Mea aoga o meaʻai mo le maʻisuka

Taʻu mo le maʻisuka

O le susuga e matua lauiloa lava ia i matou o se tauvaga. Ae ui i lea, e iai foʻi le tele o vailaʻau faʻamalositino, o le mafuaʻaga lea e faʻaaoga ai e aofia ai i togafitiga o le maʻisuka. O le a fesoasoani foi i le maualuga o le toto maualuga, gasegase o le tino, ma le malulu ma le mata o le tino. Ma o le lautele o lona talosaga e lautele.

E i ai foi se lagona filemu o le Dill, o le a fesoasoani i le aveesea o le masima, o lona teuteu e fesoasoani i tina tausi pepe i le fausiaina o susu. Ae ui i lea, e leai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le oona mo le maʻisuka.

Ou te fautua e faitau atili e uiga i aoga o meaʻai mo le maʻisuka i tusiga na ou mauaina i lenei autu.

Faamalologa meatotino

I vailaau faʻasoifua, e faʻaaogaina uma fatu o fatu ma ona lau. Aʻo leʻi faʻaogaina, ua mamago fatu o le laau. Latou te teuina i se mea pogisa, mago, ona latou taofi ai lea o latou faʻamalologa uma.

O fua o fatu e aofia ai le 2.5-4% o le suauu taua, mea mucous ma tannins, faapea foi gaʻo, mea oona, carvone, myristitine, aleuron ma dillapiol. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o fatu e saofagā i le vave faʻamaloloina o manuʻa, ma o mea faʻamamaina o le laau e fesoasoani e faʻamaʻapeʻa ai le nofoaga o manuʻa, tipi pe gaʻo.

Mai fatu e fai ai teuteuga, infusions ma mea laiti. I togafitiga faʻapitoa, o loʻo i ai se fale o le fale talavai, o mea faʻamalolo o ia mea e tutusa lelei ma mea e gaosia i le fale. I le faʻaopoopoga i fatu mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina lau o le laau. E faʻaaogaina e avea o ni mea faʻamalosi ma fesoasoani i tagata o loʻo mafatia i le malulu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O mea faʻamalolo o fatu o le vao na suʻesuʻeina mo se taimi umi. Ua maeʻa togafitiga i Rusia mo le tele o tausaga.

  • O fatu o le laau e faʻaleleia le faagasologa o le 'aina o otaota, o meaʻai e mafai ona faʻaleagaina ai le kesi.
  • O meatotino o mea taua ma le carvone e fesoasoani e faʻaitiitia ai tulaga tiga. I le faʻaopoopoga, o fatu o fatu o loʻo i ai le aʻafiaga, o le mea e sili ona aoga mo le cystitis. O loʻo iai ni faʻaleagaina o meatotino e aʻafia ai le faiga o meaʻai.

I totonu o tagata faʻamuamua, o togafitiga ma fatu fatu ma laʻau e le itiiti ifo le lauiloa.

  • E fautuaina mo le faʻaaogaina i le vevelence, ma le afaina ma le manava o le manava, pancreatitis.
  • Toto laau e aoga mo vae vaivai.
  • O le pepe i le taimi o le maitaga ua fautuaina ina ia 'ai uma fomaʻi. O le faʻaaogaina o meaʻai i le taimi o le lactation ei ai sona aoga aoga i le tino o se tina tausimai. E fesoasoani tele i le gaosiga o susu. E le gata i lea, o le laau e faʻaaoga lelei mo le faʻaaogaina fafo.
  • I le taimi o le maitaga, o le dill e faʻaaogaina i le fatafata - e faʻamalolo ai le tiga i le taimi o le fulafula o glands mammary.

E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le dill e mafai ona faia i ni manoa o le kiona, o le ita ma le tuʻimomomoina, talu ai ona o le laau e iai sona aʻafiaga faʻaleaga. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o lenei vaovao e talafeagai mo le togafitiga o pepe faatoa fananau mai. O le mea lea, o faʻamalologa o le vai o le suavai e fesoasoani i le atinaʻega o le faʻaogaina o fuainumera fou o pepe faatoa fananau mai, faʻamaloloina le paʻu ma le pala.

Taua: O le vai inu e fesoasoani e taulima ai maʻi mata. Faʻasaʻo le tumama ma faʻaitiitia le tiga. O le kulimi mumu i le paluga (o le suauʻu) e fesoasoani e faʻateʻa ese ai laumei ma isi meaola.

