Mo le gau o le mamafa ma le toe faʻafouina o le tino: e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka?

"Metformin faaumiumi le ola" - o le manatu lenei na faia e le tele o saienitisi i taimi o tofotofoga eseese. O le maʻisuka e masani ona masani i lenei fualaau faasaina, oe ua faamalosia e ave se piliki toetoe lava o latou olaga atoa.

O lenei vailaʻau o se tasi lea o vailaau faʻasaina ma se aafiaga o le hypoglycemic, ma o le taunuuga lea e avea ai ma se soa tumau i le atinaʻe o le hyperglycemia. E mafai ona tuʻuina atu i tagata soifua maloloina pe a leai se maʻi suka?

Suesuega faasaienisi e faamaonia ai o le metformin mo le faaumiumi o le olaga o se faataitaiga faataitai o vailaau faafomaʻi.

O lona faʻaaoga e fesoasoani i le faʻasaina o le matua i le tino o le tagata.

Metformin faʻagesegese le faʻagasologa o le soifuaga matutua i le tulaga telefoni.

E tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi, o vailaʻau e mafai ona maua ai aafiaga lelei nei ona o le faʻaaogaina:

O loʻo i ai se galuega puipuia e faʻatatau i le galuega a le faiai i le matua. E tatau ona maitauina o se tasi o faamai senile o le atiina ae lea o le faamaʻi o le Alzheimer, lea o loo i ai se faaitiitia tele o le numera o namu namu i le hippocampus.

E tusa ai ma suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le vailaʻau e faʻamalosia ai siama gaogao, e mafua ai le fausia o neu - sela o le faiʻai ma le taulaʻau.

Ina ia maua lenei taunuʻuga, e tatau ona e ave le tasi le kalama o le gaosiga gaosi - metformin hydrochloride - i le aso.

O lenei vailaau e fuafua mo tagata gasegase e mamafa i le mamafa o le ono kilokalama. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular e amata ona faʻaalia i le matua.

O le suʻeina o fualaau e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le faiʻai o le nerve pe a maeʻa ona sasaina. Metformin foi e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o le tele o sclerosis i tagata matutua.

  1. E fesoasoani e taofia le mumū tumau o se taunuuga o le maualuga o le maualuga o le palatini o le maʻisuka.
  2. E i ai sona aoga aoga i le setete o toto toto ma le loto. O se faʻaaliga o le gasegase ogaoga o le atinaʻe lea o le atherosclerosis, faʻateleina le toto maualuga, hypertrophy o muscle fatu, arrhythmia, poʻo le toilalo o le fatu. O le saunia o le laulau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le matua o le tino vascular system ma le fatu.
  3. O le vailaʻau e mafai ona faʻalavelaveina ai le tupuga o vascular calcification, o le atinaʻeina o loʻo i ai se aafiaga le lelei i galuega a le loto.
  4. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo mo le faʻaalia o le maʻisuka malosi poʻo le puleaina o le atinaʻeina o togafitiga, faʻaseseina ai le ono mafai o ona faʻafitauli eseese.
  5. O le taua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina o le faʻaleagaina (faʻaalia i "metformin ma le kanesa"). O se vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le ono mafai ona maua i le kanesa o le prostate, ate, pancreas, le tupuga o maʻi mama i totonu o mama. O nisi taimi e faʻamatalaina o se vaega o togafitiga i taimi o togafitiga. E leʻi leva tele, sa suʻesuʻeina suʻesuʻega faasaienisi, ma o le na o le 0.25 km o le metformin i le aso mo le masina e tasi e mafai ona taofia ai le kanesa o le laula.
  6. Fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o feusuaiga i tamaʻitaʻi litaea.
  7. O se vailaau mo le togafitia o le osteoporosis ma le gasegase oona i le atinaʻe o le maʻisuka.
  8. Faʻateleina le faʻaleleia o lauroid function.
  9. Fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga i le i ai o nephropathy.
  10. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le atoaga o le faʻamalosia o le puipuiga o le tino.
  11. E i ai se puipuiga e faatatau i le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi o le tino.

O le mea lea, o le fualaau faasaina e mafai ona puipuia le tino o le tagata mai le atinaʻeina o le tele o faamai ma tauaveina ai se tulaga lautele o le tauleʻaleʻa.

Faatonuga mo le faaaogaina

FaʻataʻitaʻigaMetformin faʻaleleia le pulea o le suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma o nisi taimi e faʻasinoina mo le maʻisuka ituaiga 1. E maualalo ai le sua susu pe a uma ona 'ai, ma i le aluga o le taimi e faʻaleleia fua o le toto mo le hemoglobin glyc HbA1C. E faʻaleleia ai le ate e maua ai sina kulūkose, ma aʻafia ai foi le aveʻeseina o meaʻai fualaau taumafa i totonu o le vaega o meaʻai. Faʻateleina le lagona o sela i le inisalini. E le faʻaosofia ai le pancreas e maua ai le tele o le inisalini, ma e leai se lamatiaga o le hypoglycemia.
PharmacokineticsO le vailaau faʻasaina e maua e gaʻo ma le urine toetoe lava a le suia. O le faʻaaogāina o le mea galue mai le maʻa o mea faaumiumi (Glucofage Long ma analogues) e faʻagesegese ona faʻatusatusa i fua masani. I tagata e leai se aoga, e mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto, ma e le saogalemu.
Faailoga mo le faʻaaogainaO le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata o loʻo mamafa tele ma ua faʻavaivaia lagona o gaʻo i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini). O le aveina o metformin e naʻo le faʻamaeʻaina, ae le suia, meaʻai ma gaoioiga faaletino. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le maʻisuka, o le mamafa o le mamafa ma le faʻaopoopoga o le ola ua faʻamatalaina auiliili i lalo i lenei itulau.

Aveina o metformin faasaga i le maʻisuka, ovary polycystics pe naʻo le mamafa o le mamafa, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

ContraindicationsLe malosi o le maʻisuka e puleaina ma vaega o le ketoacidosis, siama o le maʻisuka. O le le atoatoa o le tino - le fuaina o le filtuls glomerular (GFR) i lalo ifo o le 45 ml / minu, fatu totoini i luga atu o le 132 μmol / L i alii, e sili atu i le 141 μmol / L i tamaitai. Faʻasologa o le gaʻo Maʻi faʻamaʻi pipisi. Faʻatau pe onā le onā. Faʻamalalaina
Faatonuga faapitoaMetformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga o le a oʻo mai po o le leitio. E tatau ona e iloa e uiga i le lactic acidosis - o se faʻalavelave ogaoga e mafua ai le toto pH mai le masani o le 7.37-7.43 ile 7.25 poo lalo. O ona faailoga: vaivaiga, tiga o le manava, le lava o le mānava, vomiting, coma. O le aʻafiaga o lenei faʻalavelave e toetoe lava a leai, sei vagana ai tagata o loʻo faʻaaogaina vailaʻau pe'ā iai ni faʻamalologa pe sili atu i aso ua fautuaina i aso taitasi.
FaʻasologaE fautuaina e amata togafitiga i aso uma o le 500-850 mg ma faʻalautele lemu i le maualuga o le 2550 mg, tolu laupepa 850 mg. Mo pati faaumiumi, o le fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg. E faʻatupulaia le atunuʻu pe afai e leai ni aʻafiaga ogaoga i le tagata maʻi, e le sili atu ma le tasi i le vaiaso, poo soo se 10-15 aso. O laumei umi e ave 1 taimi i le aso i le po. Pepa masani 3 taimi i le aso ma meaai.
FaʻaiʻugaO tagata maʻi e masani ona faitio i le manava, inu, le lava le fiaʻai, ma le solia o lagona lelei. E le o ni aʻafiaga leaga ia e masani lava ona alu ese na oi latou i nai aso. Ina ia faʻaitiitia, ia amata i le 500 mg ma aua le faanatinati e faʻaleleia lenei fua ole aso. E sili atu le leaga pe afai o le vevela, vevela, ae le na o ni mea e gaosia ai meaʻai. Metformin leaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o vitamin B12 taumafa.



Tina ma le susuMetformin ua solia i le taimi o le maitaga ma le taimi o le fafagaina, aua e ui atu i le placenta ma le susu susu. E le faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka faʻamaʻi. I le isi itu, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i PCOS e saogalemu ma lelei. Afai na e iloa mulimuli ane ua e maʻitaga, ma ua faʻaauau ona e ave - e lelei. E mafai ona e suʻesuʻeina le tusiga i le Rusia e uiga i lenei mea.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauTetee e ave fualaau o le maʻisuka matautia, aua le faʻaaogaina i metformin.O le faʻatasi ma le insulin e mafai ona maualalo ai le toto suka. E ono iai ni fesoʻotaʻiga le lelei ma vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga ma le le atoatoa o le fatu. O latou tulaga lamatia e le maualuga. Faitau faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina i totonu o le pusa ma le vailaʻau mo faʻamatalaga.
FaʻasalagaO mataupu e faʻaaogaina ai faʻamatalaga ua faʻamatalaina i se faʻaoga e tasi o le 50 g o le vailaʻau poʻo le sili atu. O le tele o le pa'ū tele i le toto suka e maualalo, ae o le aʻafia o le alotosic acid e tusa ma le 32%. Faʻamatalaga faʻapitoa manaʻomia ile falemai. E mafai ona faʻaaogaina le gasegase e faʻateleina ai le faʻaumatia o fualaau mai le tino.
Folasaga, tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaPusa e aofia ai le 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea e gaosia. O lenei vailaʻau e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C. E tolu tausaga pe lima tausaga le soifuaga o le taligalu.

Lalo o tali i fesili e masani ona fesiligia mai tagata maʻi.

Metformin faʻalauteleina le ola ma toe faʻafouina le tino: faʻapefea ona ave?

I tausaga talu ai nei, ua maua ai e saienitisi le faaiuga o le matua o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻamalolo.

O vailaʻau faʻafomaʻi faʻapitoa e aʻafia ai suʻesuʻega e le gata i lona faʻamoemoeina, ae faʻapea foʻi i luga o le faʻamuamua.

E tele fualaau oona i le lalolagi e mafai ona faʻaumiina ai le olaga o se tagata, ma o le tasi oi latou o Metformin, na atiaeina e saienitisi Rusia i le silia ma le 60 tausaga talu ai. E faʻafefea la ona faaumiumi ai le ola?

Faamatalaga o le fualaau faasaina

E toʻatele e fai mai e uiga i Metformin e faʻaʻumiʻumi ai le ola. Ma o lenei mea na fai mai e saienitisi o loʻo faia suʻesuʻega faʻapitoa i le vailaʻau. E ui o le faʻamatalaga i le vailaʻau e faʻamaonia ai e na o le maʻisuka malosi 2T e mafai ona mamafa i le gaʻo ma le insulin.

Metformin 500 mg

E mafai foi ona faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka 1T. Peitai, o Metformin ua na o se faaopoopoga i le insulin. Mai i le faʻailogaina e manino ai o tagata e leai se metabolism o le carbohydrate e le fautuaina e faʻaaogaina.

O le a le mea e tupu pe afai e te ave Metformin e aunoa ma le maʻisuka? O le tali na tuʻuina mai e saienitisi oe na suʻesuʻeina meatotino o lenei vailaʻau, e mafai ai ona taofiofi le faasologa o le soifuaga o le tino, ma i le tulaga faʻapitoa.

Le fualaau faasaina Metformin:

  • taligalu le atinaʻe o le faʻamaʻi o le Alzheimer, lea o loʻo aʻafia ai siama namu mo le manatua,
  • e faʻamalosia ai sela sela, e fesoasoani i le faʻaalia o potu fou o faiʻai (faiʻai ma le vaeluala),
  • fesoasoani e toe faʻaleleia le faiʻai o le nerve pe a uma le paʻu,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le tele sclerosis.

I le faaopoopo atu i se aafiaga lelei i le faiai, Metformin faʻafaigofie le galuega a isi totoga ma tino o le tino:

  • fesoasoani e taofiofia ai le faʻalaumalie o le mumu e fesootaʻi ma le maualuga o le maʻisuka o le C-reactive protein,
  • e faʻalavelave ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e mafua mai le matua o le fatu, toto toto,
  • e faʻafefeteina ai le fuafuaina o vascular, lea e aʻafia ai le galuega a le loto,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa (prostate, lung, ate, pancreas). O nisi taimi e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o chemotherapy,
  • e puipuia ai le maʻisuka ma aʻafiaga tutusa,
  • faaleleia atili feusuaiga i alii matutua,
  • togafiti o le osteoporosis ma le gasegase oona e fesootai ma le atinaʻe o le maʻisuka,
  • faaleleia lau galuega,
  • fesoasoani i fatuga ma le nephropathy,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • Fesoasoani e puipuia le gasegase mai le maʻi.

Ua maua nei i le taimi nei le galuega tuai o le soifua tuai. Aʻo leʻi oʻo i lenei, na faʻaaogaina Metformin e tau ai le maʻisuka. Ae o faʻamatalaga na maua e ala i le siakiina o tagata mamaʻi na togafitia togafitiga faʻatasi ma lenei fomaʻi togafitiga na faʻaalia ai latou te nonofo i le kuata le umi nai lo tagata e aunoa ma lenei faʻamaʻi.

O le mea lea na mafaufau ai saienitisi e uiga i le matua o le matua o Metformin. Ae o faatonuga mo lona faʻaaogaina e le o atagia ai lenei mea, ona o le matua e le o se faʻamaʻi, ae o se faiga masani o le faamaeaina o se olaga.

O le toe faʻafouina o le:

  • aveeseina o pusa cholesterol mai ipu.Ua faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, faʻavaeina toto, faʻaleleia le toto,
  • faʻaleleia faiga faʻavaʻa. E faʻaititia le manaʻoga, lea e mafua ai le faʻagesegese, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o le tino ma le faʻatulagaina o le mamafa,
  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le kulūkose o le intestinal. O le faapaleniina o molelatini poloka ua puipuia.

Metformin e aʻafia i le tolu augatupulaga tetele. O lona gaosiga gaosi o le metformin hydrochloride, faaopoopoina e isi vailaʻau kemini.

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faasaga i le maʻisuka e matua malie lava. E aofia ai le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis, aʻo faʻamalosia ai le glycolysis. O lenei mea e oʻo atu ai i le sili atu o le inu o le kulūkose, aʻo faʻaitiitia le tikeri o lona faʻaaogaina mai le ipu o le intestinal. Metformin, e le o se stimulator o le gaosiga o le inisalini, e le mafua ai ona paʻu tele i le kulukose.

  • faʻaaliga o le inisalini faʻasaʻo poʻo le maʻi faʻasolo,
  • glucose toleni
  • o le maʻisuka e fesoʻotaʻi atu i mea mataʻutia
  • sikole scleropolycystic ovary,
  • maʻi maʻisuka 2T ma togafitiga faʻapitoa,
  • maʻisuka 1T ma inisalini injections.

Taunuuga o Loss Taulaga

E mafai ona inu le metformin mo le gau o le mamafa, pe afai o le suka e masani? O lenei taʻiala o le faʻamaʻiina o fualaʻau e mafua ona o lona malosi e tau ai e le gata i paʻu i totonu o toto, ae faʻapea foi ma le teuina o gaʻo.

Paʻu le mamafa pe a faʻaaogaina se vailaau e mafua ona o laasaga nei:

  • televave faʻamalolo o meaʻai,
  • faaitiitia o le aofai o carbohydrates e faʻafefe,
  • faʻalauteleina le kulukose i gaʻo maso.

O lenei mea e aveesea ai le lagona o le fiaaai faifaipea, e saofagā ai i le saoasaoa vave i le mamafa o le tino. Ae manaʻomia ona e susunuina le gaʻo ao mate.

Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e lafoai:

O le faʻagasologa o le faʻafiafiaga, e pei o falemaʻi toe faʻafoeina i aso uma, e manaʻomia foi. E tatau ona matauina ma le faaeteete ia tulafono inu. Ae o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina.

Talosaga mo le tuai (matua-matua)

Metformin o loʻo faʻaaogaina foi e puipuia ai suiga o tausaga i le tino.

E ui o le vailaʻau e le o se faʻamalosi mo le talavou e faʻavavau, e mafai ai e oe ona:

  • toe faʻafoʻi le tuʻuina atu o le faiʻai i le numera manaʻomia,
  • faaitiitia le lamatiaga o neoplasms mama,
  • faamalosia le muso o le fatu.

O le faafitauli autu o le tino o le matua o le atherosclerosis, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le fatu ma toto toto. O ia lea na mafua ai le tele o maliu e tupu vave.

Tupe faʻaalu o cholesterol e oʻo atu ai i le atherosclerosis e tupu ona o:

  • solia o le lelei o le faagaoioiga o le pancreas,
  • se faaletonu i totonu ole tino puipuia,
  • faʻafitauli faʻapitoa.

O le mafuaʻaga o le olaga ola e masani ona taʻitaʻia e tagata matutua, aʻo latou tausia le lava voluma ma le kalori o meaʻai, ma o nisi foi taimi e sili atu i latou.

O lenei mea e mafua ai le faʻamaʻalogaina o le toto i totonu o vaa ma le faʻavaeina o tupe teu cholesterol. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻaleleia le tafe toto ma faʻasalalau le galuega o totoga uma ma mamanu. E mafai foi ona ave Metformin pe afai e leai se maʻisuka? E mafai, ae na o le toesea o le faʻasaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin o:

  • acidosis (tele pe faʻasalalau),
  • taimi o le maitaga, fafagaina,
  • afaina i lenei fualaau faasaina,
  • ate po o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faailoga o le hypoxia pe a ave lenei vailaʻau,
  • faʻamaʻavaʻaina o le tino ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻi gastrointestinal (ulia),
  • sili atu le malosi faaletino.

Faaaoga le Metformin mo le leiloa o le mamafa ma le toe faafouina e talafeagai ile amanaʻia o aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • faateleina le aʻafiaga o le anorexia
  • gaioiga, vili, maʻi manava atonu e tupu,
  • o nisi taimi e foliga mai ai se tofo tioata
  • e mafai ona tupu le ania
  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le fuainumera o vitio B, ma o le faʻaopopoina o le faʻaogaina o sauniuniga o loʻo aofia ai, e manaʻomia,
  • ma le faʻaaoga tele, e mafai ona tupu le hypoglycemia,
  • se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻiga e ono tupu i faafitauli paʻu.

Vitio faʻatalanoa

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le fualaau faasaina Metformin:

O le metotia o le faʻaaogaina o Metformin e le mo le togafitia o le maʻisuka e le saʻo. Amata le togafitiga a le tagata lava ia ma filifili le fua saʻo saʻo oe lava e aunoa ma le faʻatalanoaina o se tausi soifua maloloina ma ni aʻafiaga e le mafaamatalaina. Ma e tusa lava po o le a le faʻavasegaina o le faʻalogoina o tagata gasegase, o le auai o le fomai i le faagasologa o le leiloa o le mamafa / toe faafouina ma le fesoasoani a Metformin e talafeagai.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le a lenei vailaʻau ua faatonuina?

O faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2, ma le maʻisuka ituaiga 1, faigata i le mamafa ma le insulin i le maʻi. Ae ui i lea, o le tele o tagata latou te taliaina le metformin e leiloa le mamafa nai lo le togafitia o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e fesoasoani i le polycystic ovary syndrome (PCOS) i fafine, faʻapupulaina avanoa e maua ai le maʻitaga. O le faʻaaogaina o le metformin mo le gau o le mamafa ma le puleaina o le maʻisuka o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo.

O le autu o le togafitiga o le PCOS e sili atu i le lautele o lenei 'upega tafaʻilagi. O tamaitai oe na feagai ma lenei faafitauli, muamua lava e manaʻomia ona sui i se mea e maualalo ai le gaʻo, faamalositino, tagofia togafitiga ma mulimuli i fautuaga a isi fomaʻi. A leai, o le a maualalo le avanoa o le maʻitaga ma maualuga le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i le sili atu o le 35-40 tausaga.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride. O lenei igoa e faavaomalo.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

O faʻatusatusaga Metformin o loʻo avanoa ma le mea e tasi o loʻo galue malosi. O le faʻasalaga faʻapitoa mo fualaau uma e foliga tutusa - maʻa.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

O le fualaau muamua, e pei o generics, ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata:

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

  • puipuia le faiʻai mai le matua
  • e puipuia ai faamaʻi pipisi ma fatu,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona faia le kanesa,
  • puipuia le osteoporosis i le maʻisuka,
  • e aʻafia ai le afaina o le lauroid,
  • puipuia ai totoga mimiti mai amioga le lelei.

Faatasi ai ma suʻesuʻega taʻitasi, e maua ai uiga lelei fou o Metformin. E mafai ai e le toʻatele o tagata ona faʻaaoga.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

I le amataga, o le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina o le a faamatalaina o le hypoglycemic.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

I se isi faaupuga, o fualaau oona ei ai metformin hydrochloride ua faʻaaogaina e faʻaititia ai le toto toto, faateleina le lagona o le insulin ma taofia ai le gaosiga o le kulukose.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

Faailoga mo le faʻaaogaina o Metformin

O le faiga o le gaioiga a Metformin e faʻamaoni i le auiliiliga faʻatasi o le lisi o faʻamaumauga.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

E tusa ai ma faatonuga, o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le puipuia o lenei maʻi.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

O fualaau o le maʻisuka Metformin ua faʻamaonia mo tagata uma o vaitausaga, e aofia ai tamaiti mai le 10 tausaga.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

I nisi tulaga, atonu e fautuaina muamua.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

O le alu ese mai faatonuga mo le faʻaaogaina, e mafai ona e iloa ai o vailaau faʻaaogaina e faʻaaogaina i le gynnecology, dietetics, reproductology, cosmetology, angiology, gerontology, lea e toe faamaonia ai lona tulaga ese ma le aoga.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o Metformin e faʻamalosia ai le suʻega e suʻesuʻeina e le aunoa mo pateni ma le suiga o le toto.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

E tusa ai ma taunuʻuga, o le togafitiga e mafai ona fetuutuunai e le fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina x-ave e faʻaaoga ai le faʻatusatusaga o fesoʻotaiga, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau mo le 2 aso.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

I le tulaga o faʻamaʻi bronchopulmonary poʻo maʻi o le urinary tract, e tatau ona logoina le fomaʻi.Masalo mo le faʻaaoga atili o Metformin, o le a filifilia se eseesega eseese.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Metformin ma le ava malosi o vailaau e le ogatasi, talu ai o le ava malosi e mafai ona faʻaititia ai le toto toto, lea e lamatia ai le tulaga ogaoga o le maʻi.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

E le mafai foi ona e faaaogaina fualaau faasaina e faavae i luga o vai inu vai.

p, blockquote 24,0,1,0,0 ->

Le faʻafouina o le metformin

Fuafuaga o aʻafiaga o le metformin i gaioiga o le tino.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, lea ei ai sona aʻafiaga e faʻagesegese ai le soifua matua o se tagata.

Metformin muamua na fuafua e togafitia le maʻisuka ituaiga 2. Na maua e saienitisi Rusia i le 60 tausaga talu ai.

Talu mai lena taimi, o le tele o faʻamatalaga na maua e uiga i lona manuia manuia. O tagata e maua i le maʻisuka 'ave le metformin o le ola e 25% le umi nai lo i latou e leʻi maua lenei faʻamaʻi.

O ia faʻamatalaga na faʻatagaina ai saienitisi e suesue i fualaau faasaina o se auala e faaumiumi ai le ola.

I le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega o metformin o se vaifofo mo le matua ua faia i le salafa o le lalolagi. Aemaise lava, i le 2005 i le Oncology Research Institute ua faaigoaina mulimuli ane N.N.

Petrova, sa faia se suʻesuʻega i le fale suesue mo le suʻesuʻega o le matua ma le carcinogenesis, lea na faʻaalia ai o le metformin e faaumiumi ai le ola. E moni, o le faʻataʻitaʻiga na faia na o manu.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga, o se taunuuga o le suʻesuʻega, o le maua lea o le mea lea e puipuia ai manu mai le kanesa.

Ina ua maeʻa lenei suʻesuʻega, na fiafia le sosaiete faʻasaienisi atoa i le gaioiga a le metformin. Talu mai lena taimi, e tele suʻesuʻega na faʻatautaia e faʻamaonia ai le taunuʻuga o le suʻega 2005.

Taua! Vaʻaia lelei ma tagata o loʻo tago i fualaau. E foliga mai a oʻo i le tagofia o le vailaau, e faʻaititia le 25-40% ile lamatiaga o le atinaʻeina o le oncology.

I faatonuga mo le faʻaaogaina, e le mafai ona e vaʻavaʻai i le upu e atagia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le faaumiumi o le ola. Ae, e mafua ona o le mea moni o le matua matua e lei aloaiaina o se faʻamaʻi.

E faapefea ona aafia le tino i le metformin?

Lafoaia o toto mai vaʻalaʻau cholesterol. O lenei mea e oʻo atu ai i le masani ai o le faʻatinoina o le tino, e puipuia ai le thrombosis ma le vasoconstriction. O lenei aafiaga o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaumiumi le autalavou o le cardiovascular system. Ua iloa e sili atu le pasene sili o maliu ona o faʻamaʻi o lenei tino.

Ua faʻamaonia e metformin le taofi o le atinaʻe o faʻamaʻi senile.

Faʻaleleia o le metabolism e ala i le faʻateleina o le maualuga o le aoga o le cholesterol ma faʻaitiitia le faʻaleagaina. O le mea lea, o loʻo i ai se paleni metabolism i totonu o le tino. O le susu e saʻo lelei, o loʻo i ai se fesuisuiaʻi, e le faʻaleagaina, lafoai le sili atu gaʻo ma le mamafa. O se taunuuga, o le uta i luga o auala taua uma ua faaitiitia. Afai, i le taimi lava e tasi e pei o le tagofia o fualaau faasaina, e amata ona faʻaleleia e se tagata lona ituaiga olaga, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Faʻaitiitia le manaʻo. O le ki i se olaga umi o le paʻu mamafa. O se faʻamatalaga mautinoa lea. Metformin fesoasoani e ausia lenei galuega e ala i le taofia o se manaʻoga tele e 'ai.

Faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose mai le masini vai. O le gafatia o le suka e faʻavaveina ai le faʻafesoʻotaʻi o poloka mole molepika e fesoasoani i le matua matua ma le faʻaolaina o le tele o faʻamaʻi.

Faʻalelei atili le tafe toto. O lenei gaioiga e faʻaititia ai le ono aʻafia o manua o le toto, paʻu ma le fatu. O nei faʻamaʻi o loʻo taʻitaʻia le lisi o mafuaʻaga o maliu vave.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

  • lilac
  • aʻa
  • talisa paʻu
  • magnesium stearate,
  • malo
  • titanium dioxyide
  • crospovidone
  • povidone K90,
  • macrogol 6000.

O le elemene autu autu i le tuufaatasiga o fualaau o le metformin hydrochloride, e faia mai mea totino: totola ma le 'oti. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina ei ai se faʻalavelave o mea faʻaopopo, aemaise lava talc, magnesium stearate, diokone dio, ma mea na lisiina i luga.

Faatonuga mo le tagofia o fualaau faasaina

Ina ia faʻaaoga le metformin e faʻagesegese ai le soifua matua, e tatau ona e tago i le vailaʻau i le afa o le metotia o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina. E iai togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. Ae, afai o se tagata soifua maloloina e faʻaaoga nei tui, e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Taua! A o leʻi filifili i le faʻaaogaina o le metformin, o se suʻesuʻega atoa e talafeagai. E talafeagai lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaalia ai se faʻasologa faʻasolosolo taʻitasi.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e avea o se sui anti-matua, o faʻamatalaga nei e tatau ona amanaia:

  1. tausaga e le tatau ona itiiti ifo i le 30 tausaga, ae le silia le 60,
  2. mamafa ma le ofoofogia,
  3. cholesterol ma / poʻo le suka e maualuga atu nai lo le masani.

O le saʻo saʻo e tatau ona uunaia e se fomaʻi ma faamatala pe faapefea ona ave metformin. Mo le faʻamatalaga, e fautuaina e le sili atu i le 250 mg metformin i le aso.

Toe faʻaaogaina o le fualaau

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina ua faʻaalia i le taimi nei. Muamua, o le vailaʻau na gaosia e avea o vailaau oona mo le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin.

O lenei vailaau na mauaina e saienitisi Rusia pe tusa o le onosefulu tausaga talu ai. I le gasologa o nei tausaga, na faia ai ni suʻega faʻapitoa i falemaʻi, lea e faʻaalia ai le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e le gata i le taimi o le maʻisuka. E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, oi latou na maua le maʻisuka na latou maua se togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga ai le metformin hydrochloride na ola e tusa ma le kuata le umi nai lo tagata e leai se faʻafitauli. O le mafuaaga lena, na filifili ai saienitisi e suesue le fualaau faasaina o se fualaau faasaina.

I nai tausaga talu ai, na faia ai suʻesuʻega faasaienitisi i le Petrov Research Institute, lea na faaalia ai o metformin e le gata o se fofo mo le matua, ae o se puipuiga mai le foliga mai o le kanesa. Pe a tago i lenei fualaau faasaina, o le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ua faaitiitia mai le 25 i le 40 pasene.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau e le faʻaalia ai ia faʻamatalaga. Atonu o lenei mea e mafua mai i le mea moni o le matua o le tino o le tagata ua manatu o se tulaga masani o le olaga, ae le o se faamaʻi.

O le alo o le matua mai le ave metformin e matauina o:

  • o le faʻasaʻolotoina o toto toto mai pusa cholesterol, lea e faʻaalia ai le matua o le cardiovascular system, ma faʻapena ai le faʻamaonia o le faʻamalosi totoga, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma le vavalalata o le lumenia o vaa,
  • faʻaleleia le faagasologa o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, faʻaitiitia le manaʻo, pei o le faʻaitiitia o le paʻu o le mamafa ma le mamafa o le mamafa, faʻaititia le avega i luga o le galuega o totoga taua uma ma faiga,
  • mafai ona faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le mea moni, o le matua tuai, e pei ona lauiloa, e faafaigofieina e le gafatia o le sau mai le sugar e faatelevave ai le faʻaaogaina o molini moletini,

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o Metformin e faʻaleleia le tafe toto.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le vailaau Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona ave e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O le vailaʻau e manaʻomia foʻi mo tagata gasegase e aʻafia i lenei faʻamaʻi.

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

Ae peitai, o le puipuiga ma togafitiga e mafai ona faia i le amanaia o le faaaogaina o isi vailaʻau.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Metformin faʻataʻitaʻi ma vailaau faʻamaʻi, ma maua ai le itu e mulimuli ai:

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

  • fomaʻi lactic acid ma le faʻalēaogaina i le taimi e tuʻufaʻatasia ai ma iodine i totonu o le x-ray,
  • lavea le lamatiaga o le acidosis lactic pe a tuufaatasi ma le ethanol, o le hypoglycemic ma le taimi o anapogi,
  • hyperglycemic pe a faʻaaogaina ma danazol,
  • faaitiitia le malosi pe a faaaogaina i le chlorpromazine,
  • manaʻomia le faʻasologa o fualaau pe'ā faʻaaogaina i antipsychotics ma corticosteroids,
  • faʻaititia le lelei pe a faʻaaogaina ma le faʻalavelave faʻamaʻi peta-adrenergic agonists,
  • faʻaleleia le aafiaga pe a faʻaaogaina i le nifedipine.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Analogs o Metformin

O falemaʻi faʻamaloilo e gaosia ai le tele o sui mo Metformin.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

O nisi e tutusa o latou igoa tau fefaʻatauaʻiga, ae o loʻo gaosia e kamupani eseese, ao isi ua maketi i lalo o isi igoa:

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

  • Metformin Richter,
  • Metformin Canon
  • Metformin Teva,
  • Siofor
  • Glucopeli ma Glucophage O le umi,
  • Formin,
  • Formin Pliva,
  • Sofamet.

Fesili e masani ona fesiligia

Faatonuga mo le faʻaaoga, faʻapipiʻi i le fualaau faasaina Metformin, faʻamatala auʻiliʻili faʻamaoniga, faʻamaʻi, aafiaga i itu ma le polokalame o gaioiga pe a tutupu mai.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

E ui lava i lea, o loʻo i ai i le tagata gasegase le tele o fesili e le o aofia ai i le tusi. O lenei mea e mafua mai i suʻesuʻega fou i Metformin ma ona sui.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

Le Metformin e Faʻateleina ai le Ola?

Afai e te faʻaaogaina le Metformin mo le puipuia o le maʻisuka ma i le taimi lava lea e pulea ai lou suka suka, e mafai ona e faalauteleina lou ola ma tausia le soifua maloloina.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e aafia ai le setete o toto toto ma le fatu, ma o galuega a le tino atoa e faalagolago ia i latou.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

Metformin e faʻamalosi ai ponaivi, aemaise lava i fafine i le taimi o le moapo, pe a faʻaitiitia le tele o le estrogen. O se taunuuga, o le fausia o le osteoporosis ua taofia.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

I totonu o le faiʻai, o aʻafiaga e aʻafia ai siama vavae, e fesoasoani i le fanau mai o neu fou.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

E fesoasoani lenei mea e faʻamalosi ai le manatua, taofia ai le matua o le matua ma faaumiumi le ola.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

E taua le mulimuli i tulafono mo le aveina o Metformin mo le puipuia ma faʻaaoga i se fualaau o le sili atu i le 1000 mg i le aso.

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

O a ni metotia e mafai ona ave e Metformin mo le faʻamalolo?

Metformin o loʻo faʻasaʻoina: hypersensitivity, faʻasolosolo ma le faʻasologa o le hepatic, hypoxia o le tino, ava malosi, lactic acidosis, maitaga ma le lactation.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

I nei tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau mo le puipuia. O isi tagata gasegase e mafai ona inu Metformin - o se fofo mo le matua - mo le faʻamoemoe o le puipuia.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

E fautuaina e te muamua feutagai ma lau fomaʻi e faʻavae se fualaau patino. E masani lava, o le togafitiga e amata i le 1000 mg i le aso, vaevaeina i le 2-3 atumaga (e mafai ona vaevaeina atoa le laulau i le afa).

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Pe o lenei vailaau e tatau mo le muaʻi maʻi?

Ia mautinoa ia ave se sui o le hypoglycemic ma se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka. O le a fesoasoani e puipuia ai le fausiaina o se faʻamaʻi matautia ma faʻaleleia ai galuega a le tino.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

O le togafitiga mo togafitiga muamua e mafai ona umi. O fautuaga taʻitoʻatasi e tuʻuina atu e se fomaʻi e faʻavae i luga o le faʻaalia o le tino ma le suka toto.

O le a le umi (aso, vaiaso poʻo masina) ou te manaʻomia e ave ai fualaau?

O le a le tele o le taimi e ave ai Metformin e mafai ona setiina e se fomaʻi. Mo nisi tagata gasegase, o le aoga mo le masina poʻo le tausaga e lava.

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

O isi ua fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina mo se taimi umi.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

O togafitiga faafomaʻi ua faamaumauina mataupu pe a fai o se sui o le hypoglycemic na faatonuina mo le umi o le ola, lea na matua faateleina ai le ola o le maʻi.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

Pe a faʻaaoga togafitiga, e tatau ona e fiafia e le gata i le umi ole togafitiga, ae faʻapea foi i le maualuga ole fualaau.

p, blockquote 49,1,0,0,0 ->

A o faagasolo le aso, e faʻatagaina e le sili atu i le 3 kalama o le vailaʻau. O lenei vaega o le maualuga ma ua faatonuina e na o se fomaʻi.

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

Ou te manaʻomia se meaʻai faapitoa pe a ave Metformin?

Afai e te ave Metformin mo le gau o le mamafa, e tatau ona e tausisia i taimi uma se taumafataga. Ole aofaʻi o meaʻai gaʻo e tatau ona faʻaitiitia.

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, e le mafai ona e matelaina, a leai, o aʻafiaga o le a amata mai le faʻaaogaina o fualaau.

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

O le kalo i aso uma o meaʻai e tatau ona i lalo ifo o le 1000 kcal.O meaai paletini, gaʻo maloloina ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi, ma fiber ma vitamini o se mea e faamuamua.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

Le Metformin Prolonging Life?

Metformin faʻamalo le soifua o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, faʻagesegese lo latou atiina ae o faʻafitauli. E le i faʻamaoniaina aloaia e faʻamaonia e lenei vailaau fesoasoani tagata soifua maloloina i le toto toto masani mai le matua. O suʻesuʻega ogaoga i lenei mataupu ua uma ona amata, ae o le a le maua vave a latou tali. Ae ui i lea, o le tele o tagata lauiloa i Sisifo na latou ioeina o loo latou ave le fualaau muamua o le Glucofage, e taumafai e faagesegese lo latou soifua matua. Na latou filifili e le faatali mo se faamaoniga aloaia.

Ua fautuaina foi e le fomaʻi ma le televise lauiloa Elena Malysheva lenei fualaau faasaina o se vailaau mo le matua.

O le pulega o endocrin-patient.com e manatu lelei e fetaui le metformin i le matua, aemaise lava i tagata gasegase. Elena Malysheva e masani ona faʻasalalau faʻamatalaga sese pe leʻi leva. O togafitiga o le maʻisuka na ia talanoa ai e le fesoasoani i ai. Ae i le mataupu o le metformin, e mafai e se tasi ona malilie faatasi ma ia. O se fualaau lelei tele lenei, ma e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga, pe afai e te le iai se faʻasalaga i togafitiga.

Metformin, Siofor poʻo Glucofage: o le fea e sili atu?

E masani ona fesiligia tagata e le mea e sili ona lelei e ave: Glucophage poʻo Metformin Richter mo le paʻu mamafa?

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

Afai e te faʻaaoga togafitiga e aunoa ma fautuaga faʻafomaʻi, ona leai lea o se eseesega tele. O nei fualaau oona e talitutusa ma e fesuiaʻi.

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

O le Siofor e tele lava ina faʻamatalaina i le fomaʻi, Metformin o loʻo faʻamatalaina e le maʻisuka, ma o le Glucophage e lauiloa tele ma e masani ona mauaina i se tulaga tutoʻatasi.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

I le taimi lava lea e maualuga atu le tau a Siofor. O le a le mea e faʻatau mo le leiloa o le mamafa - e leai se eseesega.

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

O le fea e gaosi oloa o Metformin e lelei?

O tagata soifua maloloina latou te le faia se eseesega taua lea e faʻatatau e Metformin: fale poʻo fafo.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

O le gaioiga malosi i sauniuniga e tutusa lava, o le dosiga e tali tutusa, o le tau e tutusa lava.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

O le faatalitali mo se fofo se tasi e sili atu ona lelei nai lo le isi, e leai sona aoga. E mafai ona faʻatau Metformin mai soʻo se gaosiga.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

Faamalamalama le eseesega i le va o le umi ma le masani o Metformin?

O le metformin umi na i ai le igoa tau fefaʻatauaʻiga Glucofage Long.

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

O se uiga iloga o lenei vailaʻau o le tatau lea ona faʻaalu tasi i le aso i le taimi o taumafataga i le afiafi pe a maeʻa foi taumafataga.

O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻaititia le suka toto i le po, ma i le taeao e fai se fua.

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

O le Metformin Conventional e itiiti se taimi e galue ai ma e le faatagaina ai le fua saʻo o kulūkose pe a uma ona faʻaaogaina le vailaʻau.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

O le a le aʻafiaga o Metformin e uiga ile hormones male sex male sex?

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le gynnecology mo togafitiga o le polycystic ovary syndrome. O le a aoga pills pe afai o le maʻi e mafua mai i le maʻisuka.

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

O se taunuuga o le le lelei o le pancreas, o le maualuga o hormones tane i le tino. O le tuputupu ae Testosterone e taofia le galuega masani o ovaries.

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

Metformin amataina le faagasologa o le suiga, o se taunuuga o le faasologa o le faasolosolo malie i tamaitai ma ua toe faʻaleleia, ma o laʻititi testosterone ua faʻaititia i tulaga masani.

p, blockquote 69,0,0,0,0 ->

O le vailaau e maua ai se aafiaga lelei i le gafatia o alii ma faaleleia le tulaga lelei o se fausaga pe afai o suiga o tausaga e mafua ai ona solia. I tagata, o le tagofia o fualaau faasaina e le mafua ai ona paʻu i le testosterone.

p, blockquote 70,0,0,0,0 ->

E faʻafefea ona afaina ai lauroid function?

O le fualaau faasaina e afaina ai le tulaga o le thyroid gland, pe afai o le tagata maʻi e leai sona faʻailoga o lenei totoga.

Pe a faʻaaoga togafitiga lagolago, e mafai e se sui o le hypoglycemic ona faʻaitiitia le maualuga o hormones.

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

A o faagasolo le pulega, e fautuaina e faʻaaoga se isi punavai o iodine.

p, blockquote 73,0,0,1,0 ->

O a nei analogues mo le faaletonu faʻailoga masani?

Ona o le mea moni e faapea, o le vailaʻau e faʻasalaina i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, e tatau ona suia i fualaau faʻasaina ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i lenei tulaga:

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

  • Galvus
  • Glidiab
  • Glurenorm
  • poʻo i latou ua faatonuina e lau fomaʻi.

E mafai ea e fafine maʻitaga ona ave Metformin mo le maʻisuka ituaiga?

Metformin ua solia i le taimi o le maitaga. Ae ui i lea, o suʻesuʻega e aofia ai fafine maʻitaga ua faʻaalia ai ni taunuuga lelei.

p, blockquote 75,0,0,0,0 ->

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau, o le tina o loʻo faʻamoemoe e lei maua le mamafa o le mamafa, ma na fanau le tama e aunoa ma se predisposition i le maʻisuka.

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

O le fesili e uiga i le faʻaaogaina o le Metformin mo le maʻisuka ituaiga e filifilia i le tagata lava ia.

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

E mafai ona faaitiitia le tulaga o le kanesa?

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le tino e le tutusa. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o tagata e ave Metformin e itiiti lava le pagatia i le kanesa.

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

O le mea moni, o se sui o le hypoglycemic e le fofoina le kanesa ma e le faʻagataina ai mea masani, ae faʻaitiitia ai le lamatiaga o ia faafitauli.

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

E mafai ona faʻaitiitia le enesa o le enzymes ma o le NAFLD (faʻamaʻi le manava o le ate) e togafitia mo le maʻisuka?

O se mea manaia e faapea, o le tele o tagata gasegase e maua i le gaʻo susu e iai faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2.

p, blockquote 87,0,0,0,0 ->

O le faʻaaogaina o Metformin e afaina ai lenei tulaga ma puipuia ai le fausia o le kacatocellular carcinoma.

p, poloka poloka 88,0,0,0,0 ->

E moni ea o vailaau e puipui ai le tino ma faʻamalosia ai le tino puipuia?

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i faiga o gataifale ma le taamilosaga o le manava.

p, blockquote 89,0,0,0,0 ->

O pills e puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le bronchi ma le mama.

p, blockquote 90,0,0,0,0 ->

I le faʻatinoga, o maʻi e faʻaaogaina Metformin toetoe lava a le mafatia i le COPD.

p, blockquote 91,0,0,0,0 ->

E mafai ona ou tuʻuina atu loʻu olaga i Metformin?

E mafai ona manatu o le mealilo o le ola umi ma le talavou e faavavau o loʻo natia i Metformin togafitiga.

p, poloka poloka 92,0,0,0,0 ->

O le vailaau lelei e afaina ai totoga uma ma tino o le tino e faatinoina galuega taua: ate, vavae, faiʻai, fatu ma toto toto.

p, blockquote 93,0,0,0,0 ->

Mo tagata, e mafai e le vailaʻau ona faʻamalo le talavou ma faʻamautū galuega faʻavae, faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le kanesa prostate.

p, blockquote 94,0,0,0,0 ->

Mo tamaitai, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻatuina le galuega a ovaries, toe faʻaleleia le fausiaina ma faʻatuina le metabolism.

p, blockquote 95,0,0,0,0 ->

O le meafaigaluega e faʻaaogaina e le gata mo le soifua maloloina, ae faʻapea foi mo le matagofie, aua e faʻamaonia ai le mamafa o le tino, faʻamalosi ai lauulu, ponaivi, fao ma nifo.

p, blockquote 96,0,0,0,0 ->

I le lagolagoina o le thyroid gland, o le vailaau e puipuia ai le tele o faamai matuia.

p, blockquote 97,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 98,0,0,0,0 ->

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma filifili se vailaʻau taʻitasi.

E mafai ona ave metformin mo le puipuiga? Afai o lea, o a ni gaʻo?

Afai ei ai sina laʻititi o le mamafa, e talafeagai le ave metformin mo le puipuiga, e amata mai i le vaitau ogatotonu. O lenei vailaʻau o le a fesoasoani i le leiloa o ni nai kilokalama, faʻaleleia le cholesterol toto, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae e te leʻi inu i nei fualaau aina, ia faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina, aemaise lava vaega i luga o le faʻasaʻoina ma aʻafiaga.

E leai se faʻamaumauga saʻo pe o le a le matua e mafai ai ona e amata ave metformin. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 35-40 tausaga. Ia manatua o le vaifofo autu o se taumafataga maualalo-gaosi. Soʻo se vailaʻau, e oʻo lava ile sili ona taugata, e mafai ona faʻamaopoopoina le aʻafiaga o le ai ai meaai i lou tino. O vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina e sili ona leaga. Leai se fualaau faasaina e mafai ona totogi mo o latou aafiaga leaga.

Ua fautuaina tagata e seleselega ina ia faasolosolo malie ona aumaia aso o aso taitasi i le maualuga - 2550 mg i le aso mo fualaau faʻasaina ma le 2000 mg mo laʻau faʻasaina (Glucofage Long ma analogues). Amata ave le 500-850 mg i le aso ma aua le faanatinati e faʻapupula le metotia ina ia maua e le tino le taimi e faʻafetaui ai.

Faʻapea o oe e le sili atu le mamafa o le mamafa, ae e te manaʻo e ave metformin e puipuia ai suiga o tausaga. I lenei tulaga, e le tau aoga le faʻaaogaina o le fua aupito maualuga. Taumafai 500-1700 mg i le aso. O le mea e leaga ai, e leai ni faʻamatalaga saʻo i luga o faʻasologa e sili ona lelei le puipuia o le soifua matua mo tagata laiti.

E tatau ona ou inuina lenei vailaau mo vailaau muamua?

Ioe, o le metformin o le a fesoasoani pe afai o loʻo e mamafa tele, aemaise lava gaʻo susu i luga o le manava ma i tafatafa o le puimanava. Togafitiga i lenei fualaau faasaina o le a faaitiitia ai le ono tulai mai o le muaʻi togafitia o le a liua i le maʻisuka ituaiga 2.

Muamua lava, alu i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, ona faʻamalosi lea i totonu o maʻa. Aua le taumafai e sui meaʻai i fualaau. Auai i se ituaiga o aʻoga faaletino - ia sili atu le savali, ma sili atu le sogi. Mataʻituina lau mamafa, toto maualuga ma le suka toto, faʻapea foʻi ma le insulin ole plasma anapogi.

E fia aso, vaiaso, poʻo masina e te manaʻomia e ave ai?

Metformin e le o se vaifofo mo se togafitiga. I le iai o faʻamatalaga ma le leai o ni aʻafiaga ogaoga, e fautuaina e faʻaaogaina i loʻu olaga atoa, i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina.

Tetelahea ma isi faʻamaʻi meaʻai e le o se mafuaaga e faalēaogāina ai. E ui lava e talafeagai le faʻaitiitia le tumau o le metotia. Afai e mafai, ia suʻe se suʻega toto mo le vailaʻau B12 i le ono masina. Pe na o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i aʻoaʻoga faʻasolosolo.

O le a le meaai e tatau ona ou mulimuli i ai aʻo ou tago atu i le metformin?

Mo le gau o le mamafa ma / poʻo le maʻisuka, o se taumafa maualalo-carbohydrate o le sili lea ma e na o le pau lava le filifiliga. O se meaʻai masani ma se faʻatapulaʻaina o kalori ma gaʻo - toetoe lava a le fesoasoani. Aua e le mafai ona matauina ona o le fiaaai o le fiaaai pea. E le gata i lea, i le tali atu i se faaitiitia o le faaaogaina o caloric, o le tino o le a faʻagesegeseina le metabolism. O lenei poloka poloka gau gau.

O meaai mo le maʻisuka, lea e masani ona fautuaina e fomaʻi, o loʻo aofia ai le tele o oloa e faʻalauteleina ai le toto suka ma o lea e afaina. O le faʻaleagaina o aafiaga o nei oloa e le mafai ona totogi mo soʻo se vailaʻau ma injections o le inisalini. O oloa faasaina e tatau ona lafoai atoa. Taulai atu i meaai faatagaina. E le na o le soifua maloloina, ae o le loto foi ma le fiafia.

O le fea metformin e gaosia ai le mea sili?

Upegalagi endocrin-patient.com fautuaina e ave Glucopeta poʻo Glucophage Long fausiaina e Merck, Farani. O le eseesega i le tau ma Siofor ma metformin papaa na faia i totonu o atunuu CIS e le tele tele.

Faʻasologa o le metformin ma le glucophage: iloiloga o le maʻi

Formine poʻo metformin: o le fea e sili? Pe o le mea lava e tasi?

Formetin o se metformin papaa gaosia e Pharmstandard, Rusia. Latou te oʻo mai i gaoioiga masani ma faaumiumi, i fua o 500, 850 ma le 1000 mg. O lenei vailaau e sili atu le taugofie nai lo le fualaau muamua o fualaau faasaina ua faaulufale mai, ae o le eseesega tau e le tele. E leai se uiga e suia ai i le mea e teu ai. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka e uiga ia te ia e sili atu ona leaga nai lo le lelei.

O le a le eseesega i le va o le metformin ma le glyformin?

Metformin e ese mai le glyformin, e tasi ma tutusa. Gliformin o se tagata tauva o palatini papalama o loʻo faamatalaina i luga. O lenei fualaau faasaina ua gaosia e Akrikhin OJSC, Rusia. I le taimi o sauniuniga o le tusiga i se tau e toetoe lava a ese mai le uluai fualaau oona Glyukofazh.

Metformin, glyformin poʻo le vaini: mea e filifili ai

Gliformin e le o lauiloa, e iai ni nai iloiloga e uiga i ai.

O le a le eseesega i le va o le metformin faaumiumi ma masani?

O fua o le metformin masani e afaina pe a uma ona foloina e se tagata. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i totonu o le toto e mataituina 4 itula pe a uma le pulega. Mai pusa o le umi faaumiumi (faaumiumi) gaioiga, o le mea galue e le o vave ona gauai, ae o nei vailaʻau e sili atu le umi.

O le metformin masani e tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso ma meaai.O se vailaau umi e faʻataʻitaʻiina i le aso, e masani lava i le po, ma o le taeao e sosoo ai, o le anapogi o maualuga toto maualuga e sili atu.

O le metformin umi-galue e mafua ai ona sili atu nai lo otaota nai lo papaa masani. Ae e itiiti le aoga mo le puleaina o kulūkose o le toto i le aso atoa. O le maʻisuka e masani ona ave i le po e faʻaleleia ai le suka i le taeao e sosoo ai. Glucophage Long o le uluai sauniuniga metformin umi. E mafai foi ona e mauaina ni analogues i le fale talavai e sili atu ona taugofie.

E faʻafefea ona aʻafia le ate i le metformin? E mafai ona ou aveina i le gasegase gaʻo?

Metformin ua solia i le cirrhosis ma isi faʻamaʻi ogaoga o le ate, e le aofia ai le gasegase gaʻo. Mo tagata e le maua le ate, e masani ona tuai ona taumafai e aveesea le mamafa ma togafitia le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le gasegase gaʻo (gaʻo gaʻo) o se mea e matua ese lava. Faatasi ai ma lenei faafitauli, e mafai ma fetaui le metformin. Ma faʻafesoʻotaʻi foʻi i se meaʻai maualalo. O le a vave ona e lagona. E foliga mai, o le ae leiloa le mamafa. O fua o le suʻega o le toto o le a faaleleia. O le faʻamaʻi vavalalata o se faʻalavelave lea e mou ese atu le tasi o le muamua pe a uma ona suia e se tagata lona olaga.

Mataʻituina se vitio i le fructose mo le maʻisuka ma le gaʻo. O loʻo talanoaina ai fualaau aina, meli meli, ma meaai maʻisuka faapitoa. O le tele o faʻamatalaga aoga mo tagata gasegase e maualuga le toto, gasegase gaʻo (ova gaʻo) ma gout.

E faapefea e lenei vailaau ona afaina ai hormones alii ma tamaitai?

E leai se mea itiiti lava e faʻamaonia ai o le metformin e faʻaititia ai le testosterone i alii, o le malosi o le malosi. Aua le popole i lenei mea.

I fafine o le gafa o tausaga, o loʻo i ai se faʻafitauli o le gasegase lea e faʻateleina ai le maualuga o lemoni i le toto, ma ua faʻaitiitia le lagona o le tino i le inisalini. E taʻua lea mea o le polycystic ovary syndrome (PCOS). Toeitiiti lava o tamaitai uma ua maua le poto masani i le PCOS latou te tago i metformin, aemaise lava Siofor papa. O lenei vailaʻau e iai sona aafiaga lelei i hormones o feusuaiga a tamaitai, faʻalautele ai le avanoa o le maʻitaga, e ui lava e le o faʻamaonia atoatoa.

E faʻafefea ona sui le metformin i le faʻalauleʻa masani o le le atoatoa?

O lea la, e te faitauina ma le faaeteete faatonuga ma maitauina o le le atoatoa o se mea e faalavelave i le aveina o metformin. O le mea moni, o lenei fofo ua fautuaina ina ia faalēaogaina pe a fai o le maʻisuka o le fua o le fatu o fatugaʻo e pa'ū i lalo o le 45 ml / min.

O vailaau faʻatagaina e mafai ai ona maua fua o fualaau o le maʻisuka e faʻavaivaia ai le le atoatoa o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, Glurenorm, Glidiab, Januvius ma Galvus. Ae ui i lea, o nei fualaau oona e vaivai tele, ao isi e leaga. Latou te mafai ona faʻaititia le toto toto, ae le faʻaitiitia le soifuaga o tagata mamaʻi, poʻo le faʻateleina foʻi.

O le atinaʻeina o faʻafitauli tau fatuga ma le maʻisuka o lona uiga ua uma le ulaula. Nai lo le suʻeina o fualaau fou, e tatau ona e amata amata le tuiina o le inisalini.

Metformin Slimming

Metformin ua naʻo le pau lea o le faʻaaogaina o fualaau oona e leai ni aʻafiaga ogaoga. Nai lo lena, e aoga - e le gata ina faʻaitiitia ai le mamafa, ae faʻaleleia ai foi taunuuga o suʻega toto mo le suka ma le cholesterol.

E le o se mea e ofo ai, i totonu o tagata ma le tele o meaʻai, o lenei vailaʻau e sili ona lauiloa. Ua faʻaaoga mo le toeitiiti atoa le 50 tausaga. E maua mai e le tele o kamupani tauva. Ona o le tauvaga i le va o tagata gaosiga, o le tau i falemaʻi e avanoa lava mo le uluai fualaau oona Glucofage.

E manaʻomia lou suʻe metformin mo le mamafa o le mamafa e tusa ai ma polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei itulau, faʻateleina le siʻitia i aso uma. Faitau ma le faʻaeteete faatonuga ma ia mautinoa e leai sau faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega. E aoga tele le toe fai atu o le gasegase gaʻo e le o se faʻalavelave.

E fia le kilokalama e mafai ona e aveesea le mamafa mai metformin?

E mafai ona e faʻamoemoe e leiloa 2-4 kilokalama pe afai e te le suia lau mea taumafa ma le maualuga o le gaioiga faaletino. Atonu o se laki pe a leai se mamafa mamafa, ae leai ni faʻamaoniga.

Matou te toe taʻua lena metformin e toeititi lava o le vailaʻau e mafai ai ona gau le mamafa e le afaina ai le soifua maloloina. Afai a maeʻa le 6-8 vaiaso o le ave, e le mafai ona faʻaumatia ni nai pauna faaopoopo - atonu o se tagata e leai se mea e faʻafefe ai lemoni. Fai suʻesuʻega toto mo nei hormones uma, e le gata i le TSH. O se faʻaaliga sili ona tāua o le T3 saoloto. Ona feutagai ma se endocrinologist.

I tagata e fesuisuiai i se taumafataga maualalo, e sili atu le lelei o taunuuga o le leiloa o le mamafa. O le tele oa latou iloiloga e tusi ai na mafai ona latou leiloa le 15 kilokalama pe sili atu foi. E manaʻomia lou inu i le metformin e faʻaauau pea ona faʻamalieina taunuʻuga na maua. Afai e te le toe ave nei fualaau, ona toe foʻi mai lea o le isi pauna.

E fautuaina e Elena Malysheva le metformin mo le paʻu mamafa?

Elena Malysheva na faia le metformin lauiloa e avea o se fofo mo le matua, ae na te le faalauiloaina o se togafitiga mo le gaʻo. Na ia fautuaina muamua ana meaʻai mo le mamafa o le mamafa, ae le o ni fualaau. Ae ui i lea, o lenei taumafa e aofia ai le tele o mea taumafa ua tumu i gaʻo. Latou te faateleina le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma poloka ai le gau o gaʻo i le tino.

O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka ma le mamafa o le maʻisaga, lea e faʻasalalau e Elena Malysheva, o le tele o vaega e le saʻo, ua le toe aoga.

O le a le vailaʻau e sili atu mo le gau o le mamafa: metformin poʻo le glucophage?

O le glucopifa o se fualaau faasaina muamua na faaulufale mai, o le mea galue malosi o le metformin. O le site endocrin-patient.com e fautuaina e ave mo le mamafa o le mamafa ma / poʻo le togafiti o le maʻisuka. E le pei o fualaau oona i le taimi nei, o le glucophage e taugofie. E leai se aoga e taumafai ai Siofor poʻo Rusia faʻalogologo sili atu ona taugofie. O le eseesega i le tau o le a laʻititi, ma o le taunuuga o togafitiga atonu e sili atu ona leaga.

Taumafai e faʻaaogaina le Glucofage Long Slimming 2-3 taimi i le aso pe afai o le Glucofage masani poʻo se isi Metformin fualaau e mafua ai le manava manaia.

I le maʻisuka ituaiga 2

Metformin o le ituaiga lua o le maʻisuka ituaiga sili ona lauiloa 2. E faʻaitiitia ai le toto suka i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai, faʻagesegese le atinaʻeina o faʻafitauli e aunoa ma le afaina o aʻafiaga o aʻafiaga. E le o se panacea mo le maʻisuka, ae o se vaega taua ma le taua o le togafitiga masani. O tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona fai metformin pe afai e leai se faʻailoga. O nisi taimi e gasegase e gasegase le mamafa o le mamafa ma latou teuina ai le suka e aunoa ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. Ae o ia tulaga e seasea.

Faʻasolosolo le faʻaaogaina, metformin faʻaleleia le suka o le toto, faʻapea foʻi ma taunuuga o suʻega mo le cholesterol ma triglycerides, e fesoasoani i le le toe maua o pauna faaopoopo. O lenei fualaau faasaina e saogalemu tele ma e faʻamaoniaina e oo lava i tamaiti mai le 10 tausaga, o loʻo mafatia mai le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2. O oloa mo le T2DM e tutusa ma tagata soifua maloloina e leiloa le mamafa. Amata i se laʻititi maualalo o le 500-850 mg ma faʻatupulaʻia lemu i le maualuga o le 2550 mg i le aso (3 papa o 850 mg i le tasi). Mo vailaau faʻamaʻi fua Glucofage Long, o le fua maualuga o fualaau o aso taitasi e maualalo - 2000 mg.

Aua le faʻamoemoe o le aveina o metformin pe sili atu le taugata o fualaau o le maʻisuka o le a mafai ai ona e musu e mulimuli i se meaʻai. O ia taumafaiga e taʻitaʻia ai le manaʻoga e feiloai ma fomaʻi o loʻo feagai ma faʻalavelave i vae, mata ma gaʻo. Suesue i le laasaga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma pulea ou maʻi e pei ona tusia ai iina. O le tuai ma le nausea o ni aʻafiaga le lelei i aso muamua, ae e tatau ona latou onosaia, latou te le o se tulaga lamatia matautia. Ma afai e faʻavaivaia lou manava, atonu e te le fiafia.

Faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka ituaiga 2: manatua le mana

O le fea metformin fualaau e sili atu ona fesoasoani i le suka maualuga?

O le site endocrin-patient.com e fautuaina le ave muamua o le fualaau faasaina ua faaulufaleina mai Glucofage. O le eseesega i le tau ma Siofor papa ma tagata Rusia e laʻititi tele. Dr. Bernstein e lipotia e faapea, o le fualaau muamua o le Glucofage e maualalo ai le toto suka nai lo ana analogues na gaosia e le kamupani tauva.

O le fea metformin e sili ona lelei mo le toe taui?

Metformin o loʻo gaosia i lalo o faʻamaumauga tau fefaatauaiga ma ua gaosia e le tele o kamupani:

  • Metformin
  • Glycon
  • Metospanin
  • Siofor
  • Glucophagus,
  • Gliformin ma isi.

Le maualuga o le Metformin o loʻo maua i lalo o le igoa Glucofage.

O le sili ona saogalemu ma sili ona taliaina i Amerika, Rusia ma le 17 isi atunuu Europa o le Glucofage. E faatagaina e ave tamaiti e 10 tausaga. Ua faʻamaonia o Glucophage lea e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu, ma i le puipuia o le matua ua toetoe lava 100% saogalemu.

Ae ui i lea, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi pe o le a le vailaau e ave ai le metformin.

Faʻaiʻuga

Afai e te inuina fualaau faasaina i le tuuitiitia o tui, ona leai lea o se itu e tatau ona matauina. Ae ui i lea, e talafeagai le taʻuina atu ia i latou:

  1. smack of metala
  2. anorexia
  3. maʻi le manava (manava manava),
  4. manua (vomiting, taoto),
  5. anemia (pe afai e te le 'aina le vitamini B12 ma le gaʻo siama),
  6. lactic acidosis.

Faʻalogo! Afai o se tagata e malosi lona mamafa faaletino pe le 'ai foi ao lei faʻaaoga le metformin, e ono paʻu le suka i le toto. Faailoga: faʻafefe o lima, vaivai, valea. I lenei tulaga, e tatau ona e 'ai se mea suamalie.

O le a le tala a Malysheva e uiga i le fualaau faasaina?

Malysheva talanoa e uiga i le metformin i se auiliiliga lelei i lana polokalama "Soifua Maloloina", lea e agai atu ai i le mataupu mai le vaaiga o le faaaogaina o fualaau faasaina faapitoa mo le toe faafouina. O se vaega tomai faapitoa foi e auai i le polokalama, lea e maua ai tali i le tele o fesili e faatatau i le gaioiga ma uiga o le fualaau faasaina.

Vitio: Elena Malysheva e uiga i metformin, o se fofo mo le matua.

Mo le gau o le mamafa ma le toe faʻafouina o le tino: e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka?

Metformin o se suka o le suka e maualalo le suka e faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 (2T). Ua iloa le vailaʻau mo le tele o tausaga.

Na maua i tua i le 1929 le maualuga o ona suka. Ae o Metformin na faʻaaogaina i na o le 1970, ae o isi biguanides na aveesea mai le falemaʻi.

O le vailaau faʻasaina e iai foi isi mea aoga, e aofia ai le faʻavaveina o le faasologa o le matua. Ae e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka? O lenei mataupu o loʻo suʻesuʻeina ma le malosi e fomaʻi ma tagata gasegase.

E faʻafefea ona suia le metformin pe a le fesoasoani i le maʻisuka pe mafua ai le manava?

Metformin e le faigofie ona suia i se mea, e tele auala o se vailaʻau tulaga ese. Ina ia aloese mai le manava manaia, e tatau ona e ave fualaau aina i meaai, amata i se fua maualalo o aso taitasi ma faatele lemu. E mafai foi ona e taumafai e sui ese mai le papaʻi masani i se vailaau umi. Afai o le metformin e le faʻaitiitia ai le suka toto - e ono mafai e le tagata maʻi ona maualuga le maʻisuka ituaiga 2, lea na liua i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, e tatau ona amata vave ona e tui le inisalini, e leai ni fualaau o le a fesoasoani.

I le maʻisuka, o le metformin e maualalo ai le suka, ae le lava. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo i le injections o le inisalini.

Manatua o tagata vaivai e masani ona leai se aoga e ave ai fualaau o le maʻisuka. Latou te manaʻomia le fesuiaiga i le inisalini i le taimi lava lena. O le tofiaina o togafitiga insulin o se mea taua, e tatau ona e malamalama i ai. Suesue mataupu e uiga i inisalini i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, feutagai ma lau fomaʻi. Muamua lava, e tatau ona e fesuiai i se taumafataga maualalo maualalo. A aunoa ma lea, o le lelei o le pulea o faamaʻi e le mafai.

Ou te inu metformin, ma o le suka e le faʻaitiitia ma oʻo lava i luga - aisea?

Metformin o se vailaʻau faʻavaivaia mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, e itiiti lava se uiga i ai. I le maʻisuka ituaiga 1, o lenei vailaʻau e masani ona leai se aoga.

Muamua lava, e tatau ona e fesuiai i se taumafataga maualalo maualalo.Faʻalagolago i au suʻesuʻega, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau malolosi e suitulaga pe faaopoopo i lau faʻaaogaina o metformin. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Diabeton MV, Amaril, Maninil poʻo nisi analogs e taugofie. O le tupulaga aupito lata mai o fualaau o le maʻisuka o Galvus, Januvius, Forsig, Jardins ma isi.

Atonu e sili atu, o le fofo aupito sili mo oe o le amata lea o le tuiina o le inisalini. Aua e te fefe i injections. E mafai ona faia faʻamaoni, faitau atili iinei. Manatua o tagata maʻisuka oe mulimuli i se taumafataga e maualalo ifo i luga o le kapeti e tuiina tui inisalini 2-7 taimi maualalo ifo nai lo le masani. Inisictions o le inisalini i lalo ifo o gaioiga e galue ma le mausali ma mautinoa, e le afaina ai ni faafitauli.

O le a sou manatu i pepa tuufaatasia metformin - Glibomet, Galvus Met, Yanumet?

O nisi o vailaʻau faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e leaga ma e tatau ona lafoai vave. O le fualaau faasaina Glibomet o se tasi oi latou. E aofia ai le metformin ma se mea e lua e afaina ai, o lea e le tatau ona ave. O lenei vailaʻau faʻasolosolo maualalo ai le toto toto, ae faʻaleagaina le ala o le maʻisuka ma faʻateleina ai le lamatiaga o le oti. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le tusiga "Vailaau mo le maʻisuka."

Galvus Met ma Yanumet fualaau faʻatau e taugata, ae tusa ai ma iloiloga o maʻi latou te sili atu le lelei nai lo Glucofage ma Glucofage Long.

E mafai ona togafitia le maʻisuka i fuamoa metformin ma inisini injections i le taimi lava e tasi?

O le mea masani lava lea e tatau ona e faia. O lau sini o le tausisia pea o le suka i le vasa e 4.0-5.5 mmol / L, pei o tagata soifua maloloina. O le site endocrin-patient.com o loʻo faʻamatalaina ai le auala e ausia ai lenei mea e aunoa ma le fiaai ma isi faʻasalaga.

E toʻaitiiti tagata mamisuka e mafai ona latou maua le suka i le masani ma na o se meaai ma se pulu. Vagana se tagata maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 na sui i se meaʻai maualalo i le taimi, i le amataga o le maʻi.

Atonu o le ae manaomia le tuiina o le inisalini i mea maualalo e faaopoopo i le mulimuli i se meaʻai ma ave metformin. Aua e te paie e fai lenei mea. Ona o le maualuga o le maualuga o le suka o le 6.0-7.0 ma le maualuga, o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe ai faʻafitauli o le maʻisuka, e ui lava ina lemu.

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e amata ona togafitia i se taumafataga, ona faaopoopoina lea o le metformin ma, mulimuli ane, i lalo ifo o se polokalame na filifilia taitoatasi. O nisi taimi o fualaau toto e amata ona ave tagata maʻisuka oe ua uma ona tuiina le inisalini. E masani lava i ia tulaga, o le manaoga mo le inisalini e faaititia e le 20-25%.

Faʻaeteete ia aua neʻi sola le inisalini ma mafua ai le hypoglycemia. E sili atu le faʻaitiitia o le tui o le inisalini i se pito, ma ia faʻatupulaʻia ma le faaeteete i latou e tusa ai ma le suka o le toto. Mo le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻafilemuina o le jogging (qi-jogging) e fesoasoani ia i latou e faatumauina ai le suka atoatoa ao teena le inisalini. Taumafai e faʻafetaui lenei metotia poʻo le sili atu i le savavali i le itu i Amerika.

Auala e ave ai metformin

O lenei vailaau e tatau ona ave i meaai. Ua faʻaalia e le faʻatinoga e sili atu le faʻatagaina nai lo le inuina o le vailaau aʻo leʻi oʻo mai pe a maeʻa foʻi taumafataga. E le mafai ona fufulu fualaʻau umi, e tatau ona e faʻaumatia atoa. O loʻo aofia ai le telefoni e taʻua o le cellulose, lea e faʻagesegeseina ai le tuʻuina atu o le mea galue. E masani lava e momotu lenei matrix i totonu o le manava. Ae o nisi taimi e suia ai foliga vaaia o le nofoa e aunoa ma le manava. Aua e te popole, e le afaina ma e le afaina.

Afai e leai ni faʻamaʻi ma ni aʻafiaga ogaoga ogaoga, ona tatau loa lea ona faia le metformin e faʻavavau, mo le ola. Afai e faalēaogāina le vailaʻau, o le toto puleaina o le suka e mafai ona faʻateteleina, o nisi o pauna faaopoopo e mafai ona toe faʻaleleia o le a toe foʻi mai. Faatasi ai ma lenei vailaʻau, o le vailaʻau B12 e mafai ona faʻamalosi faʻamalosi mo le 1-2 vasega i le tausaga. I le faaopoopo atu i le vitamini B12, o le metformin e le aveesea ai ni mea aoga mai le tino, ae taofi pea.

E mafai ona ave le metformin e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi?

O se vailaau saogalemu lenei, e sili atu, i se fale talavai o le a faʻatau atu oe e aunoa ma se faʻamaumauga. Ia mautinoa e leai sau faʻalavelave i lona faʻaaogaina.Afai e leai, ona mafai lea ona e tago i lenei vailaʻau e aunoa ma se faʻasologa a le fomaʻi e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2 ma / poʻo le mamafa o le paʻu. E fautuaina le muamua pasi suega o le toto e siakiina ai galuega a gaʻo ma le ate. Ona toe ave lea, mo se faataitaiga, i le ono masina.

E fautuaina foi le mataʻituina o le cholesterol ma isi mea lamatia o le cardiovascular.

O le a le maualuga ole fua ole aso?

Le fua faatatau maualuga o le metformin i aso taʻitasi e tutusa ma le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa o le mamafa. Mo le faʻalauteleina o laupepa Glucofage Long poo analogues, o le 2000 mg (4 papa o le 500 mg). E masani ona ave i le po e faʻaleleia ai le suka i le taeao e sosoo ai. Mo fuamoa metformin masani, o le fua maualuga o aso taitasi o le 2550 mg, tasi le 850 mg papa ma 'aiga e tolu.

Latou te amata togafitiga ma se fua maualalo o le 500 pe 850 mg i le aso, ona faʻagasolo malie lea e tuʻuina atu i le tino le taimi e faʻafetaui ai. A le o lea, atonu o loʻo i ai ni mea faʻafefete. E masani ona faʻaaogaina e tagata mafaufau ma le suka masani le metformin le umi o le ola. I ia tulaga, e leai se uiga e ave ai le maualuga. Faatapulaaina oe lava i se fua o le 500, 1000 poʻo le 1700 mg i le aso.

O le a le tele o fualaau taʻitasi e ave?

Lafoaʻi vave metformin tablets i le 8-9 itula. Pepa masani - 4-6 itula. Afai e leʻi maeʻa le gaioiga muamua o le piliki, ma o le tagata ua uma ona alu i le isi, e masani lava e le afaina pe matautia. O le mea autu e le tatau ona sili atu i le maualuga o aso e mafai ona faʻatagaina.

O le a le taimi o le aso e sili ai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau?

O le metformin umi e masani ona ave i le po e pulea ai le toto toto i le taeao e sosoo ai. Faitau le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani".

Pepa o fua o le metformin e ave i ai meaai i le aso atoa - i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. Ole aofaʻi ole fua ole aso o lenei vailaʻau e le tatau ona sili atu i le 2550 mg.

Pe o metformin ma fuainumera e fetaui ma le cholesterol?

Ioe, metformin ma statins e fetaui lelei. E maualalo le toto o le cholesterol o lou toto, e maualalo ai le faʻamalosi ma faʻaleleia lau athegenic coefficient. I se maualuga maualuga, o le a mafai ona e musu e ave fuainumera e aunoa ma le faateleina o le lamatiaga o le fatu fatu. E le gata i lea, o se taumafataga maualalo e maua mai ai le tino o le tino, aveesea ai le edema, ma faʻamaonia ai le mamafa o le toto. O fualaau o fualaau mo le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu e masani lava ona faaitiitia, seia oo ina uma ona faalēaogaina. Muamua lava, e tatau ona e mumusu e faʻaaoga fualaau faʻamaʻi matautia.

Matamata i le vitio a Dr. Bernstein pe faapefea ona fesoʻotaʻi le mamafa o le mamafa, maualuga o le toto suka ma le cholesterol, ma le faaletonu o le horroone thyroid. Malamalama i le auala e fuafua ai le lamatiaga o le fatu fatu e tusa ai ma taunuuga o suega mo le "leaga" ma le "lelei" cholesterol. Saili po oa ni tulaga lamatia o le cardiovascular e te manaʻomia e mataʻitu, sei vagana ai le cholesterol.

E fetaui lelei le metformin ma le ava?

Metformin ma le faʻaaogaina o le ava malosi e fetaui. O le aveina o lenei vailaau e le manaʻomia ai le filemu atoatoa. Afai e leai sau faʻailoga mo togafitiga ma metformin, o lona uiga e le faasaina le inuina o le ava malosi. O le ae mauaina le tele o mea manaia i le tusiga "Alu i le Maʻisuka". O vailaʻau o le ava o loʻo faʻaalia iina e taliaina mo alii ma tamaitai matutua e le afaina.

E toʻatele tagata e fiafia pe o le a le umi talu ona e 'ave Metformin e mafai ona e inu ava malosi. E mafai ona e inu i se taimi lata mai vave, e leai se mea e te faʻatali ai mo ni nai itula. Ae peitai, e le o se mea e mafai ai e le tasi ona inu malosi i le tala o togafitiga ma lenei vailaʻau.

E te faitau i luga o mea lactic acidosis. O se faʻalavelave matautia, ae e seasea ona tupu. I tulaga masani, o lona lamatiaga e toetoe lava a leai se mea, ae o le faʻaaogaina o le ava malosi e avea ma mea taua. Afai e le mafai ona e faʻalelei, aua le inu.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau oona Glyukofazh ma Glyukofazh O le umi e sili atu le lelei nai lo togafitiga Siofor, ma sili atu, e uiga i fualaau metformin na faia e Rusia. O le maʻisuka ituaiga 2 o le tagata e faʻapipiʻiina se taumafa maualalo i meaʻai ma togafitiga ua fautuaina e faamaonia ai o lenei mea e maua ai iuga sili ona lelei. O le suka toto e faʻaitiitia ma e vave ona faʻaleleia le soifua maloloina.

Ole tele o iloiloga e masani lava ona lolomiina e tagata maʻisuka e le iloa le taumafataga o le maualalo o meaʻai poʻo le manatu e tatau ona sui i ai. I ia ituaiga o gasegase, o taunuuga o togafitiga o le maʻisuka e masani lava le matitiva, e tusa lava po oa metformin latou te aveina.

I nofoaga eseese e mafai ona e mauaina ni iloiloga lelei o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe latou te ave metformin faatasi ma sulfonylureas. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o Glibomet, lea e aofia ai metformin ma glibenclamide. O nei vailaʻau faʻasolosolo ma faʻaitiitia le toto toto. O faailoga o le glucometer i le taimi muamua e fiafia ai tagata gasegase. Ae ui i lea, o le sulfonylureas e afaina aua latou te faʻaogaina le pancreas.

A maeʻa ni nai masina poʻo ni tausaga, o le togafitiga faʻatasi ai ma nei sauniuniga o apa peta paneta e maeʻa. A maeʻa lenei mea, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi e vave ona leaga, e foliga mai e alu i le maʻisuka ituaiga 1.

E le mafai ona taofia le atiina ae o faʻafitauli. O le mea moni, e tele tagata gasegase e maliliu mai le fatu o le fatu poʻo le stroke aʻo leʻi maeʻa le latou paʻu. Aua le ave fualaau o le maʻisuka matautia, tusa lava pe e te vaʻaia ni iloiloga lelei e uiga ia i latou.

Metformin Slimming: Toe Iloilo Patient

O tagata e mananao e aveesea le mamafa e masani ona filifilia le fualaau muamua Glyukofazh poʻo Siofor. Latou te faʻaaogaina fuamoa metformin o le gaosiga a Rusia e le tele lava. E tusa ai ma i latou, o le Glucophage e itiiti ifo nai lo Siofor e mafua ai le manava ma isi aʻafiaga. E le pei o isi fualaau oona, o le metformin e le afaina ai faafitauli tau soifua maloloina. O le le toe maua o le mamafa e faʻamaonia ai o se taumafataga maualalo maualalo e sili atu le fesoasoani nai lo se taumafa maualalo-caloni faatasi ma lenei vailaʻau.

36 faamatalaga e uiga i Metformin

Talofa. E 42 oʻu tausaga, maualuga 168 cm, mamafa 87 kilokalama. Ou te maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea na maua i se faalavelave faafuasei ia Mati 2017. I lena taimi, o le suka e 16. Ae ui i lea, na ou lagona na o le vaivai ma o nisi taimi e tiga ai i oʻu vae. Faʻailoaina fualaau: metformin 850 mg, 1 le papafa 2 taimi i le aso, ma le isi 3.5 mg maninil 2 taimi i le aso. Sa pa'ū le suka i le 7.7. O lenei mea atonu o le Maninil na faia. Na faʻafuaseʻi ona oʻo mai i lau 'upega tafaʻilagi ma maua ai se mea e uiga i se meaʻai maualalo-carbohydrate. Faatasi ai ma lana fesoasoani, na faʻaititia ai le suka i le 3.8-5.5. Faitau foi au faamatalaga e uiga i fualaau o le maʻisuka. Na ou manatu o ia o se mea leaga, ma na o aʻu lava na ou le toe aveina. Sa suʻe le suka i le fale i luga o se manava gaogao ma se glucometer - 4.8, 2 itula i le maea ai o se taumafataga - 5.5. Ae ui i lea, o loʻo i ai faafitauli i le falemaʻi - le mautonu. E i ai se faʻaopoopoga i le aso o le metformin fesoasoani?

Na ou manatu o ia o se mea leaga, ma na o aʻu lava na ou le toe aveina

Faʻafetai, e le o tagata uma e lava le poto

sa i ai ni faafitauli i se nofoa - faʻavae. E i ai se faʻaopoopoga i le aso o le metformin fesoasoani?

E te le o faʻasalaga le faitauina o le tusiga autu i luga o se meaʻai maualalo-gaosiga - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/. E faʻamatalaina mea e tatau ona fai e aveesea ai le taʻavale. O se faʻaauau pea ona aʻafia ai le taumafataga, ae o auala e faʻafefe ai ua uma ona atiaʻe.

O le faʻateleina o le fua o le metformin i aso taitasi o le a fesoasoani foi, ae aua le faʻavalevalea e fai le mea o totoe o loʻo lisiina i le tusiga.

Talofa E 39 ou tausaga, ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 talu mai le 2003, maualuga 182 cm, mamafa 111 kilokalama - mamafa matautia. Retinopathy, albuminuria (creatinine i totonu o le toto 107 mmol / l), faapea foi le polyneuropathy, toto totoga i vae, ma isi faafitauli tau le soifua maloloina ua uma ona atiaeina. O le hemoglobin glycated e 7.7% o Iuni lea i lenei tausaga. E masani lava ona ou faia aʻoaʻoga faaletino i le tele e mafai ai ma ou taumafai e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e tusa ai ma Bernstein. Ae o le leiloa o le mamafa e le aoga. E tele le tuiina o le inisalini - e tusa ma le 65 iunite i le aso.Ou te malamalama o loʻo i ai le faʻamalosia o le inisalini. E mafai ona faʻafesoʻotai le metformin e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻateleina le lagona o le insulin? Ou te fefe e amata ona inuina, aua o le a faʻailoa i le T1DM.

E mafai ona tofotofo metformin e faʻaitiitia ai le mamafa?

E manaʻomia lou siakiina o ou fatuga e pei ona faamatalaina iinei - http://endocrin-patient.com/diabet-nefropatiya/. Afai e le o faʻaumatiaina (faʻaaogaina le maualuga o le 60ml / min), e mafai ona e taumafai.

Afai e te manaʻo ai, e faigofie ona e mauaina se calculate i le initaneti e suʻe ai le fuataga o le fatuina o fatugaʻo e faavae i luga o lenei faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma lou tausaga ma le itupa

Le afiafi lelei Afai e amata ona e tago i lenei fualaau faasaina, ona e manaʻomia lea ona e aveina e aunoa ma le faalavelaveina? Mo sina pa'ū mamafa, e le mafai lava ona taofi?

faaauau pea e aunoa ma le faalavelaveina? Faʻatauvaʻaiti

Metformin o le a fesoasoani e toesea nai pauna pe afai oe laki. Taofi le toe aveina - atonu o le kilokalama ua toe foʻi mai o le a toe foʻi mai.

Aisea e te le alu i luga o se meaʻai maualalo-gaosiga?

Lelei lelei Faafetai lava, na manaia tele le suʻesuʻeina o lau tusiga! Ae na o le i ai lava o au fesili. Muamua e uiga ia te oe lava. Tausaga 44 tausaga, mamafa 110 kilokalama, tuputupu ae, maualuga 174 cm Ou te inu 1000 mg siofor 2 taimi i le aso mo 2-3 tausaga, taeao ma le afiafi. E lei faateleina loʻu suka toto, ua ou maua i le tui o le inisalini. Sa ou tauivi ma le mamafa tele mo le tele o tausaga. E tusa ma le 143 kilokalama, na gau le mamafa i luga o meaai e oo atu i le 114 kilokalama, ona oʻo lea i le 126 kilokalama. Ona mamafa ai lea o lona mamafa i luga o papa, Siofor ma se meaai e oo atu i le 103 kilokalama, ma i le 2 tausaga e aunoa ma se taumafataga, na ou maua ai le 110.

O le fesili o le taofi lelei. E masani ona ou lagona le tele o le vai. Sa leʻi faʻaalia suʻesuʻega i le suʻega. E i ai ni nai povi i le urine; e leai se hypothyroidism. Ou te le inu tele, leai se masima i luga o le laulau, ou te le fiafia i selu, e seasea ou ai ma sina mea itiiti. E le mafai ona toe faʻataunuʻu meaʻai, ua malepelepe. Na ou matauina e aunoa ma ni fualaau oona, e leai se gau e mafai ona ausia. Metformin e le fetaui ma togafitiga. O a au filifiliga? O le fesili lona lua: afai ou te le maua i le maʻisuka, e mafai faapefea ona ou faʻamalo le Siofor, ina ia aua nei feagai ma le hypoglycemia?

leiloa le mamafa i luga o meaʻai e oo atu i le 114 kilokalama, ona oʻo lea i le 126 kilokalama. Ona mamafa ai lea o lona mamafa i luga o papa, Siofor ma se meaai e oo atu i le 103 kilokalama, ma i le 2 tausaga e aunoa ma se taumafataga, na ou maua ai le 110.

E mafai ona e fesoasoani e suʻe ma faitau O le Gabriel Method: The Revolutionary DIET-FREE Way i le Suiga Muamua o Lou Tino. Ae paga lea, e na o le Igilisi. Ou te le o mautinoa o le a ou maua oʻu lima i luga i le gagana Rusia

E masani ona ou lagona le tele o le vai.

O le mafuaaga o se maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O se taumafataga maualalo e maua ai le fesoasoani.

E le mafai ona toe faʻataunuʻu meaʻai, ua malepelepe.

O lenei taumafa e le "fiaaai", ae loto ma manaia, e faigofie ona mulimuli

E le ono mafai ona toe maua mai le teine. Faʻaleleia le soifua maloloina e moni.

Na ou matauina e aunoa ma ni fualaau oona, e leai se gau e mafai ona ausia.

Mo le aveina o fualaau fualaau taumafa mai la tatou vaega ua tulieseina, ua le amanaiaina

E mafai faʻapefea ona ou faʻamalo le Siofor ina ia aua le faʻatasi ma le hypoglycemia?

Ou te leʻi malamalama i le fesili

E 45 ou tausaga, mamafa 90 kg, maualuga 174 cm I Mati na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. Sugar 8.5. Ou te aveina metformin 850 mg i le taeao ma le afiafi. Ma o Iulai, o se faʻamaʻi fou - o le porosepiʻo o le ate i le taimi muamua o se tala faʻasolopito. Hepatitis B ma le C leai. O le a le mea e fai ma Metformin?

O le a le mea e fai ma Metformin?

O le fofoina o le faafitauli o le maʻisuka faigata tele i le gasegase e sili atu i le lautele o loʻu tomai. Talanoaina lau fesili ma lau fomaʻi.

Ou te tosina atu le gauai o le au faitau e faapea o le ate o le ate ma le gasegase o le gasegase o maʻi eseese lava. O tagata mamai o loʻo i ai le gasegase gasegase e usitaia fautuaga o loʻo faʻaalia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mafai ma e tatau, e leai se mea e fefe ai.

Talofa, ua 33 oʻu tausaga, mamafa 64 kg. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga, o mea uma na foliga mai o se masani masani, e ui lava mo se taimi umi latou te leʻi faʻavaivai. Ae ou te lagona pea le fiaai. Afai ou te le 'ai mo le sili atu ma le tolu itula - atonu o le ai ai le hypoglycemia. Ou te 'ai e toetoe lava o taimi uma. Afai ou te faatapulaaina aʻu lava i meaʻai, ou te leiloa le mamafa. Ae e le mafai ona ou uuina pea faapena mo se taimi umi, ou te mafaufau e uiga i meaai i taimi uma, ou te lagona le vaivai.O le maualuga o le 6-8 masina, ona malepe ai lea i lalo ma toe malosi atili i latou 64 kilokalama. E mamafa loʻu mamafa talu mai le 15 tausaga. Mo aʻu, o le tele lenei, o le faaopoopo 12-15 kilokalama. E talafeagai le taumafai o lenei fualaau faasaina? E mafai ona ou manatu o loʻo ia te aʻu le faʻamalosia o le inisalini. Ou te le iloa le mea e fai.

E talafeagai le taumafai o lenei fualaau faasaina?

Muamua lava, e tatau ona e fesuiai i se taumafataga maualalo maualalo. E mafai ona faʻaopoopoina i le ave metformin.

Afai ou te faatapulaaina aʻu lava i meaʻai, ou te leiloa le mamafa. Ae e le mafai ona ou taofimau mo se taimi umi

Afai e te iloa le Igilisi, saili ma faitau le Gabriel Gabriel e Jon Gabriel

Le aoauli lelei, le pele fomaʻi! E 74 oʻu tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 68 kilokalama, manava lapoa. I le 60 tausaga, o le mamafa o le 57-60 kilokalama, e leai se manava. Latou te tusia i taimi uma - astenik. I le 1984, na faia ai se taotoga mo cholecystitis faanatinati - 2 maa o le 1 cm i le tasi. Ina ua mavae lena, na avea le olaga ma se moomooga! Faʻaiʻuga ogaoga o le manava mai le ituaiga o mea oona pe a uma fua, fualaau faisua, meainu. Savalivali i gastroenterologists ma nofo i le falemaʻi TsNIIG - e aunoa ma se taunuuga. Ole togafitiga ile taimi e faʻaleagaina ai le tulaga, ona o le tele o vailaau faʻasaina e maua ai le suka e avea ma meaʻai! Na ou matauina o osofaiga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose. Fai mai se tasi fomai ua le lelei le faapaleni o le kulukose. Na amata ona latou siaki le suka: masani lava i luga o se manava gaogao 5.6-5.8, ao faagasolo le aso e tupu ai le 7.8-9.4. O le hemoglobin glycated 6.1%. Endocrinologists e le amanaia aʻu faitioga. E masani lava latou te fai mai o lenei tulaga o le predabetes state ma e leai se manaʻoga e togafitia, na o se meaai. Meaʻai e fefefe ai aʻu! Will metformin poʻo isi mea tutusa e fesoasoani ia te aʻu? Faafetai

O le hemoglobin glycated 6.1%. Endocrinologists e le amanaia aʻu faitioga. E masani lava latou te fai mai o le tulaga muamua lea o le setete ma e leai se manaʻoga e togafitia, naʻo
meaai

I le mataupu faavae, e saʻo. Ae ui i lea, e faʻalagolago lava i le ituaiga o meaai o le ai ai.

Na ou matauina o osofaiga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose.

Aisea e te le alu i luga o se meaʻai maualalo-gaosiga? Tagata o latou gallbladder ua aveese e masani ona nonofo ai.

Will metformin poʻo isi mea tutusa e fesoasoani ia te aʻu?

Metformin e mafai ona faateleina ai le manava. Ole fualaau faasaina e le sili atu nai lo le 10-15% o le aʻafiaga e maua ai le taumafa. I se isi faaupuga, a aunoa ma se meaai, e itiiti lava sona uiga ia te ia, e ui lava ei ai nisi.

Le afiafi lelei E 45 oʻu tausaga. 4 tausaga ua mavae, na maua ai le maʻisuka ituaiga 2. Ma i nai aso talu ai, gaʻo gaʻo o le ate. Na faʻataunuʻuina le numera muamua i le 8 masina talu ai, o loʻo i ai le pule o le tikeri muamua. Faʻatasi ma le maualuga 160 cm, e 80 kilokalama loʻu mamafa. O le a le fua ole aso o le metformin e tatau ona ou faʻaaoga ma mo le a le umi?

O le a le fua ole aso o le metformin e tatau ona ou faʻaaoga ma mo le a le umi?

Amata i se fua maualalo ma ia faʻatupulaʻia malie i le 3 * 850 = 2550 mg i le aso. E pei ona faʻamatalaina i le tusiga lea na e tusia ai se faʻamatalaga.

Ou te faamanatu atu ia te oe o le taumafa maualalo-carb - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - e 10 taimi e sili atu ona taua mo oe nai lo metformin ma soʻo se isi laulau.

Sa ou faia le taotoga i luga o le fale i luga o le mammary gland ma sa ou alu i le 6 vasega o le kemisi sili ona mama. Ua toeitiiti atoa le 6 tausaga, ou te leʻi matauina se toe foʻi. E mafai ona ou ave metformin mo le gau o le mamafa? Ma ina ua mavae le atuatuvalega, o nisi taimi na amata ai ona siitia le suka i le 5.7 - 5.9. Ou te le o tausisi i meaai mama, ae ou te taumafai e ai eseese ae le oona.

Sa ou faia le taotoga i luga o le fale i luga o le mammary gland ma sa ou alu i le 6 vasega o le kemisi sili ona mama. Ua toeitiiti atoa le 6 tausaga, ou te leʻi matauina se toe foʻi. E mafai ona ou ave metformin mo le gau o le mamafa?

O lau fesili e sili atu nai lo loʻu tomai. Ou te manatu e leai se tasi na te iloa lelei pe mafai faapefea e le metformin ona faʻateleina lou lamatiaga o le toe foʻi mai o le kanesa. Ou te le iloa pe o le a ou inuina nei fualaau aina i lou nofoaga pe leai foi. O le a ia mulimulitai i se fua o le taumafa maualalo. E i ai le masalosalo e faʻaitiitia ai le aʻafia o le kanesa. E leai se tulaga o le a ou inu ai le vitamini C ma isi antioxidants.

Le aso lelei! E 58 ou tausaga, ituaiga 2 o le maʻisuka talu mai le 2014. Ou te ave metformin 500 mg 3 taimi i le aso. Mo le taimi muamua na pasia ai suʻega mo le C-peptide - o le taunuuga e 2.47 ng / ml, hemoglobin glycosylated - 6.2%. O le a le mea o loʻo talanoa i ai? Ou te taumafai e tausia le suka toto i totonu o tapulaa masani, ae o nisi taimi e oso ai. Faafetai

C-peptide - o le taunuuga o le 2.47 ng / ml, hemoglobin glycosylated - 6.2%. O le a le mea o loʻo talanoa i ai?

E faigofie ona e mauaina masani i luga o le Initaneti ma faatusatusa au tali ia i latou.

Talofa. E 37 oʻu tausaga, maualuga 180 cm, mamafa 89 kg.Sa amata ona ou aveina metformin mo le gau o le mamafa, ae o le aso lona lua na ou lagona ai le faaleleia atili o loʻu tulaga lautele: Na ou maua le tele o le malosi, na ou le maua ai le manao mo le suamalie. O lenei ou te manaʻo e tofotofoina mo le maʻisuka. Faamolemole taʻu mai ia te au, mo le a le umi e mafai ona faʻalavelave ai suʻega i le ave o vailaʻau? Na ou vaaia i le tusiga o le metformin masani e tumau i le 4-6 itula. O lona uiga o le tasi aso pe a uma ona fai lau vailaʻau e mafai ona suʻeina oe mo le maʻisuka?
Faafetai

o le a le umi e mafai ona faʻalavelave ai suʻega e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau?

Metformin e maualalo ai le toto i le 1-2 mmol / l, ma le hemoglobin glycated - ile 0.5-1.5%. Ae o lenei gaioiga e le vave tutupu, ae naʻo le maeʻa o nai aso poʻo ni vaiaso o le ave o vailaʻau.

O lona uiga o le tasi aso pe a uma ona fai lau vailaʻau e mafai ona suʻeina oe mo le maʻisuka?

I lou tulaga, o le a vave ona ou alu e suʻe suʻega. Afai e maua oe i le maʻisuka malosi, o le a iloa le maʻi i soo se tulaga.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, ou te le inu i metformin. O fua o le suka i le maeʻa o le vaiaso o lau taumafataga na faʻaititia i le 5.5-7, ma i le vaiaso talu ai sa 7-12 latou. E faʻapefea ona talafeagai le metformin i lenei tulaga? Pe tatau ona amata ona ou aveina, pe mafai ona ou faia e aunoa ma lena? I le uma, o meaʻai ua tuʻuina mai iʻuga lelei. O loʻo ou maua le gasegase o le hypertension, o lea ou te fefe ai e ave nisi fualaau.

O loʻo i ai loʻu gasegase o le kellonphritis.

E tatau ona e taulai atu i le toe malosi mai lenei maʻi. E tatau ona e suʻeina ma fesoasoani i meaʻai pe o a mea e teu ai lau siama, ma ave nei vailaau faʻasaʻi seia oʻo i le manumalo mulimuli. O fomaʻi e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi i latou uma na gasegase, e aunoa ma le fuafuaina o le tagata lava ia. Ona o lenei mea, o le pyelonephritis ua taʻua o se maʻi tumau, e le mafai ona faʻaleleia. Afai e te filifilia vailaau faʻamaʻi taʻitasi, e mafai ona e faʻaumatia lenei faafitauli.

E faʻapefea ona talafeagai le metformin i lenei tulaga?

I lau tulaga, e sili atu le tuiina o sina inisalini nai lo le metformin inu e faʻamautu ai le suka i lalo ole 5.5 mmol / l.

Sergey, faafetai mo lau fesoasoani.

I le taimi nei ua le mafai ona ou pasi suega, talu ai ou te nofo i Suria, ei ai nisi o faigata. Ou te aveina metformin ma taofiofi ai gaʻo. I le auala, e leiloa le mamafa, e tusa lava pe itiiti, na amata mai mo le taimi muamua. E leai soʻu faʻateleina o le urination; o le moe i le ao ua mou atu talu mai le amataga o togafitiga. E ui lava na muamua lolaina ina ia le mafai ona teena. Na moe o ia mo le 15 minute, fafagu ma se lagona o le leiloa i le taimi ma avanoa. O le tulaga o le paʻu i luga o lima ma vae ua faʻaleleia. Sa i ai se mea e pei o meaʻai i luga o lima, tulivae ma sulu.

Ae na amata ona pauu tele lau lauulu. E mafai ona mafua lenei mea ona o le vailaʻau poʻo le faateleina o le protein?

I lona talavou, na maua ai o ia i le tele o galuega, ma sa togafitia i fualaau, ma togafitiga maeʻa i le 2001. O le taimi mulimuli na ou pasia ai ATTG ma le F4 i le lua tausaga talu ai - o mea uma na faʻatonuina.

E faigata ia te aʻu ona suʻe suʻega (e tatau ona ou alu i se isi eria) ma taugata, ou te manaʻo e maua lau fautuaga. E tatau ona ou ave i latou ma oa mea?

Toe faʻafetai.

na amata ona pauu tele lau lauulu. E mafai ona mafua lenei mea ona o le vailaʻau poʻo le faateleina o le protein?

Ou te fefe o lenei mea o se faʻaaliga o le hypothyroidism mafua mai i togafitiga o hyperthyroidism. Ma e leai se mea e mafai ona faia e uiga i ai. Afai e manaʻomia, ia tuʻuina atu le auʻiliʻiliga i le T3 free.

E faigata ia te aʻu ona suʻe suʻega (e tatau ona ou alu i se isi eria) ma taugata, ou te manaʻo e maua lau fautuaga. E tatau ona ou ave i latou ma oa mea?

O maʻisuka uma e manaʻomia ona siakiina e le aunoa o latou hemoglobin glycated - http://endocrin-patient.com/glikirovanny-gemoglobin/ - ma le C-peptide - http://endocrin-patient.com/c-peptid/. O isi - pe a manaʻomia.

O le afiafi, ou 25 tausaga, mamafa 59-60 kilokalama. Sa ou mulimulitaia se taumafataga maualalo-carb mo le 1.5 tausaga, ae leai se mea e tupu i le leiloa o le mamafa. O suʻega e sili ona lelei - inisalini 6.9 μU / ml, glucose 4.5 mmol / l, hemoglobin glycated 5%, leptin 2.4 ng / ml. E taua mo aʻu le ave metformin?

Sa ou mulimulitaia se taumafataga maualalo-carb mo le 1.5 tausaga, ae leai se mea e tupu i le leiloa o le mamafa.

Mātauina laʻu ata vitio e uiga ile leiloa o le mamafa - https://youtu.be/SPBR2aYNi-o - Ou te faʻamoemoe o le a faʻafilemuina oe

E taua mo aʻu le ave metformin?

E mafai ona e taumafai e leiloa le mamafa, aemaise lava pe a iai ni faʻafitauli i le fausiaina o se tamaititi

Lelei lelei Taʻu mai, faamolemole, ou te ave metformin 1000 mg 2 taimi i le aso. O le suka i le taeao o le 5, 2 itula i le maeʻa ai o le 6. Na ou aveina mai talu mai Me 2018, faaopoopo se taumafataga, ua 17 kilokalama leiloloa. E mafai ona faʻaititia le fua o le metformin? Sa toe foʻi mai le suu ma e te le toe manaʻo e aveesea le mamafa.

E mafai ona faʻaititia le fua o le metformin? Sa toe foi mai le suu

Tuu atu i ai se taumafaiga. Ae ui i lea, ia manatua o le suka e mafai ona faateleina ona o se fua maualalo.

O le a ou aveina foi se suʻega o le toto C-peptide i lou tulaga.

Talofa, ua ou 45 tausaga, mamafa 96 kilokalama, aʻo le i ai le 115 kilokalama, maualuga 170 cm. Ua faateleina le suka i le masina ma le afa talu ai, ma le isi togafitiga a le cardiologist, ua uma ona faamauina mo le 15 tausaga. E tusa ai ma taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o le hemoglobin glycated e 15.04%. O aʻafiaga e aofia ai le susu, fiainu, ma le masani ai. Na ia liliu atu i le endocrinologist. Muamua, na ia faʻamatalaina le gluconorm ma le mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma se taumafataga e aunoa ma ni gaʻo ma gaʻo maualalo. O le masina mulimuli ane, e tusa ai ma taunuuga o se auiliiliga o le anapogi o le toto glucose, 8.25 mmol, ma pe a mavae le 2 itula talu ona 'ai, mo nisi mafuaaga 5.99, proteinuria i aso taitasi 0.04 g / aso. I le masani ai, na amata ona fulufulu le Initaneti ma oʻo mai i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Pe a ma le lua vaiaso talu ai na amata ai ona ou mulimuli i se meaai e leai ni meaʻai, ae sa ou faatauina se glucometer. Talu mai le po na tea, na amata ona ia tago i le metformin 500 mg, ma aveese ai le papa o gluconorm. O le taimi nei ua le toe fia inu ma malulu, ou te asiasi i le faletaele e pei ona masani ai. E tusa ai ma le glucometer, o le sugar sugar e 6.1 mmol, ma 2 itula i le maeʻa ai o le 5.9. Pe masani ona ou matauina taimi talafeagai o le toto? A maeʻa le suka, pe tatau ona maualuga le suka? E faʻafia ona ou manaʻomia le fuaina o loʻu maualuga suka? E manaʻomia loʻu inisalini? E mafai ona tatou talanoa e uiga i le siama o le maʻisuka po o le maʻisuka? E tatau ona ou faateleina le fua o le metformin?

aveese otaota o gluconconorm.

2 itula i le maeʻa ai o le 5.9. Pe masani ona ou matauina taimi talafeagai o le toto?

E mafai ona e taumafai 3 itula pe a uma ona 'ai

E faʻafia ona ou manaʻomia le fuaina o loʻu maualuga suka?

O le hemoglobin glycini e 15.04%. E mafai ona tatou talanoa e uiga i le siama o le maʻisuka po o le maʻisuka?

E tatau ona ou faateleina le fua o le metformin?

Ou te fefe ua solia le metformin aua ua uma ona aafia fatugaʻo, o loʻo i ai le palatini i le urine

O le suka nei e toetoe lava a masani, ae o lou maʻisuka e ogaoga, o lea e le mafai ai ona e faia e aunoa ma le inisalini, mo nisi faʻamatalaga ile http://endocrin-patient.com/insulin-diabet-2-tipa/

Talofa, o aʻu o le 57 tausaga, maualuga 160 cm, mamafa 78 kilokalama. O iloiloga nei: anapogi glucose 5.05, hemoglobin glycini 6.08. Aofai o cholesterol e 6.65 (maualuga maualuga-1.35, maualalo 4.47, triglycerides 1.81). I le lima tausaga talu ai, na aveesea ai le gallbladder. Faamolemole taʻu mai pe mafai ona ou amata ma pe'ā manaʻomia le metformin. Ma afai o lea, o le a le mea e maualuga, ma mo le ola pe leai. E tatau ona ou faia nisi suʻega faaopoopo. E leai ni faitioga faʻale soifua maloloina, ae o suega e le lelei tele.

Faamolemole taʻu mai pe mafai ona ou amata ma pe'ā manaʻomia le metformin.

E tatau ona ou faia nisi suʻega faaopoopo.

Talofa. Ou te aveina le Siofor 850 tasi le papa i le taeao ma le afiafi. Ituaiga 2 maʻisuka. Glucometer faitau i le taeao i luga o se manava gaogao 5.7-6.5. O le taotoga i luma o le cataract. Fesili: E mafai ona ave Siofor muamua ma pe a maea le taotoga? Po o nisi tapulaa? Faafetai

E mafai ona ou ave Siofor ao lei amataina ma pe a maea le taotoga? Po o nisi tapulaa?

Le tuufaatasiga o le meafaigaluega ma lona faaaogaina

O le metformin o loʻo galue malosi o se vaega lea o le tele o vailaʻau o le suka. E tusa ai ma le faʻamatalaga aloaia mo le vailaʻau, o se kuluma malosi malosi o le vaega o biguanides o le lona tolu o augatupulaga ma fesoasoani e faʻaititia lelei le maualuga ole kulukose o le toto.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e naʻo le pau lea o le elemene galue malosi - metformin hydrochloride, lea e faaopoopoina e le tele o vailaʻau vailaʻau o vailaʻau.

I aso nei i falemaʻi, e mafai ona e faʻatau togafitiga faʻasolosolo eseese o le vaega galue, faʻalagolago i manaoga o le tagata maʻi ma le mamafa o le maʻi.

O se sui faufautua e taofia le gaioiga o le gluconeogenesis ma le felauaiga o eletoni o filifili respiratory mitochondria. E faʻamalosia le glycolysis ma amata ona sili atu ona faʻafefe le kulūkose, ona o le faʻaitiitia o le toto ile intestinal.

O se tasi o mea lelei o le vailaʻau faʻasolosolo o loʻo i ai nei e le faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le kulūkose. E mafua lenei mea ona o le metformin e le o se mea e faaosofia ai le gaioiga o le insulin.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻatatau i le metformin e tusa ai ma taʻiala aloaia mo le faʻaaogaina:

  1. Le i ai o le faʻamaʻi faʻasolosolo poʻo le faʻaalia o le faʻamalosia o le inisalini.
  2. I le avea ai o se tulafono, i le i ai o le faʻamalosia o le inisalini, o le gasegase o le vave faʻaolaina o tagata gasegase. Ona o aʻafiaga o le metformin ma le faʻaaloalo i meaai paleni faʻapitoa, e mafai ona ausia le leiloa le mamafa.
  3. Afai ei ai se soliga o le faapaleni kullukose.
  4. O le Cleropolicystosis o le ovaries e atiina ae.
  5. O le maʻisuka e le o le insulin e faʻamanuiaina o se monotherapy pe o se vaega o togafitiga faʻapitoa.
  6. O le maʻi suka o se ituaiga o le insulin-faʻalagolago ma le inisalini o inisalini.

Pe a faʻatusatusaina fualaʻau metformin faʻatasi ma isi vailaau faʻasaina o le suka, e tatau ona faʻamaonia le taua o le metformin:

  • o lona aafiaga i le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini i se tagata maʻi, metformin hydrochloride e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le lagona o sela ma masini i glucose na gaosia e le pancreasꓼ
  • o le aveina o vailaʻau faʻatasi ma lona faʻamalosi e gaʻo o le gastrointestinal tract. O le mea lea, o le faʻaitiitia o le inu o le kulukose e le intestine ua ausia
  • e fesoasoani i le faʻasaina o le ate gluconeogenesis, le mea e taʻua o le glucose compensation processꓼ
  • fesoasoani e faʻaitiʻitia le manava, lea e sili ona taua mo le maʻisuka mamafa
  • ei ai se aafiaga lelei i le cholesterol, faʻaitiitia le leaga ma le faʻaleleia o le lelei

E le gata i lea, e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le faagasologa o le gaʻo faʻamalolo.

E faʻapefea ona ave se vailaʻau?

E masani lava, o le vailaʻau o le vailaʻau e faʻaaogaina i le tulaga o le monotherapy poʻo le avea o se vaega o se togafitiga faʻafoe e toe faʻafoisia ai le tulaga manaomia o le glycemia i se maʻi.

I lenei tulaga, o le faʻasologa o vailaau faʻapitoa e tupu naʻo se fomaʻi faapitoa o loʻo i ai le fomaʻi o le maʻisuka faapena.

Aʻo leʻi faʻatuina le vailaʻau, o loʻo faia se suʻesuʻega auiliili o le tino o le maʻi.

O le metotia o le puleaina ma le faʻatulagaga ua faʻatulagaina mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, e faʻavae i luga o ia tulaga:

  1. Le ogaoga o togafitiga ma le maualuga o le kulukose i le toto.
  2. Vaega mamafa o le maʻi ma lona matua.
  3. Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e suʻe suʻega talafeagai ma faʻataʻitaʻiga e faia ai suʻesuʻega e iloa ai le ono lamatiaga ma faʻaaliga o mea le lelei pe a faʻaaoga togafitiga.

O fualaau faasaina mo le maʻisuka, e pei o se tulafono, ua faia e tusa ai ma fuafuaga nei:

  • tautala pe a maeʻa se taumafataga, inu tele vaiinu
  • amataina o le togafitiga e tatau ona amata i le itiiti ifo o le faʻaaogaina o le mea galue ma ia lima selau miligrams i le aso
  • pe a mavae se vaitaimi (e masani lava pe a maeʻa le lua vaiaso), o le fomaʻi, e faʻavae i luga o iuga o suʻega ma le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, faia ai se faaiuga e suia le vailaau o le vailaʻau, ma ia manatu o le fua faatatau o aso taitasi e eseese mai le 500 i le 1000 mg o le metformin hydrochloride,
  • o le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le aso e le tatau ona sili atu i le 3000 mg o le eletise gaosi, mo tagata matutua o lenei tagata e 1000 mg.

E mafai ona e ave metformin tasi pe faalua i le aso, e faalagolago ile atinaʻe tuʻuina. Afai e manaomia e le tagata maʻi ni laasaga tetele o le fualaau faasaina, e sili atu le vaeluaina o lana tupe i le aso.

O le faʻaleleia o se faʻavasegaina o se mea e puipuia ai le matua, e pei o se tulafono, e aofia ai i aso uma le 250 mg o le vaega galue. E tatau ona manatuaina o tagata e silia i le 65 e le fautuaina e ave le silia ma le lua papa maa i le aso. E tusa lava pe tutusa uma ia mea e puipuia mo na vaega o tagata gasegase o loʻo faʻaaoga le metformin e fai ma auala e faʻasaʻo ai le mamafa.

E tatau foi ona maitauina o le faaaogaina o le fualaau faasaina e tatau ona o faatasi ma meaai tatau - o le teenaina o mea suamalie, manogi ma falai. E le gata i lea, o taumafa i aso taitasi e le sili atu i le 2500 kilokalo. Faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona taitaia se olaga ola malosi ma auai i taimi uma i togafitiga mo le maʻisuka.

E naʻo le tulaga lenei e mafai ona maua ai se taunuuga lelei.

Faʻaleagaga leaga ma faʻaleagaina mai Metformin

E ui i le numera o meatotino lelei o le metformin hydrochloride, o lona faʻaaogaina le talafeagai e mafai ona afaina ai le tino o le tagata.

O le mafuaaga lena e tatau ai i fafine soifua maloloina oeo loʻo sailia ni auala faigofie e leiloa ai le mamafa e tatau ona mafaufau pe tatau ona ave lenei vailaʻau?

O le papalama e faʻaaogaina foi e avea o se fualaau mo le paʻu mamafa. E mafai ona faʻaaoga le metformin e aunoa ma le maʻisuka?

O aʻafiaga le lelei e mafai ona tupu ona o le ave metformin hydrochloride e aofia ai:

  1. Le tele o faafitauli faʻafitauli i le gastrointestinal tract. Muamua lava, o mea ia e pei o le nausea ma le vomiting, manava manava, afaina ma le agavaivai o le manava.
  2. O le vailaau e faateleina ai le lamatiaga o le anorexia.
  3. Masalo o se suiga i le tofo, lea e faʻaalia i le tupu mai o se taimi le lelei o le uʻamea i le ooto tautala.
  4. O se faʻaitiitia o le aofaʻi o le vitamini B, lea e mafua ai ona e faʻaaoga fualaau faʻasaina ma vailaʻau vailaʻau.
  5. Le faʻaalia o le anemia.
  6. faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, atonu e iai se faʻafitauli o le hypoglycemia.
  7. faafitauli i le paʻu, pe afai ei ai se faʻamatalaga o se tali atu i le fualaau oona.

I lenei tulaga, Metformin, Siofor poʻo isi faʻavae gasegase e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le acidosis lactic pe'āfai e tupu tele le tele o lona aofaiga i le tino. O se faʻaaliga le lelei e masani lava ona aliali mai ma le le lelei o le gaioiga.

E tatau ona maitauina e faʻasaina le tagofia o vailaau faʻasaina pe a faʻaalia mea nei:

  • Faʻapitoa i pepa lapopoa pe faʻaogaina
  • i teine ​​i le vaitau o le fanauina o se tamaititi poʻo le susu
  • tagata maʻi litaea, aemaise pe a onosefulu lima
  • le faapalepale i le vaega o le fualaau faasaina, talu ai o le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia e mafai
  • pe afai o le tagata maʻi e maua i le fatu fatu
  • faʻatasi ai ma se faʻasalaga o le myocardial muamua
  • pe afai o le hypoxia e tupu
  • i le taimi o le faʻamaʻalogaina, lea e mafai foi ona mafua mai i le tele o maʻi pipisi
  • galuega mamafa tele
  • foia le ate.

E le gata i lea, o se sui o le hypoglycemic e afaina ai le mucosa gastric, o le mea lea e faasa ai ona i ai i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (ulcer).

Elena Malysheva o le a talanoa e uiga i Metformin faatasi ai ma tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E mafai ona ou inuina le metformin pe afai e leai se maʻisuka


Metformin o se suka o le suka e maualalo le suka e faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 (2T). Ua iloa le vailaʻau mo le tele o tausaga.

Na maua i tua i le 1929 le maualuga o ona suka. Ae o Metformin na faʻaaogaina i na o le 1970, ae o isi biguanides na aveesea mai le falemaʻi.

O le vailaau faʻasaina e iai foi isi mea aoga, e aofia ai le faʻavaveina o le faasologa o le matua. Ae e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka? O lenei mataupu o loʻo suʻesuʻeina ma le malosi e fomaʻi ma tagata gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga