Clover mo le cholesterol

I aso nei, pe a faʻaaogaina e le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei nanotechnology, o vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻavae i luga o le faʻamalolo o meatotino ma faʻamaonia e le tele o seneturi o le poto masani e leiloa lo latou taua. E le gata i lea, o le tele o vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina e fomaʻi tau fale gaosi oloa e gaosia ai fualaau. Mo le tele o seneturi, o loʻo faʻaaogaina e togafitiga masani togalaau e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma fatu. O se fofo lelei mo togafitiga mo le atherosclerosis o le uila, lea e aveesea ai le cholesterol e oʻo lava i se tulaga maualuga.

Le uiga o le lanu mumu

O le masaniga mumu mumu, o le aiga legume, o se vaovao lauiloa. E maua i luga o le mutia ma le faʻamalamalamaina i totonu o le vaomatua, luga o laufanua, i le togavao, lata i le auala, i le fanua. E tupu i Rusia, Iukureini, i le Caucasus. Latou te valaʻau i le eseesega: o le uila, le uo, le tolu, le paʻu mūmūmū, le ufiufi laupapa, lanu mūmū - mo le lanu o ona aʻafiaga. O uiga faʻamalolo o le fugalaau na lauiloa i aso anamua, o le fomai lauiloa o Avicenna na tusi e uiga ia i latou.

O ulu fugalaau lanumumu na aliali mai i le amataga o le vaitau o le tau vevela ma faaauau pea ona fuga seia oʻo i le tautoulu, e aunoa ma le leiloa uma oa latou oloa aoga. E seleseleina le seleselega i le taimi atoa o le vaitau. O vaega uma e aoga mo ia: fugalaau, aʻa, aʻa, lau.

I le taimi muamua, sa faʻaaogaina le mumu e pei o se meaʻai fagafao, ae o ona faʻamalologa e le o iloa. O le faʻaonaponei o le faʻaaogaina o le mutia e matua lautele: e faʻalanu i ie, ma faʻaaogaina meaʻai e gaosi ai le kuka. O meaʻai laiti e tuʻuina i soupisi, o laʻau ma laulaʻau o se vaitau matagofie mo salakeke, o laʻau e faʻaopoopoina i le paluga pe a tao le areto, tipi mai le la. O le meli Linden ua manatu o le faamaloloina ma o se tasi o mea sili ona suamalie.

O le a le aoga

O le faʻaaoga lelei o le laau e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol i le toto, e aloese mai le foliga o le atherosclerosis, o le tupuga o le toto. E tupu lenei mea ona o le mea e aofia ai le faʻapitoa faapitoa i le tuufaatasiga o lenei fugalaau - isoflavonoids, lea e faʻamalosia ai puipui puipui lapopoʻa ma faʻalautele ai lo latou gafatia. O mea faʻamalolo o le mutia e faʻatusatusa i mea faʻamalolo o le aʻa ginseng. O le uiga lautele o uiga o le vaovao ua faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o maʻi. O fualaau mo le sauniuni o potions e eseese - o nei mea teuteu, meaʻai, e faaopoopoina i le paluga pe a tao falaoa, lea e maua ai uiga fou.

Cholesterol Red Cloverfesoasoani e oʻo lava i mataupu sili atui ai na o se mea uiga ese. O le laau e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, o ona mea e faʻaumatia ai ma le faʻamalosi fuamoa fualaʻau e le tatau ai, ma liua i le gaʻo pepa, e saoloto mai le tino. Ona o elemene o meaola, o loʻo faʻatautaia ai e le trewil processes metabolic processes, faʻapupulaina ai le gafatia o puipui o le vaa, ma aveesea ai le teu o le cholesterol mai ia latou. O lenei mea e mafua mai i mea o loʻo taua i elemene taua ile mutia:

  • salicylic acid
  • tannins
  • phytoestrogens,
  • o suauu taua
  • vitamini C, E, K, vaega B.

O vailaau faafomai na faia i luga o le faavae o le lanu mumu, fesoasoani i le toe faaleleia o le toto, faasalaina ia atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto, o se taunuuga o le a taofia ai e le angina pectoris ia osofaiga o le toto maualuga. O lenei mea e molimauina e ala i suʻega faʻapitoa. E le gata i lea, e fesoasoani le laau:

  • faʻamalositino le polokalama puipuia
  • vave aveese mea oona mai le tino i le tulaga o mea oona,
  • faafaigofie le manava, feagai ma osofaiga a le maʻisa,
  • faʻaleleia togafitiga o meaʻai,
  • e faʻapipiʻi i togafitiga o le hepatitis, faʻamaʻi gastric, cholecystitis.

O vailaʻau faʻamalolo e saunia mai le clover o loʻo i ai mea nei:

  • anti-inflammatory
  • tagata faʻamoemoe
  • faamalosi lautele
  • fomaʻi
  • antitumor
  • togafitiga
  • anti-matua
  • faʻamaʻi manuʻa.

Afai e te faʻaaogaina le clover e faʻaitiitia ai le cholesterol toto, e mafai foi ona e faʻamalo mai isi faʻamaʻi:

  • ia sili atu lou lagona i le maʻi pipisi,
  • faateleina le numera o lela mumu totola ma le anemia,
  • fofo faʻamaʻi ma manuʻa tuʻi,
  • lafoaia ia tui toto.

O le faʻamamaina o vaʻa ma le fugalaau lanumumu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tui o le intracranial, faʻaitiitia le toto toto, ma faʻaumatia ai le ulu. E togafitia lelei i maʻi o le tamaʻitaʻi, tiga o le rūmāmati, e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, maʻi pipisi, faʻamaʻi toto. O le taua o le fugalaau mo toto toto e le gata ina tau faasaga i le cholesterol, ae e mafai foi ona toe faʻafoisia atoatoa le fausaga vascular disordered.

Clover tinctures mo le cholesterol

O le faʻamamaina lelei o vaʻa toto mai cholesterol e maua mai i le tincture, lea e saunia mai luga o le vodka i luga o se fagu lita, faʻatumu tutusa i vaega e lua, faʻatasi ai ma se tapuni faʻapipiʻi tapuni.

Ua faʻaaogaina le mea faigaluega mo vaiaso e lua i se nofoaga e le mafai ona malamalama. O taimi uma e tatau ai ona faʻanoanoa. O le kulupu o le clover mai le cholesterol e faʻamamaina ma fufulu pe'ā uma ona faʻamafanafana, mulimuli i faatonuga. E mafai ona e saunia se potion mai laau faatoa filifilia. I lenei tulaga, ua maeʻa uma ona fufulu mama meaʻai, tuʻuina i luga o se solo mo le tusa o le itula. Fugalaau e sasaa i totonu o ipu i le ogatotonu o le maualuga ma sasaa i le 0.5 lita o vodka.

O le togafitiga e 4 masina, e aofia ai le tolu taamilosaga o le 30 aso ma se malologa i le va o le 1 vaiaso. O le meafaigaluega e tatau ona faʻaalu i le aso mo le 0.5 itula aʻo leʻi 'ai, 1 tbsp. l E mafai ona e toe faia le taamilosaga pe a mavae le ono masina. O le togafitiga e fesoasoani e faʻamalolo ai mea mama, faʻaititia le toto i le faiʻai, faʻafefe o le ulu, faʻafitauli i vaʻa toto, ma faʻamaonia tulaga maualuga o le cholesterol.

Laulu uila teuteu ma isi auala

O loʻo i ai filifiliga mo suʻega mo mea e faʻaleleia ai vai e aunoa ma le inu ava malosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fausiaina se ipu vai inu vai 2 tbsp. l ulu fugalaau ma pito i luga o lau laau, ona tatau ai lea ona faʻafefete le gae mo le itula ma faʻapala. E mafai ona e saunia le oloa i se aofaiga na fuafuaina mo le 2 aso. Ave le vailaʻau mo le 2 tbsp. l 3 taimi i le aso ao lei faia meaai mo le 20 aso.

O le eseesega o le auala lona lua o loʻo mulimuli mai. E mafai ona e saunia se faʻafefeteina o le vevela mumu i le vai e aunoa ma le faʻaaogaina o se vaega o le ava. Ina ia faia lenei mea, e 40 g o eleʻele eleʻele ua sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ua susulu i se tulaga mafanafana, tuu i totonu o se vai taʻele ma tausia mo le kuata itula. O mea faʻamalolo o le mutia e mafai ona sili atu ona malosi e ala i le faaopoopoina o isi laau i le ulu lanu mumu: hawthorn, chamomile, poʻo se manoa. E tatau ona fufulu le fusi ao vevela. Mo togafitiga, e manaʻomia lou inu 40 g o le vailaʻau mo le 0.5 itula aʻo leʻi 'ai mo le 3 vaiaso.

O loʻo i ai se isi fua mo le faia o se vai inu. 100 laupepa o vao ulu ma le afa afa lita. O le kulupu o loʻo faʻapipiʻi mo le 6 minute, ona faʻaogaina lea pe a ma le 3 itula. I totonu o se lapisi faʻataʻoto, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni o le meli e faʻaleleia le tofo, ma inu i le aso. O le togavao e tumau i uiga faʻamalolo mo aso e lua. E fautuaina ina ia 'ai ao le i fafagaina faatolu i le aso.

I le maualuga o le cholesterol, o le meli e aoina mai e pi mai le vevela mumu e aoga. Ina ia saunia se vailaau, o le 30 g o le meli e ave i luga o le 10 g o le sua o le lemoni fou, o se meafaigaluega e teu i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga faʻa-tasi i le aso.

Mea faʻaoga

E amata ona fuga i le amataga o le taumafanafana le puaa mumu lanumumu, ma ua seleseleina aʻo lei pa'ū - o se mea talafeagai lea mo i latou e seleseleina fua o mea mataʻutia mo le taumalulu. E mafai ona e maua le paluga toetoe lava i soo se mea; e ola i vaomatua, ma laufanua, ma fanua. Afai e mafai, populist fautuaina e aoina le laau na oi latou lava, aua e le faigata tele ona seleseleina.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona puʻeina ma le saogalemu le pulou, aua e fesoasoani e le gata mai le cholesterol maualuga. O vailaau faʻaleagaina o le laau o le a fesoasoani e faʻamalo ai le malulu, tale, faʻamalosia le puipuiga o le tino, lea e amata i le amataga o le tau malulu ona faʻapalapala ona faʻaagaga ma e manaʻomia le lagolago mai fafo. I le taimi lava e tasi, mo le puipuiga, ua lava le na o le faaopoopo o le clover i le lauti, ma o le a oʻo mai nei le malosi o le faʻamalologa.

TAITAI! Clover o se sui o le aiga legume.

I le taimi muamua, na faʻaaogaina o se mutia mo meaʻai fagafao, ae o mea faʻamalolo o le laau na maua i se taimi mulimuli ane. I aso nei, e faʻaaogaina le uʻamea i soo se mea - e mafai ona faaopoopo ona laulaʻau ma laʻau i le salati, ma o fugalaau e maua ai le lauti lelei. O le meli uumi mumu e sili ona taua.

O vaega uma o le laau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le hypercholesterolemia. Na sauniuni e Narodnik ni faʻapotopotoga, tatuʻi puʻu, fugalaau ma lau o lenei mutia. E matua aoga tele mo ni meaʻai ma i latou o loʻo i ai faafitauli eseese ile vaʻa toto. Clover fesoasoani:

  • faʻamaonia le mamafa o le tui,
  • aveese le maʻi tiga
  • faʻaleleia le maualuga o le toto, e taua tele mo tagata gasegase ei ai le atherosclerosis.

O le uumi mumu e aofia ai elemene taua tele - acid ascorbic, phosphorus, proteins, sulfur, carotene, resins, salicylic acid, fiber plant, chromium, calcium, copper, fatty acids and vitamins necessary for the body body to function properly. O le laau e fesoasoani e tau le gata i patipati cardiovascular, ae o faʻamaʻi foi o le mama ma gaʻo oona, o le faʻafitauli o le tino, ma pathologies o totoga tino.

High cholesterol

I le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol, o vailaʻau faʻaaogaina lautele e faʻaaogaina ai le vevela, faʻaopoopoina i le tuufaatasiga o vailaʻau eseese. O la latou matafaioi autu o le faʻaumatia lea o atherosclerotic plate, lea e mafua ona o le faʻamaʻi. O lona toesega o loʻo aʻafia i le faʻamavaeina o le cholesterol faʻatasi i le toto ma le aveesea mai le tino o le tagata.

Faʻafetai i lenei mea, o le malosi autu e manaʻomia mo tagata gasegase e maua i le atherosclerosis - o loʻo faʻamalosia le puipui o lapisi lautele, ua toe faʻaleleia o latou fausaga i luma o microdamages ma ua faʻaleleia le gaosa. I luga o se vailaʻau soifua maloloina, e itiiti lava le avanoa e maua ai tupe maua mai le cholesterol.

O le matafaioi taua ile faagasologa o le faamaloloina o le isoflavonoids. O fualaau nei o fualaau toto, lea e afaina ai le puipui o lapisi ma faamalosia ai, ma atili ai ona tele toto toto. Isoflavonoids e mafai ona faʻaumatia ai faʻaaliga o le angina pectoris i tagata gasegase i maʻi fatu, ma faʻamautinoaina le masaniga o le tino o le tino sili ona taua.

O le vevela mai le maualuga o le cholesterol o le a avea ma se faʻaolataga moni mo tagata mamaʻi ma le taufaamatau o le atherosclerosis. E mafai ona e faʻaaoga nisi o fualaau, ma o nisi nei:

  • Faʻaofuofu ma meaʻai - o lenei meafaigaluega ua onā i le ituaiga o lauti, ma e aʻafia i le hypercholesterolemia. Mo lenei mea, e tatau ona ave i vaega tutusa vaega o meaʻai ma meaʻai mumu mūmū ma faʻamaʻi i le vai vevela, pei o le lauti masani, - o le sipuni sipuni ole lapoʻa. E le talafeagai le faʻaaogaina o le vai inu mo lenei faʻamoemoe, talu ai o meaola e maumau ai o latou faʻamalologa - 85-90˚ vai ua lava, ae le maualuga. O le la e aoga e le gata mo le atherosclerosis, inu ai e faʻavaivaia ai le ulu o le ulu, faʻavaveina le toto, lea o le a faigofie ai ona faʻasalalau i le tino atoa.
  • o se teuteuga o le clover - o lenei oloa e le manaʻomia ni vaega faaopoopo, faʻapipiʻi faʻatasi ma le galuega. Ina ia saunia se teuteuga, e tatau ona aoina ni fugalaau tetele se sefulu, sasaa se ipu vai malulu ma tuu i le afi, aumai le vai i se vevela. Luasefulu minute mulimuli ane, ua aveese le vai mai le afi ma fufulu mai le keke. O le mea e mafua ai le paluga e onā i le afa afa i le aso mo aso e 21,
  • faʻamatalaga faʻamafaʻi o se meafaigaluega mo i latou e leai se taimi e faia ai teuteu. E tasi le sipuni tele o le mutia vao e tatau ona sasaa i se ipu ua maeʻa le vai vevela (toetoe lava o le vai e fufulu ai), faʻapipiʻi mau ma tuʻu ai mo le lima minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e inu ma inu i le aso i nai sipuni laiti, pe a manaʻomia, e mafai ona e faaopoopo le suka. O le togafitiga e tasi le masina. E le faigofie le faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻamatalaga e le gata ona e le manaomia le sauniuni o le oloa mo se taimi umi, ae ona o le mea e mafai ona ave faʻatasi ai oe i le aso i totonu o se mea vevela poʻo se fagu.

Mo le inu o le ava malosi, e mafai ona e faʻaogaina fugalaau fou ma mama

O fua o loʻo faʻamatalaina i luga na saunia i vai, ae o loʻo i ai foi le filifiliga o le saunia o se fualaau mo le ava. Tincture o clover i luga o vodka mai cholesterol e faamamaina ai toto toto e le itiiti ifo le lelei nai lo se vaifofo i luga o le vai. Mo tapenapenaga, e tatau ona aoina pe fugalaau fugalaau fou pe mamago. Laʻau fou e fufulu i lalo o le vai taʻavale ma tuʻu i luga o se solo pepa e faʻafefe ai le susu.

Ona fuga lea o fugalaau i se fagu-lua-lita ina ia maua ai le afa o le pusa. E le tau manaʻomia le faʻavave o le laau. Ua fuga fugalaau i se fagu vodka lelei, ua pipiʻi i se tapuni ma tuu i se mea pogisa mo vaiaso e lua. A maeʻa le taimi faʻatulagaina, ona faʻafefe lea o le vai ma faʻamamaina i luga o ni fasi pepa. O le oloa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

TALI! Inu le ava malosi i le aso ao lei faia le taumafataga o le afiafi. O le vailaʻau sili ona lelei e tasi le sipuni tele o le fofo, ma o le togafitiga e silia i le tolusefulu aso.

A maeʻa le vasega, e fautuaina e fai se malologa mo aso e sefulu, ona toe faʻaaogaina lea o le masina o le vailaʻau, ae o le tasi ma le afa kapu gaʻo. I le faaiuga o le kosi, e toe sefulu aso le toe faia, ae mo le masina lona tolu o togafitiga e fautuaina e toe foi i le uluai masini.

O le meafaigaluega e faʻaitiitia lelei ai le cholesterol, ma o le aafiaga faapitoa o le inuina o le ava malosi i le tautotogo, pe a sili atu le mativa o le tino i vitamini - e faʻaleleia ai le soifua lelei, pasi le vaivai ma le atuatuvale, ma le lelei o le olaga e faʻaleleia atili ao faʻasaʻoina le gaioiga o totoga uma.

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, o loo i ai se manaoga e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o lipid i totonu o le toto, ae ia faamama foi ipu o le paʻu i luga o ona puipui, lea o le a mautinoa lava e taitai atu ai i le atherosclerotic plate. E mafai ona e faʻamamaina ipu e faʻaaoga ai faʻaoga oloa eseese. Faʻafetai i le faamamaina o vaʻa toto, o le tele o tagata gasegase ua i ai le mamafa o le mamafa.

Matou te ofoina atu le tele o fualaau faʻamaʻi mo le faamamaina o vaa:

  • 4 tbsp. l otaota vevela e tatau ona sasaaina le 0.5 lita o le vai inu ma selesele mo le itiiti ifo ma le valu itula. A maeʻa lena, e fautuaina e vaʻaia le meafaigaluega ma inu inu afa ipu tolu i le aso. O aso uma e saunia ai se afifi fou,
  • 100 ulu ulu i le 0.5 l o le suavai mo le 5 minute, pe a maeʻa ona tapunia le pusa (sasaa i totonu o le tioata) ma faʻamalosi mo le isi tolu itula. Pe a sauni le oloa, e faʻafefea le suavai mai le keke ma le meli e faʻapipiʻi iina, talu ai ona o le oona oona e totoe pe a 'aina. O le inu pulu mumu mai le cholesterol e tatau mo vaiaso e tolu.

A faʻaaogaina le clover, 'aua nei galo e le o fua uma e saogalemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gasegase pe a mavae le fatu fatu e le mafai ona faʻaaogaina le laau, talu ai e fesoasoani i le faʻanenefu o le toto. E le o fautuaina foi mo tagata gasegase e maua i le gastrointestinal pathologies.E le fautuaina le togafitia o fafine maʻitaga faʻatasi ai ma ni meaʻai faʻamalosi poʻo ni meainu inu faʻatasi ma lenei mea totoga laau, talu ai o le clover e faʻafefe ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi. E taua foi le faaeteete i le tui - e sili atu i tulafono masani ua fautuaina mo le togafitiga e mafua ai le faaleagaina o feusuaiga.

I le silasila i le lauiloa o le mutia vao mo le togafitiga o le hypercholesterolemia, o faʻamatalaga e uiga i le ufiufi e avea o se auala e maualalo ai le lipids, e masani lava ona masani ona maua i luga o faʻamaʻi. O iinei latou te tuu ai a latou iloiloga e faʻaalia ai le aoga o fualaau faasaina. O nisi nei o manatu faʻapalepale:

"I le tausaga talu ai, na ou maua ai sina siitaga laitiiti i le cholesterol. Na tonu ia te au ou te le faatali seia oo ina atoatoa le atherosclerosis, o lea ua amata ona ou ave togafitiga faa-tagata. O le mea muamua lava na fautuaina ai au, o le faʻamalo. O fugalaau o le Clover Na ou tausisi pea i vodka ma inu i le tolu masina. Ina ua mavae le pasia o suega, na maua ai le faaitiitia o le cholesterol i tulaga masani. Ou te talitonu o se auala lelei lenei e aunoa ma ni fualaau oona ma faʻatuina se faailoga o le cholesterol i le toto. "

"O aʻu o se tagata faigaluega faigaluega, o le togafitiga o le cholesterol ma togafitiga faʻalapotopotoga ua filifilia le sili atu ona taugofie ma sili ona faigofie. O se faʻamatalaga manino ma clover na fesoasoani ia te aʻu. Mo se taimi umi, e leai soʻu taimi e saunia ai le oloa, o lea na ou filifilia ai se fua pe a vaeluaina le clover mo le lima minute. E matua faigofie lava le ave o le fua i totonu o se vevela ma le inu i le aso atoa. Lua masina mulimuli ane, na amata ona paʻu laʻu cholesterol, ma o lea ua toetoe lava a toe foi mai lona tulaga masani. "

"Ua leva ona ou mafatia mai le cholesterol, talu ai o le toatele o le aiga na mafatia mai le atherosclerosis. E tatau ona ou tauivi ma se maualuga maualuga o le lipids i auala eseese, ae ou te fesootai atu foi i tagata, aemaise lava - le faasolosolo o clover. Sa faigofie ona kuka, ma sa ou faʻaeteeteina le faʻapipiʻi fou i aso taitasi mo vaiaso e tolu. Ou te le iloa po o le a le mea na fesoasoani tele ia te au, o se laau po o ni fualaau, ae o suesuega mulimuli e lua o le toto na faaalia ai le faaitiitia o le toto toto. I le masina o le a ou alu i se isi vasega. "

O le mea sili ona taua

Faʻafeiloaʻi mo le tuʻuina atu o le cholesterol o se mea sili lea i pepa papa. E mafai ai e oe ona faʻamaonia le faʻalauiloa lipid i ni vasega e mafai ona faia i ni nai taimi i le tausaga. E mafai ona e faʻaaogaina le laau i ituaiga eseese - e pei o se teuteuga, faʻamalamalamaina o le tinisini poo se sui o le ava malosi - o fualaau uma lava e tutusa lelei le taulimaina o le hypercholesterolemia. Aʻo leʻi faʻaaogaina le laau, e tatau ona e iloa e uiga i le faʻamaʻi, ma afai e leai, e mafai ona e alu saogalemu i togafitiga.

Contraindications ma le faʻasologa

O faʻamalologa o le togafitiga sa suʻesuʻeina mo se taimi umi ma maeʻaeʻa, o ona faamanuiaga e le mafai ona faafitia. E saogalemu atoatoa le togalaau. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tapulaa i lona faʻaaogaina. E aofia ai:

  • ogaoga tuga o le manava ma le fatu,
  • maʻitaga (atonu e iai se lamatiaga o allergies),
  • le lelei o le toto coagulation
  • se afaina
  • togafiti
  • Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina mo i latou e leʻi leva ona maua se fatu fatu.

E mafai ona tupu aʻafiaga:

  • paʻu o le paʻu,
  • taʻavale
  • ulu matua
  • tiga o musika
  • gasegase vavalalata.

I soʻo se tulaga, e tatau ona feutagai ma fomaʻi o le a amanaia uiga o le tino. E sili atu le faigata o le tali ona o ni faafitauli ogaoga: i tane, e mafai ona afaina, i le afa o le tagata soifua le taamilosaga o le masina, ona o le solo e aofia ai vaega ma se gaoioiga e pei o hormones. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e vaʻavaʻai pe a oʻo i le faʻaaogaina o faʻamaʻi-cholesterol. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o se elixir taʻavale ma le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e le taliaina.

E ala i le faʻamalosia o le faʻamālōlōina i fualaau oona e maua ai le paʻu mumu, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli i le atherosclerosis, faʻamalosia ma faʻaleleia le vascular system. Ina ia puipuia le taunuʻuga na maua e ala i le togafitiga, e tatau ai ona tuʻufaʻatasia vailaau faʻamalositino ma masani lelei. Pe a togafitia togafitiga faʻavae, e manaʻomia ona e onosaʻi ma e le faʻamoemoe i se taunuuga vave.

Laʻau uila mumu: togafitiga o le atherosclerosis.

Tuua Lau Faamatalaga