O le maʻi suka ma le faʻailoa i tamaʻitaʻi

O le mafai ona maua se tamaititi ma le maʻisuka e masani ona fesoʻotai vavalalata.

O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi i luga o galuega faifaʻatasia o loʻo faamatalaina manino. O le faʻaitiitia lautele o le puipuiga o le immunity ma le le atoatoa o hormones e taʻitaʻia ai le mea moni, o le tele o taimi, ona o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a sili atu ona faigata pe toetoe lava a le mafai ona maua se pepe.

O faailoga o le maʻisuka ua sili ona taua i totonu o tane, talu ai o le faʻaitiitia o le testosterone maualuga e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le manaʻoga faʻafeusuaiga ma le le fiafia i le isi itupa. O le amataga o na faafitauli e taua tele mo se tamaloa, ma o le mea lea, o se malaga i se fomai faapitoa e le o tuu ese le fata, e pei o tamaitai. I la latou tulaga, o le maʻisuka o le maʻisuka e mafai ona matauina, o ona uiga e le lelei ona faʻaalia pe toetoe lava a le vaaia. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au atamamai ni suʻega masani.

O le maʻisuka o se mafuaʻaga o le tulaga faʻanananau

I le tele o tulaga, afai e le mafai e se ulugaliʻi ona maua se tamaititi mo se taimi umi, o vailaau e fesoasoani ia i latou. O se pasene tele oi latou na liliu atu i tagata tomai faapitoa i le taimi, mulimuli ane avea ma matua, ma na o le tasi le mataupu e le mafaamatalaina mai le selau e matua faigata lava ona togafitia pe faamatala le mafuaʻaga. Ae afai o se tasi o le paaga e maua i le maʻisuka, o lona uiga ua maeʻa ona faʻaalia, o le a sili atu ona faigata le togafitia o le le aoga.

I le iloaina o le tele o mea moni e uiga i lenei maʻi, o le toatele lava e le mafai ona iloa a latou faailoga muamua. O a ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, e toʻaitiiti tagata gasegaloa e iloa.

O faʻamaʻi o le maʻisuka i fafine e ese si ese mai tamaloloa, e ui lava o nisi o mea e talitutusa tutusa e mafai ona matauina. Muamua lava, o le maʻisuka e maua ai faʻamaoniga nei:

  • matagogo
  • naunau pea e inu,
  • "Le mautonu" fiainu, pe a sili atu i le 2 lita o le vai e faʻaumatia i aso taitasi,
  • uumi faifaipea ma le tele (e oo atu i le 9 lita o le vai e mafai ona alu i fafo ma le urine i le aso)
  • faateleina le fia ai pe leai foi,
  • toso vave vave (e oo i le 15 kilokalama i le masina),
  • ogaoga faʻapipiʻi (aemaise lava i totonu o le potu)
  • vaivaiga ma le manaʻoga i furunculosis.

O faailoga masani ia e leai se itupa. I lenei tulaga, o faailoga o le maʻisuka i fafine e eseese i latou latou te faaopoopo atu i suiga masani o le cystic i totonu o le tino, o le faapau pepe ma le maliu o le fetus, le mafai ona fanau pe fanauina se tamaititi. E le gata i lea, o faʻamaʻi o le maʻisuka e sili atu ona popole i tamaitai nai lo sui o le afa malolosi o tagata soifua. Ma o se asiasiga i se fomai faapitoa e masani ona tolopoina.

Soo se ituaiga o le inisalini o le faapalepale o le leai o se tulaga. O lenei le mautonu i luga o le mataupu faavae o dominoes e tuʻituʻi i lalo le galuega a isi auala, faʻalavelaveina se tasi o galuega autu - toe gaosia. O le le lelei o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona mafua ai le leai o se tamaititi poʻo ni suiga i le cystic. E oʻo lava i uluaʻi faailoga o le maʻisuka e mafai ona avea ma faʻamatalaga mataʻutia o le ai ai faafitauli i le mafaufau. Ae faʻafetai i le alualu i luma i le asō, o nei mea uma o loʻo lelei ona togafitia, ma ua lava le faʻamautuina o le paleni ina ia mafai ai ona toe faʻafoisia le galuega toe fananau i se tikeri talafeagai.

Faʻafitauli ma le maʻisuka i fafine

O faʻaʻailoga o le maʻisuka i fafine e mafai ona aʻafia ai le malosi e maʻitaga poʻo le fanauina o se tamaititi. O fafine o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e masani ona atiae le polycystic, lea e tau atu ai i le leai o se fanau. O le tasi mafuaaga masani o le maʻisuka o le oona tele. E tau atu ai i faafitauli i le inisalini ma le le mafai ona maʻitaga. I le mamafa o fafine i le 60% o mataupu, o loʻo iai pea ia faafitauli. O le tele o taimi latou te maua ai le maʻi suka, o ona uiga e faigofie lava ona fenumiai ma se isi faʻamaʻi.

O le mea lea, pe a tulaʻi mai le fesili e uiga i togafitiga o le tamaititi e le i fanau mai, o le toto toto e pulea lelei, ma e mulimulitaʻi le taumafa. A maeʻa ona toe faʻaleleia le paleni, o le avanoa o le maʻitaga e faʻaateleina le tele o taimi. E tusa lava pe o iai le maʻisuka o loʻo i ai, ma o ona uiga e toetoe lava a le faʻaalia, puleaina o suka, hemoglobin ma lou mamafa o le a lava le auala e iloa ai le faafitauli.

Le maualalo ma le maʻisuka i alii

E masani lava, o le tamaititi e le mafua ona o le maʻisuka, ae o ona faʻafitauli. E oʻo lava i faʻamaoniga iloga o le maʻisuka i tagata e le faʻaaogaina lona gaioiga o le gaioiga, ma o le faʻamaʻi lava ia e faʻaitiitia ai lona aoga. Ma afai o faailoga o le maʻisuka i fafine e mafai ona avea ma faailoga muamua o se faafitauli ma le manaʻomia mo se faʻaosoosoga vave, ona i ai i tagata mea uma e ese lava.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le tulaga o le aʻafia o le namu, tele le sclerosis, poʻo le faʻaleagaina o le uaea. I lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fesuiaʻiga o mea e fai, pe a ulu atu le sperm i le vevela, o se tasi lea o ituaiga o tama e leai se tamaititi.

Ae faʻaopoopo i se faʻafitauli faapena, atonu e iai isi faʻafitauli i le gaosia o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo iai i le tagata le maʻisuka, o faʻamaʻi ma togafitiga o loʻo faʻaauau mo le tele o tausaga, ona mafai ai lea e tagata tomai faapitoa ona talanoa i le ono mafai ona faaleagaina le DNA i lona toto. I lenei tulaga, o le mafaufau e matua le manaomia. O le isi faʻalavelave faʻalavelave e pei o le le mafaia ona faʻatuina. O loʻo iai foi se tasi o faʻamatalaga o le le fanau mai ona o le maʻisuka, o lona uiga na le amanaiaina.

O le mafaufauga o le tulaga le fanau mai o se taunuuga o le maʻisuka

O le le mafai ona maʻitaga e ono mafua ai le itiiti ifo o aafiaga nai lo uluaʻi faailoga o le maʻisuka, aemaise lava i tamaitai. A lava le tele o le taimi e alu i le faʻamoemoe o se tamaititi, o le lagona faʻalagona e le mafai ona toe taʻua o le paleni poʻo paleni, se lagona o le leai o se faamoemoe ma le le tonu o mea o loʻo tupu, e oʻo lava i le le fiafia. O suiga e mafai foi ona tupu i le tulaga lelei o fegalegaleaiga i le va o paaga, fefaasoaai ma feeseeseaiga.

Ua matauina e le au atamamai e tusa lava pe le iloa e fomaʻi le leai o se tamaititi pe a uma ona iloa uluaʻi faailoga o le maʻisuka, o suiga e faia e le gata i le soifua maloloina faaletino, ae faapena foi lagona. Faailoga e pei o le le lava o le gafatia mo le galue, malosi, atuatuvale, leai se mautu i se mafutaga ma se paaga, ma e oo lava i mafaufauga o le talepeina e mafai ona matauina. O le mea taua i lenei mataupu o le maua lea o le lagolagosua talafeagai ma ia iloa o vailaau faʻaonapo nei e le tumau ma i le taimi nei, faatasi ai ma faʻamaoniga muamua o le maʻisuka, e mafai ona e faia ni metotia talafeagai ina ia mafai ai ona faaauau lau ituaiga.

Muamua lava, e tatau ona e iloa poʻo le a le uiga o le maʻisuka ma pe mafai ona avea ma faʻalavelave i le mafaufau. O mea nei e faʻalavelave ai le moe, suiga i le faasolosolo malie, faʻavauvau, o se faʻalavelave mataga, leai se manaʻoga tau feusuaiga. I lenei tulaga, o se togafitiga masani o le a lava lea e faʻafoeina ai le tala faʻasolopito. O mataupu e sili atu ona faigata i laʻasaga mulimuli ane e sili atu ona umi le umi, ae i le tele o tulaga e aoga foi.

Mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi masani o le endocrinological, e mafua mai i le faʻafitauli o le gasegase, lea e mafai ona mafua ona o le faʻaititia o le gaosiga o le inisalini, poʻo le faateleina o le tetee o le tino i lenei hormone. Glucose o le punavai autu lea o le malosi e manaʻomia mo faiga faʻavaomalo i le tino o le tagata. E manaʻomia le inisalini o le hormone ina ia mafai ai e le glucose ona ulu atu i le tino ona mafai ona ulu atu i le masini. A leai, o le a aʻafia le puipui i totonu o le toto, faatasi ai ma le fesoasoani lea e feaveai ai i totoga eseese, ae le mafai ona ulu atu i totonu o siama, e faʻaopoopo i le maualuga tele, lea e taua o le hyperglycemia. E tatau ona maitauina o sosoʻo o nisi o totoga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faiʻai) e mafai ona maua le kulukose mai le toto e aunoa ma le auai o le inisalini. O le mea lea, faatasi ai ma lona faateleina o le maualuga, ua amata ona tosina i luga o masini inisalini-tutoatasi i ni lapisi tele.

O le mea lea, o le maʻisuka e atiaʻe ai faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le kulūkose, faʻapea foʻi ma le le lava poʻo le sili atu o le kulukose i totonu o siama.

Ituaiga I ma le maʻisuka

Faʻalagolago i mea e faʻavaeina ai lenei maʻi o le endocrine, o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e iloga.

O le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka) e masani lava ona atiina ae aʻo lei oʻo i le tolusefulu tausaga ma ua aʻafia ma le faʻafanoga o sela beta pancreatic e maua ai le insulin. Faailoga o le faamai (o le maʻi e masani lava ona masani ai, o le gasegase o fiainu, vaivaiga, vaivai, faaitiitia o le tino vaaia, paʻu o le mamafa) e foliga mai o le a vave ona alualu i luma.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka) e masani lava ona atiae pe a mavae le tolusefulu tausaga ona o le mea moni e leai se lagona o le siama i le inisalini, o lona uiga o le hormone, e oo lava i le maualuga, e le mafai ona fesoasoani i le kulukose e ulu atu i totonu o le masini. Afai o le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo i ai se foliga maoaʻe ma faʻalauteleina ai faʻamaoniga, ona oʻo lea i le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga mo se taimi umi e le o faʻaalia. O tulaga lamatia mo le atiaeina o lenei ituaiga o suka suka o le gaosiga o le tino ma le gaʻo. O le mamafa o loʻo i ai i le toatele (e oʻo i le 90%) o tagata gasegase.

Maʻisuka ma le Male Feteʻenaʻi

E tusa ai ma fuainumera, o le le malamalama i tagata e maua i le maʻisuka e amata pe a ma le 30% o mataupu.

I le maʻisuka, o puipui o toto toto (e aofia ai tamaʻi laiti - capillaries) faʻamaʻa, o suiga e tupu i totonu o le tino o le toto, ma faʻaitiitia le toto. Ona o le le atoatoa o le tino i totonu o le pelvis, o le a le mafai ona tupu, ona e manaʻomia le tafe o le toto (pe tusa ma le selau limasefulu mita). E le gata i lea, o le maʻisuka umi e mafai ona tupu ai le neuropathy o le maʻisuka autū, o lona uiga, o le faaleagaina o neura o le tino, ma e nafa ma le fausiaina.

O le neuropathy o le maʻisuka o le mafuaaga foi lea o le toe foi mai o le tino - o le togiina o le sperm i le isi itu - i le vevela. E tupu lenei mea e fesootaʻi ma le solia o le muscle o le sphincter o le veveder. Afai o loʻo i ai o ia i se tulaga toʻafilemu, ona alu ai lea o le ejaculate i le auala e le mafai ona tetee - i le isi itu.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o tane i le maʻisuka o se faʻaitiitia o le testosterone. O le mea moni, o le mafuaʻaga o mafuaʻaga e pei ona taʻua i lalo: o le faʻaitiitia o le gaosiga o le testosterone o se tasi lea o mafuaʻaga o le manumanu, ma o le mamafa o le tasi o mea faʻalavelave mo le atiaʻe o le maʻisuka i alii. I lenei tulaga, i lalo o le aafiaga o le aromatase - o se enzyme o loo i ai i le tino o le tino - testosterone ua liua i totonu o le hormone estradiol. O le le lava o le maualuga o le testosterone e afaina ai le gaioiga a le tamaloa, faʻaleagaina ai le faagasologa o le spermatogenesis (faʻapipiʻi o le sperm ma maturation).

O suʻesuʻega e taʻu mai ai o le faʻaleagaina o le DNA e sili atu ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

Tomai e maua ai tagata e maua i le maʻisuka

Togafitiga o le tamaititi e le aoga i le maʻisuka malosi atonu e aofia ai auala eseese, e aofia ai le faʻaaogaina o le IVF + ICSI. Aemaise lava, faatasi ai ma le azoospermia talu ai ona o le toe foi mai o le tino, e mafai ona maua mai siama siama mai le maʻi mamai. I le lumanaʻi, e filifilia e le fomaʻi le sperm ma le uiga sili ona lelei ma tuu i totonu o le fuamoa.

O tagata maʻi e maua i le maʻi maʻisuka e tatau ona faia se suʻega atoa, i luga o le faavae e mafai ai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina le togafitiga sili ona lelei mo le le mafaufau i lenei tulaga.

Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e fesiligia a latou fomai Nova Clinics. E mafai ona e faia se taimi atofaina ma tagata tomai faapitoa e ala i le telefoni faʻaalia i le upega tafaʻilagi, poʻo le faʻaaogaina o le faamaufaʻailoga.

Faʻafitauli i fafine e maua i le maʻisuka

O se tasi o uluaʻi faʻamaoniga eo mai faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1 i teine, o se faʻafitauli o le faasolosolo malie o le alualu i luma i mataupu ogaoga o le maʻi. Ole tau le maua ile maʻisuka e tau atu i le atinaʻe o le maʻi o Moriak, faʻatasi ai ma le leai o se faʻataʻitaʻiga.

Afai o le maʻisuka e lelei, o lona uiga o le faʻalauteleina o le faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 35 aso poʻo le sili atu foi, seasea ma le itiiti, taimi e manaʻomia ai le inisalini i le taimi o le suʻega.

I le fatu o le taamilosaga faigata o le leai o se tamaititi. E mafai ona avea lenei mea o se faʻaaliga o se fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o ovaries ma le pituitary gland, ma le atinaʻeina o se masini mimamune inflammatory process in them.

Faʻaleagaina o le fausiaina o hormones o feusuaiga ma le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le atinaʻeina o ovary polycystic, o le faateleina o le maualuga o hormones sex sex. Ole tui vaʻaia i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai ona faʻaitiitia le tali atu ile hormones sex sex.

O le faʻatasi ma le polycystic ovary syndrome e toesea pe e seasea lava, o faʻafitauli o le hormonal ua faʻateleina i le mamafa o le mamafa, lea e masani ona mafatia ai tamaitai i le le mafai ona maʻitaga.

O togafitiga mo le maʻisuka i fafine e faʻatino i vaega nei:

  • I le maʻisuka ituaiga 1: togafitiga malosi o le inisalini, faʻamalositino mo le mimiti o le tino o le tino.
  • Faʻaiʻu ile maʻisuka ituaiga 2: o le gau o le mamafa, lea e maua i le taumafa, le faʻaaogaina o Metformin, gaioiga faʻamalosi tino, togafitiga o le hormone.

O le faʻatinoina o le inisalini i tagata gasegase e faʻatinoina e faʻaaoga ai le faʻalauteleina o fomu e suia ai le pulelaʻau, faʻapea foʻi ma insuline pupuu po o le inosia, lea e faʻatautaia ao leʻi oʻo i taumafa. I le maʻisuka ituaiga 2, o fafine e le mafai ona maua le taui mo le hyperglycemia ma le toe faʻaleleia o le vavalalata ua tuʻuina atu i le inisalini.

I le iai o le meaʻai, o le mafai ona maʻitaga e aliali mai ina ua maeʻa le gau o le mamafa. I le taimi lava e tasi, e le gata o le gasegase o le tino e maua ai le inisalini, ae o le paleni o le hormonal faʻavaivai i le va o le fafine ma le tane e faʻafeiloaʻi ai hormones ua toe faʻaleleia ma ua faateleina le aofaʻiga o fualaau oona.

I le tulaga o le polycystic ov syndrome, i le leai o se aʻafiaga o togafitiga o hormonal ma le faasaʻoina o le hyperglycemia, atonu e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa - o le vaʻaleleina o foliga o le ovarian.

Mo fafine e maua i le maʻisuka, aʻo leʻi fuafuaina le mafaufau, e tatau ona faʻatinoina aʻoaʻoga faʻapitoa, e aofia ai, e faaopoopo atu i le faʻamautuina o le glycemia i le maualuga o tau faʻatatau, o ia faiga:

  1. Faailoa ma togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka.
  2. Faʻasaʻoina o le toto maualuga.
  3. Faailoaina ma togafitiga ole foʻio siama.
  4. Faatonutonuina o le faasolosolo malie.
  5. Le faʻamalosia o le vavao ma le fesoasoani i le hormonal o le vaega lona lua o le taamilosaga.

I le faaopoopo atu i faafitauli i le mafaufau, o le faasaoina o le maitaga e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai o le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le masani ona le mautonu. O le mea lea, i le amataga o le maitaga, ua fautuaina ia maua pea le mataʻituina e le fomaʻi i totonu o le falemaʻi.

Ina ia puipuia le faaletonu o le tino i se tamaititi, e tatau ona faaitiitia le inu ava ma ulaula tapaa ia le itiiti ifo ma le ono masina ao le i fuafuaina le maitaga.

E tatau foi ona e fesuiai mai le suka-lowering drugs to insulin (i luga o le fautuaga a se fomaʻi).

E tatau ona suia i isi vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi mai le vaega o le angiotensin-liua le enzyme.

Maʻisuka ma le leai o se tama

I aso nei, e tusa ai ma le faʻailogaina, o le 10% o le faitau aofaʻi o loʻo maua i le faʻailogaina, o ē o loʻo iai i nei pasene e faigata ona maua se ulugalii, latou te faʻavaivai ma o loʻo saili pea mo se auala e leʻo iai. Ma latou maua ai, ona o le faʻafetai i tekinolosi faʻainisinia, e le mafai ona togafitia le le mafaufau i nisi o tagata, ma e le tele naua tagata e le o fesoasoani i fualaau faasaina ma togafitiga faafomai. O le mafuaaga e le mafai ona fesoasoani tagata uma i pepelo i le mea moni e leʻo taimi uma e mafai ai ona iloa le mafuaʻaga o le le maua o le tamaititi. Ma, e aunoa ma le malamalama pe o le a le faafitauli, o le togafitiga e le mafai ona faatonuina. O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le le fanau mai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Maʻisuka ma le leai o se tama - o nei mea e lua faʻamaʻi faʻatasi, tasi e tatau ona taofiofi (o le mea e leaga ai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi tumau i lenei taimi o vailaʻau), ma le lona lua e tatau ona faʻamalolo e ala i le matauina uma o togafitiga faafomaʻi ma vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi.

E taua le iloa o loʻo i ai se mea taua e pei o le mea moni afai e te le matauina le puleaina o le suka i totonu o le toto, ona mafai ai lea ona faia ni faʻafitauli mo le tino atoa, ma muamua lava, faʻateleina o le tino puipuia.

Maʻisuka - o se faʻamaʻi e tupu ona o se maʻi o le tasi poʻo le sili atu foi o le gutu o le endocrine, e aʻafia i le vasega o "maʻi Endocrin" i vailaʻau. I le tino o le tagata e leai se inisalini, lea e le toe maua i totonu o le toto pe i ai foi le le mautonu o le tagata na maua i lenei hormone, ma faʻalavelaveina ai le metabolism i totonu o tagata uma. Mo lenei mafuaʻaga, ua maualuga le kulukose toto. A maeʻa lena mea, e tupu le "faʻaaogaina o le paʻu" pe a oʻo ina le lava se tasi o le hormone e oʻo atu ai i le le mautonu o se isi hormone ma isi mea, lea e oʻo atu ai i isi faʻamaʻi tuga, e pei o se faʻataʻitaʻiga i le ovaries, ma le faʻalēmataʻu.

O ia faʻamaʻi e aʻafia ai taunuuga ogaoga o le tino atoa, o le mea lea, i le taimi lava na faia ai se tasi o tagata suʻesuʻe, e tatau ona siaki isi faʻailoga o le galuega a le tino. Taumafai e vaʻai ni aʻafiaga matuia e ala i le amataina o togafitiga taimi ma togafitiga o suka i le toto. E mafai ona avea ma se faagasologa uumi ma le faigata lea e mafai ona tosoina mo se taimi umi, o le mea autu o le malamalama o le a aoga le togafitiga ma maua ai se avanoa mo le tulaga faaletina ma le tama.

O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le gaʻo atonu e le maualalo i le maʻisuka. O se tasi lenei o na faʻamaʻi e mafai ona mafua saʻo ona o le le lava o le inisalini gaosia i le tino o le tagata. O le inisalini lava ia o se hormone e nafa, e pei ona taʻua muamua, mo le puleaina o le kulukose i le toto o le tagata. O lenei hormone na faia i le pancreas, e taʻua i sβ-sel, o le faaputuputuina o sela o le endocrine (maua i le ogatotonu o le 19 seneturi e le saienitisi Siamani P. Langerhans, ma ia faamamaluina ai lona igoa faasaienisi "Langerhans Islands").

Faʻaleagaina o le maʻisuka - e pei ona faʻamalosia pea, e mafai ona maua i soo se tausaga o le sosaiete. E leai se alii poo ni tamaitai ua inisiua e tetee i lenei, e le mafai ona avea le tausaga ma se faʻamaoni, tusa lava po o le a le tele o tausaga na soifua ai, e mafai ona tupu vave le maʻisuka.

O le maʻisuka ma le fanau mai e iloagofie e faailoga muamua o faailoga o le maʻisuka:

  1. Faʻataunuʻu le faʻaaogaina o le inu (e le o le naunau e faanatinati le fiainu, lagona o le mago i le vaeluaga o le tautala),
  2. Faʻaaogā masani o le faletaele ona o le malosi malosi
  3. O se mea mamafa mamafa, poʻo le faʻaitiitia foi o le mamafa,
  4. Le lava le fiaai, pe o le isi foi meaʻai tele,
  5. O le faʻatulagaina o le tino i faʻamaʻi pipisi-faʻamaʻi (e pei o furunculosis),
  6. Le lagona le lava o le vaivai (moe ma vaivaiga), ma isi.

O le maʻisuka malosi lea na atiaeina i le tino o le tagata (faaletonu laiti ma isi suiga e mafai foi ona tupu, ma e mafai ona aafia ai isi totoga i le lumanaʻi), o lea ia aua le amanaia faailoga o loʻo i luga e ono avea ma faailoga autu o le faʻaalia o le maʻi. E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi ma suʻe se suʻega toto e fua ai le kulūkose, lea o le a mafai ai ona e suʻeina pe faʻapipiʻi le faagasologa o le metabolic i le tino, ma pe afai ei ai ni mea sese i le DNA.

O le fesuisuiai ma le maʻisuka e masani ona tuufaatasia. O faʻamaʻi masani, ma o le iloa o latou faailoga e le vave, e ono umi se taimi. E le vave, e mafai e se tagata ona malamalama i le faigata o le olaga i le lumanaʻi pe a fai o loʻo maua le maʻisuka. O le mea lea, e sili lava le taua i taimi uma e mataʻituina ai lou soifua maloloina, ma le mea muamua, meaʻai, aua o le mea sese lea e mafai ona mafua ai le le maua o le metabolism tutusa, amataina le faagasologa ole gaʻo, o le mafuaaga autu o le maʻisuka.

O le maʻisuka: Faʻasalaga e pei o se faʻalavelave

E pei ona faʻaalia mai i le faʻamaʻi, o le maʻisuka ma le le mafaufau e masani lava e leai ni faʻamaʻi. O le faaletonu o le tino o le Hormonal e faasolosolo malie, ma o se taimi faapitoa e le foliga mai, e faalagolago i le tino o le tagata. Mo sina taimi, o le tino o le tagata o le a taumafai e "tau" le faʻamaoniga o le maʻi, o le mafuaʻaga lea e ono aliali mai ai le moe, o le tino e "atagia" e tatau ona malolo, poʻo le taumafaina tele o meaai, ona o le leai o ni faʻamatalaga o le hormonal, o le a misia nisi mea , ma e mafai ona e taumafai e taui mo lenei mea e ala i le tele o taumafa taumafa. I se isi itu, o le televave e mafai ona tau atu i le fia inu ma isi faʻaʻailoga. O eseesega e mafai ona ese, e masani ona taʻitasi, ma e manaʻomia ai se faʻamatalaga tutusa mai se fomaʻi.

O le le maua o le maʻisuka e le o se faʻasalaga, naʻo se faʻamaʻi e mafai ona foia, e na o le tatau ona amata togafitiga, o tamaʻitaʻi ma alii.

E lua ituaiga o maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se ituaiga o faʻamaʻi pipisi. O le mafuaʻaga o le tele o le kulukose o loʻo gaosia i totonu o le eletise e mafua mai ona o le leai o se meaola e pei o le insulin. O le β-sūlū o loʻo i totonu o le pancreas ua faʻaumatia, ia e naʻo le mafuaʻaga mo le gaosiga o le inisalini.

Soʻo se mea ituaiga 1 o le maʻisuka ua maua:

  1. I le laʻitiiti (seia oʻo i le matua),
  2. Pe o tagata matutua i lalo o le 30 tausaga,
  3. E masani lava, o vaega o tagata e sili atu nai lo le 40 o loʻo mamaʻi.

E ui lava, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻaonapo nei, o lenei vaitau o le matua ua faʻapupulaina atili. O le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faʻalagolago, pe a oʻo i le maʻi e amata le alualu i luma e aunoa ma le tagofia o fualaau, e oʻo atu ai i le oti.

Faʻafitauli ma le ituaiga 1 Maʻisuka

I nisi tulaga, o le le maua o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona le tumau, ae o fomaʻi foi e mafai ona fautuaina le aloese mai le fausiaina o se tamaitiiti, talu ai ona o maʻi masani i se tamaitiiti e mafai, i taimi uma o le tuputupu ae o le fetal ma le fanau mai. E afua ona o faʻafitauli o le gaʻo.

O le maʻisuka ituaiga 2 - o le puipuiga o siama tino i insulin. O lenei mea e aʻafia ai le togafitiga. O lenei ituaiga ua maua i le tele o tulaga o le maʻisuka ua oʻo i le 90%.

O faʻamaoniga e aliali mai ma le ituaiga 2 e mafai ona fesuiaʻi mai le ituaiga 1:

  1. O foliga mai o le paʻu o le paʻu,
  2. O se faʻalavelave mataʻutia i le faʻaaliga (o le aafiaga o le "faʻanoanoa"),
  3. Faʻagasolo malie le faʻafouina o le tino paʻu
  4. O le gutu gutu, o le fiainu,
  5. Paresthesia o vae, ma isi.

Faʻafitauli ma le ituaiga 2 Maʻisuka

O le faʻamautinoaga o le le iloa o le fanau mai ua faʻaalia atili i le maʻisuka ituaiga II. E afua ona o le fausiaina o le tino i tane, ma le faʻaleaogaina o le siaki i tamaitai. O le a sili atu le sao ona fai atu o le maʻisuka ona o le le atoatoa o le hormonal e afaina ai le tino i taimi uma i se auala e soli ai galuega faatino. O le a le uiga o le valea.

Faʻamatalaga inflammatory i ovaries, o foliga mai o se uila, leai se malosi, o nei mea uma e mafua mai ona o le mamafa o le mamafa. O le faʻasalaina o le tino o le tino na mafua ai ona faʻafitauli i se isi fuafuaga, e fuafua i le atinaʻeina o le maʻi lava ia.

O se faʻamaʻi e pei o le leai o se tamaititi, ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina uma ai tamaʻitaʻi ma alii, o vaitausaga eseese. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i lou lava soifua maloloina.

E masani lava ona sili atu le leaga o aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i tamaloloa nai lo tamaitai, ona latou te aafia tele ai le olaga patino. E pei ona taʻua muamua, o lenei faʻamaʻi i tagata, o le maualuga o le testosterone i le tino ua paʻu'ū, ma faʻaitiitia ai le manaʻo faʻafeusuaiga, lea e mafai ona taʻitaʻia e le gata i galuega faʻaleagaina, ae faʻapea foi i le vaivai.

O le mea lea, e tusa lava pe tulaʻi mai ni faʻafitauli, e tatau i se tamaloa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma maua se faʻamaʻi. O lea e taofia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

Maʻisuka ma le Faʻafitauli i Alii

O le faʻamalosia o galuega faʻatinoina e le afaina ai le maʻi, ae o faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le faagasologa o lona atinaʻe i le tino. Mai lava i le amataga, o le faʻamaʻi lava e mafai ona faʻaitiitia ai le gaioiga o galuega i tane, talu ai e le masani ona faʻalauiloaina ia maʻi o le maʻisuka. I tagata, o le faʻamaʻi e aliali mai i se auala e ese le eseese. E mafai ona avea ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi e pei o le tele o sclerosis, poʻo le uaea o le vaʻai, ua afaina, ua afaina ai le tino. Ma, i alii, i le taimi o feusuaiga, e maua ai e le sperm le vevela e aunoa ma le fetogia i fafo, o le mea e iloa ai ua fuafuaina e pei o le retrograde ejaculation, o se tasi lea o fesuiaiga i mafuaʻaga o le tamaititi.

Tama e le maua i le maʻi suka

O le ituaiga o tama e leai se tamaititi e mafai foi ona faʻaalia e solia ai le DNA ma le RNA, faʻapea foʻi ma le sperm themselves, lea e mafai ona faʻateleina ai filifiliga mo le faʻaalia o maʻi faʻapitoa i le pepe e leʻi fanau mai. O ia tulaga e seasea lava, e mafai e le fomai ona talanoa e uiga i se maitaga le manaomia. O lea e taofia ai le ono lamatia o le iai o se tamaititi maʻi.

O le mea lea, 'aua nei e le amanaʻia togafitiga faafomaʻi pe afai o faailoga pei o:

  1. O le tupu mai o mea manogi i lalo o le puimanava,
  2. Faʻaitiitia le faʻavae
  3. Faʻavaʻa faifaipea, aemaise i le po,
  4. O le fia inu ma le pulea le manaʻo.

O le maʻi maʻisuka ma le le mafaufau i tagata ua fuafuaina i le silia ma le kuata o mataupu i le faʻamaoniga o faailoga o loʻo i luga. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i lou tino, ma i le taimi e taofi ai le atinaʻe o le maʻi. Afai ei ai ni ou masalosaloga poo ni fesili, o le a ou tau e vaai i se fomaʻi, ma siaki ai le gaoioiga a loʻu lava tino mo faamoemoega puipuia.

O le maʻisuka e maua ai le faalēmataʻu i tane

E le mafai ona maua i le gasegase i soo se ituaiga faʻamaʻi, ae masani ona tupu i le ituaiga 2. I le tele o tulaga, e tusa lava pe o le avanoa o le a maua e le tamaititi e le i fanau mai se faʻamaʻi pipisi o le tama e fai i le taimi nei i le 6%, e toe aoga foi e faʻaalia uma le gauai ma le ogaoga aʻo lei fuafuaina se maʻitaga. E tatau foi i tamaitai ona suʻe suʻe toto. Talu ai ona e le o inisiua i latou ile maʻisuka.

E mafai foi ona e malamalama o se mea e sese i le tino o se fafine ma aʻo lei faia se suʻesuʻega faafomaʻi. O le faʻailoga muamua o le maʻisuka i fafine e mafai ona avea o se taamilosaga le talafeagai, o le maʻi maʻi Moriak. Atonu o le isi auala - o le faasolosolo faasolosolo malie e mafai ona tosoina mo le sili atu ma le 30 aso, faatasi ai ma se vaega itiiti o mea faalilolilo, ona o le le lava o sea hormone i le tino e pei o le inisalini.

O lenei mea e aʻafia ai i le faʻaleagaina o le tino i ovaries ma le pituitary gland, ma faʻalavelaveina ai a latou fegalegaleaiga.

Maʻisuka ma le Faʻafitauli: Togafitiga

O le faagasologa o le togafitia o le maʻisuka ma le le fanau mai e mafai ona tupu i le taimi e tasi, o le mea autu o le amataina lea o le togafitiga e ala i le faʻafesoʻotaʻi le tagata poto faapitoa.

O le togafitiga o ia lava e faapenei:

  1. Puleaina le maua o le mamafa (i se tulaga e le faatagaina lona faateleina),
  2. Faʻaaloalo i mea taumafa i se taumafa faifai pea,
  3. Puleaina le maualuga ole inisalini,
  4. Mataitu le toto suka ma le hemoglobin.

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu togafitiga faafomaʻi ma fualaau.

O le faagasologa o le togafitiga o le maʻisuka ia te ia lava e ono eseese mai fesuiaiga autu o taualumaga o togafitiga. Faʻalagolago i le maualuga o le metabolism o le tino ma le inisalini i totonu o le toto.

Aua e te mafaufau ia te oe lava, ma sili atu ona e tago i fualaau. O nei mea uma e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e mafai ona naʻo le leaga pe a le saʻo le togafitiga.

IVF mo le maʻisuka i alii

O le manaʻomia o se IVF mo le maʻisuka e mafai ona mafua ona o se togafitiga faʻaleagaina ua taua o le azoospermia (leai o le toto i le ejaculate).

Afai o le azoospermia e faʻalavelave, o lona uiga, o le spermatozoa foliga, ae le maua i se mea latou te manaomia ona o le toe foi mai o le ejaculation, ona mafai lea ona aveʻesea latou te faia le faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo lava i le faʻasolosolo o le maʻi.

A maeʻa ona maua le meafaitino, e filifilia e le fomaʻi fua se sperm talafeagai e ala i le tuʻu i totonu o le fuamoa.

O nei mea uma e mafai ona faia pe a maeʻa se suʻega faʻamalosisi maeʻaeʻa ma le filifilia o tulafono talafeagai mo le togafitiga o le le fanau mai.

I le matua o tekinolosi, o le Initaneti e mafai ai e oe ona maua faamatalaga talafeagai uma e manaʻomia i vaega uma o gaoioiga. Leai se faʻasologa ma vailaʻau. I le tele o faʻasalalauga, e talatalanoa e tamaitai pe faapefea ona latou fananau mai i le maʻisuka, pe faapefea ona tupu le maitaga, ma mea na mulimuli mai.

Maʻisuka ma le le fanau mai: o se faʻalapotopotoga mo tagata gasegase e aʻoaʻo atili ai

O tala taʻitasi o le tagata lava ia, ma e mafai ai e oe ona aʻoaʻo tele ma talanoa e uiga i se tagata e sili atu lona poto masani, o lea ua nofouta ai i mea eseese na tutupu.

E taua le manatuaina o faʻamatalaga uma e tuʻuina atu i ia punaoa atonu e leʻo taimi uma e saʻo ma saʻo, o le mea lea, afai ei ai ni ou masalosaloga poʻo ni popolega, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo nisi e puipuia lou lava soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

O se maʻi e pei o le maʻisuka e le tatau ona le amanaiaina.

Tuua Lau Faamatalaga