Pancreatitis Liver

O faʻamaʻi o le ate ma le pancreas o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa. O le isi itu, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e le vave aliali mai, ma o nisi taimi e manatu ai tagata maʻi o lenei mea o le masani ai o le galala. O faʻamaʻi o le biliary tract, pancreas ma le ate e fesootaʻi ma le tasi ma e manatu o ni faʻamaʻi faʻamaʻi.

O lona uiga o le fomaʻi o se tasi o le totoga na faʻaalia, o le galuega o isi suiga e lua. O le taimi tonu e faia ai le faʻamaonia saʻo e le faatagaina le faʻamaʻi e alualu i luma ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o le a le uiga o le ate ma le maʻi faʻamaʻi ma le pe faapefea ona faʻaumatia.

Fofusi ma le pancreas, oa latou galuega ma matafaioi i le gaogao

Lua galuega autu o le ate ma le pancreas, digestive ma endocrine, e mafai ona iloga.

O le matafaioi o le ate ma le pancreas i le gaosia o meaai o le pancreas e gaosia ma tuʻuina atu le sua pancreas (pancreatic) i le duodenum e aofia ai le luasefulu lua enzymes eseese, i lalo o le aʻafiaga o meaʻai tatou te 'ai e faʻaumatia mo le mulimuli i le absorption.O le ate, , e maua ai le talo, pe a aunoa ma le i ai i totonu o le manava o le gaioiga o le gaioiga o gaʻo ma fuamoa gaʻo-gaʻo i le tino e le mafai.

O le galuega mulimuli o nei mea e lua sili ona tele e fesoʻotaʻi foʻi. O le pancreas e maua ai le inisalini e ulufale i totonu o le toto, lea e fesoasoani e faʻatulagaina ai le gaʻofale gaʻo ma pulea toto maualuga o le suka, ma le ate, i le foliga o le glycogen, e maua ai le kulukose e le o faʻamalosiina e suauu ma tuʻuina atu i le toto pe a faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto.

O se faʻamatalaga patino o le matafaioi o le ate i le pancreas, aua o le talo lea e gaosia e le ate lea e faʻaleleia ai le galuega o le pancreas i le faʻamaloloina o vai inu.

O le mea lea, o le galuega o le ate ma le pancreas e fesootaʻi, ma o le le lelei o se tasi o okeni e mautinoa lava e tau atu ai i maʻi o le isi.

Liver and chronic pancreatitis - faʻamaʻi ma togafitiga

I faʻasolosolo pancreatitis, e mafai ona tutupu i lalo o le ate i le ate:

  • o le tuiina o le taʻaloga masani faʻatasi ai ma fomaʻi pancreatic fesuiaʻi, e oʻo atu ai i le pala o le talo,
  • suiga o le ate i le ate o se ata o le inupia ma le mumū o le pancreas,
  • agaʻi i luma ma faʻavasegaina i le ate ma le maʻisuka.

O le faateleina o le tele o le ulu o le pancreas e oʻo atu ai i le faaletonu o le taatele ma le vavalalata o lona lumen. O le vevela o le keke o loʻo faʻalavelaveina, ua amata ona paʻu, ma opalai meaʻai ma le bilirubin e fesoʻotaʻi i le protein. Faʻateleina le maualuga o le bilirubin i totonu o le toto, o le jagnice e atiina ae. E taʻua o le inisinia (poʻo le faalavelave) ma pasia pe a uma le toe faʻaleleia o alavai masani o le talo. O lenei tulaga e tupu:

  • faatasi ai ma le malosi tele o le mumusu o le ulu o le pancreatic,
  • ma le pseudotumorous chronic pancreatitis, faʻaauau ma le faʻateleina o meaola o le okeni na aʻafia,
  • faʻatasi ai ma maso ma tumutumu o le pancreas.

Afai o le faʻaleagaina o fusi o le gland e tupu i le pancreatitis masani, ona tuʻufaʻatasia ai lea ma le faʻateleina o le soona inu ma suiga o le tino i isi totoga. E taʻitaʻia ai le ate ma le malosi o le pala.

O le maʻisuka atonu e mafua mai i le pancreatitis. E tupu lenei mea i le tulaga o le oti o sela e faia ai le galuega endocrine. O le inisalini e faia i le pancreas e le gata ina aʻafia ai le maualuga o le suka, ae faʻapipiʻi foi le gaʻo gaʻo. I le maualalo o le maualuga o le inisalini, o le steatosis e tupu - o le malepelepe o gaʻo i totonu o le ate ma le faʻaopoopoga o gaʻo susu gaʻo. O le taunuuga o lenei faagasologa e mafai ona faasolosolo.

O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le ate ma le pancreatitis e mafai ona:

  • lanu ma le paʻu o le paʻu ma le faʻanatinati ma le faʻamalamalamaina o feces,
  • vaivai i le itu tauagavale, o se lagona oona i le gutu, o le faateleina ma le tiga i le ate i luga o le palpation,
  • le solia o le gaʻoina o gaʻo ma le faʻaaogaina o nisi vitamini,
  • suiga i le suesuega o mea toto o le toto,
  • i le tulaga o le cirrhosis, edema, faʻaputuina o le vai ile tino, faʻalauteleina o veins i luga o le manava, suiga o le tino o le toto toto.

Togafitiga o le ate ma le pancreatitis e tatau ona amata i se meaai. I le taimi lava e tasi, o lenei togafitiga o fualaau faasaina, o lona maualuga e faalagolago i le ata o le falemai. I nisi o tulaga (gasegase faʻamalosi, pancreatic necrosis), atonu e manaʻomia foi togafitiga timaʻi.

Mafuaaga ma faailoga o faʻamaʻi

E tele faʻamaʻi o nei totoga. Sei o tatou talanoa e uiga i le tele o latou.

Hepatitis. I se isi faaupuga, o le afaina o le ate. Hepatitis, masalo, togi luga le lisi, lea e lisi ai faʻamaʻi o le ate ma le paʻu. Faailoga o lenei siama: manuaga, vomiting, lanu samasama, vaivai. Faʻalagolago i le fea siama e mafua ai le maʻi, iloagofie:

Hepatitis A - faʻaliliuina i le vai poʻo meaʻai, faʻapea foʻi i le tulaga o le le tausisia o tulafono mo le tumama. Faʻamālōlōina taimi, o lenei maʻi e le oʻo atu ai i le kanesa poʻo isi faʻafitauli.

Hepatitis b - faʻapipiʻiina e ala i le vavavave, sperm, mai le tina i le tamaitiiti. O le atinaʻeina o le siama e tupu malie, e aʻafia ai le ate ma faʻafefe ai lana galuega. E mafai ona oʻo atu i le gasegase.

Hepatitis C - faʻaliliuina e ala i le tui toto. O lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga i le tino o le kanesa poʻo le gasegase.

Dyskinesia o le gallbladder. O se faʻafitauli o le gallbladder e mafua mai ona o le le paleni o meaai, faʻalavelave faʻaogaina o le tino, allergies, o maʻi ua mavae, lea e aʻafia ai le galuega o le ate ma isi totoga. O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e aofia ai le tiga i le itu taumatau i lalo ifo o le iʻuʻai, lea e mafai ona tuʻuina atu i isi nofoaga.

Gall vladder stones. O le manatuaina o faʻamaʻi o le ate ma le paʻu, o faʻamaoniga tatou te faʻamatalaina i totonu o le tusiga, e le mafai e se tasi ona manatua maʻa. O se faʻamaʻi faapena e mafai ona sili atu ona aʻafia ai le tulaga ma le gaioiga o le pancreas. E tupu mo mafuaaga eseese, e afua mai i le le lelei o meaʻai i faʻamaʻi pipisi. O maa i totonu o lenei tino e mafai ona mo ni tausaga, ae le o le iloa oe. Ae o le vave ona latou iloa (faʻaaoga le ultrasound), o le tele lava o le faʻafeiloaʻi atu i lenei faafitauli i se auala faafomaʻi, nai lo le taotoga o taotoga. O le le lelei o le galueaina o le gallbladder e mafai ona faateteleina ai le tulaga o le pancreas, lea e mulimuli ane mafua ai pancreatitis. E mafai ona faʻavevesiina se tagata i le tiga i le itu o le ate i le itu taumatau, ma o nisi taimi o tiga ma le vaivai e aliali mai i le manava ma le paʻu.

Cholecystitis. O le mumu lea o le ate ma le talo i totonu. O le mafuaaga o le faamai o se siama. O se uiga iloga o lenei faʻamaʻi o se okeni tele ma tiga i totonu o le sao ole hypochondrium, lea e mafai ona o faatasi ma le vevela o le vevela o le tino.

Pancreatitis Afai tatou te lisiina faʻamaʻi o le ate ma le paʻu, o le mea tatou te mafaufau i ai, o le pancreatitis, atonu o le a avea ma se tasi o muamua i lenei lisi. I le taimi nei, e toʻatele tagata e mafatia i le mumū o le pancreas. Ona o meaʻai e le talafeagai, maʻa poʻo tumutumu o gallbladder e mafai ona fausia, lea e aʻafia ai totoga uma. O se faailoga o le pancreatitis o le tiga i lalo ifo o le iʻu ile tauagavale, aemaise lava pe a uma ona 'ai meaʻai, falai, ulaula meaʻai, sukalati, asikulimi ma isi mea e maua ai, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le nofoa o le tagata. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma se faʻamaʻi e matua faasaina.

Cirrhosis - O le i ai lea o scars i luga o le okeni e faʻalavelave ai i lona gaioiga masani, o le mafuaʻaga lea e faʻaleagaina mulimuli ai. O aʻafiaga pe'ā mavae lenei faʻamaʻi e mafai ona taʻua o maʻi o le bowel. E lua mafuaʻaga autu o le amataga o le faʻamaʻi - hepatitis poʻo le ava malosi. O aʻafiaga e ono aofia ai le toto o le toto, vaivai, tiga i totonu o le manava, fiva, ma le toto maualalo maualalo.

O le a se isi mea e mafai ona avea ma se faailoilo mo le ate ma le faʻamaʻi pipisi? Faʻailoga: tiga i totonu o le manava, i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, tiga pe a uma ona 'ai meaʻai vevela ma gaʻo, maualuga le vevela o le tino, leaga le soifua maloloina. O nei mea uma o se faailo e manaʻomia ona e vaʻavaʻai atu i se fomaʻi.

O le a se isi mea e uiga i le ate ma maʻi faʻamaʻi? O aʻafiaga i luga o le paʻu o lona lanu samasama. I lenei tulaga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau taʻavale.

E toʻatele e mafatia i faʻamaʻi. O faʻaʻailoga o le ate ma le maʻi faʻamaʻi e tutusa lava mo tamaitai ma alii.

Faʻamaʻi o le ate, pani ma le fanau

O faʻamaʻi pipisi o le ate ma le paʻu o tamaiti, o le mea e leaga ai, e masani lava ona tupu. O le faʻamaʻi sili ona masani ai faʻamaʻi i le tamaitiiti o le pancreatitis. O le mea e leaga ai, e mafai ona tupu i luga o le tino pe tuʻuina atu tiga i isi totoga, o le tele o taimi e fenumiai le faʻamaʻi o lenei okeni i gastritis, dysbiosis ma isi.

Mafuaaga o le pancreatitis o le tamaitiiti

O mafuaʻaga taatele o le mumu o le pancreatic o:

  • tiga i le manava, o se taunuuga o le aafia o totoga i totonu,
  • malformations faaletonu o le papacreatic ducts,
  • faʻalavelave o le gallbladder ma ona ala,
  • togafitia o le tui o le intestinal
  • laasaga o lactose taitasi,
  • meaai le talafeagai a le tamaititi.

I le taimi nei, e le o taimi uma e mafai ai ona iloa le mafuaʻaga o le faʻaalia o le maʻi pipisi i se tamaititi.

Faailoga o le maʻi

Faailoga o le ate ma le maʻi faʻamaʻi i se tamaititi:

  • tiga matuia pe tiga i le itu o le hypochondrium tauagavale po o le manava, lea e mafai ona tuʻuina i lalo o le tauau tauagavale poʻo le tauau, o na osofaʻiga e mafai ona tupu pe a uma ona 'ai meaʻai poʻo meaʻai vevela,
  • vulu i totonu o se tamaititi e le aumaia ai le toomaga, e pei o le maʻi masani,
  • toso
  • le lava le fiaai ma faafitauli i ogaumu,
  • paʻu ma fulafula.

Suesuega a le tamaitiiti

I soo se tulaga, i sina masalosaloga o le pancreatitis i se tamaititi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi o ia, faatasi ai ma le fesoasoani a le tele o suʻega ma suʻega, o le a mafai ona faʻamaonia pe faafitia le suʻesuʻega.

Iloiloga ma suʻesuʻega e mafai e se fomaʻi ona faʻatonuina:

  • faʻataʻitaʻiga
  • faʻatalatalanoaga faʻasalalau
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • faʻasologa.

Faʻailoga

Ina ia iloa ai pe o maʻi le ate pe leai foi, e taua le gauai atu i le tulaga o le tamaititi e le gata i fomaʻi, ae faapena foi matua.

  • O se faailoga o le faaleagaina o le ate i se tamaititi o se lanu samasama i luga o le paʻu. O le tele o taimi, o lenei uiga e fenumiai ma le mafiafia o pepe faatoa fananau mai.
  • Afai ei ai se tasi o matua e maua i le maʻisuka, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi lenei mea. O se faʻamaʻi lea e mafai ona tuʻuina atu o se faʻamaʻi faʻatoʻateleina ma faʻaleagaina ai le gaʻo o le ate o le pepe.
  • O faʻamaʻi pipisi mai le tina i le tamaititi e mafai foi ona faʻafefe ai faʻamaʻi o lenei okeni. Faatasi ai ma i latou: hepatitis, herpes, rubella, syphilis ma isi.
  • O le isi mafuaaga e mafua ai le faaletonu i le ate e mafai ona taʻua o se tali atu i nisi o fualaau oona, lea e mafua ai le malolo i le gallbladder.
  • Faatasi ai ma le faamaʻi, o le tele o le okeni e mafai ona faateleina, ma o le tumutumu ua amata ona tutusa.

Faamai o le ate ma le pancreas: faailoga, togafitiga

Afai ei ai se uiga o le tino o siama, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi - o se faʻailoga, e mafai ona faia se siaki (i luga o se manava gaogao) ma faʻamaonia se urine, toto, feces ma isi suʻega, faʻapea foi ma le auina atu mo se faʻasalalauga ultrasound. E mafai foi ona e feutagai ma se fomai tipitipi, ma i mataupu o se maʻi a se tamaitiiti, ma se fomai tamaiti. O se tasi o tulaga autu mo se vave vave toe faʻaleleia e faʻaopopo atu i vailaʻau (po o taotoga) o se meaʻai.

Meaʻai talafeagai mo faʻamaʻi o le ate ma le paʻu

O le faʻaaogaina o nei oloa ua fautuaina:

  • meaai o meaʻai, e mafai ona avea ma moa, lapiti, povi, kuka po o iʻa tao, 'ie tipi,
  • fualaau faisua mata ma le kuka, fualaau aina, poloka palu ma le suka,
  • soupeti ma borscht, lapoa o iʻa vaivai,
  • soʻo se pasta
  • falaoamata, tele o le oat ma le buckwheat,
  • pata (e le silia le luasefulu kalama i le aso),
  • fualaau suamalie, fatu o le rosepa,
  • meaʻai susu (faatasi ai ma se pasene laitiiti o le gaʻo gaʻo).
  • kuki masi, falaoa o ananafi.

O a meaai e le fautuaina mo le aofia ai i le taumafataga:

  • puaa puaa
  • soo se meaai falai
  • oloa masima ma ulaula,
  • paluga pata
  • aniani,
  • aisa kulimi
  • sukalati
  • o le ava malosi ua faasaina,
  • malosi lauti ma kofe,
  • mea inu gaʻo.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le ate ma le paʻu, e masani lava ona masani tagata i isi togafitiga. Aua nei galo o lenei metotia e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa, o lea ao lei amataina togafitiga, e tatau lava ona e fesiligia lau fomaʻi. O le faʻaaogaina o nei vailaau mo tamaiti e matua le fautuaina. Mo faʻamaʻi o le ate ma le pancreas o se tamaititi, e sili lava le faʻafesoʻotaʻi se tamaititi maʻi ma togafitia o ia i se tulaga tumau i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

  1. Ave fua o le pi, hawthorn, mint leaves, fugalaau olaola ma le chamomile i vaega tutusa ma sasaa vai inu. A maeʻa ona faʻaaogaina se teuteuga, e tatau ona fufulu ma sasaina. Ave le vailaau 1 le sipunipuni pe a uma ona faʻailo faatolu i le aso.
  2. Caraway fatu, laʻau moa, yarrow e fefiloi ma le aʻa o le calamus ma sasaa ai foʻi le vai inu. Ave lua teaseti faatolu i le aso pe a uma taumafa.
  3. Valerian root, hawthorn, hop cones ma chamomile ua sasaa mai i vai inu, ona latou aveina lea o ni sipuni se lua mo le po.

O faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, o faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusiga, e le lelei ma afaina i taunuuga. E toatele tagata ua tolopo le malaga i le falemai ona o le le lava o le taimi ma tupe, ae i soo se tulaga, o ituaiga faamaʻi matuia e manaomia ai togafitiga talafeagai ma taimi talafeagai ma vaavaaiga faafomai. Faʻamatalaga o le faʻamaʻi, e le tatau ona tolopo le asiasiga i le fomaʻi, talu ai ona o sea filifiliga e mafai ona i ai ni faʻafitauli matuia.

Faʻamaʻi o le ate, o le vevela ma le pancreas

Faatasi ai ma le augatotonu o le faitau aofai o tagata, o maʻi sili ona taatele o le ate o:

  • hepatitis, lea e tupu i le tele o ituaiga - umi, gasegase, vevela, viral,
  • faʻamaʻiloga
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • cirrhosis.

O faʻamaʻi masani gallbladder e masani ona:

  • dyskineia
  • cholecystitis
  • paʻu o le gallbladder,
  • gallstone faamaʻi
  • polyp o le gallbladder.

Ma o faʻamaʻi o le pancreas e masani ona matauina:

Faʻailoga o le ate: mafuaʻaga ma uiga

O le atinaʻeina o toetoe lava o faʻamaʻi uma o le faʻaogaina o meaʻai e masani lava ona fesootaʻi ma le le lelei o meaai, lea na umi se taimi na i ai se aafiaga le lelei i totoga o totonu.
Ae i le faaopoopo i le le paleni, mea e pei ole:

  • iniseti (tuberculosis, hepatitis ma isi),
  • mea inu i le ava malosi po o fualaau faasaina (e tupu i le umi faʻaaogaina),
  • faʻamatalaga parasite,
  • faʻalavelave faʻasoesa,
  • eseese faʻafitauli o le faʻamalositino,
  • se suiga tele i le mamafa o le tino.

Pe a tupu le faʻaleleia o maʻi o le ate, e mafai e se tagata ona aʻafia i aʻafiaga e pei ole:

  • siakiina o le paʻu (pei o le tulafono, latou maua se lanu samasama),
  • siakiina o le urine (e sili atu le pogisa)
  • paʻu o le paʻu ma le vevela,
  • o le i ai pea o le oona i le gutu,
  • afu ma le fatu,
  • fulafula
  • fiva
  • arrhythmia,
  • le leai o se manaʻoga, e aʻafia ai le talaaga o le faʻaleagaina o le mamafa.

Faʻailoga o le pancreas: mafuaʻaga ma faʻamaoniga

O le pancreas e maua ai se faʻamatalaga o hormones ma enzymes digestive. O mea nei e ono taʻitaʻia ai le solia o galuega a lenei tino:

  • le lelei
  • ave fualaau
  • inu ava malosi, ma isi.

Pe a afaina le pancreas, e mafai ona lagona e se tagata le tiga ogaoga i le hypochondrium. E le gata i lea, e mafai ona maua i vaega eseese - i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale, i le ogatotonu. E faʻalagolago i le fea vaega o le okeni na aʻafia ai. E foliga mai foi o foliga mai o le kuluma.

Le aʻafiaga o le pancreatitis masani i luga o le ate

Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i vaitaimi o le faʻavavevave ma le faʻamagaloina. Ae e oʻo lava i le taimi mulimuli, o siama faʻaleagaina ua matauina e aʻafia ai le gaioiga o isi totoga i totonu, e aofia ai le ate.

O faʻafitauli o le fofesa e mafai ona mafua mai i le faʻalavelaveina o le vaʻaia, faʻasalalauina suiga i le pancreas, lea e faʻaosofia ai le faʻavaveina o le talo. I totonu o le ate, o loʻo faʻaalia ai suiga o le gaioiga, o le taunuuga o le inupia i le faʻaogaina o mea e fai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le pancreatitis, o le ate le ate e masani lava ona maua, ua suia lona fausaga. Faʻaleagaina i le pancreas, o le maualuga maualuga o le kulūkose i le tino, e afaina.

Pe a faʻapupula le ulu o le okeni, o le taatele masani o le a faʻaleagaina, o le faʻamaʻaloga (faʻaauau le vavalalata) o le lumen e iloa. O le vevela atoa o le talo e le fiafia, lea e faʻaosofia ai le tulaga o le faʻamaʻi, o le absorption o le bile acid ma le bilirubin e fesootaʻi ma polotini.

Afai ua faateleina le aano o le bilirubin, o le mea lea e tau atu ai i le atinaʻe o jaundice faalavelave. E pasi pe afai e te toe faʻafoʻi le tafe masani o talo. O le faʻaaogaina o le talo na i ai mafuaʻaga nei:

  • E matua afaina i le ulu o le pancreas.
  • Pseudotumorous chronic pancreatitis, lea o loʻo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o mea faʻapipiʻi. O lenei suiga e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o le ultrasound, faʻamatalaga o le faʻalogologo.
  • Leo neoplasms ma kystes i le gland.

Afai o le galuega failautusi i totonu o le pancreas e faʻavaivaia, o le maʻisuka e atiina ae. Inisalini, lea e gaosia i le pancreas, e aʻafia ai le na o le suka, ae o loʻo aʻafia foi le gaʻo gaʻo i le tino. Ona o lona le atoatoa, o le steatosis e atiina ae - o le faʻavaveina o le lipids i totonu o le ate ma le faʻavaveina o le aoina o gaʻo gaʻo. Le lava togafitiga e taʻitaʻi atu ai i le gase o le ate.

O le faʻamaʻiina ma le gasegase o gasegase pancreatic e faʻatasi ma le inisua o le tino, ua maitauina suiga o le gaosiga i isi totoga - o le ate dystrophy, o le fofo o le pala i totonu o le tino ua maua.

Faʻafefea ona aafia le ate i le pancreatitis

E pei ona e iloa, o le pancreatitis o le mumū o le pancreas, lea e mafai ona i ai se foliga lapopoa pe faʻalaʻau.

O le ate ma le pancreatitis e ono mafai ona aafia i le tele o pathoces.

Afai e maua se tagata i le pancreatitis e le masani ai, ona oʻo lea i faiga le lelei e pei o le:

  • o le faʻamaʻiina o le talo e mafua mai i le faʻalavelave i lalo o le aafiaga o le suia o le tino o le pacreatic tissue o le gaioiga masani,
  • faʻasalaga poʻo le faateleina o le faʻaleagaina, suiga i lona fausaga (i le tulaga o le maʻisuka),
  • vave faʻavave i le ate ate ona o le inupia na maua mai o se taunuuga o le mumu o le pancreatic.

Afai o le talo pe o le a faʻavaivaia (e mafua mai i le pancreatitis, o gaʻo ma pancreatic tumors poʻo le edema o lona ulu, o le mea e le afaina i le natura), ona aʻafia ai lea o le suka ma le bilirubin i le toto, o le maualuga o le toto i le toto e mafua ai le atinaʻe o jaundice. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻamautu pe a toe faʻaleleia le faʻaleleia o alavai.

O le faʻaleagaina o meaʻai i le mumū masani e mafua ai le atinaʻeina o le ate o le ate, pe a oʻo i le taimi o le pala o le pala.

O le maʻisuka, lea na tulaʻi mai ona o le pancreatitis, e mafai ona oʻo atu ai i le ate steatosis (o le faʻapupulaina o gaʻo i ona sela) ma iu ai ina mafua ai le cirrhosis.

I se faapuupuuga, o le cirrhosis o le ate o se faamaʻi masani lea e vave ona alualu i luma ma e oʻo atu ai i suiga i totonu o le totoga o le okeni ma se faaitiitia i ona suauu galue, e mafua ai le faaletonu o le ate ma le maualuga o le faitotoa.

O le Cirrhosis o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le oti i tagata i le va o le 30 tausaga ma le onosefulu tausaga.

I totonu o le pancreatitis, o loʻo i ai le faateleina o le pancreas ma le faʻaumatia o ona tino i lalo o le faatosinaga o se faagasologa vave ma le lautele o le le fiafia. O le fetogiina o le tino o le tino e puipuia ai le tafe o le manava o le pancreatic i totonu o le duodenum, ma o se taunuuga o lea ua faʻaaogaina ai le enzymes, ma o le pancreas e "faanumeraina e ia lava". O se taunuuga, o tino ma fusi parenchyma ua faʻaumatia i le gland.

I totonu o le pancreatitis, o le ate ua faʻamalosia e faʻaitiitia ai mea oona ua tuʻuina atu i totonu o le toto o le maʻi o le maʻi, o lona uiga o le faia lea o le galuega a le totogi ma ave se avega faaopoopo.

Faʻalautele le ate o se faailoga lea e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, talu ai ona o le le faʻaaogaina vave o togafitiga poʻo togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i suiga i le toto toto o le ate, o lona parenchyma ma faʻaleagaina ai le metabolism i le tino.

O faailoga o le faʻaleagaina o le ate i le pancreatitis o loʻo faʻaalia e alaga e pei o:

  • tiga i le gutu
  • se lagona o le vaivai i le itu tauagavale,
  • faateleina le ate ma le tiga ile palpation,
  • faʻamaloilo o le sulu
  • lanu samasama ma mimi
  • suiga i le biochemistry toto,
  • suiga i le toto coagulability (faatasi ai ma le cirrhosis),
  • edema, vai i totonu o tino, vela vevela o le manava (ma le cirrhosis).

Togafitiga o maʻi faʻamaʻi ma pancreatitis

Soo se suiga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ma togafitiga vave. O le mea lea, o suʻega o le ate mo pancreatitis e tatau ona faʻatinoina, aemaise lava pe afai e iai se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga.

Faʻamaumauga suʻesuʻe e aofia ai, ae le gata i:

  • suesuega o suesuega i fale suesue (mo enzymes, bilirubin, albumin, ma isi),
  • Faatulagaga
  • X-ray ma suʻesuʻega.

Afai e afaina uma nei okeni, o taunuuga o le suʻega e mafai ona faʻataʻitaʻiina fualaau, ma o nisi taimi o togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatic necrosis).

Ae ui i lea, i soo se tulaga, usitai i se meaai faapitoa mo le ate ma le paʻu.

O le a le mea e aoga mo le ate ma le pancreas ma le pancreatitis

I le pancreatitis, e taua e le gata ina faʻasalalau le galuega a le pancreas, ae ia faʻaitiitia foi le avega i luga o le vevela ma le ate. O le mea lea, o se meaʻai mo le ate ma le pancreas e tatau ona aofia ai:

  • tele le masima
  • meaai ma le cholesterol, o suauu taua ma gaʻo fesuisuiai,
  • fiva lapoʻa (fualaʻau mata ma fualaau aina),
  • so o se meaʻai ma le afu,
  • mea faʻafiafia, siamu ma suamalie suamalie.

O lenei taumafa e aofia ai mea e fiafia i ai le pancreas:

  • vevela pe uʻu ai le aano o manu ma moa,
  • faʻaiʻu iʻa
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • falaoa i luga o le vai
  • vailaʻau mamae mamae, ma isi.

O meaai e tatau ona lelei lelei ma faʻaaoga i ni vaega laiti (e oʻo i le 5 taimi i le aso).

O le matafaioi o le ate ma le paʻu i totonu o le tino o le tagata e tele - o le tulafono faatonutonu lea o faiga o meaʻai, ma le mautinoa o le galue masani ole tino o le endocrine. Soʻo se suiga e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga leaga mo le tino, ma o nisi taimi i le oti. O le mea lea, o togafitiga faʻapitoa ma le tausisia o se meaʻai e fatuina ai oloa e fiafia i ai le pancreas e faʻamalosia ina ia mafai ai ona toe faʻafoisia le gaioiga o nei totoga.

Galuega o le ate ma le pancreas

Faatasi ai ma meaai, mea e afaina ai totoga i totonu ole tino e mafai ona ulu atu i le mea oona. E le gata i lea, o toxins e maua foi i le tino lava ia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o le gaioiga o siama faʻamaʻi. O le ate o se ituaiga faamama lea e faʻamamaina ai toto uma mai toxins, bacteria, hormones sili atu ma tagata faufautua, vitamini.

Afai e taofia le galue, o le oti e toetoe lava a vave ona tupu mai o se taunuuga o le oona. O le ate e le gata na te faatinoina se galuega puipuia, e pulea foi le suka o le toto, o se nofoaga mo le teuina o vitamini, minerale, synthesizes hormones ma enzymes, ma e aofia i le faagasologa o le totoina ma le nutimomoia.

O le pancreas e maua ai eletise talafeagai mo le malepelepe o proteins ma gaʻo (trypsin, chymotrypsin, lipase, alpha-amylase), ma tuufaatasia ai homoni, faʻasaʻo le polotini, gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

O le uʻamea e maua mai ai le sua pancreatic, lea e aofia ai enzymes e talafeagai mo le faʻamavaeina o mea ma lo latou faʻaopopo atili i le toto. O le tuufaatasiga o le vai o le pancreatic e eseese lava e faalagolago i meaai o loʻo sau.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

O loʻo i ai faʻamaʻi o le ate ma le paʻu i lalo ole aʻafiaga o mea leaga nei:

  • inu tele
  • meaʻai paleni
  • le tagofia o fualaau faasaina e iai se aʻafiaga leaga i luga o le faʻalavelave fiafia ma le faʻafefeteina,
  • gallstones
  • atherosclerosis
  • faʻaleagaga faʻapitoa o le physiological ma mea faʻale-tino,
  • le i ai o siama.

Faʻatasi ma le toto, toxins ma siama mai le gastrointestinal tract e ulu i le ate. O le gaioiga a le tino o le aveeseina lea o mea faʻaleagaina poʻo le faʻaaogaina mai le toto. Mo le faia o lenei mea, o vailaau faʻasolosolo e tutupu e mafua ai ona faʻaleaga pe o le leai foi o se mea e afaina ai le mea oona.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le alcohol ethyl ua liua i le acetic acid ma le acetone i le urea. I togafitiga faafomaʻi, o le faʻaaogaina o le tele o le ava malosi poʻo mea e afaina ai, o le ate e oʻo ai i le mamafa o le mamafa, lea e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le pa puipui o le gland ma le faʻaaogaina o vaega matautia i le toto.

Maʻi mafai ma a latou faʻaʻailoga

O faʻamaʻi masani e taʻitaʻia ai le ate i le ate:

  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • cirrhosis
  • faʻamaʻiloga
  • faʻamaʻi
  • manumalo osofaʻiga,
  • neoplasms.

I le tulaga o se faaletonu o le pancreas, o maʻi nei e mafai ona tupu:

  • pancreatitis
  • maʻisuka malosi
  • cystic fibrosis,
  • neoplasms.

O le mea moni, e tele atu faʻamaʻi o le ate ma le paʻu, matou te faʻaalia na o na mea e masani ai nai lo isi. Faatasi ai ma le faamai o nei mata, ua tupu foi se faailoga tutusa.

E masani lava, o faailoga nei o togafitiga o loʻo matauina i tagata gasegase:

  • fiva
  • vili, taotoga, le lava le fiaai, paʻu faafuasei mamafa,
  • otaota, fatu vaivai, flatulence, manava, manava (e tupu ona o se leai o ni enesa),
  • ei ai le tiga i le itu tauagavale i lalo o le pili. E mafai ona agavaʻa pe malosi, e tupu i se taimi pe o taimi uma lava. O nisi taimi e maua ai i le vaega o tauau o le tauau po o le fatu,
  • i luga o le palpation o se okeni maʻi, o le tiga e masani ona faateleina, e mafai e le fomaʻi ona matau se suiga i le tele o le ate poʻo le pancreas,
  • ua solia le tala o le hormonal (o lenei faailoga e masani ona faaalia i tagata i le "pia" cirrhosis),
  • O le faʻamalamalamaina o feces o loʻo matauina, o loʻo faʻaalia ai le faʻamaonia.

O nei faʻaʻailoga e taʻu mai ai le leaga o le ate ma le pancreas, ae o loʻo i ai foi faʻamaoniga e faʻaalia ai nisi o togafitiga, faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻeina o le paʻu ma le sclera (e le o ese le bilirubin mai le tino, ae ulu i totonu o le toto), oona i le gutu ma laugutu ma le vevela (galue le biliary).

E i ai le fulafula, o se suiga o le fatu, vaivaiga, malosi tele (o se faailoga o le inu), o se suiga i le lanu o le urine (faʻaalia ai le afaina o le ate), o se suiga i le toto, o se uiga vevela e aliali mai i le manava ("fetu" i le gagana o le paʻu (paʻepaʻe poʻo le lanu enaena), vaʻa.

Faʻatasi ma maʻi o le ate, o le tiga e afaina ai, o loʻo taʻua i le taumatau saʻo, pito i lalo, afu tauagavale tauagavale. I nisi o maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le ate po o le cirrhosis, o le tiga e tupu pe a oʻo ina ua matua afaina le ate ma ua faateleina le tele.

Faʻaleagaina le ate i le ate e mafai ona faʻasalalau pe taulaʻi. Faʻasalaga faʻasalaga, o le totoga uma lava e afaina, o le mea masani lea mo le hepatitis, steatosis, cholangitis, cirrhosis, ulia. O faʻamatalaga o maʻi ua fai mai pe afai e maua mai le tino i luga o le okeni.

I faʻamaʻi o le pancreatic, o le tiga e masani lava ona nonoa, e susulu i le pito i lalo, ma le tauau agavale. O le faʻamafanafanaga e sili ona lagona pe a uma ona 'ai, taumafaina o gaʻo, suauu po o meainu malosi. O se faailoga o se togafitiga o le gland o se faʻavasegaina o feces, latou te lanu.

Faailoga o faʻamaʻi ate

Hepatitis e tupu mai i le afaina o le ate ona o se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaalia i toxins (ava malosi, vailaau, vailaʻau). E fitu ituaiga o lesegase viral, o le mea sili ona taatele o A, B, C. O le inflammation e faʻaalia e jaundice (e le o taimi uma), hyperthermia, paʻu, vaivaiga, paʻu tino.

I le laasaga muamua o le maʻi, o faʻamaoniga e tutusa ma le fulu. I le togafitiga talafeagai, o le tino o le hepatitis e masani lava ona le tuua ai ni aʻafiaga. O le hepatitis tumau e tulai mai tutoatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le soona inu i le ava, pe o se taunuuga o togafitiga le talafeagai o le tino.

O le Cirrhosis o le mumū tumau o le ate lea e suia ai le tino masani i mea filogia. E mafai ona atiaʻe e le o le tala o le hepatitis, malaria, syphilis, faʻafitauli pipisi. Faailoga o le faʻamaʻi: vaivaiga, hyperthermia, paʻu faʻatasi, flatulence, asthenia, gau gau.

E le taliaina e se tagata meaʻai gaʻo ma le ava malosi. Faailoga mai fafo (fao paʻepaʻe, lauulu lauulu, alofilima mafiafia) e le faʻaalia i tagata uma. O le maʻi e tupu i totonu o le 2-5 tausaga ma i le leai o se togafitiga, o le a tulai mai se taunuuga leaga.

O le faʻamaʻiloga o loʻo faʻamatalaina i le faʻaleagaina metabolic processes i totonu o le ate. O le gasegase o le tino e taʻua o le steatosis (faʻaputuina gaʻo gaʻo). O lenei faagasologa e mafai ona toe suia ma togafitiga taimi.

I le amataga, e leʻo faaalia mai le faʻamaʻi, e pei o le faʻaogaina o siama, o le solia o le galuega a le okeni e tupu. O le tagata maʻi e faitio i le tiga, gaioiga, vaivaiga, faʻaitiitia le faʻamaʻi, vevela, vevela, samasama o le paʻu.

E faʻalavelave le ate ole meaʻai. O le lamblia sili ona taatele. Latou te ulu i le gland mai le manava. O faʻamaoniga e tutusa ma le manava o le ita (manava manava, afaina, taʻavale, leai se manaʻo). E i ai foi se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le laulaufaiva, le manava manava, faʻavalea masani, vaivaiga, ma vave vave le fatu.

Fofo ma le togafiti

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le ate? O lenei fesili e fesiligia e tagata uma oe na fetaiaʻi ma maʻi o nei totoga. Ae ui i lea, e taua le vave logoina o faʻamaʻi o se foliga masani e le mafai ona faʻaleleia. Pau lava le mea e mafai e se tagata ona faia o le faʻalauteleina o le vaega o le faʻamagaloina e ala i le tausia o taumafa faʻapitoa faapitoa.
O tagata e iai faafitauli ma le pancreas ma le ate e le fautuaina e 'ai:

E le gata i lea, o le tele o sauʻai ma meaʻai ua mafai ona faʻasaina, aua o loʻo aofia ai vailaʻau vailaʻau eseese lea e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le tino.

O tagata ei ai le ate ma le paʻu oona e tatau ona tuu le ulaula ma inuina le ava malosi. I nei vaitau, e tatau ona latou 'ai faʻatasi meaai maloloina. Fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona faʻasaina aʻo lei faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafefe pe faʻafefe ia i latou e faʻaaogaina ai se mea e faʻaleleia.
O le taumafaina o gaʻo gaʻo ma iʻa e solia. I nai aso muamua, e fautuaina e vavae ese aano o manu ma iʻa uma ina ia aloese ai mai le faʻaaogaina o se avega mamafa. O le taimi lava e faamalieina ai le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻafefe iʻa ma aano o manufasi i le taumafataga, ae i ni vaega laiti. O le lelei e tatau ona tumau pea i fualaau faisua ma fua.
Aʻo saunia ni aano o manu mo le tagata maʻi, e tatau ona e iloa e tatau ona saunia ma le faaeteete - ia faʻaumatia le paʻu, veins, cartilage ma ata. Ona tatau lea ona tipi le aano ma ia na ona tunu ipu mai lea mea. O lenei mea e mafai ona avea ma totelu, cutlets, paʻu ma sili atu.
Ae ui i lea, ia manatua o le faʻaaogaina o vevela vevela, keke ma aniani i le taimi o sauniuniga o ipu mo le tagata maʻi e faʻasaina. Ma e tatau ona kuka i luga o le asu pe i totonu ole ogaumu e aunoa ma le faaopoopoina ole suauʻu.
Ia manatua foʻi faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le pancreas ma le ate, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o gaʻo susu. O lona uiga, afai e te 'ai i le siʻisi, ona tatau lea ona 1%, ma sili atu le lelei atoatoa, pe afai o lenei suāsusu - e le sili atu ma le 2.5%, yogurt - 1.5%, ma isi.
Afai e tiga le pancreas ma le ate, ona e manatua lea o se meaai paleni o le auala sili lea ona aoga e togafitia ai i latou. Aua le vave ona e fesoasoani i vailaau, ona e na o le faʻamalosia ai le tiga o le tiga ma e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le manuia o le maʻi.

Faʻamaʻi togafitiga o le ate ma le pancreas

O le ate ma le pancreas o totoga sili ona aʻafia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau e aunoa ma le iloa o se fomaʻi e le mafai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le tiga ma le tiga ogaoga, lea e oo lava ina le iloa ai e nisi.
O le mea lea, afai oe popole i le pancreas poʻo le ate, saili le fesoasoani a se fomaʻi. O le a ia faia se suʻega talafeagai, faʻaalia le mafuaʻaga o lou tulaga ma faʻamaonia vai talafeagai.
I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma ia ituaiga o pathologies, o sauniuniga o le enzyme ua faʻamatalaina, lea e aofia ai enzymes e faafaigofieina ai le faʻaogaina o le gaioiga. Ae ui i lea, o lo latou taliaina e mafai ona na o vaitau o le faʻamagaloga.
I le taimi o le faʻavavevaveina, o le manava e manaomia ai le malologa atoa, o lea e fautuaina ai e le au atamamai le laulau o meaai Numera 5 ma tui saline, lea e mafai ai e oe ona faatumauina le tulaga o le tino.
Ma, e faalagolago ile tulaga o le maʻi ma le mafuaʻaga o togafitiga, o le fomaʻi e faatonuina togafitiga.

Togafitiga o le ate ma le pancreas ma togafitiga faa-tagata

E le fautuaina e fomaʻi le aoga i togafitiga faʻaleaganuʻu, aua e le o iloa pe faʻapefea ona tali atu ia i latou le fua o meaʻai. I aso nei, o loʻo i ai le tele o fualaau oona e mafai ona lagolagoina le gaioiga masani o le pancreas ma le ate. O le mea lea, e matua leai lava se uiga e ono lamatia ai mo le manuia o le tamaoaiga.
Ae ui i lea, e toatele e mananao e talitonu i le auala tuai. Ma o nisi e puleaina foi ina ia ausia taunuuga lelei. Faatasi ai ma togafitiga a tagata mo le togafitia o le pancreas ma le ate o le:

  • 'ai fualaau aina fou,
  • le faʻaaogaina o se mea teuteu ua saunia mai le pakiaka parsnip,
  • le faaaogaina o ata vevela o moa moa,
  • le faʻaoga o le wormwood fusion,
  • o le faʻaaogaina o se pulou auro, ma isi.

Ae ui i lea, ia manatua o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona oʻo atu ai i le toe faʻafoʻi. O le mea lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma siakiina pe afai e mafai ona faʻaaogaina lenei metotia i lau mataupu pe leai foi.

Afai ei ai ou faʻamaʻi o le pancreas, gall vladder, poʻo le ate, ona e ono fiafia e matamata i se vitio e faʻaalia ai mafuaʻaga o nei faʻamaʻi, faapea foʻi metotia e faalautele ai le tulaga o le faʻamagaloga.

Faailoga o maʻi o le ate ma le gland

O le tino o le tagata ua faatulagaina i se auala e faapea o le soliga o le gaioiga o se okeni po o se faaitiitia i lana gaoioiga e faaalia i "eseesega" eseese. E pei ona maitauina, o le faʻaleagaina o le ate e masani lava ona iloa e faafitauli paʻu.

Muamua - jaundice. O le faʻauigaga atonu o se fesuiaiga tele. O nisi taimi o tamai laititi o se malu puipuia. O le tele lava o taimi, o le nofoaga o le localization o loʻo i luga o le mea faʻapitoa. Faatasi ai ma faafitauli i le biliary tract, ua afaina ai, o le vevela tele o le paʻu.

O se tasi o faailo o togafitiga o le okeni cirrhosis o le fausia o vaʻavave veins i le tino atoa. Afai e le togafitia i le cirrhosis, o taunuuga e ono afaina.

Isi faailoga o maʻi o le ate:

  • O lagona tiga e maua i le sao o le tamaoaiga. E i ai le faʻavauvau i le manava, e le faalagolago i le taumafa o meaai. Oona suamalie i totonu o le paʻu tautala.
  • Ole faʻalavelaveina o le meaʻai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le ate ma le pancreas e faʻaalia i le faaumiumi poʻo le manava (tele lava). O le nofoa o le vai, o le maualuga o mea oona, o le lanu ma le manogi o suiga.
  • Suiga i tulaga o le hormonal. O nei faaletonu e sili ona taatele i alii. O mea uma e mafua mai i le maualuga o le estrogen i le tino - hormones sex sex.
  • Tino le saʻo CNS. O faʻamaoniga sili ona masani ai e aofia ai le lelava poʻo le moe, lagona le fiafia mo le leai o se mafuaʻaga, faʻaitiitia le taimi o le mafaufau. Afai e te le faia fua, o le a maualuga le tulaga o le oti.
  • Faʻataunuʻuina o le tino ma le gaioiga o gaioiga. E aliali mai o ia lava i foliga o tiga i maso ma sooga, o se febrile state.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le le lelei o le pancreas, lea e mafua ai ona faʻaalia isi faailoga. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le tagata maʻi e oo i tiga matuia pe a uma le ava po o meaai, e masani lava ona susulu atu i tua. E lagona e tagata maʻi le maʻi ma le vulu. I luga o le palpation, o loʻo i ai le faateleina o le tiga i pupu.

O le maʻi suka e faʻaalia i le fiaaai, fiainu ma le faʻasolosolo faifaipea, faʻaletonu o le mamafa, faʻafitauli i galuega faʻatulagaina i tane, ma le faʻavasegaina o le vaai.

Foʻu ma le paʻu o le faʻamalo

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le ate ma le gland, e mafai ona e faʻaogaina metotia fou o togafitiga. I isi vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai le tele o fua o le a taulimaina le galuega.

Aʻo leʻi fufulu, e manaʻomia le sauniuniga. O lona uiga o le tausisia o le pulega o le ava - latou te inu a itiiti ifo i le tolu lita o le vai i le aso. E mafai ona suia se tamaititi i fualaau aina suamalie. O le sefulu aso ao lumanai le faamamaina vave, meaʻai gaʻo ma falai, ulaula meaʻai, kofe, suauu, suamalie e le aofia mai le lisi, ma latou faʻaitiitia le faʻaaogaina o le masima o le laulau.

O a laau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le ate ma le paʻu? Faʻaleleia lelei le faʻasolo o faga. E sefulu laupepa e sasaa mai i le 450 ml o le vai vevela, ma tumau pea le aso i se vevela. Ave i le taeao 50 ml ao leʻi faia le taeao. O le auala masani o le faamamaina e lua vaiaso. E maitauina e mafai ona matauina se malaise aoao mo nai aso muamua - o se eseesega lea o le masani. E le o toe umi ae le toe i ai ni uiga le lelei.

Laʻau o le Burdock e faʻaleleia le tulaga o le ate. E tusa ma le 5-8 g o le mea e mamago le suamalie e sasaa i le vai. Tuu i totonu o se vai vai taele, vevela, ae aua le aumaia i se vevela. Vaevae le voluma i nisi o tautua, inu i le aso. Ave i aso uma o le vaiaso.

Fualaau e faʻamama ai le ate ma faʻaleleia le gaioiga o le tino:

  • Faʻafefiloi se ipu malamalama o le tao mago ma le 500 ml o le palafiti gaʻo maualalo. Alu i le po. I le taeao, ia 'ai lelei le afa ao leʻi oʻo i le taeao, tuʻu le vaega lona lua i le afiafi - 2-3 itula ao le i momoe. O le togafitiga e 10 aso. A maea le malologa o aso e sefulu, toe fai. I le taimi o le malologa, e 6 apricot kernels e aina i le aso.
  • Pasili faʻatasi ma le susu e fesoasoani e fufulu ai le ate, faʻafeiloaʻi ma paʻu. Lua kilokalama o aʻa o le aʻa e sasaa mai 3000 ml o le susu. Kuki i luga o le vevela seʻia oʻo i se paʻu mafiafia (tusa o le itula). Latou te 'aina "vailaau" saunia i le fale mo aso e tolu. Isi oloa e faʻasaina.

I le faaiuga o togafitiga, e tatau ona e inuina se tele o vai oona mo le vaiaso e tasi, talu ai ona o le fualaau faasaina ei ai se aafiaga o le diuretic, aveese le tele o vai mai le tino.

Faamamaina o le ate ma le pancreatitis: tataina aʻa o chicory - lua punetini ile 250 ml o le vai vevela. Aumai i se mea vevela. Faʻafiafia, faamama. Faʻaaoga i sina sipuni i le aso atoa. O le togafitiga e 3 vaiaso. Ona malolo ai lea o se vaiaso, toe fai.

E na o le taimi talafeagai e togafitia ai faʻamaʻi o le ate ma le pancreas o le a fesoasoani e aloese ai mai le oti. O le gastroenterologist e aofia i togafitiga, faʻatalanoaga ma se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi pipisi o le hepatitis), endocrinologist (maʻi maʻisuka), ma le oncologist (tumo neoplasms) atonu e manaʻomia.

O le suʻesuʻega o pancreatitis o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faailoga o togafitiga o le pancreatic

Afai o loʻo faʻaaogaina ia enzymes pancreatic e le o le duodenum, ae o ia lava, ona latou talanoa lea i le atinaʻe o pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e afua mai i le mumū o le tino o le pancreatic tissue.

O loʻo i ai se togafitiga ona o se mea e le paleni meaai, o se olaga e le tauagafau ma o se gaosiga o le genetic. I le gasegase, o le tagata maʻi e faitio i le tiga o le fusi, vomiting, manava manava, afaina, fiva, faateleina le vevela.

Afai e faʻapipiʻi e le pancreas le le lava o le insulin, ona maua ai lea o le maʻisuka. O ona uiga e fesuisuiai ma e fesoʻotaʻi atu e le gata i le faʻalaumuina. O le tagata gasegase e fia inu pea ma fiaʻai, mataʻituina mata, faʻafitauli ma le mafai ona tulaʻi mai, toe faʻaleagaina le tino, e oʻo atu ai i le faʻamalolo umi faʻamaʻi.

Cystic fibrosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea e afaina ai le afaina o le endocrine. E mafai ona i ai suiga o le tino i totonu o mama, pancreas, ate. I se faʻamaʻi, o loʻo iai i luga o paʻu o loʻo i luga o paʻu, ma i totonu o le mea e faʻafefe ai, o le tino masani e suia i le cystic.

O lenei mea e mafua ai suiga fesuiaiga, o le faapaleniina o le talo ma le cirrhosis o le ate. Faailoga o le faʻamaʻi: mimiti, faʻasalatala faʻavave, vevela, uila, mafiafia o tamatamailima, faʻasolosolo o le faʻasaʻo.

Togafitiga o le ate ma faʻamaʻi pipisi

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e tatau i le tagata maʻi ona faia se suʻesuʻega. E naʻo le maeʻa ona maua o latou taunuʻuga, o le a mafai e le fomaʻi ona fuafua le togafitiga ma faʻamaonia togafitiga talafeagai. O le suʻega e faʻalagolago i le togafitiga, e aofia ai le suʻesuʻeina o meaola o le urine, toto (faʻaalia ALT, AST, bilirubin, suka), ultrasound, x-ray, pe a tatau ai, faia se vaʻaiga o le ate.

Ina ia faʻamavae faʻamaʻi o le maʻi, e tatau i fomaʻi ona taʻu atu i le tagata maʻi se taumafataga o le a tuʻuina atu ai i le tagata maʻi se malologa galue. Afai ua faasolosolo le alualu i luma o le faamai, o lona uiga ua matelaina mo le tele o aso. I faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le tagata maʻi e faʻamaʻi ile falemai.

Faʻalagolago i le faʻamaoniga o le maʻi, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia se taumafa malosi mo le ono masina. E tusa lava pe ua maeʻa le faʻamagaloga, e fautuaina tagata e tuʻuese le ava malosi, gaʻo, meaʻai vevela, suamalie mai le lisi, ma aloese mai mea inu suamalie ma mea faʻafiafia. Afai e te le amanaiaina lenei fautuaga, o le a sili atu le faigata o le maʻi.

E fautuaina e ai le 4-5 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti. O meaai e tatau ona fufulu pe kuka, taofi le tao. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le masima ma faʻaesea mai meaʻai meaai e mafua ai le totoina (kapisi, vine, pears). Fautuaina le laulau o le faasologa o meaai 5.

I le faaopoopo atu i le taumafataga, o le tagata maʻi ua faatonuina vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina ai le mafuaaga o le faʻamaʻi ma fesoasoani i le tino e toe faʻafoʻisia le masani. Faʻasalaga o le faʻamaʻi, faʻamalolo le togafitiga o fualaau faasaina, ma togafitiga o le faʻaitiitia o le avega i le tino mamai. I faʻafitauli faʻafuaseʻi, e maua e le tagata maʻi meaʻai e na o le faʻalavelave.

I le taimi o le faamagaloga, o sauniuniga o le enzyme ua faʻamatalaina e fesoasoani i le faʻaleleia o le gataifale ma le metabolism. O togafitiga e aʻafia ai foʻi le ave o le hepatoprotectors. O nei vailaʻau e toe faʻafoʻi mai ai le suavai o le talo, maualalo le cholesterol, faʻamalosia le puipuiga, ma aveese faʻamalosi fua. E masani lava, o fomai e faatonuina Karsil, Essentiale Forte, Ursofalk, Phosphogliv.

Ina ia faʻaitiitia le tiga o le tiga, o fualaau e faʻamalolo ai spasms (No-shpa poʻo Papaverine) o loʻo faʻaaogaina, o Mezim poʻo Creon o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina le galuega o le pancreas. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini ua faʻamaonia, i le lona lua o glucose-faʻaitiitia o fualaau faasaina.

Togafitiga o le ate ma le pancreas ma vailaʻau e faʻatagaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Faatasi ai ma le faʻamalositisi o togafitiga o soʻo se togafitiga, e tatau ona logoina le fomaʻi e iai faafitauli i le ate, o le mea lea e faatonuina e le fomaʻi fualaau e galue i luga o le okeni e sili atu ona leaga.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i togafitiga autu, e mafai ona faʻaaoga fomu togafitiga masani e fesoasoani ai i le galue o le ate, faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory ma vave le faʻamaʻiina.

Mo le faʻamaloloina o le ate, o fautua faʻapitoa masani e fautuaina le faia o mea teuteu ma mea e maua mai i laʻau laʻau, alalaʻau, puʻu oregano. O le gaioiga o le pancreas o le a faʻaleleia e mint, fomomile fugalaau, vao vao, moa, hawthorn.

E i ai ni faʻamatalaga patino o loʻo faʻamaonia ai le solia o le eleele, ae e le o iai i maʻi uma ae le o uluai faailoga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai le tiga i le ate, ona masani lea ona amata ona iloa e tagata gasegase pe o latou samasama le paʻu ma le sclera, ae o lenei faailoga e le tupu i taimi uma.

O le mea lea, ina ia iloa le mafuaaga tonu o le maʻi, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E naʻo le maeʻa ona faia suʻesuʻega ma auiliiliga talafeagai o le a malamalama ai le fomai i le mafuaʻaga na mafua ai le tiga ma le faʻaogaina o maʻi.

E mafai ona togafitia le tele o faʻamaʻi o le ate ma le paʻu ma le matua tausisia uma fautuaga a le fomaʻi. I se tulaga maualalo, o vailaau faʻaonapo nei e mafai ona faʻagesegese ai le ala o le faʻamaʻi ma faʻaleleia le lelei o le olaga o le maʻi.

E umi se taimi e togafitia ai maʻi, ona e manaʻomia lea ona e mulimuli i se meaʻai mo le olaga. O faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai mea taumafa talafeagai, inu ava malosi, o se soifua maloloina. Faatasi ai ma le faʻatagaina o le malosi o vailaau malolosi, ua fautuaina e tauaveina le togafitiga lagolago o le ate.

Tuua Lau Faamatalaga