O tagata o Krasnogorsk e mafai ona maua se maʻisuka e leai se totogi

MOSCOW, Novema 12. / TASS /. Mai Novema 12 e oo atu i le aso 16 o Novema, o le a mafai e tagata nofoia o Moscow ona maua le maʻisuka i luga o le maʻisuka i falemaʻi. Na faalauiloaina lenei mea i le Aso Gafua i luga o le faitotoa o faamatalaga o le pulenuu o Moscow.

"E mafai e tagata resitala o Moscow ona suʻe se suʻesuʻega e aunoa ma se totogi mo le vaʻaia o le maʻisuka ituaiga 2 mai le aso 12 o Novema i le aso 16. O le a faia i totonu o nofoaga o soifua maloloina i falemaʻi matutua ma tamaiti a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, e faʻatusa ma le Day Diabetes Day, lea e faamanatuina i le aso 14 o Novema, Fai mai le savali.

O le suʻega e aofia ai le aoina o se talafaʻasolopito o aiga o le faʻamaʻi, faʻatulagaina o le numera o le tino, fuaina o le toto ma se suega vave mo le fuafuaina o le maualuga o kulukose o le toto. E tusa ai ma ona taunuuga, e maua e le tagata maʻi fautuaga mo le puipuia o le maʻisuka pe auina atu i se fomaʻi poʻo se tagata poto faapitoa.

"Muamua lava, o le gaioiga e faʻamoemoe i le vave amataina o le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua ai le 95% o le numera o tagata gasegase. O le suʻesuʻega atoa o le a fesoasoani i le suʻesuʻeina o vailaʻau - o se laina o le tuaoi, e masani ona tupu ai le faʻamaʻi," fai mai le finocrinologist a le matagaluega Soifua Maloloina o Mikhail Antsiferov.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Tuua Lau Faamatalaga