Lingonberry lalaga mo le maʻisuka malosi

Faatasi ai ma soo se ituaiga o maʻisuka, e tele laau e mafai ona aoga, ae o le lingonberry o se tasi o fesoasoani sili ona aloaia i le togafitiga o lenei maʻi.

Faamolemole ia matau o laau togafitiga uma ua na o se faaopoopoga i le togafitiga o le inisalini, o le togafitiga ua na o se ausilali.

Fualaau

O le siama e taua tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga, talu ai e aofia ai glucokinini masani. O loʻo matou talanoa e uiga i mea e faʻaaogaina ai le aafiaga o le faateleina o le inisalini. O lea la, e gaoioi glucokinini i le maualuga o le insulin i totonu o le toto.

  1. antimicrobial
  2. anti-inflammatory
  3. antipyretic,
  4. togafitiga
  5. mea taua

E le gata i lea, e toe faʻaleleia e le laau ia naʻo o le pancreas na faʻaumatia muamua. O loʻo taua i lalo mea o loʻo taʻua i luga o lingonberries:

  • Faʻafaʻasalaga ma faʻafefe-inflammatory aafiaga,
  • Faateleina meatotino puipuia o le tino,
  • Faʻaleleia o le pulelaulela, lea e matua taua tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Faʻavae i luga o nei mea uma, e mafai ona amanaʻia le siaki o se tasi o na laau e matua faafaigofieina ai le gasegase o le maʻisuka o soo se ituaiga, e le gata i le suka masani ma le maualuga o le suka.

  1. vitamini A, C, B, E,
  2. carotene ma gaʻo,
  3. aoga aoga meaola: malic, salicylic, citric,
  4. tannins soifua maloloina
  5. minerale: phosphorus, manganese, calcium, potassium, magnesium.

Lingonberry recipes

O fualaau oona e faʻaaogaina i soo se ituaiga o le maʻisuka o se auala puipuia, faʻapea foi ma se elemene o togafitiga faʻapitoa.

O le taimi nei na faia ai le tele o fualaʻau e faʻaaoga ai lingonberries. O fua uma e faʻamoemoe e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino i le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua.

Mo le gaosia o infusions, broths ma syrups, e tatau ona e tago i vine, aoina talu ai nei. I se faaopoopoga, e fetaui lelei laulaau o le lauulu. O Kiwi e faʻaaoga foi i fualaau faisua.

Lisi o infusions ma teuteuga

Lateonberry broth e maua mai faapenei: o se sipuni sipuni o lau laau ua tuu i totonu o se ipu vai inu. O laulaau e tatau ona muaʻi taʻi ma muaʻi faʻamago.

E tatau ona fefiloi lelei laulaʻau ma tuu i luga ole vevela vevela. O le susu e saunia mo le itiiti ifo ma le 25 minute. A maeʻa ona e sauniuni, e manaʻomia ona vave faʻasolo le susu ma ave 5-10 minute ao leʻi 'ai. O se aso e te manaʻomia e faʻaaogā ai le sipuni sipuni o le gaʻo 3 taimi i le aso.

Ina ia faia le fugalaau fasi, e tatau ona e:

  1. 3 lapisi tele o laulaau e manaʻomia ona faʻamago ma maeʻa gaʻo,
  2. ua sasaa le masini i ni ipu tioata se lua o vai mama,
  3. faʻafefete e faʻafefiloi le vevela ma vevela pe a ma le 25 minute.

O le mea e mafua mai ai e tatau ona totoe mo le itula, pe a maeʻa, e faʻapea foi ma se teuteuga. O lenei meafaigaluega e atoatoa mo tama i le faailoga muamua o le maʻisuka.

Teuteuga o vine

O le isi fua mo le teuteuina o vine vine o se lauiloa tele. E tatau ona e ave 3 ipu ua fufulu, ae le o se vai inu, ma sasaa i totonu o se fagu e tutusa le tele o fua fou.

O le masini e aumai i se mea e vevela, pe a maeʻa ona latou faʻamalosi le afi mo se mea itiiti ma faʻapitoa mo le 10 minute. E tatau ona ufiufi ma faʻamalosi le gaʻo maeʻa mo le itiiti ifo ile itula.

A maeʻa le itula, ona faʻamaʻu lea o le susu e faʻaumatia i le lumanai ma le maʻisuka o soo se ituaiga. O le vai e tatau ona faalua 2 aso i le aso pe a uma le 'aiga, tasi le ipu malamalama.

E pei ona e iloa, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona tuiina le inisalini i taimi taʻitasi. I lenei tulaga, o le tongueonberry ma le maʻisuka o ni sooga, talu ai o meaola inisalini e pei o meaola e pei o le inisalini e vave faʻavavevave ma faigofie atu i le tino o se tagata maʻi.

Faamolemole ia maitauina le tatau ona faaaoga ma le faaeteete ia fasi laau mo le maʻisuka ituaiga 1. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ile tagata maʻi ona suʻe fesili uma ma le fomaʻi.

Faaaoga taumafa

E le gata i infusions ma teuteuga, e faigofie lava ona aofia ai laumei i au meaʻai. Faʻaaogaina:

O le faʻaaogaina o lingonberries e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi ma faʻamago. O le mea lea, e masani ona lauiloa i le tele o le maʻisuka. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i le ituaiga o pipi e pei o currants mo le maʻisuka ituaiga 2.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu o le faʻaaogaina o lingonberries o se adjuvant i le maʻisuka o le filifiliga sao, lea o le a mulimuli ane maua ai lona taunuuga.

Lingonberry mo le maʻisuka

O le tele o le maʻisuka ei ai faʻamoemoe maualuga mo togafitiga. Ae ui i lea, o le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau oona e faaalia ai e na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu. E leai se mutia, otaota, aoina e mafai ona lavea atoa ai se tagata mai le maʻisuka. O le togafitiga autu mo le faʻamaʻi o le endocrine o le togafitiga o le inisalini ma le pulea saʻo o taumafa i aso taitasi. E le o fua uma ma fualaʻau e mafai ona faʻamaina e le maʻisuka. Ae o le lingonberries e le oi ai i lenei vaega. O se aoga aoga ma ona meatotino taua o se malo manaomia i luga o le lisi, e pei o sauniuniga e faavae i luga. Saili auiliiliga e uiga i lenei mea.

Faʻamatalaga e uiga i le fale

O le Lingonberry o se tamai, sulu, laʻau, ma le vao. O lona maualuga e oʻo atu ile 20 simita. O ona laulaʻau e susulu, paʻu, ma fugalaau o lanumoana ia. Lingonberry fuga i le faaiuga o Me po o le amataga o Iuni.

O fua ei ai se manogi suamalie ma manaia. E mumu. Ripen i le taufaaiuiuga o le taumafanafana, vave le tautoulu.

Lingonberry o se vaomatua vaomatua o loʻo maua i le tundra, vaomatua vaʻaia i le vasa o le vateatea. I tua i le senituri lona 18, o loʻo i ai taumafaiga e faʻateleina le faʻatoʻaga. Ona tuuina atu lea e le Pule o Elisapeta se poloaiga e uiga i le fausiaina o lingonberries i tafatafa o St. Petersburg.

Ae o le manuia o le galueaiina o vine i le seneturi mulimuli. I totonu o le 60 tausaga, na faʻaalia ai laau toto i Rusia, Amerika, Suetena, Belarus, Polani, Finelani. O fua o vine i luga o ia faatoaga e 20 taimi le maualuga nai lo le fiafia i vaomatua.

O lenei togi e aofia ai vaega laiti-kalori. E selau kalama o fualaau aina e aofia ai le 46 kilokalo. E mafai ona saogalemu saogalemu Berry e aunoa ma le popole e tusa ma le isi centimita i le puimanava. E aoga tele mo tagata e sili atu le mamafa, oeo le tele o tagata maʻisuka.

Lingonberry e aofia ai carotene, pectin, carbohydrates, malic, citric, suauu gaosia salicylic, tannins. E i ai vitamini o le kulupu B, A, C i totonu o le pipi, calcium, magnesium, potassium, manganese, phosphorus ma le uʻamea. E mafai ona teuina ni launiu mo se taimi umi ona o le tele o le benzoic acid.

Ae o laulaau, o loʻo aofia ai tannin, arbutin, tannins, hydroquinone, carboxylic, tartaric, meaola gaʻo. O le ascorbic acid o loʻo i ai i laulaau.

Linoleic ma linolenic fatty acids na maua i fatu.

Lingonberry ma le maʻisuka

Tuuina atu o le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia ai le faʻaaogaina pea o le inisalini, o galuega faʻaletagata e avea o se faʻalavelave mo lana gaioiga. O lona uiga o mea inisalini pei o meaola e faigofie ona faigofie ile tino ole maʻi.

Endocrinologists fautuaina le taumafaina o se ipu o vine i se aso i le vaitau, tufatufa atu i le 2-3 doses. E sili atu pe afai o le lingonberry o se meaʻai pe a uma le 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi. O togalaau o se punavai sili lea o vitamini mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le Lingonberry e maua i le tino, faʻamaʻi faʻamaʻi, mea faʻatau-zingotic.

O laʻau o le laau e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai a latou faʻamaʻi pipisi ma aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le cystitis, osteochondrosis, faʻamaʻi ma le fatu fatu fatu, e leai se togafitiga faʻalautele tagata nai lo le teuteuina o lau. E tatau ona faʻatumu se sipuni sipuni mea matagogo ma le 300 kalama o le vai, faʻapipiʻi mo le 3-4 minute, faʻasolo, faamama. Latou te inu i sea vailaau i le 100 kalama 3-4 taimi i le aso.

E masani lava, o le maʻisuka e pagatia i le maualuga. I lenei tulaga, o le faʻafefe o vine o le a fesoasoani ia i latou. E tatau ona olo le lua pe tolu punetini o le fua i se mashy state ma sasaa i luga o se ipu vai inu. Ua faʻaaoga le vailaʻau mo le 20 minute, ua onā ma inu i ni vaeluaga lua.

O sauniuniga o le Lingonberry e avea o se fesoasoani i le puleaina o le suka toto. O le mea lea, o aso taʻitasi e fautuaina ai e inu se fua o laulaʻau lauulu. Ina ia saunia, ave se sipuniti o mea matagogo suamalie, sasaa 200 kalama o le vai inu ma a maeʻa le 20 minute latou te sasaa. Latou te inu 3-4 sipuni muamua aʻo leʻi faia le taumafataga.

O se tasi o galuega tutusa e faia e se teuteuga o vine. E tatau ona faʻavasega le 3-4 sipuni tele o fualaau aina fou i totonu o le tolu ipu vai mo 2-3 minute. O le faʻamaloiloina o le vai e tatau ona faia pe a uma le 'ai i le tasi ipu.

E mafai ona 'ai le lingonberries ma le maʻisuka ituaiga 2

O le toʻatele o tagata ei ai le maualuga o le toto suka e fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai le lingonberries ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻafomaʻi tali a le fomaʻi i le faʻamaonia, fautuaina le teuteuga o le lingonberry ma le faʻaleagaina i togafitiga o le maʻisuka. O laʻau ma fua o lenei laau o loʻo i ai se mea faʻapitoa, aʻafiaga faʻamalosi, mea e le faʻamaonia, ma fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga. Ina ia mafai ona aoga le talosaga, e tatau ona saunia lelei ia meainu, ave faʻamalosi mo latou faamoemoega faamoemoeina.

Le taua o mea taumafa o vine

Lingonberry mo le maʻisuka e taua i le i ai o glucokinins - mea masani e faʻaleleia atili ai le inisalini. E iai foi i totonu o fualaau suamalie:

  • tannins ma minerale,
  • faʻatau
  • vitamini
  • malo
  • filo meaai
  • arbutin
  • vailaau oona.

100 kalama o vine e aofia ai le 45 kcal, 8 g o carbohydrates, 0.7 g o le polotini, 0.5 g gaʻo.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o lingonberries mo le maʻisuka

Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga i le masani ona faʻaogaina i le foliga o se mea teuteu, faʻasusu poʻo le lauti. O ona lau e faʻaaogaina e avea o se toe faʻaleleia, malulu, visepisi, diuretic, tonic. E iloa foi o vailaau faʻamaʻi, choleretic, faʻamaʻi faʻamalolo.

I le maʻisuka, toe faʻafoʻisia le lapatini o le lapatini, faʻamalo ese le toxins mai le tino, ma faʻatautaia le pulelasi o le talo. O loʻo faʻamatalaina mo le puipuia o le atherosclerosis, maualuga maualuga, fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto pe a faʻaumatia i luga o se manava gaogao.

  • e le fautuaina i le taimi o le maitaga, o le iai o allergies, o le le mautonu,
  • e mafai ona mafua ai le manava, o le urination masani i le po pe a inu ao le i momoe.

Lingonberry decoction mo le maʻisuka

O togalaau mo togafitiga e tatau ona mumu, paʻepaʻe, e leai ni paʻepaʻe poʻo ni matuni lanumeamata. A o leʻi kukaina, e sili atu ona lelei le tosoina o le suālaʻau ina ia sili atu ai le malosi o le suamalie.

  1. Liligi fufulu suamalie i totonu o se apa ma le vai malulu, faatalitali mo le kuka.
  2. Simmer mo le 10-15 minute, tape le ogaumu.
  3. Matou te tumau i lalo o le tapuni mo le 2-3 itula, faamama i luga ole laulau o gau.

Ave se mea teuteu pe a uma ona 'ai se ipu atoa pe a uma le' aiga o le taeao ma i le aoauli. I le afiafi, e sili atu le aua le inu i le mea e mafua ai ona o le faʻaogaina o ana mea totino.

Lingonberry decoction mo le maʻisuka

O laʻau Lingonberry mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i foliga vevela, faʻatau mai oe lava poʻo le faʻatau i se fale talavai. E le fautuaina e teu le mea na saunia mo le lumanaʻi, e sili atu le kuka fou i taimi taʻitasi.

  • se sipuni sipuni o lau mago mamago,
  • 1 ipu fufulu vai.
  1. Faatumu laulaau o le laumei i le vai vevela, liliu le ogaumu, faatalitali mo le kuka.
  2. Cook mo le tusa ma le 20 minute, faamama.
  3. Maalili, ave 1 sipuni 3 taimi i le aso i luga o se manava gaogao.

Ia mautinoa ia pipii i se taumafataga faapitoa ile togafitiga, ave uma vailaʻau ma vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2 e naʻo le avea ma se tagata faʻasaga, ae na o lana fesoasoani e le mafai ai ona foʻia le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga