Tausiga o le Paʻu Taunuuga Faavae, Fautuaga

- O le ituaiga o tulu e pei o le hormone-malosi lea e aʻafia ai tamaʻitaʻi pancreatic (motu o Langerhans). E aʻafia ai ia peta beta, ma o se taunuuga o le le gaoia o gaosiga ma le ulufale atu o le inisalini i totonu o le toto. O nei neoplasms e mafai ona faʻamaoni (i le 70% o mataupu) poʻo le adenocarcinomas. O le iʻuga e iʻu le 6 cm poʻo le sili atu.

O loʻo i ai isi ituaiga o oona o le pancreatic (inslomas) e atiae mai mai le alalaupapa, delta, ma le PP. I lenei tulaga, o isi ituaiga o meaola e maua mai: polypeptide pancreatic, gastrin, serotonin, somatostatin poo le adrenocorticotropic hormone. O le insulinoma e tupu masani lava i tagata mamaʻi e 35 i le 60 tausaga, i - e seasea lava. E lua taimi e maʻi ai tagata nai lo tamaitai.

O le insulinoma e le o se faʻamaʻi, e seasea lava. O lona uiga e le manino. E faʻamaonia e masani ona faʻavevesi le paʻu o le pancreatic e le toto maualalo o le kulukose, lea e mafua mai i le solia o le inisalini. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tulaga nei:

  • leai o le tupu o le homone, lea e mafua mai i le faaitiitia o le gaioiga o le pito i luma o le pituitary gland (o lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le insulin),
  • Le atoatoa le malosi o le tino (corute or acronic), lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le glucocorticoids ma le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • vaivai e mafua ona o maʻi faaumiumi po o le matelaina,
  • myxedema, ona o le maualalo o le meaʻai o le thyroid mea e siitia ai le maualuga o le kulukose,
  • afai e le lelei le uuina o le gaʻo i le tino,
  • afaina o le ate na mafua mai i mea leaga faʻaleagaina,
  • popole vaivai (ona o le leai o se meaʻai),
  • susu i totonu o le manava o le manava,
  • enterocolitis.

E le masani ona afaina ai le siʻusiʻu poo le tino o se okeni. E seasea lava ona tu i fafo atu o le gland, e faavae i luga o le ectopic (faaopoopo) totoga o meaola. I foliga vaaia, o se mea eleelea, o lona lautele e ese mai i le 0.5 i le 8 cm O le lanu o le paʻu e sinasina, sinasina pe lanu enaena.

O le tele o taimi, e maua ai le insulinomas nofofua, na o mea e seasea ona i ai e tele ni fausaga. O le paʻu o loʻo faʻaalia i le faʻagasolo malie o le atinaʻe, e le o se mea e masani ai ma ua na o ni mea leaga.

Atinaʻe ma faailoga o le faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le insulinoma pancreatic, o aʻafiaga e afua mai i le maualuga o le hypoglycemia. E mafua ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini e le paʻu, e tusa lava pe o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I tagata soifua maloloina, ma le pa'ū o le kulūkose (faʻataʻitaʻiga, ma), o le faʻaititia o le tele o le inisalini e matauina. Faʻatasi ai ma le insulinoma, o lenei masini e le aoga, talu ai ua afaina i le insulin. O lenei mea e mafua ai tulaga mo le tupu mai o se osofaiga o le hypoglycemic.

O le hypoglycemia o se faʻalavelave o faʻamaoniga e tupu ona o le le atoatoa i le fausaga o le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto. E atiina ae pe a pa'ū le maualuga o le suka i le 2.5 mmol / L.

O le tino, o le hypoglycemia e faʻaalia i le atinaʻeina o faʻafitauli o le neuropsychiatric ma le faateleina o le numera o hormones: norepinephrine, cortisol, glucagon. O le faateleina o le norepinephrine e mafua ai le afu, o le gatete limbs ma le angina pectoris. O osofaiga e tuusao i le natura ma i le aluga o le taimi e faia ai ni fomaʻi ogaoga.

I faʻamaʻi uma e iai le insulinoma, o le Whipple e tolu, o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • faʻaalia o faʻafitauli o le neuropsychiatric i taimi o anapogi,
  • se pa'ū i le kulukose o le toto i lalo ifo o le 2.7 mmol / l,
  • le mafai ona faʻaaogaina se osofaiga o le hypoglycemic i le faʻalavelave poʻo le faʻafofogaina o le kulūkose.

O le faiʻai e sili ona afaina i lenei maʻi, talu ai o le kulukose o le autu autu lea o meaai. I le hypoglycemia faifai pea, suiga o le ogatotonu i le ogatotonu o le tino.

Faailoga o Insulinomas

Faatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia, o le maʻi ua i ai se faʻalogona o le vaivai faʻafuaseʻi, vaivai, tachycardia, sosolo, vevesi, ma se lagona fiaaai. O le 'ai e mafai ai ona e faʻaumatia vave lenei faʻaaliga. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona faamalieina le fiaai i le taimi pe leai foi ni faailoga muamua o le hypoglycemia i se taimi talafeagai, o le a faʻaitiitia le faʻaititia o le toto toto. E tuʻuina atu lenei faʻatasi ma le faʻaopoopoga o uiga o se natura neuropsychic ma e faʻaalia i le le lava o amio. Faailoga e pei o le:

  • agavaʻa ma faʻalavelave,
  • osofaiga agai i isi,
  • tautalaga leotele, e masani lava ona leai ni fuaitau po o leo,
  • salivation
  • le fiafia tele,
  • fenumiai,
  • faʻailoga
  • maualuga agaga
  • mafaufauga le mautonu
  • le lava le agavaa i le iloiloina o le tulaga o se tasi.

Afai o le tagata maʻi e le o iai se togafitiga faafomaʻi taimi, o lona uiga o le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafua ai ona faoa faamalosi, ona tupu ai lea o se poma o le hypoglycemic. I lenei tulaga, o loʻo i ai le le atoatoa o le malamalama, faʻagesegeseina o le fatu ma le manava, toto faʻaitiitia o le toto e faʻaitiitia ai taua. O se taunuuga, e mafai ona tupu le edema i le cerebral.

Mafuaaga o le insulinoma:

E lei umi talu ona maua le inisalini e Bunting ma Sisifo i le 1921, o faʻamaoniga o lona sologa lelei na lauiloa i le faʻaaogaina o fualaau faʻatauina i tagata gasegase i le maʻisuka. O lenei mea na mafai ai e Harris ona faatulaga le manatu o le hypoglycemia tuusaʻo na mafua ona o le faateleina o le puleaina o lenei hormone. O le tele o taumafaiga e iloa ma togafitia le inisalini na faia i le 1929, aʻo Graham o le muamua lea na aveesea le insulin-tumorting tumor. Talu mai lena taimi, ua i ai lipoti i le lalolagi e uiga i le 2,000 tagata gasegase e maua ai le beta-cell neoplasms.

E leai se masalosalo o aʻafiaga o le insulinoma e fesootaʻi ma lana gaioiga faʻasalaga. O le Hyperinsulinism o le autu lea o le togafitiga o le pathogenetic lea e faalagolago ai le atoa o faailoga o le maʻi. O le puleaina faifai pea o le inisalini, ae le o le usitaʻia o togafitiga o togafitiga e pulea ai le glucose homeostasis, e tau atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemia, o le toto glucose e talafeagai mo le gaioiga masani o totoga ma gaʻo uma, ae maise lava le faiʻai, e sili ona malosi lona faʻaogaina nai lo isi uma totoga. E tusa ma le 20% o le kulukose uma e ulufale i totonu o le tino e faʻaalu i luga ole gaioiga o le faiʻai. O le lagona faapitoa o le faiʻai i le hypoglycemia e mafua mai i le mea moni e faapea, e ese mai i le tino o tino uma o le tino, e le maua e le faiʻai ni mea e gaosia ai le gaʻo ma e le mafai ona faʻaaogaina gaioiga gaʻo ola fua e avea o se punaoa malosi. Pe a muta le glucose e ulufale i le cerebral cortex mo le 5-7 minute, o suiga e le suia e tutupu i ona sela, ma o elemene sili ona eseese o le cortex maliu.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le kulūkose i le hypoglycemia, ua faʻaaogaina ai togafitiga i le glycogenolysis, gluconeogenesis, faʻatautaia o gaʻo gaʻo maualalo, ma le ketogenesis. O nei masini e aʻafia ai le 4 hormones - norepinephrine, glucagon, cortisol ma le tuputupu aʻe o le homone. O le mea moni lava, na o le muamua o latou na mafua ai faʻamatalaga faʻapitoa. Afai o le tali atu i le hypoglycemia e ala i le faasaolotoina o norepinephrine e vave ona tupu, o le maʻi e atiina ae vaivaiga, vevela, atuatuvale ma le fiaaai, o faailoga mai le fatugalemu tutotonu e aofia ai le ulu tiga, vaaiga faalua, amio le mama, leai se malamalama.Pe a oʻo ina faʻaleleia malie le hypoglycemia, o suiga e fesoʻotai ma le tino tutotonu o loʻo i ai, ma o le faʻamalosi (i le norepinephrine) e mafai ona toesea.

Faailoga o le insulinoma i le vaega amata

I vaitau i le va o osofaiga a le inisalini, e faʻaalia ai foi ia lava i foliga o eseesega ma faʻafitauli. E taua le iloa o latou mea ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga sili ona lelei. I le vaega amata, o faʻamaʻiga nei e mafai ona maua i tagata mamaʻi:

  • vaivaiga o le musika po o isi faaletonu o muscle (ataxia),
  • tiga o le ulu
  • mafaufau le mafaufau ma le mafaufau,
  • faʻanoanoa vaaia
  • lagona o lagona
  • vevesi o fesuiaiga-o mea e maua mai ai vaevaega,
  • nystagmus
  • faateleina le manava ma foliga vaaia o le mamafa mamafa,
  • feusuaiga feusuaʻiga.

O le insulinoma o se fomaʻi o β-sene o tamaʻi motu o Langerhans, faʻasaʻo le tele o inisalini, lea e faʻaalia i osofaʻiga o faʻamaʻi o le hypoglycemic. Mo le taimi muamua, i le taimi lava e tasi ma tutoatasi mai le tasi ma le isi, Harris (1924) ma V. A. Oppel (1924) na faamatalaina le faigata o le hyperinsulinism.

I le 1927, o Wilder et al, i le suʻesuʻeina o vaega o le tumo o se tagata maʻi ma se insulinoma, na maua ai le faateleina o le insulin i totonu. Floyd et al. (1964), suʻesuʻeina uiga o tagata lava ia e tasi i le kulupu, glucagon ma glucose, na maitauina o latou maualuga o le inisalini toto.

I le 1929, na faia ai le taʻaloga muamua (Graham) ina ia aveesea ai le tui o le insulin-producing gaʻo pancreatic. E tele tausaga o suʻesuʻega malosi, ae o le ata o le faʻamaʻi, metotia mo lona faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa na maua ai se otootoga. I totonu o tusitusiga e mafai ona e maua ai fuaitau eseese e faʻaaogaina e faatatau i lenei maʻi: le lelei, maʻi o le hypoglycemic, hypoglycemia meaola, hypoglycemia, hyperinsulinism, inisalini-faʻamaloloina le le lava. O le faaupuga "insulinoma" o loʻo taliaina i le taimi nei. E tusa ai ma ripoti i tusitusiga, o lenei neoplasm e tupu i le tutusa o taimi i tagata o ituaiga uma. Faʻamatalaga mai isi tagata suʻesuʻe e iai le insulinomas e toetoe lava lua faalua ona maua i fafine.

O le toʻatele o tagata e aupito sili ona faigaluega - 26-55 tausaga le matua, e maua mai i le insulinoma. Tamaiti e mafatia i le insulinoma e seasea lava.

O le mafuaaga o le pathophysiology o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi mai sē β o tamaʻi motu o Langerhans e maua ai a latou faʻamatalaga i le gaioiga o nei neoplasms. O le le tausisia o togafitiga o le physiological e faatonutonu ai le homeostasis e tusa ai ma le maualuga o le glucose, o le adenomas β-cell e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia masani. Talu ai o le faailoga o le insulinoma o le taunuuga o le hyperinsulinemia ma le hypoglycemia, ua manino ai o le ogaoga o faʻamaʻiga o le faʻamaʻi i mataupu taʻitasi ua faʻamaonia ai le lagona o le tagata lava ia i le inisalini ma le leai o le toto suka. O a matou siakiga na faʻaalia ai e gasegase tagata maʻi i le toto o le kulukose i auala eseese. O mafuaʻaga mo le faʻateleina o le faʻamalosia o faʻamaoniga, faʻapea foi ma le autu o se tasi poʻo le isi oi latou i le uiga masani o le faʻamaʻi i tagata taitoatasi, e malamalama foi. O le kulukose toto e tatau mo le ola o totoga uma ma fusi o le tino, aemaise lava le faiʻai. E tusa ma le 20% o le kulukose uma e ulufale i totonu o le tino e faʻaalu i luga ole gaioiga o le faiʻai. E le pei o isi okeni ma masini o le tino, o le faiʻai e le maua ni kullukose ma e le faʻaaogaina gaʻo aoga gaʻo e avea o se punaoa malosi. O le mea lea, pe a le toe maua le glucose mo le 5-7 minute, e le mafai ona suia suiga i ona sela: o elemene aupito sili ona eseese o le cortex maliu.

O Gittler ma a latou uo na latou faailoaina ni vaega se lua o faʻamaoniga e atiaʻe ma le hypoglycemia.O le vaega muamua e aofia ai faʻalavelave faʻavaivaia, vaivaiga, gatete, palpitations, fiaai, faateleina le faʻaleagaina. E fesoʻotaʻi le tusitala i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi ma le gasegase faʻamalosia. O faʻalavelave e pei o le tiga o le tino, faʻavasegaina o le vaai, fenumiai, faʻalavelave faʻafuaseʻi, ataxia, leiloa o le mafaufau, coma, ua tuʻufaʻatasia i le vaega lona lua. Faʻatasi ma le faʻagasolosolo ona faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia, o suiga e fesootaʻi ma le tino tutotonu (CNS) e manumalo, ma i ai le hypoglycemia, o faʻamaoniga o le gasegase o le tino. O le atinaʻeina o le hypoglycemia i maʻi ma le insulinomas o le taunuuga lea o le malepelepe o le faʻaaogaina o mea faʻainitaneti ma mea faʻafeiloaʻi o le fatugalemu o le tino.

O le toatele o tusitala e mafaufau i le falemai ma faailoga o le insulinoma ma se faamamafa i luga o faaaliga o osofaiga o le hypoglycemia, ae o le suesueina o faailoga o loo matauina i le vaitaimi o le feeseeseaiga e le taua tele, talu ai o loo atagia mai ai aafiaga leaga o le hypoglycemia masani i luga o le tino.

O faailoga sili ona taatele o le insulinoma o le gaʻo ma le tele o meaʻai. O. V. Nikolaev (1962) fefaasoaaʻi ituaiga uma o faailoga e tupu mai i le gasegase o le inisalini o le pancreas i faʻaaliga o le taimi ua mavae ma i totonu o faailoilo o se vaitaimi o le hypoglycemia ogaoga. O lenei faʻataʻitaʻiga e atagia mai ai vaega o le soifua manuia lautele o loʻo matauina i tagata mamaʻi, lea e suia i lea taimi i lea taimi e faʻamaoniga faʻaalia o le hypoglycemia.

I le 1941, na faʻamatalaina ai e Whipple le tolu o faʻamaoniga, lea e sili ona faʻapitoa i vaega eseese o faʻamatalaga o le inisalini, ma na lolomiina ai foi taunuuga o se suesuega o le toto suka i le taimi o le osofaia o le hypoglycemia.

  • Le faʻafuaseʻi o osofaiga o le hypoglycemia tuusaʻo i luga o se manava gaogao pe 2-3 itula pe'ā uma ona 'ai.
  • O le suka toto e paʻu i lalo ifo o le 50 mg% i le taimi o se osofaʻiga.
  • Taofi le osofaiga e le kulukose vevela poʻo le suka.

Neuropsychiatric disorders ma le hyperinsulinism, faapea foi ma le insulinoma, o loo i ai se nofoaga autu i le vaega amata. O faʻamaoniga o le neurology i lenei faʻamaʻi o le le lava lea o le VII ma le XII paila o nuanua vavalalata i le totonugalemu o le tino, o le sosoʻo o le tendon ma le periota, le faʻaleagaina poʻo le faʻaitiitia i le mafaufau. O nisi taimi o mafaufauga faʻapitoa o Papinsky, Rossolimo, Marinescu-Radovic ma le tele o taimi e matauina isi. O nisi tagata gasegase o loʻo i ai ni faʻamaoniga o le le atoatoa o le pyramidal e aunoa ma ni mafaufauga faʻaleaga. I nisi o tagata gasegase, na faʻaalia ai ni faʻafitauli o lagona, lea na aofia ai le faʻaalia o pusa o le tino, C3, D4, D12, L2-5. Zakharyin-Ged, o uiga o le pancreas (D7-9), o loʻo matauina i tagata gasegase. O le gasegase o le tino i le foliga o le nystagmus ma le maualuga o paresis e tupu ile tusa ma le 15% o maʻi. O suʻesuʻega a le neurology e faʻaalia ai o le itu tauagavale o le mafaufau e sili atu ona maʻaleʻale i tulaga o le hypoglycemic, lea e faʻamatalaina ai le tele o taimi o ona ivi faʻatusatusa i le saʻo. I tulaga ogaoga o le faamaʻi, na matauina faailoga o le tuufaʻatasia o le auai i le faʻaleagaina o faagasologa o itu uma e lua. I nisi o tane, faatasi ai ma le faateteleina o le faamaʻi, na tupu ai le faaleagaina o le erectile, na faaalia aemaise lava i tagata mamaʻi lea na tutupu i aso uma i luga o tulaga o le hypoglycemic. O a matou faʻamatalaga i faʻafitauli o le neurological i le vaitaimi o faʻasalaga o tagata mamaʻi ma le insulinoma sa faʻaalia e le polymorphism ma le leai o ni faʻamaoniga e iloa ai lenei maʻi. O le maualuga o nei liona e atagia ai le lagona o tagata taitoatasi o le nerve o le tino i le maualuga o le kulukose o le toto ma faailoa ai le matuia o le maʻi.

O le faʻamalosia o le maualuga o le atuatuvale i le vaitaimi o faʻasalaga na faʻaalia i le faʻaitiitia o le mafaufau ma le le atoatoa o le mafaufau, o le le fiafia i le siosiomaga, o le leiloa o tomai faʻapitoa, lea e masani ona faʻamalosia ai tagata gasegase e galulue i galuega e le lava, ma o nisi taimi e taʻitaʻia ai le le atoatoa. I tulaga ogaoga, e le manatuaina e tagata mama mea na tutupu ia i latou, ma o nisi taimi e le mafai ona latou tuuina atu o latou igoa ma tausaga o le fanau mai. O le suʻesuʻega o le faʻafitauli o le maʻi na faʻaalia ai le ogaoga o le maʻi, ma lona malosi, lea e faalagolago i le lagona o le tagata maʻi i le le lava o le kulukose o le toto ma le mamafa o mea tau totogi, e taua i le atinaʻeina o le mafaufau.

O le electroencephalograms o gasegase sa faamauina i fafo atu o le osofaʻiga o le hypoglycemia (i luga o le manava leʻo pe a uma le 'aiga o le taeao) na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le galu o O, galu malolosi ma le faʻaaogaina o galu malolosi, ma le osofaʻiga o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma suiga o le EEG. gasegase i le maualuga o le osofaiga na atagia i le taimi o le pueina.

O se tasi o faʻauiga faifaipea o le uiga o le insulinoma ua manatu o se lagona o le fiaaai. O le mea lea, o le toʻatele o a matou tagata gasegase na faʻalauteleina le 'ai ma se lagona faʻalauiloaina o le fiaai ao le i osofaia. O le 50% oi latou na sili atu le mamafa o le tino (mai le 10 i le 80%) ona o taumafa masani (tele o gaʻo). E tatau ona faamamafaina e faapea o nisi o gasegase na gaosia le 1 kg po o le sili atu suka poo le suamalie i le aso. I le faatusatusa atu i nei mea na matauina, o nisi o tagata gasegase sa le fiafia i meaai, e manaomia ai le tausiga faifaipea ma e oo lava i se afaina o le kulukose ma le protein hydrolysates ona o le matua vaivai.

O le mea lea, e leai foi se manaoga tele, pe o se lagona o le fiaai e mafai ona avea ma faailoga e iloagofie ai lenei maʻi, e ui lava e mafai ona tupu i ni mea eseese. I se mafaufauga faʻapitoa, o le faʻamaoniga a le tagata maʻi e masani ona i ai se mea manaia ma ia e sili atu lona taua. O le tele lava o a matou siama e masani ona latou aumaia lauti, paluga, suka. Ina ua mavae sina taimi, sa i ai nisi o gasegase na tetee i lenei ituaiga meaai, ae sa le mafai ona latou mumusu e ave.

O le le lelei o meaai paleni na mafua ai ona maua le mamafa ma maua ai meaʻai. Ae ui i lea, e le o tagata gasegase e sili atu le mamafa o le tino; i nisi o ia mea, e masani ma sili atu le maualalo nai lo le masani. Matou te maitauina le mamafa o le mamafa i tagata taʻitoʻatasi ma le faʻaitiitia o le 'ai, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi o loʻo le mautonu i meaʻai.

I nisi o gasegase, e mafai ona maitauina ni tiga musika, lea e tele tusitala e felagolagomaʻi ma le atinaʻeina o gaioiga eseese o le tino i totonu o le muscle ma lona sui ma le mea fesootai.

O le maualalo o le silafia o fomaʻi e uiga i lenei maʻi, e masani ona taʻitaʻia ai mea sese - ma o maʻi ma le insulinoma e umi ma e le manuia ona togafitia mo le tele o faʻamaʻi. O faʻamaʻi pipisi e faia i le silia ma le afa o tagata gasegase.

Suʻega o le insulinoma

O se suʻesuʻega o ia ituaiga o gasegase mai le emenesis o loʻo faʻaalia ai le taimi o le osofaʻiga o le osofaʻiga, o lona sootaga ma le taumafa o mea taumafa. O le atinaega o se osofaiga o le hypoglycem i le taeao, faapea foi ma le taimi e faasee ai le isi taumafataga, faatasi ai ma le mafatiaga faaletino ma le mafaufau, i tamaitai i le afiafi o le taotoga o le molimau e fiafia i le insulinoma. O metotia suʻesuʻeina faʻale-tino i suʻesuʻega o insulinomas e le taua tele ona o le laʻititi o le tumutumu.

O le taua tele i le suʻesuʻeina o le insulinoma e faʻapipiʻi i le amio o suʻega faʻamalositino.

Aʻo suʻesuʻeina le anapogi i le maualuga o le toto toto aʻo leʻi togafitiga, o le faʻaitiitia na maua i lalo o le 60 mg% i le tele o tagata maʻi. E tatau ona maitauina i le tagata lava e toʻatasi i aso eseese, o le toto toto e ese ma mafai ona masani.Pe a fuafuaina le maualuga o le inisalini i le anapogi o le toto i le tele o tagata, o le faateleina o ona tusitusiga na maitauina, ae i nisi o tulaga, ma suʻesuʻega faifai pea, o ana masani masani sa matauina foi. O ia fesuiaiga i le anapogi o le toto toto ma le insulin, e foliga mai, e mafai ona fesootaʻi ma le gaioiga le mafaamatalaina o le insulinomas i aso eseese, faapea foi ma le eseesega o mea faigata o togafitiga.

I le otootoina o taunuuga o suʻesuʻega na maua mai i tagata gasegase e iai le insulinomas i taimi o suʻesuʻega ma le fiaai, leucine, tolbutamide ma le glucose, e mafai ona tatou faʻamaonia o le suega sili ona taua ma le taugofie mo insulinomas o le matelaina o le fiaai, lea na o faatasi uma ma le atinaʻeina o se osofaiga o le hypoglycemia maualuga o le suka o le toto, e ui o le maualuga o le inisalini i lenei suʻega e tumau pea e le suia pe a faatusatusa i lona tau ao le i osofaia. O se suʻega faʻamaʻi ma le faʻamalama i tagata maʻi ma le insulinomas e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le insulin o le toto ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto ma le atinaʻeina o se osofaʻiga o le hypoglycemia, peitaʻi, o nei suʻega e le maua ai ni taunuuga lelei i tagata uma. O le uta o le kulukose e itiiti ifo lona taua i se lagona o le mafaufau, e ui lava e iai sona aoga pe a faatusatusa i isi suega galue ma le ata o le maʻi.

E pei ona faaalia mai a tatou suʻesuʻega, ae le o mea uma lava pe afai e mafai ona faʻaalia le suʻesuʻeina o insulinomas ua faʻaalia, o loʻo i ai le maualuga o tulaga taua o le inisalini.

O suʻesuʻega i tausaga talu ai, ua faʻaalia ai o faʻamaoniga o le pulelaʻau o le proinsulin ma le C-peptide e sili atu ona taua i le siama o le insulinoma, ma o tulaga taua o le insulin (immunoreactive insulin) e masani ona iloiloina i le taimi e tasi ma le maualuga o le glycemia.

Le fua o le insulin i le kulukose e fuafuaina. I tagata soifua maloloina, e i lalo ifo o le 0.4, ae o le tele o tagata gasegase ei ai le insulinomas e sili atu i lenei faailoga ma e masani ona oʻo i le 1.

Talu ai nei, na taua tele le taua i le suega ma le taofiofia o le C-peptide. I totonu o le 1h, o le tagata maʻi ua tui malosi ma le inisalini i le fua faatatau 0.1 U / kg. Faatasi ai ma se faaitiitia i le C-peptide e itiiti ifo ma le 50%, o le i ai o insulinomas e mafai ona faia.

O le tele o tumalama o gasegase-inisalini e le sili atu i le 0.5-2 cm le lautele, lea e faigata ai ona latou iloa i taimi o taotoga. O le mea lea, i le 20% o tagata gasegase muamua, ma o nisi taimi o le lona lua, ma faʻatonuga lona tolu, e le mafai ona iloa le paʻu.

Malisi insulinomas, o le lona tolu o metastasizes, e tupu i le 10-15% o mataupu. Mo suʻesuʻega o le insulin, e tolu auala e masani ona faʻaogaina: angiographic, catheterisation o le faʻaoga o le telefoni ma le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga o le pancreas.

O le faʻamaonia o le inisalini o le faʻaaogaina o le inisalini e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o nei neoplasms ma a latou metastases. O le vaega amata o le paʻu o loʻo faʻatusalia mai i le i ai o se gaioiga maualuga, vavalaʻau ma se felafolafoaʻiina o vaʻa i le eria o le liona. O le vaega capillary o loʻo faʻaalia e se faʻalapotopotoga i le lotoifale o le faʻatusatusaina o le auala i le neoplasm. O le vevela vaega e faʻaalia i le i ai o se vein vein vein. O le tele lava o taimi, e maua ai le insulinoma i le tulaga maualuga. O le suʻesuʻeina o le angiographic e mafai ai ona faʻamaonia se tumutumu i le 60-90% o mataupu. O le tele o faafitauli e tulaʻi mai i laʻititi laʻititi, ma e oʻo atu i le 1 cm le umi, ma faʻatasi ai ma lo latou localization i le ulu o le pancreas.

O le lavelave o le localization ma le laʻititi laititi e faigata ai ona faʻaalia i latou i le faʻaaogaina o faʻatautalanoaga. O ia ituaiga o tino, i totonu o le mafiafia o le pancreas, e le suia ai lona faatulagaga, ma le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o x-ray e le eseese mai ituaiga masani o le gland, lea e mafua ai ona leaga.O le faʻatuatuaina o le auala e 50-60%. I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi ina ia mafai ai ona fuafua le tulaga o IRI i totonu o veins o matagaluega eseese o le pancreas. I le maualuga o le IRI, e mafai e le tasi ona faʻamasino le faʻalauiloaina o se mea e le o faʻamalosia. Ona o faigata faʻapitoa, o lenei auala e masani ona faʻaaogaina mo taunuʻuga leaga e maua mai suʻesuʻega talu ai.

Sonography i le siama o le inisalini e le lautele ona o le mamafa o le toatele o tagata gasegase, talu ai o le gaʻo gaʻo o se faʻalavelave taua i le galu ultrasound.

E tatau ona maitauina o suʻesuʻega pito i luga e faʻaaoga ai metotia suʻesuʻe faʻaonapo nei i le 80-95% o tagata gasegase e maua i le insulinomas e mafai ai ona fuafua le localization, lapopoa, faʻasolosolo ma fuafua le maligesty (metastases) o le tino o le susu aʻo leʻi faia le taotoga.

Ole siama ole siaki ole insulinoma e faia ile tino ole pancreatic oona ole tino (ate), grenesland, mesenchymomas). I nei tulaga uma, e tausisia le hypoglycemia. O maʻi e leai ni pancreatic e ese mai le insulin i lo latou tele: e pei o se tulafono, e tele (1000-2000 g). O ia ituaiga o lapopoʻa o le ate, o le faʻamaʻi ma le tele o mesenchymomas. Neoplasms o se tutusa tutusa e faigofie lava ona iloa i metotia o suʻesuʻega faʻapitoa poʻo metotia masani o le leitio.

O le tele o faafitauli e tulai mai i le siama o le insulinoma ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le insulin. O le faʻamaoniga autu o le faʻaaogaina o le inisalini o le i ai o faʻamaʻi i le inisalini i le toto o le tagata maʻi, faʻapea foi le maualalo o le C-peptide ma se maualuga maualuga o IRI. O le faʻaaogaina o le inisalini ma le C-peptide e masani lava ona i ai i le tutusa.

O se nofoaga faapitoa i le eseesega o le siama o insulinomas o loo nofoia e le hypoglycemia i tamaiti, ona o le suiga atoa o le epithelium ductal o le pancreas i b-sel. O lenei mea mataʻutia ua taua o le le o le idioblastosis. E mafai ona faʻamautuina le mea mulimuli i le morphologically. O le tino, e foliga mai e ogaoga, faigata le faasaʻoina o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona tatou faia ni mea faanatinati e faaitiitia ai le mamafa o le tino o le tino. O le lapisi lautele o le taotoga o le 80-95% le vavalalata.

Togafitiga insulinoma

O togafitiga faasao mo le inisalini e aofia ai le toomaga ma le puipuiga o tulaga o le hypoglycemic ma le aafiaga ile faiga o le paʻu e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau o hyperglycemic, faapea foi ma le tele o meaʻai e masani ai. O gasegase faasualaʻau masani e aofia ai le adrenaline (epinephrine) ma le norepinephrine, glucagon (glucagen 1 mg hypokit), glucocorticoids. Ae peitai, latou te tuuina atu se aafiaga puupuu, ma o le tausiga faamatua o le toatele oi latou e faatapulaaina lo latou faaaogaina. O le mea lea, o le maualuga o le glucocorticoids e faʻaalia ai ia lava pe a faʻaaogaina fualaʻau tele o fualaau oona e mafua ai le faʻasalaga. O nisi tusitala e maitauina se aafiaga lelei i le glycemia o diphenylhydantoin (diphenin) i se fualaau e 400 mg / aso, faapea foi ma le diazoxide (hyperstat, proglikem). O le aʻafiaga o le hyperglycemic of this non-diuretic benzothiazide e faʻavae i luga o le faʻagataina o le faaselaina o le inisalini mai tuma. O le fualaau faasaina e faʻaaoga i le fualaau o le 100-600 mg / aso i le 3-4 doses. E maua i capsules 50 ma le 100 mg. Talu ai ona o le faaupuga hyperglycemic pronoun, o le fualaau faasaina e mafai ona faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto mo le tele o tausaga. E i ai le meatotino o le faatumauina o le vai i totonu o le tino e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalosaga o le sodium ma e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le matematika tusitusi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le diazoxide e tatau ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga.

I tagata gasegase e maua mai i le maʻi paʻu o le pancreatic, o togafitiga o le chemotherapeutic drug streptozotocin (L. E.Broder, S. K. Carter, 1973). O lana gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaumatiaga filifilia o sel o motu o le pancreas. 60% o tagata gasegase e sili atu pe itiiti foi le nofouta ile fualaau faasaina.

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tumutumu ma ona metastases sa matauina i le afa o tagata gasegase. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ma le le mautonu e ala i le afaina. Faʻaaoga fua - aso uma i le 2 g, ma oʻo atu i le 30 g, i aso taʻitasi poʻo vaiaso. O aʻafiaga o streptozotocin o le nausea, vomiting, nephro- ma le hepatotoxicity, manava, hypochromic anemia. I le leai o se malosi o le tumo i le streptozotocin, doxorubicin (adriamycin, adriablastin, rastocin) e mafai ona faaaoga (R. C. Eastman et al., 1977).

O mea taua o le pancreas, o loʻo i totonu o se nofoaga e le mafai ona gafatia, i le vavalalata i le tele o totoga taua, o lona faʻalauteleina o le lagona i le faʻalavelave tumaʻi, o le suamalie o le sua, vavalalata i le tele o paʻu o le namu, ma le fesoʻotaʻiga ma vailaʻau e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga o taotoga i luga o lenei okeni ma faʻamalosia toomaga mai le faʻamaʻi maʻi mulimuli ane. I le fesoʻotaiga ma faʻataʻitaʻiga faʻatekinolosi ma le faʻatinoga o le pancreas, o fesili e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻaletonu o le a avea ma mea sili ona taua. Faʻaitiitia o le faʻafitauli i le taimi o le taotoga o taotoga e maua e ala i sauniuniga sauniuni talafeagai, filifilia o le auala sili ona faʻamaonia o le faʻamaʻi, faʻataunuʻuina o le manua pe a sailia ma aveese se tumutumu, ma le taofiofia o togafitiga ma togafitiga i le taimi o le faʻasologa.

O le mea lea, e tusa ai ma a tatou faʻamaumauga, o le maualuga o le inisalini i le tele o tagata maʻi ma le insulinomas ua faʻateleina, ma ua faʻaititia le maua o le toto. Ole gasegase o le hypoglycem i le taimi o le anapogi anapogi na tupu mai i le 7 i le 50 itula ina ua maeʻa le anapogi, i le tele o tagata gasegase i le 12-24 itula.

O le faʻafofoga tautala o leucine i le 0.2 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le toetoe lava o tagata uma na faʻatasi ma le faateleina o le inisalini ma le faʻaitiitia o le toto toto i le 30-60 minute i le maeʻa ai o le vailaʻau ma le atinaʻeina o se osofaʻiga o le hypoglycemia.

O le faʻaleagaina o le puleaina o le kulupu i le toatele o tagata gasegase na mafua ai le faateleina o le faateleina o le inisalini toto ma le faaitiitia o le suka i le totoina o se osofaiga o le hypoglycemia pe a maea le 30-120 minute mai le amataga o le faataitaiga.

O le faʻatusatusaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata gasegase ma le insulinomas na faʻaalia ai le taua tele o le suʻega i le matelaina.

I le tulaga o le toe faʻafoʻi i le taimi o le faʻasologa, o le suiga o le toto toto ma le insulin i le taimi o suʻega ma le anapogi, leucine, tolbutamide e tutusa ma le taimi o le taotoga.

O le faʻatusatusaina o faʻamatalaga o suʻesuʻega eletise ma faʻataʻitaʻiga na faia muamua ma ina ua maeʻa togafitiga na faʻaalia ai nisi o maʻi na umi le taimi o le faamai ma masani ai osofaʻiga faʻafuaseʻi o le hypoglycemia o le a le mafai ona suia suiga masani i le mafaufau. Faʻamatalaga vave ma togafitiga faʻasolosolo taimi, o le a mou atu suiga mai le ogatotonu o le tino, e pei ona molimauina i faʻamatalaga o aʻoaʻoga a le EEG.

Suʻega faʻasolosolo o loʻo fautua mai ai le maualuga o le faʻaogaina o togafitiga o togafitiga ma le inisalini ma le vave ona toe foʻi mai o nei neoplasms pe a maeʻa ona aveesea. 45 (80.3%) o le 56 tagata gasegase na maua le toe faʻaleleia o le tino i le maea ai o le aveesea o le insulinoma.

O le togafitiga autu o le inisalini o le taotoga. O togafitiga faʻasao ua faʻamaonia mo tagata e le mafai ona gafatia, i le tulaga o le teenaina o le maʻi mai le taotoga, faʻapea foi i le tulaga o taumafaiga le manuia e iloa ai le paʻu i le taimi o le taotoga.

R. A. Manusharova, Fomai o Fomai Faʻafomai, Polofesa
RMAPO, Moscow

Mo fesili o tusitusiga, faʻafesoʻotaʻi le tagata lomitusi.

O le insulinoma o se maʻi palapotoia lea e faalilolilo le inisalini i totonu o le toto ma faʻaosoina le maʻi o le hypoglycemic.

Tulaga lautele

Ole gasegase o le hypoglycemies faatasi ai ma le faʻamaʻi e ogatasi ma afu malulu, gatete, tachycardia, lagona o le fefe ma le fiaai, paʻuʻesega, mea faitino, tautala ma faʻasologa o amioga, ma i tulaga ogaoga, faʻavevesi ma e mafai ona tupu.

O le inisaliniina o le inisalini gaosiga e tuʻuina atu ma le faʻavaeina o se faʻalavelave o faʻamatalaga faʻapitoa ma le neuroglycopenic - o le maʻi hypoglycemic syndrome.

Pancreatic insulinomas mo le 70-75% o le numera atoa o tumutumu o le mummone-active pancreatic. E tele lava ina matauina i tagata i le matutua (40-60 tausaga). E tusa ai ma fuainumera, e naʻo le 10% o paʻu o loʻo mamaʻi.

O le insulinoma e mafai ona tupu i soo se vaega o le pancreas (tino, ulu, siʻu), e seasea lava e faʻapitoa, faʻapitoa. i totonu o le omentum, o le puipui o le manava po o le duodenum, le faitotoa o le uila, ate. O le tele o le neoplasm e masani lava mai le 1.5 i le 2 cm.

I le taimi o le maʻi, o laasaga o le vafealoaloaʻi e vaʻaia, o loʻo suia i faʻaaliga o le hypoglycemia ma le faʻamalosia o le gasegase. Ae mo le vaitaimi ua mavae, e na o le pau lea o le faaaliga o le insulinoma e mafai ona faateleina le manava, ma o se taunuuga - oona.

O se faailo o le insulinoma o se osofaiga faʻapitoa o le hypoglycemic - o le iʻuga o le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa o le tino tutotonu o le tino, lea e tupu i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le malologa i mea taumafa, i le taeao. I le taimi o se osofaiga, o le toto kulūkose e pa'ū i lalo ifo o le 2.5 mmol / L.

Faailoga o se fomaʻi e tele lava ina foliga tutusa ma eseesega o le mafaufau ma le neurological ma foliga mai:

  • fenumiai,
  • tiga o le ulu
  • ataxia (faʻaitiitia le faʻamaopoopoina o gaoioiga),
  • vaivaiga maso.

O nisi taimi o le osofaia o le hypoglycemia i tagata ei ai le insulinoma e mafai ona o faatasi ma le psychomotor agitation ma maua ni faaaliga e pei o:

  • faʻailoga
  • alaga tagi
  • popolega tau masini
  • osofaiga e aunoa ma se faanunununu,
  • euphoria.

E tali atu le faʻalogona alofa-maʻi i le maualuga o le hypoglycemia e ala i le foliga mai o le afu malulu, vevesi, tachycardia, fefe, paresthesias (numbness ma tingling sensations). Ma i le mea e tupu i se osofaiga, o le faʻataʻapeʻapeina o le tino, le iloa o le mafaufau, ma e mafai foi ona tupu. I le avea ai o se tulafono, o le osofaʻiga e faʻalavelaveina i se afaina ogaoga o le kulukose, ae a oʻo ina toe maua lona mafaufau, e le manatua e le tagata maʻi le mea na tupu.

I le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia, o le faʻaumatia o le myocardial atonu e tupu mai ona o le leaga o le le lelei o le fatu. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaoniga o faʻaleagaga i le lotoifale i le faʻalavelave faʻalavelave e pei o le afaina ma le galala. Ma faʻatasi ai ma le hypoglycemia masani, o le gaioiga o le tino (i le ogatotonu ma le lautele) e faʻalavelaveina i gasegase, lea e mafai ona aʻafia ai le laʻasaga o le laasaga o le soifua manuia faʻatusatusa.

O aʻafiaga i le vaitau o faʻasalalauga e aofia ai: mea faʻapitoa, faʻaletonu le mafaufau, le mautonu, faʻaitiitia le mafaufau ma mafaufau mafaufau.

E tusa lava pe a uma ona aveese le fula, e pei o le tulafono, le lepela ma le faaitiitia o le atamai, e mafua ai le leiloa o tulaga faaleagafesootai ma tomai faapolofesa. O le masani ona toe faʻaleagaina o le hypoglycemic e mafai ona faʻaleagaina ai tagata.

O faʻamaoniga e tele lava ina manatuaina faʻaaliga o isi faʻamaʻi, ina ia mafai ai ona maua i tagata gasegase sese, e pei o le maʻi o le faiʻai, epilepsy, vystonia dystonia, stroke, maʻi o le diencephalic, psychosis ogaoga, neurasthenia, aʻafiaga o le neuroinfection, ma isi.

O le a le insulinoma?

O le insulinoma o se ituaiga o fomaʻi. O le neoplasm e faalilolilo le insulin i ni aofaiga tetele (lea e afaina ai le tulaga lautele o le tino).O le faʻateleina o le inisalini, lea e le fetaui ma le masani, e oʻo atu ai i le hypoglycemia (o le maualuga o le kulukose i le toto masaki).

O le masani masani o le maʻi o le insulinoma pancreatic. I isi totoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le ate poʻo le kolone, o le faʻasolosolo ona tupu tele le maʻi.

O le maʻi o loʻo i ai se uiga "faʻalogo". Tagata i le va o le 25 ma le 55 tausaga o loʻo lamatia. I tamaiti ma tamaiti matutua, o se faʻamaʻi o se mea e seasea ona tupu. Fai mai tagata tomai faapitoa i totonu o le 90% o mataupu, o se ituaiga o le paʻu e le o se mea lamatia tele, talu ai e leaga.

Faamolemole ia matau: aua nei galo o soo se neoplasms i le tino e afaina ai o ia. Tusa lava pe o le a le natura o le paʻu, e tatau ona faʻamalolo, fuafua le mafuaʻaga autu (poʻo mafuaʻaga) ma taumafai e puipuia oe lava mai le pathogen.

Fai mai fomaʻi o le faʻaalia o lenei tumo e mafai ona taʻu mai ai faʻafitauli i le gutu o le endocrine. E tatau ona e faia se suʻega atoa, pasia suega talafeagai ma faʻaauau le auala e manaʻomia ai togafitiga.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

E maua mai le insulinoma ole pancreatic ma faʻamaonia uiga nei:

  • afaina o le hypoglycemia e mafua mai i le faateleina o le inisalini i le toto o le tagata maʻi,
  • o le tupu mai o osofaʻiga mataʻutia o le vaivai lautele ma le vaivai,
  • fatu palpitations (tachycardia),
  • faʻateleina le sosolo
  • popole ma le fefe
  • lagona o le fia aai tele.

O faʻamaʻi uma o loʻo i luga o le a leʻa pe a uma ona 'ai i tagata maʻi. O le auala pito sili ona matautia o le faamai ua manatu i tagata mamaʻi e le o lagona le tulaga o le hypoglycemia. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai e tagata gasegase ona 'ai i le taimi ina ia faʻamaonia ai o latou tulaga.

A faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto, e ono le lava le amio a le tagata maʻi. O loʻo faʻasauāina i latou i mea e faʻafeiloaʻi ai, lea eo mai ma ata mataʻutia ma manino. O loʻo i ai le faʻamolemole, faʻafeiloaʻiga, faalua vaaiga. E mafai e le tagata gasegase ona ave faʻamalosi meaai mai isi. Faʻateleina le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o le faateleina o le muso leo e tupu, o le faʻataunuʻuina o faʻamaʻi.

O le toto o le toto e tulaʻi mai, ua faʻalautele le aʻoga ma le tachycardia. Afai e le o saunia le tagata maʻi ile tausiga ole tausiga faafomaʻi, e mafai ona tupu se coma hypoglycemic. O le mafaufau ua leiloa, ua pupula le tamaititi, ua faaitiitia le muso, afaina le afu, fatu ma le manava o le tino, ua afaina toto.

Afai e tupu se coma hypoglycemic, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe le cerebral edema.

I le faaopoopo atu i osofaiga a le hypoglycemia, o le isi faailoga taua o le insulinoma e manatu o se faateleina o le mamafa o le tino (o le atinaeina o le oona).

O se itu taua o le taimi talafeagai o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, ina ia mafai ai ona aloese mai osofaiga o le hypoglycemia ma puipuia ai le atinaʻeina o coma poʻo mafaufau. Le maua o le kulukose e aʻafia ai le afaina o neusini. Mo lenei mafuaʻaga, o le masani ona maua i se maʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se faʻamalologa o le tino, parkinsonism, ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le osofaia o le hypoglycemic, e mafai ona atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

A maeʻa le taotoga e aveese ai le paʻu, o faʻamaoniga o le encephalopathy ma se faʻaitiitia o le atamai e mafai ona tumau. O lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloa o tomai faʻapitoa ma tulaga faʻalapotopotoga.

O le masani ona toe faia pea le hypoglycemia i alii e mafai ona oo atu ai i le vaivai.

Faʻamatalaga o le maʻi

E faigata tele le suʻesuʻeina o le insulinoma ole pancreatic. I uluai faailoga o se maʻi, o le tagata maʻi e faʻanatinatiina falemai. O le muamua 24-72 itula na ia faatonuina ai le anapogi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Ina ia iloa lenei maʻi, o togafitiga nei e faʻaaoga ai:

  • Se suʻega o le toto e fuafua ai le maualuga o le insulin ma le kulukose i totonu o le toto.
  • Faʻamatalaga faʻapipiʻi ma le mageta ma faʻamatalaga. O nei auala e mafai ai e oe ona faʻamautinoa lelei le nofoaga o le tumutumu.
  • I nisi tulaga, e faia se laparotomy poʻo se laparoscopy.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O togafitiga autu mo insulinomas o taotoga. I le taimi o taotoga, ua aveeseina ai insulinomas. O le tele o taotoga e faalagolago i le tele ma le nofoaga o le paʻu.

O ituaiga o galuega nei e faʻaaoga e aveesea ai insulinomas:

  • insulinomectomy (tumutumu o le toto),
  • pancreatectomy

O le aoga o le taotoga e iloiloina e ala i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taotoga.

Faatasi ai ma faʻasalalauga mulimuli ane e mafai ona matauina:

Afai e le mafai ona faatino le taotoga mo nisi mafuaaga, o togafitiga faasao ua faʻamaonia mo togafitiga.

O le aano o togafitiga faʻasao e faʻavae i mea nei:

  • talafeagai lelei o meaai a le tagata maʻi,
  • taimi e aveʻeseina ai osofaiga o le hypoglycemic,
  • vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i totonu o le faiʻai.

O le masani lava o le faʻasaʻoina o osofaiga o le hypoglycemia e faia i le faʻaaogaina o lole poo se ipu malamalama vevela. Afai ei ai se soliga o le mafaufau o le tagata maʻi, ua faatonuina e le fomaʻi le tali o le kulukose.

Afai o le tagata maʻi e faʻasauāina i osofaiga a le mafaufau, e faanatinati le valaauina o se taʻavale faʻafuaseʻi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

I le tele o tulaga, pe a uma le taotoga e aveese le tumo, e lelei le togafitiga ma maua ai le maʻi.

E le maualuga le ola faaletino. E seasea ona tupu le toe tupu. Faʻasolosolo i le insulinomasia leaga, o le faʻasolosolo e matitiva.

O tagata e iai le faʻamaʻi e tatau ona lesitalaina i se suʻega o le endocrinologist ma se neurologist, 'ai i se paleni paleni, ma faʻagalo e uiga i masaniga leaga. E le gata i lea, e tatau ona latou faia se suʻega faaletino i tausaga uma ma mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le insulinoma o se mea leaga (i le 15% o mataupu), faʻapea foi ma le mumū (85-90%) tumo e atiina ae i totonu o siama o tamaʻitaʻi o Langerhans. E i ai le gaioiga tuga faʻatasi ma mafua ai le hyperinsulinism. O le inisalini e amata ona alo ese ma le le mautonu, lea e mafua ai le maʻi o le hypoglycemic - o le tuufaatasiga o neuroglycopenic ma faailoga faʻalauiloa.

Faatasi ai ma maʻi pagatia uma i le gaioiga, o le insulinoma e tusa ma le 70%.

E tusa ma le 10% oi latou o se vaega o le ituaiga muamua o le adenomatosis endocrine. O le tele o taimi, o le insulinoma e atiina ae i tagata e 40 i le 60 tausaga, e seasea mauaina i tamaiti.

O le insulinoma e mafai ona maua i soo se vaega o le pancreas (siʻusiʻu, ulu, tino). O nisi taimi e mafai ona ia iai le faʻasalalauga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faitotoʻa o le taula, o le puipui o le manava, duodenum, ate, omentum. I le avea ai o se tulafono, o le tele o le neoplasm e oʻo i le 1.5 - 2 cm.

Le masini o le hypoglycemia i le insulinoma

O le atinaʻeina o lenei tulaga o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le faʻamalosiina le puleaina o le inisalini e le b-sel o le paʻu e tupu. E masani lava, afai o le maualuga o le kulukose i le toto e faʻaititia, ona faʻaititia foi lea o le inisalini ma lona tatalaina i totonu o le toto.

I totonu o siama vevela, o lenei masini e faʻavaivaia, ma o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, o le inisalini faaselaina e leʻo taofia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic.

O le hypoglycemia aupito sili ona malosi e lagonaina e sosoʻo faiʻai e faʻaaoga ai le kulukose e avea ma punaoa autu o le malosiaga. I lenei itu, faatasi ai ma le atinaʻeina o le paʻu, neuroglycopenia amata, ma i se faagasologa o loʻo faʻagasolo i le ogatotonu o le tino, o suiga faʻavalea e tutupu.

I le hypoglycemia, o faʻamaʻi pipisi e faʻasaʻolotoina i totonu o le toto - o le hormones glucagon, norepinephrine, cortisol, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o mea faʻapitoa.

Inisulinoma togafitiga

E masani lava, o le insulinoma e manaʻomia ai togafitiga.O le tele o le taotoga e faalagolago i le tele o insulinoma ma lona nofoaga. I nisi tulaga, o le insulinectomy (faʻaupuina o le paʻu), ma o nisi taimi o le faʻaogaina o le pancreas, ua maeʻa.

O le manuia o le taotoga e iloiloina e ala i le faʻatupulaia ma le malosi o le maualuga o le kulukose i le taimi o le gaioiga.

Faatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa e aofia ai:

pancreatic necrosis o le pancreas, ma pe afai e togafitia i se faʻalavelave i ai. ,

  • afua o le tino
  • pancreatic fistula
  • peritonitis.

Afai e le mafai ona fai le inisalini, ona togafitia lea o le togafitiga, e le puipuia le hypoglycemia, o osofaʻiga e taofi i le fesoasoani a le glucagon, adrenaline, glucocorticoids, norepinephrine. I le amataga, e masani ona fautuaina tagata gasegase e ave se faʻateleina o le tele o gaʻo.

Mo le insulinomasia leaga, o le chemotherapy e faia i le doxorubicin poʻo le streptozotocin.

Fomaʻi mo le insulinoma

O le faʻafitauli o le toe faʻaleleia o falemaʻi pe a uma le faʻasalaga o le insulinoma e mai i le 65 i le 80%. O le vave ona maua o se maʻi ma togafitiga faʻapitoa, o le sili atu foi ona faigofie o suiga o le tino e mafai ona faasaʻoina.

O le tino pe a uma le taotoga e tupu i le 5-10% o mataupu. I le 3% o tagata gasegase, e ono tulaʻi mai.

I le 10% o mataupu, e mafai ona tupu le faʻaleagaina o le tino, aʻo amata ona amata le tuputupu aʻe leaga o le paʻu, ma faʻafeiloaʻi i totonu o totoga mamao ma faiga.

I le maʻi tuga, e masani ona leaga le fomaʻi, e na o le 60% o tagata mamaʻi na ola mo le isi lua tausaga.

O tagata ei ai se talafaasolopito o le maʻi ua faamauina i se neurologist ma endocrinologist. E tatau ona latou faapaleni a latou meaʻai, tuu le masaniga leaga ma ia suʻe suʻega faʻaletausaga e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le inisalini o faʻateleina e le tino e mafua mai i mafuaʻaga eseese. O le hypoglycemia (o se mafuaʻaga e mafua mai i le tele o le inisalini) atonu o le faailo muamua lea o se maʻi pipisi, insulinoma, ua aliali i le tino o le maʻi.

O le insulinoma e seasea lava, o lea e le mafai ona mafua i le numera o patho masani masani. I le avea ai o se tulafono, e atiina ae i tagata e silia i le 45 tausaga. O le insulinoma e mafai ona amata ona avea ma se maʻi vevela, ae e le sili atu i le 7% o tagata gasegase.

O le foliga mai o se fulu e mafua ai le le mautonu o le tino, ma o se taunuuga o le faateleina o le insulin. O le inisalini e mafua ai ona tumau ma mafai ai ona mafua ai le hypoglycemia.

O faʻamatalaga nei o le a fesoasoani e fuafua le hypoglycemia:

  • migraine ma le vevela,
  • faafuasei vaivai ma le moe,
  • ua le atoatoa,
  • faateleina le fiaaai
  • lagona o le popole.

Afai e le taofi lenei tulaga i le taimi, o le kulūkose o le a faʻavaivaia atili ma o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe.

O le mea lea, muamua foliga muamua o le toto e faaosofia ai le gaosia o le inisalini ma mafua ai le hypoglycemia. O mafuaʻaga o foliga o insulinomas e leʻi malamalama atoatoa.

E lua ituaiga o faʻamaʻi

O se maʻi paʻu o se maʻi o le endocrinological ma ua togafitia e se endocrinologist. O le neoplasm e mafua ai le solia o le faʻasalaga o hormones, o lona uiga o le togafitiga e filifilia e le endocrinologist. O le lamatiaga sili o le inisaloma mama o le atinaʻe lea o le hypoglycemia. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose e mafai ona i ai ni aʻafiaga le lelei, e oʻo atu i se siama, lea e mafai ona afaina.

I le faʻaopoopoga i le hormonal, o le isnolloma e mafai ona i ai se natura i luga ifo. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia o metastasis, e pei ona i ai i soo se maʻi mama.

O le nofoaga o le insulinoma o le pancreas, o lea o le suʻesuʻega e aofia ai le suʻeina o le pancreas ma le fuafuaina o le fausaga o le tino.

Symptomatology

O faʻaaliga o le faʻamaʻi e ono fesuisuiai e fuafua i mea nei:

  • le maualuga o le gaioiga o le gaʻo (insulin),
  • mai le vaitau o loʻo i ai le tumutumu o loʻo i ai nei (subsidence / exacerbation),
  • fua tele,
  • uiga taʻitasi o le tino.
O se tasi o faʻamaoniga - osofaʻiga o le hypoglycemia ua amata ona faʻaauau.

O faailoga autu e faʻasaʻolotoina ma le insulinoma:

  • hypoglycemia osofaʻiga. O le tele o taimi o la latou faʻaaliga e tai 3 itula uma pe'ā uma ona 'ai,
  • O le maualuga o le kulukose o le 50 mg.

O le isi faʻamatalaga o loʻo taofia ai faʻamaoniga o le hypoglycemia e ala ile aveina o se aofaiga o suka.

E faapefea ona togafitiga

Afai e te masalomia o loʻo i ai i le tagata maʻi le insulinoma, afai ei ai pea uiga o le hypoglycemia, e tatau ona e alu i le fomaʻi ma faia se suʻega auiliili.

Afai e faʻamautu le isnullinoma e le siama, ona amata lea o togafitiga pe a uma ona fuafua le natura o le paʻu. O se maʻi mama e vave faʻafuaseʻi ona vaʻaia le taotoga. O isi togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le hypoglycemia ma ona aʻafiaga. O le taotoga e masani ona mafua ai le tele o faʻafitauli, o le togafitiga e aofia ai foi le faʻaumatia. Togafitiga e manaʻomia ai foʻi le fautuaga a se neurologist, talu ai e masani lava ona tuʻuina atu le faʻafitauli i le tino.

I le avea ai o se tulafono, o le inulinoma palamole e tali lelei i togafitiga. Faʻafouina o togafitiga e tupu i mataupu e seasea lava.

O le insulinoma leaga e manaʻomia ai foʻi togafitiga faʻapitoa, ae i lenei tulaga, e leai se fomaʻi e mafai ona mautinoa le manuia o le togafitiga. O le togafitiga e faia e le fomaʻi.

Afai ei ai masalosaloga o le inisalini, e le tatau ona e faʻatali mo le tumo e pasi na o ia. O se asiasiga taimi i se fomaʻi e mafai ona faʻaolaina ai le maʻi o se tagata maʻi.

O afea e te vaʻai ai i se fomaʻi?

O le togafitiga faʻapitoa ma suʻesuʻega o le a maua ai le taimi e iloa ai le inisalini, e aofia ai ma le leaga. O le taunuuga o le togafitiga atoa e faalagolago i le vave vave ona liliu atu le tagata maʻi i le maʻi insulinoma i se tagata poto faapitoa.

Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona asiasi le endocrinologist.

O le faʻamatalaga o se tumutumu i le amataga o le a fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o metastases ma vave ona togafitia le tumutumu ma se natura faʻamaʻavale.

E le tatau ona e manatu o lena mea le lelei e le o se mea matautia. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le a tele le taimi o le hypoglycemia o le a faateleina, ma o lenei mea e mafua mai i faigata ogaoga, e oʻo atu i se pa. E i ai tulaga pe a maʻi le tagata maʻi, ma pau atu i se siama, na alu i le fomaʻi, ma na o le taimi lava lenei na maua ai le insulinoma.

Puipuiga ma togafitiga

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga taimi o insulinomas e fesoasoani e aloese ai i le toe foʻi atu o le maʻi. Ae peitai, a maeʻa ona aveese le isnullinoma, o maʻi pancreatic e pei o pancreatitis e masani ona atiaʻe. Latou te manaʻomia se togafitiga umi ma le agavaa, faʻapea foʻi ma le olaga soifua ma fetuutuunaiga talafeagai.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le neoplasm e leʻi iloa, o le mea lea, e leai ni auala e puipuia ai. E le mafai ona aloese mai le atinaʻeina o se paʻu, e ui i lea, i le taulai atu i lou lava soifua maloloina, e mafai ona vave iloa oe maʻi ma togafitiga togafitiga.

E taua tele le fuaina o fua o le kulukose toto ma mataʻituina le tele o inisalini e maua mai i le pancreas. E lava mo se tagata soifua maloloina e suʻe suʻega faʻatasi i le tausaga e fuafua ai le maualuga o le hormone ma le suka toto ina ia toʻa mo lona soifua maloloina.

Ina ia iloa le fomaʻi, e tatau ona malamalama i le insulinoma - pe faʻapefea ona iloa ma pe o le a. Afai e afaina le tumo, o le atoaga o le toe faʻaleleia e tupu i le 70% o mataupu, ae o le tagata maʻi ua uma ona faamauina i se sui o le endocrinologist i lona olaga atoa ma e tatau ona ia faia se suʻega faʻapitoa mai lea taimi i lea taimi. I le 30% o mataupu, o le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi o loʻo matauina.

Afai o le faʻamaʻi o se natura faʻanatura, o le faʻasolosolo e le pei o le pala e pei ona tatou manaʻo ai. I le lua mataupu mai le tolu, e le mafai ona aveesea le tino.O le togafitiga e masani lava ona le mafai ona mafua ona o le tuai o le siamaina ma i le 40% o mataupu ua maeʻa le faamai i le oti.

O suʻesuʻega e aofia ai se suʻega i le 48 po o le 72 itula le anapogi ma le fua o le kulukose ma le inisalini ma mulimuli ane le endoscopic ultrasound. Togafitiga o se taotoga (pe a mafai).

I tulaga uma o insulinomas, 80% ei ai le pona se tasi ma, afai e iloa, e mafai ona maua le fofo. 10% o le inisalini e leaga tele. O le insulinomas e atiina ae i le tele o le 1 / 250,000. Insulinomas ma le ituaiga I MEN e masani ona tele.

O le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona faʻaalia ai vaega o le hypoglycemia, e pei o se ata o le insulinoma.

Pancreatic Insulinoma Faateleina

O le tele ole taimi o le inisalini e laiti - 1-2 mataupu i le 1 miliona tagata i le tausaga, ae e tusa ma le 80% o siama gaʻo uma e iloa mai i le pancreas. E mafai ona nofo toʻatasi (masani masani), ma le tele (masani ona tuʻufaʻatasia), lea e tupu ai faʻamaʻi faʻamalosi aʻo leʻi taoto. O le insulinomas e maua i le pancreas, ae i le 1-2% o mataupu e mafai ona latou atiina ae mai le tino ectopic ma maua ai le faʻasalalauga faʻapitoa.

O le insulinoma o se mea taatele o le ituaiga I MEN syndrome, lea e aofia ai foi ma le tino o gasegase o le parathyroid glands, adenohypophysis, ma o le tino o le cortex (e masani lava ona le toe aoga).

I le tele o tagata gasegase, o le insulinoma e leaga, i le 10-20% o loʻo i ai faailoga o le tuputupu aʻe leaga. O le insulinomas ma le umi o le sili atu i le 2-3 cm e masani ona leaga.

Pancreatic Insulinoma Classification

I le ICD-10, o ulutala nei e fetaui ma le insulinoma.

  • F25.4 Mafiaga leaga o laupepa o le motu o pancreatic.
  • D13.7 Namu faʻapipiʻi o laulaau vaʻaiga o le gaʻo.

O le insulinoma o le mafuaaga taatele lea o le syndrome o le hyperinsulinism, lea e faʻaalia i ogaoga HS, aemaise lava i le po ma luga o se manava gaogao, o lona uiga. pe a uma se anapogi umi. O le Hyperinsulinism o se gasegase o le inisalini e mafua ai ona maua i le toto (hyperinsulinemia) ma se maualuga maualuga o le atiaeina o se faailoga o le hypoglycemia. O le hyperinsulinism o le tino e maua i luga o le faavae o le tino e maua ai le tele o insulin. I le faaopoopo atu i le insulinomas, o le tele o mafuaʻaga e le masani ai o le hyperinsulinism o meaola o le adenomatosis ma le hyperplasia hyperflasia eletise-le non-idioblastosis.

Mo faamoemoega faʻatino, o le tino o le hyperinsulinism e iloga, i le tele o tulaga o loʻo faʻaalia e se auala sili ona lelei ma faʻataʻitaʻiga (Pusa 3.21).

Inumaga o insulinoma

O le faʻaaliga autu o le insulinoma o se osofaʻiga o le hypoglycemia, ona o le faateleina o le inisalini i le toto o tagata mamaʻi. E maua e tagata maʻi faʻafuaseʻi osofaʻiga o vaivaiga ogaoga ogaoga, vaivai, faatasi ai ma le tachycardia (vave le fatu), afu, fefe, popole. I le taimi lava e tasi, o loʻo gasegase tagata mamaʻi i le fiaaai. A maeʻa ona 'ai, o nei mea uma o nei insulinoma e faʻafuaseʻi ona mou atu.

O le auala pito sili ona matautia o le insulinoma o loʻo i ai tagata mamaʻi e le o lagona le tulaga o le hypoglycemia. I lenei tulaga, e le mafai ona latou 'ai meaai i se taimi talafeagai ma faʻamautinoa o latou tulaga. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le kulūkose i totonu o le toto, o la latou amioga ua le talafeagai. E maua e tagata maʻi ni mea faʻapitoa, faʻatasi ai ma ni foliga matagofie ma mafaufauga. O loʻo i ai le faʻaola, faʻafiafiaina le vaʻaia, vaʻaia faalua. E mafai e le tagata gasegase ona faia ni uiga sauā e faasaga ia i latou na siomia o ia ina ia faoa a latou meaʻai.

O le isi pa'ū i le maualuga o le kulukose i le toto e mafua ai le faateleina o le muscle, e oʻo atu i le faʻataunuʻuina o le gasegase.Tachycardia faateleina, oʻo mai le toto maualuga, ma pupula tamaiti.

Afai ole maʻi e le maua ile togafitiga faafomaʻi, ona tupu ai lea o se hypoglycemic coma. O le mafaufau ua leiloa, ua pupula le aʻoga, ua faaitiitia le muso, ua tafe le afu, o le fatu ma le manava manava ua le mautonu, ua tafe toto. E ese mai i tua o le hypoglycemic coma, e mafai e le tagata gasegase ona atiae le cerebral edema.

I le faaopoopo atu i osofaiga a le hypoglycemia, o le isi faailoga o le insulinoma o le faateleina o le mamafa o le tino e oʻo i le atinaʻeina o le oona.

E taua tele e le na o gasegase, ae o latou aiga foi, latou te iloa lelei faailoga o le insulinoma, ina ia mafai ona latou vave faalavelaveina se osofaiga o le hypoglycemia, taofia le atinaʻeina o le mafaufau poo le coma.

O le faaletonu o le glucose e afaina tele ai ni neusini o le faiʻai. O le mea lea, o faʻatasi ma le umi o le mafanafana ma le insulinoma e mafai ona mafua ai se maʻi e atiaʻe le dyscirculatory encephalopathy, parkinsonism, ma le maʻi faʻamalosi.

Inisulinoma: togafitiga

O togafitiga autu mo le insulinoma o taotoga. I lona tulaga, o le tumo o loʻo aveesea i totonu o tapulaʻa o siama maloloina.

I mataupu e le mafai ona faia togafitiga o insulinomas mo soʻo se mafuaʻaga, e le mafai ona togafitia togafitiga. E aofia ai i meaʻai paleni o tagata gasegase, faʻamalositino taimi o osofaʻiga a le hypoglycemia, togafitiga fualaau faʻatau e taulai i le faʻaleleia atili o metabolic process in the brain.

Ina ia taofia se osofaʻiga o le hypoglycemia, e sili atu ona faigofie le ofoina atu i le tagata maʻi se ipu mana vevela vevela poʻo se lole. I le tulaga o le mafaufau le lelei, e tatau ona faia faʻatasi ma le agavaʻa se tali o le kulukose. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se osofaiga o le mafaufau poo le hypoglycemic coma, e tatau ona vave valaau loa le au taʻavale a le falemaʻi.

Vitio mai YouTube i le autu o le tusiga:

- o le tumema o le hormone-active o β-sel o le pancreatic tinlets, faʻasaʻo le inisalini sili atu ma taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. O faʻamaʻi faʻamalosi ma le insulinoma e faʻatasi ma le gatete, afu malulu, fiaai ma le fefe, tachycardia, paresthesias, tautala, faʻaaliga ma amioga faʻaletonu, i mataupu ogaoga - faʻavevesi ma coma. O le suʻesuʻega o le insulinoma e faʻatinoina i le faʻaaogaina o suʻega galue, fuafua le maualuga o le inisalini, C-peptide, proinsulin ma le kulukose o le toto, ultrasound o le pancreas, angiography filifilia. Faʻatasi ai ma le insulinoma, o le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia - tumutumu o le tino, pancreatic resection, pancreatoduodenal resection, poʻo le pancreatectomy atoa.

Ole suesuega ole neurologia i tagata mamaʻi ma le insulinoma e faʻaalia ai le mamafa o le periota ma le tendon, o le le faʻavaivaia poʻo le faʻaitiitia i mafaufauga o le tino, mafaufauga o le Rossolimo, Babinsky, Marinescu-Radovic, nystagmus, paresis o le maualuga, ma isi mea. faʻamaʻi sesega o le maʻi o le maʻi, maʻi o le faiʻai, vystonia vystonia, stroke, maʻi o le diencephalic, psychosis ootia, neurasthenia, aʻafiaga tumau CNS ma isi.

Mafuaaga ma le pathogenesis o le panalreatic insulinoma

I tulaga o le hyperinsulinemia, o le faʻavaeina ma le faʻaogaina o le glycogen i le ate ma maso e faʻapupula. O le le lava o le gaʻo o loʻo i ai le malosi autu o le malosi e muamua ona tuʻuina atu ma faʻafitauli o le neurological function, ona faʻaogaina ai lea o suiga i le tino i le fatugalemu o le tino ma le tupu o le cerebral asthenia ma le faʻaitiitia o le atamai.

I le leai o se taumafataga taimi, o le hypoglycemia osofaia o le eseesega o le matuia o le tuputupu aʻe, e faʻaalia e uiga o mea faʻapitoa ma le faʻamaonia ma le faʻaalia o le neuroglycopenia. O le taunuʻuga o le umi o le malosi o le malosi o le tino o le cerebral cortex cells o lo latou edema ma le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O mafuaʻaga autu o le hyperinsulinism galue i tagata matutua

MafuaagaLe faiga o le hyperinsulinemia
Tuʻuina o togafitiga i luga o le manava, faʻamaʻi faʻamaʻiFaʻaleagaga o le physiology (faʻavavevave) o le auala e maua mai ai meaai e ala i le mea e gaosia ai meaʻai, faʻalauteleina le gaosiga o le GLP-1 - o le stimulate o le inisalini
Uluaʻi vaega o le maʻisukaOle gasegase tele o le hyperinsulinemia ona o le tui o le insulin
Glucose Faʻatuʻuina le Hypoglycemia
  1. Faʻafitauli o le nutimomoia o le palatini ma se maualuga maualuga o le faʻaaogaina o meaʻai meaai e le fetaui ma le masani masani o le inisalini o le inisalini.
  2. Faʻaitiitia le mataʻituina o P-sela i le kulukose ma le tuai ma mulimuli ane le le lava le tau aogā o le faʻamalosia o le inisalini
Faʻaleagaina fuaFaʻateleina le vageso o le vagone ma le faʻamalosia o le maualuga o le gastrointestinal hypermotility faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o meaʻai
Momoglycemia autoimmuneO le faaputuga o inisalini-antibody complexes i le inisalini i maualuga maualuga ma le tatalaina faavaitaimi o inisalini saoloto mai ia latou
Faatoilaloina o fualaau faasaina - mea e faaosofia ai le inisalini (PSM, omea)Faʻaosofia le faʻamalosia o le faʻaogaina o le R-cell mascreatic
Faʻasologa o le faalēaogā taimiFaʻaitiitia le faʻavaeina o le insulinase i fatuga ma le faʻaleagaina o insulin

Faailoga ma faailo o insulinoma pancreatic

O le hypoglycemia ma le insulinoma e atiina ae i luga o se manava gaogao. O faʻamaʻi e mafai ona solo ese ma o nisi taimi e faʻaalia ai le tele o faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau. O faʻamaoniga o le faʻaosoosoina o le agaalofa e masani lava ona faʻaalia (vaivaiga lautele, gatete, palpitations, afu, fiaai, faʻaleagaina).

O le leai o ni faʻamatalaga faapitoa o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le tuai o suʻesuʻega o le insulinoma. I lenei tulaga, o le talafaasolopito o le faamaʻi e mafai ona fuafua mo le tele o tausaga. O le tele o faʻamaoniga o le falemaʻi, faʻamaoniga o le neuropsychiatric o loʻo iloga iloga - faʻasologa o le le mautonu, tautala ma le faʻaleagaina o le tino, amio le masani, faʻaitiitia le mafaufau ma le manatuaina, leiloa o tomai faʻapitoa, amnesia, ma isi. O le tele o isi faʻamaoniga (e aofia ai le cardiovascular ma le gastrointestinal) o se faʻaaliga Neuroglycopenia ma le tali atu.

E masani lava, o tagata maʻi e ala mai i le faigata, e le o toe faʻalogo mo se taimi umi, tali tali faigofie pe na o le aua nei faʻafesoʻotaʻi ma isi. O le le mautonu po o le faalumaina o le tautala, o le ituaiga lava o upu faifai pea ma fuaitau, o le laiga le talafeagai e faatosina mai ai le gauai. O le tagata gasegase e mafai ona faʻavevesiina e le ulu o le ulu ma le vevela, paʻu o le laugutu, faʻafefe, afu, lagona o le fefefe i le loto. E ono i ai ni faʻamatalaga o le faʻamalosia o le psychomotor ma le faʻailoga o le epileptform. O faʻafitauli e pei o se lagona o le fiaai ma le gaogao i le manava e fesootaʻi ma se tali o le gastroenteric system e mafai ona tupu.

Aʻo faʻalosolo le faʻaleagaina o le tino, gaogao, lima vaivai, puʻupuʻu maso, vavao foliga, e mafai ona tupu se coma. Ona o le toe foi mai o amnesia, o se tulafono, e le mafai e tagata gasegase ona tau mai le uiga o le osofaiga.

Ona o le manaʻomia mo le 'ai e le aunoa, o maʻi e masani lava ona pala.

I le faateleina o le umi o le faamai, o le setete o tagata gasegase i le vaitaimi o le faalavelave, ua suia tele ona o le solia o galuega maualuluga o le mafaufau: suiga i le mafaufau ma le amio amio, atiina ae le mafaufau, gafatia faalemafaufau mo galuega faaitiitia, tomai faapolofesa faasolo ina vaivai, tagata.

Vaʻaia faʻafitauli

Afai a maeʻa le faʻamaoniga a le laboratory o le inisalini ole hyperinsulinism ole tino e leʻo faʻaalia, faʻaogaina pe pipisi le pipisi biopsy ole laparoscopic o le pancreas.O suʻesuʻega mulimuli ane e mafai ai ona tatou faʻatuina isi mafuaʻaga o hyperinsulinism faʻasaʻo - nezidioblastosis, microadenomatosis pancreatic. I le taimi o le eseesega, o le tele o faʻamaʻi ma tuutuuga faʻatasi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia e tatau ona le aofia ai: matelaina, solia ogaoga o le ate, fatugaʻo, sepsis (ona o le faʻaitiitia o le gluconeogenesis poʻo le faʻaitiitia o le metabolism o le inisalini oona), tumutumu o vevela tele e faʻaaogaina le kulukose, le lava o le tino o le tino, ma le hypothyroidism ogaoga, o le faʻaofiina o le tele o inisalini i le togafitiga o le maʻisuka, o le taumafaina o le tele o le ava ma fualaʻau tele o nisi o vailaau faʻasaina, faʻaleagaina faaletonu le metabolism kulukose nnye (enzymes faaletonu gluconeogenesis), ni polotini e tetee i inisalini.

Suʻega o le pancreatic insulinoma

Faatasi ai ma togafitiga faʻasalalau taimi o le insulinoma, o le faʻasolosolo e lelei.

O le insulinoma o le Pancreatic o se gasegase o le hormonal malosi lea e tuufaatasia ai le tele o le inisalini. O lenei faiga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le gasegase o loʻo faʻalavelaveina le mafuaʻaga o le gatete o le tino, foliga mai o le afu malulu. O le maʻi e faitio i le fiaaai. Na te atiaʻe le tachycardia, o le fefe e aliali mai, o le vaaia o le tautala ma le tautala, amata suiga o amio. O mataupu ogaoga o ia liona e mafua ai le atinaʻeina o le faoa faamalosi, ma i nisi tulaga o le a pa'ū se tagata i se pa. O togafitiga o lenei faʻamaʻi e faia i togafiti taʻavale.

Faailoga o le maʻi

Ua taʻua e fomaʻi o se maʻi paʻu poʻo le maʻi tigaina faʻatasi ma le faʻamaoni tutoatasi. E masani lava ona i ai le uiga o mea laiti. O lona aʻafiaga e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le tele o inisalini, ma e lamatia ai le maʻi i le amataina o faailoga o le maʻi o le hypoglycemic.

Faailoga o insulinomas e masani ona iloa i tagata mai le 40 i le 60 tausaga. I tamaiti, o lenei faʻamaʻi masani e le tupu. O le paʻu o loʻo i totonu o le pancreas, ma o se neoplasm e mafai ona aliali i soo se vaega o le okeni. O nisi taimi e tupu ai le insulinoma i le puipui o le manava, omentum poo duodenum. I nisi tulaga, e aliali mai le neoplasm i luga o faitotoʻa o le vao pe afaina ai le ate. E masani lava, o le tele o le paʻu e le sili atu i le 15-20 mm. O le tele lava o taimi, e maua e tagata se nenefu mama (80% o mataupu). Mai ituaiga leaga o neoplasms, mai le 5 i le 10% e masani lava e le togafitia, lea e mafua ai le maliu mo le maʻi. E mafai e fomaʻi ona faʻalautele lona soifua mo se vaitaimi e 1 i le 1.5 tausaga faʻatasi ai ma le fesoasoani a fualaau, ae o loʻo maʻi pea le tagata maʻi.

I le taimi e mafai ai ona maua se fomaʻi i se taimi vave o le maʻi, e mafai e le tagata gasegase ona faaleleia atoatoa lona soifua maloloina.

Faʻailoga e mafua ai le faʻamaʻi

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei maʻi e mafua mai i le faʻaalia o faailo o le hypoglycemia ona o le le pulea lelei o le inisalini sili atu ole suauu.

Afai e ola maloloina se tagata, o lona uiga o soʻo se pa'ū i le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o le inisalini ma le faʻasaina o lona gaosiga i le toto. A oʻo mai se neoplasm i luga o le faavae o nei fausaga cellular, o le tulafono faatonutonu o le faagasologa ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic.

O le sili ona maaleale i lenei gaioiga o siama faiʻai, talu ai ona latou maua le malosi i le faagasologa o le gau o le kulukose. O le mea lea, o le foliga mai o se paʻu e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le tupu mai o le glycopenia i ni neuronsi. Afai o lenei tulaga e umi mo se vaitaimi uumi, ona amata lea ona suia suiga i lalo i vaega eseese o le tino tutotonu o se tagata.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le maʻi o le maʻi i lenei vaitau o le tuʻuina atu lea i totonu o le toto o hormones e pei o cortisone, norepinephrine ma isi mea. O mafuaʻaga uma e lua o le faʻavaeina o le faʻamaʻi e faʻafefeteina e le tasi le isi.O loʻo manino lava ona faʻaalia i tagata gasegase i se maʻi leaga.

I le taimi o se osofaʻiga, e mafai e se tagata ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial. E mafua ona o le vave faʻavaveina o le toto i le muso o le fatu. O nisi taimi e atiaʻe ai e le tagata ni mailei o le tino (mo se faataitaiga, faʻamaʻi, afaina), lea e muamua fai e fomaʻi o ni faailoga o le paʻu.

Faailoga o se tumo

O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi e faapenei:

  1. O foliga vaaia o suiga eseese o le tulaga masani o se tagata ma le falemaʻi, faʻaalia osofaʻiga o glycemia poo maualuga maualuga o le adrenaline i totonu o le toto.
  2. Ole tele o meaʻai a le tagata maʻi ma le tele o meaʻai.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le osofaia o le hypoglycem e atiina ae ona o le foliga mai o se aofaiga tele o le inisalini, lea e le o ese mai le tino. I lenei tulaga, ua salalau le liona i le faila o le faiʻai. O faʻamaoniga o lenei mea matautia:

  1. O se osofaʻiga e masani lava ona faʻaalia i le taeao, pe a le maua e se tagata le taimi e ai ai.
  2. O se osofaʻiga e mafai ona tupu ma le faʻateleina o le faʻasaina mai meaʻai, aʻo le tele o le kulukose i le toto o le tagata maʻi e paʻu malie.

Afai o le faʻamaʻi e aʻafia ai neo o le faiʻai, ona faʻaalia ai lea o faailoga:

  1. O le tagata gasegase e tele faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau.
  2. E faitio se tagata i se maʻi tiga matuia.
  3. O le tagata maʻi e mafai ona fenumiai.
  4. O faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga poʻo vai vaivai e mafai.

O nisi taimi faʻatasi ai ma le insulinoma, o se osofaiga o le hypoglycem e atiina ae i le talaaga o mea nei:

  1. Le tulaga fiafia o psychomotor galuega.
  2. Faʻamatalaga tele.
  3. Tautala le gagana, alalaga.
  4. Solitulafono ogaoga po o le euphoria.
  5. Faʻailoa le afu malulu, gatete ma le fefe.
  6. O nisi taimi e faʻataunuʻu ai le gasegase faʻamaʻi, e ono le iloa e le tagata gasegase, paʻu i totonu o se paʻu.
  7. A maeʻa ona aveese le osofaiga e le kulūkose, e masani ona le manatuaina e se tagata maʻi se mea.

Afai o le faʻasologa o le maʻi i le natura, ona faʻalavelaveina lea o le tino o le tino faila i totonu o se tagata, ma e aafia ai le vaega lautele o le tino. I lenei tulaga, o vaega o le tulaga masani e sili atu ona puupuu.

I taimi i le va o osofaiga, o fomaʻi e toe faʻaalia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻiina i le tagata maʻi, o lana vaai atonu o mafatia, o lona mafaufauga mamafa, ma le le fiafia. I le maea ai o togafitiga faʻapitoa, o le maʻi e faʻaitiitia le malosi o le mafaufau, e mafai ona tupu le gasegase, ma e mafua ai ona leai ni tomai faʻapitoa ma e faʻaleagaina ai le tulaga o le tagata lautele. Afai e maʻi se tamaloa, ona ono iai lea o ni faʻafitauli o le le atoatoa.

Metotia mo le togafitia o le maʻi

Iloiloga o le tagata maʻi, faʻamautuina mafuaʻaga o le amataina o le faʻamaʻi, eseesega o le faʻamaʻi mai isi faʻamaʻi o loʻo faia e suega suʻesuʻe. Metotia faʻaaogaina o suʻega, faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E masani ona faʻaaoga se suega anapogi, lea e mafua ai se osofaʻiga o le hypoglycemia i se maʻi. O lenei mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le aofai o le kulukose i totonu o le toto, faʻapupulaina ai faʻaaliga fou o neuropsychic. O fomaʻi e faʻavevelaina sea osofaʻiga e ala i le liligiina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi poʻo le faʻamalosia o ia e 'ai meaai suamalie (se fasi suka, lole, ma isi).

O le inisalini o le inisalini e faʻamanuiaina i le tagata maʻi e faʻaosoosoina se osofaiga. I faʻamaʻi pipisi o le kulukose toto o loʻo i le tulaga pito i lalo ifo, ae o loʻo maua i totonu ole C-peptides. I le taimi lava e tasi, o le tele o le inisalini o loʻo tupu, o le maualuga lea e sili atu i se tulaga tutusa i le toto o se tagata soifua maloloina. I ia tulaga, o le fua o le insulin ma le kulukose i se tagata maʻi atonu e sili atu i le 0.4, o loʻo taʻu mai ai le i ai o se maʻi.

Afai o nei suega faaosoosoga na maua ai se taunuuga lelei, ona auina atu lea ma le tiga mo le ultrasound o le inumaga ma le pancreas. O se MRI o nei okeni o loʻo faia. O nisi taimi e tatau ai ona e faia ni mea e sili ona filifilia e ave ai toto mai le vete vet.Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, o le laparoscopic diagnosis of pancreas e mafai. I nisi o nofoaga faafomaʻi, o loʻo faia ai le ultrasonography, lea e mafai ai ona e faʻamaonia saʻo le nofoaga o le neoplasm.

E tatau i fomaʻi ona mafai ona vaʻaia le faʻamaʻi faʻamaʻi mai le ava malosi poʻo le vailaʻau oona, le atoatoa o le tino poʻo le kanesa o le fausaga faʻapitoa ma isi tulaga faapena. O faʻamatalaga e tatau ona faʻatinoina e tagata tomai faʻapitoa.

Totogi ma Folafolaga

A maeʻa ona faia se faʻamaoniga saʻo, o le taotoga o loʻo faʻatulagaina, talu mai le taimi nei o le atinaʻeina o vailaʻau, o togafitiga ma isi metotia e le talafeagai. O le aotelega o le galuega a sau e faalagolago i le nofoaga o le neoplasm ma lona tele. E mafai ona aveeseina le paʻu e auala eseese taotoga.

Faʻaaogāina o le neoplasm e tele lava ina faʻaaogaina, poʻo fomaʻi e faʻaaogaina auala eseese mo vaega faʻapitoa o le pancreas. Afai e manaʻomia, e aveese le okeni atoa. I le taimi o le taotoga, o le mataalia o gaioiga a fomai tipitipi e mataʻituina le faʻaaogaina o masini e fua ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Afai e tele le tumutumu, ma e le mafai ona faʻatinoina se tagata, ona siitia lea o le tagata maʻi e tausia lona tulaga lelei ma le fesoasoani o vailaʻau eseese. O le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai le adrenaline, glucocorticoids, glucagon ma isi vailaau faʻatasi ma le tutusa o le aafiaga ua faʻamatalaina.

Afai e faʻamautuina le maʻi o le neoplasm i le taimi o le siama, ona faʻaaogaina lea o le chemotherapy. Mo lona faʻatinoga, o le 5-fluorouracil, streptozotocin ma isi fualaau oona e faʻaaogaina.

A maeʻa le taotoga, e tele faʻafitauli e mafai ona tutupu. O le tele o taimi, o le maʻi e atiaʻe le pancreatitis, o le foliga mai o fistulas i luga o le okeni e gaoioi e mafai. I nisi o tagata, e foliga mai pe o le a tupu aʻe le peritonitis pe a uma le taotoga. E mafai.

Afai e oʻo le maʻi i le fomaʻi i le taimi, ona lelei lea o togafitiga, ma toe faʻafoʻi le tagata pe a uma le taotoga. E tusa ai ma fuainumera, mai le 65 i le 79% o tagata gasegase e toe maua. Faʻamataʻi faʻamaʻi ma le taotoga mulimuli ane, e mafai ona taofi le faʻamaʻi o tino o faiʻai, toe faafoi atu se tagata i le olaga masani.

O le taunuuga leaga i le taimi o le taotoga o le taotoga e tusa ma le 10%, talu ai e lei maua nei metotia mo le tau faasaga i maʻi mama. O tagata ei ai lenei ituaiga o neoplasm pe a maeʻa le taotoga e le sili atu i le 4-5 tausaga, ma le saoasaoa ola mo le 2 tausaga talu ona le sili atu i le 58% le togafitiga.

Faʻafouina o le faʻamaʻi e faʻaalia i le 4% o mataupu uma o togafitiga o le maʻi. Afai ei ai i se tagata se talafaasolopito o lenei faʻamaʻi, ona faamauina lea o ia i se neurologist ma le endocrinologist.

Vailaau masani

O le pancreas, o le togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi mo maʻi, e faia ai galuega eseese. Faatasi ai ma mea autu, o le atinaʻeina o enzymes lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o gaʻo, proteins ma gaʻo e tatau ona matauina. I le faʻaopoopoga, o le tino e maua ai le inisalini, o se faaletonu e ono mafua ai le maʻisuka. E tele faʻamaʻi pipisi o le pancreas. E aofia ai tumutumu eseese: gastrinoma, insulin ma isi. O le pancreatitis o se tasi maʻi sili ona lauiloa pancreatic. Togafitiga o maʻi faʻapitoa e aofia ai e le gata i le tagofia o fualaau. E tutusa foi le taua o le tausia o taumafa. O le mumcreatiti gasegase o se mumu lea ua amata tele. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autu mo lona atinaʻe e tatau ona taua o le inu malosi, le paleni o meaai. E le gata i lea, o togafitiga e mafai ona avea o se faʻalavelave o se allergy, fulu poʻo le faʻamaʻi tiga. O le pancreatitis e sau faatasi ma le tiga, lea e mafai ona avea ma natura zoster. O loʻo taʻalo ile tumutumu o le hypochondrium ma le vaega o loʻo aʻafia ai. Faatasi ai ma se osofaiga ogaoga, o le paʻu ma le mamafa o le mamafa, o le vomiting e tupu.I lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

Fomaʻi togafitiga mo pancreatitis

A oʻo loa ina vevela tele le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e leai se aoga. Ina ia vave faʻaitiitia le tulaga, o vailaʻau e faʻauluina faʻatasi. E maua foi e le tagata gasegase meaʻai faʻatoʻaga, pe a faigata ona maua. Faatasi ai ma vailaau o loʻo faʻaaogaina e faʻamalolo ai se tulaga ogaoga, e taua le taʻua o auala e pei o Contred (faʻatautaia vave, i le tasi i le 10 to 60,000 iunite), Pantripin, Gordoks. O nei vailaʻau uma o sui fai togafitiga. O le faʻatinoga oa latou gaioiga e faʻavae i luga o le taofia o le gaoioiga o proteases (chymotrypsin, trypsin ma isi). E tatau ona fai mai o nei vailaʻau e mafai ona faʻaosoina ai ni faʻafitauli o le maʻi, o le mea lea o loʻo faʻamatalaina i faʻatasi ma le antihistamines.

O le a le mea e masani ona faʻatatau i fualaau o le pancreas?

E le o se mea e sili ona taua i le togafitiga o pancreatiti. O la latou galuega o le faʻavaivaia poʻo le fusifusia o le kulimi hydrochloric, e puipuia ai lona gaosiga. Ae ui i lea, e le fautuaina le ave faʻatasi oi latou mai le faitaʻaga. Togafitiga o le pancreas ma papa maʻa Maalox e masani ona taatele. I le avea ai o se faʻataʻitaʻi, o le fualaau faasaina "Ranitidine" e faʻaaogaina. O vailaau faafomai e pei o Spazgan, No-Shpa, Diclofenac, Papaverine ma isi pills mo tiga pancreatic ua faatonuina e avea ma sui. Na o le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase.

Le fualaau faasaina "Maalox"

Pe a oʻo ina mumusu le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e fautuaina pe a uma ona faʻaumatia ni osofaiga mataʻutia. O le tuufaatasiga "Maalox" o loo i ai se lavelave o le magnesium hydroxide ma le alumini. O nei vaega e maua ai se puipuiga, e faʻaalia ai le faʻaleagaina. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se mea e faʻaaogaina, faʻaogaina ma le teutusi. Faʻaaoga vailaau pe a uma meaʻai, pe a ma le itula poʻo le afa. O le fualaau faasaina e teuina i le gutu seia maeʻa ona toe faʻaaoga.

Faatasi ai ma le faitioga mo le aveina o le "Maalox" togafitiga, o le hypersensitivity ma le faaletonu o le aoga o le natura e tatau ona matauina. O togafitiga uumi o le pancreas ma laulau Maalox e mafai ona taʻitaʻia ai le pa'ū o le mailei i le tino. E tatau ona manatua lenei mea.

Tausaga "Leai-spa"

A amata ona faʻalavelave le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e na o se fomaʻi e manaʻomia. E pei ona taʻua i luga, e faaopoopo atu i vailaau masani, o isi tupe faaopoopo ua fautuaina. O la latou galuega o le faʻaitiitia lea o le pipili ma le tiga. O se tasi o vailaau e sili ona lauiloa o antispasmodic o No-Shpa. O le mea malosi o le drotaverine hydrochloride. O le vailaʻau lelei e faʻaitiitia ai le gaogao, faʻaitiitia le malosi o le tiga. O fua o aso taitasi mo tagata matutua o le 120-240 milligrams, vaevaeina i le lua i le tolu inumaga. Umi o le taimi e faʻaoga ai - e le silia le 1-2 aso.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Afai e tatau ai, o se tofiga umi e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Isi vailaʻau mo pancreatiti

Ua matauina e tagata popoto e faapea, e ui i le mea moni e faapea o le togafitiga e le afaina, e mafai ona o faatasi ma se siama siama. I lenei tulaga, o le togafitiga o le pancreas ma fualaau o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻasaina ua faʻamatalaina. Aemaise lava, o nei vailaʻau e aofia ai Ampicillin, Tobramycin, Carbenicillin. O le faiga o gaioiga o nei fualaau faasaina e faavae i luga o le taofia o le gaoioiga a microorganic microorganisms e maaleale. Aʻo leʻi faʻatuina nei vailaʻau, o loʻo faia se suʻesuʻega faʻapitoa suesue i fale suʻesuʻe. E mafai ai e oe ona fuafua le ituaiga ma le tikeri o lagona o siama.

Uiga o le "Ampicillin." Short description

O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega o penisillines siesynthetic.O lona gaioiga e faʻavae i luga o le gafatia e taofiofia ai le faʻasinomaga i le puipui o se siama siama. O le meafaigaluega e iai sona aʻafiaga i le tele o faʻalavelave o microbes faʻaleagaga, sei vagana ai i latou e maua ai le penicillinase. O le fua o le vailaʻau e faʻatulagaina e le tagata lava ia, e tusa ai ma le mamafa o faʻamaoniga ma le faapalepale onosai.

Faatasi ai ma le faʻailogaina e tatau ona taʻua o le leukemia lymphocytic, vaʻavaʻaveʻa, gaioiga o le ate. O le fualaau faasaina e mafua ai le tele o itu, o le mea sili ona taatele o le tali atu lea.

Enzyme oloa

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le exocrine o le gland, e fautuaina e le au atamamai ni vailaʻau o loʻo i ai le pancreatin. O le mauaina o ia tupe e ono umi. Ole seti e seti taʻitasi. O nei vailaau, aemaise lava, aofia ai le "Festal". E tatau ona fai mai o lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo le pancreatitis. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi poʻo le faʻaogaina foi o se mea e faʻalavelave ai. I lenei itu, o le mauaina o tupe e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.

Fomaʻi "Festal". Faʻamatalaga puupuu: faʻamatalaga faavae

I vailaʻau, e pei ona taʻua i luga, o loʻo iai le pancreatin. O lenei tuufaatasiga e aofia ai ni numera o enzymes e fesoasoani i le faʻasalalauina o le mea faʻapitoa. Aemaise lava, lipase, amylase ma protease o loʻo i ai. Latou te faafaigofieina le faʻapalapalaina o palatini ma gaʻo. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i la latou vave vave ma sili atu le atoatoa o le manava i totonu o le togafiti laiti. O le hemicellulase enzyme, o loʻo i ai foi i vailaʻau, e mafua ai le gau masani o fiva.

Ona o lenei mea, ua faʻaleleia le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai, o loʻo faʻaitiitia le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga. O le vailaau e iai foi lona aafiaga, o le saofaga lea i le faamamaina o gaʻo ma faateleina ai lo latou gaogao. O le fualaau faasaina "Festal" e fautuaina vave pe a uma se taumafataga. E fautuaina le au matutua e tolu taimi i le aso mo 1-2 papa. Afai e manaʻomia, ave laasaga maualuga e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Togafitiga o le pancreas ma fualaau a Feso e mafai ona ola i nai aso, masina, poo ni tausaga (faatasi ai ma le tofiaina o togafitiga faafou). O le fualaau faasaina e tatau ona mataituina e se fomaʻi.

Tumo maʻi. Faʻafofo

O le paʻu o le pancreatic o faʻatonuga o le hormone-active. E mafai ona faʻamaʻa pe leaga. Faʻamatalaga o faʻamaʻi faʻapitoa e faʻatinoina e ala i le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga poʻo le ultrasound. Togafitiga o le pancreas ma fualaau oona i nei mataupu e le aoga. I le avea ai o se tulafono, o fualaau oona ua faatonuina e aveese le faoa faamalosi, faamama le tulaga. O le faʻapogai autu o le faʻaumatia o maʻi o togafitiga faʻapitoa.

E i ai ni togafitiga e leai ni fualaau faasaina mo le pancreas?

O le toʻatele o tagata e taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, e manaʻo ai i le natura, sauniuniga o laʻau. Aemaise lava, e pei ona fautuaina, mo se faataitaiga, togafitiga masani, propolis o se mea lauiloa. O loʻo aofia ai se numera tele o vaega faʻapitoa o meaola, faʻalapotopotoga faʻasaina, vitamini. E le gata i lea, o propolis o loʻo i ai elemene o loʻo iai ma minerale e manaʻomia mo le tino. O le meafaigaluega e iai sona aoga aoga i le tulaga lautele o le tino, e fesoasoani e faʻamautu ai le gaioiga o totoga i totonu, aemaise lava, faʻamaonia le galuega a le paʻu. E fautuaina e 'ai e tusa ma le tolu kalama o le propolis faʻolu i le aso ao leʻi' aʻai. E tatau ona maeʻa maeʻa.

Leai se mea e itiiti le aoga o le oats. O se teuteuga ua saunia mai ai. Ina ia faia lenei mea, 250 g o le meafaitino e sasaaina ma le afa-lita o vai. Mo le sefulu itula, e faʻafefiloi ai le paluga. I le isi itu, o le mea e afaina ai ua kuka mo le afa itula.O le mea e maua ai le paluga e mafai ona tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa ma mafanafana. A maeʻa le ono itula, e tatau ona fufulu ma faaopoopo i le tane vai ina ia 1 lita le volume. O le afa itula ao leʻi 'ai, o le susu e ave i le 7 tbsp. l tele taimi i le aso. O le umi o le faʻatagaina e tusa ma le lua vaiaso. Faʻaaoga mo pancreas ma le meli. E fautuaina e 'ai i se sipuni sipuni ao leʻi' ai. Faatasi ai ma le mumu, e fesoasoani le vai pateta. O fualaʻau ua lafoina ua tuʻuina i totonu o se sua. O le vailaau oona e inu 100 glama aʻo leʻi fafaga i le itula. I le taimi o le maitaga, o vailaʻau e matua le manaʻomia. Afai ei ai ni soliga i le gaioiga o le pancreas ao faagasolo le vaitaimi o le prenatal, o le mea sili ona aoga o le mulimuli i se taumafataga faapitoa, lea e filifilia e se fomaʻi.

O le pancreas e aofia ai le ulu, tino ma le siʻu, na te faia ni galuega i totonu o le tino o le tagata: e maua ai le enzymes e faʻateleina ai le faʻapalaina o meaai, ma maua ai hormones (glucagon, inisalini) lea e faʻatonutonuina ai togafitiga faʻasolosolo i le tino o le tagata. I nisi tulaga, ua matauina le cystadenoma pancreatic - o se neoplasm mama e aafia ai le tino o le tino. O suʻesuʻega i masaniga e aafia ai le tino poʻo le siʻusiʻu o le okeni ma e matauina le tele o tamaʻitaʻi.

O le cystadenoma Pancreatic o se tumo palamiso o loo i ai mai le epithelium o se okeni. O le vaega autu o le neoplasms ua maua i le ova poʻo le taamilosaga, e masani ona i ai i totonu o le tino ma le siʻu o le pancreas, ma o le cystadenoma o le ulu pancreatic e sili atu ona taatele. O pusa e tuʻuina i totonu o se pusa lapoa, lea ei ai le puipui o le puipui e oo atu i le tasi ma le afa senitimita. O faʻamalosi tino e mafai ona maua ai le tele o cavities, vavaeʻese i vaega, ma e aofia ai le tasi le paʻu tele.

Etiology o le maʻi

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e aafia ai tamaitai mai le luasefululima i le fitusefululima tausaga. Mai faʻamaʻi pipisi uma o le pancreas, o le cystadenoma e sili ona taatele. E maua i le 15% o tagata e maua i le cystic neoplasms ma i le 4% faʻatasi ai ma leona o le toto o lenei okeni. O le mea masani, o le cystadenoma pancreatic (ICD 10 i lalo o le numera K85 - K86) e leaga ma e le afaina ai le ola maloloina ma le ola.

Ae o nisi o ona ituaiga eseese e mafai ona avea ma neoplasms leaga ina ua mavae sina taimi. E masani lava o tumutumu ia i papiliki.

Eseesega

I vailaau, o se aganuʻu le iloa o ituaiga tolu o paʻu o le pancreatic o se natura lelei, e tofu lava ma ona lava uiga:

  1. Serous cystadenoma, lea o loʻo i ai le tele o cavities e tumu i le suavai vavalalata ma vavaeeseina e le vaimea. O nei vavae vaevae le paʻu i totonu o se fuainumera tele o naiusi laiti. E faasolosolo lemu, e le liua i se neoplasm leaga, ma atiina ae ona o se suiga o se tasi o chromosomes. O le tele o le cystadenoma serous e tusa ma le fitu senitimita. Mo se taimi umi, e le faʻaalia i soo se auala, o le mea lea, i le avea ai o se tulafono, e faʻafuaseʻi ona maua i le taimi o le suʻega. O se mea taua iinei o le eseesega siakiina, lea e taua ai le aua neʻi fenumiai le tumo i le mea e taʻua o le pseudocyst.
  2. Mucinous cystadenoma. O se tumutumu tele-potu. I totonu o le sikuea. Ua i ai manatu o fomaʻi o loʻo atiaʻe mai i totonu o tisipese o le ovary, lea e ulu i le pancreas ao faʻalauteleina le tama. Ua televave lona tuputupu ae, e mafai ona ola e tusa ma le sefululima senitimita. O se mea taua o se maʻi e pei o le cystadenoma mucinous o le mafai lea ona atiaʻe se neoplasm leaga e taʻua o cystadenocarcinoma. Afai e tupu se faʻamaʻi, o le a faʻaauau e se tagata ona faʻaauau pea le tiga ma le le mautonu.I lenei tulaga, o le taotoga e faʻaaogaina i taimi uma ma le faʻamaʻaʻaina atoa o le pancreas ua afaina.
  3. Papillary cystadenoma intraductal o se maʻi e seasea lava e tupu mai i le gaʻo o le pancreas, ma o loʻo faʻatusalia ai le tuputupu aʻe o epithelial papillary. I totonu o le paʻu o se siaki vavalalata vavalalata. E mafai ona amata ona avea ma se siama leaga. O le suʻesuʻeina o le papillary cystadenoma e faigata tele. O aʻafiaga e mafai ona afaina ai se vaega o le pancreas. O le tino o le tino e ave i taimi uma e ala i taotoga, aʻo faia se suʻesuʻega faʻasolopito faavavevave.

O lenei faʻamaʻi e le taatele i vailaau. O le natura leaga o tumutumu o loʻo faʻamalamalamaina e ala i le fausiaina o metastases, lea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperinsulinism. Faatasi ai ma ni mea vaivai o le faamai, tachycardia, vaivaiga ma le gaioiga, o le faateleina o le mamafa o loo matauina. I tulaga ogaoga, e aliali mai le faʻavevesi ma le le malamalama. O lea, o faailoga o le cystadenoma pancreatic i tagata mamaʻi e agamalu. I fafo atu, o tagata maʻi e foliga masani. I le sefulu pasene o tagata gasegase, o le faamaʻi e le faʻaalia lava. O isi o loʻo i ai ni faʻailoga e talitutusa ma na mafuaʻaga e faʻaogaina ai le faʻaleagaina o totoga o le peritoneal organs. O le tele o neoplasms e faʻapitoa, ae atonu o le a iai le tiga tiga. O faailoga autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • Faʻaleagaina o le tino o le tino, lea e faʻaalia ai i latou i le tulaga o vaivaiga, atuatuvalega, i nisi o tulaga - leai se mafaufau.
  • Tigā faʻavalevalea i le pito i luga, lea e tuʻuina i le tauau poʻo le lima. E mafai ona latou faʻamalosia pe a uma faʻamalositino.
  • Faʻalavelave pe a savali i le tumutumu pito i luga, pito i lalo.
  • Naua, fulufulu, mamafa i totonu o le manava.
  • O foliga mai o le jaundice.

I nisi tulaga, o le cystadenoma pancreatic e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o tulaga lamatia: pancreatitis, kanesa, maʻi o le endocrine, inisua pilia, ma isi.

Faailoga o se osofaiga

I le taimi o se osofaʻiga, faʻalauteleina ai faʻaaliga o le hypoglycemia, o maualuga o le adrenaline e vave televave. O le gaioiga mamafa e mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o le tino. Afai o se aʻafiaga e faʻaleagaina, o le a faʻaalia e se tagata le popole poʻo le le mafaufau. Faʻaaliga o inisalini i le taimi o le faigata:

  • ogaoga o le ulu tiga,
  • lē lelei le faʻatinoina i taimi o feoaiga,
  • mataʻutia o mafuaaga
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻailoga
  • popole ma popole
  • fefefe, sosoo ai ma le euphoria ma le osofaiga,
  • vaega o gatete
  • fatu fatu
  • faʻateleina le sosolo.

Gaioiga o le insulin

O le inisalini e mafua mai i le vaega o hormones polypeptide, ia e taua tele mo le "atulaulau masani" a se tagata. O a galuega e tatau ona ia faia?

  • Na te tuʻuina atu faʻamaʻi amino i potu faigaluega. E fesoasoani le hormone e "tatala" le sela ina ia misia le glucose - o se punavai o le malosi.
  • Auai i le faagasologa o le fausiaina o maso musika.
  • Faafetai i le homone, potassium ma amino acids o loʻo tuʻuina atu foi i siama.

Fluctuations i le maualuga o lenei hormones polypeptide e mafai ona o mai faatasi ma le ulu o le ulu, tiga tuusao i le gastrointestinal tract, tulaga moe, ma le taʻavale. I le tulaga o faaletonu o le pancreatic, o le gaosiga masani o le inisalini e faʻalavelaveina.

O le maualuga poʻo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o se faʻavevesi, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga i le taimi ma faia fua talafeagai e tausia ai lou soifua mālōlōina mo le tele o tausaga.

O le masani o le i ai o le hormone i le toto e mai le 5.5 i le 10 μU / ml. O se fua faatatau lea. I luga o se manava gaogao, lona maualuga e mai le 3 i le 27 mcU / ml. Ae ui i lea, i fafine aʻo maʻitaga, o le masani o le maualuga o le hormonal e laʻititi maualuga atu nai lo le 6-27 μU / ml. O lenei faailoga e faʻapupulaina foi i tagata matutua.

E tatau ona e iloa: o fua o le insulin e fuaina i luga o se manava gaogao.A maeʻa ona 'ai, o le a faʻapupula pea lona faailoga. O sea suega toto, pe a 'ai se tagata i le taeao, o le a le moni. A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le inisalini e tulaʻi mai ao talavou. A o laʻitiiti, e leai se faʻalagolago i le gaosia o le hormone.

Faatasi ai ma fomaʻi, ua maitauina foi o le maualuga o le 11.5 UU / ml ua avea ma faailoga o le setete. O lona uiga, maua le maʻisuka e atiina ae.

Faailoga i fafo atu o le osofaiga

E faigata tele ona siaki le faamaʻi i fafo atu o le osofaiga. O faʻaaliga e faʻaitiitia, faʻaitiitia, e matua le maua lava se faʻaaliga. Faatasi ai ma le insulinomas i le vaitau o le faamagaloga, ua matauina mea nei:

  • faʻalauteleina o le 'ai poʻo le tuʻuina atu atoa o meaʻai,
  • vave maua le gaioiga, pe, i se isi itu, le mamafa o le mamafa o le mamafa,
  • le atinaʻeina o le maʻi pipili,
  • tiga / le faʻavauvau pe a vaʻaia mata,
  • faʻaleagaina namu mata
  • solia o le mafaufau,
  • leiloa o tomai faapolofesa ma masaniga,
  • leai se fiafia i fualaau oona,
  • faʻaitiitia i le maualuga o le mafaufau.

O sea tulaga e mafua ona o le tele o le le malamalama ma le masani. Faamolemole ia matau: o se faamai lea eo faatasi ma osofaiga masani faifai pea e mafai ona oo atu ai i le le atoatoa.

Na faateleina le inisalini toto

O le a le mea o le a tupu i le soifua maloloina o tagata pe a maualuga le inisalini? O le suka toto e mafai ona na o se taimi le tumau i se tulaga faapena. O le 'ai naʻo meaʻai gaʻo e taʻitaʻia ai le mea moni o le pancreas e manaʻomia le insulin i taimi uma ile maualuga. Ae i le aluga o taimi, o le a faʻasaʻo le fusi o le tino i le homone, ma o le gland e faʻapalapala ai ana punaoa. Laasaga o le insulin e amata ona paʻu.

Glucose seia oʻo i totonu o le palapala gaʻo, glycogen (le faʻaaogaina le malosi) e teu i totonu o le ate. E leai se suka o le toto e sili atu nai lo le masani i le taimi nei, i le vaiaso pe lua. O lenei faiga e tuai lava. O se maualuga maualuga o le inisalini o le hormone e tutusa lava le le lelei e pei o se tasi e faaitiitia. E lamatiaina le tagata i faʻamaʻi nei i le tele o taimi:

  • siama fatu fatu
  • Alzheimer maʻi
  • polycystic ovary i tamaitai,
  • erectile leaga i alii,
  • maualuga maualuga (maualuga toto maualuga).

Afai e maua le inisalini maualuga maualuga, o le a le uiga? O lona uiga e le faʻamavaeina paʻu o toto, faʻaitiitia le toto, faʻavaveina le gasegase lapisi, ma taofia le masima i fatugaʻo. O lona uiga, o le tulaga o le soifua maloloina o loʻo faasolo ina leaga i taimi uma. E tusa ai ma fua faʻatatau, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial e faʻateleina ai nei tagata pe a ma le 2 taimi.

Faailoga o le faateleina o le inisalini

O le sailia o le inisalini e sili ona lelei i le vave e mafai ai. E ui o le tino e leʻi oʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina. Ina ia fai atu pe o le tui o le inisalini i totonu o le toto pe leai, ua lava le fomaʻi e fesiligia ai le tagata ma saili pe o faʻafitauli na faʻafefe ia te ia:

  • vaivai le tumau
  • faigata faigata,
  • maualuga le toto maualuga
  • faateleina le mamafa
  • suauʻu paʻu
  • meaʻai
  • seborrhea.

Afai e maua nisi o nei faailoga, ona tatau loa lea ona e suʻeina le toto mo le kulukose. Ma a fai mai mai lea taimi i lea taimi ua faʻalavelaveina le tagata maʻi i osofaiga a le hypoglycemia (o le pa'ū o le suka, ma le isi mea, o se mea malosi), ona faʻatulagaina lea o se meaai faapitoa. O le maualuga o le sukū o loʻo faʻamautuina i taimi uma ma se kulūkose.

Mafuaaga o le faateleina o le insulin. Inisulinoma

E taua le iloa pe aisea e siitia ai le inisalini. O mafuaaga atonu e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaumiumi le fiaaai
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • maʻitaga
  • ave ni fualaau faapitoa
  • e tele naua meaai kullukose-meaʻai i le taumafataga
  • leaga le galuega o le ate.

Ae ui i lea, o nisi taimi o le mafuaʻaga e faaumiumi ai le lē paleniina o meaai ma faʻapogai ai le vaivai o le tino. Ona e manaʻomia lea o se malologa umi ma lelei meaʻai ina ia mafai ai ona toe foʻi le maualuga o le hormone.

Ma o sea ituaiga anomaly foi e mafua mai i le neoplasm i le pancreas, lea e taua o le insulinoma. I le kanesa, o maualuga o le insulin e siitia maualuga pea.Ma o le inisalini eo faatasi ma isi, sili atu ona taua ma tiga tiga.

  1. Vaivai vai.
  2. Teteʻete.
  3. Faʻafitauli leaga.
  4. Tautalaga tautala.
  5. Tigā ogaoga.
  6. Faiva.
  7. O le fiaai ma le malulu malulu.

O faʻamaoniga e faʻaalia i le vaveao. O le kanesa Pancreatic e le togafitia. E mafai ona maua le tumutumu ma siakiina le tumama ina ia le tupu i luga o le mafaufau po o le ate.

E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le inisalini?

Ae o nisi taimi e tupu ai le maualuga o le kulukose i le suʻega, aʻo le inisalini toto e atoatoa le tausisia o faʻamaoniga masani. O lenei auʻiliʻili o loʻo taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. O le le mautonu o le ola o le olaga e taʻitaʻia ai le maualalo o le maua ma le faʻamaʻi pipisi. Ua taʻua i latou o endocrinologists e se seti o mea taua o se setete.

O le le taliaina e le tino o le inisalini o le insulin resistance. O le laasaga muamua lenei i le maʻi faʻaleaga. O lenei faiga e amataina pe a tele naua meaʻai e maua, ma e faʻaaogaina le tino i le maualuga o le inisalini. Ma, e ui lava i le mea moni e faapea o le pancreas e maua ai le tele o le hormonone polypeptide, e le o gaʻoina le kulukose e le tino e pei ona tatau ai. O lenei mea e tau atu ai i le oona tele. Ae o nisi taimi e mafua ona o le teenaina o le fructose mo mafuaʻaga faʻavae.

Ina ia taofia le faagasologa o le "poloka" insulin, e tatau ona e fesoasoani i le tino. Glucose e tatau ona ulufale i maso, ua faʻaaogaina le metabolism, ma toe foʻi le mamafa i le masani. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o hormones o feusuaiga e masani ona faʻatulaga. O lona uiga, e tatau ona e alu i totonu mo taʻaloga ma fesuiaiga i meaʻai maloloina e fetaui lelei ma lou olaga.

Faʻaitiitia le insulin. Maʻisuka

Faʻaitiitia le inisalini e faʻapupulaina lemu le toto toto. E le mafai e siama ona gaosia le kulukose e sau i meaai. O lenei tulaga e sili ona matautia. O le maualuga o le suka e faigofie ona vaʻaia. O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le glucose deficiency e aofia ai:

  • masani ona manava
  • faʻanoanoa vaaia
  • leai se manaʻo
  • o nisi taimi e popole i le vomiting ma le manava o le manava.

O se tulaga maualalo o se taua taua e taua i itu nei:

  1. O loʻo i ai se fiaai malosi.
  2. Manatua e uiga i le le popole.
  3. Ou te lagona le fia inu.
  4. Ua alu le vevela ma ua afaina le afu.

O le gasegase o le inisalini e mafua ai le maʻisuka ituaiga 1.

O lea maʻisuka e atiae i tamaiti ma tagata talavou, e masani lava pe a mavae ni faʻamaʻi. I lenei tulaga, e matua tatau lava ona mataʻituina le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer.

Mateʻo le neuropathy. Taunuʻuga o le maʻisuka

Talu ai o le inisalini e maualuga ai le kulūkose i totonu o le toto, o le gaioiga o le tino o le tino e faʻalavelaveina i le taimi. A maeʻa le 10-15 tausaga o tumau pea le maualuga o le suka toto, e amata le neuropathy o le maʻisuka. E vaevaeina i ni ituaiga: tulaga autasi, lautele ma mea e taulaʻi ai. O le tele o taimi, o le maʻisuka e ogatasi ma faʻailoga o neuropathy lautele. O latou nei:

  • faʻaitiitia le faʻalogo poʻo le faʻalavelave o vae,
  • solia o le faamaopoopoga
  • leai se paleni
  • tingling, afaina ma tiga i vae (masani i vae).

Ina ia taofia le alualu i luma o le neuropathy, e tatau ona e foaʻiina pea le toto mo le auiliiliga ma mataʻituina le maualuga o le suka. O le taofi o le ulaula ma le ava malosi e faʻamalosia.

O le mea moni, o le maʻi e mafua mai foi mo isi mafuaʻaga - manua, o aʻafiaga o mea oona, ma isi mafuaʻaga. Ae toetoe lava o taimi uma lava e mauaina ai le maʻisuka, lea e amata lemu ona faʻaleleia ma faasolosolo malie lava le faaleagaina o puipui o toto toto ma tino o le nerve, o le mafuaʻaga lea o le neuropathy.

O isi aʻafiaga o le maʻisuka o le glaucoma ma faʻamaʻi pipisi. Le faʻaitiitia o le taʻaloga o le toto seia oʻo i le faʻavaeina o le mai luga i luga o vae, sosoo ai ma le tosoina.

Togafiti

E tusa ai ma suʻega toto mo le suka, o le a faatonuina e le fomai togafitiga talafeagai.I le maʻisuka, o le mafuaʻaga e le lava le manava o le pancreatic (o le ituaiga muamua), e tatau ona tui inisalini 2 taimi i le aso. Ua faatonuina foi e le fomai se meaai e leai se sucrose, lea e tatau ona matauina lelei i le olaga atoa.

Ia, o le maʻisuka ituaiga 2 o se taunuuga o le atuatuvale ma o se olaga le saʻo, e le talafeagai, e tele lava ina mafua ai le faateleina o le inisalini i totonu o le toto. O lenei ituaiga ua taua o le maʻisuka e le o le inisalini, e togafitia i fualaau faasaina. E fautuaina e suʻe soʻo se taʻaloga i lou manaʻoga ma avatu le faʻatinoga lelei i maso. Peitai, o le maualuga o le inisalini e tatau foi ona siakiina e le aunoa ma talanoa i se fomai-endocrinologist.

Meaʻai talafeagai mo le maʻisuka

O le faavae mo le maʻisuka o le taumafa. E faʻatatau i le maualuga ole inisalini. Afai e siitia le inisalini toto, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei.

  1. Laʻau gaosi aoga, ae le faʻafefe.
  2. Aʻo Atoatoa.
  3. Laʻau gaʻo maualalo.
  4. Fuamoa fuʻa, e le silia le 3 pcs. mo le 7 aso.
  5. E tatau ona lafoai le meaʻai, aemaise lava le puaa gaʻo.

E tatau ona 'ai i le taimi tonu lava o itula. Ona oʻo mai ai lea o le tino i le taimi o le a maua uma ai fualaau oona.

E taua foi le itiiti o vaega, ae e tatau ona e 'aina 5 pe 6 taimi i le aso.

Matou te iloa o le inisalini e maualuga ai le toto suka, e faapena mo i latou o loʻo mafatia i le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le taumafa e sili atu ona mamafa. I sea ituaiga o meaai, o calorie uma lava e tatau ona fuafua lelei ina ia lava le insulin e suia ai le tasi sikulini sikeri i le malosi.

O le olaga e aunoa ma ni amio leaga o le puipuiga sili lea

O le mea moni, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e toetoe lava a le togafitia. I se tulaga e le masani ai, o le faaleleia o le tulaga o le maʻi e mafai ona matauina. I le tulaga e masani ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Ae o le mea e ono tupu, e oʻo lava i le mataʻituina pea o le suka, o le a faʻagasolo pea le maʻi ma oʻo ai i se faʻamaʻi pipisi po o se gasegase matautia, puupuu le manava ma le osofaʻi o le fatu.

E sili le alu e savalivali tele, e puipui ai lau faʻalavelave mai le popole tele ma le fesoasoani o le gaioiga faaletino ma se uiga fiafia i le olaga. Meaʻai paleni, e aunoa ma le tele o gaʻo, e aunoa ma ni meaʻai vave o le a faalauteleina ai lou ola ma faʻaolaina oe mai le tele o faʻamaʻi. E le gata i le solia o le maualuga o le inisalini.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

O lenei tumo e seasea ona tupu, e tasi le tagata mai le 1.25 miliona ua maʻi. O le tele o taimi e laʻititi, e oo i le 2 cm, o loʻo i totonu o le pancreas. I le 1% o mataupu, o le insulinoma e mafai ona tu i luga o le puipui o le manava, duodenum, i luga o le paʻu, ate.

O le manogi ma le limasefulu o le afa afa senitimita e mafai ona maua ai se aofaiga o le inisalini o le a mafua ai le pa'ū i le kulukose i lalo ifo o le masani. I le taimi lava e tasi, e sili atu le faigata ona iloa, aemaise lava i le faʻatusaina o le vaʻaiga.

Tagata matutua o le matutua o le matutua e sili ona aʻafia i le insulinoma, o fafine e 1.5 taimi sili atu.

O le tele o taimi, o le insulinomasini (ICD-10 code: D13.7), pe a uma le 2.5 cm i le tele, na o le 15 pasene o neoplasms e amata ona faʻaalia faailoga o se faʻalavelave leaga (code C25.4).

Aisea e atiae ma pe faapefea

O mafuaʻaga mo le atinaʻe o insulinomas e leʻo iloa lelei. O manatu e faia e uiga i le i ai o se mea na mafua mai i le faʻaleagaina o le tino, e uiga i le faʻalavelave tasi i le faʻaogaina o mea faigaluega a le tino, ae o nei talitonuga e leʻi i ai se faamaoniga faʻasaienisi. Na o le mafutaga o insulinomas ma le adenomatosis endocrine endocrine, o se gasegase o le genetic seese lea e tupu ai le toto o hormone-ua saʻo lelei. I le 80% o tagata gasegase, o loʻo matauina ai leona i le pancreas.

O le insulinomas e mafai ona i ai soʻo se fausaga, ma o le tele o vaega i totonu o le manava e tasi e ese foi. E mafua ona o le eseese gafatia o le inisalini e gaosia ai, teuina ma faʻasaʻo le insulin. E faaopoopo atu i peta beta, o le tumutumu atonu e aofia ai isi apa o le pancreatic, e toso ma le galue le aoga. O le afa o neoplasms, e faaopoopo i le insulin, e mafai ona gaosia ai isi hormones - polypeptide pancreatic, glucagon, gastrin.

Ole malosi o insulinomas ole tino ma e sili atu ona leaga. Masalo ona o lenei mea e mafua ona o le maualalo o faʻamaʻi ogaoga ma le tuai ona iloa le faʻamaʻi. O le tele o le hypoglycemia ma le fua faatatau o le faateleina o faailoga e fesootai tuusaʻo ma gaioiga o le tino.

O le tino vaivai o le tino e mafua ona o le leai o le kulukose i totonu o le toto, o le gaioiga o le ogatotonu e le afaina. O le taimi, o le toto maualuga o le toto e i ai sona aafiaga i le maualuga o le popole o le toto, e aofia ai le mafaufau ma le mafaufau. O le faʻaleagaina o le cerebral cortex lea e masani ona fesoʻotaʻi ma amioga le talafeagai o tagata gasegase ma le insulinoma. O le faaletonu o le gasegase e mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto, ma mafua ai ona faatupuina le lolo, ma toto ai fusi toto.

Faailoga ma faailoga o le insulinoma

O le insulinoma e maua ai le inisalini i taimi uma, ma tuleia i fafo na o ia lava i nisi o taimi, o le mea lea o osofaiga a episodic o le hypoglycemia maoa e suia e se tasi o aiga.

E le gata i lea, o le ogaoga o faailoga o le insulinoma e afaina i:

  1. Faʻatatau meaʻai. Fans of sweets o le a lagona ai faʻafitauli i totonu o le tino mulimuli ane nai lo tagata o loʻo ola i meaʻai protein.
  2. Manatu taitoatasi i le inisalini: o nisi tagata ua le iloa le toto ma le toto toto e itiiti ifo i le 2.5 mmol / l, o isi e tetee atu i lea faaitiitia masani.
  3. Le tuufaatasiga o hormones lea e maua mai ai le paʻu. Faatasi ai ma se aofaiga tele o le kaluka, o le a aliali mai mulimuli ane.
  4. Gaioiga galue. O le tele o le hormone e faʻamalolo, o le susulu atu lea o faailo.

O aʻafiaga o soʻo se insulinoma e mafua ona o faiga faʻafeagai e lua:

  1. Le faʻatagaina o le inisalini ma, o le iʻuga, o le hypoglycemia tino.
  2. O le gaosiga e le tino i le tali atu i le sili atu o le inisalini o ona tagata, hormones, fili. O kesi nei - adrenaline, dopamine, norepinephrine.
Mafuaʻaga o faʻamaonigaTaimi o mea tutupuFaʻaaliga
HypoglycemiaI le taimi lava na tuʻuina atu ai le insulinoma, o le isi vaega o le inisalini.O le fiaai, ita poʻo le loimata, amio le talafeagai, mafaufauga faʻaleaoga e oʻo atu i le amnesia, faʻafefeteina o le vaʻavaʻa, moe, le mautonu poʻo le tingling, sili atu i tamatamailima ma tamatamai vae.
Faʻaopoopoga o meaʻaiI le mulimuli ai i le hypoglycemia, e tumau pea mo sina taimi pe a uma ona 'ai.Fefe, fefefe i totonu, soona inu, palapitations, vaivaiga, maʻi tiga, lagona o le le lava o le okesene.
Faʻaleagaina o le tino o le tino ona o le hypoglycemia masaniE sili ona lelei i vaitau o le soifua manuia.Faʻaitiitia le tomai e galue ai, le faʻamuamua i mea e fiafia i ai muamua, le maua le tomai e faia ai galuega lelei, faigata o aʻoaʻoga, faʻaleagaina le fausiaina i tamaloloa, foliga o foliga, foliga faigofie, mataʻitui.

O le tele lava o taimi, o osofaʻiga e matauina i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma le faʻamalositino poʻo le atuatuvale-lagona, i fafine - aʻo lei faia le agavaʻa.

O osofaiga o le hypoglycemia e vave ona taofia e le glucose, o le mea lea, o le tino e matua aʻafia lava i le faaitiitia o le suka e ala i se osofaiga o le fiaai tele. O le tele o tagata mamaʻi e faʻateleina lo latou gaosia o suka poʻo selu, ma amata ona 'ai soo. O le naunau tele o le manaia o le suamalie e aunoa ma isi faʻamaoniga e mafai ona faʻamatalaina e se inisalini laitiiti pe le malosi. O se taunuuga o le solia o le meaai, o le mamafa e amata ona tupu.

O se vaega itiiti o tagata gasegase e fai i le isi itu - latou te amata lagona se faʻalavelave i meaʻai, o lo o tele lo latou mamafa, e tatau ona aofia ai le faʻasalaga o le vaivai i la latou fuafuaga togafitiga.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Ona o faailoga manino o le neurology, o le inisalini e masani ona sese i isi faʻamaʻi. O faʻamaʻi pipii, o le afaina o le toto ma le toto i totonu o le faiʻai, le vystonia vegetoval, e mafai ona maua sese i mafaufauga. O se fomaʻi faʻamalosi e masalomia le inisalini e tosoina le tele o suʻega falesuesue, ona faʻamaonia ai lea o le faʻamaonia o aʻafiaga ma metotia ata.

I tagata soifua maloloina, o le tapulaa pito i lalo o le suka pe a maeʻa itula e valu o le matelaina o le 4.1 mmol / L, pe a maeʻa le aso, e pa'ū ifo i le 3.3, i le 3 - up to 3 mmol / L, ma mo tamaitai, o le faaitiitia e sili atu le laitiiti nai lo alii. I tagata gasegase ma le insulinoma, o le suka e pau i le 3.3 i le 10 itula, ma o le hypoglycemia maioio ua i ai faʻamaʻi ogaoga ua amata ona tupu i se aso.

Faʻavae i luga o nei faʻamaumauga, o le hypoglycemia e faʻaosofia e suʻesuʻeina insulinomas. E faʻatusa ai le tolu aso anapogi i totonu o se falemaʻi, lea e na o vai lava e faatagaina. O se suʻega insulin ma le kulukose e faia ile ono itula. A pa'ū le suka i le 3 mmol / L, o vaitaimi i le va o iloiloga e faapuupuuina. E taofi le suʻega pe a pa'ū le suka i le 2.7 ma faʻaalia ai le hypoglycemia. E taofia i latou e le tui o le kulukose. I le averesi, e muta le ita pe a uma le 14 itula. Afai o le maʻi e 3 aso e aunoa ma ni aʻafiaga, e leai sona insulinoma.

O le taua tele i le suʻesuʻega o le faʻamautuina o le proinsulin. O le insulin precursor e gaosia e seta peta. A maeʻa ona tuʻuina atu i latou, o le molini o le proinsulin e pipii i totonu ole C-peptide ma insulin. E masani lava, o le fuainumera o le proinsulin i le aofaiga atoa o le inisalini e itiiti ifo ma le 22%. Faʻatasi ai ma le insulinoma, o lenei faailoga e sili atu nai lo le 24%, faʻaleagaina - sili atu ma le 40%.

O suʻesuʻega mo le C-peptide o loʻo faia e tagata gasegase ua masalomia mafaufauga faalemafaufau. O le mea lea, o mataupu o le inisalini puleaina e ala i le iniseti ua fuafuaina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. O tapenaga o insulin e le oi ai C-peptide.

Faʻamatalaga o le nofoaga o insulinomas i le pancreas e faʻaaogaina i metotia faʻatusa, o latou aoga e sili atu ma le 90%.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se tamaititi e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 6 Mati (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Angiofia - auala sili ona aoga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le faaputuputuina o vaa ua iloa lea e maua ai le toto i le tumutumu. I le tele o le fafaga fafaga ma le faʻaogaina o vaʻa laiti, e mafai e se tasi ona faʻamasino le localization ma le lautele o le neoplasm.
  2. Endoscopic ultrasonography - e mafai ai ona e iloa 93% o tumema oi ai nei.
  3. Faʻasalalau faʻatusatusa - faʻaalia se tumutumu o le pancreas i le 50% o mataupu.
  4. Suʻega faʻamatalaga - aoga i le leai o se mamafa mamafa.

Latou te taumafai e aveese le inisalini i se taimi vave e vave ai, i le taimi lava e maeʻa ai le siama. I taimi uma aʻo leʻi faia le taotoga, e maua e le tagata maʻi le kulūkose i meaʻai poʻo le le fiafia. Afai e leaga le tumo, e tatau ona togafitiga le chemotherapy pe a uma le taotoga.

Togafitiga

O le tele o taimi, o le insulinoma o loʻo i luga o le pancreas, o loʻo i ai ni pito i lalo ma se lanu mumu-lanu moana, o lea e faigofie ai ona aveese e aunoa ma le faaleagaina o le okeni. Afai o le insulinoma i totonu o le pancreas e laʻititi tele, ei ai lona atisipisi, e le mafai e le fomaʻi ona iloa i le taimi o le taotoga, e tusa lava pe na faʻavae le tumo i le taimi o le siama. I lenei tulaga, e taofi le vavave ma tuʻu ese mo sina taimi, seia oʻo ina tupu le tumo ma e mafai ona aveeseina. I le taimi nei, o togafitiga faʻasao e faia e taofia ai le hypoglycemia ma le faʻalavelave popolega.

Faatasi ai ma se gaioiga lona lua, latou te toe taumafai e iloa le inisalini, ma afai e le manuia, aveese le vaega o le pancreas poʻo le ate ma le tumo. Afai o loʻo i ai le insulinoma ma metastases, e tatau foi ona e faia se faʻaogaina o se vaega o le okeni ina ia faʻaitiitia ai le tino o le tino.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga faʻapitoa o insulinomas aʻo faʻatali le taotoga o se taumafa maualuga maualuga o suka. E tuʻuina atu i ai mea e fiafia i ai, o le faʻamalosia lea e mautinoa ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto. O vailaʻau o le hypoglycemia maoaʻe e taofi e vailaʻau faʻasaʻo vave, e masani lava o suamalie ma le suka faaopoopo. Afai o le hypoglycemia ogaoga e tupu ma le le malamalama, o le tagata maʻi e tui i le kulukose ma le le fiafia.

Afai, talu ai ona o le maʻi o le maʻi, o le taotoga ua tolopoina pe leai foi, o le phenytoin ma le diazoxide ua faʻamaonia. Muamua o fualaau faasaina o se vailaau faasaina, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina o se vasodilator mo faʻalavelave matuia. O le tuufaatasiga o nei fualaau oona o se itu masani. I le faʻaaogaina o lenei toe foʻi mo le lelei, e mafai ona e taofia le kulukose o le toto i se tulaga latalata i mea masani mo le tele o tausaga. O faʻasolosolo e faʻamatalaina i le taimi lava e tasi e pei o le diazoxide, aua e tumau ai le vai i totonu o masini.

O le gaioiga ole tino vaivai e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o verapamil ma le propranalol, lea e mafai ona taofia ai le pulelasi o le inisalini. O le Octreotide e faʻaaogaina e togafitia ai le insulinomes leaga, e puipuia ai le faʻamalolo o le hormone ma faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi.

Chemotherapy

E manaʻomia le togafitiga pe a fai o le paʻu e leaga. O le Streptozocin e faʻaaogaina i le fluorourak, e 60% o tagata gasegase e nofouta ia i latou, ma e 50% le faʻamagalo atoa. O le togafitiga e 5 aso, o le a toe faia i vaiaso uma. O fualaau faasaina e afaina ai le ate ma fatuga, o le mea lea, i vaitaimi i le va o kosi, o vailaau ua faatonuina e lagolagoina ai.

O le mea e faʻamoemoe mai le faʻamaʻi

A maeʻa le taotoga, faʻavave ona faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, faʻalautele le kulukose o le toto. Afai e iloa le tumo i le taimi ma aveese atoa, 96% o tagata gasegase ua toe maua mai. O le iʻuga sili ona lelei o loʻo i ai ni nai paʻu mama. O le aoga o le togafitiga o le inisalini matautia o le 65%. E toe foʻi mai i le 10% o mataupu.

Faatasi ai ma ni suiga laiti i le fatugalemu o le tino, o le tino e na o ia lava, latou te malolo i ni nai masina. O aʻafiaga o le nerve matuia, o suiga o le tino i le faiʻai e le mafai ona faʻafitia.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

O le insulinoma o le Pancreatic ua faʻamalamalamaina o se malosi o le hormonal malosi i le totoga tutusa. O le tele o taimi, e leaga.Fai mai tagata faapitoa o le pasene o le atinaʻeina o insulinoma leaga e 15 pasene. O faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona fesuiaʻi. O le faʻaaliga o le paʻu e aʻafia i: le maualuga o le atinaʻe, le tikeri o le puipuiga o le tino, o uiga patino o le tagata gasegase, tulaga i fafo / totonu.

O le insulinoma lenei foliga vaaia.

Tuua Lau Faamatalaga