E faʻafefea ona 'ai le fala mo le maʻisuka

O penefiti o le iunite autu autu i totonu oo tatou tino.

O a a latou mea o fai?

  • O penefiti e aofia ai enzymes e faʻamalosi ai (faʻavave) faʻaauau eseesega io tatou tino. E maua ai foi e Enzymes le vaevaeina o ia lava paletini i amino acids, gaʻo i gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo i le kulukose.
  • O penefiti o mea autu ia mo le tino. Amino acids o protein e faʻaaogaina e fausia ai totoga totogo, e nafa ma le tausia ma suia le foliga o le masini.
  • Faʻafeiloaʻi e tuʻuina atu a tatou gaioiga Latou te aofia ai le actin ma le myosin - o vaega autu o maso.
  • O penefiti e maua ai le puipuiga o le tino:
  • Puipuiga faaletino - mo se faʻataʻitaʻiga, o le toto coagulability, e mafua ai le fibrinogen ma le prothrombin.
  • Puipuiga o meaola - o fesoʻotaʻi o le ate e fesoʻotai ma vailaʻau ma toxins, faʻamautinoa o latou le gaioiga ma le faʻamalositino mai le tino.
  • Puipuiga faʻamaloloina - o aʻafiaga o vaega ia o faʻamaʻi (immunoglobulins) e maua mai ai sela toto e tali atu i se osofaiga a sui soʻo mai fafo (siama poʻo siama).
  • O penefiti e tuʻuina atu fesoʻotaʻiga i va o sel o le tino. O i latou ia o moli faʻamaonia autu. Latou te aofia ai hormoni, cytokines ma mea e tuputupu ae ai.
  • O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ai le tino. Latou te faʻafeiloaʻi homone, faʻasaʻo i latou pe a talafeagai ai, faʻafeiloaʻi le okesene ma le carbon dioxide (hemoglobin), mea faʻafefe o le cholesterol i le toto.
  • O faʻaleleia uma i totonu o le tino e faia i aʻafiaga. Latou te tuʻuina i latou sela e fegalegaleai ai ma isi, faatasi ai ma vailaʻau eseese e manaʻomia ona faʻamalosi pe tali atu lea e manaʻomia ai ona tuʻuina atu se mea i totonu o le toto.

Ou te tosina atu lou mafaufau i le mea moni e leai se mea na taʻua e uiga i le faateleina o le suka. O le mea lea, o aʻafiaga e le mafai ona totoina le suka ona e leʻo aofia ai le kulukose i totonu o la latou fatuga.

I nisi o tulaga o le matelaina o le matelaina po o le faʻailoaina o le leai o ni meaʻai, o le tino e amata ona maua mai le kulukose mai meaʻai po o puluvaʻa o ona lava totoga. O lenei faagasologa ua taua o le gluconeogenesis.

O nisi taimi e mafai ona tupu lenei mea ma le mamafa tele o le tino ma mea e maua ai le protein ma e manaʻomia ina ia teu ai le tele o le malosi na maua i le ituaiga glycogen i le ate. Ae ui i lea, ou te le manatu e te 'aiina le kilokalama kilokalama i aso uma, ma o le suka e le tulai mai i se fasi manu masani.

Fofo faʻapitoa e fesoasoani ai

E pei o faʻamaʻi uma, o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o togafitiga faʻasolosolo o le a fesoasoani i le faʻavaeina o le paleni masani i totonu o le tino ma aumai ai le kulūkose i totonu o le faasologa.

E pei ona e iloa, o le tele o vailaau faʻale-aganuʻu ua faia, muamua lava, mai le mea na maua e le tina i lona lava atunuʻu. O le mea moni, o mea autu o nei fua o le a avea ma afu ma laau.

Ina ia faʻaitiitia le toto suka, e mafai ona e faʻaaoga le fua, lea e aofia ai na o le faisua laʻau ma vai inu. Ina ia sauniuni, sasaa le 6-10 fasi leafla faisua i le vai inu (tasi ma le afa ipu). Faʻamauina mo se aso. Inu 50 kalama ao le i taumafa. O le vasega o le faʻatagaina mai le 15 i le 21 aso.

O Linden o le a mafai foi ona tuʻuina atu faʻamalologa talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 sipuni tele o fugalaau ma faatumu i ni ipu tioata se lua. A maeʻa le afa ma le afa, ona mafai lea e le susu ona inu e pei o le lauti.

O se togafitiga ma laulaau lanu moana e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma vailaʻau.

Faʻataga 1 "Rye falefale"

Ina ia saunia lenei ituaiga falaoa, o oloa nei e manaʻomia:

  • 250 grams o falaoamata o saito
  • 650 kalama o falaoamata rye
  • sugar granulated i le aofaiga o le 1 sipuni,
  • laulau masima i le aofaiga o le 1.5 teaspoons,
  • lefe o le ava i se aofaiga e 40 kalama,
  • vai mafanafana (pei o susu susu) 1/2 lita,
  • moa fualaʻau i se aofaiga o le 1 sipuni.

E le gata i lea, o siama e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ina ia toe faʻafefeteina le falaoa ma mulimuli ane tuʻuina i totonu o ogaumu mo le taoina. A maeʻa le 15 minute o le kuka, ona tatau ai lea ona faʻamalulu i le vai ma toe tuʻu i le ogaumu.

Vaitaimi o le taimi e kuka ai le 40 i le 90 minute.

Filifiliga 2 "Buckwheat ma Wheat"

O lenei fuataga o loʻo mafaufau i le filifiliga o le sauniuni o lenei oloa i se masini falaoa.

O le tuufaatasiga o mea e aofia ai:

  • falaoamata buckwheat e tusa ma le 100 kalama,
  • lefiriti gaʻo e leai ni gaʻo ma se voluma e 100 milliliters,
  • paluga o le saito o le saito e tusa ma le 450 kalama,
  • vai mafanafana ma se voluma e 300 mililita,
  • lefete fefete 2 teaseti,
  • fualaau faisua poo olive olive 2 sipuni tele,
  • suka e suia ai le 1 sipuni,
  • laulau mama 1.5 teasisi.

O le faagasologa o sauniuniga o le paluga ma le auala e tao ai le tutusa e tutusa ma le auala muamua.

Po o le a lava le filifiliga o falaoa mo se tagata maʻi i le maʻisuka, e masani lava ona tatau ona manatua se tulafono se tasi - o le maualuga pito maualuga lenei mo le tino.

O le fua mo le faia o falaoa lanu meamata i totonu o se masini falaoa poʻo se umu e faigofie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le falaoamata ma le le lelei o le falaoamata, vai ma masima. Nai lo le suka, fructose. O le fefete ua na o le matutu.

Afai e kuka i totonu o se falaoa falaoa, e tatau lava ona e moe ile oloa uma ma filifili le tulaga manaomia ("falaoa masani"). A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona aveese le meaʻai ma 'ai.

O le tekonolosi o le kuka i totonu o le ogaumu e ese si ese. Ina ia faia lenei mea, o meaʻai e fefiloi eseese, ona maeʻa ai lea o le paluga o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻafefeteina ma le suauu manogi ma tuʻu i totonu o le umu e faʻamamafa i le 200 ° C.

I se faaopoopoga, ia faia le falaoa e sili ona suamalie, ia ave i fafo pe a uma ona saunia, sina susu i luga o le oloa ma tuu i le ogaumu mo le isi 5 minute. Manaia mai lenei mea o le a faaleleia.

O faʻafitauli faʻapitoa o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le teena o le taumafataga

O tagata gasegase i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi masani atonu e lamatia pe afai latou te teenaina se meaai faatonuina pe afai foi e faʻaseseina ma faia.

Faatasi ai ma faafitauli sili ona lamatia mo le maʻisuka e aofia ai le vaega e taua o se tino gasegase, lea e oo ai ina faigata tele i le tagata maʻi ona laveai. I totonu o le vaega tele, o le tino atoa e masani lava ona pagatia, o lona uiga o le faiga e le mafai ona vaʻai.

O se tasi o nei taunuuga mataga o se tulaga e taua o le ketoacidosis. I le faagasologa o lona faʻaali mai, o le tagata maʻi e mafai ona lagona le le fiafia. O lenei tulaga e masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O lenei tulaga e mafai ona muamua i luma o le gasegase, le paleni o meaai poo le taotoga.

Faʻafefeteina leaga mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga, o le taoina e afaina ai le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaoga soo o le falaoa paʻepaʻe, e mafai ona atiaʻe ai le dysbiosis ma le flatulence.

E le gata i lea, o le maualuga o le kalori ituaiga o le tao, e faʻamalosia ai le maua o le mamafa o le mamafa. O falaoa lanu uliuli e faateleina ai le malosi o le manava ma mafua ai le fatu.

E le fautuaina le kuka i le bakina mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract. E mafai e le fomaʻi saʻo ona taʻuina le ituaiga saʻo o le kuka lea e faatagaina mo tagata maʻi suka.

Vaega o taumafa

  1. O a fualaau?
  2. Fiber

Aʻo maua oe i le maʻisuka, o le mea muamua e faia e fomaʻi e amata ona e talanoa e uiga i mea e te manaʻomia e taofi ai le 'ai. O le suka lea, ma suamalie, ma suamalie, ma falaoamata o le falaoamata, ma isi. Ae latou te le talanoa pe o le a le mea e mafai ona fai.

Matou, fomaʻi, e masani ona talitonu o oe, o matou gasegase, malamalama atoatoa i meaʻai e maua ai le suka. Matou te mautinoa foi ua e iloa po oa protein, gaʻo ma gaʻo o loʻo aofia i totonu o le manatu. Ae i laʻu aga masani, na ou iloa le mea moni e faapea, mo le tele o tagata gasegase oeo mai ia te aʻu, o nei manatu o se mealilo, ua ufitia i le pogisa.

O iinei o le a ou talanoa ai po o le a le puipuiga ma le fiber. A uma mea uma, latou te LĒ faʻapupulaina le toto suka.

O mea taumafa taumafa o se taimi taua ma taua i le olaga o soo se tagata. I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le taua o meaʻai e tatau ona i ai ile lua nofoaga pe a uma fualaau.

O meaai uma a le tagata maʻi e tatau ona pulea uma e le fomaʻi. E faʻatatau i faʻamaumauga taʻitasi, e fautuaina foʻi e le fomaʻi le tagata maʻi e uiga i taumafa atoa i le taimi atoa o le maʻi.

O meaai masani uma o le tagata maʻi e tatau ona faatumuina i gaʻo ma gaʻo-e aofia ai mea taumafa i le tele e mafai ai - o se tasi o tulafono masani ma le tasi tulafono mo tagata uma e maua ile maʻisuka.

E ui i lea, e tatau i tagata gasegase ona manatua se tasi o tulafono taua - o le faʻaaogaina o "moli eletise" mai a latou meaʻai. "Malamalama o meaola gaʻo" o lona uiga o meaʻai uma e maua ai le maualuga o le suka. O nei mea e aofia ai: keke, falala, meaʻai uma, fua suamalie (faʻi, vine), mea suamalie uma ma suamalie, siamu, jam, jam, sukalati, pata, falaoa paʻepaʻe.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le taumafaina o meaai e tatau ona matua faatapulaa ma vaevaeina i ni vaega laiti. O lea tulafono o le a mafai ai e oe ona fetuunai le paleni i le tino, e aunoa ma le faia o ni faafitauli i le oso i le maualuga o le suka.

O le mataupu faavae atoa o le taumafa mo le maʻisuka ua mamanuina e toe faʻafoʻi uma ai metabolic processes i le tino. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata gasegase ona mataʻituina mea na te 'ai, ina ia aua nei mafua ai le taʻe i le kulukose i totonu o le toto.

Mo maʻi uma, e fautuaina foi le faitauina o calorie e 'ai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona pulea uma taumafa.

O nei oloa e mafai ona:

  • faʻatau mai faʻatau,
  • faia i le fale.

Afai tatou te talanoa e uiga i faleoloa eseese, e tatau ona e faaeteete i ituaiga eseese i lalo o le igoa "Diabetic", aua e le masani ona iloa e gaosi oloa le mea tonu e tatau ona aofia ai i le fua mo na ituaiga falaoa.

I le fale, e mafai ona e taoina le falaoa o le gye i se falaoa falaoa, ogaumu ma e oʻo lava i se fai kuka taofi.

I nisi tulaga, e mafai e fomaʻi ona tuʻuina oe e te 'ai i falaoa lanu meamata - ae e le o lona uiga e mafai ona e' aina e pei ona e manaʻo ai. O lea ituaiga oloa e faatagaina i ni vaega laiti ma na oi latou e mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract:

  • gastritis
  • manava o le manava
  • ulutala duodenal.

O le mafuaʻaga mo sea malologa o le taumafa - o le keke o le rye e faʻapupulaina ai le eletise ma faʻaosooso ai le faʻafefe o le mucosa gastric. Ae i ia tulaga, o le falaoa paʻepaʻe e sili atu ona mamago i totonu o le ogaumu, talu ai o mea fou paluga "amata" le faʻavaveina o le faʻagasologa i le tino.

O le a se metotia e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina lelei le fuaina o le saogalemu o le oloa i la latou lisi, ma le lelei o mea taumafa, ma mafaufau i le ituaiga o maʻisuka, mea o le kalori ma mea inu gaʻo?

Ituaiga ma faamanuiaga

Paranesi e tele ituaiga. O le maualuga o le kalori oloa e maua mai le oats. O le lala o le oati, faʻaaogaina i le maʻisuka, ua faʻamaoaigaina i le tele o fiva. I le paʻu, na faia mai le falaoamata o le saito ma le rye, e tele le filo meaai.

O le kalori mea o le rye bran e pe tusa ma le 220 kcal, saito - 180 kcal.

E faʻafefea ona kuka

O le salu o le oati mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina i se aofaiga e 30 kalama i le aso. I aso muamua, e fautuaina e 'ai le tasi sipuniti o le oloa. E faasolosolo lava, e mafai ona e faʻatupulaʻia le aofaiga i le 30 kalama i le aso.

A faʻaaogaina le oloa, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai mama. A leai, e mafai ona ausia le itu faafeagai. O le tagata gasegase o le a iai faʻafitauli nei:

Ina ia faʻaitiitia le faʻavauvau i totonu o le manava pe a fai le paʻu, e tatau ona e inu mint poo le chamomile tea.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Kuki oatama

Paʻu ma le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga e saunia ai ipu eseese. O keke oatmeal, ua foia i le maualuga o le kulukose, o se meaʻai lelei ma maloloina. O oloa nei e manaʻomia e faia ai se meaʻai:

  • 100 kalama o le lala oati,
  • 40 kalama o lanu laupapa,
  • 3 fuamoa
  • 10 kalama o pata,
  • sina mea manogi suamalie.

O le faiga o le faia o kuki oatame e faigofie:

  1. O manu feʻai na taia lelei.
  2. O le isu o loʻo tumu i le suamalie, suauu.
  3. A maeʻa lena mea, faʻaopoopo i ai fatu ma le paʻu.
  4. I le laasaga mulimuli, ia faaopoopo ma le faaeteete le porotini ma tuu le suamalie i se pepa tao. E kukaina cookies i le ogaumu mo le 10 minute.

Fafaga moa i le basil

O le salu o le oati mo le maʻisuka ua faʻaaogaina foi mo le kukaina o moa. O lenei tulaga e manaʻomia ai mea nei:

  • 300 kalama o moa,
  • 8 sipuni tele o le pati tamato,
  • 100 kalama o le kulimi Adyghe,
  • 4 sipuni tele o le pala oat oat,
  • 5 kalama o le muaʻi faʻamago,
  • sina masima masima.

Muamua, o le moa ua sasaina. Ona 'ai lea o aano o manu i le lala, tao i le umu mo le 25 minute. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefiloi lea o le ipu i le paʻu mama, faʻafefete i le basil ma le kulimi muamua. Ona kuka ai lea o le fila i le ogaumu mo le isi 15 minute.

E mafai foi ona aofia ai le lala i le meaai mo le maʻisuka ituaiga e tupu i le taimi o le maitaga. O le oloa e mafai ai ona e le maua le mamafa, e fesoasoani e faatumauina le mamafa o le tino.

Soifua maloloina

O le suauʻu o le oati mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai i totonu o le tele o meainu. E mafai ona e saunia se vailaau vailaʻau e tusa ai ma lenei fua:

  1. 10 kalama o le bran oat e tatau ona sasaa le 0.2 lita o vai inu.
  2. O le mea na tupu mai ai na saunia mo le 15 minute.
  3. Filu le vaiinu.

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina nai lo le lauti masani. E mafai ona faaopoopo le suamalie i le vaiinu.

O le faʻasolosolo togafitiga ua saunia i lenei auala:

  1. E tasi le sipuni tele o le paʻu ua sasaa atu i le 200 ml o le gala vao vao.
  2. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona faʻaogaina mo le 20 minute.

O le vaiinu, lea e aofia ai le fala, e faʻaaogaina e pei o le tipi. O le togafitiga fautuaina o le fualaau faasaina ua faatulagaina taitoatasi.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • 2 ipu o le sana o le sana,
  • 20 kalama o kirimi oona
  • 100 kalama o le siʻi gaʻo maualalo,
  • suauu manogi (i le aofaiga o le 2 sipuni tele).

I le avea ai o se vaega o le faʻatumu mo pies o loʻo i ai:

  • 200 kalama o kāpeti gaʻo,
  • 1 fuamoa ua kuka.

O le faagasologa o le faia o pies e faigofie lava:

  1. E tatau ona saunia le paluga. Ona vaevaeina lea i ni fasi vaega laiti, ia e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se pine olo.
  2. O pies ua tumu i fuamoa ua kuka ma kuka ai le kapeti. Pipi i totonu o se ogaumu e faʻafefiloi i le vevela o le 180 tikeri mo le 15 minute.

Ina ia faʻamaoaigaina le taumafataga i le magnesium, ua saunia soupasi e faʻavae i luga o le teuteu o le paʻu. Ina ia faia lenei mea, ave le 15 kalama o le rye, le oat ma le bran mai le sana. A uma ona faaopoopo le 1 lita o le vai. O le suka e kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute. A maeʻa lena mea, ona fufulu lea o le vai ma faʻaaoga e fai ai sou.

Contraindications

Paʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasalaina i le faʻavavevaveina o faʻamaʻi nei:

I le taimi o le faamagaloga, e le faʻasaina le faʻaaogaina o le lala. Ae i popo fou, aua le sili atu nai lo se kofe kofe o le oloa. Pe a faʻaaoga vailaʻau eseese e faʻamaonia le kulūkose o le toto, o le va i le va o le fagalaʻau e tusa ma le 6 itula.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le a le aoga o le paʻu mo le maʻisuka?

Ona o le mea moni o loʻo taʻitaʻia e se tagata se olaga le talafeagai, e faʻaaoga ai meaai mama ua i ai faʻataʻitaʻiga leaga, o le maʻisuka e mafai ona aliali mai.Ae maise lava o se faʻamaʻi o se taunuuga o le 'aiina o falaoa. Talu ai e leai se fiva i le falaoamata oloa, o oloa ei ai se faasinomaga maualuga, e mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto. O le mea lava lea e tasi mo le suka, lea e leiloa lona aoga ola ona o le tele o vaega o le faʻamamaina.

Pala o se atigi fatu. O le oloa e fesoasoani i le faʻaleleia o le manaʻoga, aveese le cholesterol ma le kulukose, ma toe faʻatumu le fiva vaivai. I le faʻaaogaina i aso uma, e mafai ona e faʻamamaina le tino ma toe faʻafoʻi le microflora i totonu o le manava.

E sili ona aoga le faʻaaogaina o le lala mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ma le oona, atherosclerosis, ma le maʻi faʻasolosolo. Mo tagata gasegase, o le taumafaina o ipu ma oloa faʻasalalau e fautuaina.

O lala o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini E, K ma le vaega B. O le oloa e aofia ai elemene elemene: zinc, calcium, potassium, phosphorus, magnesium. O nei vaega e fesoasoani i le faʻateleina o mea aoga o le pala.

E i ai ni ituaiga o filo:

O le sili ona lauiloa ma le taatele o le lala oat, lea ei ai se aafiaga agamalu i le manava. O le mea lea, e fautuaina e amata ona faʻaaogaina i se paʻu. Oats e aofia ai le beta-glucan, lea e fesoasoani e faʻafoeina ai le toto masani o le cholesterol.

O le fiva masani e faʻamalosia ai le gaioiga o le gaʻo e maua i le saito o le sana. Rye bran o loʻo mauʻoa i le uʻamea, o lea e aoga ai mo le anemia. Ae, talu ai ona o sea ituaiga oloa ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i luga o le manava, e le talafeagai le paʻu mo tagata uma.

Faʻatasi ai ma le le lava o filo o mea taumafa, faʻavasegaina, maʻi pipili, dysbiosis, enterocolitis ma isi faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le lala o loʻo i ai se mea taua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o ia faʻamaʻi.

O se vaega o le paranesi o le latou saofagā i le faʻamautuina o le gaoioi afi o le gallbladder ma e tafe. O le oloa e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻaogaina o le lipase enzyme lea e mafai ona gasegase le gaʻo. Afai o le fila e masani lava ona i ai i le taumafa o le maʻisuka, ona mafai lea ona taofia le maelega ma le fausia o maa.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i se meaʻai e fesoasoani e faʻamautu ai le mamafa. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻaaogaina o fiva ma filo masani i aso uma - o le lala o se punavai lelei o nei vaega.

O le lelei o meaʻai e maua ai le lago o le fesoasoani lea o fiber dietary e fesoasoani lemu ai le faʻaitiitia o le inu o le kulukose i totonu o le kolone. O le mea lea, o le aʻafiaga o le faʻafuaseʻi ma le matuia o le maualuga o le suka toto ua faʻaititia.

E taua le faʻaaogaina o le fagu i aso uma i le taeao ma o taimi uma i luga o se manava gaogao. E taua tele le faʻaaogaina o se oloa fou, talu ai o le falala na kuka i le aso pe lua talu ai o le a le aoga mo le maʻisuka.

O lea e le faʻaaogaina ai le tino i lenei ituaiga o meaai, e tatau ona vaʻaia mai lea taimi i lea taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le tolu vaiaso o le faʻaaogaina o le lala, faʻaalu se vaiaso.

E faʻafefea ona kuka le suka?

E tele taimi e faʻaaogaina ai le pa i pepa faʻavae. E tatau ona fufulu i lalo i le tele o le vai 20 minute aʻo leʻi 'ai. E tatau ona ave le 20 g o le suauʻu eleele, ma le vai - 200-400 ml. O le a sili ona aoga mo le maʻisuka e faʻaoga ai le paʻu i se isi auala: uu i le vai inu. E mafai foi ona e faaaogaina le kefir, susu po o le yogurt mo le uila - soʻo se oloa susu-gaʻo ma le maualalo ifo o le pasene o mea gaʻo.

O le mea lea, e le tatau ona vevela na mea inu. E le gata i lea, o le pala e vave ona faʻafefe le vai, e tusa lava pe malulu. E mafai foi ona e faʻatumu le oloa i ni mea teuteu aoga poʻo ni mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o sisi o le rose, viburnum poʻo se isi lava mea totino. Filifiliga e faʻalagolago i uiga o le tino.

O le isi mea aoga o le mafai lea ona faʻaopopoina le laʻau i ituaiga uma o meaʻai maualuga-kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le paʻu i aano o manufasi, iʻa po o le gaʻo maualuga-kalori. O lea la o le ipu o le a maualalo le faʻasologa o igoa, ma o lea o le a manuia ai le maʻisuka.

Afai e te faʻaogaina fagu i aso uma, e mafai ona e faʻaititia le toto o le cholesterol, faateleina le faʻamaʻi ma aveese masima o metale mamafa.

Ituaiga ituaiga paʻu

Muamua, e tatau ona e filifili po o le a le fagalā. I le taimi muamua, o le mea lenei e maua mai i le falaoamata falaoamata, o lona uiga, o pusa o fatu ua vavae ese mai ia latou. E le gata i lea, e mafai ona latou eseese ituaiga eseese, e fuafua i mea e faʻaaogaina (wheat, rye, buckwheat, rice, barley, ma isi). O lenei mea moni e iloa ai le eseesega i le va o ituaiga paʻu e tusa ai ma a latou mea taua, ae peitai, e le suia lava, i le tasi itu, latou te faamalieina lelei le fiaai, ma i le isi itu, e le mafai ona gauai atu i le tino. Mo lenei mafuaʻaga, e lelei tele oloa gaosi mo na gasegase o loʻo tauivi ma le mamafa o le mamafa ma le mataʻituina e le gata o calories, ae o le glycemic index of food consumed.

Aʻo suʻesuʻeina ituaiga eseese o lanu, o le mea muamua e faʻalogo i ai o le saito o le saito, ona o latou sili ona lauiloa ma lauiloa i le maketi mo ia oloa. O lea, o le kalori i totonu o lenei mataupu e 180 kcal mo le 100 g. namu, ae o le fatuga o lenei fuataga e oʻo i le 220 kcal, ma i le oat e sili atu i le 320 kcal. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau ona faʻaleagaina le laʻau ina ia le aʻafia ai le soifua maloloina. Ae o protein ma laau toto e tele lava ina maua i le oat, e tele lava ina maua ai se taunuuga lelei i togafitiga o meaʻai, e fautuaina e tagata atamamai e fefiloi ituaiga eseese o le paʻu i le tutusa tutusa.

Mea aoga o le pala

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Paʻu ma le maʻisuka e tatau ona iloiloina e ala i faamanuiaga latou te aumaia i le soifua maloloina o le tagata maʻi, ma o le mea e sili ona taua, o lenei ituaiga o oloa e mauoa i "lemu" gaʻo, o loʻo i ai ni mea taua se lua. Muamua, o se maualuga maualuga o meaʻai gaʻo e mafai ai e oe ona fafagaina le tino ma faʻamalieina lou fiaʻai ma se vaega itiiti o le laulaau: o sina sipuni tele mo le aiga o le taeao o le a molia ai le maʻisuka ma le malosi mo le itiiti ifo ma le afa aso. I le taimi lava e tasi, o aʻafiaga o fatu ma meatotino faʻapitoa o le oloa e maua ai le gaʻo tuputupu aʻe o le glycemia pe a uma ona faʻaogaina, e aunoa ma ni aʻafiaga loloto i le maualuga o le suka. O le isi mea taua e faapea o le lago, o se meaʻai fua tele, e fufulu lelei le vavalaʻau ma faʻaleleia ona maʻi, e ui lava ina le lelei ona uuina e le tino, ma o le mea lea e le faʻaaogaina ai.

O le vaega o totoe o le filo ua manatu o se oloa aoga e fetaui tonu ma le falaoa masani ma isi falaoamata oloa, lea e mafua ona o mea nei:

  • maualuga masini ma mea gaʻo gaʻo gaʻo,
  • faateleina le maualuga o le fiber,
  • le i ai o micro ma elemene,
  • o mea o loʻo iai i vitamini A, E ma le vaega B.

O le tuufaatasiga o nei mea totino o le mafuaaga lea o le paʻu, o le faʻamalosia ma le soona faʻamalosiina, o loʻo galue malosi i faiga faʻavae uma i le tino (protein, gaʻo, carbohydrate ma le vai). E le gata i lea, latou te aʻafia foi le gaioiga o le vaega o meaʻai, o le popole ma le fatu cardiovascular systems. O lenei mea e iloa ai i le mea moni, ina ua mavae sina taimi na taʻua e le maʻisuka le faʻamautuina o otaota, o le faʻaleleia atili i le tulaga o lauulu ma fao, o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, o se faʻaleleia atili o le faʻaaliga ma le faʻamalosia o puipuiga.

Ae peitai, e taua le manatuaina o nisi tapulaa i le faʻaaogaina o le palala, ona o lenei mea o se meaʻai fua tele lea e aʻafia ai le vaega o meaʻai. Aemaise lava, o lenei oloa o le a lafoaia mo na gasegase ua maua i le maʻi o le manava po o le maʻi ulutala, ma le pancreatitis poʻo le cholecystitis i le vaega sili atu ona faigata.

Faʻapefea ona faʻaaoga le faga mo le maʻisuka?

E fautuaina e le au atamamai e amata ona faʻaaogaina le paranesi ma le saito, talu ai latou te le faʻamaualuga le manava, ma afai e leʻi 'ai muamua lava le maʻisuka muamua, ona tatau lea ona tapulaa le togafitiga i le taimi muamua e tasi le sipuni i le aso.

E faasolosolo lava, e mafai ona oʻo i le tolu sipuni tele, ae o le fua masani o aso taitasi e masani lava o le 30 kalama. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona aoga e faʻaaogaina ai le bran mo le maʻisuka o le liligiina lea o sina vaega o le vai inu mo le 30 minute, ona faʻafefe lea o le vai ma 'ai le lala o le paʻu. Ina ia taui mo le tofo tulaga ese, e mafai ona e inu i le vai poʻo le kefir, e ui e sili atu le faʻaaogaina o le mea mulimuli i se auala e ese ai: sasaa le lala (poʻo le yogurt) i le po ina ia saunia se ituaiga falalatini mo le taeao o le taeao.

A le o lea, ua fautuaina le au fai meaʻai e tausisi i tulafono faigofie nei ina ia mafai ai ona sili atu le malosi o le faʻamalolo o le paleni o le nut:

  • ituaiga ma ituaiga o paʻu e mafai ona tuʻufaʻatasia pe faʻaumatia i le itu,
  • e le gata o se oloa mama, ae o falaoa falaoa ma mea taumafa o le a aoga,
  • pe a faʻaaogaina i se mea malogo, e tatau ona fufulu le lala i le tele o vai,
  • tasi aso uma i le 10 aso, e mafai ona e tuʻuina atu i le tino se malologa, toe foʻi i le masani masani.

Maʻi Suka

Toeitiiti lava o le fua mo le maʻisuka e sili ona faigofie, o le meaʻai meaai, mo le sauniuni lea ua lava lea e faʻafefiloi ai le lua sipuni o fatu, tasi ma le afa kapu punetini o le siʻosiʻese gaʻo susu ma ave le moa moa i totonu. Ona sosoo lea ma le fufuluina o le paluga mai oloa, ona sasaa atu lea i totonu o le apa i se mea manifinifi, falai le pancake i itu taitasi mo le tasi ma le afa minute (seia oo ina lanu auro). O se taeao malolo lelei ma lelei e sauni e 'ai.

I le tagofia o se isi mea e sili atu ona faigata, e mafai ona e taumafai e kuka kulupu moa ma le paʻu, lea e tatau ona e saunia mea nei:

  • 500 gr. moa moa,
  • lua tbsp. l lala
  • fuamoa moa ma le polotini
  • tasi leisi
  • 80 gr. kusi falaoa
  • ufiufi o le kalaka
  • pasisa, pepa uliuli, masima.

Muamua lava, o le sipisi ma le kalama e matua gaosia lelei, ma o le moa moa e tipiina i ni fasi vaega laiti, pe a uma ona faaopoopo atu le pasesa ia i latou, ma faʻafefe tutusa uma le pasesa ia i latou, ma faʻatalanoa uma i se tulaga tutusa tutusa. Ona tuʻuina atu lea o le masini e mafua ai i se pesini tele, lea e faʻapipiʻi ai vaega uma o loʻo totoe, faʻapea foʻi ma vai, mulimuli ane o le a faʻafefeteina aano moa mo cutlets. O le vaevaeina o aano o manu e avea ma vaega o le tele o le mea e manaʻomia, o mea faigaluega e tuu i le ogaumu ma tao mo le tusa o le afa itula i le vevela i le 180 tikeri.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Soifua Maloloina o le pala.

O le lala o se ituaiga o gaʻo vailaau faʻamalosi, maualalo se faasinomaga faʻamaonia. E mafai foʻi e Faʻalaititi ona faʻaitiitia le faʻamaualuga o faʻamaumauga o isi oloa. O se mea masani lea e aofia ai ni foga o saito ma falaoamata e leʻi faʻaogaina. O loʻo aofia ai se faʻalavelave o vitamini B mo le tagata, lea e tuusaʻo saʻo i le lipid metabolism. O le tuufaatasiga o le paranesi vitamini B1, B2, B6, PP, faapea foi ma le provitamin A (carotene) ma le vaitamini E. Bran o le tamaoaiga i minerale. O nisi oi latou o le potassium, magnesium, chromium, copper, selenium ma isi elemene. Ona o lenei tuufaatasiga, o le fiva o se mea taumafa e sili ona taua, o se faʻapitoa taua i le taumafa a tagata gasegase.

O se tasi o mea taua o le paʻu o se maualuga maualuga o filo o meaʻai, lea e puleaina ai le manava, faaleleia le microflora o le kolo, fesoasoani e aveese le cholesterol, maualalo le toto suka. O le filo o mea taumafa o loo i totonu o le paʻu e maualalo ai le cholesterol e ala i le fusifusia o meaola suamalie o le intestinal, lea e iloa e iai se atherogenic galuega, o le mea lea lanu e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le atherosclerosis.O le lelei o aafiaga o le pala i le maʻisuka ua mafua ona o le faʻaitiitia o le paʻu o le maʻisuka ma le gafatia e aʻafia ai le faʻasologa o fuainumera o isi oloa.

O le paranesi e maualalo le taua o meaʻai. O le pasi atu i totonu o le vaega o meaʻai, latou te faʻaleleia ai le suavai ia i latou lava, ma vevela, fatuina o le le mautonu o le maofa, ma faʻaitiitia ai le aofaʻi o mea taumafa taumafa. Latou te faasalalauina le fesoasoani i le talo, toxins, fusifusia ma aveese otaota mai le tino e ulu atu i le tino ma fualaau faisua ma fua. Fesoasoani i le faʻamamaina o le tino.

O le fiva masani i le bran o se ituaiga o "mea lelei" gaʻo. O le ituaiga lenei o cellulose - fiva laau. O se mea lelei mo le faʻaogaina o le vaomalo masani, o le mea lea, o le fagala e taua i le togafiti togafitiga o le inisinia o le dysbiosis. O le faʻaaogaina o le melenila o loʻo tuʻuina mai e ala i lo latou faʻaosofiaina o le malosi o le malosi o le gaosiga o le masini (digestive tracttive).

O le faʻamamaina o aafiaga o le fiva e mafua ona o le moa o ona filo. E pei ona e iloa, o le natura e le mafai ona gaogao le leai o se mea, ma le ulu atu i totonu o le gastrointestinal tract, o le fiber e aʻafia ai mea uma ua faaputuputuina io tatou inumaga mo le tele o tausaga. Na te ufiufi le kulupu, faʻafefeteina le micro-folds, faʻamamaina o latou tino atoa mo le faʻafesoʻotaʻi atoatoa ma le tele o meaʻai. E mafai ona tatou vaʻaia ni faiga faapena o le faʻamamaina i le manava. O le fiva i ana mea totino o se mea sili ona taua o le carbon activated.

Talu mai aso anamua, ua iloa e tagata ma faʻaaogaina faʻamalologa o le paʻu e togafitia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Ae sili atu ona maua talu ai nei se isi meatotino o fiva - o lona mafai ona faʻaosofia le metabolism. Ae o se faʻafitauli ole gasegase lea e oʻo atu ai i le maua o se tupe mama. E le mu le fiva, e le aʻafia ai aʻafiaga vaaia o le mamafa o le mamafa, ae afaina ai le mafuaʻaga lava ia - o se soliga o faiga faʻasolosolo i le tino.

O Bran e fesoasoani i le faaleleia atili o tagata o le kolisi, e avea o se vaega i le fausia o ogaumu ma se auala faatuatuaina o le tetee atu i le malosi. Latou te fatuina se masini eleelea tele lea e faʻavaveina ai le faʻamalositino o le intestinal ma, faʻafefeina ai ia lava, faʻaititia ai le maualuga o le faʻaaogaina o meaʻai e aʻafia ai le fausiaina o manuʻa. O le faʻaaoga masani o le lalalala e mafai ona faʻamalolo ai le masani masani ma taofia ai lo latou tutupu i le lumanaʻi, pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le bran (toe faʻaleleia o le faʻaleleia o le toto).

O nisi vaega o Aborigines Aferika, e toetoe lava a le 'aina le aano ma le susu, e masani lava ona i ai ni potu vai-vai, ae o loo i ai se faasologa o le tele o le faaitiitia o le polyps ma le kanesa o le colon nai lo tagata o atunuu atiaeina o loo faaaogaina meaai mama. O loʻo i ai se manatu e uiga i le ono mafai ona iai se mafutaga o le tumau o le faʻasolosolo ma le atinaʻe o le kanesa colon. Aemaise lava, o loʻo iloa i totonu o nisi o atunuu ma itulagi o le taimi o le colonne o le kanesa o loʻo fesuisuiaʻi malosi, ma o le eseesega e mafai ona oo atu i le 20 taimi, ma o lenei eseesega e fesoʻotaʻi saʻo ma uiga o le taumafataga i nei itulagi.

I le avea ai o se faʻaopoopoga o mea taumafa, o le lalā e aoga i mataupu o le ate, o le gala, o le gastritis, gastroduodenitis, enterocolitis i le taimi o le faamagaloga ma le sao o le gaioiga ogaoga. Ae o le puaa e taua tele i le togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga