Talia suamalie ma mea manogi mo le maʻisuka

I le maʻisuka, e le mafai e le tagata pancreas ona maua mai le tele o le inisalini manaomia. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata o loo tupu pea. Ona o lenei mea e tatau ona vavaeeseina ai le suka mai le meaai.

E taua le iloa o le tagata maʻi e le mou ese atu ma le manaʻoga e maua meaai ma mea inu suamalie. E mafai ona e taulimaina le faafitauli, o le mafuaʻaga lenei e masani ona faʻaaogaina ai le suka, lea e maua ai se tagata e manaʻomia le selu. E taua le matauina o mea suamalie e eseese.

Muamua lava, ua vaevaeina i latou i mea faʻapitoa ma natura. A o lei filifilia se suka, e tatau i le maʻisuka ona faamasani i latou lava i mataupu faavae oa latou galuega ma le faiga o a latou faatosinaga i le tino o le tagata.

O le a le suka e sui e mafai ona mafaufauina saogalemu?

E mafai ona maua se suʻega talafeagai i le suka

Sweeteners, i se tulaga aoao, ua vaevaeina i ni ituaiga se lua, e pei o: natura ma mea e faʻaogaina. E ala ile natura e aofia ai: sorbitol, xylitol, fructose, stevia. O ia oloa ua manatu e sili ona aoga.

O le lisi o mea faʻapipiʻi e aofia ai: aspartame, cyclamate ma saccharin. O oloa faapena e lauiloa foi. E taua le matauina o oloa masani e maualuga i calories, ae, e ui i lea, e sili atu ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O se mea le lelei o le suamalie suamalie o le gafatia lea e faʻalautele ai le manaʻo. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le suamalie sili ona mataalia ma saogalemu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E na o se oloa e lava e mafai ona maua ai aoga muamua e aunoa ma le faaleagaina o le tino. E taua foi le matauina o le tau o oloa e mafai ona eseese tele.

O a mea e afaina ai le tino o le maʻisuka?

O a mea e tatau ona iloa e tagata maʻisuka?

O le toilalo o le lauroid o le uiga o le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua. Faʻasaga i tua atu o nei faʻamaʻi, o le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto e faʻaititia ai le tele. O lenei tulaga e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaalia o faʻafitauli eseese ma faʻafitauli.

O le mafuaaga lena e matua taua ai mo le tagata maʻi ona faʻamautu le paleni o mea o loʻo i totonu o le toto. Togafitiga e filifilia e se fomaʻi, e fuafua i le ogaoga o togafitiga. I le faaopoopo atu i le tagofia o vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitaʻi i se meaʻai faapitoa.

Aua nei sili atu le taumafa fua.

O le meaai e tatau ona vavaeeseina ai le faʻaaogaina o meaai, lea e mafua ai le faateleina o le kulūkose. Mai i le lisi e ave ai buns, fua suamalie ma soʻo se isi mea e maua ai suka.

O mea suamalie e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai tofo a le tagata maʻi. E mafai ona faʻamalosia ma masani. O mea suamalie faalenatura ei ai le maualuga o le kalori, ae o le tino e sili atu ona manuia mai ia i latou nai lo tagata gaosi.

Ina ia faaitiitia le afaina, ia talanoa i se meaʻai po o le endocrinologist. O lau fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe mea suamalie e filifili. A o leʻi filifilia le suamalie sili ona lelei, e tatau ona e mafaufau io latou uiga le lelei ma lelei.

O le lisi o mea totino e mafai ona faʻataʻitaʻiina e pei ona taʻua i lalo:

  • ia maua le maualuga o le kalori, o se tulaga le lelei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o ē na muaʻi fuafuaina i le atinaʻe o le oona,
  • i ai se aafiaga agamalu i luga o le gaʻo gaʻo,
  • Maualuga maualuga
  • saunia lelei le tofo i oloa, ae le sili atu le suamalie.
Le suamalie sili ona lelei e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka.

O meaʻai suamalie na faia i totonu o le fale suesue, e eseese i faailo nei:

  • maualalo le kalori content
  • e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate,
  • pe a oʻo i le tele o atopa, latou te tuʻuina atu se tofo i meaʻai,
  • o le faagasologa oo latou aafiaga i le tino e le o malamalama atoatoa i ai, ona o le meafaigaluega ua manatu e le saogalemu atoatoa.

E taua le maitauina o le suamalie e maua i le paʻu pepa ma i le pepa laulau. O ia elemene e mafai ona faigofie ona solo i le vai ma faaopoopo i meaʻai.

Faʻatauga Suga Masani

O le lisi o suʻe sili ona lauiloa e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  1. Sorbitol poo le sorbitol. O se mea faapena e maua mai i le ava e ono-atopa, e maua i le foliga o se paʻu paʻu, paʻu o le tioata ma se suamalie suamalie. O le oloa e maua mai i vine vine, apricot poʻo isi fua. Ole fualaau faasaina e le maua ai le paʻu o le mamafa, talu ai ona maualuga lona maualuga i le kalori, e tusa ma le 3.5 kcal / g. O le auupega o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina, e faʻateleina ai le faʻamalosi. Ole fualaau faasaina e taofia ai le aveeseina vave o mea aoga mai le tino o le tagata. Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 40 g.
  2. Xylitol. Xylitol o loʻo gaosia i le faagasologa o le galueaina o ulu o le sana, sunflowers, tree deciduous ma toega o le cotton. O le kalori o mea e tusa ma le 3.7 kcal / g. O le vaega e faʻavaveina ai le faagasologa o metabolic processes i le tino o le tagata. E mafai ona faʻaosoosoina le faʻaalia o le gastrointestinal disorders. O le meafaigaluega e leai sona aʻafiaga i le tulaga o le nifo niila. Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 40 g.
  3. Fructose. Fructose o le mea autu o fualaau aina ma le meli. E 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O le vaega e le o se mea suitulaga mo le suka mo le mamafa o tagata, talu ai o le kalori content o oloa e maualuga ma e tusa ma le 4 kcal / g. O le fructose e vave faʻavelaina i totonu o le manava, e le faʻaosofia ai faʻaaliga o faʻamaʻi nifo. O le maualuga o le fua o le fructose i le aso e tusa ma le 50 g.
  4. Stevia. Stevia o le suka e suitulaga i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi. O le oloa e sili ona aoga. E maua mai le meafaigaluega mai fatu o le laau i le tulaga o se siʻomaga. E ui lava i lona suamalie, o le stevia extract e le o iai ni gaʻo tele o kalori. Pe a faʻaaoga se mea e suitulaga, e mafai ona galo le mamafa. O le fualaau faasaina e le faʻaosofia ai le faateleina o le toto toto, e afaina ai le faiga o metabolic. E taua le matauina o le tuufaatasiga o loʻo i ai se mea faʻamalosi faʻamalosi.

Suga Sugar Substitutes

O suamalie suamalie e sili ona lauiloa, o lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo iai a latou mea maualalo i le kalori ma e leai se malosi e faʻaleleia ai le maualuga o le suka. O vaega e alu ese mai le tino o le tagata i se auala masani ma i le atoatoa.

O le mea sili ona matautia o nei vaega, o oloa ia e masani ona aofia ai elemene gaosi ma mea leaga lea e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. E taua le matauina o nisi atunuu i Europa ua faʻasaina le faʻaaogaina o suka suka.

I le Rusia, o nei mea e maketiina ma e sili ona lauiloa i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

  1. O se tasi o mea e sili ona lauiloa o le saccharin.. O lenei oloa o le suka muamua lea e suitulaga i le maketi mo tagata gasegase. I le taimi nei, ua faʻasaina le saccharin i le tele o atunuu o le lalolagi, e pei o faʻamalositino o faʻamaoniga ua faʻamaonia e mafai e le vailaʻau ona faʻaosoosoina le atinaʻe o kanesa.
  2. Aspartame. O le sui o Aspartame e aofia ai vailaau e 3, o le aspartic acid, phenylalanine ma le methanol. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega e mafai e le meafaigaluega ona afaina tele i le soifua maloloina, e pei o le faʻaosoosoina o osofaʻiga o le maʻi, e oʻo atu ai i faʻamaʻi ogaoga o le mafaufau ma le fatugalemu o le tino.
  3. Cyclamate. Seia oʻo mai talu ai nei, sa matua lauiloa lava le Cyclamate. O le fualaau faasaina ua vave ona gasegase mai le gastrointestinal tract ma ua alu ese lemu mai le tino o le tagata. E le pei o isi mea suamalie, o le Cyclamate e itiiti le vevela, ae o lona faʻalauteleina faʻaaogaina e mafai ona faʻaititia atili ai le aʻafiaga o fatuga fatuga. I le taimi o suʻega, na faʻamaonia ai o tagata gasegase o loʻo faʻaumatia Cyclamate o le a sili atu ona feagai ma faʻafitauli o le nephrology.
  4. Acesulfame. Acesulfame e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani. O le vaega e masani ona faʻaaoga mo le gaosia o asikulimi, mea inu gaʻo, suamalie. O sea oloa e mafua ai le afaina tuusao i se tagata maloloina. O le vailaau e aofia ai le methyl alcohol. Ua faʻasaina Acesulfame mo le gaosiga i le tele o atunuu Europa.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo lisiina, e mafai ona faʻamaonia e faapea o le faʻaaogaina o le suka gaosi e suitulaga i le tele o tulaga e afaina ai le tino o le tagata. E manaʻomia e tagata maʻi ona gauai atu i oloa masani. O lo latou mauaina e mafai foi pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

E mafai ona fai e aunoa ma le faʻaaogaina o mea suitulaga?

Faʻalogo! Soʻo se mea suamalie e faasaina ona faʻaaoga i le taimi o maitaga ma le lactation. Aua le tuuina atu i tamaiti se mea suamalie.

O fuainumera o le suamalie e taua i le laulau:

Suauu suamalie ma gaosi moni (sui o le suamalie)
Suʻu tino e suiaTalia le leleiFaʻafefete le sukaTalia le lelei
Fructose1,73Saccharin500
Maltose0,30Cyclamate50
Lactose0,16Aspartame200
Stevia (ata), Filodulcin300Toto200
Monellin2000Xylitol1.2
Osladin, Thaumatin3000Mannitol0,5

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaali atu ai i le au faitau le mea sili ona lauiloa o meaʻai e sili ona lelei e sui ai le maʻisuka.

Contraindications

O le faʻatonuga faʻasaina le ave o soʻo se mea suamalie i ia tulaga:

  • ogaoga o le ate,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • faʻataʻitaʻiga faʻaleagaga faʻaalia manino,
  • o le lamatiaga o le faʻaalia o faiga o le tuma o le faʻaleagaina o le tino.

E faasaina le faʻaaogaina o suka suka i le taimi o le maitaga ma le susu. O lenei tapulaa e matua aoga lava i mea e le talafeagai. E mafai ona faʻaaogā faʻamaloilo faʻanatura pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O mea suamalie e le o se mea taua o se togafitiga togafitiga.

Sugar e sui mo le maʻisuka e leʻo faʻamaonia fualaau ma e naʻo le faamalieina o tagata maʻi i lenei faʻamaʻi. O le mafuaʻaga lena, afai ei ai se avanoa e lafoai ai le faʻaaogaina o ia mea tuufaatasia, e sili atu le filifili le soifua maloloina.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le fautuaina tagata maʻi e faʻaaoga suauu masani. E mafua lenei mea ona o le maualuga o lo latou kalori. O le tuusaunoaga o le stevia. O le vaega e leai se faʻasalaga ma e le saofaga i le faateleina o le toto suka.

O nei mea manogi e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka, e le mafai ona faʻaogaina pe faʻale-natura, e faigata ona tali faʻaletonu. O ia mea ua filifilia e le fomaʻi e faalagolago i luga o faʻamatalaga avanoa mo le faʻaaogaina.

Mea suamalie i le taimi o le maitaga

Lelei lelei Ua ou maʻitaga, 10 vaiaso. O taimi uma lava ou te manaʻo ai i selu. O le faafitauli o loʻu maua o le maʻisuka. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, o a mea suamalie e mafai ona ave ina ia le afaina ai le tamaitiiti?

Talofa O le filifiliga sili mo oe o le stevia. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma tamaʻi maitaga ua faʻaalia ai e oʻo lava i le tele o tui o lenei vailaau e le aʻafia ai le fusi. Ae mo le faʻatuatuaina atoatoa, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E faʻapefea ona fai se keke mo se maʻisuka?

Talofa maʻi! Ua maʻi laʻu tama i le maʻisuka talu mai lona laʻitiiti. E le pine ae iai sona aso malolo tele - ua 18 ona tausaga. Ou te manao e tao se keke. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu i le maʻisuka pe faapefea ona suia le suka? O le fea mea manogi e talafeagai mo le taoina?

Lelei lelei I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o meaʻai mo le laulau fiafia. Mo le taoina, stevia ma le citrosis e sili ona fetaui lelei, aua latou te leiloa lo latou suamalie pe a faʻaalia i le vevela maualuga.

Faʻaopoopoga mea taumafa

Talofa E 45 oʻu tausaga. Talu ai nei na amata ai ona oso i le toto suka. Na faatonuina e le endocrinologist e mulimuli i se meaai. E le mafai ona ou inuina le lauti e aunoa ma le suka! Taʻu mai, faʻamolemole, pe mafai ona ou ave se mea suamalie mo le maʻisuka?

Lelei lelei A maea ona faitau lenei tusiga, e mafai ona e mauaina le mea manogi lelei.

Tuua Lau Faamatalaga