Green tea mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai ona ou inu i le suka maualuga?

O le lanu tiamata e faʻafeiloaia e tagata Asia - o se mea manogi, suamalie ma inu lelei e sili ona lauiloa i atunuu i sasaʻe.

Tea tiiti o loʻo i luga o le lisi o tagata o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka. E faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo, faʻamalo le ate ma fatugaʻo, ma faʻateleina le lagona o le insulin.

O le vai inu ua faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe latou te le manaʻomia ni inisua inisalini. O le faʻaaogaina o lenei vai i le maʻisuka ei ai ona lava tulafono ma tapulaʻa.

Green tea ma lona aʻafiaga i le suka o le toto

O lea o lau vevela o le lauti, o lona maualuga e le sili atu i le 1-2 mita. E tupu i Initia, Saina, Iapani ma isi atunuu Asia. O fua ovalu e aoina seia oʻo ia Tesema. Ona faʻamagoina lea, faʻavasegaina, afifiina ma feaveaia e teu fale.

O lenei vai inu e le o se ituaiga eseese poʻo se ituaiga laau toto, o lona lanu e faʻalagolago i le metotia o le gaosia o meafaitino mataʻutia. O le lanumeamata lanu meamata o le vai e foliga mai ona o le lanu masani o laulaau, lea e le toe faʻaleleia atili.

  • vitamini
  • vaega o minerale (magnesium, calcium, phosphorus, zinc),
  • catechins
  • alkaloids.

O le faʻalavelave o mea e aofia ai i totonu o lenei vaiinu - e maua ai se meatotino o le hypoglycemic. Tea tiula ma le maʻisuka ituaiga 2 e taʻalo ai le gaioiga o le faʻasolosolo.

Catechins o vailaʻau faʻasaʻo ia e faʻamaopoopoina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma saofaga i le aveesea o toxins. O lenei vaega o mea e taua mo tagata e maua i le maʻisuka.

O alkaloids o ni tuufaatasiga o meaola e aofia ai le sola. O nei mea e aʻafia i le faʻamautuina o le toto.

E le gata i lea, o le inu malosi e faaleagaina ai molelaʻau o le cholesterol, lea e afaina ai toto toto.

Auala e filifili ai le saʻo lauti tiamata

E le na o le tofoina o mea, ae o lona aafiaga i luga o le tino e faalagolago i le tulaga lelei o le oloa. Pe a filifilia lau lauti, e tatau ona e usitaia fautuaga:

  • Le lanu o le lauti ua susulu, lanu meamata, ma le lanu olive. O le lanu lanumeamata lanumoana o loʻo taʻu mai ai le le talafeagai ma le faʻamagoina o le faagasologa.
  • O se faailoilo taua o le lelei o le maualalo. O le lauti e le tatau ona faʻafefe, ae le taliaina le susu. Afai e mafai, ona tatau lea o laulaʻau ona uʻu i lima. O le efuefu o se faailoga lea o mea e leai ni meaʻai. O laʻau e pipii faʻatasi pe a paʻu - o le la e le talafeagai mo le taumafa.
  • O laʻau uʻamea faʻamalosi e maua ai le tofo lelei.
  • O lapisi, gaʻo, otaota ma isi otaota e le tatau ona sili atu i le 5%.
  • Teu lelei - tea fou. Afai o mea gaosi na aoina mai i le silia ma le 12 masina ua mavae, ona leai lea o lona tofo.
  • O le afifiina (atigipusa poʻo le mafai) e tatau ona vaʻaia.
  • O le tau maualuga o se faailoga o le maualuga o le inu. O se vaiinu lelei atonu e le taugofie.

Taʻitaʻia e le fautuaga i le filifilia o mea gaosia mo le gaosia, e mafai ona e maua se tiʻetiʻe lelei ma lelei le la e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Mea aoga

Teu tiiti o loʻo i ai le tele o meaola e faʻaaogā faʻasolosolo e maua ai le aoga aoga i tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka.

O le aafiaga i le tino o se meainu mai lau lauti:

  • faamalolosi puipui puipui lapisi,
  • faʻavasega le metabolism ma metabolic processes i totonu o siama,
  • faʻaleleia le faʻaogaina,
  • e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo tumau i totonu o le tino pe a maeʻa le chemotherapy,
  • faaleleia le tulaga o nifo,
  • faamalosia le ulu ma fao,
  • faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • e taofia ai le fausia o pulu cholesterol ma le atherosclerosis,
  • sao i le paʻu o le mamafa,
  • faʻamaonia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina,
  • toe faʻafoisia le toe faʻafouina o mea.

O faʻamanuiaga o le ava e faʻamaonia e suʻesuʻega faafomaʻi. O faʻaaoga masani e iai sona aoga aoga i le galuega o mea uma i totonu. O le soifua maloloina lautele e faʻaleleia, faʻavavevave ma malosi.

Faʻatonu saʻo

O vaega i le tuufaatasiga o le lanu lanumeamata e faigofie lava ona faʻaumatia e ala i le le talafeagai lelei. Mo le puipuia o mea aoga, e tatau ona amanaia tulafono o sauniuniga:

  • matau le saʻo lelei o vai ma lauti, 1 ipu - 1 tsp. lauti
  • e le mafai ona e faʻaaogaina le vai inu vevela, o le vevela faʻasaina faatagaina e le maualuga atu i le 80 tikeri,
  • o le vaevaeina o le taimi e mafai ona ese, e faʻalagolago i le mea e manaʻomia,
  • e tatau ona lelei le vai; tapuni vai e le tatau ona faʻaaogaina.

O le faʻasolosolo, lea e maua mai i le maeʻa ai o le 2 minute o le gaosia, ei ai lona aafiaga faʻaola. E lagona, avatu le malosi ma faateleina le gaioiga. A maeʻa le 5 minute o le suʻega, ona lilo lea o le la ma tumu, ae o le a itiiti lava le faʻaolaina.

E le mafai ona faʻaaogaina se taʻaloga e sili atu ma le 30 minute. Mea leaga i totonu o le vaiinu. Laua lau e tumau pea pe a uma ona tosoina - aua le togi ese. E mafai ona faʻaaogaina 3 isi taimi.

I atunuu Asia, o le inu uaina o le a avea ma se sauniga. Faatasi ai ma lenei vaiinu, faʻafeiloaʻi ma faʻaaloalo mo le malo asiasi o loʻo faʻaalia.

Blueberry Green Tea

Laʻau lanu laulaʻau. Tuʻu le susu ile po e tasi e maua mai ai se faʻamaualuga. Brew tea lauti, faaopoopo le faʻasalaga lanumoana. O se inu faapena e faamalosia ai le vaai.

O le a le ituaiga lauti e inu ai i le maʻisuka

Ina ia sauniuni, o le a e manaʻomia ni lanu lanumeamata malulu, fasi lemoni, moa fou, vai. Taʻalo lemoni i le mint seia oʻo ina tuʻuina le suavai. Faaopopo le tiuti ma vai, faʻafefiloi.

Apple tea

O le sliced ​​apple sliced. Tuu fasi laau afononi, apu, fasi falaoamata ma le lanu meamata i totonu o se fale. Liligi i totonu o le vai vevela. Alu mo le 15 minute. Faʻamafanafana ao le i faʻaaogaina.

Fufulu ata faʻailo, fufulu pulumu, cardamom, o lenamon ma le totino seia oʻo ina lamolemole. Liligi i totonu o le vai vevela ma aumai i se vevela. Faʻasusu lauti tipi ma faʻaopopo i le teuteu o mea manogi. E mafai ona e inu ile malulu ma vevela.

Contraindications

O le tuufaatasiga o lau lanu meamata e tele mea aoga. E mafai ona latou faʻaosofia ai ni uiga leaga ma ni faʻafitauli leaga i le soifua lelei.

Teu tiula e le tatau ona onā:

  • tagata ua matutua (silia ma le 60 tausaga),
  • i le togafitia o le gasegase o le vai,
  • tagata e maua i fatu fatu fatu
  • e le mafai ona e inuina lenei vai i le vevela maualuga,
  • o le vai e faʻasaina mo le maualuga o le maualuga ma le mamafa o le mamafa,
  • afai oi ai maʻa i totonu o fatugaʻo,
  • ma le glaucoma mata,
  • tagata e masani lava i le mafaufau-lagona le fiafia.

Pipi monastic mo le maʻisuka

O le aafiaga o le lanu lanumeamata i luga o le tino ua vave ona aliali mai. O le mea lea, afai i totonu o le siama e iai faʻamaʻi lea e solia ai lenei vaiinu, o le mea lea e le afaina ai le lamatiaga. O aʻafiaga matuia e mafai ona tupu i le foliga o se mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le osooso malosi i le mamafa, popole tele, ma le faʻalavelave moe.

Tea tiulati o se vai inu ese. O le vaega o aafiaga aoga i luga o le tino e lautele. Ole masani ole glucose, faʻalauteleina o le tino, faʻaleleia ole tali, faʻamalosia le loto ma toto toto - o se lisi le atoatoa o ona lelei.

Faʻavae i luga o lenei ituaiga o lauti, e tele mea inu suamalie ua saunia lea e mafai ona inu e tagata gasegase i le maʻisuka. Latou te faʻavasega le lisi ma fesoasoani e tausia le soifua maloloina lelei.

E taua le manatuaina o lena lanu lanumeamata ua i ai le faʻailoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina mo le maʻisuka, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E faʻapefea ona fai lauti?

O lanu uliuli ma lanu meamata mo le maʻisuka e mafai ona fautuaina mo le faʻaaogaina i aso taitasi, ona e maua mai i se tasi laau - laʻau, ae i auala eseese. Laʻau lanu meamata e vevela pe masani lava ona faʻagogo.

O le faia o lauti inu ua taʻua o le suʻeina. O le fua saʻo o laʻau ma le vai o le teaspoon i le 150 ml o le vai. O le vevela o le vai mo le lanu vaamata lau mai le 61 i le 81 tikeri, ma o le taimi e mai le 30 sekone i le tolu minute.

O le maualuga o le lauti o loʻo tipi i se vevela maualalo, ua saunia mo le faʻaaoga toetoe lava a uma ona sasaa le vai vevela. E tatau ona manatuaina o le inu o le uaina e maua ai le ita pe a faʻaaogā le vai inu ma faʻamaunuʻu umi.

O le saunia tatau o lauti e aofia ai laasaga nei:

  1. O le koneteina e saunia ai le lauti, faapea foi ipu mo le inu, e tatau ona vevela.
  2. Lauina laulaau i totonu o le ulo ma sasaa i le vai vevela.
  3. A maeʻa ona faʻaaogaina muamua, ona sasaa pea lea o laʻau seia oʻo ina mou atu le tofo.

Soifua Maloloina o le Tea

O aoga o le lanu lanumeamata o lona maliega polyphenol. O nisi ia o vailaau sili ona malolosi i le natura. Aʻo alu le lauti, o meainu e maua ai se mea e 'ai, ae le toe maua a latou gaioiga i le faʻafefeina o faʻamalolo saoloto. O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le aafiaga o le lanu meamata i le maʻisuka ituaiga 2, e sili lona malosi nai lo le lanu uliuli.

O laʻau laʻau e maua ai le vitamini E ma C, carotene, chromium, seleni, manganese ma le zinc. Latou te faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le fausia o maʻa fatuga, o le atinaʻeina o caries ma le osteoporosis, ma faʻalavelave ai foi le atinaeina o faiga o le toto i totonu o le tino.

E tele suʻesuʻega e faʻamaonia ai o tagata e ave ni ipu e lua o lanu tiamata lanu i le aso e itiiti lava le ono pagatia mai le infarction myocardial, cancer, ma le fibromyoma. O le aʻafiaga i le atiaʻe o le atherosclerosis e faʻaalia i le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma le faʻamalosia o le puipui vascular.

O le aafiaga o le lauti i le sili atu o le mamafa o le tino e faʻaalia i na aafiaga:

  • Faateleina le fiaʻai ua faaitiitia.
  • O le saoasaoa o metabolic process increases.
  • O le gaosiga o le gaosiga e faʻatupulaia, o le taimi e mu ai le gaʻo mamafa.
  • E maua ai le faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo.

Pe a ave le lanu tiamata, e le mafai ona i ai vave le mamafa o le mamafa, e mafai ona aafia ai le fua o le leiloa o le mamafa o le mamafa o le tino i lalo o le tulaga o se taumafa maualalo-kalori ma le maualuga o le tino. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia atili ai le malosi o le tino i aʻoaʻoga i le televave, faʻaleleia le tali o le tino i le insulin ma le kulukose.

Sa faia se suesuega lea na mulimuli ai tagata auai i se meaʻai ma inu vai e fa o lanu lanumeamata i aso taitasi. A maeʻa le 2 vaiaso, ona faʻaitiitia ai lea o le toto o le toto ma le diastolic, le pasene o le gaʻo ma le cholesterol, ma le mamafa o le tino. O nei taunuʻuga e faʻamaonia ai e mafai e le tea ona faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi fatu.

O le aafiaga o le lauti i luga o le tino o le tino e faʻaalia i le faʻaleleia o le mafaufau, puipuia o lela o le faiʻai mai le faʻaumatiaga ona o le le atoatoa o le toto, tuuina atu le maualuga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faateleina le gaioiga ma le gafatia galue. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga fualaau faʻasaina fualaau lanu meamata mo Alzheimer ma maʻi o Parkinson.

O le Catechins o le lanu lanumeamata e faʻaalia ai le gasegase o gasegase, ma e foliga mai foi o le faaputuputu i le tioata ma le retina. A maeʻa le aso, latou te faʻaitiitia le faʻaalia o le faʻamaʻaloga o le oxidative i totonu o vaʻa o le mata.

E talitonuina o le lanu lanumeamata e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le glaucoma, faʻasaʻo ma le retinopathy.

Le aafiaga o le lanu lanumeamata i luga o le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 na mafua mai i le talaaga o le le maua o le inisalini. O mafuaʻaga autu mo le faateleina o le suka toto e mafua mai i le tino e atiina ae le tino i le inisalini, o le mea lea, pe a uma le inumaga o le gaʻo i totonu o le tino, e maualuga le suka i le toto, e ui lava o le suauu o le hormone e le faaitiitia, ae o nisi taimi e maualuga atu nai lo le masani.

O se tasi o sooga o maʻi le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻaopoopoga o le kulukose i le ate. Tea catechins faʻagesegese le gaioiga o enzymes autu e aafia ai le fua o le kulukose e ulufale atu i le toto.

Tea tiula e maua i le maʻisuka e faʻalavelave ai le malepelepe o meaʻai gaʻo, faʻasaina le amylase o le pancreatic, faʻapea foi le glucosidase, lea e mautinoa ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava. E le gata i lea, o le gaioiga o lautusi o laulaau e faʻaitiitia ai le gaosia o kulukose fou i totonu o le ate.

O le aʻafiaga o le maʻisuka ma le lanu lanumeamata i le ituaiga o meainu ma se mea i totonu o fualaau faʻataʻitaʻi ua faʻaalia i lalo:

  1. O le faʻaaogaina o le kulukose e le ate ma le musika o loʻo faʻaleleia.
  2. O le faasinoupu o le insulin resistance ua faaitiitia.
  3. O le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le toto mai meaai e faʻagesegese.
  4. O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma le faʻavaivaia o le kulukose toleniva ua faʻaitiitia.
  5. O le atinaʻe o le atherosclerosis e faʻasaina.
  6. O faʻamaoniga o le gaʻo gaʻo e faʻaleleia.
  7. Faʻateleina le gau o le mamafa aʻo mulimuli i se meaʻai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faia fatugalaʻau e faʻavae i luga o le lanu meamata, lea o le a faʻateleina ai le tofo ma le faʻamalolo o meatotino o le inu. O le tuʻufaʻatasiga sili ona lelei e tuʻuina mai e le paluga faʻatasi ma laulaau o vine, fugalaau, strawberries, wort St. John, lingonberries, rosehips, currants, mumu ma le aronia, faʻamalosi aʻa, elecampane.

E mafai ona faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona faʻafefiloi vailaʻau faʻamalositino, e tatau ona vaʻaia lelei. O le taimi e vaevae ai e faʻaopoopo i le 7-10 minute. E tatau ona e inu vai tila i fafo atu o meaai e aunoa ma le faaopoopo o suka, meli poo mea suamalie.

E mafai ona e inu seʻia oo i le 400 ml i le aso, vaevaeina i 2-3 inumaga.

Le leaga o le lanu lanumeamata

E ui lava i le mea moni e tele mea lelei o le la, o le sauaina e mafai ona mafua ai aʻafiaga e mafua mai i le tele o caffeine. O nei mea e aofia ai le faʻalauteleina o le fatu, maʻi o le maʻisuka, taʻavale, popolevale, faʻateleina le faʻaleagaina, le lava, aemaise pe a fai i le afiafi.

O aʻafiaga leaga o le lanu lanumeamata e mafai ona tupu ona o le faʻamalosia o le gaioiga i le gasegase gaosia i totonu o le taimi umi o le maʻi o le tino, pancreatitis, gastritis, enterocolitis. O le aveina o le sili atu ma le tolu ipu ipu malosi malosi e maua ai le ate i le hepatitis ma cheli.

O le faʻamaonia mo le faʻaaogaina o le lauti malosi o le le faapalepale o le tagata lava ia, o le fatu, le maualuga o le maualuga 2-3 vaega, faʻaalia suiga atherosclerotic i vaʻa toto, glaucoma, senile age.

Lea mai laulaʻau lanumeamata ma le lanu uliuli e le inu i le maʻitaga ma le lactating women, e mafai ona afaina ai tamaiti ao laiti, e mafua ai le vaʻaia o le tino, faʻalavelave moe ma faʻaitiitia ai le manaʻo.

E le fautuaina e suʻe vailaʻau, faʻamamaina i le lanu lanumeamata, o lenei mea e sili ona afaina pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina o loʻo i ai le uʻamea, ona o lo latou taofia o loʻo taofia. O le tuufaatasiga o le lanu meamata ma le susu e le lelei, e sili atu le faʻaaogaina eseese. E lelei le faʻapipiʻi o le ginger, mint ma se fasi keke o lemoni i le lauti lanumeamata.

O le faʻaaogaina o le lanu meamata e le faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le taumafaina o fualaau taumafa, faʻamaonia vailaʻau, togafitiga o le tino, ae faʻatasi ai ma i latou, e mafai ai ona ausia taunuuga sili i le pulea o le maʻisuka ituaiga 2, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O aoga aoga o le lanu tiamata o le a talanoaina e tagata atamamai mai le vitio i lenei tusiga.

Hibiscus inu: aoga aoga ma faʻaaogaina

O lenei vaiinu e aofia ai fugalaau o le hibiscus, lea e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. Ole tea mo Hibiscus mo le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina. Na maua e ia le lauiloa ona o ona aoga aoga:

E tele taimi e masani ai ona maua e tagata maʻi lenei vai mo le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai le tele o elemene aoga ma e fautuaina e faʻaaogaina e le gata mo le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi mo isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma tagata soifua maloloina.

O lenei lauti mo le ituaiga 2 maʻisuka lelei atoatoa ma e maua ai le malosi ma le malosi. E aofia ai le tele o elemene ma vitamini. Tea tiula mo le maʻisuka e fautuaina e inu i le 4 ipu i le aso.Ua faʻamaonia e saienitisi Iapani afai e inuina le lanu lanumeamata ma le maʻisuka mo le 1 masina, ona pa'ū lea o le maualuga o le suka i le toto. O lenei mea e taʻu mai ai o lenei vaiinu o se faʻalavelave o faʻafitauli e tulaʻi mai ma lenei faʻamaʻi.

Lauti uliuli mo le maʻisuka

E vave lava ona e iloa e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mea uma, ma o le mea lea i le fesili o le teas mo se maʻi gasegase, o le mea muamua e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. O ia lea e tatau ona faia le faaiuga mulimuli i le talafeagai o le inupia ma le ituaiga o vai ua faatagaina, e ui lava o le maʻisuka ma le lauti i mataupu autu e le o se mea e tasi.

Talu ai e faasino i faʻamaʻi matautia, o le le tusitusi i meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faafitauli. Mo le tele o tagata inu uaina, o le pamu mo le agaga o le a avea ma se tali le lelei i le fesili: pe o le tii e maualuga le suka o le toto? Ma le isi, o le saʻo lelei o lenei vaiinu o le a faʻaleleia ai le tulaga o le tino ma o le a manuia.

Tea tiula mo le maʻisuka e mafai ona onā i le tele o mea faʻaopopo. E masani lava ona faaopoopo atu i ai le chamomile, o St. John's wort or sage. O nei faʻaopopo mea faʻapitoa e aʻafia ai le faʻatinoina o le tino poʻo le teenaina o le atinaʻeina o siama i le tino. Tea tiula mo le maʻisuka o se fofo ona o le anotusi o le vitamini B1 i totonu. E faʻaleleia ai le metabolism o le suka i totonu o le tino o le tagata, e fesoasoani i lona faʻaititia ma le faʻamautuina.

E toʻatele tagata o loʻo faʻalagolago i le lauti uliuli. E le gata i lea, aua o atunuu o le sovietipolo Soviet e sili atu ona aganuʻu, ma o le mea la lea e tele. E tele tagata e faʻaaogaina. E le gata i lea, e manaia tele le vavalalataina e le au faigaluega i totonu o le telefoni lenei lauti faapitoa i totonu o fagu tetele ma pakete.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le ti uliuli i le tele o mea o loʻo i ai se aoga aoga i totoga ma faiga e mafua mai i le pagala ma learubigins.

O latou aafiaga e talitutusa ma le malosi o le inisalini e faʻafetaui ai le maualuga o le suka. O lea, e mafai ona pulea le kulukose i totonu o le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa.

O loo i ai i le lanu uliuli le tele o polysaccharides faapitoa e maua ai ona ituaiga uma o se malamalama, o le tofo suamalie maaleale. O nei faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona taofiofia ai le faʻafefe o le kulukose ma puipuia ai fesuiaiga le fuafuaina i lona maualuga.

O le mea lea, o le faagasologa o le faʻasaumalie e faʻafefeteina ma faʻafefe. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai le inu i lenei vaiinu i le maeʻa ai o se taumafataga mo tagata uma e maua i le maʻisuka. I se faaopoopoga, o le faasino igoa o le tea uliuli e 2 iunite pe afai e saunia e aunoa ma le faaopoopoina o le susu, suka, ma isi.

Ae o le lanu lanumeamata ma le maʻisuka e le afaina, ma inu ai, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E uiga uma i le caffeine ma le toophylline o loʻo i ai. O nei mea e faʻalavelave ai vaʻa toto, ma i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, o vaʻa toto ua vavalalata ma o le toto e mamafa. O nei mea moni uma e taʻitaʻia ai le fausiaina o fusi toto.

Faʻainitaneti o aso nei e le mafai ona mitamita i suʻesuʻega atoa o le a suʻesuʻeina lelei aafiaga o le ti uliuli i le maʻisuka. Peitai, e mautinoa lava o le tuufaatasiga o lenei vaiinu e aofia ai polyphenols, ma o lea e mafai ai ona manatu o le lauti uliuli i ni aofaiga lapoa e mafai ona faaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto. O lona aafiaga e foliga tutusa ma le aafiaga o le inisalini i le tino, ma e aunoa ma fualaau faasaina.

I le taimi nei, e iloa e tagata uma le numera tele o faʻamalologa o lenei vaiinu. Ua lauiloa foi e uiga i lona gafatia e faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. Talu ai o le maʻisuka o se maʻi lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻavaivaia o le gaʻo ma le gaosiga o gaʻo, o lenei vai inu o le a taua tele i le taua.

Le faʻaaogaina o le laisa Ivan

Ivan tea, o le igoa o se vailaʻau vailaau e sau mai le igoa o se laʻau masani, lauiloa i le maʻisuka ona o ona faʻamalologa. E le afaina ai le maualuga o le suka, ae fesoasoani e toe faʻafoʻi totoga o loʻo aʻafia i le suka. O lenei lauti o le maʻisuka ua faʻaaoga mo mafuaʻaga nei:

  • faateleina le faʻamaʻi, pe afai o le fesili o le a lauti e inu faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le tetee o le tino, ona sili atu lea ona faʻaaoga lenei vaiinu,
  • afai e te inu i le maʻisuka, e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism,
  • O lenei lauti mai le maʻisuka e faʻamaonia ai faiga faʻaogaina, ma faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o lenei tino e matua afaina lava,
  • o lenei lauti ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga lelei e avea o se auala e fesoasoani ai e aveesea le mamafa.

O lenei lauti mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laau e maualalo ai le suka, poʻo isi vailaʻau vailaʻau. Ona lelei ai lea o le aafiaga mo tagata gasegase.

O le faʻaaogaina o se meainu e faigofie: e tatau ona e 'ave le 2 sipuni tele o le aoina, faʻafefiloi le lita o le vai, sasaa i le mutia ma faʻatumauina se itula. Ona inu lea e 3 taimi i le aso i totonu o se ipu malamalama. E mafai ona e inuina le vai inu, o aoga aoga o loʻo teuina e oo atu i le 3 aso.

Fou mo Maʻisuka - Vijaysar

O le a avea ma se masani lelei tele mo le maʻisuka e faʻaaoga ai le lauti pe a uma ona 'ai. Ma o lenei mea e mafai ona faamatalaina i le i ai o se aofaiga o polysaccharides i le tuufaatasiga o le ava. E mafua mai ia i latou e tiʻeti uliuli, tusa lava pe leai se saito suka, e maua mai ai se suamalie suamalie. Faʻafetai i nei vailaau, o le kulukose e ulu atu i le manava i meaʻai e sili atu ona faʻagesegese ma sili atu le sologa lelei. O vavega e le tatau ona faʻamoemoeina mai le uliuli tī, ae e mafai ona latou maua se aoga aoga i le tulaga. O le lanu uliuli mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona onā, ae e le mafai ona e mafaufauina o le vailaau autu ma faalēaogāina togafitiga na fautuaina e lau fomaʻi.

E i ai nisi faʻamatalaga e uiga i le lanu meamata:

  • e faʻaleleia ai lagona o le tino ile hormone o le pancreas,
  • fesoasoani i le faʻaleleia atili o faiga faʻasolosolo ma faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, lea e talafeagai mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona iai ni faʻafitauli
  • faʻamamaina totoga o le tino o le tino ma le ate, faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le ave o vailaʻau eseese,
  • o loʻo aʻafia ai le faʻatinoga o le pancreas.

E tusa ai ma tagata atamamai, e tusa ma le lua ipu ipu lanu meamata i aso taitasi o le a fesoasoani i le faamamaina lelei o le kulūkose.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le mea e mafai ona ou inu tii ma le maʻisuka? I le avea ai o se meaʻai mo lenei vaiinu, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau mamago, faʻamafa o le maʻisuka ma suamalie e leai ni suka, meli, stevia ma mea e faia i le fale ma sui o kulukose.

E le gata o se tofo faamamaina ma se uiga malie, ae o se matagofie matagofie foi o le paʻu o le ruby. Mo le maʻisuka, o lenei vai inu e aoga tele. O loʻo aofia ai fualaau 'aina suamalie eseese, vitamini ma gaʻo kulū faigofie.

Karkade - o se meainu e aoga mo tagata mamai ma hypertensives

O lenei vaiinu o se meaʻai faaopoopo. I le faʻatinoga, e faʻaaogaina o le lauti mo le maʻisuka. Ona o lona tuufaatasiga, o lenei lauti o le maʻisuka e fesoasoani i le maualuga o le suka i le tino o le tagata. O lenei lauti e aoga foi mo le maʻisuka ona o le aʻafiaga o le gaʻo gaʻo. I lenei tulaga, faʻaititia le kulūkose, ma o le glucose o totoe o loʻo faʻagesegese lemu i totonu o le inumaga. O vailaʻau o loʻo aofia i le lauti Vijaysar mo le maʻisuka na faʻaitiitia ai le toto cholesterol toto. O le vai inu ua fautuaina foi e avea o se faʻasolosolo e puipuia ai le faateleina o le suka o le toto.

Tea Lanu mo le maʻi suka

O le mea moni o le lanu lanumeamata o se vailaʻau maloloina lelei ua leva ona iloa mo se taimi umi. Ae peitaʻi, ona o le faʻamaʻi lelei o le solia lea o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, i lenei tulaga, o le mafai ona faʻaogaina lenei ituaiga e faʻasalalau ai le metabolism o le a sili ona aoga. O le mai mai le maʻisuka, ioe, o le a le faasaoina, ae o le a fesoasoani e faia laasaga e faʻaleleia ai le tulaga. O nisi suesuega sa faia i lenei itu, ma o le mea lenei na latou faaalia:

  • A maeʻa le lauti ma se vai inu, o le a amata ona sili atu ona lelei le vaʻaia o le inisalini e faia e le paʻu.
  • Mo e tauaveina le maʻisuka ituaiga 2, o le mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino o le a aoga. O lona uiga o le aʻafiaga o le tele o faʻalavelave e masani ai ma lenei faʻamaʻi ua faʻaitiitia.
  • Talu ai o le togafitiga o le maʻisuka e toetoe lava a le alu e aunoa ma le faʻamaoniaina o fualaau oona, o lenei mea e mafua ai se avega mamafa i le ate ma fatuga o le maʻi. E mafai foi ona inu le Tea ina ia faamama ai mea ua taua i luga.
  • O le galuega a le pancreas lava ia ua faaleleia foi.

E le gata i lea, o lenei lauti ei ai sona aafiaga vaivai, lea e fesoasoani e faatumauina ai le mamafa i se faailoga masani. O le Hibiscus ua lauiloa foi mo le faaleleia o le tulaga ma le toto maualuga.

E i ai le foliga vaaia o se ata vevela mafiafia o loʻo fetolofi i luga o soʻo se vai mama.

O lenei mushroom e masani ona fafagaina i sugars, ae tatau ona fafagaina le lauti ona o lona masaniga masani. O se taunuuga o lona soifuaga, o se fuainumera tele o vitamini ma eseese enzymes e faalilolilo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tea mushroom ma le maʻisuka o loʻo i ai le malosi e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino.

Tea ma le maʻisuka ituaiga 2 Vijaysar ona o mea o loʻo i totonu o le mumu ma le pectin i totonu e aveese ai toxini ma radionuclides mai le tino, e lagolagoina le ate i le faʻatinoina o ana galuega. E i ai se aafiaga faʻapitoa.

Tea mo le maʻisuka ituaiga 2 O Vijaysar ua uma ona tuʻuina i ato. Tasi le ato e tatau ona faatumulia i se ipu vai vevela vai inu, ona tuʻu ese lea ma tuu i lalo mo le 7-8 itula. A maeʻa lena, ua saunia mo le faʻaaogaina. E manaʻomia lou inu i le lauti mo le maʻisuka i le tasi aso i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

Selosnev o le vai Nu. 19, faʻaitiitia le suka

O le tea a Seleznev e mauoa i mea aoga, o le mafuaaga lea o lenei tea ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo manaʻomia ma e fautuaina e le tele o endocrinologists. E aofia uma ai laʻau faʻaaoga i le faʻamaʻi:

O sea ituaiga o mea taua e tali uma fesili e uiga i mea e mafai ona e inu ai Selezneva mai maʻi o le suka, talu ai e toetoe lava o laau uma e tatau ai mo ia ituaiga o gasegase o loo i ai i le tuufaatasiga o lenei vaiinu.

E ui o le faʻamaoniga e mafai ona faatoilaloina le maʻisuka ituaiga 2 E ala i lenei vai inu e leai se faʻamaoniga po o se suʻesuʻega, o le lanu lanumeamata mo le maʻisuka e le faʻatagaina e inu. E le gata i lea, mai le tele o fomaʻi e mafai ona e faʻalogo i sea fautuaga faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e saunia se kvass faapitoa e faavae ile suka poʻo le meli.. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo ni lita se lua o le vai ma se tasi o mea o loʻo taua i luga i se atigipusa ma se mushroom. Seiloga ua uma ona saunia le inu, ma faʻamavae mea inu i vaega, e mafai ona e inuina. Ina ia faia le faʻaogaina e le mafiafia, e tatau ona faʻaalu i le vai mamā poʻo teuteuga o fualaau faʻalaʻau.

O le tea a Seleznev e toe faʻafoʻi ai aʻafiaga ma faʻalavelave aʻafia i taimi o maʻi. E iloga ona faʻaaogaina e ia ituaiga aoga aoga:

E sili atu le faʻaaogaina o le tea a Seleznev i vasega, o lona uiga o le a le na o se mea manaia lelei mo le tino, ae o se vaifofo mo le suka maualuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e gaosia se sachet per dose (tioata). Inu le vai 1-2 taimi i le aso mo le 120 aso, ona fai lea o se malologa mo 1-2 masina, ona faaauau lea ona e ave. O ia vasega mo le 120 aso e tatau ona 3.

Faatasi ai ma isi vailaau, o le tuufaatasiga o le lauti e aofia ai foi se aofaiga taua tele o caffeine. E mafua ona o lea mea e tatau ona faatapulaa le taumafaina. O le tele o taimi, e mafai ona e maua fautuaga nei: aua le inu sili atu ma le lua ipu i ni nai aso. Ae ui i lea, o isi faʻamaumauga maʻoti e tuʻuina atu i tulaga taʻitasi e le fomaʻi.

O se vaega o le ava o loʻo teuina i totonu o le vaiinu. E masani lava, o le tele o le ava i kvass e le sili atu i le 2.6%, ae mo le maʻisuka o lenei aofaiga e mafai ona lamatia.

A e leʻi amata togafitiga i lenei vaiinu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E na o ia lava le aiā tatau e filifili pe mafai ona ave i le maʻisuka pe leai foi. E masani lava e fautuaina e le sili atu nai lo le tasi le ipu i le aso i le tele o atopa.

O fea e sili atu?

O le faʻaaogaina o fatuga e maua i le toto maualuga e fesoasoani e puipuia ai le amataina o faʻalavelave, ma faʻaititia ai foi le toto ma puipuia ai le faʻaalia o toto. O nei meainu e aoga uma i le malulu ma le vevela. E naʻo le tatau ona 'ai e le aunoa mo latou lelei i le soifua maloloina.

E mafai ona e inu i le maʻisuka ma se mea inu matagofie pei o le tea a Hibiscus. Ina ia mafai ai ona maua, o le totogo o se Sudanese rose po o le hibiscus ua maeʻa maeʻa. O le tele o tagata latou te iloa le ituaiga o lauti e maua mai: o loʻo i ai se manogi tulaga ese ma se manogi manaia i le tofo. Ae ui i lea, e ese le gata i le tofo, ae faʻapea foi i ona meatotino: e avea o se faʻamalama faʻamaʻi ma anti-inflammatory. O le mea moni, e le o se lauti mo le maʻisuka, ae o lenei faʻamautinoaga e le solia. E le gata i lea, o nisi o meatotino o le lauti mumu atonu e aoga i lenei faʻamaʻi:

  • E tele mea inu Hibiscus, faʻalagolago i lona aʻafiati. Faatasi ai ma le urine, o ituaiga uma o toxins ua leai. Ae ui i lea, mo le maʻisuka o lenei meatotino e le taua tele, aua o se tasi o faailoga o le maʻi o se aofaiga tele o le suavai na mafua ona o fatugaʻo.
  • E ono aoga tele le lauti mumu e fesoasoani ai e tau le tele o cholesterol. O sea ituaiga o gaioiga e aoga tele mo na gasegase o loo i ai se taua e le tutusa ma le oona tele.
  • Laʻau mumu ma le maʻisuka e fetaui foi aua o le tagata muamua e mafai ona i ai se fesoasoani malosi i le loto ma le toto o le tagata maʻi. E le gata i lea, o loʻo tuʻuina atu foi le fesoasoani i le faʻalavelave popole. I le maʻisuka, toetoe lava o potu uma o le tino ua osofaia, ma o le mea lea o soo se fesoasoani e faʻafeiloaia i taimi uma.
  • E leai se mea e pei o le lauti mo le maʻisuka, ae fesoasoani le hibiscus i le maʻisuka i se tulaga faigata e pei o le faʻamalosia o puipuiga. I le uma, o se faʻafitauli faʻapitoa e faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino, ma o faafitauli faʻapitoa taʻitasi e faʻalavelaveina ai le tulaga.

I le faaopoopo atu i meainu ua taua i luga, o le lauti ma le chamomile, lilac, lanu moana ma le lauti ua i ai mea aoga mo le maʻisuka:

  1. chamomile. E manatu e le gata o se visepisi, ae o se togafitiga ogaoga foi i le tau faasaga i le le atoatoa o le tino, aemaise lava o le carbohydrate. O lenei vaiinu e faʻaititia ai foi le maualuga o le suka. Mo le ausia o lenei togafitiga, e tusa ma le lua ipu i le aso e tatau ona faʻaaogaina,
  2. mai le lilac. O lenei faʻasolosolo e mafai foi ona faʻafaigofieina le kulukose toto. Ina ia mafai ai ona maua se tulaga sili ona lelei, e tatau ona e saunia lelei,
  3. mai laumei. O ia lea e sili ona aoga i le tau faasaga i le maʻisuka, talu ai o fua ma lau o lenei laau e aofia ai mea e pei o le neomyrtillin, myrtillin ma glycosides, lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o le maualuga o meaʻai o vitamini i totonu o lenei vaiinu e mafai ona faateleina ai galuega puipui a le tino,
  4. mai le sage. E faʻaaogaina foi e togafitia ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o lenei maʻi. E pulea le inisalini totonu o le tino, ma aveese foi toxins mai le tino.

O le susu ma le susu mo le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le kulimi, ua solia.

O nei mea faʻaopopo e faʻaititia ai le aofaʻi o aoga aoga i lenei vaiinu. I le avea ai o se tulafono, o le tele o au lauti latou te faaopoopoina le susu, e le o luga o nisi o mea e fiafia i ai, ae ina ia faʻaliliu ai le vai laitiiti.

O le meli i le maʻisuka e matua faʻaseseina i ni aofaiga tele, talu ai e mafai ona faʻaleleia maualuga le kulukose o le toto. Ae, afai e te le sili atu ma le lua teaseti le aso e te le faaaogaina, o lona uiga e le mafai ona afaina ai le tino. E le gata i lea, o se vevela vevela ma le meli e mafai ona maua ai le vevela o le tino

E mautinoa lava e toʻatele tagata na maua i le maʻisuka ua faʻalogo i le igoa Arfazetin. E mafai ona tatou fai atu o se ituaiga lauti o le maʻisuka lenei. Muamua lava, e tatau ona e iloa o se maʻi mama o se maʻi ogaoga, lea e toetoe lava a le mafai ona togafitia. Ae ui i lea, e manuia tagata i le ola i se soifuaga atoa ma lenei faʻamaʻi. Ma o le malamalama i le le mafai ona faamaloloina atoatoa e le taofia ai tagata mai le talitonu o loo i ai se fofo faavavega. E sili atu ona leaga pe afai, i le faʻamoemoe o lenei mea, ua faʻamuta le togafitiga aloaia. O sea ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

O tagata gaosiga o Arfazetin e le folafolaina mai lava o lenei laʻau tila e mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi. Arfazetin o se togalaau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa ma fesoasoani e faʻalauteleina ai uiga o le maʻisuka ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O faatonuga faʻamaoni ma le faʻamaoni e faapea o le aoina o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi, ae e le faʻamoemoeina ni vavega mai ia te ia.

Arfazetin e aofia ai le tele o vaega toto, o le autu autu lea e fuafua i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma puipuia ona oso oso faafuaseʻi. O fulolaau lanu moana nei, sipuni i luga o le rose, fanua i luga o le fanua, chamomile, o le St. John's wort, ma isi foi laau. Latou te aumaia uma ituaiga o gaioiga, faafaileleina o le tino ma fesoasoani e tau ai le faamaʻi. O le mea lea, e tatau i tagata gasegase ona feutagai ma a latou fomaʻi pe mafai ona aofia ai Arfazetin i le lisi o sogasolo togafitiga.

Malamalama i mea moni

O le lauti lanu meamata e mafai ona ola e oʻo i le 10 mita. Ae ui i lea, o le ae le mauaina ni tagata maoae i luga o fale gaosi oloa. O se laʻau masani e maualuga pe tusa o le selau senitimita. O le lauti o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, o se foliga vaapiapi e foliga mai o se oval.

O le inflorescences o loo i totonu o le leaf leafuses e aofia ai le 2-4 fugalaau. O le fua o le kapulusulu tricuspid capsule, o totonu ole lanu enaena. E faaauau pea le taina o le teʻa seia oʻo i le faaiuga o Tesema. O laa leaf suppliers o Saina, Initia, Iapani, ma Amerika i Saute.

O nisi e mautinoa o le lanu lanumeamata o se ituaiga ituaiga faapitoa. O le mea moni, o le eseesega i le va o mea e masani ai mo nei meainu e le o le mea na tupu i luga o vaovao eseese, ae i le gaosiga o metotia.

Prostatitis Pills Qian Lie Shu Le

O se taunuuga o lenei mea, tatou te matauina ai nisi o suiga o meatotino o le lauti ma ona uiga vailaʻau. I lalo o le aʻafiaga o le okesene, o le katatela ua liua i le paʻufililavili, thearugibine ma isi vailaʻau faʻamaʻi faigata.

Mo se maʻi suka, e taua tele le taumafaina o le suka. Faʻatasi ai ma fualaau o vailaau mo togafitiga, latou te avea o se auala e puipuia ai faʻafitauli e mafua mai i le faʻamaʻi o le endocrine. O suʻesuʻega o le autu o le "lanu meamata ma le maʻisuka" ua faʻamautuina ai o le gasegase, ia sili atu le saʻo, o le vailaʻau e tolu-gallate o loʻo aofia ai, o loʻo i ai meatotino talafeagai.

E sili atu ma le lima selau vaega na maua i laulaau o le laau, e aofia ai le magnesium, zinc, fluorine, calcium ma le phosphorus. E le gata i lea, latou te aofia ai:

E iloa lelei o le kalo e maua ai le malosi, faʻaleleia ai le faia o le faiʻai, e faʻaumatia ai le moe, vaivai ma le atuatuvale. Teu tiiti e itiiti ifo i ai lenei mea nai lo le kofe, ae e le tatau ona e faʻaleagaina.

Ona o le vaega o le vailaʻau-minerale, o le vai inu o loʻo i ai aafiaga nei:

  • e puipuia ai le puipuiga
  • aveese faʻamalama mai le tino,
  • faʻamalosia le alo o le nifo, lauulu ma fao,
  • faamalosia ai toto toto ma loto,
  • vaivai le suka
  • faʻavave le faʻamalolo manuʻa,
  • faʻafoe le faʻalaumalie

E taofia ai le atinaʻeina o oncology, fatu fatu ma gasegase.

Ua uma ona matou taʻua o le lanu lanumeamata e maualalo ai le toto suka, ae maualalo ai le cholesterol, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O nei faʻafitauli o le maʻisuka lea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O le mafai gaosi lanu meamata e aveese ai le fulufulu mai le tino e mafai ai ona faʻaaogaina o se meaʻai i le chemotherapy. O le taimi nei o le lanu lanumeamata o se vailaau faʻapitoa o tagata faʻapitoa, o mea aoga o ia mea o loʻo faʻaaogaina lautele e kamupani vali ma vailaau.

Le afaina e inu

Faatasi ai ma aoga uma o le lanu lanumeamata, e le o taimi uma e faaalia ai. Talu ai ona o loʻo i ai mea e faʻateleina ai le faʻamalosi, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le inu i le vaega muamua o le aso.

O le tea foi ua faʻasaina mo tina o loʻo faʻamoemoe ma tina, aua e puipuia ai le faʻaaogaina o se mea taua e pei o le gaosia o le gaʻo ma faʻalauteleina ai le calcium. E taua uma nei mea mo le faia o le faiʻai ma ivi o le pepe. Ioe, ma caffeine, lea o loʻo i totonu o le ava, o le a le aoga i le tina poʻo le tamaititi.

O le lauti tiiti e le fautuaina mo le faʻalavelaveina o faʻamaʻi e pei o maʻi suka poʻo gastritis, faʻapea foi ma le gaʻo maʻi poʻo le gaioiga. O Purines o loo aofia i le lauti e tau atu i le faaputuputuina o le tele o urea, e mafua ai le afu.

E manino lava, o le inuina o se vai inu e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata maʻi e maua i le gasegase, arthrosis, poʻo le rheumatism. Aua neʻi galo e oʻo lava i se inu lelei e mafai ona tele se afaina pe afai e te faʻaaogaina e aunoa ma se fua. E talitonu o le 500 ml o le lauti ua lava.

Faʻatauga o le sauniga o le ti

I atunuu o Asia, o se aganuʻu le toe faʻaleleia o se malolo ma se vai inu. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo i ai se faʻamatalaga le tusitusia o le tuʻuina atu o meaai. I le malo pele, e fiafia i ai le au, latou te ofoina le lauti, faaopoopo i taimi uma se vaega fou i le ipu.

Afai e sasaa le ava i le au, e malamalama le tagata asiasi ua oʻo i le taimi mo ia e faatofa atu ai. O faʻamaoniga tutotonu o le lauti o le Iapani. I a latou faatinoga, o le tipiina o le la e avea ma se taʻaloga taʻaloga. O tagata faʻatau o le inu e talitonu o le tofo o le tea ua maeʻa e faʻatonuina i ni mea se fa:

  • vai lelei
  • vai vevela
  • vaevae taimi
  • aofaiga o meafaitino e faʻaaogaina.

Ave se sipuniti o lauti i luga o se ipu. O le lauti laititi e le o gaosia i le vai inu, e tatau ona faʻamalolo le vai. O le a maua e le vai se vevela talafeagai ile tusa ma le 3-4 minute. O le umi o le siakiina e fuafua lava i le a le aʻafiaga e aʻafia ai le faʻamoemoega.

O se mea e maua mai pe a uma le 1.5 minute o le a fesoasoani i le fiafia vave. O le gaioiga o le vaiinu, lea na vaeluaina umi, o le a faamalulu ma faaumiumi. O lona tofo o le a sili atu le tele. Aua nei faʻaaogaina ni lauti na tuʻu mo le sili atu i le afa itula ma e sili atu ona faʻaalu i le vai. Faaaoga laulaau e oʻo i le fa taimi, aʻo le lauti e le o le mea e sili ona lelei.

Tea Lanu mo le maʻi suka

O le lauti lanu meamata mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona afaina ona o le maualuga o lona caffeine. Ae o lona faʻatonuga e le faigata i taimi uma ona faʻaitiitia, aua o lea ua lava lea e na o le sasaa o laulaau ma vai inu, vave faʻafefe le vai. A maeʻa lena mea, e mafai ona e gafa e pei ona masani ai. O le vaiinu e faʻamalosi ai meaʻai o le maʻisuka e ala i le tuʻuina atu i vitamini faaopoopo.

Afai o le maʻisuka o le galuega o le togafitia o meaʻai, o le lanu lanumeamata o le a aoga i le tuufaatasiga o le susu. 30 ml o le 1.5% mea inu vai inu ua faaopoopo i se ipu malamalama.

O le faʻafefiloi e faʻaitiʻitia ai le manava, aveesea le tele o le vai, ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o le tino. O nisi o punaoa e faailoa ai o le tipi tuusao i le susu o loʻo i ai se aafiaga tele. Ae i lenei tulaga, o le tele o le kalori o le vai inu e matua faateleina, lea e tatau ona amanaia.

Faaiuga

O le faagasologa o togafitiga e tasi le masina po o le afa. A maeʻa ona e faia se malologa. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia togafitiga pe a uma le lua masina.

O le maʻi suka o se fili malosi, na o le amio pulea ma togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e faatoilaloina. O lea e le suitulaga i vailaau ma meaʻai, ae na o le avea ma se fesoasoani lelei ia i latou. O le faʻaaoga pea o le lanu tiamata e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, faʻaititia ai le tui ole inisalini ma le suka.

O le a le aoga o le lanu lanumeamata mo le maʻisuka ma pe faʻapefea ona vaeluaina?

O le lanu lanu meamata ua lauiloa mo ana meatotino aoga. E matua afaina lava le tino, ma faatumuina i le malosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le faʻaleleia atili o le gaioiga e mafai ona matauina. O lenei vaiinu e faʻamalieina ai le fiainu, ma e aʻafia ai foʻi le lelei ma le ola.

Ae pe aoga tele, e pei o le tele o tagata atamamai i le matata o le fomaʻi masani? O nisi e talitonu e mafai ona faateleina le mamafa o le toto.

Mo nisi faʻamaʻi tuga, o lenei tusiga o le a faʻamatalaina le aafiaga o le lanu lanumeamata i le maʻisuka i le tino. E mafai ona fesoasoani moni i le togafitiga o lenei faʻamaʻi pe, i se isi itu, o le a aumaia ai se faʻaoga moni?

O fea lauti e maloloina?

O le tiula lauti ma le maʻisuka ituaiga 2 ei ai le tele o aʻafiaga lelei i le tino atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faateleina le lagona lelei ile hormone pancreatic - inisalini,
  • aʻafiaga aʻafiaga i luga o okeni o le faʻalavelave faʻapitoa ma le ate o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa ua faʻaitiitia,
  • o le teuina o gaʻo i luga o totoga i totonu, ua puipuia, lea e taua tele mo tagata ei ai lenei maʻi,
  • o loʻo i ai se aʻafiaga faʻapitoa i le pancreas.

O le la ma le faʻaopoopoga o laʻau manogi e pei o le pamu, le chamomile ma le mint ua manatu e sili ona aoga. Afai e manaʻomia, e mafai ona e inuina le inu ma le togafiti, lea e mafai ona faʻaaogaina le inisalini i le tino. O le faʻaaoga masani o sea ituaiga o mea e fesoasoani e puipuia ai faafitauli o le pancreatic.

O le tele o fomaʻi ua fai mai afai e inu se tagata maʻi i le tasi ipu ipu lanu meamata i le aso mo le masina, o lona uiga, o le maualuga o le suka i lona toto o le a vave faʻaleleia ma faʻaitiitia. O lenei aafiaga e matua manaʻomia lava mo soʻo se maʻisuka.

Tea Laulaʻau ma le Maʻisuka

E le tuulafoaia e saienitisi taumafaiga e saili ni mea fou ma ofoofogia o lenei vai ua taatele. E fesoasoani e le gata ina faʻasaʻo ai le autalavou ma le lotogatasi, ae faʻapea foi le puipuia o foliga o le tele o faʻamaʻi e le manaʻomia.

O le vaega malosi e mafai ona taofia le amataina o le maʻisuka ituaiga 1. E i ai se igoa - epigalocatechin galate.

Ae, o le mea e leaga ai, ona o le maualuga o meaʻai o caffeine i lona tuufaatasiga, e mafai ona afaina ai le tino ma se maʻi o le ituaiga lona lua. E mafai ona e faʻaitiitia le faʻamalosi o lenei vailaʻau e ala i le liligiina o vai inu i luga o lauti lauti.

O le vai muamua e faʻafefe, ma a maeʻa e tatau ona suʻe e pei ona masani ai. O lenei vai inu meaʻai o le a faʻafefeteina ai le tino i mea aoga ma faʻavasega ai le taumafataga. O le tea e mafai ona suamalie e ala i le faaopoopoina o fugalaau, rosepa ma lemoni.

I le tulaga o le fesili o le aveeseina o pauna faaopoopo o se mea lapopoa, o lenei mea e mafai ona tuufaatasi ma susu susu. O lea ituaiga vai e faʻaitiitia ai le manava ma aveese vai le talafeagai mai le tino. E tusa ai ma nisi o faʻapogai, o le mea sili ona aoga o le lauti lea e faʻamalosi atoa i le susu. I lenei tulaga, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le faateleina o le kalori i totonu o lenei vaiinu.

Teu tiiti e faʻaitiitia ai le suka o le toto pe afai e ave i se mamanu mamanu e le puipuia. Mo lenei mea, o mea masani e vave faʻapalapala ma faʻaaogaina le tasi sipuni i luga o se manava gaogao.

E faʻafefea ona kuka?

O le lauti lanu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai le faʻamoemoega naʻo le faʻamalosia lelei.

O mea nei e tatau ona faia ma le ogaoga ma le tiute tauave uma:

  1. E taua le aua nei galo le faiga o le vevela ma le lelei o le vai. E tatau ona faamamaina
  2. vaega o le vai inu
  3. le umi o le faagasologa o le suʻega.

O se faʻataʻitaʻiga agaʻi i nei taʻiala e mafai ai e oe ona maua se mea inu ofoofogia ma faavavega.

Mo le saʻo o le fuafuaina o vaega, e tatau ona amanaʻia le tele o vaega o lau. E fautuaina e faʻaaoga lenei fua faatatau: o le sipuniti o lauti i se ipu ipu vai. O le umi o le sauniuniga e faʻatatau i le tele o laʻau ma le faʻaogaina o le fofo. Afai e te manaʻomia se vai inu malosi malosi, e tatau ona faʻaopopo sina vai.

O le meaʻai sili ona manaia ma soifua maloloina o le maʻisuka tiamata e maua mai i le faʻaaogaina o le punavai toto. Afai e leai se auala e maua ai lenei mea, ona tatau lea ona e faʻaaogaina vai faʻapena masani. Ina ia mafai ona inu lenei vaiinu, e tatau ona e faʻaaoga vai i le vevela pe a ma le 85 ° C. O lapisi e tatau ona mamanuina e taofi ai vai vevela.

Mo le maʻisuka, aua nei tuʻu le suka i le lauti. O fualaau aina suamalie po o le meli o le a sili atu ona faaopoopo i lenei vaiinu.

Teu tiiti o le a fesoasoani i le maʻisuka

Afai o loʻo e mataituina lou soifua maloloina poʻo ua iai ni faʻafitauli i se mea le lelei e pei o le maʻisuka, o lona uiga atonu e te iloa le taua o le lanu lanumeamata i le maʻisuka.

O loʻo iloa o le lanu lanumeamata e aofia ai le tele o vailaʻau e masani ai ae le o vitamini, gaʻo ma gaʻo eseese, ma o loʻo i ai le vitamini B1, lea e faʻaleleia ai le metabolism o le suka i totonu o le tino. I lenei itu, e tele fomaʻi e fautuaina le lanu lanumeamata o se fofo mo le puipuia ma e oo lava i togafitiga o le maʻisuka - o se vailaau lelei tele.

E masani foi ona masani ona maua le maʻisuka ona o nisi o faafitauli ma le paʻu, ma lanu meamata, e pei ona e iloa, fesoasoani i lona faʻaleleia atili. O le aʻafiaga o le faʻasaʻoina o le toto toto i le tiʻetiʻe lauti saʻo o le a le maualuga, e afua mai i le aafiaga o lenei vaiinu i luga foi o isi totoga e mafai ona faʻaleleia ai le metabolism toto.

O suʻesuʻega lauti tiiti na faia foi e tagata suʻesuʻe i Iapani ma le Malo Tele.

Na mafai ona latou iloa pe afai e te inuina se lanu lanumeamata ia le itiiti ifo ma le tasi i le luasefulutasi aso, o le toto maualuga o le suka i se tagata maua i le maʻisuka o le a faʻaitiitia faʻaititia, ma o se tasi lea o mea taua mo le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le lanu lanumeamata i aso uma ia le itiiti ifo i le tasi mo le puipuia o le faʻamaʻi ina ia le toe i ai i se taimi mulimuli ane. O le mea lea, o le ae faʻapotopoto pisinisi ma le fiafia.

E sili ona lauiloa i le maʻisuka, o fualaʻau eseese ia ma le i ai o le lanu meamata. O le toʻatele e faia le lanu lanumeamata ma laʻau o le chamomile poʻo le laʻau faʻamate.

O le a le gata ina maualalo le suka o le toto, ae mafai foi ona e malolo. E le gata i lea, o le tele o taimi, faatasi ai ma le lanu lanumeamata, o lalac leaves foi ua gaosia, e mafai ona latou onā i soo se taimi, tusa lava pe o afea e te ai ai meaai.

O nisi e manaʻo e togafitia mo le maʻisuka ma le faʻafefiloi o lanu lanumeamata ma le sage, ma o isi foi e faʻatau se lauti faapitoa, i mea uma ua uma ona maua.

O le masani lava o le siʻosiʻomaga faʻamalosi e faʻamalosia le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻafitauli. E tusa ai ma le tele o saienitisi, o le lanu lanumeamata ma le togafiti togafiti o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei e puipuia ai le maʻisuka. E le gata i lea, aua nei galo e mafai ona faʻaaogaina i aso uma, aua o se mea masani ma e le afaina ai le soifua maloloina.

O loʻo i ai faʻamaʻi faapitoa e taʻua o le togafitiga e tusa ai ma le maʻisuka.

O se tasi lea o nei fualaau: i totonu o se pusa e tatau ona e sasaa atu ni ipu tioata se lua ma sasaa le lua laulau sipuni o laulaʻau poʻo ni pulupulu o le lilac, ona taofi lea o le fala mo le ono itula. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu ma faʻaaogaina le tasi tioata i le aso. Ole faʻaaogaina lea o se mea e puipuia ai ma togafitiga faʻaleagaina ile maʻisuka ma e fautuaina mo le maʻisuka mo le faʻaaoga i aso taitasi mo le lua i le tolu vaiaso.

Faʻaaogā tatau o Tea Lanu mo le maʻi suka

Tea tiiti o se meainu ua iloa e tagata mo le tele o seneturi. Sa faaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O ona uiga aoga e mafai ai e oe ona faʻaleleia atili le metabolism i le tino o se tagata maʻi i se faʻamaʻi "suamalie".

O le oloa e tele naua ona aoga. O nei mea uma e mafua mai i le tulaga masani o vailaʻau o le lanu lanumeamata. O le fale e aofia ai vaega tetele e tolu o meaola faʻamalositino:

  1. Alkaloids,
  2. Polyphenols
  3. Vitamini ma minerale.

O le vaega muamua o loʻo i ai mea nei:

  • Caffeine Lauiloa faalauiloa. O se aganuu le mauaina i le taeao kofe. E le o tagata uma e iloa, ae faʻatasi ai ma le taua o le mea manogi ulaula ma le lanu lanumeamata, o le tele o caffeine o le a sili atu mo le mulimuli,
  • Leobromine ma le toophylline. O vailaʻau o loʻo iai i le tele o mea e maua ai le malosi o le hypoglycemic. E le gata i lea e aʻafia ai le fatu o le fatu. O le mea lea, e le mafai ona ausia ma le saogalemu le togi o le ti.

O le vaega lona lua o vaega o meaola e aofia ai le catechins. O nei malosiaga malolosi faʻaleaganuʻu. Latou te poloka le faagasologa o le lipid peroxyidation (LPO). O le faʻaumatiaina o siama o siaki maloloina e tupu.

O vailaʻau faʻatoʻa fesoasoani e fesoasoani e faamama le tino o toxins ma toxins. O le puipuiga i luga o silasila o sela o le pancreatic e mafua ai le faamautuina o ana galuega. I le maʻisuka ituaiga 2, e moni lava lenei mea.

O le vaega lona tolu o meaola faʻamalositino e tamaoaiga i sui eseese. Faatasi ai ma vitamini i le lanu meamata, ei ai A, C, E, PP, vaega B.

Faatasi ai ma minerale e tele:

O sea ituaiga o vailaʻau oona o le lanu lanumeamata e fuafua lelei lona aoga i togafitiga o faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama o le mea inu e le o se vailaau atoatoa mo le maʻisuka.

Naʻo le faʻateleina o le aoga o fualaau masani. Faʻaleleia le metabolism lautele i le tino. Faʻaleleia le faʻatinoga o totoga eseese ma tino.

Inu ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi faʻapitoa o le endocrin, lea e tupu i le talaaga o le faʻateleina o le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E lua ituaiga. I le tulaga muamua, e le lava le faʻailogaina o le inisalini.

O le faʻamaʻi o le ituaiga lona lua e tuʻuina atu ma le faʻamaʻiina o fusi lautele i aʻafiaga o le hormone. Glucose e le o aʻafia i sela. E salalau saoloto i totonu o le moega lapoa, faʻamalosia ona aʻafiaga leaga.

E mafai ona maua togafitiga lauti meamata ona o le tele o aafiaga faapitoa o lenei vaiinu. O autu autu e:

  • Faʻateleina le faʻagavaʻa o fusi lautele i aʻafiaga o le inisalini. E matuā talafeagai lava mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasaga i tua atu o lenei aafiaga, o le faaitiitia o le paʻu o le maualuga o le suka i le ogaoga,
  • Tuufaatasia o le pancreas. Faafetai i le i ai o antioxidants, o le lelei o sosolo o le okeni e faʻaleleia. O le toe amataina o le malosi e faʻapipiʻi ai le inisalini (e aʻafia le malosi)
  • Tulaga masani o le lipid metabolism. O le aofaiga o le "leaga" cholesterol i totonu o vaa e faʻaitiitia. Faʻaleagaina le alualu i luma o le atherosclerosis.

O maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le lanu lanumeamata faʻatasi ai ma fualaau faʻatau. O lenei mea o le a faʻaleleia ai lo latou aoga ma faʻaitiitia ai le matuia o faʻamaumauga masani o le faʻamaʻi.

Isi mea aoga aoga

O meatotino aoga o loʻo i luga o le lanu lanumeamata ei ai lona aafiaga faapitoa i le gaosiga o gaʻo. Ae ui i lea, o le tele o uiga faʻamalolo o le inu e sili atu lona lautele. O isi aafiaga o le fale o loʻo i ai:

  • O le fusifusia ma le faʻamamaina o toxins mai le tino,
  • Faʻaleleia o le vaʻai. O Catechins e fesoasoani tele i le faʻamautuina o le fausaga o le tioata,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o ni maʻi mama. O le matafaioi taua i lenei faagasologa e faia e antioxidants masani,
  • Faʻaleleia o le faʻalavelave. Teu le lauti tiamata, faaleleia le mafaufau ma lagona,
  • "Faamama" o le ate ma fatuga. E mafai ona faʻaleleia atili le lelei o nei okeni,
  • Faʻavaveina o metabolic processes. I le maʻisuka malosi, o le soliga o le tele o gaioiga o le maʻisuka ua mataituina. O le lauti laititi e fesoasoani i la latou vaega o le faʻamautuina.

Talu ai ona o na ituaiga uiga aoga, o le vai inu ua faʻaaoga lelei mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi. O le maʻi suka o se tasi lea oi latou.

E taua le malamalama o le aoga o se togafitiga faa-tagata e le o taua tele. A aunoa ma togafitiga faaleaganuu, o le ausiaina o taunuuga faamoemoeina e le talafeagai. E taua le faʻalauteleina o togafitiga faʻapitoa.

Vaega o le faʻaoga

Teu tiiti o se mea lauiloa. E toʻatele tagata e faʻaumatia i aso uma. Ae ui i lea, e le o tagata uma latou te iloa nisi o le faʻaogaina o taualumaga o le tipi. I nisi o atunuu, o lenei faagasologa o se sauniga atoa ua matua taua tele i tagata.

I lalo o tulaga masani, e tatau ona e manatua ni fautuaga:

  • O le fua o le laau ma le vai e tatau ona 1 le sipuni i le 200 ml o le vai,
  • E tatau ona vevela le vai inu (mai le 70 ° C),
  • E le tatau ona sili atu i le 3-4 minute le aofaʻi o taimi o le tii. A leai, e maua ai le ita,
  • Aʻo leʻi faʻasoaina, o nisi taimi e vevela ai ipu.

Faia se togafitiga atoatoa i le lauti lanumeamata e le aoga. O le aso sili ona lelei i aso uma o le ava e tutusa e 1-2 ipu. E lava lenei mea e faʻamautinoa ai le tulaga o le maʻi ma faʻaleleia le lelei o fualaau faʻatau.

Blueberries ma cherries

O vaega o loʻo taua i lalo e manaʻomia e fai ai le lauti aromato:

  • 10 g lanu vine,
  • 10 g o lala o cherries,
  • 10 g lau lanu meamata
  • 400 ml o vai inu.

O le faiga o kuka e faigofie lava:

  1. O mea laititi e sasaa mai i vai inu,
  2. Faʻamalosi mo le 5 minute,
  3. Filu.

E mafai ona e inuina lenei vai i le tele o taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. E fesoasoani i le faʻamautuina o le gataifale gaʻo ma faʻamaonia le soifua manuia o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Burdock ma le laumei

Laʻau e le masani ai. Ina ia faia se vailaau e te manaʻomia:

  • 10 g aʻa
  • 10 g aʻa aʻa
  • 10 g lanu lanu meamata,
  • 400 ml o vai inu.

O le mataupu faavae o sauniuniga e tutusa ma le fua muamua. Ina ia faaopoopo le tofo i le tuufaatasiga, faaopoopo le chamomile poo le pamu lemoni. O lea faʻavae e fesoasoani i le faʻaitiitia o le agavaa i le glucometer.

Sauniuniga saogalemu

Tea tiulati o se mea maloloina lelei. Ae ui i lea, o le faʻaleagaina o lea mea e mafua ai le le lelei o taunuuga ma faʻafitauli. Ae maise lava pe a faʻaaoga malosi tele le inu. O aʻafiaga autu o lenei togafitiga o:

Ona o le tele o caffeine, o le ulu o le ulu e mafai ona alualu i luma atili. O le tagata gasegase e faitio i le fatu o le fatu, moe i le moe, o se popolega.

O le lanu lanu meamata e faaosofia ai le puleaina o sua oona. Faatasi ai ma lona faʻaaoga soo, o lenei mea e fesoasoani i le alualu i luma o maʻi. E le mafai ona e inu tele vai inu faʻamaʻi nei:

  • Papatitis o le tino poʻo le duodenum,
  • Lapatai pancreatiti
  • Hyperacid gastritis.

E inu le inu i le tulaga o le le faapalepale i le oloa. E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete e tina maitaga ma tina tausi maʻi. E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le ava i tamaiti laiti.

Tea tiulati o se togafiti masani lelei lea e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le toto o lou kulukose toto. O le mea autu o le faʻaaoga saʻo ma i ni vaega laiti. A leai, e mafai ona afaina ai le tino.

Tea Laulaʻau ma le Maʻisuka

O le maʻi suka e suia ai le olaga o se tagata. Ma e le o tusa foi ma le setete o le soifua maloloina, e ui lava o le maualuga maualuga o le suka e sili atu ona leaga le manuia. Mo le faatumauina o le toto toto masani, e tatau i se tagata ona taumafai malosi.

Muamua lava, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma e le 'ai mea taumafa e maua ai gaʻo vailaʻau faʻateʻa e vave siitia ai le maualuga o suka i totonu o le tino. Fans i mea vevela vevela ma se paʻu po o se lole ua tatau ona lafoaia a latou amioga, ona o lo latou ola lelei ma le taua tele o loʻo lamatia.

E mafai ona inuina le lauti lautele ma le maʻisuka? Ma afai e mafai ona faʻaaoga le lauti mo le maʻisuka, o le a le vasega poʻo le ituaiga o lenei vai e sili ona lelei e faʻaaogaina? E tele ituaiga o vaifofo mo lenei faʻamaʻi, ae o le a tatou mafaufau i le sili ona lauiloa: o a latou aogā ma mea latou te aofia ai.

O le faʻaaogaina o le lanu lanumeamata, o le a lona aoga?

E tele taimi e masani ai ona maua e tagata maʻi lenei vai mo le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai le tele o elemene aoga ma e fautuaina e faʻaaogaina e le gata mo le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi mo isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma tagata soifua maloloina.

O lenei lauti mo le ituaiga 2 maʻisuka lelei atoatoa ma e maua ai le malosi ma le malosi. E aofia ai le tele o elemene ma vitamini. Tea tiula mo le maʻisuka e fautuaina e inu i le 4 ipu i le aso.

Ua faʻamaonia e saienitisi Iapani afai e inuina le lanu lanumeamata ma le maʻisuka mo le 1 masina, ona pa'ū lea o le maualuga o le suka i le toto. O lenei mea e taʻu mai ai o lenei vaiinu o se faʻalavelave o faʻafitauli e tulaʻi mai ma lenei faʻamaʻi.

Tea tiula mo le maʻisuka e mafai ona onā i le tele o mea faʻaopopo. E masani lava ona faaopoopo atu i ai le chamomile, o St. John's wort or sage.

O nei faʻaopopo mea faʻapitoa e aʻafia ai le faʻatinoina o le tino poʻo le teenaina o le atinaʻeina o siama i le tino. Tea tiula mo le maʻisuka o se fofo ona o le anotusi o le vitamini B1 i totonu. E faʻaleleia ai le metabolism o le suka i totonu o le tino o le tagata, e fesoasoani i lona faʻaititia ma le faʻamautuina.

Ae o le lanu lanumeamata ma le maʻisuka e le afaina, ma inu ai, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E uiga uma i le caffeine ma le toophylline o loʻo i ai. O nei mea e faʻalavelave ai vaʻa toto, ma i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, o vaʻa toto ua vavalalata ma o le toto e mamafa. O nei mea moni uma e taʻitaʻia ai le fausiaina o fusi toto.

Tuua Lau Faamatalaga