Lisi o fualaau faasaina e faatelevave ai le metabolism i le tino o alii ma tamaitai

O le metabolism o se tasi o galuega autu a soo se mea ola. E aofia ai le tele o auala eseese o meaola. E mafai ona vaevaeina i latou ile galuega i ni vaega: o le faʻaaogaina o le otaota o le malepelepe o mea i totonu o le tino, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le faʻasagaina o le faʻaaogaina o meaʻai. I le leiloa o le mamafa, e tele fafine e taumafai i nisi auala e faaosofia ai lenei gaioiga o le tino, talu ai e mafai ona faatelevave le metabolism mo le mamafa o gau e le gata i fualaau faasaina, ae faapea foi ma meaai. O le auala aupito sili lea ona aoga e faʻafetaui ai nisi pauna.

Faʻafefea ona galue le metabolism

E toatele e fiafia i le fesili i le auala e vave ai le metabolism mo le mamafa o le mamafa. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le tausisia o tulafono faʻapitoa e fesoasoani e taulima ai le mamafa o le mamafa. Peitai, ao lei amataina le faataunuuina o se miti faapelepele, e tatau ona manino le mafaufau pe o le a le metabolism. I lalo o le metabolism masani, o le faagasologa o le vevela ma le faimamago o loʻo i ai i le paleni. Ae ui i lea, i le tele o tulaga e iai nisi soliga tulafono. Afai e amata ona manumalo le faʻaleagaina, ona amata loa lea ona gau le mamafa o le tino, ae peitaʻi pe a fai o le avega - e maua ai le mamafa.

Faʻafefea ona vave faʻavave le metabolism i totonu o le tino ona o le mamafa o le mamafa ma e le afaina ai oe lava? Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona e iloa po o fea pulega e faʻafoeina faiga faʻavaomalo. O le hypothalamus e nafa ma lenei mea - le vaega o le faiʻai. O loʻo faʻatinoina le tele o galuega tauave i le taimi e tasi: o le tasi vaega e nafa mo le faʻaaogaina, fausia ma le toe faʻaleleia o meatotino o le metabolism, ma le lona lua - mo le fua faatatau o le malosiaga i totonu o le tino. Afai e faʻateleina le leo o le tasi vaega, o le tagata o le a aveesea le mamafa pe maua le mamafa.

E taua le lamatiaga

Le gasegase o le gataifale e mafai ona oʻo atu ai i le tele o meaʻai po o le anorexia. E tele auala e toe faʻafoʻi ai le metabolism i le tino. O nisi oi latou na atiina ae e fomai, ma o nisi e ala i le atamai faa-popoto. O lea, pe faʻapefea ona vave faʻavave le metabolism mo le paʻu mamafa? O faʻamatalaga o tagata tomai faapitoa e faʻaalia ai mo soʻo se soliga e aoga le vaʻai i se fomaʻi. O le mea moni, i nisi tulaga, o le mafuaʻaga o faʻaletonu o loʻo taoto i le le lelei o le lauroid. I ia tulaga, e mafai ona manaomia togafitiga fualaau faasaina.

Ina ia le afaina ai lou soifua maloloina, faʻagesegese pe vave faʻavave le metabolism e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E le gata i lea, o nisi fautuaga a tagata tomai faapitoa e tatau ona matauina.

Tulafono o taumafa

Talu ai e miti uma tamaitai i le faʻavaveina o le metabolism mo le faʻaitiitia o le mamafa i le fale, e tatau ona amata i se suiga i amioga. O lenei mea o le a fesoasoani e foia ai isi pauna ae le afaina ai lou soifua maloloina. Muamua lava, e tatau ona e pulea lau'aiga. E tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti, ae masani lava. O lenei faiga e faʻaaoga ai pea le gastrointestinal work. I lenei tulaga, o le a faʻaalu e le tino le tele o le malosi nai lo le mea masani. E le gata i lea, o le taumafa e tatau ona aofia ai vaega uma e talafeagai mo le gaioiga masani o totoga ma mamanu uma: vitamini, mineral, carbohydrates, fat and proteins. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le inu malosi i le tele e mafai ai. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le vai mama e aunoa ma ni mea faʻaopopo.

O a meaai e vave faʻavaveina ai le metabolism mo le paʻu mamafa

O le meaai e tatau ona paleni. E sili le lelei le faia o se lisi muamua.O le a le gata na te fuafuaina calories, ae filifili foi na oloa e fesoasoani i le tau faasaga i isi pauna. O lea, pe faʻapefea ona vave faʻavave le metabolism mo le mamafa o le mamafa pe a mavae le 45 tausaga? Mo tamaitai, o menus mo le vaiaso e tatau ona faia, ma le amanaiaina e le gata o aoga o oloa, ae o mea e fiafia i ai. E taua le amatalia o meaai-protein-tamaoaiga. O nei mea e aofia ai meaʻai gaosia susu, iʻa e maualalo le gaʻo, ituaiga uma o iʻa ma meaʻai e maualalo.

E le gata i lea i le taumafa e tatau ona maua ai gaʻo: iʻa ma fualaʻau. Aua neʻi galo gaʻo. E sili ona maua i fualaau faisua ma fualaʻau. Ae maise lava o le tele o gaʻo i totonu o falaoa, falaoa e tunu mai wholemeal, pineapples ma fuamoa. E le gata i lea, e mafai ona vave faʻavaveina le metabolism ma le fesoasoani o mea manogi ma meaola e masani ai, mo se faataitaiga, sukalati, kofe, lauti.

Massage ma faamalositino

O le a le mea e fai pe afai ole faafitauli e leʻo i le meaʻai, ma pe faʻapefea ona vave faʻavaveina le metabolism mo le paʻu mamafa? E aoga le faʻaleleia o le tino. E fesoasoani foi i le toe faʻafoʻiina o le metabolism. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani o le tamoe, savali faʻasolosolo, poʻo le faia o aʻoaʻoga faʻapitoa. O galuega malolosi i aso taitasi e fesoasoani i nisi o tamaitai. Ua faʻamaonia e tagata popoto o lenei metotia e aoga tele e pei o se toleniga i totonu o se nofoaga tutotonu.

Ae ui i lea, aua e te matua maelega. O fomaʻi fautuaina se lava fetaui lelei o le malologa ma le gaioiga faaletino. O le moe maloloina i le pogisa e taua tele. A leai, o le a le aoga le foia o le mamafa mamafa. Ua iloa e le au atamamai o le le lava o le moe o le a lemu ai le faiga o metabolic.

E mafai ona faaleleia le metabolism i se isi auala. E tatau ona ave se togafitiga puipui. Ua faamaonia ai o lenei auala e faʻaleleia ai le toto ma le toto. E i ai se aafiaga lelei i le metabolism.

Suavai

O vai faʻafefe o vai o se isi tali i le fesili i le auala e faʻavave ai le metabolism mo le paʻu mamafa. Ina ia faʻasolosolo faiga faʻavaomalo, e tatau ona asiasi le sauna Finelani ma le bath bath Russian. O le mealilo e taʻoto i le mea moni e faapea, i lalo o le malosi o le maualuga ma le vaʻa, e faʻalautele uma ai vaa. O le iʻuga, o le toto e vave televave ona faʻanatinati i gaʻo. O lenei mea e faʻaleleia ai le meaʻai ma faʻateleina le faʻaumatia ituaiga uma o toxins. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia le metabolism. Ae ui i lea, o ia taualumaga e tatau ona le sili atu ma le tasi i aso fitu.

O le vaʻaia o le vai o se tasi lea o auala e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. E mafai ona latou faʻamaeʻaina aso uma o le tumama. Mo le faia o lenei mea, o loʻo tafe mai ai le malulu ma le vevela vai, faʻaputuina le vaituloto o le vai malulu.

Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.

Le tala i se tasi oa tatou au faitau Alina R.:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale. Na ou maua le tele, ina ua uma le maitaga, e tusa pe tusa ma le 3 o le fagatuaga, e 92kg ma le maualuga o le 165. Na ou manatu o le manava o le a oʻo mai i lalo o le fanau mai, ae leai, a leai, na amata ona ou maua le mamafa. Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa. I le 20 o ou tausaga, na ou muai iloa ai o tamaitai uma e taua o le "WOMAN" ma o le "latou te le vaeluaina tele." I le 29 o tausaga, teteʻa mai lana tane ma le atuatuvale.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Tele vai

O le vai mama e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolism, faʻapea foi le leiloa o pauna. Ma e le o se tala fatu lenei, e pei ona molimauina i iloiloga o le tele o le pau o le mamafa. A uma mea uma, o faʻafitauli uma i gataifale e faia i totonu o le siosiomaga o le vai.Mo lenei mafuaaga, o le faʻaaogaina o le vai fesoasoani e faʻavave ai le metabolism. Faafetai i lenei mea, ua amata ona gau le mamafa o le tagata.

E taua le iloa o lena vai e mafai ai e oe ona faʻamamā le tino. E aveese le otaota ma faʻafoe le faʻaogaina o le tino. E masani lava o le maualalo o le faʻaogaina o le vai lea o le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le tino ma le faʻaputuina o le tui. E fautuaina e le meaʻai fualaau taumafa le inu i le lua lita o le vai i le aso. Ioe, mo nisi e le faigofie. O lenei mea e le gata i le na o le tele o vai inu, ae o le lauti foi, kofe ma isi mea inu, sua suavai.

Aloese mai tulaga faigata

E tusa ai ma le au saienitisi, o le faaleleia atili o le metabolism e le faigofie tele. O le mea pito sili ona taua o le tausia lea o se faasologa o malologa ma gaioiga faaletino, ia 'ai lelei, ma aloese mai tulaga faʻalavelave ma, ioe, popolega faʻalagona. Ma o tulafono auro ia. Aua nei galo o ituaiga uma o popolega e afaina ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino, ma e aʻafia foi ona aafia ai le faiga o metabolic i le tino.

E le gata i lea, o le toʻatele e tauivi ma le mamafa o le neuropsychic, o le tele o meaai lelei ma e le o meaai lelei. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le meaʻai i se taimi. Afai e faafuasei lava ona amata ona le lelei ia neura, ona taua lea o le savali. Manatua o le tumau ai i le ea fou e iai foi se aafiaga lelei i faiga faʻavae.

Aua e te alu i luga o se meaai

O le tulafono autu e le o le faʻanoanoa poʻo le faʻaumatia o lou tino ma ituaiga uma o meaʻai, talu ai o le a le aoga le faʻavaveina o le metabolism mo le faʻaitiitia o le mamafa i se alii poʻo se tamaitai i lenei auala. Mo le gaioiga masani o totoga uma ma tino i totonu oo tatou tino, e manaʻomia le malosi. Mo le faʻaleleia atili o metabolic processes, e taua le tuʻuina atu o meaʻai e manaʻomia ai le umi o le anapogi.

O le faʻaitiitia faʻaitiitia o ana meaai i aso uma, o se tagata foi e faʻaititia ai le tele o kalori e 'aina. O lenei mea e tuleia ai lona tino e faʻaaoga fua faʻafuasei e puipui ai ia lava. I se isi faaupuga, o le a amata ona faʻaleleia le gaʻo i totonu o le tino, ma e tupu lenei mea i se saoasaoa vave.

E taua le manatuaina o le tulafono autu: mo se tamaitai laititi, o le numera o kalori e faʻaaoga i le taimi o le taumafataga e le tatau ona itiiti ifo i le 1200. E taua lenei. Soo se mea e itiiti ifo e mafai ona naʻo se taunuʻuga puupuu. Ma o lenei mea ua na o le sili ona lelei, ma i le sili ona leaga - o se mea mamafa mamafa ma e afaina ai le ola maloloina.

Faʻasologa o mea taumafa

Talu ai ona o le a le aoga le faʻavavevaveina o le metabolism mo le gau o le mamafa, faʻaaogaina se tele o meaʻai, e tatau ona mataʻituina se tulaga faʻapitoa. O le isi tulafono lenei. Aua le 'ai e oʻo i le otaota, pei o le urosa aʻo leʻi faʻamaʻeina. Aisea e le mafai ai ona e faia lenei mea? Muamua, o se tagata, 'ai o se tele o meaʻai, e mafai ona faʻaloloa lona manava. O se taunuuga, o le a manaʻomia e le tino nisi meaʻai i taimi taʻitasi. Mai se auaunaga masani, o le a lagona e se tagata le fiaai.

Lona lua, o le ae le lava e 'ai i le aso atoa. I soo se tulaga, o le a oʻo mai se lagona o le fiaai i se taimi faapitoa. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le taumafa i taimi uma, ae i ni vaega laiti. I le faateleina o le numera o taumafataga, o le tagata e faʻaititia lona leo. I lenei tulaga, o le manava o le a le faʻaloloa, ae, i le isi itu, o le a amata ona faʻaitiitia. I lenei tulaga, ei ai foi ni tulaga maʻoti. Mo le manava, o vaega o lona mamafa e le sili atu i le 200-250 gutu o le masani. E faʻalagolago lava i le tuputupu ae.

Fualaau faasaina e faaleleia ai le metabolism

Afai e te le manaʻo e mulimuli i le taumafataga ma meaʻai, ona faʻafefea ona vave faʻavave le metabolism mo le paʻu mamafa? O vailaʻau faʻasaina e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo e faʻatau atu i le aso i le toetoe o soʻo se falemaʻi. Lelei, e tusa ai ma tagata faʻatau, o tupe e aofia ai:

  1. L-thyroxine. O lenei vailaʻau e faʻamalosia ai le vevela.
  2. Faʻatau fua. E aofia ai le amphetamine, caffeine, ma isi.
  3. Siʻosiʻo faʻasolosolo. E masani lava ona faʻaaoga ei latou e fia vave faʻavave le musika.
  4. Hormones ma isi mea, mo se faataitaiga, chromium.

E faʻafefea ona faʻavave le metabolism mo le gau o le mamafa: fualaau ma o latou foliga

O fualaau uma ma vailaau oona o loʻo lisiina i luga e iai aʻafiaga i itu, faʻapea foi ma le faʻasaina. Muamua, o mea uma e faʻamalosi ai e mafua ai le faʻalagolago i fualaau faasaina. Ae faʻapitoa i anabolics, latou te faʻalavelaveina le tala faʻasolopito. E matuā lamatia lava le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina mo fafine.

"L-thyroxine" e le afaina foi. O le faʻaaogaina o sea vailaʻau e ono mafua ai le hyperthyroidism. E masani lava o sea soliga e sau faatasi ma le maualuga o le faʻavevesi, le mautonu, soona inu ma le tachycardia. E faapefea la ona vave faʻavaveina le metabolism? O pills o lenei fuafuaga e le fetaui mo le gau o le mamafa. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o togalaau.

Laʻau e fesoasoani ai

E tele togalaau e mafai ona faatelevaveina ai metabolic processes i totonu o le tino. Talu ai nei, o tupe na faavae i luga ia i latou ua avea ma tagata lauiloa. O nei laau toto e aofia ai:

  1. O Rhodiola e piniki. E faʻaleleia ai le malosi, ma faʻapupula ai foi le gaioiga o le maso.
  2. Schisandra chinensis. O lenei laau e faʻaleleia ai lagona ma faʻaleleia le faʻatinoga.
  3. Eleutherococcus. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻavaeina i luga o lenei laau e faʻatagaina ai oe e faʻavave le faʻamaʻiina o le tino.
  4. Ginseng Talu ai e mafai e tagata uma ona faʻateleina le metabolism mo le paʻu o le mamafa e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu, aʻo leʻi faʻaaogaina se togalaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le uma, o nisi oi latou ua i ai le faʻasaʻo. Mo se faataitaiga, ginseng. O lenei laau e mafai ona vave faʻavaveina ai le metabolism, ae i le taimi lava lea e faʻalauteleina ai le manaʻo. E le gata i lea, o le ginseng e afaina ai le toto.
  5. Echinacea purpurea. E faʻateleina ai le naʻo le metabolism, ae faʻamalosia ai foi le puipuiga o le tino.

Vitamini ma Malosiaga Faʻamatalaga

E faʻapefea ona vave faʻavaveina le metabolism e leiloa ai le mamafa? Pills e mafai ona aoga. Ioe, pe a fai o se faʻalavelave o vitamini ma minerale. O fualaau oona ma saienitisi ua oʻo mai i le faaiuga o nei fualaau faasaina e mafai ona faatelevaveina faiga faʻavalea i le tino. O se lisi lenei o le sili ona aoga ma lauiloa:

  1. Alfa Vita. O le lavelave o microelements ma vitamini e fesoasoani e le gata ina faatelevave ai le metabolism, ae toe faʻafoisia ai galuega uma a le tino mai totonu.
  2. Vita Zeolite. O lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻamamā le tino o toxins ma toxins, faʻapea foi ma le aveeseina o fualaʻau saoloto o metala mamafa. Ma o lenei mea, i le itu, e mafai ai ona e faʻateleina le metabolism ma faʻaleleia ai le lelei o totoga i le telefoni feaveaʻi.
  3. Vita Min. O fualaau faasaina e aofia ai le tele o minerale, antioxidants ma vitamini. Ua leva ona faamaonia e faapea o le faʻaaogaina o ia mea e faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga faʻavaomalo. O nei vailaau e faapitoa le taua i le vaitau o taumafataga.
  4. Vita Minerals. I le avea ai o se vaega o lenei vailaʻau, o loʻo i ai le tele o vitamini C ma mineral talafeagai mo le tino. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e fai mo le le lava o vaega uma, o le toesea lea e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism. O nei faʻalavelave e aoga i taimi o le malosi tele o le tino. O le fualaau faasaina e mafai ona faateleina le malosi o le tino atoa.
  5. Vita o2. E te fia iloa pe faʻapefea ona vave faʻavave le metabolism mo le faʻaitiitia o le mamafa pe a uma le 45? Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina metotia eseese: ia faʻasolosolo lelei meaʻai, faʻateleina le atuatuvale, ma ia maua foi fualaau. E tele fafine ma tamaʻitaʻi matutua e sili ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai faʻamaʻi ma vailaʻau faʻatoʻaga pei Vita O2. O nei vailaau faʻateleina le faʻavaveina o metabolic process, ona o le maualuga o mea o mea e faʻaleleia ai le gaosiga o le okesene i le vaega mole.
  6. Mono Oxi. E matua taua lava mo le toe faʻaleleia o le malosi pe a uma le faʻamalosi o le mafaufau, galue malosi faaletino poʻo le maeʻa foi o se gasegase.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E mafai ona ou faʻaaogaina laau eseese ma pe faʻapefea ona vave faʻavave le metabolism mo le paʻu mamafa? Mo tamaitai, o aso taʻitasi o le lisi e mafai ona aofia ai ni vailaau oona. I totonu o le faletupe o isi vailaʻau e tumu i fualaʻau e faʻatele ai le metabolism. O se lisi lenei o le sili ona aoga:

  1. Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona faʻafefiloi sulu o le laumei, fualaau aina ma fugalaau o vine, ma vine fuamalie uliuli tutusa. O le sipuniti o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona sasaa i le vai vevela ma gaosia e pei o le lauti masani. E fautuaina le faʻaaogaina o le mea inu naʻo le vevela. I le fusi, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli. Fai se ipuinu e tatau ona avea ma se ipu malamalama atoa e lima i le aso.
  2. E televave le saoasaoa o le metabolism o le dioica nettle juice. Mo lana sauniuniga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o laulaau fou o le laau. E mafai ona pasi atu i se suʻi meaʻai, ona togiina lea i totonu o le susu. E tatau ona faʻafefe le suamalie i totonu o le sipuni pusa tolu taimi i le aso.
  3. Ina ia faʻavaveina faiga faʻavae, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o sua. O le saunia o sea ituaiga mea inu e faigofie lava. Muamua e tatau ona e saunia le dioica nettle juice e ala i le pasia o laulaau fou e ala i se mea e suʻi ai meaʻai ma tui i ai, o le sua o le apu, vai koko ma le sualaau suamalie. O lea e tatau ona faʻafefiloi vaega. O le mea autu o le matauina o le tele. I totonu o se koneteina loloto, e tatau ona e faʻafefiloi se ipu tioata vai, 2/3 ipu ipu koko, ½ ipu apu apu ma vai suamalie. O le inuina o se meainu faapena e tatau ona sili atu i le lima taimi i le aso. O le fua faatatau e lua o le ½ cup.

I le faaiuga

O lenei ua e iloa le auala e vave faʻavave ai le metabolism mo le mamafa o le mamafa, fualaau oona ma fualaau oona lea e mafai ona faʻaaogaina ai le fuafuaga mo lenei mea. Ioe, o le toe faʻaleleia ma le saoasaoa o le metabolism o se faʻalavelave faigata. E manaʻomia le tele o taimi ma taumafaiga. O le mea moni, o le solia o ia faiga na faia i le silia ma le tasi le aso. Ina ia faʻavavevave le gaosiga o le tino, e manaʻomia le faʻafelagolagomaʻi. O le mea e leaga ai, o le faʻaaogaina o nisi oloa poʻo fualaau e aunoa ma le matauina o tulafono uma o loʻo faʻamatalaina i luga o le a le maua ai se taunuuga. O le mea lea, e tatau ona e tumau ma onosaʻi.

O le a le metabolism?

Ina ia faatumauina le ola i totonu o le tino o le tagata, o loʻo i ai se faʻaauau pea o le suiga o nisi elemene i isi. O le malosiaga e manaʻomia mo le ola e faʻasaʻolotoina i le taimi o faʻataʻaloga catabolic, e ala i le vaevaeina o elemene eletise faigata i mea faigofie. O le faʻafeagai, faʻaaogaina i le faʻavaeina o le macromolecular compounds, o le konetabiliki (poʻo le anabolism), faʻatasi ma le faʻaaogaina o le malosi.

O le fua o le suia o le catabolism ma le anabolism ua taʻua o le metabolism (fua faatatau o metabolic). O le tino o le tagata lava ia ei ai ana lava uiga, ona o faʻamatalaga faʻavae, ituaiga olaga, tulaga ola. Ole auala autu ole auala ma o latou vaega ole a tutusa mo tagata uma, ae o le fua faatatau o gaioiga o meaola oona e mafai ona ese e oʻo lava i aiga vavalalata.

O le punavai o le malosiaga o le tuufaatasiga o meaola (gaʻo vailaʻau, lipids, proteins, amino acids), o le mea lea e taulaʻi ai i le foafoaga (i le taimi o le fausiaina o masini, sela) poʻo le faʻaumatia (mo le malosi) oa latou mole. O elemene taua e ulufale mai i le tino ma meaʻai, lea e gaosia i le vaega o meaʻai, lea e faʻamavae ai macromolecules i ni elemene laiti, ona e ulufale ai lea i sulu.

Mai micro-ma macrocells uma e ulufale i totonu o le tino, naʻo gaʻo gaʻo ma gaʻo o loʻo i ai le malosi e faʻaputu ai reserves o meaola ninii e tumau pea e le i tapaina ina ia maua ai ni vailaʻau. E faʻamavae faʻamaʻalosi gaʻo i le monosaccharides, o gaʻo ua gaʻo i lalo e maua ai le gaʻo gaʻo ma glycerol.O le fesuiaiga o le faʻaaogaina o le faʻavavega ma le palabolic e aʻafia ai le tele o meaʻai e manaʻomia e tausia ai galuega taua, ma le tufatufaina o le tino gaʻo.

Aisea e te manaomia ai le "faasalalauina"

O le tele o calorie e 'aina (o le tele o le malosi na maua e le tino ma le faʻamaʻi atoa o mea taumafa) e faʻatatau i le saoasaoa o le fesuiaʻiga o le faʻavavega o le tino ma le tauvaga. Le itiiti ifo o molelaʻau o gaʻo ma gaʻo gaʻo na alu e leʻi tapaina mo suiga o vailaʻau, o le tino gaʻo le gaʻo, o loʻo aofia uma ai elemene lē lelei. O le fua faatatau o gaioiga faʻasolosolo e fesootaʻi ma le tele o le gaʻo o le tino ma le malosi o le tino e faʻaopoopo ai le mamafa o le mamafa.

E leai ni faʻamaumauga tonu e tusa ai ma le masani masani o metabolic process should be. O tagata uma ei ai a latou lava uiga patino, o le mea lea, o le a eseese le fua faatatau o fualaau. O le faʻaitiitia o le gataifale e faʻaalia i le faateleina o le mamafa o le tino ona o le faateleina o le pasene o le gaʻo o le tino ma le faʻaauau pea o le kalori i aso taʻitasi ma le tulaga tutusa o le gaioiga faaletino.

Mafuaʻaga o le Faʻateʻaina o le Metabolism

O se tasi o matafaioi e sili ona taua i metotia faʻaleagaina e aofia ai enzymes (molikula proteins), ona o lo latou mafaia ona faʻatonutonuina auala o le gataifale, faʻafefe poʻo faʻaitiitia le malosi faʻaosoina o le toe faʻafoʻi. O le faʻatonutonuga o mea e maua mai i meaola o meaola e faʻatautaia e le ogatotonu o le tino, lea, i lalo o le malosi o mea faʻapitoa po o mea faʻapitoa, e auina atu ai faailoilo e faatelevave pe faʻagesegese ai le faia o enzymes. O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le fua faatatau o metabolic processes o:

  • gaioiga faanatura masani, lea e faaitiitia ai le maualuga o hormones produced,
  • feteenaʻi fuafua i le genetically
  • solia o mea taumafa (tele taimi i le va o taumafataga, se paʻu tele o kalori),
  • o le faʻaaogaina o oloa e aofia ai vailaʻau faʻasaina (vailaʻau e faʻasaina ai le gaosiga),
  • le mautonu o le moe ma le alaga fiafia o le taalili,
  • faaumiumi lagona atuatuvale, atuatuvale,
  • leai se faamalositino
  • le lava o vitamini (calcium, uʻamea),
  • vevesi tele o le tino,
  • vai inu (o le vai o le vaega autū lea o siama, ma pe a leai, o le felauaiga o elemene e faifai malie lalo).

Faʻafefea ona faʻavaveina le metabolism

Ina ia faʻamaopoopoina faiga faʻavae, o le aʻafiaga o mea e faʻaosofia ai le faʻagasolo i le faiga o gaioiga e tatau ona le aofia ai. Mo lenei faamoemoe e tatau ona toe iloilo le meaʻai, faʻatupulaia le maualuga o le gaioiga faaletino, faʻateleina le vai mama. Afai o le mafuaʻaga o le faʻafitauli o le faʻafefe o le gasegase o le maʻi o le endocrine poʻo suiga o le tausaga e le mafai ona faʻamaonia e ala i meaʻai ma le faʻamalosia, e mafai ona e faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi o le faʻamautuina o togafitiga o le physiological.

Pe a filifilia se vailaau mo le "faʻasalalauina" o metabolic processes, e tatau i se tasi ona amanaʻia le maualuga o le aʻafiaga o le tino. Faiga o foliga, faʻaaogaina o se tasi o faafitauli, aafia ai totoga uma, lea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O le gasegase o le gasegase e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se taunuuga o isi togafitiga faʻapitoa poʻo le faʻaogaina o le tino, o le mea lea, o le faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faʻataumalama e tatau ona naʻo le tulaga faʻafuaseʻi.

Faʻateleina faiga faʻavae faʻapitoa e ala i le faasaʻoina o galuega patino a le tino e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina e togafitia ai nisi faʻamaʻi, o se tasi o faʻaaliga o le foliga mai o le mamafa mamafa.Faʻaleleia o le metabolism mo le paʻu o le mamafa e mafai ona tupu pe a uma ona faʻaaogaina mea faʻapitoa e aʻafia ai le tino, e iai le faʻaogaina lelei o le tino, po o le phytopreparations, lea e aofia ai faʻaputuga o mea totino ma le malosi e tau ai le tau o le malosi.

Vailaau

I le leai o faʻamatalaga faafomaʻi mo le fualaau fualaau o le mamafa o le mamafa, o le a le faatonuina e le fomaʻi fualaau e faʻatele ai le metabolism. O oloa tau vailaʻau faʻasaina ua atiaʻe e foia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina faʻapitoa, ma le maualuga o le soifua maloloina, e tusa ai ma le lisiina o faʻamaʻi o faʻamaʻi, e le o se tasi oi latou. O le paʻu o le mamafa o se faʻaopoopoga, ae le o le aʻafiaga autu o vailaau faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa. O se faʻamatalaga tuusaʻo mo le tagofia o vailaʻau o le i ai o se faʻamaoniga faʻamaonia.

Meaʻai taumafa

O faʻalavelave o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina e avea o se punaoa faaopoopo o meaʻai ma mea elemene e le o ni vailaʻau ona o le le lava o faʻamaumauga aloaia faʻasaienisi e faʻamaonia aloaia ai lo latou aoga. O le eseesega i le va o meaʻai ma vailaau faʻatauina o le latou faʻatau fua lea - ina ia mafai ai ona faʻatau se meaʻai faaopoopo, e te le manaʻomia se talavai. O le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga o mea taumafa e faʻavae i luga o le faʻamaloloina o aʻafiaga o vaega o le natura na mafua mai i mamanu ma okeni.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻamalolo o meatotino o meaʻai ua lauiloa talu mai anamua Saina, Initia anamua, Tibetan, faʻataʻitaʻi Thai. O le saienisi o loʻo aʻafia i le suʻesuʻega ma le faʻaaogaina o fualaau faaopoopo o mea taumafa o fualaau faʻapitoa. O fualaau mai lenei vaega o le filifiliga sili ona saogalemu.

Vaitalaʻau

E fautuaina le amataina o le faʻavaveina o metabolic processes e ala i le faʻaaogaina o auala sili atu le agavaʻa, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o togalaau masani. O le mataupu faavae o togafitiga o fualaau oona o se aafiaga faʻapitoa i le galuega o totoga i totonu ina ia faʻaleleia ai ma ausia ai le manaʻoga. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e mafai ona e faʻaaoga uma togafitiga o togafitiga, faatauina i le fale talavai poʻo le aoina faʻatasi ma ou lava lima, ma togafiti togafiti ua saunia (e pei o lauti, meaʻai faaopoopo, pulu).

Ina ia faatelevaveina le faʻaaogaina o le tino, o nei laau e faʻaaogaina e maualuga le taua o mea taumafa, o le gafatia e faʻaleleia ai le le lava o minerale taua ma vitamini ma faʻalautele ai le malosi. O togafitiga e sili ona lauiloa i le vao mo le mamafa o le mamafa:

  • ginseng (faʻaosofia le malosi o le tino),
  • Eleutherococcus (faʻaleleia le maualuga o le malosi faaletino ma le mafaufau),
  • enaena lanu enaena (faʻaleleia le fulufulu lauulu),
  • alfalfa (o loʻo i ai elemene e manaʻomia e faʻavave ai le gaioiga o meaola: iron, calcium),
  • pasili (maualuga i le uʻamea ma le vailaʻau C),
  • mea vevela vevela (faʻaosoina le thermogenesis),
  • guarana (o le elemene autu o le guaranine i le fausaga o vailaʻau e foliga tutusa ma le kafe).

Ituaiga o fualaau faasaina

O le falemaʻi faʻapitoa faʻakomepiuta e maua ai le tele o vailaʻau faʻamalosi e faʻaleleia ai gaioiga gasegase. O fualaau oona e mafai ona fesoasoani ia te oe e ausia ai vave togafitiga togafitiga, ae mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga ogaoga. O faʻamatalaga faʻapitoa faʻakomepiuta e itiiti le faʻailoaina ma e ono le mafai ona taʻitaʻia iʻuga le talafeagai.

O oloa faʻafomaʻi faʻatau i luga o le maketi e vaevaeina i ni vaega e faʻatatau i vaega o loʻo aofia ai i a latou faʻasologa ma aafiaga o vailaʻau. O ituaiga faʻavae autu o:

  • hormonal - L-thyroxine,
  • anabolic steroid (anabolic) - Danabol, Anadrol, Methylandrostenediol,
  • Fualaau faʻamaʻi - Glucofage, Lecithin, Bupropion, Fluoxetine, Lyraglutide,
  • faʻaleleia o alavai - Turboslim Drainage, Mannitol, Lindax,
  • o fua o laau - Echinacea, Turboslim, Liponorm,
  • vitamin-mineral complexes - Alpha Vita, Vita Min.

Mea manogi mu

O le taʻiala o le gaioiga o gaʻo gaʻo o le faʻavaveina o le metabolism, lea e maua i le faʻateleina o le gaosiga o gaʻo susu poʻo le faateleina o le vevela o le tinoo se taunuuga o lea mea e vaevaeina ai gaʻo uma gaʻo i 2 ituaiga - lipotonika ma thermogenics. E mafai ona aofia i le gaʻo meaʻai poʻo vailaʻau faʻasolosolo, lea e fuafua ai le lelei ma le ono mafai ona aʻafia ai itu. O le sili ona lauiloa o mea manogi e aofia ai:

L-carnitine - faʻalauteleina le vaevaeina o molelaʻau gaʻo i totonu o le kulukose, lea e mulimuli ane faʻaaluina e avea ma malosiaga. A aunoa ma le galue faaletino, o le lelei o le tzhiroszhigatora o le a itiiti.

Phenylpropanolamine (norefidrine) - ei ai sona aʻafiaga, e foliga tutusa i le vailaʻau vailaʻau i amphetamines (fualaau oona), ae leai se aʻafiaga faapena. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai lagona o le fiaai, faʻasaʻo le fulafula, faʻavave le metabolism e ala ile faateleina o le vevela o le tino. O aʻafiaga uma e iai aʻafiaga faʻapena e tasi (maʻi tiga, popolevale, lima tiga, ita, palupitations)ona o le i ai o le epidrine.

Xenical, Orsoten o ni gaʻo gaʻo lipophilic e sili atu ona lelei i vailaʻau faʻapitoa. O loʻo ia i latou le malosi e faigofie ona fusifusia i liposia gaogao, mafua ai le le gaioiga, maualalo le malosi o le absorption, ma o le mea lea aua le taulaʻi i le plasma toto. O le aafiaga o le leiloa o le mamafa e maua ona o le vaivai o le gaʻo o gaʻo. O le umi o le taimi e faʻaaoga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o β-carotene, α-tocopherol ma le fuamini K.

O fualaau oona e taofia ai

O le faiga o gaioiga (suppressors) o le fiaʻai e faʻavae i luga o le faʻateleina o le gaosia o enzymes poʻo hormones. Faʻalagolago i le taʻiala o le gaioiga, o fualaau e taofia ai lagona o le fiaai ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Latou te mafua ai se lagona o le maofa ona o le fulafula o vaega i le manava (MCC, Ankir-B) - microcrystalline cellulose (filosolo meaai), o se vaega o laumei, ei ai le malosi e faateleina ai le tele i lalo o le faatosinaga o le suka gastric, ma maua ai se lagona o le atoatoa. I le faaopoopo atu i le fulafula, o le cellulose e i ai se aafiaga o le faamamaina o le tino, o le tosoina o paʻu, toxins, salts of metals mamafa. E leai se afaina o le fiva o mea taumafa i totonu o le manava, ma e masani ona ulu atu i le manava, felauaiga uma elemene elemene.
  2. E aʻafia ai vaega o le mafaufau e nafa ma lagona o le atoatoa (Slimia, Goldline, Redulu) - o le taunuuga o le faʻatoaagaina o vaega o le faiʻai lea e faʻauluina se faailoilo o le faʻaoʻoina o le taofiofia lea o le pueina o monoamines ma le faʻateleina o gaioiga o serotonite ma talini. O se taunuuga o mea na tutupu o se faʻaitiitia o le manava ma le faateleina o le thermogenesis.

O le lelei o le ituaiga muamua o papa maa o lo latou saogalemu ma le mafai ona faʻamamaina le fasi mea mai le toxins, o mea le lelei o le mafai ona sili atu ona faigata o maʻi gasegase gasegase. I aʻafiaga o le itu, o le mea sili ona taatele o le le faʻavevelaina i le inumaga, lea e na o ia lava e fufulu ese mai mea leaga. Ina ia faaitiitia aafiaga le lelei, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

O le lelei o laumei e faʻamalosia ai ni neusini o le neva e aofia ai le maualuga tele. Ona o le taofiofia o le fiaaai, e itiiti ai kalori e faʻamaʻaina, lea e faʻaolaina ai sela e maua ai le gaʻo e faʻaaoga ai faʻaagaga e tausia ai le maualuga o le malosi. O le le lelei o lenei ituaiga o piliki o le i ai o se lisi tele o aʻafiaga i itue pei o:

  • dysmenorrhea
  • toto maualuga
  • sui i le tofo
  • lagona o le fiainu
  • malosi
  • afaina o le paʻu,
  • musele, maso,
  • le faitau aofaʻi o faʻaitiitiga,
  • moe po o le le mautonu,
  • vaivai le tumau.

Faiga faʻamalosi faʻasolosolo

O tapenapenaga mo le faʻavaveina o le metabolism mo gaioiga mamafa o mea e faʻaosofia ai le mamafa o loʻo i totonu oa latou mea oona o loʻo taofia ai le toe faʻaleleia o monoamines ma faʻalauteleina ai le gaioiga o fiva o le serotonin. Faatasi ai ma se faaitiitia o le manao, o nei vaega e faaosofia ai le faagasologa o le gaosiga o le malosi.. O elemene elemene o mea e faʻamalosi ai e le tutusa ma le benzodiazepine, dopamine, histamine ma le serotonin responsors, o lea latou te le taofia ai le Monoamine oxidase (o le monoamine enzyme catabolic).

O le lelei o le faia o mea e faaosofia ai metabolic processes (Glucofage, Lecithin, Fluoxetine) o se gaioiga ogaoga ma televave ona o le faateleina o le "mu" o kalori ao faaitiitia ai lo latou faaaogaina. O aʻafiaga e aofia ai le i ai o faʻasagaga, ogaoga o aʻafiaga leaga ma le aʻafiaga o elemene malolosi o mea faʻamalosi i luga o aʻafiaga o loʻo faʻaaoga e fualaau o isi vaega (pe a talafeagai, o la latou tali tutusa). O manatu autu e aofia ai vaega o mea e faʻamalosi ai i isi vailaʻau o:

  • vailaau faʻamaʻi (macrolides), phenytoin, dexamethasone, phenobarbital - o le umi o le gaioiga o mea faʻamalosi e faʻaitiitia,
  • painkillers (pentazocine, fentanyl, sumatriptan) - e mafai ona mafua ai le inosia o le serotonin i le ola.

Natura ma tagata tautaua

O le aʻafiaga o le faʻavaivai (laxative) o vailaʻau e mafua mai i le faʻamamaina o le manava mai toxins ma le tele o le vai. O nei sooupu e leai se aafiaga tuusao e faatelevaveina ai galuega faatino, ae mafai ona fesoasoani i le paʻu o le mamafa ma le faatulagaina o le saoasaoa o faagasologa o meaola oona, faʻalavelave ona o le faʻaʻonaina e fualaau leaga. Ona o le faʻaleleia atili o le pipisi o le gasegase i totonu o masini ma totoga, o le metabolism ua faatelevaveina, ae o lenei aafiaga e le tumau, o le mea sili lea e le lelei ai tagata.

O le lelei o le tagofia o vailaʻau e maua ai le alavai (Lespenephril, Potassium Acetate, Alavai Faʻasaʻa, Mannitol, Flaronin, Dichlothiazide, Furosemide) o lo latou saogalemu (i lalo ole vailaʻau fautuaina, umi ole togafitiga) ma isi mea lelei ile lafoaʻi o toxins ma toxins. I le faʻaaogaina o laxatives ma fualaau oona, e tatau ona manatuaina o nisi oi latou e mafai ona avea ma vaisu, lea e mafua mai i le atinaʻega o aʻafiaga ogaoga ogaoga.

Vitamini ma Mineral Complexes

O le metabolic process e tupu i le auai malosi o coenzymes (coenzymes), lea e faʻafesoʻotaʻi ai elemene o le auala metabolic i le va o faʻamaʻi faʻataʻitaʻiga (enzymes). E masani ona avea le coenzymes ma vaega o vitamini, o le tele o ia mea e le faʻapipiʻiina i se auala endocrine, ae o mai ma meaai. Ina ia faatelevave le metabolism, e taua le maua i taimi uma o elemene talafeagai, ae e le o taimi uma e mafai ai ona faapaleni lelei meaai i aso uma. Ina ia faatelevave le metabolism, e tatau ona e ave i ai fualaʻau nei:

  • B6, B12 - le atoatoa e mafua ai le anorexia, anemia, faateleina le vaivai,
  • B4 (filifili) - o le leai o se mea e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le ate,
  • C - fesoasoani i le fesuiaiga o le kulukose i le malosi, o le toilalo e mafua ai le solia o le toto,
  • A (retinol) - e maua ai le faʻafefiloi o iodine, e aunoa ma se faʻamaʻiina o galuega a le pancreas,
  • vitamini o le vaega D - auai i le fausiaina o ponaivi mea, fesoasoani i le faateleina o le musika,
  • N (alpha-lipoic acid) - o se vailaʻau taua mo le tausiga o le ate masani, e faʻamalosia le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

I le faaopoopo atu i le coenzymes, o le tuufaatasiga o meaola o meaola o meaola ninii e aofia ai meaola, lea e avea ma vaega tele o le tino.Le faʻatonutonuina o le gaioiga eletise e aafia ai le saoasaoa o metabolic processes, e taua le mautinoa o le tuʻuina atu masani o elemene e pei o le:

  • calcium
  • chrome
  • zinc
  • uʻamea
  • sodium
  • paluka
  • lipine
  • omega-3 gaʻo gaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le tofiaina o fualaau e faʻavave le metabolism mo le gau o le mamafa e na o le pau lava le mafuaaga e faia ai. E mafai e le fomaʻi ona fautua atu oloa tau vailaʻau faʻasolosolo ina ia faʻateleina ai le metabolism i tagata ua maua i se tasi o tulaga nei:

  • faʻamaʻi o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, hypothyroidism, hyperinsulinemia, ma isi),
  • faaletonu o mea tau lemoni,
  • ogaoga masani (faʻavevesi ona o mea faʻapitoa poʻo mea faʻapitoa),
  • 'ai meaʻai (ona o le faʻaleagaina o le tino poʻo tulaga ola),
  • afaina lea e faalavelaveina ai le masani ai o le galue (gasegase pala),
  • bulimia, togafiti o se natura malosi,
  • le talafeagai le leai o se afi,
  • anemia (anemia) o eseesega masani,
  • fualaʻau suamalie
  • faʻamaʻi
  • dyslipoproteinemia (solia o le faʻasologa ma le catabolism o lipids),
  • atherosclerosis
  • gasegase gasegase (faʻateleina le gase o le visceral).

O fualaau sili ona lelei mo le gasegase ma le paʻu o le mamafa

Aʻo leʻi faʻatau fualaau e faʻavave vave ai le metabolism, e tatau ona e suʻesuʻeina a latou mea e fai ma faʻatalanoa se fomaʻi. O le iloaina o le soifua maloloina o le tagata maʻi, e mafai ai e se fomaʻi ona iloa po o le fea o filifiliga e sili ona lelei ma saogalemu. E mafai ona e faʻatau fualaau mo le mamafa o le paʻu i totonu o se fale talavai poʻo totonu o se faleoloa i le initaneti. O fualaau o vailaau mo togafitiga lea e faʻateleina ai le paʻu o le mamafa o le mamafa, lea ua faʻamautuina i latou lava e sili ona aoga,

Le aoga o fualaau faasaina e faatelevave ai le metabolism mo le mamafa o le mamafa

Tau faʻatatau, faʻamau.

O le gaioiga malosi o le levocarnitine ma le pantothenic acid, lea e fesoasoani i le liuaina o fualaʻau gaʻo i le malosi. O se mea faʻapotopoto faʻatasi ma le faʻaauau pea o le tino e fesoasoani i le faʻavaveina o gaioiga faʻasolosolo

Maualuga (mataupu i mea taumafa ma faamalositino masani)

O nei Meaʻai, 500 mg

Taumafa paleni, 335 mg

Hoffmann la Roche, 120 mg, 84 capsules

O le faʻaaogaina o gaioiga faʻamalositino e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo maualalo. O le mea autu e gaosia ai le lisi o meaola, e fai ai fegalegaleaiga ma lipine gastric ma pancreatic, e le faʻamalosia ai, ona o le malosi e talepe ai gaʻo mai le meaʻai ua leiloloa ma ua lemu le lipolysis

Ole laʻitiiti, talafeagai mo vasega umi (silia ma le 6 masina)

Solgar, capsules, 90 pcs.

O le fesoasoani faaopoopo (BAA), e avea o se punaoa faaopoopo o le chrome. O le ituaiga faʻamaonia (o le tuufaatasiga o amino acids i ionic mineral) e faʻaalia ai le faigofie o le faʻaaogaina o le chromium, lea, o le auai i le metabolism o le kulukose, e fesoasoani i le faʻaaogaina o le suka. Ona o le faaopoopoina o le faʻaaogaina o le elemene, ua faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le suamalie

Laititi (o le leiloa o le mamafa e le mafua mai i le saoasaoa o le metabolism, ae ona o se faaitiitia o kalori ua uma ona faaaogaina)

Evala, mumu, 12 pcs.

Nau Foods, tablets, 100 pi.

Palemia, capsules, 30 pcs.

Faʻaopoopoga e faʻatatau i le gau o le mamafa, lea e mafai ona ausia ona o le aʻafiaga o aʻafiaga o mea gaosia - o le linoleic acid, o le aʻa o aʻa o Saina ma le oxytriptan. O mea aoga uma lava e faʻaaogaina ai le manava. O le gaʻo aoga gaʻo ma le amino acid, o se vaega o palatini, e aʻafia ai le ogatotonu o saturation, ma faʻaitiitia ai le fiaai

Parapara, papa, 100 pcs.

E lua ona aafiaga - e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻavaveina ai le metabolism. O vailaau o loʻo i totonu o aʻa laau e aofia ai le tele o sugars, maso ma le fiber, lea e maua ai se lagona o le vave faʻavave ma faʻaitiitia ai le manaʻoga suamalie

Laititi (faʻaititia le faʻatinoga i le leai o se gaioiga faaletino ma le toilalo o meaʻai)

Herkel B.V., papa, 20 pcs.

Eva, sachet, 10 pcs.

Eva, capsules, 60 pcs.

O se phytopreparation mo le gau o le mamafa, o loʻo i ai se faʻalavelave o mea faʻapipiʻi toto ma se faʻavavega o le gaosiga. O mea gaosi a nei meaola e fesoasoani i le malepelepe o meaola mama, faʻaleleia le gaioiga o le gaʻo lapopoʻa, o loʻo maua i nisi o ituaiga

Maualuga (o le leiloa o le mamafa e maua e le gata ona o le saoasaoa o le metabolism, ae mafua foi i le faatelevaveina o le faagasologa o le faamamaina o le manava)

Eva, pata, 100 ml

Solgar, capsules, 100 pcs.

O se fualaau oona lea e aofia ai le leithithia leisite o se mea gaʻo e pei o phospholipids ma triglycerides, e maua mai i le suauu mama ua faʻamamaina. I le tino, o le lithithins e avea ma taʻitaʻio gaʻo ma cholesterol, e fesoasoani i le aveeseina o nei mea mai i sela

Ole laʻititi (faʻaaoga umi poʻo le sili atu foi i le masini fautuaina e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe ole maʻi fatu)

Kvayser Pharma, capsule, 30 pcs.

Yuviks-Farm, capsules, 150 pcs.

Vitama, granules, 10 g

Faʻafofo ileopathic o le faʻaleleia o alavai, ei ai se mea faʻalavelave, e avea o se punavai o anthocyanini ma le kafe. O le aʻafiaga o le gau o le mamafa e ausia e ala i le faʻateleina o le malepe o meaola mama ma lo latou faʻamalosiva i oloa gaosi. O le caffeine e fesoasoani i le faʻavaveina o le metabolism, faʻateleina le thermogenesis ma faʻateleina le liua o lipids i le malosi

Maualuga (osofaʻi vave, ae faʻamalosia vave)

Merck Sante, 1000 mg, papalama, 60 pi.

O le eletise autu o le vailaʻau o le metamorphine hydrochloride, lea o loʻo aofia ai i totonu o le lisi o fualaau taua. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le vailaau o le faʻaitiitia o le cholesterol, lipoproteins ma triglycerides. O le autu autu o le togafitia o le maʻisuka i tagata o loʻo i ai le mamafa poʻo le manua.

Laititi (o le tino o le maʻi e tumau pea e le suia, poʻo le faasolosolo malie le faʻaitiitia o le taua)

Berlin Chemie, 100 mcg, papalama, 50 pcs.

O se meaola e aofia ai le homone o se isomer synthetic o thyroxine (thyroid hormone). O le oʻo atu i totonu o sela o le tino, faʻavaveina ai le metabolism o gaʻo, proteins ma gaʻo, faʻateleina le gaioiga o le fatugalemu (CNS). O le faateleina i le maualuga o hormones o le thyroid e mafua ai le faateleina o le fua o metabolic processes ma le vaevaeina o gaʻo

Maualuga (lapoa tetele ei ai le faʻafeagai, faʻalavelave i le gaosiga o hormones o le pituitary gland ma faʻagasolo le faʻaaogaina o metabolic processes)

Lipotronic, e mafua ai le faateleina o le galuega elekene o gastric ma le vai inu. O le faʻamalosiina o le galuega faalilolilo o laufanua o le digestive tract ua ausia ona o le gaioiga o vaega taua o le vailaʻau - levocarnitine ma le acid ascorbic. O le L-carnitine o se vailaʻau o le vailaʻau e faʻapipiʻiina i le tino o le tagata e le ate ma fatuga, lea e nafa ma le faatumauina o le gaoioiga o le coenzyme A (o le elemene sili ona taua e aofia i le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo).

Pharmacodynamics o le faaosofia lea o le toe faʻafouina o gaʻo ma faʻaleleia ai le gaʻo gaʻo. O faʻalavelave faʻapitoa o faʻamaʻi fatu ma levocarnitine le lava ona o faʻamaʻi pipisi e avea o ni faʻamatalaga tuusaʻo mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina. Fautuaga mo le faʻaaogaina o le L-carnitine e aunoa ma faʻamatalaga manino faʻalauiloa e aofia ai:

  • faateleina le faapalepale o le muso o le fatu i gaoioiga faaletino,
  • ausilali faʻasolosolo o maʻi o le endocrin, pathoces o le pancreas ma le cardiovascular system,
  • musika o le muscle,
  • fua le tuputupu aʻe (i tamaititi),
  • faʻalauteleina le malosi o le tino ma le gaioiga i taimi o taʻaloga (i le leai o ni mea sese i le galuega a le tino, o le faʻaaogaina ole levocarnitine e le talafeagai).

O tagata e le o iai ni faafitauli ogaoga ma totoga o le tino e le masani ona i ai aʻafiaga i le faagasologa o togafitiga. O aʻafiaga le lelei e aʻafia ai le faaletonu o le dyspeptic ma faʻamaʻi pipisi. O le ave levocarnitine e solia i le taimi o le maitaga ma le susu. O le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o loʻo faʻatulagaina e faavae i luga o faʻamatalaga faafomaʻi. I le avea ai ma se faʻaopoopoga taʻaloga, o le fuataga masani e 15 ml o le siva, lea e faʻaaoga muamua aʻo leʻi aʻoga.

O le togafitiga e mai i le 4 i le 6 vaiaso. O le faʻaaogaina o le vailaʻau mo se vaitaimi uumi e le fautuaina ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o le popole ma le le fiafia. Afai e manaʻomia, e mafai ona amata le vasega lua i le 2-3 vaiaso. O le lelei o le L-carnitine e aofia ai se mea e le masani ai ona o ni uiga le lelei, ma o le le lelei o mea e le lelei i le taimi masani o faatinoga uma o mea uma ma okeni.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le inhibitor o le lisi, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o enzymes o le gastrointestinal which break down fat and deliver them to tissues. O le faʻatinoga o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le le faʻaaogaina o le lipases, lea e puipuia ai lo latou faʻafefe ma fesoasoani e faʻaititia le calorie. Xenical ua faʻaalia mo le togafitiga o le gaʻo po o le puipuia o le mamafa o le mamafa ona o le hypercaloric nutrition; o se vaega foi o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.

O tagata e maua i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le gaosiga poʻo le inu o le talo, faatasi ai ma se suʻesuʻega o cholestasis, ua faʻaseseina i le aveina o vailaʻau. Aʻo faagasolo le togafitiga, o aʻafiaga e aʻafia ai pei o le manava, le le pulea e faʻasolosolo, afaina, afaina i le nifo le masani. Faʻaaoga fualaau i se fua o le 120 mg e tatau ona i ai i taimi o taumafataga autu. O le umi o togafitiga e fuafuaina e faʻavae i luga o le tulaga lautele o le maʻi (faʻaauau pea le togafitiga seia oʻo ina ausia le manaʻoga).

O le lelei o le Xenical o lona aoga (i lalo ole mataupu ole taumafa maualalo). E tatau ona manatua i le mafaufau e le tupu se faʻaopoopoga o le togafitiga ma se faʻaopoopoga o togafitiga fautuaina. E uiga i mea le atoatoa, o le mea sili ona taua e mafai ona taʻua o le faaitiitia o le taumafaina o meaʻai talafeagai i le taimi umi ma le faʻafuaseʻi ona tupu mai aafiaga mai le gastrointestinal tract.

Chromium Picolinate

O se meaʻai faʻaaogā masani o le ola maloloina - Chromium Picolinate - e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo le kulukose. Faʻaopoopoga o loʻo maua i le tulaga o laupepa, kulumu, capsules ma faʻapala. O le faiga o le faʻatinoga e faʻavae i le tuʻuina atu o le tino ma le chromium faaopoopo i se foliga o le chelate o meaola, lea e fesoasoani i le vave faʻaaogāina o elemene galue o le faʻaopoopoga. Ona o le faateleina o le taumafa o le chromium, o le maualuga o le kulukose e faateleina ma o le manaomia o le suka e faaitiitia (naunau mo le suauu ua faaitiitia).

O le faʻaaogaina o le chromium picolinate ua faʻaalia mo le solia o le tali a le masini i le malosi o le inisalini, e tausia ai le tino i le taimi o le togafitiga o le maʻisuka, ma mo le tele o meaʻai (faʻaitiitia le taumafaina o meaʻai suamalie ma le manava). O le faʻaopoopoga faʻamalosi e lelei ona faʻafeiloaʻi e tagata gasegase, o aʻafiaga e tupu e seasea ona tupu (faatasi ai ma le vaʻaia o le tino i vaega o mea o loʻo iai). Na pau lava le faʻamaumauga o se faʻafitauli le lelei o faʻaaliga faʻafuaseʻi, faʻalavelave, ma le faʻalaumalie.

Chromium picolinate ua solia i tamaiti i lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, maitaga ma fafine lapatai. O le togafitiga fautuaina o le 2 pusa i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga. E le fautuaina e sili atu i le aso e mafua mai ona o le faateleina o le avanoa e atiaʻe ai pe faʻaosofia ai ni aʻafiaga leaga. O le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga i mea inu e aofia ai le ethanol e faʻasoleina ai aafiaga aoga o le chromium.O le lelei o le chromium picolinate o lona saogalemu ma lelei le digestibility, o le faaletonu o le umi ole togafitiga.

Ole vailaau ole fualaau e faʻavae i fualaau oona e taulaʻi i le mamafa o le mamafa o le Redulu, e le o se vailaʻau, ae ua faʻatulagaina o se meaʻai malosi. O le vailaau faʻasaina e maua i ni mea se lua - Reduxin (o le mea galue malosi o le sibutramine hydrochloride monohydrate) ma le Reduxin Light (o le mea oona o le linoleic acid). O le gaioiga o mea taumafa e faʻavae i luga o meatotino o vaega ia e aofia ai le tuufaatasiga:

  • Alpha-linoleic acid - faʻaleleia le tuʻuina atu o gaʻo o loʻo i totonu o sosoʻo gaʻo, ei ai lona malosi i luga o musika.
  • Sibutramine o se mea malosi lea e galue ai i totonu o sela, e faʻalauteleina ai mea e aofia ai neurotransmitters i synapses, ma faʻaitiitia ai le manaʻomia mo meaai. E ala i le faʻagaoioia o masini resitala o le beta-adrenergic, o le sibutramine e gaoioi i mea lanu enaena, faʻafefe faʻaleagaina.
  • 5-Hydroxytryptophan (oxytryptan) - o se tuufaatasiga o meaola o loo i ai i le tuufaatasiga o le polotini, o se inhibitor o lagona e fesootai ma le manaomia mo meaai, o se vailaau o le serotonin ma le norepinephrine transmitters, o le activator of the thermogenesis (ona o le aafiaga le mautonu o le tali atu i β3-adrenergic receptors). O meaola o meaola o le oxytriptan o loʻo faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le fiaʻai, faʻateleina le amataina o le faʻavasegaina ma faʻaleleia le tulaga faʻalagona i se meaʻai.
  • Yams o se laau faʻamalosi e aofia ai le tele o lisi o vitamini, o minerale ma e maualuga le taua o mea taumafa. O le vaega o lenei aganuu e faʻamaonia ai le maualuga o le toto toto, faʻaititia ai le manao mo le gaʻo.

O faʻamatalaga mo le ave o le Reduxine o le iai lea o le mamafa o le mamafa ma le gaʻo o le tino (e aofia ai le visa), e le o aʻafia ma mafuaʻaga faʻavae o le oona. O tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, maitaga ma lacting women, o gasegase e le atoatoa le mafaufau, faʻaleagaina galuega o le ate, fatugaʻo, fatu (CHD, fatu fatu, arrhythmia, tachycardia, stroke) e tatau ona aloese mai togafitiga ma Reduxine. E fautuaina e ave se fesoasoani faaopoopo ile taumafa 1 le papafa 2 taimi i le aso. E le tatau ona sili atu i le 30 aso le vasega o le faʻatagaina, e mafai ona e toe faia e le silia i le 3-4 masina.

I le taimi o togafitiga, o aʻafiaga leaga e pei o le tigā, gutu malulu, vevela, ulu o le tino, vasodilation, tachycardia, arrhythmia, maualuga maualuga, ma le taʻavale e mafai ona tupu. O le faʻateleina o aʻafiaga leaga e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o Reduxine ma antipsychotics, antidepressants, ethylamphetamine. O le tele o aʻafiaga le lelei o le tino i le faʻaaogaina o le Redulu o le mea sili lea e le lelei ai lenei vailaʻau. O lona tulaga sili ona lelei, e aofia ai le maualuga ma le gaoioi vave.

Aisea e faʻagesegese ai le gasegase?

O le a le metabolism? E faʻafefea ona aʻafia le tino o le tagata ona o lona paʻu? I vailaau, o le metabolism e taua o le metabolism. O se faasologa o gaioiga faapitoa o meaola e tutupu i totonu o le tino, e mautinoa ai lona tulaga masani.

I le faagasologa o le metabolism, o fualaau aoga o loʻo ulufale mai i le tino mai le siosiomaga (mai meaʻai ma meainu) e faʻaaogaina i le malosi, lea e talafeagai mo le faatumauina o galuega a tagata.

O le a le mea e tupu pe afai e faʻagesegese le metabolism? E faigofie lava mea uma. O mea e le o gaosia (e masani lava lipids) e teuina i le tino e pei o se gaʻo gaʻo, o lona uiga, sili atu le mamafa. O lenei tulaga matautia e mafua ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaʻo e mafai ona faʻapipiʻi i luga o puipui o toto toto, e mafua ai le atherosclerosis, lea e oʻo atu ai i le fatu fatu poʻo le taʻavale. E iai foʻi se faʻamaʻi matautia e aʻafia ma le mamafa o le mamafa o le maʻisuka.

Faatasi ai ma se metabolism e masani ai, o kilokalo e ulufale mai i le tino ma meaʻai ua maeʻa ona faʻaaogaina ma liua e avea ma malosiaga tele. Ae o loʻo i ai tulaga o le faʻaitiitia o le gaosiga o le tino, lea e mafua ai foliga o le mamafa o le mamafa.

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism. Faatasi ai ma:

1. Taumafa le lelei. O le mea sili lea ona aʻafia ai le aʻafiaga o faʻafitauli tau faʻafitauli. O le a le mea e aofia ai le le lelei o meaai? O lenei:

  • 'ai mea taumafa maualalo,
  • le faaaogaina o oloa e aofia ai vailaau e tineia ai manu faalafua, faasao, gasegase ma isi mea matautia,
  • 'ai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga manino (mo se faʻataʻitaʻiga, fafaga i le afiafi),
  • mea le lelei o meaʻai (leai o vitamini taua ma minerale i le taumafataga).

2. O se olaga ola solo. I le leai o se gaioiga faaletino, o le metabolism e faʻaitiitia vave.

4. O le fia inu. Le tele o le suavai e faaitiitia ai le taua o mea e tutupu i le eleele.

5. Le lava o le calcium ma le uʻamea. O lenei tulaga mataʻutia e mafai ona faʻaalia e nisi o faʻamaʻi poʻo gaioiga masani (mo se faʻataʻitaʻiga, o le uʻamea e le lava i fafine ei ai le faʻataʻitaʻiga).

O le a le mea e fai pe a faʻagesegese le metabolism? Muamua e te manaʻomia le fetuunaʻi o au mea taumafa, faʻapena mo le leai o vitamini ma minerale. E taua foi le taitaia o se olaga ola malosi, e tele se mea e gaoioi ai. E le gata i lea, e tele fomaʻi e fautuaina le faia o vailaʻau faʻapitoa e vave ai le faʻamalosi. O le a tatou talanoa e uiga i mea o loʻo i lalo.

Metabolism Accelerators

E tele meafaigaluega e fesoasoani i le saoasaoa o faiga faʻasolosolo i le tino o le tagata. E mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  1. Vailaau O vailaau nei e mafai ona faʻatau i le fale talavai. O nei vailaʻau e tatau ona naʻo le tofiaina o se fomaʻi i lalo o lana vaavaaiga.
  2. Fualaau aina. O fualaau nei, o le faʻaaogaina lea e fesoasoani i le faʻatoagaina o metabolic processes.
  3. Falemaʻi suamalie. O nei vailaʻau e faia mo le le lava o vitamini ma minerale.

Seʻio tatou tilotilo i nei vailaʻau uma ina ia faʻateleina ai le metabolism i nisi auiliiliga.

Laʻau togafiti

O fualaau o togalaau e mafua mai i le natura masani, o le mea lea, e leai lava ni aʻafiaga o le itu ma le faʻailoga. O fea laau e aʻafia ai le faʻavaveina o le gataifale? E i ai le tele o mea faʻaleleia masani o le metabolism:

  • Echinacea purpurea (faʻaleleia le puipuiga o le tino, faʻavave le metabolism),
  • ginseng (faʻateleina le maualuga o le gataifale),
  • Eleutherococcus (faʻaleleia le faʻamaʻiina o le lipid),
  • lanu meamata
  • aʻa faʻamau
  • fualaau suamalie
  • radiola pink (e afaina ai maso).

E faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le meaʻai autu.

Malosiaga o vitamini ma minerale

O faʻalavelave o vitamini ma microelements o loʻo maua i le pepa o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. Latou te lagolagoina le masani ai le metabolism. Faʻalogo lelei ia latou fatuga. O le mea lelei, o nei sauniuniga e tatau ona aofia ai vitamini ma minerale nei:

  • vitamini B6, B12,
  • Choline (o le kulupu vitamin B lea e gaosia ai le lipids, aveʻesea mai i sela o le ate),
  • Vitamin C (taofia le faʻapipiʻiina o le kulukose, faʻafouina i le malosi)
  • Vitamini A (faʻamalosia le niniina o iodine, lea e aafia ai le masani ai o le gaioiga o le thyroid gland),
  • Vitamin D (fesoasoani e fausia le muscle ma le ponaivi)
  • calcium (puipuia le faaputuputu o lipids),
  • chromium (gaioiolosi gaioiolosi, taofiofia le fiaaai),
  • lipine (faʻamamaina le tino, faʻavaveina le metabolism, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino),
  • Omega-3 oona gaʻo (fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga).

E tele mea faigaluega e mafai ona vave faʻavaveina ai le metabolism. O le vave faʻaaogaina o papamaʻa e vave faʻavave ai le metabolism. O ni vailaʻau.O le mea lea, e tatau ona faatonuina e se fomaʻi agavaa.

Totogi tagata uma! Faʻasoa i a matou upega tafaʻilagi ma tuʻu au faʻamatalaga.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
Faʻailoga: 5 out of 5 (4 votes)

Ma le faamaoni, Vladimir Manerov

Faʻasalaga ma avea ma tagata muamua e iloa e uiga i tusiga fou i luga o le 'upega tafaʻilagi, saʻo i lau meli:

Mataupu Faʻamatalaga: 10

Ou te le iloa pe faʻafefea ona faʻalauteleina le metabolism, ae o le L-thyroxine, i loʻu manatu, e itiiti sona aoga i le setete o le oona. Lecithin e foliga mai e le afaina, e oo lava i tamaiti. Ma o le lanu lanumeamata mumu ma le ginger ma le meli i laʻu meli o se mea suamalie, suamalie ma le faʻamalosia. O le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaopoopoina ai foi sina paluga o le apple cider vinegar, ae o loʻo i ai faʻamatalaga patino o le auala e ave ai - muamua poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, e fuafua i le mea e manaʻomia.

O le metabolism e sili atu e le o le faatelevaveina o fualaau, aua o fualaau faasaina ua le maua i le maualuga. E sili atu le inu tele ma faʻalauteleina mea taumafa mo mea laiti ma sili atu ona masani ai. Ona leai ai lea o faafitauli i le gasegase.

Ma e toatele tagata e faatonuina na fualaau mo i latou lava. Ma o le tele o tupe e faasalalauina i luga o le Initaneti (Ou te masalo o le tele o na mea ua na o se penisina po o se meainu) e faatelevave ai le metabolism. E foliga mai ia te aʻu e toaitiiti i latou o loʻo o atu i le fomaʻi.

I le mea o loʻo taʻua i luga, ua fautuaina e faʻaaoga aʻa aʻa. Mai aafiaga faaletagata lava ia ou te fai atu ai e tatau ona e matuai faaeteete ia te ia. Na amata ona ou faaopoopo atu i le lauti ma na faafuasei lava ona ou matauina na matua tiga lava loʻu ulu. Na foliga mai faatasi ai ma lena lauti tii sa ou maua ai le maualuga o le toto maualuga.

E le mafai ona e faʻaaogaina, ma o isi sooupu masani e faʻavave le metabolism e mafai ona i ai aʻafiaga. Ou te sili atu ia Echinacea purpurea. O le a ou faaopoopoina le totino i ipu eseese e teli vave ai.

E sili atu le aua le faanatinatiina le metabolism i lenei auala. E masani lava, o le metabolism e taua tele i le aveesea o le mamafa, ae e le aoga le fofoina o lenei faafitauli, e aafia tele ai le ate.

Ma o lea ua na o loʻu tago i se fualaau faasaina lea, i se isi itu, e fesoasoani e faamama le ate ma e aafia lelei ai le metabolism. O le vaega lenei o le pito i luga o le tusiga. E na o aʻu lava le Alphaboslim alpha - E ui lava o se faʻaopoopoga meaʻai, ae o le lagona e lagonaina vave. Ma o le mea pito sili ona taua, o se fofo masani ma fofo masani lea e saogalemu atoatoa ma aoga tele mo le tino. O loo i ai uma le vai antioxidant ma le B, ma o le gaʻo e fesoasoani e mu. Faatasi ai, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa e sili atu ona faigofie ma vave, ma e leʻi i ai lava ni taunuuga le lelei, e ui lava sa ou faʻaaogaina mo se taimi umi. O le mea autu o le mulimuli i faatonuga ma inu i le vasega, lelei, aua nei galo e uiga i meaʻai ma taaloga. Ona lelei lea o le taunuuga.

Inna e avea o se fesoasoani faaopoopo e mafai ona masani. Tagata faʻasalalau e leaga. tusi tali mo le loka ?! E le fesoasoani Turboslim i le mea uma! na o le leaga o le tino

Latou te fesoasoani ia te au e faʻamamā le tino ma faʻaleleia le metabolism Turboslim alpha, ou te alu naʻo ona ou te le talitonu atoatoa i isi vailaʻau, ua na o le pau lea o le vaifofo ma se fua masani, pe a maeʻa e leai ni faʻafitauli maloloina ma leai ni aʻafiaga.

Ou te manatu o lenei faafitauli e iloa e le tele o tagata, ma o le tagata lava ia, na fesoasoani ia te au le fualaau faasaina o le turboslim.

Faiga faʻasolosolo

Soo se tino totoga o se mea e ese ai, faapitoa ma ona lava tulaga, o le mea lea, e tofu lava le tagata ma lona fuafaatatau o le metabolic. O le faafitauli o le faaputuputuina o isi pauna e fesootaʻi ma se tulaga maualalo o metabolic processes. O meaai tumau e mafai ona saofagā i se faʻalavelave sili atu i le metabolism, aua o le tino o le a faia ni faʻasalaga o lipids "mo le faʻaaoga i le lumanai i taimi fia 'ai," ma o le aʻafiaga o le gau o le mamafa o le a faʻapuupuu.

E faailoa mai e tagata e taumafa meaai le tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻaititia pe faateleina le maualuga o le mu i lipid i le tino o le tagata:

  • tulaga o le gaosiga o le metabolism,
  • le fuainumera o kalori e 'aina ma faʻaumatia,
  • eseesega o alii ma tamaitai e matua taua tele - i alii, o le metabolic metabolism e vave maua vave nai lo tamaitai,
  • o le mafutaga o le numera o tausaga sa ola i le olaga.

Faateleina le metabolism

E i ai tagata e mataʻutia e fafine e le iloa pe faapefea ona vave faʻavave le metabolism mo le leiloa o le mamafa - e mafai ona latou 'ai i soʻo se mea latou te mananaʻo ai, ae le maua le mamafa i le taimi e tasi! E faapefea ona latou faia? E faigofie le tali: latou te maualuga le gasegase, o calorie uma e sau e susunuina i le ogaumu o le ogaumu, e aunoa ma le liliu atu i ni faʻasalaga lipid i vaega o faafitauli - o le manava, itu poʻo sulu. O se maualuga maualuga o metabolic process is a characteristic of young people pumping up muscles on simulators - mea uma, ina ia maua ai le musika, e tatau ona e faʻaaluina le sili atu kilojoules nai lo le gaʻo.

Faʻaauau le gasegase

I le aluga o tausaga, o le metabolic rate metabolic rate in the body ua faaitiitia, e le faʻaaluina tele calories e pei ona i ai muamua. I le averesi, o le fua faatatau o gaioiga o le metabolic ua faaitiitia e le 3% i le tausaga, ma i le 40 o tausaga, o tamaitai e le i muai vaai i le sili atu o le mamafa, ua faafuasei lava ona maua ma le faanoanoa ona o se masalosalo lemu na mafua ai ona faaopoopo atu pauna. Taumafai e faʻateleina le faʻaaogaina o metabolic e faʻaaoga ai vailaau faʻasolosolo ma mea taumafa e le faʻapogai ai le paʻu o le mamafa, ma o le fua faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai le tele o numera faʻanoanoa.

O le a le mea e faʻateleina ai le metabolism

Ina ia malamalama i le auala e faateleina ai le metabolism mo le gau o le mamafa, e tatau ona e iloa mataupu autu o le tino i le faʻatinoga o metabolic processes. Afai e 'ai se tagata ma faʻamaina, lea e masani ai mo meaʻai uma, ona faʻaitiitia le fua faatatau ole metabolic e faʻasaoina ai le malosiaga e tatau ai mo le masani ai o le faiʻai ma totoga i totonu. Faʻaleleia o le metabolism mo le paʻu o le mamafa e mafai ona faʻatulaga e ala i le matauina o nisi tulafono o amioga:

  • ia mautinoa ia 'ai le taeao i meaʻai e mauʻoa i vailaʻau faʻamalosi,
  • e puipuia ai le matelaina,
  • tuʻuina atu le tino i le tele o vai, aua o se osofaʻiga o metabolic processes ma fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism,
  • faʻafeiloaʻiga, ae mo le paʻu o le mamafa, o nisi taimi e manaʻomia ai le faatulagaina o aso o le 'ai o meaai maualuga-kalori,
  • masani ona alu i le fale taele, sauna poʻo le vaitaele, aua e mu lelei calories, lea e mafua ai le paʻu o le mamafa,
  • e faia taʻaloga, sili atu i le mamafa o uta,
  • O le saoasaoa o le metabolism mo le gau o le mamafa e mafai pe afai e taofi le ulaula ma ave mea inu ava malosi.

O le a le faʻagesegeseina o le metabolism

O le faʻaaogaina poʻo le toesea o nisi o mea taumafa i le taumafataga e mafai ona faʻaititia ai le fua faatatau ole metabolic. Ina ia faateleina le metabolism mo le gau o le mamafa, e tatau ona e lafoai atoa le tao ma le suamalie, lea e tele gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le metabolism o suauu ma lipids i le tino e faʻaitiitia ai le leai o se moe, le lava o le calcium, B ma le D vitamins i le taumafataga, malaga faʻaauau faifai pea poʻo vaalele.

Metabolism Accelerating Products

O le faʻavaveina o le metabolism mo le gau o le mamafa e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o oloa nei e faʻateleina ai le metabolism:

  • mea inu e faavae i fatu koko - kofe, koko ma susu susu,
  • mea manogi o mea manogi po o vaitau faʻaopoopo i mea taumafa e fesoasoani i le paʻu mamafa,
  • falaoa atoa o le saito - meaʻai, fatu totogo, falaoa atoa o falaoa,
  • susu susu po o so o se oloa e aofia ai le tele o Ca, talu ai ona o lenei elemene e faʻaleleia ai faiga faʻaleagaina, mafai ai ona maua se faʻaauau pea o le mamafa o le mamafa,
  • fualaau faisua ma fualaʻau, lea e tele ai filo laau - kapisi, kukama, apu, fualaau suamalie uma,
  • inu vailaau lanu meamata poo le mama vai inu vevela o le a fesoasoani e susunuina le gaʻo.

Meaʻai e vave faʻavave ai le metabolism

O le paʻu o le paʻu i le saoasaoa o faiga faʻavaomalo e mafai ona ausia e ala i le matauina o se meaʻai.O se taumafataga mo le faʻavaveina o le gataifale, o le mea moni, o le 'ai o meaʻai maloloina lelei ma se maualuga o meaʻai o vitamini, fiber ma elemene elemene, lea e aʻafia ai le manaʻoga, faʻaitiitia. E tatau ona e 'aina se mea itiiti, tasi pe lua, ae masani lava. O le isi anapogi ma aso "mafatia" aso e mafai ai ona e 'aina au meaʻai sili ona maualuga-kalori o le a fesoasoani i le paʻu mamafa.

Fualaau e faʻavavevave ai le gataifale

Falemaʻi ma faleoloa faʻapitoa i taaloga taʻalo e ofoina atu le tele o vailaʻau e faʻalautele ai le fua o le tino. E masani lava e lua vaega o ia tupe:

  • anabolic
  • fualaau oona.

O fualaau faʻamaʻi e faʻavave vave ai le metabolism o Anavar, Danabor ma Oxandrolone. O mea autu autu o nei fualaau oona o le testosterone tane poo le amphetamine. E talia i latou e tagata e fia faʻateleina le faʻamalosia o musika ma ausia le manuia o taaloga. Ae peitai, e le mafai ona e inu i nei vailaʻau i taimi uma, aemaise lava mo tamaitai, ona e mafai ona faʻavevesi le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻalavelave tupuga, o le gasegase atonu o le a sili atu ona leaga, ma o latou foliga vaaia o le a faʻaalia ai foliga o tane.

Hormonal fualaau e fesoasoani e faatelevave ai le metabolism mo le gau o le mamafa e faavae i luga o le maualuga maualuga o le L-thyroxine e natia e sulu oona. O le faʻaaogaina o nei meaola e faʻamalosia ai le faʻaleleia o le fesuiaiga o suga ma lipids faigata i totonu o le tino. Ae ui i lea, a uma le soloia o nei vailaʻau, e i ai tagata e masani i le tele o meaʻai, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino o le hormonal ma le endocrine.

O le mea lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le metabolism.

Afai e le afaina le metabolism o se tagata, o le mea lea, e oo lava i le 'ai lelei ma taʻalo i taaloga, e le mafai ona ia ausia ni taunuʻuga. I nei tulaga, o vailaʻau e faʻavavevave ai le metabolism e faʻaaogaina, lea e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi.

O le metabolism i totonu o le tino ua fuafuaina e le tele o mea taua: tausaga, tulaga matua, tulaga o gaoioiga faaletino, lagona faalelagona. O mea nei e ono aʻafia ai lona faʻaitiitia:

  • leai se masani masani o taumafataga,
  • meaai paleni (leai o vitamini ma minerale i le tino),
  • o le tele o mea e puipuia ai, vailaau e tineia ai manu faalafua, fesuiaiga o le gaʻo, mea e faaleleia ai meaʻai i le taumafataga - e mafai ona latou faʻalavelaveina le faagasologa o le faʻaogaina o meaai,
  • le lava le moe
  • leai se faamalositino
  • uʻamea faʻaletonu
  • faʻamaʻi
  • nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se natura endocrin.

I nisi tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma fualaau faasaina. Ua lava lea e amata ai ona 'ai saʻo ma' ai le faʻasolosolo meaʻai.

Ae ui i lea, e tupu mai le fualaau e faʻatele ai le metabolism. E mafai ona gaosia i ituaiga eseese. O le mea moni, latou te faia i ni auala se lua: latou te punitia le susunuina o gaʻo pe taofia ai le manaʻo. E i ai foʻi fualaau oona e maua ai le aʻafiaga, ae latou te faia le le malamalama o le leiloa o le mamafa e ala i le aveesea o le vai mai le tino, ae le afaina ai le metabolism. O lapisi e masani ona faʻaaogaina mo le oona ma se numera o le tino o sili atu i le 28.

Fualaau faasaina e faaleleia ai le metabolism

O vailaʻau e vave faʻavaveina ai le metabolism, o se aganuʻu le vaevaeina i ni vaega se tolu: vailaʻau faʻamalosi, faʻasolosolo faʻamaʻi ma mea faʻatautaia. E iai foʻi vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o antidepressants ma antipsychotics, faʻapea foi ma i latou e faʻagesegese ai le catabolism (le malepe o le tino maso).

O se tasi o fualaau mo le gasegase mo le mamafa o le mamafa o Meridia. O se fomaʻi Siamani lea e faʻateleina ai le malosi ole gaʻo ma fesoasoani e pulea le manaʻo. E faʻamaonia ai le cholesterol, lipoproteins, suka o le toto, uric acid, triglycerides, C-peptides, fesoasoani i meaʻai ina ia sili atu ona lelei, ma avea ma se tagata osofaʻi atoa o metabolic processes.

Fualaau faʻatasi ma le masini tutusa o le gaioiga: Reduxin, Goldline, Sibutramine.O le gaioiga malosi i totonu ia i latou o le siburatini, lea e umi se taimi e maua ai se lagona o le nofo filemu ona o le aʻafiaga i le ogatotonu o le saturation, ma o le tagata e 'ai e itiiti. O le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, uric acid, LDL. Na amata ona ia galue i le aso fa o le taliaina.

Metabolism faʻaleleia fualaau faasaina: fualaau

O fualaau sili ona masani ona faʻaaogaina o fualaau. O nei, o mea nei e lauiloa:

  • L-thyroxine. O lenei meafaigaluega e faʻamalosia ai le gaioiga o le vevela, aua o loʻo i ai ni homone. O le faʻaaogaina umi o nei fualaau e mafua ai le hyperthyroidism - o le faʻasologa o le tele o hormones, lea e mafua ai le paʻu mataʻutia o le mamafa o le tino. Ia manatua o le oloa e tele ona aʻafiaga. A e taofi le ave, e mafai ona fai se mea e le mafai ona e faia.
  • Turboslim. Faʻaopoopoga o meaʻai e faʻateleina ai le metabolism. O le meafaigaluega e fesoasoani e taofiofia le manava ma faʻaleleia le galuega o le manava.
  • Danabol ma Avanar. Omoni anabolic e aofia ai hormones sex hormones androgens. E i ai le aoga faapitoa i le faʻaalia o tamaitai. E masani lava o nei fualaau oona e faʻaaogaina e le tino. Afai e te le toe aveina i latou, o le metabolism e ono faʻagesegese i le afa.
  • Glucopeli. O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le glucose, lea e fesoasoani e faʻaititia le insulin i totonu o le toto. O lenei mea e taofia ai le teuina o gaʻo. O le vailaau faasaina ua solia i le le atoatoa ma le tele o faamaʻi cardiovascular.
  • Lecithin. O le tuufaatasiga e aofia ai phospholipids, o mea ia e fausia ai mo sela. I le faʻaopopo i le faʻavaveina o le metabolism, o loʻo i ai sona aafiaga aoga i le ate ma e toetoe lava a leai se faʻailoga.

O vailaʻau e mafai foi ona gaosia i foliga o faʻafefe, suauʻu, fofo tui.

Laʻau mo togafitiga mo le faʻaleleia o le metabolism ma le faʻaitiitia o le mamafa

O lo latou aoga sili lava o le faʻaaogaina o laau toto. O le tele o mea e faʻamalosi ai, o mea nei e tatau ona matauina:

  • lanu piniki - ei ai sona aafiaga aoga i le tino maso,
  • Lemongrass i sasae mamao - faʻaleleia le tumau, ei ai sona aoga aoga i le tulaga faʻalagona,
  • Eleutherococcus - fesoasoani e faʻagaoioia le faagasologa o le faʻamalolo o meaʻai,
  • ginseng - fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism, e maua ai le malosi ma faʻamaonia ai le manaʻo,
  • Safflower levzea o se vailaau saogalemu lea e fesoasoani e faateleina le malosi ma le gaioiga o le tino,
  • lanu viole echinacea - faʻaagasolo faiga faʻavae, fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga.

Fualaau oona ma minerale sauniuniga mo le gataifale

O vailaʻau eseese ma minerale eseese e fesoasoani foi i le saoasaoa o faiga faʻavaomalo. E taua le faʻapipiʻiina o vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism mai lenei vaega:

  • O le fualaau oona "Vita Zeolite" e faʻateleina ai le aveesea o toxins ma toxins mai le tino, lea e faʻaleleia atili ai le lelei o totoga ma mamanu uma ile vaega mole mole.
  • Ona o lona tuufaatasiga, o Vita Min o loʻo i ai se aafiaga lelei i metabolic processes. Ua faʻamaonia faapitoa mo i latou e mulimuli i meaai.
  • O se faʻalavelave lelei e taua o Vita Minerals, lea e aofia ai le tele o vitamini C ma minerale e faʻatumu ai le tino o mea aoga o mea aoga. E fautuaina le fualaau mo le malosi faaletino, aua e fesoasoani e faateleina le maualuga o le tumau.
  • O le sauniuniga o le vaitamini "Vita O2" e fesoasoani i le faʻatoagaina o le okesene i le maualuga o le cellular, lea ei ai le aafiaga saʻo i metabolic processes.
  • O le sauniuniga masani "Mono Oxy" e taua tele mo le tino ma maʻi umi poʻo le ogaoga o faʻafitauli faaletino ma le amio. O se mea faʻapitoa foi.

O a isi fualaau o loʻo avanoa e faʻaleleia ai le metabolism

E taua foi le matauina o fualaau nei e faaleleia ai le metabolism (metabolism):

  • L-carnitine (levocarnitine). O se mea masani e aofia ai se vaega i le faiga o le malosi o le malosi ma le fesuiaiga o tino o le ketone.E lauiloa foi o le vitamini BT poo le vitamini B11. O le vailaʻau e faʻamaonia ai le manaʻo ma faʻaleleia le gaʻo gaʻo.
  • Tavamine. Amino acid metabolic drug, o le faavae lea o L-valine, taurine ma, L-leucine. O le vailaau oona o se antioxidant, e puipuia ai le ate ma faʻamautuina ai siama faʻamalosi, e faʻamalosia ai gaioiga o le malosi o le malosi.
  • Liponorm. O se oloa e maua ai le tele o minerale ma fatugaʻau, e aofia ai se tuufaatasiga filifilia lelei o vitamini, minerale, amino acids ma vailaʻau. E fesoasoani i le faʻamautuina o auala o tufatufaina ma faʻaputuina o gaʻo, fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, e faʻafefe ai le fia ai ma faʻavaveina ai faiga faʻavae.
  • Echinacea-ratiopharm. Laʻau faʻatoʻaga, faʻaleleia o meaola. E i ai sona aafiaga immunomodulatory ma le hematopoietic, e fesoasoani i le faʻalauteleina o le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. E fautuaina e ave i le taeao, talu ai ona o meaʻai e fesoasoani i le fiafia o le faʻaogaina o le tino.
  • Succinic acid - fualaau e iai mea e ola ai le tino, antihypoxic ma antioxidants. E faʻamalosia ai punaoa faʻaogaina ma puipuia o le tino, fesoasoani e faʻaleleia le faʻaleleia o faʻanatinatiina, faʻaleleia le faʻatinoina o le tino ma faʻagaoioia faiga faʻavae ma le manava i totonu o sela.
  • O le caffeine sodium benzoate o se faʻalauiloa faʻalauiloaina o le metabolism, gaioiga faʻaletino, toto totoga ma le faʻaogaina o le tino.

Vaega o le tagofia o fualaau faʻasaina ma le faʻasaʻo

E mafai ona maua e le gata i le gasegase o le metabolism, e le gata na o le soifua maloloina, ae o le anabolic ma le antithyroid, o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le lipid metabolism, o le faʻamalosia o fale faaleagaina i le tino. E le gata i lea, o le toʻatele o latou e faʻaaogaina le faʻaleleia o le afi, tumau, faapalepale o le tino ma le mafaufau.

Faʻaleleia le metabolism i auala nei:

  • e ala i le faaleleia o le tafe toto,
  • e ala i le faʻaleleia atili o le tino ma le mafaufau ma le tatalaina o se aofaiga tele o le malosi,
  • e ala i le faʻaleleia o le faʻatinoina o le faiga o le endocrine.

O le kinetic properties of many drugs to improve metabolism e leʻi suʻesuʻeina pe suʻesuʻeina e le lava. Ae peitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona mafaufau i ai vailaau mo togafitiga ole levocarnitine.

O loʻo aʻafia e le paʻu o le intestinal ma o loʻo ulu atu i totonu o le tino o le toto. O le vailaau oona e ulu atu i totonu o se fuainumera tele o masini ma okeni e tafe toto, ma erythrocytes, o le tele o fesoʻotaʻiga o felaʻuaiga, o le saofaga i lenei mea. O se vailaau faʻasaina e maua ai le vai susu. O le fua faatatau o lona aveeseina i lenei tulaga ua fuafuaina e mea o loʻo i totonu o le toto.

Soo se sooupu gasegase ua i ai le solia. O lea la, e le mafai ona ave i le maitaga. E le gata i lea, o se allergy i vaega o le tuufaatasiga e mafai. O vailaau e ono faʻasaina mo faʻasalaga, faʻalavelave o le fatu ma le vaʻaia o le cerebral. E mafai foi ona mafua ai aʻafiaga.

O tagata faʻapitoa o loʻo vaʻavaʻai i fualaau oona mo le gataifale. Latou te finau mai i le tele lava o tulaga e mafai ona e faia e aunoa ma i latou. E i ai tulaga pe afai o nei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi e se fomaʻi, ma na o le tulaga lava lea e taʻuina e ave. Faamolemole ia matau o faamatalaga uma lava ua saunia mo faamoemoega faʻamatalaga, ma e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi, e le mafai ona e faʻaaogaina soʻo se laupepa mo le gataifale.

Vitamini mo metabolism

Faatasi ai ma se taumafataga tatau lelei, o nisi o vitamini o le a fesoasoani i le paʻu o le mamafa e faʻavavevave ai i luga le metabolism. E toetoe lava o vitio B uma, talu ai latou faʻaveveveveina faiga faʻavae, ma o le le lava i totonu o le tino o le a taʻitaʻia e le gata i le mamafa o le mamafa, ae faʻapea foi le le lelei o le muso, o le lagona faifaipea o le le lava, ma le le fiafia.

Laʻau mo le faʻaleleia o le gataifale ma le maumau mamafa

O nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani e faʻateleina le faʻagasologa o le leiloa o le mamafa. O nei mea e aʻafia ai laʻau e faʻavave ai le metabolism, infusions ma teas e faʻatatau i luga. E mafai ona e faʻatauina ni totogi faʻapipiʻi, poʻo le kuka i fale teuteu o laau e faʻavave ai le metabolic metabolism. O le fua mo se tasi oi latou e pei ona taua i lalo: e tatau ona faʻafefiloi fua o fuamini uliuli ma lau o le oregano i le 1. tbsp., Faʻaopoopo 3 tbsp ia i latou. vine ma sasaa 200 g vai. Tuu le faʻafefiloi i luga o le afi, faʻapipiʻi. Faʻaosooso le susu mo le itula ma le afa, ave i totonu o le aso e tasi.

Faʻaaogaina o le Metabolism

O faamalositino faaletino o le a fesoasoani e faatelevave ai le metabolic faagasologa, mu tele calories ma aveesea le mamafa, o le mea autu o le faia lea e le aunoa, ae le mai lea taimi i lea taimi, ma ia mautinoa e faaaoga le cardio i luga ma le malosi o le aʻoga pe a faia. O faamalositino o lenei ituaiga o le a fesoa- soani e fausia ai le musika, ma o le tausiga e sili atu le tele kilojoules e sili atu nai lo le tuuina atu o le malosi i le palapala gaʻo. Afai e le faatagaina oe e le setete o le soifua maloloina e taʻalo taʻalo malosi, ona e mafai lea ona e faia vave ni ala savali i le paka.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le faʻasaina i totonu o le tino o se fafine

E leai se togafiti togafiti e vave faʻavave ai le metabolism ma le mamafa o le mamafa. O le amataina ma le faʻavavevaveina o le fesuiaiga o suga ma lipids faigata i totonu o le tino, e tatau ona e tausisi i mea faigata - ia 'ai saʻo, ia' ai mea taumafa e maua i le fiber, minerale ma gaʻo eletise polyunsaturated, faʻalogo i taaloga. Afai e setiina e se fafine le sini o le aveesea o le mamafa e ala i le faateleina o le fesuiaiga o suga ma lipids faigata, ona tatau lea ona e lafoaia soʻo se ava malosi, aua o le tino e iloa o se punaoa faaopoopo o kalori.

O le sasaa o le vai malulu po o le vaeluaga o le a fesoasoani i le fausia o se fesuiaiga metabolic i totonu o totoga i totonu, e mafua ai le paʻu o le mamafa ma le lipid burning. Massage, aemaise lava pe a uma le sauna, pe a malolo le tino atoa, o le a manuia ai le tino, totoina, faʻamalosia ai, saofaga i le faateleina o le metabolism. O tafaoga masani e mumu ai calories, fesoasoani e aveesea le mamafa.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le faʻasaina i le mavae ai o le 40 tausaga

Menopause ma menopause e saofagā i se suiga i tulaga faʻavave, o le metabolic process begins to slow down, o se fafine ua iloa faʻafuaseʻi o fuafuaga muamua mo le aveesea o le mamafa e le afaina ai le mamafa, lea e maua malie. E faʻafefea ona faʻavave le metabolism mo le gau o le mamafa, pe faʻapefea ona amio ina ia mafai ai ona galo le tele o gaʻo ma faʻaumatia ni paʻu faaopoopo? E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le fua saʻo o le malosi o le taumafa mo lou tausaga, maualuga ma le mamafa, ona sosoo ai lea ma le aso, faitau calories i meaʻai, ma siaki pe tutusa la latou numera ma le mea e sili ona lelei.

Vitio: auala e vave faʻavave ai le metabolism mo le paʻu mamafa

O tagata tomai autu Rusia i le vaega o meaʻai meaʻai e pule ma faʻamaonia lelei le auala e amio ai, e fia taimi i le aso e mafai ai ona e 'aʻai, o a meaai e tatau ona aofia ai i le taumafataga ina ia toe faʻafouina ma faʻafaigofieina faiga faʻavae mo le paʻu o le mamafa. E moni lava lenei mea mo tagata e silia i le 40 tausaga, pe a faʻaitiitia le metabolism, o le faaputuputuina o le tele o gaʻo i vaega faʻafitauli e amata.

Tuua Lau Faamatalaga