Inisalini mo le tele o tupe maua: o se kosi i luga o ituaiga, iloiloga

  • Oketopa 11, 2018
  • Taaloga Taaloga
  • Tatyana Andreeva

O le aafiaga tuusao o le inisalini i luga o le mamafa o fiva musika ua leva ona faamaonia. E faʻaaoga lenei mea e tagata taʻaalo o loʻo galulue faʻapitoa i le fausiaina o tino. I le uma, o loʻo latou sailia pea auala e vave fausia ai le musika. Ae o le tino e maua ai le hormone i se aofaiga itiiti. O le mea lea, o tagata taʻavale e faʻaopopoina le inisalini. O le a matou talanoa pe faʻafefea ona saogalemu ma pe o le a le fua e mafai ona faʻaaoga i lenei tusiga.

O le a lenei mea

E taua tele le suʻesuʻeina o le mafaufau aʻo leʻi faia le inisalini mo le tele o tupe maua. A uma mea uma, pe a faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga matautia mo le tino. I le avea ai o se tulafono, o le hormone ua faʻataʻitaʻiina i tagata e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O lenei vailaau e maua mai ai le paʻu. Ma ei ai sona aafiaga taua i le metabolism, ae o le galuega autu o le inisalini ua manatu o le faaitiitia o le toto suka.

O le vave ona faateleina le maualuga o le kulukose, o le tele foi lea o le inisalini e toe faʻafoʻi mai i le masani. E mafai foi ona e faaopoopo atu o le hormoni anabolic sili ona taua, i lenei itu, e le mafai ona le amanaiaina ei latou o loʻo galue malosi i le maso maso. O le insulin ma ona meatotino e taua tele mo tagata taaalo:

  • o le hormone e faʻateleina le faʻatinoga
  • faʻavaveina le toe faʻaleleia o fiva musika,
  • faaitiitia le catabolism,
  • e afaina ai le fia ai,
  • faʻapupulaina le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le iloaina o aoga o le inisalini, e toatele tagata totino e mafaufau e uiga i le aveina o le homone e faaopoopo atu. Ae aua nei galo e uiga i taunuuga e ono foliga mai e fesootaʻi ma le tagofia o fualaau faasaina.

Le taimi e ave ai

I totonu o se taʻaloga taʻaloga, e masani ona faʻaaoga le inisalini e maua ai le musika pe a uma:

  • tupuga o se laufanua (oʻo atu i le tapulaa o lou lava fatu maso),
  • faatasi ai ma se faaitiitia o le aoga mai anabolic,
  • ia faʻaleleia le tele o fiva musika ma foia ai le faʻalavelave faʻasa.

E mafai ona tatou fai atu o le inisalini e talafeagai mo na o tagata taʻalo a le lalolagi ma i latou o loʻo taʻalo i le tulaga faʻapolofesa. E le gata i lea, e le o se mea lilo i soo se tasi o le tauvaga ma le maso volumes ua leva ona sili atu nai lo le uiga o le tagata. Ma i le taimi nei, e le mafai e tagata faʻapitoa ona tauva atoatoa e aunoa ma le tuufaatasiga o inisalini, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le hormone tuputupu aʻe.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina e le o iai se taua tele o le hormone e aunoa ma le faʻaogaina o isi fualaau. E naʻo se ligament saʻo filifilia e mafai ai e oe ona maua le sili atu le lelei ma taʻitaʻia ai i luga o taunuuga.

I soʻo se tulaga, o le lamatiaga o le inisalini mo le mamafa o le tupe e faʻamaonia i na o taaloga taʻavaʻalo, ona sosoo ai lea ma le sili ona le fiafia. I soʻo se isi lava tulaga, o le faʻaleagaina o le a faʻaaogaina i taimi uma faamanuiaga. A uma mea uma, o le masani masani e fausia le musele e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia, e oo lava i le oti. Mo mafuaʻaga nei, e oʻo lava i tagata taʻaloga faʻapolofesa e fautuaina se manatu lelei ao le i tui.

Uiga lelei

O le autu autu o le inisalini o le toe tufatufaina o le kulukose i totonu o siama ma le faʻamautuina o le gaosiga o le porotini. Faʻalagolago i le taumafa ma le fausaga o le tino o le tagata, o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le hormone e taʻitaʻia ai i le faʻaopoopoga o le tino poʻo le maso. I lenei itu, ua fautuaina ia iloa pe faapefea ona aafia le mamafa o le inisalini, ma mulimulitai i nisi o tulafono faʻaaoga ina ia mafai ai ona maua le musika e aunoa ma le mauaina o le gaʻo. Manaoga:

  • o le vasega e le tatau ona sili atu i le lua masina,
  • e tatau ona filifili le metotia sao ma mulimuli i le tulafono o le fualaau faasaina,
  • ao faʻaaogaina le inisalini, e tatau ona mulimulitaia se meaai talafeagai.

I le vaitau o le aveina o le homone, e mafai ona e ausia le faateleina o le mamafa o le tagata taʻaalo e 5-10 kilokalama.

Auala e faʻaoga ai

E tele ituaiga inisalini. Le faʻaaogaina o musika, poto ma faʻasalaga sauniuniga e faʻaaogaina. E ese i latou i le vaitau o le faʻaalia i le tino. I le tulaga muamua, o le a amata ona galue le vailaau ile afa itula pe a uma le pulega. I lenei tulaga, o le pito i luga o le aafiaga e tupu ina ua mavae le lua itula, ma a maeʻa le lima i le ono itula, o le a matua aveesea uma lava le tino mai le tino. I le tulaga lona lua, ua faapuupuuina le taimi: o le fualaau faasaina e amata ona galue pe a maeʻa le 5-10 minute, o le peak - 1.5-2 itula, pe a uma le 3 itula.

Anapogi

O le faʻatulagaga mo le inuina o le inisalini mo le mamafa o le mamafa e faalagolago i le taimi e faʻaalia ai. Pe a ave le hormoni i luga o se manava gaogao, e tatau i le tagata taaalo ona mafaufau ma le faaeteete i le metotia. E le tatau i le tagata amataina ona sili atu i le fa iunite o le fualaau faasaina i le taimi. Ma o meaai e fautuaina ina ia faia ile afa itula pe a uma le tui. E le gata i lea, 25 kalama o amino acids ua faaopoopo i le lisi, faatasi ai ma le fesoasoani lea ua fausia ai maso maso. I le gaioiga o le inisalini, e le tatau i le tagata taʻaalo ona faʻatinoina faʻamalositino - e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le glycogen, lea o le a oʻo atu ai i taunuuga le lelei mo le tino, e oo lava i le oti.

Ala sili

O le ute o le kosi o le inuina o le inisalini ile itula aʻo leʻi aʻoga. O lenei metotia e afaina ai le tino, ae, e ui i lenei, e lauiloa. I le tasi itula ao le i tuiina, e tatau ona e 'ai faʻamaʻai. Ina ia puipuia se osofaʻiga o le hypoglycemia, e tatau ona e aveina soʻo se mea suamalie ma oe i le toleniga.

I le faʻaaogaina o lenei polokalame, e mafai ona e vave fausia le maso maso ma sina faʻaletino malosi. O le vailaʻau o le vailaʻau e 5-6 iunite. E tatau ona manatuaina o le paʻu mataʻu i le maualuga o le toto, o taunuuga matautia e mafai, e aofia ai le oti.

Auala saogalemu

Injections o le inisalini ultrafast i se fuataga o le 5-10 iunite i le taimi lava e uma ai se taumafataga ua manatu o le filifiliga talafeagai. I lenei tulaga, o le meaai e matua afaina uma lava, o maso e faia e aunoa ma ni tupe mama. Ina ia mafai ona maua le maualuga o le maso, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau oona, faʻapea foi le pulea o le kalori o mea e gaosia. O lenei auala e sili ona leaga i le tino.

O le tele o taimi, faʻaaogaina o le hormone i isi aso uma o loʻo faʻaaogaina i lenei polokalame. I aso malolo, e faʻaaogaina ai le inisalini vave, ma i le taimi o toleniga, o se vailaʻau faʻamalosi vave. Amata ile lua iunite o mea, faʻafeiloaʻi ona aumaia i le 15-20 iunite.

Inisiua post-worke for gain gain

Faatasi ai ma lenei metotia, o injections e faia ile fua ole 3-5 iunite. I le faaiuga o le aʻoaʻoga, o le glycogen ma le suka i totonu o le tino e maualalo tele, o lea e faʻaaogaina ai se siʻosiʻomaga itiiti. Mo lenei auala, e masani ona faʻaaogaina le inisalini ultrafast.

Uiga aoga o le fualaau faasaina

O le inisalini e tele ona lelei:

  • o le fualaau faasaina e faigofie ona faatau,
  • o le tulaga lamatia o le faafoliga pepelo e itiiti lava
  • faatasi ai ma le saʻo ma le faʻaaogaina o tui insulin i le iunite o le mamafa o le tino, e le afaina ai aʻafiaga,
  • e lelei tele i fomaʻi,
  • e le afaina ai le ate ma fatugaʻo,
  • e le o se mea e fai ma vaisu ma e le suia ai gaioiga gaʻo.

O le isi faʻataʻitaʻiga o fualaau faasaina o le le faʻamautuina lea e le puipuia o le doping. E ui o le fesoasoani a le inisalini e mafai ai ona e ausia ni taʻaloga televalo. E masani lava, o le hormone e faʻaaogaina faatasi ma steroids. I lenei tulaga, e mafai ona e ausia se maualuga ogaoga o le maso masima i se taimi puupuu.

O faʻafitauli sili ona taua:

  • se auala faigata o le ave o fualaau faasaina,
  • e tatau ona e faia le inisiua oe lava
  • lamatiaga o le gaʻo o le tino
  • afai e le o matauina tulafono o le taliaina ma le fua, o taunuuga ogaoga mo le tino e mafai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina inisalini i taaloga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi taʻaloga. O le a latou taʻuina atu ia te oe le vailaau e sili atu le lelei e filifili ai, atiae le meaai sao ma fuafua le fualaau.

O le a le matautia o le faia o se inisalini i luga o le mamafa

O a taunuuga mo le tino o le inuina o le inisalini e avea o se tau faaopoopo i taaloga? Ua fautuaina e tagata tomai e togafitia lenei metotia o le mauaina o maso maso ma le lapataiga. O le mea matautia i le tino o le hypoglycemia. O le leai lea o le suka o le toto. O le hypoglycemia lea e mafai ona taʻitaʻia ai, ma i nisi tulaga i le oti.

O tagata taʻalo faʻapitoa e mafai ona latou iloa faailoga o le faʻamaʻi ma faia faʻataʻitaʻiga i le taimi. E masani lava, o faʻamaoniga e taʻu mai ai o loʻo galue le inisalini ma ua tatau ona ave saʻo le metotia.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le hormone e le manaʻomia e faʻaoga mo tagata e le atoatoa, ona o loʻo i ai se maualuga maualuga o le gaʻo o le gaʻo nai lo le tupu aʻe o fiva musika.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le paʻu tele i le suka o le toto, e tatau ona e tausisi i se meaai faapitoa ma matau le tulafono ma le fua o injections.

Faailoga o le hypoglycemia e aofia ai:

  • vaivaiga
  • vavao
  • leai se faʻatonuga
  • fiaaai
  • tatavale tamatamailima
  • paʻu.

Ina ia mafai ona laveaʻiina se osofaiga, e tatau ona e 'ai se mea suamalie.

I nisi tulaga, e ono tulai mai se mea e tupu i le nofoaga o tui, lea e tuʻuina atu ma le vevela ma le mumu.

E taua foi le matauina o le aveina o le homone mo le sili atu ma le lua masina e le fautuaina. E mafai ona faʻaititia le pancreatic insulin licretion.

O le a le sootaga i le va o le insulin ma le tino?

O le inisalini e taua tele mo le mauaina o le maso maso, ma toetoe lava o vasega uma o toleniga e mafai ona faia e se tagata taʻaʻalo e aunoa ma lenei hormone. O i latou e aʻafia i taaloga, ma le faʻapitoa i le tino, ia iloa o le inisalini o loʻo i ai se faʻalauiloa faʻapitoa faapea foi ma le faʻasao-catabolic.

O lenei hormone e sili ona lauiloa ona o le mea moni e mafai ona faʻaleleia le malosi o le tino, e ui lava o le aʻoaʻoga masani e masani ona faigata, o se mea e sili ona taua. Inisalini, ulu atu i le toto, e tuʻuina atu kulukose, gaʻo ma amino acids i maso maso taitasi, lea e mafai ai ona vave faʻatupulaia le masini.

E le gata i lea, o le inisalini e fesoasoani tele e faʻaleleia ai le taʻaloga ma le tumau. Glycogen supercompensation ma vave faʻafouina le tino.

Mea e tatau ona e iloa

E tatau ona manatua uma e le aufailaʻau e naʻo le inisalini e maua ai le inisalini e tatau ona faʻaaogaina, ma o le mea lea e tatau ona faʻaogaina. E tāua tele le aʻoaʻoina e iloa le tulaga o le tino pe a faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (hypoglycemia). O lona uiga o:

  1. faʻateleina le sosolo
  2. lima vaivai,
  3. fatu palpitations,
  4. matagogo
  5. sili atu le le mautonu pe le talafeagai foi euphoria.

E tatau ona amata le injection i se fua o le 4 IU ma faʻatuputeleina i taimi uma e le 2 IU. O le maualuga o le insulin o le 10 IU.

O le iniseti e faia faʻafuaseʻi i le manava (lalo o le pute). E tatau ona faia lenei mea i se tui faapitoa o le inisalini, pe faʻapefea ona tuiina le inisalini i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Le taofi o le hypoglycemia, ma le ala o le faia o toleniga ma le inuina o le inisalini e mafai ona o mai faatasi ma se pusa moli e faavae i luga o le porotini o le whey (50 g) ma le gaʻo (fructose or dextrose) i se vaega o le 8-10 g i le 1 IU o le inisalini.

Afai e tusa lava pe afa itula e le tupu ai le hypoglycemia, ona e manaʻomia pea lea ona e inuina se inu.

E tāua tele mo le mamafa o le a faʻatautaia le taumafataga, e pei o:

  • naʻo fomaʻi gaʻo,
  • protein e tatau ona i ai i le tele e mafai ai
  • gaʻo e tatau ona faaitiitia.

Aʻo faia le inisalini, e tatau ona le aofia ai le faʻaaogaina o mea inu.

E le tatau ona tatou faʻagaloina e tatau ona e 'ai faʻalua ma masani. O le gasegase ole tino ole tino e faaitiitia pe afai e le itiiti ifo ma le 3 taimi e taumafa ai i le aso. Mo tagata taʻaalo o loʻo taʻitaʻia le aʻoaʻoga ma i le taimi lava e tasi o le suʻeina o le inisalini, o meaʻai talafeagai i lenei vaitaimi e masani lava o le faavae o le faagasologa atoa.

O le mamafa e maua ai le inisalini

O le tuiina o le inisalini e tatau ona faia i le tasi le itula pe a maeʻa. Ma le isi, e tatau ona faʻatali mo le afa itula ma inu se polotini faapitoa (pe afai e leʻi tupu muamua le hypoglycemia). A maeʻa lena, e taua le 'aina o le taeao, e le galo le lelei o meaai. Afai e le o amanaia lenei mea, ona avea ai lea o le gaioiga o le mauaina o gaʻo e amata, aua o le inisalini e faamalosia ai le tino e faʻaaogaina toetoe uma calories ua taunuu mai, o le auala e tatau ona manatu ai.

Afai e faia ni injections i aso uma, ona oʻo lea i le 1 masina. Faatasi ai ma le inisiua na o aso aʻoga, o lenei vaitaimi e faʻatupulaʻia i le 2 masina.

I le va o vasega o le inisalini, e tatau ona faʻamafa i se vaitau e tutusa ma le kosi lava ia. O le polokalame faʻamaonia o le a naʻo le tolu taimi e maua ai le aoga, o taumafaiga uma mulimuli ane o le a le mafai ona tuʻuina atu le mea e manaʻo ai. O le a tatau pe tatau ona faʻateleina le fua o le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina, poʻo le amata amataina i le taimi lava lea aʻo leʻi maeʻa aʻoaʻoga, ae ui i lea, o ia auala ogaoga e le manaʻomia.

O loʻo i ai se vailaʻau inisalini faʻasaina faatasi ai ma vaifofo amino. E ui lava i lona maualuga tele, e matua lamatia lava mo ona taunuuga.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le hormone e mafai ona mafua ai le gata o le meaʻai ma le hypoglycemic coma, ae faʻapea foi le le lelei o le pancreas ma le faʻaputuina o le gaʻo visceral. Ae afai e te iloa le faʻaaogaina o le inisalini i le tino, o lona uiga o le a matua ese lava le iʻuga!

Pau lava le faʻamaoniga o le saogalemu o le faʻaaogaina o le inisalini mo le mauaina o maso maso o le a iai le tulaga o le a tupu i le vaavaaiga a le fomaʻi poʻo le faiaoga taʻavale. Peitai, o lenei tulafono e le aoga i mataupu uma.

Inisalini uiga

I totonu o le tino, o le inisalini e taʻalo ai le avega o le felauaiga, faʻamalosiina meaʻai ile tino. Mo tagata taʻaleʻa, o mea faʻapitoa o le fualaau faasaina e sili atu ona taua:

  • Faʻavaveina o le faʻaaogaina o le amino acids i siama,
  • Faatoagaina mai o enzymes e aafia i le glycolysis,
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o DNA, ma isi.

E le gata i lea, e tatau ona manatuaina ia faʻaleagaina o le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le gaʻo. I ni faaupuga faigofie, o le inisalini e faʻateleina ai le tele o maso maso ma puipuia ai le lipolysis i le taimi lava e tasi. O tagata e televave le mamafa, e aunoa ma le faʻaleleia tatau o le inisalini, e mafai ona maua le tele o le gaʻo.

E iai vailaau faʻasolosolo eseese o le faʻaalia i le tino, ma tagata taʻavale e faʻaaoga naʻo le pupuʻu po o le tuai. E mafua lenei mea i le mea moni o tagata taʻavale e mafai ona pulea le amataina o le inisalini e faʻaalia i le tino ma lona umi na o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.

Faʻaauau i le inisalini puupuu e amata ile afa itula pe a maeʻa le pulega, ma e tusa ma le 8 itula. O se vailaʻau faʻamalosi e amata ona galue pe a maeʻa le 5-15 minute ma aafia ai le tino pe a ma le 3-5 itula.

E faʻapefea ona ave le inisalini i le tino?

E tatau ona e ave insulin i se taimi faapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, e taua tele se polokalame talafeagai mo taumafa taumafa. Ae ui i lea, e le tatau ona e taumafa i mea taumafa, i se isi itu, 'ai e pei o le mauaina o maso, ae o le meaai e tatau ona tumau. A o e faʻaaogaina le inisalini, e tatau ona e 'ai i le taimi e tasi,' ai le meaai e tasi. Na o le pau lava le auala e fuafua ai le aoga lelei o le homone.

Amata i ni togi laʻititi, mai le 3 i le 5 iunite.Ona manaʻomia lea ona e faatali mo le amataina o le hypoglycemia malu, o faailoga autu o le moe, vaivai ma se lagona fiaaai. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaitiitia le gaosiga muamua e 2 iunite. afai e leʻi tupu muamua le fualaau o le vailaʻau faʻasaina, ona faʻaititia lea o le fualaau e tutusa lava le 2 iunite.

O le fua faatatau ole insulin i le aso e mai i le 5 i le 20 iunite, vaevaeina i 2-4 inumaga. E le gata i lea, e tatau ona e inu i taimi uma i le taamilosaga atoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e fesoasoani e taofi le hypoglycemia. E mafai ona faʻatau i falemaʻi pe saunia faʻapitoa. I le mataupu mulimuli, e tatau ona faʻaaoga le faiga lenei: 1 gram o le kulukose i le kilokalama o le mamafa o le tino, 0.5 kalama o le protein i le kilokalama o le mamafa o le tino, 20 kalama o le glutamine, 5 kalama o le creatin i le lita o le vai.

Ona tatau ai lea ona taitaia le inisalini i le fua faatatau o le 5 PIECES, lea e tatau ai ona faaopoopo 1 le tele PIECES mo siama taʻitasi uma na mauaina pe a uma ona faʻaaoga le hormone tuputupu aʻe. O vailaʻau uma o loʻo taua i luga e faʻaaoga i se tui tui insulin 40 IU. O se faʻamatalaga taua lea, talu ai o le inisalini e sili ona matautia pe a oʻo i le sili atu.

O le tele o finauga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le inisalini i faaiuga o vaiaso. Peitai, e leʻo se faʻamatalaga saʻo atoatoa lenei o le fesili. Afai o loʻo e faʻaaogaina le homone o le tuputupu ae, fomaʻi ma le inisalini i le taimi e tasi, ona e manaʻomia lea o toleniga i aso uma, e sili atu i le lua i le aso.

O le isi fesili lauiloa o le taimi o le puleaina o fualaau faasaina: aʻo leʻi amataina le lesona, i le taimi o lona faʻatinoga poʻo le iʻuga. I faʻasalalauga taʻitasi, o le ae maua nisi o tufatufaga mai le insulin.

O le isi mea, pe a tui le insulin i le taimi o toleniga, e tatau ona faʻaaoga se tagata e maua i le taimi e tasi. Afai e te manaʻo e faia se sooga faʻatasi ma le somatotropin, ona tatau loa lea ona e tagofia fualaau faʻamaʻi.

Ua oʻo i le taimi e faʻatau ai faʻasalalauga ma faʻamalamalama vaega e sili ona taua i le faʻaaogaina o le insulin e tagata taʻaalo. Faaaoga se tui faapitoa o le inisalini, ma le fua o le fualaau faasaina e mai i le 5 i le 20 iunite pe a ave 2 i le 4 taimi i le aso.

E tatau ona e mulimuli i se mea taumafa i le taimi o le taamilosaga, e pei foi o le tuputupu aʻe o le homone ma le suka. E tāua tele le amata faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ma se siʻosiʻomaga itiiti e 3 i le 5 iunite, ma faasolosolo malie ona faʻaleleia seia oʻo ina fuafua lelei se fualaau lelei. Mataʻituina lau maualuga o le suka, e le tuʻuina i lalo o le 3 mmol faailoga.

Mo nisi auiliiliga pe faapefea ona aʻafia le inisalini i le inisalini, faʻafesoʻotaʻi le faʻatalanoaga vitio lenei a le endocrinologist:

O le aʻafiaga e faʻaleagaina.

E pei ona e iloa, o le inisalini e fesoasoani e faʻaaogaina le tele o mea amino e mafai ona mafai i totonu o siama maso. Valine ma leucine e sili ona lelei, o latou lava o le amino. O le hormone foi e faafou DNA, felauaiga o magnesium, potassium phosphate ma le biosynthesis protein. Faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, o le faʻapitoa o gaʻo gaʻo, lea e faʻafefiloi i le tino ma le ate, ua faʻaleleia. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le toto, o le faʻaleleia o le tino.

Le faʻaaogaina o le insulin i le tino

I totonu o le tino, o le inisalini e naʻo le pupuʻu, poʻo le faʻasolosolo.

O le inisalini pupuu e galue e pei ona taua i lalo: pe a uma ona amata le gaioiga o le iniseti (injection) i le afa itula. O le inisalini e tatau ona faʻatulagaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O le maualuga o le aafiaga o le inisalini e oʻo atu i le 120 minute pe a maeʻa ona puleaina, ma faʻatoa taofia lana galuega feʻaveaʻi i le tino pe a mavae le 6 itula.

O fualaau aupito sili ona lelei na faʻataʻitaʻiina e le taimi o le ACTrapid NM ma le Humulin Regul.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e galue e tusa ai ma lenei taʻiala: a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le toto, e amata ona fai lana galuega pe a maeʻa le 10 minute, ma maua le maualuga maualuga pe a maeʻa le 120 minute. O le insulin faʻamalosi e taofi pe a mavae 3-4 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu le inisalini, e tatau ona ave loa le meaʻai, poʻo le maeʻa foʻi ona feʻaveaʻi, ulufale i le hormone femalagaaʻi.

O fualaau sili ona lelei mo inisalini mulimuli ane e lua, o Penfill poo FlexPen.

O le tau o se onosefulu aso o le inisalini o le a pe tusa ma le 2-3 afe o ruuga Rusia. O le mea lea, e mafai e tagata taʻalo maualalo maualalo ona faʻaaogaina le inisalini.

Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le felauaiga.

Faʻapitoa:

  1. O le vasega e aofia ai le 60 aso, o lona uiga o se taimi puupuu.
  2. O le lelei o le vailaau faasaina o loo i luga i se tulaga maualuga. O le avanoa e faʻatau ai se mea pepelo e 1% pe a faʻatusatusa atu i vailaʻau faʻamaʻi.
  3. Ua maua le inisalini. E mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.
  4. O le hormone e maualuga lona maualuga.
  5. O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu, e maualalo pe a saʻo lelei.
  6. I le faaiuga o le kosi, e le talafeagai le togafitiga o le faʻasolosolo, ona o le inisalini e leai ni aʻafiaga.
  7. O le faasologa i tua pe a maeʻa le kosi e laʻititi lava.
  8. E mafai ona e faʻaaogaina e le o solo, ae faʻatasi ma isi peptides ma le anabolic steroids.
  9. E leai se afaina o le androgenic i le tino o le tagata.
  10. Ole inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e leai foʻi ni aʻafiaga i luga ole latou. E le afaina ai faafitauli pe a uma le vasega.

Faʻafitauli:

  1. Low glucose i le tino (lalo 3.3 mmol / L).
  2. Laga o le tino i le faagasologa o le vasega.
  3. O se faʻalavelave masani o fualaau faasaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le inisalini e tolu taimi sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O lona uiga o le inisalini o se tasi lea o vailaau sili ona lelei o vailaau faʻasaina.

Faʻaauau itu o le inisalini.

O le itu muamua ma taua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, maualalo le kulukose toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo: o vae e amata ona lulu, le iloa, ma malamalama i mea o loʻo tutupu, o loʻo afaina ai foʻi. O le faʻaititia o le kulukose o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le faʻamaopoopoina ma le faʻatinoga, se lagona malosi o le fiaai. O le fatu fatu e amata ona faateleina. O mea uma o loʻo i luga o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

E taua tele le iloa o mea nei: 'āfai e te iloa le manino o le glucose, o lona uiga e faanatinati le toe faʻatumu o le tino ma le suamalie ina ia mafai ai ona maua le kulūkose i le toto e masani ai.

O le itu e sosoo ai, ae itiiti lona taua, o le vevela ma le ita i le nofoaga o tui.

E le seasea faʻafitauli, ae e taua tele.

Afai e te inuina le inisalini mo se taimi umi, ona faʻaititia ai lea o lau siama o le inisalini. E mafai foi ona o le maualuga o le inisalini.

O lenei ua matou iloa le inisalini ma le fea e sili ona fetaui mo i matou. O le isi galuega o le paʻu saʻo lea o le inisalini mo le 30-60 aso. E taua tele le le alu mo le silia ma le lua masina ina ia mafai ai e le tino ona atiaʻe lana lava pule faitalia. Afai e te mulimulitai saʻo i faatonuga, ona e maua lea i le tasi le vasega o le inisalini e oo atu i le 10 kilokalama o le maso.

E taua tele le vave amata i ni togi laʻititi e oʻo i le lua iunite i lalo ifo, ma ia faʻatupulaʻia lemu i le 20 iunite. E talafeagai lenei mea ina ia muai siaki le auala e ave ai e le tino le inisalini. E matua faʻavaivai i laʻu sili atu i le 20 iunite i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le hormone felauaiga, e tatau ona e gauai i mea e lua:

  1. Amata i se faʻasolosolo laʻititi ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia seia oʻo ina oʻo atu i le 20 iunite. E faasaina le fesuiaiga vave mai le 2x i le 6 iunite, pe mai le 10 i le 20! O se suiga sili atu e mafai ona aumaia ai aʻafiaga leaga i lou tino.
  2. Aua le sili atu i le luasefulu iunite. O ai e le fautuaina e tusa ma le 50 iunite - aua e te faʻalogo ia i latou, talu ai e ese le faʻaaogaina o inisalini (mo se tasi, e 20 iunite atonu e foliga mai tele).

O le tele o taimi e maua ai le inisalini e mafai ona eseese (aso uma, poʻo isi aso uma, tasi i le aso, pe sili atu). Afai e te faʻaoga i aso uma ma e tele taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o le aʻoga. Afai e te tamoe i isi aso uma, o le 60 aso ua lava lea mo lenei mea.

O le tuiina o le inisalini e fautuaina malosi pe a maeʻa le aʻoga malosi, ona 'ai lea o se taumafataga tele i protein ma umi gaʻo. E tatau ona tui vave pe a maeʻa aʻoaʻoga, talu ai ona o le hormone felauaiga, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic. E taofia ai le faagasologa o le catabolism, lea e mafua mai i le malosi malosi o le tino.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le faʻaaogaina o le inisalini pe a uma se toleniga lelei e sili atu ona lelei: pe ae aumaia le tino i le toetoe lava o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, e aafia ai le faʻaitiitia o le kulūkose i le toto. A maeʻa aʻoaʻoga, o le tuputupu aʻe o le homone e faʻamalosi malosi. I isi taimi o le aso, o le tuiina o le inisalini e le fautuaina. Afai e faʻasalalau 3 taimi i le vaiaso, ma malolo 4 aso malolo, ona mafai lea ona e faia se tui i le taeao ao leʻi faia le taeao i aso pe a leai ni aʻoga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o le insulin (Shortaping insulin) (Faʻapitoa) ma 'aina le afa itula pe a uma le tui. I aso o toleniga, naʻo le taimi lava e maeʻa aʻoaʻoga.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: afai e te faʻaaogaina hormone femalagaiga i aso uma, ona le tatau lea ona sili atu i le 30 aso o tatou ala. Afai ei ai sau pulega malu pe tau tamaoaiga, ona tatou aveina lea o le 60 aso. I le aso o aʻoga pe a uma, ona matou faʻaaogaina lea o le inisalini (Novorapid) faʻamaʻi-puupuu, ma i aso malolo - aʻo leʻi faia le taeao, faila o le insulin (Actrapid).

Afai e faʻaaoga se hormone "puupuu," ona tatou ave lea o le inisiua ile afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

Afai tatou te faʻaaogaina le "ultrashort", ona tatou faia lea o se tui i le taimi lava e uma ai le taumafataga autu.

Ma o le injection e tupu e aunoa ma le vevela ma le allergies, ma le paʻu e le faʻamalosi i le nofoaga o tui, e tatau ona e faia i vaega eseese o le tino.

Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini ole manaʻomia, e tatau ona ave le 10 kalama o gaʻo ile tasi vaega o inisalini.

O mea sese autu i le aveina o hormone femalagaiga.

Muamua sese - lapoa tetele ma le taimi sese o le faʻaaogaina. Amata i togi laiti ma matamata i le tino e tali mai.

Lua mea sese - sese le tui. E tatau ona tui i se mea faʻafuaseʻi.

Tolu sese - Faʻaaogaina o le inisalini aʻo leʻi faia aʻoaʻoga ma i le taimi e momoe ai, lea e matua faasaina.

Faʻo le fa - Se meaʻai laitiiti pe'ā uma ona faʻaaogaina le insulin. E talafeagai le 'ai o gaʻo ma puluvaʻa i le tele e mafai ai, talu ai ona o le felauaiga o hormone o le a vave ona faasalalauina ia enzymes talafeagai i maso. Afai e te le faʻamamaina le tino i le maualuga o meaʻai gaʻo, ona iai lea o se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Lima lona lima - le faʻaaogaina o le inisalini i le tulaga o le faamamaina. O le mea moni o lau taumafataga e maualalo i gaʻo, pe leai foi. Ma le isi, e tau atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, ma e tatau ona toe faatumuina i se mea suamalie. Ma o le suamalie, e pei ona tatou iloa, o se punavai o meaʻai gaʻo gaʻo vave e le manaʻomia i le vaega o le vevela o le tino.

Le lisi ma numera o oloa na faʻaaoga pe a uma le tui.

O le aofaʻi saʻo o meaʻai e manaʻomia ona e 'ai, o le a faalagolago tonu i le metotia o le hormone femalagaaʻi. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata, pe afai e maloloina - 3-5 mmol / l. O le tasi vaega o le inisalini e maualalo le suka i le 2.2 mmol / L. O lona uiga afai e te togiina sina vaega ole inisalini i le taimi, ona mafai lea ona faigofie ile hypoglycemia. Afai e te le toe fufuina le kulukose o le toto i le taimi, e mafai ona e maua se taunuuga oti. E taua tele le 'ai tele o gaʻo pe a uma le tui.

O le inisalini o se hormone e aʻafia i le pito o le endocrinology. O loʻo i ai le faʻamatalaga o le "areto o le falaoa", faʻapuupuu le XE. E tasi le falaoa e aofia ai le 15 kalama o gaʻo. Na o le tasi le falaoa e tasi e maualuga le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l. Afai o oe, e aunoa ma se faʻalavelave, pe mo se isi lava mafuaʻaga, faʻaaogaina le 10 iunite, ona manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le 5-7 XE, lea e tusa ai ma mea e gaosi ai le gaʻo - 60-75. Mafaufau i le mea moni e faapea o vailaʻau faʻamalosi e manatu mama.

Auala e tuiina ai le inisalini.

Ae e te lei tuiina le inisalini, e tatau ona e teuina ma soʻo se mea suamalie (sugar, honey, chocolate, ma isi). O lenei mea e mautinoa ai lou saogalemu i le tulaga o le hypoglycemia.

E manaʻomia lou tuiina o le hormone ma se tui faapitoa, e taʻua o le tui tui inisalini.

O sea tuilaina e sili atu le manifinifi nai lo le masani, ma o loʻo i ai se fuataga tele o vaeluagalemu i luga. O se tui tui inisalini e mafai ona uuina se tasi pusa, o lona uiga 1 ml. I luga o le suauu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 40. E taua tele le le faʻafefeteina o suauu masani ma se tui tui o le inisalini, a leai o le ai ai se mea e afaina mai i le maualuga o lenei fualaau faasaina. E tatau ona e faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aoina mai le aofaʻiga o le inisalini, ave i lou lima tauagavale ma fai se lafu i luga o le paʻu, sili i le manava, ona lalo ifo lea o le 45-tikeri, ulufale i le nila, ona inisalini. Taofi mo ni nai sekone, ma aveese le nila mai le paʻu. Aua le tui i se tasi nofoaga i taimi uma.

Aua e te fefe o se siama o le a ulufale atu i totonu o le nofoaga o tui. O le nila o le tui tui inisalini e laʻitiiti, o lea e le lamatia ai le siama. Afai e tatau ona e tui i se suauu masani, ona e tatau lea ona fufulu fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o le a faia ai le tui i le ava malosi.

Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai le insulin, e tatau ona tatou iloiloina ni tulafono autu se tolu:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga mo tupe mama.
  2. Aoao lelei.
  3. Ia lelei se malologa.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi?

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le inisalini ma isi vailaʻau faʻamalosi, pe a faʻamaonia. O le tuufaatasiga i le 99% o mataupu e sili atu ona malosi nai lo le insulin solo. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini ma se isi fualaau faasaina mai le amataga e oo i le iuga o le vasega o le hormone femalagaaʻi. E sili ona lelei le faʻaauau le tuliloaina o le inisalini mo le 14-21 aso, o lea e laʻititi ai le faasologa i tua.

E tāua le iloa o soʻo se vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, e naʻo tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo nonofo i le tino ma faʻaaogaina. Afai o lau sini o le faʻapipiʻi, ia faʻagalo le "kemisi", aua e le faʻamaoniaina i soo se auala.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona ia manaʻomia lea o se tui ole inisalini.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia mafai ai ona maua vave le mea e manaʻo i ai. Afai ua e filifili mausali e te manao e auai faʻapitoa i le fausiaina o tino ma avea ma se tagata taʻalo, ia muamua alu i lou tapulaa masani, pe ae le toe maua le musika i se auala masani. I le lautele, e tatau ona ausia lou "lafitaga" masani, ona amata ai lea ona "vailaau".

Manatua ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina atoa. E le talafeagai le faia o suʻega pe afai oe inisalini solo. Afai e te faʻaaogaina le inisalini ma se isi mea, ona e manaʻomia lea e suʻe suʻega talafeagai aʻo leʻi faia le vasega, i le taimi ma le taimi. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini, ina ia le afaina:

  1. Iloa lou tino, ia mautinoa o loʻo lelei ma sauni e faʻaaoga le inisalini.
  2. Faʻafeiloaʻi lelei le ala saʻo ma faʻamautinoa atoatoa.
  3. Mātaʻitū manino le faiga o meaʻai ma toleniga ina ia mafai ai ona maua le mamafa maualuga mo le vaitaimi aʻoga.

Afai ua e filifilia lelei le mea e te manaʻo e faʻamalosi, ona fautuaina lea e te amata insulin solo ina ia e suʻesuʻeina le tali o lou tino, talu ai o le a faigata ona malamalama i le faʻaaogaina o isi vailaʻau pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino. E sili ona lelei le le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga, talu ai e leʻoloa pe faapefea ona aafia ai lou tino.

Tuua Lau Faamatalaga