Ituaiga Vaega o Sweeteners ma Sweeteners Vaaiga Aoao i Suiga Substitutes

O mea suamalie o mea ia e gaosia ai le gaʻo poʻo mea e foliga tutusa ma foliga ia i latou, ma maua ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O nei mea e maua ai le suamalie manaia ma le caloric, e lata ane i le kalori mea o le suka. Ae o lo latou lelei, o le latou faʻagasolo lemu, aua nei faʻaosofia oso oso i le insulin aua o nisi o na mea e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka meaʻai.

O mea suamalie, i se isi itu, e eseese i le fausaga mai le suka. E i ai a latou mea e maualalo i le calorie, ae tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka.

O mea suamalie uma ma suamalie e faʻaaogaina e tuʻuina atu ai meaai i se suamalie suamalie, aʻo faʻaitiitia le aofai o kalori e ulufale atu i le tino.

E pei ona taua i luga, o mea suamalie ua avea ma se "outlet" mo na tagata e tatau ona faatapulaaina i latou lava i suamalie pe le faaaogaina foi le suka mo mafuaaga tau soifua maloloina. O nei mea e masani lava e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e taua mo le maʻisuka.

E mafai ona vaevaeina ana mea e tutusa i le suka i ni vaega tetele se 2: natura ma faʻapipiʻi. Muamua e aofia ai le fructose, stevia, sorbitol, xylitol. O le lona lua e aofia ai le saccharin, cyclamate, aspartame, sucrasite, ma isi.

O le faitauina o iloiloga eseese o mea suamalie, o le tele o taimi i le tau faasaga i le mamafa, e mafai ona e vaai i laina laina lua: matua le lelei, e faavae i luga o le manatu latou te mafua ai le kanesa, vevela, "ma le kemisi", lona lua o mea lelei - e leai ni calories, , "O se tasi o le tuaoi o le maʻisuka o loo inu suamalie mo le 10 tausaga ma leai se mea."

O le ulaula e aunoa ma se afi, e pei ona e iloa, e le o iai ma eseese manatu - e le o taimi uma lava e mafua mai i tala fatu a se tagata.

O le mea lea: toetoe lava o aʻafiaga uma lava na maua i suʻesuʻega i meaola falesuesue. Ua faʻamaonia e mafai e suauu ona mafua ai faʻamaʻi ogaoga (faʻaauau, neuro).

O se mea itiiti "ae" - i suʻesuʻega faasaienitisi, na tele lava toesea o suālaʻau na faʻaaogaina, lea e sili atu (sili atu i le 100 taimi) sili atu i le alauni fautuaina i aso taitasi. O le a matou talanoa e uiga i suʻesuʻega sili ona lata mai e uiga i le saogalemu o mea suamalie mulimuli ane.

O mea e te manatuaina: o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻatapulaʻa ai le faʻaaogaina o nisi o suka - faatasi ai ma le phenylketonuria, aspartame e le tatau ona faʻaaoga, faatasi ai ma le acesulfame-K, o le fatu fatu e mafai ona faʻateleina i le xylitol, ma le fructose ma le maʻisuka, e le manaomia le faʻaaoga o le fructose.

O mea suamalie e leai se mea e masani ai ma masani.

Latou, e pei o le suka, o loʻo faʻaaogaina i le tele o le aofaiga ma maua ai le malosi o le malosi e tutusa ma le kulukose. O nei mea o le fructose, xylitol, sorbitol, mannitol, maltitol, isomalt, palatinite ma isi. E matua taua lava o nei tagata suamalie o loʻo tauaveina uma se tofo suamalie, o se punavai o le malosi ma le faʻaaogaina o mea taumafa.

O mea suamalie i lenei vaega e moni lava o gaʻo ma e le o le ava malosi uma lava. E maua i fualaau faisua ma fualaʻau. Ma i luga o se fua o le gaosiga o oloa, e maua mai i oloa e maua i suga, mo se faataitaiga, o le sana i le hydrogenation e faʻaaogaina ai faʻamalositino, sei vagana ai le erythritol, mo le gaosiga o sugars e faʻamalosi.

E faʻatasi i latou e le o le zero, ae o se fuainumera itiiti o calorie ma se fuainumera maualalo maualalo e fesoʻotaʻi ma le suka. O lo latou suamalie e masani ona maualalo ifo nai lo le suka, ae oa latou meatotino faaletino ma le kukaina o amioga e avea ai i latou ma se mea lelei i isi mea suamalie.

O i latou uma lava, sei vagana ai le erythritis, e mafai ona mafua ai le vevela ma le manava pe a fai e sili atu le masini fautuaina, ma e le gata i le le mautonu i totonu o le manava, ae faapea foi le lamatia o le tino i le paleni eletise vaivai, lea e oo atu ai i faafitauli tetele.

O nisi nei o le suka suka.

Isomalt

O se suka e maua mai ai, pe a maeʻa togafitiga o le enzyme, e aofia ai le afa o kalori, ae faʻapea foi le afa o le suamalie. E i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Faailoga e pei o E953. E masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o laxatives, o lea ia manatua o le isomalt e mafai ona mafua ai le vevela ma le manava, e pei ona iloa e le intestine e pei o le filo, e ui lava e le solia le microflora o le intestinal ma e oo lava i le isi itu - e fesoasoani i lona lelei manuia.

Aua le silia le 50 g i le aso (25 g - mo tamaiti). I se faaopoopoga, faitau le tuufaatasiga i luga o le afifi, ona, ona o le laitiiti o le suamalie, o isi mea suamalie e masani ona faaaoga faatasi ai ma le faaleleia atili o le tofo. Maua tele le faʻaaogaina i le fale gaosi oloa.

Lactitol (Lactitol)

O le isi suka suka mai le lactose o le E966. E pei o le isomalt, e le aʻafia ai le suamalie i le afa, ae o loʻo i ai se tofo mama, ma e iai le afa o le tele o kalori e pei o le suka. Ma o isi mea e tutusa ma se tuagane ma o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa e pei o se laxative pe a mafai ona maua ai le faʻasalaga, o lona uiga e le fautuaina e silia i le 40 g i le aso.

Polycarlor sugar alcohol produced from corn corn - E965. E aofia ai le 80-90% suamalie o le suka ma o ona meatotino uma lava, naʻo le numera o le glycemic e sili ile afa ma kalori e sili atu ile afa.

O le meaʻai faaopoopo, codenamed E421, o le mea moni e itiiti le faʻaaogaina o le suka e suitulaga ona o le le lava o le suamalie, ae ua maua lana galuega i le falemaʻi e avea o se mea e sili ona suamalie ma totogia.

E faʻaaogaina i mataupu o le faʻauluuluga o le tino, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino ma le tino. Ma, e pei lava o soʻo se vailaʻau, o le mea moni, ei ai le faʻasaʻoga: o le fatu o le fatu gasegase, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, maʻi o le toto.

Ona o le aʻafiaga o le faʻamalalaina, o le a fesoasoani i le solia o le paleni eletise, e mafua ai le faʻavevesi ma le fatu. E le totoina le kulukose toto. E le fetaui i totonu o le oral mouth, o lona uiga e le taitai i le atinaʻeina o caries.

O lona faailogaina o le E420. O le isomer lea o le mannitol o loʻo taʻua i luga, ma e masani ona maua mai le sipuni sana. E sili atu le suamalie nai lo le suka pe a ma le 40%. Calories e sili atu nai lo le suka atoa i le tutusa 40%.

O lona faasinomaga igoa e maualalo, ae o le tele o tomai e maualuga. O le Sorbitol o se sui filifilia o le choleretic ma e faʻaosofia ai le vaega o meaʻai, ae o loʻo i ai le faʻamaoniga e le mafai ona faʻamaonia e mafai ona faʻaleagaina ai le meaola. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le sorbitol e mafai ona teu i mata o mata.

Ma, i le mea mulimuli, i loʻu manatu, o le suamalie sili ona faamanuiaina i aso nei, o le oloa lea o le eletene eletise o le suauu maso i le kulukose, sosoo ai ma le faʻamaina i le fefete.

O se vaega masani o nisi o fua. O le Erythritol toetoe lava a leai ni calories, ae e 60-70% suamalie suamalie. E le afaina ai le kulukose o le toto, o le mafuaaga lea e tatau ai ona gauai atu i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E oʻo atu i le 90% o le erythritol e faʻapipiʻi i totonu o le toto aʻo leʻi ulu atu i le inumaga, o lea e le mafua ai se aafiaga leaga ma e le mafua ai ona afaina. E i ai le uiga o le suka i le kuka ma amio lelei i le fale tao.

Ae le o mea uma e pei o le pala e pei ona ono foliga mai, ma o le lele i le suauu o le a amata nei. Talu ai o le uluai oloa mo le gaosiga o le erythritol o le sana, ma ua lauiloa o le siosiomaga lautele ua suia, e mafai ona avea ma se tulaga lamatia.

Vaavaai mo upu "Non-GMO" i luga o le afifi. E le gata i lea, o le erythritol lava e le malie ma o le manogi mulimuli e masani lava ona i ai isi mea suamalie, e pei o le aspartame, e ono le mautinoa le saogalemu.

I tulaga maualuga i aso taitasi, e mafai ona mafua ai le manava, ma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata e maua i le ita. O nisi o suʻesuʻega e lipotia ai le mafai o le erythritol e mafua ai le afaina o le paʻu.

O le uluai suauu saogalemu i le lalolagi e ola ai e le mafaitaulia luga ma lalo. E le mafai ona e faʻamatalaina le talafaʻasolopito o le saccharin, 120 tausaga le umi, i se pusa - e foliga tutusa ma le tagata e vaʻaia le lalolagi i le va o Roosevelt, Churchill ma aganuʻu a Suise (19).

O le faʻaopoopoga E954 na sili atu nai lo le aspartame ma le vailaʻau faʻatasi. I le faaiuga o le vaega, o le a ou taulai atu i suesuega aupito sili ona manaia, o lona uiga na tupu i le sosaiete faasaienisi ma toetoe lava a tanumia le uluai suauu saogalemu.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: C7H5NO3S
  • Taumaʻa Masele: 183.18 g / mol
  • Paʻu moli tioata.
  • O loʻo i ai se mea maʻaleʻale ma le oona i le maualuga maualuga, ae pe a faʻafefiloi ma le cyclamate e maua ai le suamalie suamalie.
  • E le afaina mo le tele o tausaga.
  • Sweeter than sucrose from 300 to 550 taimi (faʻatatau i le auala o sauniuniga).
  • Faamalosia ma faʻaleleia le manogi o oloa.
  • I le taoina e puipuia ai meatotino.

Aafiaga i le tino

O le saccharin e le faʻapalaina ma e televave vave ona fesuiaʻi i le urine (20). O faʻafitauli umi na tofotofoina i le tele o augatupulaga o meaola eseese a le falesuesue. O taunuʻuga e taʻu mai ai le leai o se aoga ile DNA (21).

I le amataga o le 20 seneturi, na i ai popolega e mafai ona gaosia le saccharin i le sulfamoylbenzoic acid, ae o metotia falesuesue na le faamaonia ai lenei (22). Suesuega in vitro e mafai ai ona maua le suamalie o le suamalie i le sulfamoylbenzoic acid i le pH e le sili atu i lo le 5 ma e na o le 48 itula e maua ai le siaki i le vaifofo (e leai se tasi e mafai ona uuina le urine mo se taimi umi, ma PH 5 e mamao ese mai le masani).

Le faʻasologa o le saccharin e tusa ai ma se tasi o le tele o pateni. Mai le koale, e lei maua mo le tusa ma le 80 tausaga.

I pipi, lea na tui i le 50 mg o le saccharin i aso taitasi mo le tausaga, 96% o le vailaau na faʻasaina mo le 7 aso, ma mulimuli ane na suʻe suʻaʻau taʻitasi mo le mea na totoe o molioo. O tagata taʻitoʻatasi oe na tuʻuina atu i ai se tulaga masani lelei mo le olaga, ua sili atu i le 96-100% ma le urine ma feces i le 24-72 itula (23).

O nisi nisi o manatu

E le lava le mamafa, ae o le suka na fanau mai ... o se fofo. I Initia anamua, na aveesea ai mai le suka ma na tele togafitiga na togafitia. Ou te manatu o le aafiaga e tutusa lava ma le tele o meaʻai faʻaonapo nei.

Ae, taimi na suia, o le nofoagabo effect e leʻi umi, ma na amata ona faʻaaoga e tagata le suka mo meaai. Seʻi oʻo i le seneturi lona 18, na faʻaulu mai le suka i totonu o Europa ma sa taugata tele. Sa faatauina atu i fale talavai ma faatauina atu i le kalama.

I le 1747, na maua ai e le siama kemikali Maggraf le gaosia o le suka mai beets. Ina ua mavae lena, na amata ai e le sugar ona savaliga manumalo i le salafa o le lalolagi, aua ua pau i le tau. Mo le faigofie o le felauaiga, o le tagata Peretania o Henry Tate i le 1872 na sau ma le manatu o le felauaiga o le suka.

I le taimi nei, o le suka e masani lava ona maua mai le suka suka ma le suka.

O loʻo i ai se talitonuga o le faʻapitoa o le tamaoaiga. E tusa ai ma ia, o tagata, i tulaga o le le mautonu ma le le lava o taumafa taumafa, e mafai ona ola naʻo le mafai ona faʻaleleia le malosi i le ituaiga o gaʻo. Sa mafai ona maua le faʻamaonia ona o le atinaʻeina o le inisalini (sili atu i lenei mea e mafai ona maua i soo se vaega i luga o le maʻisuka).

Peitai, i aso nei, pe a solia le paleni i le va o le malosi ma le malosi o le taumafa, o le tetee o le inisalini e le o se mea lelei, ae o se mea le lelei e mafua ai le alualu i luma i le taatele o le oona, ituaiga 2 o le maʻisuka ma le faateleina o le lamatia o le cardiovascular morbidity.

E faʻatusatusaina e tusa ma le 200 kalama o suka i aso taʻitasi (≈800 kcal). Lusia e tusa ma le 100 kalama i le aso. O lenei ua toe faʻafoʻi le fesili: o le a le atunuu i le lalolagi e muamua ona i ai i le aofaʻi o tagata le fiafia?

I le faaopoopo atu i le suauu, o loʻo i ai isi mea gaʻo: fructose ma glucose i fualaau aina ma le meli, maltose i fatu, ma lactose i le susu.

70s o le 19 seneturi. Chemist Konstantin Falberg (i le ala, o se tagata malaga Rusia) na toe foi mai lana potu suesue ma nofo i lalo mo le 'aiga o le afiafi. O lona tosina mai e tosina i ai le tofo uigaese o falaoa - e matua suamalie lava. Ua malamalama Falberg e le o totonu o le areto le meaʻai - o se mea suamalie na totoe i ona tamatamailima.

Na manatua e le fomaʻi na galo ia te ia ona fufuluina ona lima, ma muamua na ia faia ni suesuega i le fale suesue, ma taumafai e saili se mea fou mo le koale. O le auala lenei na fatuina ai le suamalie suamalie muamua, saccharin.

E tatau ona ou faapea atu sa avea pea le saccharin ma autu o sauaga. Sa faasaina o ia i Europa ma Rusia. Ae o le le lava o oloa na tulai mai i le taimi o le Taua Muamua o le Lalolagi na faamalosia ai le malo o Europa ina ia faatagaina faaletulafono "sugar sugar".

Talia suamalie

O loʻo faʻatuina e le au kemisi se faasologa o mea sili ona suamalie ma taugata o fua o le fatu: curculin, brazzein, glycoside mai fua o Monka, miraculin, monatin, moneline, pentadine, thaumatin (E957). Afai e te setiina se sini, toetoe o nei mea uma e mafai ona faʻatau ma taumafai i le taimi nei.

O isi mea uma lava, e pei o le fructose, erythritol, xylitol, sorbitol, ma isi e maualuga le kalori. O le a ou le tusi e uiga ia i latou.

O se fesuiaiga o le aspartame, suamalie nai lo le suka 8,000 taimi i le averesi. E faʻafefete i le taoina, ei ai le numera o le glycemic. Saogalemu mo tagata ei ai le PKU. O lona metabolism e ese mai le aspartame: na o le 8% methanol e maua mai le mole mole E961.

ADI Neotam 0.3 mg / kg bw po o le 44 ipu tila i luga o le E961 (e le o iai se tasi). O le taimi lenei o le suamalie suamalie sili ona taugofie: 1% o le tau o le suka.

Le suamalie sili ona lata mai e leʻi maua lona u. E faia i le faavae o le aspartame ma le isovaniline, ae o le 20,000 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Ona o le tele o faleopathic in the product, e talafeagai mo phenylketonurics.

Advantam molecule e mausali i le maualuga o le vevela. O le tino e le o se mea e faʻafefe. ADI Advantam 32.8 mg i le kilokalama o le tino. Na faʻamaonia e le FDA le vailaau i le 2014 ina ua maeʻa le tele o suʻega a manu. Ae i le avea o se mea suamalie fale, e ono le mafai ona tatou taumafai i se taimi lata mai.

I luga o le faavae o le aspartame, na atiaeina e le gata mo tagata faatau. E iai ni filifiliga sili atu nai lo le E951: Alitam E956 (igoa tau fefaatauaiga mo Aklam), Acesulfame-aspartame masima E962 (Ou te inu Pepsi i lenei paluga, suamalie), neotam.

O lenei ituaiga o suamalie ua manatu e sili atu le saogalemu. O loʻo i ai vaega e leai se aʻafiaga leaga i le tino o le tagata.

O le faafitauli o le maualuga o le kalori o nei mea, o le mea lea latou te le fetaui mo tagata o loʻo i ai i meaai. Ae e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Latou te faʻatagaina tagata gasegase e le tuʻuina a latou meaai e sili ona fiafia i ai, ae i le taimi lava e tasi e le faateleina ai le maualuga o le toto suka.

E tatau ona mafaufau i mea sili ona lauiloa i lenei vaega.

O lenei oloa e maua mai i se laau e taʻua o le Sweet Leaves. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vailaʻau faʻatasi ai ma sina aofaiga o kalori. E i ai sana suamalie fiafia.

Tulaga lelei o stevia:

  • e le faateleina le kulukose,
  • e leai se aoga o le aoga e le pei o isi mea suamalie o le natura moni,
  • leai ni aʻafiaga
  • leai ni aʻafiaga
  • e mafai ona faʻatagaina e faʻaaogaina mo le sauniuni o soʻo se ipu, talu ai e le maumau ana meatotino i le taimi o togafitiga vevela,
  • Inisalini e le manaʻomia mo le faʻamaʻiina e le tino,
  • faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, pancreas ma le ate,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa,
  • e fesoasoani i le faʻatupulaia o le faʻatinoga ma le mafaufau,
  • faamalosia ai toto toto.

O meatotino le lelei o se mea e aofia ai:

  • le lava le malamalama o le gaoioiga,
  • lamatiaga o le faaitiitiga o gaioiga o tamaloloa i le taimi o le sauaina o oloa.

Ona o ana meatotino, o lenei oloa ua manatu e sili ona saogalemu mo le maʻisuka. E mafai foi ona faʻaaoga mo le paʻu mamafa.

O lenei vailaau e taua foi o le suka o fualaau suamalie, ona e maua mai fualaau aina ma fua. O le oloa o loʻo i ai foliga o se paʻu paʻepaʻe, lea e sili ona solu.

O le lelei o le fusi e aofia ai:

  • natura
  • itiiti ifo aafiaga leaga i nifo,
  • Fale puipuia
  • faʻaititia le tau aogā (pe a faʻatusatusa i le suka).

O mea leaga e aofia ai foi:

  • le i ai o aʻafiaga o le itu mai le gastrointestinal tract,
  • le aʻafiaga o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto,
  • le ono mafai ona atiaʻe ni maʻi cardiovascular.

E faʻavae i luga o nei foliga, e le mafai ona taʻua le fructose i le sugar sili e sui ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E faatagaina i latou e faʻaaoga lenei mea mai lea taimi i lea taimi i ni togi laiti.

O lenei suamalie e faia mai le kulimi sana, faapea foi ma nisi o fualaau faisua. E i ai foliga o se paʻu ma se lanu samasama poʻo le paʻepaʻe, lea e mafai ona sosolo i le vai.

O le lelei o le sorbitol e aofia ai:

  • leai se lamatiaga o le pala o nifo,
  • faʻataʻotoina o le gaioiga o le tino,
  • talafeagai mo le faʻaaogaina i le maʻisuka,
  • faasaoina o meatotino.

Faatasi ai ma vaivaiga o le vailaʻau e mafai ona taʻua:

  • maualuga le kalori content (e le talafeagai mo tagata i luga o se meaai),
  • o le mea e ono ono le fiafia i ai le ita i le faʻaleagaina,
  • le faʻalavelave o maʻi faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina.

O le faʻaaoga lelei o lenei oloa e faʻaaogaina ai, ae o loʻo i ai foʻi le faʻamaʻi.

O lenei vailaau o se tasi lea o mea suamalie masani.

O ona uiga lelei e aofia ai:

  • natura masani,
  • o le avanoa e maua ai e aunoa ma le insulin,
  • igoa maualalo maualalo,
  • leai se lamatiaga o le hyperglycemia,
  • lelei mo nifo.

Faʻatasi ai ma vaivaiga ua taʻua:

  • maualuga le malosi o le malosi
  • aʻafiaga mai le gastrointestinal tract ao faagasolo le vaitau o mea ua fai ma vaisu i le vailaʻau.

Xylitol e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae le lelei tele mo tagata o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa.

O lenei tuufaatasiga ua aveesea mai le melonini. O le Erythritol e maualalo le malosi o lona manogi nai lo le suka; e aofia ai mea suamalie fou.

O ona lelei o loʻo i ai i itu nei:

  • maualalo le kalori content
  • faasaoina o meatotino i le taimi o le vevela,
  • puipuiga o faʻamaʻi o le vaʻa tautala.

O se tulaga le lelei o le erythritis o le ono mafai ona iai ni aʻafiaga i le faʻaaogaina tele o lenei mea.

Se vaega o oloa masani ma se suamalie suamalie, lea e faʻaaogaina ai se isi mea i le suka. E masani lava e le itiiti ifo lo latou gaosi caloric nai lo le suka, ma o nisi foi taimi e sili atu, ae o le manuia e mafai ona i ai i la latou faasinomaga o igoa, faapea foi ma le aoga aoga o nisi.

Latou te mauaina, mai le agave - o se laau e pei o se aloe tele e mafua mai Mekisiko ma ola ai i totonu o atunuu vevela. E mafai ona e maua sina sipuni mai se laau ua oʻo i le fitu tausaga, ma o le faagasologa o le mauaina e le faigofie tele ma o le oloa mulimuli e taugofie ma taugofie.

O lona aoga taua e maualuga - 310 kcal mo le 100 g o oloa, ma e ui lava o le faasinomaga glycemic o le syrup agave e maualalo lalo ifo nai lo le faasinusili, e faigata ona taʻua o meaai. E le gata i lea, o se maualuga maualuga o le fructose e ono afaina ai le tino e le itiiti ifo i le suka.

