O le faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti

O le uiga o le maʻi o le acetoneemal e mafua mai i le le lava o le manaʻo o le tamaitiiti, toe faʻanofoina pe le mafai ona faʻaogaina mo le 1-2 aso, o nisi taimi, pallor o le paʻu o loʻo i ai foliga mataga o alafau, vaivaiga, le galue, moe, tiga i le pute, ma le faateleina o le vevela o le tino i le 37-38. 5 tikeri. Ae o le mea pito sili ona mataʻutia ma fesoasoani e faʻamaonia lelei ai lenei tulaga o le manogi o le acetone mai le gutu. E mafai foi ona fuafua le acetone i le urine, toto, puaʻa.

O le faʻamaʻi o le acetonemic, poʻo le faʻalavelave, o se faailoga lea o faʻafitauli o le tino i le tino. Ma le isi, e le o se sootaga faapitoa i le metabolism. E mafai ona faʻaalia ai le tele o togafitiga faʻaleaga, e masani ona fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le gaʻo ma gaʻo. O osofaiga faifaipea o le vomiting o le acetoneemas i le taimi o le tamaitiiti ua afaina i le atinaʻeina o eseesega o gasegase eseese ua leva ona matua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent), gout, obesity, urolithiasis, cholelithiasis, uter diathesis, neuroarthritic diathesis, ma isi.

E tatau i matua ona nofouta i mea e mafua ai le faalavelave o le acetone. E aofia ai:

  • gasegase tuga, popolega,
  • malosi le fafaga
  • le faʻaleagaina o aano o manufasi ma meaʻai gaʻo,
  • le faaaogaina o sukalati, kofe, koko ma pi.

Meaʻai paleni mo le faʻamaʻi o le acetonemic e aofia ai nisi o meaʻai i le taimi o le faʻalavelave o le acetone (o se faʻafitauli matuia e manaʻomia le tausiga vave) ma le umi o le tausisi i se taumafataga faapitoa.

Meaʻai mo le faʻafitauli o le acetone:

I le gasegase atoa, e taua mo le tamaititi ona inu soo, ae i ni vaega laiti. Soʻo se meainu suamalie e talafeagai - tea, compote, sua ma isi.

  1. Faʻailoga muamua, avatu i le tama le lauti suamalie, fualaau aina suamalie fou, i le taumafanafana e mafai ona e ofoina atu le siloti poʻo le meloni. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina vai inu. E fesoasoani tele Coca-Cola i le lelei (faʻamaoni e foliga mai), o le mea autu e le faʻaleagaina, o le afa afa o le a lava. E le gata i lea, o le a tatou talanoa e uiga i le moni o le vai e solia i tamaiti e masani ona tulaʻi i le acetone, ae o le amataga o le osofaiga e manaʻomia e le tino le kulukose - o le punavai autu o le malosi. O le tino atoa o le atinaʻeina o le acetonemic syndrome e faigata, e faʻavae i luga o metotia o meaola o le tino e faigata tele mo se tagata e mamao ese mai le saienisi e malamalama, ma e leai se mea i ai. E lava le malamalama o le leai o le kulukose i totonu o le tino (faʻapitoa, e maua ai le tino i le malosi), e faʻaaogaina le faʻaogaina o mea, e faʻaaoga i le mauaina muamua o le malosi mai gaʻo ma naʻo le matua le atoatoa mai i meaola. Pe a gaʻo le gaʻo, e faʻasaʻo le malosi ma isi oloa, o le tasi o ia mea o tino o le ketone, lea e fuafua ai uiga o loʻo faʻamatalaina i luga. O le mea muamua, o le mea muamua o le tuʻuina atu lea o le tino i le malosi (glucose), ma soʻo se meainu suamalie e talafeagai mo lenei mea.
  2. E masani lava ona inu malosi i taimi uma o le faʻalavelave e faʻaaogaina ai vai inu (Borjomi, faʻataʻitaʻiga), fualaau aina suamalie mama, tapenapenaga faʻapitoa mo le toe faʻaleleia (toe faʻaleleia le tele o le leiloloa) - Humana-Electrolyte, Bio-gay, Hip-Ors. O sea fofo e mafai ona saunia tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaumatia le 1 teaspoon o le masima ma le 1 sipunipuni o le suka i le tasi lita o le vai, faʻafefiloi lelei seia maeʻa uma ma tuu atu ile tamaititi sina meainu inu 10-15 minute uma, afai e inu le tamaititi 1-2 laulau punini i le taimi, ua lava lea.I totonu o tamaiti e fulafula, ua tele le suavai ua leiloloa, ma afai o le vomiting e le mafaagaloina, e tusa ai ma le tele o le vai ua leiloloa, lea e tatau ona toe fausiaina i se taimi vave, a le o lea ua tupu lenei mea i le atinaʻeina o se coma, ma o le togafitiga e amata i le potu maʻi tigaina.
  3. E le tatau i le tamaititi ona matelaina i le tulaga muamua (teena le 'ai, faʻafefe, leu, manogi o le acetone mai le gutu, ulu tiga, tiga o le manava), sei vagana ai le vavalalata ma le fafagaina o le tamaititi e le mafai. E taua le tuuina atu o mea e fiafia iai i oloa e maua ai gaʻo vailaʻau, ae i le taimi lava e tasi o le gaʻo maualalo: faʻi, palu pateta, fualaau 'aina, susu, kefir, semolina vai. Taumafai e aua le faʻamalosi le tamaitiiti, ae ia tauanauina o ia e 'ai.
  4. O se meaʻai e fautuaina e faʻaaogaina ai oloa e maualalo le aofaʻi o tino ketone mo le 3-5 aso: keke, oatmeal, falaoamata sana o kuka i totonu o le vai, masima pateta e aunoa ma le pata, tao suamalie suamalie, keke kuki.
  5. Faatasi ai ma se faʻaleleia atili i le tulaga masani pe a maeʻa le faʻaogaina o le vomiting, e mafai ona faʻafefiloi le supimo, susu, ma le fualaau faisua i totonu o le taumafataga.
  6. I le isi 2 vaiaso e sosoo ai, e tatau ona e tausisi i se meaai e le aoga, e le aofia uma ai vai inu ma ulaula. O oloa e tatau ona fufulu pe kuka. Fafagaina o se tamaitiiti ile 2-3 itula.
  7. A maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona fautuaina lea e faʻaaoga fualaau faasaina e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le uric acid i totonu o le toto, ma fualaau e faʻaleleia atili ai le metabolic processes i le tino.

Fautuaga tau taumafa mo tamaiti ei ai taimi masani o le acetoneemic conditions

Lelei lelei ma masani i aso taitasi o le ki i le manuia i togafitiga o le tele o faamai. O le acetonemic syndrome e leai se faʻalavelave.

E manaʻomia e tamaiti ona puipuia mai le ogaoga o popolega o le mafaufau, faʻaitiitia le matamata i le TV, taaloga komipiuta ma fesoʻotaiga i fesoʻotaʻiga lautele. Faʻaaogaina (soʻo, ae moni lava) faʻamaʻaʻaina, taʻaloga moli, ma na o le nofo i le ea fou.

O se mea e sili ona manaia o le faʻanoanoa o faʻalavelave faʻamaʻi i tamaiti e gata i le 9-11 tausaga. O le mea lea, a maeʻa ona alu ese mai se osofaiga, o le tamaititi e faʻaauau pea lona soifua maloloina i mea taumafa seia oʻo i le talavou. A maeʻa lena mea e mafai ona e aveesea uma tapulaa.

O mataupu faavae nei e tatau ona mulimulitaia:

  1. O le mataupu faavae autu o le le aofia ai o meaʻai o loʻo i ai faʻamaumauga o purine mai le meaai ma le tapulaʻa o meaʻai ei ai gaʻo. O faʻamaumauga o Purine o ni faʻalaʻau faʻasūsani ia e faʻaaogaina ai le malosi o le nucleic.
  2. Inu le tele o le vai e faʻaaoga ai vai faʻapitoa alia, lanumeamata lauti.
  3. Faʻasologa masani o mea taumafa i le 5-6 taimi i le aso.
  4. Ma le malosi, e le tatau ona fafagaina le tamaititi, e ui lava i le mea moni e faapea i tamaiti ei ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le acetone, e masani ona faʻaitiitia le manaʻo.
  5. Faataga le tamaititi e filifili a latou lava meaai e avea o se vaega o le meaai ua faamatalaina.

I le taumafataga e tatau ona manumalo:

  • oloa gaʻo susu: susu, kefir, susu-gaʻo susu susu susu, sisi o le susu, sisi malo,
  • fualaau faisua: soupes ma le borscht ma le sua o fualaau aina, pateta, beets, kāloti, aniani, zucini, kukama, kapisi paepae, radishes, lettu,
  • fualaau aina: apu e le o acidic, pears, tilo, melon, apricots, vine, lemon, cherries,
  • cereals: buckwheat, rice, saito, oat, millet, pele bela,
  • aano o manufasi: aano o manu matutua (povi, puaa palu), pusi, lapiti, moa (1-2 taimi i le vaiaso), fuamoa (tasi aso i le aso ua afifiina),
  • sea ​​seafood: sea iʻa, sea kale,
  • meainu: suamalie fou ua suamalie i le palu, suanila, fualaau aina suamalie, lauti lanumeamata.

Latou te faatapulaaina aano o manufasi, aemaise lava suauu ma paluga moa, iʻa (falai, ulaula), laau fusi, meaola manu, oni, tangerines, bananas, aso, tamato, pasta, masi, muffins.

  • aano o manufasi (manufasi, moa), puaa gaʻo, ponailu, tiʻeli, iʻa malosi ma fala o manu, sausage, offal (ate, mafaufau, gaʻo),
  • seafood: caviar uliuli ma le mumu, sprats, sardines, togafiti,
  • nisi fualaau faisua: moa (paʻepaʻe paʻepaʻe), meaʻai, rhubarb, asparagus, sorrel, legumes, pasili, cauliflower,
  • suti ma meainu: sukalati, kofe, koko, tea uliuli malosi, vai susulu ma mufui,
  • faʻapea foʻi ma ituaiga uma o meaʻai e mafai ona 'ai, nati, mea meataalo, kulimi suamalie, kiwi.

I le po, e fautuaina le tuʻuina atu o meaʻai e aofia ai gaʻo meaʻai: o le falaoa o le falaoa, o le tuna ma le falalati keke, pateta.

Afai na faalilolilo le tamaititi i se mea faʻasaina mai ona matua ma ua vaʻaia muamua le vaʻaia o le acetone crise, amata le polokalame fou. Faatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aoga le maua o ni suʻega e fuafua ai le maualuga o le acetone. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le maualuga o le acetone i le toto ma i le taimi tatau e fesoasoani ai i le tamaititi, ina ia aua neʻi ave o ia i se falemaʻi. Afai e te ola i se soifua maloloina lelei ma mataupu faavae o meaʻai talafeagai, o ou avanoa e te aʻoaʻo ai mai lau lava tama poo le a le mea o le maʻi o le acetonemic e latalata i le zero.

E uiga i le acetone i le auiliiliga o le tamaititi ma isi vaega o le urine taʻu i le polokalama "Aoga a Dr. Komarovsky":

O le a lenei mea

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti e le o se faʻamaʻi ese, o se faʻalavelave o faʻamaoniga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o tino o le ketone i le plasma toto o se tamaititi. I vailaʻau, o le syndrome ei ai isi igoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ketoacidosis lē o le maʻisuka poʻo le vomiting o le acetonemics.

O le maʻi faʻamaonia faapitoa e tupu i tamaiti, ma o le mea lea ua manatu ai o se tulaga faʻapitoa o le faʻamalosia o le tamaitiiti. O nisi taimi e leai se faʻamatalaga talafeagai mo na osofaiga o le vomiting; o le maʻi e taua o le faʻaleaoga poʻo le mea muamua. E tupu lenei mea i le tusa ma le 5% o tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona faʻalavelave tamaʻitaʻi nai lo tama.

Afai o le faavae o le faailoga o se faʻafitauli faapitoa, o le maʻi e taua o le lua. O loʻo salalau solo, o fomaʻi i le salafa o le lalolagi e faigata ona tali - o ia fuainumera e le o iai.

O tino pepe Ketone e faʻapipiʻi i le plasma toto i tamaiti o acetone, b-hydroxybutyric acid, acetoacetic acid. Afai o le syndrome o se faʻafitauli tutoatasi o le faʻataʻitaʻiga, o le mea masani e masani ona tupu aʻe faʻalavelave faʻafuaseʻi i le va o ni meaʻai (i luga o se manava gaogao).

O le faʻataʻitaʻiga o le gasegase o le acetoneemic, e mafua mai i le gasegase o le maʻisuka, e le afaina ai le faiʻai, o le i ai o le faiʻai, pe a maeʻa le iniseti, pe a iai se afaina o le ate, ma le gasegase matautia, leukemia.

I le tautalagia o le gasegase vomiting syndrome, e tatau ona malamalama i ai o mea uma lava e uiga i le faʻasalasia o le acetoneemia, ae le o le lua. Afai o le faaputuga o tino o le ketone e fesootaʻi ma le faʻamaʻi, o lona uiga o le faʻamatalaga o le maʻi e pei o se faʻalavelave ese o faʻamaoniga e le talafeagai - ua iloa le maʻi ma togafitia e pei o togafitiga faapitoa e tatau ona togafitia. O le a matou talanoa e uiga i le tulaga, pe a masani ona ola maloloina le pepe, ae o nisi taimi e matau ai e ona mātua se manogi o le acetone mai lona gutu, ma e iai foi osofaiga o le vomiting, lea e le mafai ona faamatalaina.

O tino pepe Ketone e mafai ona faʻaputu i le plasma toto o se pepe e maua sina meaʻai i le meaʻai. E aʻafia foʻi le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o gaʻo. I totonu o le ate o tamaiti, e itiiti le enzymes e maua mai e aofia ai i le faiga o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, ona o le masani ai o le matua, o tamaiti uma ua faʻaititia le malosi o le vaeluaina ma le toe faʻaaogaina o tino o le ketone.

E i ai le tele o talitonuga o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi o tamaiti.E tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga, o le vomiting e amata ona o le mea moni o le faʻaoʻoina o le kulūkose i le toto o se tamaititi e pa'ū, pe a fiaʻai ma amata ona faʻavae e le tino punaoa o le malosi - o tino ia o le ketone. Ae o se numera tele oi latou e mafua ai le inupia ma le le fiafia o le vaega o meaʻai. O le mea lea o le vomiting manifestations.

E tusa ai ma se isi faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le kulukose i le tino o se tamaititi e mafai ona faʻaitiitia le vave nai lo le maualuga o tino o le ketone, ma o le mea lea ua tulai mai ai le le atoatoa.

Ae o tagata suʻesuʻe uma e ioe o le masini e amata ai le matelaina e masani lava ona matelaina poʻo se faʻamaʻi pipisi i totonu o le taimi laititi. Faʻateleina le atuatuvale, faʻafitauli le mafaufau, faʻalauteleina le faʻaalia i le la, fiaʻai ma le gasegase, sili atu le tele o le protein ma le gaʻo i le le lava o le aofaiga tatau o meaʻai gaʻo e mafua ai se osofaʻiga o le vomiting.

I pepe faatoa fananau mai, o le fesuisuiaʻi e masani lava ona fesootaʻi ma le mea moni e faapea oo latou tina i taimi mulimuli na mafatia mai le matua ma le nephropathy.

Faailoga ma faailoga

I se tulaga sili atu, e tusa ai ma le matauina o tamaiti, tamaiti e maualuga le le fiafia i le faatulagaina o le tino, fanau laiti, oe fefefe i mea uma i le lalolagi, mafatia mai le neurosis ma le moe i le po, ua afaina i lenei maʻi. O se faʻaaliga o le maʻi o se faʻafitauli o le acetonemic - o se tulaga faʻaleagaina lea na tulaʻi mai i se taimi faʻafuaseʻi ma faʻafuaseʻi pe a maeʻa foliga mai o "vailaau" (o nisi tamaiti e iai vaivaiga aʻo leʻi amataina se osofaiga o le vomiting, mumusu e ai, faitioina le ulu o le ulu).

O le faʻafitauli lava ia o se faʻaleagaina tele o le vomiting e atiina ae i tali i soʻo se taumafaiga e fafaga pe faʻafeinu le tamaititi.

I lenei tulaga, e oʻo lava i le fesuiaiga o ia lava e matautia, ae o le mea moni e faapea, o faʻailoga o le inupia ma le faʻamalaina o loʻo matua tupu tele - o le paʻu o le a le faʻamalosi i le pipi, o le mucous membranes ua mamago, e tagi e aunoa ma loimata, o le paʻu o le paʻu ua liua pale. Faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia, o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻamalosi e mafai.

O le vevela o le tino e oʻo atu i le 37.5-38.5 tikeri. O le tamaititi e faitio i le tiga o le manava, e ono i ai le taofiofia poʻo ni faʻalava vavalalata e pei o se maʻi faʻafefe. O le tele o taimi, o uluaʻi faʻamaoniga o le syndrome o le syndrome e tupu i le 2-3 tausaga le matua, e mafai ona faateleina i le 6-7 tausaga le matua ma e matua mou atu lava i le taimi e aulia ai le tamaititi 12 tausaga.

O le acetoneia e iloga mai i isi vomiting e se manogi manogi mai le gutu o le pepe - o nisi e faatusatusa i ni apu mama, o nisi ma se fume. O lenei manogi o le acetone e ono aliali mai i le tulaga muamua, o lona uiga, aʻo lei amataina le vomiting. E le gata mai le manogi mai le gutu, ae mai le gutu foi. O nisi taimi o le sosogi e na o le latalata atu o le pepe, e oo lava i se mamao o le tele o mita.

Le mea e fai

O le a sese le faʻaaogaina o aganuʻu ma aganuʻu. E sili le amata i le asiasi atu i se fomaʻi talavou o le a ia iloa tonu poo le a le ituaiga o togafiti - muamua poʻo le lua. O le tamaititi o le a faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega falesuesue. I lenei tulaga faʻaleagaina, o suʻesuʻega toto e masani lava ona faʻaalia e leukocytosis, o se faʻaopoopoga o mea o le neutrophils, ma le faʻalauteleina o le fua o le suauu erythrocyte. O tino o Ketone e maua i le urine.

E taua tele le asiasi atu i se fomaʻi ma le pepe, aua o nei faʻamaoniga e foliga tutusa lava ma le appendicitis, peritonitis, maningitis, encephalitis, maʻi o le mafaufau, mea oona ma e oʻo lava ile faʻamaʻi pipisi. E na o se fomai tomai faapitoa e mafai ona iloa le tasi mai le isi.

O le acetonemic syndrome e tatau ona togafitia lelei, ma o le galuega autu o le ala sao lea mai faalavelave ma taofia ai osofaiga faifaipea. Afai e laʻititi le tamaitiiti, o lona uiga e mafai ona matelaina le maʻi ona o ia. O le mea lea, e fautuaina le falemai i tamaiti i le falemaʻi o tamaiti, e le mafai ai e le au fomaʻi ona faʻatagaina le faʻamalolo. O le taumafataga ma le maʻi o le acetonemic e manaʻomia ai le faʻasaʻo tele i le taumafataga o gaʻo, ae fautuaina e faʻaalu meaʻai gaʻo, lea e vave ona galu e aunoa ma se avega (mai cereals, cereals). O le lisi e tatau ona aofia ai se faiga faʻapitoa faapitoa o le ava - e tatau ona e inu soo ma sina mea itiiti.

O nisi o vaega o le ketone na ulu i totonu o le manava e mafai ona faʻaseseina e ala i le sodium enema (o le sodium bicarbonate solution e faʻaaogaina e saunia ai). I le vomiting o le acetonemics, ua fautuaina le tamaititi e faʻafoeina le faʻafoeina o faʻamalolo (toe faʻaleleia le paleni masima). Mo lenei, faʻaaoga Regidron, Humana Electrolytefaʻapea foi ma le vai o loʻo i lalo o le vai ma le saline e tusa ai ma le metotia a Dr. Komarovsky.

Vailaau faʻaonaponei, pei o "Cerucal", antispasmodics, suauu. Faʻatasi ai ma le auala sao e faʻaogaina ai le faʻaitiitia o le faʻamalolo, o le a faʻaalia ai le faʻafitauli mo le 2-4 aso.

Faʻamatalaga faʻatau

Ole numera o mea e aʻafia ai le tino o le tamaititi mai fafo o loʻo iloa foi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina ole maʻi o le acetonemic i tamaiti:

1. Le lelei le meaʻai, seia oʻo lava i le matelaina mo se taimi umi.

2. Vailaau faʻamaʻi.

3. Faʻaalia i toxins, e aofia ai taimi o gasegase.

4. Faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai e mafua mai i meaʻai paleni.

5. suiga o le Nephropathic.

I le matua, o le mafuaaga o le faaputuputuina o tino o le ketone e masani lava o le maʻisuka. O le le maualalo o le inisalini e taofia ai le ulufale mai o le kulukose o le natura e mafua mai i sela, lea e tau atu i lona faaputuga i le tino, e aofia ai le urine.

O le tele lava o taimi, o le maʻi o le acetonemics e atiae i tamaiti o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina, e mafua mai i le i ai o diathesis neuro-arthritic. I tamaiti e le o le talaaga o ia ituaiga o siama, o loʻo i ai le tele o mea e le mafai ona tupu, ma le faʻamaʻaʻaina o le tino o le tino, tino vaivai, valea, neurosis ma le faʻalavelave moe.

Faatasi ai ma lenei mea, e le tusa ai ma le talaaga o se mea e le masani ai le neuro-arthritic, o le tamaitiiti e atiina ae tomai vave tautala, mafaufauga ma isi gaioiga o le mafaufau. E le gata i lea, o tamaiti e faʻaalia le faʻaleagaina o le metabolism o le uric acid ma le purines, lea e oʻo atu ai i le urolithiasis, o le gasegase, gout, gaʻo, glomerulonephritis ma le maʻisuka i le matua.

O faʻapogai autu o se faʻafitauli o le acetone i tamaiti o:

1. O foliga mai o le manava manaia, manatuaina o le acetone. O le paʻu ma le faanatinati o le pepe e amata ona manogi tutusa.

2. O le inu ma le manava, pallor o le paʻu, o foliga vaaia o le le mautonu le matala.

3. O le uunaiga ia vomati sili atu i le fa taimi, e masani ona tulai mai pe a uma ona taumafai e ai se mea pe inu. Vomiting o le uiga lea o aso muamua o le atinaʻeina o le gasegase o le acetonemic.

4. Tachycardia, arrhythmia, o le fatu o le loto mafatia.

5. Faʻateʻaina o le fia 'ai seia maeʻa atoa lona gau.

6. O le faateleina o le vevela o le tino e le sili atu i lo le 38.5 tikeri.

7. I le amataga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le tamaititi ua le mautonu ma ua le fiafia. I le lumanaʻi, o loʻo i ai le le mautonu, moe ma vaivaiga. I nisi o tulaga, e tupu ai le maʻi faʻamaʻi.

8. I totonu o le manava o loʻo i ai le faʻavavega o le tiga, taotoga, ma le faʻasao.

Mea e le lelei

E masani lava, o faailo o le faamai e foliga mai o se taunuuga o le le paleni o meaai, pe a le o toe i ai le gaʻo i le taumafa a le tamaititi ma gaʻo amino ma gasegase ketogenic. O gaioiga faʻasolosolo i le tino o le tamaititi ua faʻavaveina, ma o le masini fuamalie e le lava le fetaui, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le ketolysis, pe a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faagasologa o le gaosia o tino o le tino.

Faʻamatalaga o le faʻalavelave o le gasegase i tamaiti

E mafai e matua ona faia tutoʻatasi faʻataʻitaʻiga mo le siakiina o le acetone i le faʻavave.I totonu o falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino faapitoa e faʻatau atu, o ni fasipepa o loʻo tuʻu ifo i totonu o le faʻasolosolo. O le maualuga o le acetone i le urine ua fuafuaina i se tulaga faapitoa.

I le amataga o le 1994, na fuafua ai e fomaʻi le tulaga e maua ai se faafitauli o le gasegase o le acetoneem. O le autu ma isi faʻamaufaʻailoga ua faʻamaonia.

Faʻatagaga mo le faʻatagaina

O faʻatagaga mo le faʻamaonia o le:

1. O le valaau mo le vomiting o le episodic i le natura, aʻo le malosi o osofaiga e eseese.

2. I le va o le faoa faamalosi, o le tulaga o le tamaititi e mo sina taimi masani.

3. O osofaʻiga o le fulufulu mulimuli mai le tele o itula i le lima aso.

4. O taunuʻuga o suʻesuʻega, suʻesuʻega, faʻasalalauga ma isi suʻesuʻega i le tulaga o le faʻafitauli o le acetone i tamaiti e le lelei. O le mea lea, o le faʻaalia o le solia o le galuega o totoga o le gastrointestinal tract ua faʻamaonia.

E toatele tagata e mafaufau pe o le a le uiga, glucose i le urine. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i le urine, o se togafitiga o le togafitiga po o se predisposition i nisi faamai e mafai ona ave. O fatugaʻo e le mafai ona feagai ma le gaioiga o le suka ma faʻafefeteina i le urine. O lenei tulaga e taua o le glucosuria ma o le mea lea e mafua ai le taulau manuia o le tau faasaga i le maʻisuka.

O le tapulaa maualuga o le kulukose i le urine o se tamaititi e 2.8 mmol / l. I faʻamaoniga i luga atu o lenei tulaga masani, o suʻega loloto e tatau ona faia. O tamaiti tausi tamaiti e auina atu tamaiti mo se suʻesuʻega lona lua suʻesuʻega, e tusa ai ma taunuʻuga o le a mafai ona malamalama pe o se mamanu poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le a le uiga - kulukose i totonu o le uila, e tatau i tagata uma ona iloa.

Tulaga faʻaopoopo

Faʻataʻitaʻiga faʻaopoopo mo le faʻamaonia o se faʻafitauli o le acetone i se tamaititi o:

1. O le fafagaina o se mea faʻapitoa ma patino. O vavao i le va o vaʻavae e tutusa lava, faʻapea foi le malosi ma le umi o le vomiting. I lenei tulaga, o osofaʻiga ia i latou lava e mafai ona tu faʻafuaseʻi.

2. A o le i ai le uunaiga ia vomiti, afu, tiga i le manava, tiga i le ulu. Lē vaivai, fefefe ma le fefe i le malamalama.

O le suʻesuʻega e faia pe a uma ona faʻaumatia le ketoacidosis o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma maʻi gasegase o le gastrointestinal, mo se faataitaiga, appendicitis poʻo peritonitis. E le gata i lea, o togafitiga faʻataʻitaʻi e tatau ona aʻafia ai faʻafitauli o le neurosurgical, e pei o le encephalitis, manitis, cerebral edema, faʻapea foʻi ma le oona ma faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti

Afai ei ai se masalosaloga o lenei maʻi i se tamaititi, e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi vave mo togafitiga ile falemaʻi. O le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai se paleni paleni, e aofia ai se tele o meaʻai gaʻo ma faigofie ona inu. O meaai e tatau ona faifaipea ma vaevaega, lea o le a faʻamaonia ai faiga faʻavae. E faapena foi ona inu.

Fufulu mama

Faatasi ai ma le malosi o faailoga, ua faia ai se faamama faamama, lea e fesoasoani e aveese se vaega o tino potopoto mai le tino. Mo le puipuia o le faʻamalolo i luga o le vomiting, o le toe faʻaleleiaina o loʻo faia e ala i le faʻaaogaina o fofo faʻapitoa e pei o le "Regidron" poʻo le vai omea mama.

O mataupu faavae o togafitiga

Togafitiga o le faʻamaʻi o le gasegase i se tamaitiiti e tupu i le tausisia o mataupu faavae nei:

1. Faʻaaloalo i le taumafa.

2. Aveina o vailaʻau faʻasolosolo, mo se faʻataʻitaʻiga, Metoclopramide, Motinium, enzymes ma cofactors o le gaʻo gaʻo. O mea e pei ole pyridoxine, thiamine, cocarboxylase e saofagā i le vave faʻafouina o le faapalepale o mea taumafa ma faʻamaonia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

3. Faʻasoloina o togafitiga.

4. Tomai togafitiga e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma faʻamatalaga ma e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma vailaau antiviral.

Afai o le acetone o loʻo i totonu o le urine e faʻapitoa ma o le acetone crise e le o faʻatasi ma le faʻaleagaina o le tino, vai le lelei ma le paleni eletise, faʻapea foi ma le vomiting e le mafai ona puipuia, o togafitiga o le a aofia ai le toe faʻaleleia o le oral, meaʻai ma meaʻai i le vailaʻau faʻasolo mo le tausaga ole maʻi.

O le togafitiga mo le faʻalavelave o le acetonemics e aofia ai le faʻaumatia muamua o faʻamaoniga. O le tausiga fesoasoani o le a atili fesoasoani atili e faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaosoina.

Faʻafoe togafitiga faʻasolosolo

O faʻamaoniga autu mo le faʻatonutonuina o togafitiga faʻasalalau i le tulaga o le faʻafitauli o le acetone:

1. Faʻaauau pea ma faʻaosoosoina pea le vomiti, lea e le muta pe a maeʻa ona fai fualaau faʻasolo.

2. Faʻamalamalamaina o faʻafitauli o le microcirculation ma hemodynamics.

3. Faailoga o le mafaufau le lelei. Faʻaalia i se gugu poʻo le valea.

4. Faʻasalaga pe faʻaleagaina.

5. Faiga faʻavae o le ketoacidosis metabolic ma le faʻateleina o vaeluaga.

6. O le i ai o faigata o se mea e galue ai poʻo se mea faʻa-natura i le taimi o le toe faʻaleleia o le oral. Atonu e mafua mai i le faʻalavelave faʻapitoa o le ooto poʻo le puʻu o foliga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological.

Faʻamatalaga faʻamalosia e mafai ai ona e:

1. Faʻavave ona taofi le faʻamalolo, faʻaleleia le microcirculation ma le faʻafefete.

2. O se vaifofo alkali e aofia ai i le tuufaatasiga o mea leaga, lea e siitia ai le faagasologa o le toe faaleleia o le plasma bicarbonate level.

3. I le faʻafefeteina, o loʻo i ai pea gaʻo vailaʻau faʻamaʻi, lea e mafai ona maua i se alalaupapa tutoatasi tutoatasi.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻasolosolo, e tatau ona tuʻuina atu i veins, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o le vai-electrolyte ma le paleni o le acid-base ma le hemodynamics o le tino e tatau ona iloiloina.

O le a le uiga o le taumafa mo le faʻalavelave o le gasegase o tamaiti?

Meaai taumafa

O oloa o loʻo taua i lalo e tatau ona faʻamavae ese mai le taumafa a le tamaititi:

3. Oona kulimi o soʻo se mea oona.

4. Laʻau ma le gaʻo.

5. Lafu vela.

6. Meat, e aofia ai le puaa ma le tamai mamoe.

7. Mala, e aofia ai le pailani, mafaufau, mama, fatuga.

8. O meaʻai ma meaʻai.

9. Fualaʻau lanumeamata ma leki.

10. Faʻafaʻavaʻaina oloa, sisi.

11. koko, sukalati, e aofia ai i le ituaiga o meainu.

I le meaai a le tamaitiiti, e tatau ona aofia ai le sukalati keke, o le supa e faʻavae i luga o le sua o fualaau faisua, palu pateta. Afai e le toe foi mai i totonu o le vaiaso se tasi ia faailoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻafeiloaʻiga faifaipea o aano oona, otaota, fualaau faisua, gaʻo e faatagaina i le taumafataga.

Afai o le a toe foi mai faailoga o le acetonemic syndrome, e mafai ona e fetuunai le meaai i soo se taimi. Afai e aliali mai se manogi le lelei i lou gutu, e tatau ona e inu le tele o le suavai pe a mafai i ni vaega laiti.

I le aso muamua o le falemaʻi, e le tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se mea ae na o ni meaʻai. O le aso na sosoo ai, o le apu tao ma se keke araisa ua faaopoopo i le meaai. E le fautuaina e faʻamaeʻa le taumafataga i le taimi lava e uma ai ona foia faailoga. E talafeagai le tausisia o le faʻamaʻi faʻamaonia faʻamalositino mo le vaiaso e tasi. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona e faʻaopopo sau soulaʻau, masi po o sana araisa. E faʻatatau i le tulaga o le tamaititi, buckwheat, fualaau faisua ma fualaau aina fou o le a faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

O le togafitiga mo se tamaititi e iai se faʻafitauli o le acetone e masani ona lelei. A o faasolosolo ina matutua, latalata i le lauiloa, o totoga o le fualaau oona o le tamaititi ua maea ona fausia, ma o le syndrome e alu ese lava.

Faaiuga

Afai e iloa e matua le ono mafai ona atiaʻe se maʻi o le acetone i tamaiti, o sauniuniga o fructose ma glucose e masani lava ona i ai i totonu o latou fale falemaʻi fale. E tatau i matua ona gauai faapitoa atu i meaʻai a le tamaititi, e tatau ona faʻaititia ma faʻaeteete lelei.I le faailoga muamua o le faateleina o le acetone, e tatau ona avatu i le tamaititi se mea suamalie, e pei o fualaau mamago. O togafitiga puipuia o loʻo faʻataunuʻuina foi, lea e fesoasoani e puipuia ai faʻalavelave faʻamaʻi i le lumanaʻi.

Faʻapitoa ma Faiga

Acetonemic syndrome (isi igoa: ketoacidosis o le maʻisuka, taimi o le vomiting syndrome) o se tulaga e le afaina ai, o le tulaga na fuafuaina, ma e faavae i luga o le soliga o le aveeseina o metabolites ma le vai o totoe mai le toto. O le pathogenesis o le faamaʻi ona o le solia o le metabolism o le gaʻo susu, amino acids o soo se ituaiga.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le acetonemic i tamaiti o le a fai pe afai o le osofaʻiga o se faʻalavelave ketoacidotic e masani ona fegalegaleai le tasi ma le isi. E lua ituaiga autu o le faʻamaʻi:

  • uluai ketoacidosis,
  • atinaʻe lona lua o le maʻi.

O le faʻamuamua o le acetoneemics o le faʻalavelave faʻapitoa i le natura, o se faʻamaʻi tutoatasi i tamaititi. O le aoga lona lua o se taunuuga poʻo se faʻalavelave o faʻamaʻi faʻatoʻilaloina. O le faʻamaʻi faʻamaʻi mo ICD-10 o R82.4 (acetonuria).

Faʻamaumauga o mea tutupu

O le mafuaaga autu mo le faaputuputuina o le meaola o totoe ma le acetoneemia o le sili atu lea o le maualuga o le faatagaina o le matua o tino o le ketone ma le acetone i le toto. O le faiga o le atinaʻeina o le maʻi matua e mafua mai i le solia o le metabolism o gaʻo gaʻo. Faailoga o le ketoacidosis lona lua e tupu mai i le talaaga o patho nei:

  • maʻisuka
  • le le lava lelei poʻo le gasegase o le thyroid gland (hypothyroidism, thyrotoxicosis, hyperparathyroidism),
  • faʻamaʻi ogaoga o le vaega o meaʻai,
  • leukemia
  • siama i luga o le fale,
  • ate fatu
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • faiʻai o le faiʻai.

O le vomiting vomiting syndrome e atiae i le talavou i teineiti ma tama e masani ona faia ni meaai eseese ona o le le fiafia i foliga vaaia. O le matelaina, le lava o mea taumafa, taumafa faʻamalosi - o nei mea uma e fesoasoani i le atinaʻeina o le acetoneemia i tamaiti e sili atu i le 6-8 tausaga.

Faailoga masani

Tamaiti o loʻo mafatia i le maʻi o le acetonemic e faʻaalia i le leanness, pallor o le paʻu, neurotic. O le tino o le tino o nei tagata gasegase ua vave ona faaleaogaina, o le setete ua suia ma le fiafia o le fiafia ma le moe.

E maitauina e sili atu le lelei o tamaiti i le ketoacidosis nai lo isi tamaiti e aʻoaʻo ai, ua latou atinaʻe le mafaufau, lauga. Faʻaalia masani o faʻafitauli o:

  • malaise, afu malulu i le muaulu,
  • mausali le faʻasolosolo,
  • leu, vulu ma le manogi o le acetone,
  • migraine-pei o tiga
  • moe i le moe, fia ai,
  • loto vaivai, mafaufau-lagona faalemafaufau.

O le faʻafefe, o le atuatuvale i le tupulaga talavou e masani lava ona mafua ai le tele o mea, vaivai. Faatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se faʻalavelave lautele i le tulaga o le tamaititi e ono tupu: fenumiai, vevesi o vae. O le laʻititi o tamaiti e maua i le ketoacidosis, o le sili atu foi le malosi latou te atiina ae ai se ata faʻataʻitaʻi. O aʻafiaga e tatau ona vaʻavaʻavaʻaʻi mai le 'ona oona, faʻalavelave tuʻa, faʻalavelave maualuga, faʻalavelave pipisi.

O le vomiting o le gasegase e tupu i tulaga faʻalavelave, lea e masani ona maua i le maʻisuka malosi, le gaʻo gaʻo gaʻo, le mautonu le le mautonu. I le lamatiaga o tamaiti ei ai maʻi faʻapitoa, feʻaveaʻi o le tino, migraine.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O faʻafitauli o se faʻafitauli o le acetone e ese mai i le tausaga o le tamaititi

O le faʻamautinoaga mulimuli ua faʻatuina i luga o le faavae o le falemaʻi o le tamaititi ma le tala faasolopito o le olaga, faitioga, suʻesuʻega falesuesue ma metotia suʻesuʻe. O le taua tele i le faʻamaʻi mulimuli o faʻamatalaga mai suʻesuʻega i fale suʻesuʻe:

  • suesuega o le toto o le lautele (o se siitaga itiiti i leukocytes, granulocytes, televave erythrocyte sedimentation rate),
  • siakiina o le toto (faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻaalia ai le siʻitia o le urisa, creatinine, meaola o totoe, protein, hypokalemia),
  • faʻataʻitaʻiga (fuafuaina e ketonuria).

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti e iloa i le tasi aso. Afai o faailoga o + ma ++ ua faailogaina i luga o le fomu mo le suʻesuʻeina o urine, ona maua lea e le tamaititi se tikeri maualalo o le acidosis, lea e mafai ai togafitiga i le fale. I le taua o le +++ ma le maualuga, latou te talanoa i le ogaoga o le atinaʻe o le ketoacidosis, o aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave ma faʻalavelave matuia. A maeʻa ona faia le suʻesuʻega mulimuli, o le mafuaaga o le leiologia o le togafitiga e faʻamaonia ma o le togafitiga tutusa o le faʻamaʻi pipisi e faia.

Pe a iloa le mafuaʻaga moni o le syndrome o le acetonemic syndrome, e mafai ona manaʻomia faʻatalanoaga ma se otolaryngologist, gastroenterologist, fomaʻi faʻamaʻi pipisi, nephrologist, hepatologist ma neurologist.

Togafitiga fuafuaga

O togafitiga e aofia ai le fufuluina o le toto o le supetone ma le faʻamaoniaina o le paleni eletise o le toto

O togafitiga Ketoacidotic e togafitiga i se falemai. O le falemaʻi e talafeagai mo le ogaoga o faʻafitauli o le tino, o se faʻalavelave matuia. Togafitiga e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le toto, toe faʻaleleia faiga faʻavae, faʻasaina o mea le lelei.

O le togafitiga e aofia ai gaoioiga nei:

  • fesuiaiga o mea taumafa, faʻasaina o meaʻai faʻamalosi faatasi ai ma le faʻalauteleina o masini gaʻo,
  • faʻalapotopotoga o le tele o le inu ava,
  • enemas i se fofo e faʻavae i luga o le sodium bicarbonate, lea e faʻafefe ai tino o le ketone,
  • taofi le faʻamalūina e le glucose oona, saline,
  • fofo i totonu mo le alkali toto.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma talafeagai i taimi o faigata o le acetone, o le toomaga e sau i ni nai aso. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le tuʻufaʻatasia o antiemetics, painkillers, sedatives. O le vomiting vomiting syndrome e mafai ona puipuia e ala i le toe faʻaopoopoina o le taumafa, moe, faʻalelei ma le faʻamautinoa lelei o fautuaga faʻafomaʻi.

O se taunuʻuga lelei togafitiga e maua i faʻamaʻi masini, mea faʻalavelave faʻalavelave, enzymes, hepatoprotectors ma le faʻaʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. I le gasegase o le acetoneemal tumau, e mafai e matua ona taitaia suʻega o le fale mo mea o totoe o le acetone i le toto o le tamaititi e faʻaaoga ai faʻaaliga eseese.

Taumafa faafomaʻi

I tamaiti ei ai faʻafitauli o le gasegase ma le faʻaitiitia o le gaʻo o gaʻo, meaʻai ma se soifua maloloina maloloina e taua tele. O le taʻiala o le faʻapipiʻiina o aʻoga e faʻatau i le faʻaitiitia o le avega i luga o le ate, fatugaʻo, faʻaogaina o le tino. Mai le taumafataga e le aofia ai:

  • oloa gaosi susu,
  • gaʻo gaʻo, iʻa, mea faʻamaʻi ma palu lapisi e faavae i luga,
  • sau sau, aemaise lava mayonnaise, ketchup,
  • leki: pi, sana, pi, pi,
  • ulaula meaʻai, pipi, piko.

O meaai e tatau ona kuka i le kukaina, taʻavale, taʻavale. E taua tele le taumafa e aofia ai fuālaʻau fou ma fualaau aina, sei vagana ai fualaau suamalie.

E fautuaina e inu le tele o le vai (e oo i le 1.5-2 lita i le aso). E sili ona aoga o meaʻai e leai ni faʻamalieina, fualaau suamalie mamago, teuteuga o vine rosehip. E fautuaina ina ia faʻamamaina sua suamalie i le vai mafanafana i le ratio 1: 1.

E le fautuaina le vavaeese atoa o gaʻo mai le meaai a le tamaititi, peitaʻi, afai e mafai, ia suia meaʻai manu ma fualaau faisua. O se faʻataʻitaʻiga mo le aso e aofia ai:

  • oatmeal ma fugalaau, tea ma susu, cracker,
  • moa moa ma ni meaʻai i totonu o le fale, masini palu, patisi pulu,
  • vine, piko, fala o le sana,
  • fualaau faisua ma greens, faʻi, vine kope.

O se gastroenterologist ma se tausi meaʻai e mafai ona fesoasoani i le sauniuniga o le lisi o aso taʻitasi. O le meaai e faʻamalamalamaina. O taumafataga masani i vaega laiti e fautuaina. E tatau ona inu le 20-30 minute muamua pe a maeʻa se taumafataga.

O le togafitiga mo le acetoneemia e lelei. I le va o le talavou, e masani lava ona alu ese na o ia.Faʻasologa o togafitiga faʻapitoa, e taua tele le faʻaitiitia o le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O se suʻesuʻega sili atu le lelei e matauina i le le lava o le togafitiga, faʻamalosiga o meaʻai ma fualaau faasaina, faʻalavelave faʻafuaseʻi ketoacidotic. I le gasologa o le acetoneemia, o aʻafiaga ogaoga e tupu i vaega o totoga o le lotoifale ma faiga, e oʻo i le atinaʻe o le acidotic coma ma le maliu o le maʻi.

Acetonemic syndrome i totonu o se tamaititi: togafiti o vomiting i tamaiti, meaʻai mo faʻalavelave

O le mea lea, o le maʻi gasegase o le acetonemic syndrome o loʻo i ai faʻamaoniga e pei o le vomiting o le acetonemics, ma e faʻaauau ma faaauau pea. I le faaopoopo atu, o le osofaʻiga o le vomiting e amata i le tamaititi, e le gata ina 'aʻai, ae pe'ā uma foʻi ona inu le vai. O lenei tulaga e matua ogaoga, aua e oʻo atu ai i le faʻamalaina.

I le faaopoopo atu i osofaiga o le fesuisuiaʻi faifaipea, o le gasegase o le acetonemic e faʻaalia mai i le vevela, lea e sili atu ona mamafa i le faʻamalaina. E le gata i lea, o le paʻu o le tagata maʻi ua amata ona paʻu, ma o se mea e le masani ai le manava e aliali mai i luga o alafau, ua faʻaitiitia le muso ma ua i ai lagona o vaivaiga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le tamaitiiti o loo i se tulaga fiafia, faatasi ai ma le fetagisi ma le tagiauē. O lenei mea ofoofogia ua suia i le vaivai ma le moe. I lenei tulaga, o le mucous membranes (mata, gutu) ma le paʻu e mamago.

E le gata i lea, o le acetonemic syndrome e faʻatasi ma le maualuga o le vevela o le tino - 38-39 tikeri.

I nisi tulaga, ona o le faʻamalaina ma le toxicosis, o le vevela e mafai ona ausia le 40 tikeri. I le taimi lava e tasi, o le tino o le tamaititi e foliga mai o se manogi manogi, e manatuaina le manogi o le acetone poʻo le solvent.

Faʻalogo lelei! E tatau i matua ona iloa o le vomiting o vomiting i tamaiti e le o se mafuaaga. O le mea lea, e tatau ona faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tulaga ma amio a le tamaititi muamua.

I le avea ai o se tulafono, o le vomiting o le acetonemia e tupu mai ona o se faʻafitauli o lagona poʻo faaletino. E masani lava o lenei tulaga e alualu i luma pe a maeʻa aso malolo po o le taumafaina o meaʻai gaʻo ma suamalie.

E le gata i lea, o le vomiting o le acetonemics e mafai ona faʻataʻatia i se talaaga o faʻamaʻi eseese, e pei o le malulu.

I le avea ai ma tulafono, e mafai e mātua faʻaeteete ona iloa faailoga e faʻaleagaina ai le vomiting. O faailo nei e taʻu mai ai o le a maua e le tamaititi le faʻafitauli o le gasegase:

  • loimata
  • agamalu
  • tiga o le manava
  • mumusu e 'ai (e oo lava i mea e sili ona e fiafia i ai),
  • tiga o le ulu
  • vaivaiga
  • ita po o le vaeluaina,
  • o le manogi o le acetone e afua mai i le vavagana o waha.

E mafai foi ona e fuafuaina le mea e maua i le acetone i totonu o le urine e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa.

E tatau ona maitauina e mafai e matua faʻapitoa ona puipuia le faʻamaʻi o le gasegase, ona o lea, o le tulaga o le tamaititi e sili ona faafaigofieina ma e oo lava i le tupuga o le vomiting ua taofia. I tulaga ogaoga, o le a faʻafuaseʻi ona vave faʻafuaseʻi, e aunoa ma ni faʻafitauli.

O le a le mea e tatau ona avea ma fesoasoani muamua mo le maʻi o le acetonemic i tamaiti?

A oʻo i se tamaititi se faʻafitauli, e tatau ona faia vave laasaga e faʻaleleia atili ai le soifua manuia o le maʻi. O matua e leai se poto masani i le taofi o maʻi e tatau ona valaau se fomai i le fale. Aemaise lava, fesoasoani faafomai e taua tele pe afai o se osofaiga o le acetone e tupu i se tamaititi laitiiti (1-4 tausaga).

Afai e le masalosalo, e tatau foi ona valaʻau i se falemaʻi, aua e masani ona fenumiai le syndrome o le acetonemic ma faʻamaʻi pipisi eseese, e matua matautia lava. Ma o le fomaʻi na sau i le valaau o le a faʻamautuina pe iai se manaʻoga mo le falemaʻi ma le tofiaina o togafitiga faaopoopo.

O le uluai togafitiga e aofia ai le vavaeina o le tamaititi, o lona uiga, e tatau ona ia inuina se tele o le vai. O le mana malosi o le a avea ma se meafaigaluega sili ona lelei, ae ui i lea, e tatau ona inu lemu ma laiti, ina ia aua nei mafua ai le vomiting.

O se vaega o le faʻaaogaina o le vai e lelei ona gauaiina e le tino, ma o le tele o le ava inu e ono faʻaosofia le foliga mai o le vomiting. I le taimi lava e tasi, o le vevela o le lauti poʻo le compote e tatau ona tutusa ma le vevela o le tino, poʻo le laʻititi ifo. Ma i le tulaga o vomiting matuia, e fautuaina e inu le malulu, ae le o le vai.

Afai ei ai se manao o le tamaititi e ai, ona mafai lea ona e avatu ia te ia se fasi falaoa falaoa po o se paʻu paepae. Ae, afai e teena e le maʻi meaʻai, ona e le manaʻomia lea e faʻamalosi ia te ia.

Faatasi ai ma le masani ai o le suavai, e mafai ona e avatu i le tagata maʻi se teuteuga o le oregano po o le mint, pe avatu ia te ia le vai mafanafana e aunoa ma le kesi.

E tatau foi ona mulimulitaia se meaai faapitoa, e aofia aii e aofia ai fualaau suamalie ma fualaʻau mamae ma inu susu.

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti e togafitia i ni faatonuga autu se lua:

  • togafitiga o osofaiga o le acetonium, e aofia ai le toxicosis ma le vomia,
  • togafitiga ma le toe faaleleia o le faagasologa i le va o le faoa faamalosi e faaitiitia ai le televave ma le faigata o le vevela.

Togafitiga i le taimi o le faoa faamalosi e matua malosi ma malosi. O le metotia ua filifilia e fuafua i le tulaga maoti ma le faʻaogaina o le acetone i le urini aʻo faagasolo taimi faigata. I le tulaga o le faʻaleagaina o le gaioiga ma le gasegase e oʻo i le 2 koluse, e mafai ona faia togafitiga i le fale, ae i lalo o le soifua maloloina ma le vaavaaiga a matua, ma aemaise lava tulaga faigata, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi.

O le faʻafitauli o le acetonemia e masani lava ona togafitia e ala i le taofia o le faʻamaʻavaina ma toe faʻaleleia le leiloa o le ola pe a maeʻa le vomia.

E le gata i lea, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai aʻafiaga o tino o le ketone i luga o le tino o le fanau (aemaise lava i luga o le tino o le tino) ma faʻaitiitia ai le fesuiaʻiina o ia lava.

E le gata i lea, o se taumafataga faapitoa e mulimulitaia ma i nisi tulaga e faʻaaogaina ai togafitiga faʻapitoa.

O se meaai faʻapitoa ua faʻamaonia mo tamaiti uma o loʻo i ai se faʻalavelave o le acetone, faʻatasi ai ma le vomiting. Muamua lava, o mea inu gaʻo (sugar, glucose) ma le inu malosi e tatau ona i ai i taumafa a tamaiti. Ae o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e tatau ona tapulaʻa.

I faʻamaoniga muamua o le maʻi, e tatau loa ona vave soli le tamaititi. O lona uiga, e manaʻomia ona tuʻuina atu ia te ia se vai mafanafana, o lona maualuga e mai le 5-15 ml. Inu inu uma i le 5-10 minute e taofi ai le vomiting.

Faʻalogo lelei! E sili atu le faʻamaʻapeʻaina o le tamaititi o loʻo i ai vai vai mama (vai) pe malosi le lauti suamalie.

I le amataga o le faʻamaʻi, o le maʻi o le maʻi e faʻaititia, mo nei mafuaaga e le tatau ona e fafagaina o ia. E le lava pe afai na te 'ai ni masi po o ni meaʻai. A maeʻa le vomiting (o le aso lona lua), e mafai ona fafagaina le tamaititi i le vai, faʻasalalauina alalaisa, kuka i totonu o le vai, ma le sua o le kuka. I le taimi lava lea e tasi, o vaega e tatau ona laiti, ma o le vaeluaga i le va o le taumafa e tatau ona faʻaitiitia.

O se taumafataga faapitoa e saunia foi mo tamaiti laiti. E tatau ona faʻaaogaina le tamaititi i le fatafata i taimi uma e mafai ai, ma pepe e fafagaina le fafagaina e tatau ona tuʻuina atu i ai se faʻafefiloi vai, cereal ma inu i le tele e mafai ai.

Afai e toe ola le fulufulu ma amata ona lelei e le tino mea taumafa, ona mafai lea ona faʻalauteleina le lisiina o tamaiti e ala i le faaopoopoina o oloa o loʻo aofia ai vailaʻau i totonu:

  1. aano o manufasi poʻo iʻa e gaosia
  2. falaoa tao
  3. oatmeal
  4. falaoamata saito.

Ina ia taofia le tupu mai o le faoa faamalosi i le lumanaʻi pe a maeʻa, e tatau ona e tausisi i se meaʻai. E le mafai ona fafagaina le tamaititi:

  • vela
  • paʻu paʻu
  • faanoanoa
  • tamato
  • gaʻo ma isi meaʻai gaʻo,
  • ulaula meaʻai
  • oloa teu
  • tamaʻaiga mau
  • pi
  • kofe
  • Sukalati

E tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai susu, pata, pateta, fualaau 'aina, fuamoa ma fualaʻau.

O le faafitauli autu i le faʻalavelave o le gasegase o le faʻamaʻavaina, o lea e tatau ona atoatoa le togafitiga.Faatasi ai ma le agamalū ma le agavaʻa (1-2 cross-acetone in urine), o le toe faʻaleleia o le tautala (soli) e faʻaaoga ai faʻaopoopoga auala e lava.

Muamua lava, e tatau ona e aveesea le sili atu o le acetone ma isi mea leaga ma faia se faamama faʻamamā, aua o le soda e faʻafefe ai tino o le ketone ma faʻamamā ai le inumaga, ma faʻaleleia ai le tulaga o le tamaititi. E masani lava, o lenei faʻatinoga e faia i le faʻaaogaina o se fofo alkaline. O le fua mo lana sauniuniga e faigofie: 1 tsp. suauu ua faʻasaina i le 200 ml o le vai mafanafana.

Pe'ā faia se togafitiga faapena, e tatau i le tamaititi ona onā i le faʻaofiina o le suavai i le faʻatusatusaina o le 100 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Ma pe a mavae vomiting, e tatau ona inu o ia i le 150 ml o le vai.

I soo se tulaga, o le filifiliga o le vai e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi. Ae peitaʻi, afai e leai se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi, ona tatau loa lea ona e faia le tali. A maeʻa uma le 5 minute e manaʻomia e le tamaititi ona inu le 5-10 ml o le vai mai se sipuni.

O le suamalie o le lauti ma le lemoni po o le meli, vaifofo o vai, vai inu vai alkaline e le o le carbonated e lelei atoatoa e pei o se vaiinu. E mafai foi ona e faʻaaoga fofo mo le toe faʻaleleia ole fofoga, pe afai e maua i totonu o lau fale falemaʻi fale.

O se taga o sea ituaiga oloa ua solo i le 1 lita o le vai, ona latou inu ai lea mai se sipuni i le aso. O fualaau sili ona lelei mo le tamaititi o le ORS-200, Oralit, Glucosolan, poʻo Regidron.

O se tamaititi ua maua i se faʻaletonu o le acetone, o faamaumauga a le fediatrician ma e taitaia le siakiina masani o lona tulaga. E faʻamaonia togafitiga puipui, e tusa lava pe leai se faoa faamalosi.

Muamua lava, e fetuunai e le fomaʻi meaai a tamaiti. O lenei vaega e taua tele, aua e tatau ona faʻamapulaʻa meaʻai, aua i le tulaga o le taumafa ma le faʻaaogaina o meaai faasaina, o le maʻi o le maʻi e mafai ona vevesi ma faʻaleagaina ai.

E le gata i lea, faalua i le tausaga, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga o le vailaʻau, masani i le tautotogo ma le tautotogo. E le gata i lea, o le togafitiga faʻapitoa e aoga mo le tamaititi.

Mo le faʻaleleia o le gaioiga o le ate, e faʻamoemoe i le tuʻuina atu o tino o le ketone, e faatonuina e le fomaʻi le faʻaaogaina o mea e lipotropic ma fofōtala. O nei vailaʻau e fesoasoani i le ate e faʻamautinoa ai le gaʻo gaʻo ma faʻaleleia lona gaioiga.

Afai i totonu o le auiliiliga o feces ei ai suiga e taʻu mai ai le solia o le pancreas, ona faatonuina lea e le fomaʻi se vasega o enzymes. O le umi o ia togafitiga e amata ile 1 i le 2 masina.

O se tamaititi e maualuga lona gasegase o le tino o le tino, ua faʻataʻitaʻiina se togafitiga, e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻatatau i tina ma fafine valerian, o le teas, teasho togafitiga ma togafitiga massage. O lenei vasega o togafitiga e toe faaluaina i le tausaga.

Le siakiina pea o le faʻaogaina o le acetone i totonu o le falemaʻi i totonu o se falemaʻi, e mafai ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga. E tatau ona faia se suʻega o le urine mo le acetone i le masina muamua ina ua mavae le maʻi o le acetoneemic. Ma, afai e masalomia e matua ua faʻaitiitia le acetone o le la tama ona o le atuatuvale ma le malulu, o se suʻesuʻega e faia pe a manaʻomia.

Afai o le suʻega e fuafua ai le i ai o le acetone i le urine, ona mafai loa loa lea ona e alu i taualumaga uma o loʻo i luga ina ia tumau ai le tulaga o le tamaititi ma le faʻaleagaina. I le auala, o suʻega faʻataʻitaʻiga e mafai ai foʻi ona e mataʻituina le lelei o togafitiga.

O le mea e leaga ai, o le faʻalavelave o le gasegase e mafai ona faʻateleina ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le mea lea, o tamaiti ei ai faʻamaʻi pipisi o loʻo tuʻuina atu i luga o teugatupe. E le gata i lea, o le tamaititi i tausaga taʻitasi e faia suʻega e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻatau togafitiga talafeagai ma mulimuli ane toe faʻaleleia, o osofaʻiga o le acetonemics e toe foʻi i le 12-15 tausaga o le soifuaga. Ae i tamaiti oe na sao mai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona faʻateleina faʻamaʻi (dystonia, gallstones, hypertension, ma isi).

O ia tamaiti e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa o le soifua maloloina ma matua, aemaise lava, ona o le faateleina o le popole ma le osofaʻiga faifai pea. E suʻesuʻeina e le fomaʻi e le aunoa ma fomaʻi, ma e suʻesuʻeina mo le taimi e iloa ai le amataga o le maʻi poʻo le atiaʻeina o faʻafitauli.

E le gata i lea, ina ia mafai ona aloese mai taunuuga, e tatau ai ona puipuia ni vailaau mataʻutia o le viral respiratory and colds. O le mea lea, mulimuli i faʻamaʻi uma faʻasoifua maloloina ma le mataituina o meaʻai saʻo, o faʻalavelave i totonu o se tamaititi e mafai ona alu ese e faavavau.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi i tamaiti: mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga ma togafitiga

O le atinaʻeina o se faʻafitauli o le acetone i tamaiti o se faailoga lea o faʻafitauli o le tino i le tino. O le faʻamaʻi ua aliali mai o ia o se taunuuga o le faaputuputuina o tino o le ketone i totonu o le toto. O le faʻafitauli o le acetonemia e faʻatasi ma le faʻanofoina o le vomiting, faʻamaʻavaʻaina, tulaga faʻapitoa, le manava manava o le acetone mai le gutu ma le maʻi faʻamaʻi.

O le maʻi na maua i le tuufaatasiga o faailoga, faapea foi ma taunuuga o le suʻega, e aofia ai faailoga o le Uria, paleni eletise, ma maua ai le ketonuria.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave o le gasegase o tamaiti, e taua le faia o faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi, enema, ma tuu le tamaititi i luga o se meaai e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o gaʻo kulū faigofie.

O le acetonemic syndrome o se tulaga pe a tulai mai se maʻi ole gasegase i le tino, o lona uiga, o le le atoatoa i le metabolism. Faʻasaga i tua o le faʻamaʻi, faʻaleagaina o le tino ma tino, o latou fausaga e le iloa. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le ate ma le paʻu o le tino ua le faʻafefe.

O le gasegase o le gasegase o tamaiti i totonu o ia lava o se faailoga lea o se mea le atoatoa i le faavae o le tino o le ituaiga o le oona, na taʻua muamua o diathis arthritic. O lenei togafitiga o se seti o uiga lelei faatasi ai ma le galuega o le tino o le tino ma okeni o le tamaititi e tusa ai ma se tasi algorithm.

O le tele o taimi, o le faʻafitauli o le acetone i tamaiti o loʻo maua, ae ui i lea, i tagata matutua, e tupu foi le faamai. O mafuaʻaga o le maʻi o:

1. Faamai o gaʻo, e aofia ai lo latou le atoatoa.

2. Le lava o le elemene oona i totonu o le tino, lea e mafai ona maua pe faʻatoʻateleina.

3. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gaioiga o le tino o le endocrine, e aofia ai le mauaina ma le gafa.

4. Vaʻaia o le faʻasolosolo poʻo le neurogenic type.

5. Dyskinesia o le pulelele.

O mafuaʻaga o faʻafitauli o le acetone i tamaiti e tatau ona fuafuaina e se fomaʻi.

I le pepe faatoa fananau mai, o togafitiga e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le gestosis tuai i le taimi o le maitaga poʻo suiga nephropathic.

Ole numera o mea e aʻafia ai le tino o le tamaititi mai fafo o loʻo iloa foi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina ole maʻi o le acetonemic i tamaiti:

1. Le lelei le meaʻai, seia oʻo lava i le matelaina mo se taimi umi.

2. Vailaau faʻamaʻi.

3. Faʻaalia i toxins, e aofia ai taimi o gasegase.

4. Faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai e mafua mai i meaʻai paleni.

5. suiga o le Nephropathic.

I le matua, o le mafuaaga o le faaputuputuina o tino o le ketone e masani lava o le maʻisuka. O le le maualalo o le inisalini e taofia ai le ulufale mai o le kulukose o le natura e mafua mai i sela, lea e tau atu i lona faaputuga i le tino, e aofia ai le urine.

O le tele lava o taimi, o le maʻi o le acetonemics e atiae i tamaiti o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina, e mafua mai i le i ai o diathesis neuro-arthritic. I tamaiti e le o le talaaga o ia ituaiga o siama, o loʻo i ai le tele o mea e le mafai ona tupu, ma le faʻamaʻaʻaina o le tino o le tino, tino vaivai, valea, neurosis ma le faʻalavelave moe.

Faatasi ai ma lenei mea, e le tusa ai ma le talaaga o se mea e le masani ai le neuro-arthritic, o le tamaitiiti e atiina ae tomai vave tautala, mafaufauga ma isi gaioiga o le mafaufau.E le gata i lea, o tamaiti e faʻaalia le faʻaleagaina o le metabolism o le uric acid ma le purines, lea e oʻo atu ai i le urolithiasis, o le gasegase, gout, gaʻo, glomerulonephritis ma le maʻisuka i le matua.

O faʻapogai autu o se faʻafitauli o le acetone i tamaiti o:

1. O foliga mai o le manava manaia, manatuaina o le acetone. O le paʻu ma le faanatinati o le pepe e amata ona manogi tutusa.

2. O le inu ma le manava, pallor o le paʻu, o foliga vaaia o le le mautonu le matala.

3. O le uunaiga ia vomati sili atu i le fa taimi, e masani ona tulai mai pe a uma ona taumafai e ai se mea pe inu. Vomiting o le uiga lea o aso muamua o le atinaʻeina o le gasegase o le acetonemic.

4. Tachycardia, arrhythmia, o le fatu o le loto mafatia.

5. Faʻateʻaina o le fia 'ai seia maeʻa atoa lona gau.

6. O le faateleina o le vevela o le tino e le sili atu i lo le 38.5 tikeri.

7. I le amataga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le tamaititi ua le mautonu ma ua le fiafia. I le lumanaʻi, o loʻo i ai le le mautonu, moe ma vaivaiga. I nisi o tulaga, e tupu ai le maʻi faʻamaʻi.

8. I totonu o le manava o loʻo i ai le faʻavavega o le tiga, taotoga, ma le faʻasao.

E masani lava, o faailo o le faamai e foliga mai o se taunuuga o le le paleni o meaai, pe a le o toe i ai le gaʻo i le taumafa a le tamaititi ma gaʻo amino ma gasegase ketogenic. O gaioiga faʻasolosolo i le tino o le tamaititi ua faʻavaveina, ma o le masini fuamalie e le lava le fetaui, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le ketolysis, pe a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faagasologa o le gaosia o tino o le tino.

E mafai e matua ona faia tutoʻatasi faʻataʻitaʻiga mo le siakiina o le acetone i le faʻavave. I totonu o falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino faapitoa e faʻatau atu, o ni fasipepa o loʻo tuʻu ifo i totonu o le faʻasolosolo. O le maualuga o le acetone i le urine ua fuafuaina i se tulaga faapitoa.

I le amataga o le 1994, na fuafua ai e fomaʻi le tulaga e maua ai se faafitauli o le gasegase o le acetoneem. O le autu ma isi faʻamaufaʻailoga ua faʻamaonia.

O faʻatagaga mo le faʻamaonia o le:

1. O le valaau mo le vomiting o le episodic i le natura, aʻo le malosi o osofaiga e eseese.

2. I le va o le faoa faamalosi, o le tulaga o le tamaititi e mo sina taimi masani.

3. O osofaʻiga o le fulufulu mulimuli mai le tele o itula i le lima aso.

4. O taunuʻuga o suʻesuʻega, suʻesuʻega, faʻasalalauga ma isi suʻesuʻega i le tulaga o le faʻafitauli o le acetone i tamaiti e le lelei. O le mea lea, o le faʻaalia o le solia o le galuega o totoga o le gastrointestinal tract ua faʻamaonia.

E toatele tagata e mafaufau pe o le a le uiga, glucose i le urine. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i le urine, o se togafitiga o le togafitiga po o se predisposition i nisi faamai e mafai ona ave. O fatugaʻo e le mafai ona feagai ma le gaioiga o le suka ma faʻafefeteina i le urine. O lenei tulaga e taua o le glucosuria ma o le mea lea e mafua ai le taulau manuia o le tau faasaga i le maʻisuka.

O le tapulaa maualuga o le kulukose i le urine o se tamaititi e 2.8 mmol / l. I faʻamaoniga i luga atu o lenei tulaga masani, o suʻega loloto e tatau ona faia. O tamaiti tausi tamaiti e auina atu tamaiti mo se suʻesuʻega lona lua suʻesuʻega, e tusa ai ma taunuʻuga o le a mafai ona malamalama pe o se mamanu poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le a le uiga - kulukose i totonu o le uila, e tatau i tagata uma ona iloa.

Faʻataʻitaʻiga faʻaopoopo mo le faʻamaonia o se faʻafitauli o le acetone i se tamaititi o:

1. O le fafagaina o se mea faʻapitoa ma patino. O vavao i le va o vaʻavae e tutusa lava, faʻapea foi le malosi ma le umi o le vomiting. I lenei tulaga, o osofaʻiga ia i latou lava e mafai ona tu faʻafuaseʻi.

2. A o le i ai le uunaiga ia vomiti, afu, tiga i le manava, tiga i le ulu. Lē vaivai, fefefe ma le fefe i le malamalama.

O le suʻesuʻega e faia pe a uma ona faʻaumatia le ketoacidosis o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma maʻi gasegase o le gastrointestinal, mo se faataitaiga, appendicitis poʻo peritonitis.E le gata i lea, o togafitiga faʻataʻitaʻi e tatau ona aʻafia ai faʻafitauli o le neurosurgical, e pei o le encephalitis, manitis, cerebral edema, faʻapea foʻi ma le oona ma faʻamaʻi pipisi.

Afai ei ai se masalosaloga o lenei maʻi i se tamaititi, e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi vave mo togafitiga ile falemaʻi. O le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai se paleni paleni, e aofia ai se tele o meaʻai gaʻo ma faigofie ona inu. O meaai e tatau ona faifaipea ma vaevaega, lea o le a faʻamaonia ai faiga faʻavae. E faapena foi ona inu.

Faatasi ai ma le malosi o faailoga, ua faia ai se faamama faamama, lea e fesoasoani e aveese se vaega o tino potopoto mai le tino. Mo le puipuia o le faʻamalolo i luga o le vomiting, o le toe faʻaleleiaina o loʻo faia e ala i le faʻaaogaina o fofo faʻapitoa e pei o le "Regidron" poʻo le vai omea mama.

Togafitiga o le faʻamaʻi o le gasegase i se tamaitiiti e tupu i le tausisia o mataupu faavae nei:

1. Faʻaaloalo i le taumafa.

2. Aveina o vailaʻau faʻasolosolo, mo se faʻataʻitaʻiga, Metoclopramide, Motinium, enzymes ma cofactors o le gaʻo gaʻo. O mea e pei ole pyridoxine, thiamine, cocarboxylase e saofagā i le vave faʻafouina o le faapalepale o mea taumafa ma faʻamaonia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

3. Faʻasoloina o togafitiga.

4. Tomai togafitiga e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma faʻamatalaga ma e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma vailaau antiviral.

Afai o le acetone o loʻo i totonu o le urine e faʻapitoa ma o le acetone crise e le o faʻatasi ma le faʻaleagaina o le tino, vai le lelei ma le paleni eletise, faʻapea foi ma le vomiting e le mafai ona puipuia, o togafitiga o le a aofia ai le toe faʻaleleia o le oral, meaʻai ma meaʻai i le vailaʻau faʻasolo mo le tausaga ole maʻi.

O le togafitiga mo le faʻalavelave o le acetonemics e aofia ai le faʻaumatia muamua o faʻamaoniga. O le tausiga fesoasoani o le a atili fesoasoani atili e faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaosoina.

O faʻamaoniga autu mo le faʻatonutonuina o togafitiga faʻasalalau i le tulaga o le faʻafitauli o le acetone:

1. Faʻaauau pea ma faʻaosoosoina pea le vomiti, lea e le muta pe a maeʻa ona fai fualaau faʻasolo.

2. Faʻamalamalamaina o faʻafitauli o le microcirculation ma hemodynamics.

3. Faailoga o le mafaufau le lelei. Faʻaalia i se gugu poʻo le valea.

4. Faʻasalaga pe faʻaleagaina.

5. Faiga faʻavae o le ketoacidosis metabolic ma le faʻateleina o vaeluaga.

6. O le i ai o faigata o se mea e galue ai poʻo se mea faʻa-natura i le taimi o le toe faʻaleleia o le oral. Atonu e mafua mai i le faʻalavelave faʻapitoa o le ooto poʻo le puʻu o foliga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological.

Faʻamatalaga faʻamalosia e mafai ai ona e:

1. Faʻavave ona taofi le faʻamalolo, faʻaleleia le microcirculation ma le faʻafefete.

2. O se vaifofo alkali e aofia ai i le tuufaatasiga o mea leaga, lea e siitia ai le faagasologa o le toe faaleleia o le plasma bicarbonate level.

3. I le faʻafefeteina, o loʻo i ai pea gaʻo vailaʻau faʻamaʻi, lea e mafai ona maua i se alalaupapa tutoatasi tutoatasi.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻasolosolo, e tatau ona tuʻuina atu i veins, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o le vai-electrolyte ma le paleni o le acid-base ma le hemodynamics o le tino e tatau ona iloiloina.

O le a le uiga o le taumafa mo le faʻalavelave o le gasegase o tamaiti?

O oloa o loʻo taua i lalo e tatau ona faʻamavae ese mai le taumafa a le tamaititi:

3. Oona kulimi o soʻo se mea oona.

4. Laʻau ma le gaʻo.

5. Lafu vela.

6. Meat, e aofia ai le puaa ma le tamai mamoe.

7. Mala, e aofia ai le pailani, mafaufau, mama, fatuga.

8. O meaʻai ma meaʻai.

9. Fualaʻau lanumeamata ma leki.

10. Faʻafaʻavaʻaina oloa, sisi.

11. koko, sukalati, e aofia ai i le ituaiga o meainu.

I le meaai a le tamaitiiti, e tatau ona aofia ai le sukalati keke, o le supa e faʻavae i luga o le sua o fualaau faisua, palu pateta.Afai e le toe foi mai i totonu o le vaiaso se tasi ia faailoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻafeiloaʻiga faifaipea o aano oona, otaota, fualaau faisua, gaʻo e faatagaina i le taumafataga.

Afai o le a toe foi mai faailoga o le acetonemic syndrome, e mafai ona e fetuunai le meaai i soo se taimi. Afai e aliali mai se manogi le lelei i lou gutu, e tatau ona e inu le tele o le suavai pe a mafai i ni vaega laiti.

I le aso muamua o le falemaʻi, e le tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se mea ae na o ni meaʻai. O le aso na sosoo ai, o le apu tao ma se keke araisa ua faaopoopo i le meaai. E le fautuaina e faʻamaeʻa le taumafataga i le taimi lava e uma ai ona foia faailoga. E talafeagai le tausisia o le faʻamaʻi faʻamaonia faʻamalositino mo le vaiaso e tasi. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona e faʻaopopo sau soulaʻau, masi po o sana araisa. E faʻatatau i le tulaga o le tamaititi, buckwheat, fualaau faisua ma fualaau aina fou o le a faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

O le togafitiga mo se tamaititi e iai se faʻafitauli o le acetone e masani ona lelei. A o faasolosolo ina matutua, latalata i le lauiloa, o totoga o le fualaau oona o le tamaititi ua maea ona fausia, ma o le syndrome e alu ese lava.

Afai e iloa e matua le ono mafai ona atiaʻe se maʻi o le acetone i tamaiti, o sauniuniga o fructose ma glucose e masani lava ona i ai i totonu o latou fale falemaʻi fale. E tatau i matua ona gauai faapitoa atu i meaʻai a le tamaititi, e tatau ona faʻaititia ma faʻaeteete lelei. I le faailoga muamua o le faateleina o le acetone, e tatau ona avatu i le tamaititi se mea suamalie, e pei o fualaau mamago. O togafitiga puipuia o loʻo faʻataunuʻuina foi, lea e fesoasoani e puipuia ai faʻalavelave faʻamaʻi i le lumanaʻi.

Faamatalaga talafeagai i 28.06.2017

  • Gaoioiga: togafitiga faʻamalosi pe a mavae le 14 aso
  • Aso: mai le 3 masina ma sili atu
  • Tau Tau Tamaoaiga: 1300-1400 rubles i le vaiaso

Faʻalavelave faʻamaʻi e tupu i tamaiti e iai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai poʻo i tulaga faigata. O le malosi tele o le tino ma le mafaufau ma mea sese o meaai e faaosofia ai i latou. Afai o le manaoga mo le glucose, o se punavai o le malosi, e sili atu nai lo lona sapalai, o le glycogen faleoloa o le ate e liua i le kulukose ma ua vave ona vaivai. O le popole ma le motile tamaiti latou te le lava masini mo glycogen mo manaoga maualuga ma le gaʻo o lo o aofia i totonu o le metabolism, ma pe a latou paʻu, ua faia ni tino o le ketone.

I le silasila i le le atoatoa o le faiga o le enzyme i tamaiti (le lava o le enzyme lea e faʻafetaui ai tino maliu), latou te faaputuputuina. Faʻaauau acidosis (faʻafefe o le toto i le itu oona) ma le inu oona, lea e o mai faatasi ma osofaiga o le vomiting ma vaivaiga. O le acetone e faʻateleina i le faanatinati pe a manava i le ea ma e ala i le paʻu o se tamaititi. O le faitioga autu o le nausea, vomiting (3-8 taimi i le aso), faʻalavelave, lea e avea ma vaivaiga, tiga o le tino, sosogi o le acetone mai le gutu, ma o nisi taimi o fiva.

Acetonemic Syndrome - E le o se faʻamaʻi, ae o se faʻamatalaga o le mea moni ua alu le tino mai le kulukose. O le mea lea, na pau lava le auala o togafitiga o se vaiinu suamalie ma lelei meaʻai i le maeʻa ai o se osofaiga.

O le taumafa mo le maʻi o le acetonemic i tamaiti e tatau ona aofia ai:

  • O masini eletise faigofie ma e aofia ai suamalie suamalie, cheese cheese, pure fruit, compotes ma jelini suamalie.
  • Se aofaiga o le vai (1-1.5 lita i le aso).
  • O mea e lagolagoina ai le tali o le urine: suamalie o le lemon, paʻu, aso, fig, suamalie suamalie, fualaau aina, beets, kāloti. O aano, aano o manufasi, iʻa, falaoa o le saito e mafua ai le acidification ma faatoa amataina mo 2-3 aso. O fualaau suamalie (kiwi, lapisi broth, currants) e tatau ona tapulaa.

Mo tamaiti e faʻaalia i le taimi o le acetonemic conditions, e le taliaina ni vavao tetele i le va o taumafataga. E tatau ona e iloa o lenei tulaga e mafua ai soʻo se faʻamaʻi poʻo se catarrhal faʻamaʻi, ma o maʻi pipisi o le manava, e tatau ona malamalama lelei mea taumafa ma e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie.

O a meaai e mafai ona faʻaumatia pe a uma se osofaʻiga? I le taimi lava e uma ai le faʻaogaina o le vomiting, e mafai ona e tuʻuina atu se meainu suamalie (tea, compote, sua, glucose solution). A mafai e le tamaititi ona 'ai, ma atonu o le aso lona lua lea, o se taumafa faʻaitiitia o meaʻai o loʻo gaʻo ai meaʻai ma meaʻai e tatau ona laiti:

  • suamalie o le sua (pata, araisa, sana, oat) e aunoa ma le suka ma le masima,
  • fualaau suamalie ma fualaʻau
  • kuki keke
  • apu tao
  • fualaau faisua ma fua suamalie.

Mai le tolu i le fa aso:

  • fualaau fai sua
  • sina sisi gaʻo maualalo
  • aano o manu, ipu o pipi, lapiti, iʻa iʻa,
  • fuamoa moa (fuʻa fufulu, masini fufulu vela),
  • oloa gaosi susu e aunoa ma ni togafitiga ma mea inu.

Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le acetone mo se vaitaimi o le itiiti ifo i le masina, o se togafiti Lisi numera 1. O meaai e tatau ona faʻaleleia lelei mo le manava (faʻaaogaina le masini, kemikolo ma le vevela o le vevela). O lapisi e le tatau ona afaina ai le mucosa o le pito i luga o le gastrointestinal tract ma e le o aofia ai ni oloa e le mafaitaulia (turnip, radis, asparagus, pi, ufiula, pi). Meaʻai e tatau ona mafanafana.

O le taumafa mo le acetone i le urine i tamaiti e maua ai se taumafa vaega (e oʻo i le 6 taimi i le aso), i ni vaega laiti. E taua tele le vaeluaga o taumafataga e le silia le 3 itula. Afai e mumusu le tamaititi e ai, ia inu se ipu vai suamalie poʻo le faʻafefiloi ma le meli, ia 'ai i fualaau suamalie, fualaau mamago (paluga, aso, apricots mago) poʻo kuki. Ae a mavae sina taimi e tatau ona e ofoina atu se taumafataga atoa po o se 'aiga o le afiafi.

A maeʻa le vomiting, o le mucous membrane o le manava ma le esophagus e sili atu pe itiiti foi lona aʻafia, o le a sili atu pe a fai o le meaʻai ma suavai. Afai e te ofoina ipu o le faʻasolosolo malie, ona sili lea ona fufuluina. E taua foi le taua o le fufuluina o masini kuka (fuā), e mafai ona e tao, ae e leai se mea e teu ai.

Talu ai ona o le maualuga o le acetone i le urine e fesootaʻi foi ma le gasegase gaʻo gaʻo ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, gaʻo susu ma meaʻai e tatau ona i ai i le taumafataga. E le taliaina le 'aiina o meaʻai falai, gaʻo o aano o manu, kulimi oona, ulaula masi, ma meaai kuka.

Le foliga mai o le acetone i le urine ma o maitaga o se mea taatele, o le mea lea e ofoina atu ai i taimi uma se fafine e suʻe suʻega o siama mo tino o le ketone. O le mafuaaga o le faateleina o le acetone i le taimi o le maʻitaga atonu o nisi o togafitiga poo le le lelei. Ae o le tele o taimi - o se faʻalavelave ogaoga toxicosis ma le vili ma le leai o se manaʻo. A leiloa le fulufulu, ua leiloloa le vai ma le eletise, ma i taimi o le fia ai, proteins ma gaʻo o loʻo aofia i totonu o le metabolism, o mea e pala o nei tino o le ketone (acetone) maua i le urine. Le lelei o meaai paleni, lea e faʻaaoga ai gaʻo gaʻo ma le tele o aano o aano o aano o manufasi, e ono mafua ai foliga o le acetone i le urine. E tatau ona maitauina o le tele o "naunau" mo lagomalie e mafai foi ona o faatasi ma ia soliga.

Faʻatasi ai ma le acetone i le faanatinati o fafine maʻitaga e fesootaʻi ma le toxicosis, o loʻo faʻatulagaina le inu o meainu - o le faʻaaogaina o le vai maʻalaʻau (Borjomi) i tamai sipili, ina ia aua nei faʻaleagaina ai le vomiting. E manaʻomia lou inu i le 1.5 lita o le vai i le aso. Faatasi ai ma le mou ese atu o le nausea ma le vomia, e tatau ona e amata ona aina sina vaega o salakeke, fualaau aina, soupuni fualaau suamalie, suamalie, pata. E le fautuaina i le fiaai, lea e mafai ona toe faʻaleagaina le tulaga.

Afai o le amataga o le faʻaalia o le urine o le acetone i fafine maʻitaga e mafai ona avea ma se taunuuga o le toxicosis, ona sosoo ai lea ma taimi mulimuli, e mafai ona e mafaufau e uiga i le i ai o maʻisuka maʻitaga. Ma o lona uiga o le a faia e le fafine se suʻesuʻega maeʻaeʻa e le endocrinologist.

O a mafuaʻaga o le faʻamaʻi pipisi i tamaiti?

O le gasegase o le acetonemic i tamaiti e iloa ai ia lava, o se tulafono, ao le i 5 ona tausaga. Faʻailoga e tupu e faasaga i le talaaga o le le atoatoa o le tino i le tinoaemaise lava le le lava o le kulukose.

O se taunuuga o ia soliga, o tino o le ketone e amata ona faaputuputu i le tino o le tamaititi. Afai o latou numera sili atu le taua nai lo le masani, o se tagata maʻi maʻi e matua le lelei lava ona faʻamaoniga, e pei o le gasea, vomiting, vaivai.

Afai i le taimi e faʻavae ai mafuaʻaga na faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o lenei tulaga leai se lamatiaga, ma, e le o toe mamao, o le pepe o le tulaga masani lava.

Ae ui i lea, o le umi faaumiumi o le faamai e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o le faaletonu o le tino, togafitiga o totoga o le tino, le lelei o le soifua maloloina, tulaga lautele o le soifua maloloina, vaivaiga.

At suauu gaʻo o le tino faʻaititia le maualuga o le kulukose, o le mea lea e maua ai e le tino le malosi e manaʻomia.

I lenei tulaga, o le tino e amata ona maua mai le malosi mai isi faʻaagaga e le o faʻamoemoe mo lenei mea.

Muamua matauina liʻo tali. O nei okeni o loʻo i ai se faʻaoga o le glycogen, lea e maua mai ai le kulukose i taimi o faʻasagaga.

O faʻatau o le glycogen i le ate e laʻititi lava, ma o le faagasologa o lona vaeluaina e faia i luga o se taimi puupuu. O le iʻuga, ua faʻalavelaveina le gaioiga o le tino i totonu o le ate, ua faʻaitiitia le aoga o lenei okeni.

A maeʻaeʻa faleoloa glycogen, ona amata lea e le tino le gaioiga o le lipolysis, o lona uiga o le malepelepe o gaʻo, lea e tuʻu ai e le tino le malosiaga e manaʻomia. O se taunuuga o nei gaioiga, e le gata o le malosi e gaosia, ae faapena foi o se taunuuga o le ketonee ulu atu i le toto.

Ketone o se mea e afaina ai le tino, lea, i se vaega laitiiti, e le afaina ai taunuuga le lelei, talu ai ua vave ona aveese mai le tino e fatugaʻo. Afai o le mea o loʻo i totonu o tino o le ketone e faʻateleina, e ono afaina tele ai le soifua maloloina o le tamaititi.

O tino pepe Ketone e le maua i pepe faatoa fananau mai, talu ai ona o lona tino e aofia ai ni enzymes faapitoa mo le malepelepe. Ae peitai i le 10 masina, o le aofai o nei enzymes ua faʻaitiitiaO se taunuuga, o tino o le ketone, i le i ai o ni mea taua, e mafai ona faaputuputuina.

E lua ituaiga o faʻamaʻi: matua (faʻavae e avea o se faʻamalositino tutoatasi), ma le lua (e tupu i le talaaga o isi faʻamaʻi). O le acetoneemia Peraimeri e tupu i tamaiti o loʻo taʻi 1-13 tausaga, e vaʻaia i ni faʻafitauli o le maʻi.

O le isi ituaiga o togafitiga e mafua mai i le talaaga o faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o le ate, faʻalavelave poʻo le kanesa. I le atinaʻeina o faʻamaʻi o lenei fomu e mafai ona mafua ai le le lelei o meaai (aemaise lava, anapogi, faʻaaogaina o mea taumafa masani), faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

O le a le sophyxia i se pepe faatoa fananau mai ma oa ona taunuuga? Saili le tali i le taimi nei.

Ina ia manuia le togafitia o se togafitiga, e tatau ona maua saʻo le mafuaaga na mafua ai ona atinaʻe.

Faatasi ai ma itu leaga e aofia ai:

  1. Le lava glycogen i le ate. O lenei tulaga e tupu tele lava i tamaiti laiti (sili atu i le 10 masina) o loʻo fafagaina i latou. I le ate o se tamaitiiti, e le faʻaputuina le glycogen, ma pe a fafagaina, e le lava le vitamini e maua e le tamaitiiti ma elemene talafeagai.
  2. Mea e le leleiaemaise lava le taumafaina tele o meaai e maua i le gaʻo ma le protein. I le gasologa o le gaosia o meaʻai, proteins ma gaʻo, o le a faʻavaivaia, i le faagasologa o lenei faʻafoʻi o le tele o tino o le ketone e ulufale i totonu o le toto, lea, i le i ai o ni mea le lelei, e mafai ona faʻaputuina.
  3. Faʻaosofiaga faamalositinolea e manaʻomia ai le malosi o le tino nai lo le malologa. O se taunuuga o lenei mea, o le tino e aveeseina mai lenei malosi mai gaʻo, lea e tau atu i le fausia o ketones.
  4. Meaʻai faigata, anapogi. O le taʻiala o le faʻatinoga e tutusa: o le tele o meaʻai e leʻo i totonu o le tino, o le tali o le malepelepe o gaʻo e amata, ma, o se taunuuga, o le fausiaina o tino o le ketone.
  5. Pancreatic maʻie fesootaʻi atu i faʻafitauli o le tino i le tino.

E mafua mai i nei mafuaʻaga, e mafai ona faʻamaonia o tamaiti ua taʻi 1-3 tausaga le matua, o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o totoga i totonu, poʻo ē o loʻo mafatia i le mamafa o le tino, e lamatia.

O le taua tele o le tulaga lelei o meaai, faapea foi le masani ai o taumafataga.

Fautuaga faʻasino

E i ai le tele o faaiuga e uiga i le lamatiaga o le fufuluina o vailaʻau. O le mea e leaga ai, e le o tamaʻitaʻi fou uma e faʻalogo ia i latou. I le 97% o palakalame o tamaiti, o le mea matautia matautia o le Sodium Lauryl Sulfate (SLS) poʻo ona faʻaoga tutusa. E tele tala na tusia e uiga i aafiaga o lenei kemisi ile soifua maloloina o tamaiti ma tagata matutua. I le talosaga a le matou aufaitau, matou te tofotofoina ituaiga sili ona lauiloa. O taunuuga na le fiafia - o kamupani sili ona faasalalauina na faʻaalia le iai o na vaega matautia. Ina ia le solia le aia tatau a le au gaosi oloa, e le mafai ona tatou faaigoaina ni ituaiga faapitoa. Mulsan Cosmetic, na o le kamupani lava e pasia uma suega, maua lelei le 10 points mai le 10. O oloa taitasi e faia mai mea masani, atoatoa saogalemu ma hypoallergenic. Fautuaina ma le le mautinoa le faleoloa i le initaneti mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o ou foliga vaaia, siaki le aso e muta ai, e le tatau ona silia ma le 10 masina. Filifili ma le faaeteete mea e teuteuina ai, e taua tele mo oe ma lau tama.

E iloa e manaʻomia le malosi o le tino. Na te mauaina i le faagasologa o le vaeluaina o meaʻai (gaʻo, proteins, gaʻo) ia e sau ma meaai.

O se taunuuga o lenei gau, o le kulukose o loʻo i totonu o le tino, lea faʻapupula i le ate o se mea - glycogen. E taua le manatua o faleoloa glycogen i le ate e laʻitiiti ma e mafai ona faʻaumatia mo sina taimi puupuu.

I le tulaga e le lava le tele o meaʻai e ulufale mai i totonu o le tino, e amata ona faʻaalu tupe faʻaputu muamua, muamua glycogen, ona gaʻo, e maua ai le malosi. O se taunuuga o le malepe o gaʻo, o gaʻo gaʻo ua faia i le tino.

Latou te ulu i le ate, o fea liua i tino ketone. I le aluga o taimi, o tino o le ketone ua liua i ni mea faʻasaina faapitoa (beta-hydroxybutyric acid, acetoacetic acid, acetone).

E le gata i lea, o nei vailaʻau faʻasolosolo toto o loʻo tauaveina i le tino, e aofia ai i latou e ulu atu i le faiʻai. Ma afai o le mea o loʻo i totonu o le ketoids e maualuga tele, e mafai ona oʻo atu ai i le inu o le tino, ma mafua ai ona faʻaleagaina vave ma matuia vomiting.

I le leai o se togafitiga talafeagai, e ono mafai ona iai ni faʻafitauli matuia, e faʻaalia, aemaise lava, e ala i faʻalavelave faifaipea i le gaioiga o totoga i totonu e mafua mai i le faaumiumi o le inu.

E faʻapefea ona faʻaalia le acetoneemia? O le faʻamaʻi o loʻo i ai le tele o faʻailoga faʻamaʻi. E aofia ai:

  • vevela paʻu. O le faʻaleagaina o le vomiting e oʻo atu ai i le faʻamaʻavaina o le tino, o le soliga o le gasegase faagasologa, o se taunuuga o le le maua o le paʻu,
  • i le taimi o le faʻafitauli o loʻo matauina ate faʻalautele. O lenei uiga e tumau pea mo le vaiaso talu ona taofi le osofaiga,
  • o se taunuuga o le faaumiumi o le inu o le tino ua matauina faʻalavelave lautele i le manuia o le tamaititivaivaiga, le mautonu. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻafefe,
  • le mautonu o le cardiovascular system, faʻaalia i foliga o fomaʻi, tachycardia, faʻateleina le toto,
  • faʻafeiloaʻiga faifaipea ma leagafaaitiitia le fiaai, tulaga o le ogaumu, foliga vaaia o le tiga i totonu o le manava,
  • talafeagai fiva tino
  • patino manogi o le acetone
  • suʻesuʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e faʻaalia ai le leai o se totogi faʻateleina i le ESR, o mea e aofia ai neutrophils ma leucycytes ua faateleina (i nisi tulaga, o nei faailo e tumau pea le masani). O le kulūkose, i se isi itu, o loʻo faʻaitiitia.

Faitau e uiga i auala e togafitia ai le maʻi faʻamaʻi i tamaiti pe a uma ona gasegase.

O se metotia taua o suʻesuʻega o le iloiloga o le ata o le maʻi. O lea e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o le acetoneemia i le mataupu pe a:

  • o vomiting e toe faaluaina i le tele o taimi,
  • osofaʻiga ua umi se taimi,
  • toe fai pe a ma le 2 taimi i le vaiaso,
  • e ese mai taimi o le faʻamagaloga, pe a maʻi le tagata maʻi,
  • osofaʻiga e tasi le auala (tagata taitoatasi mo tagata maʻi),
  • tulaʻi ma maliu i fafo atu.

Ina ia maua se faʻamaoniga saʻo, e manaʻomia nisi o suʻega suʻega:

  1. Suʻe toto (fuainumera faʻatatau o le kulukose, leukocytes, neutrophils, ma le ESR ua fuafuaina).
  2. Urinalysis e fuafua le maualuga o mea o loʻo i totonu o tino o le ketone (o le numera o loʻo faʻaalia e se + faailoga, e mafai ona eseese faʻamaufaʻailoga mai le + to ++++).
  3. Suesuega eletise ia fuafua le tikeri o le vaimalo o le tino, ia iloa poo le a le ituaiga vai (suamalie pe leai) e tele lava ina leiloa.

O togafitiga togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o mafuaaga ma faailoga o le acetoneemia ua vaevaeina i le 2 vaega: toomaga o le faʻalavelave o le gasegase (faia i le taimi o le faoa faamalosi) ma togafitiga i le va o osofaiga.

Ole vomiting tele e tau atu ai i aʻafiaga matuia e fesootaʻi ma le faʻafitauli ole gasegase, le maua le suavai, lea e afaina ai le tulaga o totoga uma o le tamaitiiti. O le mea lea, o le vomiting e tatau ona puipuia ma taofia.

I taimi o le faoa faamalosi, e tatau ona faamautinoa o loʻo faʻaaoga e le tamaititi le tele o le vai, lea o le a mafai ai toe faʻaleleia paleni vai masani okeni, aveese toxins ma toxins.

E tatau ona inu soo, ae i ni vaega laiti, ina ia aua neʻi faaosofia osofaʻiga fou o le vomiting.

O se fofo e talafeagai lelei mo le faʻamaʻi Rehydron, suamalie teas, vitamini fualaau suamalie, meainu suamalie.

O le tagata maʻi i totonu o le falemaʻi ua faʻamatalaina le faʻasolosolo o togafitiga (faʻaofiina o fofo e faʻaaoga ai se kululu). Faʻasoloina o togafitiga sini i:

  1. Faaleaogaina o le le atoatoa o le tino i le tino, faamamaina, faaleleia atili o metabolic processes ma microcirculation.
  2. Faʻafoʻisia le acid masani - paleni faavae o le tino.
  3. Tuʻuina atu o le tino faʻatasi ai ma gaʻo vailaʻau faʻasaina ina ia tumau ai le malosi.

Ina ia faʻamaonia le tulaga o le tamaititi, faʻaitiitia mafuaaga ma aʻafiaga o le faʻamaʻi manaʻomia e le tamaititi:

  1. Fai ni sauniuniga o le enzyme e faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻapalapalaina, faʻafouina le masani ole metabolism.
  2. Faʻaaloalo i le taumafa.
  3. Faʻaavanoaina o fualaau faʻasaina ma vailaau faʻamaʻi (faʻamaunuuina e pei ona faatonuina e le fomaʻi).
  4. Ave faʻamaʻi (pe a fai e faitio le tagata maʻi i tiga o le manava).
  5. Fufulu mamafa mo le faʻamamaina o le tino.

Aoao e uiga i uiga ma togafitiga ole gasegase i tamaiti mai a tatou tusiga.

O se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le acetoneemia le lelei.

O le mea lea, i le vaitau o togafitiga, faʻapea foi ma le puipuia o le toe tupu i le lumanaʻi, e tatau i le tamaititi ona mulimulitaia se meaʻai faapitoa.

Aemaise lava, meaʻai o loʻo i ai puipuiga, o le tele o gaʻo. E tatau ona e lafoaia le faaaogaina o suamalie suamalie, mea meataalo, meaʻai vave. E fautuaina ina ia faatapulaaina le taumafaina o meaai falai.

O taumafataga i le togafitiga e tusa ma le 2-3 vaiaso. I le taimi muamua i le maea ai o se osofaiga, e fautuaina e aofia ai se tamaititi i le lisi araisa alalati, soupasi fua, palu pateta.

Afai o osofaʻiga e le toe faʻaaogaina i lalo o se taumafataga mo ni nai aso, e mafai ona suia le lisi o meaʻai, e aofia ai aano o moa ua tunu (e aunoa ma se peel), fuālaʻau mata, mata. O le falaoa e sili ona lelei ona fufulu.

I le aluga o taimi, pe afai e le toe foi mai faailoga o le maʻi, e mafai ona e tuʻuina atu i lau tama le falaoʻo keke, iʻa e maualalo le gaʻo, meaʻai susu.

O le Acetoneemia ua manatu o se tulaga lamatia tele mo le tino o le tamaititi, e faʻalavelave ai i lona tuputupu ae masani ma atinaʻe. O aʻafiaga o le faʻamaʻi e afaina ai le lelei o le soifuaga o se maʻi maʻi, mafua ai se faʻagasologa umi o le soifua maloloina, le atoatoa.

O le mea lea e taua tele le taofia o le atinaʻeina o nei mea le lelei. Ma le isi, e le faigata ona fai lenei mea. E tatau ona tausia lelei le soifua maloloina o le pepe, o mea lelei e tatau ai, tausisia o mataupu faavae o se olaga ola maloloina.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻamaonia le maʻi o le acetonemic i se tamaititi mai le vitio:

Matou te aioi atu ma le agalelei ia te oe e aua le mafaufau ia te oe lava. Saini i le fomaʻi!


  1. Onipko, V.D. Tusi mo tagata mamaʻi ile maʻi suka / V.D. Onipko. - Moscow: Lila, 2001 .-- 192 itu.

  2. Knyazev Yu.A., Nikberg I.I. O le maʻi suka. Moscow, lolomiina fale "Vailaau faafomai" 1989, 143 itulau, faasalalau o le 200,000 kopi.

  3. Balabolkin M. I., Lukyanchikov V. S. Falemai ma le togafitiga o tulaga ogaoga i le endocrinology, Soifua Maloloina - M., 2011. - 150 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le faʻamaʻi o le acetonemic i tamaiti.

E masani lava o matua atuatuvale, valaau i se fomai i le fale, talanoa e uiga i le mea moni o se pepe maloloina na faʻafuaseʻi lava ona tupu le vomiting i le po po o le taeao. Ma o le maʻi faʻaletonu lava ia e vaivai, e le faʻaaogaina ma e le manaʻo e 'ai. E masani lava o na tulaga e sese mo faʻamaʻi pipisi, tuʻuina atu o le pepe i maʻi faʻamaʻi maʻi. Ma faafuasei, i le auiliiliga o le urine, ua iloa ai le acetone. Ma fai mai le fomai i matua popole o le pepe ua i ai le "maʻi o le acetonemic."

Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le ituaiga o faʻalavelave, o le a le amio i matua, o le a le mea e fai ma le auala e taofia ai le toe faʻafouina o osofaiga.

O le acetonemic syndrome o se tulaga lea e tupu pe a gasegase le gaioiga o le tino i totonu o le tino, o le pala, o se ituaiga o gaioiga i gaioiga metabolic. I lenei tulaga, e leai se faʻaleagaina o totoga, o faʻalavelave i totonu o latou lava fausaga e le o iloa, na o le galue, mo se faataitaiga, o le pancreas ma le ate e le faʻatulafonoina. O lenei faʻamaʻi lava ia o se tasi o faʻamatalaga o le tala o le neuro-arthritic anomaly o le faavae (diathesis neuro-arthritic o le igoa tuai mo le tulaga e tasi). O se vaega faapitoa lea o uiga tauleleia e faʻapitoa ma le galuega patino a le tino i totonu ma le popole o le tamaititi.

O le acetonemic syndrome i le tele o tusitusiga e mafai ona valaʻauina i se isi auala o le syndrome o le vomiting cyclic acetonemic, o le kososis o le nondiabetic, o le ketoacidosis, o le vomiting o acetoneemic - o nei tagata suʻesuʻe uma e tutusa lava le tulaga. Pau lava le mea na tuʻuina e fomaʻi le igoa o le siakiina o le faailoga taua i totonu o le falemaʻi - vomiting, ao isi - mafuaʻaga o lona tupu - acetone. O le mea lea, o sina fenumiai laitiiti e mafai ona tulaʻi mai.

O le i ai o sea faʻamaʻi i le pepa e ono teteʻi matua. Ae e le manaʻomia ona e fefe vave - o le mea moni, o le tulaga e sili ona lelei ma, faatasi ai ma togafiti talafeagai o amioga a matua, e mafai ona togafitia vave, ma afai e te mulimuli i tulafono faigofie, e mafai ona e taofia osofaʻiga atoatoa. Ia e uiga i mea uma i auiliiliga.

Aisea e tupu ai se osofaiga?

Ina ia malamalama pe o fea e sau mai le tino, e tatau ona e togi laitiiti mai le faʻamatalaga o le maʻi lava ia ma faia se malaga laitiiti i le physiology o meaʻai. O a tatou okeni ma masini uma e manaʻomia ai le malosi mo le tuputupu ae ma le masani ai. E masani lava, mo sela o le toetoe lava o totoga uma ma gaʻo, o le autu autu o le malosi o le gaʻo, poʻo le glucose. E maua e le tino mai mea gaʻo uma e sau mai meaʻai - suauu, sucrose, sugar sugar ma isi. Ae ui i lea, i lalo o le atuatuvale, i tulaga o le fiaai, i faʻamaʻi, ma i nisi tulaga, na o le mea e gaosia ai le kulukose, e le lava lea. Ona amata lea e le tino ona maua le kulukose e ala i suiga faafomai mai gaʻo. Ma i tulaga ogaoga, pe a faʻaitiitia faleoloa gaʻo, o le a amata ona faʻaaogaina pulu (i tamaiti, i le fiafiaga sili, e seasea tupu, e tupu tele).

Lelei ma lelei, oe fai mai. Afai ei ai se mea e sui ai le leai o ni meaʻai, o le a le eseesega? Ma o le eseesega o loʻo taʻoto saʻo i le mea moni e faapea o vailaau faʻamalosi e faʻatatau tonu lava e avea ma mea e gaosia ai le kulukose - ua na o le faʻaaogaina o le kulukose ma o nisi taimi o le vai e faʻaumatia ai. Ae i le faʻasologa o le kulukose mai gaʻo, o loʻo faia ai le tele o mea vaʻaia ma mea-gaosia-o tino o le ketone, lea e aofia ai le acetone, acetoacetic acid ma le β-hydroxybutyric acid. O se vaega itiiti o tino o le ketone e faia i lalo o tulaga masani, o se punavai o le malosi mo le faiʻai ma nerve tino, ae i tulaga o le atinaʻe o le syndrome o le syndrome, o lo latou faateleina o le faateleina e mafua mai i masani masani.

E talitonu le au saienitisi o le mafuaaga o le atinaʻeina o le acetone syndrome o se mea e le lelei ai nisi vaega o le mafaufau - o le hypothalamus ma le pituitary gland, e nafa ma le endocrin system, aemaise lava mo le talafeagai o le metabolism o gaʻo ma gaʻo. E tele mafuaʻaga mo lenei mea - o le togafitiga o le maʻitaga ma le fanauina, pe a le maua le okesene i le fomaʻi ma lona tino atuatuvale, ma mafuaʻaga o le tino, ma faʻafitauli o le tino i totonu o le tino, o maʻi, faʻalavelave, faʻamaʻi pipisi, ma isi.

Soʻo se tulaga e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le vomiting o le faʻalavelave mo le tino o se tino. Ma i le atuatuvalega, o le tele o hormones e amata ona lilo (mo se faʻataʻitaʻiga, glucagon, adrenaline ma isi), lea e faʻaosofia ai le malepelepe o gaʻo, ma o latou fanua faasao e matua tapulaa lava. Na te uuina i latou mo le tele o itula, o le taimi lava e faʻaaogaina ai, ei ai le ki i gaʻo e fetaui ma manaʻoga o le tino. Ma e tele ni tino o le ketone i le tino, e leai se taimi e susunuina ai i sela mama, amata ona faaputuputu i le tino o le pepe, ulu i le toto, e tauaveina i le tino atoa, i ai se aafiaga oona i le fatugalemu o le tino, tino o le tino, pancreas, ate ma isi totoga. O le mea moni, o le tino o loʻo taumafai e tau, faʻamalosi e aveese le ketones ma le urine ma le vomiti, ma le mimita ma le paʻu. O le mafuaʻaga lea o le pepe maʻi, o le manogi manogi o le acetone e lagona, e pei ona fai mai fomai, e pei o le "fua o fua."

Ketones e afaina ai le tino o le tamaititi - o le mea e taʻua o le acidosis oona, o lona uiga, o le acidification o le totonugalemu o le tino. O le a le mea e mafua ai le le lelei o totoga uma. Ina ia mafai ona fesoasoani i le tino, o le tino o le faanatinati o le manava ua amataina, ua faateleina le toto i le mama. Ae i isi totoga ma le faiʻai, ua faʻaitiitia le faʻaleagaina. Ketones e galue tuusaʻo i le mafaufau faiʻai, ma faʻaalia ai se aafiaga e tutusa ma se nakoti, e oʻo atu i se coma. O le mea lea, e avea tamaiti ma mea e le faʻaaoga, faʻasaina. Ma tuuina atu o le acetone o se solvent lelei, e solia ai foi le faamaoni o le gaʻo gaʻo o le tino. Ona o le faʻavevesi o le mucous membranes o le manava ma le vavalalata ma tino o le ketone, o le manava o le manava ma le puaʻa e tupu.

O afea e faʻamoemoe ai se osofaʻiga?

E masani lava, o tamaiti e mafatia i le gasegase o le acetoneemous; i le tele o tausaga, o aʻafiaga e oʻo atu i le tumutumu ma e masani lava ona mou atu i le amataga o le laititi.

O le maʻi faʻamaʻapeʻa a le Peraimeri o loʻo tusia i le 4-6% o tamaiti ua taʻi 1 tausaga i le sili atu ma ua tele lava ina faamauina i teineiti. E le gata i lea, o le afa o tagata gasegase e maua ai lenei maʻi e manaʻomia ai le falemaʻi ma vai inu.

I lalo o tulaga masani, o le tino o se tamaititi e iai le maʻi o le natura o le anotaly constitutional and acetonemic syndrome e tutusa lelei lava ma isi tamaiti, ae o le tino o le tino i tama e utiuti. O le mea lea, e oo lava i mea e le taua mo tamaiti masani e mafai ona osofia ai se osofaiga - le maalili, popolega, mea sese o meaʻai ma sili atu.

Afai e fesili ma le totoʻa e le fomaʻi le tina, e mafai ona e iloa o nei pepe na fananau i le pepe, ua leaga le faiʻai o le faiʻai, ma o nisi fomaʻi ua manatu o se ituaiga o faʻaaliga o migraines. O nisi taimi o le vomiting o le acetonemia e amata i ni gasegase respiratory viral infections, inisalini infections, bronchitis ma le niumonia.

O le tele o taimi, o osofaʻiga e mafua mai i mea sese i meaʻai. O le mea moni, e matua faigata lava ona faʻamatala atu i le meaʻai e le mafai ai e se tasi ona 'aina ni meaai patino. O le mea lea, e tele lava tina latou te mataʻituina a latou meaʻai, e le masani i le pepe ma mea e lamatia ai mo latou. O faʻalavelave e masani ona tupu pe a asiasi atu i le malo, faʻailoa fafo poʻo le taimi e fafagaina ai le pepe e matua matutua, oe talitonu latou te iloa lelei le mea e mafai ona fai e le la fanau pele. I le matua o le tele o tausaga, o le gafatia e gaosia ai gaʻo o loʻo faʻaitiitia, ma faʻafefiloi i meaʻai gaʻo - kulimi, kulimi suamalie, pata, pancakes suamalie ma pies, cutlets fried - mafua ai le faoa faamalosi.

E ui lava i le saʻo, matou te matauina e te le manaʻomia le faanatinati i soona soona fai - o le vomiting o le acetoneemia e mafai ona tupu ma le faʻasaina o meaʻai. Afai o le taumafa o meaʻai e le masani pe faʻaitiitia foi, o le tino o le a amata ona faʻaaogaina ona gaʻo, ma le faateleina o le gaʻo, e pei ona tatou maua, na o le taʻitaʻia atu o le ketones. O le mea lea, matua pele, pe a mamafa lau pepe, e le tatau ona e faʻaaluina o ia i aso anapogi po o le faia o se meaai, ma e sili atu foi i le fiaai. E tatau i le fomaʻi ona aafia i le paʻu mamafa mo le pepe i lalo o le vaavaaiga o suʻega!

Suʻe ma faʻaitiitia

O le maʻi e faʻaalia e ala i le i ai o se faʻaaliga o faʻaaliga - faʻafeiloaʻiga faifaipea, fulafula le faʻamalosi, lea e toe fai e tusa lava pe taumafai e inu se tamaitiiti. I le taimi lava lea, o faailoilo o le faʻamaʻavaʻaina ma le inupia e maitauina - pallor ma se susulu pupula i luga o alafau, o le faʻaitiitia o le muso, muamua le fiafia, lea e suia i le moe, vaivaiga, vevela ma paʻu mucous. E masani lava o se fiva e oʻo atu i le 38.5 ° C, o le pepe ma lona faʻalauga ma le vomit, o le manogi o le acetone, o le vevela poʻo le "fua o fua" e manino lelei.

Ua uma ona matou iloa o se osofaiga e le tupu e pei lava o lena, mai le vevesi. Ia manatua auiliili - o le a le mea na 'ai e le tama ma le mea na ia faia, pe a iai ni faailoga o se malulu. E masani lava, aʻo leʻi oʻo i le osofaiga, e mafai ona e iloa muamua ni mea tulaga ese o le amataga o le faʻalavelave - i le tulaga o le tele o le amio, loimata, teena le 'ai, faitioga o le ulu. E tele taimi e tupu ai se faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi ma le tiga o le tino. Ma o nisi taimi ao leʻi oʻo i le atinaʻeina o se osofaiga i se tamaititi, e mafai ona e maua se manogi "fualaau" ese mai le gutu ma o le i ai o le acetone i le urine ua fuafuaina. O matua malamalama, i le iloaina o nei uiga, e mafai ona taofia ai le faʻaitiitia o le tulaga o le pepe ma faʻaitiitia ai le numera o le faoa faamalosi.

Ioe, i le tulaga o masalosalo, i le mataupu o faitioga faapena ma e tusa lava pe o oe o ni matua masani, ma o le faafitauli a le tamaitiiti e le o le muamua, e tatau ona e valaau i se fomai i le fale. O lenei tulaga e talitutusa ma isi faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, mo le faʻamaonia saʻo, o le a faʻalagolago le fomaʻi i nisi o faʻamatalaga o le falemaʻi, lea e mafai uma pe sei vagana ai se tasi pe lua.E le gata i lea, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona i ai i se isi tikeri o le malosi, ma e mafai ona manaʻomia ni vailaʻau faaopoopo.

Aʻo lei oʻo mai le fomaʻi, vave ona tuʻuina atu le suavai i le tamaititi - e masani lava o le mafanafana, malosi le la ma le suka, ae e tatau ona e inuina i sina sipuni, lemu. O le inu vave ma i totonu o se lapisi tele o le vai e mafai ona faʻaleagaina ai le vomiting, ae o le faʻafefe o le vai mafanafana e afaina i le faʻamalolo. Afai e manaʻomia e le tamaititi, e mafai ona e tuʻuina atu se pusi poʻo se fasi falaoa paepae ma le lauti. Ae afai e le manao o ia, e le tatau ona faamalosia. E mafai ona e suʻeina ma fualaʻau ile oregano poʻo le mint, e mafai ona e inuina vai inu alkaline e pei o Essentuki-4, Shadrinskaya, Uralochka, ae e aunoa ma le gas. O le meaʻai e 'ai i le taimi o le osofaʻiga e masani lava ona leaga, ae afai e te le teena meaʻai, tuʻuina atu ia te ia ni puree, se sipuni o le meli, masima pateta e aunoa ma le pata, freefir free fatty free.

E masani lava, o faʻaaliga o le syndrome o le syndrome e mafua mai osofaʻiga o le vomiting i totonu o se tamaititi mai le 5 aso, o le tele o faʻasalaga e faʻalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le pepe, tausisia e mātua le taumafa a le pepe ma le faigamalo. Vomiting e mafai ona nofofua, ae masani ona tupu i le tele o taimi, aʻo leʻi osofaia se aso.

Faʻamatalaga o le maʻi

E mafai lava e matua ona latou faʻataʻitaʻi vave le suʻesuʻeina o le acetone i le faʻavavega - o faʻamalosi faʻapitoa e faʻatau i le falemaʻi e mafai ona fesoasoani. E manaʻomia ona tuʻuina i lalo i se vaega o le urine ma, faʻaaoga se fua faapitoa, fuafua le maualuga o le acetone. I totonu o le fale suesue, i le suʻesuʻeina o le urine, o le i ai o ketones ua fuafuaina mai le "tasi faaopoopo" (+) i le "fa faaopoopo" (++++). Malamalama oso - o le maualuga o ketones i + poo ++, ona mafai lea ona togafitia le tama ile fale. "Tolu faaopoopo" e tutusa ma le maualuga o le tino o le ketone i le toto i le 400 taimi, ma fa - 600 taimi. I nei tulaga, e manaʻomia le falemaʻi - o se aofaiga o acetone e matautia mo le atinaʻeina o coma ma le faiʻai o le faiʻai.

E tatau i le fomaʻi ona mautinoa le natura o le syndrome acetone syndrome: pe o le mea muamua poʻo le lua - faia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalavelave o le maʻisuka.

I le maliega faʻavaomalo faavaomalo i le 1994, na filifilia ai e fomaʻi ni tulaga faʻavae faapitoa mo le faia o se mea e iloa ai, ua vaevaeina i latou ma faʻavae.

  • vomiting e toe faʻaauau i le episodically, i le tele o suiga eseese,
  • i le va o osofaʻiga o loʻo i ai vavave o le tulaga masani o le pepe,
  • o le umi o faʻalavelave e amata mai i nai itula i
  • suʻesuʻega le lelei, suʻesuʻega o le radio ma le endoscopic e faʻamaonia ai le mafuaʻaga o le vomiting, o se faʻaaliga o le togafitiga o le vaega o meaʻai.

O isi mea faʻaopoopo e aofia ai:

  • O vaevaega o le vomiting o uiga lelei ia ma tala faʻatusa, o vaega mulimuli ane e talitutusa ma mea ua tuanai i le taimi, malosi ma le umi, ma o osofaʻiga lava ia e mafai ona muta faʻafuaseʻi.
  • vomiting osofaʻiga e tuʻuina atu i le nausea, o le manava o le manava, o le ulu ma le vaivai, photophobia ma le le mautonu o le tamaititi.

O le faʻamautinoaga e faia foi sei vagana ai le ketoacidosis o le maʻisuka (faʻafitauli o le maʻisuka), o le gastrointestinal pathology - peritonitis, appendicitis. Neurosurgical pathology (maningitis, encephalitis, cerebral edema), faʻamaʻi pipisi ma mea oona o loʻo le aofia ai foi.

Faʻafefea ona togafitia le maʻi o le acetonemic syndrome?

E lua itu i togafitiga - o le togafitiga lea o le faoa faamalosi ma le togafitiga i taimi o feeseeseaiga, lea e fuafua i le faʻaitiitia o le numera o faʻamalosiaga.

O lea, matou te taulimaina se osofaiga o le vomiting. O togafitiga togafitiga o le a faʻalagolago i le aofaʻi o le acetone i le urine - i le tulaga o faʻalavelave agamalu ma le faʻaleagaina (o le acetone i le urine o le "+" poʻo le "++") e togafitia ai e le fomaʻi le tamaitiiti i le fale ma le fesoasoani a ona matua.

O le faavae mo togafitiga ole vomiting o le acetonemia: o le faʻasaʻoina o le faʻamalasea na mafua mai i osofaiga o le vomia, puipuia o aʻafiaga o tino o le ketone i luga o tino ma tino o le tino, fesoasoani mai osofaʻiga o le vomiting itself, correction correction and measures related.

E faʻamaonia le faasaʻoina o meaʻai i soʻo se pepe ma le vomiting. O mea taumafa e tatau ona aofia ai le tele o gaʻo paluga, e tatau ona iai le tele o suavai, ma o gaʻo e matua tapulaa lava.E oʻo lava i faʻamaoniga muamua o se faʻalavelave, e tatau ona e amata le soli o le pepe - soʻo se vai inu e tatau ona tuʻuina ile vaega, 3-5-10 ml ia taʻitasi ina ia le faʻaosooso ai osofaʻiga. E fautuaina e inuina vai vai mama e aunoa ma le kesi, ae afai e le o lata mai, e mafai ona e avatu i lau tama le lauti suamalie.

I le aso muamua, o le a matua paʻu le tino o le tamaititi, o lea pe afai e le fesili mai mo meaai, e le tatau ona e faʻamalosi-fafagaina, ma o le aso e sosoo ai ia taumafai ma le faʻaeteete e tuʻuina atu ni meaʻai, keke, sukalati i le vai poʻo le susu susu, sola fualaau - peitai, ma o vavao i le va oi latou e manaʻomia ona faʻaitiitia. Ia, afai o loʻo pepe pea le pepe, ona faigofie lea ona susu ile susu. Faatasi ai ma le faapalepale lelei o oloa muamua, e mafai ona e faʻalauteleina le lisi o meaʻai - tuʻu le fala, oatmeal poʻo le falaoamata o le saito, pupuʻu vaʻa, iʻa.

I le puipuia o osofaʻiga, e tatau ona e mulimulitaʻia nisi o fautuaga faʻalaʻau - e le mafai ona e fafagaina lau tama i moa, vela, bacon, meaʻai gaʻo, pusi malosi, meaʻai ma mea ulaula. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o legumes, sorrel, tamato - mea fou ma faʻafela, malosi lauti, kofe, sukalati ma suti. Filifili meaʻai e tatau ona tuʻuina atu i oloa susu, fuamoa, pateta, fualaau faisua, fualaau aina, cereals mai cereals.

O le taua faasaga i le faamaʻi ma le toxicosis ua faia i se tulaga lautele. I vaega muamua ma i le agamalu i le amio (acetone i le urine i le "++"), e mafai ona e faatapulaaina oe lava i le tosoina ma nisi fautuaga faigofie.

I le taimi muamua, o le faʻamamaina o le manava faʻatasi ma se enema o loʻo aofia ai se fofo faʻavae, e masani lava o le sipuniti o soda i totonu o se ipu malamalama vai. I le faʻaopopo i le tuusaʻoina saʻo o mea e le tatau ai, e faʻamavaeina ai vaega o tino o le ketone ua paʻu i totonu o le moli o le intestinal, ma sina faʻaitiitia le tulaga o le tamaititi.

O le fuaina o le aofaiga o le suavai e manaʻomia e le tamaititi e inu ai, e faia i le fua o le 100 ml i le kilokalama o le mamafa o le tino, ae o loʻo i ai se auala sili atu ona faigofie le fuaina - mo vomini taitasi, e manaʻomia e le pepe ona inu le itiiti ifo o le vai.

E sili atu le tuʻuina atu o le filifiliga o le suavai faʻamamāina i le fomaʻi, ae afai e leai sou taimi e faʻatali ai mo se fomaʻi poʻo se fesoʻotaʻiga ma ia e faigata, e mafai ona amata ona e faʻamaua le tamaitiiti lava ia. Inu mai se sipuni i minute uma faatasi ma le lauti suamalie, e mafai ona e faʻaaoga le lemon, vai e leai ni carbonate alkaline, o le 1-2% vaifofo o le sodium bicarbonate (gaosiga palu), vailaʻau tuʻufaʻatasiga mo le toe faʻaleleia ole fofoga - Regidron, Oralit, Glucosolan, Citorglucosolan .

Afai e le faʻamaopoopoina le tulaga o le tamaititi, e le muta le vomiting, pe o le tulaga e faasolosolo malie ona leaga, ona fesuiai lea o le fomaʻi i vailaau oona, ae o le a i ai nei i le falemaʻi. O le a tuʻuina atu i le pepe se kulupu e iai ni fofo faʻapitoa - o le a latou fesoasoani e tau faasaga i le gasegase oona ma le galala. O le mea lea, e leai se mea e tatau ai ona fefe ma faʻafefe ai meaola.

I le faʻaopoopoga i nei pepe uma, e mafai ona latou inuina se vailaau faʻasaina, faʻamaonia fualaau e fesoasoani e faʻamaonia le metabolism, ma fesoasoani e faʻamaonia le ate ma le vavae.

O le taimi lava e sili atu ai le lagona o le tamaititi, ma mafai ai ona ia inu, ma fesuisuiaʻi taofi, o le a siitia atu o ia i le tosoina, ma o le a amata lemu ona ia 'ai na o ia lava. Afai ei ai foi le tiga o le pepe, atonu e mafai ona ia faatonuina le tuiina o antispasmodics (papaverine, platyphyllin, leai-spa i se vaitau o le tausaga). Afai e fiafia le tamaititi, popole tele, o le a fautuaina e le fomai ni mea masani ma ni mea e toʻafilemu ai - o le a latou aveesea le tele o le fiafia i le faiʻai, o le a fesoasoani e vave ona feagai ma le vomiting.

Faatasi ai ma togafitiga tatau ma talafeagai, o faʻamaoniga uma e tumau i le aso o le maʻi. I le faʻamuamua, e oʻo lava i osofaʻiga na faʻaalia i le umi, lea e faʻauʻu mo ni nai aso, e le lamatia ai le ola o paʻu, pe a lelei mea uma. Ae e le o lona uiga e te le manaʻomia se fomaʻi ma togafitiga.E tatau ona taofi le vavave i le vave e mafai ai ile laasaga muamua, ona e faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, e oʻo atu ai i le faʻamalūina. Ma o le ketones e afaina ai le tino o le fatu, ona o lo latou i ai o se gaioiga elemene, o lo latou faaputuputu e solia ai le paleni-faavae faavae o le tino i le itu o le faateleina o le acidity ma le acidosis - o le sili atu o mea aoga i le toto ma tino. O lenei mea e suia ai le metabolism e sili atu ma faaleagaina ai le tulaga o le tamaititi: i lalo o ia tulaga, o le fatu e galue ma le le mautonu, e maua ai siama faiʻai.

O le a le mea e fai i taimi faʻalavelave?

E masani lava, o gaioiga uma a le fomaʻi ma matua o le faʻamoemoe lea e faʻaitiitia le numera o le faoa faamalosi ma le puipuia o faʻamaʻi o le faʻamaʻi. E masani lava, e fautuaina e le fomai ia le itiiti ifo ma le lua ni vaega o togafitiga o togafitiga i le tausaga, sili atu i le vaitau-i le tautoulu ma le tautotogo.

Ina ia fesoasoani i le pepe o loʻo i ai se faʻamaʻi, e tatau ona e toeitiiti toe mafaufau loloto i le olaga o le tamaititi. O le faavae o le puipuiga o, e tusa lava po o le a le uiga, o se soifua maloloina lelei. E aofia ai, e masani lava, se taimi masani ma tumau i le vaalele fou, ma sili atu le tuʻufaʻatasia i taaloga i fafo ma taaloga. O le masani ma le faia o gaioiga faaletino e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, ae o le mea taua e le tatau ona faʻaalu, o le tele o galuega e ono osofaʻi ai. Ia mautinoa ia aofia ai vai i aso masani - baths, vaʻaia o le vai, faʻaaogaina o vae poʻo le tino atoa. O nei faʻatulagaga e faʻatinoina ai le tino, faʻavevesi ai le paʻu ma faʻamautu le metabolism. E manaʻomia e le pepe le moe i aso uma e le itiiti ifo, ma le au aʻoga faʻatasi ai ma le moe o le ao. Aloese mai le faaumiumi o le faʻaalia i le la ma ia mautinoa e faʻaitiitia le matamataina o lau televise ma komepiuta.

Puipui lau tama mai faamaʻi pipisi - o ia tamaiti ua faʻaalia e maua uma tui puipuia e tusa ai ma le kalaka o tui ma afai latou te oi le aʻoga ma faaopoopo.

O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma isi faiga e ono faʻaleagaina ai le gaogao ma le faʻaaogāina o meaʻai. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo, ma e oʻo atu ai i le faaputuputuina o tino o le koneta i totonu o le toto.

I au mea taumafa, faʻamapulaʻa ai meaʻai i gaʻo ma meaʻai e maua i le ketone. Ae ui i lea, ua fai mai fomai e le aoga le aveeseina o gaʻo mai le meaai, e manaomia mo le tuputupu ae o le pepe - o loʻo faʻapipiʻi mai i totonu ia siama. O gaʻo e le mafuatiaina, e pei o le puaa, tamai mamoe, ma ipu e pei o keke ma keke kulimi, ponaivi, gaʻo suamalie e tatau ona vaʻavaʻaeseina. Ae aua le aveesea atoatoa gaʻo mai le meaʻai, e tatau ona faʻamapulaʻa, ma suia i le lua vaetolu o suauu fuālaʻau - sunflower, olive, sinapi. O le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo paluga e tatau ona i ai i le fua faatatau o le: 1: 1: 4. E tatau ona faʻatapulaʻaina le taumafataga o aano o manu felelei ma moa, meaʻai gaʻo, mea e ulaula tapaa, atigi, sorrel, rhubarb, cauliflower, tomatoes, oranges and bananas mea inu e iai caffeine ma suasusu.

O se mea e sili ona lelei e tatau ona tuʻuina atu i se fualaʻau-susu, mea lactic acid, cereals, fualaau faisua fou, o fualaau e toetoe lava a manaʻomia i taimi uma. O le kulimi fale, o le gaʻo maualalo, le oatmeal, o le suauʻu fuālaʻau, lea e mafai ona faafaigofieina ai le faʻaaogaina o meaola manu, saofaga lelei i le faʻamautuina o le metabolism, ma i se tulaga talafeagai e mafai ona tuʻuina atu i se tamaititi faʻatasi ma fualaau 'aina - i salakeke ma vali.

Mo tamaiti e maua i le gasegase o le acetonemic i le sauniuni o le taumafataga o loʻo i ai se tulafono - "e mu ai gaʻo i totonu o le mumu o gaʻo." O le uiga o lenei mea o gaʻo e mafai ona tuʻuina atu faʻatasi ma gaʻo. Faʻapipiʻi le pata i le falaoamata po o le meaʻai fualaʻau, e na o le gaosi meaʻai e gaosia i le kuka poʻo le cereal, kulimi suamalie i soupisi fuamoa, fualaau faisua po o le cereal casserole.I le atinaʻeina o se meaai, e tatau ona e mafaufau i mea e tofo ai tagata taitoatasi ma uiga o le pepe, e vave ona iloa e matua po o fea meaʻai e sili atu ona leaga ai le pepe, ma le vaʻaia ai pe faʻamapulaʻaina ai. O le taimi muamua lava, atonu e fai si faigata, ae o le taimi o le taimi, o oe ma le pepe o le a faʻaaogaina i le auala fou o meaai.

O le a le mea o le a fai e le fomai?

O le tamaititi e iai le maʻi o le acetoneemic o le a faamauina i le fomaʻi, i le leai o ni faʻamalosia, o le a fautuaina e le fomaʻi ia ia togafitiga puipui. Muamua lava, ona o le mea moni o le meaʻai o meaʻai e faʻasaina, o faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻaalia faalua i le tausaga - e masani lava i le tautotogo ma le autumn. Tomai fautuaina ile togafitiga.

Mo le tausia o le ate, o fualaau o fualaau faasaina ua faatonuina - hepatoprotectors ma lipotropic substances - o nei fualaau faasaina o le a faaleleia atili ai meaai ma le faagaoioia o suauu ate ma faatagaina ai le faatulagaina lelei o le gaosiga o gaʻo. Faʻatasi ai ma suiga i le kopi o loʻo faia i le talaaga o le pancreas le lelei, o sauniuniga o le enzyme e faʻatulagaina mo le tasi i le lua masina faʻatasi ai ma le faalēaogāina vave.

Talu ai ona o le ituaiga le mautonu o ituaiga o pepe i pepe o loo mafatia i lenei maʻi, ua faatonuina ai i latou o se togafitiga o togafitiga - eseese teas, decoctions of valerian and motherwort, bath baths and massages. O vasega e faia i le tele o taimi i le tausaga.

Ina ia pulea le urine acetone, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina le faatauina o fasi siaki. E matua fautuaina lava le faʻasolosolo ina ia tofotofoina i aso uma mo le acetone e faʻaaoga ai faʻamaʻi mo le itiiti ifo i le muamua ma le afa i le lua masina. O le vave iloa o le acetone i le urine o le a faatagaina ai i tatou e faia le faasaʻoga o loʻo faʻamatalaina muamua. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fasi pepa pe'ā manaʻomia - pe afai e te masalomia le solia o le fesuiaiga.

O tamaiti e maua i le gasegase o le acetonemic e taua o se vaega lamatia mo le tupu mai o le maʻisuka, o le mea lea, o loʻo i lalo foi o le vaavaaiga a le endocrinologist. Latou te suʻeina se suʻega o le kulukose o le toto.

O le mea masani, o faʻafitauli o le acetoneemal ua maeʻa uma lava i le tamaititi, ae ui i lea, e sili atu nai lo isi pepe e atiina ae tulaga faʻaleagaina e pei o le gout, gallstones, faʻatoʻa fatuga, maʻi o le maʻisuka, maualuga le toto maualuga, ma le maualuga o le toto. O ia tamaiti e manaʻomia se suʻega taʻitasi e le fomaʻi ma tagata tomai faapitoa, le ultrasound o gaʻo ma gaʻo o le vaega o le manava, ma i le i ai o salts i le urine. Mataitu ia te ia i le ono masina.

Ae peitaʻi, afai o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faʻamatalaina, e mafai ona faʻaitiitia le umi ma faʻaitiitia le ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga