Cordyceps: o le a le ituaiga mushroom, o le a le aoga mo ma pe faʻapefea ona tupu?

Igoa faasaienitisi: Cordyceps sinensis

Isi igoa: Cordyceps mushroom, muserroom mushroom (English), dong zhong chang cao, dongchongxiacao (Saina), semitake (Iapani), zhongcao ma chongcao (Saina).

Cordyceps sinensis lea e lauiloa foi o se anufe anufe, e masani lava ona manatu sese o se malie, ae o le mea moni lava o se pulu parasite e afua mai i Saina ma Tibet.

E faia le Cordyceps pe a afaina e anufe anufe, lago po o anufe ma ona sipuni, faʻapipiʻi ile lauulu i le vaitau o le tautoulu, ma tupu aʻe i le taimi o le taumalulu. A oʻo mai le tautotogo, o le mushroom e oʻo mai i lena taimi e faʻamalosi e faʻamaʻatia atoa ma faʻafefe le anufe poʻo isi iniseti, totogo aʻe ma faʻaalia lona tino o fua o fualaau aina i luga ae o le eleele.

O le tino o le tino, e aofia ai toega o le iniseti ma le tino o le tagata lava ia, e aoina i le lima, mago ma teuina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau.

I togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa a Asia ma le faʻasoifuaina o Saina, ua faʻaogaina Cordyceps mo le tele o seneturi, ma e leʻi leva talu ai nei ona faʻafoʻi atu e le vailaʻau i le itu i Sisifo ana mea taua.

Cordyceps - Faʻavae

O le tele o vailaau kemini o Cordyceps ua uma ona iloa mo o latou soifua maloloina. O nei mea e aofia ai nucleosides, siama, polysaccharides, protein, amino amino taua, vitamini ma minerale. O isi vaega vailaʻau e aofia ai: adenine, adenosine, cholesterol palmitate, D-mannitol (acid cordycetic), ergosterol peroxyide, guanidine, nucleoside hypoxanthine, thymine, thymidine, uracil, uridine, 3'-deoxyadenosine.

Cordyceps - fuataga

Cordyceps E maua le gagana Saina i le tele o faleoloa faʻasoifua maloloina a Saina ma isi faleoloa faʻalesoifua maloloina.

I le masani ai, o Cordyceps vao e tatau ona faʻaumatia i le 5 to 10 g i le aso. Ae peitaʻi, afai o loʻo e faʻatau oloa Cordyceps (silasila i Cordyceps NSP i capsules poʻo Cordyceps Tiens) i foliga o capsules, otaota, paʻu po o le vai, mulimuli i faatonuga i luga o le igoa poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi agavaa ma le poto masani i tagata ma tagata lautele vailaau.

Cordyceps - meatotino, faʻaoga ma penefiti soifua maloloina

O Cordyceps sinensis na faʻaaoga mo le tele o seneturi i togafitiga masani a Asia ma Saina. I le taimi nei, o lenei mushroom e masani ona faʻaaogaina i Saina e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le soifua maloloina lautele. O le lisi o aoga aoga o cordyceps e manaia tele.

O le musika o Cordyceps e tele naua faatinoga. E togafitia ai faʻamaʻi faʻalaʻi e pei o le tale, maʻi masani ma le foma. Faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻaaogaina mo le faʻaleagaina o feusuaiga ma le po urination. O Cordyceps e faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi fatu ma toto e pei o arrhythmia, ania, ma le maualuga o le cholesterol. E faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi ate e pei o le hepatitis B.

Cordyceps o se immunomodulator e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino, faʻaleleia le malosi, malosi ma le malosi.

Anomea Antioxidants o Cordyceps

O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o Cordyceps sinensis o loʻo i ai meatotino faʻaleaga. Na maua ai o le upega o cordyceps e taofia ai le faʻamaʻiina o le linoleic acid, ma faʻaalia ai foi se gaioiga faʻamalosi e faasaga i isi oxidizing agents, e pei o le hydrogen peroxyide, supoxide anion, etc.

O le antioxyidant properties of cordyceps e mafai ona fesootaʻi ma le polyphenolic ma le flavonoid tuufaatasia o maua i totonu. O isi suʻesuʻega faasaienisi ua latou iloa o nei vaega e puipuia ai le tino mai faʻamalolo saoloto.

Aneti-inflammatory properties of cordyceps

I se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o se tusi talaaga Lautusi o Mea Faanatura ia Setema 2011, na maua ai o le faʻataʻitaʻiga o le cordyceps na faʻaalia ai le faʻasaina e uiga i le fausiaina o le superoxide ma le tuʻuina atu o le elastase. O lenei taunuʻuga e taʻu mai ai o le 'upega o lenei gaʻo atonu o se mea masani e puipuia ai le mumū.

O Cordyceps o loʻo faʻaaogaina le antitumor ma le anticancer.

E tusa ai ma se lipoti na lolomiina i le tusi o talaaga Japanese Journal of Experimental Medicine, ia Aukuso 1989, na maua ai o le faʻaaogaina o se vaega mafanafana o lenei galo na maua ai se faʻaitiitiga iloga o gaʻo na mafua mai i le Ehrlich carcinoma cell i mumuse. O isi suʻesuʻega faʻapena sa faʻatautaia foi lea na faʻaalia i taimi uma e maua ai le gasegase o le cordyceps e faasaga i ituaiga o kanesa, e pei o le kanesa o le lymphocytic, le hepatoma, le kanesa o le prostate, le kanesa o le kolone ma le kanesa o susu.

Cordyceps Faʻateʻaina le Faʻasalaga ma Faʻamalosia le Faʻanoanoa

O le lipoti na lolomiina i totonu o le tusi talaaga Biological and Pharmaceutical Bulletin i le masina o Me 2003, na taʻua ai e faapea, faatasi ai ma le faʻaofiina o le cordyceps e faʻapipiʻi mai i mata, o lo latou tumau i le taimi o le taʻele na faʻaleleia atili mai le 75 minute i le 90 minute. A oʻo ina faʻavaivai pea le maile, o le mamafa o faailo na faʻaitiitia i totonu o le vaega o miole na faʻaaogaina cordyceps, e ese mai i le vaega na le mauaina.

O le isi faʻamaoniga faʻamaonia e mafai ona aoga le cordyceps sinensis o se auala e faʻaleleia atili ai le malosi, faʻateleina le malosi ma tuʻuina atu se malosi i se tagata - i le 1992 i le Olimipeka, o tagata taaalo Saina oe na uia laupepa na latou maua ni taunuuga taua i ituaiga eseese o tauvaga.

Aneti-fomaʻi meatotino o fusi faʻamau

O Cordyceps sinensis o loʻo masani ona faʻaaogaina i togafitiga Saina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le tino, e aofia ai faʻamaʻi o le tino respiratory, bronchitis, ma le foma. E talitonuina o lenei malie e faateleina ai le gafatia e faʻafefe ai le okesene i le tino, ma faʻaleleia atili ai le manava o le tino.

O lenei vaega o cordyceps e leʻi leva ona suʻesuʻeina ma na lolomiina ai i totonu o le tusi talaaga. China Journal of Chinese Materia Medica ia Setema 2001. Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea o Cordyceps e faʻaitiitia ai le tali i se suega faʻaosooso o le faʻaosooso o suiga o le fatu i le maile ma faʻalavelave ai le faʻaosoina o le antigen i le eosinophils. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le cordyceps e fai ma sui sui mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻisuka.

Cordyceps ma le soifua maloloina o le tino

I se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o se tusi talaaga Journal of Pharmacological Sciences i le 2010, na fai mai o le faʻasologa o cordyceps e puipuia ai le hyperlipidemia.

O le Hyperlipidemia o se itu taua tele mo le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular. Ua maua i le gasegase e fafagaina i meaai maualuga, o le faaputuputuina o le cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le toto e faaititia ma le faaopoopoina o cordyceps i fafo atu o meaai. E le gata i lea, o le maualuga o le protein phospho-AMP-activated protein kinase ma le phospho-acetyl-CoA-carboxylase i le ate ma le tino o le tino o le retroperitoneal avanoa ua faateleina. O nei taunuuga e faaalia ai o le codiceptin e puipuia ai le hyperlipidemia e ala i le faʻamalosia o le AMPK. O faʻataʻitaʻiga i mumua ma le faʻaleagaina o le metabolism ua faʻaalia ai e mafai foi e le codiceptin ona faʻaleleia lelei le lagona o le insulin.

Antidiabetic meatotino o cordyceps

O le lipoti na lolomiina i totonu o le tusi talaaga Taʻutinoga faʻavaeFaʻaopoopoma le isi Suʻesuʻega o Vailaʻau, ia Setema 2010, na fai mai o Cordyceps faʻamaoaigaina ma le vanadium e mafai ona avea ma faʻamaʻi, faʻaonapo nei, togafitiga masani mo le atuatuvale ma le maʻisuka.

I se isi suesuega na lomia i totonu o se tusi talaaga American Journal of Chinese Medicine, i le 2006, na maua ai e Cordyceps le maʻisuka ua toesea, na mafua mai i le paʻu o le mamafa, polydipsia ma le hyperglycemia i tamaʻi.

O Cordyceps e faʻatautaia le tali a le tino

I se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o se tusi talaaga International Immunopharmacology i le 2011, na fai mai o le masini faailoga o polysaccharides vavae ese mai le tino o fualaau o le Cordyceps militaris sa suesueina i macrophages e iloilo ai lona tulaga e aunoa ma le puipuia i totonu o pua. O taunuʻuga na faʻaalia ai e mafai e le cordyceps extract ona mafai ona faʻatonutonu le tali a le tino.

Cordyceps - aʻafiaga ma faʻalavelave

E masani ona saogalemu le Cordyceps i le togafitiga fautuaina, ma e leai ni aʻafia ogaoga na iloa.

Tina ma le lactation

E le i faʻamautuina pe saogalemu le faʻaaogaina o fusi uila e fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi. Ina ia aloese mai taunuuga leaga, o le faʻaaogaina o paʻu e le fautuaina.

Contraindications:

E mafai e le Cordyceps ona faʻafesoʻotaʻi le tali puipuia, o le mea lea e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le autoimmune, e pei o le tele sclerosis (MS), lupus (suauu lupus erythematosus, SLE), o le gasegase o le rumato (RA), ma isi.

E mafai foi e Cordyceps ona fegalegaleai ma le immunosuppressants, e pei ole cyclophosphamide (Cytoxan, Neosar), prednisone, poo isi fualaau tutusa.

Tulaga lautele

E tufatufa atu Cordyceps i itu i sasae. E mafua lenei mea i le tele o ituaiga o iniseti, e mafua ai ona maua e le anufe tulaga mo le atinaʻe, ma tulaga masani faʻalelei mo latou atinaʻe. O le tele o meaʻai e tupu i caterpillars.

O lenei mushroom ei ai se taamilosaga e le masani ai. O ona feeseeseaiga o loo i luga o le fogaeleele i se tulaga toafilemu. A oʻo mai se iniseti latalata ane, i luga o luga o luga o luga o ona uaua e mafai ona atiaʻe, o loʻo faʻapipiʻi i le tino ona o le palesia. E masani lava, o le atinaʻeina o le galo e tupu i le tino o le anufe, i le taimi o le taumalulu.

O le mycelium o le fasipolo parasitic e tupu i totonu o le tino o le iniseti ma faasolosolo malie lava ona faatumuina lona tino, ma toso ese uma mai ai sua mai luga. Cordyceps e faʻamaonia le mailei, o se vailaau masani, i le tino o se iniseti. Faʻafetai i lenei mea, o le parasaite na mafua ai se puipuiga mai faʻamaʻi meaola ninii.

I lalo o ia tuutuuga, ua mate le iniseti o le fale, ma o lona tino, e pei o se puʻu, ua avea ma se puipuiga e puipuia mai le afu mai siama ma ni manua eseese.

E faʻapefea ona faʻaalia i totonu o lenei vitio le tupu aʻe o le fiva parasite i le tino o le iniseti:

O foliga vaaia o cordyceps e le masani ai: e pei o le pala, e maua e le anufe se lanu enaena, aʻo le mushroom lava ia o se lanu enaena enaena. Ua tupu le mushroom. O le maualuga o le parasite e le sili atu i le 11-13 cm.

E sau mai Cordyceps se manogi manaia. E tofo malie.

O lenei fasipolo parasitic ei ai se mea taua. E aofia ai elemene nei:

  • vitamini B, C, E, K, PP,
  • antioxidants
  • enzymes
  • amino acids
  • faʻamalosi
  • uʻamea
  • magnesium
  • zinc
  • paluka
  • calcium

E tatau ona iai se gaioiga faʻapitoa e aofia ai i le anufe. O lenei vailaau o se elemene mamana malosi lea e faʻaitiitia ai foi le gaioiga o le tele o siama, e aofia ai siama o le hepatitis ma le HIV.

O le Cordycepsic acid o loʻo i totonu o fuamoa parasite e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto, faʻamalosi ai liua ma ponaivi, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le intracranial.

O le isi mea taua i le tuufaatasiga o cordyceps o le adenosine, o se mea malosi malosi. E faʻaleleia le tulaga o le paʻu, faʻafefeteina le faʻailoaina o le toto, e puipuia ai le faʻalavelaveina o paʻu o le toto ma fesoasoani ai e faʻaumatia mea oi ai nei.

E le o filifiliina e saienitisi po o le fea vaega o cordyceps o: flora poʻo fauna.

I le Vaega o Musika Faamalolo

Cordyceps. O lenei mushroom ei ai se faʻalavelave faʻapitoa tau atinae. O le tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o loʻo amataina lona alualu i luma i le tino o se anufe o le ituaiga Hepialus armoricanus ("Bat")

I le gagana Saina, o le Cordyceps mushroom musika e taua o "Dong Chun Xia Cao", o lona uiga: "iniseti i le taumalulu, mutia i le taumafanafana" - o loʻo faamatalaina mai i se vaʻaiga tauvaga masani o mushroom.

Seia vagana ai se isi itu, o le mushroom Cordyceps E amio lemu seʻia oʻo ina lagona ua lata mai le anufe, tusa lava pe mamao i le tele o mita. Aʻo sau i totonu, na ia togi atu ana meaʻai, lea e faapipii i le tino o le anufe e faʻaaoga ai ipu inu. E le pine, o vevela e osofaʻia manu ola. O le anufe e leai se faʻaaliga o faʻamaʻi seia oʻo ina manaʻo e tanu o ia i le eleele i le taumalulu i le faʻamoemoe o le avea o se chrysalis i le tautotogo. I lenei laasaga, e amata ona gaoioi le fugalaau, toto i totonu o le tino o le anufe ma fufulu uma meaʻai mai ai. I le masani ai, ua mate le anufe, ua tumu atoatoa i le mycelium o le fuga. I le tau mafanafana, o le tino o manoa o loʻo iai luga o luga, ma o le mycelium lava o loʻo i totonu o le tino o le anufe. Mo togafitiga faafomaʻi, e lua fuamoa fuamoa ma se tino anufe e faʻaaogaina.

O le tino enaena enaena o le fuga, o loʻo osofaʻi agai i luga i le 4-11 cm, o loʻo faia ai se faʻalanuga o le kalapu ma faʻamafanafana i lalo ma le lautele o le 3-4 mm. O le mushroom ei ai le manogi manaia ma le manaia suamalie.

O le tele o le anufe e oʻo i le 3-5 cm ma le 0.5 kupita le lautele, o lona lanu samasama auro e tele faʻasalaga, o totonu e paʻepaʻe poʻo pale samasama. O le tele o cordyceps o loʻo i ai se tino umi fua i luga o se anufe tele.

O Cordyceps e tupu i luga o le la o le Tibetan Highlands, lea o le maualuga e mai le 2000 i le 4000 mita i luga aʻe o le sami. E le fefefe le anufe ona o le maualalo o le vevela poʻo le le lava o le okesene, ae e fiafia e tupu i luga o eleele malus-rich soil. E mafai ona maua i Tibet, i itumalo Saina o Qinghai, Sichuan, Gansu, Yunnan. Northern Cordyceps (Cordiceps militaris) e mafai ona maua i le Itumalo o Jilin.

E tatau ona maitauina o le cordyceps o se taugata tele ma taugata, aemaise lava i nai tausaga talu ai nei. I Saina, e taʻua o le "meaalofa faalelagi." Mo se taimi umi, latou te na ona togafitia foliga o le tupu tupu ona o le tele o nei manogi.

O fomaʻi Saina i suʻesuʻega o le tele o senituri ua matauina ai e mafai e le cordyceps ona togafitia le tele o faʻamaʻi, i se faaopoopoga, o loʻo i ai se aafiaga faʻalauiloaina i togafitiga ma le leai o soʻo se itu aʻafia.

O faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega a le fomaʻi a Saina ua faʻaalia ai ni vaega taua se tolu o Cordyceps:

  • - lautele lautele o le talosaga,
  • - faʻauiga aloaia e avea o se sui sooupu lagolago,
  • - o le leai o semoni ma mea e faʻafefete ai, aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga.

O le a le mea e fai ai ni maea

O Cordyceps o se mea malie o lona igoa faasaienisi o Cordyceps sinensis. I Saina ua taua ai le Dóng chóng xià cǎ, o lona uiga o le "Winter worm, Summer grass", ma i Tibet - Yartsa Gunbu.

O le fasipolo parasitic lenei e tupu mai i paʻu ua paʻu i luga o anufe o loʻo taumalulu i le palapala. Atinaʻeina o le ola e aofia ai le tui i totonu o se iniseti, ma liliu atu i se mycelium, o se vaega taua o le silo. O lona tino, e pei o le mea lea, e gauai atu ai i arthropods.

O le taamilosaga e maua i le taimi o le taumalulu, ona oʻo ai lea i le faaiuga o le tautotogo o le mutia o le fuga ma le aʻa ma le ulu e aliali mai. O le anufe caterpilla lenei. O tulaga tau siosiomaga e tatau ona lelei mo le faagasologa atoa.

Ona toe fai lea o lenei taamilosaga atinae, ua toe faasao ai foi e le paluga ia spores, ua salalau atili. Ua taʻua o se mashroom caterpillar.

E silia ma le 350 ituaiga o sigi ma iniseti e fesootaʻi ma cordyceps.

O le mea sili ona taatele, e ese mai i le anufe, o le mushroom ant zombie e taʻua Ophiocordyceps unatellis, lea e faʻatuina ai vailaʻau e pulea ai amio. E faʻafefeteina ai pipi e 'ai se laʻau ma se "oti mate". Pe a mate le ant, o le a tupu aʻe le manoa, e foliga mai o se aʻa mai le ulu o le ant e foliga mai o se pu, sauni e fafaga.

Cordyceps, lea e puʻeina le tino o caterpillars, e sili atu ona le faʻamalosi. E ui lava o lenei fuga ua amata ona afaina ai le tarantulas, e leai se faamaoniga e mafai e le cordyceps ona afaina ai tagata.

Nofoaga o le tuputupu ae

O Cordyceps na maua muamua i mauga maualuga o Tibet. O loo ola nei i Saina. I lenei atunuu, na latou aoao e atiina ae. I Saina, e tufatufaina tufatufa i cordyceps i itumalo o Sichuan, Qinghai, Jilin.

O nei sugi parasitic e fiafia i eleele faʻafefeteina. O le nofoaga e sili ona fiafia i ai Cordyceps o mauga mauga i luga o le maualuga e 6500 mita i luga atu o le eleele. E le fefe Cordyceps i le maualalo o le vevela, e le lava le okesene, e fetaui lelei i soʻo se tulaga.

O nisi taimi e maua ai foi le malie i le pito i lalo, ae o le saina a Saina e na o na meaola e ola maualuga i luga aʻe o le eleele ei ai le tele o togafitiga faafomai.

Cordyceps talosaga

Saina le mushroom cordyceps:

  • - i le avea ai o se meafaigaluega ma se malosi e le faʻamalosia ai,
  • - e avea o se sui o le bacteriostatic ma se vailaau masani e faasaga i le tele o siama pathogenic (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus),
  • - e pei o se faʻatusatusaga o le tele o hormones, o loʻo i ai lona aʻafiaga faʻaleaga,
  • - i le avea ai ma vailaʻau vaʻaia e faʻaleleia le toto i maso o le fatu ma isi totoga, e puipuia ai foi le tino mai le thromboembolism, fatu fatu, stroke, angina pectoris ma faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, mama, ma isi,
  • - i le avea ai o se faʻatuga masani,
  • - o se auala e faʻaleleia ai le malosi ma le faʻatinoga,
  • - i le avea ai o se cholesterol ma le lipid lowering agent,
  • - o se auala e faʻatonutonuina ai le paleni o le calcium ma le maika,
  • - o se sui antitoxic e faʻaleleia ai le gaioiga o fatugaʻo, ate, mama,
  • - o se vailaau faʻasaina e faʻaleleia ai le tulaga o le okeni ua afaina ma faʻaosofia le gaioiga o le leukocytes, e faʻamalosia ai aʻafiaga o le radiotherapy.

I le Nofoaga mo le Fungotherapy, matou te faʻaaoga filosolo faʻatasi ai ma faʻalavelave maualuga o le kanesa o le pancreas, ate, fatugaʻo, maʻi faiʻai. E le gata i lea, ua faailoa mai cordyceps mo faamai ma tulaga nei: pneumonia, emphysema, tuberculosis, bronchitis tumau, bronchial asthma.

O le tau o le "Tibetan miracle"

Talu ai ona o le tele o ituaiga o anufe e seasea, e taugata tele, e toaitiiti tagata e mafai ona gafatia lenei mea faaopoopo i meaai. O le mushroom sili ona taugata i le lalolagi. Latou te talanoa e uiga ia te ia. O lenei ituaiga o meaola ua manatu o le mushroom sili ona lelei ma faailoga e le masani ai, o se meaʻai tele meaai.

O tagata i Tibet latou te aoina C. sinensis mo le tele o tupe. O le mauaina o nei anufe anufe e manaʻomia ai tomai sili, faʻatonuga, faʻatinoga. Ae o se galuega sili ona aoga.

O tau tele i Saina e tusa ma le $ 20,000 i le kilokalama. National Geographic talu ai nei na taua ai o le "Ogo Auro o Tibet." E le mafai ai ona gaosia le mushroom i le tele o taumafa.

O fea e tupu ai

E masani lava ona maua i luga o laufanua palapala papalagi i le maualuga e 3,500 mita i laufanua Saina o Sichuan, Yunnan, Qinghai, Tibet.

O le Cordyceps e mafai ona vaaia le tele o afā o fesuiaiga o isi atunuu: India, Nepal, Bhutan.

Tala faasolopito

  • sinensis na muamua aloaia aloaia i le 1694 e se saina Saina (Saina Pharmacopia) o se tapenaga o laʻau. O lenei laau toto sa masani i aso anamua. O tuutuuga o lona faʻaaoga e le itiiti ifo i le 300 tausaga. O le taimi nei e foliga mai o le tala faʻasolopito Saina sili ona lauiloa i togavao.
  • O Cordyceps na avea o se lalolagi faavaomalo ina ua faʻataʻapeʻapeina e le au taaalo Saina ni faamaumauga se lua i le 1993. E tusa ai ma o latou faiaoga, o le mealilo oa latou lauiloa o le Olimipeka e mafua mai i le anufe caterpillar.

E ui na manino mulimuli ane o le faiaoga Sinia na fafagaina nei tagata afeleti i fualaau faasaina e faateleina ai lo latou gafatia, o le mushroom lava ia e moni.

O le mushroom na toe avea ma nofoaga tutotonu o le gauai i le 20 tausaga ina ua uma le taaloga vitio e matua taua tele. O le Last of Us na faailoa mai o se mushroom lea na gaosia ai zombies. O le taaloga vitio na faʻavae i luga o le mea moni e faʻapea o nisi o ituaiga o manoa e mafai ona avea ma tagata gaoi o le anufe, lago, anufe, ma anufe. O nei sugi parasitic e ulufale atu i le tino o le talimalo e sui ai ona fusi.

O le faasologa o taimi o le Cordyceps 'taʻutaʻua na taʻalo i le 1993 i le taimi o Taaloga a le Setete Saina i Beijing. Na avea ma tagata lauiloa i le taʻaloga a Saina Wang Junxia na ia tagofia lenei togafitiga tulaga ese nai lo se punavai masani ma avea ma siamupini o le lalolagi i le 10,000 mita i totonu o le 42 sekone. E leai se tasi i le 23 tausaga talu ai na mafai ona gauia lana faamaumauga. Ae i se taimi mulimuli ane, o nisi o Olimipeka na latou aveina Cordyceps ae le o le tonic e le mafai ona ausia taunuuga manaomia. O le mea lea, o lenei mea na tulaʻi mai ai se fesili tele e uiga i lona aoga - pe sili ona faʻaleleia le maualuga o le malosi ma le malosi i tagata tauva.

O lenei mushroom o loo i ai i nisi o ipu o meaʻai a Saina, faatasi ai ma le siva na tupu ai.

Faʻaaogaina o meatotino faʻasili

Sa suʻesuʻeina e le Saina ia mea faʻamalolo o le galo i le sili atu. Na latou faʻamaonia e iai ni mea taua taua:

  • e faʻamalosia ai le toto ma faʻafefea e aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto,
  • toe faʻaleleia le tuʻuina atu o le malosi ma le malosi pe a maeʻa le faʻamalositino faaletino,
  • ei ai lona aʻafiaga faʻaleaga,
  • toe faafouina o sela o le tino,
  • aveese ia toxins mai le tino,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • toe faʻaleleia sela o le ate,
  • puipuia le tino mai le vevela,
  • tauivi ma le leai o se tama
  • fesoasoani e taofiofia siama o le kanesa,
  • faaleleia le leo o musika,
  • faʻasalalau le soifua manuia lautele oi latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka,
  • faʻasaʻo le ate ma le fatuga o galuega,
  • faʻaosofia le gaioiga o le vaʻalele,
  • faʻaosofia le faiai
  • toe faʻafoʻisia le faʻatinoina o le tino,
  • faʻalauteleina faiga faʻavae i le tino,
  • faataapeina maʻa fatu
  • faaleleia le faiga o le endocrine,
  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • e afaina ai le tulaga o fao, paʻu, lauulu,
  • faamalosia le malosi
  • o loʻo galue e pei o se mea faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaloloina le tele o meaola ninii, e aofia ai streptococcus, Staphylococcus aureus, pneumococcus,
  • toe faʻafouina le tino
  • Faʻaleleia le toe faʻaleleia o pupuni toto.

E talitonu le Saina e mafai e le cordyceps mushroom ona puipuia le uluai Qi malosi, lea e tuuina atu i se tagata i le fanau mai, mai matua. O le aofaiga muamua o lenei malosi e le mafai ona faateleina, ae ona o le tuufaatasiga o le fuga e mafai ona faasaoina i le olaga atoa.

E le gata i lea, o fomaʻi i sasae e talitonu e aoga le cordyceps i le togafitia o faʻamaʻi, e le mailoa pe leai foi togafitiga faʻapitoa.

Na latou iloa lelei mea taua o lenei fasipolo: o mamoe leoleo mamoe mamoe i Himalaya sa amata ona latou iloa o le mutia o mamoe e pei o pulou. O na manu e masani ona sili atu nai lo isi na 'ai le mutia na sili atu ona faigata, e le maʻi, e umi atu latou ola nai lo isi. Na amata ona felafolafoaʻi tala e faatatau i meatotino a lenei togavao, lea na faasolosolo lava ina taunuu i fomaʻi a Saina. Talu mai lena taimi, na amataina galuega i le suʻesuʻeina o meatotino a cordyceps.

I Rusia, e le tupu tupu, ae e mafai ona faatauina e avea o se mea faaopoopo meaʻai. Capsules with cordyceps mycelium o loʻo i ai le tele o vailaau faʻapitoa.

Contraindications

E le mafai ona faʻaogaina le cordyceps i soo se ituaiga i le i ai o nisi o faʻamaʻi masimmune (omonia o le rhumatoid, systemic lupus erythematosus). I lenei tulaga, o le faateleina o le tali atu a le tino e mafai.

E le gata i lea, e le tatau ona tuʻuina atu cordyceps i tamaiti i lalo ifo o le 3 tausaga le matutua, faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ma le susu.

O faʻavae e faʻavae i luga o lenei anufe eletini e fesoasoani i le lafoaia o le calcium mai le tino, o le mea lea, ao faagasolo le vaitaimi o latou faʻaoga, sauniuniga ma mea o loʻo faʻaaogaina i lenei minerale e tatau ona faʻaaogaina.

O tagata matutua e tatau ona matua matauina le fua pe a faaaoga fualaau faasaina e faavae i luga o lenei afu.

Auala mo le faʻapipiʻiina o musika

Faʻafetai i ona 'oloa taua, e sili ona maualuga le faʻaaogaina o cordyceps. Sa naunau tagata suesue i le mafai ona maua mai le gaosia o lenei laʻau, talu ai ona o lona tele o le aoina o mea e faigata ona o le tuputupu ae i nofoaga faigata i luga o le mauga.

E le gata i lea, ua tupu le cordyceps i auala nei:

  • Faʻasogaina o le anufe parasite ma ni faʻafitauli eseese se lua i se auala faʻamaoaigaina i le manogi vetene. Afai e lua ituaiga o siʻi ua sopoia, ua fanau mai se aʻa fou ma gaʻo maualuga.
  • Tuuina atu o le mycelium cordyceps. O tulaga e tatau ai mo lenei mea e faʻasalalauina ai le malamalama ma le vevela i le maualuga o + 20-22 tikeri. I ia tulaga, o le mycelium e i ai mo le masina, a maeʻa ona tuʻu ai lea i totonu o se potu e faʻapogisaina atoa. O le ea vevela e tatau ona avea ma +30 tikeri.
  • Alamanuia taulima. I lenei tulaga, o se fasipolo parasitic ma mea tau vailaau ua totoina i totonu o se meaʻai paleni ma fatuina ai ni tulaga e pei o le siosiomaga masani o lona tuputupu aʻe. I lenei tulaga, o le aʻafia o caterpillars poʻo isi iniseti e le manaʻomia. O le tuufaatasiga o le paluga o meaʻai e aofia ai le millet, sorghum grains, additive minerals. A o tuputupu aʻe le galu, e oʻo atu i le 96% o le mea e sui ai ua suia i le mycelium cordyceps.

Tuputupu ae i le fale

E mafai foi ona fafagaina Cordyceps i le fale. O se togalaau togalaau e lava mo lenei mea. E tatau ona i ai i le paolo. Afai e leai se saite patino, e mafai ona e totoina lenei mushroom i totonu o le fogafale lalo poʻo le faʻamafu, i atigipusa i le eleele.

Ina ia ola i le cordyceps, o le a e manaʻomia le mycelium o lenei anufe pala. Muamua e te manaʻomia le faʻafefiloi i tutusa tutusa le lalolagi masani na ave mai le togalaau, faʻatasi ai ma humus, liligi le paluga i totonu o se pusa. Mafiafia o le laulau - 15 cm.

I le gagana aganuu maua, e tatau ona totoina le 100 g o le mycelium cordyceps. Faʻatulaga ni mea ola i luga (o mea e faʻatau i faleoloa mo tagata faifaiva e talafeagai). E tatau ona tele naua - e tusa o le 5-6 kilokalama. O laʻau e tatau ona fufuluina i le eleele 1-2 cm.

O le seleselega muamua e mafai ona faʻamoemoeina pe a uma 3-4 masina.

Le faʻaogaina o cordyceps i vailaʻau

E faʻaogaina Cordyceps mo faʻamaʻi ma faʻafitauli e pei ole:

  • pneumonia
  • bronchial asthma,
  • bronchitis
  • ARVI,
  • fulu
  • tuberculosis
  • cystitis
  • pyelonephritis,
  • vailaau toto
  • afaina
  • colpitis
  • siama fatu fatu
  • angina pectoris
  • hepatitis
  • cirrhosis o le ate
  • leukemia
  • anaemia
  • feusuaiga
  • prostatitis
  • faʻamataʻu
  • herpes
  • benign neoplasms o le mammary glands,
  • leaga le faaleagaina o le tino i gaʻo i totonu.

O Cordyceps ei ai se faʻamalologa, ma i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se aʻafiaga puipuia, e puipuia ai le atinaʻe o toetoe lava o faʻamaʻi i le lumanaʻi.

E mafai ona faʻatau mai Cordyceps i le tulaga o se mea faaopoopo i le paʻu poʻo capsules, faʻapea foi i le foliga o se vai mo le faʻafofoga tautala. E masani lava, o le atinaʻe o ia tupe e 5-10 g i le aso.

Afai ei ai tino natura o Cordyceps, ona sauniuni lea o sauniuniga eseese ma se togafiti togafitiga i luga o latou faavae. Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o loʻo tupu i se foliga lapopoa, ua saunia le mamanu lea:

  1. Ave se tasi manoa, faʻataʻatia.
  2. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi ua vaeluaina i ni vaega se lua.
  3. O le vaega muamua o le paʻu mai le anufe ua sasaa atu i le 200 ml o le vai vevela vai, ua afaina, tuu mo le 12 itula i se nofoaga pogisa.
  4. Inu le fua na mafua ai.
  5. O le aso e sosoo ai, toe fai uma lava le manipulations ma le vaega lona lua o le mushroom paʻu.

O le togafitiga e faʻaaoga ai le paʻu o le paʻu o loʻo i ai le 10-12 aso.

O vailaau faʻainisinia e iai foi se faʻamau i le maea. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le 1 cordyceps, uʻu i le paʻu, faaopoopo le 100 ml vodka. O le oloa e tatau ona tuʻuina i se nofoaga pogisa mo 3-4 vaiaso. Lulu le mea na tupu i taimi taʻitasi. Ave le vodka tincture i cordyceps e tatau ona avea ma sipuni i le taeao i luga o se manava gaogao.

O aʻafiaga mai le faʻaaogaina o le Cordyceps e aofia ai le manava, afaina, afu, ma se lagona o le mago i totonu o le potu.

E iai le tele o penefiti o le soifua maloloina. E mafai ona faʻaaogāina i le tulaga o se faʻaopoopoga o meaola faʻalauiloa faʻalauiloa pe mafai foi ona e taumafai e ola i totonu o se faatoaga a le aiga mo manaʻoga a le tagata lava ia poʻo le mulimuli ane faʻatau atu.

Faʻaaoga fomaʻi

Faʻaopoopoga ma mea taumafa faʻatasi ma faʻamaumauga o le cordyceps ua amata ona lauiloa ona o le tele oa latou soifua maloloina.

Mai le sili atu ma le 350 ituaiga ituaiga o cordyceps na maua, o le lua o mataupu ia o le soifua maloloina: Cordyceps sinensis ma Cordyceps militeri.

Ae ui i lea, o latou soifua manuia soifua maloloina e foliga mai o se folafolaga.

E tusa ai ma le Komisi o le Pharmacopoeia a le PRC, 2005. O. sinensis e faʻaaoga i mataupu o le vaivai, tale. Asthenia o le le lava o le malosi, vaivaiga faaletino pe a mavae se maʻi ogaoga o se tasi lea o nofoaga autu masani mo cordyceps.

Ua faʻamaonia e le au atamamai e faʻamalosi le cordyceps i le puipuiga o le tino, e maua ai le puipuiga mai nisi faʻamaʻi e ala i le fausiaina o sela fou e faʻamalosi ai le tino puipuia. E fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻaititia o siama tuma, aemaise lava i le tulaga o maʻi paʻu ma paʻu.

E faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi fatu, fatuga, le toe gaogao, ma e faʻaaogaina pe a uma le gaosiga o fatugaʻo.

O lenei vailaau togafitiga e fesoasoani i le faaletonu o feusuaiga. O suʻega i atunuʻu ua faʻamaonia ai e maualuga le maualuga o le testosterone o le Osinensis.

O suʻesuʻega o le 2014 sa faʻamaonia ai e faapea o C. sinensis e faʻaitiitia ai le faaleagaina o le ate ma le loto i tamaʻi.

I Saina, ua faʻamaonia le togafitiga o faʻamaʻi o le fatu ma cordyceps. Adenosine e maua i fofo masani e fesoasoani e talepeina ATP.

O lenei mushroom matagofie e faʻaaogaina e avea o se pope e faʻaleleia ai le taʻaloga afeleti. Tagata taaalo ia matauina o le siva e faateleina ai le malosi, malosi. Ua faatonuina mo le vaivai, vaivai. Peitai e leai se faʻasaienisi faʻamaonia o lenei mea o le paʻu.

Cordyceps i le cosmetology

O itu tulaga ese o lenei mushroom masani e masani ona faʻaaogaina e le gata i vailaʻau, ae faʻapea foi i le cosmetology. O le gafatia o le filo e faʻamalosi ai le gaosiga o le paʻu, tuʻuina atu le paʻu, e fafagaina, tausia pea le gaioiga o le epidermis, na atagia i totonu o le cosmetics o Batel, o loʻo i ai se faasologa atoa ma lenei "vavega o Tibet".

Cordycepin - o se vaega tāua o le cordyceps toe faʻafouina mea fano na faaleagaina, o loʻo i ai ni mea faʻamalosia malosi. Ole vaega ole Batel o oloa e maua mai i le cordyceps e aofia ai kulimi nei: Mo lima ma vae, Faʻaleleia le faʻaleleia, faʻamamaina, faʻamalosi mo mata ma le ua, faʻalelei mo mata ma le ua, anti-maunu. Mask ma Shampoo e faʻatele ai le manogi o lauulu, Pafulu faʻamamaina, toe faʻafouina.

O le ituaiga o meaola o loʻo i ai le sili atu i le 20 meaola faʻatoʻaga, e pei ole molikula suka faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi. O nei mea e mafai ona faaosofia ai siama ma vailaʻau faʻapitoa i tagata, e aofia ai le puipuiga o le tino. I lenei vaovao e le masani ai, e sili atu i le fitu sefulu macro ma elemene, e tusa ma le valusefulu ituaiga o enzymes.

O le sailiga mo vaega galue o cordyceps ua faʻaauau pea mo le silia ma le 50 tausaga. O nei atinaʻe ua faʻaalia ai le tele o fausaga tulaga ese o loʻo iai. O le nucleoside adenosine o ni mea taua se lua.

I le taimi nei, e talitonuina o Cordyceps polysaccharides o le sili lea o meaola faʻasolosolo ona o lo latou antioxidant, immunopotentiating, antitumor ma le hypoglycemic activity.

Mycelium mo tau maualalo

O le tilotilo i le talafaasolopito o Cordyceps sinensis o loo ofoina mai ai se tala manaia o le aganuu masani a Saina ua ulufale mai i le lalolagi nei.

O ituaiga eseese o cordyceps poʻo mea faaopoopo o loʻo tatou faʻatauina e le o moni Cordyceps sinensis, ae o se pisinisi faʻapena e tupu mai i le mycelium. I le faʻaopoopoga i cordyceps e leai se mauga patino, e le gata ona o lona tau tele, ae ona e faʻatau uma lava Asia ma toetoe a le maua i atunuu e pei o Amerika.

O le mafuaʻaga o le tau le talafeagai o cordyceps masani, o le umi lea e le mafai ai e le Saina ona atinaʻe, lea na mafua ai le gaosiga o lona gaosiga, aʻo faʻaleleia le galo mo le faʻatau na amataina i le faʻamalosiina o spores ma le faʻaogaina o le mycelium, lea e tulaʻi mai ai le malie, e taʻua o "Cordyceps Cs" 4 ".

Ona o le mea moni e leai se tasi ua mafai ona fatuina se vaega o fualaau aina mai lenei aganuʻu a C. Sinensis, o le taimi nei ua na o le filifiliga sili ona faʻaaoga mo le tuʻuina atu o C. Sinensis i isi atunuu.

O le mycelium o se totoga laau toto o se tino toto ma e foliga tutusa ma le aʻa o laau. O le laasaga lenei o le taamilosaga o le olaga o mushroom, lea e maua mai ai meaʻai e mafai ai ona ola le filo cordyceps. I le taimi nei, o le tele o mea e taʻua o mushroom e gaosia mai lenei mea totino, ma e le mai i pulou.

Liu suavai

O le metotia muamua e aofia ai le tupu aʻe o filati i totonu o se faleoloa Saina e faʻaaogaina ai le suavai faʻamalosi e faʻaaoga ai se fagu suasusu.

O lenei gaoioiga na amata i le vaitau o le 1980, ina ua maualuga le tauvaga o le cordyceps i totonu o tagata faatau, mauaina o le lauiloa, ae ona o le lagolagosua i le totoina o ituaiga eseese, na faia ai e le polofesa ni feeseeseaiga ina ia faafetaiaʻia manaoga faapisinisi. O le taimi lea na fanau mai ai Cs 4 Cordyceps, le faʻataʻitaʻiga Saina o le tagata moni, na tupu aʻe i le suasusu, na mafua ai ona maua mai ai ni cordyceps, lea matou te faaaogaina i le taimi nei i le 99% o mea faaopoopo, na tupu.

O le mea moni, na tautino mai e le malo o Saina Cordyceps o se tamaoaiga o le atunuu ma ua tuuina atu i ai le faasaina o tapulaa i se taumafaiga ina ia mautinoa le mautu ma le pulea lelei o fualaau aina.

Talu mai le 1980, e tele aganuu mama na faia i Saina, o ē na fai mai o latou o O. sinensis. Ae ui i lea, o nei aiga tutusa, e na o le tasi le saienitisi ua faʻaalia le tuputupu ae o se tino fua. O le mycelium, lea e le maua ai se mea e ola ai, ua taua o le leoleo. O le tele o kapeti e atiaʻe ma faaigoa o O. Sinensis.

O nei kesi na faia e maua ai ni vaega taua o le mycelium e faʻaaoga ai tekinolosi e faʻavae i luga o lona tuputupu ae i faʻamaumauga e leai ni vaiinu. O le mama, ma o nisi taimi o le vai, na aoina, mago, faʻatau atu e avea o se isi mea e ese mai le sinia o O. agasalaensis.

O le mea e sili ona lauiloa o nei fesuiaiga taʻitasi o le Cs-4. O lona tuufaatasiga sa iloiloina ma le totoa ina ia faatusatusa ai ana mea aoga caloric ma kemikali faatasi ai ma vao vaoyceps. Amino acids, na suʻesuʻeina ma faʻatusatusa i nucleosides. Cs-4 i le taimi mulimuli na faia ai le tele o suʻega faʻataʻitaʻiga e vaʻavaʻai ai pe na te maua tutusa aoga ma aʻafiaga e pei o na mea na aoina i mauga o cordyceps.

I le 1990, na faʻavae i luga o taunuʻuga manuia o le soifua maloloina, Cs-4 na faʻamaonia e le malo Saina e talafeagai mo le faʻaaogaina i falemaʻi TCM, na amanaʻia o se fomaʻi fou ma saogalemu i le natura moni.

Fualaau toto

O le auala lona lua o le cordyceps o le galueaina o le mushroom mycelium i luga o fatu.

O lenei auala e sili ona lauiloa i setete.

O se oloa mai i le misahi cordyceps e maua mai i fatu saito e pei o se ala o le dilution (soli malosi, e le o le vai). Ua tupu i luga o le saito ma a ua sauni mo le seleseleina, ona faʻagogo lea o le masini ma faʻapala i le paʻu.

O le faafitauli iinei o le fatu e ulu atu i le mea mulimuli, lea e avea ma paluga ma le mycelium.

Fai mai le masani, ona o le telegese o le tuputupu ae o le mycelium cordyceps, o le sima i se paluga ua totoina i luga o le saito atonu e sili atu nai lo le 65% ona o le toega o fatu, ao le tumau pea le tau le maualalo.

Mo se faʻamatalaga: o oloa aupito sili ona fua mai e masani ona tumu i le sili atu ma le 5%. E le gata i le maualuga o le maualuga o le mycelium na tupu i luga o le fatu na fuafuaina, ae o le faafitauli e le o faʻatautaia suʻesuʻega e faʻamaonia ai le uiga o uiga o cordyceps. O le pasene tele ole suauu i le paluga e faigofie ona faʻamaonia i le fale e ala i le faia o se suʻega iodine faigofie.

O se fesili manaia o le moni lea o aganuu Cordyceps sinensis. I se semina e uiga i le taufaasese o oloa, na taʻua ai e se saienitisi mai le suʻesuʻeina o DNA le Authen Technologies, e uiga i le tele o samples C. sinensis na tuʻuina atu mo suʻega i le lima tausaga ua tuanaʻi, na o le tasi le mea na faʻatuatuaina.

Tuputupu ae i se mushroom masani i aso nei

O se mea lata mai nei o se auala e fatuina ai tino o fualaau o le Cordyceps militeri. O le isi lea ituaiga o cordyceps, lea ua tupu i luga o se meaʻai tino maloloina, i potu o fesuiaiga ma se tau pulea. O le faʻavaeina o lenei metotia mo le taimi muamua na taʻitaʻia ai le gaosia o fua o fualaau o le cordyceps i le tele o manaʻoga.

O suʻesuʻega a C.militaris ua faʻaalia ai o faʻamalologa e tutusa lelei lava ma O. sinensis, ma o le mea moni na faʻatautaia e masani a togafitiga faʻaSaina.

O lona uiga e leai lava se fenumiai e uiga i le moni moni o le galo, talu ai e faigofiegofie le iloa e militeri militaris. O lea ua maua e kamupani le avanoa e maua ai cordyceps i se pepa faamaonia, ae le o luga o le mycelium.

O le mea aupito sili ona lelei, o le tau e maualalo, lea e mafai ai ona liua le cordyceps i se tele tele.

E le lava le toe iloiloga i luga o le Initaneti e fesoʻotaʻi ma le mea fou o Cordyceps i luga o le faʻalapotopotoga tau fefaʻatauaiga. E masani ona lelei. Ae e tatau ona manatuaina o tagata faʻatau ma tagata gaosiga o mea faʻaopopo o nisi taimi e faʻaaoga ai faʻalelei masani. O matou fomaʻi e le faʻalogo i lenei mataupu.

E i ai le faʻalogo Rusia ma tagata ese i cordyceps. O le masani masani i Rusia o le birga chaga. I lona aoga aoga, e le o lalo ifo o le ituaiga Saina, ae le o se mea e sili ona lelei. E matua lauiloa i togafitiga faʻaleaganuʻu e fai ma fesoasoani, puipuia o le tele o faʻamaʻi. Mai le gaga faia ni mea laiti, teuteuga, teas. Faʻatasi i le aiga o ganoderma (polypore).

Reishi (lingzhi) o loʻo mauaina le lauiloa. E inu le suāuʻu Reishi e avea o se faʻaopoopoga maloloina.

Talu mai aso anamua latou te iloa ai le eleelea. Na te faʻataʻoto i luga o fualaau eseese. Ergot o se mea oona, ae faʻaaogaina e avea o se suʻega i lalo ifo o le mamafa o le mamafa.

Shiitake o se vaomatua o le vaomatua Iapani lea e aoga i le togafitia o le sclerosis, neuralgia, ma le maʻisuka.

I le faaputuputuina o luga, e mafai ona tatou fai mai Cordyceps sinensis, ola aʻe i tulaga masani, e le o maua i maketi tau tamaoaiga i le alalafaga meaai, pe i le cosmetology ona o lona tau taugata. Cordyceps sinensis, o se anufe caterpillar, e le mafai ona avea o se mea taugofie.

Cs-4 e foliga mai e na o le mycelium, ae o le lelei o oloa Cs-4 e eseese, ma o nisi taimi e faatumuina i avega. Fausia i Amerika, tupu i luga o le saito po o le rai, e leai se faʻataʻitaʻiga o le atinaʻe, ma o le tele o le suauu mai fatu o totoe.

I Nammex, pe a maeʻa a tatou auiliiliga ma suʻesuʻega, e mafai ona tatou fai atu ma le faʻamaoni o le taua o Cordyceps o se faʻaopoopoga o meaʻai faʻafouina lea e maua ai faʻamanuiaga uma ma meatotino o le uaea e sailia e tagata.

Cordyceps mushroom - mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

Aʻo leʻi talanoa e uiga i mea faʻamālōlōina o cordyceps, ou te manaʻo e fai se resitala taua. E le tatau ona umi se taimi e ave ai ufiufi mushroom. Afai oe i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ia mautinoa e siakiina ma Cordyceps. E faʻasaina i tagata matutua ma le maualuga o le toto poʻo le maʻisuka. E mafai e Cordyceps ona faʻateleina le mamafa, ma e tatau ona mafaufauina lenei mea.

Ae ui i lea, e tele naua mea aoga:

  1. Faamalosia o puipuiga ma le malosi
  2. Aveese faʻamalosi saoloto mai le tino. Faʻavaivaia lalo o le faagasologa o le matua, faʻaleagaina o le tino
  3. Faʻaleleia lagona, galue e pei o se mea faʻafefete - faʻaitiitia le ita, ei ai le aʻafiaga o aʻafiaga
  4. E taofia ai le atiina ae o le faamaʻi o le Alzheimer. Faʻaleleia le manatua ma faʻaitiitia le numera o sela ola i le faiʻai
  5. Fafagaina toto toto
  6. Fesoasoani e faʻasaʻo tiga i totonu o mama, pusa
  7. Togafitiga o le gaʻo masani, bronchitis, foma
  8. Fesoasoani i le togafitia o le tuberculosis, taofi le palalema ma le toto
  9. Fesoasoani i togafitiga o le kanesa. Faʻaitiitia le salalau o vaega o le kanesa ma faʻatau ai mea oi ai nei. Cordyceps oncology e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase.
  10. Fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto, fatu fatu
  11. Fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto, faʻamaonia lona tulaga
  12. Fesoasoani i le maualalo o le toto cholesterol
  13. Fesoasoani e taofia le gaʻo mai gaʻo mai le faʻamaʻi faʻamalolo
  14. E faʻamalosia ai le toto, faʻafefea toto toto, faʻaleleia le toto ma le fatu meaai paleni. Faateleina le maualuga o le okesene, faʻafaigofie le hypoxia
  15. Faateleina le malosi o le ate ma fatugaʻo, faaleleia a latou meaʻai. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le 51% o tagata gasegase ua le lelei le faaleleia o le soifua maloloina ina ua maeʻa le taʻi masina o le faia o le cordyceps
  16. E i ai le aʻafiaga o le taofiofia o toxins siama, e aofia ai siama o le tuberculosis
  17. Faʻaleleia le tulaga ile faiga o faʻamaʻi
  18. Fesoasoani e taofi le gaogao
  19. Faateleina le tumau i tagata taʻaleti. O loʻo i ai se tala i se tasi o le Olimipeka, na faʻamatala mai e tagata taaalo Saina a latou taunuʻuga maualuga i le faʻaaogaina o cordyceps.
  20. Fesoasoani e faʻasolosolo faasologa o timuga.
  21. Faateleina le mafai, faʻapupulaina le toto ile tino. Faʻaleleia le lelei o le sperm. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le tasi gram o cordyceps i le aso mo le masina ma le afa i le 64% e faʻatupulaʻia ai feusuaiga

Aafiaga faaletagata lava ia ma taunuuga o le faia o cordyceps

E tasi i le taimi, i le 17 tausaga ua mavae, na laveaiina faavavega aʻu e fomai. Sa i ai se maitaga na mafiafia, mo le 5 vaiaso sa ou savali ai ma se tamaititi ua oti i totonu ma faauma uma ai le tausiga tigaina. E leʻi i ai se okeni ola maloloina se tasi. Sa le fesoasoani togafitiga faʻasologa, na o le leaga lava. Ma o lenei, i le 20 o ou tausaga, latou te tuuina mai ia te au se faʻataʻitaʻiga: i lenei setete, e leʻi ola tagata mo le silia ma le 5 tausaga ma ofoina atu le le atoatoa ... Ae ou te le malie i fomai. Mo le tele o tausaga sa ou mulimuli ai ia latou togafitiga, ae na atili ai ona leaga ... Ma i se tasi aso lelei, na na o loʻu aveina o se pepa faafomai ma ou le toe i ai i le falemai.

Sa ou sailia se isi mea. E tele ni tausaga na suʻeina ai se mea lelei, ae leai se mea na fesoasoani ai: e mai i vitamin faigofie na ou lagona le leaga ...

Ona ou feiloai ai lea i se kamupani kamupani na faatauina atu se elixir vavega e faavae i le linga ma cordyceps. Leai, e le o Tiens. O le a ou le taʻua le igoa o le kamupani, aua ua suia le tulaga lelei o oloa, ma na ou tuua iina. I le na o le masina talu ona ou tago i se mea na faateʻia ai, na mafai ona ou aveeseina le pusi ma le corset, e aunoa ma se mea e le mafai ona ou savali ai, maua ai le 10 kilokalama o le mamafa (mai le 35 i le 45 ma le maualuga o le 158 cm) ma faatasi ai ma se tulaga mautinoa mo le taimi muamua i le tele o tausaga na mafai ai ona ou savali e aunoa ma se fesoasoani i fafo. Ioe, o laasaga taitasi i le taimi muamua e sili ai loʻu tiga, ae o aso uma na faigofie ai ia te au.

O le togafitiga na totogi ai oʻu matua i le afe tala, ae na vave lava ona toe maua mai lenei tupe, talu ai o tagata uma oe na vaai i loʻu taunuuga na faanatinati atu e faatau nei puloʻo manaia ma na vave ona tupu loʻu fausaga ma maua ai taui mai le kamupani. Na maua e le kamupani le avanoa e maua ai aʻoaʻoga i le itu i sasaʻe o le faʻaleleia o le soifua maloloina, o mataupu faavae o le 5 vaega autu ma isi mea matagofie. O lenei kamupani mai laʻu suʻesuʻega o vailaʻau faʻasaʻi.

I le avea ai ma taitai o se fausaga tele, sa ou malaga atu i aai eseese ma feiloai ai tagata oe na maua ni taunuuga maoae o le soifua maloloina: Na ou vaai i tagata oe, ave i luga o cordyceps, tuua o le gataifale ma le tele o isi faamai matautia. Sa faamatala e tagata tala e faigata ona talitonu i ai. O laʻu tala o se tasi lea oi latou. Ma o tagata sa matou galulue faatasi ma ei ai foi ni taunuuga ofoofogia. O le vavega elixir na faia moni lava vavega!

Ae ina ua mavae ni nai tausaga o tala fou o faamalologa, na faasolo ina itiiti ma itiiti ifo ... Ioe, na ou matauina afai e le i muaʻi muamua ni nai mataua o se elixir e paʻu ifo i lalo o le laulaufaiva ina ia maua ai le fomaʻi, o le taimi nei e le mafai ona fesoasoani ni fagu ... E manino lava o le mauaina o se igoa tele ma le mauaina tele tala e uiga i togafitiga faavavega, o le puleaina o kamupani na amata ona faasaoina i luga o le lelei, atonu o le a faaitiitia ai le mamafa o cordyceps i le elixir i le tele o taimi. O lea e taua ai le filifili mo oe lava ia mea e faʻatau ai cordyceps.

Tupe totogi mai le upega tafailagi na aumaia ai tupe lelei, ma o le taimi lena na avea ai aʻu ma faiaoga o pisinisi a le kamupani. Ae muamua na ou sau i le kamupani e le mo tupe, ae mo le avanoa e fesoasoani ai i isi ia faamaloloina. Ma ina ua ou vaai ua le o toe i ai iina, na ou tuua le kamupani. Na latou valaʻau mai ia te aʻu mai isi kamupanī fesoʻotaʻiga ma se taumafaiga e tuʻuina atu ia te aʻu, ma i luga o se tasi o nei valaauga sa ou faalogoina i le tagata e taliaina: "Sau ma o le a ou taʻuina atu ia te oe, mulimuli ane e te le toe paʻi atu i cordyceps ma lingzhi!" sa vave ona ia faaopoopo atu: "E te le iloa po o le a le mea e faia e nei fualaau faasaina i lou tino!"

Ou te le fiafia e faʻaalu se taimi i luga o ia fonotaga, o lea na ou faoa mai ai lenei faʻasalalauga sili mai ia mea. Na ia talanoa e uiga i auala e fasioti ai e le tagata le tino o ia lava, ona faamalosia ai lea o ia e nofo i luga ia i latou i lona olaga atoa! E pei o se fualaau faasaina e faigata ona alu ese.

Ana ou le tagofia nei vailaʻau ma a latou le laveaiina loʻu ola, masalo ou te talitonu ia te ia. Ae o loʻu aafiaga na fai mai i se isi itu! Ae ui i lea, sa ou matauina finauga talafeagai i lana savali ma suesueina le mataupu. I se vaega, e saʻo, ae le o le atoatoa. O fesili taitasi e mafai ona liliu i le itu saʻo, faʻamalosia se tasi faʻamatalaga ae le o le feutagai ma isi.

I se tulaga lautele, sa ou faia se suʻesuʻega a le tagata lava ia, aʻo ou suʻesuʻeina punaoa uma o faʻamatalaga i luga o lenei lomiga ma aafiaga patino, ma oʻo mai i faaiuga nei:

  • "E mafai ona faʻaaoga le taimi i le tino e faʻaaoga ai le faʻamalosi toto?" Ioe! E oo lava i vai mamā, onā i le tele o mea tetele e mafai ona afaina, o mea uma e lelei i le faʻaogaina lelei.
  • "E mafai ona taofia lenei mea?" Ioe!

E le tatau ona faʻaaogaina aʻafiaga e faʻaaogaina e alu ese mai ai le maʻi. Latou te tuʻuina atu se mea faʻapitoa, faʻamalosia ai le puipuia ma le faʻafouina o gaioiga o le tino ma faʻafouina lelei.

A maeʻa le umi o le mauaina o se tui puipuia, e tatau ona vave amataina se ala o le tagofia o fualaau oona ma fualaau faʻamalosi e faʻamalosi ai le tino puipuia. A leai, o loʻo i ai se tulaga maualuga e vave lava pe a uma le faalēaogāina o le faʻaaogaina umi o le immunostimulant, e vave ona e maua nisi o siama.

Pe na afaina ea i oʻu aʻafia le puipuia o le cordyceps? Masalo. Sa ou inuina tele ma mo se taimi umi, ae na maua le tino i luga o le tulaga lea na ou taunuu ai i le 3 masina muamua ma e leai nisi toe faaleleia atili. O loʻo i ai se mea e mafai ai e cordyceps ona faʻalauteleina loʻu maʻi faʻapitoa. Ae, o le mea e sili ona taua, o loʻo ou ola, e mafai ona ou ola i se olaga atoa ma mafai ai ona ou amataina se aiga ma avea ma se tina!

Ina ua uma ona ou siitia atu i Taialani, sa ou faatauina mai ni afifi o cordyceps i Saina i le tulaga lava. Sa fesili foi uo faʻatau lipulceps capsules mo au lava ia. Ona amata loa lea ona ou suesue i meaʻai a Thai ma tuufaatasia laʻu pusa fesoasoani muamua mo maʻi eseese e pei o le fulu, malulu ma le ai o meaai, ma e leʻi toe foi mai i le cordyceps.

O loʻu manatu o le uaea o se mea e le tatau ona ulagia. O le inuina o lea mea i tulaga ogaoga ma e le faʻaleagaina: inu le silia ma le masina ma malolo a itiiti mai e 3 masina. I tulaga ogaoga, e mafai ona e inu i le maualuga maualuga mo le oʻo atu i le 3 masina ona mautinoa lea e inu se mea e toe faʻafoisia ai le tutoatasi o le faʻaaogaina o le tino puipuia.

Aisea na leai se mea na fesoasoani mai ia te aʻu, ae na fesoasoani ai fusi i le fesoasoani?

Afai e te tilotilo i ai, i le mea moni, e leai se mea ofoofogia. O le mafuaʻaga o loʻu tulaga, e le mafai e fomai ona faʻamatalaina, na fasiotia moni lava le faʻamaʻi ma sigi, siama ma isi parasite na osofaia se tino le puipuia. O lenei mea na faʻaalia i le "imango" faʻamautinoaga - e le o tagata uma e talitonu i ai, ae tele na maua na faʻamaoniaina e ala i auiliiliga.

I le gagana Thai, ou te lei mauaina se mea e uiga i le antiparasitic ma le faʻaaogaina o cordyceps, ae ou te manatu e ala i le faaosofia o le tino puipuia, e maua ai e le tino le malosi e faatoilaloina ai le fili lava ia. Faatasi ai ma le aufaipisinisi o le kamupani lea na ou galue ai, e tele foi mataupu, ina ua maeʻa le aveina o cordyceps, o le tele o "tagata nofoia" na o mai faatasi ma tamaiti o loo i ai se nofoa.

E faʻafetai i le aofia ai ma le faʻamalosia o le faʻamaʻiina o togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia i togafitiga faʻale-aganuʻu, e aofia ai ma le autoimmune, ia tupu.

O le tele o vailaʻau na ou aveina na masani ona faʻamoemoe e toe malosi mai le vaivai - o lona uiga, o loʻo i ai vitamini ma minerale. Ae o meaʻai, siama, gilmenta ma isi parasite na 'aina ai i latou ma faʻaluaina le toxins ua tuʻuina atu i totonu o le toto, oona ai le tino ma faʻaleagaina loʻu manuia. Wormwood, cloves, kulukini fatu ma isi vailaʻau antiparasitic faʻatasi ai ma se taumafa faʻamausalisi malosi mo nisi mafuaaga e leʻi faʻaleleia ai le lelei. Ma i le na o le masina, na faia ai e Cordyceps se vavega. E ui lava, e tusa ai ma faʻamatalaga e uiga i le Initaneti Rusia, o Cordyceps o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini, elemene elemene ma isi mea e aoga tele mo le tino. Ae i le taimi lava e tasi, e fesoasoani i le tino e faʻateʻa ese mea uma e taofia ai mai le faʻamafaʻatasi mea uma.

Ae paga lea, ei ai isi tala, sili atu le faanoanoa, e fesootaʻi ma lenei mushroom. E i ai tulaga pe a, i le sailiga o tupe mama, o tagata faigaluega o le kamupani fesootaiga "faatonuina" "toso" tootoo o cordyceps i tagata gasegase ma e leʻi fautuaina le aveina o vailaʻau. O lea la, o nai tagata na maliliu mai le gasegase ao aveina ni lipyceps. Ma i itu uma e lua, o tama talavou ia ... Na teena uma togafitiga i togafitiga aloaia ma Cordyceps faatuatuaina. Na latou feinu foi i maea uila mai i 'eseʻese kamupani.

E i ai faʻamaʻi e sili ona aloese, ma o le gasegase o se tasi oi latou. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻalēaogāina le mea na faatonuina e le fomai.

O loʻu manatu e mafai ona e mafaufau ia te oe lava i le leai o ni maʻi ogaoga, poʻo le taimi e leai se malosi o le faʻamalosi aloaia.

I isi tulaga, e taua le faʻalogo i fomaʻi ma mulimuli ia latou fautuaga, ae e mafai ona e fesoasoani i le tino e ala i le faia o meaʻai, meaʻai lelei, mafaufauga lelei ma le faʻatinoga faaletino.

Sa i ai sau tala ina ua ou sau i se tinamatua maliu i maea manoa. Na teena o ia e fomai, ma fai mai e le sili atu nai lo le masina na totoe. E laitiiti lava loʻu 20 tausaga, ae na faatoa ou toe malosi lava ma na ou sau "faaaluina" loʻu tinamatua, e faaaluina aso mulimuli ma ia. Na ia foloina fualaau i lima. Sa i totonu o se nuu mamao ma, e aunoa ma se mea e fai, na amata ona ou faitau i faatonuga mo vailaau. Ma na ou iloa ai o loʻu tinamatua, o le na maliu mai le moliaga o le tootoo ma le faaletonu o le fatu, na faatonuina o se mea e sili ona leaga, i ona itu na i ai faafitauli o le loto.

Ae ui i lea, o loʻu tinamatua ua leva ona oti, i loʻu lava tulaga lamatia ma le lamatia, na amata ona ou tuuina atu ia te ia ni fusiua ma aveese malie uma ia tupe na maua ai le malosi i le loto ma le galuega a le tino. Na fetuuina Tinamatua, ae sa le mafai ona ia faia se mea - na taoto o ia i se maʻi.

Ou te faia pea loʻu tinamatua i se tulaga lelei, na mafua ai ona ou faia ni faatinoga o le moli muamua na taoto i lalo, ona amata lea ona ia tu i luga. Mo le taimi muamua i le 77 tausaga, na faia ai loʻu tinamatua! Sa matou faia le "5 Tibet" faigata. Na matou iloiloina meaʻai, na ou faamalosia ai loʻu tinamatua ina ia inu i fualaau aina suamalie fou.

Taunuʻuga? O le masina mulimuli ane, ua uma ona tamoe. Sa taufaamatau tagata uma. I se tasi oa ma talanoaga, na tautino mai ai e loʻu tinamatua: "Ou te le fefe e oti. Ou te fefe e avea ma se avega, e le aoga. Ou te fia oti i le togalaau ... "

Na maliu loʻu tinamatua i le 90 tausaga, ma seia oo i le aso mulimuli na galue ai o ia i le togalaau, totoina fualaau faisua, fua ma fualaau mo le faatauina atu. Sa maua o ia i le togalaau ...

Ae o loʻu lava tinamatua, lea na teena e fomai, auina atu o ia i le fale e oti ... Ou te le mafai ona fautuaina se tasi e faia lenei mea.

Tuua Lau Faamatalaga