Aisea e afaina ai le lauulu i le i ai o le maʻisuka?

O le maʻisuka o se faʻafitauli o le tino i le tino, faatasi ai ma le le lava o meaʻai o totoga ma gaʻo.

O se tasi o mea e faʻaleagaina ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata gasegase o le gau o lauulu i le maʻisuka, o nisi taimi e mafua ai le pala.

O le malosi o lenei faagasologa e faʻalagolago lava i le gasegase o le maʻisuka ma i luga o le tuʻuina atu ma le tausiga lelei ole lauulu.

Mafuaaga o le Lulu o le Laulu i le maʻi suka

Amata le gau o le lauulu ma le fia inu pea, vaivai, faʻaauau faifai pea, o foliga vaaia o siama ma paʻu i luga o le paʻu o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka. O le mea muamua lava e tatau ona fai pe a iloa ia faʻalogona mataʻutia o le faʻaesea lea o le faateleina o le toto suka.

O se tasi o mea e mafua ai le pa'ū o lauulu i le maʻisuka e le lava le toto ma, e tusa ai ma le meaʻai o lauulu lauulu. E tupu lenei mea ona o le faʻamaʻi totoʻa i totonu o tamai vaa. Le lelei o le paleni o lauulu e mafai, e le gata i le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) ma le ituaiga 2.

O le isi mafuaaga e mafai ona paʻu ai lauulu i fafo o fualaau o le maʻisuka. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafua ai le leiloa o lauulu ona o le faʻaaogaina o le suka-lowering drugs. E masani lava, o le alopecia (paʻu) o se lisi oo latou aʻafiaga.

O le maʻisuka e mautinoa lava o se tulaga popole mo le tino. O lagona faʻaalia i suiga o olaga, meaʻai ma mea e popole ai e uiga i le soifua maloloina o se tagata e mafai ona fesoasoani i le paʻu o lauulu.

I le faaopoopo atu i le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le maʻisuka na mafua ai le leiloa o lauulu ona o mafuaʻaga nei:

  1. Le lava o mea taumafa o le uʻamea, polotini, vitamini B, elemene ma eletini.
  2. Tausiga lē lelei - faʻamalosi faʻamalosi, masani ona fufuluina o lauulu, faʻaaogaina o se lauulu lauulu, vali paʻu o lauulu ma mea e maualalo le lelei, perm.
  3. Smoking, ava malosi.

Faatasi ai ma le faateleina o le toto toto, o se faaitiitia o le tali atu a le tino e tupu. O lenei mea e mafua ai le tuputupu ae o siama, fatuga i luga o le sikula. O nei faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻavavevave o le tuputupu aʻe, faʻavalea ma le leiloa o lauulu O le vaivai le malosi e toe faʻaleleia ai le paʻu e taʻitaʻi atu ai i le mea moni o le nofoaga ua leiloa le lauulu ua tupu lemu pe ua matua leai lava.

O pusa o le tufatufaina o lauulu poʻo le lauulu e foliga mai.

Faʻafefea ona taofi le paʻu o lauulu

Muamua e tatau ona e malamalama pe pa'ū le lauulu mai le masani. O se suega faigofie e mafai ona fesoasoani i lenei. E tatau ona e mafaufau i se tasi o lauulu lauulu. Afai e leai se pogisa i le pito o le lauulu, o lona uiga e te le tau popole.

I le tulaga ei ai sea ato, ona tatau lea ona e tosoina le lauulu i le tolu aso talu ona fufulu lau lauulu. Afai e silia ma le lima lauulu i ou lima, ona e manaʻomia lea ona togafiti lauulu.

Afai e afaina le lauulu i le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le faia lea o se suʻesuʻega auiliili o le maualuga o le suka, tusia se talaaga faʻapitoa, filifili se fualaau mo le pule o le insulin, poʻo le maʻisuka ituaiga 2, o le mea aupito sili ona lelei o le fua o le suka.

O le isi laasaga o le aofia ai lea i le taumafataga o oloa e aʻafia ai le faʻaleleia ma le tuputupu ae o lauulu. O le meaai e tatau ona faʻamalosia:

  • O Salmon ma isi iʻa gaʻo e aofia ai omega 3 gaʻo gaʻo polyunsaturated.
  • O fuālaʻau moli ma fuālaʻau o se punavai o meaʻai gaʻo mo taumafa meaʻai.
  • Green leafy vegetables - letus, spinach, Brussels sprouts. Maua vitamini A, C ma le uʻamea.
  • Legumes - pi, lentils, chickpeas. Latou te tamaoaiga i le biotin, zinc ma le uʻamea.
  • O kulimi o le filifiliga pito sili lea e 'aina ai sina lima o le faʻafefiloi o ituaiga eseese i aso taitasi e faaopoopo i le taumafataga ma gaʻo gaʻo ma elemene.
  • O pou, tolotolo, fuamoa ma le sipisi e aofia ai palatini atoatoa.
  • Palu falaoa atoa ma le pulu e maua ai le tino ma vitamini B ma minerale.

Afai o nei fuataga e le maua ai se faʻaleleia lelei, ona tatau ai lea ona fesoasoani i le tino ma vitamini ma mea faʻalaʻau faʻapitoa. O nei mea e aofia ai vailaʻau eseese o le vaitamini ma elemene, vitamini, faʻatoʻaga o le siama o le saito, lefete, gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoval, Nutricap, Rinfoltil, Selencin, Atoatoa, Toe Maua.

O le tele o kamupani gaosiga e maua mai ai tapenapenaga faʻapitoa faʻapitoa, faʻamalo ma maso mo le leiloa o lauulu: Aminexil mai Vichy, Lupine mai Yves Rocher, Placent Formula ma le tele o isi.

Pe a filifilia nei oloa mai se ituaiga tele, e sili atu le faʻalagolago i le falemaʻi fualaau ma oloa mai mea e gaosi ai le fale.

Fofo faʻapitoa mo le gau o lauulu

O suāsusu manaʻomia mo le faʻamalosia o lauulu e mafai ona faʻaopoopo i oloa mo le fufulu poʻo le tausiga. O le mea autu lava o masini, masks poʻo rinses e saoloto mai mea manogi ma le lauryl sulfate.

O le sili ona aoga mo le togafitiga o le paʻu o le gasolima, o le gaosiga lavender, rosemary, cumin black, cypress ma clage sage.

Ina ia soloia le lauulu, o isi vailaʻau e ofoina atu togafitiga nei:

  1. Ole suāsusu taua.
  2. Laulaʻau vao.
  3. Suʻeina o lauulu i le masima.

Ina ia toe faʻafoʻisia ma faʻagaoioia le folasia o lauulu, e mafai ona e faʻaaoga se masini o tolu yolks fuamoa na sasaina i se paluga, se sife kofe o le manumini uliuli, se sipuniti o le suauu. O lenei paluga e tatau ona ufiufi i aʻa o le lauulu, soga mo le 30 minute ma fufulu faʻatasi ma pepe pepe.

O otaota mai le gau o le lauulu e faʻaaogaina i ni foliga o meaʻai, teuteuga, mea faʻapitoa mo le fufuluina o le lauulu pe a uma ona fufuluina, faʻaopopo i masks ma shampoos, olopala i lauulu lauulu. Le faʻaleleia atili o le toto ma le faʻaogaina o le ulu o le lauulu, aʻa o le paʻu, upega, manoa, kaso, chamomile.

Ina ia saunia se pusa fualaʻau e faʻamalosi ai lauulu, e tatau ona e faia ni moli hop, pakete paʻu ma laulaau i le fua faatatau o le 1: 1: 1. Faʻafesoʻotaʻi lelei meaʻai matala ma fufulu 10 g (sipuni) o le faʻafefiloi i se ipu vai inu. A maeʻa le 40 minute o le faʻasolo, e mafai ona e faʻaaoga.

E tusa ai ma iloiloga oi latou na faʻaaogaina le ulu i masima, o lenei auala e sili ona aoga i le puipuia ma togafitiga o alopecia. Mo lenei mea, e le o le masima masani laititi e manaʻomia, ae o le lanu māmā o le Himalayan e mauʻoa i minerale.

O le suamalie lemu ei ai sona aafiaga faʻafesoʻotaʻi i luga o le maʻila:

  • Faamamaina ma le finau e faafou le epidermis.
  • Faʻasalaga o le tafe toto e faʻaleleia atili ai le lauulu o meaʻai.
  • O siama o le masima e faʻamamatia ai gaʻo ma siama.

Mo le faia o faʻamalamalamaga ma le masima, e faʻaogaina le fufulu i le ulu e leʻi faʻafefeteina ma ni mataʻituina o gaioiga, faʻapipiʻi mo le lima minute. Ona latou taofi lea e pei o se masini mo le lima minute ma fufulu ese. Ina ia fufulu lauulu, e le faʻaaogaina le paʻu i totonu o lenei faiga. A maeʻa ona tatuʻu, e manaʻomia lou fufuluina o lou lauulu i lauʻau.

E mafai ona e faia se masikoli olive ma masima. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo atu le masima i le suauu mafanafana i le 50 ml. Faʻafefiloi lelei ma faʻaoga i lauulu. O le umi o le faʻaaogaina o sea tuufaatasiga e mai le afa itula i le 45 minute. E tatau ona ufiufi le ulu i se paʻu paʻu paʻu ma afifi i se solo. Ona fufulu ese lea e aunoa ma se paʻu.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o suʻega a tagata mo maso e puipuia ai le leiloloa o lauulu.

Focal Alopecia i le Maʻisuka

Afai e te toe foʻi i le tulaga o le ulu ile maʻi suka, ona aoga lea ile togafitia ma le faʻaeteete o soʻo se mea e faaleagaina ile ulu. O le gaioiga, e oʻo lava i le sili ona leaga i se tagata soifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea malosi ma se uʻamea uʻamea po o se faʻalavelave faʻatasi ma tua o se moega laitiiti pe a tipi, e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o se hematoma i luga o le ulu. Ma e le gata i lena. Faʻaleagaina i le maʻisuka ua umi ona toe faʻafoisia, aemaise lava pe afai e te le fesoasoani i le tino. I nofoaga o manuʻa, faʻapena ona faʻavaivaia le lauulu o le lauulu. Fofoga matala ile foliga.

Faʻasilasila e tamaitai lenei faafitauli e mamao mai vave. I le avea ai o se tulafono, o le lūlū lemu o lauulu i nofoaga faapitoa i luga o vae e naʻo le fiafia. Le faʻaalia o se faʻafitauli i luga o le ulu, mo mafuaaga manino, leai. O le tagata fai togafiti i lenei tulaga ma se tikeri maualuga o le tulaga o le a fautuaina e togafitia oe lava, saʻo, ma le faʻaeteete. Ma faʻatautaia le nofoaga faʻasaʻo faʻasoa i le sua o le suka, suauu paʻu. E masani ona fesoasoani le masima o le laulau (ua leva mai togafitiga masani faafomaʻi), e faʻapipiʻiina i se paolo talafeagai. E fautuaina e faʻaaoga soo nei fautuaga.

Le faafitauli o faʻamaʻi faʻamaʻi

O le maʻi suka e faʻavaivaia tele ai le tino. O le tagata gasegase atonu ei ai sona maʻi faʻaleagaina, faʻamaʻi pipisi poʻo se siama e iai se aafiaga tuusao i le tulaga o le folo (lauulu lauulu). Afai e le mafai ona maua e tamaitai le mafuaaga o le pa'ū tele o lauulu, ma fomaʻi e aveese le tulaga mo le maʻisuka, e ui lava e siakiina pea le maualuga o le suka toto, e aoga le faia o se suʻega ma se tagata poto faapitoa i le maʻisuka.

Masalo e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi faʻasolosolo, fomaʻi, fomaʻi. E masani lava, o se endocrinologist: o le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai le tulaga o hormonal i lona atoaga. E i ai sona aafiaga tuusaʻo i metabolic processes i le tino, lea e mafai ona faʻatalanoaina le tuʻuina atu o meaʻai paleni lauulu.

E mafai ona e fuafuaina le i ai o se maʻi faʻamaʻi e ala i le suʻeina lelei o lou tino mo isi faʻamaoniga. Aua e te le amanaʻiaina le vevela, vevela, fiva, vaivaiga, moe, po o le vave faʻafuaseʻi o lagona. O le tulaga o le tino popolega e taua foi le gauai i ai. E sili le mataʻituina o oe lava mo ni aso e talanoa ai e uiga i uiga.

Faʻamalosi e avea ma mafuaʻaga o le pa'ū o lauulu i le maʻisuka

O le tala o le maʻisuka e masani ona avea o se mea faateʻia tele mo se fafine. I le faaopoopo atu i le mea moni o lenei maʻi o le a tumau pea mo ia mo se taimi umi, o le a aafia ai foi le lelei o le olaga i togafitiga. O le meaʻai o loʻo sui, o se aofaiga tele o faʻatagaga e aliali mai. I lenei tulaga, e faalagolago le tagata i se vailaau faapitoa, lea e taua foi. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai ona o le toʻatele e feagai ma se atuatuvale matafefe, o lona uiga, o le atuatuvale.

O le faʻatonuina o le ola manuia e mafai ona faʻapupulaina ai le avega i luga o le tino. O se taunuuga, o le popole ua amata ona avea ma faafitauli tutoatasi lea e aafia ai le gasegase (o nisi taimi), faapea foi le setete o le tino atoa. E afaina, e pei ona e ono mateina, ma le tulaga ole lauulu. O se tamaitai e faʻaalu lona lauulu e mafai ona matua faateia i le foliga o le togi atoa o loʻo tumau i luga o le selu.

O le a le mea e avea ma mafuaaga fou mo le atuatuvale, lea e toe aafia ai le tino ... Ina ia e aluese mai lenei liʻo leaga, e tatau ona e toʻafilemu. Atonu e talafeagai le inu i se mea e faʻamalosia ai neura. O se aafiaga lelei tele e faʻaaogaina i lamala o Green, lea, e le gata i lea, e mafai ona maua i soo se fale talavai. E aoga foi le talanoa ma lau fomaʻi pe faʻafefea ona faʻamalosia le tino. Manatua e le o vailaau uma e faʻaalia i tagata maʻi e maua i le maʻisuka!

O aʻafiaga o fualaau

O vailaau faafomai i le tulaga o le togafitia o le maʻisuka o loo agai pea i luma. O fualaau fou ua faia, o foliga amata na aliali mai. E iai foi ni nai "matutua" i le maketi. E mafai e fomaʻi ona ofoina atu ia oe togafitiga eseese. Ma o le tele oi latou e matuai aoga lava.

Peitai, o nisi ei ai aʻafiaga. E aofia ai, e aofia ai le gau o lauulu. O le mea lea, afai e amata ona e leiloa le lauulu - aua e te popole, ae faitau faatonuga o vailaau ua vaʻaia lelei mo oe. Ma afai o loʻo faʻapea ona faʻaalia le itu i lea mea, ia fai atu i le fomaʻi e sui le vailaʻau i le isi. Tau lava e te le taofi le faʻaaogaina, i nisi o tulaga e leaga tele lenei mea!

O le a le mea e le fesoasoani?

Faʻateleina le pala, o le toʻatele o tamaitai e amata ona taumafai e faʻafefe lenei suiga o le paʻu, o le faʻaaogaina o le tele o palū, maso, kulimi lauulu, auala eseese i totonu o salons ma isi. Ae peitaʻi, afai o le mafuaʻaga o lou faafitauli o loʻo taoto i le maʻi, o lona uiga o le tele o gaioiga na faia na o le a le fesoasoani.

Mai nisi togafitiga e mafai ona i ai le aafiaga, ae vaivai foi. O le mea lea, e le tatau ona e faʻamoemoe e te sailia se vaifofo o se vavega, muamua e tatau ona e malamalama i le mea o loʻo tupu ia oe, o le a le mafuaʻaga, ona e galue ai lea ma le mafuaaga tonu, amata mai le faʻamatalaga na faʻapotopotoina.

E mafai e le maʻisuka ona mafua ai le leiloa o lauulu?

I nisi o tagata, o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le paʻu ma le lauulu.

O aʻafiaga e mafai ona maua i le maʻisuka i luga o le taamilosaga o le tuputupu aʻe lauulu:

  • solia o le ulu,
  • tuputupu aʻe lauulu nai lo le mea masani
  • taofi le fausiaina o lauulu fou.

O le tele o itu eseese e mafai ona mafua ai le leiloa o lauulu i tagata e maua i le maʻisuka, ae o mafuaʻaga sili ona taatele o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Toto maualuga toto

O le leai o le puleaina o le toto suka poʻo le togafitiga o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le faaleagaina o gaʻo eseese, okeni ma toto toto i totonu o le tino. A faaleagaina le toto toto, faʻaitiitia le toto, e mafua ai ona maua nisi o siama e maua ai le ova okesene ma meaʻai nai lo le mea latou te manaʻomia. E mafai ona aʻafia ai i lenei tulaga le faataamilosaga masani o le alualu i luma o folasia o lauulu, lea e mafua ai ona paʻu le lauulu.

Hormones ma le atuatuvale

O le maʻisuka e mafai ona matua popole mo le tino, faaletino ma faalelagona. O le le mautonu e mafai ona mafua ai le fesuiaiga i tulaga o le homone, lea e aʻafia ai le tupu aʻe o lauulu.

Alopecia pele

Alopecia faʻataʻitaʻiga o se tulaga lea e amata ai ona osofaia e le tino o le tino le faʻaleagaina o lauulu lauulu. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona atiaʻe le faʻaleleia o le faʻaleleia nai lo tagata soifua maloloina.

Faʻasolosolo alofilima, o lauulu e paʻu i luga o le ulu, lima ma isi vaega o le tino.

Po o le gau o lauulu ona o le maʻisuka o se tulaga faʻafefe?

I nisi tulaga, o le leiloa o lauulu e mafai ona toe faʻaleleia. O loo i ai nei togafitiga e tele, e ui o nisi e ese mo alii ma tamaitai. Ae ui i lea, tusa lava pe aoga se auala e togafitia ai lauulu, o le tele lava o ni tali le tumau lea e aoga pe a faʻaaogaina e le tagata i taimi uma.

O nisi taimi o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻagesegese pe taofi lauulu. O le auala pito sili ona lelei o le faatumauina lea o le maualuga o le toto i totonu o le masani ma le faʻalavelave tau.

E mafai ona e pulea lau suka toto e pei ona taua i lalo:

  • siaki le suʻi toto
  • ave uma vailaau e pei ona faatonuina e le fomai,
  • mulimuli i se paleni paleni ma lelei meaʻai,
  • faamalositino e le aunoa.

O aʻafiaga e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻalavelave e aofia ai:

  • lagolago mai uo ma tagata o le aiga,
  • faufautua poʻo togafitiga faʻamalosi ile mafaufau (CBT),
  • faiga masani o le malamalama tele,
  • o le faʻaaogaina o auala eseese mo le taofiofia, e pei o le mafaufau loloto, yoga ma le manava loloto o faʻatinoga.

Suʻega o le oti

Togafitiga mo le leiloa o lauulu e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga i luga (o ituaiga masks, mixings o suauʻu, pepa pepa, vailaʻau faʻapitoa, ma isi), suiga o le biotin ma suiga o le olaga.

O nisi taimi, mo le togafitiga o le faʻalauiloa aloaʻia, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu i le inisinia o le steroid, ave o vailaau faʻamaʻi, poʻo se isi o le immunosuppressant oral. Ae ui i lea, o le tagofia o nei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga.

Biotin o se subtype o vitamini B o maua i le tele o meaʻai. O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona i ai tulaga maualalo o le biotin io latou tino. E tusa ai ma se suʻesuʻega suʻesuʻega 2014, e iai se mafuaaga e talitonu ai o le biotin e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o lauulu.

Biotin -oaoa meaʻai: fuamoa, ate ma fatuga, nati, e aofia ai almond, walnuts ma peanuts, salmon, avocate, pateta suamalie, cauliflower, lefete.

E mafai foi ona e faatauina mai meaʻai biotin. Ae ui i lea, e tofu le tagata ma manaoga eseese mo le biotin, ma o lona soona sili atu e mafai ona leaga tele, o le mea lea, ao le i aveina nei mea faaopoopo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Aisea e maua ai le maʻisuka

O le mea moni o le maʻisuka e tupu i le paʻu o le lauulu o se taunuuga mautinoa o le maʻi lava ia ma o se tasi lea o ona faailoga. O le faʻamaʻi e mafua ai le solia o le gasegase o le tino i le tino o le tagata, o lo latou vaivai, lea, e moni, e atagia i le taamilosaga o le tuputupu ae o lauulu.

E talitonuina o le aʻa o le pa'ū o lauulu i le maʻisuka o le maualuga o le toto suka. O le mea lea, muamua lava, e tatau ona faʻamautu le suka, ona mafai ai lea ona e faʻamalosi - inu vaiinu, fai masini ma masini.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le toto i totonu o le tino ua faʻalavelaveina, toto totoʻa i vae uma, e aofia ai le ulu, faʻaititia. Ona o le le lava o le toto, o le aofaiga tonu o meaʻai, ma o le mea e sili ona taua, o le okesene e le mafai ona oʻo atu i le lauulu. Mo lenei mafuaaga, latou te le maua ni meaʻai lelei. Le lava o meaai paleni e tau atu i le vaivai o le lauulu ma pau ai i fafo. O le le lava o le tafe toto e taofia ai lo latou alualu i luma.

E tusa ai ma tagata atamamai, suiga i mea faʻaleagaga e maua i le maʻisuka ona o le mea moni o le toto maualuga o le maualuga o le toto e mafua ai le alopecia.

O faafitauli tau lauulu e faigata. E tatau i se tagata ona talia le siama o le faamaʻi, fetuunai i se olaga fou ma meaʻai - o mea uma nei o se popolega tele mo ia, aemaise lava i le amataga o le maʻi.

O le faʻamaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ai aʻafiaga, o le tali atu i la latou meaʻai o alopecia.

O le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaititia o le tino puipuia o le tino, o le mafuaʻaga lea e sili atu ona maaleale le tino i faʻamaʻi pipisi, ma e oʻo atu ai i siama faʻaleagaina ma siama, lea e mafua ai le alopecia ma le faʻalosolo malie o lauulu. O le pito i lalo, o soʻo se paʻu o le paʻu i tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka, e le vave faʻaleleia pei o tagata soifua maloloina. I ia itu, o le lauulu e tupu lemu tele, ma faatasi ai ma manuʻa tetele, e ono aliali mai le paʻu o le tino.

Ua aliali mai faafitauli o lauroid. O ana hormones e aʻafia lelei ai le tupu o lauulu ma o latou tulaga.

Le faʻaaogaina o le pa'ū o lauulu i le maʻisuka

E mafai ona paʻu le lauulu i le maʻisuka? Fomaʻi malilie e ioe. O le gau o le lauulu e faatatau lea i le lua o faailoga o le faamai ma e mafai ona matauina i ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ma i le vailaʻau, pe a oʻo i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae leʻi oʻo i le maʻisuka.

O le masini e mafua ai le leiloa ua faamatalaina manino: i le maʻisuka, o le fua o le metabolic i le tino ua afaina, lea eo faatasi ma le le lava o meaai paleni ma gaʻo. O se taunuuga, e le lava meaʻai e maua mai i le lauulu lauulu, o le lauulu e sili ona vevela ma maligi.

Ae e le na o le pau lenei o le faamalamalamaga. I fafine ma alii o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se soliga o le gaioiga o galuega: o le gaosia o le hormonone insulin e faaitiitia. O lenei mea, i le isi itu, o le a le fiafia ai le paleni o isi hormones, ma o le leai o se mea e maua ai le hormonal e taʻitaʻia ai i le paʻu o le lauulu.

I le maʻisuka, e mafai ona paʻu le lauulu ona o le faaleagaina o vaʻa toto. O le i ai i taimi uma i totonu o le toto o le suka e sili atu e sili atu i le laiti, ona oʻo ai lea i le tele o leona o vaʻa. Faʻafeiloaʻi lauulu e manaʻomia le toto lelei lelei ina ia maua ai meaʻai ma le okesene faatasi ai ma le toto. Le lava o meaai paleni e taʻitaʻi atu ai i le mea moni e faʻavaivaia ma paʻu ai curls. I le taimi lava lea e tasi, o le le lava o le toto i le follicles e taofia ai le alualu i luma o lauulu fou.

Faatasi ai ma le fesuiaiga o le maʻisuka i le maʻisuka, pei o isi maʻi faamai, e taofia ai le puipuiga. O mea ola maloloina, e aofia ai le maaleale, e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O lenei mafuaʻaga e faʻafefe ai le alopecia.

O le isi mafuaaga mo le faateleina o le leiloa o le faʻaaogaina lea o fualaʻau maualalo o le suka mo le maʻisuka. O le pa'ū o lauulu e le mafai ona faʻaalia e le maʻisuka lava ia, ae o togafitiga fualaau faasaina. Togafitiga o le maʻi e aofia ai le tagofia o vailaʻau e iai aʻafiaga. O le tali atu i lo latou faʻaogaina e mafai ona faʻateleina le gau o lauulu.

E le gata i lea, o le maʻisuka e le mafai ona ola, ma o loʻo nofo se tagata ma mafaufau i lona maʻi mo le olaga. O le mea moni, o le faʻafitauli lenei, aemaise lava i le amataga o le maʻi: e tatau ona e talia lau siama, fetuunaʻi i se olaga fou ma meaʻai. E i ai le faʻamaonia saʻo i le va o le mafaufau-lagona faʻafitauli ma le aloaʻia.

Soifuaga o le olaga

E ui e le mafai e le faamalositino ona taofia pe taofi le lauulu, e fesoasoani e faatumauina le lelei o le toto i le tino. Faatasi ai ma faamalositino faifai pea, e tafe atu le toto i vaega eseese o le tino, e aofia ai fulufulu lauulu ma pito i luga ma lalo ifo. E fesoasoani foi i le pulea lelei.

O le paleni, maloloina lelei o meaʻai foi o se vaega taua o togafitiga o le maʻisuka. O keke e maua i le fiber meaai, fualaau faisua, fualaau aina, ma fualaʻau maualalo e aoga mo le puleaina o le toto.

O le a le mea e fai e puipuia ai le leiloloa

Faatasi ai ma le puleaina o le maʻi ma togafitiga talafeagai, e mafai ona e taulimaina le faafitauli o le paʻu o le maʻisuka. O a matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

Ia faaeteete i tulaga faigata, ia faatumauina ou lagona ile siakiina. Tune i se taunuuga lelei o ou faigata. Aua neʻi galo o le faʻalavelave e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino ma le le atoatoa o le tino, ma e afaina ai le soifua maloloina o lau lauulu.

Aua nei faatagaina le maualuga o le maualuga o le suka toto, ia tausia i lalo o le vaavaaiga faifai pea. Paʻu i se meaʻai, o lona soliga e taʻitaʻia ai le maualuga o le suka, ae o le taalo i taaloga e fesoasoani e faʻaitiitia ai.

O le taimi lava e te matauina ai le tele o le gau o lauulu e sili atu nai lo mea masani - taumafai e faʻafesoʻotaʻi se tagata trichologist vave pe, pe afai oi ai se liona i luga o le maʻila, se dermatologist.

O fautuaga a se fomaʻi e masani ona maua ai ni taunuuga lelei. O togafitiga faʻasolosolo e mafai ona taofia ai le faʻaleleia o le alopegia, ae ui i lea, e tatau ona e nofouta e naʻo se faʻasalaga talafeagai o le glycemia e mafai ona aʻafia ai le tulaga o lauulu i le maʻisuka.

Le taimi e vaʻai ai i se fomaʻi

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona vaai soo i se fomaʻi. Afai ei ai ni ou popolega faapitoa e uiga i le gau o lauulu, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi mo ni fautuaga ile faʻaitiitia pe taofi lenei faiga. Aʻo le i faia ni vailaau fou, meaʻai poʻo mea uma e fai i le olaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

I le tulaga o soʻo se faʻafitauli matuia i le togafiti o lauulu, e tatau foi ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se isi togafitiga.

Isi aʻafiaga o le maʻisuka i le tino o le tagata

O le maʻisuka e mafai ona aafia ai le tino i auala eseese, aemaise lava pe a le mafai e se tagata ona pulea le suka. O nisi o masani masani e mafua mai i le maʻisuka e aofia ai:

  • faateleina le aʻafiaga o le paʻu,
  • se tulaga sili atu le maualuga o le atiaeina o faamai o le cardiovascular system,
  • faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le gataifale,
  • aʻafiaga namu
  • malogo, paʻu paʻu i luga o vae,
  • uluaʻi vae o vae,
  • faateleina le urination
  • vaivai lautele ma leai se malosi,
  • maualuga maualuga o faʻamaʻi,
  • faateleina le aʻafiaga o le toto maualuga,
  • faafitauli faʻaaliga
  • matuai galala.

Faʻafefea ona togafitia alopecia ma le maʻisuka

O togafitiga e masani lava ona faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le le lelei o aʻafiaga o faʻalavelave i totonu o le tino o le tagata i le tulaga o fulufulu lauulu. O le faʻatagaina o le faʻamalosia o le puipuiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le togafitiga autu o le faʻamautuina o maualuga o le suka toto, meaʻai lelei, le faʻaaogaina o togafitiga faapitoa o fualaau mo tagata mamaʻi ma aʻoaʻoga faaletino.

O le taofia o le faagasologa o le paʻu o le a fesoasoani i le tausiga o lauulu faapitoa

  • O aʻa o uumi uumi e faasolo ina vaivai i lalo o lo latou mamafa, o lea e taua ai le faapuupuu ia latou e faaitiitia ai le mamafa i luga o le pulou lauulu.
  • Faʻaliliu le faʻaaogaina o masini eletise - latou te faʻamagoina le maaleale, faʻamago ma faʻamago. A uma ona fufuluina, faʻafeiloaʻi ia laina e faʻamago i latou lava.
  • E tatau ona faʻafefe masani - e oo i le lima taimi i le aso. E faʻaleleia ai le toto ma faʻaleleia ai le aʻa o mea taumafa. Mo le faʻataʻitaʻiga, ia faʻaaoga se selu laupapa ma nifo laititi - o se selu laʻitiiti, pe a pipii atu i lauulu lauulu, toso ese i fafo ma aʻa. O le umi o le taualumaga e tusa ma le 20 minute.
  • Faʻafiafia maso aoga e faʻaaoga ai suauu fuālaʻau - o le sami buckthorn, castor, burdock, olive. O le umi o le massage e tusa ma le 15 minute, ona fufulu ai lea o le lauulu ma le paʻu le mautonu.
  • Faʻaaoga se masini faʻapitoa ma se togafitiga faʻasolosolo, lea e fautuaina mai e se tagata fai togafiti.
  • Faaaoga masini e faia mai mea masani e talafeagai mo lau ituaiga lauulu e fafaga ai lau lauulu.

I le faaiuga, matou te ofoina atu se fua mo se mea e puipuia ai meaʻai e le aʻafia ai le gau: tasi sekone, se sipuni tele o fualaau faisua ma le suauu meli, o le sipuniti o le brandy. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i aʻa o lauulu, faʻapala, fufulu pe a uma le 15 minute.

O le taunuuga o le togafitia o alopecia i le maʻisuka e tele lava ina faalagolago i lou onosaʻi ma taumafaiga. O le a sili atu ma le tasi le masina e maua ai le lelei i le togafitiga o le alopecia, ae leai se masalosalo o le a lelei.

Tuua Lau Faamatalaga