O le fructose o loʻo faʻafeiloaʻi i le toto o le ate, ma liliu atu ai i gaʻo gaʻo. O lona aafiaga i le ate e aʻafia ai i le faatosinaga o le ava malosi, e oʻo atu i le maʻi faʻasolosolo. E le gata i lea, o le fructose e sili atu ona vave faʻavaveina nai lo le suka, e aunoa ma le tuʻuina atu o se lagona o le nofo lelei, lea e faʻateleina ai se manaʻoga sili atu.

O le fructose ua leva ona le toe manatu o se mea talafeagai e suitulaga i le suka, ona o le mafuaʻaga o le inisalini o le tetee, faʻapupulaina ai faʻamalosi, faʻateleina le faʻaopoopoga o le gaʻo visceral, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular.

Ae o tagata gaosi oloa ma tagata faʻatau atu i lenei oloa e mafua ai ona tele naua mea aoga. Ma e ui lava o nei upega o agave e aofia ai le tele o vailaʻau faʻamalosia, e leai se tele o le agave syrup poʻo le agava nectar i le oloa mulimuli.

O tagata uma, ioe, e sili atu le iloa e uiga i le meli nai lo Wikipedia, ma talu ai ona o lenei oloa e taatele i totonu o tatou latitudes, oi tatou taʻitoʻatasi ua i ai o tatou lava poto masani i le faʻaaogaina. O le a ou le maasiasi i au faaiuga, ia manatua pea e faaopoopo atu i le tele o vaega o vitamini-minerale ia e aoga tele mo le tino, e maualuga tele i kalori (e oʻo i le 415 kcal).

O le isi mea e masani ona maua ai le suamalie, lea o se faʻataʻitaʻiga o le sua suka, o le paʻu poʻo le mūmū mūmū, lea e tupu faʻapitoa i Amerika i Matu. O lona gaosiga o se vaitaimi atoa i Kanata ma isi setete o Amerika.

sua mai suavai ma mautinoa ia maua mai ia Ianuari ia Aperila. I le 100 g o oloa 260 kcal, 60 g suka, ma le gaʻo e le oi ai, o le tele o vitamini ma minerale o loʻo i ai.

Aisea e manaomia ai?

O suauu e mama atoatoa. I lalo o le faatosinaga o enzymes o le suavaia ma le sua o le duodenum ma le pulupulu laiti 12, o le suauu e malepelepe i totonu o le kulukose ma le fructose. O le faasinomaga o le faasinomaga o le 100%, o lona uiga, e gauai le tino i totonu o ni nai minute.

Sugar e na o le malosi o le malosi. E tasi le 1 g o le suka e aofia ai le 4 kcal. Afai e nofo se tagata i tulaga o le faʻaitiitia o le malosi o le malosi, o lona uiga o le tele o calorie e faasolo ina gaʻo. E faʻatatauina o le 'ai na o le 2 isi teaspoons o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le mamafa o le mamafa e 3-4 kilokalama i le tausaga.

Igoa o le tautuaTau
Faʻaavanoaina o se endocrinologist mo togafitiga faafomaʻi, tagata faʻapitoa1 500 tusi.
Touroid puncture i lalo o le ultrasound2 900 rub.
Aotelega o taunuʻuga o le suʻega ma le tusiaina o se polokalame mo togafitiga taʻitasi500 tusi
Vaʻai le lisi atoa o tau

Artificial Sweeteners

E tatau ona e mafaufau i nei mea suamalie i auiliiliga auiliili e iloa ai pe aoga:

  1. Saccharin. E taʻua o se tino maliu i nisi atunuu, e ui lava e faatagaina i Rusia. O le faitioga autu o lenei mea e fesootaʻi ma le i ai o se mea e le lelei le tofo. I le faʻaaoga soo, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi gasegase. O lona lelei e aofia ai le maualalo o le malosi o le malosi, lea e taua ai mo tagata e sili atu le mamafa o le tino. E le gata i lea, e le maumau ai ana meatotino pe a vevela ma e le faʻafefeina ai mea oona.
  2. Cyclamate. O lenei tuufaatasiga ei ai se suamalie tele i le leai o ni kalori. O le mafanafana e le faʻaseseina ona meatotino. E ui i lea, i lalo o lana faatosinaga, o le aafiaga o le tino o le tino ua faateleina. I nisi atunuu, o lona faaaogaina e faasaina. O le tele o le faʻasalaga i le cyclamate e aofia ai le maitaga ma le lactation, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi fatugaʻo.
  3. Aspartame O lenei oloa e sili atu le maualuga nai lo le suka i le tofo malosi. Ae ui i lea, e leai se mea e le fiafia i ai mulimuli. Ole aoga ole malosi o le vailaau e itiiti lava. O se tulaga le lelei o le aspartame o le le mautonu i le taimi o togafitiga vevela. O le vevela e mafua ai ona vevela - methanol ua faʻamalolo.
  4. Acesulfame potassium. O lenei tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai foi se tofo sili atu ona faʻamatalaina nai lo le suka. Calories o loʻo misi. A faʻaaogaina le oloa, e toetoe lava a leai se faʻalavelave o faʻamaʻi o le tino. E le afaina foi i nifo. O lona umi teuina e faatagaina. O le le lelei o lenei mea suamalie ona e le o aʻafia e le tino ma e le auai i faiga faʻavaomalo.
  5. Sucrazite. O meatotino o le sukariisi e le afaina i le vevela - e tumau pea le suia pe a vevela ma malulu. Necalorien, ona o lea mea e masani ona faʻaaogaina ei latou e manaʻo e aveesea le mamafa. O le lamatiaga o le i ai i totonu o le fumaric acid, o loʻo i ai lona aʻafiaga.

