʻotoina ai taunuʻuga o se suʻesuʻega ACCORD tetele. Na tofotofoina ni auala eseese se tolu i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. I tagata gasegase oe na ave faʻamalosi o le sulfonylurea, o le olaga faitino na sili atu le maualuga nai lo isi vaega. Ina ua mavae sina taimi, na aveesea mai le maketi le pepa masani o le Maʻisuka, ma na o le Diabeton MV, e le faʻaumatia vave le pancreas, ae o loʻo leaga lava.

O le a le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e le leaga?

O le togafitiga aupito sili ona lelei, leai se leaga, ma e aoga tele o le maʻisuka ua taʻua o le metformin. E maualalo le suka, fesoasoani e aveesea le mamafa, faʻaleleia taunuuga o suʻega toto mo le cholesterol. O lenei vailaʻau e faʻaumiina ai le ola mo le maʻisuka ma, atonu, e oo lava i tagata maloloina. Aemaise lava, na faia e le fomai lauiloa Elena Malysheva le metformin e lauiloa e avea ma togafitiga mo le matua.

Glucopifa ma Glucophage O le umi, faapea foi ma Siofor, o laupepa lauiloa ia o lona gaosiga gaosi o metformin. O nisi o nei vailaʻau e tatau ona avea ma vaega o lau fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le metformin o loʻo faʻatau atu foi o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma faʻamaʻi matautia o sulfonylurea. E le tatau ona ave e aloese mai faafitauli o loo lisi atu i luga.

FefaatauaigaGaioiga galue
  • Glibomet
  • Glucovans
  • Bagomet Plus
  • Glucofast
  • Gluconorm
  • Metglib
  • Metglib Force
Glibenclamide + Metformin
GlimecombGlyclazide + Metformin
Amalil MGlimepiride + metformin

O gaosiga o vailaau matautia mo le maʻisuka ituaiga 2 o loo taumafai e faatalitonu fomaʻi ma tagata gasegase e leai se isi auala i nei fualaau. E pei lava, afai e le manaʻo le tagata maʻi e amata ona toilalo le inisalini, ona leai lea o togafitiga. E le saʻo lenei mea. O se mea maualalo maualalo ole kapiti e maualalo ai le toto suka ma e tele lava ina faʻamavaeina faʻafitauli o le gasegase masani mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le mamafa.

Faitau le tusiga "Meaʻai mo Type 2 Tisuka" i auiliiliga. Faatasi ai ma le fesoasoani o se kenele saʻo, e vave ona e mautinoa o metotia o togafitiga o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e lelei lona galue. Sugar e alu i lalo pe a ma le 2-3 aso, toe faaleleia foi le soifua maloloina.

Ituaiga o maʻi suka

O togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le mafuaʻaga ma ituaiga o faʻamaʻi. E fa ona ituaiga.

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faamai o le leiloa o peta paneta e maua ai le inisalini, o le taunuuga o se tali a le autoimmune. O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona togafitiga faʻatasi ma le tui o inisalini.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi o le le mautonu o tino o le tino i insulin. I le amataga o le faʻamaʻi, o le faateleina o le inisalini e maua mai, o se taunuuga lea e le iloa ai e le tagata maʻi le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. A o faagasolo le faʻamaʻi, o le manava o le inisalini e le gaogao e le lava, lea e oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻaaogaina ai le suka. E le gata i lea, o le matafaioi o se soifua soifua maloloina i totonu o ia ituaiga o gasegase e taua tele, ma o fualaau faasaina e faavae i le faaaogaina o fualaau e taua naʻo le lua.
  3. Tipisi Maualuga E mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o faʻamaʻi, fesuiaiga o genetic, faʻaleagaina o le pancreas e le ava malosi poʻo fualaau faasaina. I ia tulaga, o le togafitiga e faigata ona o le faateleina o le gaosiga o le glucagon (o lenei hormone e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). Talu ai o le fatu o lenei faʻamaʻi e le lava le manava o le insulin, o le togafitiga e aofia ai le puleaina o le inisalini e ala i le tui.
  4. O le maʻisaga. A le o lena, o le maʻisuka faʻamaʻi. I lenei tulaga, o se taumafa malosi ma le gaioiga faaletino e faʻamatalaina. Ma i le leai o se aʻafiaga - inisalini injections, talu ai ona o aʻafiaga e afaina ai le fomaʻi.

Fualaau lauiloa ma lelei mo le faʻaitiitia o le suka toto i le maʻisuka: o se toe iloiloga, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ua avea ma faafitauli e masani ona masani ai. I le uma, o le faʻalavelaveina o le masaniga o galuega a le pancreas e faigofie tele. E mafai ona tupu lenei mea ona o le ogaoga o mafatiaga, faʻaletonu, leai se masani e inuina vai ma se olaga le lelei i le lautele. O tagata o loʻo mamafa tele o loʻo aʻafia foʻi. I le avea ai o se tulafono, i le i ai o se faʻaletonu o le pancreas, o le faʻasologa o le insulin, lea e talafeagai mo le metabolism o gaʻo, ua faʻalavelaveina foi. E sili atu ma le valusefulu pasene o tagata o loʻo faʻaauau pea le maualuga o le kulukose toto e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2. O ia maʻi, e pei o se tulafono, e le manaʻomia le iniseti faifai pea o le inisalini, talu ai o le glycemia i lenei mataupu e mafai ona faʻataʻitaʻiina ma le fesoasoani o vailaau o auala sili atu ona talafeagai o le faʻamalolo. E tele fualaau e maua ai se faʻaitiitia lelei o le toto suka. O nei metotia e faʻaaoga foi i togafitiga faasao o le maʻisuka. E sili atu i le fasefulu fomaʻi faʻasologa o vailaau faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le maketi tau vailaʻau faʻatau mo le gaosiga o oloa lelei. O le aso o le a tatou mafaufau ai i se lisi patino o fualaau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae ui i lea, e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia togafitiga talafeagai. Aua e te faia lenei lava mea.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Vailaʻau Vaaiga Aoao

O pills mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, faʻaaoga e faasaʻo ai maʻi o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e vaevaeina i ni vaega. O lo latou faʻavasegaina e faʻavae i luga o se vailaʻau faʻasolosolo poʻo se masini e fai ai. Ina ia faʻaitiitia le gasegase, o vailaʻau nei e faʻaaogaina.

  • Tusa o le sulfonylureas. Vailaʻau e faʻafefeteina ai le gaosia o lau inisalini siama e ala i vela pancreatic. E aofia ai Glibenclamide ma Gliclazide. O le lelei o nei vailaau e taugofie, taugofie le lelei. O fualaau faasaina Sulfanylurea e faʻaitiitia ai le toto toto, faʻaititia le maualuga o le hemoglobin glycated e 2%.
  • Biguanides. O fualaau ia e faaleleia ai le inisalini ma faʻaleleia atili le sili atu o le kulukose i le tino o le tino. E le gata i lea, latou te taofia le faʻasaʻoina o le suka mai le ate. E iai a latou faʻamatalaga faʻasolosolo, ae ui i lea, o le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o pathoces o fatuga ma fatu ona o le lamatiaga o le ketoacidosis. O lenei vaega e aofia ai Metformin, Glucophage.
  • Alpha glucosidase inhibitors. Faataʻitaʻiga o nei vailaʻau o Acarbose ma Miglitol. O nei vailaʻau e mafai ona taofiofia ai le gaioiga o le enzymes e nafa ma le vaeluaina o le maso i le gastrointestinal tract, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le taimi latou te faaaogaina ai, o le maualuga o le hemoglobin glycated ua faaitiitia e le 0.5-1%. Mai lea taimi i lea taimi, latou te mafua ai ni uiga leaga e pei o le afaina ma le manava.
  • Gliids ma meglitinides. Vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i vela pancreatic. O lo latou aoga e faalagolago i le suka o le toto: o le maualuga o le maualuga o le kulukose, o le sili atu lea o le fualaau faasaina. Ona o lenei mea, o le hypoglycemia e le tupu i taimi o togafitiga. O lenei vailaʻau faʻapitoa e aofia ai Novonorm ma Starlix.
  • O le inhibitors o le Dipeptidyl peptidase. O nei fualaau faasaina e faateleina ai le pulelasi o le inisalini, e taofiofi ai le pulelasi o le kaluka. E mafai ona faʻaaogaina taʻitasi ma faʻatasi ma isi sui soʻo, e pei ole Metformin. E toetoe lava leai ni aʻafiaga, e le saofaga i le mamafa o le tupe maua. O se faʻataʻitaʻiga o lenei vaega o tupe o Januvia.
  • Faʻatasia tupe. Ua faatonuina mo le le manuia o le monotherapy. Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le pepa Glycovansa e faʻapipiʻi Metformin ma sauniuniga sulfonylurea, Gliburide.

Tusa o le sulfonylureas

I le masani a le endocrinologists, o le sulfanilurea o mea e masani ona masani ona faʻaaoga. O nei fualaau oona ua faʻaaogaina mo le sili atu ma le 50 tausaga, e matua aoga ona o le tuusao i luga o le galuega, ma le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻamalosia o le gaioiga o suauu peta pancreatic, ona o le taunuuga o le faʻaleleia o le inisalini ua faʻaleleia, ma ua faʻalauteleina le lagona o le faʻaleleia. Glibenclamide, Gliclazide, Maninil, Amaryl e faʻaaoga.

"O le maʻi suka" o se vailaau faʻaonapo nei o lenei vaega, lea e sili ona aoga, e puipuia atili ai vaʻa toto mai aʻafiaga leaga o le hyperglycemia. O le suʻega o le suʻe ma le fualaau talafeagai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e fuafua i le muamua o le toto toto ma pathologies e fesootaʻi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega, fuafua le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycated. E faia lenei mea e fai ai le togafitiga ma, pe a tatau ai, faasaʻo. O le lelei o mea e maua i le sulfonylurea o:

  • Faʻailoa mai le aafiaga o le hypoglycemic,
  • osofiaga o le amataga o le gaosiga o le inisalini,
  • avanoa i le falemaʻi fesoʻotaʻiga,
  • tau maualalo
  • avanoa faʻafeiloaʻi faigofie.

I le faʻaopoopoga i le manuia, o nei tupe e faʻaleagaina ai faʻafitauli.

  • Faateleina le fiaai, maua o le mamafa. E maitauina lenei mea e uiga i le talaaga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaluaina, e tupu ona o le faʻamalosia o le pito i tua o le manava o le inisalini pe a tago i fualaau.
  • Le mafai ona faʻaaoga i nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga, ao pepe susu, ma maʻi o le thyroid gland, gaʻo ma le ate.
  • Maualuga maualuga o le hypoglycemia. Ae maise lava i se faʻalavelave faʻafefe poʻo le faʻailogaina o meaai. Ina ia faasaʻo le tulaga o le hypoglycemic, o fualaau e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le suka o le toto: fuaina o le kulukose, vailaau faʻavave o glucose ma dextrose, glucagon.
  • Faʻaiʻuga. Naua, manava manava e mafai.

"Metformin" ("Siofor", "Glucofage") - fualaʻau ua faʻamatalaina faʻatasi ma sulfanylurea mea faʻatau poʻo se isi mea e sui ai.Latou te taofia le gaioiga o le glycogen i totonu o le ate, faʻalauteleina ai le lagona o gasegase i le inisalini, ma faʻagesegese ai foʻi le faʻaleleia o meaʻai gaʻo i totonu o le manava.

O le lelei o le meafaigaluega e:

  • faʻaititia o le maualuga o le suka,
  • faaitiitia o gaʻo gaʻo,
  • itiiti le lamatiaga o le hypoglycemia,
  • le faʻamautuina o le lipid metabolism.

O aʻafiaga o Metformin e aofia ai le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga o loʻo i ai se avanoa itiiti e atiaʻe ai le acidic lactic. O faʻaaliga muamua o lenei tulaga ogaoga e aofia ai le gasea, vomiting, manava, faʻaitiitia le vevela o le tino, tiga o le muso. Afai e aliali mai na uiga, e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau faasaina, faafesootai se fomai.

O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o suauu-glucose transporters o le ituaiga lona lua. E faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona faʻaleleia mai le gastrointestinal tract, faʻateleina le faʻamalositino i le vailaau. O le fualaau faasaina e gasegase lelei e tagata gasegase, o nisi taimi pe a fai, o le toto maualalo toto ma le vevela ua tusia, lea ua soloia e se fesuiaiga o fua. Ae o le "Forksig" e le mafai ona faʻaaogaina ma le faʻalauteleina o lagona o le tagata lava ia i vaega autu poʻo vaega lagolago a le vailaʻau.

Laʻau togafiti

O vailaʻau faʻamaʻi, togafitiga faleopathic ma meaʻai e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. E le gata i lea, o teuteuga na saunia mai laau e mafai ona onā ina ia faʻamaonia ai le metabolism i togafitiga, ae e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se taumafa maualalo ma le gaosiga faaletino. O le lelei o tapenaga o togalaau e aofia ai le faapalepale lelei, avanoa.

O mea nei e faʻamoemoeina mo le maʻisuka:

  • paʻu ma lau o paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • oat broth, jelly,
  • afamoni
  • lanu ma laulaau,
  • laulaau laulaau
  • mauga mauga
  • taʻifau.

E ui lava i le saogalemu ma le leai o aʻafiaga o le itu, o vailaʻau faʻatauina e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le maʻisuka, o lona uiga o le faʻaaogaina oe lava ia ae le o laulau na fautuaina e lau fomaʻi e le saogalemu. Ma aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se laau ina ia faʻamaʻo ai kulūkose, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi

O le vailaau O le Diabeton i pepa masani ma le faʻasao faʻaleleia (MV) o loʻo faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, oeo le a le lelei le pulea lelei o le maʻi ma le faamalositino. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le gliclazide. E aʻafia i le vaega ole sulfonylureas. Gliclazide e faaosofia ai sela o le peta pancreatic e gaosia ma faʻamalosi atili inisalini i totonu o le toto, o le hormone e faʻaitiitia ai le suka.

E fautuaina muamua i mea uma e faatonu ai le maʻisuka ituaiga 2 tagata maʻi e le o le maʻisuka, ae o le metformin vailaʻau - sauniuniga a Siofor, Glyukofazh poʻo Gliformin. O le fua o le metformin e faasolosolo malie mai le 500-850 i le 2,000-3000 mg i le aso. Ma pe afai o lenei fofo e maualalo ai le suka, e faaopoopo atu i ai le sulfonylurea.

Gliclazide i pepa faʻamalolo tuʻufaʻatasia e faʻaalia lelei mo le 24 itula. I le taimi nei, o tulaga o togafitiga o le maʻisuka e fautuaina ai e fomaʻi le fomaʻi ia Diabeton MV io latou gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, nai lo le auga muamua o le sulfonylureas. Vaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tusiga "Oʻuga o le suʻesuʻega a le DYNASTY (" Diabeton MV: o se polokalame faʻafeiloaʻiga i totonu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i lalo o tulaga masani masani ")" i totonu o le tusi tala "Problems of Endocrinology" No. 5/2012, authors M. V. Shestakova, O K. Vikulova ma isi.

O le maʻisuka MV e maualalo ai le toto suka. O tagata maʻi e pei o lea e faigofie ona faʻaalu i le aso. E sili atu ona saogalemu nai lo fualaau faʻasaina - sulfonylurea mea e maua ai. Ae ui lava i lea, e iai sona aʻafiaga, aua e sili atu mo le maʻisuka e le tatau ona ave.Faitau i lalo mea e afaina ai le maʻisuka, lea e aofia uma ai ona lelei. O le 'upega tafaʻilagi a le DiabetMom.com e faʻalautele togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau leaga.

  • Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi i le laasaga - e aunoa ma le matelaina, fualaau faasaina ma inisini injections
  • Siofor ma Glucofage tablets - metformin
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Le lelei ma le le lelei

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fesoasoani a le vailaʻau faʻamaʻi o le maʻisuka MV e maua ai iuga lelei i se taimi pupuu:

  • gasegase ua matua faʻaitiitia le toto toto,
  • o le lamatiaga o le hypoglycemia e le sili atu nai lo le 7%, lea e sili atu le maualalo nai lo isi sulfipyliaurea,
  • e faigofie ona ave le vailaau i lea aso ma lea aso, o lea e le fiu ai togafitiga,
  • aʻo faʻapipiʻiina i totonu o laupepa tuʻufaʻatasiga-faʻamalolo, o le mamafa o le tino o le maʻi o le a siʻitia faʻaititia.

O le maʻisuka MB ua avea ma togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2 ona o loʻo i ai tulaga lelei mo fomaʻi ma e faigofie mo maʻi. E tele taimi e sili atu ona faigofie i le endocrinologists ona faatonuina ai fualaau nai lo le faaosofia o le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga ma faamalositino. O le vailaau faʻamaʻi e vave maualalo le suka ma e lelei le faʻafefe. E leai se sili atu i le 1% o tagata gasegase e faitio i aʻafiaga, ma o isi uma ua faamalieina.

O le le lelei o le fualaau faasaina o le Diabeton MV:

  1. E faʻateleina ai le oti o siama peta pancreatic, ona o le faʻamaʻi o le maʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1. E masani lava ona tupu i le va o le 2 ma le 8 tausaga.
  2. I tagata vaivai ma le manaia, o le maʻisuka maualuga o le maʻisuka e mafua ai ona vave - e le sili atu nai lo le 2-3 tausaga.
  3. E le aveesea ai le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 - o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini. O lenei maʻi le gasegase e taua o le faʻamalosia o le inisalini. Aveina o le suka suka mafai ona faʻamalosia.
  4. Faʻaitiitia le suka o le toto, ae le faʻaitiitia le faaletino. Na faʻamaonia lea iʻuga o se suʻesuʻega faavaomalo lautele e ADVANCE.
  5. O lenei vailaʻau e mafua ai le hypoglycemia. O le mea moni, o lona tulaga e itiiti ifo nai lo isi mea e maua mai sulfonylurea. Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faigofie ona pulea e aunoa ma se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Tomai faʻapolofesa talu mai le vaitau o le 1970 ua latou iloa o le sulfonylurea o aʻafiaga e mafua ai le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le maʻisuka maualuga ituaiga 1 le maʻisuka. Ae ui i lea, o nei vailaʻau o loʻo faaauau pea ona faʻatulagaina. O le mafuaaga o le aveesea lea o le avega mai fomaʻi. Afai e leai ni fualaau o le suka, o le a tatau i fomai ona tusi i lalo se meaʻai, faamalositino, ma le inisalini mo le maʻisuka. O se galuega faigata ma le le faʻafetai. O tagata maʻi e amio pei o se toa o Pushkin: "e le faigata le faaseseina aʻu, ou te fiafia e faasese aʻu." Latou te naunau e ave vailaʻau, ae latou te le fiafia e mulimuli i se taumafataga, faʻamalositino, ma sili atu ona aʻafia ai le inisalini.

O le faʻaleagaina o le maʻisuka i luga o peta peta pancreatic e masani lava e le aʻafia ai endocrinologists ma a latou gasegase. E leai ni lomiga i totonu o talafaʻamaumauga faafomaʻi e uiga i lenei faafitauli. O le mafuaʻaga o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e leai se taimi e ola ai aʻo leʻi atiaʻe le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka. O a latou kesi cardiovascular e sili atu le vaivai nai lo le pancreas. O le mea lea, latou te feoti mai le fatu fatu poʻo le taʻavale. O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i luga o le taumafa maualalo o le gaʻo i le taimi lava lea e faʻasaina ai le suka, toto toto, fua o le toto mo le cholesterol ma isi mea lamatia o le cardiovascular.

Suʻega a le falemaʻi

O le suʻesuʻega autu o le vailaʻau o le Diabeton MV o le suʻesuʻega ADVANCE: Faʻaiʻuga i le Maʻisuka ma le VAscular disease -
Preterax ma le Diamicron MR Iloiloina Iloiloga. Na faalauiloaina i le 2001, ma na lolomiina taunuuga i le 2007-2008. Diamicron MR - i lalo o lenei igoa, faʻafeiloaʻi i le faʻafouina o faʻamalologa faʻamalolo o loʻo faʻatau atu i le gagana Peretania. E tutusa lava lenei ma le fualaau faʻamaʻi o le Maʻisuka MV.Preterax o se tuufaatasiga o fomaʻi mo le maualuga o le toto, o mea aoga o loʻo i ai le samipamide ma le perindopril. I le gagana Rusia, ua faʻatau atu i lalo o le igoa Noliprel. O le suʻesuʻega e aofia ai 11,140 tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le toto maualuga. Sa vaavaaia i latou e fomai i le 215 falemai i 20 atunuu.

O le maʻisuka MV e maualalo ai le suka o le toto, ae le faʻaitiitia ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, na faʻapea mai o fualaau oona i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le tele o faʻafitauli o le cardiovascular i le 14%, faʻafitauli tau fatuga - e 21%, maliu - e 14%. I le taimi lava e tasi, o le Diabeton MV e maualalo le suka o le toto, e faʻaitiitia ai le tele o le nephropathy o le maʻisuka e 21%, ae le aafia ai le tino. Faʻamatalaga Rusia-le tusiga "Suʻega faʻataʻitaʻiina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2: o taunuʻuga o le suʻesuʻega ADVANCE" i totonu o le tusitala o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le 3/2008, le tusitala o Yu. Karpov. Punaoa autu - "The ADVANCE Collaborative Group. O le malosi o le kulukose o le toto ma taunuʻuga lautele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 "i le The New England Journal of Medicine, 2008, No. 358, 2560-2572.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamaʻi mai ai fualaʻau o le suka ma injections inisalini pe afai o meaʻai ma faamalositino e le maua ai ni faʻamanuiaga lelei. O le mea moni, o tagata gasegase latou te le mananao e mulimuli i meaai maualalo-calori ma faamalositino. Latou te fiafia e faʻaaoga vailaʻau. I le tulaga aloaia ua talitonuina o isi togafitiga lelei, sei vagana ai fualaau faasaina ma injections o tui tetele o le inisalini, e le o iai. O le mea lea, e faʻaauau pea ona faʻaaogaina e fomaʻi fualaau o le suka e le faʻaitiitia ai le faaletino. I le DiabetMed.Com oe mafai ona e iloa pe faigofie tele le pulea o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se meaai "fiaaai" ma inisua inisalini. E leai se manaʻoga e ave fualaau faʻaleagaina, aua o isi togafitiga fesoasoani lelei.

  • Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2
  • Laupepa mamafa Noliprel - Perindopril + Indapamide

Faʻamaumauga faʻasaʻo faʻalelei

Diabeton MV - faʻamalo faʻamalo faʻamalolo. O le gaioiga malosi - gliclazide - e faʻasaʻoloto mai ia i latou, ae le vave. Talu ai ona o lea, o le tuʻuina atu o le faʻamaualuga o le gliclazide i le toto e tausia mo le 24 itula. Faʻaaoga lenei vailaʻau i lea aso ma lea aso. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatulagaina i le taeao. Toma masani (e aunoa ma le CF) o se vailaau tuai. O lona laulau na faʻamaʻaʻa atoa i le gastrointestinal tract after 2-3 hours. O le gliclazide uma o loʻo aofia ai i totonu e vave oʻo atu i le toto. O le maʻisuka MV e faʻaitiitia le suka, ma faʻamalosi faʻamalosi otaota, ma o latou aafiaga e vave ona maeʻa.

Faʻaaogaina faʻafouina i le taimi nei e faʻaogaina ai mea taua i luga o vailaʻau matutua. O le mea autu o le latou saogalemu. O le maʻisuka MV e mafua ai le hypoglycemia (maualalo le suka) e tele taimi e itiiti ifo nai lo le maʻisuka masani ma isi sulfipylurea. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le aʻafia o le hypoglycemia e le sili atu ma le 7%, ma e masani lava ona alu ese e aunoa ma ni faʻaʻailoga. Faʻatasi ma le talaaga o le faia o se faʻavae fou o vailaau, o le hypoglycemia matautia ma le le mautonu le malamalama e seasea tupu. O lenei vailaʻau e lelei le faʻafefe. O aʻafiaga e lauiloa i le silia ma le 1% o tagata gasegase.

Faʻamaumauga faʻasaʻo faʻaleleiFua faʻataʻitaʻi vave
E fia taimi i le aso e aveFaatasi i le aso1-2 taimi i le aso
Ole maualuga ole hypoglycemiaE laʻititi laʻititiMaualuga
Pancreatic beta cell extpletionFaigofieAnapogi
Taumafa o le mamafa o maʻiLe tauaMaualuga

I tala i totonu o tusi talavai, latou te maitauina o le mole o le Diabeton MV o se tui e mafua ona o lona tulaga uiga ese. Ae e leai se aoga aoga, e le afaina ai le togafitiga o le maʻisuka. Ua lauiloa o le Diabeton MV e faʻaitiitia le faʻavaeina o toto i totonu o le toto. E mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu. Ae leai se mea na faʻamaonia ai o le vailaʻau e maua ai se aafiaga faapena. O mea le lelei o le maʻisuka, vailaau o le sulfonylurea, na lisiina i luga. I le diabeton MV, o nei faaletonu e le o faʻamaonia nai lo fualaau faʻasaina. O loʻo i ai se uiga sili atu ona agavaʻa i luga o peta beta o le pancreas. O le maʻisuka ituaiga 1 ole inisalini e le tupu vave.

E faʻapefea ona faia lenei vailaʻau

O le diabeton MV e faʻaalu i le aso, e masani lava i le 'aiga o le taeao. E mafai ona vaeluaina le papalama e 60 mg i ni vaega se lua ina ia maua ai le 30 mg. Ae ui i lea, e le mafai ona ulaina pe nutimomoia. Ave faʻamalosi i vai. O le 'upega tafaʻilagi a le Maʻisuka.Com e faʻalauteleina togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2. Latou te faʻatagaina oe e lafoaʻi le Diabeton, ina ia le aʻafia i ona aʻafiaga leaga. Ae peitai, afai e te ave fualaau, fai i aso uma e aunoa ma ni va. A leai, o le a maualuga le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma le ave o le Diabeton, o le faapalepale ava malosi e mafai ona faatetele. O faʻamaoniga e ono maua ai le maʻi tiga, maʻi le manava, palpitations, tiga o le manava, taoto ma le vomiting.

O faʻamatalaga o le sulfonylureas, e aofia ai le Diabeton MV, e le o fualaau muamua na filifilia mo le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga faʻapitoa, e fautuaina e tatau ona faʻamaonia uluai siama metformin uma (Siofor, Glucofage). O le a faasolosolo malie, o le a oʻo i le maualuga o le 2000-3000 mg i le aso. Ma pe afai e le lava lenei mea, faaopoopo nisi Diabeton MV. O fomaʻi o loʻo faʻamaonia le maʻisuka nai lo le metformin e sese. E mafai ona tuufaatasia uma vailaau faasaina, ma o lenei mea e maua ai taunuuga lelei. Ae sili atu le lelei, ia fesuiaʻi i se polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le teena o fualaau leaga.

O faʻamatalaga o le sulfonylureas e sili atu ona maaleale le paʻu i le radiation ultraviolets. Ua faateleina le tulaga lamatia o le lafoaia. E fautuaina le faʻaaogaina o laulu ma e sili atu le aua le faʻafefe. Mafaufau i le tulaga lamatia o le hypoglycemia e ono mafua ai le maʻi suka. Pe a faʻataʻavale pe faia se galuega matautia, suʻe lau suka i se glucometer i le 30-60 minute.

O ai e le fetaui ma ia

O le diabetes CF e le tatau ona ave e soo se tasi, aua o isi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani lelei ma e le mafua ai aʻafiaga. O faʻamalologa aloaia ua lisiina i lalo. Vaʻai foi po o fea vaega o tagata gasegase e tatau ona faʻamatalaina lenei vailaʻau i le lapataiga.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, o soʻo se suka o lalo ifo o le suka e solia. O le diabeton MV e le o faʻamaonia mo tamaiti ma talavou, aua o lona aoga ma le saogalemu mo lenei vaega o maʻi ua le i faavaeina. Aua neʻi e tago i lenei vailaʻau pe afai na e faʻamaʻi muamua i ai poʻo isi sulfipylurea. O lenei vailaʻau e le tatau ona ave e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, ma afai o loʻo e maua se ala le tumau o le maʻisuka ituaiga 2, o taimi masani o le hypoglycemia.

E le mafai ona ave faʻamaʻi aʻafiaga o Sulfonylurea i tagata e maua i le ate ma le fatu fatu. Afai oe maua le maʻisuka nephropathy - talanoa ma lau fomaʻi. E foliga mai, o le a ia fautuaina le sui o fualaau ole injections inisalini. Mo tagata matutua, o le Diabeton MV e talafeagai pe afai e lelei le latou ate ma fatuga. E le masani ai, e faʻaosofia ai le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le maʻisuka maualuga ole ituaiga 1 maʻisuka. O le mea lea, o le maʻisuka e fia ola umi e aunoa ma ni faʻafitauli e sili atu nai lo le le taliaina.

O a tulaga e maua ai le Diabeton MV ma le lapataiga:

  • hypothyroidism - o se galuega faʻavaivaia o le vevela ma le le lava o ana hormones i le toto,
  • le lava o hormones e gaosia e gaugala ma le pituitary gland,
  • mea le talafeagai
  • ava malosi.

Tusa o le maʻisuka

O le uluaʻi faʻamaʻi o le Diabeton MV na faia e le falemaʻi falemaʻi Laboratory Servier (France). Talu mai Oketopa 2005, na ia taofia ai le tuuina atu o vailaau o le augatupulaga muamua i Rusia - O le maʻi suka e 80 mg o fualaau vave. O le taimi nei e mafai ona e faʻatau naʻo le uluaʻi Diabeton MV - faʻamalo faʻamalo faʻalelei. O nei ituaiga o metotia o loʻo i ai ni tulaga taua tele, ma na filifili le kamupanī e faʻalautele i ai. Ae ui i lea, o le gliclazide i le vave faʻamalolo otaota o loʻo faʻatau pea. O faʻatusatusaga nei o le Diabeton, lea e gaosia e isi tagata gaosiga.

Igoa o fualaau faasainaKamupani gaosi oloaAtunuʻu
Glidiab MVAkrikhinRusia
DiabetalongFaʻasologa o le IJSCRusia
Glyclazide MVPolokalame OzoneRusia
Diabefarm MVPharmacor ProductionRusia
Igoa o fualaau faasainaKamupani gaosi oloaAtunuʻu
GlidiabAkrikhinRusia
Glyclazide-AKOSFaʻasologa o le IJSCRusia
DiabinaxSreya soifuaInitia
DiabefarmPharmacor ProductionRusia

O sauniuniga o loʻo gaosia ai le gaosiga o le gaosiga i le vave faʻamalologa o mea ua maeʻa. E fautuaina le faʻaaogaina o le Maʻisuka MV poʻo ona faʻaoga tutusa. E sili atu foi le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faavae i luga o se taumafa maualalo o le gaʻo. O le a mafai ona e tumau i le tumau o le suka toto, ma o le ae le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona.

Maʻisuka poʻo Maninil - e sili atu

O le faʻapogai mo lenei vaega o le tusiga "O aʻafiaga o le soifua lautele ma le gasegase o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻalavelave faʻataʻapeʻaleʻa ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ai ma le ituaiga amataga o le togafitiga o le hypoglycemic" i le tusi o talaʻaga "Diabetes" No. 4/2009. Tusitala - I.V. Misnikova, A.V. Dreval, Yu.A. Kovaleva.

O auala eseese mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ei ai aafiaga eseese i luga o le lamatiaga o le fatu fatu, stroke, ma le atoa o le tino i maʻi. O tusitala o le tusiga na suʻeina le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le resitala o le maʻisuka o le malo o Moscou, o se vaega o le resitala a le Setete o le maʻisuka maualuga o le Russian Federation. Na latou suʻeina faʻamatalaga mo tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le 2004. Latou te faʻatusatusa le aafiaga o le sulfonylureas ma le metformin pe afai e togafitiga mo le 5 tausaga.

Na foliga mai o vailaʻau - sulfonylurea faʻatoʻa - e sili atu ona leaga nai lo le aoga. E faapefea ona latou gaoioi pe a faʻatusatusa i le metformin:

  • o le lamatiaga o le lautele ma le soifuaga o le tino ua faaluaina,
  • osofaʻi o le fatu - faʻatupulaia i le 4.6 taimi,
  • o le lamatiaga o le taʻavale na faʻatupulaia faatolu.

I le taimi lava lena, glibenclamide (Maninil) na sili atu ona leaga nai lo le gliclazide (Diabetes). O le mea moni, o le tusiga e leʻi faʻaalia ai ituaiga o Manilil ma le maʻisuka na faʻaaogaina - otaota faʻasaʻoloto faʻamalolo poʻo mea masani. E manaia le faʻatusatusaina o faʻamatalaga ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, oe na vave togafitia togafitiga ile inisalini nai lo fualaau. Ae ui i lea, e leʻi maeʻa, ona e le lava na tagata gasegase. O le toatele o tagata gasegase na mumusu e tui inisalini, o lea na faatonuina ai fualaau.

Fesili e masani ona fesiligia ma tali

O le maʻisuka na pulea lelei loʻu maʻisuka ituaiga 2 mo le 6 tausaga, ma o lea ua le toe fesoasoani. Na faʻaleleia lona fualaau i le 120 mg i le aso, ae maualuga maualuga le suka i le toto, 10-12 mmol / l. Aisea ua le aoga ai vailaʻau? Faʻafefea ona togafitia i le taimi lenei?

O le maʻi suka o le sulfonylurea. O nei fualaau oona e maualalo ai le suka toto, ae e iai foi se aafiaga leaga. Latou te faasolosolo malie ona faʻaumatia ia peta paneta. A maeʻa le 2-9 tausaga o lo latou gauai i se maʻi, o le inisalini e leai se tino. Ua le aoga le vailaau ona o au peta na "mu." O lenei mea na tupu muamua. Faʻafefea ona togafitia i le taimi lenei? Manaomia le tuiina o le inisalini, leai ni filifiliga. Talu ai e iai lau maʻisuka ituaiga 2 e liliu i le maʻisuka ituaiga 1. Faʻalēaogā le suka, liliu i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma faʻaaogaina le tele o inisalini e taofi ai le suka masani.

O se tagata matua sa mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 8 tausaga. Suauu toto 15-17 mmol / l, faʻalauteleina faʻafitauli. Na ia aveina le manin, lea ua siitia atu nei i le Diabeton - ua leai se aoga. Pe tatau ona amata ona ou ave le amaryl?

Le tulaga lava e tasi e pei o le tusitala o le fesili muamua. Ona o le tele o tausaga o togafitiga le talafeagai, o le maʻisuka ituaiga 2 ua liua i le maʻisuka ituaiga 1. E leai ni fualaau oona o le a maua ai soʻo se iuga. Mulimuli i le polokalame o le maʻisuka ituaiga 1, amata ona tui le inisalini.I le faʻatinoga, e masani lava e le mafai ona faʻatuina togafitiga saʻo mo tagata maʻisuka matutua. Afai o le maʻi e faʻaalia le galo ma le faʻalavelave - tuʻu mea uma e pei ona i ai, ma faʻatali malie.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, na faatonuina e le fomai 850 mg i le aso Siofor ia te au. Ina ua mavae le 1.5 masina, na ia siitia atu i le Diabeton, aua e le pau lava le suka. Ae o le fualaau faasaina fou e le aoga foi. E aoga le alu i Glibomet?

Afai e le maualalo le suka i le suka, ona le aoga lea o Glybomet. E te manaʻo e faʻaitiitia le suka - amata le tuiina o le inisalini. Mo se tulaga o le maʻisuka maualuga, e leai se isi togafiti aoga na faia. Muamua lava, ia fesuiaʻi i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma taofi le inu fualaau oona. Ae peitaʻi, afai ua uma ona e iai se talafaasolopito umi o le maʻisuka ituaiga 2 ma ua e le saʻo i tausaga ua tuanaʻi, ona manaʻomia foi lea ona e tuiina le inisalini. Talu ai ona o le pancreas ua faʻapuʻupuʻuina ma e le mafai ona gafatia e aunoa ma le lagolago. O le maualalo o meaʻai gaʻo e faʻaititia ai lou suka, ae le o le masani. Ma o nei faafitauli e le tupu, o le suka e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5-6.0 mmol / l 1-2 itula pe a uma se taumafataga ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Faʻamama lemu ile inisalini e ausia ai lenei sini. Glibomet o se vailaʻau tuʻufaʻatasia. E aofia ai le glibenclamide, lea ei ai le aafiaga leaga e tasi e pei o le maʻi suka. Aua le faʻaaogaina lenei vailaʻau. E mafai ona e ave le "mama" metformin - Siofor poʻo Glyukofazh. Ae leai ni vailaau e mafai ona sui ai le inisalini.

E mafai i le maʻisuka ituaiga 2 ona ave le Diabeton ma faaitiitia mo paʻu mamafa i le taimi lava e tasi?

Faʻapefea ona fefaʻasoaaʻi le maʻisuka ma le faʻaitiitiina - leai se faʻamatalaga. Ae ui i lea, o le Diabeton e faʻaolaina le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Inisalini, i le isi itu, liliu tagata glucose i le gaʻo ma faʻalavelave ai le malepelepe o le tino. O le tele o inisalini i totonu o le toto, o le sili atu ona faigata o le leiloa o le mamafa. O le mea lea, o le maʻi suka ma le faaitiitia e iai le faafeagai. O le mumu e afua ai ona tupu i luga le aafiaga ogaoga ma le tagofia o mea ua fai ma vaisu. Faitau le tusiga "E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2." Taofi le ave o le maʻi suka ma faʻaitiitia. Suʻe i se mea maulalo o le gaʻo. E faʻamaonia ai le suka, toto toto, cholesterol i le toto, ma isi paʻu foʻi e alu.

Ua ou aveina le Diabeton MV mo le 2 tausaga talu ai, o le sugar sugar o loo i ai le 5.5-6.0 mmol / l. Ae ui i lea, o se lagona mu i vae ua amata talu ai nei ma o le vaai o le pau. Aisea e tupu ai faafitauli i le maʻisuka e ui lava o le suka e masani lava?

Na faatonuina e le fomai le Maʻisuka mo le suka maualuga, faapea foi ma le maualalo o le kalori ma mea e le suamalie. Ae na te leʻi fai mai le tele o le faʻamapulaʻaina o le kalori. Afai ou te 'ai 2,000 calories i le aso, pe masani ea? Pe e te manaʻomia se mea itiiti?

O se meaʻai fiaai e fesoasoani tele i le puleaina o le toto suka, ae i le faatinoga, leai. Aua o tagata gasegase uma e sola ese mai ia te ia. Leai se mea e tatau ona e ola pea i le fiaaai! Aoao ma mulimuli i se ituaiga togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Suʻe i se meaʻai maualalo-carbohydrate - e manaia, lelei ma maualalo le suka. Taofi le taofia o fualaau leaga. Afai e manaʻomia, faʻaaoga sina inisalini laitiiti. Afai e le o taʻavale lou maʻisuka, ona mafai lea ona e taofia le suka e leai ma le tuiina o le inisalini.

Ou te ave le Diabeton ma Metformin e totogi ai laʻu T2DM. Suauu toto e 8-11 mmol / L. Fai mai le endocrinologist o lenei mea o se taunuuga lelei, ma o oʻu faafitauli o le soifua maloloina o loʻo aʻafia ai tausaga. Ae ou te lagona o faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo atiaʻe. O a nisi togafitiga lelei e mafai ona e fautuaina?

Toto toto masani - e pei o tagata soifua maloloina, e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / l pe a uma le 1 ma le 2 itula talu ona 'ai. I soʻo se maualuga maualuga, o loʻo maua le faʻafitauli o le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o lou suka ma faʻafaigofie le masani ai, suʻesuʻe ma mulimuli i le polokalame o le maʻisuka ituaiga 2. E tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i le tali i le fesili muamua.

Na faatonuina e le fomaʻi e ave le Diabeton MV i le po, ma e masani ona i ai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.Ae o faatonuga e fai mai e tatau ona e ave nei fualaau mo le 'aiga o le taeao. O ai e tatau ona ou talitonu i ai - faatonuga poʻo manatu a se fomaʻi?

Tomaʻi 2 maʻisuka maʻi ma 9 tausaga o le poto masani, tausaga e 73 tausaga. Sugar e oʻo i le 15-17 mmol / l, ma e le faʻaitiitia e le manin. Na amata ona mamafa lona mamafa. E tatau ona ou alu i le maʻi suka?

Afai e le maualalo le suka i le manini, ona leai lea o se lagona mai le maʻi suka. Na amata ona ou le mamafa le mamafa - o lona uiga e leai se fualaau o le a fesoasoani. Ia mautinoa ia tui i le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua liua i le maʻisuka ituaiga 1, o lea e tatau ai ona e suesue ma faatino se polokalama togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1. Afai e le mafai ona faʻatuina injections o le inisalini mo se maʻisuka matutua, tuʻu uma mea uma pe a faʻatali ma faʻatali malie mo le iuga. O le tagata maʻi o le a umi lona ola pe afai na te faʻamavaeina uma fualaau o le maʻisuka.

Patient Reviews

Pe a amata ona maua e le tagata le Diabeton, o le suka toto e pau vave. E maitauina e tagata maʻi ia latou iloiloga. O le faʻaaogaina o faʻamalosiga e le masani ona mafua ai le hypoglycemia ma e masani lava ona faʻafefe. E leai se iloiloga se tasi e uiga i le fualaau faʻamaʻi o le Maʻisuka MV lea e mafua ai le faitio o le maʻisuka o le hypoglycemia. O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le pancreatic e le vave tutupu, ae pe a mavae le 2-8 tausaga. O le mea lea, o gasegase oe na amata ona ave vailaau lata mai e le o taʻua.

Oleg Chernyavsky

Mo le 4 tausaga na ou aveina ai le Diabeton MV 1/2 tablet i le taeao i le taimi o le aoauli. Faʻafetai i lenei, o le suka e toetoe lava a masani - mai le 5.6 i le 6.5 mmol / L. I le taimi muamua, na oʻo i le 10 mmol / l, seia amata ona togafitia i lenei vailaʻau. Ou te taumafai e tapulaa laʻau suamalie ma 'ai i le faʻalelei, e pei ona fautua mai e le fomai, ae o nisi taimi ou te momotu ai.

O faʻafitauli o le maʻisuka e tupu pe a maualuga le suka mo le tele o itula pe a maeʻa taumafataga taʻitasi. Ae ui i lea, o le maualuga o kullukose o le plasma anapogi e mafai ona tumau le masani. Puleaina o le sugar sugar ma le le fuaina i le 1-2 itula pe a uma le taumafataga o le faaseseina o oe lava ia. O le a e totogiina mo le amataga o faʻafitauli masani. Faamolemole ia maitauina le maualuga o tulaga maualuga o le suka o le suka mo le maʻisuka. I tagata soifua maloloina, o le suka pe a uma le taumafa e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / L. E tatau foi ona e taumafai mo ni faailoilo, ma aua nei e faalogo i tala faanatura o le suka pe a uma ona 'ai 8-11 mmol / l e sili ona lelei. O le ausia o le lelei o le maʻisuka e mafai ona maua e ala i le faʻafetaui i se taumafa maualalo o meaʻai ma isi gaoioiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi o le DiabetMed.Com.

Svetlana Voitenko

O se endocrinologist na faatonuina au mo le maʻi suka, ae o nei fualaau na o le leaga lava. Sa ou aveina mo le 2 tausaga, i le taimi lea na ou liliu atu ai o se tamaitai matua matua. Na leiloa 21 kilokalama. Vaʻai mataʻitusi, o le paʻu o tausaga i luma o mata, o faʻafitauli ma vae na faʻaalia. Sugar e tusa lava pe fefefe e fua i se glucometer. Ou te fefefe o le maʻisuka ituaiga 2 ua liua i le maʻisuka matuia 1.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le sulfonylurea o meaʻai e faʻaumatia ai le pancreas, e masani lava pe a mavae le 5-8 tausaga. O le mea e leaga ai, e sili atu le saoasaoa o tagata gaogao ma le mimiti. Suesue le tusiga i luga o le maʻisuka LADA ma ave suʻega o loʻo lisiina i totonu. E ui lava pe a iai se mea e le mafaamatalaina le mamafa o le mamafa, e aunoa ma le auiliiliina o mea uma ... Suesue le polokalame togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma mulimuli i fautuaga. Faʻalēaogāina le maʻi suka vave. Injections injections e talafeagai, e le mafai ona e faia e aunoa ma latou.

Andrey Yushin

Talu ai nei, na faaopoopo mai ai e le fomaʻii le 1/2 le papalama o le metformin ia te aʻu, lea na uma ona ou faia muamua. O le fualaau faasaina fou na mafua ai ona aʻafia le aʻafia - faafitauli faʻaogalua. A maeʻa ona 'ai, ou te lagona le vaivai i loʻu manava, afaina, o nisi taimi o le fatu. O le mea moni, na pa'ū le manaʻo. O nisi taimi e te le lagona le fia 'ai, aua ua tumu le manava.

O faʻamatalaga ua faʻamatalaina e le o aʻafiaga o le vailaʻau, ae o le faʻalavelave o le maʻisuka ua taʻua o le gastroparesis, o le mea faʻapitoa ole gase. E afua ona o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi e ulufale i totonu o le tino ma le pulea o le faʻaleleia o otaota.O se tasi lea o faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka. E tatau ona faia ni fua faʻapitoa e faasaga i lenei faʻalavelave. Faitau le tusiga "Diabetic gastroparesis" i auiliiliga. E faʻamalosia - e mafai ona e faʻaumatia atoa. Ae o togafitiga o le tele o faafitauli. O se mea e maualalo i le gaosiga o meaʻai, faamalositino, ma le inisalini o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka pe a maeʻa ona e galue malosi. O le maʻi suka e tatau ona faalēaogāina, e pei o isi maʻi suka, aua o se vailaau faʻamaʻi.

A uma ona faitau le tusiga, ua e iloa mea uma e te manaʻomia e uiga i le vailaʻau Diabeton MV. O nei fualaau vave ma vave maua ai le toto toto. O lenei ua e iloa le auala latou te faia ai. O loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i luga le ala e ese ai le Diabeton MV mai aʻafiaga o sulfonylurea o le augatupulaga muamua. E i ai tulaga lelei, ae o mea e le lelei e sili atu nai lo latou. E fautuaina le fesuiaiga ile polokalame ole togafitiga ole maʻisuka ituaiga 2 e ala i le mumusu e ave fualaau oona. Taumafai se taumafa maualalo-carbohydrate - ma a maeʻa le 2-3 aso o le ae iloa ai e faigofie ona e tausia le suka. E leai se manaʻoga e ave faʻamaʻi sulfonylurea ma e mafatia mai o latou aʻafiaga.

Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka toto: faʻavasegaina

O le vaega taua o fualaau faasaina o loo faamatalaina i se vaega e le mafaatusalia. O le mafuaʻaga lea, mo le faigofie o aʻoaʻoga, o nisi o vaega laiti o fualaau faasaina ua iloagofie, e tofu lava ma se masini faapitoa o le gaioiga.

  1. Faʻasalalau. O tapenaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e aofia ai i lenei vaega, fesoasoani malosi i le inisalini ina ia faʻasaʻolotoina mai i sela o le pancreas.
  2. Sensitizers. O nei sooupu e fesoasoani e faateleina le lagona o le gasegase faapitoa o gasegase i aafiaga o le insulin.
  3. Alpha glucosidase inhibitors. O nei vailaʻau e faʻalavelave i le malosi o le inisalini ile vaega ole gastrointestinal tract.
  4. New vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka e i ai se aafiaga i luga o le tino o le tino i totonu o le tino o le tagata, ma faaleleia atili ai foi le fausia o inisalini.

Faʻasalalau

Lauiloa lauiloa o lenei vaega o vailaau. O fualaau ia e vave faʻaitiitia le toto suka.

E lua vaega o nei sui: sulfonylurea o meaola, ma methyl glinides. E ese i latou i le faiga o gaioiga.

O vailaʻau nei o loʻo i ai i le vaega muamua: "Himeperid", "Glycvidon", ma le "Glibenclamide". Lipoti o lipoti e faapea o nei vailaau uma e aoga tele i le faaitiitia o le suka o le toto. Latou te faʻagaoioia le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto, lea, i le isi itu, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le glycemia. O a latou feeseeseaiga e aofia ai na o le aofaiga o mea e aofia ai i le tasi o fualaau galue. O le le lelei o lenei vaega: o nei vailaau e faʻaumatia le pancreas ma pe a mavae sina taimi e toetoe a le aoga. O le mafuaʻaga lena o loʻo taumafai ai le faʻaaogaina o vailaau masani e faʻaaogaina ma faʻaitiitia.

O vailaʻau nei o loʻo tuʻuina atu i le vaega lona lua:

  • "Igoa". Faʻatinoina le tuʻuina atu o le inisalini (lona vaega muamua).
  • "Repaglinide." E tutusa ma fualaau faasaina muamua. O le eseesega ua na o le togafitiga fautuaina (i lenei tulaga, o le aso masani o le sefulu mai i le sefulufa miligrams).

O nei fualaau uma e faʻaitiitia ai le toto suka e tatau ona ave ao leʻi 'ai.

Sensitizers

O nei mea vailaʻau ua vaevaeina i ni vaega se lua: biguanides ma thiazolidones.

O le sui pito sili ona lauiloa o le vaega muamua o le Metformin, o se fualaau faasaina mo le faaitiitia o le suka o le toto, lea o le a talanoaina i auiliiliga mulimuli ane i lenei tusiga. E talisapaia e le toʻalua ma tagata gasegase ia te ia. O lenei vailaʻau e faʻalagolago, malupuipuia, faʻafeiloaʻi lelei.

O vailaʻau o le vaega lona lua e aofia ai Rosiglitazon ma Pioglitazon. O nei vailaau o loʻo faʻatau atu i pepa laulau.O le toe faʻaaogaina o nei fualaau oona o le tulaga maualuga lea o le lamatia o le atiaʻe o le kanesa (aemaise lava o le tino vaivai o le vevela) pe afai o le umi o le aoga e silia ma le sefululua masina.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O tupe o aofia ai i totonu o lenei vaega e masani lava ona faʻamatalaina faʻapitoa e avea o se vaega o togafitiga faigata. O se tasi o sui sili ona lauiloa o le "Akarobaza". O lenei vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract. O se itu le lelei o le aʻafiaga. Aumai se laulau i totonu o le tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

New vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka

O vailaʻau o loʻo maua i le asō e le o mafai ona faamalieina atoatoa manaoga o tagata gasegase, o le mafuaʻaga lea o le faʻatautaia o suesuega i taimi uma ma faia ni vailaʻau fou.

O taunuuga sili ona lelei o loʻo faʻaalia e le "Liraglutide", lea e sili atu ona aʻafia i luga o le tino o le tino ma e leai se auala e faʻaleagaina ai le pancreas. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le tulaga o se peni tui (i luga o le mataupu e tasi e pei o le inisalini masani). O vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

"Januvia": faatonuga mo le faʻaoga

O le tau o le fualaau faasaina ua faʻamaonia atoatoa i lona uiga. O tagata faʻatau e fai mai o le fualaau faasaina e fesiligia e sili ona aoga e avea o se fesoasoani i togafitiga puipuia e pei o se taumafataga faʻapitoa ma nisi faʻamalositino, e faʻaalia i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o ni fua e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai le tagofia o lenei vailaʻau faʻatasi ma le thiazolidinedione poʻo le metformin. O lenei togafitiga e tatau ona faʻaaogaina pe afai o le faʻalavelave o le monotherapy, o meaʻai ma taʻaloga e le fesoasoani e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga tatau.

E fautuaina malosi e fomaʻi tagata e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa e tagata suʻesuʻe ia faatonuga mo le faʻaaogaina e uiga i sauniuniga a Januvia aʻo leʻi amataina togafitiga. O le tau masani o se vailaʻau e lua afe lua selau valu sefulu rubles. O le tau e masani lava ona faalagolago tonu i luga o le upega o falemaʻi e te filifili e faʻaaoga.

"Baeta": faatonuga mo le faʻaaogaina

O le tau o le fualaau faasaina e mai i le fa ma le afa i le valu afe rubles.

O le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina e aoga uma e lua o le vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga. E faʻaaogaina faatasi ma se taumafataga faapitoa ma ni suʻega faaletino ua filifilia lelei.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina? E tatau ona faia i se mea faʻapitoa i le manava, lima poʻo le ogavae. Ole fua ole gaioiga e lima micrograms. E tatau ona faʻatalua faalua i le aso pe a ma le itula ao lei faia se taumafataga. I totonu o le masina, e fautuaina le fualaau ina ia faaluaina.

E taua tele le suʻesuʻeina o faʻamatalaga uma e uiga i sauniuniga a Bayeta aʻo leʻi amataina togafitiga: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau o fualaau faasaina, sui ma le faʻasaina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai i le le lelei o aafiaga o togafitiga.

O le sauniuniga "Galvus" e taua ai faatonuga mo le faʻaaogāina o se sui sogasogelia o le tino. E faʻaaoga lelei i le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua.

E fautuaina le fualaau ina ia faʻaaogaina faʻatasi ma meaʻai faʻatau ma faʻamalositino faʻapitoa, pe faʻatasi ma vailaʻau e pei o Metformin, pe afai o le togafitiga muamua e le lelei le aoga.

E i ai faʻamaoniga faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faatasi ai ma tamaiti: tausaga o tamaiti (e oo atu i le sefuluvalu tausaga), galactose o le le faapalepale (aemaise lava, le maua o le le faapalepale), o le siakiina o le tagata lava ia i se tasi o vaega o le fualaau faasaina, leai se lactase, ma le glucose-galactose malabsorption,

E faʻapefea ona ou ave le vailaʻau? O le vailaʻau e ave faʻaalia, tusa lava po o le a le taumafataga. Afai o le tagata maʻi e inisalini ma metformin, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i se fuaselau o le selau micrograms i le aso.Ae ui i lea, o le fua saʻo e tatau ona fuafuaina e na o le fomaʻi, o loʻo lava le faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi ma e mafai ona ia suʻeina uma faʻamatalaga e maua e uiga i le vailaʻau Galvus (faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻaaoga faapitoa, ma isi).

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le metamorphine hydrochloride. E taua ole glucose malosi-maualalo fualaau faasaina i le vasega o biguanides. Tagata faʻapitoa e valaʻau Siofor o togafiti sili ona saogalemu i lenei vaega o vailaʻau, lea e talafeagai e faʻaaoga e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foi mo le puipuiga. O fualaau faasaina e mafai ona avea uma ma vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o togafitiga faigata, lea e aofia ai isi glucose-faaitiitia o mea.

Faʻafefea ona vave faʻaititia Siofor toto toto? E faʻalagolago lava i le saʻo lelei o le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga a se fomaʻi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le gaioiga o fatuga ma le faʻalavelave faʻapitoa atoa. O ia suʻesuʻega e tatau ona faia i le ono masina i le taimi o togafitiga ma mo se isi tausaga pe a maeʻa. E le mafai ona e ave iodine i le taimi e tasi ma se kulūkose-maualalo o fualaau faasaina. Ma le inu i le vailaau mo aso e lua ao le i faia le suʻega X-ray ma mo ni nai itula pe a maeʻa. I le amataga o togafitiga, e tatau i se tagata ona aloese mai gaoioiga e manaʻomia ai se tali lelei ma le faʻamalosi.

E matua faasaina le inuina o le ava i le taimi o togafitiga.

O le elemene aoga autu o le vailaʻau o loʻo fesiligia o metformin hydrochloride. Tofia le "Metformin" i le maʻisuka i le tikeri lona lua i na gasegase e le mafatia i le ketoacidosis (aemaise lava, e afaina ai tagata e televave i le meaʻai), ma i le leai o se aafiaga o le togafitiga o meaʻai. O nisi taimi e faʻaaoga faatasi ai ma le inisalini (lelei mo le ogaoga oona).

E i ai nisi faʻasatauga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua fesiligia. Faʻasalaga, maʻi o le maʻisukacidosis, coma, fiva, maʻi o le maʻisuka, ava malosi, faʻamaʻi pipisi, hypoxia, taotoga, manuaga matuia, faʻamaʻi ava malosi, gaʻo le faigaluega, susu susu, infadction myocardial, x-ray study, o le taimi o le faʻataʻitaʻiina, suʻesuʻeina o le radioisotope, lactic acidosis, meaai maualalo-calorie, le faʻalogo tagata taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina.

O le pulea o le glycemia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se tagata tomai faapitoa ma faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau lelei. O le mea lea, e taua le gauai totoʻa i le filifilia o vailaau talafeagai. O se suʻesuʻega ma le totoa o faʻamatalaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mataupu faigata. Iloilo ma le faaeteete vaega uma o togafitiga ua filifilia aʻo lei amataina togafitiga.

Filifili na o oloa aoga mo oe lava ma e pele ia te oe. Ia soifua maloloina!

Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei e ofoina atu se filifiliga tele o vailaʻau eseese e fesoasoani e faʻaitiitia ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi. Togafitiga e tatau ona faʻavae i luga o se tagata taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le matua.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi endocrine lea na teenaina ai e siama o le tino le inisalini na gaosia mai e le pancreas.

O se taunuuga o lenei faagasologa, o le a le maua e sela se lagona lelei i le homone, ma o le kulukose e le mafai ona ulu atu i totonu o masini, ma faaputuputu i le tino. I le isi itu, o loo i ai le faateleina o le inisalini, e pei o le pancreas amata ona maua se aofaiga o lenei hormone i le faateleina o le voluma.

I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le soliga o faiga faʻava-o-tino i totonu o le tino e tupu, e tele gaioiga i totonu ma faiga e mafatia.

O togafitiga faʻaonapo nei o togafitiga e faʻavae i mataupu faavae nei:

  1. Faʻaaloalo i meaʻai. Ole filifiliga sao o menus ma meaʻai o loʻo faʻaaogaina o le a le gata ina fesoasoani e faʻaititia le kulūkose, ae e fesoasoani foi e faʻasaʻo le mamafa. E pei ona e iloa, o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le gaʻo.
  2. O le togafitiga faʻale-tino e iai foi se aafiaga lelei i le faʻamautuina o le suka o le toto. O nisi taimi e lava le taitaia o se olaga ola malosi, ia e alu i aso uma i le ea fou ma meaʻai talafeagai, ina ia sili atu le lagona o le maʻi.
  3. Fomaʻi togafitiga. O vailaʻau faʻasaina ua fautuaina e lau fomaʻi o le a fesoasoani e aumai ai le suka i le masani.

I le taimi nei, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaaogaina lea o se tasi o vaega nei ole fomaʻi:

  • Fualaau faasaina o le sulfonylurea. O le faʻaaogaina o le vailaʻau e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. O le aoga sili o lenei vaega o vailaau o le faigofie lea ona faapalepaleina le fualaau faasaina e le tele o tagata gasegase.
  • Fomai mai le vaega telepopoa. O lo latou faʻamoemoe e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le faʻamalosia o le inisalini.
  • O vailaʻau e maua mai ai le thiazolidinol e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto ma maua ai se aoga aoga i le faʻamautuina o le lipid profile.
  • Fiafia.

Afai o vailaʻau o loʻo i luga e maualalo ai le toto suka e le aumaia ai se aafiaga lelei, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga insulin.

O le faavae o fualaau uma mai le vaega teleuanide o se mea aoga e pei o metformin. O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻaalia faatasi ma le insulin resistance - o le le mafai ona maua o sela e masani ona iloa ai le hormone na gaosia e le pancreas.

O aʻafiaga autu o vailaʻau faʻasolosolo mai fualaau oona mai le group biguanide o:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • tulafono faatonutonu o le gaosiga o le inisalini e le pancreas, lea e faʻaititia ai lona tele tele i totonu o le body организ
  • e le fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻatasi ai ma togafitiga lelei e tatau ona faʻamalosi ai le mamafa ma le feagai ai ma le oona, lea e sili ona taua mo tagata gasegase i lenei faʻamaʻi.

Metformin o loʻo faʻaaogaina i le togafitia o le maʻisuka i le leai o le inisalini togafitiga. E faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le kulukose i le tootoo laiti ma faʻaitiitia ai lona gaosiga e ala ile ate.

O le numera o fua o le fualaau faasaina e faalagolago i lana metotia. I le taimi nei, o ia pusa e maua i le 400, 500, 850 poʻo le 100 mg o le eletise gaosi i totonu o le tasi piliki.

O a fualaau o lenei vaega o loʻo avanoa i le maketi? Muamua lava, o nei vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻalauiloa nei:

O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina o le mea autu autu lea - metformin, lea e mafai ona tuuina atu i ni eseesega eseese ma, e tusa ai ma lena, e ese le aafiaga.

O nei fualaau oona e faʻatuina i totonu o falemaʻi falemaʻi faʻatasi ma se faʻamaumauga.

O le tele o le faʻatau ma le aʻafiaga leaga o sui - biguanides

O le faʻaaogaina o fualaau oona mai le group biguanide e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga vavalalata a le fomaʻi, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻasolega ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o itu eseese.

Faatasi ai ma faʻamatalaga le lelei i le vaega o ituaiga eseese ma okeni e aofia ai mea nei:

  • faafitauli o gastrointestinal - diarrhea, bloating, poʻo le tiga o le manava
  • taoto ma vomiting
  • le atinaʻeina o le lactic acidosis,
  • measina megalobili,
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino e faʻaalia ai i latou i se tasi poʻo le sili atu foi o vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,
  • lactic acidosis.

E matua faasaina le faaaogaina o vailaau o lenei vaega faatasi ai ma le ava malosi e tusa lava pe itiiti ni aofaiga.

E le gata i lea, o le faʻasaʻoina mo le aveina o ia vailaʻau e aofia ai:

  1. faafitauli i le masani ai o le gaioiga o gaʻo ma le ate,
  2. ketoacidosis
  3. bronchitis
  4. ituaiga faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular system, faʻaletonu o le fatu,
  5. faiga faʻaleagaina e tupu i totonu o le mama, o le tupu mai o faigata i le manava,
  6. faʻaalia o faʻamaʻi pipisi,
  7. taotoga lata mai ma manuʻa,

E tatau ona tatau ona taulai totoʻa pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina poʻo le faʻaaloalo i le tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau.

Vaʻaia togafitiga o fualaau oona e faʻavae i le sulfonylurea

Ina ia faʻamaonia le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau sulfonylurea. O latou aafiaga i le tino o le maʻi o le faʻaalia lea o mea nei:

  • o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le gaosiga o le hormonone, talu ai o loʻo faʻagaoioia faʻamalosi peta pancreatic
  • fesoasoani e faʻaleleia le maualuga o le inisalini lea e ave i siakene
  • o fualaau ia e maualalo ai le suka o le toto.

O lenei vaega o fualaau faasaina e mafai ona aofia ai se tasi o vaega galue - glibenclamide (fualaau muamua-fualaau) po o le glimepiride (o le lua-tupulaga o fualaau).

O fua muamua o le sulfonylurea e mafua ai le maualalo o le toto suka, ae ia maua ai lenei aafiaga, sa manaomia se fualaau taua o le vailaʻau.

I aso nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina ai togafitiga faʻaonapo nei faʻapitoa lea e manaʻomia ai se laʻititi maualalo e maua ai se lelei lelei. O le mea lea, o aʻafiaga i luga o le tino o le tagata maʻi e mafai ona alofia.

O le a le suka o le faʻamaualalo o vailaau i lenei vaega? O le falemaʻi faʻamalositisi na tuʻuina mai ai fualaau oona sulfonylurea e mulimuli mai:

O nei mea uma e tutusa lelei ma atonu e eseese i le aofaiga o mea aoga i la latou tuufaatasiga, kamupani gaosi oloa ma le faiga o tau. O le filifilia o se fualaau faasaina faapitoa e faia faapitoa e le fomaʻi auai. E le gata i lea, e ui i le tutusa o fualaau faasaina, o le suia o le fualaau faasaina e tatau foi ona faatinoina pe a uma le faatagaga a le fomaʻi.

O le aafiaga o le aafia i le sulfonylurea e tumau, e avea o se tulafono, e oo atu i le sefululua itula. O le mafuaʻaga lea, o le tele o taimi, o le fualaau faʻasaina e faʻaluaina i le aso - i le taeao ma le afiafi. Afai ei ai se manaʻoga mo se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka i le toto, i nisi tulaga e faʻaaogaina ai le tolu-taimi o le vailaau faʻasaina ma le laʻititi o masini.

O le faʻaaogaina o vailaʻau o lenei vaega e mafai ona faia i mataupu nei - i le i ai o le meaʻai, pe afai o mea taumafa paleni e le saofaga i le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto, mo tagata mamaʻi na maua i le itiiti ifo ma le sefululima tausaga talu ai.

O a mea e le faʻamaonia ai le ave o le sulfonylurea o fualaau?

E ui i le aoga lelei o fualaau o lenei vaega, o la latou masaniga masani e mafai ona oo atu ai i le faʻaalia o itu eseese o aʻafiaga ma aʻafiaga le lelei i le tino, lea e mafai ona faʻaali atu i latou i mea nei:

  1. E mafai ona maualalo le kulukose o le toto. O le mafuaʻaga lea e matua faʻasaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i inumaga e sili atu i fautuaga a le fomaʻi.
  2. E maua ai se sao i le faateleina o le manaʻo, lea e mafai ona aliali mai i le tulaga o le faateleina o le mamafa ole maʻi. I lenei tulaga, e taua le mulimuli i le faasologa o meaʻai ae le o le meaʻai.
  3. O le faʻaalia o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai e mafai ona faʻapupulaina ona o le faʻalagolago faʻatasi o fualaau faʻasaina i meainu malosi, vailaʻau faʻamaʻi poʻo le i ai o le malosi faʻaletino faaletino.
  4. O gasegase fatu ma le ate e mafai ona atiaʻe.
  5. Le faʻaalia o faʻamaʻi faʻafitauli i se tasi poʻo le sili atu vaega o vailaʻau o lenei vaega. I le avea ai o se tulafono, latou te tupu mai i foliga o le suamalie o le paʻu, o se vevela i le tino poʻo le fula o le tino.
  6. O faʻalavelave faʻalavelave, gasegase, manava manava, poʻo le malosi e mafai ona tupu.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o faʻasaina pe a le taliaina le fualaau:

  • pe afai ei ai ni ou faafitauli i gaioiga masani o le fatu po o le ate
  • pe'āfai o loʻo i ai se faʻapalapalaina o le tino, lea e tuʻuina atu i se paʻu mamafa mamafa
  • i luga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le paʻu
  • pe afai oi ai se tagata le faʻaaloalo i le mea autu autu.

E le gata i lea, o fualaau faasaina e faasaina ona faaaoga i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

Fomaʻi togafitiga faʻamaʻi ma fualaau faʻamaʻi

O le togafitiga o vailaau e mafai ona faia i luga o le fua o le tagofia o fualaau faasaina mai le vaega le fiafia. E tatau ona maitauina o mea manogi o le homone lea e maua mai i le gastrointestinal tract pe a uma le taumafa. O la latou galuega autu o se faʻalogona faʻaosofia i le inisinia o le inisalini. I lenei tulaga, e amata ona faʻaaogaina na o mea faʻapitoa pe afai oi ai se maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, faʻatasi ai ma le faʻamautuina o lenei faailoilo, o le faagasologa o le gaosiga o le gaosia o le hormone e taofia. Faafetai i lenei mea, o le faʻaaogaina o mea manogi e le maua ai le hypoglycemia.

E le gata i lea, o nei vailaʻau e puipuia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le inumaga ma, o lea, faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le vaega autu o le vailaʻau o le vailaʻau Sitagliptin. I le taimi nei, o fualaau oona na o Sitagliptin i la latou tuufaatasiga e le o maua. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se fuainumera tele o vailaʻau tuʻufaʻatasia i le maketi, o vaega autu o loʻo galue ai o sitagliptin ma metformin. O laupepa lauiloa i lenei vaega o:

O le faʻafefiloi o fualaau faasaina e masani lava ona faʻaaogaina i le tulaga o le le atoatoa o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e tasi.

O le tofiaina o nei vailaau e tatau ona taulimaina e le fomaʻi, ma ia mafaufau i le atoaga o le falemai o le maʻi. E le faʻaaoga vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka, tamaiti poʻo tagata matutua. E le gata i lea, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le tofiaina o tupe i tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o gaʻo poʻo totoga o le tino cardiovascular.

E tatau i le fomaʻi ona i ai faʻamatalaga atoatoa e uiga i le soifuaga o le tagata maʻi, maʻi faʻamaʻi ma vailaʻau e ave. E naʻo le tulaga lenei, o le a mafai ona filifili le togafiti sili ona saʻo ma lelei, e faʻaleleia le tulaga lautele.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaititia o le suka e maua i le vitio i lenei tusiga.

Se iloiloga o fualaau mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2

O pusa mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai aafiaga eseese ile tino. O nisi oi latou na mafua ai le gasegase e faʻasaʻo le inisalini, o le lona lua o le faʻalauteleina o le lagona i le inisalini, ma o le lona tolu e faʻaititia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le inumaga. Tagata gasegase e mafai ona filifilia le suka toto e maualalo ai vai mo le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le fautuaga a se endocrinologist. O le a ia fautuaina ni fualaau talafeagai e talafeagai ma uiga patino o le tino ma o le a aoga lelei. O le filifiliga o se fualaau faasaina e manaomia ai se auala talafeagai ma e faalagolago i le fautuaga a se tagata tomai faapitoa o le a amanaia tulaga patino o le fualaau ua faatonuina ma le tulaga o le maʻi. E amata ona ave pills pe a fai o mea taumafa, faamalositino, ma se ituaiga olaga lelei e le fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2. A e ave le suka, e tatau ona e pulea lou kulukose toto e puipuia ai le atinaʻe o le glycemia.

E mafai e lau fomaʻi ona fautua mai ni faʻasalalauga, sulfonylureas, ma incetinomimetics o loʻo maua i le laulau ma e mafai ona faʻaitiitia lou toto kulukose.

Biguanides o loʻo faʻatusalia mai i se tala o le dimethylbiguanide - metformin. E fesoasoani e faʻaititia le faʻamalosia o le insulin i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le faateleina o le lagona o le insulin i le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le faateleina o lona gaosiga e le pancreas.

O lenei vailaʻau faʻamalosi e aofia ai meaʻai ma igoa tau fefaʻatauaiga:

I le tino, o le mea galue malosi e faʻaleleia ai le kulūkose i totonu o le paʻu o le cellula i totonu o le mimiti, musika lamolemole maso, ma le muso o le fatu. I tagata gasegase e togafitia ma lenei vailaau oona, o le paʻu o le mamafa e mafua ona o le faʻaitiitia o lipids. O vailaʻau faʻatasi ma lenei vailaau oona o loʻo faʻataʻitaʻiina i se auala faatapulaa, ona e iai se aafiaga o le tino i le tino ma mafai ona mafua ai le dyspepsia gastric.

Afai o le manava manava e le atiina ae i totonu o le vaiaso, o le fua muamua ole fua ole aso ole metformin e faʻaopopo faatolu. O le maualuga o aso taitasi o le mea galue o le 3000 mg. Ave ni fualaau aina o le suka maualuga, faatasi ai ma meaai, inu tele vai. O siaki e siakiina ma lau fomaʻi.

E le naʻo le diarrhea e aʻafia ai le metformin. A maeʻa ona ave i ni maualuga, o nisi tagata gasegase ei ai se tofo i le gutu. O le manaʻoga atonu o le a faʻaitiitia faʻaititia, ma o nisi taimi o loʻo i ai se lagona o le le toʻa i totonu o le manava faatasi ai ma le atinaʻeina o se suiga i meaai. O le foliga mai o le lactate acidosis o le isi itu o le mea galue malosi. Faʻaitiitia le fualaau, o le avea ma fualaau o le gaʻo ma le B o le a fesoasoani e faaitiitia ai le faʻaalia o le manaʻoga e le manaʻomia.

Metformin pito sili ona iloa lelei ona uiga lelei e aofia ai le sulfonylurea poʻo le inisalini. Faʻatasi ma nei vailaʻau, faʻaleleia le gaosiga o le gaʻo, ma e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2.

Sulfonylurea e faatatau i se vailaʻau faʻasaina o le suka e maua mai le sulfamide. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. O fualaʻau Sulfonylurea e faʻamalosi ai vaʻa vavae pancreatic, e nafa ma le gaosiga o le inisalini.

O fua o le suka o le suālaʻau e ala i le gaosia o le inisalini e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le enzyme lea e faʻavaivaia ai le inisalini ma faʻavaivaia ai lona fesootaʻiga ma palatini. Latou te faaitiitia le tuiina o le inisalini i fomaʻi ma faaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i maso maso ma le ate. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, ona faʻaleleia ai lea o le lagona o le muscle ma le siakiina o mea e maua i le insulin. O vailaʻau faʻasaienisi o loʻo aofia ai lenei vailaʻau galue i le tele o aofaiga e tuʻuina atu e le tele o gaosi oloa. E mafai ona:

  • Antibet
  • Amala
  • Petania
  • Gilemal
  • Glibenclamide Teva,
  • Tolinase
  • Euglucon,
  • Diabeton MV,
  • Faʻaipoipo
  • Glibenez
  • Minidab
  • Movoglek.

O vailaau faafomai e aofia ai le sulfonylurea e fautuaina e le endocrinologist i tulaga nei:

  • i ai le masani poʻo le mamafa o le mamafa o le tino,
  • e le mafai ona faʻaitiitia le suka toto aʻo mate,
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e maua ile silia ma le 15 tausaga.

O sauniuniga ole Sulfonylurea e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic ona o le faʻasolosolo masani o le fualaau faasaina. O le umi o le faʻaaogaina o le mea galue malosi e mafai ona mafua ai le solia o le toto, le foliga mai o le tinitus ma le ulu. I le taimi o togafitiga, o se faʻavevesi i le tino, o le hepatitis cholestatic ma le fatu fatuga atonu e aliali mai. E le o faʻamaonia se vailaʻau faʻasaʻo le sulfonylurea:

  • maʻitaga ma tina lactating
  • i maʻi faʻalavelave ma fatu fatu,
  • ao faagasolo se vaitaimi o le paʻu vave o le mamafa,
  • ma faʻamaʻi pipisi ma liona o le paʻu,
  • sulfonylurea o le le faapalepale.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia ma le le fiafia. Omoni ua taʻua o le gastrointestinal tract, lea e maua mai e se tino ola maloloina e tali atu ai i meaʻai. Latou te manaʻomia e faʻaosofia ai togafitiga insulin.

E amata ona galue na amata ile gaʻo pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 5-5.5 mmol / l, pe a faʻasaʻo le suka i le toto, o le a le toe faʻafefeteina le manava o le inisalini. O lenei vaega o le gaioiga o mea faʻaaogaina e taofia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

O le tino e maua ai le 2 hormones. E taʻua i latou o le polypeptide insulinotropic dependence, ole HIP, ma le glucagon-peptide-1 poʻo le GLP-1. E sili atu le tele o aʻafiaga i lenei mea nai lo le GUI. Ma o lenei mea e mafua mai i le mea moni e aafia ai totoga ma gaʻo eseese ona o le mea moni e faapea, o sosoʻo e maua mai ai o loʻo i vaega eseese o le tino o le tagata. O loʻo maua ai ni atigipusa a le HIP i luga o laʻau peta pancreatic.

O mea faʻapitoa e fesoasoani e tausia le maualuga o le suka toto e ala i le faʻaitiitia o le manaʻo ona o GLP-1 e aafia ai le hypothalamus. O lenei meatotino e fesoasoani i le pulea o le mamafa.

GLP-1 e faʻateleina le tuputupu ae ma le toe faʻafouina o suauʻu pancreatic ma lo latou faʻasaoina mai le faʻaumatiaga. O lenei mea e taofia ai le faʻaaogaina atoatoa o le pancreas.

E le mafai ona faʻaaogaina mea e maua mai i le homone o meaola e gaosia, ona o le vave faʻaleagaina o hormones i le tino. GLP-1 ua faʻaumatia i le 2 minute, ma le GUI i le 6 minute, ma i le taimi lea latou te faʻafoeina atoatoa ina ia faʻagaoioia le faʻasologa o le inisalini.

Kamupani Faʻataʻitaʻi Merck & Co., Inc. o le ofisa autu i Amerika, ua gaosia ai le gaosiga o le vailaau gaosi Sitagliptin, o le inhibitor filifilia o le enzyme dipeptidyl peptidase 4. Na te filifilia ma le filifiliga le gaoioiga o le enzymes e faaleagaina ai mea leaga ma faateleina ai le maualuga o nei hormones i totonu o le manava, ma faatagaina ai i latou e galulue mo se vaitaimi umi atu.

I totonu o fualaau, e le maua lenei mea i lona mamanu lelei, ae o loʻo tuʻuina atu pepa o vailaʻau o loʻo iai le metformin ma le sitagliptin i la latou tuufaatasiga. E aofia ai:

  • Avandamet,
  • Amaril M,
  • Laʻau,
  • Galvus Met,
  • Glimecomb,
  • Glyformin
  • Metglib
  • Metformin Richter,
  • Yanumet.

O pills na tuʻuina mai e kamupani mai vailaʻau faʻasili mai fafo e taugata tele. O faʻasologa o le fale e tele taimi e taugofie ma e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Muamua, e faatonu e le fomai biguanides poʻo sulfonylureas, filifili se tasi o fualaau.

A uma ona faʻaitiitia lo latou aoga, o le aʻafiaga o mea o loʻo gaosia e faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o se vailaau lona lua mai le mea lava e tasi poʻo le tuaoi. Atonu o se paaga lenei:

  • biguanides ma sulfonylureas,
  • lua sulfonylureas,
  • sulfonylureas ma incetinomimetics.

E fesoasoani lenei mea i nisi o gasegase e iai le ituaiga o maʻisuka lona lua e taofi ai le suka suka mo sina taimi ao ave fualaau e tuu i lalo. Afai e taofi e le tino le tali atu i fualaau, latou te fesuiaʻi i inisiua.

Carbohydrate blockers Glucobai, Acarbose, Lipobay ma Polyphepan o loʻo iai ni aʻafiaga leaga, ae o loʻo i ai uma aʻafiaga itu leaga. O suga e le faʻaaogaina e mafua ai le faʻatupulaia o le gaosiga o le kesi, lea e oʻo atu ai i le paina ma le taoto i totonu o le manava. O nei meatotino e le faatagaina le fomai e fautuaina o latou gasegase o ni sauniuniga ogaoga mo le faaitiitia o le suka o le toto.


  1. Dietetic cookbook, Universal Scientific Publishing House UNIZDAT - M., 2015. - 366 c.

  2. Cousin, M.I. Faʻailoga pancreatitis / M.I. Kuzin, M.V. Danilov, D.F. Blagovidov. - M.: Medicine, 2016 .-- 368 p.

  3. Tusa 2 maʻisuka. Mai i aʻoaʻoga e faʻatino ai. - M .: Medical News Agency, 2016. - 576 i.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga.Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Vaega o le vasega o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua

O le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua ua ese nai lo le gasegase talavou. O le maʻi o loʻo i ai vaega nei:

  • e tupu e aunoa ma ni faʻailoga fafo e iloagofie ai le maʻisuka - e leai ni faʻamaoniga o le masani ai, o le galala, o le gutu malulu,
  • o loʻo i ai tulaga lautele, o ni faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga o le faʻamaʻi - faʻaletonu le mafaufau, vaivaiga lautele,
  • suiga faʻavae i puipui o toto toto ua iloa muamua i le taimi o suʻesuʻega,
  • o se faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tele o suauu e atiaʻe,
  • i le tele o tagata gasegase matutua, o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e le faʻaalia ai le maualuga o le toto toto kulukose.

Pe o le togafitiga o tagata matutua o le a lelei ona faalagolago i le tele o mea:

  • tulaga masani o le maʻi
  • o le i ai poʻo le leai o ni maʻi papaʻa fatu cardiovascular,
  • malamalamaaga o tagata gasegase ma le gafatia e faʻatino gaoioiga talafeagai i aso taitasi - mataʻituina o le toto toto, ave fualaau, paʻu,
  • le lamatiaga o le hypoglycemia - o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o le masani masani,
  • le tikeri o le faaletonu o le mafaufau i le tagata maʻi - manatuaina o le mafaufau, faasaoina o le mafuaaga, le mautonu o le mafaufau.

O le nofo toʻatasi, maualalo le penisione, faʻagaloina, faigata i le aʻoaʻoina o fuafaatatau mo le maʻisuka i le pulea e le tagata o le faamaʻi e mafua ai nisi faigata ile togafitiga o tagata matutua.

Tusa 2 o vailaau maʻisuka i le maualuga o le suka

O fualaau o le suamalie o le suka e vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le faiga o gaioiga. O le lisi o vasega o fualaau faasaina mo le maʻisuka e faapenei:

  • biguanides (metformin),
  • sulfonylurea
  • glinids (meglitinides),
  • thiazolidinediones (glitazones),
  • α-glucosidase inhibitors,
  • glucagon-pei o le lipine receptor agonists -1 (aGPP-1),
  • dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (IDPP-4, gliptins),
  • ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose (INGLT-2, glyphlosins),
  • insulin.

Mo fualaau mo le togafitia o le maʻisuka i le tagata matua 2, o manaoga faapitoa e faʻaaogaina:

  • o le lamatiaga o le hypoglycemia - o se pa'ū faafuasei maualalo i le suka i lalo ifo masani, e tatau ona faaitiitia
  • leai se faʻamaʻi i le ate, fatugaʻo, fatu,
  • e le tatau i le fualaau faasaina ona fegalegaleai ma isi fualaau,
  • o fualaau fualaau e tatau ona faigofie.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua, o fualaau sili ona saogalemu o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors. I le faʻaaogaina, e faʻaititia ai le lamatia o le hypoglycemia.

Metformin ua faʻataʻitaʻiina i tagata uma e laiti ma matutua, pe afai e leai se faʻalavelave a le tagata maʻi i lona taliaina.
Ma le faʻaeteete, e tatau i tagata gasegase ona faia sauniuniga o le sulfonylurea, talu ai ona o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le matua. A mavae le 61 tausaga, e le fautuaina e ave gibenclamide - fualaau o lenei vaega o fualaau faasaina.

Ua tuʻuina atu le lapataiga e faʻapipiʻi le 2 sodium glucose transporteur inhibitors. E le tatau ona faʻaaogaina i togafitiga.
O le thiazolidinediones o se fofo mo le maʻisuka i tagata matutua e le o faʻamaonia.

Biguanides mo togafitiga o le maʻisuka ua faʻaaogaina mo le silia ma le 50 tausaga. O sui autu o lenei vaega o fualaau oona e metformin ma phenformin. Ae ui i lea, na faalēaogāina le phenformin ona o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻamalosi o le lactic acid ao faia.Laosis acidosis (susu coma) o se faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ma le solia o le paleni-faavae o le tino i le faateleina o le eletise. O le acidosis lactic e mafua mai i le metformin e matua le lava lava. O le mea lea, talu mai le 2005, e tusa ai ma fautuaga a le mafutaga faavaomalo o le maʻisuka, metformin o se fualaau muamua muamua mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O uluai sauniuniga o le metformin o vailaau oona i lalo o le pisinisi o Siofor (Berlin-Chemie AG, Siamani), Glucopeta (Nycomed, Austria). O fualaau o loʻo i ai le tele o generic - generic drugs.

Metformin o se toto toto maualalo e maualalo ai le paʻu e masani ona faʻamatalaina i le tele o atunuu. O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 mo se taimi uumi, o lona uiga o le faiga o ana gaoioiga antihyperglycemic ua malamalama lelei. Ua faʻamautuina e faapea o le fualaau faasaina e mafua ai:

  • faaitiitia le afaina o le vailaau oona,
  • faateleina le liua o le kulukose e lactate i le gastrointestinal tract,
  • faateleina le fusifusia o le inisalini i le faʻaleleia,
  • faʻalauteleina o le glucose i luga o le membrane i maso,
  • faaitiitia i le toto toto, triglycerides ma lipoproteins maualalo,
  • maualuga le maualuga o lipoproteins maualuga.

Metformin e manumalo i le tetee, le maitauina (tetee) o tisipenipuni lautele i le inisalini, aemaise le maso ma le ate. O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • glucose gaosiga o loʻo taofia e le ate,
  • inisalini lagona ma gasegase o le kulukose musele
  • gaʻo gaʻo e faʻamaʻiina

O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini i lalo o le aʻafiaga o le metformin e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le gaosiga o le kulukose i le ate, muso ma le tino. Talu ai ona o lenei mea, o le hyperglycemia e le tupu, lea e matautia mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga o le metformin o le manava ma isi faaletonu o le manava: o se tofo i le gutu, leisa, anorexia, lea i le amataga o togafitiga e matauina i le toeitiiti atoa le 20% o maʻi, ae pasia pe a mavae ni nai aso. O nei faaletonu e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga laiti e le metformin. O le faʻapipiʻi i totonu o le mea e gaosia ai meaʻai, o carbohydrates e mafua ai le fausiaina ma le faʻamalolo. O le fetuutuunaiga malie o le maʻi i metformin e mautinoa e ala i le tofiaina o togi maualalo o fualaau faasaina (500 mg), muamua ao le i momoe, ona sosoo ai lea pe a uma foi meaai, faatasi ai ma se ipu vai. Metformin faʻalautele le lactate mea o loʻo i totonu o le tino o le tootoo laiti ma toetoe lava faaluaina lona faʻasalaga i le toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai mo le togafitiga o le maʻisuka, o le metformin o se fualaau lelei lea e maualalo ai le suka i le maualuga o le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le sulfonylurea ma le inisalini. O Siofor o se fualaau lelei lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, o lona uiga e afaina ai le auala autu mo le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le metformin nei o le fualaau autu mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E le mafai ona taʻua o le faafomai sili ona lata mai, o se mea faigaluega o le augatupulaga mulimuli, ae o le fiafia i le fualaau faasaina e le faamutaina. E tele suʻesuʻega e faia i vailaʻau. O le fualaau faasaina e tulaga ese, ona o avanoa fou o lona faʻaaogaina ua faʻaalia.
Ua faʻamautu e faaopoopo i le antihyperglycemic, metformin ei ai isi aʻafiaga. O le vailaʻau e aafia ai le taʻiala o le alualu i luma o le atherosclerosis:

  • faʻaleleia galuega o le mimitiuma - o se vaega o sela e ufiufi ai le pito i totonu o le toto ma vaʻalele, vaʻaia o le tino,
  • faʻamālōlōina le mumu o le tino,
  • faaitiitia le mamafa o le atuatuvale o le oxidative - o le faagasologa o le faaleagaina o le tino ona o le faamaapeina,
  • o le lelei e afaina ai le gaʻo gaʻo ma le faʻagasologa o le faʻasaʻoina o toto i totonu o le toto.

Metformin e le gata o se togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, ae o se vailaau faʻasaina foi ei ai se aafiaga faʻasolosolo i le fatu fatu. O le fualaau faasaina e mafai ona taofiofia ai le tuputupu ae o lelama o mama, ma faʻaitiitia foi le faasologa o le soifua matua. Ae peitai, o nisi suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia ai nei aʻafiaga.

Dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (gliptins) - fualaau o le maʻisuka fou

O vailaʻau o le Dipeptidyl peptidase-4 o fualaau fou ia e faʻaititia ai le toto suka. O fualaau faasaina na atiaeina i le amanaia o le malamalama e uiga i le physiology o mea manogi, hormones e gaosia pe a uma se taumafataga ma e faaosofia ai le pule faanatura o le inisalini, lea na foliga mai i le seneturi 21. E tusa ai ma le faiga o le gaioiga a lenei vaega o fualaau faʻamaʻi pe a ave:

  • glucose-faʻalagolago i le malosi o le faʻamalosia o inisalini,
  • glucose-faʻalagolago i le faʻaaogaina o le kullucagon sekone - hormonone pancreatic,
  • faaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate.

O se tasi o faʻamuamua autu o se vasega fou o meaʻai e maua ai le suka-o le leai lea o se aʻafiaga o le hypoglycemia. I le matua, o tulaga o le hypoglycemic e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave maualuga, faʻalavelave o vaʻa gataifale ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻafuaseʻi ona leai se faʻaaliga.
Gliptins e mafai ona tofia:

  • mo togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka fou,
  • ma le le lelei o le faapalepale po o le faʻasaina i le tofiaina o biguanides,
  • i le tuʻufaʻatasia ma isi toto o le suka o le suka.

O vailaau e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino, faʻavave le gaogao gaogao. O le mauaina o glyptins e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o le edema. O nei maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona ave i laʻasaga uma o le gasegase o gaʻo tumau. Metformin, glucagon-like peptide agonists, ma inhibitors α-glucosidase e mafua ai le gastrointestinal upsets, aʻo glyptins e lelei le taliaina e tagata gasegase.
Ae o le togafitiga fou o le maʻisuka e matua leaga lava. O fualaau faasaina e taugata.
Faʻasalaga, o vailaʻau o le maʻisuka a le kulupu "dipeptidyl peptidase-4 inhibitors" ua faʻamaonia:

  1. i le faʻamaʻi ogaoga o le ate (vagana ai saxagliptin, linagliptin),
  2. ma le loto vaivai.

O pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le vasega o gliptins ua faʻaseseina i le ketoacidosis, o se faʻalavelave o le maʻisuka lea e atiae i le lotolotoi o le leai o le insulin i le taimi o le maitaga ma le lactation.
I le faʻagasologa o togafitiga, na faʻaaogaina ai inhibitors dipeptidyl peptidase-4 talu mai le 2005. O le lisi o fualaau faasaina o le vaega IDPP-4 ua resitalaina i Rusia o loo tuuina atu i le Laulau 1.
Laulau 1

International generic name mo le vailaʻauFaailoaina o igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloTaumafa faafomaʻi
sitagliptinJanuvia100 mg tablets, 28 fasi vaega1565 tusi.
vildagliptinGalvus50 mg tablets, 28 fasi vaega$ 85.50
saxagliptinOnglisa5 mg tablets, 30 fasi vaega1877 tusi.
linagliptinTrazenta5 mg tablets, 30 fasi vaega1732 solo.
alogliptinVipidia25 mg papa, 28 fasi vaega1238 RUB

I le va o latou lava, o le gliptins e eseese i le umi o gaioiga, fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, o le mafai ona faʻaaogaina i nisi vaega o tagata gasegase. I le tulaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, saogalemu ma le faapalepale, o nei ituaiga o fualaau o le maʻisuka ituaiga 2 e foliga tutusa.

O nei maʻi o le maʻisuka ua faʻamatalaina faʻatasi ma le metformin. Vildagliptin ma le sitagliptin e mafai ona faʻatulagaina i sauniuniga o inisalini, lea e tatalaina ai avanoa fou mo le faʻamalosia o togafitiga i tagata gasegase i se umi umi o le maʻi.

O le initeti o le Dipeptidyl peptidase-4 mai le taimi o latou foliga vaaia e mafai ona pule malosi i fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le lamatia o le hypoglycemia, leai se aafiaga i le mamafa o le tino, ma e leai ni aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e iloagofie ai lenei vasega o vailaʻau mai isi vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Sulfonylurea tapenapenaga

E tusa ai ma le faiga o le gaioiga, o sauniuniga o sulfonylurea e aofia ai sui ia e faʻaaogaina le faʻamalosia o insulin (secretagues). I le aluga o tausaga, o fualaau o lenei vasega o le autu lea i fualaau uma e maualalo ai le suka o le toto. O pills e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini i le toto ma o se auala aoga e pulea ai le maualuga ole kulukose toto.

Ae o le faʻaaogaina o sauniuniga sulfonylurea e fesoʻotaʻi ma se faʻalauteleina o le mamafa o le tino ma le lamatiaga o le hypoglycemia, ma o le puipuiga vave o le tino e vave ona atiina ae ia i latou. O le mea lea, o lenei kulupu o fualaau faasaina e faʻaituau i se isi fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Ae afai ei ai ni faʻailoga i le faʻaaogaina o le metformin, o le sulfonylureas ua faʻamatalaina o ni meaʻai autu.

I tagata matutua, ona o le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia, o sauniuniga sulfonylurea e fautuaina e amata i le afa e afa i le matua, ma o le a tatau ona faatele lemu.

O le lisi o vailaau o lenei vaega e umi. O vailaau faafomai ua vaevaeina i augatupulaga e lua. O sui aupito sili ona masani ai o le tupulaga lona lua o le gaosia o sulfonylurea o glimepiride, glibenkamide, glyclazide, glipidide, glycidone. O fualaau faʻamuamua e le faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi.
O le lisi o vailaau o le sulfonylurea o kulupu o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 2.
Laulau 2

Samoa International Nonproprietary NameFaailogaina o igoa ua resitalaina i Rusia (gaosia ni doses, mg)Aso Fai Aso (mg)Tele faʻafeiloaʻigaUmi o le gaioiga (itula)
micronized glibenclamideManinyl 1.75 (1.75),
Maninyl 3.5 (3.5),
Glimidstad (3.5),
Glibenclamide (1.75, 3.5)
1,75 – 14Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
e leai se microbiozed glibenclamideManinil 5 (5),
Glibenclamide (5),
Glibenclamide papa 0.005 g (5)
2,5 – 20Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
gliclazideGlidiab (80),
Glyclazide-Akos (80),
Diabefarm (80),
Diatics (80),
Diabinax (20, 40, 80)
80 – 320Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
faʻafouina le faʻafeiloaʻigaDiabeton MV (30, 60),
Glidiab MV (30),
Diabefarm MV (30),
Gliklada (30, 60, 90),
Diabetalong (30, 60),
Gliclazide MV (30, 60),
Glyclazide MV Pharmstandard (30, 60),
Glyclazide Canon (30, 60)
30 – 120Fai faʻatasi i le aso24
glimepirideAmaryl (1, 2, 3, 4),
Glemaz (2, 4),
Glumedex (2),
Meglimide (1, 2, 3, 4, 6),
Glimepiride (1, 2, 3, 4, 6),
Glimepiride-Teva (1, 2, 3, 4),
Diamerid (1,2, 3, 4),
Glemauno (1, 2, 3, 4),
Glimepiride Canon (1, 2, 3, 4),
Glime (1, 3, 4)
1 – 6Fai faʻatasi i le aso24
glycidoneGlurenorm (30)30 – 180Faʻaalu 1-3 taimi i le aso8 – 12
faʻamaloloMovoglechen (5)5 – 20Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
puleaina faʻamalolo faʻamaloloGlibenez (5, 10)5 – 20Fai faʻatasi i le aso24

O nisi faʻafitauli e ono tulai mai, o fualaau e sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa, o fualaau mai le lisi e sili atu ona lelei. I le va o latou lava, e ese le eseesega o maʻa:

  • toto totololalo gaioiose,
  • umi o le gaioiga
  • fua faʻatatau
  • saogalemu.

E tele suʻesuʻega na faʻatautaia ai le faʻamaonia o fualaau oona mo le maʻisuka o le vasega sulfonylurea mo le saogalemu. Ae peitai, na o glibenclamide ua faailoaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia o se vailaau sili ona lelei ua fautuaina mo le faaaogaina mo le maʻisuka mai sui uma o lenei vasega o fualaau faasaina.

Glibenclamide o se fualaau lelei o le maʻisuka lea na faasaoina ai olaga o le tele o tagata gasegase i le salafa o le lalolagi. O vailaʻau faʻapitoa e maua ai le gaioiga o le gaioiga, ma e na o le pau foi lea o le sulfonylurea o le faʻasaʻoina o le saogalemu na tofotofoina pe a faʻaaogaina i fafine maʻitaga. O le aoga ma le saogalemu o le glibenclamide mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ua faamaonia i suesuega uumi o molimau maualuga. O se faʻaopoopoga o le fualaau faʻasaina i luga o le faʻaititia o faʻafitauli faʻapitoa i le microvascular faʻatasi ai ma lona faʻaaogaina i taimi uumi e matauina. Togafitiga ma na o le tasi le glibenclamide mo le tele o vaitau na mafaufauina o se mea e ave i ai le faamuamua, o nisi taimi na o togafitiga lelei lava.

E sili atu ma le 10 tausaga talu ai, na faia ai se fesuisuiai o le glibenclamide, lea e sili ona lelei, toetoe o le selau pasene o le bioavailability, o le aafiaga e amata vave tele.

O tagata matutua e le fautuaina e fautuaina le umi-gafa sulfonylureas mo le lamatiaga o le hypoglycemia. Nai lo lena, e sili le lelei le ave o gliclazide, glycidone.

Glinids (meglitinides)

O faʻataʻitaʻiga e faʻaosofia ai le manava o le inisalini. I le togafitiga faafomaʻi, o lenei vasega o pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina le itiiti ifo: e le sili atu le aoga nai lo le sulfonylurea, ae sili atu le taugata. O le tele o mea, o loʻo faʻamauina pe a oʻo mai le suka toto pe a uma ona 'ai (postprandial glycemia). O fualaau e sili ona faaosofia ai le amataga o le suʻeina o le inisalini. A maeʻa ona ave laupepa, e vave ona gauai, oʻo atu i le maualuga maualuga ile plasma ile tasi itula.
O uiga o fualaau faasaina, o se lisi o mea lelei ma le le lelei o le faaaogaina o vailaau oona o fualaau oona o loo faaalia i le Ata 3.
Laulau 3

Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le taimi o le monotherapyO faʻamanuiagaFaʻafitauliFaailogaContraindications
0,5 – 1,5 %Puleaina o le hyperglycemia postprandial,
vave amataina o taga
e mafai ona faʻaaogaina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se mea le lelei
lamatiaga o le hypoglycemia,
tupe mama
leai se faʻamatalaga i le lelei ma le saogalemu i taimi uumi,
ave i le tele o taumafataga
maualuga tau
type 2 le maʻisuka faʻamalosi:
monotherapy
faʻatasi ma sauniuniga metformin
Ituaiga 1 maʻisuka
faʻataʻitaʻiga ma faʻatonuga muamua o faʻavae,
maʻitaga ma lactation
laʻau (sei vagana ai le lipine), le faʻalelei o le ate,
hypersensitivity i so o se mea o le vailaʻau

Faʻataga o le Α-glucosidase - fualaau fou

O le faiga o gaioiga o fualaau oona o le vasega o initiata o α-glucosidase e faavae i luga o le faaitiitia o le faamatuu atu o le kulukose mai gaʻo vailaau. E faʻaitiitia ai le hyperglycemia pe'ā uma ona 'ai. E ala i le faatonutonuina o le absorption o le kulukose mai le inumaga, o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o fesuiaiga o aso taʻitasi i le plasma toto.

O vailaau faafomai o lenei vaega e le faaosofia ai le puleaina o le inisalini, o le mea lea, e le taitai atu ai i le hyperinsulinemia, e le mafua ai le hypoglycemia. O le faʻagesegeseina o le suamalie o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le aʻafiaga o fualaau o vailaau o le vasega o le a-glucosidase e faʻafaigofieina ai le gaioiga o le pancreas ma puipuia ai mai le supstrain ma le vaivai.

O inhibitors o le a-glucosidase vasega e aofia ai le acarbose, miglitol, ma le voglibosis. O se fualaau fou mai lenei vaega o le voglibosis. E tusa ai ma tofotofoga faʻapitoa, o le voglibosis e sili ona aoga i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se glucose anapogi anapogi (7.7 mmol / L) ma maualuga postprandial glycemia (e sili atu i le 11.1 mmol / L). O le aoga o le vailaau faʻasaina o le leai lea o ni mea e faʻaogaina i le hypoglycemic, lea e sili ona taua i tagata matutua.
I Rusia, na o le acarbose ua faamauina mai fualaau faasaina o lenei vasega. O le igoa faapisinisi o le oloa ma lenei mea galue o Glucobay. E maua pusa i se fua o le 50 ma le 100 mg, e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.

O aʻafiaga sili ona taatele i le taimi e poloka ai le inhibitors o le a-glucosidase, o le vevela ma le manava, o le mamafa e faalagolago i le fualaau o le vailaʻau ma le tele o le gaʻo. O nei aʻafiaga e le mafai ona taua o se mea matautia, ae o se mafuaaga taatele mo le tolopoina o fualaau o lenei vasega. O aʻafiaga aʻafia e tupu ona o le tele o mea inu oona o loʻo faʻasusu i totonu o le atigipusa tele. O le ogaoga o aʻafiaga e le manaʻomia e mafai ona faʻaititia e ala i le amataina togafitiga i nai tootoo ma faʻateleina le faʻasolosolo malie.

O le faʻalavelave tele i le faʻaaogaina o fualaau oona o le vasega α-glucosidase inhibitors o se faʻamaʻi o le gastrointidinal tract.

Glucagon-like peptide receptor agonists -1 - togafiti o le maʻisuka ituaiga 2-maʻisuka ituaiga lua

Glucagon-pei o le peptide-agonists o le receptor (AHs) (GLP-1) o fualaau aupito lata mai nei mo togafitiga o le maʻisuka.
O le aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vasega o le faʻaosofiaina o le faʻamalosia o le insulin e ala i peta beta o le pancreas. O fualaau e faʻagesegese le fua o le manava o le gaogao. E faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le glycemia fluctuations. O vailaʻau o lenei vasega e faʻaleleia le lagona o le atoatoa ma faʻaitiitia ai mea taumafa, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.
O le lisi o fualaau o vailaʻau o le glucagon-pei o le peptide-1 o le agonist o loʻo maua i le Table 4.
Laulau 4

Suafa Faʻavaomalo Faavaomalo MAFaailogaina o igoa ua resitalaina i Rusia (gaosia ni doses, mg)Aso Fai Aso (mg)Tele faʻafeiloaʻigaUmi o le gaioiga (itula)
faʻamalosiBayeta (5, 10 mcg), mo le tui10 - 20 mcgO le iniseti e faʻatonu 2 taimi i le aso12
umi le galue malosiBaeta Long (2.0) mo tui tuiO se iniseti e faia faʻa-tasi i le vaiaso168
lalataVictoza (0.6, 1.2, 1.8), mo le tui0,6 – 1,8O le iniseti e faʻatonuina 1 le taimi i le aso24
lixisenatideLycumum (10, 20 mcg), mo le tui10 - 20 mcgO le iniseti e faʻatonuina 1 le taimi i le aso24
faʻapitoaFaʻasalaga (0.75, 1.5) mo le tuiO se iniseti e faia faʻa-tasi i le vaiaso168

O le lisi ARGPP-1 ua i ai se eseesega o mea faʻafomaʻi. O nisi o vailaau faʻamaonia aloaʻia - latou te puleaina kulūkose pe a uma meaai, aʻo isi - fualaau faʻasalalau - faʻaitiitia le faʻavave toto toto.

Faʻaaogaina vave ARGP-1 AR (exenatide ma lixisenatide) faʻalavelaveina le puleaina o le glucagon ma faʻaitiitia le motilima gaogati ma le gaogao. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tootoo laiti ma faʻamalosolo faʻaitiitia ai le faʻamalosiina o le insulin.

Ole faʻaauau ole vaʻaia ARGP-1 ARA e aafia ai le pancreas, faʻamalosia le faaseeina o le inisalini ma faʻalavelaveina le gaosiga o gaosiga. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le glycemia postprandial ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalositino o le glucagon ma faʻaitiitia ai le manava.

O le nonprandial ARPP-1 AR e aofia ai le faʻagesegese-faʻasaʻolotoina o le tino, liraglutide, albiglutide, ma le semaglutide. O le tele o faiga o gaioiga e tolopo ai le faʻaaogaina o vailaʻau mai le tino o le tino. O se taunuuga, o le umi o le gaioiga o fualaau faasaina e faateleina.
Le lelei ma le le lelei o le vasega A GLP-1 fualaau oona o loʻo lisiina i le Laulau 5.
Laulau 5

Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le taimi o le monotherapyO faʻamanuiagaFaʻafitauliFaamatalaga
0,8 – 1,8 %maualalo le lamatia o le hypoglycemia,
paleni mamafa
faʻaitiitia le toto maualuga
faaitiitia i le atoa ma le soifua maloloina o le loto i tagata e faʻamaonia cardiovascular diseases,
malosi puipuia i sene sβ
tigaina gastrointestinal,
faʻasolosolo faʻamalosia (pe a ave faʻamalosi),
tulaga lamatia o pancreatitis (e leʻo faʻamaonia)
ituaiga o inisiua
maualuga tau
Le faʻamaonia i le ogaoga o le tino ma le faʻamaʻi o le tino, ketoacidosis, maitaga ma le lactation.

O lenei vasega fou o fualaau oona ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se togafitiga faafesootai i metformin, sulfonylureas, poo se tuufaatasiga o nei mea e faaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

Taliaina o le vasega O fualaau o le GLP-1 e le o faʻatasi ma le hypoglycemia, ae o le 30 - 45% o tagata gasegase e faʻaalia aafiaga eleelea mai le gastrointestinal tract - faʻalavelave faʻafuaseʻi, vomiting poo le manava, lea e faʻaitiitia ai le taimi.

Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu glycose (glyphlozines) - togafitiga fou o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga

Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le gaosiga (sodium glucose) (INGLT-2) o laupepa aupito lata mai ia e maualalo ai le suka o le toto.I le avea ai o se auala o le augatupulaga aupito lata mai, o le INGLT-2 e galue i se mataupu sili ona ese nai lo soo se isi lava vailaau maʻisuka ituaiga 2. O le faiga o gaioiga o fualaau o lenei vasega ua faaitiitia i le taofia o le suia o le kulukose i fatugaʻo. E aveeseina le kulukose mai le tino i le urine. O le taunuuga o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ile kulukose o le toto aʻo faʻateleina le puleaina o le inisalini ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o inisalini.

O le lisi o fualaau o vailaʻau o glyphlozin na faamauina i Rusia ma a latou igoa faapisinisi e faapenei:

  • dapagliflozin (Forsig),
  • empagliflozin (jardins),
  • canagliflozin (Invocana).

O fualaau o Glyphlosin e faaosofia ai le excretion o le faasiliga maualuga i le urine. Mai lenei mea, o gasegase e aveesea le mamafa. I suʻesuʻega, o le gasegase o siakiina faʻatasi ma le metformin mo le 24 vaiaso na sili atu le mamafa i le mamafa o le tino nai lo i latou e naʻo le metformin. O le mamafa o le tino na faʻaititia e le gata ona o le vai, ae ona o le gaʻo. Ae ui i lea, o le maʻisuka fou o le maʻisuka e le mafai ona avea o se meaʻai fua. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e faʻaitiitia ona o le maualuga o le suka o le toto e oʻo i tulaga latalata i mea masani.

Glyphlosin vasega fualaau o loʻo faʻamaonia i soo se laasaga o le faʻamaʻi faʻatasi ma isi ituaiga togafitiga. Latou te saogalemu ma aoga.
Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua i le lipoploni e iai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o fualaau o lenei vasega e faateleina ai le maualuga o lipoproteins maualalo, lea e taua ona mafaufau i ai, talu ai o tagata gasegase maua i le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
Tulaga lamatia e mafai ona ono lamatia pe a ave pepa papaa o ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le sodium glucose:

  • hypoglycemia,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • aʻafiaga
  • faaitiitia i le faasalalauina o le toto,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • solia o le metabolism.

O vailaʻau e faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete i le matua, ma faʻamaʻi pipisi o le gaosiga o le genitourinary, ao fai togafitiga.
O fualaau o Glyphlosin o fualaau oona ua i ai se taui taua tele. E taugofie.

Thiazolidinediones (glitazones) - fualaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2

O thiazolidinediones o se vaega fou o fualaau faasaina. Na faʻatagaina mo le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le 1996. O la latou gaioiga o gaioiga o le faateleina lea o le lagona o le insulin, o lona uiga, o le insulin resistance, o se tasi o vaega autu o le mafuaaga o le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini, o faʻamalositino e faʻaleleia ai le aafiaga o le tino o latou lava inisalini ma i le taimi lava e faʻaitiitia ai lona faʻasalaga i le toto. E le gata i lea, o le glitazones e mafai ona tumau le gaioiga galue o le pancreas, o lona uiga, le mafai ona puipuia le maʻisuka ituaiga 2, lea e tuʻuina ai i latou i le laasaga e maualuga atu nai lo isi fualaau mo le maʻisuka.

I Rusia, e lua vailaʻau mai le vaega ua filifilia - resitala - rosiglitazone ma pioglitazone. O tagata maʻi e ave rosiglitazone i le lalolagi atoa mo le tele o tausaga. O le tele o taimi e faʻamatalaina ai mo le maʻisuka i Rusia. O Rosiglitazone's cardiovascular insecurity ua lipotia muamua: o le tele o aʻafiaga o le faʻaumatia o le myocardial ma le ola faʻapitoa i le cardiovascular. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina na mulimuli ane toe faafouina.

O suʻesuʻega ua faaalia ai afai e togafitia le rosiglitazone e na o le tasi le vailaʻau mo se taimi umi, o le manaʻoga e faʻaopopo le isi vailaʻau e le vave tulaʻi i le taimi e togafitia ai ma isi (glyburide or metformin) suʻesuʻe fualaau.

O le togafitiga o Glitazone e tele mea lelei. Ae e le o vave faʻanatinatiina e le aʻoga ia fualaau o lenei vasega i le lautele lautele.O faʻamatalaga a le faʻalapotopotoga faʻapitoa e uiga i le aoga ma le saogalemu o le thiazolidinedione faʻaaoga e vaevaeina. O le tele o finauga o le le lava lea o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.
O le tele o faʻamaumauga i aʻafiaga i togafitiga o glitazones e taua tele:

  • tupe mama (tusa o le 3 - 6 kg),
  • faʻamautuina o le suavai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le atoatoa o le fatu,
  • faaitiitia i le tele o mineral o ponaivi.

O suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia ai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o thiazolidinediones e fesoʻotaʻi ma le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o neoplasms leaga, aemaise lava o tumutumu o colon, e pei ona faʻamaonia e suʻesuʻega suʻesuʻega. O se faʻafitauli maualuga ua maua i se tulaga sili atu mo rosiglitazone.
Aʻo leʻi faʻatagaina vailaʻau o le thiazolidinedione vasega, e taua le iloiloina o le lamatiaga matautia o le atiaʻeina o le fatu. O aʻafiaga ogaoga mo lona atinaʻe o:

  • loto vaivai
  • afaina o le myocardial poʻo le maʻi fatu fatu,
  • ogaoga maualuga
  • gasegase o le ventricular agavale agavale,
  • ogaoga faʻaleagaina i fatu fatu,
  • silia ma le 70 tausaga
  • o le umi o le maʻisuka e silia ma le 10 tausaga,
  • fulafula poʻo togafitiga faʻasolosolo tusi,
  • le atinaʻeina o le edema poʻo le mamafa o le gaioiga i taimi o togafitiga ma glitazones,
  • inisalini togafitiga
  • o le i ai o le faʻasolosolo taimi masani (creatinine sili atu i le 200 μmol / l).

Ina ia suʻesuʻe atili i le saʻo ma faʻaaogaina fualaau o lenei vaega, o le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauau pea ona faia.

Ae o le taimi nei, o vailaʻau aupito lata mai mo le maʻisuka ituaiga 2 o le vasega o thiazolidinediones e le o faʻamatalaina o fualaau autu mo togafitiga o gasegase. O isi suʻesuʻega faʻapitoa e manaʻomia ona faʻatautaia ina ia faʻamaonia le saogalemu mo le faʻaaogaina umi.

Vaʻaiga o le inisalini tuai

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, e mafai ona faatonuina le inisalini i le maʻi. Ole inisalini e le mafai ona faʻaalia i luga o ni fualaau, aua o le gastric juice o le a iloa i le auala e tasi e pei o meaai ma faʻavave vave ona sili atu nai lo le aoga. Ina ia maua se tui ole inisalini, e tatau ona e tui. O le togafitiga o le inisalini sauniuniga i le matua e le ese mai i le faʻasaʻoga mo tagata gasegase.

O le inisalini ua vaevaeina i ni fualaau pupuu ma le umi. O le umi o le gaioiga o le inisalini i tagata eseese o le tagata lava ia. O le mea lea, o le filifilia o se togafitiga o le inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. I le falemai, o le maualuga o le glycemia e pulea, o le fua o le insulin e filifilia e tusa ai ma metabolic processes i le tino, meaʻai, gaoioiga faaletino.

Talu ai o le tagata maʻi e puleaina le inisalini i lona lava malosi, o le togafitiga o le inisalini i tagata matutua ua mafai ona faia, pe a fai e tausia lelei galuega a le tagata matutua, o latou manatu i le lalolagi e lava, pe a uma ona aʻoaʻoina tulafono faavae o le togafitiga o le inisalini ma le siakiina o le glycemia.
O le lisi o sauniuniga o inisalini na faamauina i Rusia o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 6.
Laulau 6

Ituaiga o inisaliniSamoa International Nonproprietary NameFaailoga taufaʻailoga ua resitalaina i Rusia
Gaioiga faʻamalosi (faʻalogologo ile inisalini ole tagata)Lyspro insulinHumalogist
Atulin aspartNovoRapid
Insulin gulisinApidra
Gaoioiga pupuuO le inisalini e faʻamalosia ai le tino o le tagataFaiga faʻapitoa, Motolane faʻaauau, Faʻasolosolo GT, Biosulin R, Inasran R, Gensulin R, Rinsulin R, Rosinsulin R, Humodar R 100 Rivers, Vozulim-R, Monoinsulin CR
Totogi taimiInisinia Engineering Insulin IsophaneProtafan HM, Humulin NPH, Insuman Bazal GT, Biosulin N, NPH o loʻo i ai, Gensulin N, Rinsulin NPH, Rosinsulin S, Humodar B 100 Rivers, Vozulim-N, Protamine-insulin emergency
Umi umi (faʻasologa o inisalini tagata)Insulin glargineLantus, Tujeo
Inisalini e faʻamaoniaLevemir
Gaioiga sili atu (faʻalogo ile inisalini ole tagata)Insulin degludecTresiba
Laʻau faʻapipiʻi gaosiga o insulin ma le NPH-inisaliniInisalini biphasic faʻainisinia o le tagataHumulin M3, Insuman Comb 25 GT, Biosulin 30/70, Gensulin M30, Rosinsulin M mix 30/70, Humodar K25 100 Rivers, Vozulim-30/70
O mea faʻafefiloi mafolafola faʻafefiloi o anala o le inisalini o le ultra-short-acting and ultra-short-acting protaminated insulin analoguesLyspro insulin biphasicHumalog Mix 25, Humalog Mix 50
Inisalini vaelua lua-vaegaNovoMix 30
Faiga faʻapipiʻi tuʻufaʻatasiga o mea faʻapitoa o le inisalini o le gaosiga o le inisalini ma gaioiga o le inisalini i le gaosiga mulimuli70/30 insulin degludec + insulin aspartRyzodeg

O le fea o fualaau oona suka sili atu: tuai pe fou

O tagata atamamai faavaomalo i luga o le faaaogaina tatau o fualaau faasaina e le o fautuaina le faanatinati ma le aofia ai o fualaau faasaina fou i totonu o lisi mo togafitiga. O le tuusaunoaga o ia tulaga pe a fouvale se fualaau faasaina "i le togafitiga o se faamai. O le saogalemu atoatoa o se fualaau faasaina ua fuafuaina na o le 10 tausaga talu ona salalau le faaaogaina i togafitiga faafomai moni.

O pepa sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e amanaʻia e le World Health Organization naʻo metformin ma glibenclamide. Aua oi latou o loʻo i ai le faʻamaoniga aupito sili e lelei ma malupuipuia fualaau. O fualaau faʻamaonia e sili ona lelei ona faʻamalosia i le faaupuga "aoga - saogalemu - tau o togafitiga."
O faʻamatalaga autu ma manatu sili ona atoatoa e uiga i avanoa o le puleaina o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 na maua mai i le faʻaaogaina o metformin ma glibenclamide papa. O se suʻesuʻega tele, lea e 5 tausaga, iloiloina le aoga ma le saogalemu o le metformin, glibenclamide ma le rosiglitazone i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma o loo faatalitonuina foi ma le mautinoa o fualaau "tuai" e sili atu ona aoga. Latou te sili atu i le saogalemu pe a faʻatusatusa i le "rosiglitazone" fou.
O le taua tele pe a filifilia le ituaiga o vailaau mo le maʻisuka 2 o le taua o le mauaina lelei o le pulea lelei o se auala sili ona faamaonia e puipuia ai ma faatelegese ai le alualu i luma o faafitauli i le micro-ma macrovascular.

Peitai, o le finauga sili ona taua ua faamamafaina: mo fualaau "anti" o le maʻisuka, o mea leaga na tutupu ua malamalama lelei ma toetoe lava o mea uma e faamoemoeina ma faamoemoeina. O aʻafiaga ono ono aʻafia ai i le "fou" pupuʻu e mafai ona le iloa ma faʻafuaseʻi. O le mea lea, o suʻesuʻega mo suʻesuʻega umi ma polokalame e mataʻituina ai, aemaise lava mo fualaau faʻasaina ma le tele o gaioiga faʻatonuina, e taua tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le rosiglitazone, o se sui o le vaega o thiazolidinediones, lea e tele ni mea e mafai ona faʻaalia, na faʻaaogaina mo le tusa ma le 8 tausaga, pe a oʻo i le taimi muamua i le faʻavae o suʻesuʻega faʻaletausaga umi, na faʻaalia se itu fou - osteoporosis. Mulimuli ane, na maua ai o lenei aafiaga, o le uiga o le pioglitazone, e masani lava ona atiina ae i tamaitai, e fesootaʻi ma le faateleina o le tele o taimi o gau. O suʻesuʻega mulimuli na faʻaalia ai le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le myocardial i le rosiglitazone ma le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa vevela ma le pioglitazone.

O nisi o aʻafiaga o fualaau oona mo le maʻisuka e mafai ona faapitoa le "faʻaleagaina" i tagata sili ona taatele o lenei maʻi. E oo lava i taunuuga e pei o le hypoglycemia, maua ai le mamafa, ae le o le taʻua o le lamatiaga o le faatupuina o le edema, osteoporosis, o le fatu vaivai tumau o le fatu, e le lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e matua faigofie lava i le togafitiga.

Malamalama i nei finauga, e sili atu le amata togafitiga ma fualaau sili ona suʻesuʻeina. E le gata ina latou maua se talaaga lelei o le saogalemu, ae o le maualuga foi o le malosi o le hypoglycemic. "New" fualaau faasaina e leai se taimi e faʻamaonia ai lo latou saogalemu i le faʻaaoga umi. E le gata i lea, latou te leʻi faʻaalia se faʻaoga sili atu o le faʻamalolo pe a faatusatusa i aganuu, "tuai". O nei faaiuga e faia pe a maeʻa suʻesuʻega.

O le fea vailaʻau e te manaʻo i ai? O le a le fofō sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. O le Faalapotopotoga a Europa mo le Suʻesuʻeina o le Maʻisuka fautuaina e filifili se vailaau faʻasaina e lava molimau (suʻesuʻega) e faʻamaonia ai le lelei ma le saogalemu o soʻo se vasega o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka.

O le augatupulaga aupito lata mai o vailaau e foliga mai e sili ona aoga. Ae o le faʻamoemoe o le latou faʻaaogaina o le a fuafuaina pe a maeʻa le faʻamaoniga e ala i se faiga lautele ma umi. I Europa ma Amerika, o le toʻatele o tagata gasegase e faʻaauau pea ona togafitia i fualaau faasaina ua faamaonia ma lelei.
O le auala pito sili ona aoga i le amataga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 tumau metformin, i le amanaia o ona aafiaga lelei uma, ma le sulfonylurea o meaola - o se vasega faamuamua o fualaau oona mo togafitiga sili atu ma le fesuiaiga i togafitiga tuufaatasi.

O le "tuai" masani, fualaau masani - metformin ma sulfonylureas e tumau ai le tulaga faavaomalo i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaʻaga mo le filifilia e lagolagoina i latou o finauga nei:

  • saogalemu o togafitiga o tagata gasegase
  • ausia iuga sili ona umi,
  • aafiaga i le lelei ma le ola o le olaga,
  • tamaoaiga.

Ma o nei fualaau oona o le a taua i le togafitiga o le maʻisuka seia oʻo ina maua avanoa faaopoopo e uiga i vailaau fou, sei iloga o suʻesuʻega tetele e faʻaalia ai lo latou aoga sili atu pe a faatusatusa i fualaau faʻasaina.

O taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo i taimi uumi ma le tele o le poto masani na maua mai i masaniga masani o faʻamaoniga aupito sili ona faatuatuaina ma talafeagai mo le filifilia o togafitiga fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga