O le a le ituaiga o pateta e faatagaina mo le maʻisuka

I le feagai ai ma lenei suʻesuʻega ogaoga, e tatau i tagata maʻi ona toe iloilo a latou mea taumafa i le vave e mafai ai. E faigata tele mo tagata ona teena pateta. I le uma, o se tasi lea o oloa sili ona lauiloa i Rusia - e lelei ma matua lelei. Ina ia tali le fesili pe mafai ona faʻaaogaina pateta mo le maʻisuka, o le a tatou tilotilo i le auala e aafia ai le tino i lenei fualaau aina.

Faʻatulagaina o Mea

I le tulaga o le gasegase o gasegase gasegase, e tatau ona fuafua le lisi ina ia faʻaititia ai le tulaga o le maualuga o le suka. O le mea lea, o le tele o oloa o le a lafoaia. Ma faatapulaaina le faʻaaogaina o pateta.

  • proteins 2 g
  • gaʻo 0.4,
  • carbohydrates 15.8,
  • calorie content of 75 kcal,
  • glycemic index 65,
  • areto falaoa 1.5.

O faʻamatalaga e mo le faʻanoamata ma kuka pateta. Afai e te fusi, ona maua lea o le kalori, o le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo o le a faateleina.

O lenei fualaʻau e aofia ai:

  • vitamini: C, B, D, PP, E,
  • elemene: paluga, fuamula, iron, zinc, molybdenum, chromium, seleni, calcium, tin, nickel,
  • amino acids
  • fiber.

I totonu o le tino, pateta e faia se galuega alkaline. E faʻaitiitia ai aʻafiaga o meaola. O lenei fualaau faisua e aoga mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi, gastritis, gout, ma le oona o faʻamaʻi fatugao. E ui lava i le mea moni o aʻa o le aʻa e lelei ma lelei, ma le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia le faʻaitiitia o lona tau. A uma, o le tuufaatasiga o le pateta e aofia ai le 15.8 carbohydrates. E le lava lenei mea. Ma o le mea lea e lamatia ai le maʻisuka. Aʻo gaʻo meaʻai gaʻo, aemaise lava anapogi, o le toto toto e maualuga. E manaʻomia e le tino ona amata galue malosi i le inisalini, lea e totogiina ai. Ma e le mafai lenei mea.

I le maʻisuka, o le pancreas e le maua ai le inisalini, poʻo le le faʻamaopoopoina. O le iʻuga, o le toto e mumu ma e le mafai ona fafagaina lelei totoga o loʻo i totonu ma masini saturate ma le okesene. O le iʻuga o nei faafitauli, e aʻafia uma ai le lagolagoina o le ola. O le le mulimuli i se taumafa malosi mo le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i taunuuga ogaoga ma le le lelei. O le mea lea, pateta, e pei o isi oloa maualalo ma maualuga le maualuga o le gaʻo, o loʻo i luga o le lisi o ipu e le fautuaina.

Faʻatagaina Tulaga Masani

Mo le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo, e tatau ai ona faia se paleni taumafa, lea e le faʻaosofia ai le atinaʻe o le hyperglycemia. Faʻaitiitia poʻo le faʻaaogaina o suga (e aofia ai mea faigata) e fesoasoani i le faʻamautuina o kulūkose. Ma le tuʻuina atu o meaʻai gaʻo o le a fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o gaʻo i totonu o le tino. O lenei mea o le a afaina ai le tulaga lautele ma le soifua manuia o le maʻisuka.

O pamu o loʻo i ai le tele o gaʻo i le maso e mafua ai le malosi o le maualuga o le suka. O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e masani ona faateleina i le faʻatusatusa i le aofaʻi o meaʻai gaʻo. O le faagasologa o le vaeluaina o le maso o loo i totonu o le pateta amata e amata i totonu o le pupuʻu tautala i lalo o le aafiaga o le sua.

A faʻamaʻaina pateta, o le a vave ona tupu le suka.

Afai o le maʻisuka o loʻo i ai se tali ile inisalini (e masani lava ona maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi), o le glucose taui e tuai. O se maualuga maualuga o le suka e tumau i le toto mo ni nai itula.

O le poto masani o endocrinologists fautuaina e faatapulaaina le faaaogaina o nei aʻa i le 200 g i le aso. Ma 'ai ni pateta i aso uma i ni vaega laiti. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le hyperglycemia.

Afai e te kuka kuka pateta, e mafai ona e faʻaitiitia le aʻafiaga matautia o le fualaʻau i luga o le maʻisuka. Ae muamua, e tatau ona e fufulu ma tipi. Ona tuu lea i le vai mo le 6 i le 12 itula. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le aofaʻi o le masini e ulu atu ai i le tino, ma o le mea lea e mafua ai le gaʻo.

O nisi o ipu mai lenei aʻa o le a tatau ona lafoai atoa. E uiga i palu falai, falai ma mea meataalo. O le faʻasinotonu o nei ipu e maualuga, ma o le maʻisuka o le a latou faia se mea leaga, e leai se aoga. I nai mea laiti, e mafai ona e 'aina paluga kuka ma tao tao. E avea o se punavai lelei o fuamosa, pailani. O fatu fou e iai se taua tele o le vitamini C. Ma o le fiva fualaau ei ai lona aoga aoga i le setete o le digestive tract. O patatoes o se punavai foi o mea amino paleni faapaleniina, e faigofie lava ona uuina e le tino. O le maualuga o le mamafa "ma le poto masani" e iloa lelei le lelei o aafiaga o paluga pateta i luga o le tino o le toto.

E aoga foi le sua patato. Mo tagata e leai ni faʻafitauli o le tino, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai manua o le paʻu, faʻaleagaga, ma maʻi. Ae o le maʻisuka ma lenei fua e lelei tele nai lo le suʻega. O latou paʻu o le paʻu atonu o le a sili ona leaga ona o le maualuga o le maso o loʻo i totonu o le sua.

Laisi Potati Carbohydrate

O le mamafa i le tele o le maʻisuka e le mafua mai i le faʻaaogaina o gaʻo. O le mafuaʻaga o lona faʻatuputupulaʻia o se taumafa lea e ulufale atu ai le tele o mea inu i le tino. Latou te faʻamaualuga le maualalo, o le faʻaitiitia o le gaioiga o le kulukose i le tui. O le tele o le gaʻo i le tino, o le itiiti ifo o le aoga o le inisalini. Ma o le mafuaaga lena e manaomia ai o ia. Sugar mo se taimi uumi e taamilo e aunoa ma se faʻamoemoega ma faʻaopoopoga i totonu o le toto, faʻamaeʻaina, nai lo le avea ma punaoa malosi mo gaoioiga taua.

O tagata mamaʻi i luga o le taumafataga o le gaosiga o le a tatau ona lafoaʻi pati poʻo le faʻaalu mo se taimi umi. Sui mea totō aʻa i totonu o le lisi ma soʻo se oloa e maua ai se faʻamaufaʻailoga maualalo. O le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻateleina i le vave faʻaitiitia o le mamafa ma lona faʻamautinoaina. E le lava le maʻisuka e taofi ai le 'ai o pateta. E taua foʻi le tuʻuina atu o le falaoa, pasta, le tele o cereals, pi, le tele o fualaau 'aina, meaʻai faʻapitoa, ma isi mea faigofie faʻaleagofie. Ioe, e le faigofie lenei mea. Ae o le soifua maloloina ma le manuia e sili atu ona taua. Manatua: i le faaopoopo atu i le taumafataga, o le siakiina faifaipea o le maualuga o le toto suka e tatau ona muamua aʻo leʻi uma ona 'ai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona taofi le le fiafia o faʻaaliga o le maʻi i lalo o le puleaina ma fetuunai le lisi na faia e le fomaʻi poʻo le gasegase ile taimi.

E le talafeagai le lafoai atoa o oloa e aofia ai le kulukose. Ua lava lea e faʻaititia ai a latou numera i se tulaga talafeagai i le maʻisuka. O le mea lea, o fomaʻi e aofia ai i le lisi o meaʻai e maualalo le manava.

E tatau ona manatua e le maʻisuka pe a 'aina le pateta e le mafai ona e aloese mai le oso i le suka. Ma malamalama manino i le tele ma le mea latou te mafaia ma le mafai. E mafai ona e vaʻaia le eseesega i le tuʻuina atu o pateta ma isi mea taumafa e maualuga i le gaʻo e tusa ai ma iuga o suʻega o le suka. O sea suʻesuʻega o le a faʻaaogaina e oʻo lava i le fale, e faʻaaoga ai se glucometer feaveaʻi.

O le atiseti o Ierusalema o se mea lelei e suitulaga mo le fualaʻau lauiloa. O se vaega itiiti lea o fualaʻau maualalo-carb ma pateta:

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Afai e iloa le hyperglycemia i le taimi o le maitaga, e tatau i le tina o loʻo faʻamoemoe ona sui i se meaʻai maualalo. E taua tele le aloese mai le suamalie, fua, ma meaʻai gaʻo maualuga. E aofia ai le itiiti o le 'ai o fatu, pasta, ma pateta. O lenei mea e mafai ai ona e pulea le suka suka. O le faateleina o le maualuga o le kulukose e afaina ai le fafine lava ia ma lana pepe. O le mea lea, o fomaʻi i nisi taimi e taʻalo saogalemu ma faʻamaonia vailaʻau (masani o inisalini).

Fualaau aoga

E tatau i tagata ona iloa pe faapefea ona kuka meaʻai ina ia latou faatumauina le tele o meaʻai. E taua foi mo tagata maʻisuka, pe a kuka meaai, ia taumafai e faaitiitia le aofaʻi o gaʻo ma gaʻo e ulu i le tino. O le mea lea, e tatau ona latou lafoai tupe meataalo.

O le a leai lava se afaina pe afai e te faʻaaogaina pateta tao tao.

E sili ona lelei le muamua muamua i le vai ina ia leai se manava. Faatasi ai ma lenei auala o le togafitiga o vevela, o le numera sili ona tele o mea aoga e puipuia. E mafai ona e taoina i totonu ole ogaumu, microwave. E masani ona faʻasalalau pateta. Ae o nei ipu uma e tatau ona 'ai i ni vaega laiti ma e le masani ai.

Pe a faʻapipiʻi le lisi, ia manatua o nei aʻa aʻa e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma meaʻai gaʻo. O se faaopoopoga lelei i tao, tao pateta o se salati.

Endocrinologists fautuaina tagata mamai e maua i le maʻisuka e pipii atu i mataupu faavae o se soifua maloloina maloloina. E taua tele mo i latou le faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i le taumafataga. Le mamanu ua mamanuina e puipuia ai sosolo i le suka. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o pateta poʻo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga