10 meaʻai e vave faʻavaveina ai lau metabolism i le tele o taimi

E masani lava, o le vaivai tele, o le mamafa i le tino atoa ma le mamafa o le mamafa o ni faailoga ia o se gasegase lemu. I le avea ai o se tulafono, o le fuafaatatau o le metabolic e mafai ona faalagolago i le gaosiga o le genetic. Ae e tusa lava pe o le a, o le metabolism e mafai ona aʻafiaina e ala i le faia e le gata o faʻamalositino, e alu i aso uma i le ea fou, taumafa masani ma le tele o taumafataga i le voluma, ae faʻalauiloa ai foi meaʻai maloloina i au mea taumafa.

Aisea e te manaʻomia ai le faanatinatiina o le metabolism

O le televave o le metabolism, o le televave o le tino o le a maua le malosi mai oloa faʻaaogaina ma o le a televave le faʻaaogaina o auala taua i le telefoni.

O le faʻaleleia o le metabolism o le a faʻateleina ai le faagasologa o le aveesea o le mamafa ma le aveesea o toxins mai le tino, lea o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino, paʻu ma lauulu. Faʻatasi ai ma le faʻavaveina o le metabolism, o le a le faigata le ausia o taunuʻuga vaaia ma le mausali pe a aveesea le mamafa, o le a fesoasoani i le sailia o le lotogatasi i le tino ma maua le soifua maloloina mo se taimi umi.

Metabolism Accelerating Products

O le vai e oso maualuga i luga o le gasegase

Faatasi ai ma le le lava o le vai i totonu o le tino, o gaioiga gasegase vave vave lemu, salts, toxins faaputuputu, faagasologa o intracellular e faagesegese, ma mea e afaina ai o tatou tino.

O le faʻamalalaina o le fili o le metabolism ma se uo o nisi pauna. O ni ipu tioata i aso taʻitasi o vai inu mama o le a foia ai lenei faafitauli.

Berries ma fua

O fualaʻau ma fualaau aina e aofia ai le tele o vitamini, fiber, carbohydrates, lea e faʻaleleia ai le metabolism ma o gaʻo gaʻo, e mafai ona 'aina ma le mafaufau i le afaina i le ata.

Latou te aofia ai le suka moni, lea e mafai ona avea ma se mea sili ona sui mo se meaʻai suamalie ma gaʻo pe afai e te manaʻo e 'ai se mea maualuga o le kalori. E taua le taulaʻi atu i:

E le o le nofoaga mulimuli i luga o aoga i lenei lisi o loʻo nofoia e le tama, aemaise lava le paʻu o le keke, keke, blackberry.

Faatasi ai ma ia mea, e taua le faailoaina o le "toa" e mafai ona fesoasoani i le tino e faatelevave le metabolism i se taimi puupuu:

  • Seleni, meaʻai, asparagus,
  • Peni
  • Zucchini, kukama.

Fualaau faisua, aemaise lava i latou o loʻo lisiina, ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, o lona uiga o le mauaina o paʻu faaopoopo e ala i le 'ai ia mea e faigofie lava.

Puipuia: meaʻai laiti-calorie ma iʻa

O oloa e aofia ai le tele o porotini e tatau ona i ai i le taumafataga e le gata ina vave le fausiaina o le metabolism, ae ia tausia foi le masaniga o le tino, aua o le protein o se mea taua mo le soifua maloloina lelei o le tino.

A aunoa ma se polotini, faʻapea foʻi ma le leai o se suavai, e le mafai ona faʻatino mea taua i le tulaga o le cellular.

O meaʻai taua o le palatini e maua i aʻano, iʻa ma fuamoa.

  • Pou, pepe,
  • Leʻu puaa ma pipi,
  • Nofoaga e leai ni meaʻai
  • Veʻa.

O lapisi e sili ona lelei mo moa ma salu.

1. Peʻa vevela

Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, o le faʻaaogaina o le pepa vevela e faʻavaveina ai le metabolism o le itiiti ifo i le 25%.

O le mea moni e faapea o meaʻai manogi e maua ai lo tatou afu nai lo mea masani. E mafua lenei tulaga capsaicin - o se faʻalapotopotoga e aʻafia ai le mauaina o le tiga i le tino. E faʻaleleia ai le toto ma le metabolism, e faʻateleina ai le gaʻo o lou tino.

O fea la e mafai ona ou maua ai lenei mea? E mafai ona e mauaina i ituaiga uma o vevela vevela, e pei o le chili, jalapenos, pepa cayenne, ma isi.

2. Fatuga atoa: oatamal ma lanu enaena

I se taumafataga lelei, e iai pea fatuga ma cereals e masani ona i ai. Ma ei ai mafuaaga mo lenei mea. O fatu fatu, e pei o le saito, oisa, araisa poo sana, e maualuga meaʻai ma gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea e vave faʻavave ai le metabolism ma faʻamautinoa ai le maualuga ole inisalini.

Ae ia manatua o le maualalo o le inisalini o maualuga e tutusa lava le leaga mo le tino e maualuga tele. Talu ai ona o se ituaiga o le le atoatoa o mea tau vailaau e taʻu atu ai i le tino e tatau ona teuina le gaʻo. O le mea lea, e pei ona latou fai mai, o mea uma lava e lelei i le faʻamautuina, e mafai ona e faʻaaogaina i se soifua maloloina lelei.

Faʻataunuʻu fua o meaʻai e faʻaleleia ai le metabolism

Afai e te tausisi i se paleni paleni taumafa ma galue e le aunoa pe fai ni nai faʻagasologa faigofie, ae i ai pea e le faʻaitiitia le mamafa, i le saoasaoa e pei ona e manaʻo ai, taumafai e faʻavave le metabolism e ala i le aofia ai meaʻai (ma meainu) o loʻo mulimuli mai i lau'aiga.