O lenei vaega o siama maua mai i le kemisi e tuʻufaʻatasia ai se suamalie maualuga tele, selau o taimi e sili atu i le suka, ma le calorie itiiti e tau leai se mea.

Cyclamate Sodium

O se suauu suamalie ua faaigoa o le E952 e 40-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O loʻo faʻasaina pea i totonu o Amerika, Iapani ma isi atunuu, e ui lava o le mataupu o le siiina o le faʻasalaga o loʻo iloiloina. O lenei mea e mafua ona o nisi o faʻataʻitaʻiga manu na molimau atu i lona tino o le tino e tutusa ma le saccher.

Sa faʻatautaia suʻesuʻega ina ia mautinoa ai aʻafiaga o le cyclamate i le tamaʻitaʻi, ma na amataina lenei suʻesuʻega ina ua maeʻa ona lipotia e faapea o le mea e mafua ai le atrophy testicular i kio. Ae o le aʻa o le faafitauli i le cyclamate o le gafatia po o le le mafai foi ona faia o gaioiga taitasi ina ia gaosia ai, o lona uiga, ia tosoina lenei mea.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o siama o le intestinal e maua ai le cyclohexylamine, o le kulupu lea e manatu o le ai ai se faʻamaʻi masani i meaola i taimi o gaioiga o le cyclamate. Ma, e ui lava o le tele o suʻega mulimuli ane e leʻi faʻamaonia se fesoʻotaʻiga, e le fautuaina le cyclamate mo tamaiti ma fafine maʻitaga.

I luga o igoa e mafai ona e faʻafetaui i lalo o le code E950. Ma latou maua e ala i gasegase eseese o vailaʻau, ma o le mea lea o le suamalie e 180-200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka i le leai o se meaʻai taua. O le mafaufau e tofo i le vevela oona, ma o le tele o tagata gaosi mea e faaopoopo i ai vaega lona tolu e puipuia ai le mulimuli.

Acesulfame e teteʻe i le vevela ma le mausali i tulaga lelei alkaline ma faʻamalolo, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le tao, i le suamalie ma meaʻai. E masani ona faʻaaogaina i le gaosia o polotini, ia manatua pea e ui lava o le potassium acesulfame o loʻo i ai se fale faʻasaʻo, ae pe a maeʻa, e faʻaleagaina ai le acetoacetamide, o le mea oona i maualuga.

I le fitusefulu tausaga, na molia ai le acesulfame o le tino o le tino, ae o suesuega mulimuli ane na aveesea ai masalosaloga mai acesulfame, ma o lea na faamaonia ai mo le faaaogaina i Europa. Ma o na tagata faitio o loo fesiligia pea le saogalemu o acesulfame potassium, faaauau suesuega i luga o lauusiusi.

Ma e ui lava o loʻu ita i lenei mea e leai se tuaoi, e tatau ona ou lipoti atu o le acesulfame e faaosofia ai le puleaina o le insulin i fua o le leai o le hyperglycemia. O le isi suʻesuʻega e lipotia ai le faateleina o le numera o tumema o tamaʻi tama i le tali atu i le faʻamalositisi.

I tagata taatele e taʻua o le E951 o se mea faʻapitoa e faʻafefiloi gaosia e 160-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka. O lona aoga taua e foliga mai e leai, ma le umi o le suamalie, lea e masani ona fefiloi ma isi paaga e faateleina le tofo suka.

Ona o le mea moni e faapea o se tasi o mea leaga o le aspartame i le tino o le phenylalanine (amino acid), o oloa uma o loo aofia ai lenei faaopoopoga ua faailogaina i le faaupuga "O loo i ai se puna o le phenylalanine" i luga o le igoa ma e mafai ona lamatia mo tagata ei ai le gasegase o le phenylketonuria .

Leai se fesoʻotaʻiga ma ni neoplasms poʻo ni psychiatric symptoms sa maua, ae o le aufaʻatau e masani ona lipotia lipotia. Talu ai o le aspartame ua manatu o se mea na mafua ai le faʻaleleia o meaola, faatasi ai ma sisi, sukalati, fualaʻau suamalie, monosodium glutamate, aisa kulimi, kofe ma ava malosi.

Saccharin (Saccharin)

Laʻau faʻamalosi e faʻailogaina E954 i luga o igoa. O le i ai o se suamalie 300-400 taimi e sili atu i le suka, e leai se mea taua o le taumafa. E teteʻe i le vevela maualuga ma e le ulu atu i vailaʻau faʻasolosolo ma isi meaʻai, e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea suamalie e puipui ai le le lelei o le tofo, e ui o ia lava e le lelei le tofo.

O le amataga (1970) faʻataʻitaʻiga i tamaʻi mamoe na faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga i le va o le maualuga o tui o le saccharin ma le kanesa. I le taimi mulimuli ane, o suʻesuʻega i uluaʻi matai na faʻaalia ai e le fesootaʻi lenei mafutaga ma tagata, talu ai o meaola, e le pei o tagata, o loʻo iai se tuufaatasiga tulaga ese o le maualuga o le pH ma se maualuga maualuga o le palatini i le urine, lea na mafua ai ni taunuuga le lelei.

O le mea moni, e naʻo oe e filifili pe faʻapefea ona e fesoʻotai atu i ai, ae ou te faʻamoemoe o nei tagata uma na aafia i le kusi e le o se mea le aoga.

O se tasi o "mea aupito sili ona suamalie" mea suamalie, ua faailogaina E955, e mafua mai i le suka e ala i le filifilia chlorination i le tele o laasaga. O le mea mulimuli e tusa ma le 320-1000 taimi e sili atu le suamalie nai lo lona matua (suka) ma e leai se aoga o meaʻai, ma na maua ai se suamalie manaia mai lona tama.

O le mea moni, o se mea tele i le karma o le sucralose o lona le mafai ona aʻafia ai le maualuga ole inisalini. E le gata i lea, e le mafai ona sopoia le placenta ma toetoe lava o mea uma ua alu ese mai le tino. E tusa ai ma faʻamaumauga, na o le 2-8% o le faʻaaogaina o le sukalalala o le metabolise.

O faʻataʻitaʻiga i luga o le toʻiva e leʻi faʻaalia se fesootaʻiga ma le atinaʻeina o le oncology, ae o le tele o atopaʻu na mafua ai le faʻaitiitia o le feololo, o le faateleina o le malosi i totonu o le manava ma, FAʻAALIGA !, O le faateleina o le mamafa o le tino. E le gata i lea, o nisi suʻesuʻega, e ui lava ina faʻamalo ona o le tele o vaivaiga i la latou amio, na maua ai le aʻafiaga o fua tele o fualaau faasaina i luga o le atinaʻeina o le leukemia i tama ma le faaleagaina o fausaga DNA.

Faʻatasia tupe

Aʻo leʻi filifilia pe o le a le suamalie e sili ona lelei, e tatau ona e mafaufau i oloa o se tuufaatasiga o nisi mea. E foliga mai i nisi tagata faʻaaoga e sili atu le taua tele o ia mea suamalie.

O le sili ona lauiloa o:

  1. Milford O lenei sui e maua i le tele o ituaiga, o lona tuufaatasiga o loʻo i ai eseesega. O vaega o le faatosinaga o oloa e faalagolago i vaega o loʻo aofia i totonu. O nisi oi latou e latalata i le natura (Milford Stevia), o isi o loʻo faʻamalosi (Milford Suess).
  2. Fafaga parad. O lenei oloa e aofia ai vaega e pei o le sucralose, erythritol, stevioside ma le rosehip. Toeitiiti lava oi latou uma (sei vagana ai sisi o le oso) o loʻo faʻapipiʻi. O le meafaigaluega o loʻo faʻamatalaina i mea maualalo le kalori ma se faʻamaumauga faʻapitoa laitiiti. E manatu le saogalemu o le oloa, e ui lava o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei (maua o le mamafa, faʻaitiitia le puipuiga, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma isi). Talu ai e tele mea o loʻo i totonu o lenei mea suamalie, e tatau ona e amanaʻia faʻamalamalamaga o latou taʻitasi.

O le faʻaaogaina o kulimi tuʻufaʻatasi e foliga mai e fetaui i le toʻatele. Ae e tatau ona e manatuaina le i ai o vaega gaosia i totonu, lea e mafai ona afaina ai.

Tuua Lau Faamatalaga