Fomaʻi mo maʻi pipili: auala e filifili ai togafitiga

O le faʻaalia o maʻi suka i luga o vae e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi. O ia ituaiga faaletonu e mafai ona faaosofia le lymphedema, maʻi o le maʻisuka, atherosclerosis. O aʻafiaga, mumu ma le malulu e masani ona mafua ai le maʻi o le gaʻo. Latou te le malolo mo le ono vaiaso pe sili atu. O se tasi o metotia oa latou togafitiga o fualaau.

O mataupu faavae o le togafitiga o maʻi pipisi

Ona o le umi o le le lava o le toto, o le innervation ma le paleni o le paʻu ma ona mea taua, o le fofoa o le necrosis e atiina ae, lea mulimuli ane e taitai atu ai i le teenaina o le meaola (mea ua mate). O le mea lea o loʻo tupu ai maʻi papaʻi. Latou te aliali i vaega mamao (mamao) vaega o pito i lalo. Faʻalagolago i le mafuaʻaga, vaevaega o gaʻo o vae pito i lalo e vaevaeina i ituaiga nei:

  • Maualuga maualuga. E mafua mai ona o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu.
  • Faʻasalaga (faʻamatalaga). E fesootaʻi atu i le faʻaitiitia o le tafe toto i pito i lalo ona o le endarteritis poʻo le atherosclerosis, lea e faʻamaʻapeʻa ai le lumenia o vaa.
  • Venous (varicose). Latou te atiina ae ona o le totoina o le toto i luga o tua o maʻi o le post-thrombophlebitis poʻo le faʻateleina faʻalauteleina o veins.
  • Post-traumatic. E mafua mai ona o manuʻa o le paʻu ma le tino. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma manua o le fana, gasegase, le faʻamalosia o le faʻaogaina o sutures ma maʻila pe a uma le taotoga, manua i le nofoaga o inisiua o vailaʻau faʻasaina.
  • Maʻisuka Atiae i tua o le maʻisuka.
  • Poma (pyogenic). E tupu pe a pipisi faʻamaʻi pipisi, e tele lava ina siama.
  • Neurotrophic. Latou te tulaʻi ona o le soliga o le innervation o le tino ma le gaioiga o vaa o loʻo tuʻuina mai.

Talu ai o maʻi papaʻa o pito i lalo o loʻo i ai le eseesega o mea, o le togafitiga o loʻo fuafuaina e faalagolago ile mafuaʻaga. E na o le faʻaaogaina, e mafai ona e taulimaina foo o le necrosis. O togafitiga e faia i ni auala autu se lua:

  • Conservative. E aʻafia ai le togafitia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma otaota ma injections, faʻaitiitia le vevela, faamamaina o tiga ma le faʻamalosia lautele o le tino. E faʻaopopoina ai le faʻaogaina o tupe faʻapitonuʻu mo le faʻamaloloina o maʻi, fufuluina, faʻauluina ma le faʻamamaina o masini nati.
  • Totogi O ia togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tafe o le toto, faamamaina taʻavale o le manua poʻo le faʻasalaga o le taulaʻi o le necrosis. O le metotia e faʻaaogaina i fafo atu o le tulaga o le faʻavavevave. A maeʻa le taotoga, ona faʻaauau lea o togafitiga i se auala le mautonu.

Afai o le manua e le lelei, ona mafai lea ona togafitia togafitiga i luga o se falemai, pe a loloto - i tulaga tumau. O togafitiga o loʻo i ai vaega nei:

  • faʻaleleia o le vevela vevela mai pito i lalo,
  • faʻamaʻi maʻi
  • faaleleia atili meaai paleni o meaola ua faaleagaina,
  • tiga tiga
  • taofiofia o le faagasologa o le le fiafia,
  • faʻamamaina o nofoaga faʻasolosolo mai mea faʻapipiʻi.

Faʻamālōlō togafitiga

O lenei togafitiga e aofia ai le ave o vailaʻau i totonu poʻo le faʻaaogaina fofo faʻalotoifale. O vailaau faafomai o se vaega faapitoa o vailaau mo togafitiga ua faatonuina ia amanaia le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o maʻi pipili o pito i lalo:

  • Faʻafiafiaga (faʻamalosia o vaa). E faʻaaogaina e togafitia ai veins varicose, thrombophlebitis, periphlebitis, tiga ma le edema o se natura post-traumatic. O sauniuniga o lenei vaega e faʻamalosi ai vaʻa toto ma faʻalauteleina le gaosaoa oo latou puipui.
  • Anticoagulants. O la latou gaioiga autu o le toto toto. O se faʻaopoopoga o lona faʻatonuga o se faʻamatalaga mo togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻapitoa.
  • Antispasmodics.Tofia e faʻamālōlōina le tiga ma le taofiofi i pito maualalo pito i lalo e mafua mai i maʻi pipisi.
  • Noncoroidal anti-inflammatory drugs. Faʻaaogaina e faʻafefe ai le mumū i totonu o vaa.
  • Antiplatelet sui. O fualaau o le toto lea e gaoioi e ala i le faʻasaina o le faaputuga faaputuga (gluing).
  • Sapalai antibacterial. Faʻaaoga i totonu o le lotoifale ma le lotoifale. O loʻo faʻamatalaina pe a pipii se siama siama, lea e masani ona lauiloa i le tulaga o ulupuka o gaʻo o pito pito i lalo. O vailaʻau faʻamaʻi, cephalosporins ma fluoroquinolones e masani ona faʻaaogaina.
  • Faamaloloina o mea manogi. Latou te fesoasoani e aveese tino mai le manua, taofi le mumu, faʻaleleia meaʻai o meaola ola ma faʻavaveina lo latou toe faʻaleleia.

Le faamalosia o vaa

O galuega autu o togafitiga o le Phlebotonic: faʻasaʻo le faoa faamalosi, faʻamalosi ma tiga i pito pito i lalo, faʻamalosia o vaʻa, faʻaleleia le tafe toto. O sauniuniga o lenei vaega o loʻo maua uma i pepa, ma i foliga o suauu ma gels. E mafai ona faʻaaogaina faʻapitonuʻu o le phlebotonics e togafitia ai faʻamaʻi pipisi i le taimi o le faʻaleleia poʻo le taulaʻi o vaega ua afaina o pito i lalo. O ia tupe e le faʻaaogaina i manua lavelave. Faataʻitaʻiga o le phlebotonics:

  • Troxevasin. E faavae i luga o le tulafono. Faʻaitiitia le malosi o le faʻalavelave o vaʻa, faʻalogo i puipui o toto toto, faʻasaʻo le pagatia ma le tiga i pito pito i lalo. O le metotia o le talosaga e faalagolago ile foliga o le faʻasalaga: capsules (360 r.) - 300 mg 3 taimi i le aso, gel (350 r.) - Faʻaaoga i le mea na afaina i le taeao ma le afiafi, solo lemu seia maeʻa.
  • Pepodia. O le mea malosi o le diosmin. O lenei vailaau e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o veins, faʻalogo i le puipui vascular, faʻamalosolo ai le vevela vevela. O le fualaau faasaina ua i ai i le ituaiga o meaʻai. O le averesi o aso taitasi e 1 le pc. O le tau o le 60 papalama e 1,500 p.
  • Venus. E aofia ai le diosmin ma le hesteridin. O le vailaau faʻasaina e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le suavai, e faʻamaunuʻu ai capillaries, faʻateleina le leo ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o veins. I le vaiaso muamua, ave ni papamaa se 2, vaeluaina i totonu o le 2 inumaga. I le lumanaʻi, e mafai ona e inu i le 2 pcs. O le tau o le 30 pauna e 570 p.

Le faʻaitiitia o le viscosity o toto toto

E faʻaaogaina anetomagulants e puipuia ma togafitia ai le thrombosis. O fualaau o lenei vaega e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, ma puipuia ai le faʻavaeina o toto. O vailaʻau nei o loʻo iai lenei meatotino:

  • Dicumarin. Faʻaigoaina mo le vaega tutusa i le tuufaatasiga. Dicumarin e taofia ai le fausia o le prothrombin ma poloka le proconvertin o le ate, lea e mafua ai le faateleina o le toto totoina taimi. O le vailaʻau e ave i le 0.05-0.1 g i le 2-3 aso muamua, ona 0.15-0.2 g i le aso. Tau - 1000 r.
  • Heparin. O le faavae o le vailaʻau o le sodium heparin. O lenei vailaʻau mo maʻi o le gaʻo i luga o vae e maua i foliga o se gel mo le faʻaaogaina fafo ma se vaifofo mo tui. I le tulaga muamua, o le heparin e faʻaaoga i le vaega e aafia ai 1-3 taimi i le aso. O le fua faʻatele o le inisinia o le heparin e 5,000 IU / aso. O le gel e tau i le 250-300 r., Faʻamamaina ma se fofo - 350-550 r.
  • Aspirin O le gaioiga malosi o le acetylsalicylic acid. E faʻamalieina ai le tiga, faʻalavelaveina le faaputuga o le platelet, ma faʻaitiitia ai le viscosity o le toto. O loʻo maua i foliga o laumei e ave i le 300 mg ma le va o le 4-8 itula. O le tau o le aspirin e mai le 80 i le 250 r. faʻalagolago i le kamupanī.
  • Urokinase. O loʻo aofia ai le mea lava lea e tasi o le gaioiga, lea e mafai ona faʻamavaeina pupuni toto o loʻo i ai nei ma taofia ai le faʻaalia o mea fou. Urokinase o loʻo avanoa e avea o se faʻamalosi mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻasolosolo i vaʻa eseese o le vaega galue: 500,000 IU, 10,000 IU, 100,000 IU, 50,000 IU. O le vailaʻau ua tui i totonu o le vein drip poʻo le vaitafe. Ole suʻega e filifilia taitoatasi. O le tau o le 1 talo o le 500,000 IU e 5500-6700 p.

E faʻamalolo ai spasm

O le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o antispasmodics o le faʻamalolo o spasma ma le faʻaleagaina ona o vasodilation.E taua le maitauina o nei vailaʻau faʻamaʻi pipisi e seasea ona faʻaaogaina, e tele lava ina faʻaaogaina ai le pulmonary embolism. E masani ona masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamaʻi alofisa i fafo atu o le falemaʻi e faʻasaʻo ai le tiga, lea e mafai ona faʻamalosia ai o latou tulaga. O le mafuaʻaga o nei fualaau e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le "gaoi" syndrome o le vaega na aʻafia, ona o le toto e taofia le tafe atu i totonu. Faʻamatalaina o mea faʻapitoa e tatau ona naʻo se fomaʻi. Faataʻitaʻiga o nei fualaau faasaina:

  • Spazmalgon. O loʻo aofia ai le pitophenone, metamizole sodium, fenumverinium bromide. E i ai a latou antipyretic, aʻafiaga-inflammatory ma analgesic. O fualaau o Spazmalgon e ave 1-2 pc. pe a uma ona 'ai e oʻo ile 2-3 taimi i le aso. Injections o lenei vailaau faʻasaina e faʻatolu ona faia i le aso i se tulaga e oo atu i le 5 ml. O le umi ole inisiua e 5 aso. O le tau o le 10 ampoules o le 2 ml - 280 p., 20 papa - 220 p.
  • Leai-shpa. O le mea malosi o le drotaverine, o le myotropic antispasmodic. O lenei vaega e faʻaitiitia ai le leo ma le gaioiga o maso masele o totoga o loʻo i totonu, faʻateleina atili ai vaʻa. E leai ni paʻu papa e mafai ona ave i le fualaau e 120-240 mg i le aso. O le tui mo le tui e 40-240 mg. O le tau o le 25 ampoules e 440 p., 100 pusa - 220 p.
  • Papaverine. E aofia ai le papachloride chlorloride. O lenei vailaʻau o se opium alkaloid lea e faʻafefeteina ai elemene mumu, ma aveesea ai le leo. Papa o le papaverine e ave 3-4 taimi i le aso i se fualaau o le 0.04-, 08 g, o moligao e faaaoga i se fua o le 0.02 g (faasolosolo malie ona aumai i le 0.04 g). O le faʻatulagaga o le initaneti e faʻatatau i le matua o le maʻi. O le tau e 10 papalama e 18 p., 10 moligaʻo - 55 p., 10 ampoules - 100 p.

Vaega o vailaʻau

Uluaʻi maʻi i luga ifo pito i luga e foliga mai ona o le soliga o le galo, o lona uiga, o meaʻai paleni. O fomaʻi ua tosina mai le manatu o tagata gasegase i le mea moni e faapea e tatau ona faʻamautuina le mafuaʻaga na faʻaleagaina ai meaʻai o le gaʻo, ma na o le amataina o taga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai mea leaga.

I le faʻamamaina o maʻi pipili i luga o le vae, e faʻaaogaina ai vaega o vailaʻau. O le mea e masani ai, o fualaau faasaina ua mamanuina mo aʻafiaga o le tino, ae o nisi vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaalia ai le faaletonu i le lotoifale.

Faʻafiafiaga

Faʻafeiloaʻiga, lea e lauiloa i galuega faafomaʻi e pei o veotonics poʻo phleboprotectors, o se faʻalapotopotoga lautele o vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina mo maʻi pipili. E aofia ai:

O faʻataʻitaʻiga o vailaau faʻasaina e faʻaleleia le tulaga o puipui puipui. Faafetai i nei vailaau, e mafai ona faateleina le palasitisi o toto toto, faaleleia atili o latou gafatia, ma maua se aoga aoga i le tafe toto. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻamalosia o pa puipui o toto toto.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le kalafa i le vaega o le epithelialisation, pe a faʻapipiʻi le ulutala i se mea manifinifi o mea faʻafesoʻotaʻi ma le fausiaina o se ila. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le puipuia o vailaʻau o le a puipuia ma faʻateleina le faagasologa o le faʻamalologa.

Faʻatonu faʻataʻitaʻiga

Fualaau faʻapitoa e faʻatonuina i matua. E masani ona faʻatusalia i latou i fesuiaiga o le heparin (o se mea o iai i totonu o le tino ma e masani lava, faʻamautinoa le mausali o le toto) ma le faʻataʻitaʻiina o le inisinia o le faʻasa.

Faʻatonu faʻamuamua e aofia ai:

  • Laititi le mamafa o le heparin.
  • O le heparin e leai se vaega.
  • Exante.
  • Arikstra.

Mai pupuni toto

Afai o le toto na avea ma mafuaʻaga o le fatuina o maʻi o le gaʻo o pito i lalo, ona faʻaaogaina lea o vailaau mai le vaega o sui faʻamalolo. O le autu autu o lo latou faʻaaogaina o le faʻasaʻoina o le toto e nonoa ai le masani o le toto. E masani ona faʻaaoga fualaau faapena mo veins varicose. O vailaʻau nei e faʻamalo ai alofilima e lauiloa:

  • Trental. E aofia ai le pentoxifylline - o se mea e faʻaitiitia ai toto toto, faʻaleleia le microcirculation, tuʻuina atu le faʻasalaga o le platelet, faʻaititia le viscosity o le toto. O fualaau trentale e faia i le tautala pe a uma le taumafataga o le 100 mg. Ona faasolosolo malie lea o le fualaau i le 200 mg.Tele le taliaina - 3 taimi i le aso. O faʻalavelave trental e faia ile taeao ma le afiafi ile fua ole 200-300 mg. O le tau o le 60 papalama e 460 p., 5 ampoules o le 5 ml ia - 160 p.
  • Chimes. E aofia ai le dipyridamole - o se mea e faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e faʻafefe ai toto toto, faʻaleleia le microcirculation. O le Curantyl o loʻo maua i le tino o fualaau e iai se fua eseese o le dipyridamole: 25 mg, 75 mg - ma i le ituaiga o vevela (25 mg). Mo le puipuia o le thrombosis, e fautuaina e ave 3-6 tablets i le aso, 75 mg i le tasi. tau - 40 pcs. - 700 p.
  • Nicotinic acid O le vailaau o le PP, lea e aofia ai i se fuainumera tele o gaioiga faʻasao e tutupu i suauu ola. O le Nicotinic acid e faʻaleleia ai le tulaga o le metabolism o le tino, faʻamaonia ai le mafai ona gafatia o puipui tetele, faʻaitiitia le fulafula, ma faʻateleina le lumenia o toto toto. Ole suʻega o tui e filifilia taitoatasi. E fautuaina ia laumei ia ave i le fua o le 12.5-25 mg i le aso. O le tau o le 10 ampoules o le 33 p., 50 pusa - 36 p.

Noncoroidal anti-inflammatory drugs

O le aʻafiaga autu o fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs) o se faʻaitiitia o le malosi o le mumū o le lotoifale. O nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i aso nei e avea o se mea e ese mai ai i faʻamatalaga, aemaise lava i le taimi o le faʻasologa. E le gata i lea, o NSAID e mafai ona taofia le taliaina o nisi toto masima. I le togafitiga o maʻi o le gaʻo o le pito i lalo, o lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu toto. O NSAID e masani ona faʻaaogaina:

  • Ibuprofen. Faʻaigoaina mo le mea lava e tasi i le tuufaatasiga. E i ai ona o le antipyretic, analgesic ma aʻafiaga e le afaina. Ole faʻaopoopoga e faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet, faʻaititia ai le totoina o le toto. O fualaau o aso taʻitasi o le 3-4 pcs. 200 mg taʻitasi, suppositories - 5-10 mg / kg 3-4 taimi, gel - e oʻo i le 4 taimi ma le 4-itula vavalalata i le va o tusi talosaga. O le tau o se pepa papalama Ibuprofen e 15-20 p. O le gel e tau 90-100 p., Candles - 70-90 p.
  • Diclofenac. O loʻo i ai le mea taua e tasi. O fua o aso taitasi e faalagolago i le faʻamalolo: injections - 25-50 mg 2-3 taimi, gel - 3-4 taimi 2-4 g (faʻaaoga i le nofoaga na afaina), o meaʻai - 50-150 mg i 2-3 atumaga, suppositories - 50-150 mg e fuafua i faʻamaoniga. O i latou uma lava e iai aʻafiaga tetee, antipyretic ma analgesic. O le tau o le 10 moligao - 90 p., Gel - 80 p., Pusa - 40 p., Injections - 50 p.
  • Ambene. E aofia ai le sodium hydroxide, dexamethasone, lidocaine, cyanocobalamin, phenylbutazone. O nei vailaʻau e maua ai se faʻamatalaga e tetee i le ita. O loʻo maua le Ambene i le tulaga o se fofo mo le tui. O le averesi o le 1 le tui i le aso. E faia i aso taʻitasi pe o se vaeluaga o le 1 aso, ae le sili atu i le 3 taimi i le vaiaso. Totogi e tasi o le tumutumu 600-800 p.
  • Lornoxicam. E aofia ai le mea lava lea e tasi o le gaioiga, lea ei ai ana faʻafitauli, faʻafefe-inflammatory ma anti-rateumatic. O pusa e faʻafofoga tautala i le 4 mg e oo i le 2-3 taimi i le aso. Injections ua faʻamaonia i se uluai fua o le 8-16 mg, ona tatau ai lea, pe a manaʻomia, ile 16-24 mg. O le tau o le 10 papalama e 150 r. O le tau o ampoules e eseese mai le 700 i le 900 r.

Ituaiga ituaiga o gasegase ma a latou oioio

Uluai maʻi e aafia ai vaega o le paʻu. O se fomaʻi faʻapitoa e tele lava ina faaosofia ai le taulaiga. E ala i le ituaiga, o le maila e iloga:

  • taʻavalee faasaga i le talaaga o veins varicose poʻo le thrombophlebitis ma le fausiaina o vaega o purulent-necrotic i luga o vae,
  • siama e pei o se faʻalavelave faʻamaʻi pipisi,
  • maʻisuka faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, muamua i le foliga o ni tamai manogi ma le faʻasalalau i luga o le vaevae lapoa ma le faʻavavega o le tele e mafua ai le leai o se lagona, tissue necrosis, le atinaʻe o le gangrene poʻo le angiopathy,
  • neurotrophic maʻi pipili ma le localization i luga o le mulivae mai fafo i le tulaga o le loloto o pu ma le tuʻuina atu o mea vaʻai. O mafuaaga mo lenei mea lymphadenitistuʻimomomoina o le ulu poʻo le vaʻalaʻau, e mafua ai le leiloa o le gaioiga o le tino, faʻamaʻi manuʻa ma le faʻapipiʻi o le tuʻi i manuʻa,
  • vevela solo i se mea paʻepaʻe poʻo le paʻu-lanu violē e pei o le nonoa o fistulas, o mafuaʻaga e le lelei tele pe vevela veins ma le foliga mai o se tamai foci i le pito i totonu o vae ma le tuputupu aʻe malie i totonu o se tasi nofoaga tele,
  • hypertonic maʻi pipili e mafua mai i oso i le toto maualuga ma le foliga mai o lanu mumu-lanumoana o laʻititi laʻititi i le vae, vae,
  • pyogenic faasaga i le talaaga o le faʻaitiitia o puipuiga ma faʻafitauli o faʻamaʻi: furunculosis, eczema, vasculitis, o le fatu o le rumatoid, lupus erythematosus, scleroderma, maʻi Reina.

E mafai muamua i le faʻaalia o maʻi pipili i luga o vae, mulivae, faʻasolosolo o le lapoa tele fomaʻi faʻamaʻi pipisipe a oʻo mai ni manua e le faʻamaʻiina ma ni pito e le mafaamatalaina ma o mafuaʻaga mo lenei mea o le taofiofi pea o seevae pupuʻu, taofi umi i luga o vae. E mafai ona faʻaosooso le foliga mai o le maʻi suka vailaau faʻamaʻi poʻo vailaʻau, malulu pe malulu vae pe a faʻaalia i le maualalo o le vevela.

O togafitiga o le suāuu e aofia ai i le faʻalavelave o metotia ia taofiofi le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻapipiʻi mea e le mai i le toto o le purulent accumulation, faʻaleleia mea o gaʻo, faʻavavevave faʻamaʻi manuʻa.

I aso nei, o falemaʻi faʻatau atu mea manogi ma le tele o ituaiga o gaioiga. O le mea taua o le filifilia lea o se suauʻu lelei mai maʻi o le gaʻo i luga o vae, ma faʻavave ai le faagasologa o le faʻamalologa.

Faamatalaga lautele

O le faaupuga "maʻi o le vevela" ua salalau i le togafitiga o le falemaʻi ma e faʻapitoa i le natura. Wikipedia o loʻo tuʻuina mai le faʻamatalaga lenei: "o se tulaga faʻaleaga lea e faigata ai ona faʻamalolo le faaletonu o le tino."

O maʻi pipisi e mafai ona tele, loloto ma e masani ona faʻatasi ma se faʻaogaina o le maʻi. O maʻi faʻamaʻi o le pito i lalo o le afaina o faʻamaʻi eseese lea e faʻalavelave ai le hemodynamics o le vevela, faʻaogaina o le tino poʻo le tino. O le tele o faʻamaʻi paʻu e iloa e, faatasi ai ma se faʻagasologa faaumiumi, e taʻitaʻia ai foi i le atinaʻeina o faʻalavelave faigata o gaʻo ma le faʻaalia o maʻi pipili i luga o vae. O le mafuaʻaga o maʻi papaʻa o manuʻa foi ia o masini mūmū, paʻu o le paʻu ma le lautele. Le numera o le maʻi o le gaʻo e tusa ai ma le MKB-10 L98.4.2.

O faʻalavelave faʻafitauli sili ona tele e masani ona maua i tagata gasegase e le atoatoa le vevela. E le gata i lea, i tagata gasegase i veins varicose, o maʻi papala e le masani ona taatele nai lo tagata gasegase vailaʻau vavalalata loloto. I nei gasegase, o loʻo maua i le 15-30% o mataupu. Faatasi ai ma le faateleina i le umi o le maʻi ma le matua, o le lamatiaga o le faatupuina o le faateleina o le ulutala.

A maeʻa le 65 tausaga le matua, o le faʻavavega o le maʻi pipili ma le le atoatoa o le tino e faʻatupulaʻia faatolu. Faʻatasi ai ma le faamaʻi, o vae maualalo ma vae e afaina ai, o le gau o le tino e tupu ma le faaleagaina o le tino e mafua mai i le toto le mama e matua faigata lava ona faʻataʻitaʻiina - mo faʻamaʻi eseese, e mafai ona tele masina. O le uluaʻi laasaga o le maʻi o le gaʻo o le vaitau lea e tatau ai ona faia fuafuaga uma e puipuia ai le alualu i luma o le maʻi afaina.

Faʻateleina le le atoatoa o le vevela maualuga le maualuga ma mea leaga, o le faavae lea o le faʻafitauli o le paʻu ma le atinaʻeina o maʻi. I le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le tele o faʻalavelave faʻapitoa e tupu i laʻasaga uma: cellular (faʻaauau paʻu paepae paʻepaʻe ma le lysosomal enzymes ua gaosia), tino (tupu hypoxia) ma le microcirculatory level. I le vaega o le microcirculatory, o le toto e pipii faatasi i "koluma", atiae microtromboses, faamalolo mai le toto toto i totonu o le nofoaga, siomia le fibrin, faia fibrin paffrin around the capillaries, ma o lenei mea e sili atu ai le afaina ai o le gasegase, lea e oo atu ai i le epidermal necrosis.O suiga masani e tutupu lea e mafua ai le faateleina o le viscosity toto.

O se taunuuga o ia suiga i le paʻu, o lona pa pupuni o le galuega e faʻavaivaia. Faʻaleagaina o ona faʻamau e mafua ai le mumū ma le faʻaogaina o masini mūmū ma se faʻavae tetele sili atu (afaina i le manua). Mulimuli ane, o se siama faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi vave, lea i nisi tagata vaivai o nisi taimi latou te maua ai se uiga lautele ma faʻasolosolo ai maʻi manua.

Pe a faʻaaoga

O togafitiga o le suauu e aoga i soo se laasaga o le maʻi. Pe a filifilia fualaau faasaina ma faatonuina se togafitiga togafitiga fomaʻi e amanaʻia mafuaaga le atinaʻeina o le faʻamaʻi, mea e ono faʻaosofia ai.

Ogamu (faʻaaogaina le talosaga):

  • o nisi taimi e aloese mai taotoga
  • fafagaina le fusi ma le feusuaiga o le paʻu,
  • faaleleia vaega,
  • faʻamalosi le metabolism, vevela vevela ma le tafe toto,
  • faaosofia ai le tuputupu ae o sela maloloina fou,
  • saturate saturate i palatini ma meaʻai,
  • manuʻa mamā mai le necrosis, faʻamalosia le faʻamalolo.

Fesoasoani! O le tele o aafiaga e matauina i le taimi muamua. I tulaga maualuga, o le mea moni, o le togafitiga faʻatasi ma le gaʻoina e le lava.

Faʻavasegaga

Mo le mafuaaga taua:

  • Falemaʻi gasegase faʻalavelave (faʻavae e le o se talaaga o le le atoatoa o le vevela).
  • Faʻatonuina o le maʻi o le tino (e tupu mai i le talaaga o le le atoatoa o le le atoatoa o le tino atherosclerosis obliterans).
  • Maʻisuka maʻi suka.

Paʻu o le toilalo:

  • Ou te tikeri - vaʻaia o le eleele, o le gaioiga e faʻamapulaaina e dermis.
  • II tikeri - o le uluaʻi faʻamalosi e ufiufi ai le tino o le tino.
  • III tikeri - faʻaleagaina le fascia, maso, tendon ma e oʻo lava i ponaivi ma mea e ufiufi ai le ato faʻatasi.

E ala i le tufatufa atu:

  • Laititi o siama afaina e oʻo atu i le 5 cm2.
  • Medium - 5-20 cm2.
  • Vast - sili atu i le 50 cm2.

Faʻaiʻuga o maʻi pipisi i luga o le vae

Afai tatou te vaʻavaʻai i mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi, ona suia ai lea o le solo i mea leaga o le 70% o maʻi uma. O le atherosclerosis obliterans e mafua ai le maʻi pipisi i le 8% o mataupu, ma o le maʻisuka microangiopathy o le mafuaʻaga o lenei tulaga i le 3% o mataupu.

  • O le maʻi o le ulupo i luga o le vae e mafua mai ona o le le atoatoa o le vevela, lea e atiina ae ai veins varicose, thrombophlebitis ma le maʻi post-thrombotic. I nei faʻamaʻi, o le mafuaʻaga autu o maʻi mamaʻi o le fausiaina lea o le faʻaogaina o le "faʻasolosolo" ma le "taofi" i le tino leaga o le vae pito i lalo (o lenei mea e manino lava i le pito i totonu o le vae pito i lalo) ma le faateleina o le vevesi vevesi. O le pito sili ona taua o le toto i totonu o veins e matauina ma se umi umi i se tulaga tumau. Phlebostasis mafua ai le alualu i luma o le hemodynamic o loʻo i ai nei i le vevela ma auala o meaʻai, o le uluai laasaga e faʻaalia i se suiga i le lanu o le paʻu pito i lalo. O le mamafa, o le mamafa umi o le mamafa ma le mamafa e sili atu le mamafa o faalavelave i gataifale i lenei vaega. I lenei laasaga, e toʻalaʻi nai tagata suʻesuʻe latou te manaʻomia le fesoasoani faafomaʻi ma o loʻo alu pea le faʻamaʻi. E tusa lava pe manino le paʻu o le paʻu na foliga mai, o le a latou taumafai e togafitia, ae leai se togafitiga, e le manuia. E na o le 50% o maʻi pipisi o le gasegase o le ola maloloina ua faʻamalolo i totonu o le 4 masina, ma 20% o loʻo i le malo tatala mo le 2 tausaga. E tusa ai ma fuainumera, e 8% o faaletonu e le faʻamalolo i le isi 5 tausaga. E tusa lava pe latalata mai le maʻi pipili, o lo latou toe faʻafoʻi e 6-15%. O le mea moni, o lenei tulaga e mafua ai le le atoatoa, faʻaitiitia le lelei o le olaga ma faʻapogai ai le le atoatoa.
  • O faʻamaʻi pipisi o pito i lalo e mafai foi ona mafua mai i taimi masani ma le le atoatoa (faʻamaofuina o faʻamaʻi o le gaʻo). O loʻo faia i le ogale o le ischemia ma o loʻo maua i vaega vaʻavaʻa - i luga o le vae (e le tele i le vae pito i lalo). O gaʻo autu e aʻafia ai atherosclerosis obliterans, lea e tupu e le gata i tagata matutua, ae faapena foi i tamaiti laiti. O le mafuaʻaga o le maʻi pipili i lenei maʻi o se faʻaitiitia tele o le mamafa i le moega pito i luga, o le atinaʻeina o le maualuga o le toto ma le ogaoga suʻapala siaki. O le tiga o le Oxygen (pO2) i tagata mamaʻi ma suiga i le vae e 20-30 mm Hg. O lenei faailoga e taua tele, pe afai e le faateleina pe a faʻaititia le vae i lalo, ma le faʻaleleia e le tupu pe a maeʻa togafitiga faasao, ona manatu lea o se mea taufaamatau o le toesea. O le isi mafuaʻaga o le faʻaalia o le ischemia o le limb ma suiga o le necrotic ulcerative e mafai ona avea ma microembolism o masini atheromatous poʻo ni faʻamaufaʻailoga fuafuaina. O se vaega tāua o le maʻi o le atrerial origine o le itu taua. E tusa lava pe itiiti le afaina i le masini mumu o le vae (o le manua, tipi laiti, faaleagaina o le paʻu e le sosolo o le seevae) i tulaga o le faʻaitiitia o le taʻavale o le a faʻaalia ai le foliga mai o se ulutala, lea e vave ona faateleina le lapoa, mafua ai le tiga, ma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau.
  • Maʻisuka maʻi suka e tupu i maʻi maʻisuka, lea e faigata i le microangiopathy ma le neuropathy matuia. I le taimi lava e tasi, i pito maualalo, o le lagona o le ituaiga "totini faʻamalosi" ua leiloloa - o le paʻu o le paʻu ma le faʻalogo lelei ma ua matua leiloloa lava ua matauina. O le leai o se tiga i le ulutala e mafua ona o le solia o le innervation, ma o lenei mea e faamatalaina ai le umi o le vailaʻau a le fale i le fale ma le umi o le avanoa i se fomaʻi. O le faʻalavelave matuia o le maʻi o le maʻisuka o se faʻamaʻi ma faʻavave le atinaʻe. susu susulea e manaʻomia ai le toesea.
  • Toga faʻasolosolo e tetee atu i le gasegase ma le masani lymphostasis.
  • Taimi dermatitis ma faʻamaʻi.
  • Faiga faʻamaʻi (collagenoses, vasculitis, faʻamaʻi toto) e tupu i ni faaletonu o le tino. Livevo-vasculitis (lapopoitis ma le thrombosis o vaʻa laiti) e faʻaalia i le faʻavave o le tino ma le maʻi tigaina i luga o vae. Olado - vasculitis e tupu i le tino scleroderma, lupus erythematosus, antiphospholipid syndrome.
  • Falemaʻi faʻamaʻi na maua i le maʻi fatu cardiovascular ma le faʻamaʻi totoʻa ma le edematous syndrome. Pe a totogi mo le maʻi faʻamaʻi ma faʻamalo le edema, e vave ona mou ese atu ni faaletonu o le tino.
  • Faʻaleagaina paʻu paʻu ma le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia (faʻasalaga aso).
  • O aʻafiaga o mea faaletino - mumu ma le malulu.
  • O aʻafiaga i namu o loʻo mafua ai le maʻi pipili o le neurotrophic.
  • Faʻaiʻuga afaina (syphilitic, lepela, Buruli ulcer, ulcer naga, Leishmania, rickettsiosis).
  • Paʻu le paʻu o le tino i le tulaga o le faaleagaina o le tino.
  • Faʻaaliga i le faʻamalama (faʻamaʻi pipisi).
  • Paʻu o le paʻu i mea oona Lyell's necrolysis (fomu lfualaau faasaina).

Faailoga o se maʻi o le gaʻo i luga o le vae

O le lona tolu o tulaga o le le atoatoa o le vevela masani o loʻo faʻaalia mai i le foliga mai o se ulutala o gaʻo, lea e leʻo vave ona i ai ma o loʻo i ai tulaga. O le uluaʻi laasaga o se maʻi o le solo i luga o le vae o loʻo faʻaalia e se nofoaga hyperpigmentation - hemosiderin (o se oloa o le malepelepe o le hemoglobin) o loʻo teuina i totonu o siama. A maeʻa sina taimi, faʻapipiʻi le gaʻo i lalo i le ogatotonu o le laupepa, ma maua ai e le paʻu se foliga o le laka ma se laei paʻepaʻe (pei o le faʻasolosolo faʻamalolo). O lenei laasaga ua taua o le "paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe" ma ua taʻua o se muaʻi maʻi.

E taua le amata togafitiga i le taimi muamua, talu mai mulimuli ane i vaega o "varnish" o le paʻu, e mate ai le epidermal cells ma faʻaleleia le leʻa. I le laasaga o faʻafitauli pipisi, e popolega tagata gasegase e uiga i le sasaina ma le susunuina. Ua vave ona salalau nofoaga ua mate ma ua maeʻa le gaioiga i le fausiaina o se faaletonu o le maʻi mimiti lea e mafua ai le le mautonu.O se nofoaga masani mo maʻi mamaʻi o le vaega o le tapuvae o le vae pito i lalo, ma o le numera ole maʻi suka e mafai ona ese. O loʻo amata ona tupu i luga o le maʻi papala (vae, mulivae).

O faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma veins varicose e mafai ona tutusa ma le siliva o se siliva po o le ufiufi uma o vae vaevae, ma faʻalautele atili i totonu o le fascia - e masani ona lauiloa i togafitiga tuai ma le le lava o togafitiga. O le ulutala varicose o loʻo i ai lona foliga, o le suavai e masani ona faʻasaoloto mai ai: o se vai manino, toto, tulei pe a pipii le siama, fibrin.

E faasolosolo le alualu i luma le lapoa ma le gaioiga le lelei o gaʻo vaivai. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi ile microbial, o le manogi leaga e sau mai le manua. O tiga e mafai ona malosi. O maʻi mamaʻi e masani lava loloto, ma le pito i lalo, o le pito i lalo e ufiufi i le paʻu ma mea faalilolilo, o le paʻu o loʻo faʻauʻuina, ma o le tino o le tino o loʻo gaosia. Togafitiga i lenei laasaga e tumau 1-1.5 masina ma e aofia ai le faamamaina o leona mai mea o loʻo aofia ai.

I luga o le suiga i le vaega o le faʻamalauina, e faʻamamaina le uluaʻi mai mea o loʻo i ai ma o meaʻai e maua i le pito i lalo o le faaletonu, ma o le tele ole uluaʻi amata ona faʻaitiitia. O le mumu ma le tiga e matua faʻaititia.

O le umi o le laasaga e faʻalagolago i le muamua ma le loloto o le ulupo, i le aoga o le togafitiga o le vaega muamua. Afai e faʻaleleia togafitiga o le tino, o le a faʻavave ona vave faʻafouina ma o le a muta i le faʻataʻitaʻiga atoatoa. O lenei laasaga e umi ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toe faʻafoʻi, mulimuli ane o le ulutala o le lua lona lua o togafitiga. Afai e amataina le togafitiga saʻo i se taimi tatau, ona tapunia lea o le ulupo, ma i lalo ifo o le puipuiga (faʻatagaina samoa, faʻaofuofu o le faʻamalosi, faʻalogo i le pulega o le galuega ma le malolo, faʻaitiitia le mamafa o avega mamafa), o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le tino.

I maʻi ma maʻisuka faʻateleina le gasegase o le tino, le faʻaititia o le microcirculation o vae, ma se tuufaatasiga ma arteriosclerosis e fesoasoani i le atiina ae o maʻi suka. O le gau o le paʻu o le paʻu e fuafua e faʻaleagaina ma faʻamaʻi. O maʻi o le maʻisuka e umi ma faʻaauau pea le ala, e masani ona faʻateleina. O gasegase faʻamaʻi i lenei faʻamaʻi e masani lava ona iai se eseʻesega faʻapitoa - o le mea totino o vae ma le tamatamailima muamua, lea e masani ai mo le maʻisuka vae.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le maʻilala o le vae, o se mea faʻafefiloi - ona o le le atoatoa ma le le atoatoa o le tino. O le maʻi suka ma le le atoatoa i lona talaaga e afaina ai le togafitiga.

Tests ma faʻamaʻi

I le faʻamautinoaina o faʻamaʻi e mafua ai le faʻavaeina o maʻi papaʻa e faʻaaogaina:

  • suʻesuʻega faʻasaienisi masani
  • suega toto mo le suka,
  • suʻesuʻega o le manuʻa
  • e mafai ona maua ai faʻamatalaga e uiga i le setete o masini vailaʻau o le loloto ma le veins veins, e mafai ai ona maua le faʻamatalaga o veins,
  • leitio ma le leitiola telefoni,
  • Faʻafanua,
  • telefoni (fuafuaina e le taua o le velu reflux i faʻamaʻi o veins),
  • multispiral calculated tomography - angiography e suesue ai i le tulaga o arteries poʻo le suʻeina faʻataʻitaʻitaʻeina o le aano o tala faʻatupu ma faʻaipoipo,
  • i le tulaga o le maʻisuka ma le maʻisuka, o le fuafuaina o ultrasound e uiga i le eseesega o le mamafa i maʻa o le pito i lalo ma le tui o le brachial o loʻo aofia ai i le suʻesuʻega faigata.

Togafitiga o gasegase o vae vae

Togafitiga o maʻi vaivai o le limasefulu o se faagasologa uumi, ona o le taʻavale o le toto ua faʻavaivaia ma o le gasegase tiga ma lymphostasis o loʻo i ai. Ina ia faʻamalolo muamua se maʻi faʻapitoa, e te manaʻomia se faʻalavelave faʻapitoa, ma mafaufau i mafuaʻaga na avea ma atinaʻe o le maʻi. O se siama o le pito i lalo e faigata ona togafitia ma o loʻo i ai se uiga e toe faʻafoʻi, o lea o le togafiti e masani lava o se faafitauli faigata.

Sauniuniga mo le togafitiga o maʻi o gaʻo o pito i lalo

O togafitiga faʻamaʻi o le faavae ma o fualaau uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • Antibacterial. O le vaega o le faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaʻaloga o manuʻa, o le mumū tele o masini o loʻo siomia ai ma le faʻateleina o le faʻapipiʻiina o fualaau oona. O vailaau faʻamaʻi e faʻaalia mo le tele o lino gaʻo e tupu mai i le paʻu o le tino ma le faʻafesoʻotaʻi o le tino (vevela, malaise), faʻapea foi i le i ai o le tuusao. O le sini autu o togafitiga faʻamaʻi o le toe faʻaleleia o le manua mai le microflora pathogenic. O le faʻaaogaina o vailaʻau e le aoga. I le taimi lava lea, o vailaʻau faʻasaina e faʻamalosia ma faʻateleina le tele o gaioiga: Cefoperazone, Cefadroxil, Cefazolin, Lomefloxacin, Cefamandol, Ofloxacin, Ciprofloxacin. E sili atu le fautuaina o le pulega i totonu o le intramuscular, ae o le faʻafofoga tautala e faatagaina. A maeʻa ona faʻamalamalamaina le togafiti faʻamaʻi ma fuafua le lagona lelei i vailaau faʻamaʻi, ona faia lea o le faʻasalaga togafitiga. Umi o le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o faʻamaʻi-necrotic, lea e matauina i le neuro-ischemic form maʻisuka malosie mafai ona oʻo i le 2 masina. I le maʻisuka, o le nephropathy oona, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi fatugao i faʻamaʻi pipisi, aloese mai le faʻaaogaina o aminoglycosides (Neomycin, Kanamycin, Monomycin, Gentamicin, Tobramycin, Amidi).
  • Antifungal fualaau faasaina. I se faagasologa masani o le uluaʻi ulugalii, aemaise lava i le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi o le HIV, kanesa, fatu fuga e totoina mai le manua (ituaiga eseese Candida) poʻo se tuufaatasiga o fualaau vevela ma fuga. O le mea lea, o le antibiotic faʻamalosia e faʻaleleia i fualaau faʻamalo.
  • O le afaina tele o masini e faʻataʻapeʻapeʻa ai le faʻamaʻi ma le ogaoga o faʻamaʻi tiga e iloa ai le manaʻomia mo vailaau e le o faʻamaʻi-inflammatory drugs (Diclofenac, Ketoprofen, Movalis) Atonu e te manaʻomia se mea faʻapitoa (Faspik, Ketanov, MIG-400, Ketorol).
  • O vailaʻau e faʻaleleia ai le microcirculation ma meaʻai paleni o loʻo aofia i totonu o le tui o gaʻo o soʻo se suʻesuʻega. Used for this purpose. Pentoxifylline ma Actovegin. O le vailaau faʻasaina nei e iai se faʻafitauli faʻaleagaga faʻapitoa ma e faʻapitoa ona faʻaalia mo ulupia i tua maʻisuka malosi ma atherosclerosis obliterans. O le Actovegin e amata i se mea e le afaina ai mo le 15 aso, ona latou fesuiai lea i le ave o le laupepa (1 laulau 3 taimi i le aso, 1.5 masina).
  • Sauniuniga mo le faʻaaogaina o togafitiga (Loratadine, Ketotifen diphenhydramine, Chloropyramine-Ferein, Cerin ma isi).
  • Sauniuniga prostaglandin F1 (i le muamua ma le lua o vaega o le afaina o le manua). Togafitiga o maʻi pipisi ma veins varicose. O le sini muamua o togafitiga o le tapunia lea o se maʻi o le gaʻo ma le puipuia o lona toe toʻi.

  • Malologa malolo.
  • Fualaau faʻamaʻi faʻamalosi tino.
  • Venotinizing fualaau (phlebotonics). O fualaau faasaina ua avea ma faavae o togafitiga fualaau mo le le atoatoa o le vevela. Ole vaega tele lea o fualaau oona lea e mafua ai le vevela mai le pito i tua, faateleina le vevela, faʻaitiitia le vevela vevela, faʻaleleia le faʻafefe o le suavai, ma i ai ni aʻafiaga o le capillaroprotective. O se vailaau faʻasaina e faʻamaonia le lelei o le diosmin (Pepodia, Venolek, Diovenor, Pepopha) I le i ai o maʻi o le gaʻo, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e tatau mo le 2-6 masina. Gaioiga galue diosmin ua televave le gauai ma faʻapuputeleina i le sone o le ulutala ma taofiofia le tali atu i le lotoifale. A faʻaaogaina le diosmin, o le faʻamaʻi faʻamaʻi e ausia i le 61% o maʻi. E tatau ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e amata mai i le laasaga lona lua o le faʻamalolo o manuʻa ma le leva o le faʻamalolo o le ulutala.
  • I le vaega lona lua o le togafitiga o faʻamaʻi manu, ua faʻaopoopoina ai le antioxidants i togafitiga (Faʻamasino, vitamini e), Actovegin poʻo Solcoseryl.
  • Faʻaʻoleʻole (acetylsalicylic acid 0.1 g Pentoxifylline, nicotinic acid) Talosaga Pentoxifylline i totonu o le vaitaimi pisi e fesoasoani i le vave faʻamālōlōina o le maʻi o le peptic.
  • O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O togafitiga faʻapitonuʻu o ulupanifo varicose e aofia ai fualaau oona ei ai heparin. Heparin E i ai ona aʻafiaga e faʻaleagaina ai ma faʻamalosi, e le faʻamalosia histamine ma hyaluronidase. O le aʻafiaina o le mea galue malosi e faigata i le tulaga o le gasegase tuga. O le aoga o le heparin e tele lava ina faalagolago i lona faʻaogaina. O le mea lea, e tatau ona e faʻaogaina le ointments (poʻo gel) ma le mamafa o le heparin ia le itiiti ifo ma le 1000 PIECES (Thrombophobia, Lyoton, Hepatamini) O le vaega mulimuli e aofia ai le 30,000 i le 50,000 IU o le heparin, o lea o le a malosi ai le aafiaga. O le tuufaatasiga e aofia ai foi dexpanthenone ma allantoinia maua se faʻafouina ma le faʻaaogaina o aʻafiaga. E taua tele le faʻaaoga o fualaau o le phlebotropic o fualaau faasaina, aua o le faʻaaogaina na o fualaau oona e le talafeagai.
  • At dermatitis ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaogaina le oona o le corticosteroid i le lotoifale.
  • Faʻasalaga faʻasolosolo ma fusi Varolast (fusi faʻasolosolo i le masini masima) i taimi o togafitiga, amata mai le vaega lona lua o le faʻalavelave manuʻa. I le taimi muamua, e faʻaaogaina se fusi poʻo se fusi mo le 1-2 aso, ma mulimuli ane mo 5-6 aso. A maeʻa le faʻamalosi o le maʻi, ona faʻaalia pea lea o le togafitiga faʻasolosolo ma le faʻamalosi maʻi.

E faʻapefea ona togafitia maʻi mama i fualaau oona?

Faʻatasi ai ma se maʻi o le maʻi, o togafitiga i le lotoifale e iai sona taua, o le mea autu o le faʻalauteleina o le leo o veins o pito i lalo. O togafitiga i le lotoifale e faalagolago i le laasaga o le faagasologa o le manua: o le vaega muamua o le faʻaaogaina (6-14 aso), o le vaega lona lua o le faʻateleina (o le faʻavaeina o granulations, e oʻo atu i le 30 aso), o le vaega lona tolu o le epithelialization (le umi e oʻo atu i le 45 aso).

O vailaau faʻapitonuʻu e faʻavasegaina e mea taua. Ouga ma gels e faavae ile:

  • Heparina ma fualaau faʻamalosi.
  • Noncoroidal anti-inflammatory drugs - ua faʻaaogaina i le lotoifale e faʻatau ai tiga oona.
  • Enzymes proteolytic. O sauniuniga e faʻavae i luga o enzymes proteolytic o loʻo faʻaaogaina e fufulu ai le tino maliu ma le fibrin mai maʻi. A faʻaaogaina, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi o le tino, talu ai o enzymes o aʻafiaga mai fafo. I lenei itu, o sauniuniga o le enzyme e faʻaaogaina i se laei e faʻaaogaina i se piriota puupuu (e le sili atu ma le 3-4 aso), ma a oʻo loa ina faʻaitiitia le vevela ma le mu i le nofoaga manua.
  • Antibacterial drugs (faatasi ai ma maʻi pipisi oona).
  • Corticosteroids pe afai e maua faʻamaʻi ma dermatitis.
  • Aneti-kemini ma le vevela ma le eczema, i le tulaga o le le mafai ona faʻaaogaina le kulukosecorticoids i le lotoifale.
  • Faʻasologa o Puipuiga o Meaola (Gel and Oil Actovegin).

I le taimi o le faʻaaoga, o le falemaʻi o le ulcer ulcer e faʻaaogaina i aso uma ma ni upega o le cotton ma se vaifofo faʻafofo. O le toʻatele o tusitala e talitonu e na o se masini faʻainisinia ma saline o le tino e lava lea mo se faletaʻi manua (e vevela i le vevela o le tino pe a togafitia se manua i le lona lua ma le tolu vaega o le gaioiga). Aloese mai le faʻaaogaina o le hydrogen peroxide ma le iodine-povidone, lea e faʻaleagaina ai le mea e teu ai.

Ae ui i lea, i le vaega muamua o le togafitiga o manuʻa, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasamaʻi, eletise proteolytic ma sorbents e sili atu ona lelei mo le aveeseina o le tino o le necrotic ma le tino. O sauniuniga tau vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻasaina (Chlorhexidine, Eplan, Dioxidine, Faitalia) ma fofo ua saunia taitoatasi (teuteuga o le chamomile, yarrow, manoa, o se vaifofo o le furacilin poo le potassium faamasani). Faʻaaogā faʻaaogaina eletise puipuia: hyaluronidase, nucleotidase, trypsin, chymotrypsin, collagenase.O le enzyme mulimuli o le suavai suavai.

O le collagenase e le faʻaleagaina ai le tino ma faʻateleina le faʻaopoopoga i le 10 taimi. O se vaega o le suauu Iruxol, lea e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi pipisi. Yaz sobrentov e mafai ona valaʻau Asepisorb, Diotevin ma Soofo. Aseptorbis o loʻo maua i le foliga o se paʻu, lea e faʻaaogaina ai se faʻalanuʻu manifinifi o le paʻu e paʻu ai le manuʻa pe a uma se faletaele manua. E tele ituaiga eseese Aseptisorba - faʻasolosolo, mo manuʻa o le purulenti Vaevaegamo manua faʻamaʻi ma Diotevin. Soofo - o le mea galue malosi o le calcium alginate. O le vailaʻau faʻamago i totonu o le tino susu ua faʻapipiʻi i totonu o le manua, o loʻo aʻafia ai ma aʻafia ai siama ma manuʻa. O le faʻamamaina o le maʻi suka e faia foi i le faʻaaogaina o ata tifaga ma hydrogels - o lenei mea e faʻaitiitia ai le taimi e manaʻomia mo le fesuiaiga mai le faʻaaogaina i le faʻamalosi.

A maeʻa le togafitiga o le ulupo, e tatau ona faʻaaogaina se laei ma se suauu e mafai ai ona susu. Faaaoga mea manogi Levosin, Levomekol, Solcoserylfaavae ole suauu gepon poʻo Dioxol. O le suauu o Dioxicole ua fuafuaina mo le togafitiga o le maʻi o le purulenti i le vaega muamua o le manua. O loʻo aofia ai le dioxidine (antisepic), trimecaine (mea faʻapitoa) ma le methyluracil (lau paʻu).

E mafai ona e faʻaaogaina se fulufulu faʻamaina e faia i le mea na faia Voskosran-Dolea e aofia ai le suauu Dioxol. O se lelei lelei e matauina pe a faʻaaogaina se suauu tuufaatasi Streptolavenlea e aofia ai miramistin (antiseptic) ma ultralysin (enzyme). O le paʻu e iai foʻi sona aʻafiaga. Diotevino loʻo i ai se kopi, se antiseptic (dioxidine) ma se vailaʻau (terrilithin). O se fusi fusi poʻo le faʻamalosi e fai mai le luga. Faʻatasi ai ma le gasegase tuga, ua faia ai se fusi faʻapipiʻi tele: o le fusi-gau gau, o le fusi o le pupuʻu puupuu ma le fusi o tikeri tikeri.

O le suiga o le ulua i le vaega lona lua (faʻaopoopoga) e faʻaalia i le faʻamamaina o le manuʻa, faʻaitiitia o le mumū, o foliga vaaia o meaʻai ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia. O le sini autū o le faʻaosofia lea o le tuputupu aʻe o le soʻo faʻatasi. Ina ia faatelevave le tuputupu ae o mea, faʻaaoga zinc hyaluronate (gel Curiosin) O le vailaʻau o le hyaluronic o se faʻavae faʻavae o mea faʻafesoʻotaʻi, ma o le zinc o se viseptic malosi. Ina ia faʻavaveina le tapunia o manuʻa, o faʻaogaina o manua e faʻaaogaina (Allevin, Algipor, Sviderm, Algimaf, Gishispon), ona faia ai lea o se fusi e gaosi. I lenei laasaga, o sauniuniga o le vao (anufe ma le sami buckthorn), o vaifofo vai poo vailaʻau o le propolis (o mea inu ava e le aofia ai) e mafai ona faʻaaogaina.

I le vaega o le epithialialisation, o fulafiti faʻamaʻi, lea e tatau ona puipuia mai faʻamaʻi mai fafo, ma faʻaauau pea ona faʻaitiitia le maualuga o le vevela e ala i le ofuina o pulupulu faʻapipiʻi (totini tulivae poʻo totini) ma le faia o phlebotonics. I le vaega lona lua ma le tolu o le faagasologa, o faʻaogaina e faʻaaogaina e faʻavave ai le toe faʻafouina Ebermin ma Actovegin (gel i le vaega lona lua, ma le suauu i le lona tolu).

Talu ai nei lava, o le faʻaaogaina o manua faʻaonapo nei e masani ona faʻaaogaina, o le filifiliga ua faia e amanaʻia ai le maualuga o le faʻalauiloa ma le vaega o le gaioiga. I le laasaga o le mumū, o ia laei e tatau ona faaosofia ai le teenaina o le necrotic tissues (faamamaina autolytic o le manua), mavave ma le manua faʻamalolo. Pe a togafitia "maʻi mama" ua amata ona faʻamalolo, e taua le faatumauina o le malūlū ma le ea, puipuia mai le faaleagaina ma le faʻaleleia, ma faʻaosofia le toe faaleleia o mea (faamalologa).

O faʻaofiga uma e faigofie ona faʻaaoga, faʻaalu le taimi ma mafai ona faʻaaogaina e le tagata maʻi i le fale. I le vaega muamua o le faʻamalologa o le faʻamaʻi, o laei ma sorbents (carbon activated), enzymes proteolytic, faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga, siliva), alginates, ma super absorbers e faʻaaogaina i luga.

I le i ai o le necrosis i le manua, o loʻo faʻaaogaina ai le hydrogel (Gidrosorb, Gelepran, Opragel)O le aʻafiaga autu o hydrogels o le faʻamamaina o le faʻamamaina ma le autolysis o le necrotic tissues. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o fibrin formation, faʻaleagaina ma faʻamaʻi, faʻapipiʻi ma alginates ma siliva e faʻaaogaina (Soofo ma le calcium alginate, Gelepran ma le siliva Fesili Ole Kalgitrol Ag) Fesili Ole Kalgitrol Ag - o se ofu faʻalanu e telelayer i le alginate siliva, lea e tumau ai i le antimicrobial gaoioiga mo le oʻo atu i le 7 aso.

Lago e masani ona faʻaaogaina mo faʻalavelave ogaoga, talu ai latou te faʻafefe le susu mai le manua lelei. Ae o le omomi Meturacol O loʻo aofia ai le methyluracil ma le paʻulaʻau susu, o le mea lea, i le faaopoopo atu i lona malosi maualuga o le gasegase, o loʻo i ai ona aʻafiaga e le afaina ai ma faʻafefe. O le omomi Meturakol o loʻo faʻaaoga i le lona 2 ma le 3 o le faagasologa. O se ipu e mamago e tafe i le vai vevela. E tuu le omomi i luga o le manua, ma maua ai le 1.5 cm i tua atu, ma faatulaga. Afai ei ai se mea e faʻaaogaina, e mafai ona e faʻamamaina le omomi i se vaifofo Dioxidine. O le laei e mafai ona suia i aso uma 3 - i le taimi lea e vaelua le omomi. Afai e le faʻamavaeina ma e leai se mea e manaʻomia mo laei, e le aveesea.

Faʻaofuofu Atraumatic ma alginates ma hydrocolloids (Duoderm, Hydrocall) Faʻatasi ma manua o "mama," o loʻo faʻaaogaina ai 'ie collagen ma faʻamaʻi manu e faʻamalolo ai. Laʻau Paʻu Manu Branolind N e faatatau i ofu faʻapipiʻi. E aofia ai le paʻu o le Peruvian (e iai sona aʻafiaga faʻapitoa), teli o le suauʻu, ceomacragol, glycerin, gaʻo gaʻo, gaʻo suauʻu. E le pipii i le manua, e le afaina ai le tafe ma puipui le manua mai le faaleagaina ma le masini masini. E faʻaaogaina mo le faʻatoʻaina ma le faʻataʻitaʻiga. O le fusi e faʻaaogaina i le manua, faʻaputu i se fusi ma se fusi faʻalanu.

I le vaega lona tolu, vaega o le tuputupu ae epidermal (Ebermin), hydrogels, coatings biodegradable ma fulufulu, chitosan, chondroitin sulfuric acid ma le hyaluronic acid (Bol-hit, Collachite). Faʻafiafia mea Voskosran ma Faʻatau na faʻaaogaina i le II - III vaega, talu ai latou te faʻaosofia le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻateleina le faʻataʻitaʻiga.

O solo e tului foi. Activetexlea o loʻo i ai se laupepa lalagaina e ufiufi ai vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau faʻamalolo. Apalai o kulupu uma e iai aʻafiaga o le antimicrobial. O loʻo avanoa ma vaega eseese, ma e tusa ai, e iai faʻamaoniga eseese. Mo se faataitaiga, solo Activetex FL e aofia ai furagin (o vailaʻau faʻamaʻi) ma le lidocaine (vailaʻau faʻaleaganuʻu). I lenei itu, e fautuaina e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻi suka ma le i ai o tiga matuia. O le chlorhexidine ma le furagin o vaega ia e lua o antimicrobial i solo o HF.

Faʻaauau FHF aofia ai furagan ma chlorophyllipt, Activex HFL - chlorhexidine, furagin ma le lidocaine, ma le HVIT faʻamaunu - chlorhexidine ma vitamini (kulupulu, acid ascorbic). Faʻamalosia FOM e aofia ai furagi ma le sami o le buckthorn moana - o le gaioiga o le faʻaitiitia lea o le mumū ma faʻaosofia ai le toe faʻafouina. E mafai ona faʻaaogaina i le vaega faʻamalolo.

Togafitiga o maʻi suka e faʻaaoga ai nei solo e faia i laʻasaga. Muamua, faʻaaogā solo i se antiseptic ma le faʻamalosi: HF (chlorhexidine + furagin), PCF (furagin + chlorophyllipt) poʻo le HFL (chlorhexidine + furagin + lidocaine). O lo latou faʻaaogaina o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le afaina ma le tiga. O le laasaga e sosoo ai o le faʻaaogaina o le HVIT faʻatasi ma vitamini e faʻamalosia ai le tafe toto i le lotoifale ma faʻamalosia ai le faʻamalolo, faʻapea foʻi ma solo i le sami o le buckthorn moana. E mafai ona faʻaaogā solo e aunoa ma le suia e oʻo i le 3 aso, ae peitai, e faalagolago lea i le tikeri o le faʻamaʻi manu. O se tulaga taua mo le faʻaaogaina o ni solo o le tumau pea lea o le susu, aua a latou vego, latou te faʻamalosia le maʻi uluaʻi ma le tiga. E mafai ona e sosolo le solo i le saline poʻo le vai inu.

Togafitiga o le Maʻisuka

O le mataupu autu o togafitiga o le tausia, pe afai e mafai, o le moega e malolo pe leai foi le uta i luga o le vae, lea o loʻo i ai ni faʻafitauli o gaʻo. O le mea taua lona lua o le pulea lea o le maualuga o le suka e ala i le faʻaaogaina o le suka. O le tele o taimi, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo faʻamaʻi i le falemaʻi, talu ai o nei tagata gasegase e vave faʻaleagaina ai le tino o le tino ma o loʻo i ai le maualuga o le manuʻa. O lenei mea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa i le lotoifale o le maʻi o le peptic.

Vaega o le togafitiga o tagata gasegase o le maʻi suka:

  • Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi sauniuniga o le prostaglandin faʻaseʻe (Vazaprostan, Vasone, Arteris Vero), lea e faʻaleleia ai le microcirculation i le vailaʻau o le ischemic, fesoasoani e faʻaitiitia le afaina o le ulupala ma lona faʻamalolo, ma o lenei mea e alofia ai le faʻailoga.
  • I togafitiga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai pulu-alpha lipoic ma pamini B.
  • O sui sui o Antiplatelet ma vailaʻau oona, o loʻo faʻamatalaina, ma e tatau ona faʻamaonia Sulodexide.
  • Talosaga Gepona e faʻatagaina ai le faʻamalosi o le maʻi i le maʻi o le maʻisuka, talu ai o lenei vailaʻau e faʻamalosia ai le tuputupu ae malosi o fualaʻau. O le manua e mulumulu ma se fofo Gepon (0.002 g mo le 10 ml o le suka) ma faʻaaogaina se suauu, lea e aofia ai Gepon.
  • O le vailaʻau faʻamalosi lona lua mo le faʻamaloloina o maʻi suka o le gel Curiosin.
  • Nai lo le fesuiaʻiina o mea e faʻaaogaina, o loʻo faʻaaogaina ai masini e leʻi faʻaaogaina le "faʻavaevaevae".

O maʻi pipisi e tatau ona togafitia:

Togafitiga ma togafiti a tagata

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina foi i togafitiga o manua. E mafai ona avea ma sua o le Kalanchoe poo le Aloe sua. E mafai ona e togafitia se uligā i luga o le vae i le chamomile - saunia se mea teuteu ile 1 sipuni ole 200 ml o le vai inu. E faʻamamā le susu, tusi i totonu o se tuilaʻau ma fufulu ai le paʻu manu. E faʻapena foi ona faia faʻasalalau faʻapitonuʻu i teuteuga o le atunuʻu, plantain, yarrow ma treoil.

A maeʻa le faʻamamāina o le manua, o le suauʻu ua saunia i luga o le faavae o le beeswax e mafai ona faʻaaogaina e faʻavave ai lona faʻamalolo. O lona fausaga e aofia ai:

  • afa ipu tioata o le suauu,
  • beeswax 2-30 g,
  • moa moa.

Fuamoa mafiafia ma faʻaaoga na o le isu mo le suauu. Fufulu le suauʻu i totonu o se fagu eletise, sasaa atu le beeswax paʻu, vevela le paluga seʻia oʻo ina faʻasusulu atoa le solo. Faailoa atu le kulimi gaosi ma faʻafefiloi lelei. I le mafanafana o le tulaga, faʻafefe i luga o laulau o ie uʻamea poʻo le lani. Teu le suauʻu i totonu o le pusaaisa i totonu o se ipu vai (e faʻamafu). O suauʻu manogi e le tatau ona faʻaaogaina i le manua, o le mea lea, o le vaega talafeagai mo le taualumaga e tatau ona vevela i totonu o le vai vai taele i le vevela o le 38-400.

E tusa ai ma se isi fua mo le suauu, e tatau ona e ave le 100 g:

Ole vevela, faʻanoanoa, i totonu o le vai faʻavalo seia oʻo ina solo le solo ma faʻapipiʻi mea uma. Teu le suauʻu i totonu o le pusaaisa, sina mea mafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻaoga i manua mama.

Aumai le 10 g mummy (lumpy poo i totonu o fualaau), faʻalūlūina i totonu o sina vai inu vevela ma faʻafefiloi ma le 100 g o le meli vai. Pe a fai laʻei, o le gau o le gau e faʻaleagaina i le tuufaatasiga, faʻaaogaina i le manua ma le mautu. O le laei e suia i aso uma.

E masani lava ona i ai ni faʻamatalaga e uiga i le togafitiga o maʻi pipili i luga o le vae ma e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai lenei faafitauli ma e toʻatele e fiafia i ai. E faʻamatala e tagata maʻi a latou togafitiga ma ona taunuuga. E lelei le manatu o le tele o tagata gasegase, o se fofo mo le togafitia o manua Dioxisole (antisepic + oona), ointiga Iruxol, Solcoseryl, Ebermin (tulaga o le tuputupu ae epidermal) Stellanin (palota, povidone, dimexide, teli), pulumu Berberex ma Vitargol (sauniuniga siliva), gel Prontosankulimi Dermazine ma Argosulfan (aofia ai le siliva o le sulfate).

O faʻalelei faʻaleleia e matauina pe a uma ona faʻaaogaina ni manua Voskosran (faatasi ai ma le vomecol poʻo le methyluracil), Collahit-FA (faʻalavelave collagen-chitosan ma le aofia ai o le furagin antisepic ma le meaola faʻapitoa) ma Collahit-Sh (kulupu-chitosan complex with antiseptic plant shikonin).

O nisi o iloiloga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le boot a Unna. Unna's Handwrap - O le mea lea o se sitaili zinc-gelatin, lea e aofia ai le oxid zinc, glycerin, gelatin ma le vai. Na te ufiufi le faalilolilo lelei, ma faʻagasolo ai le faʻamalauina ma le faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o le fusi e iai le aʻafiaga o laei tuai, o le mea lea, faʻaleleia ai le vevela vevela. O lenei togafitiga togafitiga e masani ona faʻaaogaina mo le tele o faʻasologa o ulua. O le laei e manaʻomia ai le tausisia ma le faʻaeteete o le faʻatinoga o le talosaga, pe a fai o le mea na faia e fusi ma paʻu le paʻu o le vae.

O faʻamalosi faʻamalosi e faʻaaogaina ai le paʻu vevela e faʻaaogaina i le ulutala ina ia le faʻamalosi le gelatin. Vaevae le vae ma le malosi (tasi le laupepa o le fusi) mai le pito i lalo o tamatamaivae i tulivae. I lenei tulaga, e le tatau ona i ai se mea e gaogao ai, ma tamatamai vae ma mulivae e tuulafoaia. Faʻaaogā se falala lautele, faapipii le paʻu ma faʻafei luga, faʻaoga lona lua lona lua le fusi ma faʻaaoga le paʻu. O lea, toe fai 3-4 taimi. Ma le mea mulimuli, o le "seevae" e ufiufi i le tele o paʻu o le fusi. A maeʻa le faʻamafanafanaina o le paʻu, o le laei e faʻapitoa ma e mafai e le tagata gasegase ona savali e aunoa ma le fefe e savali i luga o lona vae. I le toesea o le mumu i le manua ma le faʻamalolo, e mafai ona ofuina le laei mo le 3-4 vaiaso. Ona suia lea i se mea fou. I le tulaga o le mumu, o le "boot" ua suia i aso uma 7-10. O le tagata maʻi e tatau ona ofuina le fusi ina ua maeʻa le manua. Ua faʻaaogaina mo le tele o tausaga, e fesuisuiai ma le ofuina o faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o lenei laei e fesoʻotaʻi ma nisi o faʻafitauli ma faʻafitauli:

  • fale talavai e le sauniuni mo ia,
  • le eseesega o le pasta e faʻalagolago i le taimi o le tausaga (taumalulu ma le taumafanafana),
  • e le faigofie le faʻaaogāina o le fusi, e tatau ona faʻaoga e se fomaʻi, pe afai e le faʻaaogaina saʻo, e tulai mai ni faafitauli faaopoopo,
  • faʻaaogaina e tusa ai ma faʻamatalaga (faʻamaʻi pipisi i le lymphedema ma le post-thrombophlebitis syndrome),
  • togafitiga e le masani ai, ma e mafai ona faʻaaoga i le leai o isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻamatalaga e le faʻaogaina

Faʻataʻitaʻiina i le tele o mea na maua. O le faiga o la latou gaioiga o le taofia lea o le galuega o nisi o mea o le coagulation, lea e puipuia ai lona mafiafia i le faia mulimuli ane o pupuni toto.

E aofia ai:

O sauniuniga sili

Faʻasolosolo ona le lava le toto, meaai paleni ma le innervation o le paʻu ma mea o loʻo faalagolago i ai, o le a faʻaleleia ai lo latou fogaeleele, sosoo ai ma le teenaina o le tino. Ua i ai se ulutala matala. E atiina ae i vaega vavalalata o pito pito i lalo: vae i lalo, mulivae, ma tamailima. E mafai ona tele le lapopoa mai se tupe siliva e lima penisina i ni manua tetele o loʻo ufiufi ai le malamalama atoa.

Fibrinolytics

E mafai ona togafitia maʻi suka i le fibrinolytics pe, e pei ona taʻua ai, o fualaau faʻamaʻi. O le mea moni, soʻo se vailaʻau mai lenei vaega e faʻatagaina mo le faʻaaogaina i totonu o se falemaʻi, e le faʻaaogaina i le falemaʻi ile aoga ona o le le mautonu o aʻafiaga.

Fibrinolytics e taitaia a latou gaioiga i le soloia o pupuni toto. O lona uiga, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e talafeagai lava pe afai o se thrombotic clot ua uma ona fausia ma ua le afaina le toto pe ua maeʻa atoa le vaa. A leai, o le faʻaogaina o fibrinolytics e le faʻamaonia.

I aso nei faʻaaoga i le faʻatinoga:

  • Faʻasoga o le plasminogen activator.
  • Streptokinase.
  • Urokinase.

Antispasmodics

Antispasmodics o vailaʻau ia e leai se aʻafiaga o le pathophysiological i le togafitiga o le maʻi o le peptic. E le gata i lea, e mafai ona latou afaina ai le tagata maʻi, e pei o le syndrome o le "gaoia" o le vaega ua aafia.

E ui i lea, e ui lava i lenei, e faʻaaogaina antispasmodics e togafitia ai le maʻi suka.E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e mafai ona latou gaogao maso maso, ma o le mea lea ia faʻaitiitia ai le tiga. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamaʻi i fafo atu o le falemaʻi, lea na o le faʻaleagaina o latou tulaga ma faʻalautele ai suiga faʻapitoa i le vaega ua aʻafia.

Ole vaega o antispasmodics o faʻatinoga masani e aofia ai:

Noncoroidal anti-inflammatory drugs

O fualaau oona e le faʻamaʻi faʻasamaʻi poʻo le NSAID o se vailaʻau tele o fualaau oona o lona aʻafiaga o le faaitiitia o le malosi o le mumū o le lotoifale. I aso nei, o NSAID e faʻaaogaina foi e avea ma faʻamalosi tigaina i le taimi o faʻasalalauga.

Ole NSAID e le na o mea faʻamaʻi, ae o vailaʻau e puipuia ai le faʻaauau o le tele o sela toto. O lona uiga, faatasi ai ma le tui o le tino, e mafai ona faaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le thrombosis e faaaoga ai NSAID.

NSAID aofia ai:

Faiga faʻapitoa o le gataifale

Faʻasolosolo ile maʻila, o le faʻaaogaina o se vaega o fualaau oona e pei o le faʻaleleia o le lipid metabolism poʻo le gaʻo gaʻo e faʻamaonia. O lenei vaega e aofia ai le tele o vaega laiti. E filifilia e le fomaʻi vailaau aupito sili ona talafeagai e faʻavae i uiga patino o le tagata maʻi.

O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻaitiitia ai mea oona mai le tino, faʻapea foʻi ma le faʻamalieina o le gaʻo gaʻo. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le faʻafefe o le lipid i luga o puipui o toto toto, lea e mafai ona liua i le taimi atoa i le toto toto atoa.

O le vaega e aofia ai:

  • FISHA-S (faʻateleina).
  • Liprimar.
  • Lipostat.
  • Simlo et al.

Faiga faʻainitaneti

O se tagata gasegase i le maʻi papala o pito pito i lalo e mafai ona faʻamatalaina vailaʻau mai le kulupu o le enzymes faʻapitoa e le fomaʻi. O latou aafiaga e manatu e faigata: latou te le gata ina tuʻuina atu le faʻaogaina o le puipuiga o le lotoifale, ae o loʻo avea foi ma faʻataʻitaʻiga, fesoasoani e puipuia le faaputuga platelet, ma faʻaitiitia le mamafa o le fulafula.

O elemene faʻaleleia atili faʻaleleia atili le metabolism, lea ei ai lona aoga aoga i le tulaga o vaʻa na aafia i le faʻamaʻi.

O le vaega e aofia ai:

O sauniuniga sili

Mo le togafitia o maʻi o le gaʻo i luga o vae, o se togafitiga faʻale-aganuʻu faʻale-aganuʻu e taua tele. Faʻafetai i le faʻaaogaina o vailaʻau e le o se mea faʻapitoa, ae i totonu o le eria ua afaina, e mafai ona maua se faʻamalosi sili atu, e puipuia ai le faʻaogaina o microflora pathogenic.

O togafitiga i le lotoifale e mafai ona faʻavae i le faʻaaogaina o ni vaega o vailaau. E masani lava ona faʻatusalia e le tele o suauʻu, kulimi ma gels, lea e sili ona faigofie mo tagata gasegase e faʻaaogaina.

Antibacterial drugs

O vailaau antibacteria e faʻamoemoe e puipuia le microflora maʻi mai le nofo i le manua. Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina, e masani lava ona mafai ona taofi le salalau atu o togafitiga faʻaleaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, pe a oʻo lava ina laʻititi le ulua.

O vailaau antibacterial e le gata ina fesoasoani e aveese le microflora maʻi, ae e fesoasoani foi e puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi lua.

O le vaega e aofia ai:

E manaia i le aso, o le tele o suauʻu ma kulimi mo le togafitiga o maʻi o le gaʻo vave ona aofia ai se vaega antibacterial ina ia aloese mai le faʻaaogaina o mea inu e lua i le taimi e tasi ma fesoasoani i le maʻi e faʻaaloalo i togafitiga.

Fale Lelei

Pusa ma isi fualaau mo le togafitiga o maʻi o le gaʻo i pito pito i lalo e mafai ona vaevaeina i vaega e faʻatatau i lo latou faʻamoemoega:

  • Antibiotics.
  • Antibacterial ma togafitiga.
  • Toto.
  • Antihistamines.
  • Mo le faamamaina ma le faʻamalolo.
  • Aneti-inflammatory.
  • Painkillers.

E le gata i lea, o loʻo i ai fualaʻau faʻamalosi, antispasmodics, vitamini, masini faʻamalosi mo le tino maualalo.

O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina tupe mo togafitiga faʻapitonuʻu - e amata mai le faʻamamaina o le tino, togafitiga faʻapitoa ma faʻamaeʻaina ma le faʻamalosaga o le faʻamalolo o oga. E le gata i lea, e faaopoopo i le togafitia o le tuugamau, e tatau i le tagata maʻi ona faaaoga fualaau faasaina e fesoasoani e faamalosia ai toto toto, fesoasoani e faamama le tiga i vae, faamalolosia le puipuiga, ma puipuia ai le faateteleina o paʻu o paʻu.

Tulaga o maʻi

O faʻamaʻi pipisi i vae e 4 vaega:

  • O le Vaega 1 e oʻo atu ai i le faaleagaina o le vaega pito i luga,
  • O le Vaega 2 ua afaina i le faaleagaina o le ogatotonu o le paʻu ma le tino,
  • O le Vaega 3 e fesoasoani i le solia o le fausaga o masini mumu,
  • O le Vaega 4 e mafai ona taʻitaʻi atu i le necrosis o le tino, o le loloto o le lino e le maʻi le necrotic ma se faʻaaliga fafo.

E tusa lava pe mafai ona e faʻamaloloina manua, o le a le tumau pea maʻila sikola i vaega ua aafia.

O mea manogi mo le togafitiga o maʻi o gaʻo o pito i lalo o loʻo faʻatulagaina i le amanaia o le tulaga o le atrophy pito i lalo.

O fualaau uma e ese i le tuufaatasiga ma le aoga, o le mea lea aua le mafaufau ia te oe lavafaʻatamala fautuaga ma fautuaga a lau fomaʻi. O sauniuniga i le lotoifale e tatau ona taulai i:

  • aveeseina o le tiga
  • faatoaagaina o faagasologa o faamalologa,
  • faʻaleleia o fala,
  • tisipenisione o le tino,
  • faʻamamaina le faʻamaʻi pipisi, pulupulu o mea oona.

Fautuaina Ogani

O le lisi o mea faʻapipiʻi fautuaina mo tui o le gaʻo, ia amanaʻia le tulaga o le faʻamaʻi ma faʻamaoniga avanoa:

  1. Ikontol o suauu e faʻafefe ai le ita, tiga, faateleina le taamilo i le liona. E mafai ona faʻaaoga i le 1st stage o le faʻamaʻi.
  2. Visinavsky o suauu mo le toe faʻafouina o eria ua faaleagaina, faʻamamaina mai i luga o le faʻasolosolo.
  3. Solcoseryl e pei o se suauʻu lelei mo ponaivi o vae i vae ile tulaga lona 2 o le faamai e faʻaleleia atili ai le malosi o le toto ma le toto o le toto i vae, saturate ma fafagaina ai le okesene, toe faʻafoʻi mai masini, faʻamalolo manuʻa ma faʻafefeteina le fulafula, ma faʻaosofia ai metabolic processes ma faʻalauteleina le toe faʻafouina o le tino i le 1 laasaga.
  4. Actovegin faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o se ulutala i le laasaga 1-2 e oʻo lava i le aliali mai o vailaʻau e faʻamama ai manuʻa, faʻamalo le salalau o faʻamaʻi, fafagaina o meaʻai, faʻaleleia le tuʻuina atu o toto ma le toto, toe faʻafouina vaega e aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le telefoni ma le malosi gafatia.
  5. Algofin i le tuufaatasiga ma vaega o le antimicrobial e fesoasoani i le 1st ma le 2nd vaega o le faamai, e oo atu ai i le faalauiloaina o faagasologa o toefuataiga i totonu o masini, aveeseina o le mumū, ma le taofiofia o le fugalaau microbial.
  6. Argosulfan i le tuufaatasiga ma se vaega tupe siliva, aoga ile laasaga 1-2 e taofia ai meaola ninii, faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa.
  7. Levomekol ma faʻamaʻi pipisi e faʻaaoga i le taimi muamua o le faʻamaʻi e maua ai le faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, aʻafiaga o le antimicrobial.
  8. Betadine ma le faʻaaogaina o le tulaga lona 2 o le faʻamaʻi pe a oʻo mai ni maʻi i manuʻa, faʻamaloloina o vailaʻau faʻamaʻi ma fungal.
  9. Vundehil e pei o se faʻafitauli sili ona lelei e faʻaaogaina i le tolu o tulaga o le faʻamaʻi e aveese ai ni mea e le o le faʻasolosolo ma le totogia, faʻamalolo le mumu, faʻamalolo manuʻa.
  10. Bepanten i le tuufaatasiga ma le manava malosi ma le aoga i tulaga 1-2.
  11. Comfrey Ointment ma faʻamaʻi ma ponaivi i luga o vae e faʻamalolo ai, toe faʻafouina ai le paʻu o le paʻu, faʻamalolo le mumu.
  12. Sea buckthorn suauʻu ma le faʻaalia i le amataga o le atinaʻe o le ulutala e faʻavaveina ai le faʻamalolo o mea ua faaleagaina, faʻaitiitia le mumū.
  13. Stellanin suauʻu e faʻafoʻi ai le toto i totonu o capillaries, faʻamalosia le tuputupu aʻe lapopoʻa, faʻaleleia ma toe faʻafouina le paʻu, faʻamamaʻa manuʻa mai le faʻalauteleina o le paʻu.
  14. Liniga Aloe i le avea o se mea e olaola ai e faʻaleleia ai le gaosiga o le tino, faʻasaʻo le faʻamalosi. E talafeagai i le faʻatasi ma isi vailaau i le amataga o le maʻi.
  15. Diclofenac mai le NSAID e faʻamalolo ai le tiga, faʻaitiitia le faʻavevesi ma faʻasalaga ogaoga o le le atoatoa o le tino. E aoga i soo se laasaga o le maʻi.
  16. Failauga faatasi ai ma le tofiaina o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi o le tino, gaʻo pipisi.
  17. Dermazine i le tuufaatasiga i le silver magneti e fesoasoani ai i le vevela, faaosofia ma faamama manuʻa i luga o vae.
  18. Iruxol faatasi ai ma le tofiaina i soʻo se laasaga o le atinaʻeina o le maʻisuka mo le faʻamalolo manuʻa, faʻamalolo o le microflora mumū leaga.

O le a le suauu o le a le laasaga

O mea manogi e mamanuina e faʻaitiitia ai faʻamaʻi manuʻa, faʻamaloloina ai faʻafitauli i luga o vae. O le sili ona aoga, i le amanaia o le laasaga o le atinaʻe, o:

  • antifungal, non-steroidal, antihistamines i le tulaga o le faʻasalaga faʻatasi ai ma se faʻasalaga faʻalauiloaina o purulent exudate faasaga i le talaaga o le faagasologa o le le fiafia,
  • vailaʻau pe a faʻapipiʻiina se siama siama, e taofia ai le mumū ma le soona faʻaogaina o siama, faʻamamaʻa manuʻa mai le faʻamalosi,
  • antioxidantsvailaʻau e pei o manuʻa faʻamalolo faʻamalolo mo faʻamaʻi pipisi i le tuufaatasiga faʻatasi ai ma le kulumaronic acid i le laasaga o le toe faʻaleleia poʻo le taulaʻi o vaega na afaina, pe a oʻo i le taimi nei o le faʻaogaina o le inflammatory ua oʻo i le paʻu ma le gaosia i manua.

Faʻalogo! E taua le malamalama o le maʻi tui i luga o vae o le a le amata ona faʻamalolo i latou lava, e na o le faʻaosoosoina o faʻalavelave ma e oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, o le neoplasms mama.

I le filifilia o fualaau oona, e tatau ai ona iloilo lelei le tulaga o maʻi mama, o le tulaga ma le tikeri o le atinaʻe o le maʻi, o faʻamaoniga e maua e ausia ai le sili ona lelei.

E leai e le mafai ona e taumafai ina ia togafitia oe lava ia ma ia e faʻaaoga i metotia faʻalotu. O le tofiaina o togafitiga e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faia ina ia aloese ai mai le faʻateleina o le tulaga, faʻaleleia le atinaʻega o le aʻoaʻoga mimiti.

Contraindications

Toeitiiti lava o soʻo se suauʻu mo maʻi faʻamaʻi faʻamalolo e mafai ona faia se mea leaga nai lo le manuia, aua ei ai lona faʻamaoniga. Pe a filifilia, ia mautinoa e faitau faʻamatalaga, ae e sili ona lelei le feutagai ma lau fomaʻi muamua.

O nei fualaau e pei o:

  • Levosin, Levomekol ua faateleina le lagona,
  • Chloramphenicol, Solcoseryl e le talafeagai mo le vevela tele i manuʻa ma le faʻaleleia o le tino i vaega,
    O le Oloxacin ua solia i tamaitai i le maitaga, talu ai e leʻo tuʻuina atu faʻamaoniga o le saogalemu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le aafiaga i le tamaititi,
  • Mefenate e le fautuaina mo tamaitai pe a fai susu, e na o mafuaaga faʻafomaʻi e faatonuina ai. I le avea ai ma aʻafiaga, e mafai ona afaina ai allergies,
  • O le Streptotinol e le o faʻamaonia mo le faʻamalosi malosi o le faʻaaogaina o mea mai le manua, le tele o le gauai i mea oona.

Faʻaiʻuga

O manogi mo maʻi o le gaʻo e masani ona mafua ai aʻafiaga e pei o allergies i luga o le nofoaga o le talosaga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Solcoseryl, Streptonitol, Levomekol e mafai ona oʻo atu ai i le mumu, susunuina, susulu,
  • Methyluracil, suauu erythromycin - i le tiga i luga o le nofoaga o le talosaga.

Afai e aliali mai itu le lelei, o le faʻaaogaina o suauʻu e tatau ona le toe faʻaaogaina ma o le filifilia o isi analogues e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.

E faigata le mafaufau i le talaaga o maʻi o le gasegase o maʻi i luga o vae. E masani lava o le mafuaʻaga o loʻo iai i faʻamaʻi masani ma microbes ma siama, folasia o microflora pathogenic i lalo o le paʻulea e mafai ona mafua ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Ae o le mea e tupu ai o le maʻi papala o se faʻalavelave o faʻamaʻi tuga: veins varicose, maualuga maualuga, maʻisukape a amata ona tupu taualumaga o le degenerative i le hematopoietic system.

O maʻi faʻasolosolo e matua faigata lava ma mo se taimi umi. O manuʻa e susu, faʻamalolo le lelei, ma e mafai ona faʻamalosi mo ni nai tausaga. E aʻafia ai foi le matua, tikeri o le le amanaiaina o le maʻi maualalo.

Mo le gaphylaxis

O manogi e tatau ona saofagā i le faʻafouina o le toto ma le taofiofia o gaioiga e le lelei. A leai, gangrene, osteomyelitis e mafai ona amata.

I le avea o se puipuiga, e aoga le fautuaina:

  • e puipuia le faʻaalia o purulent expressions mai manuʻa,
  • talafeagai le togafitia o nofoaga ua afaina ma le malepelepe i totonu o le paʻu ma vailaau,
  • fai ni seevae toʻafilemu ma lapoa,
  • puipuia le maalili aisa i pito i lalo,
  • puipuia le paʻu mai manua ma le tipi, siama, radiation ultraviolet.

Antibiotics

O fualaau faasaina antibacterial mo le togafitiga o maʻi o le gaʻo o le pito i lalo o loʻo faʻaaogaina i le i ai o se manuʻa mataʻutia tele ma mea o loʻo vavalalata mai le mea ua afaina. O le faʻamoemoe o le latou talosaga o le taofi lea o le salalau o le mumū ma puipuia ai le sao o le faʻalavelave faʻaleagaina i le taulaiga. O vaega autū o vailaau faʻaaogā na faʻaaoga:

  • penisilini - Ampicillin, Amoxicillin,
  • fluoroquinolones - Ofloxacin, Ciprofloxacin,
  • cephalosporins - Sulperazone, Ceftazadim,
  • Lincosamides - Clindamycin, Linkomycin,
  • carbapenems - Tienam, Meropenem.

E fautuaina togafitiga e faʻaaogaina i le taimi muamua o togafitiga, pe a matua laitiiti lava le ulupo. Latou te fesoasoani e taulimaina erysipelas ma le phlegmon. Faʻasolosolo ile maʻi o le pito i lalo, o mea nei e mafai ona faʻaaoga:

  • Ofloxacin. E aofia ai le vaega taua o le igoa lava e tasi, lea e faʻalavelave ai le DNA faʻasologa ma le vaeluagalemu, ma mafua ai le oti o siama. O fua o aso taʻitasi o le 200-600 mg, vaevaeina i le 2 atumaga. O le tau o le fualaau faasaina e 120-150 p.
  • Clindamycin. O le mea lava e tasi i le tuufaatasiga o lenei vailaʻau e taofia ai le mamanu o le protein i siama siama, ma mafua ai lo latou oti. O pepa Clindamycin mo maʻi pipili o pito pito i lalo e ave le 1 capsule e oʻo i le fa taimi i le aso. I le le fiafia ma le intramuscularly, o le fualaau faasaina e faʻatulagaina 300 mg 2 taimi i le aso. I faʻamaʻi pipisi, o le a faʻalautele le fua i le 1.2-1.7 g, vaevaeina i le 3-4 injections. O le tau o le 10 ampoules e 560 p., 16 papa - 180 p.
  • Ceftazidime. Faʻapitoa foi mo le vaega galue i le tuufaatasiga. Ceftazidime e faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o vaega o le membrane cellular, ma mafua ai le oti o siama. O le tui mo le iniseti poʻo le intramuscular injection o le 1000 mg i le 8-12 itula. O le tau o le 1 talomu e 70-110 r.

Aneti faʻasaina

O togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi mo ulupuni o gaʻo o pito pito i lalo e mafai ona faʻatinoina ma le fesoasoani a fualaau faʻasaina. O galuega o la latou talosaga: taofia le toe gaosia o meaola faʻamaʻi i le manua, puipuia le faʻapipiʻiina o se isi faʻamaʻi, aveesea le mumunia. Ole tui autu ile antibacterial mo le togafitiga ole maʻi ile gaʻo ile vae:

  • Heliomycin. E aofia ai le heliomycin - o se vailaau o loʻo faʻaalia ai le tui antibacterial e faasaga i micromous gram-positive. Mo le faʻaleagaina o le tino, e fautuaina e faʻaaoga ni laei e faʻafefiloi i lenei suauu. I isi tulaga, o le oloa e faʻaaoga i le manua e aunoa ma le galue malosi 1-2 taimi i le aso. O le tau o le suauʻu e 50-70 p.
  • Tetracycline. O le vaega malosi o lenei suauu o le tetracycline. E aʻafia ai siama siama-gaʻo ma le leʻo-siama e ala i le polokaina o le faʻasologa o le protein i totonu oi latou. E tolu pasene o suauu e faʻaaogaina foi e avea ma faʻamaʻi manuʻa. Faʻasolosolo faʻamaʻi o le pito i lalo, e faʻaaogaina le sooupu 1-2 taimi i le aso. E mafai ona e faʻaogaina le suauʻu mo le 2-3 vaiaso. Tau - 20-30 p.
  • Levosin. E aofia ai le methyluracil, chloramphenicol, trimecaine, sulfadethoxin. Ona o nei vailaʻau, o le suauʻu e maua ai le faʻamaʻiina, faʻavevesi, toe faʻafouina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. Faʻasolosolo i le pito i lalo, o le Levosin e faʻaaogaina i solo, lea e faʻaaogaina i manuʻa. O le tau o le suauu e 80 p.
  • Argosulfan. E aofia ai le silver sulfathiazole. O lenei vailaʻau e iai sona aʻafiaga o le antimicrobial ma faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi papala, mumu, purulentions leions.E faʻaaogaina le kulimi i le foci o le mumū ma se fasi manifinifi (2-3 mm) 2-3 taimi i le aso. E le sili atu i le 25 g o Argosulfan i aso uma e mafai ona e faʻaaoga. I le i ai o le faʻamalosi, o le mea muamua e fautuaina e faamama le manua i le chlorhexidine poʻo le boric acid. O le tau o Argosulfan e 320 p.

Faamamaina ma le Ui

Muamua, lea e talafeagai mo le fofoina o le tagata maʻi, e aveese ia te ia suiga o le paʻu i le paʻu o pito i lalo, o le faamamaina lea o maʻi mai le tino maliu ma le tulei. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le tupu aʻe o siama, atili faʻaleagaina ai maso ma ponaivi o le vae. O le togafitiga e manaʻomia ai le faʻamamaina lelei o vaega ua afaina. Ina ia faia lenei mea, faaaoga fualaau faasaina e pei o se vaifofo o furatsilina, chlorhexidine poo le potassium faamasani, teuteuga o laau. O le mulumuluina e mafai lava ona taofi suiga o le gasegase mo sina taimi, faʻasaʻo le tiga i vae.

O le togafitiga e manaʻomia ai le faʻamamaina lelei o vaega ua afaina.

Ina ia togafitia faʻafuaseʻi le toesega o le toso i luga o le vae, e mafai ona faʻamago i le perogone. O vailaau faʻamalosi e pei o iodopiron e faʻaaogaina foi mo lenei mea. I le faʻaaogaina o le Yodopiron i vae, e faʻamamaina i totonu o vaega o le paʻu o vae o loʻo aʻafia ai manuʻa.

O le fufuluina o maʻi suka i togafitiga faʻaleaganuʻu e le mafai ai e oe i taimi uma ona ausia le 100% o le iuga i le aveeseina o le tino maliu. O togafitiga aupito sili ona lelei mo ulia vae e mafai ona fai pe afai e te fufulu mama i taimi uma ia toega o le necrotic ma sauniuniga enzymatic. I lenei tagata maʻi, o vailaʻau e fesoasoani, o le mea autu o loʻo faʻaaogaina o le collagenase (vailaʻau vailaʻau).

O le collagenase o se porotini lea e maua mai le laʻau o lafumanu. E faʻamalosia ai le faamamaina ma le togafitia o manuʻa o vaega pito i lalo o le tino, toe faʻafouina o mea, o loʻo i ai meatotino a le antimicrobial ma faʻasaʻo ai tiga i vaega pito i lalo. O fualaau e sili ona lauiloa i luga o lenei vailaʻau, lea na maua ai le faʻafetai, o le kulimi o le suauu.

E aofia ai le chloramphinecol, o se vailaʻau faʻamaʻi. O lona uiga o le Isuʻola o se fagu faʻamaʻi lua. E faʻamalosia lelei le togafitiga - e taofiofia ai le osofaʻiga o faʻataʻaloga o manuʻa ma faʻaitiitia le microflora patho o manua o vaega pito i lalo o le tino. I le taimi o le faʻaaogaina o le Vaxol, e le fautuaina e faʻaaoga isi vailaʻau faʻapitonuʻu, talu ai latou te taofia le gaioiga o enzymes.

Faamaloloina o mea manogi

O loʻo faʻaaogaina faʻamalosia le faʻamausali i le laasaga pe a faʻapipiʻi le tino o le epithelial o le tino i luga o le manua, o lona uiga, ina ua uma ona faʻaumatia le faʻaiʻuga. I le taimi nei, o le afaina o le uluaʻi maʻi e le microflora pathogenic e tatau ona vavaeeseina. I lenei laasaga, e amataina le faagasologa o le toe faaleleia, lea ua faatelevaveina ma le fesoasoani o le faʻamalolo manu. E taua le maitauina o nisi o nei fualaau oona e aofia ai mea uma o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, aʻafiaga faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi. Faataitaiga o ia mea manogi:

  • Solcoseryl. O loʻo aofia ai le toto totoina o tamaʻi susu susu, faʻamamaina mai le protein. O lenei vailaʻau e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le metabolism, faʻaleleia le galo, faʻamalosia le faʻaleleia o mea ma toe faʻafouina. O le suauʻu e faʻaoga saʻo i le liona 1-2 taimi i le aso. Togafitiga o maʻi pipisi o le tagi i vae e mafai foi ona faia e ala i Solcoseryl. O le tau o le suauu e 220 r.
  • Levomekol. E aofia ai le dioxomethyltetrahydropyridimine ma le chloramphenicol. O le mea mulimuli o se vailaau faʻamaʻi. Ona o lenei tuufaatasiga, o le Levomekol e faʻamalolo ai le mumū, faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o maʻi pipili, ma faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o siama. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le suauu e tumau pea e tusa lava pe i ai i le i ai o masini faʻamaʻi ma le tuusao. Levomekol e faʻapipiʻi i ni manua faʻamaʻi ma se solosolo faʻamalosi poʻo le fulufulu mamoe, o loʻo faʻamautu i se patch poʻo se fusi. Aua le faʻaaogaina le suauʻu mo le umi atu i le 5-7 aso. O le tau o le suauu e 100-120 p.
  • Bepanten.E aofia ai le dexpanthenol - o se mea e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu. E faaopoopo atu i ai le malosi o le suavai. E maua le Bepanten i le ituaiga o suauu, kulimi, kulimi. O loʻo faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina i se fasi manifinifi i le tele o taimi i le aso. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 280-340 p.

Isi oloa mo le faaaogaina i fafo

O vailaau mo gaʻo pipisi, lea e faʻaalia ai mea eseese, e mafai ona faʻavasegaina o se vaega e eseʻese: faʻamaʻi manu, anti-inflammatory, hemostatic, antimicrobial, painkillers. Faataitaiga o nei meafaigaluega:

  • Activetex. O ni solo e faia i le fulufulu 'ie e faʻafefiloi i suauu oona, lidocaine, furagin, aminocaproic acid, vitamini C ma le E. O le oloa o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻasegasega ma aʻafiaga o le antimicrobial. Aʻo leʻi faʻaaogāina, faʻapipiʻi le solo i le saline, ona faʻaaogaina lea i le manua. Mai i luga, o mea uma lava e faʻapipiʻiina i se fesoasoani poʻo se fusi. O le laei e suia i le 2-3 aso. Tau - 160 p. mo 10 solo.
  • Branolind N. O lenei mea o se manua afaina, e aafia i le paʻu o le Peruvian, lea e faʻaalia ai le vailaau faʻamaʻi ma manuʻa faʻamalolo. E faʻaaogaina i se faʻamaʻi manu, pe a maeʻa ona ufiufi lea i se mea e le lelei ma faʻapipiʻi i se fusi poʻo se mea faʻapipiʻi. O le laei e suia i aso uma. Tau 30 pcs. - 1800 p.
  • Vitargol. O le faʻavae o lenei mea palamole o se vaifofo fofo o le silver colloidal. O lenei vailaau e iai sona aafiaga e tetee i le streptococcus, staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa. Vitargol fesoasoani e puipuia le paʻu mai microflora faʻatau. O le pulumu e liliuina i le manua 1-3 taimi i le aso. pe afai e tatau ai, faʻaaoga se vailaau faʻamalosi i luga. Tau - 240 p.

Mea manogi ma fualaau aina

O manogi, e aofia ai vailaau faʻatoʻaga, faʻatasi ai ma se ulutala o pito i lalo, e fesoasoani i le taulimaina mulimuli ane o le gaioiga faʻafefe. O le mea e masani ai, o le ointments ei ai se faʻalavelave faʻapitoa, e fesoasoani foi i le faʻailoaina o le mea na afaina ai ma faʻafefe ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le tele o taimi e faʻaaogaina ai le vulvocimulin. E sili atu le aoga pe afai e tatau ona taulimaina faʻafitauli o le maʻi o le tagi.

Faʻafouina fualaau faasaina

O le faʻaaogāina o faʻamalosiaga mo le faʻamaʻiina o le maivi e tauamiotonuina pe afai ua uma ona afaina se tino o le epithelial tissue i le manuʻa manuʻa. O lona uiga, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻafitauli, o le faʻamaʻi o le manua i le microflora pathogenic na puipuia, toe amataina le faagasologa o le toe faʻafouina, lea e manaʻomia nei na o le faʻaosofia.

Ole faʻamautuina o fualaau faasaina e masani lava ona faʻaitiitia ai le tiga ma fesoasoani e faʻaleleia faiga faʻavae. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻamalologa ua sili atu ona vave.

O le vaega e aofia ai:

Taiala lautele o le faaaogaina

Talu ai e tusa lava pe o le a le tala a le televise, e le oi ai ni papa o se faʻalapotopotoga lautele, e tatau ona mataituina le tele o mataupu lautele pe a filifilia le togafitiga mo se tagata maʻi faapitoa. O le le mautonu o mataupu faavae o togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le mea moni o togafitiga o le a le gata ina le aoga, ae e afaina foi.

E tolu mataupu faavae autu o togafitiga:

  1. Faʻaauauina. O le togafitiga e tatau ona faʻaauau mai le taimi e iloa ai se maʻi o se meaʻai seʻia oʻo lava ina faʻamalolo atoatoa le faaletonu. A maeʻa ona togafitiga, e fautuaina ia puipuia faʻataʻitaʻiga e fuafua e puipuia ai le toe faʻafoʻi.
  2. Faiga ma mea faigata. E tatau i le fomaʻi ona filifili vailaʻau eseese mo togafitiga. I lenei tulaga, o le gaioiga o nisi vailaʻau e tatau ona faʻaleleia atili ai le gaioiga a isi, i se tulaga lautele ma sili atu ona aafia ai vaega uma o le togafitiga. I le tutusa, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e fautuaina, o loʻo faʻaaoga i le togafitia o le faʻamaʻi lea na oʻo atu ai i le fausiaina o vaivaiga uluaʻi.
  3. Faʻaauauina.O le mataupu faavae lea, pe a suia se fomai, e tatau ona faaauau togafitiga e tusa ai ma le polokalame ua uma ona filifilia. E le aoga ona o suiga o tagata tomai faapitoa ina ia suia atoa le polokalame ua filifilia. O le tagata gasegase e le gata ina logoina e uiga i itu uma o lona maʻi. E tatau foi ona mataala i taunuuga o le le amanaʻiaina o se fomaʻi.

Antibacterial ma antihistamines

Faʻaauauina togafitiga, e tatau ona togafitia vaega o loʻo aʻafia o le vae i fualaau faʻasaina lea e taofia ai le tuputupu aʻe o siama (mea faʻamaʻi). Argosulfan, lea e taofia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o microorganisms i vae vae, maua ni iloiloga lelei mai tagata maʻi. O lenei vailaau faʻapitoa foi e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga o le tino.

Argosulfan e taofia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o meaola ninii i vae o vae.

O vailaau antibacterial - o vailaau faʻamaʻi, o loʻo maua i lenei pepa:

  • Pills
  • Malamalama mo le tuiina o le tino.
  • Faʻavavega mo le faʻatonuina o le tino (mo se kululu).
  • O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tulaga o se moli e lauiloa.

O le fomaʻi, e taʻitaʻia e le iʻuga o suʻega a le tagata maʻi, o loʻo faʻamatalaina ai faʻamaʻi faʻasalalau lautele - Tarivid, Tsiprobay, Tsifran, Kefzol, Mandol, Duracef, ma isi.

O le i ai o se fomaʻi mai fafo e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi i le lotoifale i vaega pito i lalo o le tino, lea e faʻateleina ai le ata o faʻataʻaloga o gaʻo. O vailaau faʻamaʻi e mafai foi ona mafua ai ona osofia. E taua le tauaveina o le antihistamine prophylaxis e faʻaaoga ai vailaau faʻapitoa. O lona uiga o togafitiga ma fualaau faasaina pei o Xizal, Erius, Tavegil, Suprastin. O loʻo maua i lenei fomu - meaʻai, sosolo mata, faʻafefe, tui.

O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi

O fualaau faʻamaʻi-faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (NSAIDs) ua mamanuina ina ia togafitia lelei ai maʻi o gaʻo o pito i lalo. E faʻaaogaina e puipuia pe faʻaititia ai le fua faatatau o le atinaʻe o le mumū o vae. O lenei vaega o fualaau faasaina ei ai foi mea e sili ona suamalie ma antipyretic. E i ai foʻi a latou faʻalogiga faʻalogiga i vaega pito i lalo o le tino.

E te le manaʻomia se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi e faʻatau ai nei vailaʻau, pei o Ibuprofen. Ae o le tagata gasegase e tatau ona manatua o fualaau faʻamaʻi ma le NSAID e mafai ona lamatia, aemaise lava mo tagata matutua. O le togafitiga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi faapitoa.

Sauniuniga mo le togafitiga o maʻi pipili, lea e le talafeagai ai le tofiaina o se fomaʻi.

Faʻailoga Faamalolo

O vailaau faafomai mo le faamaloloina o manua o gaʻo i nofoaga maualalo, e pei o Solcoseryl ma Actovegin, e saofagā i le faamaloloina ma le maʻila o manuʻa. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Branolind e mafai ai e oe ona faʻafouina le toe faʻaleleia, faʻavaeina o le epithelium i vae, faʻaleleia alavai, ma faʻaleleia le lelei o togafitiga. O le vailaau Branolind e maua i foliga o ofu. I le avea ai o se fualaau faʻamalolo, o le suauu buckthorn, lea e iai mea aoga, ua maua ni iloiloga lelei. E fesoasoani foi e fufulu faʻamaʻi pipisi ma fesoasoani e faʻasaʻo le tiga. Mo nei faʻamoemoega, e talafeagai foi le suauʻu manogi, lea e tatau ai ona e faʻamalamalamaina muamua aniani.

E mafai e le hydrogen peroxide ona togafiti manuʻa i vae. O le ae manaʻomia foi se papaʻitusi streptocide, lea e tatau ona nutimomoia. O le metotia e faigofie tele - faʻasolosolo peroxide i luga o le ulutala, fufuluina i le streptocide. Ulutala pito i luga ma se solo ma le polyethylene. O le faʻamalosi e faʻamau i se sikafu poʻo isi lavalava. Sui le tele o taimi i le aso. O lenei vailaau na mauaina ni iloiloga lelei. O maʻi mamaʻi o vaega maualalo o le tino e maua pe a ma le 10 aso.

Analgesics

Ina ia mafai ona aveese le tiga lea e masani ona o faatasi ma foliga vaaia o le mailei o le pito i lalo, o le faʻaaogaina o paʻu tioata e faʻaaogaina. Ole vailaau e le mafai ona taofia atoa le le mautonu i vae, ae naʻo le faʻamaʻaʻaina atoa ole maʻi ole tino o le a aoga tele iinei.O loʻo i ai le tele o ituaiga vailaʻau faʻamalositino - otaota, mea manogi, masini, palms, fualaau faʻalaʻau. O faʻamatalaga e uiga i lo latou aoga e lelei, ae o le faatonuina o togafitiga e le fautuaina. Na o se tagata poto faapitoa ei ai le agavaa talafeagai e filifili ai pe faapefea ona togafitia ma le faʻaaogaina o leona o gaʻo o vae.

Immunotherapy ma togafitiga faaopoopo

Mo le togafitia o maʻi pipili ma faʻasaʻo le tiga i totonu o vae, e tatau ona e le gata i fualaau e faʻataʻitaʻia ai le faʻamaʻi, ae o vailaʻau e lagolagoina ai le tino. E mafai ona avea ma vitamini ma fualaau e faaosofia ai le faʻaogaina o le tino. Mafai ona togafitiga le faʻamaʻi ma le tele o minerale ma elemene, elemene teas, supplements dietary, tablets homeopathic. E faʻaleagaina e vailaʻau le microflora aoga o le tino, o lea e tatau ai ona e inuina vailaʻau e toe faʻaleleia ai, e pei ole Linex. Ina ia filifili po o le a le ituaiga o mea faaopoopo o le a aoga mo oe e ave mo le puipuia o maʻi pipili, talanoa lau fomaʻi.

I le taimi o togafitiga, e faatonuina foi e fomaʻi ni vailaau ma vailaʻau mo le malosi atoa o le tino.

Ina ia mafai lelei ona togafitia maʻi o le paʻu o le paʻu, o le a mautinoa lava e le fomaʻi le tofiaina o oe e fai ma sui e sui ai le toto. Ina ia togafitia vave maʻi suka ma taofia le tulaʻi mai o mea fou, e faʻaaogaina le phlebotonics, lea e faamalosia ai puipui o vaʻa o vae. O se fomaʻi o le a fautuaina foi le faʻamalosi o lona uiga - o se fusi, se fusi faʻamalosi, totini.

Faʻataʻitaʻiga Inpatient

E taua le togafitiga o suiga o le pulu i le paʻu o le pito i lalo o fomaʻi ogaoga i totonu o le falemaʻi. O iina, e maua ai e le tagata gasegase togafitiga e sili atu le malosi pe a faatusatusa i togafitiga. O le tagata gasegase o loʻo faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi mo le faʻaaogaina i totonu, faʻapea foi ma le faʻaogaina o suauu mo le togafitia o nofoaga faaleagaina i luga o le vae. E maua e le tagata maʻi togafitiga e faʻamalolo ai le tiga i le tino maualalo. Fibrinolytics e fesoasoani e faʻamaʻapeʻi ai paʻu toto e mafai ona faʻatulagaina. O nei fualaau aina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga mataʻutia a se fomaʻi, aua o loʻo i ai se avanoa e amata ai le gasegase ogaoga.

Togafitiga o suiga o solo i pito i luga e tatau ona faʻaauau i lalo o le silasila totoʻa a lau fomaʻi. Faʻaaoga fualaau e fautuaina e se fomaʻi. O vailaʻau faʻamaʻi ma isi fualaau oona e tatau ona matuai inu i le taimi faatulagaina. Aua nei galo e fai togafitiga faifai pea o maʻi i luga ifo o vaega o le tino, mataʻituina o latou tulaga.

Tuua Lau Faamatalaga