E foliga mai e sili atu ma le tasi ona e faitau ma iloa o le vai e taua tele i le mamafa o le mamafa. E mafai ona fai mai o le mea sili lenei ona malosi i so o se meaʻai maloloina. I le ala, manatua le fua o le vai mai le kemisi? ...

O le toeaina H2O e le gata e mafai ona faʻatumu oe pe a iai se lagona taufaasese o le fiaaai. E fesoasoani foi le vai i le mu o calories.

O le US National Institut of Health i se tasi suʻesuʻega na faaalia ai o le inu o le 0.5 lita o le vai e mafai ona faateleina ai le gasegase i le 24% - 30%, pe a ma le 1.5 itula.

O le mea lea, e mafai ona e taumafai e inuina lenei aofaiga o vai ao le i faia taumafataga taitasi, afa afa itula ao lei faia se taumafataga. O nisi e finau e faapea, mo nisi tagata e mafai ai ona e leiloa le 44% o le mamafa i luga o le 12-vaiaso nai lo tagata e le o.

I le faaopoopo i le susunuina o ou gaʻo, o le vai e faʻaleleia ai lou lagona o le atoatoa, o lea aua le faʻaleagaina.

2. Lauti tiulati

Teu tiiti o se tasi o mea ou te fiafia i ai. Ina ua paʻu le mamafa, na fesoasoani mai ia te aʻu 100%. O se tasi lea o mea sili ona lelei mo le susunuina o gaʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 'upega tafailagi' e fai mai, i le tele o ituaiga o lauti, lanu meamata mo le mamafa o le mamafa e sili ona aoga. E faʻaleleia ai le gasegase, faʻavaveina le faagasologa o gasegase ma aveesea ai toxins ma toxins mai le tino. O le mea lea, o le mamafa e faaitiitia i le natura e leai se afaina i le soifua maloloina ma e oʻo lava i le manuia.

Ua lauiloa foi o le faagasologa o le leiloa o le mamafa o le lanu lanu meamata e le gata ona o le faaleleia o le gataifale. Teu tiiti e aveeseina le tele o le vai mai le tino e ala i se gaioiga agamalu.

Ioe, o le a ou faamaoni, o le la o le a le fesoasoani ia te oe e susunuina le tele o kalori, ae o le faaopoopo i le 50 i le 60 kalori e faigofie. Ma faatasi ai ma isi meaʻai e susunuina gaʻo, o lenei faagasologa o le a faatelevave atili ai.

E tusa ai ma le ola, o lanu lanumeamata e aofia ai catechins. O nei mea e sili atu ona malosi i le toto, e le gata i le faateleina o le metabolism, ae e taua foi i le puipuia o le tele o faamai o toto, fatu ma isi.

Teu tiulati o se meainu taua i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma le mamafa o le mamafa!

Soo se cafeine pele mai le kofe o le a oso nei mo le fiafia. E foliga mai ua naʻo le mea tatou te manaʻomia. A uma mea uma, o le caffeine e fesoasoani i le faateleina o le metabolism.

E naʻo le vai inu lea o le a faʻatagaina oe e vave faʻavave le metabolism i le vave e mafai i le taeao.

Ma o loʻo i ai le faʻamaoniga o lenei ...

O se suʻesuʻega mai le American Journal of Clinical Nutrition na faʻaalia ai o le caffeine i le kofe e faʻamalosia ai le gasegase e le gata ia i latou o loʻo mamafa tele, ae faʻapea foi i latou e le afaina i lenei maʻi.

Ioe o le kofe o nisi taimi e lelei. Ae peitai, aua e te maelega. E tele fefinauaiga e uiga i le tele o kofe e mafai ona e inu i le aso, ae leai se faʻamaoniga tonu ua maua.

I le tagata lava ia, ua ou faatulagaina le masani - 2-3 ipu ipufe i le vaiaso. Atonu e inu sina tasi sina kofe. Ae foliga mai e tatau ona e mafaufau e sili atu ma le tasi le ipu i le aso e leaga. Afai ei ai sau suʻesuʻega i lenei mataupu, tuʻu se iloiloga i faʻamatalaga o loʻo i lalo.

Ma ia manatua le mea autu, afai ua uma ona tatou talanoa e uiga i le kofe o se oloa soifua maloloina, ona e le tatau ona aofia ai nisi o ipu inu ua tumu i suka ma mea faaopoopo i lenei lisi o oloa maloloina. E le gata e mafai ona faʻaitiitia ai lau faʻagasologa o le paʻu o le soifua maloloina, ae e aʻafia ai foʻi lou ola maloloina.

4. Meaʻai manogi

O le 'ai o peli pepa e mafai ona faʻaumatia ai lau paʻu mamafa mai le eleele.

O nei pepa, o le tele o suʻesuʻega e fai mai, o loʻo i ai se mea e taʻua o le capsaicin, lea ua faamaonia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻateleina le mu.

O lenei vailaau o loʻo faʻatau atu e tusa lava pe faʻaopoopo i mea faaopoopo ma o se mea masani i le tele o meaʻai faʻalauiloa meaʻai.

E tasi le suʻesuʻega na faaalia ai o le 'ai na o le 1 le kalama o chili lanu mumu e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻalautele le gaʻo i tagata e le' ai i taimi uma.

Ae ui i lea, oi latou e masani ona latou 'ai e leai se aoga. E le gata i lea, e tele isi faʻamatalaga na maitauina ai o meaʻai manogi e aoga tele mo le gastrointestinal tract ma le faʻavaveina o le manava vave.

Ou te fautuaina foi le aoao atili e uiga i mea uma o le soifua maloloina o meaʻai ma meaʻai ma malamalama pe aisea e maloloina ai meaʻai mo lou tino.

5. Broccoli

Broccoli o se filifiliga lelei mo le gau o le mamafa.

E mafua ona o lenei fualaau faʻasalalau e itiiti naua calories e le mafai ona sili atu ona lelei. Ae e le na o le pau lea o le lelei e te mauaina e ala i le 'ai i lenei fualaau faisua.

Ua tumu i le tele o meaʻai. E aofia ai le fiber, lea e mafua ai ona sili atu le maaleale. Ma nisi foi o micronutrients o le broccoli e sili atu ona aoga lenei oloa i le aveesea o le mamafa.

E pei ona manino mai, o loʻo i ai nisi faʻamatalaga e faʻaalia ai le anotusi o meaʻai e maua ai le malosi e susunuina ai gaʻo.

Ae sili atu le fiafia, o le 1 ipu kuka gaosia ai le broccoli e na o le 30 kalori. E ui lava o le aofaʻi o le broccoli ua kuka e 54 kalori. E le gata i lea, o le rawamini o le a tuʻuina atu ia te oe atoa ma vitamini C ma K.

O se punavai lelei foi o le gaʻo siama, vitamini A, vitamini B-6 ma isi. E manaia o ia.

Ou te fautuaina foi e te faitau i se tusiga e uiga i aoga o le broccoli ma ona mea leaga mo nisi o outou. Faʻamau i fafo.

6. Laʻu suauʻu

Manatua, e leʻi leva talu ai na matou faʻamaonia ma oe o le suāuʻu popo o se tasi lea o fuālaʻau sili ona lelei. O loʻo aofia ai le tele o gaʻo maloloina, lea e mafai ona siitia ai a tatou metabolism i se tulaga fou fou.

O lea la, afai e te manaʻo e faʻaleleia lau metabolism, filifili le suāuʻu popo. E pei ona matou vaʻaia, o le suāuʻu popo e le tuʻuina atu ai meaʻai i le taimi o le vevela, lea o le a fesoasoani i lau gau tatau.

E tasi le suʻesuʻega ua faamaonia lona aoga. O le mea lea, o tagata auai (31 tagata), oe na faʻaaogaina le suāuʻu popo nai lo le suauu olive mo le 16 vaiaso, susunuina le gaʻo sili atu nai lo le manava nai lo le mea e mafai.

Afai e te matua aʻafia i le mataupu o le leiloa o le mamafa, e tatau ona e mafaufau i lenei filifiliga o le suauu i le kuka i lau umukuka.

Ma ia iloa foi pe faapefea ona aoga le suauʻu popo ma aisea e avea ai o se oloa o le laau o le ola ...

Avocado o se tasi o sui o ituaiga tulaga ese o fua.

E ui o le tele o fualaau o loʻo i ai le tele o suka ma carbohydrates, o lo o utaina avocados i gaʻo maloloina.

E sili ona taua i le oleic acid, o le ituaiga o gaʻo lea o le suauu olive e mauoa.

E ui lava i le manaia, e tele foi vai e iai avocados. O le mea lea, e le o le manogi e pei o le gaʻo. ... 🙂

Avocados e lelei e avea o se fesoasoani i le salati. E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai o ona gaʻo e mafai ona fesoasoani ia te oe e maua atili ai meaʻai mai fualaʻau, lea e aofia i le salatisi i le 2.6 po o le 15 taimi foi.

Avocados o loʻo aofia ai foʻi meaʻai taua e tele, e aofia ai fiber ma le potassium, e lelei mo le fatu ma toto toto.

E te fia iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina nisi avoka? Fai se sisiva ...

O nisi nei o tala e fesoʻotai i ai:

O le a le metabolism?

O mea uma tatou te faia i lo tatou olaga e faʻafouina - kemisi ma malosiaga i totonu o le tino e nafa ma le faʻamautinoaina o le galue masani ma le toe faʻaleleia. E tupu i le va o le vaʻai intercellular ma soso latou lava. I upu faigofie, faʻafetai i le metabolism, e mafai e se tagata ona faʻafetaui i toetoe lava o mea taua i fafo, ma toe faʻaleleia pe a uma soʻo se faʻalavelave.

A o faagasolo le olaga, e tele ni tulaga taua ole gaioiga e tupu:

  • o le taumafa o meaai i totonu o le tino ma lona vaevaeina i meaʻai e aoga i le tino,
  • le faagasologa o le pala i totonu o enzymes o mea taua e ulufale i le lymph ma le toto,
  • asiasia o meaʻai, lo latou aveesea, faaliliuina i le malosi,
  • urination, afaina, faasiliga o oloa e ala i le afaina.

I le olaga i aso faisoo, o le metabolism e taua tele: e oʻo mai pe a manaʻo se alii poʻo se tamaitai e aveesea le mamafa. Ioe, faatasi ai ma meaai lelei ma se olaga ola malosi, e leai lava se mea e faʻaleleia ai. A le o lea, o le gasegase le talafeagai e tau atu ai i le eseese o tulaga o le oona, faafitauli o le soifua maloloina, o le mea taumafa o le laasaga pito sili lea ona lelei mo le manuia.

E faʻafefea ona faʻalauteleina le gasegase

E manaʻomia e tagata uma ona mataituina le lelei o le metabolism i le tino, aua o lenei faagasologa e aafia ai le tele o mea i le olaga, e aofia ai le tulaga o lou tagata. O se tagata e lelei lona gasegase o le a le pagatia mai le tele o meaʻai, aua o oloa e na te faʻaaogaina, ona o gasegase, e vave ona lepetia ma liua i le mama atoatoa. O lona uiga o lenei tagata o le a sili atu le malosi ma se tino faʻanoanoa.

Afai e te lagona o ia taumafataga uma lava e lagona, o lona uiga e aoga le mafaufau i le lelei o lau metabolism. O le filifiliga sili lava o le asiasi lea i se tagata tomai faapitoa, o le, a maea ona faia ni suʻega, o le a ia taʻuina atu ia te oe faʻaaliga uma, ona fautuaina ai lea o se auala e faʻateleina ai le metabolic process. O le isi filifiliga o le faʻaaogaina lea o nai faʻamatalaga ile auala e faʻalauteleina ai le metabolism. E tele auala e faia ai lenei mea:

  • Taaloga, aemaise lava le tamoe. Taumafai - faʻamumu lelei gaʻo, faʻavave le maualuga o le gaʻo. Afai e te alu i le taeao, ona faʻagasolo lea o le tino i le tino seia oʻo i le afiafi, o lea e le mafai ai ona e fefe mo le suauu miti faaopoopo.
  • Meaʻai talafeagai. O le faavae lenei o le lelei o le metabolism. O le tele o meaai maloloina e te 'ai, o le sili atu foi lea o loʻo faʻasagaina. Manatua e uiga i taumafa maualalo-calorie: ia e lagona le lelei e te manaʻomia ona e 'ai e pei ona manaʻomia e lou tino, naʻo le meaʻai saʻo.
  • Suavai. E tatau ona inu vai i taimi uma, e sili pe a fai o le minerale.
  • Malologa. Taumafai ia lava le moe ma ia aloese mai le atuatuvale, aemaise lava mo tamaitai.

E faʻafefea ona 'ai e faʻavave vave le metabolism

Mea taumafa mo le metabolism e matua taua tele mo tamaitai ma alii, aua o mea e te auina atu i lou gutu o le a faʻaaogaina ai gaioiga i totonu oe. E taua tele e le gata ina sili atu le filifilia e uiga i oloa, ae ia faʻaaoga tatau foi:

  1. Aua le tuʻuina meaai seia oʻo i se taimi mulimuli ane. O lenei mea e faʻagesegeseina ai le metabolism, o gaʻo o loʻo teuina "faʻaagaga". Fai le pati i aso uma.
  2. E tatau ona e 'ai lemu ma masani. Amata ona 'ai faʻalima lima 5-6 taimi i le aso. Inu le tele o vai pe a mafai ai.
  3. Faʻasaga i mea manogi suamalie, taumafa lelei i fiber - fualaau 'aina, fualaau faisua, fatu, fatu, nusi.
  4. Faaaoga mea manogi. Latou te fesoasoani i le felafolafoaʻi o gaʻo ona oa latou mea mu.
  5. Taumamafa i meaʻai o le protein-tamaoaiga, fatuga atoa, soʻo se mea e aofia ai vitamini ma minerale. O mea nei e sili ona taua e faʻamalosi ai le tino.

Faʻafefea ona faʻaleleia le metabolism i meaʻai

Ina ua maeʻa le lauiloa o le autu o le metabolism, o le toatele o tagata na filifili e ave le ala e le mafai ona tetee atu, e faaaoga ai le tele o mea faaopoopo ma simulators.O Lori Kenyon Ferley, o se tagata fai meaʻai, o se tagata poto faapitoa i le soifua maloloina, soifua maloloina ma le puipuia o tausaga tuai, lapatai mai: "O le a le afaina ai lou tino, e pei o le thyroid colanders. Ma o mea faʻafefiloi ma mea faʻamalosi e mafai ona aafia tele ai lou soifua maloloina. "

Christina Meyer, nutrition nutrition and health specialist, e tautino mai "e ala i le faʻaaogaina o mea faaopoopo, o le a maua ai le malosi e te manaʻomia iinei ma i le taimi nei, ae mulimuli ane e te tele le vaivai. Ma o lenei aafiaga o le a faaputuputu seia oo ina i ai se "afaina," lea e ono taitai atu ai oe i le falemai. "

Ua ia lapatai foi e uiga i le ono tulai mai o aafiaga le lelei mai le tele o le faaaogaina o supplements. "Ona o le toesea o le vitamini B, o le a amata ona e faʻaleagaina, o le a faigata ona mafaufau. O le mamafa i luga o le ate ma fatuga ua faateleina foi, e le o se mea lamatia. "

E le aoga. Ae maise lava pe a iai se mea masani, o meaʻai e faʻateleina ai le metabolism, lea e sili atu ona faigofie ma sili ona aoga.

O nei mea uma na fai i le mea moni e faapea, o le faanatinatiina o le metabolism e le o lona uiga o le 'ai saʻo. Filifilia o meaai soifua maloloina e te manuia mai le soifua maloloina, ae e faʻavaivaia ai le saoasaoa o lau metabolism. Ae ui i lea, o loʻo i ai oloa e faʻateleina ai le metabolism ma le gaʻo mu, lea e mafai ona aʻafia tele ai le malosi o le a gaosia e le tino ma le tele o le gaʻo. "

Meaʻai mo le Faʻateleina o le Metabolism

O a meaai e vave faʻavaveina ai le metabolism ma faʻalautele ai le paʻu o le mamafa? Alu mo fatuga atoa, 'ai atili fualaau faisua ma fua. Ona faaopoopo ai lea o ni nai (po o mea uma!) O nei meaʻai i lau meaʻai e faʻatele ai lau metabolism.

E ui lava i le mea moni o lenei mea e maualuga le maualuga o le kalori oloa (aua le faʻaaogaina), o almonds o loʻo maua ai gaʻo aoga aoga e faʻavave ai le metabolism.

O le faʻavae o le vave faʻaleleia o le metabolism o le protein ma le fiber. O pini o loʻo i ai se aofaʻiga o mea uma e lua. O fua nei e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻamaonia ai le faʻalaumalie.

"E iai le sili atu o calorie e maua mai ai le protein nai lo soo se isi lava mea e maua mai ai," o le tala lea a Erin Palinsky-Wade, le tusitala o The Fat on the Stomach for Fools. "E ala i le faateleina o le tele o le porotini e te 'ai, e masani lava ona faateleina le tele o kalori e te susunuina i aso uma."

Ua faʻamaonia e Trukova "o le a ave le 80 kaloli e faʻataʻi 400 calories o le polotini, ae mo le tele lava o meaʻai gaʻo, e na o le 40 calories e lava, ma mo gaʻo e oo lava i le itiiti ifo - 12 calories."

Ae e le na o le pau lea o le mafuaʻaga e mafua ai ona i ai le pi i luga o le lisi o oloa e aoga mo le metabolism. Na faamamafaina e Ferley le taua o meaʻai o le uʻamea e faatelevave ai le metabolism. E tusa ai ma ia, "O le iron o se minerale taua mo le tino, lea e fesoasoani i le felauaiga o le okesene i maso, lea e mafua ai le susunuina o gaʻo. O le uʻamea o se elemene taua mo le tino e maua ai le malosi. "

O fua uma e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma le fiber, o se vaega taua o le vave faʻavaveina o le tino. O Ashley Coff, o le tagata paleni i le Earthbound Farm, o loo iloa ai o vine o lo oi ai se nofoaga faapitoa i le taumafataga, aua e tamaoaiga i "antioxidants ma vitamini C, lea e faateleina ai le malosi o musika pe a uma le faamalositino."

4. Fafasi le suka

O Sarah Vance, o le tagata paleni o meaʻai ma tusitala o le Ideal Diet for a Ideal Metabolism, ua ia faʻaalia le alofa i le ponaivi o se auala e faʻavave ai le metabolism ona o lona maualuga o mea e maua mai i le polotini, tagata e gaosi meaʻai ma le faʻapala. "O le faʻalavelave faʻalavelave e tausia le mucosa o le intestinal, lea e sili ona aoga mo le gaosia lelei ma le faʻaaogāina o meaʻai - o le mea taua lea mo le metabolism."

5. Celery

E foliga mai, na e faʻalogo i lenei tala e faʻapea o le seleni o se "kalori leaga" oloa, lea e tau le mafai ona taʻua moni. O loʻo faʻamatalaina e le Coff le mafuaaga mo lenei tala: o mea taumafa e maualalo le kalori mea fesoasoani e vave faʻavave ai le metabolism.

"O Celery e faaosofia ai le lomiina." O le Keli e fetaui lelei ma se mea e fai i fusi ma meaʻai e suʻe ai le guacamole, salsa poʻo le pata pipi. Mo se lelei sili atu, taumafai e totō seleni ma le kinnamon, pepa o le ginger ma le cayenne - o nei taimi uma e lelei mo lau metabolism.

6. Fatu fatu

I le faaopoopo atu i le sua, e fiafia Vance i fatu Chia, na ia taʻua i latou "o le mafuaaga autu na avea ai au ma tagata paleni."

"Na tonu ia te au afai e mafai e se tasi oloa ona maua nei mea uma, ona tatau ai lea ona ou aoao atili e uiga i mea e mafai ona maua i oloa e tusa ai ma vailaau ma faasaienisi," o lana tala lea.

"O fatu o Chia e mauʻoa i fiber, protein, ma omega-3 fatty acids."

O le tala lelei, o keke sukalati (faatasi ai ma le koko o loʻo maua i le koko 70% ma luga) e fesoasoani e vave faʻavave le metabolism.

"O pi pi o le tasi o puna sili o le magnesia lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose," o le tala lea a Vance. "E le gata i lea, o le magnesium e faaosofia ai le gaosiga o le hormone mumū - adiponectin."

O sina sukalati pouliuli e le gata o le a afaina ai, ae e tuʻuina atu foi ia te oe le malosi o lagona ma le faaletino.

8. O le vailaau pikiapu Apple

O le vailaʻau o le Apple cider faatasi ai ma le sua o le lemon, o le kinamona, pepa cayenne ma le meli fou o le sau lelei sili lea e faʻavave ai le metabolism.

Fai mai Palinsky Wade o le taʻiala o le gaioiga o le apple cider vinegar o se mea e ese le eseese mai isi oloa uma i lenei lisi. E tusa ai ma ia, o le apple cider vinegar "fesoasoani e faateleina le gafatia o le manava e gaosia ai le gaʻo eletone."

"O le a le uiga o lena mea? Afai o le manava e maua ai le sili atu o le suka, o le a sili atu le faigofie ona eliina meaai ma o meaʻai e sili atu ona lelei. "

Afai e le lava lena mo oe, e taua foi e Palinsky Wade le matafaioi a le pia pīpī vineta i le puleaina o le toto suka.

O matou tagata tomai faapitoa uma lava latou te amanaʻiaina le lelei o le kinamona. Fai mai Palinsky Wade, "O lenamamoni o loʻo i ai ni mea faʻaleagaga - o lona uiga o lou tino e amataina ona mumu le tele o kalori i le gasologa o le aso." Na fautuaina e ia le ¼ teaspoon o le kinamoni i aso uma.

Vance foi e matauina o le kinamona e le gata o le tuputupu ae o le metabolism, ae fesoasoani foi i le faaitiitia o le manao mo le suamalie.

10. Fuāuʻu popo

Atonu e foliga mai e leai se mea e te tali atu ai, ae o nisi gaʻo e fesoasoani tele i le faʻateleina o lau metabolism, e pei o le gaʻo sili ona fiafia i ai Vance, suauʻu popo.

"O vailaʻau oona o loʻo maua i le suauu popo e sili atu ona faigofie ona liua i le malosi, lea e vave faʻateleina ai le gataifale. O le suauu o Coke e iai foi lona aafiaga aoga i le setete o le oona. "

O le suāuʻu popo e mafai ona faʻaaogāina uma ma faʻaaogaina pe a kuka. Aua e te popole, afai e te fagaina le moa i totonu ole suauu, o le a le toesea lona tofo ma e le pei o le niu.

Caffeine e mafua ai le aʻafiaga e le gata i le metabolism, ae faʻapea foʻi i le faiʻai. Ma, e tusa ai ma taaloga talenia Lindsay Langford, e sili atu le soifua maloloina nai lo le suka. "Caffeine (maua i le kofe ma nisi ituaiga ti lauti) faʻavavevave le faʻavaveina o le metabolism, o lea afai e te manaʻomia se mea e fesoasoani ia te oe e mafaufau lelei ai ma maua ai se malosi malosi, filifili caffeine nai lo le inu malosi o le suka."

Fai mai Trukova "o se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, na maua ai o le 100 mg o kaloini (lea e tutusa ma le tasi kofe kofe) i aso taitasi e mafai ai ona e susunuina le 75-110 calories i le aso." E le o se mea sili lea, aemaise lava faʻatusatusa i oloa mai lenei lisi, ae faʻaopoopoina i le gaioiga faaletino, o le caffeine e mafai ona avea ma se fesoasoani lelei.

O le toʻatele o matou tagata atamamai e le taofia le faasalalauina atu o le aafiaga puupuu o le caffeine, lea e faʻaalia ai i le faatelevaveina o le metabolism ma le faʻateleina o le malosi. "Ou te matua fiafia i ai pe a inu e tagata o loʻo inu le kofe poʻo le lanu lanumeamata aʻo leʻi aʻoga, lea e aʻafia ai a latou taunuʻuga," o le tala lea a Davidson. "O mea e pei o caffeine e faʻateleina ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino, lea e mafai ai e oe ona aʻoaʻo atili, sili atu le malosi, sili atu le lelei."

Ae ui i lea, aua neʻi faʻafefe i le caffeine - taumafai e inu le silia ma le 2-3 ipu i le aso.

O le kuka e le gata e lelei, ae e aoga foi mo le metabolism. Curry e vave faʻavaveina le metabolism e ala i se tuufaatasiga o mea manogi eseese: mai le vevela pepa, i le faʻafefete ma le faʻaogaina.

O iʻa o se punavai sili ona lelei e le gata i le protein, ae aoga foi omega-3 gaʻo, lea e faalua ona lelei mo le gataifale.

E tusa ai ma le fomaʻi mai Santa Monica, o le fausiaina o le Hall Hall, Dr. Prudence Hall, "o Omega-3 o le suauʻu e faʻaitiitia ai le mumū ma faʻasaʻo ai le suka o le toto, lea o le a faʻateleina ai le gaosiga o le toto."

Palinsky Wade fautuaina le 'aiina o iʻa, e pei o le sami, a itiiti ifo ma le 3 taimi i le vaiaso. "O le gaʻo Omega-3 e le gata ina faʻaitiitia ai le mumū, ae faʻaitiitia ai foi le gaosia o hormones. O le faʻalauteleina o mea e maua i le mimiti i le toto pe a mavae sina taimi e faʻaosofia ai le faʻaputuina o gaʻo ma le faateleina o le toto suka. O le mea lea, e taua tele le mauaina e le tino o le aofaʻiga o omega-3 gaʻo e fesoasoani i le puleaina o le siama i le tino. "

E i ai le gaʻo e mu ai le gaʻo? Aisea e leai.

15. Lauti tiamata

O le epigallocatechin gallate o se ituaiga kate e maua i le lanu lanumeamata. E tusa ai ma le Davidson, o lenei mea e faaosofia ai le faagasologa o le susunuina o gaʻo.

E toʻatele o matou tagata atamamai o loʻo tutusa lava manatu. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tiʻetiʻe lanu meamata e mafai ona faʻavavevave ai le metabolism i le 4 pasene. Ina ia faamanino atili: "E tolu i le lima ipu o lanu lanumeamata i aso taitasi o le a fesoasoani ia te oe e susunuina ai isi calorie faaopoopo, o le 3 kilokalama i le tausaga, 15 kilokalama i le 5 tausaga ma le 30 kilokalama i le 10 tausaga."

16. Pepa vevela ma jalapenos

E tusa ai ma le faamatalaga a Ferley, soʻo se peli pepa e vave faʻaleleia le metabolism. "O pepa o Chili e aofia ai vailaʻau faʻapitoa e taʻua o capsinoids e faʻapupula ai tupe faʻaalu."

Fai mai Langford, "E le o le pepa, ae o le mea e vevela - capsaicin - o le tele o le galuega. E "fafagu" hormones ma televave ai le fatu, o le mea lea e amata ai ona e manava tele, ma o lou tino e mumu ai calories ma sili atu gaʻo, i le faasologa. "

E le gata i lea, o loʻo matauina e Fisek e faapea "e tusa ai ma suʻesuʻega, o le a faʻaleleia e le pepa le lagona o le nofo lelei ma faʻaitiitia ai le manaʻo."

E talitonu Palinsky-Wade e tasi le pepa vevela i aso taitasi e lava mo le atoaga o le aoga. "Faʻaopopo mea e fai i le sanuisi poʻo le salati, ma pepa lanu mumu i le sou."

17. Lean Turkey

E pei ona taʻua muamua, o le protein o le ki lea i le nofo lelei. Turkey ma moa o punavai aupito sili ona lelei o le protein o manu ma sina gaʻo.

E faʻaaogaina le protéini e fausia ai le musika ma mu ai kalori, e pei ona manaomia e le tino le tele o taumafaiga e faʻamalo ai. Fai mai Langford e faapea "e manaʻomia e le tino le 15-35% o kalori e faʻaaogaina ina ia gaosia ai le porotini."

18. Sefe

Hall tusia e mafua ona o lona iodine, o le algae o se auala lelei foi lea e vave ai le gataifale. "Afai e te taumafa i fualaau 'aina o le sami ma le iodine, o le a maua e lou tino nisi hormones o le thyroid e mafai ai ona vave faʻateleina lau metabolism."

Ae ia manatua, o le tele o le faʻaaogaina o le suavai e mafai ona oʻo atu ai i le oona. E lava le faʻaaogaina faatolu i le vaiaso.

Olaina, e pei o so o se lanu, faʻavave le maualuga o le metabolism ona o lona maualuga fiva content. O meaai maualuga fiber e mafai ona faateleina le susunuina o le gaʻo e 30%.

E manatua foi e le pulu e faapea "o laula e pei o sisi ma le salala Kale o loo i ai foi le tele o uʻamea, lea e lelei mo le toto, ma le calcium, e lagolagoina ai le soifua maloloina o musika."

E ui o le toatele e tetee i le kaniki i le taumafataga ona o le maualuga o le suka i totonu, e talitonu Palinsky-Wade e le afaina ai se tasi i ni nai fasi meaola. "Ona o le maualuga o mea o le amino acid arginine, o lenei fua suamalie o le a mafai ai e oe ona faigofie ma le fiafia le toe maua o nai pauna faaopoopo."

Mulimuli ae le itiiti ifo o le vai. Ua taʻua e Davidson "o le amataga i le faagasologa o le faatelevaveina o metabolism." O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tele o le vai e faʻaleleia ai le gasegase i le 30 pasene.

E le gata i lea, o le vai e faaitiitia ai le manaʻo. Ua lava lenei mea e avea ai o ia ma au uo sili ona lelei.

Ae o le a le tele o le vai e te manaʻomia e inu i le aso?

E foliga mai, na e faalogo e tusa ma le 8 tioata i le aso. E le o se manatu lelei le mulimuli i lenei, i se isi itu, ata mai le taualuga. O le tele o le vai manaomia mo tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia ma e faalagolago i lona mamafa ma le kalori. O se suʻesuʻega se tasi i Siamani na faaalia ai e oo lava i le 2 isi tioata i le aso e mafai ona aoga. Ae o le a le mea e taumafai ai?

O le mea lelei, o le 30 milliliters of water per kilogram of weight. O lona uiga, pe a e mamafa 80 kilokalama, ae o lau masani i aso uma o le 2400 milliliters (2.4 lita).

O le mea moni, tatou te le oioi atu ia te oe e teu ma nei oloa. Ioe, e le gata o mea e te 'ai e taua mo le soifua maloloina. Ae faʻapea foi pe faapefea ona e 'ai.

Soifua Maloloina mo le Faʻaleleia o le Metabolism

O lenei ua e iloa po o fea meaai e vave faʻaosoina ai lau metabolism, ma o suiga nei o olaga o le olaga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o meaai o loʻo lisi atu i luga.

  • Ia mautinoa e maua mai calorie mai punaoa saʻo.

Ma o lenei mea e mafua mai i oloa e faʻavaveina ai le metabolism, ma isi oloa faapena. O le mafuaʻaga o kalori e taua tele pei o latou numera.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 'ai o le 300-kalori ipu o fualaau aina o le a maua ai lou tino maloloina vitamini ma antioxidants. Ma talu ai ona e 'ai se sua suamalie suamalie ma le suka mo le 300 calories, e te faʻalavelaveina le tulafono faatonutonu o le toto suka ma avea ma laasaga e tasi e latalata atu i le gaʻo. "

Mulimuli i se fua faʻatatau faigofie e tasi: 50% o le ipu e tatau ona tumu i fualaʻau lanumeamata, 20-30% faʻatasi ma polotini, 10% ma gaʻo maloloina ma 10-20% faʻatasi ai ma fatu, fatu, pi, fua, quinoa po o le pateta.

  • Taulai atu i mea taumafa e maualalo ile faasinomaga ma maualuga ile palatini.

O fuainumera faasinoupu o le faasinomaga o meaʻai e puipuia ai oe mai i meaʻai i lou toto toto ma le maualuga o le inisalini.

Fai mai Ferley, "O le taumafaina o meaai maualuga o le protein (aemaise lava mo le 'aiga o le taeao) o le a fesoasoani i lou tino e pulea ou toto o le insulin i le gasologa o le aso."

E le gata i lea, e taua tele le protein popo mo le faatumauina o le tino maso. Afai e te faʻatapulaʻaina oe lava i totonu o le polotini, o le a mafua ai ona gau le tino maso, lea o le a faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le metabolism.

  • Faʻaaoga lau mea e manaʻomia ile calorie i aso taʻitasi.

E le lava le 'ai, ma i le taimi lava e tasi, ao aʻoga, e te tuʻuina atu i le tino se faʻamaoniga o le amataina o le fiaai, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism ma le amataga o le faʻaosoosoina o le tino.

  • Vaevae le taumafataga i le aofaiga tonu o meaai.

E i ai se manatu le masani e 5-6 o nai taumafataga e sili atu ona aoga mo le tino, ae e pei ona taʻua e Davidson, "o suʻesuʻega ua faamaonia ai lenei manatu, ua faamaonia ai e tolu aoga i le aso e aoga foi, pe afai e leai, mo le metabolism."

I se isi faaupuga, e tatau ona e 'ai faʻolu faatolu i le aso, ae i le taimi lava e tasi ia faʻatagaina oe lava ia meaai mama maloloina i le va o meaai autu ina ia sili atu le faigofie ona pulea le tele o le mamafa.

  • Ave faʻatagaga sao.

E ui i le mea moni o tagata atamamai uma lava e faafitia le manatu e faaopoopo i le faatelevaveina o le metabolism e sili ona lelei i le tulaga o laupepa ma palu, ae o loo i ai pea nisi mea faaopoopo lea, faatasi ai ma meaai lelei, o le a na o le maua ai o faamanuiaga.

Hall fautuaina e gauai atu i le rhodiola ma le ashwagandha, lea e fesoasoani e faatonutonu ai le galuega o sulu e maua ai le adrenaline. O Meyrer, i le taimi nei, ua fautua mai e faaopoopo le lauti i le lisi, lea, i lona manatu, "e le gata o se mea lelei, ae tumu foi i vitamini talafeagai."

  • Ia i ai pea i le la.

O le a le gata ina e lagona le lelei, o le a sili atu lou lelei. "O se laititi o le taeao i le taeao e mafai ona fesoasoani e faatelevave ai le metabolism," o le faitau lea a Ferley. "O le la e puleaina lau uati, lea e taua mo le faʻatonutonuina o lau metabolism."

O le moe o se mea taua lea e faʻafouina ai ma toe faafou ai sulu o le tino. Na taua e Leah se suesuega se tasi na faaalia ai se "tuusaʻo saʻo i le va o le faateleina o le taimi moe ma le faaitiitia o le lapotopoto ma le numera o le tino".

Fai mai Ferley, "o le leai o se moe e lemu ai le metabolism. Taumafai e momoe 7-8 itula i aso uma. "

  • Filifili Organic Products

Ina ia sili ona maua mai oloa, e taua, e tusa ai ma le Coff, e taumafai e filifili oloa gaosia.

"E taua mo le tino ona faʻaitiitia vave le faʻaleagaina (faʻamalolo fua) lea e faʻaleleia i le ao ona o mea tatou te 'ai, ona o le atuatuvale ma le faʻaalia o toxins. "O le au mo le faʻamamaina o le tino o loʻo maua i fualaau 'aina ma fualaau' aina, ae afai latou te" pala "(e iai le tele o vailaau faʻasaina), o lona uiga o le lelei o le faʻamamāina o le tino e faʻaititia.

  • Faaitiitia le popole

Soo se faʻafitauli e mafai ona faʻaleagaina e le gata i le metabolism, ae o lou tino atoa. O Lea e faatatau i se suesuega na maua ai "o tamaitai e maualuga tulaga o le atuatuvale e sili atu ona foliga mai i le tele o meaʻai. O le mea e malie ai, o lenei suʻesuʻega na maitauina ai foi le faateleina o le popole i le tele o le taimi e faaaluina e matamata ai i le tele o ata TV. " O lona uiga o le taulimaina o le atuatuvale, e te manaʻomia se mea e sili atu le faigofie nai lo le taoto i luma o le TV ma se fualaʻau.

"Soo se gaoioiga e faʻaitiitia ai le atuatuvale, e pei o le mafaufau loloto poʻo le yoga, e fesoasoani i le faatonutonuina o le metabolism."

O le faamalositino e le gata ina faaitiitia ai le atuatuvale, ae o le faatelevaveina foi o le metabolism.

"O meaai ma mea faaopoopo e le mafai ona vave faʻavaveina le metabolism," o le faʻamatalaga a Fisek. "Ina ia mafai ona leiloa le mamafa, e taua le aua nei galo le falemaʻi ma taʻavale i fafo. E tele suʻesuʻega ua faʻaalia e aunoa ma le lava gaioiga faʻaletino, o le metabolic-faʻateleina o le aoga o nisi o meaai e le sili atu i le 30 minute. "

A maeʻa se taʻavale malosi, e faʻalauteleina lau metabolism mo le tele o itula.

Ua fautuaina e Lee: "Faateleina le maso maso. Ona mu ai lea e lou tino sili atu kalori i aso uma. "

Hall e ofoina atu nisi faʻamatalaga auiliili mo le toleniga: "O se tasi o metotia aupito sili ona lelei o le faʻavaveina o le metabolism o le va o le 10-minute taʻaloga 3-4 taimi i le vaiaso. Mo le 10 minute, e ese le 30 sekone o le mamafa ma 30 sekone o le mamafa. "

  • Tausi lou ate maloloina.

A oʻo mai i le metabolism, e le mafai ona e mafaufau i le ate, ae, e tusa ai ma Davidson, "o le ate o le malosiaga o le lalolagi metabolism. O lenei okeni na o ia lava e nafa ma le sili atu i le 600 metabolic processes e tupu i totonu oo tatou tino i aso uma. Afai e le lelei le galuega o le ate, ona le manuia lea o le metabolism. "

E fautuaina e amata le aso i se ipu vai vevela ma lemoni ina ia mafai ai ona "amata" le gaioiga o le gaioiga ma le galue o le ate.

E taua le manatuaina o laasaga uma e taua i luga o le auala i se olaga ola maloloina, ae leai se faʻailoga faʻapitoa faʻapitoa. E tasi le mea e manino, o se soifua maloloina lelei o se malaga e le uma.

Tuua Lau Faamatalaga