I le faaopoopo i vailaau, o fatu laau ma laulaau fou e faʻaaoga lelei i le kuka. E sili ona aoga le faaopoopoina o lenei vao i meaai mo pancreatitis. O le laau e mafai ona aofia ai i ipu eseese - soupe, gravy, casseroles ma salakeke.

I le pancreatitis e masani ai, e fautuaina e 'ai le mutia pe a uma le faʻagaloga. E le gata i lea, e mafai ona maua fatu fatu i le tele o oloa gaosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le laau latou te togafitiina ai siama, fai ni masini e puipuia ai.

E tele taimi e faʻaaogaina ai fatu o le pi mo le mamafa o le mamafa. O suauu taua i totonu o le laau e fesoasoani e aveesea ai le fiaaai. E fautuaina mo le mamafa o tagata e 'ai fatu o le mutia ma laʻau e faʻavasegaina ai totoga o meaʻai ma toesea le mamafa.

Faʻasoʻotoga o meaʻai i luga o le vai

O le a na o le 1 tbsp. se sipuni o fatu ma 200 ml. vai inu. Liligi le fatu ua nutimomoia i le vai inu ma tuu i luga mo le 15-20 minute. Ma le isi, o le mea e tatau ai e tatau ona faʻamamaina. Lapataiga fautuaina:

  • faʻatasi ai ma le urethritis, pyelonephritis inu 30-50 ml o tincture 5-6 taimi i le aso. O fua o le fatu ma le cystitis e iai se aafiaga e tetee ai i le tino o le tino, o le mea lea o le a fesoasoani ai le faʻafefeteina vave e faʻataʻi vave ai le faʻamaʻi,
  • faʻamaʻi, afaina, inu 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai,
  • i le avea ai ma se diuretic, ua inu le afu i le 100 ml. ao lei faia le taumafataga.
  • le mamafa o tagata e tatau ona 'ave le meaʻai mo le paʻu o le mamafa i foliga o se faʻafefe afa itula ao lei oʻo i taumafataga.

Faatumu vai mo pepe fou

1 tbsp. o se sipuni o fatu o loʻo sasaa i totonu o se ipu vai vevela ma faʻamalosi mo le tele o itula. E faʻafefea e le vai le colic. Faʻamafanafanaina o faʻamalosi mo stomatitis, fulafula o le susu, tuʻimomomoʻo ma manuʻa.

I le lita o le vai inu - 100 kalama o fatu. Faataga e tu mo ni nai itula. Faatasi ai ma le gaioiga, e mafai ona e uuina lou lima i fatu e tatau ai suauʻu.

Contraindications

Ae o fatu ma lālā o le laau, e leai ni aʻafiaga ogaoga na maua ina ua maeʻa le latou pulega. O le afaina o le otaota i le tino o le tagata e lei faamaonia. O sauniuniga e faʻatatau i fatu o se laau, o le kulimi mago e le mafua ai ni faʻafitauli, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le suauu taua. E solia i le taimi o le maitaga, o ana meatotino e aʻafia ai le tino o tina tausi maʻi. Fautuaina ia togafitigaina le suāuʻu manogi e le fomaʻi o loʻo auai.

O le afaina i le tino o le tagata e mafai ona tupu i le tulaga o le le faapalepale taitoatasi i le mutia. E tatau ona 'aina le laau i mea taumafa i ni tapulaa faʻapulaʻa, i le tulaga o soliga o vailaʻau, o le tulaga masani e mafai ona faʻatetele. Faʻasalaga, e tatau ona faia i le taimi o le maitaga ma le faʻaleagaina, talu ai o loʻo i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le toto, lea e mafai ona mafua ai le tafe toto.

Pancreas maʻi

O le tele o tagata gasegase i le ofisa o le fomaʻi e faitio i le tiga poʻo le mamafa i le agavale o le manava. Ma o le tele o taimi, o le maʻi e foliga mai o le mumū o le pancreas poʻo le pancreatite. O mafuaʻaga o lenei maʻi le lelei e mafai ona tele:

  • ava malosi
  • ulaula
  • faʻamaʻi pipisi
  • mafaufauga o le mafaufau
  • o le faʻaaogaina o meaʻai falai ma gaʻo.

O faailoga muamua mo le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi mo fesoasoani e mafai ona aofia ai mea nei: leu, vomiting, faʻaitiitia le manaʻo, afaina tele. Ae ui i lea, o nei faailoga e talafeagai mo le tele o isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. A maeʻa ona alu i le fomaʻi, o le tagata maʻi o le a faʻataʻitaʻiina se suʻega o le urine ma le toto, ultrasound, pe a manaʻomia, faʻasologa ma le laparoscopy. I soo se tulaga, tusa lava po o le a le fefe, e le aoga le tolopoina o se asiasiga i se tagata poto faapitoa.

Togafitiga o togafitiga i le dill

A maeʻa ona faʻamaonia le faʻamaʻi ma fai se mea e iloa ai, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga. O nisi tagata e le o lagolagoina le metotia o fualaau faasaina, o lea latou te faaaogaina ai vailaau masani. O se tasi o auala lauiloa e faʻaitiitia ai le afaina o fatu fatu.

Se vaega o talafaasolopito. Na oʻo mai ia i matou mai le Metitirani Sea. E i ai sona manogi manogi, ma o ona atigi o loʻo i ai le suauu taua. O le kulimi kulupu o loʻo faʻatusalia e le pectin mea, sima o le uʻamea, calcium, potassium, vitamini P, B, PP. I aso anamua, o mata ua togafitia, o vevela, ate ma fatu fatu.

Fautuaga! Tomai fomai i aso nei e fautuaina le faʻaaogaina o le teuteu o le tipi ina ia faʻaitiitia ai le mamafa, faʻavaveina o le tino, ma faʻamautuina le galuega ile manava. Ae ui i lea, i le togafitiga o pancreatitis, o fatu pill e le aoga i taimi uma.

E matuā le manaʻomia lava le faʻaaogaina o meaʻai i le taimi o le faʻataunuʻuina o le faʻaogaina o le faʻaoga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e iai le aʻafiaga a le kulumu, ma o le sili atu o talo, e faʻaopoopoina ai le mumū.

O lenei faafitauli e mafai ona faʻaumatia pe afai e te faʻaaogaina le laau i ni mea laiti. I nisi o vaega o le kulumu (fuʻu ma laulaau), e tele le fiva, lea e aʻafia ai le faʻamamaina o le inumaga ma mafai ai ona mafua ai le manava.

Fua o fatu mo le pancreas o loʻo i ai le tele o mea aoga mo pancreatitis - faʻasalalauga o le microflora o totoga o meaʻai, faʻasaʻo le tiga ma le spasm. O loʻo i ai le meaʻai o le diuretic, lea e aʻafia ai le aveeseina o le valea ma le aveeseina o mea leaga.

Le faʻaaogaina o fatu pi

E pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai le tele o vitamini aoga ma minerale. E taua e le au atamamai le fatu o fatu o le fatu o se auala lelei ma lelei e togafitia ai le maʻi. Felauaiga, antispasmodic, bactericidal ma anti-inflammatory - o nei mea uma o loʻo i totonu o fatu o fatu.

I le amataga o le aveina o se teuteuga o fatu pi, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi, talu ai o tupe uma ua i ai le faʻasaina. Fua fatu e le fautuaina mo tagata mafatia:

  • manatu faʻapitoa
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • i luga o le musika lamolemole o totoga o meaʻai,
  • tasi le le faapalepale.

E tatau foi ona e lafoaia lenei metotia o togafitiga i le taimi o le taoto ma le maʻitaga.

O fua o fatu mo le faʻamaʻi faʻasaina ua saunia muamua pe faʻatau i se fale talavai. Afai e te mauaina oe lava ia, e tatau ona e manatua o le aoina e le fautuaina i tafatafa o auala, fale gaosi oloa ma vai eleʻele eleelea. Teuina fatu i totonu o se fagu tioata tapuni.

E tele auala e saunia ai ma faʻaaoga fatu fatu. E mafai ona nutimomoia ma faʻafofoga tautala i le aso e ala i le mumu poʻo le faʻapalaina atoa, sili atu ona taua, ia matua usitai i le fua.

O se tuufaatasiga aoga o fatu o le fatu e ave faatasi ma le siama, fuamoa ma le mint. O lenei faaputuga ua mamanuina e faamama ai le tiga ma faatoafilemu ai le paʻu. Ae ui i lea, e le gata e matutu, ae o laulaau fou foi o le laau e aoga. E faʻaaogaina mo le mumu o le mumu, aʻo faʻamago ma i le tino o le faʻamaʻi.

Lapataiga: Faʻasusu e fafine le kuka i kuka kuka, soupisi ma salati e faʻaopoopo ai meaʻai ma manogi. Ae, e faaopoopo atu i lenei mea, latou te fesoasoani foi i le faamatuu atu o le vai inu ma faaleleia le faagaoioia o totoga o meaola. Faʻavae matagofie o le meaʻai - e aveesea ai le manava manaia.

Faatasi ai ma le filifiliga sao o togafitiga togafitiga, e mafai ona e manumalo i soo se faʻamaʻi ma lagolagoina lona puipuiga. I le amataina o togafitiga, ua fautuaina e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa, o le a ia fesoasoani ia te oe e filifili le sao saʻo ma le umi o le aoga.

E mafai ona ou 'ai le dill mo le maʻisuka?

E mafai ma e tatau ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka. O se tasi lenei o laau sili ona aoga mo tagata. Ua faʻaleleia e tagata talu mai le taimi atoa. I totonu o togalaau taʻitasi, e felelei tele ai o latou faamalu. Ma mai le mea latou te alolofa tele ia te ia?

O le otaota o loʻo i ai se faleteuoloa moni o vitamini. O le tele o vailaʻau faʻapitoa e faʻamalosia ai vaʻa toto. E mafai e le Dill ona faʻalauteleina le vaʻaia, e faʻamalolo ai sima o muso lamolemole. E i ai sona aʻafiaga.

O le afaina o le toto e mafua ai ona maualalo le toto, lea e masani lava o le tulaga o le maʻisuka. O ona laulaʻau ma fatu e le faʻateleina le kulukose toto. Till faʻaleleia le gasegase, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

O loʻo i luga o le lisi o meaʻai maloloina mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai: vitamini C, carotene, vitamini B1, B2, acic acid, carbohydrates.

Taua! E leai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le oona i meaai mo le maʻisuka. E fesoasoani i le maualalo o le toto, e aofia ai le tele o vitamini, ei ai le aafiaga o le diuretic laiti, faʻaleleia le faʻalaumalieina, ia mautinoa ia faʻaaoga uma le pulu ma faʻamago pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka.

O le kulimi o loʻo i ai vitamini C, carotene, vitamini B1, B2. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le o se mea matautia le oona. O le laufanua o le vao e mafai ona taʻua saʻo o le Metitirani. O faʻamanuiaga o le anufe mo le maʻisuka o le tamaoaiga o suauu tāua. O ona laupepa o loʻo i ai pectini ma carotene, faʻapea foʻi ma se seti atoa o meaʻai ma vitamini, fuluʻiula, uʻamea ma le potassium. O laʻau o loʻo tumu i vitamini C, A, B2, B6, P, PP.

E aofia ai suauu meli, aemaise lava le calcium, potassium, phosphorus, uʻamea, magnesium. O le kulimi o se laau faʻalaʻau taʻitasi, e malulu, e manaʻomia ai le faʻamafanafana ma le malamalama. O loʻo i ai se mea faʻataʻamilosaga saʻo e oʻo atu i le 90 cm le maualuga, faʻasolosolo solo, laʻau feʻai.

O lenei fale masani e fesoasoani i le maʻisuka, masima, ma le gaʻo.

O le laufanua o le vao o Asia. Ae e oo lava foi i faitaulaga Aikupito sa faaaogaina mo togafitiga faafomai i le lima afe tausaga ua mavae. O fua o fatu na maua e tagata suʻesuʻe i le taimi o le vaneina o Roma anamua. O lona tino na maua i le faaleagaina o Roma ma UK. I le Vaitau Tutotonu na talitonuina ai o le pulu e puipuia mai le faataulaitu.

O loʻo taʻua ai le meaʻai i le Talmud ma le Tusi Paia. O le tau o le dill o loʻo faʻaalia e le mea moni o le sefuluai na totogiina e ana fatu, laulaʻau ma faʻaʻau. O le taimi nei ua totoina i le Europa atoa, ua maua i Aferika, Iran, Initia. I Rusia, e faaopoopo atu i le totoina o le vao, o le laau toto e totoina vao i vaega uma o Europa, i Siberia ma le Caucasus. E maua foi i le vao i atunuu o le Metitirani.

O le vao, e pei o se tulafono, e le faʻaaoga e soo se tasi. Mo meaai ma togafitiga faafomai, ua totoina le laau. Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai fatu ma mutia. E faia sauniuniga pe afai e 50-60% le matutua. Laʻau e toso lima pe tipi ese i se mai po o ni naifi, ma fusifusia i fusi saito, o loʻo faʻamago i lalo o falesa ma faʻalelei lelei. Ona lafoaʻiina lea o fusi saito ma luga o sieves po o matagi, o le fua e vavaeese mai mea leaga.

Talu mai taimi anamua, o le dill ua faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O loʻo i ai pepa:

  • vitamini A, C, B1, B2, PP,
  • flavonoids
  • vailaau oona (masima, uʻamea, potassium, calcium, phosphorus, ma isi).

O fua o:

  • o suauu taua
  • gaʻo gaʻo
  • squirrels
  • amic acid, ma isi.

Till e faʻaaoga i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi:

  • maʻisuka
  • afaina
  • masima masima
  • e i ai se lagona filemu i le angina pectoris, neurosis, maso musele o le tino o le manava,
  • o lona teuteuga e afaina ai le fausia o le susu i tina tausimai,
  • o le suauʻu taua e faʻateleina ai le faʻamalositino o le vai oona ma le tuʻuina atu o gaʻo.

E le gata i lea, ei ai aafiaga nei:

  • bactericidal - faʻamalosolo faiga faʻapipiʻi ma fesoasoani i le tino ia "tupu" lelei i totonu o microflora totonu,
  • antispasmodic - faʻasaʻo vaʻaia o musele malie,
  • vasodilator - faafaigofie le tafe toto i toetoe lava o totoga uma io tatou tino,
  • o le a le faʻaitiitia ai le toto i totonu o vaʻa,
  • diuretic - e manino mai le igoa,
  • anti-inflammatory - faʻasaʻo ituaiga uma o le mumū,
  • cardiotonic - lagona le galuega a le loto,
  • maofa - faʻafilemu ma faaleleia le moe,
  • bronchodilator - faʻateleina, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani, le tele o bronchioles ma alveoli, faʻaititia ai le teteʻe mai o le ea mai totonu ma le faʻamaʻaloga i luga o vaalele,
  • e faʻamoemoe - faʻaitiitia le vavao ma le vaʻaia ma faʻaleleia lona manava mai le tino,
  • faʻataʻitaʻiga - o lona uiga masini taʻavale
  • mea faʻamalosi - faʻasolosolo faʻasolosolo ma faʻaitiitia le faʻatupulaia o le gaosiga o le kesi,
  • Laxatives - fesoasoani i le faʻamalosi,
  • toe faʻataʻitaʻese - faʻavaveina le faʻamaloloina o maʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi mulimuli ane, o le fatuina o le ponaivi o le ponaivi pe a uma ona gau ma manuʻa.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o fua o fualaau aina e faʻaaogaina mo le le mautonu: latou te inu i se ipu tioata e tasi ae leʻi alu i le moega.

Seleseleina ma teuina

Mo togafitiga i le taimi o le tuputupu aʻe e faʻaaoga ai greens fou. E mafai ona totoina lenei aganuu i le tele o taimi i le vaitau mai ia Aperila ia Iulai ile moega ina ia mafai ai ona maua ni fualaau laiti.Mo le faia o isi togafitiga faʻapitoa, ua saunia le fala mo le taumalulu e faʻaaoga ai auala autu e tolu i le fale - faʻamago, faʻamaisa, ma le teu.

Vaʻavaʻai! Laʻau mumu vaivai ma fatu. O le seleselega i le taeao, pe a uma ona tago le laau pe a uma le sau. O mea lalaga mama ua tuʻuina i totonu o se mea manifinifi i lalo o le paolo i totonu o se vaega faʻasalaga i luga o pepa paʻepaʻe. E faʻamago faʻapipiʻi faʻatasi ma fatu laʻau mai lau. E mafai ona e fusifusia fusi laititi ma tautau i latou mo le faʻamago.

Lago susu o loʻo teuina i tulaga matutu i taga lino. O fatu e sasaina pe a uma le masimasi ua sasaa atu i totonu o se atigipusa tioata ma se tapuni ufiufi. Latou te tuʻu i se mea pogisa.

Pe a filifili pe faʻapefea ona faʻasao le otaota, e masani ona latou suʻeina le auala o laisa e leai ni pupuʻu. Ua fufuluina, tuʻu i luga o se solo e faʻafefe ai le tele o le vai. Afai e manaʻomia, tata le lau, e ui e mafai ona e tuʻuina lala uma. E tufatufa mea faʻaaoga i ni vaega laiti i taga palasitika ma tuʻu i totonu o se pusaisaisa.

O loʻo i ai se isi metotia o le faʻamaʻiina lea e mafai ai ona e foia le faafitauli i le auala e teu ai otaota ma faʻaaoga mulimuli ane i le taimi o le taumalulu, e le gata mo togafitiga faafomaʻi, meaʻai, ae mo faamoemoega lelei. O greens ua saunia e nutimomoia e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. E faaopoopo le sua suamalie - o le afa o le sipuniti i le 0.5 l o le mea e maua mai ai. Ua faataatia i fafo i se aisa ma ua malo.

O le salting dill e faʻataga ai oe e teu, pe afai e leai se auala e faʻaoga ai isi metotia. O laʻau fufulu ua maeʻa lelei, faʻafefiloi ma le masima i le volumetric ratio o le 2: 1. O loʻo tuʻuina atu i totonu o ni fagu laiti, muaʻi faʻamamaina ma fagu.

E iloa e tagata faʻamalolo, o le faʻaaogaina o le dill e mafua ona o lona vailaʻau faʻasolo, lea e aofia ai mulimuli i mea:

  • o suauu taua
  • coumarin
  • resin
  • phenol carboxylic acid,
  • vicenin
  • solo
  • gaʻo gaʻo
  • polotini
  • lipine
  • fiber
  • kempferol.

Till e mauoa i vitamin eseese - A, B, PP (nicotinic acid), P (sosolo). E tele le acid ascorbic i laulaau. O minerale e taua mo le ola o loʻo aofia ai i le fua faʻatatau - potassium, calcium, phosphorus. O Manganese, zinc, ma le magnesium sa maua i vaega eseese o le laau. E aofia ai le sima, kopa, ma le uʻamea, manganese.

Tausaga Aoga

O faʻafitauli vailaʻau eseese o le oona o loʻo faʻaalia i le mauaina mai se tele o itu aoga lelei:

  • faamalosia o puipui ma le faalauteleina o toto toto,
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic,
  • lafoaia o mea oona, toxins,
  • faʻaumatia,
  • faʻafouina o le lactation process,
  • faamalosia o puipuiga
  • tulafono faʻasaina
  • aveeseina o le le atoatoa i le gaoioiga o le gastrointestinal tract,
  • faaitiitia o faaaliga o tiga,
  • toso,
  • mimitaina o le 'otaota,
  • le faʻamautuina o galuega a le tino tutotonu,
  • aveeseina o le fefe,
  • paleni mamafa.

O le iloa o mea aoga aoga, e mafai ai ona e faʻaogaina ma tulaga faʻaleagaina nei o le tino:

  • toto maualuga
  • afaina o mata
  • faʻamaʻi maʻi
  • afaina
  • malulu
  • vevela mumū
  • maʻisuka malosi
  • o foliga vaaia o le faoa faamalosi,
  • ituaiga paʻu o le paʻu - siama, gaʻo.

O le tapenaga o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le lapisi e manaʻomia ai le faʻaeteete totoa, talu ai o le tele o le gaʻo e mafai ona afaina ai le soifua maloloina
Faiga Faʻafofo

Mo le faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi, e tatau ona e iloa le auala e gaosia ai togi mo le sauniuniga o mea e faʻaaogaina, teuteuga, faʻapefea foi ona faia ni mea laiti ma isi ituaiga o fualaau.

Faʻatau

Mo le faia o ni meaʻai o le nifo i lou lava aiga, ave ni fatu - o se sipuni sipuni, sasaa vai inu - 200 ml. Tutu i lalo o se solo seia lelei, mama. E fautuaina i le matafaioi o se choleretic, diuretic, faʻasolosolo ai mea faʻapitoa, faʻaleleia manaoga, faʻamoemoe. O se tasi fualaau e 100 ml.

Atagofie

Ina ia faia se teuteuga o le pi, e te manaʻomia ni laau mamago - tolu sipuni. E uʻuina i le 200 ml o le vai mo le kuata o le itula, faʻamaʻaina ma faʻaopopo i le vai inu i se tioata atoa. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi o le hepatic, o le mea e maua ai le vaevaega ua vaevaeina i tolu tautua ma faʻaaogaina 30 minute aʻo leʻi faia le taeao, aoauli, 'aiga o le afiafi. Togafitiga e faia mo vaiaso e tolu.

Tincture

Ua saunia se sipuni o le pi mai le 50 g o fatu e taʻitasi le vaiaso e aunoa ma se malamalama i le 500 ml o vodka. Mai le tigaina o le intininal, le afaina, aveeseina o le taʻavale i lea aso ma lea aso, e 20 fuga o le fualaau faasaina ua faʻafefe i le kuata vai vai.

Malosiaga

O le kulimi mumu ua faʻasaina i se falaoamata e faʻaaogaina ai se mea e teu ai le kofe. Ave se sipunipuni faʻaselau i le colic, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga i le manava aʻo leʻi 'ai. Faʻamalosi le tale lea e tupu i taimi o osofaiga o le faʻavalalalalalalalala, faʻasaʻo le luluina o le sipuniti o le paʻu, lea e ave i le gutu ma ulaina mo ni nai minute e aunoa ma le foloina.

Tip! Ina ia feagai ma le le mautonu, ave se sipuniti o le paʻu, fufulu ile vai, afa itula ao le i faataoto ile moega.

Oona

O le sua o le dill e maua mai i laau afu fou ua tumu i elemene taua, o le mea lea, e faʻamaʻaina i se sipuni tele o le taeao. O lenei meafaigaluega e mafai ona faʻamalosi ai galuega fatu, faʻaitiitia le toto toto. Faʻafaigofieina le tulaga o le atherosclerosis, faʻateʻa toto toto. I le faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le sukalati e faʻaleleia le vaʻai.

Suauu

E aumaia ai le tele o aogā i le tino o le dill i le tulaga o se suauʻu manaia-tofo ma faʻafilemu ma faʻalelei uiga. E faʻaaoga foi i le cosmetology.

Laʻau fou e fufulu mo le kuka. O loʻo tuʻuina i luga o se solo e faatea ai le tele o le susu. I le pasi atu i se suʻi meaʻai, o le paluga e faʻapipiʻi i gau gau. Faʻaauau le mu o le afi ma faʻavela seia oʻo ina faʻaititia le siʻisi o le suamalie i le afa. Laveʻa le vevela o le sulu, ona malulu ai lea. Ua tutusa lelei le suavaia o le suavai ma le suauu.

O a mea e mafai ona aoga mo le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le dill i le foliga o se decoction mo le maʻisuka ua lauiloa mo lona aoga. Ave aʻa o le laau - 25 g. O loo fufulu i totonu o ipu vai e tolu mo le 2 i le 3 minute. A maeʻa ona aveese mai le ogaumu, faʻaauau i lalo o se solo mo le 10 minute. E faʻamaʻaina i ni atumaga se tolu aʻo leʻi 'aʻai (tusa ma le 20 minute).

Mo le pancreas

Faʻaaogā tatau mo le pancreatitis e tatau ona fai pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi. Toto fatu (o se sipuni sipuni), nutimomoia i totonu o se paluga, o le a manuia. Latou te faʻamalosi mo le tusa o le itula i lalo o se solo i le vai inu - 250 ml. A maeʻa, latou te inu se kuata kuata 25 minute ao leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi.

E aofia ai i le togafitiga faʻafomaʻi o le meaʻai lea mo le pancreas, ona o lona antispasmodic, analgesic, diuretic, mea e tetee ai le inflammatory.

Togafitiga o Toto

O suʻesuʻega faʻasaienisi talu ai nei ua faʻamaonia: o le meaʻai e lagolagoina ai le soifua maloloina o fatuga ma faʻateleina ai le "gaioiga" mo le faʻaaogaina o le suavai (lea e mafai ona sili ona taua mo i latou e ola i le vevela ma mulimuli i se taumafataga mo le mamafa o le mamafa - latou te manaʻomia le tele o le inu ava).

Afai e leai ni maa i totonu o fatugaʻo, ae o loʻo i ai le oneone, o le mea lea o le a fesoasoani i le faaiuga. E fesoasoani foʻi i se faʻamaoniga lē lelei o le tele o faʻamaʻi o nei totoga e pei o le mimiti (incontinence) (ae o iinei o le a sili atu ona faʻatonuina i le vevela, aemaise lava, e faʻatonutonu ai le faʻamalosia o mea e aafia ai). I le masani ai, o le antibacterial, o mea e tetee ai le inflammatory o le dill e aoga foi mo gaʻo.

Suʻega a Cataract Dill

O le mea moni, o le tumu o tumu ua tumu i vitamini A ma B, o le tamaoaiga i minerale (seleni, phosphorus, sodium) ma suauu taua (e aofia ai le linoleic ma palmitic acid), ei ai sona aafiaga lelei i le vaaiga mamao.

Mo le togafitiga o le cataract with dill, o sina fatu laʻitiiti (ma e sili ona taua, e le o le gaʻo!), E tusa ma le 2 sipuni tele, tuʻu i totonu o ni taga laupepa se lua. Ona fufusi lea o taga i filo, faʻafeiloaʻi mo le 5 minute i le vai inu. E toso mai i fafo mai ipu, faʻalelei ma sina vevela (ae le mu), faʻaaogaina e pei o se pipiʻi i mata vaʻa. Faʻapipiʻi le ufiufi ata ma le solo i luga. Ma o le mea lea e taofia ai le pipiʻi seia maeʻa. O le taimi sili ona lelei o le faʻataʻitaʻiga e faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. E mafai ona e toe faʻaigisi ia fatu kulimi tutusa e oʻo i le lima taimi.

Toto togafitiga o prostatitis

E tatau ona maitauina e faapea, mo le togafitiga o prostatitis, o vailaau faʻapitoa e fautuaina e le faʻaaogaina fualaau aina, ae o fuālaʻau fou. O le togafitiga faʻapitoa e mafai ona maua i le tulaga o le faaumiumi, masani ma le taumafa (o lona uiga, e tatau ona faʻaopopoina i ipu uma) pulu. O faʻamanuiaga o le lauusiusi o le a faʻaalia:

  • faaleleia atili o le toto (e mafua mai i vasodilation),
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • faʻasologa o le faiga o le urination (e aofia ai le faʻaititia o le tiga)
  • aʻafiaga o le antibacterial
  • faaosofia o le gaosiga o le testosterone (ona o le tuufaatasiga o se maualuga o mea o le sima ma gaʻo taua).

E mafai foi ona e saunia se teuteuga o greens (1 sipunipuni o ogalaau gaosi mo le 200 ml o vai inu).

Tumu i le moa

Folic acid, pyridoxine, manganese, acid ascorbic, vitamini B11 ma le tele o isi elemene o le tuufaatasiga o dill (otaota ma fualaau aina) o le faavae lea o ona manuia mo tamaitai o loʻo feagai ma misa. Till o se faleteuoloa o antioxidants e taofiofia ai le faasologa o le matua, e aofia ai le "faʻaumatia" o le tala o le hormonal, faaitiitia le gaosiga ma le faʻaitiitia vave o le paʻu. E le gata i lea, faʻafetai i le oona i lenei taimi faigata mo tamaitai:

  • o taofiga o le taofiofi e le toe faateleina,
  • gasegase faifai pea le pasi, o le malosi o le malosi e tupu, o le malosi o le tino e tupu,
  • faʻalavelave, faʻaleleia le lauulu ma fao.

E le gata i lea, o le uʻuina o le fatu o fatu pi ma le moaopa, e fautuaina e faʻaopoopo se sipuni o le meli i le tautua taitasi o le vai inu - ole sugars, o le suka gaʻo ma le vitamini o le a faʻaleleia ai le popole (faʻaleleia o lagona) ma faʻaopoopoga.

Fufulu mai le manava

Ona o le tele o mafuaʻaga o le manava, o le lelei o le meaʻai e eseese tele, ma i nisi tulaga e mafai ona galue na o se sui soʻo vaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo mai le manava o se faʻataʻitaʻiga o meaʻai malolosi).

Ae o le mea lautele, o meainu mai fua o le opu i lenei itu e aoga i le latou:

  • faamatuu atu i le gastrointestinal spasms,
  • faaitiitia le tiga
  • faʻagasolo i luga o le moa
  • faʻaitiitia le faʻavaeina o gaʻo ma aveese lemu,
  • faʻalavelave faiga faʻapipiʻi ma faʻamalosi i totonu o le gastrointestinal tract,
  • galue e avea o se sui antibacterial e tetee atu i microhoganic pathogenic,
  • faaleleia, faʻamaonia le microflora gastrointestinal,
  • faʻavave le toe faʻafouina o faʻanoanoa mucous / faʻaleagaina.

Latou te fesoasoani foi i le faʻamautuina o le faapaleniina o le vai i lona tino atoa, lea e taua tele e ui lava o le manava manaia o soʻo se mafuaga e mafua ai le faʻamalolo o le tino.

E aoga foi le iloa o le "vai o vai" ua faatonuina mo le manava ma faafitauli e fesootai i ai o le manava, afai e faatauina i se fale talavai, o le mea moni e masani ona avea ma fofo mai fennel. O lenei laau e taua foi o le dill - naʻo le fale talavai. Ae o le mea moni, e aofia ai i latou i ni ituaiga eseese ma ni meaʻai i togalaau.

Fua mo le pyelonephritis

O lenei faʻamaʻi pipisi ma le afaina o fatu fatu o se tasi lea o faafitauli e sili ona taatele ile urological i le lalolagi. E tusa ai ma le faʻasolo o meaʻai ma le pyelonephritis, e fautuaina e faʻapipiʻi fatu ma laau e maua ai le tele o aʻafiaga:

  • Toto. O le faʻaitiitia o le faʻalagolago o le suavai i le aso e faʻamalosia ai puipuiga masani a le tino ma puipuia ai le foliga mai o le edema.
  • Aneti-inflammatory. E pei ona taʻua muamua, o le pill o se vailaʻau mamana malosi, e faʻasaina ai le togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga